counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...


Переглядів: 427


Серафим Саровський - один з найвідоміших і шанованих православних святих, великий подвижник, який жив відносно недавно - у XIX столітті (19 (30) липня 1754 (або 1759) - 2 (14) січня 1833).

Серафим (у світі його звали Прохор Ісидорович Мошнін) походив із багатої купецької сім'ї.

У віці близько 20 років Серафим вирушив до Києво-Печерської лаври. Там стариця Досифея благословила його на чернечий подвиг і сказала, де саме йому прийняти постриг. То була Саровська пустель у Тамбовській губернії. Тут 1778 року серафим став послушником, але вже за два роки тяжко захворів і прохворів майже три роки, залишаючись увесь цей час прикутим до ліжка. Проте, за словами житія, у хворобі дух його лише зміцнів.

Збереглася згадка про те, що тисячу днів і ночей Серафим провів на камені у подвигу стовпництва. Також люди, які приходили до нього за порадою та духовною допомогою, не раз бачили ведмедя, якого святий годував з рук.

Життя на самоті було важке – одного разу на Серафима напали розбійники, які вирішили, що знайдуть у келії дарунки від багатих відвідувачів. Поживитися їм не вдалося, але вони скалічили святого, бо той не чинив опір їм, і Серафим дивом не помер, але на все життя залишився згорбленим. Розбійників невдовзі знайшли, але Серафим вибачив їх, і на його прохання вони залишилися без покарання.

У 1807 році святий прийняв подвиг мовчання. 1810-го він повернувся в обитель і пішов у затвор до 1825 року. Після цього він став приймати відвідувачів, яких у нього було багато.

До допомоги преподобного вдаються у різних ситуаціях. Ті, хто шукає спасіння душі, просять просвітити їхнє серце Святим Духом. Дівчата моляться про благополучне заміжжя, про кохання та порозуміння в сім'ї.

Крім цього, преподобний Серафим Саровський допомагає:

  • зміцнити віру в Бога;
  • подолати фізичні недуги;
  • влаштуватися хорошу роботу;
  • захиститися від ворогів;
  • усунути побутові негаразди;
  • набути духовної гармонії;
  • позбутися гріха зневіри, гордині;
  • зміцнити подружні стосунки.

За молитвами святого Серафима Саровського дарується здоров'я хворим. Отримуючи те, варто задуматися, для чого було надіслано випробування. Можливо, щоб навчити нас терпінню.

Тексти молитов Серафиму Саровському

Читати молитви святому Серафиму можна не лише у день пам'яті 15 січня, а й у будь-який інший день.

Молитви на сон майбутній, адресовані Серафиму Саровському, допоможуть вам позбутися зайвих думок та залишити весь негатив дня позаду, щоб заснути оновленими та чистими. Молитви преподобному Серафиму допомагають зміцнювати віру — вони особливо добрі в будь-яку посаду, а також під час важких емоційних переживань.

Молитва Серафиму Саровському на майбутній сон і з ранку

О великий отче наш Серафим! Удостой милості своєї нас, смиренних і немічних, обтяжених гріхами багатьма, твоєї допомоги і втіхи тих, хто просить. Прояви до нас благосердя твоє велике і допоможи нам заповіді Божі виконувати, віру православну міцно в серці утримувати, покаяння в наших гріхах старанно Богові приносити, у благочесті християнському процвітати і гідними бути твоїх молитов перед Престолом Господа. Почуй нас, що моляться тобі з вірою і любов'ю, і не залиши нас, про заступництво твоє просячі: нині і в годину кончини нашої допоможи нам, і захисти нас молитвами твоїми від спокус, від злих диявольських навітів, нехай торкнеться нашої душі бісівська сила, але нехай сподобимося допомогою твоєю Царства Небесного. На тебе уповаємо, отче наш: вкажи нам шлях у спасінні і приведи нас до Світла життя вічного біля Престолу Пресвятої Трійці. Амінь.

Це довга молитва на сон прийдешнього і зранку. Вона прославляє Бога нашого та святого Серафима Саровського. Читання цієї молитви позбавляє емоційних проблем, сумнівів у вірі та гріховних спонукань. 15 січня цю молитву можна прочитати вдома перед сном.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів
/-0,2786180973053-/ /-pc-/
Top