Існує ряд захворювань, за яких вживання квашеної капусти може негативно позначитися на стані здоров'я. Про них розповіла нутриціолог Ганна Павличова.
За її словами, у квашеній капусті містяться вітамін С, калій, магній і велика кількість органічних кислот, що відмінно стимулюють травлення при зниженій кислотності шлунка та уповільненій перистальтиці. Однак через це продукт не підійде людям із гіперацидністю та виразковою хворобою шлунка, каже вона. "Крім того, неприємні відчуття від капусти можуть виникнути, якщо у вас є СІБР (надлишковий бактеріальний ріст у тонкому кишечнику) або непереносимість гістаміну, тому що у всіх ферментованих продуктах його багато", - заявила Павличева в бесіді з РІА Новини Спорт у неділю, 31 жовтня.
Довгий час капуста та решта видів хрестоцвітих вважалися шкідливими людей із гіпотиреозом – зниженою функцією щитовидної залози. Причина в гойтрогенах, що містяться в них, - речовинах, що ще більше пригнічують функцію щитовидної залози. "Але останні дослідження показали, що такий вплив може бути при дефіциті йоду і селену, в інших випадках капуста безпечна", - зазначила нутриціолог.
Раніше нутриціолог Анастасія Гаврикова розповіла, кому не можна їсти хурму. Її не рекомендується вживати людям із цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також страждаючим від проблем із підшлунковою залозою та запорами, розповіла експерт.