Американські дослідники з університету Бостона отримали дані, які підтверджують, що вагітним жінкам не потрібно їсти консервовану їжу. Вчені встановили: це може негативно позначитися на здоров'ї дитини.
«Вживання консервів у період вагітності піддає дитину ризику впливу промислової хімічної речовини під назвою бісфенол-А (ВРА)», - констатували фахівці.
На їхню думку, наслідком того, що вагітна жінка їсть консервовану їжу, можуть стати проблеми з репродуктивним здоров'ям у її потомства.
Вчені відзначили, що попередні дослідження вказували на небезпеку впливу бісфенолу-А, однак не було достатньо інформації про те, як саме впливає даний хімікат на організм. Бостонські дослідники виявили, за їхніми словами, «досить даних, що дозволяють всерйоз турбуватися впливом BPA на функціонал яєчників».
Фахівці нагадали, що бісфенол активно використовується промисловістю, і найбільша кількість цієї речовини надходить в організм людини саме при вживанні консервів, а також їжі з пластикових контейнерів. Відповідно до їхніх висновків, бісфенол чинить негативний вплив на ці процеси розвитку і яєчників у плода ще на ранній стадії внутрішньоутробного розвитку. Вони настійно радять вагітним жінкам не вживати в їжу консерви.