Часник - продукт, який необхідно їсти в холодну пору року. Він захищає нас від хвороб і зміцнює імунітет. Однак є випадки, коли від цього продукту краще відмовитися. Про це пише "МедікФорум".
Часник не можна вживати в їжу тим, хто має проблеми з печінкою або нирками. Продукт містить у собі токсичні елементи, і їхня кількість досить велика, тому може статися загострення недуги і подальше порушення хімічних процесів в зазначених внутрішніх органах.
Часник протипоказаний при діареї, оскільки він дратує такий чутливий орган, як кишечник, провокуючи більше його запалення. Також продукт небажано вживати при низькому кров'яному тиску і очні хвороби. У першому випадку кров'яний тиск ще більше знизиться, у другому - відбудеться роздратування і без того надчутливих слизових оболонок очей.
Часник не рекомендується пацієнтам, які готуються до хірургічного втручання, бо через хімічні елементи відбувається розрідження крові, що небажано під час проведення операції. Вагітним і годуючим грудьми жінкам не варто їсти часник, бо неможливо передбачити його вплив на ембріон і немовля.
Часник протипоказаний при аритмії, жовчнокам'яній хворобі, панкреатиті, геморої, епілепсії і алергії. Останні дослідження спростували думку про те, що цей плід ефективний як протионкологічний засіб. Він може підійти для профілактики раку, але в боротьбі з зазначеною недугою безсилий.