Співробітники Сумського національного аграрного університету виготовили поживні протеїнові батончики з коників. Як розповів на своїй сторінці в соцмережі асистент Дмитро Бідюк, автор ідеї - Вікторія Каблюк. У протеїнові батончики додали 10% борошна з перетертих цвіркунів.
Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається. Змінився тільки колір продукту. Дмитро Бідюк стверджує, що незвичайне харчове борошно готують в інших країнах вже давно. Вибір припав на цвіркунів, бо в Україні їх можна розводити дуже легко.
За словами Бідюка, цвіркунове борошно являє собою темно-сірий порошок з незначним специфічним запахом паленої трави. Батончики ж поки що виглядають не дуже привабливо.