counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

На місцях видніше

11:39, 02.05.2021

На місцях видніше

Нещодавно, після тривалого мовчання наважився дати інтерв'ю Анатолій Бондаренко. Це колишній, і він же нинішній глава Черкаської міської ради. У розпал пандемії Анатолій не знайшов спільної мови з президентом Володимиром Зеленським. Гарант обіцяв відкрити кримінальні провадження стосовно Бондаренко, але, все звинувачення виявилися безпідставними і не знайшли свого відображення в суді.

Зеленський назвав Анатолія «бандитом» через нібито розкрадання бюджету. Направили перевірку Державної аудиторської служби України. Протягом 90 днів область перевіряли уздовж і поперек. Найбільшим порушенням, приписаним Черкасам, виявилося фінансування різних бюджетних організацій. Наприклад, держава кинула напризволяще заклади професійно-технічної освіти, а Черкаси за рахунок обласного бюджету профінансували їх на 150 млн грн. Знову-таки держава «забуло» заплатити за хворих коронавірусів з районних центрів, і Черкаси самі оплатили ці 30 млн грн. Ще чомусь держава не згадало про те, що у спеціальних служб (поліція, пожежники, військові і т.д.) є на озброєнні техніка, яку необхідно підтримувати в робочому стані. І знову ці гроші були виділені з місцевого бюджету. За все це хотіли «покарати» Бондаренко.

Черкаська область одна з тих, хто виступив першим проти введення жорстких карантинних заходів, які доходили до божевілля. Ситуацію з COVID-19 в регіоні з самого початку тримали під контролем. На базі пологового будинку відкрили інфекційну лікарню на 150 ліжок. Завезли необхідне обладнання, закупили кисень і повністю забезпечували громадян, які потребують допомоги. Все це було зроблено, на жаль, без допомоги держави. Зараз Черкаська область в складному фінансовому становищі. Багато витрат, які повинні були виплачуватися з державного бюджету, в результаті залишилися у вигляді боргу області.

Бондаренко не герой. Він не найтактовніший і приємна людина. І матом на засіданні своїх опонентів покрити може, і з кислою міною вислуховувати запитання громадян. Але є те, за що його люблять. Він намагається в інтересах людей.

Можливо, в цьому є якийсь сенс - дати більше повноважень мерів і ОДА. Адже на місці завжди краще видно проблемні місця. Навряд чи президент повністю володіє інформацією про те, що в якомусь населеному пункті під Луцьком проблеми із забезпеченням середньоосвітніх установ. А ось мер Луцька про це знає. Так нехай він і розподіляє бюджет на ті потреби, які важливі для міста. Без зайвої тяганини. Без величезної кількості заявок в різні інстанції. Може тоді і буде порядок. А поки ми лише чекаємо, коли хтось зверне увагу не на Київ, а на міста «простіше».

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 9



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайте....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постарати....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-0,29319095611572-/ /-pc-/
Top