counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Карина Бобко

На місцях видніше

11:39, 02.05.2021

На місцях видніше

Нещодавно, після тривалого мовчання наважився дати інтерв'ю Анатолій Бондаренко. Це колишній, і він же нинішній глава Черкаської міської ради. У розпал пандемії Анатолій не знайшов спільної мови з президентом Володимиром Зеленським. Гарант обіцяв відкрити кримінальні провадження стосовно Бондаренко, але, все звинувачення виявилися безпідставними і не знайшли свого відображення в суді.

Зеленський назвав Анатолія «бандитом» через нібито розкрадання бюджету. Направили перевірку Державної аудиторської служби України. Протягом 90 днів область перевіряли уздовж і поперек. Найбільшим порушенням, приписаним Черкасам, виявилося фінансування різних бюджетних організацій. Наприклад, держава кинула напризволяще заклади професійно-технічної освіти, а Черкаси за рахунок обласного бюджету профінансували їх на 150 млн грн. Знову-таки держава «забуло» заплатити за хворих коронавірусів з районних центрів, і Черкаси самі оплатили ці 30 млн грн. Ще чомусь держава не згадало про те, що у спеціальних служб (поліція, пожежники, військові і т.д.) є на озброєнні техніка, яку необхідно підтримувати в робочому стані. І знову ці гроші були виділені з місцевого бюджету. За все це хотіли «покарати» Бондаренко.

Черкаська область одна з тих, хто виступив першим проти введення жорстких карантинних заходів, які доходили до божевілля. Ситуацію з COVID-19 в регіоні з самого початку тримали під контролем. На базі пологового будинку відкрили інфекційну лікарню на 150 ліжок. Завезли необхідне обладнання, закупили кисень і повністю забезпечували громадян, які потребують допомоги. Все це було зроблено, на жаль, без допомоги держави. Зараз Черкаська область в складному фінансовому становищі. Багато витрат, які повинні були виплачуватися з державного бюджету, в результаті залишилися у вигляді боргу області.

Бондаренко не герой. Він не найтактовніший і приємна людина. І матом на засіданні своїх опонентів покрити може, і з кислою міною вислуховувати запитання громадян. Але є те, за що його люблять. Він намагається в інтересах людей.

Можливо, в цьому є якийсь сенс - дати більше повноважень мерів і ОДА. Адже на місці завжди краще видно проблемні місця. Навряд чи президент повністю володіє інформацією про те, що в якомусь населеному пункті під Луцьком проблеми із забезпеченням середньоосвітніх установ. А ось мер Луцька про це знає. Так нехай він і розподіляє бюджет на ті потреби, які важливі для міста. Без зайвої тяганини. Без величезної кількості заявок в різні інстанції. Може тоді і буде порядок. А поки ми лише чекаємо, коли хтось зверне увагу не на Київ, а на міста «простіше».

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 9



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів




/-0,29899096488953-/ /-pc-/
Top