counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Младенці в обмені на холодильники

14:09, 16.02.2021

Младенці в обмені на холодильники

У МОЗ вирішили, що хвороба, через коронавірусу, у нашій країні більше немає. Ми так відчайно боремося за встановлення в Україні вакцини від COVID-19, що повністю забули про елементарні предохранітельні привівки.

При рождении ребенка в родительском доме первой прививской ставят БЦЖ. Ця привівка від туберкулези, і її колють у теченні першої неділі життя. Но з лютого цього року діти виписують без БЦЖ, залишаючи їх фактично незахищеними від хвороби. Даже в медичній карті тепер роблять заміну «без привівок БЦЖ».

Холодильники для вакцину стоять абсолютно пустими, їх навіть помили та вимкнули з розеток. Все це з причини того, що данна вакцина попросту закончилась у країні. Раньше Україна закупила препарат у Болгарії, але його термін дії істек 31 січня, і нову партію так і не завезли.

Ця ситуація відбувається як час у часі епідемії в туберкульозі та поява його нових штаммів, які пугають навіть досвідчених лікарів. У приватних клініках БЦЖ не закуповують, адже завжди є колони в рідних будинках. Останній раз вакцину завезли в страну ще два роки тому, але вона не була з Болгарії, а з Індії, т.к. європейські препарати України стали просто не по карману.

Представник ЮНИСЕФ в Україні Лотта Сильвандер оголошує сложившуюся ситуацію: «У нас був запрошений запит у листопаді 2020 р. На 119 тис. доз БЦЖ-вакцини. Ми цього не зробили, тому що вакцина була створена в Інституті та не була сертифікована в Україні. Все це час ми ждали, покаже Міністерство здорового забезпечення надання рішення. Як тільки це произойдет, мы сразу вышлем вакцину ». Ні, як заявили нас у МОЗ, виробник не надав усіх документів і тому вакцина не пройшла сертифікацію.

Хорошо, допустимо, що вакцину не прийняли, але чому не думали про заміну препарату? Потому, що ми краще залишаємось повідомленням без вакцини-БЦЖ, що закупимо її за більш високу ціну в Європах? Міністерство здорового охорони, щоб підтримати бюджет на платі, не може знайти нічого краще, ніж заощадити на тих, хто менше захищений. На молоденцах. Браво!

Никаких точних даних про встановлення вакцину не називають, і навіть невідомі дати сертифікації індійського препарату. Україна залишилася без найважливіших ліків від туберкульозу. Но нічого! Зато ми отримали дуже «важливу» допомогу із-за границі - холодильники для зберігання вакцину від COVID-19.

Вакцин, якого у нас немає.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 27



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів




/-0,34792995452881-/ /-pc-/
Top