counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Крымские татари. Жертви політики чи коллабораціоністи?

14:26, 01.02.2021

Крымские татари. Жертви політики чи коллабораціоністи?

Недавно в мережі з'явилася заміна відомого журналу-історія Вахтанга Кіпіані про Крим, кримських татар, російське КВНе та помимо прочого про коллабораціонізм.

Якщо хто-то не знає, то кримські татари - це коренне (це важливо, запомните) населення напівстрова Крим. Нышние СМІ дуже люблять шукати історію, тому трохи інформації про кримські татари, за наявністю.

У 2014 році кримські татари складали більшу частину покинутих напівстроків. Причем порівнювали вони своє «переселення» з сталінськими депортаціями.

Коли Росія окупувала Крим, питання кримських татар стало дуже обговорюваним, їх лідери стали часто переглядати за телебаченням, вони почали вступати в політичні партії, проводити мітинги. Проще говоря придбати популярність.

Преобладающая частина кримських татар все-таки залишилася жити на напівстрові. У нашій країні переселилися лише кілька тисяч людей, і, в основному, хто вже мав каку-то політичну кар'єру в Україні. Що-то переїхав з ідейних переконань, а дещо ще задовго до подій 2014 року жив у Києві та інших найбільших містах України.

У міжнародному праві закріплена яка норма. Вона гласує, що якщо нація не має власного держави, вона не є коренною (а як говорилось ранне кримські татари - це коренне поселення Крима) на якійсь території, то може вимагати створення власних автономій у складі якого-небудь держави, або ж створити власне государство. Понятне діло, яке отримує цю крайню частину сложно, практично неможливо, але норма існує, означає і вимагає її виконання можна. 

Після окупації Крима зарубежними СМІ (у особливостях ВВС) почали дуже «тревожиться» співлюблення прав кримських татар. З тих пір це виглядає жутко лицемерно і підло, право права кримських татар ніколи не говорив власним чином і не збирався, начиная з депортаціями в совітське час, продовжує повернення їх у 90-х. У той час, на території нинішньої вільної України відсоток кримськотатарського населення настільки мал, що створює їм окрему автономію просто безсмисленно.

 

Лідери Меджліса, що знаходяться з 2014 року в Україні, затверджують, що те кримчане, що залишалося в Криму, постійно страждають від дійсності оккупаційних властей, вони підпорядковуються постійним репресіям. Цей факт поширюється сложно, ми розуміємо, що рішення іде про дії сторін РФ, отже, все це правда.

Як показала практика, в Україні ніщо не розглядається в темах та проблемах кримських татар, розглядаючи що профільні спеціалісти, але їх не так багато. Багато українці вважають, що «кримці» - це жителі Крима. На самому же деле цей термін обозначає лише лише кримські татари, а не все населення напівстроки.

Так вот. Зная тепер трохи про історії кримських татар, вернемся до заметке Кіпіані. Журналіст возмущається тем, що на російському КВНе командування, що представляє Крим, є цілком з кримських татар. Представники команд шутят пропутинські шутки. Возмущение Кипиани вполне обоснованы. НО! В конце він пише «Нужен закон про коллабораціонізме». І всі коментарі під постом позитивні. Люди пропонують «паспорта негражданина», «утилізацію». 

 

Це отримується абсурдно слігка. Ми збираємось повернути Крим і тут вже заявляємо, що казним жителів, їх прав і повідомляємо про засудження за коллабораціонізм. В відношенні російських - будь ласка. Це логічно. Но тут то речь не про них, а про кримські татарах. Не просто про які-то там татарах, а саме про кримських, про це само коренне населення. Реч про тех, хто вже перебуває у продовженні тривалого часу, страждає, про те, які права накопичують-захищають закони України, міжнародного права та організаційних організацій. 

Виходить, що права є лише у них, хто залишив напівстрок. Якщо хтось залишився і знаходиться під постійним гнетом на стороні агресора, цей прав не має, ні тут, ні там…

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів




/-0,28014898300171-/ /-pc-/
Top