counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Смерті, які можна було уникнути

09:00, 27.01.2021

Смерті, які можна було уникнути

У нашій країні постійно проходять реформи. Реформування має на увазі під собою зміни в законах, що несуть позитивні наслідки для людей. Але в Україні ці самі реформи чомусь мають зворотний ефект.

Одна з «хворих» сфер, що піддаються реформації - це сфера охорони здоров'я. Уляна Супрун, будучи тимчасово виконуючою обов'язки міністра охорони здоров'я, почала розвал і без того «нещасної» медицини в Україні. Уже півтора року як Супрун не варто на посади, а наслідки її правління не перестають щодня відбиватися на житті українців.

На законодавчому рівні було прийнято рішення про скорочення державних медичних закладів, що займаються життєзабезпеченням деяких верств населення. Сюди ми можемо віднести будинку престарілих, туберкульозні центри, дитячі будинки, наркологічні та психіатричні диспансери. Пояснюються такі скорочення тим, що утримувати всі ці установи країна не може собі дозволити.

Недавня трагедія в нелегальному будинку для літніх людей в Харкові - одне з підтверджень того, що фінансування НЕОБХІДНО шукати. Загинули 16 осіб. Буквально за кілька днів до харківської трагедії відбулася ще одна подія. Воно не особливо висвітлювалося в ЗМІ, але все ж.

У Запоріжжі в одній з квартир багатоповерхівки чоловік кілька місяців жив з двома трупами. Сусіди відчули трупний запах, викликали поліцію. Відкривши двері, співробітники правоохоронних органів були в шоці. У квартирі перебували два муміфікованих трупа. Один належав брату чоловіка, який там проживав, другий - його матері. Труп брата пролежав більше 8 місяців, а матері - близько 3 місяців. Поки невідомо, насильницька чи була смерть загиблих. Чоловіка відправили на тритижневе лікування, тому що у нього є психіатричне захворювання. Тепер сусіди бояться повернення свого сусіда, тому що примусово лікуватися може змусити його лише суд. А скільки у нас тривають суди - всім відомо. Через три тижні мешканець повернеться в свою квартиру, але весь будинок в паніці вже зараз.

Ще раніше, на початку року, в Харкові чоловік зарізав свою 84-річну матір та кілька днів також жив разом з трупом. Поліцію викликали родичі, стурбовані тим, що бабуся кілька днів не відповідала на телефонні дзвінки. Жила вона з сином, який має психічні розлади. Поліція затримала чоловіка, він зізнався, що вбив матір під час психічного нападу.

І це лише мала частина таких злочинів. У них винні психічно нездорові люди, і якби психіатричні диспансери продовжили свою роботу, то цих смертей можна було б уникнути.

Але у країни немає на це грошей. На новий асфальт є. На утримання нардепів є. А ось на душевнохворих немає. Для них немає належного догляду, немає нагляду, немає закону. І це лише початок. Скоро весна, багато хворих «активізуються» і жертв буде більше, тільки ось державі немає до цього ніякого діла.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 33



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів




/-0,36290502548218-/ /-pc-/
Top