counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Мирні акції або новий Майдан?

09:45, 14.01.2021

Мирні акції або новий Майдан?

Кінець 2020 року підніс українцям черговий «приємний» сюрприз. На засіданні уряду 28 грудня Кабінет міністрів значно підвищив тариф на електроенергію для населення. Таким чином якщо ви за місяць використовуєте в середньому 80 КВт / год, то для вас ціна виросте майже в двоє. Якщо перевищуєте квоту в 100 КВт / год, то ваша платіжка збільшиться на 78 гривень. Також збільшаться тарифи на газ і послуги з його доставки. З 1 січня 2021 року тариф на газ зріс майже вдвічі. В середньому по країні вартість послуги в цьому році складе близько 2 грн за кубометр замість 1,2 грн як це було в минулому році.

Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко заявляє, що це всього лише тимчасове рішення, скоро буде запропонований інший план дій і все стабілізується. Глава держави доручив уряду терміново вирішити проблемне питання. Зеленський заявив: «Тарифи на газ для населення повинні бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умов і інших причин, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян ». Хороші слова, вірні. Тільки ось люди наші вже не вірять в ці слова, тому діють рішуче.

Відразу ж в декількох областях України проходять мітинги проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Харків, Миколаїв, Полтава, Кривий Ріг, Одеса, Івано-Франківськ - всюди йдуть протести. Люди перекривають руху, барикадують траси, звертаються до вимог до голів адміністрацій. Наприклад, на Полтавщині перекрили міжнародну трасу М-03 в районі села Велика Круча. Люди кричать: «Зеленський, ми за тебе голосували, де ти? Ти на Буковелі відпочиваєш, а наші діти без хліба сидять ». Учасники мітингу закликають всіх українців підніматися з колін і виходити на вулицю, щоб влада почула голос людей. Вони пообіцяли, що протести по Україні буду поширюватися як коронавірус.

І це лише початок. Зараз акції протесту проходять більш-менш мирно. Але що буде далі? Якщо незабаром нічого не зміниться, то наша країна просто розвалиться на окремі частини. Наприклад, в Києві такого немає. Чому? Та тому що рівень життя інший. Зарплати більше. Життя краще. А як виживати в регіонах, де люди і так перебиваються з копійки на копійку?

Відхід від відповідальності депутатів, самоліквідація президента в цій проблемі, все говорить лише про те, що на життя звичайних громадян нашої держави плювати. Хто винен в тому, що ми повинні МВФ і тому кожен раз збільшуються ціни на комуналку? Ми? Прості люди? Або може це повинно було якось регулюватися владою?

Відповіді на всі питання ми самі знаємо. Українці народ терплячий. Але і нашому терпінню прийде кінець. Всі ці акції, мітинги, протести, скоро переростуть в щось більше. Що тоді буде робити уряд? Скоро побачимо ...

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Справжнє кохання — це щастя Не дарма про неї було написано безліч книг і знято безліч фільмів
Швидке ворожіння: кого чи чого варто побоюватися найближчим часом
Швидке ворожіння: кого чи чого варто побоюватися найближчим часом
Життя — складний і звивистий шлях, який пролягає через багато небезпек та перешкод Ворожіння на найближче майб....
Знаки Зодіаку та нумерологія: які цифри здатні подарувати вам удачу
Знаки Зодіаку та нумерологія: які цифри здатні подарувати вам удачу
Згідно з законами нумерології, у кожного з нас є своє число-талісман Експерти в цій галузі об'єднали зусилля з....
Магія дзеркала: як залишити бідність у задзеркаллі та залучити багатство
Магія дзеркала: як залишити бідність у задзеркаллі та залучити багатство
Дзеркало — один із найпотужніших магічних предметів у будинку кожної людини Воно може допомогти вам залучити у....
5 переконань, які допоможуть подолати будь-які труднощі
5 переконань, які допоможуть подолати будь-які труднощі
У кожного з нас бувають життєві труднощі, але всі ми по-різному з долаємо Хтось йде безстрашно їм назустріч, а....
більше матеріалів




/-0,1780571937561-/ /-pc-/
Top