counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

У Києві COVID-19 переможений. Залишилася інша Україна

17:07, 07.12.2020

У Києві COVID-19 переможений. Залишилася інша Україна

Добрі новини. На сьогоднішній день в Україні кількість хворих COVID-19 в порівнянні з минулим тижнем знизився на 7,5 тис. Осіб. Нарешті ми повільними, але вірними кроками виходимо з епідеміологічної катастрофи. Але радіти поки рано.

МОЗ відрапортував: «Ситуація покращилася. Все завдяки виконанню протиепідемічних заходів і карантину вихідного дня. Лікарні менш завантажені, ніж були ще тиждень тому ». Ця заява про стан нинішніх лікарень зроблено на підставі даних Києва. Дійсно, хоч столиця і продовжує утримувати перше місце за кількістю хворих серед інших міст, лікарні і справді не завантажені повністю.

За заявою міністра охорони здоров'я Максима Степанова, завантаженість столичних лікувальних закладів становить 50%. Жителям Києва можна не хвилюватися, адже місцеві лікарні готові відчинити свої двері, якщо раптом знадобиться. Але такий сприятливий прогноз поширюється лише на центр.

Тим часом Чернігів б'є на сполох. Бракує лікарів, лікарні забиті «від пуза», а в резерві під госпіталі - спортивні зали та занедбані колонії. Лікарі виписують пацієнтів з «прискореною процедурою». Днями хвору коронавірусів пенсіонерку вигнали з лікарні. За наказом «згори» лікарі Бобровицької інфекційної лікарні звільняли місця в переповненому медустанові для важких хворих. В результаті 74-річна Катерина Іванівна Самусь померла. «Виписали - значить так треба. Вони ж лікарі. Їм видніше »- так прокоментувала цю ситуацію сама Катерина Іванівна під час розмови з сусідами. А через два дні померла.

Головний лікар лікарні провини не визнає, він запевняє, що хвора жінка сама просилася додому. Припустимо, це так. Припустимо, людина в такому поважному віці, дійсно захотів піти додому. Але як відпустили хворого, який несе загрозу зараження оточуючих, додому? Чому не зупинили?

Звинувачувати лікарів - безглуздо. Вони всього лише виконують наказ керівництва. Їм сказали, що необхідно звільнити ліжка - вони звільняють. І така ситуація складається в Чернігові. Чи не в якому-небудь віддаленому селі, а в великому, розвиненому місті. Страшно уявити, що відбувається на околицях нашої країни. Туди медицина ще не дійшла в принципі, а в умовах нинішньої обстановки не дійде взагалі.

МОЗ радіє. Вперше за майже рік боротьби з коронавірусів в Україні поліпшення. Тільки ці поліпшення видно лише в столиці. Мабуть керівництво нашої країни хвилює виключно Київ, адже саме тут все наше уряд і «вершить свої великі справи».

А то, що за межами Банкової - це так, сміття, пил і бруд ...

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 110



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
більше матеріалів




/-0,31016278266907-/ /-pc-/
Top