counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Плати або помри!

12:15, 07.12.2020

Плати або помри!

Ні для кого не секрет, що фінансування сфери охорони здоров'я в нашій країні, м'яко кажучи «не дуже», а якщо вже говорити відверто, то зовсім ніяке. Зараз, в період пандемії, всі країни намагаються приділити питанню лікування коронавируса особливу увагу. Весь Євросоюз переглянув свої бюджети і виділив більшу частину фінансування саме на медицину. Але це Євросоюз, в Україні справи йдуть зовсім інакше.

Яскравим прикладом «пофігізму» нашої держави є ситуація в лікарнях Львова. Там вартість одного медикаментозного дня (простіше кажучи, знаходження на стаціонарному лікуванні) становить від 2 до 2,5 тис. Грн. У реанімації вартість лікування пацієнта коливається від 5 до 6 тис. Директор Львівського Центру легеневого здоров'я Любомир Рак розповів, що, за його розрахунками, лікарні необхідно близько 10 млн в місяць і це лише на медикаменти. Угода, яку зараз центр має з державою, передбачає виділення 6 млн грн. З цих грошей 3 млн йде на зарплати. Решта 3 - на лікування хворих. Даною суми вистачає тільки на шприци, вату і спирт. Все інше пацієнти змушені купувати за свій рахунок.

Юрій Фомін захворів COVID-19 ще в липні. Спочатку чоловік десять днів лікувався вдома самостійно. Потім йому стало гірше, комп'ютерна томографія показала важку пневмонію, і Юрія госпіталізували. «Ти дихаєш через раз і не знаєш, відкриєш ще раз. І ти постійно усвідомлюєш те, що, якщо не будеш мати грошей, то поповниш статистику смертей від коронавируса »- такі коментарі дав Юрій після знаходження в лікарні. Чоловік стверджує, що всі ліки купувалися їм самостійно, і за два тижні він витратив близько 30 тис. Грн. І так відбувається з кожним пацієнтом. Абсолютно всі хворі лікуються за свій рахунок.

Проведемо скромні підрахунки. Якщо вартість одного дня стаціонару становить 2 тисячі, знаходження в лікарні мінімально - 2 тижні, то пацієнту необхідно заплатити 28 тис. І це лише за койко-місце. Плюс необхідні медикаменти в середньому обійдуться близько 30 тис.

Разом: 58 тис.грн. (Або ж 2000 $). Звідки у звичайного жителя нашої країни буде така сума грошей? Звичайно можна спробувати накопичити, але у хворого немає такої кількості часу. Діяти потрібно негайно. Виходить, якщо немає грошей - помри. І це в країні, де медицина вважається безкоштовною.

Найцікавіше те, що про брак коштів у Національній службі здоров'я знають. Але виправдовуються тим, що медустановам виплачують всі засоби, які передбачені законом. Нікого не хвилює, що лікарня подає дані про необхідність виділення 10 млн, а виділяють всього лише 6. Це проблеми лікарні, людей, лікарів - чиї завгодно, але не проблеми держави.

У держави проблема полягає лише в тому, що ми, звичайні громадяни, ще сміємо щось просити і на щось сподіватися.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 48



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
більше матеріалів




/-0,24509000778198-/ /-pc-/
Top