counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Карина Бобко

Відповідь регіонів на карантин вихідного дня

14:30, 20.11.2020

Відповідь регіонів на карантин вихідного дня

Нещодавно Кабмін прийняв рішення: «З метою запобігання поширенню коронавирусной інфекції ввести на території України карантин вихідного дня». Верховна Рада спробувала рекомендувати Кабміну скасувати карантин. Але, не набравши достатню кількість голосів серед депутатів, рішення так і залишилося в силі. Наш Кабінет Міністрів, рівняючись на досвід інших країн, вважає, що карантин вихідного дня допоможе в боротьбі з коронавірусів. Міністри наводять як приклад такі країни як Албанія, Туреччина, Португалія, Ізраїль. У цих країнах був введений карантин вихідного дня ще з самого початку пандемії. Але, не дивлячись на карантин, в тій же самій Туреччині всі громадські заклади працюють з 10:00 до 20:00. У Португалії продуктові магазини, пекарні, аптеки, доставки - можуть спокійно функціонувати. Але наш Кабмін не спромігся дізнатися яким чином і як саме інші країни виходили з карантину. Просто вирішили всім і все заборонити.

Багато регіонів України не погодилися з даним нововведенням.

Незважаючи на погрози Шмигаль про повну локдауне в разі невиконання карантину вихідного дня, мери міст вирішили діяти по-своєму.

Наприклад, в Івано-Франківську виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення, що субота і неділя для закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, закладів культури є робочими днями. Але уточнено, що всі заклади повинні забезпечити дотримання санітарних і протиепідемічних заходів для запобігання COVID-19.

Також мер Дніпра Борис Філатов заявив, що згідно зі статистикою, Дніпро і Дніпропетровська область знаходяться на передостанньому місці по захворюванню коронавірусів в країні, тому він не бачить сенсу у введенні карантину вихідного дня в регіоні. Філатов порадив своїм землякам проводити якомога більше часу на свіжому повітрі, гуляти і насолоджуватися останніми теплими днями цього року, і не забувати купувати у приватних підприємців «хоча б сосиску або чашку кави».

Мерія Львова, де зараз особливо гостро обговорюється карантин вихідного дня серед підприємців і рестораторів, прийняла рішення про оголошення всіх субот і неділь до 30 листопада робочими днями. Закладам не те щоб дозволили, їх зобов'язали працювати. Це пов'язано з тим, що днями все підприємці Львова заявили, що або вони будуть працювати, як і раніше, з дотриманням заходів безпеки, або будуть працювати «як партизани». Закрити закладу означає остаточно вбити бізнес. І мерія міста погодилася з вимогами підприємців.

Мер Тернополя Сергій Надал зробив припущення, що обмеження знищать економіку міста, і тому місцева влада відмовляються виконувати вимоги Кабміну і вводити карантин вихідного дня.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин нагадав, що в місті близько 40 тисяч осіб працюють на ринках, і, якщо зробити суботу і неділю не робочими днями, люди просто не виживуть.

Чи праві мери міст і областей - питання неоднозначне. З одного боку, суб'єкти України мають підкорятися уряду. З іншого боку, керуючись здоровим глуздом, необхідно підходити до кожного регіону індивідуально.

Місцева влада все ж краще знають обстановку в своїх містах. Безумовно, не можна сказати, що Кабмін цілком і повністю не правий. Так, боротися з інфекцією потрібно. Так, вживати заходів потрібно. АЛЕ! Не можна дивитися на країну як на один суцільний шматок землі. Кожен регіон унікальний. Кожне місто має свої особливості. Необхідно враховувати потреби кожної частини нашої великої країни.

Як далі буде розвиватися ситуація невідомо. Але одне зрозуміло точно. Міста не задоволені. Міста бунтують. І президенту було б не погано перевести переговори з кожним мером. Дізнатися, які потреби є у регіонів. Допомогти у вирішенні проблем. Але мабуть у Володимира Олександровича немає на це вільного часу.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 21



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів




/-0,19244909286499-/ /-pc-/
Top