counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Олексій Кошевець

Підвищення кваліфікації вчителів під час карантину.

16:00, 04.11.2020

Підвищення кваліфікації вчителів під час карантину.

Україна на довгий час поринула в стан карантину, який виник у зв'язку з поширенням Covid - 19. Безумовно, пандемія прискорила цифровізацію освіти, адже вчитель отримав складний досвід термінового опанування нових інструментів поєднання технологій змішаного навчання чи дистанційної роботи з огляду на запровадження карантинних обмежень.  За інформацією ЮНІСЕФ, у розпал пандемії COVID-19 школи зачинили свої двері в 192 країнах світу, відправивши додому 1,6 мільярда учнів.

На даному етапі нас цікавить шкільна освіта в Україні, яка демонструє тенденцію до того, що нажаль в найближчому майбутньому традиційне навчання "за партами" буде замінене на змішану форму, і у такому стані (карантину), за прогнозами китайських спеціалістів, доведеться перебувати ще 2-3 роки. Це тягне за собою повну трансформацію шкільної освіти.

В контексті нашого обговорення цікаво підняти тему: "Як вчителям підвищувати свою кваліфікацію під час того ж карантину?"

Ми вважаємо, що карантин, за яким послідувало формування дистанційної школи в як це не звучить, але зіграло позитивну роль, в питанні комп’ютерної грамотності вчителів. Як кажуть: "не було щастя, але нещастя допомогло".

Дистанційна освіта посприяла тому, що вчителі почали опановувати складні системи управління, нові технології онлайн уроків, почали розуміти, що комп'ютер - це важливий елемент уроку, як для історії, так і для математики.

Не може такого бути, щоб у 21 столітті діти вчилися за методикою, яка відстає на сторіччя, інакше іще зі школи ми будемо готувати випускників, які  будуть поступатися в знаннях нашим європейським сусідам, які витрачають шалені кошти на освіту, застосовують найсучасніші методики, створюють привабливі умови праці для вчителів.

Свідомість вчителів, як би це складно не було на початку, починає поступово змінюватися і вчителі відкривають для себе такі інструменти як наша українська система"Єдина школа", що стала невід’ємною частиною в багатьох містах країни і якою вже починають цікавитись сусідні країни, також системи на кшталт google classroom, Microsoft teams.

Дистанційна освіта дала можливість, як учням, так і вчителям проявити творчість, побачити одну і ту ж інформацію під різними кутами.

Формує організаторські та командні здібності.

Варто згадати про важливий аспект професійної освіти вчителя те, що інноваційна система "Єдина школа" під час карантину  проводить для вчителів курси комп'ютерної грамотності, опановуючи можливості створення онлайн уроків, проведення тестування та створення цих тестів, робота з електронними журналами, в підсумку вчителі отримують сертифікати підвищення кваліфікації, створили YouTube канал на якому, на наш погляд, буде багато корисної інформації для наших вчителів.

Таким чином, даний індивідуальний підхід перекваліфікації вчителів, приносить користь, як самим викладачам, так і учням. 

Ми разом створюємо майбутнє нашої країни.

 

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 135



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-0,60968899726868-/ /-pc-/
Top