counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

МОЗ визначило ціну життя лікарів

16:33, 30.10.2020

МОЗ визначило ціну життя лікарів

Українські лікарі тепер можуть радіти і радіти. Кабмін України підвищив зарплати сімейним лікарям, піднявши ставку за надання медичної допомоги за кожного пацієнта. Аж! УВАГА! На 51 гривню!

«Раніше ставка для сімейних лікарів становила 600 гривень 48 копійок, а зараз - 651 гривню 60 копійок» - заявив з гордістю і радістю в голосі міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він також зазначив, що якщо з сімейним лікарем по максимуму підписали декларацію 1 800 пацієнтів, то лікар додатково отримає 7 500 гривень. Здорово, звичайно, чудово. Всього то майже дві тисячі пацієнтів вести одного лікаря заради 7 тис. Гривень. Втома? Ну яка втома може бути у лікаря? Він же «повинен і зобов'язаний. Він же Гіппократа клятву давав ».

Насправді, складно уявити собі лікаря, у якого 2 тисячі пацієнтів на нього одного. Всі ми люди, всі ми не залізні. І лікар теж людина. І він розуміє головою, що навіть при великому бажанні «не потягне» вести одночасно таку кількість пацієнтів. Це ні часу, ні нервів не вистачить. Тому 7 500 грн не бачити. Але головне - це мотивація. Держава як би не відмовляється вам, дорогі медики, платити, ви тільки дві тисячі осіб обслужите. Не можете? Чи не встигаєте? Самі винні. Цинічно. Як завжди це у нас відбувається. Гроші як би є, і ви їх як би можете отримати, але для цього вам доведеться на роботі жити. Або навіть не жити. Яка тут життя з такою кількістю роботи ?! Доведеться померти.

До речі, зовсім недавно сотні медиків звернулися за COVID-виплатами. І наше Міністерство охорони здоров'я повідомило, що якщо медичний працівник внаслідок COVID-19 отримає інвалідність, то отримає страховку. А якщо раптом медик помер, то страховку отримають родичі. Причому не погану таку страховку. Виплата становитиме 750-кратний розмір прожиткового мінімуму. Зараз прожитковий мінімум становить близько 2 тисяч гривень. Множимо дві тисячі на 750, отримуємо півтора мільйона гривень. Загалом, тепер ми знаємо, скільки коштує життя лікаря - 1,5 млн гривень. Ось вже спасибі так спасибі!

Питання один - чому ми починаємо платити такі величезні гроші тільки в разі смерті людини ?! Лікарі працюють за копійки. Горбляться з ночі до ранку. І за що? За пару тисяч гривень?

А для порівняння ось вам така історія. Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак отримав в Києві службову квартиру до двох уже наявними. З «службових» він зробив їх приватними (питається - «Як так? Адже так само не можна»? Не можна для звичайних людей. Начальнику Генштабу можна). Ще одну квартиру він приватизував на свою матір. І ось отримав четверту, в якій зараз і проживає. А тепер давайте приблизно порахуємо вартість цієї нерухомості. Нормальні такі цифри виходять. Це навіть більше, ніж обіцяні 1,5 млн грн за смерть лікаря.

Ось так і живемо. Хтось за життя з держави тягне мільйони, а кому-то тільки посмертно заплатять.

Справедливість?

Тільки не в цій країні ...

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 20



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-0,27806997299194-/ /-pc-/
Top