counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Як діти «оздоровлюють» нардепів

14:40, 20.10.2020

Як діти «оздоровлюють» нардепів

Ні для кого не секрет, що в наш час зібрати дитину в школу виходить дуже дорого. Багато батьків, «смакуючи» початок навчального року, закуповуватися необхідними товарами починають ще з травня. В цьому році в пункті витрат до школи з'явився новий елемент.

Медичні маски.

Заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук перед початком навчального періоду заявив, що купувати медичні маски повинні батьки школярів самостійно. Розрахунок масок - дві на один навчальний день.

Почнемо з того, що дві маски на один день - це мало. Якщо дотримуватися всіх правил (а нам потрібно їх дотримуватися з метою безпеки), необхідно змінювати маску кожні дві години. Багато школярів ходять на додаткові заняття, секції, гуртки і проводять більш як чотири години на школі. Відповідно, їм необхідна більша кількість індивідуальних засобів захисту.

Давайте порахуємо в цифрах. Одна маска коштує приблизно 10 гривень. Навіть будемо виходити з розрахунку по дві маски на день. Виходить, що в місяць необхідно витратити не менше 400 гривень. А якщо в сім'ї два, три дитини? Виходить чимала така сума!

Звичайно, можна сказати: «Коли народжували - чим думали? Ніхто не зобов'язаний платити за ваших дітей! ». Так, не зобов'язані. АЛЕ! Чисто для порівняння - один невеличкий факт.

У період з 1 березня по 6 жовтня 2020 року управлінням справами Верховної Ради витрачено 698,3 тис. Гривень на закупівлю масок і дезінфікуючих засобів для нардепів. Вгадайте, за чий рахунок було придбано ці індивідуальні засоби захисту? Звичайно, за рахунок платників податків! Тобто з наших з вами коштів. Мабуть, на думку нашого уряду, депутати - це самі малозабезпечені громадяни нашої країни. Інші категорії громадян в забезпеченні масками не потребують.

У своєму виступі ще в серпні Гарбарук заявив, що маски можна і самому пошити. І навіть похвалився, що під час ізоляції робив це спільно зі своєю дочкою (до речі, ніхто його в масці власного пошиття не бачив. Мабуть не дуже вдало вийшло).

Може тоді депутати самі собі маски пошиють? В цьому ж немає нічого складного. Заодно гроші в бюджеті залишаться. У нас же завжди не вистачає фінансування, а тут більше ніж півмільйона гривень заощадимо.

Але, як то кажуть - «не царська це справа»!

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів




/-0,29082894325256-/ /-pc-/
Top