counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Муса Магомедов

Прогрес в мирному врегулюванні зведений практично до нуля

10:30, 09.07.2020

Прогрес в мирному врегулюванні зведений практично до нуля

Міністр реінтеграції Резніков заявив, що Україна розглядає питання введення миротворчої місії ООН на Донбас. Вивчається можливість введення миротворців ОБСЄ, яка не застосовувалося ні разу, хоча організація має на це право.

Незгода сторін і неготовність йти на поступки і компроміси тільки зростає. Питання про введення миротворців піднімається на тлі проблем допуску представників ОБСЄ на тимчасово непідконтрольні території.
Варто зазначити, що переговори про розміщення миротворців на Донбасі тривають з 2017 року за участю України, РФ, США, Німеччини і Франції.

Каменем спотикання виступає територіальний аспект розміщення миротворців. Україна виступає за їх введення по всій території Донбасу, в тому числі ОРДЛО. РФ наполягає на введенні миротворців тільки на лінії зіткнення. Лінія дотику - це близько 400 км зона, яка за попередніми оцінками вимагає близько 5 тис. Миротворців. Просування вглиб території вимагає задіяння ще більшої кількості людей. Це в свою чергу породжує питання про фінансові ресурси роботи миротворчої місії.

Важливий також політичний аспект у запуску роботи місії. РФ є членом Радбезу ООН, а відповідно має право голосу в питанні можливого запуску миротворчої місії ООН. Саме тому Україна так активно виступає за залучення ОБСЄ в якості миротворців. Крім того, питання миротворців можна розглядати, як підготовку до перехідного періоду на СОТ. Для цього необхідне узгодження послідовності плану мирного врегулювання. Зараз все впирається в текст Мінських угод.

Залучення миротворців до врегулювання конфліктів в світовій практиці відбувалося ні один раз. За період існування ООН було проведено близько 70 місій, деякі з яких реалізуються і по сьогоднішній день. Крайній раз це питання піднімалося в квітні цього року. Сторони виступили за важливість і необхідність залучення миротворців, але знову ж таки не погодили порядок їх роботи.

Питання узгодження запуску миротворчої місії на території Донбасу складний. По-перше, необхідно вирішити територіальне питання роботи місії: буде це тільки лінія розмежування чи вся територія ОРДЛО. По-друге, фінансове питання роботи місії. Особливо в умовах падіння світової економіки в зв'язку з пандемією. По-третє, важливим є і політичний аспект. Роботу місії повинні узгодити як учасники конфлікту, так і посередники. Важлива і мета роботи місії. Для цього необхідно чітко закріпити послідовність процесу мирного врегулювання. А якраз цей фрагмент Мінських угод і викликає найбільше запитань.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 17



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-0,20118808746338-/ /-pc-/
Top