counter
Стрічка новин
Вибрати все
1 Травня
30 Квітня
29 Квітня
Всі новини...

Андрій Павловський

Шахрайство і корупція в «Нафтогазі»… НАБУ ау?

19:23, 22.06.2018

Шахрайство і корупція в «Нафтогазі»… НАБУ ау?

Наприкінці травня 2018 року наглядова рада НАК «Нафтогаз України» проголосувала за виплату премії на суму 45,6 мільйонів доларів керівництву компанії у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом». Але, фактично, відбулася подвійна оплата праці. Адже юристи, які зробили свою роботу у Стокгольмі, вже отримали свої гроші. А премії, які згодом виписали правлінню, є ні чим іншим як шахрайством у чистому вигляді.

Про це в ефірі інформаційно-політичного проекту «Прямим текстом» на телеканалі ZIK говорив експерт з питань соціальної політики  Андрій Павловський: «Не до кінця зрозуміло, чому правління НАК «Нафтогаз Україна» виписало собі і отримало премії на 45,6 мільйонів доларів, тобто один відсоток від начебто виграної суми. Якщо зробити математичні розрахунки, то у Стокгольмі відсудили, нібито, 4,5 мільярди доларів, але ж програли  2 мільярда доларів. Тому чиста сума, яку повернули в Україну, становить 2,5 мільярда доларів».

Він вважає, якщо бути справедливим, то премії мали б відрахувати саме від суми у  2,5 млрдю доларів. Хоча зазначає, що правлінню взагалі б не мали нараховувати якісь гроші. Адже з юристами, які вели справу розрахувались.

«Незрозуміло, яке взагалі відношення мають Коболєв і Вітренко до рішення Стокгольмського суду. Адже там працювала відома норвезька фірма, яка отримала більше 25 мільйонів євро. Вони ж не безкоштовно працювали. Також українські юристи, які працювали на «Нафтогаз», отримали за свою роботу мільйон євро»

І те, що правління НАК «Нафтогаз Україна» виписало собі премію, можна розцінювати, як подвійну оплату за одну і ту ж роботу!

«Це типове шахрайство, кримінальна стаття та корупція в чистому вигляді. Я дивуюся, чому за весь цей час НАБУ досі не відкрило кримінальну справу. Адже на очах усього народу вкрадено майже 50 мільйонів доларів».

На його думку, в Україні можуть покарати лише за дрібну корупцію, а от великий масштаб чомусь не помічають.

«Декілька років тому директор одного з комунальних підприємств, маючи юридичний відділ для суду, найняв юридичну фірму. Щодо нього відкрили кримінальну справу, бо він не мав права залучати людей ззовні, бо таким чином відбулася подвійна оплата праці. Саме по відношенню до «Нафтогазу» відбулася аналогічна ситуація, але масштаб набагато більший. Тому вкрали бюджетні кошти і всі мовчать, хоча це гроші платників податків. Гройсман каже, що уряд не має відношення до цієї справи. Але ж «Нафтогаз» є державною компанією», – зазначив він.

Керівники «Нафтогазу»  необґрунтовано отримали мільйонні премії , стосується восьми осіб. Серед них – Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

 

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 7175



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-0,37770700454712-/ /-pc-/
Top