counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Березня
18 Березня
Всі новини...

Тимур Чмерук

Нові розробки у «зеленій» енергетиці

12:52, 18.04.2018

Нові розробки у «зеленій» енергетиці

«Зелена» енергетика вже давно перестала бути фантастичною технологією та відхопила собі велику долю ринку. Наприклад, ще у 2015 році у Міжнародному енергетичному агентстві (IEA) розповіли що доля поновлювальних джерел енергії у світовому масштабі виробництва електроенергії складає 24%. Тому варто поговорити про міжнародні тренди розвитку індустрії у цьому напрямку.

Водневий електроліз

У США сумісний проект каліфорнійської стартап-компанії та дослідників з університету Айови разом планує створити систему з відтворення чистої енергії на основі водню. На даний момент цей хімічний елемент є найбільш безпечним, але всі виробництва, що пов’язані з його переробкою не є повністю чистими – так як при їх переробці виділяється вуглекислий газ. Перспектива розвитку цієї технології полягає в тому, що водень можна буде використовувати у подальшому виробництві завдяки електролізу, але на даний момент ця технологія є достатньо дорогою. Проект цих дослідників саме і спрямований на те, щоб знизити вартість цього процесу. На даному етапі розвитку дослідники змогли розробити електрохімічний пристрій, котрий повинен розташовуватися у воді будь-якого рівня забруднення та почне працювати після того, як на нього потраплять сонячні промені. Після цього під дією фотонів з води почне виділятися водень, який буде зберігатися у спеціальних акумуляторах, якими буде обладнаний пристрій. Енергію планується отримувати після того, як водень перетвориться у кисень. Вчені вбачають у цій технології майбутнє відновлюваної енергетики через її безпечність та простоту у використанні. 

Використання розумних електромереж

Також доволі обговорюваною технологією у цій середі є розумні електромережі, які у майбутньому зможуть підняти енергоефективність та знизити викид відходів у довкілля. Така система працює як електрична мережа, що за допомогою ІКТ збирає дані від виробників та споживачів електроенергії та оптимізує процеси виробництва з таких непостійних джерел як вітер та сонце. Також цей метод дозволить знизити викиди парникових газів до атмосфери, що також поліпшить екологічну ситуацію. В США почали перехід на такі технології , але їх просування досить повільне. Наразі тільки вдалося зробити пілотні проекти у невеликих містах. Влада вважає, що таким способом можна буде заохотити споживацький попит. 

Космічна геліоенергетика

Перспективною технологією вважається використання космічної геліоенергетики, але ця розробка поки що обмежена можливостями людства та високою вартістю доставки сонячних панелей у космос. Зараз не існує робочого способу, який дозволив би переправляти видобуту енергію на Землю. Багато вчених зайняті у пошуку технології, що дозволила б направляти енергію на велику відстань. У цього методу є дуже багато плюсів. Наприклад, з усієї енергії, що виробляє Сонце Земля отримує лише одну двохмільярдну долю, але навіть з того, що перехоплює наша планета не розсіюється у атмосфері тільки 1/3 500 000 000 частина усієї енергії, що випромінює зірка. Космічна геліоенергетика буде позбавлена цього недоліку через те, що у космосі значно вища кількість (приблизно у 10 разів) сонячної енергії ніж на Землю. Також космічні сонячні електростанції могли б працювати безперервно, що збільшило б їх продуктивність. 

Загалом у останній час наука дуже зацікавлена у розвитку різноманітних «зелених» технологій задля того щоб зменшити як вартість електроенергії у світі так і мінімізувати забруднення довкілля. Звичайно навіть приведеним технологіям досить далеко до повноцінної реалізації, але до роботи в цьому напрямку залучаються все більше дослідників та спеціалістів по всьому світу що дає сподівання на подальше поширення цих технологій та втілення їх у життя. 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 757



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Є такий вислів — «я в шоколаді» Воно означає те, що людина повністю задоволена своїм життям,....
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкоголізм - хвороба або звичка? Астрологи впевнені, схильність до надмірного вживання міцних напоїв залежить ....
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
19 березня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святих мучеників Хрісанфа та Дарію У нар....
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам належить важливе прийняття рішень Будьте впевнені у своїх діях ....
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливий зв'язок із вашим партнером Енергія, яка ....
більше матеріалів




/-0,19365382194519-/ /-pc-/
Top