counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Березня
18 Березня
Всі новини...

Андрій Павловський

Субсидійний Абсурд. Короткий аналіз субсидійної політики Уряду, очікувані наслідки

17:18, 19.02.2018

Субсидійний Абсурд. Короткий аналіз субсидійної політики Уряду, очікувані наслідки

Тарифна політика Уряду призвела до того, що 8,2 млн українських родин (68% домогосподарств) вимущені просити у чиновників милостиню у вигляді житлових субсидій! До речі, в Європі цей показник не перевищує 5-10%, а після подальшого підвищення тарифів 80% населення України будуть не в змозі заплатити за власне житло.

На абсурдність ситуації, коли більше, ніж дві третини українських родин вимушені звертатись за субсидіями, неодноразово звертали увагу експерти міжнародних фінансових організацій. 

Тепер же Уряд взявся за допомогою верифікації (людською мовою – перевіркою) зменшити кількість отримувачів субсидій. Уряд планує забирати субсидії: за наявності двомісячної заборгованості ( або борг більше 360 грн), через не вказаний у декларації додатковий прибуток родини, через покупку на 50 тисяч гривень. 

Сюди ж відноситься ускладнення і погіршення умов для отримання нових субсидій. При цьому соціальні інспектори отримали розширені повноваження – аж до права без попередження заходити до житла отримувачів соціальної допомоги і перевіряти їх рівень життя. 

Крім того, відміняється розпропагандована прем`єр – міністром Володимиром Гройсманом розстрочка оплати комунальних послуг.

Урядове зобов’язання перед МВФ щодо монетизації субсидій перетворилось у черговий раз на підміну понять і профанацію! .Насправді згідно з проектом кабміновської постанови планується монетизувати субсидії не повному обсязі, а лише малу частку за утримання будинку, прибудинкових територій та вивоз сміття ... а це буде не більше 10-15% від нарахованої субсидії (!) і буде стосуватися переважно ОСББ

Про опалення, електроенергію, водопостачання взагалі не йдеться!

А міністр соцполітики пан Рева той взагалі нещодавно заявив, що монетизація не на часі і її треба відкласти, тому що у багатьох пенсіонерів розмір субсидій перевищує розмір пенсії!

В результаті нинішня субсидійна політика Уряду абсурдна і тупикова:

По-перше , діюча субсидійна схема шахрайська – грошей люди на руки не отримують, субсидійні кошти напряму осідають на рахунках приватних монополій;

По-друге , субсидійна система вбиває енергозбереження і енергоефективність – у зниженні споживання енергоресурсів не зацікавлені як монополісти, так і споживачі;

По-третє , субсидії сприяють тінізації економіки – зараз до роботодавців масово звертаються робітники з проханням показувати занижену зарплату, оскільки чим менша зарплата, тим більший розмір субсидії.

Наприклад, в європейських країнах державна субсидійна допомога, як правило, надається непрацездатним: інвалідам, безробітним, багатодітним родинам і малозабезпеченим пенсіонерам, але аж ніяк не працюючим!

Натомість в Україні, за даними Міністерства соціальної політики, серед отримувачів субсидій 50% працюючих людей. За європейськими соціальними нормами, витрати на комунальні послуги зазвичай не перевищують 10% від місячного доходу родини (у нас близько 50-60%).

Хибна політика масового субсидування принижує людську гідність працюючої людини, породжує утриманські настрої у суспільстві, провокує тінізацію трудових відносин.

Ми є свідками абсурдного збільшення бюджетних видатків на субсидії. Якщо у 2013 році їх обсяг був на рівні 6,0 млрд. грн., у 2014 році – 6,2 млрд.грн., у 2015 - 18 млрд. грн., у 2016 – 44,1 млрд., у 2017 – 62,3 млрд. грн. на цей рік планується 71 млрд. грн. Ще кілька років таких «реформ» і на субсидії будемо витрачати половину державного бюджету.

Це тупиковий шлях. Куди далі?

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 432



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Є такий вислів — «я в шоколаді» Воно означає те, що людина повністю задоволена своїм життям, вона щаслива в ос....
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкоголізм - хвороба або звичка? Астрологи впевнені, схильність до надмірного вживання міцних напоїв залежить ....
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
19 березня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святих мучеників Хрісанфа та Дарію У нар....
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам належить важливе прийняття рішень Будьте впевнені у своїх діях ....
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливий зв'язок із вашим партнером Енергія, яка ....
більше матеріалів




/-0,12563800811768-/ /-pc-/
Top