counter
Архів Повернутись назад 31 Жовтня 2016
31 Жовтня
Політика Декларація Порошенка: 5 будинків, 11 ділянок, 104 компанії і мільйони в українських банках 5 будинків по 30 млн гривень кожен, 11 земельних ділянок, 7 автомобілів, 4 квартири, і база відпочинку - Президент України задекларував майно сім'ї. Петро Порошенко у своїй електронній декларації вказав, що є власником 104 компаній, зберігає на банківських рахунках 26 300 000 доларів, 14,3 тис. євро і 540 тис. гривень. Також він є власником цінних паперів на 160 млн гривень. Також президент отримав майже 8 200 000 гривень внесків у кредитних спілках та інших небанківських фінустановах. Готівкою у глави держави - 60 тис. Доларів і 900 тис. гривень. Крім того, Порошенко позичив третім особам 3 850 000 доларів і 1 100 000 гривень. Президент України задекларував 84 картини і колекцію скульптур, коштовні меблі, люстри, рояль і килими, шуби і сумочки дружини, ювелірні прикраси і «лише» три наручних годинники. На своїй сторінці в соцмережі глава держави зазначив - все своє майно він нажив до президентства, а компанію за час президентства створив лише одну - ту, яка займається продажем Roshen. Порошенко наполягає, що принципово зберігає гроші в банках України. «За останні десять років в моїх деклараціях задекларовано доходи на суму понад 820 000 000 гривень... Також на благодійність і підтримку армії в 2014-2016 роках мною і підприємствами, де я виступаю кінцевим бенефіціаром, перераховано близько 400 000 000 гривень», - написав Порошенко. Також він наполіг, що Україна виконала всі 144 вимоги для отримання безвізу з ЄС, так що до саміту Україна - ЄС у Брюсселі 24 листопада це має відбутися, сподівається Президент.
Суспільство Ядерна війна може статися через нестачу води Вчені з університету ООН вважають, що перша ядерна війна може початися не між Росією і США, а між Пакистаном і Індією. Причиною цього послужать проблеми навколо доступу на півострові Індостан до питної води, повідомляє inweh.unu.edu. «Басейн річки Інд на півострові Індостан є справжньою водною «годинниковою бомбою», яка здатна вибухнути в будь-який час, збільшивши дефіцит води в регіоні і викликавши незворотні зміни в кліматі», - розповів директор Інституту водних ресурсів, навколишнього середовища і здоров'я ООН в Гамільтоні Володимир Смахтін. За словами вченого, серйозний конфлікт навколо водних ресурсів на Індостані загострився місяць тому, коли влада Індії заявила про припинення роботи двосторонньої Комісії щодо річки Інд, яка з 1960 року регулювала між Індією і Пакистаном користування водою. Через відсутність домовленості з цього питання між Індією і Пакистаном може статися війна з використанням ядерної зброї.
Суспільство оформление ленты  Терористи використовують ПТРК і ствольну артилерію: 54 обстріли за добу За минулу добу на Донбасі було зафіксовано 54 обстріли. Про це повідомляє представник штабу АТО Віктор Шубець, передає Газета.ua. «На маріупольському напрямі був зафіксований 31 обстріл. В районі Мар'їнки і Новомихайлівки вели обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів і кулеметів, в Павлополі - з мінометів калібру 82 мм, в Широкиному і Талаківці - з протитанкових ракетних комплексів, кулеметів, гранатометів і мінометів калібру 120 мм. По українських військових у Старогнатівці терористи стріляли з озброєння БМП. У Гнутовому і Красногорівці - з мінометів калібрів 82 і 120 мм, гранатометів і кулеметів. У Водяному обстрілу піддалися позиції ЗСУ зі ствольної артилерії калібру 152 мм. На луганському напрямку було зафіксовано п'ять порушень режиму тиші. Бойовики робили збройні провокації в районі Лопаскиного із застосуванням гранатометів, в Кримському - мінометів 82-мм калібру, стрілецької зброї і гранатометів.
Політика ВСУ відмовився ініціювати ревізію закону про Нацполіцію Верховний суд України відмовився звернутися до Конституційного суду України з приводу конституційності окремих положень закону про Національну поліцію від 2 липня 2015 року. Таке рішення було ухвалено на пленумі ВСУ у понеділок, 31 жовтня, передає кореспондент АСН. Раніше до ВСУ звернувся Апеляційний адміністративний суд з проханням в свою чергу звернутися до КСУ щодо конституційності пунктів 8, 11 перехідних і прикінцевих положень цього закону. У перехідних положеннях міститься процедура звільнення працівників міліції. В адмінсудах вважають, що вона суперечить основному закону. Водночас на пленумі зауважили, що у зверненні Апеляційного суду відсутні переконливі аргументи у необхідності звернення до КСУ. Оскільки є ст. 8 Кодексу адміністративного судочинства, де сказано, що суд, ухвалюючи рішення, керується верховенством права, що людина і її права є найвищою цінністю. Окрім того, адмінсуди вже мають напрацьовану практику розгляду справ щодо звільнення міліціонерів, що перебували на момент звільнення в декреті чи відпустці (саме звільнення таких у адмінсуді вважають неконституційним). У ВСУ вважають, що для вирішення подібних справ достатньо норм українського і міжнародного законодавства. Таким чином подальші трудові спори неатестованих, скорочених полісменів розглядатимуться в індивідуальному порядку в суді.  
Політика Мільйони готівки у чиновників - це недовіра до банківської системи - Гринів Про це в інтерв'ю журналістам перед початком погоджувальної ради 31 жовтня заявив голова фракції БПП Ігор Гринів, передає кореспондент АСН.  "У мене не виникало проблем з оформленням декларації... Там все написано. Я ще раз популяризувати це не збираюся", - сказав він.  На уточнююче запитання журналістів щодо великої кількості готівки, яку задекларували нардепи та чиновники, а не на банківських рахунках, він відповів: "Ми говоримо про 31 число цього року. Очевидно, що плануються якісь покупки. У цей зимовий період щоб були готівкові гроші... Але це не знімає недовіри до банківської системи. На жаль. Ця недовіра до банківської системи є".  При цьому Гринів приніс до Верховної Ради раритетні книжки, зокрема Острозьку Біблію, яку задекларував.  "Я не буду терпіти, коли мене називають крадієм... Мені вона дісталася за нуль гривень", - підкреслив він.   
За кордоном Росія може шпигувати в Європі за допомогою Храму Святої Трійці Західні розвідслужби підозрюють, що Російська Федерація може застосувати купол Храму Святої Трійці, що входить в комплекс будівель Російського духовно-культурного центру в Парижі, щоб перехопити секретну інформацію. Про це повідомляє Голос Америки. За Інформації сайту Buzzfeed, який посилається на нову книгу французького журналіста Ніколя Геніна «Російська Франція», купола храму можуть приховувати складні прослуховуючі пристрої, які використовуються РФ для перехоплення секретної інформації. «Міжвідомчий лист щодо стану розвідслужб Франції, на які посилається Генін, вказує, що купола храму, які виконані з композитних матеріалів, можуть приховувати сучасні прослуховуючі пристрої. Так як на «культурний центр» поширюється дипломатичний імунітет, перевірити, чи правда це, не можна», - сказано в публікації. За даними видання, Франція про всяк випадок вживає активних контрзаходів для недопущення шпигунства.
Політика ВРУ скасує рішення про підвищення вдвічі зарплат депутатам Рада завтра скасує рішення про підняття зарплат нардепам удвічі.  Про це на погоджувальній раді 31 жовтня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН.  "Ми допустили помилку, і я беру цю відповідальність на себе, що багато з депутатів не знали суть і зміст цієї постанови (щодо підняття зарплат нардепам у Держбюджеті на 2017 рік вдвічі, майже до 40-ка тис. грн на місяць. - АСН). Сьогодні зранку відбулась нарада з головами депутатських фракцій і груп. Прийнято одностайне рішення. За підписами голів більшості фракцій буде підготовлена постанова, яка, я сподіваюся, завтра буде проголосована. Бюджетний комітет її розгляне", - сказав він.  Буде пропонуватися вилучити з постанови про затвердження проекту Державного Бюджету на 2017 рік п.3 та п.4 щодо зарплат народних депутатів.  "Я закликаю на цьому питанні не робити політичні дискусії. Завтра о 12:00, я впевнений, ми зможемо прийняти ці зміни до постанови", - звернувся він до голів фракцій та комітетів.   
Суспільство Захарченко проводить масові чистки серед «силовиків» Ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко використовує ліквідацію терориста Мотороли для чищення неугодних з лав «поліції ДНР». На окупованих територіях проводяться масштабні чистки в «структурах республік». Про це пише в Facebook депутат і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає ТСН. «МГБ ДНР» проводить масштабні затримання «поліцейських ДНР», - сказав він. За даними Д. Тимчука, чистки почалися через підозри, що силовики, можливо, причетні до ліквідації ватажка «Спарти» Мотороли. Серед працівників «МВС ДНР» ходять чутки, що затримання відбуваються за прямою вказівкою Захарченка, який використовує ліквідацію Мотороли для усунення з лав «МВС ДНР» неугодних елементів за прикладом Плотницького в «ЛНР».
Політика Парламент розгляне п'ять блоків питань цього тижня - Парубій На порядку денному питання будівництва, ЖКГ, фінансів, здоров'я та правоохоронної діяльності.  Про це на погоджувальній раді 31 жовтня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН.  "Я хочу нагадати, що минулого вівторка під час пленарного тижнями не розглянули повністю блок питань щодо будівництва та житлово-комунальних послуг. Тому перший блок у вівторок - це питання будівництва та житлово-комунального господарства. Друга частина вівторка - це питання банківської діяльності та фінансів... До кінця дня профільний комітет пообіцяв надати остаточні пропозиції", - сказав він.  У середу, за словами спікера, депутати розглянуть блок питань щодо охорони здоров'я.  "У четвер - першим буде питання дерегуляції... Друга частина - це питання правоохоронної діяльності. Комітет пана Кожемякіна ( щодо законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. - АСН) надасть відповідні пропозиції. Отже, на це тиждень пропонується п'ять блоків питань, які,  я сподіваюся, ми зможемо розглянути", - сказав він.   
Політика У Раді нагадають ЄС про безвізовий режим Всі припущення та фантазії щодо невиконання Україною вимог по візовій лібералізації з Європейським Союзом неприпустимі.  Про це на погоджувальній раді 31 жовтня заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, передає кореспондент АСН.  «Ми закликаємо наших європейських партнерів не лише не загравати з нашими партнерами, а продовжити санкції... Уроки історії мають нас навчити. Україна чекає на рішення Європейського Союзу щодо безвізового режиму. У той же час ми чуємо натяки про неповне виконання вимог по безвізовому режиму з ЄС. Тут не може бути припущень і фантазій! Україна виконала всі, кілька сотень пунктів, для здобуття безвізового режиму з ЄС», - сказав він.  У свою чергу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій також підкреслив, що Україна виконала усі вимоги ЄС щодо лібералізації візового режиму.  «Під час зустрічі з європарламентарями ми узгодили і домовилися, звернення українського парламенту до Європарламенту про безвізовий режим буде прийнято до річниці Революції Гідності, Євромайдану. Є вже робоча група, яка має підготувати це рішення. Думаю, що якщо не у вівторок, то у четвер ми приймемо це публічне звернення. Справді, Україна виконала весь блок питань. Ні до однієї країни світу не було стільки вимог, як до України», - вважає спікер. 
Політика Декларації спровокують «ненависть та агресію» українців - Березюк Дестабілізація в країні через обнародування статків чиновників та підняття заробітної платні народним депутатам може привести до дострокових виборів до Верховної Ради України, які неможна допустити.  Про це на засіданні погоджувальної ради 31 жовтня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН.  «Які наслідки електронного декларування? Ненависть, страх, агресія, розгубленість українських людей. Дуже важливо, хто використає цей страх та агресію. Я дуже просив би українських політиків, серед яких є і адекватні, та просив би людей, щоб вони дуже уважно дивилися: хто першим кричить: «Тримайте злодія!» Як правило, це роблять ті, хто першим є крадієм. Ці люди використають цю п'яту колону, цю агресію та ненависть. Що робити? Зберігати інституційну державу. НАБУ має розслідувати: чому такі статки у державних чиновників, які працювали 25 років на державній службі», - закликав він.  Березюк також вважає «диверсією» проти України рішення про підняття заробітних плат народним депутатам.  Все це, на думку голови фракції «Самопоміч», може спровокувати дестабілізацію ситуації всередині країни. «Ми не можемо допустити дострокових парламентських виборів, дестабілізації, що вигідно лише одній людині у світі... На фоні продовження зовнішньої воєнної агресії», - додав він. 
Події оформление ленты  Стало відомо, у якій справі проводяться обшуки в Держрезерві України Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, який перебуває в приміщенні центрального апарату Держрезерву України, де зранку працівники СБУ і ГПУ проводять обшуки, повідомив, що обшукують і його особисте житло. «У мене вдома, де перебуває двоє малолітніх дітей, в Центральному апараті (Пушкінська, 28. - АСН) за постановою суду, яку ми тільки сьогодні побачили, у якійсь кримінальній справі щодо тендеру, який відбувся ще в лютому, шукають будь-які зв'язки мене або Держрезерву з можливими поставками литовського пального сюди», - заявив Мосійчук. На уточнююче запитання, про який тендер ідеться, Мосійчук відповів: «У Ютюбі можете відкрити, ми зробили один з найбільш прозорих тендерів. Ми в Ютюбі вивісили все повністю від «а до я» щодо закладки пального 17-18 тисяч тонн. На цьому тендері перемогла одна з компаній, але потім тендер був зірваний через Антимонопольний комітет, і компанія, яка хотіла виграти його, намагалася через суд змусити мене підписати контракт з завищеною ціною. Ми відмовилися». Голова Держрезерву повідомив, що на початку обшуку в понеділок вранці в центральному апараті присутні сторонні особи. «Був колишній керівник інституту «Ресурс», пан Лінник, який заявив, що він прийшов від прокуратури, але потім втік. І колишня працівниця, яка все це знімала на телефон», - сказав він. Також голова Держрезерву повідомив, що під час обшуку вилучаються телефони, записники, візитки, «все, що якимось чином пов'язане з Литвою». Мосійчук заявив, що «поінформував посольство Литви та США про те, що відбувається в Держрезерві». Також він передав журналістам АСН дозвіл суду на обшуки, в якому згадується, що він видається на обшук «нежитлових приміщень на вулиці Пушкінській, 28б з метою виявлення і вилучення предметів і документів фінансово-господарської діяльності ПП «Окко-Бізнес-Контранкт», ПАТ «Концерн Галнафтогаз», підприємств, засновником яких або учасником є «Концерн Галнафтогаз», які причетні до вчинення кримінального злочину і стосуються їх участі в конкурсних торгах щодо закупівель пального за державні гроші».   Нагадаємо, обшуки в Держрезерві проводяться з раннього ранку понеділка.
Події оформление ленты  У Києві горів підвал житлового будинку: є загиблі У Києві вночі в неділю, 30 жовтня, загорілося підвальне приміщення 5-поверхового житлового будинку, в результаті одна людина загинула, ще одна постраждала, повідомили в ГУ ДСНС України в Києві. За словами рятувальників, інцидент стався приблизно о третій годині ночі в будинку на бул. Чоколівський, 33, що в Солом'янському районі столиці. О 5:08 пожежу було локалізовано, а вже о 5:23 - ліквідовано. Гасіння пожежі ускладнювалося великою кількістю легкозаймистих матеріалів, додали пожежні. «Було встановлено, що в підвальному приміщенні горить сміття. В ході розвідки було виявлено тіло чоловіка 1958 року народження. Також під час ліквідації пожежі вогнеборці врятували постраждалого 1989 року народження, якого з підозрою на отруєння чадним газом передали бригаді швидкої допомоги», - йдеться в повідомленні. Причина виникнення пожежі встановлюється.
Політика Ляшко нарахував під матрацами українців $40 млрд Всіх українців, а не лише чиновників, хочуть зобов'язати декларувати статки у «нульовій декларації».  Про це на засіданні погоджувальної ради 31 жовтня заявив голова фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН.  «Не лише чиновники, а всі громадяни щорічно мають подавати декларацію. Я наголошую, усі громадяни! А не лише державні службовці та чиновники. Усі громадяни, зокрема ті, хто стежить за державними чиновниками. Тому фракція «Радикальної партії» ініціює та звертається до лідерів політичних партій, щоб підготувати спільний проект про нульову декларацію. Ми будемо позичати мільярд доларів у МВФ? Маючи, за оцінками, мінімум $40 млрд «під матрацами»? Ми маємо ці мільярди  вивести в економіку, до банківської системи», - закликав він.  «Люди тримають гроші не в банках, а під матрацами. Покажіть мені банк, якому можна довіряти? За минулий рік знищили 80 банків», - додав він.  Ляшко підкреслив, що «електронні декларації показали, що країні потрібні радикальні зміни».
Політика Гройсман: Реформа профтехосвіти прискорить економічне зростання в Україні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман певен, що реформування професійно-технічної освіти допоможе досягти пришвидшеного економічного зростання. Як передає кореспондент АСН, про це він заявив на відкритті Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WORLDSКILLS UKRAINE. Зокрема, за словами глави уряду, необхідно підготувати такі професійні кадри, які б забезпечили конкурентний національний продукт. "І в цьому контексті професійно-технічна освіта має надзвичайно важливе значення... Ми маємо реформувати систему професійно-технічної освіти для того, щоб кожен, хто навчається в цій системі, був професійним і якісним, а для цього нам треба змінити програму навчання,  осучаснити її, надати можливість професійного "переозброєння" закладів професійно-технічної освіти. І вже в цьому році ми закладаємо сюди 50 млн грн", - наголосив Гройсман. "Я вірю в те, що через професійно-технічну освіту, через її якість ми зможемо досягти пришвидшеного економічного зростання", - підкреслив він.
Суспільство У Євробаченні-2017 візьмуть участь представники 43 країн Участь у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017, який пройде в Києві, підтвердили 43 країни, зокрема країна-агресор Росія. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті заходу. Згідно із заявою, в Євробаченні-2017 візьмуть участь представники таких країн, як Албанія, Вірменія, Австралія, Австрія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чеська, Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Грузія, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Македонія, Мальта, Молдова, Чорногорія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна, Британія. Півфінали конкурсу Євробачення-2017 пройдуть 9 і 11 травня, а фінал - 13 травня 2017 року. Нагадаємо, що влада Києва виділить 200 млн грн на проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017, з них 50 млн направлять в 2016 році, ще 150 - в 2017 році.
Політика «Опоблок» порахував, скільки готівки у кишенях міністрів На руках міністрів уряду Володимира Гройсмана знаходиться 380 млн грн готівкових коштів. Про це в інтерв'ю журналістам під час погоджувальної ради заявив заступник голови фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко, передає кореспондент АСН.  «Якщо порівняти мою готівку з готівкою уряду, то це не йде у порівняння. У нашого уряду, у всіх наших міністрів на руках, ми порахували, перебуває 380 млн грн готівкою. У порівняні з цим мої 300 тис. грн, які у мене є на руках, це не так багато», – вважає він.  Бойко сказав, що у нього та його колег по фракції були проблеми з оформленням та поданням декларацій. Зазавичай на заповнення документів йшло три дні.  «Найгірше те, що на руках дуже багато готівки. Це свідчить про недовіру до банківської системи, до банків», - заявив він.
Економіка Завдяки Prozorro в ході держзакупівель заощаджено понад 5 млрд грн Понад 5 млрд грн вивільнені завдяки Prozorro в результаті держзакупівель.  Про це на прес-конференції 31 жовтня заявив секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент АСН.  "Реформа державних закупівель. Завдяки Prozorro понад 5 млрд грн - вивільнених державних коштів ( на кінець третього кварталу 2016 року, за результатами 9 місяців. - АСН). Ця система дозволила більш ефективно використовувати ці державні кошти. Якщо подивитись на приріст лише у третьому кварталі, то це 3 млрд грн Тобто ми маємо зростання державних ресурсів, їх економію при державних закупівлях", - заявив він.  За його словами, кількість організаторів торгів зросла на 7 тис., кількість заведень у систему торгів - на 130 тис. Планова сума торгів збільшилася майже на 74 млрд грн. 
Події оформление ленты  У Кропивницькому на території військової частини стався вибух: є загиблий У Кропивницькому (колишній Кіровоград) в понеділок, 31 жовтня, на території військової частини стався вибух, в результаті загинула одна людина, троє поранені, повідомляє місцеве видання «Кіровоградська правда». За попередньою інформацією, в казармі на другому поверсі у військовій частині В2336 на вулиці Орджонікідзе, 31 вибухнула граната Ф-1. «На жаль, це дійсно відбулося. Швидше за все, через необережність. На місце приїхала «швидка», рятувальники, поліція», - розповів виданню військовослужбовець. У прес-службі ДСНС Кіровоградської області також підтвердили інформацію про вибух. «Повідомлення про вибух надійшло, підрозділи виїжджали на виклик на місце події. Було встановлено, що руйнування будівель не відбувалося. Це приміщення навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області, але другий поверх якого перебуває в оренді третього окремого полку спеціального призначення», - уточнили у відомстві.
Політика оформление ленты  ГПУ підозрює чиновників Держрезерву у закупівлі неякісного пального. Ті заявляють про тиск на них Генпрокуратура підозрює службових осіб Державного агентства резерву України у проведенні завчасно узгоджених незаконних відкритих торгів щодо закупівлі за бюджетні кошти 17 тисяч тонн дизельного пального на  суму 257 млн грн. Про це зазначено на сайті Генеральної прокуратури України. Зокрема у повідомленні зазначено, що термін зберігання закупленого пального не відповідає вимогам державних стандартів України, через це державі завдано збитків в особливо великих розмірах. Встановлено, що незаконні торги були проведені службовими особами Держрезерву за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні. За цим фактом порушено кримінальну справу і проводиться досудове слідство, в межах якого працівники Генпрокуратури спільно з СБУ проводять обшуки у приміщенні Державного агентства резерву України та офісних приміщеннях одного з постачальників пального.   Водночас на своїй сторінці у Facebook голова Держрезерву Вадим Мосійчук написав, що тендер з яким повязані обшуки проводився прозоро з трансляцією в інтернеті. «Зайшли під приводом пошуку документів, які б свідчили проти мене у справі тендеру по закупівлі палива. Ще у лютому цого року ми влаштували прозорий тендер із трансляцією у інтернеті. Тоді компанія WOG дуже хотіла перемогти у цьому тендері і намагалася тиснути на Держрезерв. Щоб не було сумнівів, ми провели дуже прозорий тендер. Це мабуть когось не влаштувало…І як нещодавно зясувалося також обночасно проводять обшук і в мене дома, де зараз є тільки дві неповнолітні дитини», - написав Мосійчук. Нагадаємо, сьогодні 31 жовтня о 8:30 у приміщення Державного агентства резерву України, яке знаходиться у Києві на вул. Пушкінській з обшуком завітали представники СБУ та ГПУ.
Політика АП про е-декларування: Такої прозорості немає ніде в світі Про це на прес-конференції 31 жовтня заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент АСН.  "Понад 100 тис. державних чиновників подали свої електронні декларації. Я вважаю, що це є безпрецедентно, бо такої прозорості ніде не існує у світі", - сказав він.  "Електронне декларування є одним з елементів реформи прозорості. Звісно, ми маємо в Україні безпрецедентний світовий випадок. Бо такого рівня публічності не існує ніде у світі, у жодній країні. Це факт. Ви не знайдете у реєстрах європейської спільноти інформації про готівку політиків та держслужбовців. Ви не знайдете інформації про їхні особисті речі. Я навіть сумніваюся, що таке законодавство могли прийняти, наприклад, десь у Німеччині. Бо там питання захисту особистості є досить високим. Тому ми маємо в Україні безпрецедентний випадок, коли публікуємо майже все, враховуючи, що є певний ліміт. Наслідками цього ми можемо бачити, як позитивні, так і ризиковані речі. Хотілося б бачити, що ця публічність призведе до вивчення: а звідки ж доходи, а також на е-декларування треба дивитись в перспективі на декілька років, яка буде динаміка... Це цікавий експеримент", - вважає Шимків.  Він також підкреслив, що це лише перший крок. Попереду - запровадження "нульової декларації" для всіх громадян України, а не лише чиновників.  Шимків також пояснив, чому особисто задекларував велику суму коштів не на банківському рахунку, а в готівці.  "Я підтримую банківську систему, якщо ви уважно читали мою декларацію, то я маю банківські рахунки та зобов'язання... Тому якщо дивитися на відсоток моєї участі банківській системі, він відповідний", - сказав він.
Політика Нідерланди назвали нові умови щодо ратифікації угоди Україна - ЄС Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив про наміри відкласти питання про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до середини грудня, коли відбудеться черговий саміт Євросоюзу. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «РБК-Україна». «Уряд очікує період подальших переговорів у Брюсселі щодо юридично обов'язкового рішення через референдум стосовно України в Нідерландах. Це рішення вимагає більше часу, ніж розраховує багато хто в Нідерландах», - зазначив Рютте, додавши, що в разі досягнення згоди, парламент Нідерландів повинен ратифікувати Угоду, незважаючи на результати референдуму. Він також заявив про плани домогтися від ЄС документа, який би заперечував перспективу членства України в ЄС і не надавав гарантії безпеки, фінансову допомогу, а також привілеїв на європейському ринку праці. На думку Рютте, такий документ відповідатиме стурбованості нідерландських виборців, які висловилися проти асоціації з Україною.
Політика На Банковій відзвітували про «ударні» реформи В АП звітують про «ударні» реформи правоохоронних органів, дерегуляції, охорони здоров'я та судів.  Про це на прес-конференції 31 жовтня заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент АСН.  «Щодо реформи правоохоронної системи. З листопада 2015 року по вересень 2016 року триває переатестація працівників Національної поліції. Всього атестацію проходило понад 68 тис. працівників. Понад 5 тис. не прийшли атестацію. З них 26% - з керівників найвищої ланки, 14% - середньої ланки», - заявив він.  За словами Шимківа, є здобутки щодо дерегуляції. «У серпні Нацрада розглянула концепцію дерегулювання як принциповий підхід у реформі. Крім того, учасники обговорювали питання щодо спрощення в ключових галузях. Довідково: з 39 законів, які обговорювалися на Нацраді реформ, 10 проголосовані у парламенті», - додав він.  Щодо реформи охорони здоров'я, то проводяться консультації з урядом щодо затвердження концепції реформування, повідомив він.  Більш конкретні здобутки в судовій реформі. «Набули чинності зміни до Конституції у частині статусу суддів та судоустрою. Очікується ухвалення двох важливих законів: про Вищу раду правосуддя та КСУ», - заявив Шимків.
Суспільство Керівництво СБУ подало е-декларації, але подивитися їх не можна Керівництво Служби безпеки України вчасно подало електронні декларації, проте ці дані не можуть бути доступні широкому загалу.  Про це повідомляє прес-центр СБУ у Facebook.  "Усі працівники Служби безпеки України, які мали, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», заповнити е-декларації до 30 жовтня 2016 року, оформили їх належним чином та засвідчили дані особистим електронним підписом.  Відповідно до законодавства, дані співробітників спецслужби не можуть бути доступні широкому загалу", - йдеться у заяві. Зокрема, в СБУ нагадали, що стаття 52-1 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає розробку Національним  агентством з питань запобігання корупції особливого порядку фінансового контролю щодо осіб, які займають посади у державних органах, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну й розвідувальну діяльність, у спосіб, що унеможливлює розкриття їх належності до зазначених органів. "З метою неухильного виконання приписів Закону та нерозголошення інформації з обмеженим доступом у Службі було організовано електронне декларування співробітників зі збереженням поданих ними відомостей на спеціально відведених ресурсах. З НАЗК це було завчасно погоджено. Відповідність задекларованих співробітниками СБУ даних зможуть повною мірою перевірити представники Національного агентства з питань запобігання корупції у визначеному законом порядку", - наголошується також у заяві прес-центру.
Економіка В АП розповіли, хто «цькує» голову НБУ Гонтареву У втраті заощаджень українців в банках  винні так звані «пов'язані особи». Про це на прес-конференції 31 жовтня заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент АСН.  «Як ви знаєте, публікація, яка поширювалася між міжнародними партнерами (щодо необхідності звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої. - АСН) була підготовлена паном Тарутою. Це відома та публічна інформація. Я думаю, що краще запитати у нього: чому з'явилася така публікація», - сказав він.  Шимків вважає, що треба враховувати різні економічні фактори, а також те, що це питання пов'язано з довірою до банківської сфери, яку роками багато бізнесменів використовували для отримання дешевих кредитів, пов'язаних з конкретними особами. «Повертаючись до моделі, яка була ще за Януковича, коли були дуже привабливі депозити для населення в 25%-35% «плюс» по депозитам, банкам треба було на чомусь заробляти. Надаючи кредити пов'язаним особам під низькі ставки, це призвело свого часу до зловживань. Якщо бізнес розвивався на певному етапі, ці кредити поверталися. Система працювала. Коли ж сталася криза, то кредити не поверталися, банк не в стані забезпечити виплату відсотків і навіть повернути ресурси, які розмістили громадяни в цих банках. Власники банків не були готові докапіталізувати їх, і такі банки не витримували. В результаті люди втрачали кошти. У моїй родині втратили кошти і мама, і дід», - сказав він.  Для цього були прийняті зміни до законодавства для прозорості системи.«Відповідальність за це та лідерство взяла на себе пані Гонтарева. Я розумію, що нам як громадянам прикро дивитись на те, як зникли наші заощадження у банках... Але ми також повинні розуміти, що гроші не беруться десь звідкись. І пов'язана особа - це нечесно для вкладників банка», - заявив він. 
Суспільство оформление ленты  Український бойовий комплекс «Вій» робить 50 пострілів на секунду Державне підприємство «Київський бронетранковій завод», що входить в концерн «Укроборонпром», із залученням приватних підприємств, розробило бойовий модуль «Вій», що може встановлюватися на легку бронетехніку, зокрема й на «Дозор-Б», що підсилює вогневу міць подібних машин. Про це передає прес-служба «Укроборонпрому». «Бойовий модуль був виготовлений в Україні і з вітчизняних комплектуючих. «Вій» є прикладом кооперації державних і приватних підприємств», - говорить гендиректор ДП «Укроборонпром» Роман Романов. Модуль призначений для ураження на дальності до 2 км живої сили противника, транспортних засобів, наземних об'єктів і повітряних цілей на висотах до 1 км. Завдяки застосуванню сучасних електронних систем робота модуля відбувається дистанційно. Використання 23-мм гармати ГШ-23 дає високий темп стрільби (до 3000 пострілів на хвилину). Тобто у ворога в секунду летить 50 снарядів.  
Економіка АМКУ збільшив штраф «Газпрому» вдвічі - до 172 млрд грн Антимонопольний комітет України просить господарський суд Києва стягнути з російського газового монополіста «Газпрому» майже 172 млрд грн, включно зі штрафом у розмірі 86 млрд грн і пенею на таку ж суму за його несвоєчасну сплату. Про це заявив представник інтересів АМКУ під час розгляду в суді позову комітету до «Газпрому» про примусове стягнення штрафу, передає УНІАН. «За прострочення 140 днів нараховувалася пеня в розмірі 180,5 млрд грн. Разом з тим, відповідно до статті 56 закону України «Про захист економічної конкуренції», розмір пені не повинен перевищувати розмір штрафу, тому Антимонопольний комітет подав позов про стягнення 85,9 млрд грн штрафу і 85,9 млрд грн пені», - повідомили в АМКУ. Нагадаємо, що 5 жовтня АМКУ подав до господарського суду міста Києва позов про примусове стягнення штрафних санкцій з «Газпрому». За даними комітету, компанія «Газпром» заборгувала українській стороні 85,86 млрд грн. Саме на таку суму АМКУ в січні 2016 року оштрафував «Газпром» за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему.
Політика Нідерланди відмовили Україні в безвізі через вибори у себе - Соболєв Нідерланди відмовили Україні в безвізі через вибори у своїй країні. Про це в інтерв'ю АСН заявив член Постійної делегації України в ПАРЄ, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв. "Перший тривожний сигнал для України (щодо відкладення рішення з безвізового режиму для України) ми почули не від Нідерландів, а від Франції та Бельгії ще в п'ятницю... Тоді українському прем'єру заявили про наявність проблем з корупцією в Україні та про необхідність більш глибокого вивчення питання. Тепер заяву зробив прем'єр Нідерландів",- сказав він. Соболєв нагадав, що є членом Постійної делегації України в ПАРЄ. "В рамках нашої делегації ми зустрічалися з депутатами правлячої партії Нідерландів. Ми переконували їх. Які причини такої позиції Нідерландів? Я можу сказати, що насправді їх цікавить питання виборів, які наближаються там. І вони мають зважати на них, керуючись саме питанням виборів у рішенні щодо України. Хоча всім зрозуміло, що референдум (проти ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. - АСН) там був насправді серйозною акцією, яку провернули проросійські сили", - додав він. За його словами, не слід також забувати, що у 2017 році вибори будуть не тільки у Нідерландах, а й у Франції і Німеччині. "На жаль, цей відбиток виборів, які будуть, дає про себе знати. Тому треба враховувати як внутрішні українські фактори, так і зовнішні причини того, що рішення про безвізовий режим постійно відкладають європейські колеги", - підкреслив він. Член української делегації в ПАРЄ впевнений, що за відмовою ЄС у безвізі стоять скоріше внутрішні причини у самому ЄС. "Український парламент повністю виконав усі вимоги ЄС щодо запровадження безвізового режиму. Ми, як парламентарі, свою частину технічного завдання виконали у повному обсязі. Тому питання: коли все ж таки буде прийнято рішення щодо надання нам безвізового режиму? На це я відповісти не можу, оскільки від нас це не залежить. Будь-які конкретні прогнози робити важко, складно та невдячно", - сказав Соболєв. Парламентські вибори в Нідерландах заплановані на 15 березня 2017 року. Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах проходив консультативний референдум з питання асоціації України з ЄС. 61% респондентів виступили проти асоціації України з Євросоюзом. Кілька днів тому прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд країни, швидше за все, не ратифікує Угоду про асоціацію між Євросоюзом і Україною, враховуючи результати квітневого референдуму.
Політика Генпрокуратура почала розслідувати скандальну покупку квартири Лещенком Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні народного депутата фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заяву прес-служби Генпрокуратури. «За результатами розгляду звернення народного депутата Павла Пинзеника щодо неправомірних дій народного депутата Сергія Лещенка та з інших питань управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ 27 жовтня 2016 року внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - йдеться в повідомленні ГПУ. Попередня кваліфікація кримінального злочину: ч. 3 ст. 368 2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення особи, уповноваженої на виконання функцій держави, яка займає особливо відповідальне становище). Крім того, ще один депутатський запит до генпрокурора з проханням провести перевірку квартир депутатів Сергія Лещенка та Світлани Заліщук передано до Спеціалізованої антикорупційноъ прокуратури 18 жовтня. Нагадаємо, що Сергій Лещенко купив квартиру в одній з новобудов у центрі Києва за 7,5 млн грн, хоча, за декларацією, в 2015 році Лещенко заробив 260 тис. грн. Сам народний депутат повідомив, що гроші на квартиру були отримані з кількох джерел: його заощаджень, позики, засобів його дівчини Топольської Анастасії, відомого DJ.
Політика НАЗК попросило Генпрокуратуру дати оцінку можливому зриву е-декларування Національне агентство з питань попередження корупції звернулося в Генеральну прокуратуру з проханням дати правову оцінку можливому зриву кампанії електронного декларування. Про це йдеться в повідомленні НАЗК за підсумками засідання 31 жовтня. У заяві агентства наголошується, що йдеться про технічні проблеми, які виникали 26 - 28 жовтня в роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. «НАЗК просить дати правову оцінку фактам і обставинам, які можуть свідчити про наявність ознак кримінального злочину і спроби можливого зриву кампанії з декларування доходів осіб», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що 28 жовтня голова НАЗК Наталія Корчак поклала відповідальність за проблеми з системою електронного декларування на державне підприємство «Українські спеціальні системи», що є адміністратором Реєстру.
За кордоном ЗМІ дізналися про плани Росії розбомбити Алеппо під час виборів у США Президент Росії Володимир Путін планує завдати удару по сирійському Алеппо, поки увага Заходу буде прикута до президентських виборів у США 8 листопада. Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела в британській розвідці, передає «РБК-Україна». Як повідомляє видання, в ніч на 31 листопада пілоти російського авіаносця готувалися до своєї першої місії «живого бомбардування» по Сирії з боку Середземного моря. За даними джерела, удари по Сирії можуть початися вже поточного тижня за участю бойових кораблів, підводних човнів і ударних ракетних комплексів. Видання пише, що для Кремля критично важливо протягом наступних двох місяців встановити контроль над Алеппо, бо нинішній президент США Барак Обама навряд чи шукатиме конфронтації з Сирією, а новий глава США не вступить на свою посаду до січня 2017 року. Нагадаємо, Росія відправила до берегів Сирії три підводних човни, оснащені крилатими ракетами. Підводні човни приєдналися до корабельної групи ВМФ РФ на чолі з авіаносним крейсером «Адмірал Кузнєцов», яка рухалася через Північне море в бік Середземного моря. Імовірно, ця група російської військової флотилії буде завдавати ударів по сирійському місту Алеппо.
Політика Нідерланди не припиняють ратифікацію Угоди про асоціацію - Порошенко Президент України Петро Порошенко заявляє, що Нідерланди не припиняють ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і продовжать консультації, кінцевою датою консультацій встановлено 1 листопада. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.  «Небезпеку, яка ще вчора здавалася неминучою, вдалося усунути. Кінцевою датою консультацій щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за результатами референдуму в Голландії було встановлено 1 листопада. Багато скептиків, і не лише в Україні, очікували, що саме сьогодні буде оголошено про рішення щодо припинення ратифікації Угоди Нідерландами. Протягом останніх днів нам вдалося провести інтенсивні переговори з партнерами з Євросоюзу. Я особисто провів десяток телефонних розмов, в тому числі з президентами Туском, Юнкером та Шульцем, а також з прем’єром Нідерландів Рютте», - підкреслив глава держави. За його словами, «усім важливо пам’ятати, що Угода про асоціацію, до розробки якої я особисто маю честь бути причетним, має не лише економічне і політичне значення, але й символічне». «Бо є втіленням розвитку України і її руху вперед та компасом наших реформ. Тому дуже важливо, що Нідерланди не припиняють ратифікацію і продовжать консультації», - наголосив Порошенко. Президент України Петро Порошенко заявляє, що Нідерланди не припиняють ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і продовжать консультації, кінцевою датою консультацій встановлено 1 листопада.  Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.  «Небезпеку, яка ще вчора здавалася неминучою, вдалося усунути. Кінцевою датою консультацій щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за результатами референдуму в Голландії було встановлено 1 листопада. Багато скептиків, і не лише в Україні, очікували, що саме сьогодні буде оголошено про рішення щодо припинення ратифікації Угоди Нідерландами. Протягом останніх днів нам вдалося провести інтенсивні переговори з партнерами з Євросоюзу. Я особисто провів десяток телефонних розмов, в тому числі з президентами Туском, Юнкером та Шульцем, а також з прем’єром Нідерландів Рютте», - підкреслив глава держави. За його словами, «усім важливо пам’ятати, що Угода про асоціацію, до розробки якої я особисто маю честь бути причетним, має не лише економічне і політичне значення, але й символічне». «Бо є втіленням розвитку України і її руху вперед та компасом наших реформ. Тому дуже важливо, що Нідерланди не припиняють ратифікацію і продовжать консультації», - наголосив Порошенко.
Політика ВСУ остаточно поховав радянський рудимент "народних засідателів" Верховний суд України відмовився звертатися до Конституційного суду щодо конституційності інституту "народних засідателів", функціонування якого прописане у цивільному процесуальному кодексі. До ВСУ надійшло подання голови ВСУ стосовно звернення до КСУ щодо конституційності окремих положень ч. 2 ст 18, ч. 4 ст. 234 Цивільно процесуального кодексу. Підставою стало звернення судді Марганецького райсуду Дніпропетровської області та ще ряду суддів, які просили вирішити таке питання: після внесення змін в Конституцію – ст. 125, 125 і 127 і 129 лишилися лише присяжні судді, тоді як у ЦПК лишилися і народні засідателі - у ст. 234 сказано, що справи розглядаються колегіально у складі судів або народних засідателів. Тож судді бачать в цьому проблему для своєї роботи. На пленумі ВСУ вирішили, що немає підстав звертатися в КСУ, бо у перехідних положеннях пункту 1, розділу 15 Конституції України сказано, що закони, прийняті до набуття чинності Конституцією є чинними в частині, що не суперечить Конституції. А Конституція України не передбачає існування інституту народних засідателів.
Політика Луценко пригрозив сімом депутатам кримінальною справою за неподання е-декларації Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у разі умисного неподання електронної декларації сімох народних депутатів можуть притягнути до кримінальної відповідальності. «Нагадую народним депутатам В. Богуслаєву, А. Гіршфельду, М. Матіос, С. Клюєву, О. Оніщенку, І. Шкірі, Ю. Шухевичу, про те, що вчора завершився термін подання е-декларацій», - написав він на своїй сторінці в Facebook. За його словами, у разі подання е-декларацій найближчим часом настане відповідальність адміністративна - штраф.  «Якщо ні - за умисне неподання е-декларації передбачено кримінальну відповідальність, а саме - від 150 до 240 год. громадських робіт або ж позбавлення волі до двох років з позбавленням права займати посади до трьох років», - продовжив глава ГПУ.
Суспільство У МЗС України поки не підтверджують арешт двох українців у Москві Посольство України в Росії поки не має в своєму розпорядженні офіційного підтвердження про затримання двох українців у Москві. Про це повідомила прес-секретар консульського департаменту Міністерства закордонних справ України Ореста Старак, передає «Радіо Свобода». «Наше посольство не отримало поки від російської сторони жодного офіційного підтвердження про затримання громадян України за подібними звинуваченнями. Зараз наші консульські працівники намагаються з'ясувати деякі деталі, але повторюся: офіційного підтвердження цього факту у нас немає», - заявила вона. Нагадаємо, російським ЗМІ повідомили, що в Москві були затримані двоє громадян України за підозрою в торгівлі людьми. За даними джерела, молодий чоловік і дівчина намагалися продати українку за 190 тис. рублів.
Політика У НАЗК повідомили, на скільки оштрафують депутатів-жартівників Парасюка і Мельничука За «жарти» в е-деклараціях, які не будуть виправлені протягом 7 днів з моменту закінчення дедлайну е-декларування, передбачений штраф від 850 до 1700 грн. Про це під час брифінгу заявив заступник глави НАЗК Руслан Радецький, повідомляє кореспондент АСН. «Дуже шкода, що представники законодавчого органу самі ж проголосували за цей закон, і вони самі намагалися показати, що нібито відбувається провал електронного декларування... Таким представникам законодавчого органу треба уважніше і професійніше підходити до своїх заяв, оскільки законодавство не передбачає таких жартів і в разі підтвердження дійсно цих фактів, вони будуть притягнуті до відповідальності», - заявив Радецький. Нагадаємо, народний депутат Сергій Мельничук повідомив, що пожартував, вказавши у своїй декларації, що має трильйон гривень готівкою. А позафракційний нардеп Володимир Парасюк задекларував годинник, який йому "приніс Святий Миколай".
Політика Голова Верховного Суду пояснив, чому він бідніший за багатьох суддів, депутатів і міністрів Голова Верховного Суду Ярослав Романюк пояснив, чому в його декларації за 2015 рік немає ні готівкових заощаджень, ні грошей  у банках, повідомляє кореспондент АСН. "Відповідно до закону про запобігання корупції, повідомляється про наявність готівки на кінець звітного періоду, тобто на 31 грудня 2015 року. На той час у мене готівкових заощаджень не було. Я не хочу сказати, що живу від зарплати до зарплати, безумовно, якісь заощадження залишаються з однієї чи з другої зарплати. А потім доводиться щось купити чи з предметів одягу, чи з предметів взуття. І на кінець звітного періоду в мене готівки не було. І, якщо ви звернули увагу, не лише готівки, але й багато чого іншого — ні заводів, ні пароходів, ні офшорних компаній, ні валютних рахунків за кордоном, ні будинків, ні дач, ні земельних ділянок", - сказав Романюк. Нагадаємо, що, згідно з даними електронної декларації на сайті НАЗК за минулий рік, голова Верховного Суду не задекларував ні готівкових коштів, ні банківських рахунків. У його володінні є два автомобілі, придбані у 2008 і 2013 роках, вартістю 379 і 523 тисячі гривень відповідно. А також три квартири. Придбана 2006 року 858 тис. грн, 2009 року — 110 тисяч та у 2011 році 123 тисячі. Також він придбав у 2009 році в Києві машиномісце за 139 тисяч гривень. Із джерел доходу у Романюка вказані заробітна плата 374 тисячі гривень, 98 тисяч гривень доход від оренди майна та страхові виплати в сумі 116 тисяч гривень. Водночас він не вбачає нічого дивного у тому, що деякі судів нижчого процесуального рівня мають значно більші статки. "Кожен живе, як може.  Хтось ставить у пріоритет матеріальне становище. Для мене це не головне. Мене влаштовує, як я живу. Я маю наш корпоративний годинник Верховного Суду. І корона з голови у мене, вибачте, не падає у зв’язку з цим. А що стосується інших, то  є інший склад родини, можливо, члени родини судді є підприємцями. Я до цього не прагну - бути найзаможнішим, бо я - голова ВСУ", - зауважив Романюк.
Політика У Порошенка заявили, що «безвіз» можуть внести до порядку денного Європарламенту Заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що відсутність у порядку денному сесії Європейського парламенту 21-24 листопада питання про скасування візових вимог для громадян України не означає, що воно не буде розглянуте на сесії. «Відсутність на нинішньому етапі цього питання (введення безвізового режиму для українських громадян) в порядку денному Європарламенту зовсім не означає, що воно  не буде розглянуте в певні часові рамки (до 24 листопада)», - сказав Костянтин Єлісєєв в коментарі «Українським новинам». На його думку, на порядку денному Європарламенту можуть з'явитися додаткові питання, бо це живий документ, який постійно змінюється і доповнюється. «Остаточного вигляду він набуває за лічені дні до пленарної сесії, коли до нього додаються питання, за якими були досягнуті політичні домовленості в останній момент», - сказав він. Нагадаємо, що в листопадову порядку денному пленарної сесії Європейського парламенту відсутнє питання щодо скасування візових вимог для громадян України.
Суспільство Пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі: прокуратура повідомила про підозру трьом чиновникам Прокуратура Львівської області завершила досудове розслідування щодо посадових осіб львівського комунального підприємства «Збиранка», на полігоні відходів якого в травні 2016 року сталася масштабна пожежа. Як повідомили в прокуратурі, трьом посадовцям КП «Збиранка» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 236, ч.2 ст. 367 КК України, а саме в порушенні правил екологічної безпеки при експлуатації споруд, що призвело до загибелі людей, і в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків. «Доведено, що складування відходів на зазначеному звалищі проводилося без затвердженого проекту, а посадові особи комунального підприємства не застосовували відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення і перешарування ізолюючим матеріалом складених відходів», - заявили в прокуратурі, додавши, що порушення в роботі мають причинний зв'язок зі зміщенням відходів на полігоні. Відзначається, що 200 томів матеріалів кримінального провадження передали підозрюваним для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде спрямований до суду. Нагадаємо, що 30 травня на звалищі біля Львова під час пожежі обрушилося сміття і під завалами загинули троє рятувальників. Працівника комунального підприємства так і не знайшли.
Політика Тим, хто запізнився з подачею е-декларації, загрожує лише штраф до 1700 грн За несвоєчасно подану декларацію без поважних причин держслужбовці заплатять штраф від 850 до 1700 гривень. Також адміністративна відповідальність загрожує і за приховування інформації про відкриття валютного рахунку. Про це під час брифінгу заявив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляє кореспондент АСН «Несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку або суттєва зміна майнового стану також тягне за собою накладення штрафу від 100-200 неоподатковуваних мінімумів доходів, це 1700-3400 гривень», - уточнив він. Радецький повідомив, що семеро депутатів не подали свої декларації вчасно. Серед них В'ячеслав Богуслаєв, Анатолій Гіршфельд, Ігор Шкіря, Юрій Шухевич, Марія Матіос, Олександр Онищенко, Сергій Клюєв. Також він додав, що станом на 24:00 30 жовтня в системі е-декларування було зареєстровано 103 тисячі декларацій.
Події У зоні АТО проросійські бойовики 22 рази порушили режим тиші На Донбасі протягом понеділка, 31 жовтня, в районі проведення антитерористичної операції з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 22 випадки відкриття вогню по позиціях Збройних Сил України, повідомили в прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, на Маріупольському напрямку зафіксовано 11 обстрілів, на Донецькому - сім і на Луганському - чотири озброєні провокації. На Маріупольському напрямку в районах Гранітного, Лебединського, Гнутового і Новотроїцького противник вів вогонь з гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї, а поблизу Широкиного і Степового - з мінометів калібрів 82 мм і 120 мм. На Донецькому напрямку окупанти використовували кулемети великого калібру, гранатомети різних систем, стрілецьку зброю в районі шахти Бутівка, в Луганському - вогонь БМП, а в Авдіївці та Верхньоторецькому - міномети калібру 82 і 120 мм. На Луганському напрямку поблизу Кримського і Лопаскіно проти підрозділів сил АТО бойовики застосовували гранатомети, кулемети, стрілецька зброя, а в Ніжньотепле вогонь вели ворожі снайпери.
Політика За приховування доходів максимальне покарання - до двох років в'язниці або штраф у 51 тис. грн За незазначені в електронній декларації статки, вартість яких перевищує 345 тис. грн, декларант може сісти за ґрати на два роки або відбутися штрафом від 43 тис. грн до 51 тис. грн. Про це під час брифінгу зазначив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляє кореспондент АСН. «Національне агентство з попередження корупції здійснюватиме підготовку розпорядження, і ці документи будуть направлятися в Національне антикорупційне бюро України для відкриття кримінального провадження та здійснення досудового розслідування. Національне агентство з попередження корупції є превентивним органом і у нього є повноваження здійснювати адміністративну відповідальність - це штраф», - зазначив заступник голови НАЗК. Водночас Радецький зазначив, що НАЗК стягуватиме штраф у розмірі від 17 тис. грн до 43 тис. грн в разі, якщо під час перевірки декларацій буде виявлено приховування статків розміром до 345 тис. грн. Разом з тим у НАЗК повідомили, що походження цих "сірих" грошей теж перевірятимуть. Він повідомив, що в першу чергу будуть перевіряти декларації суддів, прокурорів і депутатів.
Політика Голова ВСУ розказав, що не так з судовою реформою Голова ВСУ Ярослав Романюк заявив, що Верховний Суд підтримує судову реформу, але водночас вважає, що ліквідація Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів та процедура конкурсу на зайняття посади судді в новому Верховному Суді прийняті з порушенням Конституції.   На думку Романюка, Верховна Рада порушила Конституцію, оскільки рішення про ліквідацію Верховного Суду було прийнято простою більшістю — 226 і більше голосів. В той же час Верховний Суд — це конституційний орган, тому для прийняття рішення щодо його ліквідації потрібно було, щоб депутати зібрали не менше 300 голосів. Стосовно ліквідації вищих спецсудів Романюк вважає, що до грудня 2017 року право ліквідовувати суди має лише Президент, а не парламент. Також Романюк заявив, що неконституційним є і обов'язок чинних суддів Верховного Суду проходити конкурс, якщо вони бажають обійняти аналогічні посади у новоствореному Верховному Суді: він вважає, що конкурс можна оголошувати лише на вакантні посади.   Також Романюк додав, що конкурси не є гарантією, що на посади потраплять  лише доброчесні працівники та навів у приклад кримінальні провадження, заведені на переатестованих підприємців.    

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,8457870483398-/ /-pc-/
Top