counter
Архів Повернутись назад 31 Серпня 2017
31 Серпня
Події Ураган «Гарві»: на одному з хімзаводів США оголосили загрозу вибуху У результаті потужного урагану «Гарві», який вирує на півдні Техасу, сталася загроза вибуху на хімзаводі компанії Arkema в м. Кросбі. Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії. Як зазначається, хімзавод виробляє органічні пероксиди, а продукція повинна зберігатися при низьких температурах. Однак ураган знеструмив завод, в результаті чого охолоджуючі установки повністю відключилися. Крім того, доступ до сховища хімікатів був обмежений тим, що територія заводу виявилася затопленою. Керівництво Arkema повідомило, що робить зараз усе можливе для дотримання умов зберігання хімікатів і продукції, але ймовірність вибуху на заводі оцінюється як реальна, в зв'язку з чим вже було евакуйовано 300 осіб з підприємства. Вирішується питання про евакуацію жителів в радіусі 2,5 кілометра від хімзаводу.
Суспільство Прийшло прозріння: екс-голова «ЦВК ДНР» виступив з гучною заявою Жителів ОРДО обманювали в ході так званого «референдуму» і зараз фейкова республіка тримається тільки на терорі. Про це повідомляє екс-керівник «ЦВК ДНР» Роман Лягін. За його словами, три роки тому «обдурили людей». Мало того, він зазначив, що сьогодні всі учасники того фарсу проголосували б за Україну. «Те, що ми зараз називаємо «ДНР», - це просто пародія на державу! У 2014 році люди прийшли голосувати за приєднання до РФ. Якби референдум пройшов сьогодні, то його результат був би прямо протилежним! Люди були обдурені, зокрема і мною! Зараз «ДНР» тримається на внутрішньому терорі», - каже Лягін. 27 серпня «замміністра оборони ДНР з матеріально-технічного забезпечення" провів інспекцію в розташуванні військових із Росії. Але так як був п'яний, то одного військового на смерть збив на машині.
Політика Зеркаль: Білорусь поводиться як партнер лише на словах Білорусь тільки на словах поводиться як партнер, а насправді діє інакше. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль в ефірі передачі «Час. Підсумки дня» на  5 каналі. «Насправді, що стосується Білорусі, то мені здається, що набагато більше запитань, ніж відповідей зараз», - сказала вона. За її словами, одним з питань стало приєднання Білорусі до СОТ, а також питання безпеки громадян України в цій країні. «Чи будемо ми підтримувати Білорусь у вступі (до СОТ. - Ред.) попри, наприклад, те, що Білорусь - остання країна Євразійського економічного союзу, яка вступає в СОТ? Що буде, які будуть наслідки такого вступу? Або ми будемо дивитися на свої інтереси і нав'язувати Білорусі, через Білорусь ЄврАзЕС, свої інтереси, зокрема транзит, включно з всіма заборонами, ліцензіями та іншими питаннями, а також вирішуючи питання в'їзду українців і безпеки громадян України на території Білорусі», - говорить Зеркаль.
Події Український політв'язень Клих перебуває в Магнітогорську Український політв'язень Станіслав Клих зараз утримується у лікарні в Магнітогорську (Росія). Про це заявив адвокат Ілля Новіков у себе в Facebook. «За останніми даними Станіслав Клих перебуває в Магнітогорську в лікарні, а не в Челябінську, як повідомлялося минулого тижня. У зв'язку з чим він був туди переведений і який у нього діагноз, офіційно рідним не повідомили», - пише адвокат. Раніше повідомлялося, що українського політв'язня Клиха перевели з Верхньоуральської в'язниці в лікарню. Його мали відвідати місцеві адвокати, однак у в'язниці його не виявилося. Повідомлення про переведення Станіслава Клиха в лікарню підтвердила також челябінська правозахисниця Тетяна Щур. За її словами, в регіоні є дві лікарні для ув'язнених - ЛПУ-3 в Челябінську і Обласна психоневрологічна лікарня №5 у Магнітогорську
Суспільство оформление ленты  Біля Верховної Ради відкрили пам'ятну дошку загиблим 31 серпня 2015 року бійцям Нацгвардії Сьогодні, 31 серпня, біля будівлі українського парламенту пройшли заходи з увічнення пам'яті військовослужбовців Національної гвардії України, які три роки тому загинули в результаті вибуху гранати під час несення служби, передає кореспондент АСН. У відкритті пам'ятної дошки на честь загиблих на площі Конституції взяли участь спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народні депутати та військовослужбовці Нацгвардії. Останні під пісню "Пливе кача" вишикувалися у довгу чергу, щоб покласти квіти біля пам'ятної дошки. Нагадаємо, 31 серпня 2015 року під будівлею Верховної Ради відбулися масові заворушення, в ході яких у правоохоронців, які відтісняли активістів від будівлі парламенту, кинули гранату. В результаті четверо бійців Нацгвардії загинули, ще 150 осіб постраждали.  
Суспільство Особа, яка кидала гранату у нацгвардійців під Радою, отримає довічний термін - Геращенко Вирок стосовно тих, хто кидав гранату в військовослужбовців Національної гвардії під Верховною Радою 31 серпня 2015 року, буде винесено до кінця осені. Про це в інтерв'ю журналістам 31 серпня заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент АСН. "Є дві кримінальні справи. Щодо першого, за фактом того, хто кидав гранату, справа ведеться стосовно двох осіб. У цій справі засідання суду відбуваються регулярно і є підстави очікувати, що вирок буде винесено Шевченківським судом вже в жовтні-листопаді", - заявив він. Геращенко зазначив, що, швидше за все, суд піде назустріч звинуваченням і винесе вирок з найвищою мірою покарання. "Той, хто кидав гранату, повинен отримати довічне ув'язнення", - упевнений він. Також, за його словами, є друга кримінальна справа, де фігурують вже 10 осіб. Справа розслідується за фактом підготовки терористичного акту під стінами парламенту три роки тому, в результаті чого загинули четверо військовослужбовців Нацгвардії. Нагадаємо, 31 серпня 2015 року після прийняття в першому читанні змін до Конституції біля ВР відбулися масові заворушення. Тоді агресивно налаштовані учасники мітингу кинули бойову гранату в бійців Нацгвардії, в результаті чого загинуло четверо військовослужбовців. За підозрою в застосуванні тоді гранати затримали колишнього бійця батальйону спецпризначення "Січ" МВС України Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка.
Суспільство оформление ленты  Біля відділення поліції в Одесі на великому екрані транслювали порно В Одесі, на розі вулиць Академіка Корольова та Лінії 13-го трамвая вночі 31 серпня транслювали порно. Про це повідомило видання «Думская». Порноролик демонстрували на моніторі, який зазвичай показував рекламу і платні оголошення. Як повідомив один з місцевих жителів, відео крутили на екрані, що розташований навпроти управління патрульної поліції за адресою: Корольова, 5. На фотографії, якою поділився чоловік, видно, що відео на екрані супроводжувалося також непристойним написом. Нагадаємо, на початку серпня під час прямого ефіру на британському телеканалі ВВС в кадрі з'явився порнофільм, який дивився один із співробітників. Працівник телеканалу увімкнув фільм для дорослих, не подумавши про те, що його екран видно в прямому ефірі.
Політика оформление ленты  Трамп потрапив у мексиканську пастку через наслідки урагану «Гарві» Уряд Мексики висловив «повну солідарність» з народом і урядом США і заявив, що «хоче надати допомогу і співробітництво в ліквідації наслідків катастрофи». Адміністрація Дональда Трампа ще не коментувала цю пропозицію, і поки не ясно, чи прийме США допомогу, враховуючи недавнє погіршення відносин між країнами, повідомляє The Independent. У 2005 році, після урагану «Катріна», солдати мексиканської армії роздавали їжу, товари першої необхідності і проводили медичні консультації для постраждалих. Але тепер, в той час як у штатах Техас і Луїзіана люди страждають від жахливих руйнувань, Трамп у Twitter пише про те, що Мексика заплатить за обіцяну прикордонну стіну, і критикує Північноамериканську торговельну угоду. With Mexico being one of the highest crime Nations in the world, we must have THE WALL. Mexico will pay for it through reimbursement/other. — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 27 августа 2017 г. We are in the NAFTA (worst trade deal ever made) renegotiation process with Mexico & Canada.Both being very difficult,may have to terminate? — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 27 августа 2017 г. Міністерство закордонних справ Мексики відповіло на повідомлення в соціальній мережі Трампа, випустивши офіційну заяву, в якій ще раз заявило, що «в жодному разі не буде платити за стіну або інший фізичний бар'єр, побудований на території США вздовж мексиканського кордону». При цьому в заяві The Washington Post представник Державного департаменту США сказав: «Якщо виникне необхідність у допомозі, ми будемо працювати з нашими сусідами, зокрема з Мексикою, щоб визначити найкращий вихід із ситуації». До цього часу невідомо, чи прийме адміністрація Трампа пропозицію про допомогу, але одне ясно напевно - вона ставить Трампа у незручне становище. Якщо він погодиться, його можна буде звинуватити в лицемірстві щодо мексиканської позиції. Але, якщо він відмовиться, його вважатимуть безсердечним, адже він пожертвує мільйонами громадян заради своїх політичних амбіцій.
Політика Україна вдячна Литві за «план Маршалла» з відновлення цілісності країни Україна вдячна Литві за «план Маршалла» з відновлення цілісності країни. Про це на брифінгу за підсумками зустрічі з главою Сейму Литовської Республіки заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Сьогодні для України велика честь приймати главу Сейму Литовської Республіки, яка є одним з найбільших союзників України за всі останні роки», - заявив він. Спікер нагадав, що Литва близька нам не тільки спільною історією, яка становить кілька століть. «Важливо, що і зараз ключові ініціативи виходять від Литви щодо підтримки України. У Литовському парламенті з'явилася ініціатива з підтримки України, це ідея плану підтримки України, ідея так званого "плану Маршалла" для України. Ця ідея тепер широко обговорюється в ЄС і США. І це не просто підтвердження дружби України і Литви. Ми вдячні Литві за цю ініціативу», - зазначив він. Парубій також подякував керівництву Литви за підтримку України на шляху отримання безвізового режиму з ЄС. Він також додав, що в ході зустрічі "був узгоджений спільний план дій, який будемо реалізовувати найближчим часом". У свою чергу, глава Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкетіс заявив, що Литва завжди рада вітати Україну. «Ми дуже щасливі вітати Україну в тому, що саме завтра набере чинності Угода про асоціацію з ЄС», - нагадав він. Він також підтвердив, що після зустрічі з Андрієм Парубієм делегація Литовської Республіки вирушить на лінію розмежування в Херсонську область, на кордон з Кримом для підтвердження позиції всього цивілізованого світу про невизнання анексії АРК Російською Федерацією. «Ми ніколи не визнавали і не визнаємо агресивних дій Росії. З давніх часів Литва була дуже вдячна США в тому, що вони ніколи не визнавали окупації Литви Радянським Союзом. Тому сьогодні Литва готова зробити те ж саме для України», - підкреслив він.
Здоров`я У МОЗ розповіли, як лікуватимуть українців з 1 січня 2018 року З 1 січня 2018 року кожен пацієнт зможе самостійно вибрати собі сімейного лікаря, а первинна медична допомога буде реально абсолютно безкоштовною. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України. «Пацієнт може вибрати свого сімейного лікаря і укласти з ним декларацію і таким чином зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я E-Health. З цього часу вся медична інформація буде зберігатися у вашій електронній медичній карті. Це дозволить лікарю бачити повну картину й історію хвороб, а також не втрачати інформацію», - йдеться в повідомленні. Укласти договір з лікарем можна буде в будь-який час, а якщо обраний лікар вимагатиме додаткові кошти при лікуванні, в такому випадку можна буде звернутися зі скаргою до Національної служби здоров'я, яка має бути створена до 2018 року. Крім того, пацієнт з легкістю зможе замінити лікаря. В амбулаторії сімейного лікаря базові аналізи робитимуться безкоштовно, а також буде розширено перелік ліків, вартість яких за рецептом від сімейного лікаря буде відшкодовуватися державою повністю або частково за програмою «Доступні ліки». Зараз у цю програму включені ліки тільки для діабетиків, хворих на серцево-судинні захворювання і бронхіальну астму. В середньому в 2018 році держава буде платити лікарю за одного пацієнта 370 грн на рік. У 2019-му ця сума буде збільшена до 450 грн на рік і планується, що з року в рік ця сума буде поступово збільшуватись. «При цьому середній тариф коливається в той чи інший бік, залежно від різних чинників. Наприклад, якщо серед пацієнтів будуть діти до 5 років або пенсіонери віком 65+, тариф буде майже вдвічі вище», - уточнюється в повідомленні МОЗ. Лікар первинної ланки матиме окремий бюджет на аналізи для пацієнтів. Зміниться також механізм роботи і для самих лікарів. Оскільки з 2018 року вони зможуть стати фізичною особою-підприємцем і відкрити власну практику, а також об'єднуватися з іншими лікарями в амбулаторії або центри первинної медичної допомоги. В такому випадку бюджет на підтримку пацієнтів піде безпосередньо на рахунок медика. А якщо лікар працює як найманий працівник у комунальних установах первинної медичної допомоги, тоді він домовляється про зарплату з керівництвом цього закладу. При цьому тарифна сітка, яка діє сьогодні, до зарплати застосовуватися не буде. Стати лікарем первинної ланки можуть сімейні лікарі, педіатри або терапевти. З огляду на те, що лікар первинної ланки зможе укласти договори максимально з 2 тис. пацієнтів, то його прибуток за рік може скласти близько 700 тис. грн. «Власний прибуток лікаря ефективної сімейної практики з 2000 пацієнтів у статусі ФОП - до 18 тис. грн на місяць, медсестри - до 12 тис. грн. При цьому в групових практиках менші витрати і більші доходи», - пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.
Суспільство оформление ленты  ЗМІ: Вілла Януковича у Криму перейшла до людей, пов'язаних з друзями Путіна Недобудована резиденція екс-президента Віктора Януковича в Криму після окупації півострова перейшла у власність компаній, які пов'язані з найближчим оточенням Володимира Путіна. Про це передають автори розслідування волонтерського проекту «Муніципальний сканер». Колишню базу відпочинку приватизувала сім'я Януковичів у 2007 році разом з «Межигір'ям». Після покупки по периметру був встановлений паркан, вирубані реліктові дерева і розпочато будівництво. З 2007 року цей об'єкт перейшов від ТОВ «Арктур-Крим» до севастопольського ТОВ «Норд-2007», яку контролює «сім'я» колишнього президента. З грудня 2014 року 99,8% компанії належить кіпрській компанії LEOLYTA TRADING LTD, якою з 2011 року володіє Zercal Trading Ltd з Британських Віргінських островів. За інформацією волонтерів, після окупації півострова резиденцію Януковичів у Криму будували далі, хоча в лютому 2015 року прокуратура Севастополя перевіряла будівництво, після чого звернулася до суду про знесення самовільних будівель на території вілли. У травні 2015 року суд постановив знести їх, але Севастопольський міський суд скасував це рішення. У січні 2016 року губернатор Сергій Меняйло говорив, що домагається знесення паркану навколо вілли, і додав, що вона може бути передана владі РФ. У лютому минулого року ТОВ «Норд-2007» оформило в Росреєстрі право власності на ділянки землі і будівлі на території вілли. У травні того ж року всі об'єкти перейшли у власність ТОВ «Шанс» з Петербурга, власником якого значиться Ірина Шипачова. 16 червня цього року ТОВ «Шанс» продало віллу ТОВ «Берег», а землі  віддали в оренду фірмі, створеній 31 травня 2017 року. За інформацією Росреєстру, будівництво вілли триває і виконано на 70-90%. Гендиректором «Берега» є Павло Зайцев, керівник і власник цієї компанії - АТ «Голден гейт». Зайцев також є співзасновником НП «Відродження морських традицій» разом з Дмитром Мансуровим, членом ради директорів АБ «Росія»; генеральним директором НП «Розвиток Ринку Ефективних Інвестицій» Геннадієм Тимченком і Петром Колбіним (екс-акціонер Gunvor, друг Володимира Путіна).
Політика оформление ленты  Республіканці хочуть заощадити $1 млрд на постраждалих від урагану «Гарві» У той час як президент США Дональд Трамп пообіцяв жертвам урагану «Гарві» все необхідне фінансування, інші республіканці хочуть забрати майже $1 млрд з федерального фонду допомоги при стихійних лихах для оплати за будівництво прикордонної стіни з Мексикою, повідомляє The Independent. Деякі представники Республіканської партії запропонували скоротити бюджет Федерального агентства з ліквідації надзвичайних ситуацій США на $876 млн. Цієї суми має вистачити на оплату приблизно половини запропонованої стіни з Мексикою. Пропозицію внесено в законопроект про федеральний бюджет, який Конгрес має розглянути до кінця наступного місяця. Його розробили два представники Комітету з бюджетних асигнувань ще до жахливих руйнувань, які спричинив ураган «Гарві» на півдні США. Тепер вони переглядають своє рішення. Тільки минулого тижня Трамп пригрозив припинити роботу уряду, якщо фінансування його прикордонної стіни не буде включено в законопроект про бюджет. Президент також запропонував скоротити державну і місцеву програми Агентства з ліквідації НС на $600 млн у бюджеті 2018 року. Однак вже у вівторок він пообіцяв зробити все можливе для допомоги постраждалим від урагану. За даними експертів, на рахунку Агентства з ліквідації НС залишилося всього $2,3 млрд. Витрати на допомогу на державному і місцевому рівнях вже обіцяють перевищити цю суму в кілька разів. Незважаючи на обіцянки Трампа, боротьба за додаткове надзвичайне фінансування завжди дається важко. Наприклад, у 2012 році більшість республіканців проголосувала проти присудження додаткової допомоги в Нью-Йорк і Нью-Джерсі після урагану «Сенді». Обидва сенатори з Техасу і більшість представників інших американських штатів проголосували проти пакету допомоги в розмірі $50,4 млрд, який у кінцевому підсумку був прийнятий Конгресом.
Кримінал У Львівській області хлопець після сексу задушив дівчину за глузування На Львівщині 24-річний житель села задушив дівчину, яка приїхала до нього в гості. Про це інформує прес-служба обласного управління Національної поліції. Довгий час дівчина була в розшуку після того, як у Тернопільській області 14 липня 2017 року із заявою про зникнення 24-річної доньки звернувся місцевий житель. На початку серпня місцева поліція встановила, що 2 серпня дівчина приїхала на Львівщину, а саме в одне із сіл Яворівського району. Там вона зустрілася з 24-річним хлопцем. Як з'ясувалося, молоді люди познайомилися по телефону, після чого хлопець запросив її в гості. Коли дівчина приїхала, то пара пішла на прогулянку до озера біля села. Після інтимних відносин, які відбулися там, дівчина почала насміхатися над партнером. Через це хлопець задушив її, а потім пішов по лопату додому, повернувся на місце вбивства і закопав тіло. На вказаному місці поліцейські виявили тіло дівчини. Зловмисника було затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Кримінал оформление ленты  Керівник апарату КМДА підозрюється в підробці диплома про вищу освіту Керівнику апарату КМДА повідомлено підозру за підробку диплома про вищу освіту, повідомляє прокуратура Києва №10. Сьогодні, 31.08.2017, підозру оголошено за фактом використання завідомо підробленого документа - диплома Львівського національного університету імені Івана Франка - і сприяння у виготовленні цього підробленого документа. На час розслідування посадову особу відсторонено від виконання обов'язків, повідомляє прокуратура. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 і ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України. Після вручення підозри зазначену особу допитано, але від дачі показань останній відмовився, посилаючись на положення ст. 63 Конституції України. Прокуратура не називає імені підозрюваного, однак на сайті КМДА вказано, що керує апаратом КМДА Володимир Володимирович Бондаренко. У біографії на сайті КМДА, йдеться, що після закінчення в 2002 році середньої загальноосвітньої школи Бондаренко здобув вищу юридичну освіту. Однак ВНЗ не вказується. Також, судячи з автобіографії на сайті, трудову діяльність він розпочав у 2003 році в якості технічного працівника середньої загальноосвітньої школи № 61 Шевченківського району міста Києва. А звідти відразу в 2007 році перейшов у помічники-консультанти депутата Київської міської ради Кличка В.В. на громадських засадах. Бондаренко залишався консультантом Кличка і коли той був народним депутатом. 5 червня 2014 його призначено керуючим справами Київської міської ради. Ще у травні 2017 року програма "Схеми" розповіла про те, що в університеті, в якому Бондаренко нібито отримав вищу освіту, заявили: "На підставі архівних документів встановлено, що Бондаренко Володимир Володимирович (26.01.1985 р.н.) не закінчував навчання і не отримував диплома Львівського національного університета імені Івана Франка». Із сумнівами щодо освіти керівника апарату КМДА до Національної поліції звернувся народний депутат Юрій Левченко. Прикметно, що на питання журналістів про підозрілий факт мер Києва Віталій Кличко заявив, що про проведення Нацполіції знає, але докази Володимира Бондаренка йому здалися переконливими: «Наскільки я знаю, він здобував освіту в Києві. Я запитав його, і він сказав, що він навчався в Києві, а не у Львові. Я повірив йому на слово».
Політика оформление ленты  Чому росіяни і білоруси пішли війною на Вейшнорію У вересні Росія і Білорусь проведуть спільні навчання «Захід-2017», у яких за офіційними даними візьмуть участь 13 тисяч військовослужбовців, а на думку експертів - до 100 тисяч. Представники генштабу країни-агресора вже оголосили, як буде називатися умовний противник. Ними стали три придумані держави - «Вейшнорія», «Весбарія» і «Лубенія». Так, «Вейшнорія», згідно з поданою росіянами картою, розташована в Гродненській, Мінській і Вітебській областях Білорусі. «Весбарія» і «Лубенія» фактично знаходяться на території Польщі і країн Балтії. За сценарієм навчань, між сусідніми країнами погіршуються відносини. Це нібито пов'язано з національними, релігійними, етнічними, територіальними та іншими претензіями. В результаті з одного боку воювати будуть РФ і Білорусь, а з іншого - ось ці три «держави». Як відзначають експерти, назва умовної «держави» «Вейшнорія» - литовське, перекладається як vaišnoras - «гостинна». Назва Весбарія - алюзія на прізвище Візбарас, а Любенія - слово з латвійської мови. Цікаво обрані, зокрема, і кордони вигаданих країн. Так, межі «Вейшноріі» збігаються з районами, де на єдиних демократичних виборах 1994 року в Білорусі було відзначено найбільший відсоток виборців, які голосували за лідера націонал-демократичної опозиції Зенона Позняка. Зародження білоруського сепаратизму Серед білоруських користувачів мікроблогу Twitter менше ніж через добу вигадана «Вейшнорія» вийшла на перше місце в трендах. Буквально відразу після оголошення про це уявному «противнику» на навчаннях, у Twitter з'явився аккаунт «Міністерства закордонних справ Вейшноріі», для «країни» створили кирилічний інтернет-сайт вейшнория.бел, було навіть оголошено видачу паспортів громадянам. Для «країни» створена сторінка в Wikipedia і придумана власна валюта. Економіст Сергій Чалий одним з першим помітив, що кордони «Вейшноріі» фактично повторюють електоральну карту Зенона Позняка на виборах президента Білорусі в 1994 році. «Карта ворожої Вейшноріі, з якою зібралися воювати на навчаннях Захід-2017 доблесні союзні війська, підозріло збігається з ... електоральною картою Позняка 1994!» - написав Сергій Чалий. Після нього ідея швидко поширилася серед інших користувачів. Стурбованість країн Балтії і дії США Поліція безпеки Латвії 29 серпня виступила із заявою, в якій повідомила, що побоюється провокацій під час білорусько-російських навчань. Латвійські фахівці заявили, що у зв'язку з маневрами з'явився ризик провокацій, а тому «посилена увага приділяється будь-яким видам діяльності військового характеру, в тому числі так званим "іграм з військової симуляцією", як страйкбол та лазертаг. «Військова симуляція може бути використана як прикриття для можливих провокаційних дій, тому учасники військових симуляцій схильні до посилених перевірок. ПБ буде діяти в рамках своєї компетенції і, керуючись отриманою інформацією про можливі загрози, буде проводити відповідні перевірки", - додали в поліції. Ще більш жорстко розцінила проведення навчань біля кордонів Литви президент цієї країни Даля Грибаускайте. Вона назвала військові маневри «демонстративною підготовкою до війни із Заходом». Лідер Литви кілька разів обговорювала підготовку до навчань з партнерами по НАТО і представниками США. В результаті США направили на авіабазу Зокняй у Литві посилений патруль з семи винищувачів F-15 Eagle. Традиційно з цієї авіабази 4 винищувачі стежать за ситуацією над Балтійським морем. Також Грибаускайте заявила, що США посилять військову присутність у Литві на час проведення навчань «Захід-2017», буде більше військовослужбовців, техніки і кораблів. «У Литві дислоковано військових і техніку США, додатковими винищувачами посилено місію повітряної поліції. Восени в Балтійському морі очікуються американські кораблі», - сказала Грібаускайте. Як відомо, спільні військові маневри Білорусі і РФ «Захід-2017» заплановано на період з 14 по 20 вересня.
Події На хімзаводі в постраждалому від урагану Х'юстоні почалися вибухи і пожежа На хімзаводі компанії Arkema, який розташований недалеко від Х'юстона, сталися вибухи і почалася пожежа. Про це сказано на сайті підприємства. За інформацією, вибухи сталися близько 2 години ночі за місцевим часом. Очевидці повідомили про чорний дим над територією заводу. Як зазначається, через повені, викликані ураганом «Харві», хімзавод було повністю знеструмлено, резервні генератори зупинилися, і це призвело до відключення системи охолодження. Жителям округу в районі 2,5 км було наказано покинути будинки в якості запобіжного заходу. Управління шерифа округу Харріс, на території якого розташовано хімзавод, повідомило, що заступник шерифа був госпіталізований з симптомами отруєння чадним газом. До лікарів зі схожими симптомами звернулися ще дев'ятеро людей.
Суспільство На околиці Парижа відкривається парк для нудистів У паризьких нудистів нарешті з'явиться місце, де можна буде роздягнутися: протягом декількох наступних тижнів у відокремленій зоні паризького парку Буа-де-Венсен буде відкрито парк для нудистів, повідомляє The Guardian. Парк вважається експериментом і буде відкритий з 31 серпня по 15 жовтня з 8:00 до 19:30. Біля входу буде встановлено знаки, що оповіщають перехожих про призначення місця. Загальна площа об'єкта становить 7300 м2. При цьому чиновники стверджують, що роззяви на територію парку допускатися не будуть, щоб забезпечити повагу до тих, хто хоче насолодитися своїм природним станом без страху, що на них будуть витріщатися. Жульєн Клод-Пенегрі з Паризької асоціації нудистів упевнений, що тисячі людей у регіоні захочуть скористатися парком. Він вважає, що Париж відрізняється широтою поглядів, і відкриття даного об'єкту допоможе змінити ставлення людей до оголеного тіла і навчить їх поважати природу. Сам він практикує нудизм протягом 20 років. У парижан уже є один громадський басейн, де вони можуть плавати голяка три рази на тиждень, а по всій країні близько 460 місць зарезервовано для нудистів, в їх числі 155 кемпінгів і 73 пляжі. За даними асоціації France 4 Naturism, понад 2,6 мільйонів чоловік у Франції регулярно займаються нудизмом.
Події У Криму силовики силоміць заблокували храм Київського патріархату У Криму сьогодні, 31 серпня, вранці спецслужби РФ заблокували храм Св. Рівноапостольних князів Ольги та Володимира УПЦ Київського патріархату в Сімферополі. Про це Крим.Реаліі заявив Архієпископ Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климент. За словами архієпископа, його не впускають до храму. «О 10:00 виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала приміщення на першому поверсі, зламала двері вівтаря на другому поверсі, а доступ для віруючих було перекрито. Доводи про те, що територія першого поверху згідно з договором оренди належить управлінню Єпархії, не діють. Силовики показали якісь рішення суду, які зобов'язують Духовний центр виселитися з приміщення. Це незважаючи на те, що Духовного центру в управлінні Єпархії немає більше двох років», - заявив він. Глава ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун зазначив, що майно українського храму в окупованому Криму піддалося псуванню. «Було зірвано замки, варвари вдерлися в храм, поламали вівтар, конфіскували ікони», - додав Щекун.
Політика Омеляна, Данилюка і Насалика буде звільнено вже восени, - експерт Володимир Омелян, Олександр Данилюк і Ігор Насалик - будуть звільнені вже восени. Про це на прес-конференції заявив директор аналітичного Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. "Чутки про перестановки в Кабміні ходять уже не перший місяць. Очевидно, що восени ми побачимо "тасування колоди". Але є один суттєвий нюанс. Ірина Луценко вже заявила про наявність двох кандидатур на пост глави НБУ. Однак кадрові призначення стосуються не тільки поста глави НБУ, а й Міністерства АПК після відставки Тараса Кутового, а також Міністерства інформаційної політики після виходу Юрія Стеця", - заявив він. Золотарьов зазначив, що "Гонтареву замінить або Лавренчук, або Шпек". З його слів, на крісло глави "Мінстеця з бюджетом піарагентства не так уже й багато бажаючих. А за Міністерство АПК з великим бюджетом очевидно розгориться неабияка війна, адже тут бажаючих дуже багато". За оцінками експерта, перестановки можуть очікувати МОЗ. "Оскільки Уляна Супрун вже переседела на своєму місці. Якщо медична реформа провалилася, що очевидно з великою часткою ймовірністю, її нарешті звільнять", - прогнозує він. Найімовірніше, як вважає Золотарьов, міністр інфраструктури і транспорту Володимир Омелян теж буде відправлений у відставку. "Всім вже набрид особистий конфлікт з прем'єром. У Омеляна не склалися стосунки з президентом. А з Гройсманом вони взагалі ворожі. Плюс він не має підтримки ні у однієї з п'яти груп впливу в "Народному фронті", - вважає він. Також відставки, на думку політолога, очікують міністра фінансів Олександра Данилюка, який сам напише заяву, і міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря. Насалика. За його оцінками, в цілому можна констатувати, що з цілої низки кандидатур як у Кабміні, так і в інших органах, не знайдуть компромісу всередині коаліції. "Це означає, що пакетом призначити відразу главу НБУ, главу Фонду державного майна, Рахункової палати і омбудсмена - не вийде. Все буде закриватися поступово", - упевнений він.
Суспільство Українці замовили більше 1 млн біометричних паспортів від початку безвізу  Від початку вступу в силу бізвізу між Україною та ЄС ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» отримало понад мільйон заявок на виготовлення біометричних паспортів. Про це сказано у відповіді директора комбінату Юрія Онищенка на запит "Громадського". З 11 червня по 28 серпня 2017 року поліграфкомбінат отримав 1 109 049 замовлень на виготовлення паспортів з біометричними чіпом. За цей період державне підприємство виготовило 775 871 паспортів. У поліграфкомбінату залишилося 333 178 замовлень. «Держцентр персоналізації документів «Поліграфкомбінат «Україна» працює цілодобово сім днів на тиждень. Трудовий колектив, незважаючи на відпускний період, працює в три зміни без вихідних», - сказано у відповіді. З таких даних випливає, що комбінат у середньому виготовляв 9821 паспорт на день. Щоб виготовити інші 333 тис. паспортів, потрібно близько 34 діб.
Політика Восени "Народний фронт" і БПП "перезавантажать" коаліційну угоду БПП і "Народний фронт" восени "перезавантажать" коаліційну угоду. Про це на прес-конференції заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. "Восени всіх нас чекає "велика угода" у владі. Є розуміння того, що "велика угода" або перезавантаження відносин БПП і "Народного фронту"- можливі в тому сенсі, що на жовтень місяць ми вийдемо на якийсь новий формат коаліції і коаліційної угоди. Зрозуміло, що буде публічна й офіційна частина угоди. А буде і кулуарний розподіл місць, квот", - заявив він. За його словами, саме в процесі розподілу посад і постів є ряд проблем. "Ця стосується крісла глави НБУ, яка то йде, то не йде. Це ж стосується Мінінформполітики і Міністерства АПК. Ця ситуація, коли міністри то йдуть, то залишаються, на мій погляд, може тривати ще не один місяць. Все це може затягнутися більше, ніж на місяць", - переконаний він. При цьому політолог не сумнівається, що відставка однозначно чекає міністра фінансів Олександра Данилюка. "Ймовірно, що прем'єр Гройсман зробить з Данилюка "громовідвід". На нього спробують повісити скорочення стипендій, фінансування освіти та інші соціальні проблеми. Данилюк - одна з головних фігур, яку попросять "на вихід" найближчим часом. Його спробували змусити написати заяву, але він цього не зробив. Потім включили прокуратуру. Але в будь-якому випадку, усередині коаліції є консенсус всередині більшості про його звільнення", - сказав він. Що ж стосується відставки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, то Якубін нагадав, що він є креатурою нардепа і "сірого кардинала" БПП Ігоря Кононенка. Тому, швидше за все, Омеляна не відправлять у відставку, а будуть тягнути час з кадровими перетрубаціями в цьому міністерстві.
Кримінал Бразильці розлючені: президент віддав заповідник Амазонки на розтерзання гірничодобувним компаніям Бразильський суд зупинив спробу президента Мішеля Темера відкрити ліси Амазонії для гірничодобувних компаній. Федеральний суддя заявив, що президент перевищив свої повноваження при виданні декрету про знищення території під назвою Ренка - Національного заповідника міді - площею 46000 км2, яка перебуває під державним захистом з 1984 року, повідомляє The Guardian. Затверджуючи судову заборону, якої просили прокурори, суддя зазначив, що дане рішення може бути схвалене тільки Конгресом. Однак, це лише тимчасова відстрочка для регіону, в якому, як вважають, знаходяться значні родовища золота, міді, танталу, залізної руди, нікелю та марганцю. Бразильський президент Темера регулярно зазнає критики за те, що ставить економічні інтереси вище від захисту навколишнього середовища. Інформація про знищення Ренка викликала люту реакцію громадськості. Представники опозиції назвали цей крок «найбільшою атакою на Амазонку за останні 50 років». Супермодель Жизель Бюндхен, яка є активним захисником амазонських лісів, звинуватила уряд у продажності. Пізніше Темера відкликав первинний указ і перевидав його, внісши зміни про захист заповідних територій корінних народів. На думку активістів, новий указ Темера - не більше, ніж маркетинговий прийом, адже 30% території залишаться доступними для гірничодобувних компаній.
Події У столиці затримано грабіжників, які відібрали 6,5 млн грн у бізнесмена Злочинців, які вчора, 30 серпня, відібрали у бізнесмена на Брест-Литовському шосе в Києві 6,5 мільйона гривень, затримали. Як з'ясувалося, розбійні пограбування вони здійснювали систематично протягом довгого часу. Як передає столична прокуратура, в результаті введення плану «Перехоплення» були затримані четверо громадян Грузії. В ході обшуків правоохоронці вилучили у затриманих автомат Калашникова, пістолети, велику кількість патронів, а також комплекти номерних знаків для авто, мобільні телефони, навігатори, радіостанції, рукавички, балаклави, перуки і майже 40 наборів ключів, відмички, інше знаряддя, яке застосовувалося для вчинення злочинів, а також грошові кошти. У середу, 30 серпня, злочинці, на а/м BMW рухаючись на Брест-Литовському шосе, заблокували машину потерпілого, поранили його в плече і відібрали сумку з 6,5 млн грн.
Кримінал оформление ленты  У Стокгольмі невідомий ножем ударив поліцейського в шию У Стокгольмі (Швеція) на одній з центральних площ невідомий чоловік напав з ножем на поліцейського і поранив його в шию. Про це повідомляє видання The Local. "Стокгольмська поліція почала попереднє розслідування у справі замаху на вбивство після того, як офіцер був поранений у результаті нападу на площі Медборгарплатсен", - йдеться в повідомленні. Напад стався у четвер, 31 серпня. Як повідомили свідки, поліцейський патрулював площу, коли невідомий підбіг до нього зі спини і вдарив ножем у шию. Правоохоронці затримали його на місці. Потерпілий поліцейський госпіталізований до лікарні, загрози його життю немає. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Солом'янському районі Києва п'яний чоловік напав з ножем на охоронця медичного закладу, який знаходиться на вулиці Антонова.
Економіка Проїзд по першому в Україні автобану обійдеться водіям майже в 140 грн Вартість проїзду по першій в Україні платній автомобільній дорозі становитиме близько 2,75 грн за кілометр. Про це заявив радник в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава в ефірі телеканалу "Україна". Йдеться про першу платну дорогу Київ-Біла Церква, безкоштовною альтернативою якої послужить діюча траса. "Середня вартість разового проїзду становить 9 євроцентів за кілометр", - сказав він.  Кава додав, що весь проїзд по трасі від Києва до Білої Церкви обійдеться водіям приблизно в 4,5 євро, що в переведенні на гривні становить близько 137 грн. Максимальна швидкість на першій платній дорозі буде обмежена 130-140 км/г. Нагадаємо, раніше Кава заявляв, що будівництво першого українського автобану може бути розпочато в 2019 році, а завершиться до 2021 року. За попередніми підрахунками, на будівництво дороги потрібно близько 300 млн доларів.
Політика Після "стусана" президента АМКУ почав перевірки на ринку скрапленого газу Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав перевірку обґрунтованості подорожчання зрідженого газу після вимоги президента України Петра Порошенка розібратися в ситуації. Про це повідомляється на сайті відомства. "Разом з існуванням об'єктивних причин різкого зростання цін на скраплений газ ми не виключаємо й присутності суб'єктивних факторів, які можуть свідчити про ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - заявив глава АМКУ Юрій Терентьєв. Нагадаємо, через дефіцит скрапленого газу вартість пального на АЗС за останній місяць зросла на 5 грн і становить на деяких заправках вже 17 грн за літр. Після чого Порошенко доручив провести перевірку різкого підвищення цін на скраплений газ для авто в Україні. Читайте також: Саботаж РФ чиспроба переділити ринок. Що спровокувало рекордне подорожчання автогазу
Закон і Право Зрубав дерево - отримай термін! Президент підписав закон, що посилює відповідальність за вирубування лісу Сьогодні 31 серпня, Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат". Про це повідомляє прес-служба глави держави. "Реалізація закону сприятиме збереженню природних цінностей європейського значення, зокрема пралісів, у рамках виконання вимог Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат", - йдеться в повідомленні.   Причиною ухвалення даного закону стало катастрофічне вирубування лісів у Карпатах. У пояснювальній записці до законопроекту уточнюється, що зараз в українських Карпатах налічується близько 50 тис. га лісів, з них 30 тис. га в природно-заповідному фонді і близько 20 тис. га - у господарських лісах. При чому бажання заробити не зупиняє «лісорубів» навіть перед вирубкою дерев у заповідниках, національних природних чи ландшафтних парках, а також у буферній зоні міжнародної спадщини ЮНЕСКО. Зокрема, тільки в Ужанському національному парку за останні 10 років було вирубано 121,6 га лісів, у національному парку «Сколівські Бескиди» - близько 10 га, в заказниках Грофа і Брадульський - 10-12% лісів, у заповідному урочищі «Тусули» - 20% лісів. Також за останні 10 років у 10 карпатських заказниках і заповідних урочищах вирубано близько 1,8 тис. га лісів. Зараз в об'єктах природно-заповідного фонду, де є ліси, дозволені 11-12 різних видів рубок. До ухвалення вищевказаного законопроекту в Україні праліси взагалі ніяк не захищалися. Новий документ, який набуде чинності наступного ж дня після його опублікування в офіційному виданні, забороняє всі види рубок, будівництво споруд, прокладення шляхів, випас худоби або проїзд транспортних засобів у природних лісах і пралісах. Крім цього, законопроект вводить адміністративну відповідальність за порушення вимог охорони природних лісів і пралісів. Зокрема для посадових осіб передбачено штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). За випас худоби або промислову заготівлю лісу порушнику загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн). Передбачена документом і кримінальна відповідальність за незаконну рубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду. За таке порушення загрожує штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-8500 грн) або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на 3 роки. Якщо подібні дії особа скоїла неодноразово або за попередньою змовою з групою осіб, їй загрожує обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на такий же строк.
Кримінал У Київській області хлопець у лісі зґвалтував 12-річну дівчинку У Київській області 19-річний хлопець у стані алкогольного сп'яніння зґвалтував 12-річну дівчинку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передає видання УНН. Як з'ясувало слідство, раніше судимий хлопець, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, проводив знайому 12-річну дівчинку додому із залізничної станції. По дорозі він затягнув її в лісосмугу і згвалтував. Правоохоронці оперативно знайшли і затримали зловмисника. Ним виявився житель Баришівського району, який нещодавно вийшов із в'язниці. За фактом порушено справу за статтею ч. 4 ст. 152 (зґвалтування малолітньої особи) КК України. Злочинцеві загрожує до 15 років позбавлення волі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Красилові (Хмельницької області) на території ліцею неповнолітній згвалтував 14-річного школяра.
Суспільство оформление ленты  Як росіяни «кидають» довірливих українців на біткоіни і чому в цьому винен НБУ В Україні все більше говорять про криптовалюту і про біткоіни зокрема. Наша країна в цьому питанні ганебно відстає від розвинених світових і європейських держав. Правовий статус криптовалюти у нас досі не визначений. Саме правова неврегульованість породжує на цьому ринку безліч шахрайських операцій, про одну з яких ми вирішили розповісти докладніше. Шахрайська схема Поки в Україні біткоіни не визнаний валютою, ні отримати його, ні купити, ні заплатити ним неможливо. Однак, в інтернеті існує велика кількість сервісів, які займаються переведенням у готівку біткоіна. Українці можуть зайти на спеціальний сайт, відправити біткоіни на гаманець цього сайту, ввести номер своєї банківської картки та ПІБ. Назад цей сервер відправляє гривні. Або не надсилає, якщо це сайт шахраїв. З огляду на те, що багато українців почали майнити біткоіни, шахраї створили кілька десятків сайтів з майже однаковим дизайном і внутрішнім наповненням. Якщо зайти на вихідний код сторінки, то видно, що шаблон, використаний для їх створення, один і той же. Як діють шахраї: їм відправляють біткоіни, у відповідь зазвичай приходить повідомлення про те, що слід дочекатися обробки операторами інформації... і в цьому статусі заявка висить тривалий час. Клієнти починають активно писати в чат, цікавитися, як справи, що з грошима. Коли сайт шахраїв накопичує біткоіни в еквіваленті не менше $1000, його просто закривають. І в той же час відкривається новий сайт, який знову заманює довірливих клієнтів. Щоб підвищити інтерес до свого сайту, шахраї навіть рекламують його в Google. У пошуковику можна ввести: «переказ грошей з біткоіна на «Приват», і побачити безліч реклами сайтів, що займаються переведенням у готівку. І багато хто з них - шахраї. Звичайно, існують авторизовані сайти, на яких можна обміняти біткоіни на валюту. Однак найчастіше ці сайти беруть більшу комісію. Якщо один біткоін зараз коштує більше $4000, то при виведенні через сервіс доведеться віддати не менше 10% комісії. Тобто з кожного біткоіна сайту залишається $400. Саме через велику комісії люди шукають інші, де комісія менша, проте в більшості випадків стають жертвами шахраїв. Російський «бізнес» Існує у цій справі навіть національний момент. В Україні, звичайно теж є сайти, що займаються подібним шахрайством, проте в Росії вони взагалі цвітуть махровим цвітом. Користуватися російськими сайтами українцям категорично не рекомендується - і на гроші кинуть і обматюкають на чому світ стоїть. «Укроп голимый, дрожи от ужаса», - такий текст написали одному киянину. Росіяни створили не менше 100 сайтів, які займаються переведенням у готівку біткоіна. Ці сайти активно рекламують, проте їх адміністраторів важко відстежити. Статус біткоіна в Україні і в світі А поки українські держструктури і законодавчі органи мляво намагаються усвідомити нову реальність, Financial Times пише, що 6 найбільших банків світу - Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street - активізували зусилля для запуску вже нової форми валюти. Минулого року швейцарський банк UBS спільно з Clearmatics Technologies створили нову криптовалюту, назвавши її «utility settlement coin» - USC або «практичну грошову одиницю для розрахунків». Пізніше до проекту приєдналися інші банки. «Ми ведемо обговорення з центральними банками і регуляторами, і ми продовжимо їх в наступні 12 місяців з метою обмеженого запуску ближче до кінця 2018 року», - заявив керівник стратегічних інвестицій та інновацій у сфері фінансових технологій UBS Хайдер Джеффрі. З переходом на USC боку угод з цінними паперами не будуть чекати, поки пройде переказ традиційних грошових коштів, замість цього вони будуть використовувати криптовалюту, яку можна обміняти на звичні гроші в центробанках. Це дозволить скоротити час і гроші, а також використання людського ресурсу. Єдина криптовалюта USC при цьому буде обмінюватися на найрізноманітніші традиційні валюти залежно від потреб учасників угоди. В українських депутатів руки до визначення статусу Bitcoinа дійдуть хіба що до кінця вересня, повідомив нардеп від фракції БПП Олексій Мушак. «Сьогодні відбулося засідання Ради фінансової стабільності, де пообіцяли врегулювати статус Bitcoin... Буде спільна позиція Національного банку, Мінфіну, НКЦПФР та інших регуляторів з цього приводу... Але вирішили взяти три тижні для роботи Task Force», - написав він у себе в Facebook. За словами парламентарія, влада дійшла спільної думки, що Bitcoin, Blockchain та інші крипто-спільноти слід захистити і зберегти. Однак на даний момент, зокрема, в Державній фіскальної службі наполягають, що криптовалюта біткоін не може бути засобом платежу в Україні, посилаючись на те, що Нацбанк вважає Bitcoin грошовим сурогатом, що не має забезпечення реальної вартості. Загалом, поки наші держструктури щось рахують і вишукують у талмудах, прогрес рухається величезними темпами. І відставання від нього грає на руку лише шахраям.
Політика Нардеп запропонував Тимошенко усиновити Саакашвілі Народний депутат від блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко запропонував главі партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко усиновити позбавленого українського громадянства Михаїла Саакавшілі. З такою пропозицією він виступив на свій сторінці в соціальній мережі Facebook. За його інформацією, позавчора Тимошенко їздила до Польщі на зустріч із Саакашвілі. "Я так розумію, що її дуже турбує доля блудного сина грузинського народу і втрата ним громадянства України. Так ось, дарую ідею як йому повернути громадянство. Вона може його усиновити!" - написав Гончаренко. Нагадаємо, Михаїл Саакашвілі отримав українське громадянство 30 травня 2015 року та одразу був призначений главою Одеської ОДА. Однак 7 листопада 2016 року Саакашвілі заявив про звільнення з поста глави Одеської облдержадміністрації через те, що втомився від постійного обману і корупції у вищих ешелонах влади. 26 липня 2017 року Михаїла Саакашвілі позбавили українського громадянства. Пізніше він повідомив, що планує повернутися в Україну 10 вересня.
Політика Росіяни закінчили будівництво найскладнішої частини керченського мосту Російські інженери завершили найскладнішу стадію будівництва керченського моста, який з'єднає анексований Крим з материковою Росією. Величезна арка, вагою 6000 тонн, була встановлена ​​на висоті 35 метрів над рівнем моря. У роботі були задіяні сотні робітників, повідомляє The Guardian. Росіяни обіцяють, що міст, який у довжину складе майже 20 км, буде відкритий для автомобільного руху наступного року, а для залізничних перевезень - 2019 року. Наразі єдиними маршрутами до Криму з материкової Росії є літак або паром через протоку, рух якого часто закривають через погану погоду. Для Росії міст одночасно є практичною необхідністю - для забезпечення зв'язку з півостровом, і символічним кроком, який повинен показати, що Москва не збирається повертати Україні Крим найближчим часом. Також Москва сподівається, що міст полегшить російським туристам доступ до півострова і вони, нарешті, почнуть проводити там свої відпустки, чого зараз не спостерігається. Нова залізна арка утворює конструкцію завдовжки понад 200 метрів і досить висока, щоб під нею могли проходити морські судна. Аналогічна арка для дорожнього руху буде встановлена ​​і наступного місяця. Міст підносять як найскладнішу будівельну конструкцію в історії Росії і буде коштуватиме він близько $ 3,8 млрд. Адміністративний кордон між Кримом і Україною наразі сильно мілітаризований і проїзд через нього супроводжується регулярними затримками. Після анексії російські політики розглядали різні варіанти зв'язку Криму з материковою Росією, в тому числі тунель, але, в результаті, зупинили свій вибір на мосту. За будівництво відповідає Аркадій Ротенберг, мільярдер, який в дитинстві ходив в одну секцію з дзюдо з Володимиром Путіним, а тепер часто отримує державні контракти на будівництво об'єктів. Ротенберг заявив, що для нього проект значить більше, ніж гроші: «Крім фінансового прибутку, я також хочу, щоб міст щось значив для майбутніх поколінь», - сказав він минулого року в ефірі російського телебачення. Як писала АСН раніше, багатомільярдний Керченський міст довго не простоїть, але занапастить Азовське море.
Суспільство оформление ленты  Смерть принцеси Діани: тиждень, що сколихнув Великобританію 20 років тому 20 років тому, 31 серпня 1997 року смерть принцеси Уельської сколихнула світ. На її похорон прийшли мільйони людей, новина про її смерті викликала шок і у простих британців, і у королівської сім'ї, пише The Guardian. Розлучена і незалежна Діана перед своєю смертю насолоджувалася літом веселощів. У липні вона перебувала в Сан-Тропе з Вільямом і Гаррі як гості власника Harrods - Мохамеда Аль Файєда на яхті The Jonikal. 42-річний син бізнесмена, Доді, був поруч з Діаною. Уже наступного місяця папараці сфорографуровали, як Діана і Доді цілувалися. Із Сардинії принцеса разом з Доді прилетіла до Парижа, наступного дня вона мала вилетіти додому до своїх синів. Однак папараці знайшли закоханих у Рітці, що належить Фаєду, їх машину переслідували, коли вони їхали на вечерю. Сердитий і розчарований, Доді скасував вечерю і придумав хитрий план. Він хотів, щоб 2 машини виступили як приманка для фотографів, а він і Діана непоміченими виїдуть з готелю на Mercedes S280. Неділя, 31 серпня Діана і Доді залишили готель Рітц о 00:18. Остання фотографія демонструє, як пара сіла в автомобіль. За кермом був Пол, охоронець Доді. Тревор Ріс-Джонс, єдиний, хто залишився живим, сидів спереду, Діана ж сиділа ззаду. Коли переслідувана фотографами машина наближалася до Пон-де-л'Альме, їх затиснув білий Fiat Uno і водій зіркової пари втратив контроль. В результаті на великій швидкості автомобіль врізався в стовп, навіть не гальмуючи. Доді і Пол померли миттєво, Ріс-Джонс отримав сильне поранення, а Діану відвезли до лікарні Піті-Сальпітрі. Її легенева вена була розірвана, принцеса померла о 4 годині ночі від зупинки серця, незважаючи на всі зусилля лікарів. О4:41 ранку Асоціація преси випустила новину про смерть принцеси, однак Букінгемський палац спростував її. До 5 ранку про смерть Діани повідомили по BBC, перший букет квітів з'явився біля Кенсінгтонського палацу о 5:30, а до обіду туди прийшли вже більше 1000 осіб. Про смерть матері повідомили принцам Вільяму і Гаррі, вони відвідали недільну ранкову службу в Краті Кірк поблизу Балморала. Через кілька годин екс-чоловік Діани, принц Чарльз вирушив до Парижа із сестрами принцеси - Сарою Маккоркадейл і Джейн Феллоуз. Її труну, прикрашену королівським стандартом, було доставлено в RAF Northolt у західному Лондоні. Її зустрічали натовпи людей, які кидали квіти з мостів і машин. На кладовищі Бруквуд, недалеко від Уокінга, незадовго до півночі після служби в мечеті Regent's Park був похований Доді Файєд. Понеділок, 1 вересня Французька поліція виступила із заявою про те, що водій майже втричі перевищив французький закон про заборону на алкоголь за кермом. У Лондоні тим часом готують похорон Діани. У Букінгемському палаці вирішили, що, незважаючи на розлучення, це буде королівський церемоніальний похорон. А до стін Кенсингтонського палацу тисячі людей продовжують нести квіти. Вівторок, 2 вересня У Парижі французькі прокурори відкрили кримінальне розслідування щодо фотографів, які переслідували принцесу. В цей час у похоронному комітеті в Букінгемському палаці обговорюються подальші ролі Вільяма і Гаррі в житті королівської сім'ї, але сердитий герцог Единбурзький кричить: «Вони щойно втратили свою матір. Ви говорите про них, як про товар».   Середа, 3 вересня Біля воріт Кенсингтонського палацу накопичилося десятки тисяч букетів, які викладені на 30 футів. Біля палацу Сент-Джеймс - величезна черга тих, хто хоче залишити підпис у книзі співчуттів. Люди навіть сплять на вулицях, щоб потрапити до палацу. Королівська родина, замкнена в Бальморалі, стає об'єктом гніву людей. Вирішено, що принци Ендрю й Едвард мають зустріти скорботну публіку, приймається рішення, що королівська сім'я повинна приїхати до Лондона. Четвер, 4 вересня Прес-секретар палацу виступив із заявою про те, що вся королівська родина, особливо Чарльз, Вільям і Гаррі «глибоко зворушені» і «надзвичайно вдячні» за громадську підтримку. Він пообіцяв, що прапор країни буде піднято на щоглі під час і після похорону. Це був найбільш спірний момент, громадськість вимагала, щоб Діану ховали з усіма почестями. У зв'язку з великим суспільним резонансом королівський двір пом'якшив правила, публіці дозволили знаходитися в королівських парках до похорону. Черга, щоб підписати книгу співчуттів в Палаці Святого Джеймса, розтягнулася на 6,5 годин. П'ятниця, 5 вересня Королівська родина прибула до Лондона. Королева віддає данину поваги Діані в Королівській капелі і зустрічає натовп, який очікує своєї черги розписатися в книзі співчуттів. Королеву зустріли оплесками. Чарльз, Вільям і Гаррі також вийшли подивитися на гори квітів за межами будинку Діани. Вони згадують, як незнайомі люди ридали біля меморіалу. Близько 50 тисяч осіб вирушають за труною Діани з Сент-Джеймса в Кенсингтонський палац, де він залишиться на ніч. Субота, 6 вересня Більше мільйона британців розтягнулися на 3,5 милі від Кенсінгтонського палацу до Вестмінстерського абатства. Ще 2 мільярди людей спостерігали за похороном по всьому світу. Труну Діани винесли з Кенсингтонського палацу о 9 ранку. За труною йшли 15 і 12-річні сини Діани Вільям і Гаррі, а також принц Чарльз, брат принцеси граф Ерл Спенсер і принц Філіп. Коли кортеж проходить Букінгемський палац, королева, що стоїть біля західних воріт з іншими членами королівської сім'ї, схиляє голову на знак поваги. Коли королева вирушила в абатство, королівський стандарт був знятий з флагштока і замінений прапором союзу, який буде майоріти до півночі. Усередині абатства знаходилося безліч знаменитостей, політиків і представників благодійних організацій. У цей час Елтон Джон виконав «Прощавай, трояндо Англії». Похоронний кортеж на всіх мостах, огорожах і дорогах зустрічали натовпи людей, які кидали квіти на катафалк. Діана була похована на острові посеред декоративного озера в Альторпе, людей туди не пускають. Коли її труну перенесли в Альторп, королівський стандарт був замінений прапором сім'ї Спенсер - білим, червоним і золотим. Як згадують Діану сьогодні До річниці трагічної смерті Діани британська преса почала публікувати архівні документи і спогади ще з початку літа. Сьогодні принци Вільям і Гаррі витратили кілька хвилин, щоб почитати повідомлення і листівки, залишені в пам'ять про їх матір біля її будинку. В інтерв'ю журналістам Вільям недавно визнав, що в день її похорону не міг зрозуміти, чому публіка «плаче і плаче», «навіть не знаючи особисто» його матір і додав: «Озираючись назад, я навчився розуміти, що вона дала світу і багатьом людям». Батько загиблого в аварії Доді - Мохамед Аль-Файєд, досі переконаний, що його сина вбили. Напередодні річниці журналісти сфотографували його на розкішній яхті в Сан-Тропе. 88-річний чоловік завжди сумний і самотній. Аль-Файєд раніше заявив, що він все ще сумує через смерть свого сина і 300 днів на рік проводить біля його могили. Сьогодні ж сер Елтон Джон також віддав данину поваги Діані - 70-річний співак розмістив фотографію на Instagram пари разом, обнявши принцесу: «20 років тому світ втратив ангела. СПОЧИВАЙ З МИРОМ",- написав він.  
Політика Стан чоловіка, збитого Шуфричем-молодшим на пішоходному переході, покращився 31-річний Олексій Мельниченко, якого на пішохідному переході збив син Нестора Шуфрича, почувається краще. Про це повідомив брат потерпілого Кирило в коментарі виданню "Факти". "Олексія вже відключили від апарату штучного дихання. Зараз йому потрібна тільки киснева маска", - повідомив брат.За його словами, Олексію ще важко розмовляти, але лікарі вважають, що скоро він заговорить. Зазначається, що потерпілий лежить у приватній клініці "Борис". Ним займаються ізраїльські лікарі. Все це оплачує Нестор Шуфрич. Раніше ми повідомляли, що син депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича на чужому Bentley в центрі Києва збив 31-річного чоловіка. 30 серпня суд відпустив Нестора Шуфрича під поручительство свого батька. Читайте також: Суд відпустив Нестора Шуфрича-молодшого на поруки батька-депутата, враховуючи вагітність дружини
Політика МЗС Білорусі побачив погрози в коментарі Зеркаль Міністерство закордонних справ Білорусі повважало, що заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль погрожувала їхній країні, намагаючись "нав'язати свої інтереси в економічній сфері". Про це повідомив начальник управління інформації - прес-секретаря МЗС Дмитра Мирончика, передає Інтерфакс-Україна. "Тим більше недоречно (...) публічно погрожувати Білорусі, а через Білорусь ще і її партнерам по ЄАЕС - Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Росії - "нав'язати свої інтереси" в економічній сфері" , - йдеться в заяві. Таким чином Мирончик відповів на слова Зеркаль про те, що Білорусь поводиться з Україною не по-партнерськи. Крім того, радника-посланця посольства України в Білорусі Валерія Джигуна викликали на "килим" у МЗС. Нагадаємо, Зеркаль в інтерв'ю "5 каналу" прокоментувала приєднання Білорусі до Світової організації торгівлі. "Ми все ж будемо дивитися на свої інтереси, і нав'язувати вже Білорусі, через Білорусь ЄАЕС свої інтереси, включаючи транзит, включаючи всі заборони, включаючи всі ліцензії та всі інші питання, а також, звичайно, вирішуючи питання і в'їзду громадян України, і безпеки громадян України в Білорусі", - зазначила вона.
Події оформление ленты  Чоловік хотів себе зарізати на місці пам'ятника Леніну У місті Олександрія Кіровоградської області чоловік хотів принести себе в жертву на центральній площі міста, на місці де раніше стояв пам'ятник Володимиру Леніну. Про це повідомляє місцеве видання "Олександрійські новини". Як повідомив чоловік, він хотів "очистити" центральну площу міста від "ідола" за допомогою жертвопринесення. Він планував себе зарізати на догоду богу, але поліція його зупинила. Як розповів начальник сектора моніторингу міськвідділу поліції Сергій Козловський, на Соборну площу Олександрії прийшов одягнений у чорне чоловік із жертовником і медальйоном у формі черепа. Свій жертовник чоловік поставив на місці колишнього пам'ятника Леніну, на якому ще раніше був Успенський собор. Правоохоронці не дали чоловікові провести ритуал. Під час обшуку у нього знайшли три ножі. Після вилучення ножів та опитування поліція відпустила чоловіка. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сумах запропонували виправити пам'ятник Леніну і зробити з нього олімпійця-ходуна.
Економіка «IdrisKa tour» стверджує, що не збанкрутувала і компенсує збитки розлюченим туристам  Туроператор IdrisKa tour, чиї клієнти сьогодні не змогли полетіти за своїми туристичними путівками, прокоментував ТСН скандал зі скасуванням рейсів. "Ідріска Тур, як би комусь не хотілося - не банкрут. І, зрозуміло, ми відшкодуємо збитки всім постраждалим клієнтам у повному обсязі... Вся ця ситуація була ретельно підготовлена ​​зацікавленими в банкрутстві нашої компанії особами. Вчора ввечері близько 19.30 наші сервери були зламані, а сьогодні, ще до 10 ранку було розіслано лист про те, щоб турагентства не співпрацювали з ІдрисКа Тур через її фінансову неспроможність... Чому компанія-перевізник вирішила так поспішити з обливанням нас брудом? Тому, що вони зацікавлені в банкрутстві нашої компанії", - заявила директор компанії ІдрісКа Тур Олена Субботіна. Також президент компанії Ідріс Казімі звинуватив перевізника у зриві домовленостей, причому не перших, мовляв перевізник не пішов на зустріч компанії, навіть коли її представники з'явилися в аеропорт для особистого спілкування. В такому випадку залишається незрозумілим - чому ніхто зі співробітників навіть не спробував вийти на зв'язок з туристами, які не вилетіли сьогодні у свої тури. IdrisKa tour", яка раптово перестала відповідати на телефонні дзвінки, існує на ринку України з 2006 року. Інцидент, коли сотня туристів не змогла вилетіти з Києва в Аліканте і на Тенеріфе, застав всіх зненацька - адже у компанії є ім'я і хороша репутація. Ошукані туроператором «IdrisKa tour» туристи, що просиділи в четвер в аеропорту «Жуляни» більше восьми годин,   роз'їхалися по домівках, повідомляють "Факти". Переліт в Аліканте і на Тенеріфе туроператор не сплатив, у той же час взявши з туристів попередню оплату. Люди втратили величезні суми - тільки переліт на Канарські острови обійшовся в 500-600 євро на особу. Люди стверджують, що представники «IdrisKa tour» так і не з'явилися, їм неможливо навіть відправити e-mail - листи повертаються. У той же час представник компанії-авіаперевізника «Dart Airlines» повідомив, що їм теж не вдалося зв'язатися з туроператором, який їм заборгував чотири мільйони гривень. Постраждалим туристам видали довідки, в яких сказано: авіаперевізник не може відшкодувати збитки, оскільки гроші ті віддавали «IdrisKa tour», з якими укладали договір. Також постраждалі заявляють, що туроператор не сплатив і їх проживання в готелях, більш того, українців, що полетіли раніше, виселяють з готелю - гроші від туроператора на рахунок готелів не надійшли.
Політика Порошенко і Пранцкетіс обговорили "план Маршалла" для України Президент України Петро Порошенко і спікер Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкетіс під час зустрічі обговорили "план Маршалла" для України. Про це повідомляє прес-служба глави української держави. Як повідомляється, Порошенко подякував Литві за підтримку суверенітету України. Під час зустрічі політики детально обговорили питання практичної імплементації ініціативи Парламенту Литви "Новий Європейський план для України на 2017-2020 рр." (т.зв. "план Маршалла для України"), що передбачає надання потужної фінансово-інвестиційної підтримки і допомоги в проведенні реформ. Сторони домовилися працювати над тим, що ініціатива була схвалена Європейським Союзом. Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна вдячна Литві за "план Маршалла" по відновленню цілісності країни.
Кримінал Австралійський суд додав ще 11 років до вироку священика-педофіла Найбільш ненависний педофіл Австралії, Джеральд Рідсдейл, отримав додаткових 11 років до свого вироку і ще три роки не зможе подати прохання про умовно-дострокове звільнення. Суддя Ірен Лоусон постановила, що, не дивлячись на його вік і фізичний стан, він все ще становить небезпеку для спільноти, повідомляє The Guardian. 83-річний Рідсдейл знаходиться 23 роки у в'язниці австралійського штату Вікторія. Після того, як йому було надано духовний сан у соборі Святого Патрика в 1961 році, він використовував своє становище в католицькій церкві для сексуального насильства над дітьми. У 1994 році йому винесли вирок на 12 місяців тюремного ув'язнення за згвалтування дев'яти хлопчиків. Відтоді у справі з'явилися десятки інших жертв. До 2006 року він визнав себе винним у насильстві над 54 дітьми на чотирьох окремих судових засіданнях. Нещодавно ще 23 додаткових звинувачення були висунуті проти Рідсдейла, він зізнався в скоєнні всіх злочинів на початку 2017 року, що 5збільшило загальну кількість його жертв до 65. Кажуть, що їх налічується більше ста. Його останні звинувачення включають в себе кілька випадків зґвалтування дітей у віці шести років. У четвер суд додав ще 11 років до його вироку. На додаток до безпосереднього фізичної і психічної шкоди суд врахував серйозні наслідки, які дії Рідсдейла принесли кожній окремій жертві. Суддя сказала, що завдана шкода призвела до формування у його жертв проблем довіри, низької самооцінки, посттравматичного стресового розладу, гральної, алкогольної і наркотичної залежності, антисоціальної поведінки, депресії, занепокоєння, сексуальної дисфункції і порушення особистісних взаємин. Всі ці фактори були враховані судом і відбилися у вироку.
Політика У Білорусі ображаються через прохання України знайти зниклого Гриба Прес-секретар білоруського зовнішньополітичного відомства Дмитро Мирончик заявив, що в Білорусі активно шукають зниклого українця Павла Гриба, але їм не подобається, що Україна вимагає більшого. Про це йдеться на сайту МЗС Білорусі. За інформацією Мирончика, пошуками Гриба активно займаються з 29 серпня всі силові структури Білорусі і вся зібрана інформація узагальнюється і готується для передачі українській стороні. "Люди, на жаль, пропадають з різних причин: і з власної волі чидурості, і в результаті зловмисних дій третіх сил. Якщо за 19-річним молодиком не встежили його батьки і влада власної країни, то це ще не привід валити з хворої голови на здорову", - заявив він. За його словами, Україна веде себе не по-партнерськи, коли через добу після офіційного прохання про допомогу починає в чомусь звинувачувати країну. Нагадаємо, 24 серпня Павло Гриб поїхав на зустріч зі своєю знайомою в Гомель і пропав. Вирушивши на пошуки хлопця, його батько встановив, що Павло знаходився в розшуку за тероризм по лінії ФСБ. 31 серпня в Білорусі підтвердили факт перетину кордону громадянином України Павлом Грибом при в'їзді в країну 24 серпня.
Події Росіянин підпалив себе, щоб привернути увагу дівчини У місті Сосновоборськ (Сибір, Росія) чоловік підпалив себе в продуктовому магазині, щоб привернути увагу дівчини. Про це повідомляє прес-служба крайового главку Слідчого комітету. Як повідомляється, чоловік влаштував акт самоспалення в спальному районі адміністративного центру. Чоловік прийшов до продуктового павільйону, в якому дівчина працює продавцем, щоб з'ясувати стосунки з нею. Але дівчина не захотіла з ним розмовляти, після чого чоловік облив себе бензином і підпалив. Коли чоловік загорівся, він ще майже хвилину ходив по магазину. Його привезли до лікарні, де лікарі діагностували опіки 99% тіла. Трохи пізніше чоловік помер. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вінницькій області в селі Веселівка Теплицького району чоловік облив співмешканку розчинником і підпалив.
Кримінал оформление ленты  Грузинський трилер. Подробиці затримання іноземних "гастролерів"-грабіжників Чотирьох грабіжників затримали в середу 30 серпня, по гарячих слідах. Вони здійснили розбійний напад на 40-річного столичного підприємця на Брест-Литовському шосе. Зловмисники кілька разів вистрілили в киянина, розбили скло в автомобілі і забрали із салону сумку. За словами потерпілого, у нього вкрали 6,5 млн грн. Цього ж дня члени угруповання обікрали ще одного бізнесмена. Чоловік залишив сумку з грошима, які збирав на придбання будинку, в салоні автомобіля на парковці біля супермаркету в Деснянському районі столиці, а коли повернувся - побачив пошкоджене скло авто й відсутність сумки. «Затримані - громадяни іншої держави, у віці від 34-х до 40 років, які мають кримінальне минуле. Зараз у слідства є докази їх причетності до ще п'яти розбійних нападів, де мінімальна сума матеріального збитку становить 300 тисяч гривень», - зазначив Крищенко.  Правоохоронці встановили, що затримані також причетні до нападу на підприємця на вулиці Зоологічній у Шевченківському районі столиці. Тоді на 28-річного чоловіка напали невідомі і спробували заволодіти сумкою з грошима. Киянин дав зловмисникам відсіч, але отримав травми.  До кожного злочину угруповання готувалося заздалегідь. Нападали на бізнесменів зловмисники в масках, використовуючи бити і вогнепальну зброю. А втікали з місця злочину на елітних автомобілях з викраденими державними номерами. «У гаражах ми виявили елітні іномарки - «БМВ»,«Мерседес»,«Ауді» і десятки державних номерних знаків з різних областей України. Тобто на кожний злочин змінювалися як номери, так і авто, на яких теж періодично змінювали колір», - додав Крищенко.. Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз правоохоронні органи перевіряють, чи причетні зловмисники до інших аналогічних злочинів, скоєних у Києві.
Політика У КНДР стратять чотирьох журналістів за погану рецензію на книгу про країну Влада Північної Кореї засудила до смертної кари чотирьох журналістів з Південної Кореї за рецензію на книгу про КНДР. Про це передає видання АFР. "Пхеньян засудив чотирьох журналістів Південної Кореї до смертної кари за книжкові огляди, які образили Північ", - йдеться в повідомленні. Північнокорейський суд вирішив, що написавши огляд книги про КНДР, журналісти "вчинили огидний злочин, який серйозно ображає гідність КНДР". У рішенні суду зазначається, що журналістів можуть стратити в будь-який момент в будь-якому місці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин стратив п'ятьох чиновників, які надали йому нібито неправдиву інформацію, що "розлютила" лідера країни. Читайте також: Страшні тортури в тюрмах Північної Кореї: побиття, голод і примусові аборти
Культура Після майже 30 років роботи звільнили композитора "Сімпсонів" Композитора Альфа Клаузена, який працював над популярним мультсеріалом "Сімпсони", звільнили після 27 років роботи над шоу. Про це рішення повідомив сам композитор на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, відповідаючи на інформацію в статті видання Variety. "Спасибі вам всім за підтримку. На жаль, ці новини - правда", - написав він. За його словами, раніше продюсер Річард Сакаї повідомив його, що компанія зараз хоче "музику іншого типу". Однак у ЗМІ припускають, що звільнення композитора пов'язано з урізанням бюджету проекту. Thank you for all of the support...unfortunately, the news is true... https://t.co/jBQH0b40cz — Alf Clausen (@TheAlfClausen) 31 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що творці мультсеріалу "Сімпсони" присвятили одну із серій підсумкам перших ста днів президентства Дональда Трампа.
Здоров`я У мене 60 таємних дітей. У Великобританії катастрофічно не вистачає донорів сперми Для деяких пар, які не здатні завагітніти природним чином, існують альтернативи, такі як ЕКО або банк сперми. Новий документальний фільм телеканалу «Бі-бі-сі» розповідає історії різних донорів, у тому числі чоловіків, які зізнаються, що беруть участь у процесі виключно заради можливості зайнятися сексом без презерватива, повідомляє The Daily Mail. Один чоловік розповів, що був у захваті від того, що клієнтка виявилася неймовірно привабливою. «Вона просто подзвонила в мої двері і сказала, що потребує моїх послуг. Я не вірив своєму щастю, адже вона була така прекрасна. Ми пішли в спальню, я зробив їй масаж і все було готово. Тепер це мій фірмовий маневр». Фільм називається «Відчайдушно шукаю сім'я» і один з його героїв щиро радий, що є батьком 60 дітей, існування яких він досі приховує від своєї дружини. «Зараз у мене вже 59 дітей і ще 7 перебувають в утробі. Моя дружина не знає про це. Дізнатися про те, що у твого чоловіка не 6 позашлюбних дітей, а 60 - це була б справжня катастрофа. Мені доведеться забрати цей секрет із собою в могилу». Один анонімний донор, який розповів, що «збір зразків» може проходити в найрізноманітніших місцях: «Іноді це чийсь будинок, іноді це готель. Іноді це залізнична станція, я використовував туалет у пабі, McDonald's, кав'ярні». Інший сказав, що для нього плюсом є, якщо жінка вибирає природне осіменіння. У Великобританії попит на донорів сперми набагато перевищує пропозицію, багато донорів пропонують свої послуги в групах на Facebook, просячи плату лише за проїзд в медичну клініку.
Культура До кінця року в прокат вийдуть не менше 13 українських фільмів - Держкіно У кінотеатрах України до кінця 2017 року в прокат вийдуть мінімум 13 кінокартин вітчизняного виробництва. Про це під час брифінгу повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко, передає телеканал 112 Україна. За його словами, українські картини вже почали конкурувати в прокаті одна з одною, через що з прем'єри були розтягнуті до початку 2018 року. «До кінця 2017 року у прокат вийдуть не менше 13 українських картин. Відомо, що їх буде більше. Це говорить про те, що нам потрібно переносити прем'єри деяких фільмів на першу половину 2018 року, щоб українські картини не конкурували одна з одною», - повідомив він. Іллєнко додав, що успіх українського кіно став можливим завдяки фінансовій підтримці держави, яка в 2017 році була найбільшою з моменту здобуття незалежності.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,115895986557-/ /-pc-/
Top