counter
Архів Повернутись назад 28 Квітня 2017
28 Квітня
Політика оформление ленты  У Македонії протестувальники взяли штурмом парламент і побили опозиціонерів У Македонії прихильники екс-прем'єра країни Ніколи Груєвськи ввечері в четвер, 27 квітня, увірвалися в будівлю парламенту, де атакували опозицію. Опозиціонери в свою чергу намагалися припинити багатомісячне блокування виборів нового спікера, передає Deutsche Welle. Після того, як нацменшина і демократи обрали головою парламенту етнічного албанця Талата Джафері, мітингувальники почали штурм будівлі. Під час штурму був поранений лідер опозиції Зоран Заєв і кілька депутатів опозиційного Соціал-демократичного союзу Македонії. В ходе штурма был ранен лидер оппозиции Зоран Заев и нескольких депутатов оппозиционного Социал-демократического союза Македонии. У країні з грудня 2016 року, правляча консервативна партія та соціал-демократи не можуть домовитися про введення албанської як другої офіційної мови. У свою чергу, в Міністерстві закордонних справ Німеччини засудили атаки учасників акції протесту на парламент Македонії. Як говориться в повідомленні МЗС Німеччини в мікроблозі Twitter, «МЗС найрішучішим чином засуджує атаки на парламент в Скоп'є».
Суспільство До чорного списку «миротворця» потрапили Юрій Лоза і Діана Гурцкая До чорного списку сайту «Миротворець» потрапили ще двоє російських виконавців - Юрій Лоза і Діана Гурцкая. Щодо Лози на сторінці «Миротворця» в Facebook написали: «Глист на маленькому плоту заплив у чистилище». Ця фраза співзвучна раніше сказаній співаком Андрієм Макаревичем: «Лоза, ти просто глист». Відзначається, що в базу сайту Лозу внесли за пропаганду російської агресії і порушення порядку перетину державного кордону України. Крім того, Гурцкая також була внесена до чорного списку за виправдання агресії РФ на Донбасі і порушення українського кордону. «Написала Лутковській лист з проханням захистити Лоліту Мілявську (громадянка РФ, якій заборонено в'їзд в Україну на три роки). Нам думається, що тепер Мілявська просто зобов'язана написати Лутковській свій лист із проханням захистити Гурцкую», - повідомили на сайті.
Суспільство Авіакомпанія United Airlines виплатить компенсацію пасажиру, якого витягли з літака Американська авіакомпанія United Airlines домовилася з лікарем Девідом Дао, якого викинули з літака, повідомили на сайті авіакомпанії. У заяві авіакомпанії не уточнили суму, яку вони виплатять потерпілому пасажиру. Крім того, в United Airlines також заявили, що надалі будуть давати до $10 тисяч пасажирам, які добровільно відмовляться від перельоту її рейсами в разі нестачі місць на борту. Нагадаємо, 9 квітня в аеропорту Чикаго працівники компанії силою витягли з крісла доктора Девіда Дао і волокли його до виходу з літака. Відео того, що відбувається, в Facebook опублікували очевидці. Пізніше в United Airlines намагалися пояснити свої дії тим, що на борту не було достатньо місць, а одному із співробітників терміново треба було потрапити на рейс. Після того, як історію оприлюднили, акції компанії подешевшали більш ніж на 1%.
Політика Білий дім назвав досягненням Трампа ізоляцію Росії в ООН Серед досягнень президента США Дональда Трампа за перші 100 днів у Білому домі назвали ізоляцію Росії в ООН. У повідомленні прес-службі Білого дому зазначається, що за перші 100 днів Трамп «направив світу сигнал», завдавши ракетного удару по сирійській військово-повітряній базі. Крім того, Трамп «ще більше ізолював Сирію і Росію в ООН за допомогою успішної дипломатії з головою Китаю Сі Цзіньпіном». Також у Білому домі підкреслили, що Трамп ввів нові санкції щодо Сирії та Ірану. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп і лідер Кремля Володимир Путін можуть провести першу зустріч у кінці травня. Два президенти можуть побачитися ще до саміту G20, який відбудеться в липні в Гамбурзі. Зустріч може пройти в одній із європейських країн.
Суспільство Моряків із затонулого в Босфорі судна Чорноморського флоту повернуть у РФ літаком Моряків затонулого розвідувального корабля Чорноморського флоту РФ повернуть на батьківщину літаком Військово-транспортної авіації Міноборони РФ. «Прийнято рішення про доставку екіпажу дослідного судна «Лиман» у Росію літаком Військово-транспортної авіації Міноборони», - повідомили ТАСС у російському відомстві. Відзначається, що всі члени екіпажу корабля вже перебувають на борту літака. У свою чергу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв висловив вдячність прем'єру Туреччини Біналі Йилдириму за оперативну й ефективну взаємодію під час евакуації екіпажу «Лиману». Нагадаємо, російське розвідувальне судно «Лиман», 1970 року побудови, затонуло в Босфорській протоці після зіткнення з кораблем «Ашот-7», який перевозив худобу. Моряків рятували кораблі НАТО.
Політика Трамп: між США і Північною Кореєю можливий «серйозний конфлікт» Напруженість між США і КНДР може перерости у великий збройний конфлікт. Про це заявив президент США Дональд Трамп. «Є шанс того, що ми можемо дійти до великого конфлікту з Північною Кореєю. Безумовно. Нам би хотілося врегулювати речі дипломатичним шляхом, але це надзвичайно складно», - підкреслив Трамп, передає Reuters. Трамп також наголосив на ролі голови КНР Сі Цзіньпіна в цьому питанні. За його словами, Цзіньпін «дуже напружено» намагається сприяти вирішенню проблеми ядерних і ракетних розробок у Північній Кореї. Крім того, Трамп звернув увагу на вік лідера КНДР Кім Чен Ина. «Йому 27 років. Його батько помер, він взяв на себе режим. Говоріть що хочете, але це не так легко, особливо у такому віці», - сказав американський лідер. За його словами, він не намагається ні похвалити, ні розкритикувати Кім Чен Ина, а лише звертає увагу на те, що керувати країною в такому віці важко.
Події Під Красногорівкою через обстріли бойовиків загинув український військовий, ще четверо поранені Під час обстрілу бойовиками опорного пункту механізованої бригади поблизу Красногоровки, загинув один український військовослужбовець, повідомили в прес-центрі штабу АТО. Відзначається, що ще четверо солдатів отримали поранення. За даними штабу, бойовики стріляли з населеного пункту Старомихайлівка, який міститься на тимчасово непідконтрольній Україні території. Проти ЗСУ були застосовані міномети калібру 120 мм і 82 мм, зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. У штабі уточнили, що бойовики застосували 20 мін калібру 82 мм і 30 мін калібру 120 мм. Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони України Ігор Павловський заявив, що Збройні сили України готові до введення воєнного стану в Україні. Чиновник підкреслив, що в разі розвитку конфлікту на Донбасі, якщо буде введено військовий стан, то ЗСУ підтягне підготовлений резерв і виконає вимоги керівництва держави.
Суспільство В Україну повернулася весна: повітря прогріється до +26 градусів У п'ятницю, 28 квітня, в Україні очікується тепла погода, без опадів. Повітря прогріється вдень від +17 до +26 градусів, повідомили в Гідрометцентрі. Невеликі дощі можуть пройти лише на заході країни, імовірно, в Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях. Температура становитиме +17 ... +26 градусів, вночі до +10. У центрі вдень очікується від +21 до +23, вночі до +8. На півдні України сьогодні також без опадів, вдень від +17 до +20, вночі до +9. У Криму до +20. На півночі України без опадів, вдень від +20 до +23, вночі до +10. У Києві дощу не буде, температура підніметься вдень від +21 до +23, вночі від +7 до +9. Нагадаємо, з 27 квітня тепла повітряна маса з південного заходу Європи охопила практично всю територію України, погоду визначає поле підвищеного тиску, лише більшість західних областей країни опиняться в зоні впливу атмосферного фронту.
Події Високопоставлений хабарник, тікаючи, протаранив поліцейську машину У Запорізькій області високопоставлений чиновник протаранив поліцейську машину, коли намагався втекти від погоні. Інцидент стався в одному з парків Бердянська. Чиновник працює у природоохоронній сфері, після отримання хабара спробував втекти від поліції і протаранив своїм автомобілем поліцейську машину, повідомляє Інтерфакс-Україна. Однак співробітники облуправління протидії злочинності в сфері економіки задокументовано факт отримання чиновником хабара в розмірі 6 тис. грн. Хабарник вимагав гроші за непритягнення до відповідальності за незаконний вилов риби у заповідній зоні. Причому слідство підозрює, що чиновник отримував хабарі не один раз. Тепер йому загрожує стаття не тільки за хабарництво, а й за пошкодження майна правоохоронних органів.
Політика Україно-американські навчання "Сі Бриз - 2017" пройдуть у новому режимі free play і за стандартами НАТО Українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2017", заплановані на липень, пройдуть за новою методикою розробленою за стандартами НАТО, повідомив прес-центр Командування Військово-морських сил Збройних сил України, передає Інтерфакс-Україна.Головне нововведення - зміна структури штабу, який цього року складатиметься з безпосередньо керівництва навчань і окремо штабу морського командування, розробленого за стандартами НАТО. Також дуже важливе нововведення - новий метод проведення навчань. Маневри проходитимуть у режимі free play, тобто вільна гра. У майбутніх навчаннях, крім українських та американських військових моряків, візьмуть участь війська ще 16 країн, зокрема - Великої Британії, Бельгії, Болгарії, Грузії, Італії, Канади та Німеччини.
Політика Російські окупанти хочуть перетворити Крим на офшорну зону У невизнаній Держдумі РФ готують законопроект, який дозволить зробити в анексованому Криму офшорну зону. Автором поправок про кримський офшорний режим став заступник глави невизнаної Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Чепа, пише «Коммерсант». Російський депутат пропонує допомогти інвесторам, які бажають «вкластися в Крим», зберегти анонімність і «не боятися санкцій». Зокрема, в Цивільному кодексі з'явиться новий вид товариства з обмеженою відповідальністю - «Міжнародна компанія». Планується також додати статті «Міжнародні трасти» і «Сімейні фонди». Поправки передбачають, що на податковий облік ці компанії будуть ставати за місцем реального проживання. Таким чином, якщо особа перебуває за межами Росії, то її визнають нерезидентом і виведуть з-під податкового контролю в РФ. Для іноземців пропонують запровадити безвізовий режим, а для інвесторів, що вклали в облігації Криму і Севастополі від 1 млн євро, спростити правила отримання громадянства РФ. Чепа підкреслив, що намагається створити не офшор у Криму, а боротися з санкціями, які загрожують російському бізнесу.
Суспільство Письменник Михайло Веллер образив радіоведучу і кинув у неї кухлем Письменник Михайло Веллер влаштував скандал в ефірі програми «Особлива думка» на радіостанції «Эхо Москвы». Веллеру раптом перестало подобається, що ведуча Ольга Бичкова вставляла в його монолог свої репліки, коментувала його слова і перебивала письменника. Вирвавши зі столу мікрофон, Веллер схопився зі словами: «Заткнись, скотина тупа! Я тебе більше не знаю!» Після цього він кинув у бік Бичкової кухоль з водою. Після скандалу «Эхо Москвы» призупинило співпрацю з письменником, від нього чекають публічних вибачень, після чого співробітництво може бути продовжено. «Рішення дуже просте - до тих пір, поки Михайло Веллер не принесе вибачення Ользі Бичкової в ефірі, його на «Эхо Москвы» не буде. Ми припиняємо співпрацю з Михайлом Йосиповичем», - сказав головний редактор радіостанції Олександр Венедиктов.
Політика Бюро ПАРЄ висловило недовіру президенту Аграмунту: йому заборонили робити заяви і здійснювати візити Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи більшістю голосів висловило недовіру президенту ПАРЄ Педро Аграмунту. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв. «Президент ПАРЄ Аграмунт не написав заяви про відставку, не з'явився в Бюро і, відповідно, не зробив жодної заяви, обіцяної раніше. Бюро Асамблеї щойно абсолютною більшістю голосів висловило недовіру і відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і проводити іншу активність від імені ПАРЄ», - написав Ар'єв. Він зазначив, що від повноважень президента ПАРЄ Аграмунта «фактично залишилась одна назва». У свою чергу член української делегації в ПАРЄ, нардеп Борислав Береза ​​прогнозує, що сьогодні Педро Аграмунт оголосить про свою відставку. Нагадаємо, 24 квітня депутати Парламентської асамблеї Ради Європи зажадали від президента ПАРЄ Педро Аграмунта піти у відставку і заблокували проведення засідання.
Суспільство Діти, хворі на онкогематологічні захворювання, залишилися без ліків Діти, хворі на онкогематологічні захворювання, залишилися без необхідних ліків. Про це на прес-конференції 28 квітня сказала голова ВГО "Асоціація дитячих онкогематології України" Світлана Донська, передає кореспондент АСН."На сьогодні в жодну з клінік Києва, де перебувають діти, хворі на онкогематологічні захворювання, не поставлені необхідні препарати. Хоча в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун обіцяла, що необхідні лікарські засоби будуть поставлені в клініки до квітня місяця", - заявила вона. З її слів, на складі київської дитячий клініки "Охматдит" в карантинній зоні, тобто з терміном придатності у два місяці, залишилося тільки два лікарські препарати на суму - 298 тис. грн. "Якщо не будуть замінені препарати, термін придатності яких закінчується в червні, то загальна сума таких препаратів, які будуть непридатні до використання, збільшиться до 7 млн грн ... А це ліки, необхідні для лікування гематологічних та онкологічних захворювань", - додала вона. Вона попередила, якщо в травні не будуть завезені "необхідні дорогі сети для лікування таких хворих, є загроза протокольного лікування як такого".
Суспільство Після зіткнення зі скотовозом у РФ заявили, що не бояться українських підводних човнів Так званий «депутат» невизнаної Держдуми РФ Руслан Бальбек налякав українських військових, заявивши, що київській владі не варто жартувати з російським Чорноморським флотом. Бальбек вважає, що висунення українських підводних човнів до берегів окупованого Криму стало б для них «походом в один бік», передає РИА «Новости». «В українському флоті немає навіть одного екіпажу для однієї субмарини. На підводників потрібно не тільки вчитися, але ще й отримати практику - інакше це буде підводний похід в один бік. Жартувати з оснащеним за останнім словом Чорноморським флотом Росії нікому не варто», - сказав Бальбек. Раніше капітан першого рангу ВМС України, перший заступник голови Спілки офіцерів Євген Лупаков заявив, що якби в України «було хоча б п'ять підводних човнів», то вона б знищила Чорноморський флот. Нагадаємо, напередодні біля Босфору розвідувальний корабель ЧФ РФ «Лиман» зіткнувся з судном«Ашот-7», отримав пробоїну нижче ватерлінії і затонув. Моряків «Лиману» рятували кораблі Туреччини, що входить у НАТО.
Суспільство У Німеччині чиновникам і військовим заборонили носити мусульманський одяг, що закриває обличчя Нижня палата парламенту німецького Бундестагу вжила заходів безпеки, які обмежують носіння елементів одягу, що закривають обличчя, як мусульманський нікаб. Ці обмежень торкнуться тільки держслужбовців, суддів і військових, передає Deutche Welle. Зокрема, чиновникам на роботі заборонили носити ісламські головні убори (бурку, нікаб). Від жінок вимагається показувати обличчя під час перевірок особистості. Після затвердження в Бундестазі документ повинен отримати схвалення в Бундесраті. У разі прийняття закону Німеччина стане п'ятою європейською країною, де частково заборонять носити паранджу і нікаб. Аналогічні заборони вже введені у Франції, Бельгії, Нідерландах і Болгарії. Над цим питанням працюють в Австрії і Норвегії. Бурка і нікаб - це види жіночого одягу в мусульманських країнах, що повністю закривають тіло і обличчя і залишають лише вузький проріз для очей.
Політика «Ощадбанк» почав спецконфіскацію $1,5 млрд «команди Януковича» Державний банк «Ощадбанк» приступив до виконання рішення суду про конфіскацію в бюджет України $1,5 млрд «команди Януковича», повідомили в прес-службі Ради національної безпеки і оборони України. «Керівництво «Ощадбанку» приступило до виконання рішення суду про спецконфіскацію цих коштів», - повідомили Інтерфакс-Україна в РНБО. У банку також розповіли, що до них з визначенням суду приїжджав генпрокурор Юрій Луценко і секретар РНБО Олександр Турчинов. Відразу після відвідин «Ощадбанку» обидва чиновники вирушили з доповіддю до президента Петра Порошенка. «Станом на зараз відбувається перерахунок цих коштів на рахунки державного бюджету», - додали в РНБО. Разом з тим поки не зрозуміло, який саме суд виніс цю постанову. Нагадаємо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала $1,42 млрд на рахунках нерезидентних компаній, пов'язаних з Віктором Януковичем і його рідними, а також колишніми чиновниками.
Суспільство В Україні можуть зупинити лікування онкохворих дітей В Україні можуть зупинити лікування онкохворих дітей. Про це на прес-конференції 28 квітня заявив заввідділенням трансплантації кісткового мозку Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олег Рижак, передає кореспондент АСН. "Лікування онкохворих дітей в Україні може бути повністю зупинено, якщо найближчим часом ситуація кардинально не зміниться", - заявив він. За його словами, такої ситуації, як склалася сьогодні з забезпеченням лікарськими засобами для онкогематології і трансплантації кісткового мозку, не було ніколи. Деякі препарати були отримані з дворічним запізненням. "Необхідні реагенти для типування крові в 2016 році ми взагалі не отримали від МОЗ... На другий квартал 2017 роки ми не отримали жодного необхідного препарату за державні кошти, які необхідно було поставити ще на середину 2016 року згідно з планом", - сказав він.
Події У російському місті дві людини загинули, одночасно вдавившись салом У місті Фролово Волгоградської області 46-річний чоловік і 62-річна жінка на смерть подавилися салом. Про це повідомив керівник слідчого відділу по Фроловському району Ігор Бєліков. За його словами, 46-річний чоловік прийшов у гості до своєї троюрідної сестри. В ході застілля він перекинув у рот чарку самогону і вирішив зажувати його значних розмірів шматком сала, передає V1.ru. Разом з тим ковтнути сало чоловік не зміг, шматок застряг у стравоході. Близькі намагалися допомогти чоловікові, але врятувати його не вдалося. Медики, що прибули на місце, констатували смерть. Шматочок був розміром вісім на чотири сантиметри, він викликав механічну асфіксію при закритті верхніх дихальних шляхів. У другому випадку 62-річна пенсіонерка на вечерю намагалася з'їсти шматок сала, вдавилася і померла. Чоловік виявив дружину вже мертвою.
Суспільство Гурцкая вважає, що потрапила в чорний список «Миротворця» за підтримку Лоліти і Самойлової Російська співачка Діана Гурцкая заявила, що потрапила в чорний список сайту «Миротворець» за підтримку співачки Юлії Самойлової, якій СБУ заборонила в'їзд в Україну за незаконне відвідування окупованого Криму. «Я не буду говорити, що мені нібито все одно. Це вкрай неприємно, тим більше у всьому є абсолютно чіткий натяк: «підтримала колег (Лоліту, Юлю Самойлову) - ось наша відповідь». Але треба пам'ятати, що влада і український народ - це різні категорії», - сказала Гурцкая, передає ТАСС. Вона також додала, що, перемігши зовнішніх ворогів, таких, як вона, Лоліта і Сергій Безруков, далі беруться за внутрішніх. «Ось про що варто задуматись українцям», - сказала співачка. Гурцкая припустила, що цей чорний список може бути «апгрейдом» чергового «списку ворогів». Нагадаємо, в чорний список сайту «Миротворець» потрапили ще двоє російських виконавців - Юрій Лоза і Діана Гурцкая.
Суспільство На «Євробачення» почали продавати додаткові квитки Організатори на 2% збільшили кількість місць на пісенному конкурсі «Євробачення-2017», який пройде в Києві. Число місць змогли збільшити після поновлення схеми глядацької зали, яку адаптували під схему розміщення техніки, передає Укрінформ. Організатори уточнили, що деякі технічні рішення будуть втілені вперше, а тому змінилася схема зали для глядачів. «Будівля МВЦ є однією з кращих локацій для «Євробачення» за останні роки з точки зору розміщення сцени, екранів, техніки для спецефектів, музики і світлового шоу. Тому чим ефективніше ми використаємо кожен сантиметр простору, тим ефектнішим вийде шоу», - розповів тікетинг-супервайзер конкурсу Дмитро Прикордонний. Нагадаємо, для проведення конкурсу в Києві обмежать рух для транспорту і пішоходів, а також запустять 7 річкових трамваїв.
Суспільство оформление ленты  Російські дизайнери засунули голову Путіна між грудей Російські дизайнери створили колекцію «відверто патріотичних» жіночих футболок, на яких зображений президент РФ Володимир Путін, який тримає в руках велике серце. Серце є вирізом, в якому видно жіночі груди. У ще одному варіанті на грудях виріз у вигляді географічних кордонів Росії. Задум належить проекту «Сеть», який активно пропагує путінські ідеї. Автори підкреслюють, що ці футболки підійдуть не всім, а тільки тим панянкам, яким «не треба підкладати вату для демонстрації достоїнств своєї політичної позиції». Колекція викликала бурхливий сміх у користувачів соцмереж. «Виріз треба було замість обличчя помістити, а правильніше - перенести на штани», - відзначили деякі користувачі. «Наступна модель в темі - стрінги з президентом», - запропонували інші.
Політика Порошенко розповів, на що підуть відібрані у Януковича 40 мільярдів гривень Президент Петро Порошенко назвав відновленням справедливості вилучення на користь держави грошей, вкрадених колишніми високопоставленими чиновниками команди Віктора Януковича, повідомляє прес-служба глави держави. Вранці в п'ятницю, 28 квітня Петро Порошенко провів нараду з Генеральним прокурором Юрієм Луценком і Секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим. Він подякував їм за блискучу роботу, внаслідок якої в бюджет країни повернулося 40 млрд грн. Також Порошенко заявив, що наступною метою буде посадити всіх злочинців, зокрема і тих, хто втік за кордон, на лаву підсудних. Також, за задумом глави держави, після повернення коштів до бюджету, тепер велику соціальну підтримку повинні отримати найменш захищені верстви населення - гроші мають піти на розвиток сільської медицини, інфраструктурних проектів.
Суспільство Британські журналісти назвали Володимира Кличка «російським суперваговиком» В одній зі статей у таблоїді The Daily Star британські журналісти назвали українського боксера Володимира Кличка «російським суперваговиком». Стаття була присвячена майбутньому бою Володимира Кличка з британським боксером Ентоні Джошуа. В The Daily Star заявили, що «суперваговик» з РФ Кличко заручений із голлівудською актрисою Гейден Панаттьєрі, передає Allnews. Разом з тим під фотографією Кличко відзначається, що він народився в Україні. Нагадаємо, бій Кличко - Джошуа відбудеться в суботу, 29 квітня. Раніше повідомлялося, що британський суперважкоатлет Х'ю Ф'юрі, який незабаром проведе титульний бій з володарем поясу WBO новозеландським боксером Джозефом Паркером, розраховує об'єднати титули дивізіону і зустрітися з українським боксером Володимиром Кличком, якщо той 29 квітня переможе британця Ентоні Джошуа.
Політика Порошенко: Суд над Януковичем розпочнеться 4 травня Заочний суд над екс-президентом Віктором Януковичем почне засідати 4 травня. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході відвідування Головного центру зв'язку, автоматизації та захисту інформації Державної прикордонної служби України. Порошенко зазначив, що генпрокурор Юрій Луценко доповів йому, що 4 травня почнеться заочне судове засідання проти Януковича за звинуваченням у державній зраді. «Звинувачення доведено слідством, експертизами, незаперечними і безперечними доказами, і це теж крок з відновлення справедливості», - додав Порошенко. Він також підкреслив, що конфісковані у екс-президента Віктора Януковича і його оточення кошти підуть передовсім на зміцнення української армії, відновлення боєздатності ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби та Нацполіції. Нагадаємо, набрало законної сили судове рішення про спецконфіскацію до держбюджету України $1,5 млрд, заарештованих на рахунках Януковича і його оточення.
Закон і Право Мінсоцполітики скасує спеціальні пенсії і розраховуватиме пенсійне забезпечення всім однаково Пенсії всім без винятку українцям будуть розраховувати й індексувати за єдиною схемою, а спеціальні пенсії і пільги, які отримували чиновники і судді вищої категорії, скасують. Про це на прес-конференції 28 квітня заявив директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Микола Шамбер, передає кореспондент АСН. "Міністерство готує зміни до пенсійного законодавства, де головним питанням є необхідність осучаснення пенсій. Адже зараз існує практика, коли різниця в пенсіях людей, які виходять на пенсії сьогодні, і тих, хто виходив на пенсію 5 років тому, має різницю практично в три рази... Тому ми хочемо перейти на індексування пенсій для всіх: щорічно і на рівних умовах. Все буде за єдиними правилами і схемами, а не так, як зараз, коли розмір пенсій можна розрахувати як мінімум за 9 схемами", - заявив він. За його словами, запропоновані зміни передбачають також єдині правила призначення пенсій для всіх категорій, а також щоб не було спеціальних пенсій і пільг, які створили колосальні різниці в розмірах пенсій простих людей, суддів і прокурорів із чиновниками. "Хоча, природно, для тих, хто працює в особливо шкідливих для здоров'я умовах праці, будуть передбачені особливі умови виходу на пенсію. Ми припускаємо, що компенсація виходу на пенсію цих категорій в більш ранньому віці буде компенсуватися за рахунок додаткових внесків", - додав він. Що стосується в цілому зміни основоположного принципу системи пенсійного забезпечення, то в законі не вирішується остаточно питання про перехід від солідарний системи пенсійного забезпечення до накопичувальної. "Ми не відмовляємося від солідарний системи... Ми повинні для початку навести лад у солідарній пенсійній системі... Також ми не чіпаємо пенсійний вік у межах пенсійної реформи", - запевнив він.
Політика Аваков просить Інтерпол не розшукувати Яценюка Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив Інтерпол відхилити запит Росії і не оголошувати екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в міжнародний розшук, повідомили в прес-службі МВС України. Раніше РФ звернулася в Інтерпол із запитом про оголошення Яценюка в міжнародний розшук. Аваков же 20 квітня надіслав до Інтерполу лист, в якому повідомив про безпідставність звинувачень, озвучених російською стороною. У листі Аваков звертається до генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока і повідомляє факти й аргументи, які свідчать про безпідставність звинувачень на адресу Яценюка. Міністр підкреслив, що Яценюк ніколи не бував у Чечні, не брав участі ні в яких збройних конфліктах, у зазначений російськими слідчими період проживав, навчався і працював за місцем свого народження на території України. Окремо голова МВС підкреслив, що правова позиція російського правосуддя базується на свідченнях, отриманих під тортурами від незаконно засуджених у РФ громадян України.
Наука і технології оформление ленты  Apple придумала систему, яка дозволить заряджати iPhone через Wi-Fi Компанія Apple подала патент на інноваційну систему, яка дозволить заряджати смартфон через бездротову мережу Wi-Fi. Apple відправила заявку в Відомство з патентів і товарних знаків США, повідомляє AppleInsider. В описі патенту уточнюється, що це «бездротова зарядка і системи зв'язку з двочастотними патч-антенами». Простіше кажучи, це пристрій, який передає енергію за допомогою частот, що використовуються для передачі даних між електронними пристроями. У компанії уточнюють, що система працює в діапазоні 60 ГГц. Вона може передавати заряд через бездротові мобільні (від 700 МГц до 2700 МГц) і Wi Fi-мережі (2,4 ГГц і 5 ГГц). За кресленнями патенту, антена в смартфонах підключатиметься до передавального пристрою. І в теорії буде можна заряджати айфон від роутера на близькій відстані. Як відомо, раніше подібну систему пропонувала компанія Disney Research. Однак вони створили спеціальну кімнату з металевими стінами і поверхнями, в якій можна було зарядити кілька пристроїв.
Суспільство На вихідних в Україні буде спекотно й дощитиме На травневі свята в Україні встановиться тепла і сонячна погода. Однак перша частина травневих свят пройде з дощами. За інформацією Гідрометцентру, в найближчу добу на Заході України погоду визначить атмосферний фронт, тому повітря тут буде більш прохолодне, пройдуть дощі і грози, передає Інтерфакс-Україна. Температура вночі 6-11°, вдень 12-17°. Короткочасні дощі з грозами також можливі в Житомирській і Вінницькій областях. Тут температура вночі 4-9°, вдень 20-25°, на узбережжі морів 14-19°. У Києві опадів не передбачається, температура вночі 7-9° тепла, вдень 22-24°. На 30 квітня синоптики прогнозують у західних та Житомирській областях короткочасні дощі, грози, в окремих районах сильний дощ, град і шквали 15-20 м/с. Температура вночі 4-9° тепла, вдень 8-14°, 1 травня 13-19° (на високогір'ї Карпат дощ з мокрим снігом, температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 30 квітня 1-6° тепла, 1 травня 5-10° тепла). Опади також пройдуть у Вінницькій області, місцями в Київській та Чернігівській областях. В решті території країні - без опадів. В Україні 30 квітня температура вночі 6-11°, вдень 20-25°, у Вінницькій, Київській, Чернігівській області 16-21°. 30 квітня в Києві очікується мінлива хмарність, місцями невеликий короткочасний дощ, гроза.1 травня - без опадів. Вітер східний, південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 8-10°, вдень 18-20°.
Суспільство оформление ленты  У Великій Британії створили фітнес-зали, в яких калорії спалюються під час сну У Великій Британії створили фітнес-зали, в яких треба спати 45 хвилин, а в цей час спалюються жири. Зали належать британському бізнесменові Девіду Ллойду, їхні філії відкриті по всій території Європи, передає Mirror. У нових класах Napercise гості не знаходять ніяких спін-байків або бігових доріжок, там стоять виключно односпальні ліжка. Під час занять слід тільки 45 хвилин спати. Самі заняття призначаються обов'язково в другій половині дня. Творці нових класів стверджують, що дрімота дійсно здатна спалювати калорії. Крім того, з цією метою в кімнаті підтримується невисока температура. Разом з тим відзначається, що головна мета таких класів - «відновити розум і підняти настрій». Ці класи підійдуть завантаженим на роботі людям, а також тим, хто з різних причин не може виспатися вдома.
Події В Ірпені після вживання настоянки чоловіки влаштували смертельну бійку В Ірпені двоє чоловіків випили «Бояришника», після чого влаштували бійку. Один з випивох кухонним ножем зарізав другого, повідомили в Нацполіції Київської області. Близько 9-ї ранку в поліцію зателефонував 84-річний пенсіонер і повідомив, що в його квартирі б'ються двоє чоловіків і потрібна медична допомога, передає видання «Сегодня». Лікарі «швидкої», які прибули на виклик, констатували смерть 55-річного сина заявника. Його 63-річного товариша по чарці доставили в реанімацію, де йому діагностували проникаюче ножове поранення грудної клітки і пневмоторакс. Зараз лікарі намагаються врятувати потерпілого. Правоохоронці відправили тіло загиблого місцевого жителя на судово-медичну експертизу. За даними поліції, чоловіки випили настоянки, під ранок вони посварилися і почали бійку. Молодший господар схопив кухонний ніж і завдав ударів своєму кривднику в груди. Після чого поранений чоловік вихопив ніж і завдав опоненту смертельного удару.
Політика Макрон наполягає на введенні санкцій Євросоюзу проти Польщі Кандидат у президенти Франції від партії «Вперед!» Еммануель Макрон заявив, що він наполягає на введенні санкцій Європейського Союзу щодо Польщі. Про це він заявив в інтерв'ю для французьких газет, повідомляє Reuters. За словами Макрона, в разі обрання його президентом він буде більш жорстким з усіма країнами, які порушують принципи Євросоюзу. «Коли права і цінності Європейського Союзу не дотримуються, я вимагаю, щоб були введені санкції», - заявив кандидат у президенти. Санкції необхідні тому, що Польща більше року сперечається з ЄС після введення серії реформ, які в Брюсселі вважають антиконституційними. Однак Європейська комісія зараз нічого не робить. «Через три місяці після мого обрання буде прийнято рішення про Польщу. У нас не може бути країни, яка грає на фінансових і соціальних прогалинах у Європейському Союзі і яка порушує європейські принципи», - підкреслив Макрон. Нагадаємо, Еммануель Макрон виграв перший тур виборів президента Франції, набравши 23,75% голосів виборців. Друге місце зайняла лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен, яка отримала 21,53% голосів. Два цих кандидати виходять у другий тур, який відбудеться 7 травня.
Закон і Право Скільки в 2017-му українці зможуть заощадити на сплаті податків, завдяки податковій соціальній пільзі Кожен громадянин, який отримує доходи, є платником податку на доходи фізичних осіб і з кожної заробленої гривні повинен віддати в казну 18%. Однак для окремих категорій громадян існує можливість платити менше, оскільки до них застосовується податкова соціальна пільга. Що ж таке податкова соціальна пільга? Це сума, на яку платник податку на доходи фізичних осіб має право зменшити свій загальний місячний оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати від одного роботодавця. У 2017 році податкова соціальна пільга становить 800 грн Через збільшення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до 3200 грн, а прожиткового мінімуму до 1600 грн змінилися і умови застосування податкової пільги. Відповідно до Податкового кодексу України, податкова соціальна пільга надається в розмірі 50% від прожиткового мінімуму для працездатної особи за умови, що місячна зарплата платника податку на доходи з фізичних осіб не перевищує граничну суму для застосування пільги. У 2017 році це 2240 грн (1600* 1,4), а розмір соціальної пільги становив 800 грн (50% від 1600 грн). Разом з тим для осіб, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років, для самотньої матері (батька), вдови (вдівця) або опікуна, піклувальника, що мають дітей до 18 років, і для осіб, які утримують дитину-інваліда віком до 18 років - граничний дохід, що дає право на пільгу, визначається множенням граничного розміру доходу для застосування податкової соціальної пільги на відповідну кількість дітей. Учасники бойових дій та матері-одиначки отримають більше Окремі категорії платників податку на доходи фізичних осіб мають право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150% (в 2017 - це 1200 грн) і 200% (в 2017 - 1600 грн). На податкову соціальну пільгу в розмірі 150% мають право: - одинока мати (батько), вдова (вдівець) або опікун в розрахунку на кожну дитину віком до 18 років; - особа, яка утримує дитину-інваліда в розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років; - чорнобильці I і II категорії і особи, нагороджені грамотами Президії Верховної Ради УРСР у зв'язку з їх участю в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; - учні, студенти, аспіранти, ординатори; - інваліди I або II групи; - правозахисники і журналісти, яким присуджено довічну стипендію як громадянину, що зазнав переслідувань за правозахисну діяльність; - учасники бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни. Податкову соціальну пільгу в розмірі 200% мають право отримати: - Герої України, Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної Праці або кавалери ордена Слави чи ордена Трудової Слави, особи, нагороджені чотирма і більше медалями «За відвагу»; - учасники бойових дій під час Другої світової війни та особи, які в той час працювала в тилу, інваліди I і II групи з числа учасників бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни; - колишні в'язні концтаборів, гетто та інших місць примусового утримання під час Другої світової війни; - особа, яка перебувала на блокадній території колишнього Ленінграда в період з 8 вересня 1941 року по 27 січня 1944 року. Однак ставка податкової пільги в 200% застосовується зараз вкрай рідко, оскільки до цієї категорії переважно відносяться працівники, вік яких перевищує 70 років. Для отримання пільги потрібно роботодавцю написати заяву Більш того, зі збільшенням мінімальної заробітної плати, яка не може бути менше 3200 грн, претендувати на податкову соціальну пільгу можуть тільки ті особи, які працюють на неповну ставку. Для того щоб отримати таку пільгу, завдяки якій з вашої зарплати віднімуть на кілька десятків або сотень гривень менше податку на доходи фізичних осіб, потрібно написати заяву на ім'я роботодавця, а переліченим вище категоріям потрібно ще подати підтверджуючі документи. Їх перелік визначено Постановою Кабміну «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».
Політика У ПАРЄ офіційно висловили недовіру президенту Аграмунту У сесійній залі Парламентської асамблеї Ради Європи офіційно оголосили про недовіру президенту Педро Аграмунту. Заяву про недовіру також було розміщено на офіційному сайті ПАРЄ. У залі її зачитав віце-президент Рене Руке. «Бюро сьогодні на засіданні в Страсбурзі відмовило в довірі Педро Аграмунту як президенту Асамблеї. Бюро також вирішило, що Аграмунт не уповноважений здійснювати офіційні візити, не може брати участь в засіданнях або робити публічні заяви від імені Асамблеї як голова», - сказано в документі. Сам Аграмунт на засіданні не був присутній. Він також не надав лист про зняття з себе повноважень.У Бюро також підкреслили, що стандарти і принципи ПАРЄ важливіші, ніж приватні інтереси окремої особи. Нагадаємо, 24 квітня депутати Парламентської асамблеї Ради Європи зажадали від президента ПАРЄ Педро Аграмунта піти у відставку і заблокували проведення засідання.
Політика У МВС розповіли, за що Росія попросила Інтерпол знайти Яценюка Слідчі Російської Федерації підозрюють екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в «участі в озброєній банді», «умисному вбивстві двох або більше людей, скоєному за попередньою змовою групою осіб» і «замаху на умисне вбивство двох або більше людей, вчинене за попередньою змовою групою осіб ». У МВС України є копія звернення правоохоронних органів РФ в Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Яценюка в міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції в РФ. У запиті зазначається, що суд м. Єсентуки Ставропольського краю РФ 3 березня 2017 року видав ордер на арешт Яценюка. Той нібито вогнем з автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій у місті Грозний у Чечні. «Це, на думку російського слідства, сталося, коли Яценюк нібито був «членом озброєної банди «Мрія» і разом з нею «брав участь в атаках на російських військових, на військові підрозділи Росії на території «Президентського палацу», площі «Минутка» і залізничної станції «Грозний» в період з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року», - сказано в заяві МВС України. Нагадаємо, 20 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відправив в Інтерпол лист, в якому попросив відхилити запит Росії і не оголошувати Яценюка в міжнародний розшук.
Дозвілля "ВКонтакте" роз'яснили, що саме в соцмережі стане платним Музика в VK залишається безкоштовною. Про це в коментарі АСН заявив прес-секретар "ВКонтакте", керівник комунікацій VK в Україні Владислав Леготкін. Він повідомив, що "нікого «змушувати» платити за прослуховування аудіо ми не збираємося - музика "ВКонтакте" доступна без плати як у десктопній версії, так і в мобільних додатках. Однак є можливість (не обов'язок) оформити платну підписку, щоб прибрати рекламу й увімкнути можливість зберігати аудіо для офлайн-прослуховування на телефонах". Також Леготкін уточнив, що кількість реклами навіть з безкоштовною підпискою дуже обмежена, а в Україні її поки немає взагалі. Леготкін розповів, що нова опція платної підписки вимикає рекламу і дозволяє завантажувати музику на телефони, щоб слухати без інтернет-підключення. У той же час, за його словами, можна буде "додавати, слухати, шукати, ділитися піснями, завантажувати з комп'ютера на сайт свої файли - без плати для всіх". А ось завантажувати офлайн для прослуховування без інтернету (так зване кешування на мобільних пристроях) вже можна буде тільки з платною підпискою.
Економіка Експерти розповіли, через що долар в Україні може підскочити до 35 грн Уже другий тиждень поспіль в Україні продовжує дешевшати готівковий долар. Станом на 28 квітня НБУ встановив курс американської валюти на рівні 26,55 грн. Економісти пов'язують це зі звільненням Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України, поліпшенням економічної ситуації в країні, а також з припиненням торгівлі з непідконтрольними територіями Донбасу. Влітку гривня буде ще сильнішою Стабільність гривні, а може, і її подальше зміцнення триватиме недовго. За прогнозами економіста Еріка Наймана, в серпні долар буде коштувати в інтервалі від 25 до 26 грн. Однією з причин такого курсу є проведення в Україні з 7 по 13 травня "Євробачення". «Зараз іще приїдуть туристи на Євро і привезуть валюту. Спекулянти вже під це опускають курси в обмінниках», - сказав він 28 квітня під час прес-конференції в Києві. Восени ситуація погіршиться Але восени вже традиційно гривня, за прогнозами експертів, трохи девальвує. «До кінця року, коли ми знову почнемо масово закуповувати газ, коли почнуть закривати баланси, гривня трохи девальвує. 28-29 гривень за долар - це максимальна девальвація гривні, яка можлива за умови політичної стабільності в Україні і навколо», - пояснив екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко. Не дати серйозно посилитись гривні можуть і самі чиновники, оскільки через її ревальвацію влітку важко буде виконати план з бюджету. «Наступного року я прогнозую, що НБУ і нове керівництво буде боротися не з падінням гривні, а, навпаки, з швидким її посиленням, щоб ми не втратили експортерів та інвесторів», - вважає Савченко. Він прогнозує, що при курсі 28-29 грн за долар до кінця року країна закінчить рік з темпами економічного зростання 2,2-2,4%. Курс залежатиме від пенсійної та земельної реформ А ось Ерік Найман упевнений, що під кінець року є всі шанси утримати курс національної валюти в межах 27 грн за долар. Але такий прогноз буде реальним лише за умови ухвалення законопроектів щодо пенсійної та земельної реформи. «Іноземні інвестори зараз великий інтерес до України виявляють. Успішне розміщення єврооблігацій Кернела показало це. Готує до розміщення єврооблігацій і Україна, і попит на ці облігації теж є. А за умови прийняття пенсійної та земельної реформи попит буде дуже великим, бо серед нормальних країн Україна залишилася єдиною країною, яка пропонує захмарні прибутковості на рівні 7-8% річних у доларах. Це дуже високі процентні ставки. В такому випадку ми побачимо наприкінці року курс у районі 27 гривень за долар», - пояснив економіст. Якщо ж обидві дуже важливі для країни реформи будуть провалені, Найман прогнозує, що національна валюта девальвує до рівня 29-30 грн за долар до кінця року. Долар може коштувати і 35 грн Але і це не межа. По Україні дуже сильно може вдарити економічна криза, яка назріває у США і Китаї, вважає експерт. «Якщо почнеться криза в економіці США або Китаю, то тоді нас просто накриє цим цунамі, незалежно від того, що б ми тут робили, тоді курс відлітає вище 35 гривень за долар. Така ймовірність дуже висока, і готуватися до цього потрібно», - заявив Найман. Він уточнив, що погіршення економічної ситуації в США і Китаї може відбутися вже наприкінці 2017 року.
Політика Луценко похвалив скандального прокурора Кулика, обвинуваченого в незаконному збагаченні Очільник генеральної прокуратури України Юрій Луценко назвав обвинуваченого в незаконному збагаченні прокурора Костянтина Кулика ефективним працівником. Про це він повідомив під час брифінгу в п'ятницю. «З моєї точки зору, Кулик є ефективним працівником ГПУ, який довів це сьогоднішнім результатом», - сказав Луценко, маючи на увазі успішне завершення справи про конфіскацію 1,5 млрд доларів у оточення Віктора Януковича. Про це пише Українська правда. Генпрокурор додав, що до тих пір, поки вина людини не встановлена, вона чиста, і це стосується Кулика. «Я знаю, що НАБУ звинувачує його в незаконному збагаченні. Знаю, що йде суд. Якщо він встановить провину Кулика, то він буде звільнений з органів ГПУ і понесе покарання», - сказав Луценко.
Суспільство Поліція заявляє про істотний прогрес у розслідуванні травневих подій в Одесі Поліція Одеси істотно просунулась в розслідуванні подій, що сталися 2 травня 2014 року в Будинку профспілок, в результаті чого загинули 48 осіб, понад 200 отримали поранення. Про це заявив журналістам під час брифінгу начальник ГУ Нацполіції в області Дмитро Головін, передає Інтерфакс-Україна. За його даними, нова слідча група, третя за рахунком, «зробила з початку 2017 поточного року набагато більше, ніж було зроблено за 2016 рік». Спікери, які брали участь у брифінгу, повідомили, що були наведені відомості про те, що зараз розслідуванням трагічних подій займаються десять слідчих і п'ять оперативних співробітників. За останні чотири місяці було опитано понад 70 свідків, але їхні показання або упереджені, або малоінформативні через термін, що пройшов з дня подій. Для розслідування призначено дві нові експертизи - судово-балістична та хімічна. Повідомлено про підозру трьом учасникам подій, після чого їх оголосили в розшук. Один з учасників подій затриманий і зараз перебуває під вартою.
Економіка В Україні не вміють як слід розпоряджатися конфіскованими у злочинців цінностями - Рахункова палата В Україні повноцінно не функціонує Державне сховище дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння. Все тому, що Міністерство фінансів - головний розпорядник коштів і відповідальний за формування держфонду, протягом 2014–2016 років не виконувало в повному обсязі свої функції із формування повноцінного фонду і не фінансувало його так як належить, про це говориться у звіті Рахункової палати України. У результаті – до державного бюджету не зараховувалися конфісковані цінності на мільйони гривень, коштовні речі зберігаються у невідповідних умовах.   Загалом, як говориться у оприлюднених Рахунковою палатою результатах аудиту, за 18 років існування державна установа так і не стала повноцінним джерелом додаткового наповнення Державного бюджету України.   Проблема №1: Недосконала нормативно-правова база про Держсховище   З усіх 29 своїх функцій та завдань Державне сховище частково виконує лише 16. Тобто у ньому обліковують, зберігають та продають цінності, однак – не купують необхідні державі, не реставрують старі унікальні цінності, що також мали б робити Уже тривалий час Мінфін зволікає з прийняттям приведеного у відповідність із нормами чинного законодавства положення про Держсховище.   Проблема №2: У Сховища цінностей недостатньо коштів   З 2014 до 2016 р. Міністерство фінансів не давало коштів, достатніх для того, щоб Держсховище могло виконувати всі покладені на нього обов’язки. Грубо кажучи, грошей давали рівно стільки, скільки потрібно на прожиття, вкладення у розвиток установи не було.  Причина банальна  - Мінфін просто не знав, звідки мав взяти ті кошти. Через недофінансування в останні два роки не створювались запаси та резерви дорогоцінних металів для забезпечення поточних і перспективних потреб національної економіки в дорогоцінних металах і дорогоцінному камінні та своєчасно не проводились в повному обсязі експертизи для зарахування до Держфонду всіх цінностей, які перейшли у власність держави. Саме ж формування Держфонду Сховищем відбувалося лише за рахунок конфіскованих правоохоронними органами цінностей.       Проблема №3: Не забезпечено порядок зарахування до Держфонду конфіскованого правоохоронцями майна     За станом на 01.01.2017 на зберіганні в Держсховищі перебуває 647 посилок з цінностями вартістю близько 24 млн гривень. При цьому 372 посилки із цінностями зберігаються в Держсховищі просто так – їхня оцінка не проводилася по тій причині, що Держсховище не отримало щодо них рішення судових органів щодо конфіскації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння в дохід держави. Все тому, що правоохоронні органи централізовано не обліковують конфісковані цінності, відсутня координація роботи між правоохоронними, судовими та фінансовими органами з питань своєчасного зарахування до спеціального фонду державного бюджету конфіскованих цінностей.   Як наслідок, отримані від правоохоронних органів цінності своєчасно до Держфонду не зараховуються, а «зависають десь у повітрі».     Яскравий приклад - у 2016 році СБУ прислала у Держсховище три золоті наручні годинники торгової марки Bovet 1822 вартістю 2,3 млн грн. Як з’ясувала Рахункова палата, суд ухвалив рішення про конфіскацію цих годинників на користь держави ще у 2012 році. Втім, за чотири роки (!!!) це рішення так і не дійшло з суду до Держсховища.   Тобто нормальна взаємодія між судовими, слідчими органами та Держсховищем відсутня. Проблема №4: Конфісковані історичні цінності зберігаються аби як     У Держфонді зберігається чимало речей, що можуть мати певну історичну цінність. Утім, тільки теоретично, оскільки жодної оцінки їх вартості, а тим паче реставраційний супровід не здійснювалися.   По-перше – на це немає коштів, по-друге – Мінфін визначив як недоречне формування Історичного фонду.   Натомість у структурі Мінфіну було створено державну установу «Музей коштовного і декоративного каміння», в якому експонувалось 1 500 одиниць мінералів та дорогоцінного каміння, орієнтовна вартість яких у цінах 2002 року склала близько 29,5 млн грн. Примітно, що ці цінності з невідомої причини не були зараховані до Держфонду, який обліковується в Держсховищі, а фінансування музею взагалі передали місцевому бюджету.     Проблема №4: Держфонд існує без фінансового плану   Головне призначення Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння  - забезпечення виробничих, фінансових, наукових, соціально-культурних та інвестиційних потреб України. В установі ці прописані законом функції реалізовували досить примітивно, просто продавали цінності до Державної скарбниці НБУ та Державного підприємства «Бурштин України». За останні  два роки Держсховище не планувало обсягів поточних і перспективних потреб національної економіки у цінностях, а лише забезпечувало разові запити підприємств.      Проблема №5: Дорогоцінне каміння зберігається у невідповідних умовах   Міністерство фінансів, на порушення закону, не забезпечило виконання одного з головних покладених на нього завдань – зберігання дорогоцінного каміння органогенного утворення. Наприклад, величезна кількість бурштину, а це близько 12 тон зберігається в Держсховищі в не пристосованих для цього приміщеннях.     Про результати свого аудиту Рахункова палата проінформувала всі причетні до нього органи влади і установи. Зокрема,постановила  зобов’язати Міністерство фінансів України спільно з правоохоронними органами розробити єдиний порядок бухгалтерського обліку цінностей, у тому числі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, конфіскованих у дохід держави. Також дано доручення Міністерству фінансів України розробити порядок зарахування до Історичного фонду виробів з дорогоцінного металу і дорогоцінного каміння і умови їх експонування, забезпечити участь працівників фінансових органів у судових засіданнях, на яких розглядається конфіскація цінностей у дохід держави. Також Мінфіну порадили спитати з обліку Держсховища вставок, що імітують дорогоцінне каміння, провести звірку цінностей, отриманих Держсховищем від правоохоронців, забезпечити належні умови зберігання отриманих цінностей та провести інвентаризацію колекції Музею коштовного і декоративного каміння. 
Події Державні виконавці з'явилися виселяти видавництво Великої української енциклопедії Державні виконавці переплутали установи. 27 квітня в приміщення за адресою вул. Богдана Хмельницького 51а, де знаходиться Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво», увірвалися співробітники відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м.Києві та надали документ на виселення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. Однак, як зазначається, в документі про виселення було зазначено інше видавництво - державне підприємство «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана», якого за вказаною адресою ніколи не було. Незважаючи на це, виконавці забрали матеріальні цінності та майно, яке належить ДНУ «Енциклопедичне видавництво». «Не виключено, що йдеться про рейдерське захоплення приміщення, а тому готуються відповідні звернення в правоохоронні органи», - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо. ДНУ «Енциклопедичне видавництво» було створено Указом Президента України для розробки Великої української енциклопедії.
Економіка Експерт перерахував недоліки запропонованої Кабміном пенсійної реформи Мінус пенсійної реформи Мінсоцполітики - у відмові перейти на накопичувальну систему. Про це на прес-конференції 28 квітня заявила експерт Інституту суспільно-економічних досліджень Маріанна Онуфрик, передає кореспондент АСН. "Слабка сторона запропонованої пенсійної реформи Кабміном, безперечно, в тому, що йдеться про перетворення існуючої солідарної системи... Але в будь-якому випадку, пенсійна реформа назріла дуже давно", - заявила вона. Не варто забувати, що насправді Україна не виконує вимоги МВФ про пенсійну реформу як мінімум втретє. "І навряд чи запропонований Мінсоцполітики закон буде прийнятий найближчим часом і без змін. У кращому випадку, закон буде прийнятий в липні, адже повинен пройти два гарячих читання. Немає сумніву, що законопроект викличе великі суперечки. Але це не означає, що це може спровокувати відмову МВФ у подальшій співпраці. Адже МВФ і так бере, по суті, політичні рішення про продовження програми кредитування України", - прогнозує вона. З її слів, якби вже на цьому етапі був введений другий рівень у вигляді можливості використання накопичувальної пенсійної реформи, то вже через 10-15 років це мало б позитивний економічний результат. "А подальше затягування пенсійної реформи все далі відтягує той час, коли в Україні будуть гідні пенсії. Досвід розвинених країн показує, чим раніше держава переходить на накопичувальне пенсійне забезпечення, тим швидше там люди отримують гідні пенсії".
Суспільство Найближчим часом у продаж надійде остання партія квитків на "Євробачення" Найближчим часом у продаж надійде невелика партія квитків на пісенний конкурс "Євробачення". Додаткові місця в залі з'явилися після того, як організатори конкурсу адаптували його під схему розміщення техніки. Про це заявив тікетинг-супервайзер "Євробачення-2017" Дмитро Прикордонний, повідомляє Укрінформ. За його даними, після зміни схеми зали невелика кількість крісел була зміщена через вимоги безпеки, а також зміну кута огляду. В середньому обсяг становить не більше двох відсотків загального числа місць. «Частина квитків на ці місця вже була розкуплена. Так як ідеться про порівняно невелику кількість гостей пісенного конкурсу, офіційний квитковий оператор Concert.ua оперативно зможе зв'язатися з кожним особисто і запропонувати безоплатну рівноцінну заміну в іншій частині зали, або повернення коштів за бажанням клієнта. Через поновлення схеми зали з'явилися додаткові місця, зокрема у фан-зоні. Це дасть можливість найближчим часом вийти в продаж з останньою хвилею квитків», - додав Прикордонний.

Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів




/-1,1491670608521-/ /-pc-/
Top