counter
Архів Повернутись назад 27 Грудня 2017
27 Грудня
Кримінал Невідомі протаранили автомобіль рівненських лісників У Рівненській області невідомі скоїли розбійний напад на лісову охорону Березнівського лісгоспу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Як повідомляється, інцидент стався в ніч з 22 на 23 грудня, але стало відомо про це лише 26 грудня. Прес-служба відзначає, що на лісовій дорозі невідомі особи в "балаклавах" на позашляховику NISSAN Patrol протаранили службовий автомобіль лісників. Потім вони нанесли тілесні ушкодження працівнику лісгоспу і розбили службову машину битами. Поліція шукає злочинців. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зіткнення між нелегальними копачами бурштину і співробітниками правоохоронних органів сталося в селі Більська Воля Володимирецького району Рівненської області України.
Суспільство З Британського архіву пропали тисячі цінних документів З Національного архіву Великої Британії зникли тисячі урядових документів, що стосуються найсуперечливіших епізодів британської історії 20 століття. Про це повідомляє видання The Guardian. Як повідомляється, документи зникли після того, як їх вилучили держслужбовці. Відзначається, що пропали документи, які описують війни за Фолклендські острови, проблеми навколо Північної Ірландії, а також лист Григорія Зінов'єва, який спричинив відставку уряду лейбористів у Британії. Крім того, пропали документи по британській колоніальній адміністрації в Палестині і територіальних суперечок з Аргентиною. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національні архіви США знову опублікували більше 3,5 тисячі документів, які пов'язані з вбивством президента Америки Джона Кеннеді.
Суспільство Оленів Санта-Клауса врятують від вовків і машин На оленів, що живуть в лісах Лапландії, повісили GPS-маячки, які контролюють їх пересування. Це повинно допомогти захистити тварин від дикої природи і людей, передає видання Digitaltrends. Як повідомляється, тисячі лапландських оленів, які живуть на півночі Фінляндії, щороку гинуть від нападу вовків і наїзду автомобілів. Це досить збитково для оленярів, тому вони перейнялися системою захисту тварин. Паризька компанія Actility, фінська IT-фірма Digita і місцевий виробник ПО Mapitare придумали GPS-трекер з датчиком життєдіяльності оленя. Цей нашийник фіксує рух тварини на території заповідника і повідомляє на командний пульт інформацію про його життєдіяльність. У разі хвороби або швидкої смерті тварини, до нього відправляють лісника, який або забере оленя для лікування або вб'є помираючу тварину заради шкури і м'яса.
Економіка Українці платитимуть за дозвіл роботи в Польщі Директор Повітового управління праці в місті Ґруец Мазовецького воєводства Мажанна Скочек розповіла, що з нового року в Польщі наберуть чинності нові правила працевлаштування іноземців, згідно з якими заяви про намір доручити роботу іноземцям замінять платними дозволами на сезонну роботу. Про це повідомляє "Польське радіо". "Період виконання роботи не може перевищувати 9 місяців протягом календарного року і його рахують від дати в'їзду іноземця в Польщі. Оплата за такий документ складе 30 злотих (230 грн)", - розповіла Скочек. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з соціальним опитуванням, яке було проведене соціологічною групою "Рейтинг", серед тих українців, хто хотів би працювати за кордоном, хочуть працевлаштуватися в Польщі 22%, в Німеччині - 37%, в США 26% і 21% в Канаді.
Наука і технології Названо найбільш ефективний вік для навчання Вчені Лейденського університету (Нідерланди) з'ясували, що в віці від 17 до 20 років людина засвоює інформацію набагато легше, ніж в більш пізні роки або в дитинстві. Їх дослідження опубліковане в журналі Nature Communications. Дослідники провели експеримент з 232 людьми у віці від восьми до 25 років. Вони повинні були вирішити логічне завдання з варіантами відповіді, використовуючи підказки комп'ютера. А в цей час вчені проводили сканування їх мозку, який показав, що активність смугастого тіла корелювалася з віком і досягала максимуму у людей, у віці від 17 до 20 років. Таким чином вчені вирішили, що саме в цьому віці мозок людини найефективніше сприймає інформацію. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жінки з високим рівнем доходу менше схильні до ожиріння, ніж жінки з середньою і низькою зарплатою.
Суспільство Українців закликають зустріти в "Борисполі" звільнених з полону співгромадян Активісти влаштували акцію «Зустрінь своїх», метою якої є підтримка звільнених з полону українців. В рамках заходу люди самостійно організовуються групами, якими будуть виїжджати в «Бориспіль» 27 грудня ввечері, де зустрінуть звільнених з полону громадян України, передає "Громадське". В рамках заходу будуть запущені безкоштовні автобуси в міжнародний аеропорт, які курсуватимуть від метро «Бориспільська». «По-перше, одягніться тепло. Це не термінал з ВІП-зоною і кавою по 100 грн. Тому беріть термоси з гарячим чаєм з собою, а ще — прапори, квіти, кульки і плакати, якщо захочете. Для людей це велике свято, друге народження», - пише один з ініціаторів Юрій Гудименко. Звільнених заручників привезуть на військовий аеродром «Бориспіль» приблизно о 19:00.
Події Війна на сході: один боєць ЗСУ загинув, п'ятеро поранені Протягом минулої доби учасники НЗФ шість разів порушували перемир'я, відкриваючи вогонь по позиціях ЗСУ. В результаті обстрілу один військовий загинув, троє отримали поранення поранені, ще двоє — бойові травми. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. «За минулу добу, російсько-терористичні війська шість разів порушили режим тиші. В результаті обстрілу бойовиків троє військових поранені, ще двоє отримали бойові травми. Одного захисника Україна втратила», - додали в штабі. На Луганському напрямку окупанти не дотримувалися умов перемир'я в районі Світлодарської дуги. Біля Луганського терористи застосували калібр 82-мм, а також великокаліберні кулемети. Приблизно дві години бойовики вели вогонь по оборонним укріпленням військових ЗСУ. Зі стрілецької зброї обстрілювались захисники Станиці Луганської.
Події П'яний чоловік дивом вижив після наїзду двох електричок Житель міста Дахау (Німеччина) залишився живим після того, як його переїхали машиністи двох приміських електричок. Про це інформує видання Süddeutsche Zeitung. За інформацією журналістів, в суботу, 23 грудня, 24-річний чоловік, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, впав з ж/д платформи на колії, де не був помічений машиністами двох поїздів. Через 40 хвилин після події важко пораненого чоловіка помітили двоє пасажирів. За їхньою інформацією, найближчим часом повинен був прибути ще один поїзд, а потерпілий не зміг самостійно покинути колії. Свідки викликали швидку допомогу. На момент прибуття лікарів він був у свідомості. В результаті події чоловік позбувся ноги і обох рук. Він зараз знаходиться в реанімації. За словами лікарів, його життю нічого не загрожує.
Суспільство Сьогодні відбудеться наймасштабніший обмін полоненими на Донбасі Сьогодні, 27 грудня, має відбутися наймасштабніший за час бойових дій на Донбасі обмін полоненими: Київ має намір передати 306 осіб в обмін на 74 людини, які зараз знаходяться в терористичних організаціях «ДНР» і «ЛНР». До обміну сторони готувалися майже 1,5 року, процес часто опинявся на межі зриву, проте бойовики і Київ все ж досягли компромісу. Останній обмін полоненими пройшов більше 15 місяців назад. Згідно мінським угодам, сторони взяли зобов'язання провести цей обмін за формулою «всіх на всіх», але добитися прогресу з даного питання не вдавалося через розбіжності, в тому числі щодо списків осіб, які підлягають обміну. Крім цього, за словами лідера руху «Український вибір — право народу» Віктора Медведчука, у Києва були складнощі юридичного характеру у виконанні даного зобов'язання. Наприклад, згідно із законодавством, влада не могла реалізувати цей принцип стосовно осіб, які притягувалися до кримінальної відповідальності за особливо тяжкі злочини.
Політика Україна в тестовому режимі запустила біометричний контроль на кордоні з РФ Від сьогодні на кордоні з Росією в тестовому режимі запрацював біометричний контроль. В основних пунктах пропуску вже застосовують спеціальні мобільні комплекси, інформує ТСН. Ці заходи були введені для перевірки готовності прикордонників України до масштабного старту, який запланований на 1 січня наступного року. З нового року в 157 пунктах пропуску для наземного транспорту, а також в аеропортах запрацює нова система фіксації біометричних даних. Система дозволяє контролювати термін перебування в Україні, а також підключена до баз Інтерполу. Будуть перевірятися паспорта, водійські посвідчення, ID-карти, і навіть технічні паспорти. За інформацією прикордонників, технічні проблеми з в'їздом на територію нашої країни можуть виникнути тільки у туристів, які не мають біометричного паспорта.
Події У Єгипті стратили 15 осіб після нападу на мечеть Влада Єгипту повісила 15 терористів, які були засуджені за напади на Синаї в 2013 році, коли військові, що прийшли до влади почали операцію проти озброєних прихильників усунутого президента-ісламіста. Про це інформує BBC. Це була найбільша страта з 2015 року. Вона була здійснена через місяць після найкривавішого теракту в історії Єгипту — нападу на мечеть на Синаї, в результаті чого загинуло більше 300 людей. Тоді президент Абдул-Фаттах Ас-Сісі, який дотримувався світського курсу розвитку Єгипту, дав військовим три місяці, щоб викорінити ісламістські збройні формування на Синаї, і наказав застосовувати «грубу силу». Повішені напередодні в двох в'язницях відбували покарання за вбивства і підрив військової техніки в 2013 році, коли єгипетська армія повалила президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі.
Економіка "Нафтогаз" повідомив, скільки коштуватиме газ наступного року Ціну на поставку природного газу від "Газпрому" в Україні в 2018-2019 роках прирівняють до вартості газу на ринку Німеччини. Про це головний комерційний директор національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" Юрій Вітренко написав у Facebook. При цьому він також зазначив, що Україна отримує за транзит російського газу в 2-3 рази більше, ніж платить Росії за продаж газу: "Газпром" платить нам за транзит в 2-3 рази більше, ніж зможе отримувати за продаж свого газу", - написав він. Також за словами Вітренко, щодня по позовних вимог України в рамках Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту налічується відсотків від 1 до 3 млн. Доларів. Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що вартість комунальних послуг в Україні не повинна підвищуватися, бо ціна на газ в цьому опалювальному сезоні підвищуватися не буде. Як пишуть німецькі видання 2017 рік був хорошим для німецьких споживачів газу - і 2018-й обіцяє настільки ж сприятливі ціни на блакитне паливо. Так мало воно коштувало тільки в 2005 році. У той же час варто зауважити, що в Німеччині на ринку працює 800 постачальників газу.
Політика У Лаврова заявили, що Росія не допустить перекриття кордону з Донбасом Росія не допустить перекриття кордону з окупованим російськими терористами Донбасом. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає «Коммерсант». За словами російського чиновника, в країні-агресоры угледіли «штучні спроби впровадити «зовнішню адміністрацію на південному сході з перекриттям кордону». «Адміністрацією» Карасін назвав місію ООН на Донбасі. «Про це не може бути й мови. Росія ніколи цього не допустить», - додав чиновник МЗС РФ. Він також розповів, що виявляється, РФ «ризикує життям», якщо український кордон буде знову цілісним, як до війни. «Можу собі уявити, що буде, якщо відрізати жителів Донбасу від кордону підтримки, моральної і гуманітарної, якою зараз є відрізок нашого кордону з Луганською та Донецькою областями. Ми на такий ризик піти не можемо», - додав Карасін. Нагадаємо, з 2014 року російські так звані «гумконвої» регулярно порушують кордон України. У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гумдопомоги».
Кримінал оформление ленты  Екс-директор фабрики «Меншовик» у Москві стріляв у співробітників, є жертви Вранці 27 грудня колишній власник фабрики «Меншовик» Ілля Авер'янов прибув на підприємство на Іловайській вулиці, будинок 20 у Москві і після словесного конфлікту з нинішнім керівництвом відкрив стрілянину. Про це пише ТАСС. Екс-директор встиг зробити кілька пострілів, поранив охоронця, який від отриманого поранення помер. Ще три людини були поранені. Як заявила представник Головного слідчого управління СК РФ по Москві Юлія Іванова, підозрюваний пересувається  територією фабрики і чинить активний опір у його затриманні. Зараз поліція оточила територію фабрики. Журналістам Авер'янов заявив, що фабрику розорила «банда на чолі з прокурорами». Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про вбивство і незаконний обіг зброї.
Суспільство Українці назвали найважливішу для них подію року, що минає Подією 2017 року, згідно з опитуванням громадян, стала лібералізація візового режиму з Євросоюзом, тоді як справа проти екс-губернатора Одещини посіла друге місце з великим відривом. Про це повідомив старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Андрій Биченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У цьому році найбільше число опитаних - понад 26% - назвало подією року впровадження безвізового режиму з ЄС", - зазначив експерт. За його словами, примітно, що вперше за час Революції Гідності подією року громадяни назвали позитивну подію, до цього називали війну, АТО або російську агресію. На думку Биченка, це говорить про зміну в настроях людей. На другому місці серед подій року, на думку 9,6% респондентів, стала справа проти екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі. Війна ж відійшла вже на третій план - її як подію року визначили 9,1% респондентів. Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом набрав чинності 11 червня. Станом на 11 грудня безвізовим в'їздом до країн Шенгенської угоди скористалися 355 тис. українців.
Економіка Гройсман вимагає відставки глави «Укроборонпрому» Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну вимагав відставки глави держпідприємства «Укроборонпром», передає кореспондент АСН. Прем'єр обурений тим, що на заводі в Миколаєві у співробітників виникли борги із зарплати. «Ми на одному з минулих засідань розглядали питання наявності заборгованості із зарплати суднобудівного заводу Миколаєва «61 комунара», я дав доручення уряду щодо погашення заборгованості керівником «Укроборонпрому». Контрольний термін - 25 грудня. Сьогодні, слава Богу, 27. А заборгованість не погашено», - заявив Гройсман. Прем'єр зазначив, що не розуміє причин такого саботажу. «Тому я сьогодні підпишу подання на ім'я Президента. І раджу сьогодні керівнику «Укроборонпрому» самостійно звільнитися... Сказано - зроблено? До побачення!» - додав він. Нагадаємо, 26 грудня працівники «Миколаївського суднобудівного заводу» тричі за день блокували Варварівський міст через річку Південний Буг. Заводчани вимагали повернути їм 61 млн гривень боргів із зарплати. Правоохоронці намагалися вмовити людей не перекривати рух транспорту, проте працівники підприємства не вмовляння не піддавалися.
Наука і технології Випадково дізналися: росіяни розробили для ФБР програму щодо відбитків пальців У програмі Федерального бюро розслідувань для аналізу відбитків пальців виявлений російський код. Про це повідомляє BuzzFeed.. З'ясувалося, що програму для ФБР створювала французька компанія Papillon, що входила в промисловий конгломерат Safran. Однак французи приховали від американців таємну угоду з росіянами - розробниками коду. У документах угоди компанія-розробник констатувала, що їй невідомо про існування в коді будь-яких елементів, що дозволяють маніпулювати ними дистанційно. Однак сам факт угоди належало зберігати в секреті, щоб не заважати реалізації програмного забезпечення на ринку США. В результаті програму для аналізу відбитків пальців використовує ФБР і більше 18 тис. інших правоохоронних органів США. Це викликає заклопотаність, що хакери РФ можуть отримати доступ до конфіденційної біометричної інформації про мільйони американців.
Політика Росія з 2013 року готувалася захоплювати Крим - командувач ВМС ЗСУ Росія почала накопичувати ресурси для окупації Криму ще в листопаді 2013 року. Про це заявив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко на засіданні Оболонського райсуду Києва у справі екс-президента Віктора Януковича, передає Укрінформ. Воронченко зазначив, що в листопаді 2013 року під Сімферополем були поставки пального для Чорноморського флоту до населеного пункту Гвардійське. Однак тоді замість 12 цистерн прибуло 45. Воронченко підкреслив, що таким чином накопичувалися ресурси для захоплення півострова. Крім того, в кінці січня 2014 року з'явилася інформація про незаконне перебування російських військових у Сімферополі, про їхнє незаконне пересування територією Криму. Воронченко зазначив, що про все це доповів командуванню ВМС ЗСУ. Командувач переконаний, що якби на території Криму 15 лютого було 2 парашутно-десантних батальйони, спрямовані Генштабом ЗСУ, то «це б змінило задуми і плани агресора». Воронченко уточнив, що був готовий застосувати зброю проти агресора для захисту територіальної цілісності України, якби своєчасно був такий наказ. Однак наказу не було.
Політика Саакашвілі через суд має намір отримати статус біженця До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі до Державної міграційної служби України. Про це повідомили в прес-службі суду. Відзначається, що Саакашвілі просить суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність ДМС з розгляду його скарги і повідомлення про відмову в оформленні документів для розв'язання питання про визнання Саакашвілі біженцем. Позивач просить суд зобов'язати міграційну службу розглянути його скаргу і повідомлення. Зараз суд розглядає питання про відкриття провадження у цій справі. Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у проханні заборонити Міністерству юстиції України екстрадувати його до набрання чинності рішенням суду за його позовом до міграційної служби про відмову в наданні йому статусу біженця.
Суспільство Котам і собакам у притулку під Києвом загрожує голодна смерть Тисячам собак і кішок у притулку в Гостомелі Київської області загрожує голод. У притулку закінчується корм, тому зоозахисники просять допомоги у всіх небайдужих, передає газета «Сегодня». За словами директора притулку Асі Серпінської, у закладі багато тварин з трагічними історіями. Одному собаці зламали спину, але його виходили волонтери, інші бігають на інвалідних візках. Під її опікою вже тисячі врятованих тварин, і цієї зими ситуація з харчуванням тут критична, як ніколи. «Попереду зима і весна - це голодні місяці. Нам не вистачає ні крупи, ні субпродуктів, ні сухих кормів», - зазначила Серпінська. За її словами, їжі тут залишилося максимум на місяць. Щоб перезимувати, притулку необхідно 600 тис. гривень тільки на їжу котам і собакам. Допомогти обіцяли в столичній адміністрації, але грошей так і не знайшли. Тварини виживають завдяки благодійникам.
Економіка Як зростуть зарплати і пенсії у 2018 році Мінімальна заробітна плата в Україні в 2018 році підвищиться на 17%. Принаймні цю цифру заклав Кабінет міністрів у Держбюджеті на 2018 рік. У 2018 році Кабмін планує підняти мінімальну заробітну плату з 3200 до 3723 грн (17%). Яким буде ефект від такого підняття і чи потягне його бізнес, чиновники поки що не знають. Сподіваються проаналізувати ситуацію за підсумками першого кварталу наступного року. Тобто іншого або третього підняття на рік не очікується, якщо не буде економічного сплеску. Також Кабмін обіцяє і підняття середньої пенсії по країні, пов'язуючи її з результатами Пенсійної реформи. Якщо до пенсійної реформи середня пенсія в країні дорівнювала 1886 грн, то наступного року її обіцяють підняти до 2786 грн - майже на 900. Також у Кабміні сподіваються і на те, що буде підвищуватися середня зарплата в країні. Зараз вона дорівнює 7400 грн. Водночас чиновники обіцяють, що наступного року вона може досягти навіть 10 тисяч гривень. Водночас у Кабміні не договорюють, а то й заперечують негативний ефект, який супроводжує підвищення "мінімалки". Так раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що підвищення мінімальної зарплати з 1600 до 3200 грн з 2017 року було правильним кроком, а негативні прогнози не виправдалися. Він запевняє, що підвищення соціальних виплат в Україні зараз здійснюється виключно за рахунок зростання економіки і не "з'їдається" інфляцією цілком. Чиновники не хочуть визнавати той факт, що підвищення мінімалки спровокувало, навіть на державних підприємствах, формальне скорочення робочого дня і тижня, переведення співробітників на "півставки" для економії внесків і податків на зарплати, а то і зовсім - скорочення. Також деякі підприємства переводять своїх співробітників на договірну основу або ж просять їх оформитися як ФОП.
Події оформление ленты  Хулігани побили лікаря і викрали сумку з інструментами в Києві Двоє чоловіків, які в столиці пограбували лікаря, були оперативно затримані патрульними поліцейськими. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції України в Facebook. Пограбування було скоєно на зупинці громадського транспорту в Дніпровському районі міста. Невідомі в темному одязі побили чоловіка, після чого відібрали у нього сумку з особистими речами. Як з'ясувалося, він працює лікарем інтенсивної терапії, а в сумці було медичне обладнання, документи і лікарські засоби. Незабаром поліцейські виявили документи на ім'я потерпілого, які валялися на землі. Біля одного з будинків вони помітили двох осіб, які були схожі за описом. Ті відразу забігли в під'їзд будинку. Як з'ясувалося, там розташований хостел, а чоловіки ховалися в одному з номерів. З вікна хостелу зловмисники викинули сумку з речами потерпілого. Двох чоловіків, 28 і 32 років, було затримано.
Суспільство Синоптики: Кращий подарунок на Новий рік - парасолька У неділю, 31 грудня, в Україні стоятиме відносно тепла, але дощова погода. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. За її словами, 31 грудня буде плюсова температура повітря і невеликі «мінуса»ина заході України. Днем і 31-го, і 1-го переважатиме температура повітря з «плюсами». «Але ось прогностичні карти підсовують нам на 1 січня дощі. На заході, півночі та в центрі. На сході і півдні - без опадів. Тому, якщо виходити з цього прогнозу, збираючись у гості до родичів або друзів першого січня, коли поспите, можете взяти їм у подарунок парасольку - і вам по дорозі знадобиться, і парасолька в домі ніколи не зайва», - додала синоптик. Вона також повідомила, що 28 грудня в Україні істотні опади не очікуються, проте буде дути сильний вітер. Температура повітря залишається високою, протягом дня +2 ... +8, на півдні +7 ... +13. Слабкі «мінуси» можливі найближчої ночі в Чернігові, Харкові, Сумах і Полтаві. У Києві у четвер, 28 грудня, очікується хмарна тепла вітряна погода. «Якийсь туман можливий, але нічого суттєвого, вітер південно-східного напряму, увага, можливі штормові пориви», - додала Діденко. Вдень температура повітря у столиці +4 ... +7 градусів.
Політика Лікування українців за кордоном може стати доступнішим Кабмін затвердив нові правила направлення громадян України на лікування за кордон. Про це на засіданні уряду заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "Ми повинні ухвалити постанову "Про забезпечення організації направлення громадян України на лікування за кордон", яка передбачає спрощення процедури відправлення наших громадян за кордон", - заявила вона. У відповідь прем'єр Володимир Гройсман запевнив, що всіляко підтримує роботу Супрун. Зокрема, постанова передбачає можливість фінансування і залучення коштів для оплати лікування за межами України від благодійних фондів, коштів місцевих бюджетів, інших не заборонених законодавством джерел. Встановлено чіткі терміни розгляду заявок на отримання права на лікування за межами України.
Економіка Валюту відтепер можна обмінювати в «Укрпошті» - Нацбанк Національний банк України затвердив новий порядок надання ліцензій на здійснення валютних операцій національному оператору поштового зв'язку ВАТ «Укрпошта». Про це повідомили на сайті НБУ. Також Нацбанк затвердив порядок надання ліцензій на валютні операції небанківським фінансовим установам. Тепер мінімальний розмір власного капіталу НФУ для здійснення обміну валют знижено вдвічі - до 10 млн грн за умови, що установа буде здійснювати діяльність з використанням не більше 50 структурних підрозділів. Кожне збільшення кількості структурних підрозділів на 50 одиниць вимагатиме збільшення мінімального власного капіталу на 10 млн гривень. Крім того, зменшено до року термін роботи небанківських фінустанов у нацвалюті для отримання генеральної ліцензії на операції в іноземній валюті. Як відомо, з 1 січня «Укрпошта» підвищить тарифи на пересилання поштових відправлень у межах України та до іноземних держав.
Політика оформление ленты  Звільнено заступницю Авакова, яка прославилася еротичними фото і 10-річним трудовим стажем Заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Анастасіюу Дєєву - звільнили "за власним бажанням". Кабінет міністрів на засіданні сьогодні звільнив двох заступників міністрів. Показово, що рішення ухвалено без обговорення, як зазначав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. При цьому після засідання журналістам віце-прем'єр-міністр Павло Розенко підтвердив, що одна зі звільнених - заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва. "Її звільнили за власним бажанням", - зазначив він. Водночас точно дізнатися причини звільнення Дєєвої зараз не є можливим, оскільки її особистий телефон відключений. На сторінці колишньої чиновниці в соцмережі теж нічого не говорить про те, що вона збиралася звільнятися. Навпаки, Дєєва підсумувала результати року своєї роботи в поліції і написала, що сподівається на ще більші успіхи. "Моєю мрією було знайомство з Міністром закордонних справ Канади Honorable Chrystia Freeland. Сьогодні ми з командою мали честь представити пані міністру впровадження гендерної політики МВС і створення першої жіночої асоціації правоохоронних органів. І навіть не очікували почути, що про успіхи МВС розповідають у світі як позитивний приклад. Вірю, що 2018 буде також надзвичайно цікавим!" - написала вона, забезпечивши пост фотографіями із зустрічі з канадським міністром. Серед інших є знімок Дєєвої, Авакова і Яценюка поряд з послом.  Нагадаємо, призначення Анастасії Дєєвої супроводжувалося низкою гучних скандалів. Перш за все виникли запитання щодо наявності у 24-річної чиновниці 10-річного трудового стажу, про який вона вказала у своїй анкеті. Дєєва розповіла, що її трудовий шлях почався в 15 років  з підробітку на телебаченні. Також перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в Facebook заявила про порушення процедури при призначенні заступника голови міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Але віце-прем'єр міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка проводила співбесіду з Дєєвою, неохоче прокоментувала журналістам питання про її призначення: "Я проводила співбесіду. Процедура не має офіційної вимог ... Це добра воля. Я підпис не ставила!». Разом з претензіями щодо порушення процедури призначення на посаду Анастасію Дєєву  супроводжував ще й скандал щодо еротичних фотографій з її участю. Водночас її начальник - Арсен Аваков заявив, що не бачить у цьому нічого поганого. Чоловік же Дєєвої погрожував судом ЗМІ, які підняли скандал навколо фото його дружини. Разом з тим скандал із фото висвітлювали і найбільші закордонні видання.
Економіка Гройсман скаржиться: З такими патріотами не треба мати ворогів Україна втратила мінімум 1% ВВП через блокаду Донбасу. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Що стосується балансу міжнародної торгівлі. За рахунок чого підвищився імпорт цього року? Те, що ми брали за українські гривні, з наших надр, це все було нашим... А зараз Україна наростила імпорт, зокрема енергоресурсів. Це сталося через блокаду Донбасу», - заявив він. Прем'єр підкреслив, що з «такими патріотами і ворогів мати не треба». Гройсман зазначив, що раніше російські бойовики «сиділи на хабарах, вивозячи українське вугілля і заробляючи максимум 10%». «А сьогодні олігархи Януковича контролюють уже 100% цієї економіки! Це сотні мільярдів гривень... Все це тисне на валютний ринок і провокує значні коливання, а також негативно впливає на торговельний баланс України. Ми втратили 1% ВВП через блокаду», - сказав він.
Політика Комплексний законопроект про концесію схвалений урядом Кабмін схвалив комплексний законопроект про концесію. Рішення ухвалено на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Чому немає концесії? Бо при владі були хапуги і злодюги, які не давали цього зробити. Це дуже проста і гірка відповідь: чому у нас така слабка економіка", - заявив прем'єр Володимир Гройсман під час обговорення питання. У свою чергу, перший віце-прем'єр Степан Кубів розповів, що законопроект вносить зміни в чотири основних закони щодо концесії об'єктів різних сфер. Зокрема, в законопроекті враховані положення законодавства ЄС про концесію. Враховано кращі світові досліди передачі в концесію. За його словами, цей проект документа передбачає чотири позиції: "Систематизація чинних законів України, які регулюють концесійну діяльність. Це гармонізація законодавства про концесію із законодавством про державно-приватне партнерство. А також імплементація кращого міжнародного досвіду залучення приватного бізнесу до розвитку інфраструктури. Також будуть усунені неточності і правові колізії, виявлені під час практичного застосування чинного концесійного законодавства", - підкреслив він. Також уряд схвалив ще два законопроекти, а саме внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів щодо створення умов для залучення приватного сектора до реалізації проектів на умовах державно-приватного партнерства, зокрема концесії, з метою модернізації інфраструктури. Прем'єр-міністр Гройсман, після презентації законопроектів, доручив Мінекономрозвитку оформити ці законопроекти в тижневий термін для того, щоб уряд зміг подати ці законопроекти в парламент відразу після нового року.
Суспільство Перший автобус зі звільненими українцями вже прибув на підконтрольну Україні територію Перший автобус зі звільненими з полону українцями вже прибув на підконтрольну Україні територію. Про це передає Укрінформ. Відзначається, то перший автобус вже прибув, проте очікують ще два. Першими були звільнені українські в'язні з ОРЛО. Перевезення проводять на автобусах «Богдан», поки невідомо, скільки саме полонених вже звільнили. Водночас в українських соцмережах поширюється хештег #Зустрінь_своїх. Ініціатори акції закликають увечері 27 грудня зустріти на військовому аеродромі «Бориспіль» 74 українців, яких мають звільнити з полону російських бойовиків на Донбасі.Нагадаємо, обмін відбувається в пункті пропуску "Майорськ", КПВВ тимчасово закрили через обмін заручниками. Передбачається, що 74 українців обміняють на 306 затриманих сепаратистів і кадрових російських військових.
Суспільство Уряд пообіцяв розв'язувати всі проблеми звільнених полонених Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення підготувати пропозиції щодо соціальної та економічної допомоги звільненим військовополоненим. Про це йшлося на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. «Я сподіваюся, що сьогодні все пройде нормально, цивілізовано і спокійно. Щоб наші... Щоб наші полонені могли стати вільними і були зі своїми сім'ями», - заявив він. Гройсман повідомив, що вчора говорив з Президентом Петром Порошенком ще до зустрічі з сім'ями. «Ми домовилися, що надамо все необхідне для підтримки наших військовополонених, починаючи від медичної підтримки, закінчуючи соціальною», - пообіцяв він. Прем'єр підкреслив, що дає доручення міністру соціальної політики «пропрацювати проблеми кожної родини через соціальні служби». «Цю роботу буде проведена спільно з Мінборони, Міністерством охорони здоров'я та іншими відомствами, щоб уже в січні їхні проблеми були розв'язані», - додав Гройсман.
Економіка Всупереч обіцянкам Кабміну газ все одно подорожчає Газ на вимогу МВФ неминуче подорожчає на 24-26%. Про це на прес-конференції заявив економіст Андрій Вігірінській, передає кореспондент АСН. "Бюджет на 2018 рік, безумовно, переглядатимуть. Але не зовсім коректно говорити, що в Україні занадто великі витрати і це дуже хвилює МВФ... Дохідна частина бюджету зросте наступного року мінімум на 18%. За рахунок чого відбувається зростання? Через  заявлені 3% ВВП, зростання курсу і від запланованої приватизації. Є також зовнішні фактори, які призведуть до зростання дохідної частини. Той же бензин, який ми закуповуємо, дорожчатиме. ​​А значить - і дохідна частина від ПДВ", - заявив він. Також експерт нагадав, що дефіцит платіжного балансу в 2018 році зросте до $7,7 млрд. "Це той ресурс, який Україні необхідно буде десь запозичувати: чи то це буде транш МВФ, чи то це повинні зовнішні інвестиції. Але з кожного з цих питань у нас все ще стоїть питання: а чи буде подальша співпраця з МВФ, чи будуть інвестиції тощо", - сказав він. Таке боргове навантаження, за його оцінками, неминуче призведе "до тиску на курс гривні, до девальвації і зростання цін". Вігірінській зазначив, що для подальшої співпраці з МВФ Україна неминуче повинна буде підняти ціни на газ уже в першій декаді наступного року мінімум на 24-26%. "Це, в свою чергу, знову збільшить кількість тих, хто потребуватиме субсидії. А це знову призведе до збільшення видаткової частини бюджету. Тому цей показник неминуче буде переглянутий, що спричинить негативні наслідки", - упевнений він. В цілому економіст вважає, що "ризиків з поповненням бюджету, а значить - і його виконанням насправді дуже багато".
Політика Вступ на посаду Трампа, війна в Сирії і теракти: українці назвали найважливіші події 2017 року Найважливішими політичними подіями у світі, згідно з соціологічним опитуванням українців, в році, що минає, стали обрання Дональда Трампа президентом США, війна в Сирії і теракти. Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Андрій Биченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми запитали, яку важливу політичну подію в світі громадяни назвали б подією року. Тут нічого несподіваного - вступ Трампа на посаду президента США - 16,7%", - зазначив експерт. За його словами, потім громадяни відзначили війну в Сирії (7,6%), війна в загальному - 4,8%, теракти в світі - 4,4%, випробування ракет КНДР - 4,6%. Крім того, опитані відзначили Брекзіт, санкції проти Росії - за них віддали голоси менше трьох відсотків опитаних. При цьому Биченко додав, що запитання про значущі політичні події року, що минає, громадянам ставилися у відкритій формі, тому події вони називали самостійно. Нагадаємо, Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Північної Кореї, увівши туди двох північнокорейських офіційних осіб.
Суспільство Між Україною і ОРЛО завершився обмін полоненими Між Україною і ОРЛО завершився обмін полоненими. Про це заявила голова групи так званої «ЛНР» з обміну полоненими Ольга Кобцева, передає РИА «Новости».. «Нам віддали 75 осіб», - розповіла Кобцева. На уточнююче запитання, чому віддали тільки 75, якщо передбачалося, що віддадуть 99, представник терористів повідомила, що частина людей вже відбула покарання і звільнилася, а деякі відмовився повертатися на окупований Донбас. Кобцева уточнила, що терористи віддали Україні 16 полонених. Процедура передачі проходила під наглядом представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста. Людей переправили в КПВВ Майорськ. Очікується, що Україна віддасть «ДНР» і «ЛНР» 306 осіб в обмін на 74. Українська сторона прийняла Владислава Овчаренка, Артема Ахмедова, Валентина Богдана та Едуарда Нєдєляєва.
Політика Аваков прокоментував звільнення своєї одіозної заступниці Дєєвої Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував звільнення своєї 25-річної екс-заступниці Анастасії Дєєвої. Він вдячний чиновниці за роботу і ті проекти, які вона успішно завершила, передає прес-служба МВС. «Анастасія Дєєва сьогодні завершила свою каденцію на посаді заступника міністра. Вона блискуче реалізувала всі проекти, які були заплановані. Дякую за службу», - підкреслив Аваков. Крім того, у себе в мікроблозі Twitter Аваков зазначив: «Скажу прямо - вона молодець! Блискуче реалізувала всі проекти, які були заплановані». За словами міністра, Дєєва в житты впорається з усіма викликами. Нагадаємо, 27 грудня Кабмін звільнив за власним бажанням заступника Авакова з питань європейської інтеграції Анастасію Дєєву. Сегодня Анастасия Деева завершила свою каденцию в должности зам. министра. Скажу прямо - она молодец! С блеском реализовала все проекты, которые были запланированы. Жизнь предлагает множество вызовов и, полагаю с ними она справится так же хорошо как и в МВД! Благодарю за службу! pic.twitter.com/h3CpULBAIE — Arsen Avakov (@AvakovArsen) 27 декабря 2017 г.
Кримінал Поліція Харкова завела справу на автошколу, де Зайцева вчилася Поліція веде розслідування щодо автошколи, в якій навчалася водінню учасниця кривавої ДТП 18 жовтня в Харкові Альона Зайцева. Про це повідомляє місцеве видання 057.ua. За словами заступника голови Нацполіції в Харківській області Сергія Чижа, цей блок виділили в окреме кримінальне провадження, яке було зареєстровано за ст. 367 КК України (службова недбалість). Розслідуванням займається окремий слідчий, вже ведуться слідчі дії. Нагадаємо, ДТП сталася 18 жовтня на вулиці Сумській. В результаті аварії загинули 6 осіб і ще 5 отримали серйозні травми. Раніше повідомлялося, що Зайцева може уникнути максимального покарання, бо в її справі є пом'якшувальні обставини. За словами адвоката Зайцевої, якщо суд прийме це до уваги, то вирок суду може бути не максимальним.
Здоров`я 10 симптомів, які попереджають нас про серйозні захворювання Протягом зими багато хто страждає від відносно нешкідливих нежиті та кашлю. Але іноді ми не беремо до уваги або ігноруємо усвідомлено  симптоми, які можуть бути ознакою серйозної хвороби. Звичайно, ніхто не любить походи до лікарів, але в деяких випадках це в буквальному сенсі збереже вам життя. Отже нижче ми наводимо 10 симптомів, при виявленні яких візит до лікаря просто необхідний. 1. Стрімка втрата ваги без очевидної причини Більшість з нас люблять схуднути, і якщо це виходить завдяки розумній дієті, спорту або зміні способу життя - це круто. Але безпричинна втрата ваги - це завжди погано. Якщо ви раптом втратите 5% ваги тіла - відразу йдіть до лікаря. Особливо варто поспішити, якщо цей симптом супроводжує втома, сонливість, а також той факт, що апетит у людини залишився на тому ж рівні. Безпричинна втрата ваги може бути ознакою хвороб кишечника, наприклад - не поглинання поживних речовин, надактивної щитовидної залози, діабету, депресії або навіть раку. 2. Припухлості на тілі Якщо ви помітили незвичайну припухлість в будь-якому місці вашого тіла, завжди повинні звертатися лікаря. Особливо припухлість у таких ділянках, як груди або мошонка, є причиною негайно бігти до лікаря. Більшість пухлин обумовлено не важким захворюванням, наприклад, доброякісні (не ракові) зростанням клітин (наприклад, ліпома, фіброма або кісти). Але всі вони повинні бути перевірені і діагностовані. Вам може знадобитися біопсія. М'які пухлини, такі як грижа, також потребують оцінки лікаря, оскільки деякі можуть спровокувати защемлення і навіть - втрату кровопостачання окремої частини кишечника. 3. Різкий біль у грудях Біль у грудях може бути викликаний багатьма причинами, деякі з них серйозні (наприклад, серцевий напад або тромб у легенях), а деякі ні (наприклад, спазм крихітних м'язів між ребрами або запалення реберного хряща). Біль у грудній клітці може бути викликаний кислотним рефлюксом або печією, які часто помилково приймають за серцевий напад. Хоча стенокардія (серцевий біль) і серцевий напад можуть викликати різні симптоми у різних людей різного віку, біль у грудях або здавлювання є основним небезпечним симптомом як для чоловіків, так і для і жінок. Біль може відчуватися як дискомфорт, тиск або печіння, може бути різким або як задушливі обійми. Раптовий біль у грудях завжди слід сприймати серйозно, і медична допомога потрібна негайно. Варто відразу ж звертатися в "швидку", якщо: - біль у грудях триває довше 15 хвилин- поширюється на руки, спину або щелепу- супроводжується задишкою, нудотою, потовиділенням або кашлем з кров'ю. 4. Проблеми з кишечником Багато людей соромляться йти до лікарів через проблеми з кишечником, але цей візит дійсно може врятувати ваше життя. Рак кишечника - одна з найбільш поширених хвороб-убивць, і він вражає все більше людей у молодому віці. Небезпечними ознаками є запор, діарея, болі в животі, що тривають більше двох тижнів, а також - кров або слиз у виділеннях - привід негайно звернутися до лікаря. Під час візиту постарайтеся максимально розслабитися і не бентежитися - ваш лікар звик займатися такими проблемами. 5. Кров там, де її не повинно бути Це небезпечний симптом, який нормальна людина навряд чи проігнорує. Але про нього все ж варто нагадати. Потрібно негайно йти до лікаря, якщо: - ви кашляєте кров'ю (можлива ознака тромбу в легенях або раку) -  почервоніння або темні плями, схожі на кавову гущу в блювоті (можлива ознака кровотечі в шлунку)- кровотеча між місячними або після заняття сексом (можлива ознака кровотечі шийки матки або матки - часто через поліп)- мають місце епізоди після менопаузної кровотечі після того, як ви вважали, що ваші періоди припинилися (можлива ознака раку матки). Одним словом, поява крові з будь-якого отвору - можлива ознака запалення тканин і вимагає звернення до лікаря. 6. Труднощі з ковтанням Проблеми з ковтанням зазвичай пов'язані з тимчасовим болем у горлі або тонзилітом. Але якщо у вас спостерігається постійна або наростаюча проблема з ковтанням - з болем або без нього, повідомте лікаря. Це може вказувати на проблему з механізмом ковтання, горлом, стравоходом або шлунком. Проблемне ковтання може бути наслідком багатьох різних станів і трапляється частіше в похилому віці через поганий м'язовий тонус. Це може ускладнити проковтування таблеток і їжі. Крім віку, утруднення ковтання може виникнути в результаті неврологічних проблем. Але якщо ви також відчуваєте себе ситим, незважаючи на дуже маленьке споживання їжі, якщо їжа застряє в горлі, зверніться до лікаря. Причина зазвичай пов'язана з проблемами зі стравоходом, а також треба перевіритися на рак стравоходу та шлунка. 7. Тривалий кашель Найчастіше кашель проходить протягом трьох тижнів і не вимагає ніякого лікування.  Однак, якщо ви страждаєте від постійного, грудного кашлю або задишки, треба досліджувати його причину. Кашель викликаний роздратуванням дихальних шляхів, а задишка говорить про те, що ваші легені не працюють добре. Це може бути ознакою астми, захворювань легенів або серцевої недостатності. Куріння є основною причиною кашлю. Вдихання хімікатів також викликає кашель і може призвести до більш серйозних захворювань, таких як хронічна обструктивна хвороба легень, пневмонія і рак легенів. Крім куріння, постійний кашель можуть викликати: - тривала інфекція дихальних шляхів, така як хронічний бронхіт, туберкульоз- астма - особливо якщо вона супроводжуються хрипами, здавленням грудної клітини і задишкою- алергія, наприклад на цвіль, пилових кліщів- бронхоектазія - коли дихальні шляхи легенів стають аномально розширеними- постназальна крапельниця - слиз, що стікає вниз по горлу з задньої частини носа, через запалення носа (риніт) або синусів (синусит)- шлунково-стравохідна рефлюксна хвороба - коли горло подразнюється шлунковою кислотою- деякі ліки, особливо інгібітори ангіотензинперетворюючого ферментного інгібітору, що використовуються для лікування високого кров'яного тиску і серцево-судинних захворювань - рідко кашель може бути симптомом більш серйозного стану, такого як рак легенів, серцева недостатність, легенева емболія, туберкульоз. 8. Періодичний біль Час від часу у всіх нас щось болить. Але якщо ви помітили, що біль повторюється, продовжує повертатися (наприклад, більше 3 тижнів) або стає все більш частим, постійним (наприклад, головний біль, розлад шлунка, біль у животі, біль у яєчку або біль у грудях), ви завжди повинні повідомляти лікареві.  9. Поява різних дефектів на шкірі Регулярно перевіряйте свою шкіру на будь-який дефект, просіть когось оглядати вашу спину та інші місця, які ви не можете побачити. Хоча в багатьох випадках новоутворення на шкірі виявляться нешкідливими, проте діагностований на ранній стадії рак шкіри можна легко вилікувати. - небезпечними ознаками, на які слід звернути увагу, є виразка або болячка, яка не загоюється протягом трьох тижнів - пляма на шкірі, яка збільшується, темніє, покривається лусочками, свербить, мокне або покривається кіркою. 10. Болить горло більше 3 тижнів Хворобливе горло - результат вірусних інфекцій, які є звичайними в цю пору року. Ці симптоми проходять приблизно через тиждень. Якщо горло болить довше, ви повинні звернутися до лікаря. Вам доведеться зробити аналіз крові. Потрібно, наприклад, виключити імунні розлади, такі як аномальне вироблення лейкоцитів, щоб виключити аномалії кісткового мозку, лімфому, лейкемію. Захриплість може бути пов'язана з м'язами або нервами навколо гортані або з самими голосовими зв'язками. Рідко захриплість виникає через потовщення голосових зв'язок і може бути викликана наростами, які в деяких випадках є злоякісними (особливо завзятих курців). Ніколи не ігноруйте захриплість або незрозумілу виразку або хворобливість горла, що тривають більше трьох тижнів. Більшість випадків раку порожнини рота, у якого немає симптомів, виявляються стоматологами.
Економіка В Україну за рік додатково надійшло $35 млрд валютної виручки - Гройсман Експорт українських товарів за 9 місяців 2017 року зріс на 20%. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Перейдемо до економіки. Сьогодні ми будемо розглядати важливе питання - експортну стратегію країни. Експорт країни - це десятки мільярдів доларів, які ми отримуємо в країну від виробництва нашої продукції. У 2017 році загальний експорт виріс майже на 20%, або за 9 місяців - це $35 млрд, які надійшли в Україну у вигляді валютної виручки, виробленої української продукції», - заявив він. Тому, за словами прем'єра, пріоритетом є підтримка українського експорту. Адже Україна вже сьогодні постачає свою продукцію, починаючи від сировини і закінчуючи металургійною, технологічною, в 160 країн світу. «При цьому частка експорту в країни ЄС вже становить майже 40%... Тому Україна повинна бути сильною в питанні поставок», - сказав він. Прем'єр нагадав, що з 2018 року запускається робота експортно-імпортного агентства. «І завдяки всьому цьому вже на 4 квартал ми отримаємо більше запланованих 3% зростання економіки», - спрогнозував Гройсман.
Суспільство Біля Горлівки проходить другий етап звільнення полонених, Порошенко на місці Поблизу окупованої російськими терористами Горлівки розпочався другий етап звільнення заручників. Про це повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, передає телеканал «112 Україна». «Фактично є початок другого етапу. Йде спочатку звірка списків, потім - обмін документами», - сказав він. За його словами, після цього пройде безпосередньо сам процес обміну. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, Президент України Петро Порошенко прибув на Донбас, щоб зустріти звільнених з полону бойовиків українських заручників. «Петро Порошенко вже на Донбасі, де зустрічає наших хлопців з полону», - написав він. Цеголко також уточнив, що віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила Президенту, що автобуси з нашими 58 хлопцями вирушили з Горлівки в Майорськ. «Це означає, що через 20 хвилин всі 74 наших заручники будуть на контрольованій території», - підкреслив він.
Суспільство Українці розповіли про подарунки, які хотіли б отримати на Новий рік Згідно з соціологічним опитуванням, українці хочуть отримати на Новий рік здоров'я, мир і хорошу роботу. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Щодо подарунків: найбільше люди в 2018 році хотіли б отримати здоров'я. Це зрозуміло. Мир у країні, лад у сім'ї, розуміння близьких і хорошу роботу", - зазначила експерт. За її словами, на роздачі подарунків переважна більшість українців хотіла б бачити традиційного Діда Мороза, за святого Миколая віддали голоси 14% опитаних - переважно жителі Західної України, 22% українців все одно, хто принесе їм подарунки. При цьому вона додала, що на відкрите запитання, кого громадяни хотіли б бачити у ролі цього самого Діда Мороза, вони не змогли відповісти, тільки 5% назвало Петра Порошенка, ще 4% визначили для цієї ролі Володимира Зеленського. Нагадаємо, в День Святого Миколая, 19 грудня, в Києві почалися основні новорічні заходи на Софійській площі.
Суспільство Всього 14% українців вважає, що країна рухається в правильному напрямі Всього 14% українців вважає, що країна рухається в правильному напрямі. Таку думку висловила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На жаль, в цьому році 74% відповіли, що країна розвивається в неправильному напрямі. Це набагато більше, ніж у минулому році", - зазначила експерт. За її словами, всього 14% опитаних вважають, що країна розвивається в правильному напрямі. При цьому вона додала, що навіть у 2015 році, коли спостерігалося значне падіння економіки, більше людей вважали напрямок руху країни правильним. У той же час в жовтні 2009 року курс розвитку країни підтримувало ще менше жителів - 7%, тоді як 81% опитаних стверджували, що Україна рухається в неправильному напрямі. Як пояснила І. Бекешкіна, серед причин неправильного напряму розвитку країни опитані називали продовження війни на Донбасі, високий рівень корупції, зростання цін, падіння доходів, відсутність впевненості в майбутньому у людей, знецінення національної валюти. Проте громадяни підтримують лібералізацію візового режиму з ЄС та європейську інтеграцію, децентралізацію і зростання соціальної активності громадян, зміцнення обороноздатності країни. Також експерт уточнила, що причини не підтримки курсу країни зберігаються протягом вже декількох років. Нагадаємо, Україна ковзає назад по старому шляху корупції та репресій. Про це на прес-конференції заявив представник Human Rights First Брайан Дулі.
Суспільство Українці люблять Новий рік за зустрічі з друзями, очікування кращого і вихідні - опитування 86% українців люблять новорічні свята - за їхніми словами, ці дні дарують їм зустрічі з друзями, очікування кращого і вихідні. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Абсолютна більшість українців - 86% - любить новорічні свята. Не люблять ці свята тільки 4%", - зазначила експерт. За її словами, серед причин любові новорічних свят українці називають зустрічі з друзями і близькими, очікування кращого, радість дітей і те, що ці дні - вихідні. При цьому Бекешкіна додала, що Різдво тільки 25 грудня відзначить всього 1%, ще 15,5% відзначатиме обидва свята - і 25 грудня, і 7 січня. Як пояснила директор фонду, більшість жителів країни залишаються прихильниками старих традицій. Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» щодо святкових і неробочих днів», за що з третьої спроби проголосували 238 нардепів. Так, 16 листопада парламент вирішив, що Різдво відзначатиметься за Юліанським та Григоріанським календарями: 25 грудня і 7 січня.
Суспільство Бойовики «ДНР» заявили, що одна полонена відмовилася повертатися в Україну Колишня військовослужбовець ЗСУ відмовилася виїжджати на територію України. Про це заявила така собі «уповноважена з прав людини» у так званій «ДНР» Дар'я Морозова, передає сайт сепаратистів. «Одна людина відмовилася їхати в Україну», - зазначила Морозова. Представники бойовики заявили, що передали Україні 58 осіб. Зараз Україна і бойовики ОРДЛО завершили процес обміну заручниками. Відзначається, що серед звільнених українців - ультрас луганської «Зорі» Владислав Овчаренко, Артем Ахмеров, військовий-контрактник Валентин Богдан і блогер Едуард Нєдєляєв. Також був звільнений вчений-релігієзнавець Ігор Козловський. Це перший за останні 2 роки і поки найбільший обмін полоненими. Всього на підконтрольну територію повернулися 74 заручники, 16 з «ЛНР» і 58 з «ДНР».
Суспільство оформление ленты  Звільнених українців відразу відправлять на медобстеження Звільнених українців після повернення на підконтрольну територію відразу ж відправлять на обстеження. Про це журналістам повідомила мати одного з військовополонених, які сьогодні повернулися в Україну, передає кореспондент АСН. «Після зустрічі з рідними всіх наших дітей заберуть на медичне обстеження. Адже, наприклад, мій син був у полоні 1050 днів. У деяких військовополонених була контузія. Багатьом потрібна медична допомога, тому сьогодні після нашої зустрічі в аеропорту їх повезуть до лікарні на обстеження», - розповіла мати одного з військових. Зараз в аеропорт «Бориспіль» приїжджають люди, які хочуть зустріти звільнених українців. Побратими і учасники АТО також приїхали зустріти військовополонених. Нагадаємо, між Україною і терористами ОРДЛО в середу, 27 грудня, відбувся обмін полоненими. Всього на підконтрольну територію повернулися 74 заручники, 16 з «ЛНР» і 58 з «ДНР». Серед звільнених українців - ультрас луганської «Зорі» Владислав Овчаренко, Артем Ахмеров, військовий-контрактник Валентин Богдан і блогер Едуард Нєдєляєв. Також був звільнений вчений-релігієзнавець Ігор Козловський.
Економіка Кабмін затвердив експортну стратегію попри «сміливі» зауваження міністра В ході засідання Кабміну була затверджена експортна стратегія України. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку Наталія Микольська, передає кореспондент АСН. «Стратегія пройшла узгодження з усіма відомствами. Нам важливо вже в 2018 році запустити ефективну підтримку держави нашого експорту», - заявила вона. Прем'єр Володимир Гройсман подякував Міністерству економічного розвитку за підготовку «комплексного документа». Водночас міністр енергетики Ігор Насалик зробив зауваження, що в стратегії не враховані положення щодо забезпечення експорту енергоносіїв. Гройсман назвав це зауваження «сміливим», нагадавши, що стратегічна мета України - відмовитися від енергетичної імпортозалежності і перейти на експорт енергоносіїв у результаті збільшення видобутку власного газу. Микольська підкреслила, що стратегія «є живим документом», в неї можуть вноситися зміни. «Плюс моніторинг її виконання буде кожні півроку», - додала чиновниця.
Політика СБУ не погодила призначення громадянина Польщі главою «Укртрансгазу» Служба безпеки України не погоджувала питання призначення на посаду в ПАТ «Укртрансгаз» громадянина Польщі Павла Юзефа Станчака. Про це повідомили в прес-центрі СБУ на своїй сторінці у Facebook. У спецслужбі уточнили, що узгодження є прерогативою виключно НАК «Нафтогаз України». Також у СБУ додали, що при призначенні на високі посади осіб, які матимуть доступ до держтаємниці, здійснюється надання допуску та проведення необхідної перевірки. «На сьогодні в Службу безпеки України не надходили документальні матеріали для розгляду питання про надання пану Станчаку допуску до державної таємниці», - додали в СБУ. Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомляли про те, що Павло Юзеф Станчак 23 грудня призначений на посаду голови ПАТ «Укртрансгаз». За даними журналістів, контракт з ним буде укладено терміном на один рік. У вересні СБУ заблокувала призначення Станчака. У «Нафтогазі» наполягали, що кандидатура Станчака більш ніж вдала, оскільки він працював PGNiG, сам виділяв оператора ГТС GAZ-System. Однак спецслужба не прибрала секретний гриф з «Укртрансгазу».
Політика У Facebook повідомили причини блокування аккаунта Кадирова в Instagram Соцмережа Facebook розповіла про причини блокування акаунтів глави Чечні Рамзана Кадирова в Instagram. Як відзначили в прес-службі, блокування сталася через санкції, введені Мінфіном США. «Нам стало відомо, і ми підтверджуємо, що акаунти належали особі або велися від особи, яка входить до переліку громадян особливих категорій, на які поширюється дія торгово-економічних санкцій США. У зв'язку з цим Facebook несе юридичне зобов'язання деактивувати акаунти цієї особи», - підкреслили у Facebook. Нагадаємо, сторінки Кадирова було заблоковано 23 грудня. Раніше Кадиров очолював у РФ рейтинг найбільш цитованих політиків-блогерів. Тільки в Instagram на нього були підписані 3 млн чоловік. Сам одіозний політик заявив, що «дивно виглядає демарш Instagram, який до цих пір намагався робити видимість незалежності від офіційного Вашингтона. І чомусь він пішов відразу ж після публікації санкцій мінфіну США».Як відомо, Кадирова минулого тижня включили до списку санкцій «список Магнітського» міністерства фінансів США. Кадирова вважають довіреною особою президента країни-агресора Вадимир Путіна.
Суспільство Більше половини українців були щасливі в році, що минає, - соцопитування Більше половини громадян України вважають, що в році, що минає, були щасливі - абсолютно або переважно. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "59% українців відповіли, що вони цього року були дуже або переважно щасливими. Нещасливих у нас виявилося значно менше", - зазначила експерт. За її словами, незважаючи на всі труднощі, жителі практично всіх регіонів країни вважають минулий рік щасливим для себе. Виняток, за словами І. Бекешкіної, склали лише респонденти, які проживають у Донецькій і Луганській областях. "На Донбасі люди були переважно нещасливими", - додала соціолог. Нагадаємо, згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», на першому місці серед проблем, які хвилюють українців, виявилося зростання цін - безконтрольне подорожчання всього і вся. Цим стурбовані 53% українців. Також хвилює війна і безробіття, а ось відносини Росії і України, а також статус російської мови потрапили в кінець цього «списку проблем».
Суспільство Опубліковано список звільнених з полону українців Опубліковано список звільнених з полону заручників, яких утримували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Прізвища перерахували на сайті  Верховної Ради України. Відзначається, що звільнили, зокрема, бійців батальйону «Кривбас» Миколу Герасименка і Олександра Лазаренка, який потрапив у полон в лютому 2015 року поблизу Дебальцевого. Звільнено вченого Ігоря Козловського, активіста Володимира Фомічова і главу Нацгвардії Євгена Чуднецова, якому бойовики погрожували 30 роками в'язниці. Повернулися «кіборги» Олександр Морозов та Іван Ляса, що перебували в полоні з 2014 року. Звільнено бійця, який воював на Савур-Могилі - Олексія Кириченка. Ультраса луганської «Зорі» Владислава Овчаренка російські терористи засудили до 17 років в'язниці, а його друга Артема Ахмерова - до 13 років колонії. Серед звільненіх сегодня - Ігор Козловський Український вчений та громадський діяч, відомій в Україні та світі фахівець з релігійніх, духовних и псіхофізічніх систем. Кандидат історічніх наук. Президент Центру релігієзнавчіх досліджень та міжнародних духовних стосунків. - Георгій Тука (@tuka_george) 27 грудня 2017 р.
Економіка Основою бюджету-2018 є девальвація та інфляція – експерт Девальвація і інфляція – основні «постулати» державного бюджету 2018 року. Про це на прес-конференції заявив член Економічного дискусійного клубу Ігор Гарбарук, передає кореспондент АСН. «З доходами в бюджеті наступного року насправді все складно. Це точно не бюджет розвитку. А знову бюджет падіння. Адже «каркас» бюджету 2017 року і 2018 року – один і той же. Просто додали додаткові «хотілки» у вигляді збільшення фінансування окремих органів влади», - заявив він. Економіст прогнозує, що бюджет на 2018 рік неминуче буде переглянутий. За аналогією з бюджетом 2017 року, коли бюджет в частині асигнувань на субсидії переглядався тричі. «Ключовими постулатами бюджету на 2018 рік будуть: інфляція і девальвація, як би сумно це не звучало...  Адже показники закладені в бюджет просто нереальні. Багато в чому Кабмін керувався популістськими, а не реалістичними розрахунками. Тому такий бюджет точно бюджетом зростання назвати не можна. Влада однією рукою дає, а другою – забирає у вигляді девальвації і інфляції», – зазначив він.
Культура Співак Алексєєв відкликав заявку на участь у відборі на «Євробачення-2018» Популярний співак Алексєєв відкликав заявку на участь в національному відборі на «Євробачення-2018». Про це повідомляє СТБ. Менеджери виконавця повідомили продюсерам Національного відбору, що Алексєєв прийняв рішення відкликати свою заявку. Причини рішення названі не були. Відзначається, що команда Нацвідбору на чолі з музичним продюсером Русланом Квінтою не розглядала Алексєєва як потенційного учасника відбору, а глядачі не побачать артиста в прямих ефірах в лютому. Раніше Alekseev офіційно заявив, що закінчив співпрацю з Русланом Квінтою. «Змушений повідомити, що ми припинили співпрацю з Русланом Квінтою в якості музичного продюсера і артиста», - повідомив виконавець. Нагадаємо, Микита Алексєєв був визнаний найкращим виконавцем в Білорусі. Алексєєв став переможцем в номінації «Співак року» в білоруській музичній премії «Наша Ліга», яка оголосила кращих музикантів 2017 року.
Політика оформление ленты  Порошенко зустрів колишніх військовополонених "ОРДЛО", що повернулися на батьківщину 74 українських заручника, яких незаконно утримували в Донецьку і Луганську зустрілися на рідній землі зі співвітчизниками. Серед зустрічаючих — і президент України Петро Порошенко і посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Порошенко, одягнений у військову форму, привітався і обійнявся з кожним з колишніх полонених. Військові переодяглися в нову форму ЗСУ і, як пишуть волонтери, що їх супроводжують, "пораділи як діти". "Вітаю наших хлопців на рідній землі. Спасибі всім, хто доклав зусиль до звільнення українських заручників, в тому числі нашим міжнародним партнерам — Angela Merkel і Emmanuel Macron", - написав Порошенко. Відразу ж після короткої зупинки колишніх полонених відправлять до Харкова, а звідти — на військовий аеродром в Борисполі, де їх з 18 вечора очікують кілька тисяч тих, що зустрічають друзів і родичів, а також — величезна кількість преси. Нагадаємо, в полоні у терористів залишаються Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко, Олександр Коріньков, Микола Карпюк, Станіслав Кліх і інші захисники України — в загальній кількості це 103 людини в Донецьку і Луганську, десятки в РФ.
Політика Меркель і Макрон закликали звільнити всіх полонених Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали звільнити всіх полонених. Заяву європейських лідерів оприлюднили на сайті уряду Німеччини. «Меркель і Макрон закликали конфліктуючі сторони сприяти обміну полоненими, що лишилися в неволі. Крім того, Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) повинен бути наданий повний доступ, і пошук МКЧХ зниклих без вісти осіб повинен бути підтриманий», - наголошується в заяві. Глави держав також підкреслили, що альтернативи мирному врегулюванню конфлікту немає. Нагадаємо, 27 грудня пройшов обмін полоненими між Україною і російськими терористами. На підконтрольну Україні територію повернулися 73 заручника, одна колишня військовослужбовець ЗСУ вирішила залишитися на окупованій території. 16 українців повернулися з так званої «ЛНР» і 57 українців – з «ДНР». Україна передала на окуповану територію 233 людини.
Суспільство У 2017 році в Україні стало набагато більше оптимістів Більше 30% українців дивляться в майбутній 2018 рік з оптимізмом, тоді як 28% відчувають тривогу. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми традиційно запитуємо, що відчуваєте, коли думаєте про майбутнє країни. Якщо порівнювати з минулими роками, то явно переважають позитивні почуття", - зазначила експерт. За її словами, 51% респондентів назвали надію, 31% — оптимізм, тоді як 28% відчувають тривогу. "Оптимізм істотно виріс за останній рік", - додала соціолог. При цьому І. Бекешкіна додала, що аналогічну кількість оптимістів в Україні фіксували в Україні після Помаранчевої революції. Також експерт наголосила, що негативні очікування демонструють люди, які проживають на Донбасі. Нагадаємо, у зв'язку з виборами президента Росії українці можуть очікувати чергове загострення в конфлікту на сході країни. Таку думку висловив радник Дирекції Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Полтораков на прес-конференції.
Суспільство оформление ленты  У Києві жорстоко покарали маршрутників, які відмовляють у проїзді дітям загиблих атовців Активісти заблокували рух маршруток від компанії-перевізника «АТН» — як заявляють небайдужі кияни, водії саме цього перевізника кілька разів відмовляли в безкоштовному проїзді дітей загиблих фронтовиків. Як повідомив в ФБ народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко, вони разом з активістами відвідали офіс компанії-перевізника, але начальство втекло. "Блокуємо маршрутки компанії-перевізника ''АТН'', яка кілька разів незаконно відмовляла в безкоштовному перевезенню дітей загиблих фронтовиків. Прийшли в офіс фірми, начальство кудись зникло. Що ж, доводиться так привертати до проблеми увагу", - написав нардеп. У той же час водії вимагають активістів звертатися зі скаргами до їх начальству. На даний момент акція мирна, зіткнень не відбувається. Потрібно відзначити, що деякі пасажири їй обурилися, тому що не можуть дістатися додому без цих маршруток.
Наука і технології оформление ленты  Tesla Model X перемогла Toyota Land Cruiser в незвичайному змаганні Двоє автомобілістів любителів вирішили позмагатися — хто сильніший позашляховик чи електрокар. Позашляховик Toyota Land Cruiser Prado (2200 кілограмів), з дизельним двигуном потужністю 173 кінських сили і обертовим моментом 410 Нм. прив'язали тросом до Тesla Model X (2600 кілограмів) в модифікації P90D з двома електродвигунами на 762 кінські сили і обертовий момент 970 Нм. На відлік автомобілі одночасно стартували і електрокар відразу отримав перевагу, потягнувши за собою позашляховик. Ще через кілька хвилин марної боротьби водій джипа здався. Електрокар протягнув джип кілька десятків метрів. За кілька днів відео подивилися майже мільйон разів. У той же час його автори закликали не повторювати експеримент, оскільки після такого "конкурсу" Тесла може анулювати гарантію на авто. Як пояснюють фахівці, весь секрет в тому, що електрокар відразу ж після натискання педалі стартує і моментально розганяється, що дало йому декілька часток секунди переваги перед більш довго "думаючими мізками" позашляховика.
Кримінал оформление ленты  Даша Астаф'єва розповіла про нервові зриви і хворобу через нареченого, підозрюваного в корупції Одна з найкрасивіших українок Даша Астаф'єва прийшла на суд підтримати свого нареченого бізнесмена, якого підозрюють в розкраданні 27 мільйонів гривень. На порозі суду співачка розповіла журналістам, що дуже страждає майже півроку: скасувала весілля, заробляє сама і хворіє на псоріаз, передає ТСН. Співачка стверджує, що впевнена в тому, що хотіла б провести залишок життя саме з цією людиною. Даша Астаф'єва виглядала втомленою, виснаженою, з синцями під очима. Вона каже, що змушена працювати за двох, оскільки Кім сидить під домашнім арештом. Вони з Артемом Кімом побралися цього літа, а зустрічаються вже два роки. Справа ж проти Кіма розслідується вже п'ять років. Тепер прокурори вимагають посадити його в СІЗО, оскільки Кім перестав з'являтися на виклики слідчих.
Економіка АМКУ: 3 мережі автозаправок причетні до різкого підвищення ціни на автогаз Антимонопольний комітет визнав три компанії відповідачами у справі про договірні антиконкурентні дії на ринку скрапленого газу в кінці літа 2017 року. Як повідомляє focus.ua з посиланням на прес-службу АМКУ, мова йде про компанії "Надежда", WOG і ОККО. Розгляд розпочато 26 грудня 2017 року. Були залучені в якості відповідачів сім юридичних осіб, що входять до групи "Надежда", три юридичні особи, що входять до групи WOG, і дві юридичні особи, що входять до групи ОККО. АМКУ здійснив 10 позапланових виїзних перевірок суб'єктів. Також АМКУ направив вимоги надати інформацію до 72 суб'єктам господарювання та органам влади, консалтинговим агентствам і торговим біржам. Отримана інформація підтвердила наявність в діях певних суб'єктів господарювання узгоджених дій. Оскільки розгляд ще триває, то перелік відповідачів може бути розширено.
Політика оформление ленты  У Харкові приземлилися 9 вертольотів з колишніми полоненими "ОРДЛО" Всі 9 вертольотів з колишніми полоненими "ОРДЛО", а також — з офіційними особами приземлилися на пересадку в Харкові. Звільнених в'язнів терористів в аеропорту зустрічали військові, президент Петро Порошенко, Патріарх Філарет, Ірина Геращенко, Валерія Лутковська, посол Франції в Україні, представник посольства Німеччини та багато інших. Зустрічаючи наших громадян в аеропорту Порошенко подякував їм за мужність і витримку, пообіцяв підтримку держави в реабілітації. Також Порошенко пообіцяв, що Україна буде домагатися швидкого звільнення всіх інших 103 заручників. Порошенко також констатував, що хоча і в Харкові колишніх бранців зустрічає багато людей, але в Києві на них чекає величезна кількість людей, незважаючи на величезну затримку в часі, холод. Після промови Порошенка, військові та колишні в'язні відповіли "Героям слава" і раптово заспівали Гімн України. Організатори зустрічі, вочевидь, не передбачили цього і гімн співав весь аеропорт без музичного супроводу. Двом колишнім полоненим вже в аеропорту Харкова вдалося побачитися з родичами. Сцена довела до сліз присутніх.
Кримінал оформление ленты  Банду кривавих кілерів спіймали на Київщині У Київській області працівниками кримінальної поліції Київщини та Одещини розкрито два резонансні вбивства. 26 грудня були встановлені і затримані підозрювані у викраданні і вбивстві громадян України, які сталися в цьому році в Київській та Одеській областях. Деяких з підозрюваних оголошено в міждержавний розшук, повідомив на своїй сторінці в соцмережі заступник глави Нацполіціі України В'ячеслав Амброськін. За його словами, в липні цього року в Київській області в поліцію звернулася жінка, яка повідомила, що її чоловік, 1970 р.н., виїхав на своєму автомобілі на зустріч і зник. Кілька місяців поліція марно шукала чоловіка. В результаті вийшла на кілерів, які добровільно вказали місце поховання вбитого. В Одеській області також за результатами проведення пошукових заходів вчора було виявлено місце поховання ще двох чоловіків, 1949 і 1956 р.н., які були викрадені ще в жовтні 2017 року. Підозрювані у скоєнні злочину встановлені. Проводяться пошукові заходи щодо затримання вбивць.
Політика оформление ленты  Дєєва розповіла, що робитиме після звільнення і побажала українцям "окультурюватися" Призначена зі скандалами і без конкурсу на посаду заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і звільнена сьогодні Кабміном з цієї посади Анастасія Дєєва розповіла, чим буде займатися далі. На своїй сторінці в соцмережі вона написала великий пост вдячності міністру і всій іншій команді, з якою "вдалося втілити так багато". Колишня чиновниця також вказала на сторінці в соцмережі, що припинила роботу в МВС дві години тому. "Яким же неймовірним ти видався, 2017-й! Гортаю наш з командою фінальний звіт і не вірю, що нам стільки всього вдалося втілити в життя лише за рік. Так, я закінчую свою роботу на позиції заступника міністра, сьогодні уряд підтримав мою відставку за власним бажанням. Однак я буду продовжувати розвивати проекти, пов'язані з гендерною рівністю, захистом жінок і дітей. Так, було складно, кожен день був справжнім забігом на дистанції з перешкодами, звичайно, довелося пережити чимало негативу, але я не втомлюся повторювати: коли віриш в те, що робиш, приділяєш найбільшу увагу речам, які дійсно цього варті, близьким, їх підтримці — можна сміливо йти вперед, не зупиняючись", - написала вона. Річний звіт про роботу департаменту Дєєвої можна прочитати тут. Не забула вона згадати і про численних критично налаштованих до неї громадян: "А всім (злий смайлик) раджу вставати з дивана і робити щось корисне, хоча б для сусідів чи двору, і більше читайте, щоб культура нашого суспільства не зводилася до банальних «туалетних» жартів і "зради", - написала колишній заступник Авакова.
Політика Звільнений Ігор Козловський: Ми постійно відчували любов народу Український історик і релігієзнавець Ігор Козловський, який тривалий час пробув у полоні, після звільнення з полону на аеродромі в Харкові звернувся до співвітчизників. Чоловік говорив тихим досить спокійним голосом і тримався дуже гідно і гордо. "Народ України, ми повернулися. Я відчуваю в своєму серці щастя і те, що поет назвав" Чуття єдиної родини ". Ми дійсно єдина сім'я. Нас об'єднує не тільки ця земля, це повітря. Не тільки нас об'єднує наша спільна робота. Нас об'єднує наше бажання зробити так, щоб кожен з нас був вільним. Моє серце зараз співає пісню. Воно співає пісню любові до народу України", - сказав Козловський. За його словами, заручники пройшли через тортури, тиск, але постійно відчували любов народу, любов людей, які молилися за них. На даний момент всі звільнені заручники вже підлітають до аеропорту Бориспіль, де на них чекає урочиста зустріч.

Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття авантуризму та пристрасті приведе....
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Астролог Тамара Глоба 8 травня 2024 року розкриє, які несподіванки задумали зірки для кожного з нас Зміст ....
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
8 травня 2024 року багато хто може бути схильний до нездужань і загострень різних захворювань, попереджає Павл....
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
більше матеріалів




/-2,3024230003357-/ /-pc-/
Top