counter
Архів Повернутись назад 27 Липня 2017
27 Липня
Суспільство оформление ленты  Міністр Омелян вирушив у Дніпро в плацкартному вагоні, щоб проконтролювати «Укрзалізницю» Міністр інфраструктури України Володимир Омелян з Києва в Дніпро їхав у плацкартному вагоні, щоб перевірити сервіс «Укрзалізниці». Про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook. «Наступного разу поїдемо плацкарти з новим главою УЗ, щоб дискусія була не стільки мільйонів зарплати він повинен отримати, а який сервіс отримують пасажири залізниці! Як на мене, хороша ідея, щоб чиновники їздили в плацкарті, тоді реформи підуть швидше», - підкреслив Омелян. За його словами, він оглянув усі вагони. Серед мінусів міністр назвав вологу білизну і нестерпну духоту на початку подорожі. «Зате потім кондиціонери працювали, половина туалетів - навіть вакуумні. Шкода, що історії, як ми будемо подавати на перон охолоджені вагони влітку і теплі - взимку, так і залишилися казками», - додав Омелян. Він також уточнив, що на вокзалах безлад, який «нагадує ранній Шанхай, а не Європу або хоча б Польщу».
Кримінал На Донбасі бойовики за добу 17 разів обстріляли позиції ЗСУ За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі терористи 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО в Facebook. За даними штабу, з 18 години і до опівночі активність бойовиків була незначною, але повної тиші ввечері на Донбасі не було. Так, на донецькому напрямку бандити двічі били по позиціях сил АТО з гранатометів і стрілецької зброї в районі Авдіївки. На маріупольському напрямі великокаліберні кулемети ворога працювали неподалік селищ Водяне та Мар'їнка. Зі стрілецької зброї злочинці обстрілювали укріплення українських сил в Золотому і Станиці Луганській на луганському напрямку. А з озброєння БПМ били по Новозванівці. «Всього за минулу добу бандформування 17 разів порушили режим перемир'я. Сили АТО 11 разів відкривали вогонь», - відзначили в штабі.
Політика оформление ленты  Саакашвілі зібрався повернутися в Україну попри позбавлення громадянства Екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що буде боротися за право повернутися в Україну, незважаючи на рішення про позбавлення його громадянства. Про це політик заявив у відеозверненні. «Я простий українець. Зараз зі мною поводяться так само, як і зі звичайними громадянами, ігноруючи їхні права. Я прожив в Україні понад 13 років, брав участь у трьох революціях. У мене тільки одне громадянство - українське, і я не буду позбавлений його. Я не залишуся деінде і не зміню свій статус, я буду боротися за своє законне право повернутися в Україну», - заявив Саакашвілі. Нагадаємо, 26 липня Державна міграційна служба повідомила, що наказом президента України Петра Порошенка Саакашвілі позбавлений громадянства України. Пізніше з'ясувалося, що причиною такого рішення нібито став «обман, свідоме подання неправдивих відомостей або фальшивих документів». У Грузії проти Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують у розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.
Політика Сенат США остаточно узгодив санкції проти Росії У Конгресі США остаточно досягли принципової домовленості з Сенатом про затвердження законопроекту, що посилює санкції проти Росії. Про це повідомляє видання The Hill. Як заявив голова Комітету з міжнародних відносин Боб Коркер, Сенат має намір просуватися далі, щоб затвердити санкції проти Ірану, КНДР і Росії, розроблені Палатою представників. За його словами, після обговорення з керівником республіканської більшості Палати представників Кевіном Маккарті вони досягли угоди, яка «дозволить відправити законодавство з санкціями на стіл президента».Крокер додав, що не йдеться про зміну положень щодо санкцій проти Росії, або обмежень президента скасовувати їх одноосібно. Основна суперечка полягає у підходах двох палат до покарання Північної Кореї. Нагадаємо, 25 липня Палата представників переважною більшістю голосів (419 проти 3) прийняла проект закону з новим пакетом санкцій проти Росії, Ірану, а також Північної Кореї. Документ  має бути затверджений Сенатом і підписаний президентом США.
Події Рятувальники зміцнили стіну постраждалого від вибуху будинку в Києві Рятувальники ДСНС поставили спеціальні конструкції, щоб уникнути обвалу балкону другого поверху будинку по вул. Бурмістенка, 12 в Києві, де 26 липня стався вибух. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. «Для запобігання подальшого руйнування залізобетонних конструкцій підрозділом аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Києві встановлені відповідні будівельні розпірки», - зазначили у відомстві. Зараз рятувальники продовжують розбирати завали для пошуку можливих людей, що залишилися в будинку, працює кінологічна служба. До ліквідації наслідків вибуху залучалися 125 представників особового складу та 31 одиниця техніки. Рятувальники, медики і поліція всю ніч чергували біля будинку. Нагадаємо, 26 липня близько 16:00 в 9-поверховому житловому будинку по вул. Бурмістенка, 12 у Голосіївському районі Києва стався вибух, загинула літня жінка. Рятувальники евакуювали 34 особи.
Суспільство В Україну прийшли грози з градом і сильним вітром В Україні у четвер, 27 липня, очікуються грози і шквали. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. За даними Укргідрометцентру, у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Одеській та Миколаївській областях очікуються грози, в окремих районах з градом. Крім того, дощі будуть супроводжуватиметься шквальним вітром 15-20 м/с. У Києві також очікується гроза. Разом з тим, синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook попередила, що спочатку в Україну прийде похолодання, а з найближчого понеділка настане справжня спека. «З найближчого понеділка в Україну увірветься серйозна спека... Використовуйте найближчі вихідні для максимального синоптичного задоволення і надихайтеся наперед. Адже субота і неділя будуть в райських межах +23 ... +27 градусів. А вже з 31 липня - вікна закривайте, водою запасіться, квіти з балконів на підлогу переставте, про відповідний одяг подумайте», - підкреслила вона. Нагадаємо, напередодні через негоду було знеструмлено 147 населених пунктів у 4 областях.
Політика оформление ленты  Нардеп Поляков подав апеляцію: він не збирається носити електронний браслет Адвокати нардепа Максима Полякова подали апеляцію на рішення суду про те, що парламентарій повинен носити електронний браслет і здати всі свої паспорти. Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Моїм адвокатом подана апеляційна скарга на постанову Солом'янського районного суду міста Києва від 21.07.2017 р. Ця постанова є незаконною і прийнята з перевищенням повноважень у частині покладання на мене додаткових процесуальних обов'язків», - заявив Поляков. Нагадаємо, 21 липня Полякову суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень, носіння електронного браслета і заборону на виїзд за межі Києва та Умані без дозволу слідчих. Раніше Верховна Рада позбавила Максима Полякова недоторканності, проте не дозволила затримання і арешт. 13 липня Полякову вручили підозру в отриманні коштів і лобіюванні інтересів іноземної компанії «Фуджейра», яка видобуває бурштин.Пізніше правоохоронці скаржилися, що нардеп не дає надіти на нього браслет.  
Спорт Німецький боксер Хук про бій з українцем Усиком: буде битва, яку не можна пропустити Німецький боксер Марко Хук заявив, що радий майбутньому бою Всесвітньої боксерської суперсерії, де він зустрічається з українцем Олександром Усиком. Про це він повідомив сайту WBSS. «Я дуже радий, що зустрічаюся з так званим фаворитом турніру вже в першому бою. Це безперечно буде битва, яку не повинен пропустити жоден шанувальник. Я вигравав титули чемпіона світу і багато разів захищав їх, але трофей Мохаммеда Алі унікальний, я б хотів виграти його», - сказав Хук. У свою чергу Усик також підкреслив, що з нетерпінням чекає початку турніру. «Зараз я не думаю про свого супротивника. Я зосереджений на моїй підготовці, у мене є багато справ у моєму тренувальному таборі. Якщо він захоче, він може подумати про мене», - додав українець. Нагадаємо, бій Усик - Хук відбудеться в Німеччині 9 вересня.
Наука і технології оформление ленты  Безпілотний БТР «Фантом-2» успішно пройшов випробування - Порошенко Безпілотний БТР «Фантом-2» успішно пройшов випробування. Про це в своєму мікроблозі Twitter заявив президент України Петро Порошенко. «Безпілотний БТР «Фантом-2»: потужний і ефективний і вже підтвердив свою надійність під час успішних випробувань», - написав глава держави. Безпілотний БТР «Фантом»-2: потужніший та ефективніший, і вже підтвердив свою надійність під час успішних випробувань.#GlorytoUkraine pic.twitter.com/9eZbI8HKzh — Петро Порошенко (@poroshenko) 27 липня 2017 р. Тестові стрільби «Фантома» відбулися 26 липня. В оновленій версії безпілотника є нова колісна формула 8х8, замість 6х6 в першій версії. Зміни дозволяють розмістити на ньому більше корисного навантаження, встановити більш потужну зброю. Також встановлена ​​більш потужна силова установка і збільшений запас автономного ходу. Зараз «Фантом» готують до проходження державних випробувань з автоматичним кулеметом великого калібру і інтегрованим високоточним ракетним озброєнням.
Події Близько 40 осіб з постраждалого від вибуху будинку в Києві переселені в тимчасове житло - КМДА З постраждалих в результаті вибуху квартир у будинку в Голосіївському районі Києва тимчасово переселені 36 осіб. Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Спасибко, повідомляє прес-служба КМДА. "Станом на 8:00 27 липня 36 мешканців з 17 приміщень відселені з будинку до готелю-гуртожитку Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Житло, яке отримали постраждалі, обладнане всім необхідним", - повідомив заступник голови КМДА. Він уточнив, що на місці події працює цілодобовий штаб і з мешканцями постраждалого будинку ведеться робота. Нагадаємо, в результаті вибуху в 9-поверховому житловому будинку по вул. Бурмістенка, 12, в Голосіївському районі Києва стався обвал перекриттів між декількома поверхами. Загинула одна жінка, ще одна мешканка будинку була госпіталізована в стані шоку, більше 30 людей евакуйовано. Причини події встановлюються.
Політика В Адміністрації Президента розповіли, чому Саакашвілі втратив громадянство Колишнього голову Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства через те, що він подав недостовірну інформацію при оформленні громадянства. Про це йдеться у відповіді прес-служби Адміністрації Президента на відповідний запит агентства "Інтерфакс-Україна". "За поданням Державної міграційної служби, яка надала переконливі факти про подачу недостовірної інформації при оформленні заяви, Комісія з питань громадянства при президенті України вирішила підтримати клопотання про припинення громадянства України Михайла Саакашвілі і рекомендувала Президенту ухвалити відповідне рішення", - сказано у відповіді. Повідомляється, що на основі цих рекомендацій глава держави і підписав відповідний указ. "Відповідно до законодавства про захист персональних даних цей нормативний акт не підлягає публікації, оскільки містить конфіденційну інформацію", - пояснили в Адміністрації Президента.
Політика Росія готується видворити американських дипломатів у відповідь на санкції США Російська влада має намір вислати з країни 35 дипломатів США у відповідь на нові санкції, введені раніше Сенатом. Про це повідомило видання «КоммерсантЪ» з посиланням на джерела в МЗС РФ. Джерело у відомстві підкреслило, що штат американських дипломатів перевищує розмір російської дипмісії у Вашингтоні. «Відповідь Москви може також стосуватися американських компаній, що працюють у Росії і широко представлені в споживчому секторі і IT», - з'ясували журналісти. Також у РФ можуть заарештувати дачний комплекс посольства США в Срібному Бору і їхні складські приміщення. Нагадаємо, в Конгресі ухвалили законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану і КНДР. Після цього Сенат США погодив новий документ, який тепер піде на підпис до президента Дональда Трампа.
Економіка В Україні вже переоформлені 80% субсидій - Мінсоцполітики 80% субсидій по країні вже переоформлені. Про це на прес-конференції заявив директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, передає кореспондент АСН. «Особливих змін у програмі житлових субсидій не відбулося. Збережений автоматичний режим призначення субсидій для тих громадян, які і раніше отримували субсидії», - заявив він. При цьому уточнені: дата призначення субсидій і термін дії субсидії в залежності від доходів. Також передбачений контроль простроченої заборгованості з житлово-комунальних послуг за більш ніж 2 місяці. «Сам факт наявності заборгованості не може бути обмеженням для отримання субсидії. Але надання субсидії передбачає контроль простроченої заборгованості, а не поточної. Субсидія передбачає обов'язкову оплату заборгованості. Тобто за час дії субсидії наявність заборгованості в принципі неможлива. Така заборгованість за житлово-комунальні послуги за період дії субсидії за попередній період має бути покрита. Для отримання субсидії громадянин повинен сплатити заборгованість за попередній період, ту заборгованість, з якою він прийшов на момент отримання субсидії», - сказав чиновник. Водночас він зазначив, що споживач зможе підписати договір про реструктуризацію заборгованості на період отримання субсидії, якщо сума боргу велика. Музиченко підкреслив, що зараз по країні більше 80% всіх субсидій перепризначено. Хоча ситуація по регіонах нерівномірна: Чернігівська область ще два тижні тому закінчила переоформлення субсидій. Однак у таких областях, як Дніпропетровська, Київська, Харківська, Тернопільська та інших центральних областях цей показник становить 90-95%. «Але є регіони, де цей показник нижчий - 60-70%. Тому Кабмін поставив завдання до кінця липня закінчити роботу з переоформлення субсидій», - додав він. За його словами, субсидія призначається на наступний опалювальний сезони. І з травня місяця почався період нового призначення субсидій. Музиченко також нагадав, що до 1 вересня, згідно з рішенням Кабміну, громадяни можуть звернутися із заявами про отримання монетизації субсидій. Під цю програму потрапляють близько 2 млн домогосподарств, які заощадили і претендують на отримання близько 700 грн як одноразової виплати. «На сьогодні ми вже маємо половину заяв на отримання монетизації субсидій від загальної кількості офіційного контингенту, який претендує на такі виплати», - сказав він, додавши, що одноразова виплата від Уряду для тих, хто заощадив на споживанні житлово-комунальних послуг, складе в середньому 630 грн за індивідуальне опалення.
Політика У Німеччині відхилили 5 проектів щодо російського газопроводу «Північний потік-2» Керівництво Німеччини відхилило 5 проектів по газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомили в прес-службі Федерального мережевого агентства Bundes­netz­agentur. «П'ять проектів, пов'язані з розширенням Nord Stream, на думку Федерального агентства по мережах, все ще не визначені. Вони мають бути додані до плану розвитку газової мережі тільки тоді, коли будуть дозволи на будівництво доступного розширення Nord Stream», - відзначили в агентстві. Крім того, у відомстві підкреслили, що три проекти ще не до кінця опрацьовані, а ще два - не потрібні Німеччині. Німці додали, що внесуть проекти в свій план після детального опрацювання і низки уточнень. Нагадаємо, 18 липня в Німеччині почалися слухання за проектом газопроводу «Північний потік-2». Слухання будуть проходити 5 днів і дозволять привести свої аргументи галузевим відомствам, громадським об'єднанням та зацікавленим громадянам.
Події оформление ленты  В Одесі шкуродер викинув кошеня з 13-го поверху під ноги своїй маленькій дочці На вулиці Середня, 24 в Одесі неадекватний батько викинув з вікна своєї квартири на 13-му поверсі кошеня під ноги доньці, яка стояла внизу. Про це повідомляє місцеве видання 048.ua. Тварина померла на місці, а у дівчинки сталася істерика. На крики дитини зібрався весь двір, вибігли всі сусіди і винуватець інциденту. Він так і не зміг пояснити присутнім, що він цим вчинком хотів продемонструвати. Люди викликали поліцію, правоохоронці пообіцяли не залишити справу без наслідків. Нагадаємо, активісти вимагають від Верховної Ради покарати шкуродерів і ухвалити закон 1559-1 про кримінальну відповідальність за шкуродерство. Як відомо, Дмитро Кияниця, якого затримали за жорстоке поводження з котом, півроку проведе за ґратами. Таке рішення з максимальним можливим покаранням виніс Голосіївський суд столиці 24 липня після отримання висновків психіатра.
Суспільство оформление ленты  Хресна хода УПЦ МП у Києві: правоохоронців більше, ніж вірян У четвер, 27 липня, в Києві пройде багатотисячна хресна хода УПЦ Московського патріархату з чудотворними іконами від Володимирської гірки - до Києво-Печерської лаври. У зв'язку з заходом правоохоронці столиці посилили заходи безпеки, передає кореспондент АСН. Біля Михайлівського Золотоверхого собору, який розташований на підходах до Володимирської гірки, де відбудеться урочистий молебень, присвячений Дню Хрещення Русі, встановлені залізні огорожі і «рамки» металошукачі. Кількість правоохоронних органів, за спостереженнями, навіть більше, ніж вірян і священнослужителів, які йдуть на гору, щоб взяти участь у церемонії. Кожного, незалежно від сану, оглядають на предмет наявності заборонених предметів. Вміст сумок всіх, хто йшов на територію церемонії, також перевіряють. Нагадаємо, під час хресної ходи митрополит УПЦ МП Онуфрій робитиме невелику зупинку. 28 липня Україна відзначає державне свято - День хрещення Русі-України. Цього року святкування відбудуться 27 - 30 липня, головне з них - хресна хода. 27 липня її проведе в Києві московський патріархат, а 28 липня - УПЦ КП.
Кримінал оформление ленты  У Білій Церкві затримали ізраїльтянина, який розшукується за торгівлю людьми та зґвалтування У Білій Церкві правоохоронці Київської області затримали громадянина Ізраїлю, який з 2015 року перебував у міжнародному розшуку за вчинення зґвалтування, торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію, проституцію і відмивання грошей. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції України. Під час перевірки документів, паспорта громадянина Ізраїлю і посвідчення водія 36-річного чоловіка правоохоронці з'ясували, що іноземець оголошений своєю державою в міжнародний розшук. В Ізраїлі злочини проти статевої недоторканності і статевої свободи вважаються одними з найважчих, покарання за їх вчинення передбачає ув'язнення більше 30 років. Зараз ізраїльтянин затриманий в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про його екстрадиційний арешт.
Наука і технології Google відключає формат «живого пошуку» Пошуковик Google вирішив відмовитися від миттєвого, так званого живого пошуку, коли результати запиту з'являються моментально, паралельно з набором тексту і змінюються в залежності від того, який запит вводить користувач, пише Укрмедіа. А все через прогрес. Як пояснив пошуковик, зараз більше 50% запитів припадає на смартфони і пристрої з іншими способами введення і екранами. Тому компанія вирішила відмовитися від миттєвого пошуку, зосередившись натомість на «розробці більш швидкої пошукової машини для будь-яких пристроїв». Тепер при введенні пошукового запиту в рядок Google будуть з'являтися різні варіанти, але користувач зможе вибрати або один з них, або впише свій власний запит, натисне Enter або «Пошук». Миттєвий пошук був введений в 2010 році. Він навчався припускати, що саме шукає користувач, і виводити відповідні результати на екран.
Суспільство Російського військового Агеєва бійці ЗСУ упіймали в туалеті - адвокат Військові Збройних сил України упіймали російського диверсанта Віктора Агеєва в той момент, коли він перебував у туалеті. Про це журналістам повідомив адвокат Агеєва Віктор Чевгуз. «Наскільки мені відомо, його затримали в житловому будинку. Агеєв вийшов з дому без зброї, пішов у туалет. Його взяли в туалеті. Потрібно з'ясувати багато питань. Чи була у нього зброя? Чи стріляв він?» - сказав Чевгуз, передає «Громадське радіо». За словами адвоката, якщо буде доведена непричетність Агеєва до вбивств українців, його обміняють на політв'язнів у Росії. «Якщо він не брав участі у вбивствах, його обміняють. Треба міняти. Нам в Україні ці агеєві не потрібні», - сказав адвокат. Нагадаємо, 24 червня в Луганській області була знешкоджена ДРГ терористів, в полон потрапили 4 людини, серед них був житель Алтайського краю Росії Віктор Агеєв. У РФ заявили, що Агеєв був звільнений у запас у травні 2016 року, а контрактну службу взагалі не проходив. Пізніше в так званій «ЛНР» внесли Агеєва в списки на обмін.
Суспільство оформление ленты  На Володимирській гірці Києва зібралися тисячі вірян У четвер, 27 липня, в Києві проходить багатотисячна хресна хода з чудотворними іконами від Володимирської гірки - до Києво-Печерської лаври, передає кореспондент АСН. На Володимирській гірці, де відбудеться урочистий молебень, за кілька годин до початку заходу почали збиратися віряни. Священнослужителів пропускають по окремому входу, огородженому залізними турнікетами, по обидва боки від яких стоять прості віряни з іконами і читають молитви. Також на території помічено велику кількість тих, хто просить милостиню: від військових у формі до вагітних, калік і матерів з дітьми. Поруч з пам'ятником Святому Володимиру зібралося вище духовенство. Священики вітають один одного з Хрещенням Русі-України. Поруч, на пагорбах Володимирської гірки, також розташувалися віруючі, щоб побачити молебень зверху.
Економіка Гройсман розповів, чому лоукостер Ryanair відмовився заходити в Україну Ірландський лоукостер Ryanair скасував вихід на ринок України, так як у нашій країні немає стратегічного бачення галузі авіаперевезень в цілому. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю виданню «Новое время». За словами прем'єра, він не знав про підписаний міністром інфраструктури Володимиром Омеляном меморандумі з Ryanair, в якому міністерство запропонувало умови, які  ні з ким попередньо не обговорювалися. Це дало Ryanair право посилатися на цей документ в ході переговорів. «Це була слабка переговорна позиція з самого початку», - заявив Гройсман. За його словами, він збере всіх причетних до цієї історії, щоб виправити ситуацію. «Я зберу усіх, хто до цього причетний. Важливо, щоб ми чітко розуміли стратегію розвитку і куди ми йдемо», - сказав він. Гройсман зазначив, що в Києві має бути міжнародний авіахаб - аеропорт Бориспіль, міський аеропорт і лоукост-аеропорт - наприклад, Гостомель. Прем'єр упевнений, що Гостомель може стати лоукост-аеропортом, який збільшить загальний потенціал цивільних авіаперевезень в Україні в 2-3 рази. Нагадаємо, авіакомпанія Ryanair скасувала плани почати літати в Україну, заявивши, що аеропорт «Бориспіль» не виконав умов, узгоджених на початку цього року.
Суспільство Київська обласна прокуратура подала до суду на місцеві ради за дитячі майданчики Прокуратура Київської області звернулася до суду з позовом проти місцевих рад, які ігнорують права дітей. Про це повідомила прес-служба відомства. Законодавство України про охорону дитинства передбачає, що держава гарантує дитині право на охорону здоров'я, безоплатну кваліфіковану медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я, сприяє створенню безпечних умов для життя і здорового розвитку дитини, раціонального харчування, формуванню навичок здорового способу життя. Прокуратура перевірила, чи забезпечують на Київщині місцеві ради нормальні умови для розвитку і відпочинку дітей. У процесі перевірки були встановлені порушення Піївською і Пустовітською сільськими радами закону в частині незатвердження планів інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою, тобто дитячих майданчиків, розташованих на територіях населених пунктів Миронівського району. З огляду на викладене, Миронівський відділ Кагарлицької місцевої прокуратури, з метою захисту інтересів дітей та недопущення в подальшому негативних наслідків, звернувся до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування.
Кримінал Бойовики в «ДНР» намагаються дискредитувати українських військових Терористи так званої «ДНР» на Донбасі поширюють інформацію про швидкі наступальні дії сил АТО. Про це повідомили в прес-центрі ГУ розвідки Міноборони України. «Противник продовжує інформаційно-психологічні заходи, спрямовані на дискредитацію сил АТО і введення в оману цивільного населення окупованих територій... Командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ використовує відповідні чутки для посилення агітаційних заходів з метою призову місцевих жителів на військову службу до складу російських окупаційних військ», - відзначили розвідники. Зокрема, бойовики влаштовують SMS-розсилки оператором стільникового мобільного зв'язку «Фенікс». Мало того, терористи проводять провокаційні і постановочні обстріли, інсценують теракти і звинувачують в цьому ЗСУ. Для зняття провокаційних сюжетів інструктори ЗС РФ залучають представників російських пропагандистських ЗМІ.
Культура Критикам новий сезон "Гри Престолів" не сподобався: жіноче тіло і тортури на продаж набридли У британському виданні The Guardian опублікована розгромна рецензія на популярний серіал «Гра престолів». Її автор - Стюарт Джеффріс, паризький кореспондент, телевізійний критик, редактор розділу "П'ятничний огляд". У минулому році я помилково поставив свою улюблену кружку з логотипом серіалу в посудомийну машину. Коли я її дістав, фраза «Зима близько» і логотип зникли, тільки зображення "лютововка" залишилося. Це був знак, розповідає Стюарт Джеффріс. Пізніше того ж дня він прочитав рецензію на фінал попереднього сезону, в якому була нова головоломка: «Тепер питання тільки в тому, чи вирішить Санса, що краще бути першою леді Вінтерфелла і отримати владу разом з троном Джона Сноу... або ж вона прислухається до спроб Мізинця посіяти розбрат?» Головне питання для мене - чому я колись цікавився цією нісенітницею? Як я міг так довго цікавитися тим, який претендент посадить свій зад на Залізний трон, будь то Ланністери або Грейджої? - розмірковує автор. Франшиза вперше захопила мене п'ять років тому, коли я побачив у серіалі сцену, адаптовану з оригінального роману Джорджа Р.Р. Мартіна. Милий маленький хлопчик, Бран Старк, дерся по стіні башти і став свідком жахливої ​​сцени. Він побачив, як Джеймі і Серсея - близнюки Ланністери - беруть участь в інцесті. У підсумку Джеймі скинув хлопчика вниз на камені, і саме тому Брана протягом майже всього серіалу носить на руках гігант. Сцена відкрила для мене дві речі. Перше: наскільки точно збочені сюжети Мартіна з жахом реалізуються продюсерами серіалу Девідом Беніоффом і Деном Вайсом. Друге: я б ніколи не зміг вижити в середньовічному світі, створеному Мартіном. Я б, наприклад, не міг витримати відрізання одного з моїх сосків, щоб довести мою готовність до битви. Я втомився спостерігати огидні секс-сцени, опрацьовані з такою жахливою деталізацією. Я втомився від того, що повинен занурюватися в цей сценарій щотижня. На жаль, мені потрібен якийсь час, щоб зрозуміти, наскільки мав рацію відомий британський актор Іен Макшейн, коли сказав, що «Гра престолів» - це «тільки ціцьки і дракони». Він мав на увазі, що серіал виставляє жіночі тіла на продаж і робить розвагу з сексуальних тортур. Беніофф недавно заявив, що в процесі зйомок чергової битви сьомого сезону він і його команда «підпалили більше каскадерів, ніж будь-коли». Газетні заголовки відразу розтиражували його слова, один висловив загальну думку: «Творці « Гри престолів» вирішили підпалити ще більше людей у цьому сезоні тому що, а чому б і ні ?!» Чому б і ні? Дай-но подумати... через закон вигоди, що зменшується ? Життя коротке, а серіал, як і багато телевізійних франшиз, вже приївся і перебуває на межі творчого банкрутства. Зараз передбачається, що його продовжать до 2019 року і, швидше за все, пізніще будуть випущені різні сюжетні продовження. Але мене це вже не зацікавить, - пише Стюарт Джеффріс.
Події Причиною вибуху в багатоповерховому будинку в Києві могла стати спроба самогубства - «Київгаз» Вибух у будинку в Голосіївському районі Києва міг викликати газовий балон, вибухівка або спроба мешканки будинку вчинити самогубство. Про це заявили в прес-службі підприємства «Київгаз» на своїй сторінці в Facebook. «Попередньо повідомляємо, що найбільш імовірна одна з наступних версій: предметом вибуху міг стати сторонній газовий балон або вибухівка; мешканка квартири могла вчинити самогубство», - відзначили в компанії.У «Київгазі» також відзначили, що газова плита «не могла бути джерелом вибуху або витоку газу». Нагадаємо, 26 липня близько 16:00 в 9-поверховому житловому будинку на вул. Бурмістенка, 12 в Голосіївському районі Києва стався вибух, загинула літня жінка. Рятувальники евакуювали 36 осіб. Рятувальники ДСНС поставили спеціальні конструкції, щоб уникнути обвалу балкону другого поверху. Зараз вони продовжують розбирати завали для пошуку людей, що, можливо, залишилися в будинку, працює кінологічна служба.
Політика оформление ленты  Ріанна і Боно сходили до Макронів поговорити про освіту Президент Франції Еммануель Макрон опинився під шквалом критики опонентів через зустрічі, які він днями провів з представниками шоу-бізнесу, розповідає TheTimes. Вчора він зустрівся зі співачкою Ріанною в Єлисейському палаці, всього через два дні після того, як провів зустріч з Боно - вокалістом групи U2, який активно займається благодійністю протягом всієї своєї кар'єри. Макрон запросив Ріанну до Палацу після того, як минулого місяця вона запитала його через Twitter: «Еммануель Макрон, Франція візьме на себе зобов'язання фінансувати освіту?» Бріжит Макрон, перша леді Франції, вітала Ріанну на сходинках Палацу. Потім втрьох вони обговорили роботу Фонду Клари Лайонел - благодійної організації, заснованої співачкою, яка займається питаннями освіти в країнах, що розвиваються. Після зустрічі Ріанна сказала, що у неї була «найбільш вражаюча зустріч з президентом і першою леді». Як показало нове опитування, французький лідер, який ретельно стежить за своєю репутацією, стрімко втрачає популярність. Інтернет-спільнота вибухнуло жартами на його адресу, насміхаючись над тим, як президент Франції намагається підвищити свій рейтинг. Бенуа Хамон, кандидат ув президенти від Соціалістичної партії, написав в Twitter: «Дипломатія зі знаменитостями Боно або Ріанною, в той час, як указ від 21 липня скоротив витрати на країни, що розвиваються, на €136 млн. Без коментарів». Віллі Ровеллі, комік, пожартував в ефірі радіо Європа 1: «Він постає в образах матроса, льотчика-винищувача, пожежного. Він скоро увійде до складу групи Village People».  
Економіка Корупція не дає Україні можливості отримати французькі інвестиції - посол Корупція і проблемний бізнес-клімат не дають низці французьких компаній вийти на український ринок в якості інвесторів і розвивати нові проекти. Про це заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. «Попри інтерес до українського ринку з боку все нових французьких компаній де-факто вони поки не схильні починати роботу тут через правову незахищеність і корупцію», - сказала посол, передає Інтерфакс-Україна. За її словами, в українському Кабміні є структури, які намагаються вирішувати проблеми й іноді усувають перепони, незважаючи на протидію. Серед таких посол назвала Офіс залучення і підтримки інвестицій Ukraineinvest, а також Офіс національної інвестиційної ради при Президенті України. Дюмон додала, що французькі компанії вже працюють і розвиваються на українському ринку, і Франція є найбільшим іноземним роботодавцем в Україні.
Здоров`я МОЗ додав до нового реєстру "Доступних ліків" 42 нових препарати Міністерство охорони здоров'я затвердило новий реєстр лікарських засобів, які беруть участь у програмі "Доступні ліки" і які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою. Про це сказано на сайті Міністерства охорони здоров'я. Новий реєстр лікарських засобів містить 199 позицій, вартість 30 з них держава буде відшкодовувати в повному обсязі. Раніше в програмі брали участь 157 препаратів. Таким чином, у новому реєстрі стало на 33 медикаменти більше для пацієнтів, які страждають серцево-судинними захворюваннями, 5 - діабетот II типу і 4 - бронхіальною астмою. У новому реєстрі представлені препарати 43 виробників, з яких 21 виробник з країн ЄС, 17 - України, 4 - Індії, 1 - Ізраїлю. Нагадаємо програма з реімбурсації лікарських засобів стартувала в Україні в квітні 2017 року. За цей час близько 3,6 млн пацієнтів отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу і бронхіальної астми більш ніж на 126 млн грн. У МОЗ повідомили, що до середини липня учасниками програми стали вже 6179 аптек.
Економіка Оплата дорогого лікування не повинна позбавляти сім'ю субсидії - Мінсоцполітики Оплата лікування на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, не позбавляє сім'ю права на отримання державної допомоги у сплаті комунальних послуг. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко. Він нагадав, що основний критерій, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тис. грн. Однак і тут є винятки, зокрема, оплата дорогого лікування будь-кого з членів сім'ї, передає Інтерфакс-Україна. Чиновник також зазначив, що якщо сім'я здійснила покупку, яка перевищує 50 тис. грн у період отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. «На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадщину або в подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім'ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії», - додав Музиченко. Крім того, він уточнив, якщо сім'я придбала квартиру в кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.
Політика Замість Чуркіна - Небензя. Росія визначилася з новим представником в ООН Президент РФ Володимир Путін підписав указ про призначення заступника голови МЗС РФ Василя Небензі постпредом Російської Федерації в ООН. Про це повідомили в прес-службі Кремля. У повідомленні наголошується, що Путін підписав указ «Про постійного представника Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, США, і представника Російської Федерації в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй». Небензя з 2013 року обіймає посаду заступника глави МЗС РФ. Небензя народився 26 лютого 1962 року народження, закінчив МДІМВ МЗС СРСР. Чотири роки пропрацював старшим радником постпредства Росії при ООН в Нью-Йорку. У 2003-2006 роках працював заступником директора департаменту міжнародних організацій МЗС, потім - заступником представника РФ при Відділенні ООН. У березні 2012 року - очолив Департамент з гуманітарного співробітництва та прав людини МЗС РФ. З 3 червня 2013 року Небензя перейшов на посаду заступника міністра закордонних справ РФ. Нагадаємо, попередник Небензі в ООН - Віталій Чуркін несподівано помер 20 лютого 2017 року, за день до свого 65-річчя. Медексперти не змогли визначити причини його смерті. 
Події оформление ленты  Португалія знову опинилася в полоні смертельних пожеж Лісові пожежі величезної сили пронеслися через центр Португалії буквально за ніч, влада евакуювала тисячі людей. Це відбулося всього через місяць після того, як смертельна пожежа стала причиною 60 смертей, повідомляє The Time.  Понад чверть пожежних країни були спрямовані в Каштелу-Бранку, місто, розташоване приблизно за 200 км від Лісабона і Порту. Десять сіл вже евакуйовані після того, як пожежі палали цієї неділі. До опівночі вчора пожежі досягли Макао, міста з населенням 2000 осіб. Васко Естрелан, місцевий мер, сказав: «Ми не контролюємо полум'я, яке розростається з величезною швидкістю». Автомагістраль, що проходить поруч з місцем пожежі, повністю відрізана. Жителі села намагаються допомогти пожежникам за допомогою шлангів і відер з водою. Сувора посуха, тривала суха погода і сильні вітри сприяли поширенню пожеж. Більше 75000 гектарів лісу було знищено. 65 осіб були заарештовані за підозрою в підпалі. Жінка 50 років була затримана вчора поруч з Каштелу-Бранку, вважається, що вона підпалила частину території за допомогою запальнички. Антониу Кошта, премьер-министр Португалии, сказал: «Сегодня у нас есть все основания полагать, что пожар разрастется до трагических масштабов. Наши леса покинуты, в них слишком много сосен и эвкалиптовых деревьев. Мы можем с уверенностью ожидать новые возгорания такого же масштаба, и подобный риск продлится до осени».
Економіка МОЗ більше не буде платити наперед міжнародними організаціям за ліки Міністерство охорони здоров'я України змінило систему оплати послуг і вартості медпрепаратів міжнародним організаціям, які закуповують лікарські засоби і вироби медпризначення за кошти держбюджету. Про це 27 липня під час прес-конференції заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Тепер ми не будемо робити передоплату, ми будемо оплачувати тільки після проведення тендера, коли буде відомо, що саме закуповується", - зазначила вона. Також сьогодні, 27 липня, Міністерство охорони здоров'я підписало договори на закупівлю ліків за кошти держбюджету 2017 року на суму 5,9 млрд грн з трьома міжнародними організаціями - ПРООН, ЮНІСЕФ і Crown Agents. Нагадаємо, міжнародні організації здійснюють закупівлю ліків за кошти держбюджету України з 2015 року. Весь цей час виділені на ці цілі гроші відразу переводилися на рахунки організацій, тому що вони погоджувалися працювати тільки з 100-відсотковою  передоплатою. Через це систему міжнародних закупівель неодноразово критикували, оскільки гроші переводилися вчасно, а поставки здійснювалися зі значними затримками.
Політика Саакашвілі оскаржить позбавлення українського громадянства Захист оскаржить рішення Президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства грузинського політика Міхеїла Саакашвілі, заявив його адвокат Павло Богомазов, передає УНН. Скарга, за його словами, буде подана до Адміністративного суду, проте зараз захисту треба отримати документ про позбавлення в паперовому вигляді. За словами адвоката, він не отримав у ГПУ чіткої відповіді, за що саме у Саакашвілі відібрали українське громадянство. Нагадаємо, 27 липня в Адміністрації Президента підтвердили припинення громадянства України колишнього голови Одеської ОДА Саакашвілі і пояснили його причину. "Державна міграційна служба навела переконливі факти подання недостовірної інформації при оформленні заяви. Комісія з питань громадянства при Президентові України вирішила підтримати клопотання про припинення громадянства Саакашвілі і рекомендувала Президенту ухвалити відповідне рішення", - відзначили в АП. Також раніше нардеп Антон Геращенко заявив, що Генпрокуратура Грузії передала Україні факти, які не були відомі в момент надання громадянства екс-президенту Грузії, екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі.
Суспільство оформление ленты  Гірше каторги. Заступник міністра охорони здоров'я показав, у яких умовах лікують хворих у Білій Церкві Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк опублікував на своїй сторінці в Facebook шокуючі фото того, як виглядає обласна станція швидкої допомоги і онкодиспансер, які розташовані у Білій Церкві. «Після сьогоднішньої поїздки до Білої Церкви хочу коротко звернутися до людей, які виступають проти змін. Хочу показати вам кілька пам'ятників тій системі, яку ви хочете зберегти», - написав заступник міністра. Зокрема Ковтонюк опублікував фото кімнати для відпочинку фельдшерів на обласній станції швидкої допомоги. У приміщенні облуплені стіни з підлоги до стелі покриті грибком.  «Працівники відпочивають тут між викликами. Це напівпідвал. У суху пору там тільки грибок, а у вологу - потоки води з даху, яка капає у відра. Шафки для переодягання стоять у коридорах. Приміщення використовують і бригади екстреної та невідкладної допомоги», - розповів чиновник. Він зазначив, що відремонтувати приміщення готовий міський голова за кошти місцевого бюджету, але не може цього зробити за законом. Через те, що в приміщенні розміщується станція швидкої допомоги обласного значення, то і ремонтуватися воно має за рахунок обласного бюджету. «Згідно із законодавством, це інший бюджет. Він (міський голова. - АСН) побудував тільки половину даху. А грибок на стінах належить області, а в області на нього грошей немає», - написав Ковтонюк. Ще одна медустанова, яка викликала обурення у заступника міністра - обласний онкодиспансер. Крім зношених меблів, крісел і медичних матеріалів, в установі, де лікують тяжкохворих людей, устаткування, якому вже кілька десятків років. «Заходиш у будиночок земського лікаря з книжок Булгакова, а за дверима з накладним замком - процедурна ніби в покинутій Прип'яті. Але там не сталкери, а лікарі. І там приймають онкохворих: до 60 пацієнтів на день. На обладнанні, яке було встановлено до того, як я народився. Медики примудряються підтримувати його в робочому стані», - констатував Ковтонюк.
Політика оформление ленты  У хресній ході Києвом взяло участь 15 тисяч вірян. Добкін, Вілкул і Новинський - у перших рядах У Києві на хресну ходу парафіян Української православної церкви Московського патріархату, присвячену річниці хрещення Київської Русі-України, зібралося, за оцінками поліції, близько 15 тисяч вірян. Правоохоронці забезпечують охорону громадського порядку в місті. Дороги в центрі української столиці - перекриті. Близько 13:10 у столичному парку Володимирська гірка розпочався урочистий молебень, далі віряни організованою колоною рушили у напрямі Києво-Печерської Лаври. Серед численних колон віруючих і духовенства поруч з предстоятелем УПЦ МП Онуфрієм пройшлися народні депутати з "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, Юрій Бойко, Олександр Вілкул і Михайло Добкін, передає кореспондент АСН. Також заходи супроводжуються присутністю великої кількості хворих людей і жебраків, які просять милостиню.
Події оформление ленты  У США на атракціоні відірвалися крісла з людьми, є загиблий і поранені На атракціоні в Огайо (США) відірвався ряд крісел, в результаті чого загинула одна людина, ще семеро були доставлені в лікарню з пораненнями. Про це передає СNN. Сказано, що троє постраждалих зараз перебувають у важкому стані. Як зазначається, на атракціоні під назвою «Кульова блискавка», відірвався ряд крісел з людьми. У протипожежній службі заявили, що загиблого чоловіка підкинуло в повітря, потім він впав приблизно за 15 метрів від атракціону. Повідомляється також, що до початку ярмарку атракціон перевірявся і ніяких несправностей не було виявлено. Після поломки «Кульової блискавки» атракціони на ярмарку були закриті. Нагадаємо, в Центральній Анатолійській провінції Анкара в Туреччині 16 липня на «американських гірках» сталася аварія, в результаті чого одна людина загинула, троє отримали поранення. .
Події оформление ленты  Франція продовжує горіти. Тисячі туристів і місцевих жителів евакуювалися Тисячі людей були евакуйовані з будинків і місць відпочинку на південному сході Франції в середу, в той час як сильні вітри сприяли лісовим пожежам, що шаленіли по всьому регіону протягом кількох днів, повідомляє The New York Times. Щонайменше 10000 людей, з них 3000 туристів, були евакуйовані минулої ночі - деякі з них були спрямовані на прилеглі пляжі - після того, як загоряння сталося поблизу Борм-ле-Мімози, міста на середземноморському узбережжі. Два будинки були спалені вщент, і один пожежник отримав травму, борючись з вогнем. Поки не було повідомлень про загиблих. Влада регіону, де розташоване місто Борм-ле-Мімоза, повідомила, що близько 8 км2 лісу було випалено і туди направлено близько 500 пожежників. Всього владою були викликані на позачергову службу понад 4000 пожежників і солдатів. Загоряння також тривають на Французькій Рив'єрі і на острові Корсика, що призвело до евакуації і недієздатності деяких автомагістралей. Офіційний представник влади повідомив новинному каналу BFMTV, що пожежа біля м. Борм-ле-Мімоза почалася на території кемпінгу в трейлерному парку і поширенню її сприяв сильний вітер. Літні пожежі є звичайним явищем для цього регіону і для інших областей Південної Європи, де вони швидко поширюються в лісах, висушених спекою. Найбільше постраждав департамент Вар, але пожежники продовжують боротися з десятками загорянь по всьому південно-східному узбережжю. У пожежах поблизу Ла-Круа-Вальмер і Артіг у вівторок постраждали щонайменше 10 пожежних. Влада регіону повідомила, що всі лісопаркові зони будуть закриті сьогодні. Серед інших об'єктів, роботу яких довелося призупинити, аеропорт Тулон-Єр і форт Брегансон, який є однією з офіційних резиденцій президента. У середу майже 400 м2 соснового лісу згоріло біля Марселя. Хоча причина займань все ще не встановлена, в деяких випадках експерти визначили підпал. Влада просить туристів утриматися від розпалювання багать на відкритому повітрі, поки ситуація не стабілізується. Франція вже попросила 2 протипожежних літаки у своїх європейських сусідів, щоб ефективніше ліквідовувати займання.
Політика Голова Запорізької ОДА заявив про підготовку захоплення державної влади в регіоні Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль повідомив про підготовку захоплення державної влади в регіоні. Про це повідомляє «Радіо Свобода». Виступаючи в ході позачергової сесії облради у четвер, 27 липня, Костянтин Бриль повідомив про підготовку «масштабних активних дій, які спрямовані на підтримку насильницької зміни або повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України і фінансування зазначених дій» . «Із залученням різних джерел у владних колах використовуються різні шляхи збору та передачі даних службового характеру. Акумуляція коштів для фінансування акцій протесту відбувається завдяки отриманню протиправним способом бюджетних коштів. Системні зловживання бюджетними коштами, гальмування виконання важливих екологічних програм, блокування програм на соціальних напрямах, злочини в сфері земельних відносин, підтримка деструктивної діяльності в медичній сфері, будівництво доріг тощо, доведення їх до низького стану викликає зростаючі протестні настрої серед населення, які потім планується застосувати для досягнення зазначених злочинних планів», - сказав Бриль.
Наука і технології Вчені назвали половину Чумацького Шляху позагалактичною Міжнародна група вчених з'ясувала, що майже половина матерії Чумацького Шляху має позагалактичне походження, про що сказано на порталі Північно-Західного університету в Америці. Повний текст дослідження на цю тему було опубліковано в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. «Швидше за все, основна частина матерії Чумацького Шляху була в інших галактиках і подорожувала по міжгалактичному простору перед тим, як була вибита потужним вітром і в підсумку знайшла новий дім у  Чумацькому Шляху», - сказав Даніель Англес-Алькасар, один з авторів дослідження. Вчені вважають, що матерія могла переміщатися між галактиками зі швидкістю майже 100 км на секунду. При цьому на наповнення Чумацького Шляху чужорідною речовиною пішло кілька мільярдів років.
Культура оформление ленты  Хресна хода УПЦ МП вшанувала Князя Володимира та Героїв Небесної Сотні Перекриті вулиці, встановлені в центрі рамки металошукача, сотні жінок у хустках. Так виглядав Київ вранці 27 липня напередодні Дня хрещення Русі. Причина - запланована хресна хода парафіян Української православної церкви МП. Спочатку відбувся молебень на Володимирській гірці. Службу очолив предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій. Поруч з ним - не тільки духовенство, але й політики - «опоблоківці» Вадим Новинський, Михайло Добкін, Юрій Бойко. За даними поліцейських, на Володимирську гірку прийшли близько шести тисяч парафіян МП. Біля пам'ятника Князю Володимиру були встановлені одинадцять чудотворних ікон з усієї України. «Святий князь Володимир є нашим духовним батьком, який повернув нас у купіль хрещення, - говорить митрополит Онуфрій. - Будемо молитися йому, щоб він просив нашого Творця, щоб Господь допомагав нам зберегти цю спадщину, ту святу чисту православну віру, яку він прийняв і приніс на нашу землю нашим народам, щоб ми були окрасою своєї землі і для всього світу». Після завершення служби віряни прямують у бік Києво-Печерської Лаври. Онуфрій зупинив хресну ходу посеред шляху - на вулиці Грушевського, щоб вшанувати пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні.
Політика «Батьківщина» лідирує в рейтингу партій На прес-конференції директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна повідомила, що «Батьківщина» лідирує в рейтингу партій. Про це передає кореспондент АСН. «Ми підводимо підсумки першого півріччя 2017 року. І якщо говорити про рейтинги політиків, то особливо нічого не змінилося. Традиційно більше набирає «Батьківщина» - 11,2%, БПП 9,3%, «Громадянська позиція Гриценка" - 8,3%, Опозііцонний блок - 8,4%, Партія «За життя» Рабиновича - Мураєва - 7,7% , Радикальна партія Ляшка - 7,3%, Самопоміч - 5,8%. Тобто чотири партії йдуть нога в ногу. Не можна сказати, що є єдиний лідер серед партій». Також в опитування була включена Партія Надії Савченко - 1,7%. І це далеко не той рейтинг, який був на початку її політичної кар'єри. Такий самий рейтинг у партії Саакашвілі - 1,8%: «І якщо говорити про позбавлення громадянства Саакашвілі, то це не той рейтинг партії, якої б потрібно було боятися», - додала вона. Загальнонаціональне опитування населення проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року у всіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Опитування проводилося за фінансової підтримки програми «Матра» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Для порівняння наведені результати опитування, які Фонд «Демократичні ініціативи» проводив в різні роки.
Суспільство У Києві завершилася хресна хода. Поліція і церква нарахували різну кількість учасників У центрі Києва завершилася хресна хода, яка була організована Українською православною церквою МП з нагоди Дня хрещення Русі. Хода пройшла спокійно і завершилася без інцидентів, передає «Інтерфакс». «Учасники ходи пройшлися за маршрутом від Володимирської гірки  вулицями Грушевського та Мазепи до Києво-Печерської Лаври. Після цього її учасники почали заходити на територію Лаври», - сказано в повідомленні. Після закінчення хресної ходи в Києво-Печерській Лаврі о 17:00 почалася всеношна служба, а завтра, 28 липня, о 9:30 пройде божественна літургія, після якої о 12:00 хресна хода вирушить до пам'ятника князю Володимиру. Працівники поліції забезпечували безпеку вірян по всьому маршруту, ніяких інцидентів не було. Представники Червоного Хреста повідомили, що хода відбулася без випадків погіршення стану здоров'я віруючих. Примітно, що поліція повідомила про 15 тис. учасників ходи, а прес-служба церкви сказала про 100 тис. віруючих.
Кримінал У Китаї чоловік з ножем напав на перехожих: троє вбитих, четверо поранені Сьогодні, 27 липня, в Китаї чоловік з ножем напав на своїх співробітників по роботі, є загиблі і поранені. Про це інформує AP, посилаючись на дані поліції. «Сьогодні вранці три людини були вбиті, ще четверо отримали поранення в результаті нападу чоловіка з ножем в центральному Китаї», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, люди зазнали жорстокого нападу з боку 40-річного Ван Сяну в офісі, де той працював, після розбіжностей між нападником і його співробітниками. Після цього чоловік відправився в місто, де почав з ножем нападати на перехожих, перш ніж поліцейські підстрелили його. У Китаї заборонено приватне володіння зброєю, що робить ніж і саморобні бомби найпоширенішою зброєю в насильницьких нападах. Такі вбивства стали більш поширеними в Китаї, іноді через невдачі в діагностиці психічних захворювань або стрес, викликаний швидкими економічними і соціальними змінами.
Політика Більшість українців розчаровані діяльністю політичних партій - опитування Демініціативи Українці не довіряють політичним партіям і політикам. Про це на прес-конференції заявив політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорук, передає кореспондент АСН. "Наші громадяни традиційно переконані, що діяльність українських партій не відповідає демократичним стандартам - в червні 2017 року таку думку висловили 74% (у серпні 2016 - 70%). Лише 14% вважають інакше", - заявив він. Серед основних причин того, чому діяльність партій не відповідає демократичним стандартам, українці найчастіше згадували те, що партії відстоюють інтереси тільки своїх лідерів і фінансових спонсорів (45%), не мають реального зв'язку з громадянами (36,5%) і не дотримуються задекларованих цілей і обіцянок (35%). Лише 29% українців знають, що з минулого року парламентські партії почали отримувати державне фінансування. У серпні 2016 - до початку фактичного розподілу бюджетних коштів між партіями - про це знали 21%. Підтримка державного фінансування партій за минулий рік ще більше впала: з 16% у серпні 2016 року до 10% в червні 2017-го, при цьому трохи більше цю ідею підтримують в західному регіоні (14,5%). У той же час більшість українців, як і раніше, вважають, що партії повинні отримувати фінансування від своїх лідерів і рядових членів (такі варіанти вибрали 49% і 48% опитаних). 37% вважають, що партії повинні фінансуватися їхніми прихильниками, 22% - бізнесом, 8% - державою. Тільки 13% українців (17% серед виборців) готові виділяти кошти на користь партії, в якій вони будуть упевнені, що та відстоює їхні інтереси. Найбільше таких на Заході (17%) і Сході (16%), менше - на Півдні (9%) і в Центрі (11%). Середньомісячна сума такої підтримки склала 78 грн - менше за останні роки. Загальнонаціональне опитування населення проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 у всіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Опитування проводилося за фінансової підтримки програми «Матра» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Для порівняння наведені результати опитування, які Фонд «Демократичні ініціативи» проводив в різні роки.
Суспільство Найближчим часом у Києві очікується ураган з грозами та шквалами У Києві в найближчу годину з утриманням до кінця четверга, 27 липня, очікуються грози, град, місцями сильні зливи, шквали вітру 25-28 м/с. Про це передає КМДА з посиланням на Укргідрометцентр. Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту столичного благоустрою та збереження природного середовища в разі посилення вітру закликає уникати перебування біля великих дерев, паркувати біля них автомобілі, всі вікна будинків потрібно щільно зачинити з балконів і лоджій прибрати предмети, які можуть випасти назовні. «Якщо ви опинилися на вулиці, то рекомендується триматися подалі від рекламних конструкцій, дерев і ліній електропередачі. У разі сильних поривів вітру потрібно сховатися в найближчому приміщенні, або природному укритті», - сказано в повідомленні.
Суспільство Перша жінка-трансгендер, яка служила в Британії, розкритикувала заборону Трампа Перша жінка-трансгендер, яка відкрито служила у збройних силах Великої Британії, критикує рішення Дональда Трампа не допускати на службу в американській армії їй подібних, розповідає The Mirror. Керолайн Пейдж з'явилася на шоу «Доброго ранку, Британіє», де заявила, що тепер американська армія втратить цінних новобранців. Захищала ж рішення американського президента під час ефіру Джессі Джейн Дафф, яка прослужила в морській піхоті США 20 років. Заяву Трампа очікувано зустріли загальним осудом, критики назвали її «жорстокою», «дріб'язковою», а також нападом на військовослужбовців - чоловіків і жінок, які ризикують своїм життям заради захисту Сполучених Штатів. Керолайн, служила в Боснії, Іраку й Афганістані на посаді авіаційного штурмана, вона була «дуже розчарована», почувши цю новину, адже вона співпрацювала з урядом Барака Обами в його спробі дозволити трансгендерам служити відкрито. Сама Керолайн ще в 1999 році прийняла рішення розповісти своєму військовому начальству про зміну статі, незважаючи на те, що це могло плачевно позначитися на її роботі. Вона вважає, що жоден трансгендер не служитиме в армії, якщо не буде вважати себе придатним для служби. Своє рішення президент Трамп опублікував, як зазвичай, через Twitter: «Після консультації з моїми генералами і військовими експертами, будь ласка, майте на увазі, що Уряд Сполучених Штатів не братиме осіб, які змінили стать, на службу у Збройних силах США». «Наше військове командування має концентруватися на рішучих перемогах і не повинно бути обтяжене величезними медичними витратами, які можуть будуть потрібні трансгендерам в армії». Його рішення підтримала Джессі Джейн Дафф, яка стверджує, що військову службу в американській армії не можна порівняти зі службою в армії будь-якої іншої країни. На аргумент Керолайн про те, що вона провела не один спільний політ з американськими військовими, Дафф відповіла, що Керолайн служила на посаді штурмана, а не пілота. Вона сказала: «Президента Трампа підтримують у його рішенні багато людей, що перебувають на службі, а також ветерани. Той, хто приступає до строкової службі і при цьому потребує хірургічних втручань, гормонів, інсуліну, не може стати частиною нашої армії. Ми дивимося тільки на медичні витрати, пов'язані зі службою».
Політика Українці вважають політситуацію в країні напруженою Громадяни України вважають політичну ситуацію в країні напруженою. Про це на прес-конференції заявив політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорук, передає кореспондент АСН. Переважна більшість українців - 60% - вважає поточну політичну ситуацію в Україні напруженою, ще 30% - критичною", - заявив він. Лише 6% назвали її спокійною, а тих, хто охарактеризував її як благополучну, менше 1%. "Оцінка ситуації зовсім не змінилася за останній рік, а в порівнянні з липнем 2015 року на 7% зменшилася оцінка ситуації як критичної і, відповідно, на 9% зросла визначення ситуації як напруженою". Всього було опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Опитування проводилося за фінансової підтримки програми «Матра» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Для порівняння наведені результати опитування, які Фонд «Демократичні ініціативи» проводив в різні роки.
Здоров`я Вісім способів стати щасливішим, навіть якщо ви глибоко нещасні Щоразу, коли ми переживаємо стрес через неприємні події або депресію, коли дізнаємося про невтішний діагноз, хтось із рідних чи друзів нагадає - давай мислити позитивно. І, як стверджують вчені, це не просто добрі слова, а науково мотивований підхід. Позитивні думки зупиняють смертельні хвороби Позитивне сприйняття світу може насправді поліпшити здоров'я і врешті-решт продовжити життя. Про це у своїй колонці в рубриці «Особисте здоров'я» газети  The New York Times пише фахівець з медицини і біології Джейн Броді. Автор статті стверджує, що, коли людина стикається з кризою здоров'я, активне культивування позитивних емоцій може підвищити імунну систему і протидіяти депресії, а також сприяти зниженню артеріального тиску, серцевих захворювань, поліпшення контролю ваги і рівня цукру в крові. Броді наводить приклад практикуючого лікаря в Далласі Венді Шлессель Харфем, якій 27 років тому поставили діагноз - рак крові. Протягом наступних 15 років жінка пережила 8 рецидивів своєї хвороби щоразу на додаток до лікування намагалася робити прості речі, які не давали впасти їй у відчай: вона спілкувалася з людьми, з якими їй було добре і весело, вела так званий «щоденник подяки », робила добрі справи для інших, дивилася фільми, які створюють гарний настрій і піднімають дух. Ось уже 12 років її хвороба залишається в стадії ремісії. «Сприяння позитивним емоціям допомогло зробити моє життя кращим, ніж воно могло бути. Вони спростили важкі часи, навіть не дивлячись на те, що не впливали на мої ракові клітини», - зазначила доктор Харфем Однак не у всіх людей виходить у важкі часи думати про хороше. Для них вчені розробили спеціальні методики. Зокрема, професор медичних соціальних наук у Північно-західному університеті Фейнбергської медичної школи в Чикаго Джудіт Т. Московіц розробила набір з восьми навичок, що сприяють зміцненню позитивних емоцій. На початку своїх досліджень, коли професор Московіц працювала в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго, вона з колегами вивчала вплив позитивних емоцій на людей, які не так давно дізналися, що у них ВІЛ. 159 пацієнтів навчали навичкам, запропонованим вченими, і виявилося, що у тих, хто активно їх практикував, вірусне навантаження була менше, ці люди були більш дисциплінованими в прийомі ліків, не зациклювалися на переживаннях, пов'язаних зі своїм діагнозом, і менше потребували антидепресантів. Вісім навичок, які зроблять вас щасливішими Зокрема, якщо слідувати методиці Джудіт Московіц, то для того, щоб стати щасливішим, потрібно опанувати хоча б деякими з наступних навичок:            - визначте, що хороше трапилося сьогодні;            - насолоджуйтеся цією подією і запишіть її в журналі або розкажіть комусь про це;            - заведіть "щоденник подяки" і робіть у ньому регулярні записи;            - визначте сильну рису свого характеру і записуйте, як ви її використовували;            - поставте собі реальну мету і записуйте успішні кроки до її досягнення;            - згадайте невелику стресову ситуацію і запишіть кроки до позитивної переоцінки того, що сталося;            - щодня робіть маленькі добрі справи на користь інших;            - практикуйте уважність, приділяючи особливу увагу тут і зараз, а не минулому або майбутньому. Думаєш про хороше - довше живеш Наукові дослідження показали, що люди з хронічними захворюваннями, які практикували позитивне сприйняття світу попри свій діагноз, жили довше. Наприклад, як показали результати дослідження, в якому взяли участь 49 пацієнтів з діабетом II типу, тренінги з позитивних емоцій призвели до того, що хворі почали практикувати здорове харчування, фізично активний спосіб життя і краще контролювати рівень цукру в крові. В іншому дослідженні професора Московіц участь взяли 39 жінок з раком грудей пізньої стадії. Отримавши навички з позитивних емоцій, учасниці менше страждали від депресії. Більш масштабне дослідження провели Бекка Леві і Авні Бавіші з Єльської школи громадського здоров'я. Вони працювали з 4000 осіб, вік яких починався з 50 років. Вчені виявили, що ті, хто позитивно ставилися до свого старіння, були здоровіші і довше жили. Дослідження показало, що люди, які мислили позитивно, більше вірили у власні можливості, легше переживали стрес і були більш схильні дотримуватися здорових звичок. Також у тих, хто позитивно сприймав власне старіння, був нижчий рівень С-реактивного білка, який асоціюється із захворюваннями серця - атеросклерозом і гострим інфарктом міокарда. В  підсумку люди, які не сприймали старіння як щось жахливе, жили відчутно довше.
Політика оформление ленты  Трамп може ще більше посилити санкції проти Росії Американський президент Дональд Трамп може вибрати один з декількох варіантів у питанні санкцій проти Росії. Про це повідомляє директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі, інформує CNN. За його словами, президент Дональд Трамп може вибрати один з трьох варіантів щодо санкцій проти Російської Федерації, коли відповідний проект закону подадуть йому на підпис. «Трамп може підписати санкції такими, якими вони є зараз, або може накласти вето на них, щоб провести переговори для того, щоб ще більше посилити санкції проти РФ», - сказав Скарамуччі. За його інформацією, президент США вважає за краще застосовувати контрзаходи, зокрема проти РФ, так як такі кроки «подобаються американцям». .@Scaramucci: Trump “may sign the sanctions… or he may... negotiate an even tougher deal against the Russians.”https://t.co/VOFYQx9frP — CNN (@CNN) 27 июля 2017 г.
Економіка Брудний-брудний дизель. Екологічні скандали обрушили ринок продажів колись популярних у Європі авто Повстання споживачів проти дизеля - колись ще головного пального в Європі - набирає обертів після того, як європейські антимонопольні органи заявили, що розглядають звинувачення на адресу німецьких автовиробників, мовляв, ті таємно домовилися зменшити фінансування на очисне обладнання, розповідає The New York Times. Протест, який розпочався зі скандалу з викидами Volkswagen, тепер поширюється на всіх виробників, ставлячи під сумнів майбутнє дизельного пального, а разом з ним і індустрії, ключової для європейського автовиробника. Громадська думка змінюється, коли споживачі починають усвідомлювати шкоду вихлопних газів для здоров'я. Продажі дизельних автомобілів стрімко падають. Багато європейських міст розглядають можливість заборони користування дизельними авто на їхній території. Для автовиробників дизель - це не просто черговий функціонал, що вийшов з моди, як касетні магнітофони в машинах або протитуманні фари. Volkswagen, Mercedes-Benz та інші марки десятиліттями переконували європейських покупців, що дизель не тільки більш економічний, але і більш екологічний, ніж бензин. Вони досягли успіху в цьому. До недавнього часу більше половини автомобілів, що продаються в Європі, були укомплектовані дизельними двигунами, на відміну від Сполучених Штатів і країн Азії, де дизель має малу частку ринку. Політики, особливо в Німеччині, допомогли цьому зростанню популярності, прийнявши законодавство, яке гарантувало, що дизельне пальне при заправці обходиться дешевше, ніж бензин. Все більше європейців розуміє, що реклама «чистого дизельного пального» правдива лише наполовину. Дизельні двигуни спалюють пальне більш ефективно, ніж бензинові двигуни, які переважають у Сполучених Штатах, і тому випускають менше вуглекислого газу. Але вони також виділяють більше окису азоту, що викликає астму та інші серйозні захворювання легенів, а також є причиною смогу. Дизельні скандали навіть стануть темою обговорення на національних виборах у Німеччині, намічених на вересень. Ангелу Меркель активно критикують за те, що вона підтримувала німецький автопром. Тепер усі європейські автовиробники відчувають тиск. Протягом перших шести місяців року продажі дизельних автомобілів знизилися на 10% у Великій Британії; 9% в Німеччині та на 7% відсотків у Франції. Великі, преміальні автомобілі були необхідні автовиробникам, оскільки вони більш вигідні, ніж автомобілі масового виробництва. Тепер стане складніше продати бензинові версії позашляховиків, таких як Audi Q7 або BMW X7. Плюс німецькі автовиробники повільно розвивали виробництво гібридних автомобілів, які могли б служити тимчасовою заміною дизелю на ринку до переходу на електромобілі. Виробникам дешевших автомобілів, таких як Fiat, Renault, Peugeot і Citroën, також загрожує спад у продажах. Тепер вони повинні швидко модернізувати очисне обладнання для автомобілів через більш суворий контроль з боку влади. Проблеми з дизельним пальним почалися ще в 2015 році після того, як Volkswagen зізнався в тому, що запрограмував двигуни, щоб вони видали потрібні показники викидів окису азоту. Потім дослідження, проведені в минулому році урядами Великої Британії, Франції і Німеччини, показали, що дизельні моделі майже всіх виробників виробляють набагато більші забруднення. Раніше німецький журнал Der Spiegel повідомив, що протягом десятиліть Volkswagen, Daimler і BMW вступали у змову і контролювали ціни на ключові технології, зокрема на очисне обладнання. Також Der Spiegel опублікував інформацію про те, що автовиробники в 2006 році погодилися скоротити розмір паливних баків. По крайней мере для моделей Volkswagen і його підрозділу Audi, резервуари не були достатньо великими, щоб добре очищати викиди без частих заправок. Volkswagen і Audi визнали свою в суді. Daimler і BMW заперечують звинувачення. Наглядова рада Volkswagen буде обговорювати це питання наступної середи. Наступного місяця в Берліні німецькі політичні лідери і автовиробники проведуть «дизельний саміт». Також європейським автовиробникам потрібно знайти рішення проблеми викиду парникових газів. У планах - збільшення продажів електромобілів. BMW заявили у вівторок, що в 2019 році будуть випускати версію свого популярного Mini, що працюватиме виключно на електриці. Volvo також припиняє розробку звичайних двигунів внутрішнього згоряння. Потенційні заборони є основною причиною відходу дизельного палива з ринку. Покупці побоюються, що вони не зможуть в'їхати в міські центри. Першим містом, що встановлює заборону, стане Мюнхен.
Здоров`я Не можете заснути? Ось 9 простих способів швидко розслабитись Тіло може бути дуже втомленим, ви падаєте з ніг, але що часто змушує нас не спати в нічні години - це наш мозок, який постійно думає і турбується про все на світі. Ми розповімо вам про декілька ефективних способів уповільнити думки, заспокоїти свій розум перед сном, щоб він занурився у глибокий сон і не довелося вдаватися до снодійного. Візуалізуйте розслаблюючу атмосферу Дослідники з Оксфордського університету з'ясували, що люди, які страждають від безсоння, яким було запропоновано візуалізувати своє «щасливе місце» або звичну розслаблюючу обстановку, засинали на 20 хвилин раніше, ніж коли їм було сказано «ні про що не думати» або «рахувати овець». Інші дослідження показали, що у таких людей зазвичай більш високий відсоток неприємних образів у свідомості, в порівнянні з людьми, у яких немає проблем зі сном. Тому змініть свою думку, і ви можете просто змінити свій образ сну. Використовуйте всі п'ять органів почуттів Коли ви візуалізуєте своє щасливе місце, ви можете це зробити максимально яскравим в уяві. "Переживіть відчуття перебування у прекрасному місці за допомогою всіх органів чуття, через те, що ви бачите, чуєте, відчуваєте, торкаєтеся і нюхаєте», - говорить д-р Таня Ахерн. Коли ви постійно змінюєте  почуття, у вас залишається мало часу на занепокоєння. Думайте про хороше Програйте подумки свій день у голові і згадайте всі випадки, коли вам щастило. Щоночі записуйте три хороші ситуації, які відбулися з вами за день і що на них вплинуло. «Така діяльність буквально тренує наш мозок помічати хороше, а не тільки погане», - говорить психолог Ванесса Кінг, автор книги «10 ключів до щасливого життя». Почуття вдячності сприятливо впливає на нашу свідомість і ми засинаємо швидше. Частіше грайте в інтелектуальні ігри Займайте ваш мозок інтелектуальними вправами, щоб він міг розслабитися від турбот. «Активно направляючи наші думки на певний предмет, ми можемо заснути швидше», - говорить Алехандра Сарм'єнто. «Рахуйте від 100 до 1 або від 1000 до 1 групами по три. Ритмічне повторення під час рахунку заспокоює нервову систему. Наше дихання сповільнюється, а наша увага зосереджена на теперішньому моменті». Спробуйте перервати потік думок Якщо ваш розум витрачає час на непродуктивні турботи, спробуйте повторювати про себе нейтральне слово, яке не несе для вас ніякого смислового навантаження. Головне робити це часто, приблизно кожні п'ять секунд. Залучення частини мозку, що називається «зона Брока», допомагає звільнити ділянку, відповідальну за внутрішній діалог. Повторюйте це слово, поки турботи підуть на другий план, і ви легше заснете. Заспівайте колискову Не думайте, що це нерозумно, колискова, особливо та, яку вам співали в дитинстві, володіє для вас позитивними асоціаціями і може викликати той же розслаблений і безпечний стан розуму, як у вас було в дитинстві. «Також, напруга, яка заважає вам спати, зазвичай сконцентрована в районі щелепи і шиї, а спів природним чином розслабляє щелепу і сприяє релаксації», - так стверджує музичний терапевт Деніел Томас. Викладіть свої переживання на папері Можливо, ви вже чули цю пораду. Опишіть всі свої занепокоєння в блокноті, це дасть вашому мозку можливість заспокоїтися і спати спокійно. Ще кращою тактикою буде виклад на папері шляхів розв'язання  вашої проблеми, щоб заснути вам допомогло почуття, що все можна змінити. Дослідження, проведене в Університеті штату Луїзіана, показало, що випробовувані, які описали розв'язання для своїх проблем, проявили менше когнітивного порушення, ніж ті, хто просто перераховував свої турботи. Подивіться вгору Закрийте очі і подивіться в так зване «третє око» - точку між бровами. Дослідження експерта з медитації Хосе Сильва і психіатра д-ра Герберта Шпігеля виявили, коли ви повертаєте очі вгору під кутом близько 20 градусів, це уповільнює ваші активні (бета) мозкові хвилі і перетворює їх на більш розслаблені (альфа) хвилі, які сприяють сну . Займайтеся йогою Дослідження показують, що люди, які займаються йогою щодня, менш схильні до безсоння. Проведіть 40 хвилин перед сном в атмосфері спокою і тоді вам буде набагато легше заснути, як тільки ви торкнетеся подушки. За матеріалами The Mirror.

Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
більше матеріалів




/-1,2374560832977-/ /-pc-/
Top