counter
Архів Повернутись назад 25 Вересня 2017
25 Вересня
Політика Вибори в Німеччині: блок Меркель переміг з 33% голосів Консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС), виборчий список якого очолює канцлер  Німеччини Ангела Меркель, здобув перемогу на парламентських виборах у ФРН. Про це сказано в попередніх офіційних результатах голосування за підсумками обробки всіх бюлетенів, які були опубліковані в ніч на понеділок, 25 вересня, пише Deutsche Welle. Блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців. За Соціал-демократичну партію Німеччини, яку очолює Мартін Шульц, проголосувало 20,5% виборців. Обидві партії зазнали втрат у порівнянні з підсумками виборів у 2013 році. Тоді консерватори набрали 41,5%, а СДПН - 25,7%. Соціал-демократи, які показали найгірший результат за всю свою історію, оголосили про відхід в опозицію. Третє місце зайняла - правопопулістська «Альтернатива для Німеччини», яка набрала 12,6% голосів. Вона вперше потрапляє в Бундестаг.
Суспільство оформление ленты  Під Києвом виткали найдовший в Україні рушник У Богуславі під Києвом на честь 985-ї річниці заснування міста був зареєстрований рекорд України «Найдовший тканий рушник». Над створенням рушника працювали 1,5 тисячі осіб протягом дев'яти місяців. На ньому зображені знакові події міста, які відбулися в ньому за 985 років. Про це йдеться в повідомленні керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової в соцмережі Facebook. «Як дитина народжується дев'ять місяців, стільки ж часу ткали рушник на стародавньому верстаті понад 1500 осіб! На ньому виткано практично тисячолітню історію міста (45 доленосних, позитивних дат, які пов'язані з подіями або видатними діячами Богуслава і всієї України)», - написала Лана Вєтрова. Рушник був витканий у техніці ручного двостороннього ткацтва на 70-річному верстаті.
Події У Дніпрі на хабарі 10 тис. грн затримано чиновника міськради Слідчі прокуратури Дніпропетровської області разом з працівниками СБУ викрили держслужбовця Дніпровської міськради під час одержання неправомірної вигоди. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. Було встановлено, що головний спеціаліст одного з відділів Департаменту по роботі з активами Управління земельних відносин Дніпровської міськради отримав хабар від громадянина в розмірі 10 тисяч гривень за сприяння в отриманні права власності на ділянку землі в Дніпрі. Як повідомляється, 22 вересня під час отримання хабара державний службовець був затриманий працівниками правоохоронних органів. Зараз вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального злочину і обрання щодо нього запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.
Дозвілля оформление ленты  3,5 кілометра гірлянд і 1000 іграшок. Організатори показали, як виглядатиме головна ялинка України Організатор новорічних заходів у Києві розповів і показав, як виглядатиме головна новорічна ялинка країни. Уже традиційно зелену красуню встановлять на Софіївській площі, також там організують зимове містечко з ярмарком, відзначається на сайті етнокультурного проекту Folk Ukraine. Зокрема ялинка буде прикрашена тисячею ліхтариків різної форми, а іграшки будуть підсвічуватися. Довжина гірлянд, які цього рокубудуть істотно відрізняться від попередніх, складе 3600 метрів. Всі локації зимового містечка будуть тематично об'єднані неоновим освітленням, а територія ярмарку буде прикрашена 80 км ілюмінації. 2500 кв. м зимового містечка будуть критими. «Головна наша мета - створити романтичне європейське зимове містечко зі збереженням українських традицій святкування», - йдеться в повідомленні. Організатори вже проводять конкурс з відбору компанії, яка буде займатися створенням дизайну локацій зимового містечка і загального освітлення всіх арт-об'єктів на локаціях.     
Суспільство Кремль попередив ватажків «ДНР» і «ЛНР» про скорочення «бюджету» Керівництво управління президента країни-агресора поінформувало ватажків так званих «ДНР» і «ЛНР» про необхідність скорочення обсягів «бюджету». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор «Інформаційного спротиву», нардеп Дмитро Тимчук. Політик зазначив, що куратори з РФ припускають скоротити фінансування «міністерств» охорони здоров'я, освіти і науки, культури, молоді та спорту обох недореспублік. Всі ці структури реалізовували так звану гуманітарну програму «з возз'єднання народу Донбасу». Всього було заплановано в 4-му кварталі 2017 року видати терористам 7 млн ​​руб. Однак Кремль скоротив цей «бюджет» на 1 млн 800 тис. руб. Гроші підуть на заходи в Росії. «Це рішення викликало невдоволення ватажків псевдореспублік через обмеженість резервів і жорсткі вимоги російських «кураторів» з реалізації «гумпрограми» (зокрема, останні наполягають на збільшенні кількості заходів під її егідою за рахунок внутрішніх резервів «Л/ДНР», - розповів Тимчук.
Культура Джамала розкритикувала українські закони Українська співачка Джамала, яка була оголошена переможницею Євробачення, де вона виконувала антиросійську пісню «1944», виступила з критикою мовних квот, які були введені Верховною Радою в українському телерадіоефірі. Про це передає from-ua. «Я за те, щоб звучало багато української музики, але цей закон треба доопрацювати. Бо є багато англомовної української музики, російськомовної. Вона високого рівня. Ми не повинні весь час слухати на радіо «Два кольори». Добре знати традицію, проте не можна діставати все з минулого століття», - каже Джамала в ефірі 5 каналу. Співачці прикро, що під квоти потрапила її англомовна пісня з приспівом кримсько-татарською «1944». «Я за квоти, але ви теж зрозумійте мої почуття, коли в один момент пісня «1944» перестала бути українською. Пісня, яка виграла і стільки щастя і радості принесла. Це перший раз, коли на Євробаченні пролунала кримсько-татарська мова. Мені Ердоган навіть зателефонував і подякував за це. Але у нас її не вважають українською. Треба дописати підпункт у закон», - зазначила Джамала.
Політика Міністр інфраструктури подав до суду на МАУ Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подав зустрічний позов проти авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» про захист честі і гідності. Про це голова відомства повідомив на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна. «Я підготував позов про захист своєї честі і гідності. Він уже представлений, і я сподіваюся, що буде розглянутий якнайшвидше. Я вважаю, що ті маніпуляції, які ведуться з боку МАУ, є непорядними і не стосуються чесної конкуренції», - повідомив він. Нагадаємо, скандал з авіалініями МАУ розгорівся в липні цього року після того, як 10 липня ірландський лоукостер Ryanair скасував вихід на український ринок авіаперевезень через те, що не домовився з «Борисполем». 26 липня керівництво МАУ заявило про те, що має намір судитися у справі про прихід Ryanair в Україну. Як відомо, «Міжнародні Авіалінії України» були засновані в 1992 році і повністю приватизовані 2011 року. Аеропорт «Бориспіль» є базовим для МАУ. Власником МАУ є олігарх Ігор Коломойський.
Кримінал Розстріл в американській церкві. Двоє загиблих, багато поранених У неділю, 24 вересня, в американському штаті Теннессі сталася перестрілка. Чоловік у масці відкрив вогонь у Церкві Христа Барнетт, в районі Антіохія, убивши одну людину і поранивши ще шістьох. Після цього нападник покінчив життя самогубством, вистріливши в себе, повідомляє The Guardian. Представник поліції штату Теннессі Дон Аарон сказав, що церковний помічник, який протистояв злочинцеві, був побитий рукояткою пістолета, після чого побіг до свого авто, щоб дістати власну зброю. Помічник перебував поруч зі злочинцем, поки не прибула поліція. Підозрюваний, мабуть, застрелився в момент боротьби. Представник поліції ідентифікував підозрюваного, ним був 25-річний Емануель Кідега Самсон. Його нещодавно виписали з університетської лікарні Вандербільта. Він прибув на місце події перед закінченням служби, затримавшись на автостоянці. Підозрюваний смертельно поранив жінку, яка йшла до свого авто, а потім увійшов до церкви з заднього ходу, де завдав поранення ще шести людям. Всі постраждалі були доставлені в лікарню. У справі ведеться розслідування, можливі мотиви злочину поки невідомі.
Події На заході України через дощі очікуються підйоми рівнів води у річках Через сильні дощі на річках західної України очікується значне підвищення рівня води без негативних наслідків. Про це передає Держслужба з надзвичайних ситуацій, посилаючись на Укргідрометценр. Сьогодні, 25 вересня, на річках басейну Західного Бугу (Львівська та Волинська області) очікується підвищення рівня води на 0,3-1,0 метра. У місцях проходження рясних злив буде формуватися значний місцевий стік, а на малих водотоках швидкоплинне підвищення рівня води. Також сьогодні очікується продовження підйомів рівнів води над рівнями 23 вересня на 8:00: - ділянці Дністра Галич - Заліщики на 0,5-1,5 метра;- на притоках Дністра (Хмельницька і Вінницька області) на 0-0,6 метра. У другій половині дня на річці Дністер очікується проходження максимального рівня паводку висотою 450-500 сантиметрів над нулем поста.
Політика Сарган: Перші мільйони з 200 млн дол. конфіскованих коштів оточення Януковича надійшли в бюджет Перша частина грошей з 200 млн дол. оточення колишнього президента Віктора Януковича, які був конфісковані за рішенням суду, надійшли до державного бюджету України. Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у себе в Фейсбуці. «Спецконфіскація 200 млн дол. ОЗУ Віктора Януковича. Перші мільйони вже пішли до держбюджету», - пише Сарган. Раніше повідомлялося, що 22 вересня цього року генпрокурор України Юрій Луценко у себе в Facebook заявив, що цього дня набрало чинності рішення Соснівського райсуду Черкас про ще одну спецконфіскацію банківських активів екс-чиновників з оточення Януковича на загальну суму 200 млн дол. Адвокат Януковича Віталій Сердюк зажадав від Луценка оприлюднення рішення судів про конфіскацію в кінці квітня цього року 1,5 млрд дол., а також рішення про конфіскацію ще 200 млн,  що набрало чинності 22 вересня
Суспільство Екс-очільник «Укрзалізниці» Бальчун тішиться, що вижив в Україні Екс-керівник правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун вважає, що його команді вдалося стабілізувати ситуацію в компанії і поліпшити фінансові показники. Про це він розповів в інтерв'ю польському виданню Wiadomosci Onet, передає  Liga.net. «З точки зору побоювань і ризиків, які я взяв до уваги під час поїздки в Україну, можу сказати, що найбільший успіх у тому, що я вижив і повернувся», - заявив Бальчун. За словами екс-голови компанії, його команді вдалося стабілізувати ситуацію в «Укрзалізниці», значно поліпшити фінансові результати - показали прибуток після декількох років збитків. «Ми впровадили або ініціювали цілий комплекс ініціатив з реформування, які, я сподіваюся, будуть продовжені», - додав Бальчун. Нагадаємо, 9 серпня Кабмін звільнив Войцеха Бальчуна.
Події оформление ленты  СБУ здався бойовик, який охороняв командування РФ у «ДНР» Терорист організації «ДНР», який перебував в охороні військового командування РФ на окупованій території Донбасу, здався спецслужбам України. Про це передає прес-служба СБУ. За даними відомства, житель Донецької області приєднався до бойовиків у 2014 році. «У складі угруповань він охороняв військові об'єкти, зокрема «генштаб» окупантів і представників командування Росії. Ставши свідком грабежів місцевого населення, знущань з боку військових РФ, він вирішив покинути лави терористів», - сказали в СБУ. Побоюючись кримінальної відповідальності, бойовик переховувався у родичів, але в результаті здався українській владі, щоб скористатися програмою амністії. «Він звернувся до правоохоронних органів і повідомив про участь у складі ОЗГ. Обставини вчиненого правопорушення перевіряються у рамках кримінальної справи. Зараз екс-бойовик перебуває вдома з родиною і чекає звільнення від кримінальної відповідальності, що передбачено українським законодавством», - відзначили в СБУ.
Події Деталь, що відпала від літака, розбила автомобіль у Японії У японському місті Осака автомобіль був розчавлений панеллю крила, що відпала від літака, який пролітав над ним. Інцидент стався в суботу, 23 вересня. Частина крила вагою понад 4 кг впала з висоти близько 2 тисяч метрів, повідомляє ВВС. Шматок відпав від крила літака Boeing 777 авіакомпанії KLM Royal Dutch Airlines незабаром після його відльоту з міжнародного аеропорту Кансай, розташованого за 40 км від Осаки. Він пошкодив дах автомобіля і розбив заднє скло. В результаті падіння ніхто не постраждав, але KLM приступила до розслідування події. На борту літака перебувало понад 300 пасажирів. Рейс благополучно завершився в аеропорту Схіпхол, розташованому за 20 км від Амстердама. У заяві голландська авіакомпанія сказала: «KLM шкодує про інцидент і негайно приступила до розслідування причин падіння. Ми перебуваємо у тісному контакті з японськими органами цивільної авіації та компанією Boeing».
Кримінал Під Києвом у власному будинку грабіжники до смерті забили голову «Київобленерго» Вчора, 24 вересня, близько 20:00 в с. Білогородка Києво-Святошинського району невідомі напали на будинок голови правління АТ «Київобленерго», завдали тяжкі тілесні ушкодження господарю та його дружині, в результаті чого чоловік помер від отриманих травм. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Зараз встановлено, що група невідомих проникла через паркан у двір будинку потерпілого. Злочинці напали на господаря, затягли його в дым, зв'язали чоловіка і його дружину. Після цього почали бити подружжя, вимагаючи зізнатися, де міститься сейф. Не отримавши інформації, зловмисники взяли близько 15 тисяч гривень, які були на видному місці, зняли з жінки золотий перстень, а господаря перетягнули в іншу кімнату. Надалі там без ознак життя його тіло знайшли поліцейські», - сказали в прес-службі ГУ Нацполіції України по Київській області. Після того, як жінка звільнилася, вона викликала поліцію і «швидку допомогу». Як повідомляється на сайті АТ "Київобленерго", напередодні трагічно загинув голова правління АТ "Київобленерго" Іван Олексійович Поливяний. Нагадаємо, Поливяний був призначений на цю посаду в 2015 році. До цього він був головою правління "Одесаобленерго", але був звільнений.
Політика Сакварелідзе стверджує, що Порошенко хоче позбавити його громадянства України Екс-заступник генерального прокурора України, член партії «Рух нових сил» Давид Сакварелідзе заявив, що отримав неофіційну інформацію про намір президента України Петра Порошенка позбавити його українського громадянства. «Тільки що отримав неофіційну і поки остаточно не підтверджену інформацію про те, що Петро Олексійович Порошенко збирається незабаром забрати громадянство у мене, а також у низки інших нелояльних до нього осіб з числа тих, кому він сам його дав два роки тому», - написав Сакварелідзе у себе в Facebook. За його словами, він чекав такого рішення, однак сумнівався, що президент України піде на такі дії. «Поки до влади не прийдуть гідні України люди, забезпечивши, зокрема, право громадян на справедливий суд, я буду змушений імітувати боротьбу за відновлення мого громадянства в існуючих псевдодемократичних судах», - зазначив Сакварелідзе. Нагадаємо, 26 липня Петро Порошенко позбавив громадянства України Михайла Саакашвілі.
Політика Українцям рекомендують перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом Посольство України в Білорусі рекомендує українцям перетинати білорусько-російський кордон тільки авіатранспортом. Про це сказано в повідомленні прес-служби посольства. У повідомленні зазначається, що РФ, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський кордон, заборонила її перетин особам третіх країн, крім громадян Білорусі і Росії, зокрема членами дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу диппредставництв, консульських установ, а також представництв міжнародних організацій. МВС РФ заявило, що з 15 травня Росія здійснює прикордонний контроль повітряних суден, які прибувають на російську територію з Білорусі, а також повертаються у зворотному напрямі. У зв'язку з цим всім громадянам третіх країн, зокрема членам дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу диппредставництв, консульських установ, а також представництв міжнародних організацій рекомендується для поїздок за цим маршрутом використовувати авіатранспорт. Посольство України в Білорусі рекомендує громадянам України утриматися від поїздок, які пов'язані з перетином українсько-російського державного кордону, крім перетину його авіаційним транспортом.
Кримінал оформление ленты  Подружжя у Краснодарі вбило і з'їло більше 30 осіб У Краснодарі було затримано сім'ю канібалів, які протягом 20 років вбивали і їли людей. Про це повідомляє видання Mash. Зараз вже доведено 7 жорстоких вбивств, скоєних подружжям. Однак правоохоронці країни-агресора підозрюють, що загинули не менше 30 людей. Сім'ю канібалів знайшли випадково - на вул. Рєпіна працівники дорожньої служби виявили телефон з фотографіями чоловіка поруч з розчленованими трупами. Коли в будинку вбивць провели обшуки, то виявили телефони та особисті речі жертв. Зокрема, знайшли 8 частин тіл, що належать невідомо кому. У холодильнику подружжя зберігало пакети із замороженими останками. У будинку було знайдено 19 шматків шкіри убитих. Поліція з'ясувала, що вбивці присипляли своїх жертв ефіром і корвалолом. Жінка працювала медсестрою в льотному училищі і могла згодовувати зайве людське м'ясо місцевим студентам.
Кримінал оформление ленты  Трьох держслужбовців затримали в Києві на хабарі в $10 тисяч Працівники СБУ затримали гендиректора держпідприємства і двох його заступників під час отримання хабара в $10 тисяч. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. Правоохоронці з'ясували, що троє чиновників держпідприємства «Центр сертифікації і експертизи насіння і садивного матеріалу» вимагали 1,5 млн гривень від керівника однієї з регіональних філій. Керівники за хабар обіцяли не звільняти голову філії з його посади. Підозрювані були заарештовані біля одного з київських ТЦ після отримання $10 тисяч. Четвертий фігурант був затримав в одному з обласних центрів. Їм усім повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 368 КК України. Крім того, в ході розслідування перевіряється інформація про можливу причетність до оборудки посадових осіб Мінагрополітики.
Події Від падіння зі скелі в Альпах автобус врятував спритний пасажир Туристичний автобус в австрійських Альпах ледь не впав з обриву скелі, але був вчасно зупинений одним з пасажирів. Французький турист зміг швидко відреагувати, натиснувши на гальма, коли водій знепритомнів, повідомляє ВВС. Автобус подорожував по горах у Тірольських Альпах з 21 пасажиром на борту, коли 76-річний водій знепритомнів під час руху. 65-річний громадянин Франції, який сидів поруч з водієм, запобіг аварії, натиснувши на гальма і зупинивши авто за кілька секунд до падіння з крутого обриву. У той момент, коли автобус на великій швидкості збив дерев'яну дорожню огорожу, він зістрибнув зі свого місця і натиснув на гальма. Автомобіль врізався в шлагбаум всього за 100 метрів до обриву. Чотири особи були доставлені в лікарню. Представник місцевої поліції заявив, що інцидент є «неймовірною удачею», бо пасажир довірився своєму інстинкту і запобіг жахливій аварії.
Кримінал оформление ленты  Стали відомі деталі жорстокого вбивства голови «Київобленерго»   Злочинці, які забили на смерть очільника правління АТ «Київобленерго» Івана Полив'яного, мали намір влаштувати лише пограбування, а не вбивство. Про це заявив начальник поліції Київської області Дмитро Ценов, передає прес-служба Нацполіції. «Всі виявлені ознаки вказують на те, що зловмисники не збиралися вбивати господаря, а скоїли злочин з метою заволодіння майном. З місця події нападники викрали ювелірні вироби і незначну кількість грошей», - зазначив Ценов. За фактом злочину порушено провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Як раніше повідомлялося, вбивство сталося 24 вересня близько 20:00 в селі Білогородка Києво-Святошинського району. Невідомі напали на будинок Полив'яного, завдали тяжких тілесних ушкоджень господарю та його дружині, в результаті чого чоловік помер від отриманих травм. Полив'яний був призначений на посаду голови "Київобленерго" в 2015 році.
Події Через наближення виверження вулкана на Балі евакуюють місцевих жителів Представники Червоного Хреста в Індонезії говорять, що більше 42 тисяч осіб, які живуть неподалік діючого вулкана Агунг, були евакуйовані зі своїх будинків, оскільки влада попереджає, що виверження може початися будь-якої миті, повідомляє ВВС. В околицях гори Агунг в останні дні були зафіксовані підземні поштовхи, а також ознаки магми, що підбирається до поверхні землі. Влада встановила 12-кілометрову зону відчуження навколо гори і оголосила про тривогу в п'ятницю, 22 вересня. Зараз попередження не стосується основних туристичних районів. Авіаперевезення на острові працюють у звичайному режимі. Місцева рада з туризму заявила, що судна, що з'єднують Балі з сусідніми островами - Ломбок і Ява, - плавають за розкладом. Вранці в неділю над горою було видно стовп сірчаного диму заввишки близько 200 м. Посадові особи заявили, що перші незначні поштовхи були зафіксовані в районі гори в кінці серпня 2017 року, а 14 вересня рівень тривоги змінили з «нормального» до «пильного». В Індонезії працює чотирирівнева система попереджень у разі виверження вулкана, яких на архіпелазі 130. Протягом останніх декількох днів вулкан виявляв все більше ознак активності і влада активізувала свої попередження, а також евакуацію сільських сіл, що оточують гору. Тисячі балійців тепер живуть у притулках, організованих у ратушах і школах, куди влада перевозить тонни продуктів і предметів першої необхідності. Деякі громади також створили притулки для домашньої худоби, яку їм довелося залишити в селах. Гора Агунг розташована на висоті понад 3 тисячі м над рівнем моря, вона міститься у східній частині Балі і є популярним туристичним напрям. Більше тисячі людей загинули під час минулого виверження 1963 року.
Кримінал Екс-директор держпідприємства був затриманий на кордоні України і РФ - ГПУ Екс-директора державного підприємства «Інформаційні судові системи» Леоніда Богданова затримали при спробі перетнути українсько-російський кордон. Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк. За інформацією чиновника, Богданов був затриманий у суботу, 23 вересня. Він намагався потрапити в Російську Федерацію, передає Укрінформ. Генпрокуратура підозрює колишнього директора ДП «Інформаційні судові системи» у заволодінні 6,4 млн грн при закупівлі обладнання для відеоконференцзв'язку для судів. Директором «Інформцентру» Богданов став у грудні 2013 року. При ньому була розроблена і впроваджена автоматизована комп'ютерна система, яка забезпечує діяльність судової системи України. До 2006 року Богданов обіймав посаду заступника голови Державної судової адміністрації України.
Події На Одещині виявлено трубопровід для перекачування спирту з Молдови В Одеській області в ході моніторингу берегової лінії Кучурганського водосховища прикордонники разом з водолазами виявили пластикову трубу діаметром 32 міліметри, якою злочинці збиралися незаконно переправляти спирт з Молдови в Україну. Про це в понеділок повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. За інформацією відомства, трубопровід був прокладений по дну Кучурганського лиману з Молдови на територію України в напрямку «Дністровськ - Лиманське». За допомогою трубопроводу зловмисники, імовірно, збиралися незаконно переміщувати в Україну спирт. «Трубопровід був встановлений нещодавно. Він ще не використовувався за призначенням, так як не містив характерного запаху спирту», - йдеться в повідомленні. Використовуючи прикордонний катер, правоохоронці демонтували частину шланга, що вела до лінії держкордону. Протяжність вилученої труби склала 150 метрів.
Кримінал оформление ленты  Хасиди в Умані влаштували різанину В Умані між паломниками-хасидами стався конфлікт, в результаті якого один з них отримав ножове поранення. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Черкаської області. Правоохоронці повідомили, що 42-річного хасида з ножовим пораненням доставили в приймальне відділення Уманської міської лікарні. Поліція встановила, що між цим громадянином Ізраїлю та іншим хасидом виник конфлікт, в результаті якого чоловік завдав потерпілому ножового поранення. Підозрюваний вже затриманий, ним виявився 52-річний громадянин Ізраїлю. Нагадаємо, паломники-хасиди щорічно з'їжджаються до Умані на святкування іудейського Нового року. Цього року хасиди почали прибувати в Україну 18 вересня, 20 вересня повідомлялося про 30 тисяч паломників. 21 вересня в результаті вибуху невідомого предмета в Умані постраждали ізраїльський підліток і ще один громадянин Ізраїлю.
Суспільство Швейцарська компанія почала продавати повітря: $47 за 120 вдихів Компанія Swiss Alpine Air (Швейцарія) почала продавати за кордон альпійське гірське повітря в балонах. Таким чином компанія хоче забезпечити чистим повітрям найбільш забруднені міста в світі. Про це сказано на сайті виробника. «Щороку туристи приїжджають у Швейцарські Альпи, щоб насолодитися краєвидами, а також вдихнути чисте гірське повітря. Це експорт свіжого повітря, який у нас є. Ми експортуємо швейцарську воду з гірських джерел, сир і шоколад. Так чому б не експортувати повітря? Це краще повітря на планеті», - сказали творці виробництва. Пропонується купити один, три або 12 флаконів чистого повітря Альп, у кожному з яких розміщено по сім літрів повітря, це приблизно 120 вдихів. Балони оснащені індивідуальними масками для дихання. Ціна одиниці товару становить 47 доларів США. Підприємці зараз шукають охочих вкласти кошти для просування ідеї. На сайті для потенційних інвесторів сказано, що головними покупцями можуть стати жителі Китаю як однієї з держав з найбільш забрудненою атмосферою.
Економіка Гарячу воду киянам "Київенерго" увімкне, коли "Водоканал-Сервіс" сплатить йому 32 млн грн боргу ТОВ "Водоканал-Сервіс" має повернути борг у 32 млн грн «Київенерго» для відновлення постачання гарячої води у майже 500 будинків у Києві. Про це на нараді відключення від постачання тепла будинків, які обслуговуються ТОВ "Водоканал-Сервіс" у КМДА заявив в.о. директора СВП "Київська енергопостачальна компанія ПАТ «Київенерго» Віктор Мельников, передає кореспондент АСН.  "Станом на сьогодні ТОВ "Водоканал-Сервіс" має борг 32 млн грн за рахунками «Київенерго», який почав накопичуватися ще з 2014 року, з яких визнає лише 18 млн грн. Ми сподіваємося на вирішення питання з боргами та відновлення гарячого водопостачання відповідним будинкам найближчим часом, і докладаємо для цього максимум зусиль", - заявив він.  Мельников підкреслив, що люди платять своєму добровільно обраному надавачу послуг, яким у цьому випадку виступає ТОВ "Водоканал-Сервіс", а той, у свою чергу, систематично не доплачує «Київенерго» за придбання теплоносія і таким чином продовжує накопичувати борг.  "При цьому «Київенерго» не розуміє, чи є у ТОВ "Водоканал-Сервіс" джерело для погашення цього боргу", - сказав він.  Слід зазначити, що приватна компанія ТОВ "Водоканал-Сервіс" визнає лише 18 млн грн боргу. За його словами, загальна сума боргів столиці за теплопостачання перед «Київенерго» сягає 2,6 млрд грн. А борг «Київенерго» перед ПАТ "Київгаз" складає 170 млн грн, через що ПАТ "Київгаз" опломбувало подачу газу до котелень, і таким чином без води наразі залишаються 488 столичних будинків. Окрім того, борг «Київенерго» перед НАК "Нафтогаз Україна" становить 2,2 млрд грн, за що НКРЕКП додатково застосовує штрафні нарахування у відношенні до «Київенерго». Він також нагадав, що ситуація довкола будинків в столиці, які обслуговує ТОВ "Водоканал-Сервіс" та які були відключені ще в червні, почала рухатися після того, як у п'ятницю, 22 вересня, ТОВ "Водоканал-Сервіс" через кілька місяців звернень до нього працівників «Київенерго» почав надавати дані і проводити звіряння нарахувань і розрахунків.  Наразі у двосторонньому порядку між «Київенерго» та ТОВ "Водоканал-Сервіс" завершено звіряння за 10 будинками - це Голосіївський і Подільський райони, а також звіряння ще за 22 будинками - Деснянський район. Ще за 8 будинками перевірку закінчили безпосередньо до наради в КМДА з питань відключення від постачання тепла будинків, які обслуговуються ТОВ "Водоканал-Сервіс". Вже є перші позитивні результати: за 2 будинками-клієнтами ТОВ "Водоканал-Сервіс" констатовано розрахунок, тому їм було відновлено постачання гарячої води. 
Події У Затоці п'яний чоловік влаштував стрілянину в барі В одному з барів селища Затока в Одеській області п'яний чоловік посварився з відвідувачами закладу, після чого влаштував стрілянину. Про це передає місцеве видання «Думская», посилаючись на прес-службу поліції. Як наголошується, працівники Національної поліції, які прибули на виклик, затримали хулігана. Це 46-річний місцевий житель. Під час проведення обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили пістолет марки «Kral-2008 Magnum», в якому був магазин з одним патроном калібру 9 мм, і ножі. Чоловікові було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства (ст. 296 ч. 4) і незаконному зберіганні зброї (ст. 263 ч.1) КК України. Суд обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Затриманому загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.
Закон і Право Як переселенцям і АТОвцям отримати від держави допомогу на придбання житла Уряд спростив процедуру отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло» для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб. Відповідне рішення було ухвалено на останньому засіданні Кабміну. Уточнюється, що програма буде поширюватися насамперед саме на ці дві категорії громадян, яким передбачена 50% компенсація вартості на придбання або будівництво житла. Передбачається, що громадяни, які в змозі оплатити відразу половину вартості житла, отримають від держави другу необхідну половину. При цьому громадянин вносить кошти на свій поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку. Ті, кому грошей не вистачає, можуть отримати пільговий іпотечний кредит терміном до 30 років з відсотковою ставкою 7% річних при мінімальному внеску не більше 10%. Для інших категорій громадян програма теж буде діяти, але компенсація за рахунок держави становитиме лише 30% від вартості житла. При цьому відбирати об'єкти, в яких можна буде придивитися собі житло, буде міжвідомча комісія, склад якої затверджується Мінрегіоном. Уточнюється, що пріоритет буде віддаватися об'єктам з високим ступенем будівельної готовності та вищим класом енергетичної ефективності. Право на державну підтримку мають не тільки громадяни, які перебувають на квартирному обліку, а й ті, у власності яких немає житла, або вони мають у власності квартиру, яка не перевищує 13,65 кв. м. Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, що міститься на підконтрольній території України. Можливість отримати компенсацію на житло від держави мають ті сім'ї, середньомісячний дохід яких з розрахунку на одну особу не перевищує п'ятикратного розміру середньо місячної заробітної плати в конкретному регіоні. Зокрема, за даними Мінсоцполітики, з майже 1,5 млн вимушених переселенців тільки 400 тис. - працездатного віку. Саме вони і можуть претендувати на таку держпідтримку в придбанні житла, оскільки можуть дозволити або оплачувати кредит або внести половину вартості за житло. Крім цього, постановою спрощується перелік документів, які необхідно подавати внутрішньо переміщеним особам для отримання компенсації. Так для її отримання громадяни подають до регіонального управління Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву або уповноваженому банку: заяву про надання державної підтримки; інформацію з Держреєстру прав на нерухоме майно про наявність у власності житла; копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та копії відповідних довідок членів сім'ї громадянина; довідку про перебування на квартирному обліку. Це не стосується внутрішньо переміщених осіб і членів їхніх сімей; акт технічного стану житла (для внутрішньо переміщених осіб, житло яких (розташованого на території України, на якій органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі) зруйновано і не придатне для проживання в зв'язку з проведенням антитерористичної операції); довідку про реєстрацію місця проживання на кожного члена сім'ї; копію свідоцтва про шлюб, паспортні дані; документи, необхідні для визначення платоспроможності (довідка з місця роботи повнолітніх членів сім'ї громадянина, а також інші документи, що підтверджують доходи членів сім'ї громадянина і поручителя); копію ідентифікаційного номера. Згідно з нормами, на кожного члена сім'ї повинно припадати не більше 21 кв. м житла і 10,5 кв. м на сім'ю додатково. Наприклад сім'я з трьох осіб буде мати право отримати компенсацію на 50% вартості квартири площею 73,5 кв. м. Все що вище - власники повинні сплатити самостійно, на них державна підтримка не буде розраховуватися. Крім того, вартість квадратного метра житла не повинна перевищувати граничну вартість, яку щорічно визначає Мінрегіон для кожної області. Так для таких міст, як Київ, Дніпро, Львів, Одеса та Харків, ціна 1 кв. м. не може перевищувати граничну вартість, збільшену в 1,75 разу, для міст - обласних центрів, а також міст обласного значення з населенням понад 300 тис. осіб - в 1,5 разу, для міст обласного значення з населенням від 100 тис. до 300 тис. - 1,25 разу. Наприклад на 2017 рік Мінрегіон визначив, що в Києві побудувати 1 кв. м житла становить 12 128 грн. Це значить, що, підшукуючи собі житло для участі в програмі «Доступне житло», її учасник може розраховувати на компенсацію від держави половини вартості квартири з ціною 1 кв. м  в 21 224 грн. Додамо, що Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства пропонує Верховній Раді включити в закон про бюджет на 2018 рік видатки на програму "Доступне житло" для АТОвців і переселенців у розмірі 1 млрд грн. Це дасть можливість 1700 громадянам вже наступного року отримати житло.
Суспільство Комбінат «Україна» запускає нову лінію друку біометричних паспортів Комбінат «Україна» запустить наприкінці року нову лінію для прискорення друку біометричних паспортів. Про це на прес-конференції заявив прес-секретар ДП «Документ» Володимир Поліщук, передає кореспондент АСН. «За нашою інформацією, ажіотаж і черги за отриманням біометричних паспортів в Україні вже майже немає. Черги є ще в найбільшому в країні сервісному центрі, який розміщений в універмазі «Україна». І то ці черги є тільки у вихідні дні. Можемо сказати, що черги в столичних паспортних сервісах зберігаються ще в першій половині дня, однак після обіду, як правило, доступ до послуг вільний», - заявив він. Поліщук повідомив, що у країні продовжують відкривати нові сервісні центри. «Так, новий паспортний сервіс вже відкрився в Харкові, відкривається в Одесі і незабаром має запрацювати у Львові, що дозволить розширити можливості держави щодо оформлення документів для виїзду за кордон», - зазначив чиновник. За його словами, в кінці поточного року - початку наступного буде запущена нова лінія друку закордонних паспортів поліграфкомбінату «Україна».
Політика У Порошенка винуватцем «прориву» Саакашвілі назвали Авакова Близькі соратники президента України Петра Порошенка поклали провину за проникнення Саакашвілі на територію країни на голову МВС Арсена Авакова. Про це сказано в повідомленні УП. «Арсен Аваков підставив президента України. З 17:00 прикордонники просили про допомогу Національну гвардію, але ніхто не прийшов. У четвер Михеїл Саакашвілі зустрівся з Коломойським, а в неділю міністр, який був наполегливий у прагненні не пускати Саакашвілі, знижує градус», - обурився близький до Порошенка соратник, натякаючи на дружні відносини між Коломойським і Аваковим. Про відповідальність Арсена Авакова за ситуацію з колишнім головою Одеської ОДА сказав ще один близький соратник президента України. «Він займався Саакашвілі, це була його (Авакова.  - Ред.) відповідальність. Він міг внутрішні війська туди підтягнути, чому не зробив? Прориву не було б тоді. У нього була тактика - показати Саакашвілі божевільним. Показав, і що?» - обурився він.
Політика На Донбасі щодня збільшується кількість зброї з РФ - Турчинов На окупованому Донбасі щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться російськими військами. Про це на зустрічі з головою оборонного комітету Канади Стівеном Фюром заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО. «Ми розуміємо, чому Путін проти збройної місії ООН, яка б контролювала кордон з Росією. Тому що, тільки перекривши кордон, можна зупинити завезення військових, зброї і боєприпасів з Росії на окуповані території», - заявив Турчинов. Він зазначив, що під час військових навчань «Захід-2017» у Білорусі Росія продемонструвала готовність до наступальної війни. Мало того, останній етап навчань був присвячений перевірці боєготовності ядерної тріади, були відпрацьовані повітряні, наземні і морські її складові. «Тим самим Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни», - додав Турчинов.
Політика Синдром Клінтон: Зять Трампа використовував особисту пошту для офіційного листування Зять Дональда Трампа Джаред Кушнер використовував особистий обліковий запис електронної пошти для ведення кількох офіційних листувань з представниками Білого Дому. Кушнер є старшим радником президента США і одружений з Іванкою Трамп. Його адвокат підтвердив існування особистого облікового запису електронної пошти в заяві, зробленій у неділю, 24 вересня, повідомляє ВВС. Під час президентської кампанії Трамп неодноразово критикував Гілларі Клінтон за використання особистої електронної адреси для ведення переписки на посаді Держсекретаря США. Президент одного разу навіть поклявся відправити Клінтон до в'язниці через побоювання, що вона неправильно зберігає секретну інформацію. Розслідування справи було закрито без висування звинувачень. За словами медіа-організації Politico, між Кушнером та іншими офіційними особами Білого дому неодноразово велося листування з тем, які стосуються освітлення у ЗМІ та планування заходів. Однак немає жодних доказів того, що Кушнер поширював секретну або привілейовану інформацію, використовуючи особисту електронну пошту. Адвокат стверджує, що з січня по серпень 2017 року було відправлено й отримано менше 100 листів між Кушнером і його колегами з Білого дому через особистий обліковий запис електронної пошти. Він наполягає на тому, що листування у всіх випадках ініціювали колеги, надсилаючи перший лист на його особисту адресу. Існують чіткі федеральні правила ведення архіву листування з питань, пов'язаних з президентом США та іншою урядовою діяльністю. Використання особистої електронної адреси зробить архів недоступним для журналістів, законодавців та інших осіб, які можуть вимагати доступу до загальнодоступної інформації.
Економіка З рахунків «Київського метрополітену» зняли 155 млн гривень у рахунок боргу «Укррослізинг» Виконавча служба стягнула з рахунків підприємства «Київський метрополітен» 155 млн грн. Таким чином було виконано рішення Вищого господарського суду України, згідно з яким метрополітен повинен сплатити борг компанії ТОВ «Укррослізинг». З суми у 155 млн грн більше 140 млн підуть на користь стягувача, ще 15 млн - виконавчий збір. Загальна сума боргу становить 1 млрд 924 млн грн. Нагадаємо, згідно з рішенням Апеляційного господарського суду Києва, КП «Київський метрополітен» має сплатити ТОВ «Укррослізинг» 1 млрд 966 млн 239 тис. 953 грн за поставку 100 вагонів. Договір між підприємствами був прописаний таким чином, що за вагони доводиться істотно переплачувати з урахуванням прив'язки цін до долара, інфляції тощо. Зараз київська компанія просить у суду відстрочки виплат, однак поки безрезультатно.
Події оформление ленты  Житель Шрі-Ланки намагався перевезти кілограм золота у прямій кишці Влада Шрі-Ланки заарештувала чоловіка за спробу контрабанди золота і ювелірних виробів вагою до 1 кг, захованих у його прямій кишці. Працівники митниці виявили 904 г золота, вартістю близько $29370 у задньому проході підозрюваного, повідомляє ВВС. 45-річний чоловік зі Шрі-Ланки прямував до Індії, але був зупинений у міжнародному аеропорту Коломбо. Зазвичай контрабандисти з цього регіону купують золото в Сінгапурі або ОАЕ, де воно коштує відносно недорого, а потім перевозять його в Індію, де цей товар можна вигідно продати. Працівник митниці розповів в інтерв'ю, що вони звернули увагу на цього чоловіка, бо «у нього була підозріла хода». Металодетектори потім виявили прихований багаж, «ретельно упакований у поліетиленові пакети і акуратно вставлений у пряму кишку». Контрабанда складалася з десяти ювелірних виробів з жовтого золота, трьох окремих шматків жовтого золота і двох посріблених ювелірних виробів з жовтого золота», - сказав представник митниці. Минулого тижня жінка зі Шрі-Ланки, яка також прямувала до Індії, була затримана на митниці, намагаючись провезти 314,5 г золотих виробів у прямій кишці.
Політика Україна готує нові позови проти Росії - Мін'юст Мін'юст України подасть нові позови проти країни-агресора. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «Ми беремо участь у всіх позовах щодо держави-агресора. Зараз є низка позовів у різних судах», - заявив він. За його словами, йдеться і про міжнародний суд ООН, який має свою процедуру і куди ми подали дві заяви: про дискримінацію українців у Криму та заборони фінансування тероризму Російською Федерацією. «Є також п'ять позовів до ЄСПЛ щодо порушення прав людини. Є низка позовів проти Росії, які пов'язані з втратою майна на території Донбасу. Так само Україна подала позов до Міжнародного кримінального суду щодо подій у Криму і на Донбасі», - додав він. Технічно, за оцінками міністра, об'єднати їх в один позов неможливо через те, що їх розглядають різні інстанції. «Але те, що будуть нові позови і додаткові обґрунтування тих позовів, які ми вже подали, це факт», - підкреслив Петренко.
Наука і технології Австралія створить національне космічне агентство Уряд Австралії заявив, що створить національне космічне агентство для розвитку космічної галузі країни. Нещодавно в країні було проведено огляд промисловості, після якого влада вирішила створити спеціальний орган, повідомляє ВВС. Виконуюча обов'язки міністра промисловості Мішелія Кеш сказала, що «важливо», щоб Австралія також отримувала прибуток від світової космічної галузі, що швидко розвивається . Очікується, що уряд опублікує додаткову інформацію на Міжнародному конгресі астронавтики, який пройде в Аделаїді, Австралія, цього тижня. У Конгресі візьмуть участь тисячі світових експертів з космосу, зокрема керівники інших національних агентств і приватних компаній. Австралійський уряд оцінив, що світова космічна галузь приносить прибуток розміром майже $323 млрд щороку. Австралія та Ісландія є єдиними розвиненими країнами в світі без національних програм космічного розвитку. Країна отримує дані супутникових спостережень від зарубіжних країн, таких як Сполучені Штати Америки.
Суспільство оформление ленты  Українським військовим розробили новий маскувальний костюм Для військовослужбовців Збройних сил України розробили новий маскувальний костюм. Про це повідомили в Головному управлінні розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України в Facebook. Новий костюм назвали «індивідуальний маскувальний комплект». Його позиціонують як снайперський костюм, проте він входить у бойовий спеціальний комплект. Маскувальний костюм був розроблений після вивчення та аналізу існуючих аналогів, а також з огляду на побажання снайперів. «Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їх розміщення розроблено відповідно до анатомічних вимог і мобільних завдань снайперів. Манжет рукавів продовжений, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшона захищає від паразитів, добре маскує снайпера і основну частину зброї», - розповіли розробники. Новий комплект буде шитися в чотирьох кольорах: мм-14, олива, койот і варан ЗСУ.
Закон і Право Новий Верховний суд має перезавантажити судову систему - міністр Новий Верховний суд повинен запустити перезавантаження всієї судової системи. Про це на зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «120 осіб вже пройшли конкурс до складу нового Верховного суду... Я дуже сподіваюся, що ще до кінця року новий Верховний суд України дасть сигнал всій судовій системі України... Наше завдання - повне перезавантаження судової системи», - заявив він. За його словами, після запуску Верховного суду необхідне «перезавантаження всіх апеляційних та місцевих судів». «Повинна з'явитися нова філософія судів: незалежності від будь-кого. І філософія рівності і права», - підкреслив Петренко. Нагадаємо, народні депутати п'ять днів розглядали поправки в законопроект про судову реформу. Однак 21 вересня Рада закрилася, так і не встигнувши закінчити розгляд законопроекту про судову реформу.
Політика ООН: У Криму тривають арешти, тортури і нав'язування громадянства Росії Ситуація з дотриманням прав людини в Криму після анексії в 2014 році істотно погіршилася. Про це йдеться в тематичній доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини. У документі охоплений період з лютого 2014 року по вересень 2017 року. За цей період окупанти не дають моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні доступу до Криму, тому члени місії проводили моніторинг з материкової частини України. За даними ООН, в Криму зафіксовані довільні арешти і затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження, тортури і щонайменше одна позасудова страта. Жертвами окупантів ставали кримчани різного етнічного походження, особливо пригнічують кримських татар. На півострові також «значно звузилися можливості публічного прояву української культури та ідентичності». Крім того, жителям окупованого півострова нав'язують російське громадянство. В ООН підкреслили, що це примус до вірності державі-противнику, що заборонено четвертою Женевською конвенцією. У доповіді також містяться рекомендації уряду країни-агресора. Зокрема, окупантам рекомендується дотримуватися прав людини в Криму, виконувати «зобов'язання, покладені на окупаційну державу відповідно до міжнародного гуманітарного права», забезпечити належний і безперешкодний доступ міжнародних місій на півострів.
Суспільство Найближчими днями в Україні будуть заморозки - ДСНС Найближчими днями в різних регіонах України синоптики прогнозують заморозки на ґрунті та в повітрі. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. За даними Укргідрометцентру, вночі 27 вересня у східних областях, а також Чернігівській, Сумській, Полтавській областях, а 28 вересня - у північних, центральних і Запорізькій областях на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0-4 градуси. Крім того, вночі 28 вересня в Київській області на поверхні грунту заморозки 0-4 градуси. Відзначається, що 25-29 вересня очікується ясна погода і похолодання. До кінця тижня температура повітря знизиться до 12-14 градусів тепла. Раніше синоптик Наталка Діденко зазначила, що 25 вересня ще буде тепло, а потім поступово буде холоднішати. Вдень повітря буде ще сяк-так прогріватися, а ось уночі стовпчик термометра відповзе до +7... + 11, а потім до +6... +8, а в другій половині тижня температура повітря вночі може опуститися до +3... +6 градусів.
Суспільство Порошенко призначив стипендії Сенцову та іншим діячам культури Президент України Петро Порошенко призначив державні стипендії видатним діячам культури і мистецтва. Про це повідомили в прес-службі глави держави. Відповідний указ № 282 Президент підписав у понеділок, 25 вересня. Серед стипендіатів - політв'язень у Росії, український режисер Олег Сенцов, цим указом йому триває виплата стипендії. Вперше державна стипендія Сенцову була призначена в травні 2015 року. Дворічні стипендії також отримала низка видатних діячів української культури. Дев'ять стипендіатів отримуватимуть виплату довічно. Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд в Ростові-на-Дону незаконно засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням нібито в підготовці терактів у Криму. Доказів вини режисера у суду не було, до звільнення Сенцова закликають багато світових діячі та лідери цивілізованих держав.
Суспільство Португальські діти подають до суду на 47 європейських країн за глобальне потепління Португальські школярі з району, постраждалого від найсильніших лісових пожеж у країні, збирають гроші на громадській інтернет-платформі, щоб подати в суд на 47 європейських країн. Вони стверджують, що саме недієздатність держав у боротьбі зі зміною клімату призвела до фатальних наслідків у регіоні, повідомляє The Guardian.. Дітей з регіону Лейрія у центральній Португалії, де влітку цього року від пожеж загинуло понад 60 осіб і сотні були поранені, представляють британські адвокати, які є експертами в галузі законодавства про навколишнє середовище і зміни клімату. За підтримки громадських організацій вони мають намір зібрати мінімум 35 тисяч фунтів стерлінгів, щоб направити справу до Європейського суду з прав людини. У понеділок, 25 вересня, на платформі CrowdJustice була оприлюднена заявка на збір грошей. Адвокати будуть домагатися рішення суду про те, що ці країни повинні значно посилити свою політику скорочення викидів і взяти на себе зобов'язання не добувати залишки запасів викопного палива. Ведучий адвокат Марк Віллерс сказав: «Це унікальний проект, бо це буде перший випадок в історії, коли кілька урядів одночасно постануть перед судом у зв'язку з їх нездатністю належним чином боротися зі зміною клімату». Якщо справа дійде до суду, відповідачами виступлять 47 країн, які є основними джерелами забруднень у Європі, в їх числі Велика Британія, Ірландія, Німеччина і Франція. Ці 47 країн колективно відповідальні за приблизно 15% світових викидів. Рішення Європейського суду з прав людини є обов'язковими для цих держав. Два роки тому кілька громадян Нідерландів успішно подали в суд на свій уряд за свідоме нехтування максимальною ціллю зниження середньорічної температури на 2°C в рамках боротьби з глобальним потеплінням. Три судді наказали голландському уряду скоротити свої викиди на 25% до 2020 року, заявивши, що цілі нижче цієї межі є незаконними з урахуванням масштабів загрози, яку становить зміна клімату.
Кримінал оформление ленты  Оприлюднено відео з місця вбивства голови «Київобленерго» Телеканал «Прямий» оприлюднив відео з місця вбивства глави «Київобленерго» Івана Полив'яного. На відео показано будинок Полив'яного, в якому немає системи охорони, що, ймовірно, і стало причиною нападу. Відзначається, що на місці вбивства вже закінчили роботу слідчі і криміналісти. Поруч з будинком перебувають журналісти різних видань. Нагадаємо, вбивство сталося ввечері 24 вересня в селі Білогородка Києво-Святошинського району. Злочинці перелізли через паркан, зайшли в будинок, де побили Івана Полив'яного і його дружину. Вони намагалися вибити у господаря інформацію про місцезнаходження сейфа, але не змогли цього зробити, пішовши з 15 тисячами гривень. З жінки зняли золоту каблучку, а господаря перетягнули в іншу кімнату. Там його без ознак життя і виявили поліцейські.
Кримінал На Донбасі затримали інформаторів терористів «ДНР» Працівники Служби безпеки України викрили у Волноваському районі Донецької області мережу інформаторів терористів «ДНР». Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Правоохоронці встановили, що уродженець Волноваського району в 2014 році приєднався до банди «ДНР». Пізніше він залучив до співпраці як інформаторів кількох місцевих жителів рідного району, які залишилися на території підконтрольної Україні. Ця група збирала дані про переміщення, дислокацію українських військових і передавала інформацію терористам. Координати, які передавали зловмисники, використовувалися ОЗГ для обстрілів позицій Збройних Сил України. «Оперативники СБУ затримали двох активних учасників інформаторської мережі за місцем проживання, щодо інших зловмисників тривають відповідні процесуальні дії», - розповіли в СБУ. Одному з інформаторів суд вже обрав запобіжний захід - утримання під вартою.
Політика ООН закликала Україну захистити своїх громадян в окупованому Криму Україну закликали використовувати всі засоби для захисту прав українців в окупованому Криму. Про це заявили в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини. Українській владі радять зняти зайві обмеження для свободи в'їзду/виїзду на півострів, спростити для громадян України, які живуть там, доступ до отримання документів і освіти. В ООН також просять Україну, щоб периметр замінованої території поблизу КПП «Каланчак» і «Чаплинка» в Херсонській області було видно і добре захищено. Також в організації запропонували підтримувати діалог між омбудсменами України та країни-агресора, щоб домагатися передачі в Україну ув'язнених, які після анексії в 2014 році залишилися на окупованій території. Нагадаємо, в доповіді ООН йдеться, що за три роки в Криму значно погіршилася ситуація з правами людини. Зокрема, РФ застосувала своє законодавство в Криму з порушенням міжнародного гуманітарного права.
Наука і технології оформление ленты  Б'ються як яйця: блогери перевірили iPhone 8 на міцність Після того, як 22 вересня розпочався продаж нових смартфонів iPhone 8 і iPhone 8 Plus зі скляним корпусом, блогери всього світу почали тестувати стійкість гаджетів на міцність. Інтернет заполонили відео проведених дослідів. Найбільш популярним став тест, як новинки Apple поводяться при падінні. Так, відеоблогер JerryRigEverything перевірив, що буде, якщо упустити iPhone 8 в захисному чохлі і без нього. Дослід показав, що при падінні з невеликої висоти нічого не відбувається, але якщо смартфон впав на асфальт з висоти голови людини, то у iPhone 8 без кейса тріснув екран. Схожий досвід провели блогери каналу PhoneBuff. Вони також взяли недавно випущений Note 8 від Samsung. Смартфони кидали плазом на екран і задню панель, ву цьому змаганні поступився iPhone. Блогери з EverythingApplePro з'ясували, що нові смартфони менше піддаються подряпинам: скло нового iPhone 8 зумів пошкодити тільки топаз.
Економіка оформление ленты  «Митний експеримент» провалився? В Укравтодорі натякнули, що грошей на ремонт доріг зібрали замало В «Укравтодорі» незадоволені тим, як розподіляються наднадходження митниці, передбачені на ремонт доріг. Та й суми від «митного експерименту» чиновників не вражають. Зокрема виконувач обов'язків керівника «Укравтодору» Славомір Новак заявив, що кошти на ремонт доріг від митниці надходять не в повному обсязі. Він уточнив, що в 2017 році на утримання, погашення боргів та будівництво доріг заплановано близько 26-27 млрд грн. "Близько 16 мільярдів гривень з цієї суми - гроші, які Мінфін запланував отримати за рахунок митного експерименту. І це поки реальна проблема, бо надходження щодо митного експерименту не живуть за таким графіком, як очікувалося", - заявив він в інтерв'ю «Економічній правді». Новак також вважає несправедливим, що розпорядником цих коштів є не «Укравтодор», а обласні адміністрації. Так, саме голови ОДА є відповідальними за використання цих грошей. Так званий «митний експеримент», який передбачає спрямування 50% перевиконання планів мит на поліпшення дорожньої інфраструктури, стартував восени 2015 року. Тоді у пілотному проекті взяли участь Одеська, Волинська, Львівська та Чернівецька області, а в січні 2016 року до нього приєднався Київ. За півроку після початку роботи експерименту тільки у Львівській області, за рахунок митних 290 млн грн було відремонтовано понад 40 км ділянки дороги Львів - Радехів - Луцьк, близько 15 км ділянки траси Сколе - Славське і 12 км ділянки дороги Київ - Чоп. А ось Чернівецька область на той момент освоїла лише 20% митних коштів, відремонтувавши дорогу Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига. Лише через 6 місяців після старту експерименту почали ремонтувати автодороги у Волинській області. Тобто потроху, але справа все ж почала зрушуватися з місця. Побачивши результат, уряд 1 березня 2017 року розширив зону дії відповідної постанови на всю територію України. При цьому витратити митні гроші на дороги губернаторам потрібно встигнути до 1 січня 2018 року, оскільки невідомо - чи буде продовжено експеримент на наступний рік. Не виключено, що таке рішення про розширення зони дії "митного експерименту" Кабміном було ухвалено через те, що Мінфіну не вдалося домовиться з Нацбанком про друкування додаткових 15 млрд грн. Саме стільки уряду не вистачало, щоб виконати програму масштабної реконструкції українських доріг у 2017 році. Таким чином необхідні кошти вирішили взяти від перевиконання плану митних зборів. За словами прем'єр-міністр України Володимира Гройсмана, цей експеримент дозволить цього року зібрати на ремонт і будівництво доріг 12 млрд грн. Уже в серпні в Державній фіскальної службі заявили, що протягом січня - липня регіональні митниці забезпечили місцеві адміністрації в загальному 8 млрд 11 млн. грн, які повинні піти на дорожні роботи. Тоді серед лідерів «дорожнього» експерименту в ДФС відзначили Одеську митницю, яка зібрала майже 1,6 млрд грн на розвиток інфраструктури свого регіону, Київську митницю, яка перерахувала 1,4 млрд грн, Львівську - 666 млн грн і Київську міську митницю - 603 млн грн. Примітно, що витрачати ці кошти губернатори областей можуть лише на дороги загального користування. Тобто дороги, які проходять між населеними пунктами - міжнародні, національні траси тощо. А ось комунальні дороги, які розташовані в межах населених пунктів, ремонтувати потрібно вже за рахунок місцевих бюджетів. Также на ремонт доріг загального користування виділяються кошти з держбюджету, за які відповідає Укравтодор. Але навіть митних коштів не вистачає для того, щоб «залатати» дорожнє полотно. Зокрема в Дніпропетровській області завдяки експерименту вдалося виручити не малу суму, додатково 400 млн грн на ремонт доріг загального значення. Однак на заплановані в цьому році роботи необхідно в сім разів більше. І так майже в кожній області. Як зазначив Новак, в наступному році депутати хочуть продовжити «митний експеримент», проте чи будуть їх спрямовувати знову областям або ж віддадуть "Укравтодоку", невідомо. За даними в.о. голови компанії, щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менше ніж у 60 млрд грн. А ось за оцінками деяких експертів, для того щоб відновити українські дороги упродовж 10 років, потрібно щороку на ремонт виділяти по 100 млрд грн або ж 3 млрд євро. Наприклад, у Польщі після вступу в ЄС завдяки підтримці Євросоюзу за 10 років вдалося повністю оновити дорожнє покриття. Коштувало це близько 50 млрд євро - по 5 млрд євро на рік. При цьому на ці гроші в країні робили не поточний ремонт доріг, а капітальний.
Кримінал Найбільшу в світі бухгалтерську фірму, яка консультує з кібербезпеки, зламали хакери Одна з 4 найбільших світових бухгалтерських фірм була зламана, і тепер, імовірно, у хакерів є доступ до конфіденційних листів і планам її віп-клієнтів. Видання Guardian опублікувало статтю, в якій повідомляє про деталі зламу. Компанія Deloitte, зареєстрована в Лондоні, штаб-квартира якої міститься в Нью-Йорку, стала жертвою нападу кіберзлочинців. Однак його виявили майже через рік. Одна з найбільших приватних бухгалтерських компаній у США, яка минулого року повідомила про рекордні доходи в розмірі $37 млрд, Deloitte надає аудиторські послуги, податкові консультації та консультації з кібербезпеки найбільшим світовим банкам, багатонаціональним компаніям, медіа-корпораціям, фармацевтичним фірмам і державним установам. Поки компанія сповістила лише шість своїх клієнтів про те, що їхня інформація потрапила до хакерів. Внутрішнє розслідування Deloitte триває. Злам був виявлений у березні 2017 року, але вважається, що нападники мали доступ до даних ще з жовтня або листопада 2016 року. Хакер або група хакерів отримали доступ до головного сервера електронної пошти компанії через «обліковий запис адміністратора», який теоретично надав йому привілейований необмежений «доступ до всіх сфер». Обліковий запис вимагав тільки одного пароля і не мав «двоетапної» системи перевірки, про це Guardian повідомили джерела. Електронне листування 244 тисяч співробітників Deloitte зберігається на хмарному сервісі Azure, який був наданий компанією Microsoft. Це еквівалент Microsoft для сервісів Amazon Web Service і Cloud Platform від Google. На додаток до електронних листів у хакерів був потенційний доступ до імен користувачів, паролів, IP-адрес, архітектурних бізнес-діаграм та медичної інформації клієнтів Deloitte. У деяких листах були вкладення з конфіденційною інформацією про безпечність та дизайн. Аналітикам належить встановити, хто стоїть за зламом: хакер-одинак, бізнес-суперники або ж хакери зарубіжної держави. Незважаючи на те, що всі великі компанії піддаються атакам хакерів, для Deloitte злам становить особливий привід для збентеження, адже компанія надає потенційним клієнтам поради про те, як керувати ризиками, пов'язаними зі складними кібератаками.
Кримінал оформление ленты  Французький "Остап Бендер", який видурив у компаній десятки мільйонів євро, сидить у київському СІЗО Його три дні "вели" в Україні, круто "пакували" за допомогою "Альфи", а потім... просто відпустили на свободу. Йдеться про, мабуть, найбільш нахабного і відомого у всьому світі шахрая сучасності - 51-річного француза Жільбера Шиклі. Його затримали у Києві 19 серпня 2017 року. У Франції Шиклі був засуджений заочно на сім років в'язниці за фінансові махінації. Він виманив у своїх співвітчизників сотні мільйонів євро і п'ять років був у бігах, поки нарешті не осів в Ізраїлі. Що саме Шиклі робив в Україні - точно невідомо, однак його за три дні "запеленгували" і затримали співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ України. Втім, в українському СІЗО Шиклі не бідували. І вже через місяць вийшов на свободу із зобов'язанням носити електронний браслет. Напередодні виходу він записав і виклав у Мережу скандальний відеоролик, на якому разом зі своїм сусідом по камері - іншим громадянином Франції Антоні Лазаровичем, якого також розшукують за шахрайство, розпиває спиртне, святкуючи наступне звільнення. "Я тр...*в французьке правосуддя", - хизується на відео Шиклі під бренькіт гітари. Це відео було опубліковано французьким виданням Lepoint, після чого піднялася неймовірний галас: як так, найбільш розшукуваного шахрая, який не один раз втік від правосуддя, спіймали і просто відпустили в Україні, вигукували західні, а потім і українські видання. Чи то побоявшись міжнародного скандалу, чи то з якоїсь іншої причини, але правоохоронці через добу повернули Шиклі в СІЗО і зараз він очікує екстрадиції до Франції. Великий фантазер, актор, цинік і "борець з тероризмом" 33 компанії та банки, більше 60 мільйонів вкрадених всього лише за один рік євро. Здається неймовірним, але, щоб отримати таку величезну суму від високопоставлених службовців компаній, Жільберу Шиклі не знадобилося нічого, крім фантазії, акторського таланту і нескінченного цинізму. Перша його вдала афера досить докладно викладена у фільмі "Я розраховую вас" (Je compte sur vous), який зняли за мотивами пригод шахрая (до слова, Шиклі навіть залучався до роботи над сценарієм). Він зателефонував керуючій паризької філії банку La Banque Postale і, представившись генеральним директором її компанії, попросив допомоги в реалізації надсекретного розслідування теракту, яке нібито проводиться в їхній установі. У жінки навіть не виникло жодних сумнівів, настільки впевненою була гра шахрая. Шиклі заявив жінці, що їхня контора зобов'язана надати фінансову підтримку борцям з тероризмом. Величезну суму грошей - майже 400 тисяч євро, банкір мала передати в туалеті такому собі секретному агенту на ім'я Поль. Однак там на неї чекала жінка, вона забрала гроші і більше банкір не чула ні про спецагента, ні про його антитерористичну боротьбу. Жінка відразу ж звернулася в поліцію, але шахраїв і сліду не було. Вони покинули Париж, проте не свою брудну справу. Натхненний тим, як легко йому вдалося провернути аферу і заробити майже півмільйона євро, витративши гроші лише на телефонні картки та мобільники, Шиклі вже через кілька днів обдумував свій новий підступний план. Наступною своєю жертвою він намітив директора філії банку Credit Lyonnais, якого розіграв за тією ж схемою. Цього разу він підвищив ставки до 1 млн євро! І зумів їх отримати. Жертвами афериста ставали навіть керуючі та керівники філій таких величезних компаній, як Accenture, HSBC, Dassault, Alstom, Thomson Technicolor, Galeries Lafayette і Аmerican Express і Barclays. Більшість компаній виконували прохання шахрая беззастережно, однак близько 20% все ж відмовлялися платити після додаткової перевірки. Гроші переводилися на рахунки швейцарських і російських компаній, а "відмивалися" в Китаї та Гонконгу. Арешт і втеча Шиклі Поліція кілька років намагалася упіймати Жільбера Шиклі за руку. Зрештою їй це вдалося. Зловмисника заарештували і помістили на час слідства у в'язницю. Його історія викликала справжній фурор. Дехто був обурений нахабством афериста-рецидивіста, інші, які не відчувають особливого співчуття до банківських структур і величезних компаній, захоплювалися його талантом. Сам Шиклі роздавав інтерв'ю, в яких хвалився своєю спритністю і акторським талантом. Саме сидячи у в'язниці, він примудрився продати права на екранізацію історії свого життя. Через кілька місяців Шиклі вийшов на свободу із зобов'язанням носити електронний браслет і не залишати межі Франції. Однак навіть відсутність паспорта не завадила йому зафрахтувати приватний літак і втекти в Ізраїль. Там він отримав громадянство і мирно жив з молодою красунею дружиною до останнього часу. Запевняв, що зав'язав зі злочинним життям і водив у свій гігантський особняк на екскурсії багато чисельних туристів та пресу. Що занесло Шиклі в Україну - невідомо. Благо, наші правоохоронці вчасно прочитали його біографію, зрозумівши, що електронний браслет для такого шахрая - вірний ключ до втечі.
Закон і Право оформление ленты  Як онлайн отримати довідку про відсутність судимості З 22 вересня в Україні запрацював новий онлайн-сервіс, за допомогою якого можна замовити довідку про відсутність судимості, не виходячи з дому. Про це сказано на сайті Головного сервісного центру МВС України. «Довідка про відсутність судимості - документ, за яким знемагали в чергах, вишукували будь-які "зв'язки" для прискорення отримання заповітного підпису невловимого начальника і "дякували" купі міліцейських чиновників! Послуга, яка забирала десятки годин, була "розсадником" корупції, викликала злість і обурення - трансформована в 2 кліка», - написав на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він зазначив, що довідку про несудимість щорічно в Україні отримують близько 800 тис. осіб. Ця довідка потрібна для оформлення на роботу, оформлення візи для виїзду за кордон, для участі в тендері, здійснення усиновлення, встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або відновлення документів тощо. Замовити довідку онлайн можна на сайтах mvs.gov.ua або hsc.gov.ua, де потрібно зареєструватися, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank. Після цього заповнюєте електронну форму, вказавши, в якому із сервісних центрів МВС зручно забрати готову довідку. Варто відзначити, що отримати її можна в будь-якому зручному сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації. Таких центрів в Україні налічується вже 153. Після заповнення заявки ви отримаєте повідомлення про готовність документа або зможете перевірити статус готовності довідки онлайн. Жителі сільської місцевості можуть отримати довідку про відсутність судимості в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайте....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постарати....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-1,5004191398621-/ /-pc-/
Top