counter
Архів Повернутись назад 24 Січня 2017
24 Січня
За кордоном Вчені розмірковують про створення «вакцини» від фейкових новин Вчені університету Кембриджа замислились про створення свого роду вакцини від фальшивих новин в Інтернеті, повідомляє Русская служба Би-би-си. На думку вчених, публікація дезінформації в невеликих кількостях і з негайним її викриттям допомагає підвищити пильність читачів і робить їх менш схильними до фейків з яскравими заголовками. Зараз ефективність такого методу поки підтверджена тільки одним експериментом, в рамках якого двом тисячам американців показали два твердження про глобальне потепління. Одна новина ґрунтувалась на наукових фактах, а друга, що начебто спростовувала першу, не була заснована взагалі ні на чому. У більшості випадків учасники експерименту сприймали брехню за правду. Але кількість довірливих читачів різко зменшувалася, якщо разом з істинним повідомленням вони отримували попередження про можливу спробу їх дезінформувати.
Події На Донбасі бойовики 51 раз порушили режим тиші, двоє бійців поранені На Донбасі за минулий понеділок, 23 січня, російсько-окупаційні війська 51 раз обстріляли позиції Збройних Сил України, в результаті двоє українських військових отримали поранення, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «Окупанти обстрілювали наші позиції на всіх напрямках з важкого озброєння. На Маріупольському - з мінометів 120 і 82 мм неодноразово вели вогонь по Красногорівці, Мар'їнці та Широкиному. З гранатометів і стрілецької зброї обстріляли Павлопіль, Гнутове, Талаківку, Новотроїцьке, Широкине, Водяне, Лебединське. По Новотроїцькому та Широкиному вогонь вели і снайпери», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Facebook. На Луганському напрямку проросійські бойовики з 122-мм артилерії, мінометів 120 і 82 мм окупанти вели вогонь по Троїцькому. Також із мінометів різних калібрів по Новозванівці і Попасній. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - по Кримському, Троїцькому, Новозванівці, Новоолександрівці, а також по Станиці Луганській. На Донецькому напрямку окупанти з 120-мм мінометів обстріляли Луганське. З гранатометів і стрілецької зброї -Авдеевку, Зайцеве і Опитне. По Пісках вогонь вів снайпер, а по Луганському - БМП противника.
Суспільство оформление ленты  Водії авто з іноземною реєстрацією перекрили в'їзди до Києва і запалили шини На в'їзді до Києва з боку Житомирської траси протестувальники заблокували дорогу і запалили шини, густий дим заважає руху автомобілів, повідомляє ТСН. Також частково заблоковано рух з боку Борисполя. Автомобілісти вимагають прийняти закон про зміни Митного кодексу, які значно пом'якшують умови перебування в Україні авто з іноземною реєстрацією. Зараз європейське авто, що не зареєстроване в Україні, або має кожні кожні 5 днів перетинати кордон, або щороку сплачувати 2,5% від вартості авто. Автомобілісти вважають цю суму занадто великою і вказують на те, що вона з року в рік збільшується. На заблокованих в'їздах до столиці накопичилися величезні затори. Поліція не заважає учасникам протесту блокувати рух. Раніше протестувальники анонсували, що блокуватимуть рух в столицю до 21:00 24 січня.  
Політика оформление ленты  У Нацполіції стартувало тестування на посаду голови У вівторок, 24 січня, о 10:00 в приміщенні Центру рекрутування Національної поліції розпочалося публічне тестування кандидатів на посаду голови Нацполіції, передає кореспондент АСН. Як повідомив журналістам заступник в.о. глави Нацполіції Костянтин Бушуєв, настрій у тих, хто сьогодні буде проходити тестування, «робочий»: «Які мої очікування? Сподівання у мене найкращі! У мене дуже позитивний настрій. Без позитивного настрою, я думаю, що очікувати на позитивний результат взагалі не варто». Він розповів, що «зранку навіть не снідав». Але це не буде заважати концентрації над тестами. «Я ні в чому не сумніваюся... Якщо я стану главою Нацполіції, то, зрозуміло, що продовжу ті реформи, які були розпочаті», - додав Бушуєв. Слід зазначити, що серед кандидатів, які складають тести, є три жінки. Так, начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін наголосив, що «главою Нацполіції має стати професіонал, а не якісь там домогосподарки». Він повідомив, що усю ніч їхав на авто до столиці та готувався до тестів. Сам процес тестування проходить без преси у приміщенні, де стоять столи з комп'ютерами для кожного з кандидатів. Нагадаємо, що після відставки глави Національної поліції Хатії Деканоідзе відомство тимчасово очолив перший заступник начальника Національної поліції Вадим Троян. На посаду глави Національної поліції претендують 64 особи, з них мають юридичну освіту — 59. 18 кандидатів працюють в поліції на даний момент.
Суспільство Водії авто з іноземною реєстрацією перекрили вже п'ять доріг до Києва - Нацполіція Власники авто з іноземною реєстрацією частково (у три смуги крайні праворуч) на знак протесту перекрили рух на 5-х в'їздах до Києва. Про це кореспонденту АСН повідомили в прес-службі Національної поліції Києва. За її словами, на даний момент, попри затори, ситуація на дорогах спокійна. "Ситуація на в'їзді до Києва спокійна. Рух не перекрито (повністю. - АСН). Машини стоять в крайній правій смузі. Відповідно, рух ускладнений, але не заблокований. Така ситуація на п'яти в'їздах до Києва: Житомирська траса, Броварський проспект, Бориспільське шосе, Варшавська і Одеська траси", - повідомила АСН прес-секретар столичної Нацполіції Оксана Блищик. Примітно, що трасу Київ - Овруч, що веде до Межигір'я та інших розкішних приватних володінь українських багатіїв, активісти перекривати не стали. Дорогу блокують автомобілісти переважно з польськими, словацькими номерами, а також - країн Балтії. Вони вимагають якомога швидше прийняти законопроект № 5567 зі змінами до Митного кодексу, які значно спростять перебування авто з іноземною реєстрацією в Україні.
За кордоном Спецслужби США поки не знайшли порушень у контактах радника Трампа з послом РФ - ЗМІ Служби контррозвідки США поки не знайшли ознак того, що радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн порушив закон під час контактів з послом Росії в США Сергієм Кисляком, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал CBS. «Слідчі намагаються визначити, чи координувала команда Трампа свої дії з представниками Росії до виборів і після. Поки, стверджують джерела, знайти доказів порушень не вдалося», - йдеться в повідомленні телеканалу. Нагадаємо, що напередодні американська авторитетна газета The Wall Street Journal повідомила, що розвідслужби США провели перевірку радника з питань національної безпеки Майкла Флінна на предмет наявності контактів з російськими офіційними особами.
За кордоном оформление ленты  У Польщі розсекретили документ про відмову уряду Туска від проукраїнської політики Міністерство закордонних справ Польщі оприлюднило раніше засекречені тези про польську політику щодо Росії і України від 4 березня 2008 року, які стали початком відмови уряду Дональда Туска від проукраїнської політики на користь проросійської, повідомляє Польське радіо. Документ «Тези про політику РП щодо Росії і України» розсекретили тільки в жовтні 2015 року. У записках ідеться, що «можливості експансії Росії в політичному та економічному сенсі - а вже тим більше військовому - досить обмежені, наштовхуються на серйозні перешкоди в країнах СНД, таких як Україна чи Грузія». «Ця записка була початком відмови від проукраїнської політики на користь політики проросійської. У авторів не було жодних ілюзій щодо успіху, але вони визнали, що проросійськість буде своєрідним інструментом, трюком у відносинах із Заходом, таким способом хотіли отримати більше визнання на Заході», - заявив голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. За його словами, Україні не запропонували шляхи інтеграції з ЄС, а лише квазі-інституційні зв'язки із Заходом. Ващиковський підкреслює, що «тези наповнені перекрученими і помилковими оцінками». Ващиковський додав, що у висновках є пропозиція обмежити співпрацю з Україною, що практично є визнанням російської зони впливу на схід від кордону Польщі. «Абсолютно фальшивим є твердження, що Росія не зважиться взяти на себе ризик зіткнення з об'єднаною Європою та Заходом, вже через кілька місяців ми мали Грузію, а тепер, уже три роки, війну в Україні», - сказав міністр.
Політика Голова Нацполіції буде призначений Кабміном за поданням Авакова до кінця лютого Голова Національної поліції України буде призначений Кабінетом міністрів України за поданням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до кінця лютого. Про це в інтерв'ю журналістам 24 січня заявив речник МВС Артем Шевченко, передає кореспондент АСН. «Зараз у нас - кінець січня. Думаю, що декілька тижнів, максимум - три-чотири, приблизно у середині лютого буде визначено... Як повідомив секретар комісії Євген Захаров, вони планують визначити трьох кандидатів вже на початку лютого, тобто, щоб процес був швидким», - заявив він. Він нагадав, що за результатами тестування кандидатів, що проходить сьогодні, комісія вивчить усі документи кандидатів та визначить тих, хто має пройти інтерв'ю. Після співбесіди, яка буде записуватися на відео, комісія визначить трьох найкращих кандидатів. Саме вони і будуть представлені на розгляд міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Міністр після цього представити їх уряду. Під головуванням Володимира Гройсмана уряд на засіданні голосуванням має визначити остаточно кандидата на посаду глави Нацполіції. При цьому Шевченко підтвердив, що сьогодні на тестування не прийшов в.о. глави Нацполіції - Вадим Троян - перший заступник глави НП - начальник кримінальної поліції, а ні Андрій Крищенко - заступник Голови НПУ — начальник ГУНП у м. Києві: «Я не знаю про причині їхньої відсутності... Якщо відсутні документально підтвердять поважні причини своєї відсутності сьогодні, то зможуть скласти тести завтра», - зазначив він.
Суспільство В МВС та Національній поліції не вважають порушенням часткову блокаду столиці В МВС та Нацполіції сподіваються на правопорядок під час блокування основних доріг на в'їздах до столиці. Про це на запитання АСН 24 січня заявив речник МВС України Артем Шевченко. "Нацполіція та МВС сподіваються на те, що учасники будь-яких протестів будуть дотримуватися порядку, не будуть порушувати громадський порядок і спокій", - заявив він. Він наголосив, що вже зараз "багато водіїв, м'яко кажучи, не в захваті від тих складностей, які вони (протестувальники. - АСН ) можуть створити на в'їздах", -  додав він. Нагадаємо, раніше прес-секретар Нацполіції Києва Оксана Бліщик повідомила АСН, що частково заблокованими є такі дороги, що ведуть до Києва: Житомирська траса, Броварський проспект, Бориспільське шосе, Варшавська та Одеська траси.   
За кордоном ЄС збільшив сили у боротьбі з пропагандистською машиною Кремля Європейський Союз виділив додаткові 800 тис. євро для протидії впливу Росії на вибори 2017 року, які відбудуться в деяких країнах Європи, повідомляє Польське радіо. Зокрема, в ЄС побоюються, що Москва може вплинути на парламентські вибори в Нідерландах і Німеччині, а також на президентські у Франції. За словами високопоставленого єврочиновника, в прицілі прокремлівської пропаганди перебуває, перш за все, німецький канцлер Ангела Меркель. Як приклад він навів поширення інформації про нібито спільну фотографію, яку один із терористів із Парижа зробив собі з Меркель. Гроші виділені на найближчі півроку з бюджету дипломатичного корпусу ЄС. В кінці року очікується ще один транш фінансової підтримки. Однак, як зазначає один із євросоюзних чиновників, ці кошти все одно не перевищать тих мільярдів, що витрачає Кремль на розвиток своєї пропагандистської машини.
Політика ГПУ закликала нардепа Лещенка з'явитися в суд, інакше за ним прийдуть із поліції Генеральна прокуратура України закликала народного депутата Сергія Лещенка прибути 25 січня в Печерський районний суд м.Києва на розгляд судової справи про його адміністративне правопорушення, повідомили в ГПУ. «Обов'язковою є присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. У разі ухилення від явки за викликом судді ця особа (Сергій Лещенко. - Ред.) може бути органом внутрішніх справ (Національною поліцією Україна) піддана приводу», - йдеться в повідомленні. Йдеться про протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який був складений щодо Лещенка Національним агентством з попередження корупції. На попереднє засідання суду 29 грудня Сергій Лещенко також не з'явився. Нагадаємо, в суд були спрямовані матеріали НАЗК про так звану «знижку» в розмірі 1,8 млн грн при купівлі Лещенком квартири в Києві.
Суспільство оформление ленты  Блокування в'їздів до Києва: ДСНС направила п'ять авто і 25 рятувальників Через акцією протесту на в'їзді до Києва Державна служба України з надзвичайних ситуацій задіяла п'ять одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 25 працівників особового складу на КПП в Бориспільському, Броварському, Житомирському, Одеському і Гостомельському напрямах. «Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до водіїв з проханням враховувати ситуацію, що склалася, при плануванні маршрутів руху. Так, за інформацією Укравтодору, поки частково обмежено рух у напрямі доріг М 01 Київ - Чернігів, М 03 Київ - Харків, М 05 Київ - Одеса, М 06 Київ - Чоп, М 07 Київ - Ковель», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що вранці 24 січня власники автомобілів з іноземною реєстрацією на знак протесту частково перекрили рух на в'їздах до Києва. Вони вимагають якомога швидше прийняти законопроект № 5567 зі змінами до Митного кодексу, які значно спростять перебування авто з іноземною реєстрацією в Україні.  
Економіка Газ для промисловості подорожчав через холодну зиму в Європі і девальвацію гривні Вартість газу для промисловості подорожчає через зростання цін на реверсний газ із Європи, подорожчання нафти, а також девальвацію гривні. Про це в коментарі АСН зазначив експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич. «Об'єктивно виросли ціни на реверсний газ, оскільки в Європі похолодання, і ціни на нафту ростуть, курс (долара. - АСН) виріс, і це призвело до дуже суттєвого подорожчання газу з 1 лютого. Це величезний, на мою думку, удар по українській промисловості - це дуже різке подорожчання газу, дуже різке», - пояснив експерт. Нагадаємо, раніше АСН  повідомляла, що з 1 лютого 2017 року НАК "Нафтогаз України" підвищує ціну на газ для промислових споживачів на 22%. Як наслідок, вартість 1 тис. куб. м газу для промисловості досягне 9 тис. 214,8 грн.
Події Двірник зґвалтував 8-річного хлопчика в Києві У Києві працівники поліції затримали чоловіка, який зґвалтував дитину, заявили в прес-службі ГУ Нацполіції столиці. 33-річний уродженець Дніпропетровської області примітив малолітнього хлопчика, який сів у маршрутне таксі. Злочинець сів біля нього і почав розмову на непристойні теми. У поліції повідомили, що, приїхавши на зупинку, чоловік пішов за хлопчиком до його будинку і зайшов із ним у під'їзд. «Коли в під'їзді нікого не було, чоловік почав погрожувати хлопцеві і нецензурно висловлюватися. Силою він зняв з дитини одяг, задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом і втік», - сказано в повідомленні. Поліція затримала зловмисника, він - неодружений, працював у Києві двірником. Йому було оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 153 ч. 3 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом). Ґвалтівнику загрожує до 12 років позбавлення волі.
Політика Порошенко не бачить підстав для зміни позиції США щодо санкцій проти РФ Підстав для зміни позиції, яку займають США протягом останніх років щодо введених стосовно РФ санкцій, немає, переконаний Президент України Петро Порошенко. «Ми отримували дуже сильну двопартійну підтримку з боку Сполучених Штатів протягом останніх трьох років і не бачимо підстав для зміни ситуації», - сказав Порошенко в Гельсінкі під час спільної прес-конференції з Президентом Фінляндії Саулі Нійністьо, передає Інтерфакс-Україна. За його інформацією, Україна буде рада, якщо Російська Федерація виконає повністю Мінські угоди, завдяки чому санкції щодо неї будуть зняті. «Ми будемо раді, якщо санкції з боку Євросоюзу та Америки будуть знижені, якщо РФ виконає всі свої зобов'язання за Мінськими угодами. Але Росія - агресор, Росія окупувала суверенну територію України і анексувала Крим, порушивши міжнародне право», - сказав Порошенко.
За кордоном Верховний суд Великої Британії зобов'язав уряд отримати згоду парламенту на Brexit Верховний суд Великої Британії прийняв рішення, що для запуску «статті 50» щодо виходу з Євросоюзу уряду Великої Британії потрібне схвалення парламенту. Про це інформує The Guardian. Уряд не зможе запустити ст. 50 Лісабонського договору без рішення парламенту Британії, а саме Палати громад, яка надасть йому такі повноваження. Таким чином Верховний суд підтримав рішення лондонського Високого суду, на яке уряд Терези Мей подавав апеляцію. Голоси в суді розподілилися в співвідношенні вісім до трьох. За інформацією видання «DW», в уряді побоюються, що парламентарії, які налаштовані прихильно до Євросоюзу, призведуть своїми діями до затягування процесу. Чиновники вважають, що це рішення парламенту може послабити кроки уряду, які спрямовані на вихід зі складу Євросоюзу.
Політика Захист Януковича поскаржився на небажання ГПУ їхати на допит до Ростова Захист екс-президента України Віктора Януковича наполягає на його дистанційних допитах в режимі відеоконференції або виїзді слідчих до Ростова-на-Дону для проведення слідчих дій. Про це кореспонденту АСН повідомив адвокат Віталій Сердюк. «Наше адвокатське об'єднання здійснює представництво В. Януковича по всіх кримінальних провадженнях. Зокрема й по цьому (держзрада. – Ред.). Тому ми братимемо участь у слідчих діях. Захист буде домагатися, щоб Янукович був допитаний. До ГПУ і суду вже були подані за його особистим підписом вимоги про здійснення його допиту. Але суд і ГПУ всупереч ст. 6 Євроконвенції з прав людини відмовляє у проведенні такого допиту з політичних мотивів. Йдеться про відмову у відеоконференціях та про виїзд слідчих до місця теперішнього проживання Януковича», - сказав Сердюк. Він також додав, що адвокати Януковича все одно наполягатимуть на таких формах допиту. Нагадаємо, що минулого тижня Печерський районний суд дозволив провести спеціальне досудове розслідування у справі держзради Януковича.
Політика оформление ленты  Справа судді, який відбирав права у «майданівців», не може початися вже рік Підготовче засідання за обвинуваченням екс судді Печерського районного суду Віктора Кицюка, що стосується винесення ним завідомо неправосудного рішення учасникам Автомайдану, не може початися вже більше року і сьогодні в черговий раз було перенесено. Про це повідомляє кореспондент АСН із зали суду. 24 січня 2017 року суддя Шевченківського райсуду Олег Линник відклав засідання на 11 лютого через неявку захисника В.Кицюка. Слід зазначити, що представники потерпілої сторони наполягали на тому, щоб перед черговим оголошенням перерви суд розглянув клопотання прокурора, але суддя ігнорував це прохання. Також на запитання журналіста прокурор Олександр Божко не повідомив, яке саме клопотання він хотів заявити. Але, ймовірно, йдеться про відвід судді Линника, який свого часу, як заявляли активісти, також був причетний до переслідування майданівців. Слід додати, що раніше відвід Линнику заявляли захисники постраждалих, але він не був задоволений. У свою чергу представник потерпілої сторони зазначив, що в кримінальній палаті Шевченківського суду всі судді так чи інакше причетні до переслідувань учасників Майдану. Тому справа може бути передана до іншого суду. Нагадаємо, суддю Кицюка звинувачують у винесенні завідомо неправосудних рішень про притягнення до адміністративної відповідальності водіїв, які нібито їздили до резиденції Януковича в Межигір'ї. на фото: Кицюк в зале суда.  
Політика Генпрокуратура дозволила заочно судити лідера «народного ополчення Донбасу» Генеральна прокуратура України дозволила слідчим Служби безпеки України розпочати процедуру заочного засудження особи, яка в березні 2014 року розпочала масові заворушення в м. Донецку, що, в свою чергу, стало поштовхом до створення терористичної організації «ДНР», повідомили в ГПУ. Громадянин України - лідер так званого «народного ополчення Донбасу» і так званий «народний губернатор Донеччини» - підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення і управління терористичною організацією) і ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень). За даними слідства, обвинувачений під час масових заворушень у Донецьку в 2014 році захопив приміщення органів влади та місцевого самоврядування. Ім'я обвинуваченого ГПУ не розголошує, проте відомо, що раніше в міжнародному аеропорту «Одеса» був затриманий лідер так званого «народного ополчення Донбасу» Михайло Чумаченко.
Економіка Україна та Ізраїль відновили переговори про вільну торгівлю У Києві 24-26 січня проходить IV раунд переговорів між Україною та Ізраїлем про укладення Угоди про вільну торгівлю, повідомили в Мінекономрозвитку. Під час переговорів сторони опрацюють загальні підходи до лібералізації торгівлі та окремі положення проекту Угоди, а також розглянуть умови доступу до ринку товарів сторін, правила походження, захисні заходи і тарифи в рамках Угоди. «Україна розглядає Ізраїль як перспективного торговельного та інвестиційного партнера в таких сферах як: сільське господарство, енергетика, промисловість, ІТ, туризм тощо», - повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська. Нагадаємо, в грудні 2016 року РБ ООН прийняла резолюцію з вимогою до Ізраїлю припинити поселенську діяльність на територіях Палестини. Цю резолюцію підтримали 14 з 15 членів РБ ООН, зокрема й Україна. Потім ізраїльський прем'єр Беньямін Нетаньяху розпорядився скасувати запланований візит до Ізраїлю прем'єр-міністра України Володимир Гройсмана через антиізраїльське голосування України в РБ ООН.
Події У Дніпрі 6-річного хлопчика обстріляли з пневматичної зброї У Дніпрі в 6-річного хлопчика стріляли з пневматичної зброї. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявила спікер Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Страчевська. «Хлопчик зараз перебуває в лікарні у важкому стані. Він прийшов до тями, чекає на операцію. Дитина була в незастебнутій куртці, тому куля пройшла в груди, це проникаюче поранення. Попередньо можна сказати, що постріл був з пневматичної зброї», - заявила Страчевська. За її даними, зараз правоохоронці відпрацьовують місця збуту зброї, магазини, прилеглі будинки, залучали собаку з кінологічної служби. «Ми робимо все, щоб встановити особу того, хто стріляв», - повідомили в Нацполіції. Інцидент стався 23 січня ввечері. Мати з вітчимом і дитиною проходили біля арки по вулиці 20 років Перемоги. Вони почули характерний звук, схожий на постріл, після чого дитина відчула різкий біль в ділянці спини. Хлопчика негайно доставили в лікарню. Виявилося, що у нього вогнепальне поранення лівої половини грудної клітки.
Події Росія формує дивізію в 10 тисяч солдатів на кордоні з Україною - Генштаб ЗСУ У Генеральному штабі Збройних Сил України заявили, що Росія формує нову дивізію чисельністю 10,5 тисячі солдатів в Ростовській області неподалік від кордону з Україною, передає кореспондент АСН. «В результаті проведення інспекції встановлено, що на території Ростовської області формується 150-та мотострілецька дивізія. Наявність поблизу кордону з Україною цього формування в кількості 10,5 тисячі військовослужбовців не додає гарантій безпеки нашій державі. Навпаки, становить потенційну загрозу», - повідомив т.в.о. начальника Управління верифікації Генерального штабу ЗС України Владислав Пономарьов за результатами інспекції, проведеної 16-19 січня. За його словами, згідно з Віденським документом, Росія повинна була б повідомити іншим країнам-учасницям про створення нового збройного формування. Те, що вона цього не зробила, офіційний Київ вважає грубим порушенням положень Віденського документа. Керівник багатонаціональної інспекційної групи України Олексій Вершигора повідомив, що вже сформовано штаб 150-ї мотострілецької дивізії Південного військового округу РФ в населеному пункті Персіановський поблизу міста Новочеркаськ, що за 50 км від кордону з Україною. Там сформовані підрозділи бойового і тилового забезпечення, розвідбатальйон, батальйон зв'язку, батальйони матеріально-технічного забезпечення. Нагадаємо, що українські військові фахівці спільно з представниками Данії та Канади з 16 по 19 січня проінспектували військові об'єкти і залізничні станції в Південному військовому окрузі РФ.
Політика У 2017 році зусилля Кремля будуть спрямовані на зміну влади в Україні – експерт Цього року зусилля РФ будуть спрямовані на те, щоб змінити владу в Україні, враховуючи фактор війни «на виснаження» на Донбасі та падіння довіри до влади. Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак під час-прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Цей рік буде важким, а можливо, визначальним для України. І наш аналіз у військово-політичній сфері підготовки оборони підтверджує те, що цей рік може принести нам багато неприємних сюрпризів», - сказав він. За його словами, згідно з оцінками, на сьогоднішню ситуацію впливають такі фактори, як слабкість Європи, невизначеність США, перегрупування РФ з акцентом на перехід політично-дипломатичної війни. «Тобто центр тяжіння буде перебувати в сфері політики з намаганням змінити владу в Україні. І воєнний важіль тут буде допоміжний», - пояснив експерт. Крім того, за його словами, спостерігається падіння довіри до влади, що може вплинути на можливі сценарії. «Перша половина року може полягати в тому, що буде відбуватися протистояння на рівні використання найманців і російських терористичних угруповань, підготовлених на сході України… які будуть продовжувати війну низької інтенсивності на виснаження. Завдання цієї війни – це виснажити українське суспільство… щоб це було стимулом для внутрішніх заворушень», - сказав він.
Економіка Через чергове здорожчання газу для промисловості знову зростуть ціни на все – експерт Підвищення цін на газ для промисловості призведе до зростання цін на продукцію і, як наслідок, росту інфляційних показників. Таку думку в коментарі АСН висловив експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич. «Тому буде зростати індекс цін промислових виробників і це призведе до пришвидшення інфляційних процесів в Україні. Ціни будуть зростати на все і далі, конкурентна здатність української економіки буде погіршуватися, якщо брати експортний вимір цього питання», - зазначив Марунич. Таке рішення Нафтогазу, зважаючи на стан української економіки, експерт назвав необґрунтованим і таким, що може призвести до закриття багатьох підприємств, яким буде невигідно працювати через значне подорожчання газу. Серед найбільш вразливих галузей у цьому аспекті Марунич назвав хімічну. «У хімічних підприємствах газ взагалі використовується як сировина, та і всі інші галузі – металургія, харчова – вони всі газ використовують. Тому для бізнесу це дуже жорсткий удар – сьогодні ви купуєте по 7,5 тисячі, а завтра більш як 9 тисяч за 1000 м кубічних. Якщо не витримають цих вхідних цін, то будуть закриватися, хто ж буде собі в збиток працювати», - вважає Марунич.
Політика СБУ звинуватила Савченко в публікації некоректних списків полонених У Службі безпеки України заявили, що списки полонених, які оприлюднила народний депутат Надія Савченко, не відповідають дійсності. «Попередньо проведений СБ України аналіз списків (оприлюднених у соцмережах. - Ред.) показав, що внесені в них дані є некоректними і такими, які не відповідають дійсності», - заявили в об'єднаному центрі допомоги звільнення полонених при СБУ. В СБУ підкреслили, що списки полонених із офіційними даними центру жодного разу не публікувалися. За даними СБУ, станом на 28.11.2016 в заручниках незаконних збройних формувань перебуває 110 осіб, зниклими безвісти в районі проведення АТО вважається 490 осіб. Щодо 57 осіб з числа заручників отримано підтверджені дані про їхнє місце утримання, відомості про місцезнаходження інших осіб поки перевіряються й уточнюються.
Суспільство Маршрутні перевезення «кришуються» міською владою - експерт Маршрутні перевезення «кришуються» міською владою. Про це на прес-конференції 24 січня заявив редактор транспортного бюлетеня «Транспрес» Григорій Спектор, передає кореспондент АСН. «Підвищення вартості на проїзд - це злочин проти громадян. На жаль, перевезення - це черговий бізнес... Не секрет, що цей понад прибутковий бізнес «кришується» зверху. Раніше вони взагалі працювали, віддаючи в податкову по мінімуму... І зараз, згадайте, коли вам у маршрутних таксі останнього разу видавали квиток? Якщо ви попросите його, то на вас як мінімум почнуть «шикати», - сказав він. Експерт рекомендує порівняти цифри смертності в АТО і в результаті ДТП тих же маршруток. «Ви побачите, що на дорогах гине стільки ж щодня! Чому? Тому що в маршрутках водіями працюють незрозуміло хто і як. Якщо у вас немає того ж квитка, при ДТП і травмі, ви ніколи не отримаєте страхову виплату. Перевізники займаються бізнесом, їм треба ще віддати частину свого заробітку. В результаті страждають люди, Київ просто перетворюють на "хутори", коли комунальний транспорт - просто велика розкіш. А перевізники працюють по « хуторах», які «кришує» влада», - вважає він. Нагадаємо, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню. «Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», - розповів раніше начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.
Політика Експерт вважає високою імовірність воєнного сценарію на Донбасі в 2017 році Ймовірність ескалації ситуації на Донбасі та воєнного сценарію є високою, не виключена змова США з Російською Федерацією. Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Що може відбутися? Ми, передусім, вважаємо ймовірними три сценарії. Перший сценарій – це ймовірна змова США з РФ. Другий – збільшення конфронтації між Росією і заходом без урахування інтересів України. Третій – створення «антипутінської коаліції» з урахуванням інтересів України», - сказав він. За його словами, всі три сценарії несуть ризики для України, зокрема збільшення військових атак та ескалації воєнного конфлікту. «Найбільш небезпечний період – з травня і далі протягом усього літа», - пояснив він. «Є багато ознак того, що імовірність воєнного сценарії є високою. Росія відшуковує нові кадри, перегруповує і готує для імовірного застосування. В будь-якому сценарії Україна може залишитися, як і зараз, полігоном для відпрацювання сценаріїв з протистояння з Заходом», - додав він. Для України важливо, за його словами, нарощувати свою обороноздатність та розвиток війська. «Потенціал підготовки оборони не вичерпаний», – сказав експерт.
Економіка Київська влада пояснила підвищення проїзду в «маршрутках» Київська влада обіцяє поки «тримати» ціни на проїзд у метро і муніципальному транспорті. Про це на прес-конференції 24 січня заявив секретар постійної комісії Київради з питань транспорту Андрій Задерейко, передає кореспондент АСН. «Перевізники, які належать комунальним підприємствам столиці, не піднімали ціни на перевезення. Політика міста така, що поки ми не будемо піднімати вартість проїзду. Були маніпуляції, що нібито буде підвищення цін на проїзд у метро, ​​я можу сказати, що ми цього не плануємо. Місто зацікавлене в тому, щоб розвивати інфраструктуру. Ви бачите, що з'явилися смуги руху для автобусів. Думаю, що ми їх закріпимо і з'являться автобуси. Але поки ми не плануємо підвищення вартості на проїзд у муніципальному транспорті. Наша позиція така, що ми хочемо забезпечити якісний сервіс за ту ж вартість», - сказав він. Відзначимо, що «Київпастранс» керує тільки 39 маршрутками на всю столицю. Нагадаємо, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню. «Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», - розповів раніше начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.
Суспільство Україні потрібне правове визначення того, що відбувається з РФ на Донбасі – експерт Україні необхідно здійснити кроки не лише на дипломатичному рівні, але і всередині країни щодо правового визначення того, що відбувається з Російською Федерацією на Донбасі. Таку думку висловив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь під час прес-конференції сьогодні у Києві. Самусь наголосив, визначення, хто проти нас воює, щодо статусу цих людей та статусу територій, є надзвичайно важливим. «Буквально через півроку - рік на міжнародному ландшафті не залишиться лідерів країн, які починали, скажімо так, ще з Революції Гідності супроводжувати українське питання. Вони розуміють усе, скажімо так, з півслова — що відбувається у нас. Спробуйте, наприклад, пояснити (Дональду) Трампу (президенту США), що відбувається в Україні»- сказав Самусь. Крім того, він звернув увагу, що швидше за все зміняться і лідери у Європі. «Буде точно змінене лідерство у Франції, і буде зміна політичного ландшафту у Німеччині після виборів», - сказав Самусь. Саме тому, на його думку, Україні потрібне правове визначення того, що відбувається на Донбасі. При цьому він наголосив, що на Донбасі перебуває група окупаційних військ Росії, а не так звані народна міліція, представники бойовиків, повстанці чи ополченці. «Це група окупаційних військ. І з цим потрібно чітко визначитися Україні, щоб виходити потім у міжнародному інформаційному просторі з цим визначенням», - наголосив експерт. Крім того, Самусь наголосив, що всі військовослужбовці, які перебувають у групі окупаційних військ, «є російськими військовослужбовцями, незалежно від того, як їх набирали та вербували».
Політика Кабмін готовий підтримати Львів у вирішенні проблеми утилізації відходів Прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін України готовий підтримати Львів у питанні вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів. За інформацією прес-служби КМУ, Володимир Гройсман за участю віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона сьогодні провів зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою з питання ситуації навколо утилізації твердих побутових відходів у Львові. «Голова уряду України підкреслив, що вирішення проблеми є в компетенції міської влади. Водночас уряд готовий надати необхідну підтримку, що дозволить врегулювати це питання», - йдеться в повідомленні. За словами Гройсмана, у бюджеті Львова в результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, які необхідні для врегулювання проблеми, зокрема, цього року бюджет розвитку міста складе 1,8 млрд грн. «Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це зона відповідальності мера міста особисто, а також міської ради. Але ми бачимо не один тиждень, місяць, а, напевно, і рік, системно проблема твердих побутових відходів у Львові не вирішується. Жителі міста не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників», - сказав він. Гройсман зазначив, що в таких питаннях важливі готовність і здатність міської влади вести діалог із жителями сусідніх громад.
Економіка Третина ринку «маршруток» працює з «чорною касою» - експерт У Києві 30-40% ринку перевезень маршрутними автобусами працює з «чорною касою». Про це на прес-конференції 24 січня заявив експерт з питань транспорту В'ячеслав Коновалов, передає кореспондент АСН. «Заяви про те, що вартість проїзду зросла через курс долара, на мою думку, це змова самих перевізників, продавців запчастин і міської адміністрації. Адже не секрет, що в більшості випадків ніхто не видає касові квитки при проїзді в маршрутних таксі. В результаті близько 30-40% ринку взагалі перебуває в чорному секторі, чорному «налі», - упевнений він. Чому зараз перевізники підняли вартість проїзду? Експерт вважає, що міська влада намагається підім'яти перевезення «в одні руки», в результаті перевізники незадоволені. «Тому сьогодні ми бачимо дивну ситуацію: чиновники роблять круглі очі, мовляв, вони не знали про причини підняття вартості проїзду, вони нібито ні при чому. А перевізники кивають на курс, пальне тощо. Але курс не виріс за останній рік так, як піднімають ціни на проїзд», - додав він. Нагадаємо, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню. «Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», - розповів раніше начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.
За кордоном оформление ленты  Проросійського пропагандиста Філліпса викинули з парламенту Британії Проросійський журналіст із Британії Грем Філліпс прийшов на засідання місцевого парламенту, яке було присвячено 25-річчю дипломатичних відносин з Україною. Пропагандиста вивели з приміщення працівники поліції. Відео було опубліковано на сторінці посольства України у Великій Британії. «Ніхто не може зіпсувати відносини Великої Британії та України, навіть російська маріонетка-пропагандист Філліпс, якого поліція вивела із зали парламенту», - повідомила посол України в Сполученому Королівстві Наталія Галібаренко. «Лондон підтримує Київ, коли українська армія «стріляє в мирних жителів Донбасу», - кричав Філліпс. У залі його обізвали брехуном і зажадали вивести журналіста. Amb. Galibarenko: nobody can spoil UK-UA relations..even RU puppet propagandist G.Phillips who was just escorted by police from UK Parliam pic.twitter.com/DUvo9rQkdm — Ukraine's Emb. to UK (@UkrEmbLondon) 23 января 2017 г.  
Економіка Проїзд у «маршрутках» здорожчає через курс долара та імпортні запчастини - перевізники Вартість проїзду в маршрутних автобусах дорожчає через курс долара та імпортні запчастини. Про це на прес-конференції 24 січня заявив директор «Трансгруп», представник Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Володимир Назаренко, передає кореспондент АСН. «Вартість проїзду дорожчає через курс і вартість автозапчастин. В Україні існує лише складання автобусів, все інше: начинка, мотор, трансмісія - все це надходить до нас з-за кордону. Іноді нам доводиться чекати поставки запчастин по кілька тижнів, щоб відремонтувати автобуси», - заявив він. На запитання про те, чому ж маршрутки їздять не за графіком і з запізненням, він пояснив: «Через затори, брак водійського складу. Останнім часом водії переорієнтувати на Польщу, Росію. І ми відчуваємо через це труднощі. Перевізники скільки могли, стільки тримали ціни. Але подорожчання - об'єктивне. Автобус, який відповідає стандартам євро-4, коштує не менше 0,5 млн гривень, а якщо в лізинг, то вартість його зростає до 1 млн 100 тис., порахуйте: банківський день коштує не менше 2 тис. грн, а також потрібно мінімум 1 тис. грн, щоб заправити авто. А треба ще платити зарплати водіям», - зазначив він. При цьому, за його словами, середня зарплата водіїв у маршрутних таксі в столиці - 4 тис. грн на місяць: «Але основні аргументи подорожчання - це все ж пальне і запчастини, які закуповуються за долари. Якщо курс долара не буде рости, буде стабільним, вартість проїзду в маршрутних таксі підвищуватися найближчим часом не буде», - прогнозує він. На всі зауваження і запитання про те: чому в маршрутках не дають проїзні квитки, тобто працюють «у чорну касу»? Чому ціни ростуть, а маршрутки залишаються найчастіше аварійними, він рекомендував порівняти вартість проїзду в столиці України з Парижем, де «вартість проїзду 2 євро». Нагадаємо, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд в маршрутках міста на 1 гривню. «Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», - розповів раніше начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.
Суспільство Батарейки та лампи для утилізації повинні збирати комунальники. Чому вони цього не роблять Комунальні підприємства не мають ні можливості, ні бажання, ні передбачених коштів на роздільний збір і передачу на утилізацію небезпечних відходів, чим повинні займатися відповідно до законодавства. Як наслідок, тара з-під хімічних речовин, батарейки, лампочки та інші побутові небезпечні відходи потрапляють на звалища, а не утилізуються належним чином Про це під час прес-конференції 24 січня заявив голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами Кирило Косоуров. «Що стосується ринку небезпечних відходів, які утворюються в комунальному секторі, - це взагалі повний нуль», - сказав експерт. Косоуров також додав, що навіть якщо небезпечні відходи і упорядковуються комунальними підприємствами на добровільних засадах, то подальша утилізація таких відходів все одно залишається під питанням. «Наприклад, обласний центр, який збирає свої тверді побутові відходи, на добровільній основі сортувальники відокремлюють один повноцінний контейнер небезпечних відходів, таких як биті лампи, тара з-під хімічних речовин, батарейки. Це все відділяється, але що далі з цим робити, куди їх дівати, їм ніхто не може сказати», - зазначив Косоуров. Він уточнив, що, за статистикою ЄБРР, в Україні у складі твердих побутових відходів - небезпечних відходів близько 1%, а по деяких містах України - до 3%.
Політика Вища рада правосуддя відсторонила двох суддів Вища рада правосуддя за клопотанням заступника Генерального прокурора Юрія Столярчука тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя судді Господарського суду міста Києва Головатюка Любомира та судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Горячківської Людмили у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це кореспонденту АСН повідомили у прес-службі ВРП. ВРП тимчасово відсторонила суддю Господарського суду міста Києва на строк до 13 березня 2017 року. Суддя Головатюк підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 15, частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України. Горячківська Л. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину у сфері службової діяльності – одержанні від представника сторони у цивільній справі неправомірної вигоди поєднаної з вимаганням. ВРП тимчасово відсторонила суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області Горячківську Людмилу Володимирівну від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної чинності вироком суду.
Події Потерпілого у справі Майдану поранили з автомата екс-беркутівця-втікача Потерпілого у справі п'ятьох екс-беркутівців Петра Ковальчука з Івано-Франківська було поранено пострілом зі штатної зброї одного з представників київської роти «Беркута», який нині перебуває у розшуку і за межами України. Це з’ясувалося сьогодні під час допиту потерпілого та дослідження матеріалів справи у Святошинському райсуді Києва, передає кореспондент АСН. Ковальчук отримав сліпе вогнепальне поранення у грудну клітку на вул. Інститутській біля жовтневого палацу 20 лютого 2014 року близько 9:30. Ковальчук отримав кулю калібру 7,62 мм із автомата Калашникова. У серпні 2015 року автомат, з якого було поранено Ковальчука, у порізаному вигляді був знайдений в одній із водойм у Голосіївському районі Києва разом  з понад двома десятками одиниць зброї. Наступне засідання суду розпочнеться о 11:30 26 січня.
Суспільство НАБУ затримало двох екс-заступників голови правління «Укргазвидобування» в рамках справи Онищенка Детективи НАБУ у вівторок, 24 січня, під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали двох екс-заступників голови правління та одного з начальників управління ПАТ «Укргазвидобування». Про це інформує прес-служба Бюро. Затримані підозрюються у скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 ч.1 (створення злочинної організації), ст. 28 ч.4, ст. 191 ч.5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). «За даними слідства, згадані особи сприяли в організації депутатом Олександром Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ «Укргазвидобування», в результаті чого державі було завдано збитків на суму майже 3 млрд грн. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваних», - повідомили у відомстві.
Політика У Грузії намагаються врятувати добровольця АТО Церцвадзе від екстрадиції з України до Росії Влада Грузії намагається не допустити екстрадиції з України в Росію грузинського добровольця Георгія Церцвадзе, який брав участь у грузинсько-російській війні і в бойових діях на сході України, передає Інтерфакс-Україна. Як розповів представник парламентської більшості, голова комітету з оборони і безпеки Іраклій Сесіашвілі, Церцвадзе є не простим колишнім рядовим працівником грузинських силових структур, а колишнім високопоставленим спецпризначенцем, носієм секретної інформації, тому ця обставина є ще однією причиною зацікавленості влади не допустити екстрадиції в Росію. У свою чергу парламентська меншість вимагає заслухати на засіданні комітету з оборони і безпеки міністрів юстиції, внутрішніх і закордонних справ у зв'язку із затриманням у Києві Церцвадзе. Нагадаємо, що грузинського добровольця затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. Солом'янський суд Києва 17 січня заарештував його на 40 діб.
Суспільство В Укравтодорі розповіли, коли активісти розблокують в'їзди до Києва Державне агентство автомобільних доріг України попередило, що часткове перекриття трас на в'їзді до Києва активістами - власниками автомобілів з іноземною реєстрацією триватиме як мінімум до вечора вівторка, 24 січня. «За попередніми даними, часткове обмеження руху (перекриття крайніх лівих смуг громадськими активістами) на в'їзді в м. Київ буде діяти орієнтовно до 21:00 24.01.2017», - йдеться в повідомленні Укравтодору, оприлюдненому в Facebook. Нагадаємо, що вранці 24 січня власники автомобілів з іноземною реєстрацією на знак протесту частково перекрили рух на в'їздах до Києва. Так звані «пересічники» наполягають на збільшенні терміну транзиту на ввезення транспортних засобів іноземної реєстрації на території України. Зараз власники авто з іноземною реєстрацією зобов'язані кожні п'ять днів перетинати кордон.
Суспільство У Києві електронні квитки введуть спочатку в швидкісних трамваях і електричках Систему електронного квитка в наземному транспорті столиці введуть поетапно. Спочатку електронні квитки будуть запроваджені на лініях швидкісного трамвая, потім в фунікулері і електричці. Пізніше системою обладнають весь наземний транспорт Києва. Про це в Facebook пише директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко. «Впровадження електронного квитка відбудеться поетапно: спочатку на Троєщинській і Борщагівській лініях швидкісного трамвая, фунікулері та електричці, а потім у всьому наземному пасажирському транспорті Києва. Першим з наших парків і депо буде автобусний парк №6, де налічується понад 130 одиниць рухомого складу. Саме в цьому парку автобуси обладнані електронними компостерами. До кінця цього року ми плануємо розпочати поетапне впровадження е-квитка у всьому рухомому складі КП «Київпастранс», - йдеться в повідомленні.
За кордоном Шульц побореться з Меркель за крісло канцлера Німеччини Нинішній голова СДПН Зігмар Габріель вважає, що у колишнього голови Європарламенту Мартіна Шульца більше шансів отримати голоси виборців, ніж у Ангели Меркель. Про це інформують провідні німецькі видання, посилаючись на spiegel.de. Колишній голова Європарламенту Мартін Шульц буде висунутий від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) на посаду канцлера на виборах цього року. Повідомляється, що він очолить СДПН, яка є основним суперником Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС) Ангели Меркель. При цьому віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель відмовляється від претензій на посаду на користь Шульца, бо впевнений, що в цій ситуації колишній голова ЄП має «більше шансів отримати голоси виборців». Водночас сказано, що в інтерв'ю виданням Zeit і Stern Габріель, який раніше виступав за зняття санкції з РФ, повідомляв про свій намір претендувати на посаду голови МЗС Німеччини, в разі якщо нинішній голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр буде обраний новим президентом Німеччини. У грудні 2016 року Ангела Меркель була знову переобрана головою ХДС і претендуватиме на посаду канцлера четвертий раз поспіль.
За кордоном Скорочення на Липецькій фабриці Roshen розтягнуть до листопада В управління праці та зайнятості Липецької області Росії надійшло повідомлення про масове скорочення персоналу на Липецькій кондитерській фабриці Roshen. Про це російському Інтерфаксу повідомив перший заступник начальника управління Віктор Кирей. За його словами, на фабриці планують скоротити 697 осіб - і почнуть скорочення в 20-х числах квітня 2017 року. «Приблизно половину співробітників буде звільнено у квітні-травні, інших - до листопада цього року», - уточнив він. 209 операторів лінії з виробництва харчової продукції звільнять з квітня по червень, 87 укладальників-пакувальників - у квітні-травні і 44 старших операторів лінії - у травні-червні. З травня по вересень планується скоротити 10 начальників відділів, у травні-червні - 23 ремонтників, у вересні-жовтні - трьох інженерів, у жовтні-листопаді - заступника головного бухгалтера.
Події Стрілянина в Олевську: до дисциплінарної відповідальності притягнули 12 поліцейських За результатами службового розслідування подій в Олевську Житомирської області до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників обласної поліції, повідомили в Нацполіції. За даними поліції, передумовами виникнення надзвичайної події стали неналежна організація службової діяльності поліцейських, відсутність контролю керівництва відділення, а також окремих керівників апарату обласної поліції. «За результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 поліцейських. Два з них - начальник відділення поліції і керівник одного з його підрозділів - звільнені зі служби в поліції. Заступник начальника Олевського відділення звільнений з посади», - повідомили в поліції. Крім того, два працівники поліції попереджені про неповну посадову відповідність, п'ятьом - оголошено суворі догани. Ще двом керівникам структурних підрозділів обласної поліції оголошено догани. Нагадаємо, 16 січня 2017 року в Олевську близько 00:30 ночі стався конфлікт між місцевими жителями та іншими особами, які застосували автоматичну зброю, в результаті чого поранення отримали семеро осіб, двоє з них від отриманих вогнепальних поранень померли.
Суспільство оформление ленты  Рятувальники розповіли, як правильно допомогти людині, яка провалилася під лід Столичні рятувальники запланували на сьогодні рейд - вони хотіли показати любителям зимової риболовлі, який крихкий нині лід на Дніпрі. Що треба знати, щоб не піти під воду на набережній у столичному Оболонському районі, прийшли показати працівники Головного рятувального управління в повній екіпіровці. «Коли людина кличе на допомогу, перше і найголовніше, треба набрати телефон Служби порятунку - 101. При цьому дуже важливо точно повідомити адресу, де сталася надзвичайна ситуація, - каже начальник відділення водолазно-рятувальних робіт Головного управління ДСНС України в місті Києві Олександр Туманов. - Якщо ж ви в собі відчуваєте сили, то можна діяти, але грамотно». Серед перших правил фахівець називає такі: не підходити до краю пролому, пересуватися тільки повзком. «Якщо є підручні засоби - собачі повідці, дитячі санки, товсті гілки, дошки, мотузка, будь-який предмет, який може забезпечити плавучість, за допомогою якого ви можете вступити в контакт з потерпілим так, щоб не наближатися до нього близько, то важливо його застосувати. Якщо ситуація настільки критична, що жодних підручних засобів поруч не виявилося, треба лягти на живіт, підповзти, зчепитися і чітко, твердо, голосно і впевнено дати команду потерпілому. Важливо розуміти, що людина, як би вона не старалася, перебуває у стресі, в паніці. На рахунок три - ривок, після відкат з небезпечного місця, далі треба вибиратися поповзом», - продовжує Туманов. Щоправда, сьогодні його слухачі - журналісти. Єдиний рибалка при появі рятувальників на льоду поспішно пішов. Тим часом у ДСНС України в місті Києві кажуть, що від початку зимового сезону на водоймах загинули п'ятеро людей, а врятовано двадцять. Найчастіше люди гинуть через порушення елементарних правил безпеки - вживання алкоголю, необережну риболовлю або просто прогулянки по тонкому льоду. Відносно безпечно на лід можна виходити поодинці, якщо його товщина сягає 7 сантиметрів. Група може ступити на замерзлу поверхню водойму при товщині льоду в 15 сантиметрів. «Але так як цієї зими ми спостерігаємо часті перепади температур, то лід при однаковій товщині стає пористим, крихким і ненадійним», - пояснює рятувальник. Зазвичай у рибалок відсутні елементарні засоби порятунку, наприклад, жилет. Але і його, за словами експертів, можна замінити - прив'язати на повідку кілька пластикових пляшок. А ще у кожного рибалки має бути свисток, за допомогою якого можна привернути увагу дуже швидко.
Політика Верховний суд розблокував справу судді Чауса Верховний суд розблокував справу судді Чауса. Про це АСН заявив адвокат Роман Маселко. Він повідомив, що сьогодні Верховний суд скасував рішення вищого адміністративного суду, яким той відмовився відкривати провадження за зверненням Маселка зі скаргою на рішення Вищої ради юстиції не звільняти Чауса з посади судді.  «Суддю Чауса мали б звільнити ще в лютому 2016 року. Але Вища рада юстиції вирішила, що «такі Чауси» нам потрібні, і відмовилась його звільняти. Ми не погодились з цим рішенням і оскаржили його», - додав він. Але Вищий адміністративний суд відмовився відкривати провадження. Суд вирішив, що потерпілий від дій судді є «ніким» і не має права оскаржувати рішенння ВРЮ. Таке право має лише суддя. «Сьогодні Верховний суд задовольнив мою скаргу і скасував ухвалу Вищого адміністративного суду», - сказав він. Також Маселко додав, що не вірив у позитивне рішення і вже був готовий до звернення в ЄСПЛ. Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро 9 серпня задокументувало факт одержання  Чаусом хабара в  150 тис. доларів. Але затримати суддю правоохоронці не змогли через суддівський імунітет. 11 серпня Чаус не з’явився до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вручення йому підозри про скоєння злочину. За останніми данними, він перебуває у Криму.  
Суспільство Хто відповідатиме за бардак з приватними перевезеннями в Києві? З 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд в маршрутках міста на 1 гривню.   "Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень", - раніше розповів начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтір.   Кияни вже відчули на собі всі "принади" післяноворічних перевезень, коли виросла не тільки вартість на проїзд, а й збільшилися черги на маршрутки. Очевидці в столиці підтверджують: автобуса доводиться чекати довше, ніж ще місяць тому, графіків руху абсолютно не дотримуються, що створює додаткові проблеми, та ще й за ваші, великі, гроші.   Як пояснив представник Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників, директор компанії "Трансгрупп" Володимир Назаренко, проїзд дорожчає, тому що зростає вартість палива і вартість запчастин.   "В Україні лише складають автобуси, все інше: начинка, мотор, трансмісія, - все це надходить до нас з-за кордону. Іноді нам доводиться чекати поставки запчастин по кілька тижнів, щоб відремонтувати автобуси», - уточнив він.   Назаренко запевнив, що перевізники скільки могли, стільки тримали ціни. Але далі, нібито, вже нікуди. З його слів, автобус, який відповідає стандартам євро-4 коштує не менше 0,5 млн. грн., а якщо брати транспорт в лізинг, то вартість його зросте до 1,1 млн. грн.   «Порахуйте: банківський день коштує не менше 2 тисяч гривень, а також необхідно мінімум 1 тисяча гривень, щоб заправити авто. А потрібно ще платити зарплати водіям. Середня зарплата водіїв - 4 тисячі гривень. Але основні аргументи подорожчання - це все ж паливо і запчастини, які закуповуються за долари. Якщо курс долара не буде рости, буде стабільним, більша вартість проїзду в маршрутних таксі, підвищуватися найближчим часом не буде ", - прогнозує він.   Чому ж маршрутки їздять не за графіком? І з запізненням? Невже винен знову курс ?! На це питання у представника перевізників інша відповідь.   "Останнім часом водії переорієнтувати на Польщу, Росію. І ми відчуваємо через це труднощі», - сказав Назаренко.   На всі зауваження і питання про те: чому в маршрутках не дають проїзні квитки, тобто працюють "в чорну касу"? Чому ціни ростуть, а маршрутки залишаються такими ж скрипучими возами, на яких небезпечно їздити, коли за кермом далекі від дотримання ПДР "воділи", - Назаренко порекомендував "подивитися на Париж".   "Ви подивіться, наприклад, в Парижі вартість проїзду коштує 2 євро. А у нас?", - Сказав він.     Маніпуляція і змова   За оцінками В'ячеслава Коновалова - експерта з питань транспорту - підвищення цін на проїзд - це чиста маніпуляція і змова самих перевізників, продавців запчастин і міської адміністрації.   "Тому на сьогодні ми бачимо дивну ситуацію: чиновники роблять круглі очі, мовляв, вони не знали причин підняття вартості на проїзд, вони, нібито, ні при чому. А перевізники кивають на курс, паливо і так далі. Але курс не виріс за останній рік так, як піднімають ціни на проїзд», - додав Коновалов.   Більше того, за словами експерта, через те, що кількість людей, які обслужив той чи інший перевізник за день, відстежити неможливо, то близько 30-40% ринку знаходиться в чорному "налі".   "Слепая власть" столиці   Яка ж реакція київської влади на ці звинувачення? Так, Андрій Задерейко, секретар постійної Комісії Київради з питань транспорту, зазначив, що комісія не має повноважень регулювати розцінки в комерційному секторі. І в той же час додав, перевізники, які належать комунальним підприємствам столиці, не піднімали ціни на перевезення.   «Політика міста така, що поки що ми не будемо піднімати вартість проїзду. Були маніпуляції, що нібито буде підвищення цін на проїзд в метро, ​​я можу сказати, що ми цього не плануємо. Місто зацікавлене в тому, щоб розвивати інфраструктуру. Ви бачите, що з'явилися смуги руху для автобусів. Думаю, що ми їх закріпимо і з'являться автобуси. Але поки що ми не плануємо підвищення вартості на проїзд у муніципальному транспорті. Наша позиція така, що ми хочемо забезпечити якісний сервіс за ту ж вартість", - сказав він.   Правда, він скромно промовчав про те, що «Київпастранс» управляє тільки 39 маршрутками на всю столицю. Тобто, "я не я, і хата - не моя".   У свою чергу, Григорій Спектор, редактор транспортного бюлетеня "Транспрес" впевнений, що міська влада навмисне "умиває руки", хоча в реальності банально кришує тих же комерційних перевізників, з яких стягувала і стягує щомісячну мзду.   "На жаль, перевезення - це черговий бізнес ... Не секрет, що цей надприбутковий бізнес "кришується з верху. Раніше вони взагалі працювали, віддаючи в податкову по мінімуму ... І зараз, згадайте, коли вам в маршрутних таксі останній раз видавали квиток? Якщо ви попросите його, то на вас як мінімум почнуть "шикати", - сказав він.   Експерт рекомендує порівняти цифри смертності в АТО і в результаті ДТП тих же маршруток.   "Ви побачите, що на дорогах гине стільки ж щодня! Чому? Тому що в маршрутках водіями працюють незрозуміло хто і як. Якщо у вас немає того ж квитка, при ДТП і травмі, ви ніколи не отримаєте страхову виплату. Перевізники займаються бізнесом, їм треба ще віддати "криші" частину свого заробітку. В результаті страждають люди. Київ просто перетворюють на "хутора", коли комунальний транспорт - просто велика розкіш. А перевізники працюють по "хуторах", які кришує влада ", - вважає він.

Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
більше матеріалів




/-2,1288409233093-/ /-pc-/
Top