counter
Архів Повернутись назад 22 Серпня 2017
22 Серпня
Наука і технології Ілон Маск і ще сотня експертів закликають заборонити бойових роботів Американський мільярдер і вчений Ілон Маск разом з 115 фахівцями в галузі штучного інтелекту просять ООН заборонити використання військових безпілотників і будь-якої автономної зброї. Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на відкритий лист вчених. Група вчених з 26 країн світу закликає ООН заборонити не тільки використання летальної автономної зброї, але і всі його розробки. На їхню думку, розвиток таких програм призведе до "третьої збройної революції". Вони порівняли створення бойових роботів з винаходом пороху і ядерної зброї. "Це може стати зброєю деспотів і терористів, яку використовують проти мирного населення. Така зброя можуть "хакнути" для використання в неприпустимих цілях. Ледве цей ящик Пандори відкриють, його буде дуже важко закрити знову", - йдеться в листі вчених. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гендиректор компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив про необхідність державного контролю над розробками штучного інтелекту, оскільки він є загрозою для людства.
Події У Норвегії злодії залізли на 7-й поверх музею і викрали 400 експонатів часів вікінгів З університетського музею в м. Берген (Норвегія) було викрадено 400 експонатів часів вікінгів. Крадіжка сталася близько двох тижнів тому, проте офіційно про неї повідомили лише зараз, інформує The Local. «Якщо вкрадені предмети не будуть повернуті, це, безумовно, буде найсерйознішою подією в 200-річній історії Норвезького музею», - повідомляє директор музею. Злодії пробралися в музей на 7-му поверсі за допомогою будівельних ліс на фасаді будівлі. Вкрадені експонати тимчасово були розміщені там до планового переміщення в безпечне місце. «Заходи безпеки не були достатніми, і ми повинні були мати додаткові елементи безпеки», - повідомляє представник музею. Більшість викрадених експонатів є невеликими металевими предметами і ювелірними виробами. «Вони не мають особливої ​​грошової вартості, цінність металу також дуже мала. Але незмірна втрата пов'язана з цінністю предметів культурно-історичної спадщини. Це багаторазово перевищує грошову суму», - говорить директор.
Наука і технології Використання смайлів підвищує ймовірність сексу Вчені встановили, що потенційні коханці, які при спілкуванні використовують багато емоджі (смайлів), мають набагато більше шансів організувати інтимні стосунки. Британський лінгвіст Вайв'ян Еванс вирішив досліджувати зв'язок між кількістю емоджі в листуванні потенційних коханців і ймовірністю їх сексу. Для цього вчений проаналізував поведінку і спілкування понад 5600 осіб на сайті знайомств Match.com. Як було встановлено, чим більше люди, які симпатизують одне одному, використовують в листуванні емоджі, тим більше у них шансів на побачення і секс. Крім цього, робота дослідника довела, що емоджі практично стали повноцінним засобом комунікації. «Звичайно, посмішки не зроблять всю роботу за вас. Але, збільшивши їх кількість, ви зможете налагодити щільний контакт зі співрозмовником», - сказав лінгвіст. За його інформацією, не емоджі змушують людей вимагати сексу, однак саме ці символи дозволяють краще комунікувати і скорочувати дистанцію між потенційними партнерами.
Події В Італії стався землетрус, одна людина загинула, ще семеро зникли На острові-курорті Іск'я в Італії стався землетрус потужністю 3,6 бала. В результаті одна людина загинула, доля ще сімох наразі не встановлена. Про це повідомляє видання Associated Press з посиланням на місцеву владу. Як повідомляється, епіцентр землетрусу знаходиться недалеко від Іск'ї, на глибині 10 кілометрів (6 миль). За даними Національного відділення вулканології Італії, сила землетрусу склала 3,6 балів. Однак Геологічна служба США оцінює його в 4,3 бала, а Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр - в 4,5 балів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на південному заході Китаю в результаті потужного землетрусу загинули п'ятеро туристів, ще 63 особи отримали травми різного ступеня тяжкості. Пізніше стало відомо про другий землетрус. Він стався недалеко від міста Інін у провінції Синьцзян, поруч з кордоном із Казахстаном.
Політика Північнокорейський диктатор таємно з'їздив на військову базу Глава КНДР Кім Чен Ин секретно з'їздив з інспекцією у військову частину біля кордону з Південною Кореєю. Про це повідомляє видання Yonhap News з посиланням на військові джерела Сеула. Як повідомляється, поїздка у військову частину, що знаходиться в кілометрі від південнокорейської прикордонної застави, пройшла на початку серпня. Саме в цей час північнокорейські ЗМІ не писали про свого лідера. І візит Кім Чен Ина в частину не висвітлювався засобах масової інформації країни. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник корейської народної армії (KPA) заявив про те, що Північна Корея планує завдати ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам. У відповідь Трамп пообіцяв КНДР "вогонь і полум'я". Пізніше стало відомо, що лідер КНДР Кім Чен Ин отримав доповідь армії з планом удару по острову Гуам, проте повідомив, що ще якийсь час спостерігатиме за діями США, перед тим, як приймати рішення.
Кримінал оформление ленты  У Харкові п'яний водій маршрутки обматюкав поліцейських У Харкові 21 серпня близько 10 години ранку поліцейські затримали п'яного водія маршрутки, який ледве стояв на ногах. Про це повідомляє Vgorode з посиланням в прес-службу патрульної поліції міста. У поліцію надійшло повідомлення, що на зупинку громадського транспорту біля критого ринку під'їхав автобус 217 маршруту, за кермом якого був п'яний водій. Коли інспектори прибули на місце, чоловік почав агресивно поводитися і матюкатися. Як з'ясувалося, вранці водій без дозволу сів за кермо автобуса і поїхав. У компанії, в якій працює водій, запевнили, що він буде звільнений. Також співробітники звернулися в поліцію із заявою про незаконне заволодіння транспортним засобом. Тепер водієві крім штрафу загрожує і кримінальна відповідальність за викрадення автобуса.
Події Названа причина аварії українського літака в Африці На острові Сан-Томе в Центральній Африці український вантажний літак авіакомпанії Cavok Air зійшов зі злітно-посадкової смуги. В результаті аварії четверо членів екіпажу отримали різні травми. Про це повідомляє прес-служба Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами. "29 липня 2017 року о 9:10 UTC під час виконання рейсу за маршрутом Сан-Томе (Сан-Томе і Прінсіпі) - Аккра (Гана) на літаку Ан-74ТК-100 UR-CKC авіакомпанії Cavok Air, під час розгону перед зльотом літак викотився за межі злітно-посадкової смуги й отримав істотні пошкодження", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Центральній Африці розбився український вантажний літак Ан-74, члени екіпажу авіалайнера вижили, проте отримали різні травми.
Суспільство Дію безвізу перевірили на собі 20% українців - експерт Спеціаліст експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко заявила, що 20% українців вже перевірили на собі дію безвізу. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Ми проаналізували: де, як відпочивали українці, враховуючи, що Україна отримала безвіз з ЄС. Власне, 36% українців зазначили, що будуть відпочивати за кордоном, а 25% - планують відпочивати виключно на українських курортах. А чверть українців взагалі не планували відпустки цього літа. 9% при цьому зазначили місце відпочинку - дача, а для 6% респондентів важливо відвідати святі місця, монастирі, храми", - заявила вона. Разом з тим, саме 25% українців змінили свої плани, враховуючи безвіз з ЄС. На сьогодні, на середину серпня, вже 20% українців перевірили дію безвізу. "Вони їздили за кордон, Європа для них стала ближчою", - додала вона. У той же час, для 14% громадян України Європа не стала ближчою. "Для них матеріальний стан залишається дуже низьким, у них немає можливості поїхати до Європи", - зазначила вона. Опитано було 1 тис. респондентів по всій країні у віці від 25 років.
Політика Прокуратура хоче за допомогою Німеччини допитати групу Scooter Прокуратура АР Крим попросить Німеччину надати міжнародно-правову допомогу щодо виступу групи німецької Scooter в окупованому Криму. Про це у вівторок, 22 серпня, заявив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов, відповідаючи на питання журналістів. "Ми зареєстрували відповідне кримінальне провадження. Ми маємо намір відправити звернення до Німеччини про міжнародну правову допомогу для перевірки, чи дійсно вони були в Криму", - повідомив він. Він зазначив, що прокуратура знає про виступ в окупантів зі ЗМІ та відео, але інформацію все одно потрібно перевіряти. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження через порушення режиму перетину державного кордону представниками німецької музичної групи Scooter, які відвідали з концертом анексований Росією Крим.
Здоров`я У Києві почали помирати від лептоспірозу. Як убезпечити себе від смертельної хвороби З початку року тільки в Києві зареєстровано 8 випадків захворювання на лептоспіроз, один чоловік 40 років від хвороби помер. Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" заявив в. о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак. У МОЗ зазначили, що врятувати хворого не вдалося, тому що він 7 днів займався самолікуванням і коли його доставили до лікарні, стан чоловіка вже був критичним. Лептоспіроз - гостра інфекційна хвороба, збудником якої є бактерії роду лептоспіра. Хвороба характеризується ураженням капілярів, а також печінки, нирок і м'язів. Переносниками даних бактерій є безліч диких тварин. Особливо варто побоюватися гризунів: щурів і мишей. Також переносниками хвороби можуть бути вівці, кози та інші домашні тварини. "Лептоспіри виділяються із сечею, потрапляють у наші продукти, воду, - люди можуть захворіти при купанні або при вживанні такої їжі", - пояснив Чумак. Спалахи лептоспірозу зазвичай припадають на пізнє літо і початок осені. Інкубаційний період смертельної хвороби триває від 2 до 20 днів. Симптоми при зараженні з'являються майже відразу, це висока температура, головний біль, сильні болі в м'язах. У деяких випадках з'являється кашель, іноді навіть із кров'ю. Лікувати лептоспіроз самостійно не можна, потрібно відразу ж після прояву симптомів звернутися до лікарні. Для того, щоб захистити себе від хвороби, потрібно дотримуватися деяких правил:        - не купайтеся у тих водоймах, де була виявлена паличка «лептоспіра», а також у забрудненій воді, особливо, якщо неподалік водяться щури;          - уникайте продуктів, які зберігалися в місцях, доступних для гризунів;          - дотримуйтесь правил особистої гігієни, мийте руки перед їжею;          - не мийте посуд, овочі і фрукти брудною водою;        - воду і харчові продукти вживайте тільки після термічної обробки. Якщо ж ви помітили сліди життєдіяльності гризунів поблизу будинку, негайно повідомте у відділення дезінфекції у вашому місті.
Політика Турчинов розповів, навіщо Кремль проводить в Білорусі масштабні навчання Стратегічні командно-штабні навчання (СКШН) ЗС Російської Федерації "Захід-2017" вказують на те, що керівництво Росії посилює конфронтацію на Європейському континенті. Про це заявив секретар Ради національної оборони і безпеки України Олександр Турчинов. За його словами, у навчаннях СКШН "Захід-2017" задіяна безпрецедентна кількість сил і засобів. "Реальна чисельність учасників усіх заходів у рамках "Захід-2017" оцінюється в 230-240 тис. осіб, більше 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу", - йдеться в оприлюдненій інформації. На думку секретаря РНБО, такий масштаб навчань говорить про те, що Росія готується до великої війни. "Таким чином, під час СКШУ "Захід-2017" Кремль перевіряє, наскільки ЗС РФ і держава в цілому готові до великої війни із Заходом", - зазначає Турчинов. Крім того, ці навчання є новим російським кроком щодо посилення конфронтації на Європейському континенті і "вимагають дуже серйозної реакції з боку як Заходу, так і України".
Економіка Україні необхідно створити власну модель рітейлу Міжнародний експерт, економіст, член "Економічної дискусійного клубу" Ігор Гарбарук заявив, що Україна повинна створити власну модель рітейлу. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "В Європі, на яку орієнтується Україна, існує 4-5 великих рітейлерів, які формують 60-80% всього товарообігу. Тобто в Європі насправді можна говорити про певну монополізацію ринку. При цьому в Україні, з огляду на нашу законодавчу вакханалію, таке уявити ще досить складно", - заявив він. При цьому, за його словами, Україні варто орієнтуватися на досвід США, Китаю, а не тільки Європи. "Україні потрібно сформувати власну модель рітейлу. Ми повинні формувати власні правила торгівлі. Поки що 30% нашого товарообігу формується на зовнішніх ринках. Ми звикли купувати за межами України. Але чекати, поки європейські монополісти займуть ринок - теж неправильно. Ми повинні сформувати свою модель, а не чекати, поки сюди прийдуть монополісти", - вважає він. За його оцінками, створенню умов для розвитку внутрішньої торгівлі потрібно приділяти максимальну увагу. Це одне з важливих завдань влади. "Адже кожен п'ятий українець тим чи іншим способом задіяний у внутрішньому ритейлі. Це формує цілий економічний ланцюжок. Тому вкрай важливо для України розвивати середній та малий бізнес, а не тільки великий. Орієнтуватися не тільки на зовнішні ринки, а створювати умови для роботи бізнесу всередині країни", - вважає він.
Економіка Названі помилки українських компаній при виході на зовнішні ринки Міжнародний бізнес-стратег, засновник агентства BEWEIS Христина Шехайтлі назвала помилки українських компаній при виході на зовнішні ринки. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "У всьому світі змінюється тенденція. Раніше конкуренцією були енергоресурси і продовольство. Зараз заснована конкуренція відбувається за людей, людський ресурс", - заявила вона. За її словами, у всьому світі 2017-18 роки оголошені "роками команд". "У різних країнах світу виграють команди, злагоджені дії. Тому для України вкрай важливо створити умови для роботи команд підприємців. Тільки так ми можемо бути успішними. Тільки так ми зможемо успішно вийти на зовнішні ринки", - вважає вона. У свою чергу, Ігор Гарбарук, міжнародний експерт, економіст, член "Економічної дискусійного клубу" зазначив, що українським підприємцям і компаніям перед виходом на зовнішні ринки важливо створити внутрішній ринок. "Поки що на зовнішньому ринку українським компаніям досить складно. Ми не можемо адаптуватися під вимоги замовника, найчастіше ціна наших товарів не може бути знижена. Тому, якщо наші компанії створять внутрішній ринок тут, до нас прийдуть, як у Німеччину. Саме з цієї причини вкрай важливо створити внутрішній ринок, що створить передумови для виходу на зовнішні ринки", - вважає він. За його словами, перша і головна помилка українських компаній, які намагаються вийти на зовнішні ринки, це переоцінений попит. "Найчастіше ринок тієї чи іншої країни взагалі не вивчається українськими підприємцями. Наші компанії не звертаються за аналітикою ринку до професіоналів. Або ж звертаються до нас, коли вже практично неможливо врятувати бізнес. Тому перед виходом на ринок, природно, необхідно хоча б пожити трохи в тій чи іншій країні, щоб дізнатися ринок", - додав він.
Політика Трамп вирішив відмовитися від «експорту демократії» Президент США Дональд Трамп заявив, що відтепер Америка припиняє використання своєї армії для «побудови демократії». Одночасно з цим він підписав розпорядження про відправку ще 4000 американських військових до Афганістану, мабуть, вирішивши припинити «будувати націю», а почати вже «вбивати терористів». «Експорт демократії» скасовується У своєму зверненні до армії і нації на військовій базі в штаті Віргінія Трамп заявив, що надалі Сполучені Штати не використовуватимуть свої збройні сили для "експорту демократії". «Ми більше не будемо використовувати нашу армію для побудови демократій за кордоном або для відновлення інших країн на нашим зразком», - заявив американський лідер. Він також підкреслив, що США не збираються вимагати від інших держав міняти «свій спосіб життя», оскільки раніше Америка в проведенні зовнішньої політики витратила надто багато сил, часу і людських життів, щоб інші країни слідували її принципам. Трамп також пообіцяв, що США будуть співпрацювати із союзниками і партнерами над забезпеченням загальних інтересів. Таким чином, ми бачимо, що Америка перестала звертати увагу на другорядні для себе пріоритети, куди був записаний і «експорт демократії», а сконцентрувалася на тих проблемах, які у них вже зараз - Афганістан, Сирія і КНДР. Саме остання проблема тягнеться довше за інші - з 50-х років минулого століття і ніяк не знайде своє рішення. США в Афганістані В ході візиту на військову базу Форт-Мойєр під Вашингтоном Трамп заявив, що США будуть різко змінювати свою стратегію щодо війни з Афганістаном, яка триває 16 років. Так що було вирішено відійти від політики невтручання, оскільки «американський народ втомився від війни без перемоги». У зв'язку з цим Трамп дав зрозуміти, що американські війська в Афганістані будуть оплотом проти насильства. «Терористичні групи не зупиняться ні перед чим, щоб вчинити масове вбивство безневинних чоловіків, жінок і дітей», - сказав він. Трамп підкреслив, що нова стратегія США в Афганістані не включатиме в себе державне будівництво, американці просто мають намір «вбивати терористів», а не «будувати націю». «Ми не можемо повторити в Афганістані помилку, яку зробили наші лідери в Іраку», - сказав Трамп, посилаючись на зростання терористичних сил у цій країні після відходу армії США. Як повідомило американським ЗМІ високопоставлене джерело в адміністрації президента, за розпорядженням Трампа, в Афганістан відправлять ще 4000 військових. Крім того, військовим командирам делегують більше повноважень. Наразі в Афганістані знаходяться 8400 американських військових. США і КНДР Конфлікт між США і КНДР у серпні загострився до такої міри, що деякі експерти вже заговорили про можливість ядерної війни. Як відомо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин продовжує проводити випробування ракет, відверто провокуючи Америку. Масла у вогонь підливають доповіді розвідників США і Японії, які з'ясували, що у КНДР вже є компактні ядерні боєголовки, які легко можуть долетіти до Вашингтона. Кім Чен Ин раніше заявив про нові ракетні випробування в середині серпня. Передбачається, що ракети впадуть в Тихий океан на відстані 40 км від острова Гуам, де знаходиться військова база США. Трамп миттєво відреагував, пообіцявши влаштувати «вогонь і лють, яких світ не бачив». Наразі нових заяв не надходило, однак напруга залишилася незважаючи на те, що північнокорейський лідер вирішив скасувати ракетні випробування. «Кім Чен Ин з Північної Кореї прийняв дуже мудре і обгрунтоване рішення. Альтернатива була б катастрофічною і неприйнятною!» - прокоментував Дональд Трамп рішення лідера КНДР. Разом з тим, гряде новий виток напруги. США і Південна Корея 21 серпня почали проведення спільних військових навчань Ulchi Freedom Guardian. Президент Південної Кореї Мун Дже-ин заявив, що навчання є повністю оборонними, ніхто не має наміру створювати напруженість, тим більше, що ці маневри проводяться щорічно. Навчання триватимуть до 31 серпня, передбачається застосування комп'ютерного моделювання, призначеного для підготовки до війни з Північною Кореєю, яка може завдати ядерного удару. У КНДР же виступили категорично проти цих маневрів, заявивши, що це розв'язує їм руки в запуску ракет на Гуам.
Кримінал оформление ленты  У Запоріжжі зарізали голову ОСББ, який захищав жінку від хулігана У Запоріжжі в Бородінському мікрорайоні мешканець будинку зарізав голову ОСББ будинку по вул. Зерновій. Про це повідомляє місцеве видання "Вместе". Як розповіли очевидці, загиблий разом з дружиною поливав клумбу біля будинку. "Під час цього процесу у нього виник конфлікт з жителем сусіднього будинку, який штовхнув жінку так, що вона впала, і завдав їй удару в голову. Голова ОСББ спробував захистити дружину, проте нападник вихопив ніж і наніс йому три ножових поранення", - йдеться в повідомленні. Видання повідомляє, що загиблого звали Валерієм Германович, йому було 63 роки. Злочинця затримали правоохоронці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці Запоріжжя розкрили вбивство 16-річної студентки Сусанни Шаркової, тіло якої забетонували в червні 2015 року.
Політика Клімкін відповів NYT на скандал з продажем ракет КНДР Міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав листа редакції видання The New York Times, в якому заявив, що Україна не має відношення до передачі ракетних технологій Північній Кореї. Цим листом він відповів на публікацію "Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники" від 14 серпня. "Мене стурбувало твердження у вашій статті, що Україна могла постачати ракетні технології в Північну Корею. У статті йдеться про те, що Північна Корея використовує розроблений у Росії двигун RD-250, а потім в тексті здійснено "стрибок" щодо того, що витік технологій стався з України. Однак ніяких доказів на підтримку претензій не було надано", - заявив Клімкін. Він зазначив, що ще у 1992 році Україна перестала будувати подібні ракети. "Я сумніваюся, що Північна Корея могла б домогтися того, що вона зробила, без сторонньої допомоги. Тепер глобальне співтовариство має об'єднатися, щоб провести міжнародне розслідування, щоб з'ясувати, хто за це відповідатиме", - додав міністр. Раніше Порошенко доручив розслідувати інформацію, яку опублікувала газета The New York Times. Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала статтю про те, що КНДР могла викрасти ракетні розробки заводу "Південмаш" (Україна). Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР. У свою чергу, український завод "Південмаш" спростував інформацію видання The New York Times про те, що завод продав Північній Кореї складові частини ядерних ракет. У Мінінформполітики повідомили, що Майкл Еллеман працював на Росію. Читайте також: Північна Корея так храбрує, тому що отримала нові ракети з Росії?
Події У відсіку ракетного есмінця США знайшли тіла зниклих моряків В одному з відсіків ракетного есмінця США "Джон Маккейн" знайшли тіла моряків, які вважалися зниклими безвісти. Про це повідомив командувач Тихоокеанським флотом ВМС США, передає агентство Associated Press на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ракетний есмінець ВМС США John S. McCain зіткнувся з торговим судном поблизу берегів Малайзії. Після аварії семеро моряків вважали зниклими безвісти. BREAKING: Commander of the U.S. Pacific Fleet says some remains of Navy sailors were found in a compartment of USS John McCain — The Associated Press (@AP) 22 серпня 2017 р. Пізніше стало відомо, що у військового судна значно пошкоджений корпус, а всі кімнати зв'язку, каюти екіпажу і машинний зал затопило. У той же час, незважаючи на серйозні пошкодження, есмінець "Джон Маккейн" самостійно зміг доплисти до бази Чангі, яка розташована в Сінгапурі.
Політика Порошенко хоче потроїти витрати на будівництво доріг Президент України Петро Порошенко поставив завдання збільшити видатки з держбюджету на ремонт і будівництво доріг у країні з 10 млрд грн в 2016 році до 30 млрд в 2018 році. Про це Порошенко повідомив під час церемонії відкриття автомобільного моста через р. Сіверський Донець в м. Ізюм Харківської області. Порошенко нагадав, що в 2015 році Україна витратила близько 6 млрд грн на будівництво доріг, в 2016 році ця цифра зросла до 10 млрд. «Ми поставили завдання, щоб у 2017 році на будівництво доріг витрачалося 20 млрд грн, а в 2018 році 30 млрд», - зазначив глава держави. За словами президента, це динаміка зростання витрат на поліпшення дорожньої інфраструктури, яку він бажає бачити в Україні. Петро Порошенко зазначив, що економити більше грошей на ці цілі дозволяє успішна детінізація економіки, впровадження ефективних методів управління і боротьба з корупцією.
Політика оформление ленты  Росіяни отримали «безвіз» із США, українського Криму це не стосується Сполучені Штати Америки з 23 серпня призупиняють процедуру видачі неімміграційних віз по всій Росії. Однак це не стосується жителів анексованого країною-агресором Криму. Рішення було викликано скороченням чисельності співробітників американської дипломатичної місії в Росії. У Москві процедура видачі відновиться з 1 вересня, проте на решті території видачу віз у консульствах призупинять на невизначений термін. Вже 22 серпня, в останній день видачі американських віз, на Новінському бульварі в Москві, де розташоване посольство США, зібралися натовпи росіян, які намагаються отримати американську візу. У черзі стоять і ті, хто має пройти співбесіду і ті, хто вже прийшов по готову візу. Як відомо, у відповідь на американські санкції лідер Кремля Володимир Путін підписав указ, яким відправив з Росії 755 дипломатів США, заявивши, що занадто багато американців працює в РФ. У Держдепартаменті США рішення Путіна про висилку дипломатів назвали «недоречним і таким, що викликає жаль». Про те, що у росіян можливі проблеми з американськими візами 31 липня заявив екс-посол США в РФ Майкл Макфол. «Росіянам потрібно бути готовими до того, що віз до Сполучених Штатів їм доведеться чекати тижнями або місяцями», - підкреслив Макфол. Крим - не Росія Проблеми з видачею віз росіянам ніяк не торкнулися жителів анексованого Криму. За даними прес-служби посольства США в РФ, кримчани повинні звертатися по американську візу до Києва. «Крим належить до консульського округу посольства США в Києві. Всі заявники, які постійно проживають в Криму і звертаються за імміграційними візами і візами К (нареченої/нареченого), мають звертатися за візами до Києва, незалежно від свого громадянства», - заявили в посольстві, передає «Крым.Реалии». У відомстві також підкреслили, що консульські збори, сплачені в Україні, не можуть бути використані при зверненні по візу в посольстві/консульствах США в Росії, і навпаки. Соцмережі про «безвіз» із США Ажіотаж з американськими візами в Москві повеселив соцмережі. Так, відомий блогер Мирослав Гай підкреслив, що припинення видачі віз по всій Росії може тепер називатися «безвіз по-мокшанськи». У свою чергу блогер «Рогозін-на-орбіті» пожартував, що асиметричною відповіддю Росії на припинення видачі неімміграційних віз посольством США в РФ, буде введення виїзних віз для громадян РФ. Користувач ЕжоFF Band зазначив, що «в українців тепер безвіз з ЄС, у росіян тепер безвіз із США. І начебто слово одне й те ж, а який різний сенс». Блогер Ksousha написала, що в Росію нарешті теж прийшов безвіз! «Ми без віз їздимо, вони без віз сидять вдома. Ще б усі старі візи анулювати», - додала вона. Найбільше повеселив користувач з ніком אַבְשָׁלוֹם, який склав цілий анекдот: - ВасільВанич! - Так, Петька? - А що таке «нюанс»? - Ну ось дивись. У хохлів з Європою безвіз, і у нас із США безвіз. Але є один НЮАНС.
Події На Львівщині двоє чоловіків госпіталізовані з ботулізмом У понеділок, 21 серпня, у Львівській області двоє чоловіків із Сокальського району були госпіталізовані до місцевої обласної інфекційної лікарні з діагнозом ботулізм. Про це передає Zaxid.net, посилаючись на головного епідеміолога Львівської області Наталію Тимко. За її інформацією, постраждалі - чоловіки 1958 і 1959 р.н. Вони вживали м'ясні консерви домашнього приготування. В результаті їм стало погано. «Чоловіків доставили в районну лікарню, після чого до Львова. Зараз пацієнти в реанімації, їх стан залишається важким», - сказала Тимко. Епідеміолог додала, що при цьому захворюванні пацієнтам обов'язково потрібно вводити сироватку від ботулізму. Але її в лікарні не виявилося. Лікарі поки роблять все для того, щоб врятувати чоловіків, і чекають на сироватку, яку мають передати з Міністерства охорони здоров'я.
Суспільство Кияни не отримали майже 50% передбачених у квартплаті послуг - активіст З 2012 до 2016 року комунальні ЖЕКи Києва виконали свої зобов'язання щодо послуг, які входять у квартплату далеко не в повному обсязі, при цьому городяни оплачували ці послуги сповна. Про це 22 серпня під час прес-конференції заявив глава правління Центру захисту прав громади Голосієва Арсеній Пушкаренко, повідомляє кореспондент АСН. «Комунальні ЖЕКи по квартплаті виконали свої зобов'язання в повному обсязі тільки щодо дезінфекції комах. За всіма іншими позиціями, які входять в тариф, їх тут 18, у 2012-2016 роках кияни недоотримали за заплачені послуги. Якщо говорити про експлуатацію номерних знаків будинків, то за ці роки взагалі нічого не змінилося - 100% невиконання послуг», - зазначив він. Пушкаренко додав, що за останні 5 років фінансування даних послуг тільки скорочувалося. Наприклад, якщо в 2012 році на прибирання сходових клітин витрачалося 191 млн грн, то вже в 2016 було витрачено 86 млн грн. «І ми фактично бачимо, що ми недоотримали послуг більш ніж в 2,5 рази в цьому випадку. Хоча ми з вами за цю послугу платили стільки ж, як і в 2012 році», - констатував він. Нагадаємо, 6 червня КМДА прийняла розпорядження, яким з 1 липня середній тариф на квартплату був збільшений з 2,85 грн за кв. м. до 5,85 грн за кв. м.
Суспільство Синоптики попередили про грози, дощі і шквали в Україні 22-23 серпня Синоптики попередили про грози, шквали і сильні дощі в Україні 22-23 серпня. Про це сказано в повідомленні прес-служби ДСНС. «За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні, 22 серпня, в Україні грози, в Житомирській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській та Черкаській областях місцями сильні дощі та шквали 17-22 м/с; на Правобережжі місцями пориви вітру 15-20 м/с. До кінця доби дня в Києві грози і пориви вітру 15-20 м/с», - сказано в повідомленні. Крім того, як зазначається, вночі 23 серпня в Харківській, Луганській і Донецькій областях очікуються грози, місцями шквали 15-20 м/с. Зазначається також, що у Волинській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях 23 серпня очікуються пориви вітру до 15-20 м/с.
Суспільство оформление ленты  Танки на Хрещатику: знайшлися охочі «шарахнути» по Верховній Раді На Хрещатику з боку Українського дому напередодні відкриття вуличної виставки військової техніки кожен охочий міг подивитися і доторкнутися до танків, артилерійських установок. На показ виставлені: зенітний ракетний комплекс С-300ПС, БТР-4Е, БТР-3ДА, зенітний ракетний комплекс "Бук-М1», БТР-80, танк Т-80, танк Е-64, БВ зенітний комплекс «Тунгуска», зенітний ракетний комплекс «Стріла-10», танк БМ «Булат», танк Т-72АМТ, ракетний комплекс «Точка-У», реактивні системи залпового вогню «Град», «Смерч», «Ураган», бронеавтомобілі «Козак», «Варта», 152-мм гармата «Гіацинт-Б», гаубиці «Мста-Б» і «Мста-С»,«Гвоздика». Поруч з машинами - привітні військові. Вони розповідають про пристрій техніки, дозволяють залізти в середину, приміряти, наприклад, шолом танкіста, посміхаються та із задоволенням беруть участь у селфі. До них підходять багато іноземців. Тільки на провокації не піддаються. Хтось із відвідувачів раптом пропонує навести зброю на будівлю ВР і «шарахнути». Людина у формі віджартовується: «Так не можна!».
Спорт Збірна України завоювала ще два "золота" на Універсіаді-2017 На літній Універсіаді-2017, яка проходить в Тайбеї, на рахунку української збірної ще дві золоті нагороди. Про це сказано на офіційному сайті турніру. У змаганнях рапіристів фехтувальник Дмитро Чучукало здобув п'ять перемог поспіль. В 1/4 фіналу він обіграв Олександра Сироткіна з РФ з рахунком 15:10. У фіналі українець переміг Кейсукі Мацуяма з Японії - 15:14. А в турнірі з тхеквондо у ваговій категорії до 46 кг українка Ірина Ромолданова в першій же сутичці перемогла Софію Фомічову з РФ (8:5), а також здолала ще двох суперниць, а у фінальній сутичці виявилася сильнішою Кирияк Коутокі з Кіпру - 5:3 . На рахунку української збірної вже п'ять золотих, три срібні та чотири бронзові медалі - всього 12 нагород. Команда з України займає 5-е місце в загальнокомандному медальному заліку, випереджаючи збірну РФ (4-8-13, 25).
Політика Роздутий РФ «ракетний» скандал не завдав шкоди Україні Роздутий Російською Федерацією «ракетний» скандал не завдав жодної шкоди Україні. Про це на прес-конференції заявив експерт - міжнародник Володимир Воля, передає кореспондент АСН. «Історія з можливими поставками українських ракет у КНДР, то я схиляюся до того, що вона виникла чисто випадково. Полум'я "ракетно-технологічного" скандалу спалахнуло навіть не з іскри, а взагалі не зрозуміло з чого. Американський експерт висловив свою особисту думку і багатоваріантне рішення. Його міркування потрапили на вдячне політичне підґрунтя, в результаті чого звинуватили Україну. В результаті Росія спробувала використати цю тему, зіпсувавши імідж України», - заявив він. Однак, незважаючи на всі зусилля російської пропаганди, цей роздутий скандал не завдав великої шкоди Україні. «Тому що США не відмовилися ні від участі в парадах, не заявили про те, що припиняють військово-політичну підтримку України. А саме розслідування закінчиться через 2-3 місяці. Президент України Петро Порошенко зробив правильний крок, пообіцявши незалежне розслідування за участю експертів США і ООН. І це розслідування потрібне не стільки США, скільки Україні, щоб ми могли довести свою непричетність», - додав він.
Спорт Київське «Динамо» відмовилося летіти на матч до Маріуполя «Динамо» (Київ) вирішило не летіти на матч 7-го туру прем'єр-ліги України до Маріуполя. Про це сказано на сайті клубу. «За умов, що склалися на сьогодні, і обставин, звичайно - ні», - сказав віце-президент футбольного клубу Андрій Мадзяновський, відповідаючи на питання про наміри складу «Динамо» (Київ) відвідати Маріуполь. Наприклад, він навів відмову «Шахтаря» (Донецьк) їхати до Луцька в 2004 році. «Найяскравіший прецедент був у 2004 році, коли була Помаранчева революція в Україні, ФК «Шахтар» відмовився їхати до Луцька, мирного міста, мотивуючи це тим, що є загроза в безпека для персоналу і гравців», - заявив Мадзяновський. За його даними, відповідне рішення було прийнято «на підставі законодавства і регламентних норм, які регулюють проведення матчу Чемпіонату України, у зв'язку з отриманням даних від МВС, СБУ та Управління держохорони про неможливість проведення матчу».
Політика У Білому Домі почали збирати «досьє на Україну» У Білому Домі вже почали збирати «українське досьє». Про це на прес-конференції заявив директор ІАЦ «Перспектива» Павло Рудяков, передає кореспондент АСН. «Скандал з можливими поставками українських ракет у КНДР вигідний в першу чергу США. По-друге - Росії. Чому США? Цей скандал вигідний саме тій частині американського естеблішменту з Білого Дому, яка налаштована на те, щоб провчити Україну», - заявив він. З його слів, очевидно, що New York Times була дана вказівка ​​і зроблене політичне замовлення реалізувати операцію проти України. «Диму без вогню не буває. Це видання - одне з передових в усьому світі. Тому поява в ньому статті, де дискредитували Україну, не є випадковістю», - вважає він. За його оцінками, скандал може негативно вплинути на міжнародний імідж України. «Адже в США вже заявили про недостатність незалежного розслідування. Україну ставлять на один щабель з Північною Кореєю, яка є лиходієм, а Україна - її помічник. У результаті - ми не контролюємо процес, нам буде нав'язана міжнародна позиція. По суті, я думаю, що розпочато збір «українського досьє» в Білому Домі. У результаті Україну представлять як ненадійного партнера, з яким не варто співпрацювати», - додав він.
Події оформление ленты  Під Запоріжжям п'яний водій влаштував смертельну ДТП, в якій загинув поліцейський У Запорізькій області п'яний водій виїхав на смугу зустрічного руху і протаранив автомобіль поліцейського. Останній загинув у результаті ДТП, передає прес-служба обласного відділу поліції в Facebook. Минулої ночі близько 1:30 на трасі Запоріжжя - Оріхів сталася ДТП. 32-річний водій а/м Ford, житель Оріхівського району, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з автомобілем ВАЗ-21063 під керуванням 32-річного співробітника поліції. В результаті ДТП т.в.о. начальника слідчого відділення Оріхівського відділення поліції Пологівського відділу ГУ Нацполіціі капітан поліції Ігор Ковальський загинув на місці. Винуватець з місця аварії зник. Зараз підозрюваного затримали, ведуться слідчі дії.
Політика Доповідь Турчинова: стаття в NYT була відволіканням уваги від можливої участі РФ в ракетних програмах КНДР Стаття в «The New York Times» про можливу причетність України до постачань ракетних двигунів в КНДР є відволіканням уваги всієї світової спільноти від передбачуваної участі РФ в реалізації ракетних програм Північної Кореї. Про це йдеться в доповіді секретаря РНБО Олександра Турчинова президенту Петру Порошенко. Згідно з доповіддю Турчинова, який очолює робочу групу з питань перевірки інформації зі статті газети NYT, текст якої розповсюдила у вівторок прес-служба РНБО України, протягом тривалого часу РФ реалізує проти України ворожу політику, наслідками якої є анексія Криму, а також окупація частини східних регіонів країни. Росія крім ведення бойових дій застосовує «ретельно сплановані інформаційні провокації для системної дискредитації нашої країни як надійного і прогнозованого партнера» в тому числі «в чутливих для міжнародної спільноти сферах, як військово-технічне співробітництво». «Одним з головних завдань подібних провокацій є маніпуляція громадською свідомістю з метою маскування Росії власної участі в багатьох деструктивних кампаніях. Робоча група вважає статтю в NYT від 14 серпня цього року елементом інформаційного прикриття, а також відволікання уваги всієї світової спільноти від передбачуваної участі Росії в реалізації ракетних програм КНДР», - йдеться в доповіді.
Події оформление ленты  ГПУ опублікувала відео побиття спецназом арештантів Одеського СІЗО Прокуратура Одеської області розслідує факти халатності співробітників Одеського СІЗО, в результаті чого стало можливим вбивство затриманим співробітниці установи. Про це у себе в Facebook пише прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. За її інформацією, в ході відпрацювання інформації про можливі репресії, які відбулися після резонансного вбивства, прокуратура встановила факти нелюдського поводження із затриманими та почала розслідування за фактом перевищення службових повноважень. «Під час подальшого слідства були встановлені кричущі факти поводження з ув'язненими з боку співробітників СІЗО. У зв'язку з цим прокуратура змінила правову кваліфікацію на тортури. За це передбачено 10 років ув'язнення», - пише Сарган. Встановлено також вибіркове ставлення співробітників пенітенціарної установи до деяких арештантів, надання їм преференцій. «Після вбивства співробітника СІЗО обшуки і «наведення порядків» велися не в усіх камерах і не у всіх корпусах. У деякі місця утримання арештантів взагалі не заходили. Там не перевірялося дотримання режимних вимог», - додала прес-секретар Генпрокурора.
Політика Лещенко: Автогаз скоро буде коштувати 16 грн за літр, за що спасибі СБУ і Порошенку На біржі у вівторок, 22 серпня, скраплений газ побив усі рекорди, за нього давали 29 тис. за тонну. Значить, скоро в роздробі автомобільний газ буде коштувати по 16 грн за літр. Про це пише депутат від БПП Сергій Лещенко у себе Facebook. «На минулому аукціоні вартість була 17 тис. за тонну. За зростання ціни «дякую» треба сказати СБУ й особисто висуванцю Грановського Демчині, які перебили незалежних імпортерів і віддали півринку в руки Медведчука. Спасибі і самому Медведчуку, який створив дефіцит», - пише Лещенко. Депутат повідомив також, що «зачистка ринку пройшла за бездіяльності Міністерства економіки Кубіва, що вводив оперативно санкції проти незалежних трейдерів, і президента Петра Порошенка, який єдиний в Україні дає команди «фас» і «стоп» СБУ». «Саме їм будуть «вдячні» українці, коли водії «на газу» почнуть витрачати на 50% більше», - резюмував він.
Політика Першоджерелом брехні про українські двигуни в КНДР була Росія - Турчинов Саме Росія поширила неправдиві дані про те, що в КНДР ракета була розроблена за допомогою фахівців з України. Про це сказано в доповіді секретаря РНБО Олександра Турчинова. «За інформацією української розвідки, на початку червня цього року РФ в ініціативному порядку поширила серед деяких представників військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Москві, позиційний матеріал, що ракета Північної Кореї розроблена за допомогою українських фахівців», - сказано в документі. За його словами, оскільки у російських спецслужб є зв'язки із журналістами та експертами різних країн, у цьому випадку вони застосували для дискредитації України експерта з США Майкла Еллемана, сім'я якого має дуже тісні стосунки з ключовими посадовцями спецслужб РФ. «Еллемана цинічно використали спецслужби Росії як одну з багатьох ланок попередньо налаштованої Росією системи поширення провокаційної інформації», - сказано в доповіді Турчинова. За його словами, для нейтралізації негативних наслідків публікації в NYT Україна підготувала рекомендації відповідним державним органам.
Події оформление ленты  В Україні пожежі знищують ліси і села Тривала спека, яка тримається в Україні весь серпень, принесла нашій країні велику кількість лісових пожеж і призвела до значних збитків. Найбільше постраждали Житомирська, Дніпропетровська і Луганська області. За даними ДСНС, у цих трьох областях горить 340 га лісу, осередки вдалося локалізувати. Як зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, місцевій владі по всій країні рекомендували обмежити в'їзд до лісових масивів та можливість полювання там. Однак прислухалися до побажань відомства і заборонили полювання на своїх територіях тільки 5 областей. За даними міністра, кількість пожеж по Україні збільшилася вдвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року. Пожежа в «Поліському природному заповіднику» Загасити пожежу на території «Поліського природного заповідника» в Копищанському лісництві Житомирської області вдалося тільки 22 серпня. Про пожежу стало відомо близько 17:00 20 серпня. З'ясувалося, що загорілося близько 60 га лісу в районі села Копище Олевського району. Як розповіли в ДСНС, через підвищеного атмосферного тиску дим лежав на землі, що сильно обмежувало видимість при гасінні пожежі. Заважав гасінню і поривчастий вітер, тому залучали вертоліт Мі-8, який встиг скинути 10 тонн води. Гасили пожежу 22 одиниці техніки та 196 осіб. Наразі відкритого горіння не спостерігається, проте пожежники продовжують проводити проливку окремих осередків тління - пеньків, хмизу, чагарників. Пожежа в Петропавлівському лісництві Триває пожежа на території Петропавлівського лісництва в Дніпропетровській області. Сьогодні, 22 серпня, рятувальники продовжують боротися із знову виниклим займанням хвойного лісу в урочищі «Павлоградські піски», що неподалік селища Привовчанське. Загальна площа пожежі - 46 га, при цьому горить 31 га низового лісу та 15 га верхового. Крім того, у цьому ж лісництві вранці загасили вогонь на площі близько 48 га. У ході цієї пожежі ніхто не постраждав, наразі з'ясовуються причини займання. Зазначимо, що в тій же Дніпропетровській області 18 серпня, неподалік села Дмитрівка згорів ліс на площі близько 50 га. Горіла територія місцевого лісництва. Пожежу гасили більше 20 одиниць техніки, в тому числі і два літаки Ан-32П. Пожежа в Луганській області Ще не погашена пожежа в селі Малинове в Станично-Луганському районі Луганської області. Займання виникло 21 серпня на площі близько 150 га, горить в тому числі 120 га верхового лісу. Загасити полум'я в цій місцевості надскладно, оскільки це зона розмежування, територія частково замінована, плюс заважають пориви вітру. Гасять вогонь 240 осіб і 36 одиниць пожежної та спецтехніки. Пожежі в лісах Харківської та Херсонської областей Від серпневої спеки постраждав також ліс і в Харківській області. Так, 17 серпня загорівся ліс неподалік села Морозівка Балаклійського району Харківської області. Для його гасіння використовували 2 літаки АН-32 П, працювали 13 підрозділів рятувальників і 93 пожежники. Використовували також трактори й автоцистерни. Пожежні встановили, що спочатку зайнялися скирти соломи на полі одного фермерського господарства, а далі полум'я перекинулося вже в ліс. Постраждав також ліс і в Херсонській області. Так, 7 серпня на території Костогризівського лісництва Олешківського лісового господарства сталася велика пожежа, загорілася лісова підстилка і ліс на площі майже 40 га. Щоб загасити полум'я, залучали 2 літаки і вертоліт ДСНС, а також вертоліт Міноборони України. Вони скинули близько 20 тонн води. Підпали на окупованій території Донбасу Сильна пожежа сталася і в окупованій Макіївці. Місцеві жителі розповіли, що спочатку люди палили суху траву на полі в районі Макіївського моря, після чого вогонь перекинувся на житлові будинки, внаслідок чого загорілися чотири будівлі. Крім того, 21 серпня терористи обстріляли Зайцеве в Донецькій області, в результаті чого сталася пожежа, в якій згоріло п'ять нежитлових приміщень, полум'я охопило ще три будівлі. «Проросійські окупанти знову накоїли лиха. В результаті бойових дій на трьох вулицях в Жованці (Мануїльського, Журавського та Вернадського) сталися пожежі. .... Обстріл стався о 14:30. Снаряд влучив у сарай на вул. Журавського, і почалася пожежа. Крім цього, загорілася трава на Вернадського. ДСНС прибули на місце і застали п'ять згорілих нежитлових будинків, у вогні знаходяться ще три. Станом на зараз, 17:30, полум'я вже погасили, але терористи знову почали обстріл», - пише на своїй сторінці в Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.. Він також додав, що 22 серпня в Донецькій області майже повністю згоріло маленьке село Новокам'янка Бахмутського району. Пожежа почалася близько 14:00 години. З 5 будинків у населеному пункті вщент згоріли 4, у дворі п'ятого будинку вогнем пошкоджено сарай, машину, згоріли навіть кури. "Село розташоване вздовж траси, що веде на Лисичанськ. Або хтось кинув недопалок, або трава уздовж траси загорілася з іншої причини, але вогонь перекинувся на лісосмугу, поширювався зі страшною силою - люди не помітили, як почали горіти будинки. Кам'яні будівлі спалахнули, як сірники - люди вибігали з них, хто в чому був. Лише дивом ніхто не постраждав", - написав він.  Українські військові зазначають, що російські терористи спеціально використовують запальні заряди для підпалу сіл на Донбасі і позицій ЗСУ. Зазначимо, що відновити ліс - досить дорогий захід. Адже доведеться збирати насіння, сіяти його, доглядати за сходами, працювати з грунтом. Все це вимагає чималих фізичних і матеріальних затрат. Неважко здогадатися, що всі згорілі в це літо гектари будуть як мінімум кілька років відновлювати, а з огляду на важкий стан в економіці, цей процес ще більше затягнеться.
Юмор оформление ленты  За що платити? Кияни через суд вимагають скасувати збільшення квартплати Київські активісти планують судитися з Київською міською державною адміністрацією щодо прийнятої постанови про підвищення тарифів на квартплату. Громадські діячі вважають дане рішення необґрунтованим і проситимуть Голосіївський суд столиці його скасувати. «Це було рішення самої КМДА, обговорення серед громадськості та депутатів Київради не було. Це було зроблено таємно. І з 1 липня квартплата в Києві стала в два рази більшою», - зазначив голова правління Центру захисту прав громади Голосієва Арсеній Пушкаренко 22 серпня під час прес-конференції, передає кореспондент АСН.   Тариф на квартплату зріс у два рази Востаннє тарифи на квартплату для підприємств комунальної власності підвищували в лютому 2011 року. Чиновники заявляють, відтоді істотно збільшився розмір мінімальної зарплати, а також подорожчали електроенергія та паливо.  "Таке непопулярне рішення пов'язане з підвищенням мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, нам потрібно підвищувати зарплати двірниками, інакше ми просто їх втратимо. Більш того, за три роки електрика подорожчала в шість разів, зросли послуги з вивезення твердих побутових відходів, подорожчали горючі. Це мінімальний тариф, щоб галузь працювала і не настав колапс", - пояснили в КМДА прийняте 6 червня розпорядження про чергове підвищення тарифів.   Згідно з документом, з 1 липня цього року середній тариф, який застосовується ЖЕКами, складає 5,85 грн за кв. м, а якщо оплата проводиться після 20 числа місяця, - 6,44 грн за кв. м. До цього даний тариф становив 2,85 грн за кв. м і 3,14 грн за кв. м, якщо платили після 20 числа. Розпорядження торкнеться понад 8 тисяч столичних будинків. Гроші платили сповна, а послуги отримували наполовину Однак самі кияни таке рішення вважають невиправданим. Зокрема, глава правління Центру захисту прав громади Голосієва Арсеній Пушкаренко заявив, що і так за останні 5 років з 2012 до 2016 року столичні ЖЕКи виконували свої зобов'язання щоод послуг, які входять у квартплату далеко не в повному обсязі. За словами активістів, незважаючи на те, що за цей час тарифи не змінювалися, майже на всі надані послуги, які входять в перелік квартплати, витрати були зменшені. При цьому платити городяни менше не стали. «Якщо в 2012 році на прибирання сходових кліток витрачався 191 млн грн, то в 2016 було вже витрачено 86 млн грн. І ми фактично бачимо: ми недоотримали послуг більш ніж у 2,5 рази. Хоча ми з вами за цю послугу платили стільки ж, як і в 2012 році», - додав він.   В організації вважають, що за 5 років городяни недоотримали послуг:       - з вивезення побутових відходів - на 49%;       - з прибирання підвалів, технічних поверхів та покрівлі - на 76%;       - з обслуговування ліфтів - на 34%;       - з експлуатації номерних знаків будинків - на 100% і т.п. «Комунальні ЖЕКи щодо квартплати виконали свої зобов'язання в повному обсязі тільки стосовно дезінфекції комах. За всіма іншими позиціями, які входять в тариф, їх тут 18, в 2012-2016 роках кияни недоотримали за заплачені послуги», - констатував Пушкаренко.   Крім цього, він зазначив, що якщо в 2016 році на прибирання прибудинкової території йшло 32% всіх витрат, передбачених тарифом, то згідно з новим тарифом, незважаючи на збільшення плати, ці витрати скорочені до 26,6%. А фінансування технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем скоротилося більш ніж у два рази - з 17,9% в 2016 році до 8,9% за новим тарифом. Постанова Кабміну - не указ Ще в 2013 році Кабмін прийняв постанову, якою, в разі надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території не в повному обсязі, зобов'язав проводити перерахунок розміру плати. Пушкаренко зазначив, що згідно з постановою КМДА весь цей час повинна була вести облік доходів, витрат кількісних показників надання послуг щодо кожного будинку і кожної складової тарифу окремо, а комунальні підприємства не рідше 1 разу на квартал робити перерахунки за надані послуги. «Цього всього не робилося, бо коли ми звернулися до КМДА з проханням надати щодо кожного ЖЕКу таку інформацію, нам відмовили, сказавши що немає технічної можливості та взагалі такий облік не ведеться. Тому фактично ні КМДА, ні Київрада це питання не контролюють. З нас просто беруть гроші, послуги не виконують, контролю ніякого немає, при цьому нас зобов'язують ще і в 2 рази більше за це платити», - сказав Пушкаренко.. Раніше розпорядження про підвищення в Києві тарифів на квартплату для мешканців майже 8,4 тис. будинків експерти назвали незаконним, оскільки воно суперечить закону «Про житлово-комунальні послуги».
Події Головному редактору Страна.ua Ігорю Гужві продовжили арешт Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід головному редактору видання Страна.ua Ігорю Гужві, який підозрюється у вимаганні. Це рішення у вівторок, 22 серпня, оголосила суддя Олена Піхур, пише Гужва у себе в Facebook. «Суд продовжив мені запобіжний захід (не виїжджати з Києва). Правда не на два місяці, як просила прокуратура, а на 30 днів», - пише він. Таким чином Ігор Гужва залишається під вартою до 22 вересня 2017 року. Крім цього, головний редактор повідомив, що на суді також були озвучені документи, що руйнують версію слідства про вимагання. «Головне - протокол огляду телефону, де є моя переписка з Філіпковським, з якої зрозуміло, що я відмовився брати запропоновані гроші за зняття статті про Лінька. Так що суд - хай і невелика, але перемога», - додав Гужва.
Події У Почаївській лаврі колишній військовий наклав на себе руки У Тернопільській області на території Почаївської лаври 38-річний чоловік покінчив життя самогубством. Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ НП України. «Вчора, 21 серпня, близько 06:00 до чергової частини Кременецького відділу поліції звернувся 64-річний житель с. Нестерварка Вінницькій області, який заявив, що на території Свято-Успенської лаври наклав на себе руки його 38-річний син», - сказано в повідомленні. За словами чоловіка, у сина, колишнього військового, останні кілька років були психічні проблеми, про що є висновок медиків. У лавру він привіз його, сподіваючись, що там йому полегшає. «У ніч трагедії чоловік був неспокійний і близько 4:00 вийшов з номера готелю», - сказав чоловік, запевнивши, що кинувся за ним, але знайти не зміг. В результаті охоронці лаври почули крик і через кілька хвилин у двір впало тіло. Розпочато кримінальну справу.
Події оформление ленты  Винищувачі ВПС Данії перехопили російський бомбардувальник Датські військові над Балтійським морем перехопили стратегічний бомбардувальник Ту-95 Росії. Відеозапис, зроблений з кабіни одного з винищувачів, був на офіційній сторінці ВПС Данії. Коли було здійснено сам перехоплення, не повідомляється. Данські літаки супроводжували бомбардувальник РФ над міжнародними водами біля острова Борнхольм. Потім винищувачі F-16 повернулися на базу. Країни НАТО постійно піднімають свої винищувачі для перехоплення літаків Росії. Як правило, ВПС кожної країни супроводжують російські бомбардувальники в зонах своєї відповідальності, передаючи їх один одному. У квітні представник бази Рамштайн у Німеччині повідомив, що в 2016 році літаки Північноатлантичного Альянсу в Європі 780 раз піднімалися на перехоплення літаків російських ВКС. Це стало рекордом з часів холодної війни.
Події оформление ленты  Загадкова смерть журналістки на підводному човні: у Данії знайдено обезголовлене тіло У прибережних водах Копенгагена (Данія) було знайдено тулуб жінки без голови і кінцівок. За заявою поліції, ще рано пов'язувати цю знахідку з недавнім зникненням журналістки Кім Валль, інформує Бі-бі-сі. Останки були знайдені велосипедистом, що проїжджав поруч з берегом, заявили в поліції. Тіло відправлено на судмедекспертизу. Востаннє журналістку Валль бачили на підводному човні винахідника Петера Мадсена 10 серпня ввечері. Мадсену вже пред'явили звинувачення в ненавмисному вбивстві. У понеділок, 21 серпня, він на суді заявив, що Валле загинула в результаті нещасного випадку і він вирішив «поховати» її в морі. Кім Валль було всього 30 років. Жінка працювала в Нью-Йорку журналістом-фрілансером і писала для газет NYT, а також для журналу Vice. Вона готувала матеріал про Петера Мадсена і його підводний човен «Наутілус», який деякий час вважався найбільшим приватним підводним човном у світі.
Суспільство оформление ленты  У мережу потрапили інтимні фото Майлі Сайрус і Крістен Стюарт (21+) В інтернеті опублікували інтимні фотографії поп-співачки Майлі Сайрус і голлівудської актриси Крістен Стюарт. Пікантні фото опублікував портал Celeb Jihad. Фотографій абсолютно голоюї Сайрус було опубліковано більше, а на деяких фото Стюарт зображена зі своєю дівчиною новозеландською топ-моделлю Стелою Максвелл. Дівчата офіційно зустрічаються, тому спільними, навіть інтимними, фото можна мало кого здивувати. Як заявив представник адміністрації Celeb Jihad, вони й не уявляли, яке розпусне життя веде співачка Сайрус. "Ми будемо уважно спостерігати за цією неймовірною деградацією", - зазначили вони. А фото голої Стюард вони прокоментували позитивно. "Крістен вміє зберігати беземоційний вираз обличчя навіть в обіймах своєї коханки", - сказали в Celeb Jihad.
Наука і технології оформление ленты  Google презентувала нову версію операційної системи Android Компанія Google представила восьму версію операційної системи Android. Вона отримала назву Про Android Oreo vf. Про це компанія Google повідомила у своєму блозі. Як ідеться в повідомленні, новий Android "буде працювати в два рази швидше і зможе лімітувати фонову активність". Крім того, в системі з'являться нові смайли, а збережені в Google Chrome паролі система зможе використовувати в собі. Одним з нововведень є індикатор непрочитаних повідомлень. Він буде "спливати" на іконах додатків. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пошуковик Google вирішив відмовитися від миттєвого, так званого живого пошуку, коли результати запиту з'являються моментально, паралельно з набором тексту і змінюються залежно від того, який запит вводить користувач. Читайте також: Жінки - тупіші? Через що в Google вибухнув всесвітній гендерний скандал

Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
В одній відомій пісні співається: з любов'ю зустрітися — проблема складна Але нині немає нічого неможливого! С....
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
більше матеріалів




/-1,2772538661957-/ /-pc-/
Top