counter
Архів Повернутись назад 21 Грудня 2017
21 Грудня
Політика Нарешті: США схвалили постачання летальної зброї Україні Сполучені Штати Америки вперше схвалили перші поставки оборонної летальної зброї Україні. Про це повідомляє газета The Washington Post. Київ отримає партію великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M107A1, запчастини, додаткове обладнання, а також боєприпаси на загальну суму 41,5 мільйона доларів. Пізніше представник Держдепу повідомив російському агентству ТАСС, що дійсно була "видана ліцензія на комерційний експорт на Україну обмеженої кількості стрілецької зброї та легкого озброєння американських виробників". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський аналітичний центр Heritage Foundation опублікував доповідь, в якому закликав президента США Дональда Трампа дати Україні летальну зброю. Також повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе заявила, що в США є потужна політична підтримка надання Україні летального озброєння.
Наука і технології Оргазмуючі риби — небезпека для дельфінів і тюленів Вчені з Техаського і Каліфорнійського університетів (США) дійшли висновку, що під час нересту риби виду Cynoscion othonopterus з сімейства горбилеві так сильно шумлять, що це може спровокувати втрату слуху у тюленів і дельфінів. Про це повідомляє видання Gizmodo. Щовесни мільйони цих риб припливають в Каліфорнійську затоку на нерест — спаровування і запліднення ікри. Дослідники дізналися, під час нересту риби видають звуки близько 177 децибел (в повітрі — 114 децибел), що перевищує шум від двох човнових моторів потужністю 128 кіловат, які розганяються до 55 кілометрів на годину. Це можна порівняти з шумом від концерту рок-музики. Така гучність може призводити до порушень слуху у морських ссавців (дельфінів і тюленів), що полюють на рибу під час нересту. Зазначається, що різні види тварин під час спарювання відчувають комплекс реакцій, що нагадують те, що у людей називається оргазмом. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що знімальна група документального серіалу Dolphins: Spy in the Pod під час роботи над фільмом помітила, що дельфіни навчилися досягати ефекту трансу за допомогою особливих риб. Тобто придумали свої наркотики.
Події оформление ленты  У Києві загорілася багатоповерхівка, постраждали діти Увечері 20 грудня в дев'ятиповерховому житловому будинку на вулиці Здолбунівській, 3-Б в Києві, сталася пожежа, в результаті якої троє дітей були госпіталізовані. Про це повідомила прес-служба Головного управління ДержНС на сторінці в соціальній мережі в Facebook. "На місце події негайно прибули рятувальники. По прибуттю, бійці встановили, що пожежа виникла в одній з квартир на 4-му поверсі. Під час гасіння пожежі рятувальники врятували жінку, яку передали працівникам медичної служби. Також пожежники евакуювали з верхніх поверхів 25 осіб серед яких троє дітей. Дітей 2016, 2009, 2013 років народження госпіталізовано в лікарню з підозрою на отруєння чадним газом", - йдеться в повідомленні. Зазначається, що причина пожежі ще з'ясовується. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві психічно хворий чоловік розвів багаття посеред квартири.
Політика У Мінфіні зраділи рішенню англійського суду за активами Коломойського У Міністерстві фінансів України позитивно оцінили рішення Високого суду Лондона (Велика Британія) про арешт активів екс-власників націоналізованого "ПриватБанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Про це повідомила прес-служба відомства. "Ми вітаємо це позитивне рішення Англійського суду. Держава фактично витратила майже 140 мільярдів гривень на докапіталізацію ПриватБанку через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк . Як повідомляється, 140 мільярдів гривень повинні повернуться в український бюджет. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Високий Суд Великої Британії видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників і керівників націоналізованого "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму більше $2,5 млрд.
Політика У Мінську пояснили відмову підтримати в ООН резолюцію по Криму У Білорусі голосували проти запропонованої Україною оновленої резолюції щодо прав людини в окупованому Криму, так як «завжди» голосують проти будь-яких резолюцій по окремим країнам. Про це повідомили в МЗС Білорусі, інформує «Радіо Свобода». «Це наша принципова позиція. Ми на своєму досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, а також роздування проблем, яких немає в реальності в суспільстві і державі. Також ми вважаємо, що Генасамблея ООН — не місце для обговорення і прийняття подібних документів по окремим країнам», - сказав прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Шупляк. За його інформацією, голосування Білорусі проти подібних резолюцій не є свідченням бездушності Мінська до занепокоєння ініціаторів. «Голосування проти інструменту — спроба привернути увагу до його неефективності і руйнівності», - додали в міністерстві.
Суспільство У Сімферополі пара назвала новонародженого сина Біткоіном Сімейна пара з окупованого Росією Криму назвала новонародженого сина на честь найпопулярнішої кріптовалюти — Біткоіном. Про це інформує finmedia.net. Ініціатором у виборі незвичайного імені став 31-річний Олег родом із Сімферополя. Так, чоловік вирішив підтримати розвиток нової кріптовалюти і висловити подяку. Він вважає, що саме біткоіну він зобов'язаний своїм фінансовим успіхам, а також міцному сімейному стану. За його словами, він вже придумав імена для своїх майбутніх дітей. Якщо у пари народиться дівчинка, то вона отримає ім'я Даша. Але ім'я носитиме не традиційний його підтекст — дівчинку назвуть на честь кріптовалюти Dash. Якщо у пари буде син, то його Олег хоче назвати на честь міфічного творця кріптовалюти Сатоші. Відзначається, що Біткоін Олегович народився вагою в 3 кг і повністю здоровий.
Події На Донбасі загинув один військовослужбовець, четверо отримали поранення Терористи на Донбасі продовжують грубо порушувати режим тиші. Про це інформує прес-центр штабу АТО у себе в Facebook. «Загалом, за минулу добу, російсько-терористичні війська 15 раз порушили режим тиші. Українські бійці в деяких випадках давали адекватну вогневу відповідь агресорові. В результаті обстрілу ворога не обійшлося без втрат. Поранення отримали четверо військових ЗСУ. Один захисник України помер», - сказано в повідомленні. Як зазначається, на Луганському напрямку терористи з 82-мм мінометів вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Травневого і Гладосового. З 120-мм мінометів бойовики стріляли по захисникам Новотошківського. На Донецькому напрямку напередодні ввечері епіцентром нестабільності стали околиці Авдіївки, там терористи застосували важкі міномети. «Також в цьому районі окупанти випустили 15 артилерійських снарядів калібру 122-мм і стільки ж мін з оборонних укріплень біля Кам'янки», - повідомили в штабі АТО.
Політика У Держдепі розповіли про надання Україні летального озброєння У Держдепі США підтвердили, що була видана комерційна ліцензія на постачання декількох видів летального озброєння в Україні, виробництва американських компаній. У той же час в Держдепі не виключають можливості безоплатної передачі оборонного летального озброєння Україні, згідно закладених в новому бюджеті Америки засобів. Про це інформує ТАСС, посилаючись на представника Держдепартаменту. «Державний департамент США видав ліцензію на комерційний експорт в Україну обмеженої кількості легкого озброєння і стрілецької зброї американських виробників», - повідомив представник Держдепу. За його словами, політика США «ніколи не обмежувала подібні комерційні продажі». Він додав, що Вашингтон постійно розглядає заявки на надання ліцензій на експорт зброї «на індивідуальній основі».«Цей випадок нічим не відрізняється», - зазначив дипломат. «Уряд Америки безпосередньо не продавав і не передавав Україні безоплатно оборонні озброєння. Однак ми не виключаємо, що почнемо робити це», - резюмував він.
Події оформление ленты  Автомобіль наїхав на натовп людей в Австралії, 16 постраждалих У Мельбурні (Австралія) автомобіль протаранив групу пішоходів, в результаті чого щонайменше 16 людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це інформує видання Herald Sun. Як наголошується, співробітники поліції заарештувала водія авто. Точна ступінь травм всіх постраждалих невідома. За інформацією видання, двоє людей були доставлені в лікарню. Серед постраждалих є дитина з важкою травмою голови. Відзначимо, що останнім часом наїзди на людей почали використовувати терористи. Тільки в цьому році подібних терактів сталося кілька випадків. Чи був цей інцидент терактом, встановлюється. Нагадаємо, у Франції автомобіль наїхав на групу людей перед бізнес-школою в комуні Бланьяк, недалеко від міста Тулузи, в результаті постраждали три людини.
Суспільство оформление ленты  Зниклий 100 років тому підводний човен знайшли біля Папуа-Нової Гвінеї У міноборони Австралії заявили, що біля островів Папуа-Нової Гвінеї пошукова місія виявила місцезнаходження підводного човна австралійських Військово-морських сил HMAS AE1, яка зникла безвісти в 1914 році. «Нова експедиція з пошуку підводного човна стартувала на минулому тижні. Пошукове судно Furgro Equator з'ясувало місцезнаходження підводного човна на глибині понад 300 метрів», - сказано в повідомленні оборонного відомства. Як зазначається, підводний човен HMAS AE1 зник 14 вересня 1914 року біля порту Рабаул на о. Нова Британія в складі Папуа-Нової Гвінеї. Міноборони вказує, що «це була перша втрата королівських ВМС Австралії та перша втрата підводного човна союзників у Першій світовій війні». Доля 35 членів екіпажу підводного човна була «однією з найбільших загадок у військовій історії Австралії».  
Політика Депутати не домовилися про звільнення Гонтаревої сьогодні Депутати не домовилися про призначення сьогодні голови Нацбанку. Про це перед засіданням парламенту в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. "Немає подання від президента. Засідання ради фракції щойно закінчилося. Чому немає подання від президента на порядку денному - це питання до прес-служби президента. Це виключно повноваження президента подавати подання на звільнення голови Нацбанку. Тому цього питання в порядку денному немає", - заявив він. При цьому Гончаренко зазначив, що консультації між політичними силами щодо голосування за звільнення Гонтаревої і призначення нового голови НБУ "проводилися до останнього". "Але що сталося в результаті, я не знаю", - сказав він. Водночас у кулуарах парламенту депутати зазначають, що БПП і "Народний фронт" не домовилися про призначення нового голови НБУ. Оскільки "Народний фронт" вимагає призначення двох заступників голови НБУ в обмін на підтримку креатури президента на пост голови НБУ. Також, за неофіційною інформацією, "Народний фронт" вимагає ухвалити закон про реінтеграцію Донбасу для отримання контролю над торгівлею з поки ще окупованими територіями в обмін на голоси за призначення нового голови НБУ.
Кримінал Нардеп: Затриманий шпигун у Кабміні - не єдиний Затриманий шпигун у Кабміні - не єдиний. Про це перед засіданням парламенту в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. "Немає жодної спецслужби світу, яка може повністю заблокувати роботу іноземних агентів. Але спецслужба сильна, коли вона може зупинити роботу таких спецагентів. І наша СБУ це зробила. За нашою інформацію, розкриття тривало кілька місяців", - заявив він. При цьому Гончаренко впевнений, що на затримання одного спецагента в Кабміні процес не закінчиться. "Потрібно розуміти, що спецагенти Росії можуть бути в українських органах всюди. Скрізь! Адже в Україні ФСБ зробила дуже широке таке кодло, створила цілу сітку таких агентів", - додав він. У свою чергу голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко також погодився з тим, що російські спецагенти можуть працювати не тільки в Кабміні: "Вони є і в парламенті, і в Адміністрації президента, і в СБУ, і в інших органах влади... І якщо це затримання - не чергові політичні розбирання, а дійсно затримання спецагента, це дуже добре. Значить, відпрацьовують хліб, займаються своєю безпосередньою роботою і ловлять шпигунів", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що СБУ затримала російського шпигуна, який працював у близькому оточенні прем'єр-міністра Гройсмана.
Політика У Раді чекають відповіді Гройсмана щодо «крота» у нього команді Верховна Рада України очікує від прем'єра Володимира Гройсмана повної інформації щодо його перекладача Станіслава Єжова, який був затриманий за підозрою в шпигунстві на користь РФ. Про це повідомив народний депутат «Самопомочі» Тарас Пастух на телеканалі 112 Україна. «У цій ситуації мене більше цікавить коментар не СБУ, а прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. У нас буде година запитань до уряду. Це буде перше і найважливіше запитання щодо його позиції. Як мені відомо, прем'єр був поінформований, що робота стосовно його перекладача ведеться, і його ставили до відома. Я вважаю, що прем'єр-міністр локалізував певну інформацію, а також можливість доступу перекладача до неї», - сказав Пастух. Раніше ми повідомляли, що СБУ затримала перекладача Гройсмана за підозрою в шпигунстві.
Політика Рада розгляне закон про реінтеграцію Донбасу 16 січня Рада розгляне закон про реінтеграцію Донбасу 16 січня. Сьогодні, 21 грудня, нардепи займуться антикорупційних судом і уточненнями до бюджету. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив засідання, в залі зареєструвалися 362 народних депутатів, передає кореспондент АСН. "Ми погодили з Комітетом національної безпеки і оборони, що блок їхніх питань разом з законом про деокупацію буде розглянуто 16 січня. Тобто протягом цілого дня ми зможемо розглянути цей блок питань разом з ключовим законом (Прим.: про реінтеграцію Донбасу)" , - заявив він. Також спікер повідомив, що сьогодні нардепи повинні, згідно ст.131 регламенту, внести уточнення до державного бюджету України. В також буде пропозиція проголосувати за внесення змін до Податкового Кодексу. "Але перед цим ми повинні відкликати закони про антикорупційне суді. Ось така логіка першої половини дня", - сказав він.
Економіка Поштовхом для девальвації гривні стало рефінансування трьох банків, включно з російським - економіст Поштовхом для девальвації гривні останніх декількох тижнів послужило рефінансування з боку Національного банку України (НБУ) трьох банків, один з яких російський. Таку думку висловив екс-заступник голови НБУ, економіст Олександр Савченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Поштовхом для незначної девальвації гривні було масове рефінансування, яке несподівано отримали три банки - це російський "Альфа" і два державних банки", - зазначив експерт. За його словами, сума рефінансування була досить великою - понад 4 млрд грн, і частина цих коштів була відразу ж переведена в валюту. Крім того, економіст нагадав, що під кінець року традиційно казначейство і Нацбанк "накачали" банківську систему гривнями. "А коли гривні багато, ціна на неї падає. Це як закон природи, тому що доларів, на жаль, в нашому обігу більше не стало", - пояснив він. При цьому Савченко додав, що, на його думку, нинішня девальвація національної валюти не є небезпечною, проте її можна було б уникнути. Нагадаємо, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб пояснив, що падіння гривні пов'язане з сезонними та психологічними факторами.
Політика Турчинов розповів, чим небезпечна передвиборча кампанія Путіна Секретар РНБО України Олександр Турчинов не виключив активізації бойових дій, а також посилення військових провокацій на Донбасі в ході передвиборної кампанії російського президента Володимира Путіна. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на слова Турчинова в аеропорту «Київ» в ході презентації системи фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства. «Реальних причин для припинення роботи представників РФ у СЦКК не існує. Причини тільки політичні, виключно провокаційні - виборча кампанія Володимира Путіна, в ході якої ми не виключаємо посилення провокацій і активізації бойових дій. Для цього вони відводять офіцерів від лінії розмежування (представників РФ з СЦКК. - Ред.), і це реально проблема», - сказав Турчинов. За його словами, ЗСУ готові дати відсіч будь-яким провокаціям агресора.
Політика оформление ленты  "Самопоміч" і "Батьківщина" блокують трибуну Ради, вимагаючи повернутися до закону про лічильники "Самопоміч" і "Батьківщина" заблокували трибуну Ради з вимогою повернутися до закону про заборону прибудинкових газових лічильників. В ході ранкового засідання Верховної Ради України 21 грудня депутати двох опозиційних фракцій - "Самопоміч" і "Батьківщина" - заблокували трибуну парламенту, передає кореспондент АСН. "Ми вимагаємо поставити на голосування питання про повернення до розгляду законопроекту про заборону прибудинкових газових лічильників!" - виступав з трибуни нардеп "Батьківщини" і член профільного Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олексій Рябчин. Його підтримала нардеп "Самопомочи" Альона Бабак, яка нагадала, що провал закону про заборону встановлювати прибудинкові газові лічильники призведе до "колгоспу" і змусить українців "платити за сусіда". А це неминуче призведе до масового відключення населення. Спікер Андрій Парубій закликав народних депутатів до порядку. "Я прошу не зривати засідання!.. Вчора ми домовилися, що я поставлю на повторне голосування цей законопроект, прихильником якого я особисто є!" - сказав він. Спікер нагадав, що у вівторок 8 разів ставив на голосування цей законопроект, але самі ж депутати провалили його, не з'явившись на робочі місця вчасно.
Суспільство Названо області, де завтра знову випаде сніг У п'ятницю, 22 грудня, на півночі України, а також у західних областях і місцями на сході піде сніг. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. За її словами, також очікується сніг у Вінницькій, Полтавській області і в місті Кропивницькому. «Де сніг, там і складна ситуація на дорогах і тротуарах, або те, що ми називаємо дорогами або тротуарами. Стан доріг і так деколи вимагає кращого. А тротуари розгледіти практично неможливо взимку через нахабно розміщені там машини. Ну, і звичайно, сніг і крижана каша по щиколотки», - пообіцяла Діденко. Синоптик підкреслила, що в південній частині України істотні опади малоймовірні. У найближчу ніч буде морозно: -1... -6, на півночі і в центрі до -7... -9, на півдні 0... -3 морозу. Вдень потеплішає на заході до 0... + 3 градуси тепла, в загальному очікується близько нуля, в Сумах, Харкові до -1... -3 градусів морозу, на півдні 0... + 4 градуси. У Києві у п'ятницю пройде сніг, на дорогах ожеледиця плюс денні калюжі. Вночі -3... -6 градусів, вдень очікується відлига.
Економіка Фіксація курсу на рівні 30,1 в Держбюджеті-2018 ще більше знецінює гривню Фіксація курсу долара на рівні 30,1 грн у бюджеті наступного року призводить до зростання девальвації національної валюти. Таку думку висловив екс-заступник голови НБУ, економіст Олександр Савченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Дуже помилково, на мою думку, вже традиційно фіксувати курс на наступний рік. Це дуже непрофесійно говорити, що в наступному році уряд і Верховна Рада очікують курс 30,1", - зазначив експерт. За його словами, таке негативне явище, як девальвація гривні, викликається вже самим очікуванням його. Так, люди і бізнес, які мають на руках "зайву" гривню, починають перестраховуватися і переводити заощадження у валюту. При цьому Савченко додав, що більш правильною дією з боку уряду і парламенту було б задати "валютний коридор" в 25-30 грн/долар, що не дозволяло б фактору негативних очікувань додатково провокувати інфляцію. Нагадаємо, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб пояснив, що падіння гривні пов'язане з сезонними та психологічними факторами.
Культура ONUKA: Немає музики поза політикою Відома українська співачка, фронтвумен групи ONUKA Ната Жижченко заявила, що не буває музики поза політикою. Про це вона повідомила в інтерв'ю «Фокусу». «Якщо ти співаєш про труси на пляжі, твоя музика поза політикою. Але мені здається, що мистецтво - це рупор. Я ж не дурна, яка робить вигляд, що нічого не відбувається в країні», - зазначила Ната. Жижченко повідомила, що сім'я її чоловіка Євгена Філатова - з Донецька. «У його тата граната ледь не влучила, коли він був у магазині. Я не можу закривати на це очі», - підкреслила співачка. Водночас вона уточнила, що «не хоче перетворюватися на людину, яка на кожному розі кричить про свій патріотизм». "Це не моє. Але мовчати я не буду, тому що мене це хвилює. І якщо є можливість висловлюватися в піснях, я її використовую», - додала ONUKA. Нагадаємо, нещодавно ONUKA презентувала новий інструментальний живий альбом, в записі якого взяв участь Національний академічний оркестр народних інструментів (НАОНІ).
Економіка Рада заборонила встановлювати лічильники газу на будинки без згоди всіх мешканців Депутати, дві години блокували трибуну, аби на 3 роки заборонити встановлювати загальнобудинкові лічильники природного газу без згоди всіх мешканців будинку. На засіданні 21 грудня після блокування трибуни нардепами "Батьківщини" та "Самопоміч", було прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу». За це проголосували 325 депутатів, передає кореспондент АСН.  Слід зазначити, що закон був прийнятий з правками, які з голосу озвучила Альона Бабак з "Самопомочі". За її словами, в законі передбачена правка щодо продовження строку встановлення загальнобудинкових лічильників до 1 січня 2021 року, а не з 1 січня 2018 року, як передбачено наразі. Хоча Бабак першопочатково пропонувала врахувати правку щодо продовження терміну на 5 років, але в результаті підримали лише до 2021 року. "Тобто, ми пропонуємо продовжити цей термін, щоб за цей час була як фінансова, так і технічна можливість встановлення таких лічильників", - пояснила вона.  У свою чергу, заступник голови "Батьківщини" Сергій Соболєв підкреслив, що також в закон виноситься правка про компенсацію з державного Бюджету, а не місцевих бюджетів, в рахунок оплати за газ за встановлення споживачем індивідуального лічильника до 1 січня 2019 року. "Щоб не вийшло так, що знову затягнути до 2021 року, не встановлять лічильники, а знову постане питання про загальнобудинкові лічильники", - наголосив Соболєв.  Показово, що в "Народному фронті" позицію "Самопомочі" та "Батькіщини" назвали "підігруванням газовим олігархам, яким відтермінували на 3 роки необхідність встановлення газових лічильників", - заявив голова "Народного фронту" Максим Бурбак.  Слід зазначити, що сам закон підготувала група народних депутатів з різних фракцій, які вказують, що у багатьох містах України склалася напружена ситуація щодо встановлення лічильників газу побутовим споживачам (населенню), оскільки в Законі України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» не визначено, які саме лічильники газу мають бути встановленні – індивідуальні чи загальнобудинкові.  "Сьогодні люди мають платити лише за те, що особисто спожили! А не платити за сусіда, який варить холодець чи самогон, як це часто у нас буває. Споживач, який економить та заощаджує енергоресурси, не повинен платити за інших! А має платити виключно по індивідуальним лічильниками", -пояснював раніше сутність закону заступник голови Комітету з питань ПЕК та нардеп "Батьківщини" Олексій Рябчин.  Його підримали депутати з інших фракцій, які розповідали про масові звернення громадян в регіонах, яким припиняють постачання газу через борги сусідів відповідно до показників загальнобудинкових лічильників. Депутати фракцій "Самопоміч" та "Батьківщина", які блокували трибуну, попереджали про масові відключення населення та до "створення будинкових газових колгоспів".  Отже, поправками до закону:  -    визначається, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку; -    передбачається, що встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території за рахунок тарифу на розподіл природного газу;  -    встановлюється заборона для Операторів ГРМ щодо припинення постачання газу у багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.
Політика У Кремлі прокоментували затримання російського шпигуна в Кабміні України У Кремля немає інформації про затримання російського шпигуна Станіслава Єжова. Про це заявив прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков, передає "Газета.ру". Як відомо, працівники СБУ напередодні ввечері затримали чиновника секретаріату Кабміну України і особистого перекладача прем'єра Володимира Гройсмана - Станіслава Єжова. Його підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами. Говорячи про затримання шпигуна, Пєсков зазначив: «Новини ми читали, але ніякої інформації не маємо в своєму розпорядженні, тому я нічого конкретного не можу вам сказати». У свою чергу так звана «депутат» невизнаної в Україні Держдуми РФ Наталія Поклонська, коментуючи затримання Єжова, дала «наводку» СБУ шукати «руку Вашингтона» в адміністрації президента України Петра Порошенка.
Суспільство Синоптики повідомили, якою буде погода на Різдво 24-25 грудня в Україні очікується дуже сильний вітер і потепління. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. Вона зазначила, що християни західного обряду святкуватимуть Різдво з теплою, але дощовою й вітряною погодою. «Це буде провокувати інтенсивне танення і зсуви снігових або крижаних масивів. Будьте дуже і дуже обережними. Переконайте дітей уникати перебування під дахами будинків або під великими старими деревами. Дивіться, де паркуєте машини. І дуже ретельно вибирайте взуття», - написала Діденко. Нагадаємо, 16 листопада Рада підтримала проект закону про офіційне святкування католицького Різдва в Україні 25 грудня. 21 листопада закон про введення нового вихідного в Україні підписав голова Верховної Ради України Андрій Парубій, а 29 листопада закон підписав Президент Петро Порошенко. 25 грудня - Різдво - стало вихідним днем. Закон набрав чинності наступного дня після опублікування.
Політика Треба встановити, хто пропустив агента ФСБ в ряди виконавчої влади, - депутат Службове розслідування в Кабміні має встановити, хто пропустив агента ФСБ в ряди виконавчої влади. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН. "Те, що затримання агента РФ відбулося публічно, це дуже добре і добрий знак. Але потрібно розуміти, що частина олігархату, яка працює не в інтересах українців, так само зникне. Якщо вони продовжать грабувати бюджет, а не працювати на український народ. Тому затримання - це хороший знак", - заявив він. Голова "Самопомочі" впевнений, що якщо спецперевірка, спеціальні служби пропустили такого агента, це говорить про те, що "тепер має бути проведено службове розслідування: хто пропустив і впустив російського спецагента в рядах Кабміну", - сказав він. При цьому Березюк не виключив, що можна вести переговори про обмін затриманого спецагента ФСБ на українських заручників. "Потрібно використовувати будь-які можливості для повернення наших людей", - додав він. У той же час, Березюк також не виключив, що і в інших органах української влади є спецагенти і шпигуни РФ. "Це видно по тому, як потрапляють документи, як потім в законах змінюють слова", - додав він. У свою чергу, співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко зазначив, що особисто не знає, чи є агенти РФ в рядах українських депутатів. "Я таких не знаю", - сказав він.
Кримінал Житель Харківської області з ревнощів заявив у поліцію, що його дівчина готує теракт Житель села Гаврилівки Харківської області заявив в поліцію на свою дівчину, яка нібито готувала вибух. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області. Барвінківський райсуд Харківської області підтримав позицію Лозівської місцевої прокуратури та визнав винним 31-річного чоловіка у свідомо помилковому повідомленні про підготовлюваний вибух (ч. 1 ст. 259 КК України). Жителю села призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. За даними правоохоронців, в серпні 2017 року співмешканка зловмисника поїхала з подругою в село Близнюки до друзів. У цей час чоловік, добряче випивши з друзями, приревнував дівчину. Розлютившись на неї, він зателефонував із мобільного в поліцію і повідомив, що співмешканка готує теракт в районному відділі поліції. Потім вимкнув телефон і викинув картку з номером. Правоохоронці бомбу не знайшли і почали шукати того, хто телефонував. В ході досудового розслідування і судового розгляду хлопець свою провину визнав в повному обсязі і розкаявся.
Політика У Кремлі бояться, що зброя США дістанеться націоналістам в Україні Поставки летальної зброї в Україні можуть «підігріти гарячі голови націоналістів». Про це заявив прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков, передає «Газета.Ru». «Реакція Москви на можливі поставки летальної зброї в Україну добре відома. Напевно, це зайвий раз підігріє і без того гарячі голови націоналістів, які прагнуть тільки до того, щоб знову перейти до силового методу врегулювання на Донбасі, і абсолютно безперспективного, і знову розв'язати кровопролиття», - заявив спікер Кремля. Він додав, що в РФ поки не чули офіційних заяв із Вашингтона. Нагадаємо, в Держдепі США підтвердили, що була видана комерційна ліцензія  на постачання декількох видів летального озброєння в Україну, виробництва американських компаній. Не виключили також можливості безоплатної передачі оборонного летального озброєння Україні, згідно із закладеними в новому бюджеті США коштами. Для початку Київ отримає партію великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M107A1, запчастини, додаткове обладнання, а також боєприпаси на загальну суму 41,5 мільйона доларів.
Політика оформление ленты  За "обстріл" яйцями нардепа Барни "Автомайдан" викликали на допит За спробу позбавити депутатської недоторканності яйцями активістів Автомайдану викликали на допит. Сьогодні вони, прихопивши з собою набої – курячі яйця, прийшли до Міністерства внутрішніх справ, де мають відповідати фігуранти «яєчного інциденту» Сергій Хаджинов, Олег Пушак та Богдан Мельник. «Є підписані та вислані підозри поштою щодо звинувачення наших трьох активістів у вчиненні злочину, що передбачений статтею 346 Кримінального кодексу, а саме умисне заподіяння тілесних ушкоджень, побої або інші насильницькі дії стосовно державного діяча, тобто народного депутата, та пов’язані зі здійсненням ним державної функції, - пояснює адвокат Автомайдану Роман Маселко. - За цей злочин передбачено від чотирьох до семи років позбавлення волі». «Ми встановили, що це стосується інциденту в липні під Верховною Радою, коли ВР розглядала подання Генеральної прокуратури про зняття з п’ятьох депутатів депутатської недоторканності, - продовжує Маселко. - Тоді був масовий мітинг з вимогою до депутатів виконати їхню функцію, обіцянки про те, що корупціонери будуть покарані. Під час діалогу з активістами Олег Барна дозволив собі говорити: «Закрийте рота, ви – не мої виборці», - після чого до нього були застосовані яйця». На думку активістів, яйця – це класичний міжнародний загальновизнаний спосіб висловлення свого протесту, незадоволення діями політиків, що застосовується по всьому світу. «Нещодавно закидали Трампа, Земана. І це ніколи не визнається злочином. Єдиний випадок, що пам’ятаємо як злочин, це коли в Януковича кинули яйце. Тоді студента затримали і намагалися звинуватити, але й тоді його жодним чином не засудили і не покарали», - говорять вони. «З правової точки зору, це є абсолютною нісенітницею, більше того, це є злочин, але з боку правоохоронних органів, - переконаний адвокат. - Вони знають усю фабулу, маючи відео, бачили, що жодного насильства не було застосовано. Сирі яйця не завдають жодної шкоди. І такі дії можуть кваліфікуватись максимум як дрібне хуліганство, за що передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. І це не хуліганство, бо не було мотивів зневаги до суспільних правил. Це була вимога до ВР». «І дуже важливий момент, це було в липні, а реанімували справу власне після поїздки до генпрокурора. Ми знаємо, що деякі злочини, зокрема резонансні щодо Майдану, розслідуються чотири роки. А тут дуже оперативно вийшло. Тому ми чітко це пов’язуємо з поїздкою до Луценка та спробою натиснути на активістів», - говорить Роман.
Суспільство У заступника мера Запоріжжя і заступника голови облради проходять обшуки У Запоріжжі правоохоронці проводять обшуки у заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та заступника мера міста Анатолія Пустоварова. Про це повідомили в прокуратурі Запорізької області. Відзначається, що обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 191 КК України «Привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, шляхом зловживання службовим становищем». Поки невідомо, в чому конкретно підозрюють Пустоварова і Марченка. Мобільні телефони чиновників поза зоною дії мережі. У свою чергу мер Запоріжжя Володимир Буряк на своїй сторінці в Facebook спробував заспокоїти всіх, кого хвилює ситуація в місті. «Ніяких звинувачень висунуто не було. Вся необхідна інформація надається. Слідчим діям ніхто не перешкоджає. Наше завдання - забезпечити стабільне функціонування міського господарства і ніщо не завадить нам робити цю роботу», - підкреслив Буряк.
Політика Саакашвілі можуть видворити в Грузію 26 грудня - адвокат Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі в понеділок, 26 грудня, постане перед загрозою незаконної екстрадиції до Грузії. Про це повідомив адвокат Міхеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Сьогодні Михайло є особою, яка опротестовує відмову Державної міграційної служби в наданні притулку", - підкреслив юрист. За його словами, згідно з КПК, особу, яка отримала притулок чи опротестовує в судовому порядку відмову міграційної служби на надання такого, не може бути екстрадовано. Більше того, юрист нагадав, що Україна вже двічі, в 2014 і 2015 роках, відмовила Грузії в екстрадиції М. Саакашвілі на підставі загроз його затримання грузинською владою. При цьому він додав, що на сьогодні у адвокатів М. Саакашвілі є всі підстави побоюватися незаконної екстрадиції політика в Грузію в період з 26 по 30 грудня. На думку юриста, українська влада тисне на суддів з тим, щоб ті швидко ухвалили рішення щодо остаточної відмови Саакашвілі в притулку. Так, вже в понеділок, 25 грудня, о 8:45 відбудеться засідання суду з розгляду цього питання, хоча Саакашвілі і його адвокати змушені будуть з'явитися на допит в цей же час. Крім того, 26 грудня закінчується термін, відведений законом для розгляду питання про його громадянство. Нагадаємо, лідер "Руху Нових сил" Михайло Саакашвілі 22 грудня буде присутній на розгляді апеляції про відмову суду відправити його під домашній арешт, тому на призначений на той же день допит у Службі безпеки України прийти не зможе, повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.
Суспільство оформление ленты  Телезірка Хлої Кардашьян вперше показала вагітний животик Американська телезірка Хлої Кардашьян офіційно підтвердила, що вагітна. 33-річна Хлої розмістила чорно-білу фотографію в своєму Instagram. На фото зображений кругленький животик Хлої. Дівчина повідомила, що її мрія збулася. «У нас дитина! Я чекала цього моменту, я просто мріяла про нього, але у Бога були свої плани, мені тільки потрібно було запастися терпінням і довіритися. Іноді мені просто не віриться, що в нашій з Тристаном любові народжується ще одне життя», - розповіла вона. Дівчина подякувала своєму коханому за безмежну любов і ставлення «як до королеви». «Спасибі, що робиш усе, щоб я почувалася красивою і бажаною в цей особливий період! І, перш за все, спасибі, що зробив мене мамою!» - написала Хлої. Нагадаємо, Хлої Кардашьян і Тристан Томпсон почали зустрічатися у вересні 2016 року. Ходять чутки, що скоро буде весілля. Однак Хлої не хоче нікуди поспішати і чекає слушного часу.
Економіка На кінець року інфляція в Україні перевищить 13% - МЕРТ До кінця поточного року показник інфляції в Україні перевищить 13%. Про це під час підсумкової прес-конференції в Кабміні заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук, передав кореспондент АСН. "На сьогодні за 11 місяців у нас 12,5%... До кінця року ми очікуємо 13,4%. Це що стосується інфляції", - заявив чиновник. За його словами, згідно з підсумками 11 місяців, девальвація гривні склала 1,9%. При цьому перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов додав, що МЕРТ бачить причиною інфляції зростання вартості комунальних послуг, тоді як скасування державного регулювання цін не зіграло в цьому процесі ніякої ролі. Нагадаємо, 18 грудня міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Угоду про економічне співробітництво між Україною та Португалією.
Кримінал Шпигунові з Кабміну загрожує до 14 років в'язниці Шпигунові з Кабміну загрожує до 14 років в'язниці. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив представник уряду в парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. "Дуже добре, що СБУ розкриває таких людей. І дуже добре, що ця людина перебувала насправді під ковпаком досить тривалий час. Максимальний термін за подібними статтями, наскільки мені відомо, це до 14 років тюремного ув'язнення на території України. Виключно на території України. Адже він є громадянином України", - заявив він. Денисенко зазначив, що в подальшому затриманому шпигунові буде висунуто підозру, а потім буде суд з обранням запобіжного заходу. Нагадаємо, вчора був затриманий перекладач Кабміну, який звинувачується в шпигунстві на ФСБ. Раніше АСН повідомляла, що співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) з'ясували, що чиновник секретаріату Кабінету міністрів України шпигував на користь спецслужб Росії. Відзначимо, затриманим виявився заступник керівника протоколу прем'єр-міністра України Станіслав Єжов.
Політика БПП взяв Парубія "за горло" і вимагає поміняти порядок денний. Засідання достроково закрито БПП висунув ультиматум спікеру Ради: вимагає поміняти порядок денний або фракція не братиме участі у роботі парламенту. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Нам потрібно віддати в комунальну власність землю об'єднаним громадам. Ми пропонуємо, щоб земля автоматично переходила у їхню власність. Це забезпечить і прискорить процес створення об'єднаних громад. Нам також потрібно навести лад у сфері землі. Відцифрувати всі дозволи на земельні ділянки. Потрібно зупинити рейдерські захоплення землі. Всі ці пропозиції були об'єднані в проекті закону, який подав президент", - заявила вона. Однак, з її слів, не всі фракції готові голосувати за цей "комплексний закон, який врегулює земельні відносини". Тому Луценко попередила, що в разі невнесення до порядку денного цього законопроекту фракція президента "не братиме участі в голосуваннях". У свою чергу, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко озвучив ще дві вимоги фракції. "Ми також наполягаємо на ухваленні в першому читанні двох законопроектів про звільнення громадських організацій від оподаткування. Ці два законопроекти містяться у кінці порядку денного, якщо ці законопроекти не будуть поставлені вище, ми не братимемо участі в голосуваннях", - сказав він. Фракція БПП зажадала від спікера оголосити перерву в роботі парламенту на 30 хвилин для проведення політичних консультацій через невиконання вимоги щодо голосування за президентський законопроект про землю і скасування електронного декларування для громадських організацій: "Ця перерва збігається з закінченням ранкового засідання парламенту. Тому я оголошую перерву і закриття ранкового засідання ", - сказав спікер. Парубій нагадав, що депутати повинні зібратися о 16:00 на вечірнє засідання. 
Політика На 50-річчя влада може "подарувати" Саакашвілі домашній арешт Опальний політик Міхеїл Саакашвілі побоюється, що подарунком до ювілею від української влади йому стане домашній арешт. Про це повідомив позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Ми маємо величезні негативні очікування того, що завтра президент України, генеральний прокурор, здійснюючи тиск на судову гілку влади, можуть спробувати зробити подарунок до ювілею пана Саакашвілі і посадити його під домашній арешт", - повідомив юрист. За його словами, завтра, 22 грудня, об 11:15 у Києві відбудеться засідання Апеляційного суду щодо обрання запобіжного заходу стсовно Міхеїла Саакашвілі. При цьому парламентарій додав, що у Саакашвілі сьогодні, 21 грудня, день народження - політику виповнилося 50 років. Нагадаємо, лідер "Руху Нових сил" Михайло Саакашвілі 22 грудня буде присутній на розгляді апеляції про відмову суду відправити його під домашній арешт, тому на призначений на той же день допит у Службі безпеки України прийти не зможе, повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.
Політика Арешт рахунків Коломойського може провалитися. Розкрито причину З'явилися нові подробиці про хід справи з арештом активів Ігоря Коломойського. Як пише видання «Вести», активи олігарха були арештовані на підставі розслідування міжнародного детективного агентства Kroll. НАБУ почало своє розслідування стосовно цього агентства. За інформацією журналіста Юрія Бутусова, ГПУ порушила справу проти керівництва Національного банку, менеджерів «Приватбанку», а також детективів «Кролл» ще 7 грудня 2017 року. Їх звинуватили у розкраданні коштів банку. Це кидає тінь на розслідування агентства, і рішення суду Лондона і забезпечує захист Боголюбова і Коломойського. «Чи буде справу проти НБУ та «Кролла» закрито або, навпаки, подовжено? Якщо позов залишиться справою НБУ і не буде підтриманий правоохоронцями, то суд в Англії, найімовірніше, буде програний «Приватбанком», - сказав журналіст.
Культура оформление ленты  Могилевська розказала про завершення кар'єри Знаменита співачка Наталія Могилевська в новому пості зізналася, що думала про завершення кар'єри. Своїми думками виконавиця поділилася в соцмережі Instagram. «Якоїсь миті я навіть думала завершити кар'єру і вести життя, сповнене тиші, десь на березі тихої закарпатської річки в горах. Але вчитель переконав мене, сказавши, що моя доля і місія полягають у тому, щоб співати для людей і, головне, навчати і допомагати іншим бути успішними і самодостатніми. А якщо я не стану цього робити, буду дуже нещасна. Тому я повернулася, але вже зовсім іншою», - написала Могилевська. За її словами, у неї тепер нові цілі і бажання, вона йде до нового успіху шляхом, «повним гідності, чистоти, правди, природності і краси, а головне - любові і поваги до людей». Нагадаємо, раніше Могилевська розповіла, як їй зробили публічну пропозицію руки і серця на телевізійній передачі «Все для тебе».
Культура Анджеліна Джолі відмовилася зустрічати Різдво з Бредом Піттом Знаменита голлівудська актриса Анджеліна Джолі відмовилася зустрічати Різдво з колишнім чоловіком Бредом Піттом і дітьми. Про це повідомляє портал Gossip Cop. На прохання актриси, Пітт не приїде до дітей на свято, і адвокати підтвердили це. За словами Джолі, вона не довіряє Пітту після всіх років спільного життя. Однак вона все ще сумує за колишнім життям, в той час як Пітт назвав життя із Джолі «пеклом». Друзі актриси відзначають, що Джолі намагається бути ідеальною матір'ю і докладає всіх зусиль, щоб дати дітям гідну освіту. Як відомо, у Джолі та Пітта 6 дітей: 16-річний Меддокс, 13-річний Пакс, 12-річна Захара, 11-річна Шайло і дев'ятирічні близнюки Вів'єн і Нокс. Всі діти не ходять до школи, освіту вони отримують удома. Після розлучення Джолі знайшла розраду, повністю присвятивши себе дітям. Вона купила великий будинок у США, найняла кращих вчителів і особисто відстежує, як діти вчаться.
Суспільство оформление ленты  Вийшов перший тизер українського фантастичного фільму «БОБОТ» У 2018 році 21 червня в широкий кінотеатральний прокат вийде пригодницька фантастика для сім'ї - «БОБОТ». Дистриб'ютором фільму виступить компанія Ukrainian Film Distribution. «БОБОТ» - унікальний проект для відродження нашого кіно. Це повноцінна фантастика, яка була знята за оригінальним сценарієм, а також за законами жанру, а не як часто буває - за оповіданням або сюжетом книги. Сценарій був розроблений за кілька років, а Держагентство України з питань кіно профінансувало виробництво фільму частково. Кінострічка розповість про 12-річну дитину - Вадика - вигадника і енергійного фантазера, який волею долі потрапив у протистояння між БОБОТом - (жива трансформаторна будка - носій таємничої живої Енергії), і інопланетною цивілізацією, яка хоче знищити цю Енергію. Від мужності хлопчика залежатиме доля всього людства. Автори фільму - студія Mental Drive (Україна), обіцяють комп'ютерну графіку і дуже багато спецефектів.
Спорт Британських уболівальників попередили: на ЧС-2018 в Росії можуть напасти ведмеді Англійських фанатів попередили, що на ЧС-2018 з футболу в Росії на них можуть напасти ведмеді. З такою заявою виступив голова Федерації уболівальників Англії Кевін Майлз, пише Daily Mail. Майлз розповів, що вивчав варіанти проживання кемпінгом. Він уточнив, що в готелях неможливо забронювати місця, і звернувся в компанію Visit Russia. Йому відповіли, що існує варіант з кемпінгом на природі, але при цьому для людей є небезпека нападу з боку голодних ведмедів, яких у Росії налічується понад 70 тисяч. Журналісти ж уточнили, що в Росії все частіше фіксуються напади ведмедів на людей через брак джерел харчування. Нагадаємо, матчі ЧС-2018 пройдуть у Москві, Петербурзі, Калінінграді, Самарі, Єкатеринбурзі, Волгограді, Ростові-на-Дону, Казані, Нижньому Новгороді, Сочі, Саранську. Початок чемпіонату 14 червня, а кінець - 15 липня.
Політика Луценко: У ГПУ немає кримінальних справ щодо аудиторів "ПриватБанку" Юрій Луценко прокоментував чутки щодо арештів активів олігарха Ігоря Коломойського. Про це він написав у себе в Facebook. «У зв'язку з поширенням неправдивої інформації офіційно заявляю, що на сьогодні в Генпрокуратурі України не було і немає кримінальних проваджень щодо аудиторської компанії Kroll, а також будь-яких інших іноземних аудиторських компаній, які залучалися НБУ для фінансової перевірки діяльності «Приватбанку», - пише Луценко. Він додав, що на адресу НАБУ і ГПУ протягом вересня-грудня надійшли заяви депутата від партії «УКРОП» Дубініна про розтрату посадовими особами Нацбанку і державного банку «Приватбанк» держкоштів шляхом зловживання службовим становищем під час проведення закупівлі консультаційних послуг іноземних компаній протягом 2016 і 2017 років. «У НАБУ в листопаді-грудні цього року за заявами депутата Дубініна було зареєстровано дві кримінальні справи, які були пізніше об'єднані в одне провадження. У ГПУ зареєстровані справи стали епізодами двох раніше порушених кримінальних справ щодо розтрати коштів протягом 2008-2016 років », - каже Луценко. Надалі слідчі групи ГПУ отримали постанови судів про виїмку документів у «ПриватБанку» і Нацбанку, які стосуються цих угод. В ході слідчих заходів, після допиту посадових осіб НБУ, а також аналізу нинішнього законодавства слідчі ГПУ ухвалили рішення закрити ці кримінальні справи в зв'язку з відсутністю складу злочину. Виїмки документів або обшуків під час слідчих заходів у компанії Kroll, а також інших аудиторських компаніях не проводилося.
Суспільство оформление ленты  Система фіксації біометричних даних посилить безпеку України - Турчинов Секретар РНБО Олександр Турчинов разом з головою МВС Арсеном Аваковим і керівництвом ДПСУ протестував комплекс фіксації біометричних даних на контрольно-пропускному пункті в аеропорту «Жуляни». Про це повідомили в прес-службі РНБО. Турчинов нагадав, що 2018 року громадяни країни-агресора та інших країн міграційного ризику повинні попередньо інформувати про наміри в'їхати в Україну. «Перетин кордону зазначеними категоріями громадян має здійснюватися з біометричною ідентифікацією, а місце перебування - фіксуватися», - додав голова РНБО. За його словами, почне працювати національна система біометричної верифікації та ідентифікації іноземців та осіб без громадянства. «Ці заходи повинні значно поліпшити ситуацію з безпекою в країні», - сказав секретар РНБО. Отримана інформація з контрольно-пропускного пункту буде передаватися захищеним зв'язком у базу даних національної системи верифікації та ідентифікації іноземців та осіб без громадянства. Уже 157 чинних пунктів пропуску обладнані засобами для зчитування інформації з біометричних документів і зняття відбитків пальців, а 126 пунктів пропуску вже мають пряме підключення до баз даних Інтерполу.
Політика Нардеп розповіла, чому у СБУ не вийде розкрити всіх агентів Кремля Без реформи СБУ всіх агентів Кремля не розкрити. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань закордонних справ Ганна Гопко, передає кореспондент АСН. "Без реформи СБУ, без спецперевірок людей, які перебувають поруч із президентом, прем'єром, далі йти не можна. Всі ці люди повинні проходити посилені спеціальні перевірки. Адже агентів Кремля, які замасковані, дуже багато. Тому без реальної реформи СБУ процес не зрушиться", - вважає вона. Гопко нагадала, що в органах влади України продовжує перебувати багато "російських консервів", які рано чи пізно "розкриваються". Але цей процес, на її думку, повинен бути не хаотичним, а цілеспрямованим. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що підозрюваному в шпигунстві на користь Росії перекладачеві прем'єр-міністра Єжову загрожує до 14 років в'язниці.
Наука і технології оформление ленты  Віце-прем'єр РФ розповів, навіщо топив таксу Віце-прем'єр країни-агресора Дмитро Рогозін розповів, навіщо таксу поміщали в резервуар з рідиною і що буде далі з піддослідним собакою. Відповідь на критику чиновник розмістив на своїй сторінці в Facebook. Користувачі в соцмережах гнівно обурювалися щодо експерименту з занурюванням живого собаки в резервуар з рідиною. «Знущаються з собак шкуродери заради своєї скотинячої, злочинної насолоди, а наука проводить експерименти за участю тварин для розуміння можливості порятунку людини в біді або екстремальної ситуації... Всі собаки, які пройшли експеримент, живі і здорові. За традицією їх усіх потім розбирають по домівках, сім'ях вчених», - заявив Рогозін. Нагадаємо, в ході презентації розробок вчених РФ на очах у президента Сербії Вучича був проведений експеримент на таксі: собаку вниз головою помістили в резервуар із рідиною, яка не містить азоту, через кілька хвилин тварина почала дихати. Коли собаку витягли, він тремтів, кашляв і був дуже переляканий.
Здоров`я В Україні вже циркулює пандемічний небезпечний для життя грип H1N1 В Україні вже циркулює пандемічний небезпечний для життя грип. Про це заявила заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко, передає кореспондент АСН. "Поки що до піку захворюваності на грип ми не наблизилися. Ми перебуваємо в періоді, коли рівень захворюваності відповідає звичайним сезонним рівням. Тобто поки що нічого незвичайного за кількістю тих, хто звернувся з приводу респіраторних захворювань і грипу, немає", - заявила вона. При цьому, з її слів, захворюваність на грип вже фіксується. "Грип циркулює. Є перші лабораторні підтвердження, що грип вже у нас у країні. На початку листопада був зафіксований перший випадок H1N1 - це пандемічний вірус, який викликає багато ускладнень з боку органів дихання. І від нього досить високий відсоток смертності", - зазначила вона.Якщо ще два роки тому від цього вірусу загинули 400 осіб тільки в Україні (що підтверджено лабораторіями), то сьогодні лікарі все-таки не очікують превалювання цього типу. За словами лікаря, найбільше фіксується захворювань на грип групи "В". Також є випадки штаму, який був зафіксований під час епідемії минулого року. "Ми очікуємо поступове збільшення кількості хворих. Але зазвичай у святкові дні і канікули рівень захворюваності падає... Тому буде певне затишшя. Але якщо вірус є в країні, він нікуди не дінеться. Пік захворюваності ми очікуємо, коли школярі повернуться з канікул", - додала вона. Також температурні режими не дуже впливають на поширення вірусу, адже він живе всередині клітин тіла. "Прямого впливу погоди немає, а є опосередкований вплив, коли при низьких температурах діти не ходять у школи". Лікар рекомендує носити маску інфікованому хворому. Здорові, щоб убезпечити себе, також можуть носити маску. Але за умови її правильного носіння: регулярної зміни і щільного прилягання до обличчя.
Економіка Мінекономрозвитку наступного року обіцяє зростання ВВП на 3% Згідно з прогнозами Міністерства економічного розвитку, валовий внутрішній продукт в Україні в 2018 році зросте на 3%. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на підсумковій прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На 2018 рік ми прогнозуємо зростання на рівні 3%. Прогноз Moody's навіть більш оптимістичний - 3,5%", - заявив міністр. За його словами, причиною повільного зростання економіки країни стали події останніх років, в результаті яких Україна змушена була повністю переорієнтувати свої зовнішні ринки. Крім того, на думку Кубіва, уповільнюють зростання економіки бойові дії на сході країни і втрата 7% території. Таким чином, за 4 роки країна недоотримала понад 31 млрд доларів експортної виручки. При цьому він додав, що українська економіка могла б рости на 6-8% щорічно. У поточному ж році валовий внутрішній продукт України за січень-вересень 2017 року зріс на 2,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Нагадаємо, 18 грудня міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Угоду про економічне співробітництво між Україною та Португалією.
Політика Заступника голови Запорізької облради затримали і везуть до Харкова Після обшуків було затримано заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка. Про це повідомляє видання «Заноза». Відзначається, що Марченка везуть до Харкова, де суд обере йому запобіжний захід. Як відомо, вранці у четвер, 21 грудня, правоохоронці провели обшуки в кабінетах у Марченка, а також у заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова. Були вилучені необхідні слідству документи. Жодних звинувачень щодо Марченка поки не висунули. Водночас голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що був затриманий голова обласної організації партії та керівник її фракції в міськраді Запоріжжя, передає «Еспресо». «Щойно заарештовані керівник запорізької обласної організації «Самопомочі» Владислав Марченко (заступник голови Запорізької облради. - Ред.) і керівник фракції міськради в Запоріжжі Дарина Трухан», - заявив він.Березюк упевнений, що затримання проводилося харківською прокуратурою і київським СБУ.
Здоров`я Як харчуватися, щоб імунітет був сильним. Несподівані поради дієтолога Для зміцнення імунітету варто відмовитися від солодкого, сала і соняшникової олії. На цьому наполягає лікар-дієтолог Оксана Скиталінська. "Від грипу може вберегти тільки вакцинація. Що ж стосується продуктів харчування, які можуть зміцнити імунітет, то не варто забувати, що всіх нас чекають свята. А це значить, більше споживання солодкого, у дорослих - алкоголю, жирної їжі. Все це знижує імунітет і процес детоксикації організму", - заявила вона. Дієтолог рекомендує в небезпечний період зараження ГРВІ та грипом купувати менше солодкого. "Рекомендую до мінімуму звести споживання солодких газованих вод, солодких соків, цукерок і тортів. Все це повинно бути замінено на фрукти, шоколад і домашню випічку з фруктовою начинкою. Солодку воду краще замінити на відвари шипшини, обліпихи і зелений чай з імбиром. Також треба замінити смажену їжу на запечену і варену", - сказала вона. Варто менше вживати в їжу жирів, замінюючи їх на так звані мононенасичені жири. Зокрема, соняшникова олія - ​​якраз не багата такими жирами. У салі, з її слів, також немає таких корисних жирів. "Надмірне вживання соняшникової олії веде до запальних процесів в організмі. Краще її замінити на оливкову, споживати більше горіхів і насіння льону, які мають хороші протизапальні якості", - підкреслила вона. З її слів, у період високої небезпеки зараження респіраторними захворюваннями краще замінити жирне м'ясо на рибу. А для здоров'я слизових оболонок потрібно їсти багато моркви, зеленого салату, продуктів, багатих вітаміном А. "Кишечник також має бути здоровим. Тому потрібно споживати буряк, топінамбур, провести курс вживання цирконію. Також допоможуть кисломолочні продукти. При цьому до мінімуму треба знизити споживання цукру, бо він пригнічує роботу кишечника. Надмірне його споживання веде до атеросклерозу, проблем з судинами тощо", - попередила вона. Дієтолог рекомендує замінити солодкі подарунки на Новий Рік дітям в необмеженій кількості фруктами, наприклад мандаринами.
Суспільство Стало відомо, хто може претендувати на мільйонний спадок Г'ю Гефнера Мільйонер, засновник Playboy Г'ю Гефнер увесь свій спадок заповідав дітям і благодійним фондам, яким все життя допомагав. Про це пише видання People. Водночас отримати 43-мільйонний спадок не так і просто. Згідно із заповітом, родичі Гефнера (четверо дітей і дружина) можуть претендувати на його спадщину і гроші трастового фонду тільки в тому випадку, якщо вони не вживали наркотики. Рідні належить пройти тест на наркотики, якщо запідозрять їх у вживанні заборонених препаратів, то грошей не дадуть. Крім того, якщо з'ясується, що родичі Гефнера приймають наркотики не за вказівками лікаря, їхні повноваження як управителів фінансів будуть припинені. Крім того, у складеному Гефнером заповіті імені його останньої дружини Кристал немає. За кілька днів до весілля 31-річна дружина засновника Playboy погодилася підписати шлюбний договір, згідно з яким у разі його смерті їй не дістанеться нічого.
Політика Геращенко розповів, коли Станіслав Єжов став російським шпигуном Затриманий перекладач прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов працював на спецслужби країни-агресора не менше 2 років. Про це заявив нардеп Антон Геращенко, передає Inforesist. «Не менше двох років він працював на російські спецслужби», - уточнив Геращенко. За його словами, Єжова завербували під час роботи в посольстві України в США. Геращенко також підтвердив, що дружина Єжова має російське громадянство. Нардеп висловив припущення, що Єжова могли залякувати «якимись питаннями, пов'язаними з рідними його дружини», або скомпрометувати його перед сім'єю або держслужбою і таким чином змусили співпрацювати». Нагадаємо, контррозвідка СБУ ввечері 20 грудня затримала російського шпигуна Станіслава Єжова. Чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур.
Економіка "Енергоатом" наступного року зможе обійтися без російського пального - Насалик Українська компанія "Енергоатом" вже наступного року може повністю обійтися без російського пального. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на підсумковій прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На сьогоднішній день, якщо цей коефіцієнт ще становить 60 на 40 - 60% постачають росіяни, 40% постачає Westinghouse, то вже буквально наступного року ми вийдемо в пропорцію 55 на 45 на користь американської компанії. Це дасть можливість нам не залежати від єдиного постачальника і повністю забезпечувати основну генеруючу компанію, яка становить 55% в загальному балансі нашої держави", - заявив міністр. За його словами, завдяки ухваленню програми розвитку атомно-промислового комплексу і вперше за роки незалежності було створено величезний ядерний проект центрального сховища відпрацьованого ядерного пального. Він дає можливість істотно скоротити поставки пального з Росії та економити 200 млн доларів щороку, які зараз Україна платить Російській Федерації. "Запасів більше ніж на рік і дві десятих місяця - цього достатньо, щоб у будь-який момент перетрансформуватися на складову Westinghouse або інших постачальників", - додав при цьому Насалик. Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) виявило декларування недостовірної інформації міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.
Політика Суд перевірить законність призначення Труби керівником ДБР. Гройсмана і Порошенка залучать як третіх осіб Суд просять визнати протиправними дії Комісії про внесення подання про призначення Романа Труби на посаду Директора ДБР. Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом «Центру протидії корупції «Громадська ініціатива» до Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад в Державному бюро розслідувань. Позивач просить суд визнати протиправними дії Комісії про внесення подання прем'єр-міністру України, яким рекомендовано призначити Романа Трубу на посаду директора ДБР. Також Окружний адміністративний суд міста Києва постановив: притягнути до участі у справі як третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору - Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу. Підготовче судове засідання відбудеться 14 березня. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що Міністерство юстиції попросило Адміністрацію Президента України провести люстраційну перевірку щодо директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Сам голова ДБР недавно пояснив, чому йому не довелося проходити люстраційну перевірку.
Суспільство Народним артистам України з Криму окупанти дадуть аналогічні звання в РФ Народним артистам України з окупованого Криму будуть присвоювати аналогічні звання в РФ. Цю ідею підтримав президент країни-агресора Володимир Путін, передає РИА «Новости». Раніше актор Євген Миронов висловив думку, що артистам Криму, у яких є почесні звання працівників культури України, варто автоматично присвоювати аналогічні звання в РФ. «Що стосується Криму, ну, бути народним артистом України, я вважаю, нітрохи не гірше, ніж бути народним артистом Росії. Це почесне звання, але, якщо є необхідність продублювати це в російському виданні, я нічого проти не маю, це можливо», - заявив Путін. Лідер Кремля заявив, що «законодавство дозволяє» зробити такий крок, але якщо ні, то «ми його поправимо». Путін додав, що процедура присвоєння звань в Україні така ж, як у Росії.
Економіка Україна змогла вдвічі скоротити споживання антрациту Міністерство енергетики та вугільної промисловості України протягом року вдвічі скоротило потребу країни у вугіллі антрацитової групи. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на підсумковій прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За рік ми диверсифікували постачання вугілля антрацитної групи, якої нам не вистачало, з 10,10 млн т до 5 млн т - вдвічі. Програма, яка розписана у нас на 2018 рік, дозволить перейти до 3 млн т, а в 2019 році ми взагалі відмовимося від поставки антрациту і повністю забезпечимо себе вугіллям антрацитової групи", - заявив міністр. За його словами, економії вдалося досягти за рахунок переобладнання котлоагрегатів другого і п'ятого блоків Зміївської ТЕС. Зараз ефект тільки від цих двох блоків - це мільйон тонн антрацитового вугілля економії на рік. Також зараз Міненергетики працює над переформатуванням 1-го і 4-го блоків Зміївської ТЕС і 4-й Трипільської ТЕС. При цьому він додав, що потужний ДТЕК, який перебуває у приватній власності, тільки зараз приступив до переобладнання енергоблоків Придністровської і Криворізької ТЕС, тоді як Міненерговугілля вже завершує цей процес. Істотної економії - в 1 млн т вугілля антрацитної групи - дозволив досягти проект, реалізований на Хмельницькій, Рівненській та Київській підстанціях, ще 600-700 тис. т дозволив заощадити третій гідроакумулюючий блок на Дністровській станції. Ще 700-800 тис. т дасть економія за рахунок розвантаження Запорізької АЕС. Нагадаємо, Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) виявило декларування недостовірної інформації міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.
Суспільство Настає найдовша ніч у році: що потрібно встигнути зробити Ніч з 21 на 22 грудня - найдовша в році і за традицією вважається магічною. Зимове сонцестояння наші пращури вшановували особливими обрядами. У язичників був культ сонця, тому дні літнього та зимового сонцестояння мали величезне символічне значення і завжди святкувалися. З приходом християнства ці свята нікуди не зникли. 21-22 грудня язичники святкували коляду - день народження сонця. Тоді розпалювали багаття, ворожили, колядували, переодягалися в різні костюми і співали пісень. За логікою, день зимового сонцестояння мав збігатися з християнським Різдвом. Традиційно цього дня слід прибрати в будинку, щоб звільнити місце для нового і хорошого в житті, викинути старе і непотрібне. Чистота в домі символізує чистоту в душі. Крім того, слід було б зробити медитацію, щоб звільнитися від прикрощів, перевтоми і дати установку на світле майбутнє. Християни повинні побувати в церкві і помолитися. Цього дня традиційно ворожили, вважалося, що завжди приходила відповідь на питання, що хвилюють.
Політика Через депутатів Нацполіція залишилася без Дисциплінарного статуту Нацполіція залишилася без Дисциплінарного статуту. Депутати провалили закон України «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України», за що проголосували перший раз тільки 163 нардепів, передає кореспондент АСН з Верховної Ради. Метою розробки закону було твердження Дисциплінарного статуту Національної поліції України, яким визначається сутність службової дисципліни в Національній поліції, повноваження поліцейських і їхніх керівників, види заохочень та дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження. За словами нардепа "Самопомочі" Олени Сотник, ухвалення закону було дуже важливим, оскільки норми статуту дозволили б не виконувати злочинні накази керівництва МВС. "І якби такий статут діяв за часів Революції Гідності, то ситуація була зовсім іншою", - пояснила вона. "У законі відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Проект акта не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи", - йдеться в пояснювальній записці. Але депутати на підтримали закон. Лише 160 нардепів проголосували, щоб повернутися до його розгляду.
Політика Міністр фінансів Данилюк закликав звільнити генпрокурора Луценка Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генпрокурора Юрія Луценка. За словами Данилюка, арешт активів олігарха Ігоря Коломойського Високим судом Лондона відбувся «не завдяки зусиллям Генеральної прокуратури, а попри її зусилля перешкодити цьому процесу», передає «Громадське ТБ». Данилюк зазначив, що Мінфін разом з нинішнім керівництвом «ПриватБанку» ініціював 5 кримінальних справ проти екс-власників фінустанови, проте жодну з них не було передано в суд. Кримінальні справи були відкриті за звинуваченням у доведенні до банкрутства, незаконному виведенні коштів, доведенні до неплатоспроможності та банкрутства. Міністр уточнив, що слідчі дії взагалі не ведуться. «У контексті цього «випадкова» зустріч в Амстердамі Юрія Луценка з Ігорем Коломойським якраз напередодні суду в Лондоні викликає ще більше запитань», - підкреслив Данилюк. Нагадаємо, раніше була зустріч генпрокурора і бізнесмена у Нідерландах. Двох чоловіків побачив такий собі студент Андрій Голубєв, який повідомив, що 24 листопада з друзями прогулювався центром Амстердама і побачив Луценка і Коломойського. Пізніше Луценко заявив, що випадково зустрів Коломойського в Амстердамі.
Здоров`я Прості способи вберегтися від грипу та чому вакцини в Україні не дієві Часте миття рук, провітрювання, миття підлоги допоможе вберегтися від грипу, а ось щеплення - не гарантують результату. Про це на прес-конференції заявив відповідальний секретар Національної медичної палати України, лікар-імунолог Сергій Кравченко, передає кореспондент АСН. "Грип - високо заразна інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. І основний шлях передачі - це краплі, які осідають у нас з вами на руках. Тому рекомендація - це частіше мити руки! Це перше. Другий не специфічний вид профілактики - це провітрювання приміщень, вологе прибирання", - заявив він. Кравченко зазначив, що гліцериновим милом можна промивати слизові оболонки. Зокрема, слизові носа. В такому випадку слизова носа буде знезаражена і одночасно захищена гліцерином. "Що ж стосується специфічної профілактики, то тут позиція лікарів розділяється. Частина лікарів вважає, що тільки вакцинація може вберегти. Інша зазначає, що вакцина не завжди вберігає. Адже ми не знаємо, який саме штам превалюватиме. Плюс, щоб вакцинація мала реальний ефект, має бути вакциновано 2/3 населення", - зазначив він. При цьому лікар закликав проходити вакцинацію і не відмовлятися від вакцинації. Головне, зробити це з огляду на всі рекомендації лікарів. Раніше АСН розповідала про те, як правильно харчуватися в період епідемій і в свята.
Кримінал оформление ленты  Заступник голови Запорізької облради через фіктивні тендери отримав 87 млн грн - прокуратура Заступник голови Запорізької облради Владислав Марченко у змові з іншими посадовими особами незаконно заволодів бюджетними коштами в розмірі 87 млн ​​гривень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. Відзначається, що прокуратура розслідує привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). «Йдеться про суму понад 87 млн ​​грн, якою вони заволоділи, проводячи фіктивні тендери з благоустрою парку та шкільного спортмайданчика», - заявили в прокуратурі. Правоохоронці провели понад півсотні обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження у містах Запоріжжі та Мелітополі. Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Нагадаємо, Харківська прокуратура провела в Запоріжжі 21 грудня обшуки в службових кабінетах і за місцем проживання Владислава Марченка та заступник мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова. Останньому вдалося втекти з міста.
Політика Депутати організували собі новорічні канікули довжиною в місяць Депутати скасували єдиний пленарний тиждень у січні. Верховна Рада України на вечірньому засіданні 21 грудня ухвалила постанову про календарний план, яким скасовується єдиний тиждень у січні в пленарному режимі, за що проголосували за третім разом 229 нардепів, передає кореспондент АСН. Так, народний депутат "Опозиційного блоку" Володимир Гусак зазначив, що це неприпустимо, коли цілий місяць після Нового року депутати не працюватимуть у пленарному режимі. "Я розумію людське бажання не працювати, але це неприпустимо! Потрібно ухвалювати закони. Потрібно працювати в інтересах насамперед народу", - сказав він. Однак спікер Андрій Парубій пояснив, що від цієї зміни народні депутати працювати менше не стануть. Пропозиція полягає тільки в тому, щоб у лютому працювати відразу кілька тижнів поспіль. "І питання тільки в тому: вперед або назад перенести третій тиждень у пленарному режимі, який передбачений у нас теж у лютому", - сказав спікер. В результаті внесено одну зміну, щоб третій тиждень лютого зробити пленарним тижнем з 4 лютого. При цьому в січні нардепи працюватимуть у фракціях з 22 по 26 січня. А віце-спікер Ірина Геращенко сказала: "Поки колеги вивчають календарний план, я хочу нагадати, що з 22 січня розпочинається парламентська асамблея Ради Європи". В цілому календарним планом пропонується розпочати пленарні засідання восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання 6 лютого 2018 року, а закінчити - 20 липня 2018 року. На час проведення восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проектом календарного плану відводяться для: пленарних засідань Верховної Ради України - 12 тижнівроботи в комітетах, комісіях, фракціях і групах - 7 тижнівроботи народних депутатів України з виборцями - 5 тижнівпроведення «години запитань до уряду» у Верховній Раді України - 12 годин."При підготовці проекту календарного плану проведення восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий - липень 2018) з метою створення сприятливих умов для більш раціонального використання робочого часу враховано графік проведення чергових сесій Парламентської Асамблеї Ради Європи з 23 по 27 квітня та з 25 по 29 червня 2018 року, святкові та неробочі дні, а також дні релігійних свят, передбачені статтею 73 Кодексу законів про працю України, в зв'язку з цим пропонується в березні, травні та липні передбачити проведення двох тижнів пленарних засідань, а саме: з 12 по 16 березня і з 19 по 23 березня, з 14 по 18 травня і з 21 по 25 травня, з 02 по 06 липня і з 09 по 13 липня", - наголошується в записці.
Культура оформление ленты  «Нещасливі разом». Відома актриса серіалу розлучилася з нареченим Російська актриса Юлія Захарова оголосила про своє розлучення з нареченим, музикантом Олександром Дороніним. Про це пише «СтарХит». У цивільному шлюбі пара прожила майже 3 роки. Були навіть плани зіграти весілля, проте нещодавно Юлія і Олександр розлучилися за обопільною згодою. «Ми з Сашком більше не разом. Розлучилися без сварок, просто почуття охололи... Розрив я переживала важко, все-таки це багаторічна прихильність один до одного», - зазначила 37-річна актриса. За її словами, вона залишила негатив у минулому і, щоб відволіктися, повністю присвятила себе роботі. Нагадаємо, знаменита голлівудська актриса Анджеліна Джолі відмовилася зустрічати Різдво з колишнім чоловіком Бредом Піттом і дітьми. На прохання актриси, Пітт не приїде до дітей на свято, і адвокати підтвердили це. За словами Джолі, вона не довіряє Пітту після всіх років спільного життя.  
Економіка Насалик не бачить нічого дивного в подорожчанні автомобільного пального Ціни на бензин в Україні безпосередньо залежать від курсу долара, тому в країні треба побудувати ще один власний нафтопереробний завод (НПЗ). Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на підсумковій прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Це повністю ринкові умови, які діють на ринку. З іншого боку, оскільки практично всі нафтопродукти - це імпорт, якщо курс долара піде вгору, то піде і ціна на світлі нафтопродукти", - заявив міністр. За його словами, нафтопродукти власної переробки займають на ринку України всього 12%, решту пального країна змушена імпортувати, хоча ще 10 років тому ситуація була кардинально протилежною. "Я глибоко переконаний, що в нашій країні потрібне або на базі державно-приватного партнерства, або навіть це буде фінансування держави з інвесторами будівництво нафтопереробного заводу з виходом 94-95%", - додав при цьому Насалик. За його словами, ще минулого року українська місія заручилася підтримкою ідеї будівництва такого заводу з боку Ірану. Так, Тегеран,зокрема, пообіцяв інвестиційну підтримку і знижки при поставках енергоресурсів. Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) виявило декларування недостовірної інформації міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.
Економіка Евакуація авто без власника і збільшені штрафи. Що потрібно знати про новий "паркувальний" закон Депутати дозволили евакуювати авто та збільшили штрафи та відповідальність за порушення правил паркування авто. Рада прийняла на вечірньому засіданні Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів", за що проголосували 237 нардепів,передає кореспондент АСН. Так, закон підготувала група депутів на чолі з нардепом Антоном Геращенко з "Народного фронту". В пояснювальній записці зазначено, що "водії достатньо часто не оплачують послуги з паркування, нехтують законними вимогами інспекторів-паркувальників, залишають транспортні засоби на тротуарах або на проїзних частинах вулиць, іноді у кілька рядів, що ускладнює рух транспорту, створює затори, призводить до втрат часу законослухняними водіями та пасажирами громадського транспорту, суттєво забруднює повітря тощо". Відповідно до офіційних статданих по всій Україні за весь 2015 рік було притягнуто до відповідальності за ст.152-1 КУАПу всього 257 (!) осіб (оформлялось 0,7 правопорушення в день); накладено штрафів на суму 43,2 тис. грн.; сплачено добровільно 24,2 тис.грн. (або 66 гривень в день). Закон серед іншого, передбачає:- створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото-, відеофіксації правопорушень;- поширення чинного законодавчого механізму притягнення до адмінвідповідальності особи, за якою зареєстрований транспортний засіб, за окремі порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, на випадки порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права; Враховуючи, що автоматичний режим не завжди дає технічну можливість фіксувати та належним чином документувати порушення правил паркування, а також зупинки-стоянки, коли транспортний засіб знаходиться в нерухомому стані тривалий час, а також цей режим апріорі не передбачає участь людини у здійсненні фото-відео-фіксації порушень та має на увазі використання стаціонарних камер спостереження, передбачено ввести окремий "режим фотозйомки/відеозапису", що передбачає фото-відео-фіксацію порушень "в ручному режимі", у якому матимуть зможуть працювати як поліцейські, так і інспектори з паркування. Також закон передбачає: - обов’язкове залишення копії постанови або повідомлення про рішення про притягнення до адмінвідповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу;- визначення підстав звільнення від відповідальності особи, за якою зареєстрований транспортний засіб, а саме при вибутті з її володіння номерного знаку або автомобіля внаслідок протиправних дій інших осіб, передачі права керування автомобілем іншій особі на відповідній правовій підставі або якщо особа-фактичний порушник сплатить штраф і особисто звернеться до органу стягнення із заявою та копією документа про оплату штрафу;- наділення повноваженнями розгляду справ про адміністративні правопорушення та здійснення тимчасового затримання транспортного засобу інспекторів з паркування – а саме: уповноважених виконавчими органами сільських, селищних та міських рад посадових осіб цих органів або посадових осіб відповідних комунальних підприємств, що здійснюють діяльність у сфері паркування транспортних засобів;- прив‘язку розмірів штрафних санкцій за порушення правил паркування, в т.ч. за несплату послуг з користування відповідними майданчиками, до вартості однієї години паркування (у 20-кратному розмірі), що є справедливим, адже лише у місті Києві діють три різні тарифи з оплати вартості паркування в залежності від територіального розташування майданчика (5, 7 або 10 грн. за 1 годину);- надання 50% знижки в оплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, у разі сплати штрафу протягом 10 банківських днів. Закон пропонує також надати уповноваженим місцевою владою інспекторам з паркування право притягати до відповідальності порушників правил зупинки-стоянки автомобілів в межах відповідного населеного пункту, якщо це порушення зафіксоване в режимі фотозйомки/відеозапису. Крім цього, пропонується надати інспекторам з паркування право здійснювати тимчасове затримання автотранспорту шляхом евакуації та доставки для зберігання на спецмайданчик чи стоянку за умови, що розміщення транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, а також у разі паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права. Усі випадки суттєвого перешкоджання дорожньому руху або створення загрози безпеці руху передбачено встановити безпосередньо цим законом. До таких випадків, зокрема, пропонується віднести ситуації, коли транспортний засіб поставлено: на проїзній частині в два і більше ряди; на трамвайних коліях; на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків (що особливо небезпечно при переході дороги дітьми та іншими особами невеликого зросту, адже автомобілі перекривають видимість дороги); на посадкових майданчиках для зупинки маршрутних транспортних засобів; у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився; у місцях, де транспортний засіб закриває від інших водіїв сигнали світлофора або дорожні знаки; ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду тощо. Після тимчасового затримання транспортних засобів передбачене невідкладне інформування відповідних підрозділів Національної поліції про таке затримання із зазначенням часу затримання та місця, куди евакуйовано ТЗ, розміщення цієї інформації на офіційному веб-порталі відповідного муніципалітету, а також передачу повідомлень про евакуацію автомобілів на номери мобільних телефонів, які їх власники запропонували для внесення до відповідних інформаційно-комунікаційних систем. Повернення затриманого транспортного засобу відбуватиметься невідкладно після сплати штрафу та вартості послуги із його транспортування та зберігання. Передбачено також запровадження обов‘язкового страхування цивільної відповідальності суб‘єкта господарювання, що надає послуги із транспортування та зберігання транспортних засобів, на випадок заподіяння шкоди при здійсненні цих операцій. Для зручності оплати за паркування та ефективного контролю за її здійсненням створюється законодавча можливість запровадження за рішеннями органів місцевого самоврядування на території відповідних населених пунктів автоматизованої системи контролю оплати паркування.
Економіка Тварин тепер можна вигодовувати тільки безпечними і здоровими харчами - новий закон Нардепи ухвалили закон про безпеку кормів. Верховна Рада прийняла в цілому Закон України "Про безпечність та гігієну кормів», за що проголосували 229 нардепів, передає кореспондент АСН. "Це ще один важливий євроінтеграційний закон", - заявив спікер Андрій Парубій. В пояснювальній записці зазначено, що питання виробництва, експорту, імпорту, використання, пакування, маркування, транспортування, зберігання та введення в обіг кормів, кормових добавок та преміксів, основи забезпечення їх якості та безпеки в Україні законодавчо не врегульовано, що створює великі ризики для здоров’я людини під час споживання харчових продуктів тваринного походження. Тому розробка закону продиктована необхідністю гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу у частині порядку забезпечення безпечності та гігієни кормів. Завданням закону є встановлення законодавчо врегульованих відносин між суб'єктами господарювання, що здійснюють свою діяльність на ринку кормів, кормових добавок та преміксів, чітка регламентація прав та обов'язків, а також відповідальності за якість і безпечність продукції, а також приведення у відповідність термінології з метою забезпечення гармонізації із законодавством ЄС. Закон визначає правові та організаційні засади виробництва та обігу кормів, регулює відносини між органами виконавчої влади та операторами ринку кормів, зокрема: - повноваження органів державної влади та їх посадових осіб;- основні засади здійснення державного контролю кормів;- права та обов’язки операторів ринку;- порядок реєстрації, припинення, поновлення, скасування дії державної реєстрації потужностей;- вимоги до виробництва та обігу кормів, потужностей, що виробляють корми для їх ввезення (пересилання) на митну територію України;- відповідальність за порушення законодавства про корми тощо.
Політика Плати податки або сядеш: Луценко відреагував на критику голови Мінфіну Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає його відставки, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Про це пише LB.ua. «Розглядаю його заяву як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності», - заявив Луценко. За словами генпрокурора, Державна фіскальна служба в ході перевірки підтвердила несплату Данилюком 700 тисяч гривень податків. «Податки Данилюку треба або заплатити, або сісти», - підкреслив Луценко. Нагадаємо, ГПУ, НАБУ І САП розслідують кілька справ, пов'язаних з «ПриватБанком». У липні з'ясувалося, що відкрито кримінальне провадження через доведення фінустанови до банкрутства. Олігарх Ігор Коломойський оскаржив у суді рішення НБУ про визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним. Однак у грудні випадково з'ясувалося про зустріч Луценка з Коломойським в Амстердамі. Генпрокурор запевняв, що випадково зустрів олігарха на вулиці. Сьогодні ж, 21 грудня, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що вимагає відставки Луценка через розслідування справ, пов'язаних з екс-власниками «ПриватБанку».
Кримінал оформление ленты  Перекладачеві Гройсмана оголосили підозру в державній зраді Затриманий напередодні працівник Кабінету міністрів України Станіслав Єжов збирав інформацію на вимогу Головного розвідувального управління Росії. Про це повідомляє Служба безпеки України. Також в СБУ повідомили, що чиновнику вже оголосили підозру в державній зраді. "Збирав службову інформацію КМУ, зокрема, щодо закордонних поїздок і зарубіжних переговорів прем'єр-міністра України, яку під час особистих зустрічей, а також - з використанням електронної пошти передавав представникам російським спецслужбам", - повідомив 112 каналу заступник начальника головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков. Нагадаємо, раніше нардеп Антон Геращенко заявив, що російські спецслужби завербували Єжова, коли він працював в українському посольстві в США, «тиснути» на нього могли через дружину або її родичів. Єжов працював в Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича.
Економіка Економіст засмутив прогнозом ВВП на наступний рік Курс долара на рівні 30 гривень буде супроводжувати інфляція близько 10% і економічне зростання, що не перевищує 2,5%. Таку думку висловив екс-заступник голови НБУ, економіст Олександр Савченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Курс 30 на наступний рік більш-менш імовірний. Швидше за все, інфляція буде близько 10%, а економічне зростання - 2,5% - це максимум", - додав Савченко. За його словами, курс валют в Україні ростиме наступного року, оскільки, очевидно, що економічного зростання на рівні 3% не буде, як і інфляції на рівні 9%, як це було заплановано урядом у Держбюджеті-2018. При цьому він додав, що такі макрофінансові показники ставлять Україну в явно програшне становище у порівнянні з розвиненими країнами, що ще більше посилює інфляцію. Нагадаємо, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб пояснив, що падіння гривні пов'язане з сезонними та психологічними факторами.
Економіка Україна повернула собі управління портом у В'єтнамі - Омелян Україна відновила державний контроль над портом «Лотос» у в'єтнамському Хошиміні (Сайгоні). Про це на своїй сторінці в Facebook заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. За його словами, 37,93% порту належить держпідприємству «Чорноморське морське пароплавство». Сума дивідендів на рахунках у В'єтнамі до сплати в Україні становить $250 тисяч. Міністр зазначив, що історія здавалася безнадійною ще в 2015 році, коли спроби повернути цей актив зустрічали погрози й ігнорування українських ділків. «Зараз буде виплачено $250 тис. дивідендів, після проведеного аудиту ця сума виросте в рази», - зазначив Омелян. Він уточнив, що на території порту американська компанія побудувала термінал-рефрижератор за $20 млн і тепер продає його. Поруч із «Лотосом» є 2 га території, де можна будувати новий порт. Основу структури вантажопотоку складають будівельні матеріали, мінеральні добрива, автомобілі з Китаю, Японії і Південної Кореї.
Політика Депутати розглянуть закон про Антикорупційний суд після Нового року Депутати розглянуть закон про Антикорупційний суд після Нового року. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Зараз шлях для внесення законопроекту президентом про створення антикорупційного суду розблоковано. Я це багато разів повторював. І можу в 200-й раз сказати, що такий законопроект буде внесено главою держави до парламенту", - заявив Герасимов. У свою чергу, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко не виключив, що глава держави сьогодні або завтра подасть до Верховної Ради України законопроект щодо створення Антикорупційного суду. "Це може бути і сьогодні, і завтра. Але розглядати цей законопроект ми вже зможемо тільки після 16 січня. Тобто вже наступного нового пленарного тижня", - додав Березенко. При цьому нардеп зазначив, що депутати повинні створити робочу групу і пропрацювати законопроект до його винесення в зал, щоб не затягувати процес створення Антикорупційного суду. Раніше 21 грудня 235 народних депутатів проголосували за пропозицію відкликати проект закону 6011 про створення Антикорупційного суду, щоб за процедурою, глава держави зміг внести свій законопроект і законодавчий процес створення Антикорупційного суду було розблоковано. "Це важливе рішення. Воно відкриває шлях для внесення президентом законопроекту про створення антикорупційних судів", - заявив спікер Андрій Парубій. Нагадаємо, раніше група народних депутатів: Єгор Соболєв, Оксана Сироїд з "Самопоміч", Іван Крулько з "Батьківщини" і "Єврооптимісти": Мустафа Найєм-Массі, Сергій Лещенко та Світлана Заліщук, - подали в парламент проект закону про створення Антикорупційного суду. Однак цей документ ще до винесення в зал не був підтриманий більшістю. Але згідно з регламентом, без розгляду або відкликання законопроекту, не можна вносити альтернативний. Це блокувало подання законопроекту про Антикорупційне суді президентом України.
Кримінал Апеляційний суд залишив під вартою другого учасника кривавої ДТП у Харкові Апеляційний суд Харківської області залишив без задоволення скаргу захисту другого учасника кривавої ДТП на вулиці Сумській Геннадія Дронова. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. Апеляційний суд вирішив залишити скаргу адвоката Дронова без задоволення. У зв'язку з цим Дронов залишиться під вартою до 10 лютого, також, за рішенням суду, у нього немає права внести заставу. Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові сталася ДТП, в ході якого Lexus під керуванням 20-річної Олени Зайцевої рухався на червоне світло світлофора і зіткнувся з Volkswagen Touareg, за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. В результаті аварії загинули 6 осіб і ще 5 отримали важкі травми. Суд взяв під варту Зайцеву і Дронова на час проведення розслідування у справі. 13 грудня Київська райсуд Харкова продовжив двом підозрюваним у скоєнні ДТП запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 10 лютого 2018 року.
Економіка Депутати посилили моніторинг публічних закупівель Депутати посилили моніторинг публічних закупівель. Верховна Рада прийняла у другому читанні та цілому Закон України про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та деяких законів України щодо здійснення моніторингу закупівель", за що проголосували 226 нардепів, передає кореспондент АСН. Голова профільного Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук розповів, що дана редакція закону розроблена з урахуванням пропозицій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Рахункової палати, Державної аудиторської служби України, Антимонопольного комітету України, а також громадських організацій. Крім того, визначення моніторингу закупівлі як попереджувального заходу було схвалено представниками Експертної місії TAIEX (Єврокомісії за участі експертів Республіки Польща та Італійської Республіки) щодо моніторингу та контролю державних закупівель під час робочої зустрічі у вересні 2016 року з представниками органів державної влади України. В пояснювальній записці зазначено, що упродовж січня – березня 2017 року органами Держаудитслужби вже виявлено порушень у сфері публічних закупівель на загальну суму майже 5,1 млрд.грн, а попереджено - на суму майже 2,7 млрд.грн. Тому цей "закон спрямований на попередження втрат публічних коштів шляхом здійснення органами державного фінансового контролю ефективного моніторингу закупівлі з метою попередження порушень у сфері закупівель та дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі", - зазначено в записці. Зокрема, пропонується зміна визначення моніторингу закупівель, як “спостережної функція” на визначення моніторингу закупівлі у вигляді “попереднього контролю”, під час якого орган державного фінансового контролю повідомлятиме замовника про порушення, що ним допускаються під час проведення закупівлі. У доопрацьованому законі передбачено запровадження: - автоматичних індикаторів ризиків, що забезпечить можливість автоматично здійснювати вибір процедури закупівля, що містить ознаки порушень законодавства у сфері закупівель; - вичерпного переліку підстав для проведення моніторингу закупівель, що дозволить врегулювати питання повноважень органу державного фінансового контролю щодо прийняття рішення про початок моніторингу закупівлі за наявності однієї або декількох таких підстав; - обов’язкової публікації інформації в електронній системі закупівель про початок і закінчення моніторингу, про результати його проведення, про обмін інформацією між органом державного фінансового контролю та замовником на всіх етапах проведення моніторингу; - принципу не втручання контролюючого органу у процес проведення закупівель, що сприятиме не затягуванню процесу закупівлі;чіткого розподілу функцій органів влади уповноважених на здійснення контролю у сфері публічних закупівель. Ознаки порушень, згідно з законом, пропонується виявляти на підставі:а) даних автоматичних індикаторів ризиків, б) інформації отриманої від органів влади;в) повідомлень у засобах масової інформації;г) виявлених органом державного фінансового контролю ознак порушень законодавства в електронній системі закупівель.Виявлені порушення пропонується оформити у висновку, який має бути оприлюднений в електронній системі закупівель разом із описом порушень та із зобов’язанням щодо їх усунення. При цьому, замовник у разі незгоди з висновком має правом звернутися за роз’ясненням до органу державного фінансового контролю або оскаржити висновок до суду. Крім того, за законом, у разі розгляду скарги органом оскарження або в судовому порядку моніторинг з оскаржуваних питань не проводиться, чим повністю усувається дублювання функцій органів Державної аудиторської служби України та Антимонопольного комітету України.
Суспільство Модний будинок Michael Kors і Jimmy Choo відмовилися від натурального хутра Модний будинок Michael Kors, а також підконтрольний йому Jimmy Choo відмовилися від використання натурального хутра для своїх моделей. Про це повідомляє Grazia. Відзначається, що нова політика буде діяти з 2018 року, а вже в лютому на Тижні моди в Нью-Йорку Michael Kors представить оновлену колекцію зі штучними матеріалами. Як повідомив гендиректор бренду Джон Айдол, нові матеріали буде складно відрізнити від натуральних. Повну відмову від хутра тварин планується провести до кінця 2018 року. «Наша кампанія більше не буде використовувати натуральне хутро в колекціях Michael Kors і Jimmy Choо», - уточнив Айдол. Відмова від натурального хутра стала можлива завдяки технологічному прогресу. Нагадаємо, в жовтні від використання натурального хутра відмовилися модний будинок Gucci і модний будинок Armani.
Закон і Право Шпигун Кремля, якого піймали в Рівному, отримав термін Корецький районний суд Сумської області засудив до 14 років в'язниці агента російської розвідки, якого затримали в Рівному в жовтні 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури Відзначається, що чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) і засудили до 14 років позбавлення волі з позбавленням військового звання громадянина України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рівному правоохоронці затримали агента Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії. Як повідомлялося, 7 жовтня шпигун в'їхав в Україну, а наступного дня він був затриманий співробітниками СБУ під час отримання "флешки" з дезінформацією. Встановлено, що куратором шпигуна є співробітник російських спецслужб Олександр Ілюхін. Шпигун - громадянин України, який постійно проживає в Росії.
Економіка Рада спростила кредитування малого і середнього бізнесу в зоні АТО Депутати спростили процедуру кредитування для малого та середнього бізнесу в зоні АТО. Верховна Рада прийняла Закон України про внесення змін до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» щодо відновлення можливостей розвитку малого та середнього бізнесу з використанням позикового фінансування на території проведення антитерористичної операції, за що проголосували 242 нардепів, передає кореспондент АСН. Закон підготовлено з метою поліпшення інвестиційного клімату та врегулювання питання забезпечення чинних та нових іпотечних договорів об’єктами нерухомого майна що знаходяться на підконтрольній державній владі частині території проведення антитерористичної операції. Оскільки внаслідок проведення на території Донецької та Луганської областей антитерористичної операції, в тому числі частини Харківської області, виникає проблема отримання нових кредитів за договорами іпотеки, оскільки законом встановлено заборону на стягнення заставного майна за вищевказаними договорами на всій території проведення антитерористичної операції. Метою закону є створення належних умов для забезпечення стабільної роботи та відновлення кредитування середнього та малого підприємництва. Також це сприятиме усуненню дискримінаційних ознак у зв’язку з різними правовими режимами господарювання для підприємств. "Наразі діє мараторій на кредитування для бізнесу на цих теріторіях через несплату пені та неможливість сплатити за кредитами. Закон розблокує цей процес", - сказав нардеп "Опозиційного блоку" Олександр Долженков. Проте екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що прийняття закону нічого не дасть для розвитку малого і середнього бізнесу. 
Події Бойовики обстріляли позиції ЗСУ з забороненої зброї Бойовики терористичних організацій "Л-ДНР" продовжують порушувати режим припинення вогню і вести прицільні обстріли по позиціях ЗСУ з забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО. "На Донецькому напрямку противник з 120-мм мінометів і кулеметів вів вогонь в районі Новоселівки Другої і Пєсків, а з мінометів 82-го калібру і озброєння БМП стріляв на Приазов'ї по захисникам Гнутового і Водяного", - йдеться в повідомленні. В передмісті Авдіївки терористи багато разів застосовували зенітну установку, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому населеному пункті Озерянівка в Донецькій області у російських терористів працює новітній комплекс радіорозвідки країни-агресора.
Культура оформление ленты  Опублікована фотосесія нареченої принца Гаррі в напівпрозорому платті Голлівудська актриса і наречена британського принца Гаррі Меган Маркл знялася разом з нареченим в фотосесії, на яку одягла сукню в підлогу з прозорим верхом. Про це повідомляє видання Daily Mail. Сукня від британського бренду Ralph&Russo коштує 56 тисяч фунтів стерлінгів (75 тисяч доларів). Верхня частина зшита з напівпрозорого газу із золотистою вишивкою, а нижня — з чорного тюлю. Prince Harry and Ms. Meghan Markle, December 2017. pic.twitter.com/HrAc9FeN51 — Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 21 грудня 2017 р. Нагадаємо, Гаррі і Меган зустрічаються близько 1,5 років. Вони познайомилися влітку 2016 року в компанії спільних друзів. Про заручини пара повідомила 27 листопада 2017 року. Меган Маркл, яка є протестанткою, перед церемонією вінчання також пройде обряд хрещення. Крім того, 36-річна американська актриса отримає британське громадянство.
Події оформление ленты  Підлітки влаштували різанину в Рівненській області У Рівненській області підлітки влаштували бійку, яка переросла в різанину. В результаті інциденту три людини потрапили до лікарні. Про це повідомили в обласному управлінні Нацполіціі. "15-річний житель села Зоря і ще троє товаришів відзначали повноліття одного з них в кафе селища Оржів. В цьому ж місці відпочивали троє місцевих жителів віком 18-, 21- і 22-років. Між компаніями розгорівся конфлікт, але все швидко вляглося", - йдеться в повідомленні. Після цього компанії перетнулися біля під'їзду одного з будинків Оржіва, і тоді сталася бійка, яка переросла в різанину. Всі постраждалі були госпіталізовані в Рівненську центральну районну лікарню з колото-різаними ножовими ранами. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі під час святкування дня народження, батько і син посварилися і це переросло в бійку і різанину.
Політика "Символ сталої єдності": Порошенко прокоментував продовження антиросійських санкцій Президент України Петро Порошенко схвалює продовження Європейським Союзом санкцій проти Росії ще на півроку. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Схвалюю рішення Ради ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 як символ сталої трансатлантичної єдності і солідарності з Україною", - повідомив український президент. Порошенко вважає, що разом з резолюцією Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй з прав людини в окупованому Росією Криму, рішенням Адміністрації США і Канади про надання Україні летального оборонного озброєння міжнародний фронт протидії агресору зміцнюється. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко позитивно оцінив продовження антиросійських санкцій Євросоюзу.
Суспільство Хай живе рівноправність: МОЗ скасував заборонені для жінок професії В Україні скасували наказ Міністерства охорони здоров'я №256 "Про затвердження Переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок". Про це повідомила народний депутат від фракції "Самопоміч" Ірина Суслова на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Перемога" під ялинку "! Ганебний наказ МОЗ №256 скасовано! Кількамісячна боротьба, яка почалася в квітні з флешмобу" Жінка може все", увінчалася успіхом!", - заявила вона. За словами нардепа, скасування цього наказу стане першим кроком на шляху до недискримінації жінок. "Далі — створення безпечних умов праці для всіх людей, незалежно від статі, боротьба з гендерною сегрегацією при працевлаштуванні і викорінення сексизму на роботі", - додала Суслова. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 11 грудня набув чинності указ МОЗ про зменшення кількості калорій в харчуванні дітей, а також збільшення кількості білків і зменшенні кількості вуглеводів дорослим.
Політика США перенесуть посольство Єрусалиму всупереч рішенню ООН Уряд США все одно перенесе своє посольство в Єрусалим незважаючи на резолюцію ООН, яка закликає відмовитися від визнання цього міста столицею Ізраїлю. Про це повідомила постпред США при ООН Ніккі Хейлі, передає видання "Укрінформ". "Америка розмістить своє посольство в Єрусалимі — така воля американського народу, і це правильне рішення. Ніяке голосування в ООН не змінить нашого рішення", - заявила вона. Представник США зазначила, що голосування в Генасмблеї "змінить те, як американці будуть ставитися до ООН і до тих країн, які проявляють неповагу до США в ООН". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, яка закликає держави не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю. Також повідомлялося, що президент США Дональд Трамп пригрозив зменшити фінансування країнам, які проголосують за резолюцію ООН, яка засуджує визнання Вашингтоном Єрусалиму столицею Ізраїлю.
Культура оформление ленты  Лобода розповіла про участь у телепрограмі "Орел і решка" Українська співачка Світлана Лобода, яка активно виступає в Росії, зізналася, що щаслива взяти участь у спецпроекті українського шоу "Орел і решка. Зірки". Про це повідомляє видання Viva. "Не дивлячись на цейтнот і божевільну зайнятість на гастролях, я із задоволенням погодилася стати ведучою проекту" Орел і решка ". По-перше, це культовий проект мого продюсера Нателли Кропивіної і її команди" Teen Spirit ". По-друге, це така пригода, яку в житті повинен відчути кожен. Адже запланувати відпочинок і жити за сценарієм так просто. А ось якщо твоя доля в руках монетки — це дуже в дусі Лободи ", - зізналася Лобода. Також, Лобода зізналася, що задоволена своїм партнером по проекту екс-учасником Comedy Club Олександром Реввою. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що видання Super в своєму Instagram оприлюднило гонорари російських зірок на новорічні свята. У прайсі є прізвища опальних українок Світлани Лободи і Віри Брежнєвої.
Політика Скандальний екс-командир "Беркута" поповнив список санкцій США Екс-командир "Беркута" Сергій Кусюк потрапив до списку санкцій США, який спрямований проти порушників прав людини (список Магнітського). Про це повідомляє міністерство фінансів США. "Кусюк був командувачем елітного підрозділу української міліції "Беркут". Український департамент спецрозслідування, який розслідує злочини проти активістів, назвав Кусюка керівником нападу на мирних демонстрантів 30 листопада 2013 року. Під його керівництвом були 290 офіцерів "Беркута", які брали участь у побитті активістів. ГПУ заявила, що Кусюк брав участь у вбивствах активістів на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 року", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія відмовила Генеральній прокуратурі України в затриманні і екстрадиції екс-командира київського полку міліції спеціального призначення "Беркут" Сергія Кусюка, який брав участь в розгоні Майдану в 2014 році.
Наука і технології Названо оптимальну кількість алкоголю для успіху на дискотеці Журналісти видання The Times місці з вченими провели експеримент і визначили, яку максимальну кількість алкоголю можна спожити на дискотеці, щоб добре виглядати на танцювальному майданчику. Результати свого дослідження вони опублікували на своєму сайті. Під час експерименту 55 людей грали в танцювальну гру для приставки XBox під назвою Just Dance, а за ними спостерігав професор нейропсихофармокологіі Девід Натт. Результати учасників росли в міру споживання алкоголю. Найкраще учасники танцювали після шостого келиха вина, тобто однієї пляшки — після цього результати почали падати. Тобто дослідження з'ясували, що оптимальною кількістю алкоголю для танцполу є одна пляшка вина. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з'ясували, що різні типи алкогольних напоїв по-різному впливають на настрій.

Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
більше матеріалів




/-2,3073391914368-/ /-pc-/
Top