counter
Архів Повернутись назад 21 Червня 2017
21 Червня
Суспільство Названі найпопулярніші у Києві імена дітей, народжених від початку року Названі найпопулярніші імена, які батьки давали народженим від початку цього року киянам. Це Софія для дівчаток і Тимофій для хлопчиків. Про це заявили у відділі державної реєстрації актів цивільного стану Управління держреєстрації Мін'юсту в місті Києві. Про це пише видання 44.ua. У ТОП-8 найпопулярніших у 2017 році жіночих імен, за підрахунками реєстраторів, увійшли: Марія, Софія, Анна, Злата, Анастасія, Катерина, Дарина і Єва. Вісім найпопулярніших чоловічих імен: Михайло, Тимофій, Максим, Дмитро, Іван, Андрій, Олександр і Артем. Слід відзначити, що Софія вдруге стає найпопулярнішим жіночим ім'ям першого півріччя в столиці. Минулого року його теж найчастіше давали новонародженим дівчаткам. У хлопчиків лідер змінився - в аналогічному періоді 2016 року синів найчастіше називали Артема.
Наука і технології Число користувачів велосипедів компанії Mobike перевищило 100 млн осіб Число зареєстрованих користувачів велосипедів китайської компанії Mobike у всьому світі перевищило 100 мільйонів осіб. Про це повідомили в компанії. Mobike - одна з найбільших у Китаї компаній, яка розвиває сервіс спільного використанням велосипедів (байкшерінг). Вона почала свою роботу в квітні минулого року в Шанхаї, а через деякий час послуги з прокату велосипедів стали доступними в Пекіні, Шеньчжені, Гуанчжоу, Тяньцзіні, Ченду, Сінгапурі та інших містах. Зараз більше п'яти мільйонів велосипедів Mobike розміщені у 100 містах по всій планеті, повідомив співзасновник компанії Ся Іпін на форумі з цифрового зв'язку ASEM в Циндао. «Ми прагнемо до розширення бізнесу на європейському та азійському ринках», - сказав він, передає агентство «Сіньхуа». З моменту створення компанії користувачі велосипедів Mobike подолали відстань понад 2,5 млрд км. Це відстань, яку проїхали б за рік 170 тисяч автомобілів, а використання велосипедів позбавило шкідливих викидів.
Кримінал У Мелітополі провели зачистку елементів "русского мира", 25 затриманих У місті Мелітополі (Запорізька область) затримали 25 осіб, яких підозрюють в участі у дестабілізації обстановки в місті, збройних діях і серії підпалів, що почалися в березні 2017 року. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) Арсен Аваков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "У Мелітополі пройшла велика операція із "зачистки" криміналітету та їхніх натхненників з "русского мира"... З березня 2017 року Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей... 9 травня були спроби перетворити мирну акцію на масову бійку... Паралельно по місту почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності", - повідомив він. За його словами, для стабілізації ситуації була розроблена спільна операція Нацполіції, СБУ і прокуратури. "Проміжні підсумки - 16 червень затриманий ватажок організованого злочинного угруповання Хмара і четверо його спільників, які займалися вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де, за оперативною інформацією, готували" бійців ". Всі затримані заарештовані на два місяці. Протягом наступних днів затримані ще 20 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних злочинів. В ході обшуків вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто", - додав міністр.
Політика Трамп неправильно назвав Україну - The Washington Post Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком неправильно сказав назву нашої країни. Про це повідомляє The Washington Post. Трамп сказав: "Це велика честь бути разом з президентом України, в яку ми всі були дуже залучені ("It's a great honor to be with President Poroshenko of the Ukraine". - Досл.). Американський президент мав рацію, США були залучені в Україну, але на жаль, використання артикля "the" до України також є проблемною вже кілька років. Це зрозуміла помилка, вона ж є однією з тих, які дратують українців через геополітичні наслідки, повідомляє видання. "Деякі країни включають використання певних артиклів у своїх офіційних іменах і назвах. Зазвичай це стосується назв географічних об'єктів або політичних організацій. Наприклад, Сполучені Штати Америки, Об'єднане Королівство, згідно з CIA World Fact Book, тільки Багами і Гамбія офіційно мають артикль у своїх назвах" , - зазначає ЗМІ.
Події оформление ленты  У Києві патрульні під час погоні потрапили в серйозну ДТП, є постраждалі У Києві на проспекті Гетьмана в ніч на середу, 21 червня, патрульні поліцейські гналися за BMW і зіткнулися з автомобілем Mitsubishi Lancer. Про це повідомляє портал dtp.kiev.ua на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. В результаті аварії в лікарню потрапили водій Lancer і двоє поліцейських. "BMW на литовській реєстрації втікав від погоні поліції. Розвернувся на перехресті біля Караваєвих дач, почав рухатися в бік Індустріального моста на високій швидкості в крайній лівій смузі. Поліція їхала слідом. У цей час в середній смузі у бік Кардач рухався Lancer. За 200 м до перехрестя з Лебедєва-Кумача водій Lancer, побачивши погоню, почав пригальмовувати, його занесло, і він скоїв лобове зіткнення з машиною поліції. Постраждали водій Lancer і двоє поліцейських", - повідомляє портал. За попередніми даними, водій BMW був у стані алкогольного сп'яніння.
Політика У Полторака розповіли деталі нападу бойовиків "ДНР" на спостерігачів ОБСЄ У Міністерстві оборони України підтвердили напад членів терористів "ДНР" на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Про це повідомив спікер штабу АТО Антон Миронович в ефірі телеканалу "112 Україна". "Це сталося близько 11-ї години в районі населеного пункту Ясинувата, його зараз контролюють бойовики незаконних збройних формувань. Там спостерігачі виконували свої безпосередні обов'язки з моніторингу ситуації на тій ділянці лінії розмежування щодо припинення вогню", - розповів Миронович. За його словами, бойовики в масках підійшли до них і намагалися перешкоджати роботі або взагалі зробити, щоб спостерігачі поїхали з місця виконання своїх завдань. Для залякування вони стріляли в повітря. Нагадаємо, 20 червня Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі повідомила, що озброєні члени терористичної організації "ДНР" вчинили напад на спостерігачів.
Політика Лаврова прорвало на критику антиросійських санкцій США Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вибухнув порцією критики антиросійських санкцій, які були введені Сполученими Штатами. На думку російського міністра, такі дії погіршують атмосферу напередодні зустрічі президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна. Ці заяви Лавров озвучив відразу після візиту президента України Петра Порошенка в США, де він зустрівся і з президентом, і з міністром оборони. Також Лавров упевнений, що для введення санкцій причин не було: "Ці (санкції. - АСН.) атмосферу, звичайно, не покращують. Санкції в черговий раз приймаються на рівному місці. Не можу висловити нічого, крім жалю, і щодо русофобської одержимості наших американських колег. Вона переходить всі межі", - передає його слова російський Інтерфакс. Російський міністр закордонних справ заявив, що названа як причина для санкцій проблема України "викликає посмішку". Нагадаємо, не тільки США ввели санкції проти Росії, а й кілька днів тому ЄС ввів обмежувальні заходи проти країни-агресора за анексію Криму.
Політика ЗСУ готові до загострення ситуації на Сході і адекватних дій ЗСУ готові до загострення ситуації на Сході і адекватних дій. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням Кабміну заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН. "Вчора було 36 обстрілів. Це менше, ніж раніше. Але є поранені. На жаль. Тому про який режим тиші можна говорити? У нас выд початку року загинуло 100 осіб", - заявив він. "Збройні сили України перебувають у повній готовності до того, що ситуація може в будь-який момент загостритись", - підкреслив Полторак. За його словами, зараз 34 тис. військових перебувають в зоні АТО. Також є резерв у навчальних центрах, де проходить підготовка військових. "Ми готові реагувати адекватно", - сказав він. На запитання журналістів про позицію Міноборони щодо нового законопроекту про реінтеграцію Донбасу він сказав: "ЗСУ виконуватимуть ті закони, які ухвалює Верховна Рада. Якщо буде ухвалено такий закон, ми його виконуватимемо".
Події Окупанти в Криму схопили українця з Кіровоградської області В окупованому Росією Криму заарештували українця, його звинувачують у "незаконному" перетині адміністративного кордону з материковою Україною. Про це повідомляє так звана кримська ФСБ.Інцидент стався в ніч на 21 червня неподалік міста Армянська. Окупанти заявили, що чоловік рухався в обхід багатостороннього автомобільного пункту пропуску Армянськ і за це його затримали російські прикордонники. Затриманим виявився житель Кіровоградської області 1988 року народження. Чоловік розповів, що хотів потрапити на кримський курорт, але у нього був відсутній документ і тому він вирішив пробратися таємно. Порушено кримінальну справу про незаконний перетин держкордону, затриманого українця взяли під варту. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до двох років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму затримали нібито двох "українських диверсантів".
Події Дружина зниклого полковника Нацгвардії: Його залишили на полі бою Дружина 35-річного командира, полковника Національної гвардії України Олександра Бойка Світлана розповіла, що її чоловіка залишили пораненого на полі бою. Про це вона сказала в ефірі Громадського радіо. Світлана вважає, що її чоловік не зникав. "Він не зник, його залишили на полі бою важко пораненим", - розповіла вона. Як повідомили його підлеглі, з якими Бойко був на тому ж завданні, полковник був поранений у ногу і живіт, але, чи намагалися вони евакуювати його з поля бою і чому це не вдалося, дружина не знає.Зараз триває службове розслідування. Нагадаємо, 20 червня прес-служба Національної гвардії повідомила, що полковник Олександр Бойко зник у зоні проведення антитерористичної операції і його утримують у полоні сепаратисти. Пізніше представник Міноборони не зміг ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.
Політика оформление ленты  Страшні тортури у в'язницях Північної Кореї: побиття, голод і примусові аборти Важко уявити собі більш жахливе існування, ніж те, що випало на долю арештантів у в'язницях Північної Кореї. Людей там часто не годують, не дають води, вони змушені їсти жаб і щурів. Ув'язнених саджають у тісні клітки, їх робу не перуть. Скрізь бруд, воші і клопи. Заарештованих регулярно б'ють і піддають страшним тортурам. Британське видання Mirror опублікувало фото і відео побиття і тортур, що чиняться у в'язниці в Північній Кореї. Журналісти з'ясували, що ув'язнених змушують важко працювати по 12 годин на добу. Як розповів один з колишніх арештантів, якому вдалося втекти до Китаю, в північнокорейських в'язницях людей піднімають о 3:30, з 4:30 починається робоча зміна, яка триває до заходу сонця. Часто на людях навіть орють землю - змушують тягти величезні плуги. На день арештантів змушують проорювати до 12 миль.  Це відео не рекомендується для перегляду вразливим людям. +18   За «законами» Північної Кореї, разом з арештантом до візниці потрапляє вся його сім'я, включно з далекими родичами. У кожного ув'язненого є тільки одна роба, мило їм не дають. Немає ні шкарпеток, ні нижньої білизни. За неофіційними даними, у КНДР близько 200 тисяч осіб перебувають у в'язницях, при населенні близько 25 млн. Табори патрулюються озброєною автоматами і гранатами охороною. У тюремників також є спеціально навчені собаки. Колишній охоронець одного з таборів повідомив, що в'язниці оточені по периметру металевим парканом, по якому йде струм у 3 300 вольт. Якщо комусь вдається подолати цю перешкоду, то далі по землі розставлені пастки з загнутими цвяхами, огорожа з колючим дротом.  Серед найбільш "популярних" тортур - позбавлення сну, побої залізними прутами, арештантів зв'язують і б'ють у такому стані. Над ними також проводять медичні експерименти. У таборах в'язнів можуть катувати через підозри у брехні, через те, що вони не працюють досить швидко, забули слова патріотичної пісні. Крім того, за поїздку без дозволу в будь-яку іншу країну в Північній Кореї засуджують до не менше 5 років «виправних робіт». Влада вважає, що переїхавши кордон, кореєць автоматично зраджує батьківщину, розповідає таємниці іноземній державі. При вчиненні більш тяжкого злочину в КНДР можуть відразу засудити до довічного ув'язнення і страти. Часто ув'язнених змушують рити собі могили. За розповідями одного корейця, якому вдалося втекти з країни, він був свідком, як арештант вирив могилу, в якій його і поховали, вбивши металевим молотком. У ще одному випадку ув'язненого задушили гумовим джгутом, обернувши його навколо шиї. Однак найстрашнішою проблемою в'язниць Північної Кореї залишається голод. За розповідями очевидця, який зміг вирватися з цього пекла, він бачив гори тіл людей, померлих від голоду. «Коли мої батьки померли від голоду в таборі, у мене не було трун для них, і я обернув їх у солому і носив на спині, щоб поховати», - розповів кореєць. За словами кореянки, якій пощастило вціліти, люди в таборах настільки голодні, що їдять собак і щурів, у найважчі моменти вони виколупують кукурудзу і насіння трави з екскрементів великої рогатої худоби. «Ми їли обгортки з качанів кукурудзи, стебла рису і суп з гнилої капусти... Нам завжди не вистачало їжі для тієї важкої роботи, яку ми виконували... Тому ми їли все - траву, жаб, що знайдемо», - повідомила одна з колишніх ув'язнених. Жінка також розповіла, що була вагітна, коли потрапила до в'язниці. Після цього її змусили бігати вгору і вниз по горі, піддавши значному навантаженню, що викликало викидень
Економіка Кабмін дасть 14 мільярдів на субсидії, 800 мільйонів на дорогу, і ще півмільярда - Академії наук Уряд схвалить зміни до Бюджету 2017 року. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. Сьогодні засідання буде насиченим, ми розглянемо низку важливих питань. Окремо хотів би сказати, що ми сьогодні розглянемо і приймемо зміни до Бюджету. Ми маємо додатково кошти від детінізації економіки в розмірі 24 млрд грн. Ми спрямуємо ці кошти на необхідні потреби", - заявив він. З них понад 14 млрд грн будуть спрямовані на забезпечення субсидій громадян. "Щоб ми провели всі розрахунки в повному обсязі", - підкреслив він. Близько 800 млн грн буде виділено на реконструкцію і будівництво дороги Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв". Також буде продовжена програма "Доступні ліки", на яку Кабмін додатково виділить 200 млн грн: "Для повноцінного фінансування та можливого розширення переліку ліків", - пояснив він. Ще 400 млн грн будуть виділені медикам, Академія меднаук отримає 500 млн грн, Фонд енергоефективності - додатково 100 млн грн. Також будуть виділені додаткові кошти для Міноборони.
Економіка Кабмін підготував сучасну Пенсійну реформу Кабінет міністрів України направить сьогодні до Верховної Ради пакет законопроектів щодо Пенсійної реформи. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми направимо до парламенту пакет законів про важливу пенсійну реформу для українських громадян. Як ви знаєте, вперше цей проект закону обговорювався 17 квітня, потім ми провели експертне обговорення", - заявив він. Гройсман зазначив, що реформа буде спрямована на те, щоб вивести всіх пенсіонерів з бідності. Це дозволить вже з 1 жовтня підвищити пенсії 9 млн пенсіонерів. "Ті, хто працював більше, отримуватимуть пенсії більші. Ми забезпечимо осучаснення пенсій... Ми фактично втричі збільшимо базу осучаснення пенсій", - підкреслив він. За його словами, сьогодні дефіцит Пенсійного фонду досяг 140 млрд грн, це більше $5 млрд. "Протягом 5-7 років ми забезпечимо бездефіцитність Пенсійного фонду", - резюмував прем'єр.
Політика Гройсман vs Садовий: Прошу не втягувати мене в політичні ігри. Я послав до вас Зубка Гройсман вимагає від Садового не втягувати його в політичні ігри і развязать проблему зі сміттям у Львові. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Хотів би окремо торкнутися проблеми львівського сміття, яке вже рік є величезною проблемою для жителів Львова. Я хочу зараз звернутися до жителів міста. Весь рік на посаді прем'єра, часто не публічно, я постійно допомагав вивозити сміття зі Львова. Насправді допомагала і обладміністрація, і всі колеги, до яких я звертався", - заявив прем'єр-міністр. Гройсман підкреслив, що, врешті-решт, не може виконувати щоденну роботу за місцеву владу: "Але це вже не моє питання. Це ваше питання. Я розумію, що зараз є спільне завдання - навести лад на вулицях Львова. Прекрасного міста. Є загрози, зокрема екологічні". Прем'єр звернувся до місцевої влади: "Я прошу не втягувати мене в політичні ігри... Я направив сьогодні профільного віце-прем'єра, керівника ДСНС, екологів, щоб там розв'язати проблему", - зазначив прем'єр. Гройсман висловив упевненість, що віце-прем'єр Геннадій Зубко зможе оперативно вирішити проблему на місці: "Далі треба вирішити проблему системно". Саме місцева влада повинна знайти полігон, де в перспективі буде сучасний комплекс переробки сміття, заявив Гройсман. Нагадаємо, раніше кілька однопартійців мера Львова оголосили голодування через сміттєву проблему.
Політика Рада просить Європарламент ввести торговельні преференції для України Верховна Рада України звернулася до Європейського парламенту з проханням ввести додаткові торгові преференції для товарів з України. За постанову №6517 з другої спроби проголосували 230 народних депутатів. Парламент просить Європарламент ухвалити проект законодавчої ініціативи про введення додаткових автономних преференцій на товари, вироблені в Україні, в редакції, запропонованій Європейською Комісією, без винятків і скорочень. У зверненні Ради зазначається, що "такі торгові преференції стануть насамперед важливим сигналом політичної солідарності Європейського Союзу з Україною". Раніше повідомлялося, що Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії про збільшення тарифних квот на перелік різноманітних продуктів з України.
Економіка Уряд ліквідував оподаткування пенсій Кабінет міністрів України схвалив пакет законопроектів щодо Пенсійної реформи. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Є пропозиція: чотири проекти закону ухвалити в цілому і направити в український парламент! Рішення прийнято!" - сказав прем'єр. Гройсман запевнив, що відразу ж після ухвалення законопроектів у парламенті "пенсіонери отримають пенсії в повному обсязі, адже ліквідується оподаткування пенсій".Також з 1 жовтня вже 9 млн пенсіонерів отримають підвищені пенсії. У свою чергу, міністр соціальної політики і праці Андрій Рева нагадав, що законопроекти пройшли обговорення на Раді реформ. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України направить у Верховну Раду пакет законопроектів щодо Пенсійної реформи.
Наука і технології оформление ленты  У Нідерландах вперше у світі на 3D-принтері друкують велосипедний міст У нідерландському місті Ейндховен недалеко від Амстердама почалося будівництво унікального велосипедного моста. Цей міст стане першим у своєму роді велосипедним мостом, створеним за новітньою технологією 3-D друку. Будівництвом займається найстаріша будівельна компанія Нідерландів - ВАМ, а також фахівець Технічного університету Ейндховена. Роботи з встановлення моста вже стартували. Основною конструкції стане армований бетон. Передбачається, що міст матиме 8 м в довжину і 3,5 м в ширину. Споруда з'єднає береги одного з міських каналів Ейндховена, пише видання 3ders.org. За словами творців, деталі моста надрукують на заводі. Конструкція складатиметься всього з 8 блоків, які доставлять до каналу і зберуть на місці. Блоки будуть надруковані з унікального бетонного розчину, що при заливці не втрачає форму і не розтікається. Саме ці якості дозволяють сформувати міцні і пружні блоки. Виробники поставили перед собою мету не просто надрукувати міст, а створити безпечну і довговічну конструкцію. Перед тим, як розпочати друк, були проведені підготовчі дослідження. Матеріал перевіряли в реальних умовах, тестували навантаження. В університеті підкреслили, що успіх цього проекту стане важливою подією в історії 3D-друку. Це дозволить в подальшому використовувати менше бетону, знизити викиди CO2, відмовитися від опалубки. Як відомо, перший у світі надрукований на 3D-принтері пішохідний міст встановили в Іспанії. Зведенням займався Інститут сучасної архітектури Каталонії (IAAC). Міст поставили в іспанському місті Алькобендас недалеко від Мадрида. Його конструкція також складалася з 8 надрукованих окремо елементів з цементного порошку. Міст урочисто відкрили 14 грудня 2016 року, його довжина - 12 м,ширина -  1,75 м.
Політика Ганебне відео Путіну підсунув його міністр оборони Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів, що відео з авіаударами, яке Володимир Путін показав режисерові Оліверу Стоуну, йому показав міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Про це Пєсков заявив, відповідаючи на запитання журналістів, передає Meduza. "Можу підтвердити, це дійсно матеріали нашого міністерства оборони. Це частина доповіді президенту, міністр оборони давав це президенту", - сказав Пєсков Кадры «работы ВКС РФ против ИГ», которые Путин показывал Оливеру Стоуну, взяты из американского видео 2013 года, снятого в Афганистане pic.twitter.com/3qKNxjgCE2 — CIT (@CITeam_ru) 20 червня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін зганьбився у фільмі про самого себе. Він показував відео режисерові Стоуну і заявив, що на ньому російська авіація в Сирії, а насправді на відео були зображені кадри з Афганістану, на яких американці на вертольоті "Апач" атакують талібів.
Політика оформление ленты  Або в ОРДЛО, або до нас. В СБУ підтвердили "нев'їзний" статус "Агати Крісті" Фронтменові російської рок-групи "Агата Крісті" Вадиму Самойлову в'їзд в Україну заборонений, причому ще з 2015 року. Про це ZN.UA повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. За її словами, заборона пов'язана з висловлюваннями музиканта, "які шкодять національним інтересам України". Нагадаємо, в квітні 2015 року Вадим Самойлов та інший співак - Іван Дем'ян ("7Б") разом з Юлією Чичеріною давали концерти в окупованому Луганську.  "Я плював на санкції, вибір давно зробив. Переконаний, що на Донбасі живуть не терористи, а зароджується нова форма держави, у створенні якої мені було б цікаво взяти участь", - заявив тоді Самойлов. Самойлов так завзято захищавсвої погляди, що навіть погрожував подати в суд на українську співачку Анастасію Приходько за її пост у Facebook про його концерти на Донбасі.  
Здоров`я Не їжте, це - неїстівне! В Україні половина твердих і плавлених сирів - фальсифікат - дослідження З 34 відібраних на столичному оптовому ринку (Київ) і в торгових мережах зразків твердих і плавлених сирів - 17 виявилися фальсифікованими, в них були виявлені жири невідомого походження. Результати дослідження, проведеного Громадською організацією «Громадський контроль захисту прав споживача», 21 червня під час прес-конференції оприлюднила заступник голови організації Ольга Котехова, передає кореспондент АСН. Зокрема представники організації відібрали 21 зразок твердого сиру, з яких 12 містили немолочні жири. «Фальсифікація твердих сирів взагалі шокуюча. Це не 10-20% заміни молочного жиру, коли можна було б сказати, що неякісна сировина. Це 100% - 95%. Тільки в одному сирі було виявлено лише 15% немолочного жиру. Все інше - суцільний фальсифікат», - зазначила вона. Разом з тим з 13 відібраних плавлених сирків фальсифікованими виявилися 5 зразків. «Які жири використовуються у виробництві цих продуктів, невідомо, оскільки на маркуванні зазначено, що продукт складається з молока та інших інгредієнтів. Разом з тим у нас на ринку присутні сири з маркуванням, але без вказівки виробника, тобто є склад, є ДСТУ, але хто його зробив, невідомо», - зазначила Котехова. Представники організації вже направили всю інформацію в Антимонопольний комітет і Держпродслужбу України.
Суспільство оформление ленты  Феєрверки та купання голяка. Як святкують закінчення навчання студенти Кембриджу Студенти одного з найстаріших університетів Великої Британії - Кембриджського - в ніч з 19 на 20 червня відсвяткували складання іспитів святковим феєрверком, гулянням вулицями міста і купанням у річці Кам. Фотографії студентів, які шалено відпочивають, заполонили соцмережі. Більшість випускників спробувала скупатися в річці, багато ледве дотягли до ранку, пише Mirror.   На одному з фото студентка просто в дорогому вбранні і на підборах борсається у воді, на іншому дівчата і юнаки в трусах намагаються плавати, один з голих студентів гребе на човні. Ще на одному фото студент у смокінгу несе дівчину в білій сукні додому, перекинувши її через плече. Деякі не витримали ночі без сну і задрімали просто на набережній. Кембриджський університет є одним з найстаріших у Європі і другим у Великій Британії після Оксфорда. Його заснували в 1209 році вчені, що вийшли з Оксфордського університету, які конфліктували з місцевим населенням. Перелік законів навчального закладу був створений до 1214 року. У виші вивчали теологію, філософію, логіку, математику і класичні мови. За століття існування в університеті склалися свої традиції. Так, найбільш відсталому студенту давали дерев'яну ложку, іноді вона була розміром з весло - таку ложку в 1909 році видали студенту К. Голтгаусу. В коледжі університету впускають тільки у костюмі, мантії і шапці з пензликом. Крім того, при вступі та випуску з вишу студенти промовляють клятву латиною. На церемонію випуску в будівлю Сенату студентів впускають тільки по старшинству, в суворій відповідності з часом заснування коледжу. Відомо, що 88 випускників і викладачів університету отримали Нобелівську премію. Серед них 29 лауреатів з фізики, 25 - медицини, 21 - хімії, 9 - економіки, 2 - літератури і один отримав премію миру. В університеті навчалися Ісаак Ньютон і Френсіс Бекон, викладали лорд Е. Резерфорд і Дж. Р. Оппенгеймер. Зараз у виші викладає всесвітньо відомий вчений Стівен Гокінг.
Суспільство При РНБО створять орган, який захищатиме всі об'єкти критичної інфраструктури В Україні презентували проект Концепції створення державної системи захисту критичної інфраструктури. "Сьогодні в умовах гібридної війни, яка триває щодо України, як ніколи актуальною стає необхідність створення Концепції державної захисту критичної інфраструктури, яку підготували провідні науковці та експерти України", - заявила в ході презентації академік НАНУ Елла Лібанова, передає кореспондент АСН. У свою чергу, член кореспондент НАН України Тетяна Єфименко додала: "Ми представляємо системну роботу. Одна з головних тем у всьому світі сьогодні - це необхідність захисту критичної інфраструктури". В ході презентації учасники нагадали, що "піонером" розробки концепцій захисту критично важливої ​​інфраструктури є США. Особливо актуальною ця тема стала після терористичних атак 2001 року.В Україні цю концепцію підготував Інститут стратегічних досліджень спільно з СБУ та РНБО. "Критична інфраструктура - все те, що забезпечує нормальне функціонування держави та людей. Це ті об'єкти, виведення з робочого стану яких може завдати істотної шкоди навколишньому середовищу і людям, нормальній життєдіяльності. Це не тільки мости, але інформаційна інфраструктура, яка, наприклад, була знищена на Донбасі і стала частиною інформаційної війни. Так самр це можуть бути об'єкти фінансово-банківської інфраструктури тощо", - розповів Олександр Суходоля, доктор наук у сфері державного управління. За його словами, в Концепції пропонується створення єдиного координаційного центру на чолі з РНБО, який би відстежував усі можливі загрози для критичної інфраструктури. Адже вкрай важливо виявляти можливі загрози завчасно, створюючи плани їх уникнення. "Тут вкрай важлива роль наших розвідувальних служб", - додав він. Одне з серйозних і не розв'язаних питань - це той факт, що сьогодні в Україні велика кількість об'єктів критичної інфраструктури перебуває не в державній власності, а в приватних руках. "Тому юридично і законодавчо треба врегулювати це питання, щоб зобов'язати приватних власників забезпечувати безпеку таких об'єктів. А безпека завжди коштує грошей", - підкреслив він. Водночас Володимир Устименко - доктор економічних наук - нагадав, що в Україні вже діє кілька систем захисту цивільної оборони, ядерних об'єктів, фізичного захисту. "Тепер у цю систему треба вписати критично важливу інфраструктуру. Це є одним із зобов'язань України перед ЄС в рамках підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Створення єдиного координаційного центру для запобігання таких загроз і реагування - ключове завдання зараз", - додав він. Кінцевим результатом роботи над Концепцією стане презентація проекту закону, який буде переданий на розгляд Верховної Ради України.
Політика оформление ленты  Натовці і росіяни лякають один одного над Балтійським морем, а соцмережі сміються Три дні поспіль над Балтійським море відбувається повітряна дуель винищувачів НАТО і Росії. Якщо 19 червня озброєний ракетами російський Су-27 пролетів за 1,5 метра від літака США, то вже 21 червня винищувач НАТО F-16 проводив до Калінінграда літак міністра оборони Росії Сергія Шойгу. У США заявили, що російські пілоти поводилися провокаційно. Як зазначив один з американських чиновників, російський Су-27 дуже небезпечно наблизився до розвідувального літака США RC-135. Мало того, винищувач РФ був оснащений ракетами. Американці відзначають, що винищувачі НАТО патрулюють повітряний простір над Балтикою через часті небезпечні прольоти військових літаків Росії. Уже в середу 21 червня російські пропагандистські ЗМІ заявили, що винищувач НАТО F-16 намагався наблизитися до літака Шойгу, але його "відлякав російський винищувач Су-27". Літаки НАТО проводжали російського генерала армії аж до Калінінграда. Росіяни підкреслюють, що Су-27 продемонстрував своє озброєння, "хитнувши крилами". Однак на відео пропагандистського телеканалу «Звезда» видно, що саме Су-27 першим йде з кадру, а літак НАТО продовжує спокійно летіти поруч з літаком Шойгу. Подібний «супровід» Шойгу спостерігався і в березні 2016 року. Тоді його Ту-154 супроводжували винищувачі Eurofighter. Тепер же в соцмережах потішаються над тим, як російські ЗМІ показують ситуацію, мовляв, "росіяни відігнали винищувач". Одні користувачі припускають, що "пілот покричав в бічне скло «киш, киш», інші, що росіяни "покрили натовський літак триповерховим матом".  Як відомо, після незаконної анексії Росією українського Криму, початку війни на Донбасі, втручання в конфлікт у Сирії, країни НАТО почали активно зміцнювати свої рубежі біля РФ. Так, з квітня 2017 року в Естонії приступив до несення служби міжнародний батальйон НАТО. До складу батальйону увійшли близько 1200 військовослужбовців, серед яких 800 військових з Великої Британії і близько 300 з Франції. В Естонію також перекинули військову техніку - БМП, танки Challenger 2, САУ AS-90, броньовані бойові інженерні машини Terrier, Titan і Trojan. Планується, що багатонаціональні батальйони НАТО будуть також розміщені в Латвії та Литві.
Події оформление ленты  Лебідь Гриша жорстоко побив брудного жителя Кременчука, який вирішив помитися в озері Житель Кременчука, який прийшов у Міський сад помитися, побився з лебедем Гришою. Про це у себе в Facebook пише Віталій Дедюрін, голова комунального підприємства «Міський сад», повідомляє strana.ua. За інформацією джерела, чоловік пішов в озеро митися через те, що у нього вдома була відключена вода. «Попри зауваження очевидців чоловік роздягнувся, переліз через огорожу і почав намилюватися. Після цього він поплив до лебедів. Лебідь Гриша намагався захистити свою сім'ю, але чоловік схопив птаха за шию і намагався втопити, навалившись на лебедя всім тілом. Це все відбувалося на очах багатьох людей, серед яких були діти. Між ними почався справжній бій. Невідомо, чим би все це закінчилося, якби на крики про допомогу неадекватного чоловіка не поспішив один з очевидців, який і врятував правопорушника», - пише Дедюрін. Слід відзначити, що це не перший випадок, коли лебідь Гриша захищає свої володіння. У березні 2017 року, коли комунальник виловлював сміття з озера спеціальним інструментом, лебідь активно почав його виганяти з території.
Суспільство оформление ленты  У Миколаєві до приїзду Гройсмана «вилизують» вулиці за маршрутом руху кортежу прем'єра У Миколаєві почали спішно готуватися до завтрашнього приїзду прем'єра Володимира Гройсмана. Кореспондент «Новостей-N» проїхався передбачуваним маршрутом руху кортежу прем'єр-міністра. Як передбачається, літак з Володимиром Гройсманом приземлиться на військовому аеродромі Кульбакіно. Далі Гройсман поїде по прос. Миру, вул. Чкалова і далі по вул. Садовій. Крім того, прем'єр-міністр поїде через Інгульський міст і по прос. Героїв Сталінграда, так як у програмі значаться відвідини сільгосппідприємств в с. Баловне. Як прийнято, напередодні «високого візиту» за маршрутом руху «гостя» в авральному режимі «наводиться лад». На пл. Перемоги жінки вирубують пророслу на асфальті траву. Це ж роблять на прос. Миру працівники  КП «Дорога» - там траву і сміття вантажать у причіп трактора. Спішно прибирають вул. Чкалова. Біля школи №3 на машину вантажать сміття, що лежало там майже рік. На перетині вул. Чкалова та Інженерної навантажили самоскид зрубаних гілок дерев. У зв'язку з візитом прем'єра відклав свою відпустку мер Сенкевич.
Кримінал оформление ленты  В Одесі двоє неадекватних спортсменів жорстоко побили перехожих На Французькому бульварі в Одесі двоє неадекватних молодих людей били перехожих і робітників, які в той час укладали дорожнє покриття. Як зброю зловмисники використовували металеві прути, тротуарну плитку і цеглу, пише Inforesist. Одній з жертв нападу проломили голову. Чоловіка госпіталізували в лікарню. Інцидент стався на території редакції 7-го каналу. Нападників було затримано. За неофіційними даними, у одного з них чемпіонський титул з тайського боксу. Під час затримання вони продовжували поводитися вороже. У поліції підтвердили, що обидва хлопці - спортсмени. Від рук злочинців постраждали шестеро людей. Вони отримали медичну допомогу. Що стосується нападників, то поліцейські встановили, що один з них перебував у стані алкогольного сп'яніння. Другий зараз перебуває в лікарні, де продовжує агресивно поводитися. У причинах конфлікту розбирається поліція. До жертв нападу в Єврейську лікарню вже навідалися кілька молодиків з погрозами.
Події У Києві суд дав по 7 років в'язниці грабіжникам, що погрожували жертвам ВІЛ-інфікованим шприцом У Києві суд засудив до 7 років тюремного ув'язнення злочинців, які, погрожуючи ВІЛ-інфікованим шприцом, вчинили напад на двох жінок. Про це інформує прес-служба прокуратури столиці, передає АСН. Сказано, що в жовтні 2016 року в центрі Києва зловмисники пограбували двох жінок, погрожуючи їм ВІЛ-інфікованим шприцом. Інцидент стався на вулиці Немировича-Данченка в Печерському районі столиці. «Неодноразово раніше судимий чоловік, погрожуючи ножем, відібрав у потерпілої ювелірні вироби. У той же час його спільниця грабувала другу жінку, приставивши до її горла шприц з оголеною голкою з нібито ВІЛ-інфікованою кров'ю. У підсумку, злочинці завдали жертвам збитків на суму понад 33 тисячі гривень», - сказано в повідомленні. Печерський райсуд Києва визнав зловмисників винними за ст. 187 ч. 2 КК України та засудив до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Суспільство КМДА зобов'яже власника будівлі на Хрещатику, що горіла, відновити її Профільний департамент КМДА направить власнику будівлі колишнього Центрального гастроному, що розташована на вулиці Хрещатик, 40/1 у Києві і в якій вчора сталася велика пожежа, припис з вимогою відновити пам'ятник архітектури. Про це інформує прес-служба КМДА. Згідно з інформацією, департамент направить також листи до Держслужби з НС і органів внутрішніх справ для отримання актуальних даних про причини пожежі. «За попередніми висновками, причиною загоряння стала недбалість будівельників, які проводили роботи на покрівлі будинку. Я звертаюся до управління з НС з проханням перевірити всі такі об'єкти Києва на дотримання пожежних норм. Я також віддав доручення профільним департаментам провести перевірку дозвільних документів щодо цього об'єкта», - сказано в повідомленні першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса. Власником будівлі виступає ТОВ «АБ Інвестиції і розвиток», яке в 2007 році уклало охоронний договір з Головним управлінням охорони культурної спадщини КМДА щодо відповідного нежитлового будинку площею 3,508 тис. кв м.
Події Повторна експертиза виявила алкоголь у крові збитої в Підмосков'ї 6-річної дитини Повторна експертиза, яка була проведена у гучній справі про ДТП  в Балашисі (Підмосков'я, РФ), підтвердила наявність 2,7 проміле алкоголю в крові загиблої 6-річної дитини. Про це заявив представник СКР й очільник МВС Володимир Колокольцев, передає Русская служба Би-Би-Си. «Як я знаю, вторинний результат експертизи збігся з першим, але я не маю права озвучувати це рішення», - завив Колокольцев в ефірі одного з російських телеканалів, додавши, що він доручив протягом доби порушувати кримінальні провадження про аварії із загибеллю дітей. У СКР зазначили, що встановлюють, за яких обставин хлопчик, який загинув в аварії, вживав алкоголь. За словами представника управління СКР по Підмосков'ю Олени Фокіної, результати молекулярно-генетичної експертизи встановили, що в крові дитини був виявлений етиловий спирт у кількості 2,7 проміле. Ця цифра фігурувала в першій експертизі, яку поставили під сумнів.
Суспільство оформление ленты  День літнього сонцестояння-2017: астрономічний початок літа і справжнє свято Івана Купала У середу, 21 червня, настав день літнього сонцестояння - найдовший день у 2017 році, тривалістю 17 годин і 32 хвилини. У Північній півкулі літнє сонцестояння відбувається 20, 21 або 22 червня, в Південній півкулі на ці дні припадає зимове сонцестояння. У 2017 році астрономічне літо настало 21 червня о 7:24 за київським часом. Цей день багато століть мав величезне значення для багатьох народів світу. Його шанували, як день найвищої сонячної енергії, апогей панування світла над темрявою. Традиція катання коліс і розпалювання багать була поширена по всьому світу і зустрічається в історичних джерелах Північно-Західної Африки, Японії, Австралії, Бразилії, в Тибеті і Індії. Так, цього дня в Індії поклонялися Сур'ї - індуїстському богу Сонця, робили комплекс вправ з йоги - Сур'я Намаскар (Привітання Сонця). Відзначимо, що у Великій Британії цього року близько 13 тисяч осіб прийшли зустріти найдовший день року до Стоунхенджа, передає ВВС. У графстві Вілтшир сонце встало о 4:52 за місцевим часом. 21 червня слов'яни святкували Купала, проводили язичницькі обряди поклоніння Сонцю і силам природи. На Русі Сонце, в залежності від пори року, іменували по-різному. Взимку це був новонароджений Коляда, навесні - сильний і молодий Ярила, влітку - зрілий чоловік Дажбог, а восени - мудрий старець Хорс. Всі зміни сонячних богів відзначалися окремими святами. Це ж відбувалося і в культурі майя та ацтеків на іншій півкулі. На Купала збирали цілющі трави, запалювали вогнища, обливалися водою, ворожили і готували святкові частування. У день Купала було прийнято підпалювати колесо і скачувати його з пагорба в річку. Найважливішим у це свято було купальське вогнище в ніч напередодні Купали. Ніч висвітлювали вогнищами на знак перемоги світла над темрявою. Вогонь у багатті набував чарівних властивостей найвищої сонячної енергії. Цією енергією вогонь насичував дух людей, що стрибають через нього, на весь майбутній рік. Він спалював хвороби, невдачі та інші біди. З приходом християнства свято перенесли на день народження Іоанна Хрестителя - 7 липня, в зв'язку з чим свято втратило давній сенс. Сьогоднішній день у Північній півкулі відзначився екстремальної спекою. Так, за даними синоптиків, у Парижі повітря прогріється до +37 градусів, в Мадриді - до +38, у Лондоні - до +34. За даними інституту зміни клімату в Університеті штату Мен, температури в Північній півкулі у вівторок перевищили норму на 0,44C, а в середньому по світу перевищення норми склало 0,25C. Метеорологи наголошують, що спека може вплинути на урожай в Китаї, який є провідним у світі виробником зерна. Крім того, через спеку виникли сильні лісові пожежі в Португалії і Росії. У США регіональні авіакомпанії скасували рейси, оскільки літаки не можуть працювати за такої спеки. У Великій Британії ж через сильне сонце розплавилося гудроноване покриття на дорогах, передає Reuters.  Разом з тим в Лапландію і російський Мурманськ з Кольського півострова прийшов холодний циклон, що приніс з собою сніг, передає Yle. Стовпчик термометра опустився до +3 градусів. Синоптики відзначають, що область з опадами і холодні повітряні маси повільно рухаються з Лапландії на південь, де найближчим часом пройдуть зливи, грози і град.
Здоров`я Вилікувати рак як застуду? Британські вчені, можливо, знайшли простий метод боротьби з недугою Ракові стовбурові клітини, які підживлюють ріст смертельних пухлин, можуть бути знищені після декількох застосувань антибіотиків і вітаміну С. Нова експериментальна стратегія в медицині була опублікована дослідниками з Університету Salford у Великій Британії. Дослідники повідомили, що антибіотик доксициклін у поєднанні з дозами аскорбінової кислоти (вітамін С), в лабораторних умовах виявився напрочуд ефективним у боротьбі з раковими стовбуровими клітинами. Ці клітини є першопричиною виникнення раку. Результати досліду були оприлюднені в журналі Oncotarget. Вчені зазначили, що дію препаратів можна порівняти з боксерськими термінами - спочатку швидкий лівий удар, а потім вже правий крос. Як зазначив один із співавторів роботи Майкл Лісанті, ракові клітини частково виживають після хіміотерапії, більш того, отримують резистентність до ліків. «Деякі види раку, які ми називаємо метаболічно гнучкими, здатні перемикатися між джерелами живлення. Тобто коли медикамент знижує кількість доступної поживної речовини, гнучкі ракові клітини можуть «прогодуватися» за рахунок альтернативного джерела», - зазначив дослідник. Саме для боротьби з цим явищем і був розроблений новий метод, який не дозволяє раковим клітинам змінити джерело живлення. Вчені поступово нарощували дозу доксицикліну протягом 3 місяців. Таким чином, ракові клітини залишалися живими, але дуже ослабленими, після чого їх добивали наступним ударом. Дослідники підкреслюють, що основне живлення для ракових клітин - глюкоза. Тому при надходженні вітаміну С клітинам просто нізвідки отримувати харчування, вони починають голодувати і вмирати. Разом з тим, вчені наполягають, що їхній експеримент не виходив за рамки лабораторного дослідження, метод не апробувався  ні на тваринах, ні на людях. Вчені також відзначають, що є ще 8 інших речовин, які можна використовувати разом з антибіотиком для проведення «другого удару». Зокрема, вони назвали берберин - натуральна сполука, присутня в багатьох рослинах. Важливість подібних досліджень складно переоцінити, адже, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 8,8 мільйона людей щороку гинуть від ракових захворювань. Найвища смертність традиційно відзначається у країнах з низьким і середнім доходом людей. Так у країнах Африки з 10 хворих на рак дітей виживають тільки 2, в Європі зворотна статистика.
Здоров`я оформление ленты  Сир від сиру відрізняється. Експерти вказують, які марки їстівні, а які - отрута В Україні фальсифіковано 57% твердих сирів і 39% - плавлених сирків. Такі дані дослідження, проведеного Громадською організацією «Громадський контроль прав захисту споживачів». Її представники відібрали 34 зразки продукції, у 17 з яких під час перевірки в ДП «Укрметртестстандарт» було виявлено наявність немолочних жирів невідомого походження. «Відбір зразків продукції був проведений на Столичному ринку і великих торгових мережах. З 21 зразки твердих сирів 12 містили немолочні жири, тобто це 57% продукції. З 13 зразків плавлених сирів вміст немолочного жиру було виявлено у 5. Тобто це 39% фальсифікату», - уточнила голова Громадської організації Владислава Миронова.   При цьому експерти відзначили, що вміст немолочних жирів у більшості фальсифікованих твердих сирів досягав 80%, а іноді і всіх 100%. Тільки один зразок мав незначне відхилення - лише 15% немолочного жиру. «Які жири використовуються у виробництві цих продуктів, невідомо, оскільки на маркуванні зазначено, що продукт складається з молока та інших інгредієнтів. Разом з тим у нас на ринку присутні сири з маркуванням, але без вказівки виробника, тобто є склад, є ГОСТ, але хто його зробив, невідомо», - зазначила заступник голови громадської організації Ольга Котехова.  Відповідно до Держстандарту на тверді сири, в цьому продукті заміна молочних жирів взагалі не передбачена. Самі виробники навіть не знають, як назвати продукт, в якому 100% молочні жири замінені немолочними. «Якщо в складі продукту є немолочний жир, він апріорі не може бути сиром твердим. Це може бути продукт сирний твердий або молокомісткий. Але якщо в ньому 100% немолочного жиру, то взагалі незрозуміло, що це за продукт», - зазначила директор з якості та безпеки харчових продуктів Старокостянтинівського молочного заводу Тетяна Гаращук. Більше того, якщо виробник чесно вказує, що використовує у виробництві продукту немолочний жир, то такий продукт безпечний, запевняють експерти, оскільки ці жири поставляються на завод офіційно, а значить - вони якісні. А ось продукція, на етикетці якої вказана неправдива інформація про склад, як у випадку з виявленими фальсифікатами сирів, може бути не тільки не корисною, а й небезпечною.  «Один зі зразків ми перевірили на трансжири. Відповідно до Держстандарту, частина трансізомерів не повинна перевищувати 8%, проте в ньому виявилося 14,5%. Ми говоримо про те, що на завод не поставляються немолочні жири, а продукція виготовляється з 100% заміною молочного жиру. Тобто використовуються жири невідомого походження. І що це за жири, звідки вони і яку загрозу становлять для здоров'я, ми не знаємо», - зазначила заступник голови громадської організації Ольга Котехова. Продукція, у складі якої виявлено велику кількість трансжирів промислового походження, несе величезну загрозу здоров'ю людини. Часте вживання таких продуктів призводить до скорочення тривалості життя в середньому на 5-7 років, а також до серцево-судинних і онкозахворювань.  У Міністерстві аграрної політики, якому підпорядковується Держпродспоживслужба, запевняють, в поширенні фальсифікату на ринку не винні. І посилаються на всім відому причину - мораторій на проведення перевірок бізнесу. Водночас директор департаменту продовольства Мінагрополітики Микола Мороз вважає, що цей мораторій не повинен поширюватися на виробників харчової промисловості. Тим часом всі дані дослідження представники «Громадського контролю прав захисту споживачів» вже передали Держпродспоживслужбі й Антимонопольному комітету. Як не з'їсти фальсифікат Визначити візуально фальсифікований продукт неможливо. Однак, щоб убезпечитися від неякісної продукції, експерти радять насамперед звертати увагу на виробника. Великі виробники, які виробляють широкий асортимент молочної продукції і представлені як на ринках, так і в торгових мережах, мають хорошу репутацію і ризикувати нею заради невеликого заробітку не стануть. «Зустріти у таких виробників фальсифікат можна вкрай рідко. Зате у нас багато абсолютно невідомих заводів, які виробляють тільки одну групу товарів і поставляють її переважно на ринки», - зазначила Ольга. Саме на ринках і ярмарках найбільше фальсифікованої продукції, запевняють експерти. Все тому, що в цих місцях продажу контроль якості товару значно менше, ніж у торгових мережах. Варто також звертати увагу на умови продажу товарів. Низька ціна - одна з перших ознак неякісного і небезпечного продукту. Не може, наприклад, масло коштувати 12-14 грн, коли на ринку середня ціна 30 грн за 200 г. Щоб захистити себе, завжди зберігайте чеки. Якщо виявите неякісний продукт, чек разом із заявою можна подати в управління Держпродспоживслужби, яке проведе перевірку і надасть висновки.
Суспільство У центрі Миколаєва на місці пам'ятника Леніну встановлюють величезну сонячну батарею Сьогодні, 21 червня, на Соборній площі в центрі Миколаєва на місці пам'ятника Леніну представники компанії Solar Service почали встановлення  сонячного трекера. Про це пише podrobnosti.mk.ua, посилаючись на директора компанії Solar Service Дмитра Колосовського. За його словами, трекер являє собою конструкцію, яка складається з сонячних батарей. Конструкція повертається за сонцем і буде живити електроенергією форум з енергоефективності «PRO-ефективність», який відбудеться в Миколаєві 23-24 червня. «Сонячний динамічний трекер діє за принципом соняшника. На ньому є сонячні панелі, які обертаються по двох осях протягом дня, стежачи за сонцем, забезпечуючи тим самим максимальне вироблення електроенергії. Конструкція буде потужністю близько 12 кВт⋅год», - сказав Колосовський. Раніше на цьому місці стояв пам'ятник Леніну.
Події На Херсонщині поліція затримала двох зловмисників, які побили і пограбували пенсіонерку В одному з сіл Новотроїцького району Херсонської області минулої ночі двоє зловмисників вибили вхідні двері й увірвалися в будинок до 62-річної пенсіонерки. Про це розповідає місцеве видання «Гривна», посилаючись на дані поліції. Сказано, що злочинці погрожували жінці пневматичною зброєю, били її і вимагали віддати гроші. Один зі зловмисників кілька разів вистрілив синові пенсіонерки по ногах. Здобиччю злочинців стали 1200 грн, а також мобільний телефон. Жертви не змогли описати працівникам поліції прикмети зловмисників, так як ті були в масках і рукавичках. Оперативники перевіряли раніше судимих ​​за такі злочини, відпрацьовували коло знайомих потерпілих, опитували жителів села. У підсумку особи зловмисників вдалося встановити, ними виявилися односельці постраждалих. Злочинці були затримані за місцем проживання. Одному із затриманих 26 років, раніше він був судимий за майнові злочини. Іншому - 17. Під час обшуків у будинку одного із затриманих вилучено мобільний телефон потерпілої.
Дозвілля оформление ленты  У Шотландії шикарний будинок розігрують у лотерею. Квиток коштує всього 5 фунтів Житель міста Глазго, розташованого на заході Шотландії, влаштував лотерею, щоб продати свій шикарний семикімнатний будинок, повідомляє Mirror. Батько двох дітей Шамус Фіцсаймонс купив історичний будинок, побудований ще 1745 році, кілька років тому і протягом місяця зробив у ньому косметичний ремонт. Біля старовинного особняка розташований басейн і 40 соток фруктових садів, а в самому будинку, крім спалень і віталень, є більярдна кімната і сауна.    Проте через деякий час новим власникам довелося виставити будинок на продаж. Шамус втратив роботу і оформити іпотеку на особняк не вийшло. Сім'я звернулася в агентство нерухомості, щоб продати таке бажане житло. Стартову ціну в 825 тис. фунтів довелося знижувати кілька разів, проте за рік покупець так і не знайшовся. «Кожна людина, що приїжджає сюди, закохується в це місце, бо це просто фантастичний будинок. Але, на жаль, є не дуже багато людей, які можуть дозволити собі купити його», - розповів власник будинку.  Після невдалих спроб, сім'я вирішила спробувати продати особняк в дещо незвичний спосіб. 46-річний Шамус організував в інтернеті лотерею, один з учасників якої зможе виграти шикарний особняк всього за 5 фунтів. Саме стільки коштує лотерейний квиток, яких нинішні власники планують продати 250 тис. штук.  «Це дійсно чудова можливість для когось придбати дивовижний будинком без іпотеки. Тим більше що житло перебуває в заповідній зоні і природа тут прекрасна», - розповів Фіцсаймонс. Перш ніж оформити і отримати лотерейний квиток, претенденту доведеться відповісти на одне із запитань про будинок. Розіграш старовинного особняка відбудеться 18 грудня 2017 року опівночі.
Події У Львові хулігани розписали неонацистськими гаслами стелу на Площі Синагог Минулої ночі у Львові зловмисники розписали неонацистськими гаслами меморіальну стелу на Площі Синагог у центрі міста. Про це інформує прес-служба Львівської міськради. Згідно з інформацією, інцидент стався о 1:30. Диспетчер «Центру Безпеки Міста» помітив групу людей, які були на території Простору Синагог, і викликав працівників поліції. Після прибуття правоохоронців хулігани втекли, залишивши провокаційні написи, які були нанесені на стелу чорним маркером. Зловмисники потрапили на камери відеоспостереження. У прес-службі місцевої поліції відзначили, що правоохоронці вивчають відеоматеріали, а також встановлюють осіб, причетних до правопорушення. Вирішується питання про відкриття кримінальної справи. Мер Львова Андрій Садовий закликав поліцію розслідувати інцидент якомога швидше. «Такі речі неприпустимі. Я звертаюся до керівників СБУ і поліції якомога швидше знайти винних і вжити до них необхідних заходів», - додав він.
Суспільство Бельгія бореться з Єврокомісією за картоплю фрі Влада Європейського Союзу вирішила заборонити картоплю фрі подвійного обсмажування, але в Бельгії це національне блюдо, за яке вони мають намір боротися. Про це повідомляє The guardian. На думку фахівців Єврокомісії, під час обсмажування картоплі при певних умовах і температурі утворюється акриламід, який є канцерогеном. Вони пропонують перед приготуванням обробляти картоплю паром або окропом. Водночас у Бельгії вважають, що такий крок неминуче зіпсує традиційний смак національної страви. При її приготуванні застосовується подвійне обсмажування: спочатку до готовності, потім при більш високій температурі до хрусткої кірки. Бельгійські політики назвали пропозицію поміняти рецепт злочином проти свого народу. Але в Єврокомісії обіцяють, що зміни покращать ситуацію з вмістом акриламіду в їжі.

Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Натуральне каміння може виступати не тільки як прикраса Кожна людина може підібрати мінерал, який залучатиме д....
більше матеріалів




/-1,3803799152374-/ /-pc-/
Top