Влада Європейського Союзу вирішила заборонити картоплю фрі подвійного обсмажування, але в Бельгії це національне блюдо, за яке вони мають намір боротися. Про це повідомляє The guardian.
На думку фахівців Єврокомісії, під час обсмажування картоплі при певних умовах і температурі утворюється акриламід, який є канцерогеном. Вони пропонують перед приготуванням обробляти картоплю паром або окропом.
Водночас у Бельгії вважають, що такий крок неминуче зіпсує традиційний смак національної страви. При її приготуванні застосовується подвійне обсмажування: спочатку до готовності, потім при більш високій температурі до хрусткої кірки.
Бельгійські політики назвали пропозицію поміняти рецепт злочином проти свого народу. Але в Єврокомісії обіцяють, що зміни покращать ситуацію з вмістом акриламіду в їжі.