counter
Архів Повернутись назад 27 Жовтня 2016
27 Жовтня
Події На Харківщині продавцям сурогатного алкоголю загрожує тюрма Прокуратура Харківської області погодила повідомлення про підозру двом продавцям сільського магазину у Вовчанському районі, які незаконно реалізовували сурогатний алкоголь. Про це зазначено на сайті обласної прокуратури Харківщини. Зокрема, як зазначено в повідомленні відомства, жінки 48-ми та 54-х років у вересні цього року, не будучи оформлені підприємцями та не маючи ліцензії на продаж спиртного, продавали неякісний алкоголь. Сурогат підозрювані купували у посередника. Жінкам інкримінують збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння та смерті. Якщо їхню вину буде доведено, підозрювані можуть сісти за ґрати на 10 років. Зараз прокуратура вирішує питання про обрання жінкам запобіжного заходу.
Політика оформление ленты  Савченко мирно поспала на суді Клиха і Карпюка Народний депутат Надія Савченко, яка з помпою злітала до Москви, щоб, за її словами, підтримати в суді українців Карпюка і Клиха, частину засідання проспала, сидячи в кріслі. Відповідне відео розповсюджують російські ЗМІ. З приміткою, «мовляв, заяви Савченко про мало не смертельну загрозу для неї насправді виявилися пустушкою, а сама українська депутат так розслабилася, що мирно дрімала «в лігві ворога».     Нагадаємо, після засідання Савченко покричали «Слава Україні» і пішла з зали суду. Водночас Святослав Клих під час суду висловив здивування у зв'язку з галасом навколо Савченко, назвавши все «хорошим піар-проектом» і порадив їй «краще зайнятися спортом або наукою». 26 жовтня Верховний суд Росії відмовився скасувати рішення чеченського суду, згідно з яким українським політв'язням Карпюку та Клиху присудили більше 20 років ув'язнення в колонії за нібито участь у війні в Чечні і вбивство російських солдатів.
Події Мочанов розповів страшні подробиці смерті Януковича-молодшого Віктор Янукович молодший, перебуваючи під водою, бився об лід головою, намагаючись пробити його. Місце провалу нещасний просто не бачив і не розумів, як йому вибратися. Вода віднесла Віктора на 12 метрів від машини. Жахливі подробиці загибелі на озері Байкал сина екс-президента України в ефірі skrypin.ua повідомив український волонтер і автогонщик Олексій Мочанов. За його словами, подробиці події він дізнався від спільних знайомих по автогонках, які в той момент перебували поруч із Януковичем. Мочанов повідомив, що, коли автомобіль почав провалюватися, більшість пасажирів встигли вискочити з нього, не замочивши навіть ніг. Покинути авто вже під водою вдалося і Януковичу-молодшому, але він не побачив місце провалу і не зміг вибратися з озера, заявив автогонщик. Він уточнив, що в тому місці, де автомобіль провалився під лід, глибина озера досягала 40 метрів. Нагадаємо, молодший син колишнього президента України Віктора Януковича загинув 20 березня 2015 року на озері Байкал. Автомобіль, яким керував Віктор, виїхав на лід і провалився під воду, внаслідок чого водій потонув. П'ятьом пасажирам з машини вдалося вибратися.
Політика На систему е-декларування здійснюють мережеві атаки На електронну систему декларування доходів чиновників здійснюють мережеві атаки, які ускладнюють доступ до Реєстру. Про це на засіданні НАЗК 27 жовтня заявив представник ДП "Українські спеціальні системи" Костянтин Голтвяниця, передає кореспондент АСН". "З'ясувати технічно, хто це робить, дуже складно. Технічно фактично неможливо. Ці атаки загрожують проблемами не з даними, вони нікуди не дінуться, а з доступом до системи… Але той, хто хоче подати декларацію, подає її. Все, що залежить від нас, ми виконуємо. Реальна робота йде так, як вона має йти", - сказав він.  За його словами, атаки загрожують тим, що буде неможливий доступ до системи та реєстру. Водночас директор Департаменту Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Циплинський підтвердив: "Нами були зафіксовані саме мережеві атаки до системи електронного декларування". 
Події оформление ленты  У Донецькій області дитина замерзла до напівсмерті, а лікарі відправили її в морг У Волноваському районі Донецької області дворічна дитина, вийшовши на вулицю посеред ночі, не змогла зайти назад і замерзла до напівсмерті. Лікарі, які прибули на місце трагедії, не змогли вчасно розпізнати, що малюк подає ознаки життя, і відправили дитину в морг. Жахливу ситуацію описав на своїй сторінці в соцмережі Начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. За словами Аброськіна, інцидент стався в селі Володимирівка після того, як сім'я дитини відзначала день народження мами. Батько пішов на роботу в нічну зміну, а коли повернувся, виявив на вулиці молодшого сина без ознак життя. Лікар швидкої допомоги констатував, що хлопчик мертвий. І лише за кілька годин після перевезення тіла нещасної дитини в лікарню молодий лікар випадково помітив у нього ознаки життя. У реанімації малюкові вдалося запустити серце, але мозок і легені вже були мертві. Дитина померла. Хто винен у смерті дитини, як розвивалися події з надання медичної допомоги, тепер розбиратимуться слідчі підрозділи, повідомив Аброськін
Політика В Агентстві з запобігання корупції нараховували собі величезні премії «за роботу до виснаження» Члени НАЗК нараховували собі підвищену в кілька разів зарплату за "моральний" і "фізичний" пресинг. Про це 27 жовтня на позачерговому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції заявила його голова Наталія Корчак, передає кореспондент АСН. "Ми розуміємо проти всіх і вся... Але сам факт, що декларації подаються, сайт оновлюється, ті, хто хоче подати декларацію, їх подає... Ми готуємося до широкої інформаційної кампанії, щоб другий етап електронного декларування відбувся. Ми сподіваємося, що наші пропозиції до бюджетного комітету щодо виділення нам коштів, зокрема з державного бюджету, будуть затверджені. Щоб ми закупили обладнання, а не як маленькі діти викручувалися в межах обмеження ресурсів", - сказала вона. Корчак визнала, що членам НАЗК дорікають і роблять багато зауважень щодо заробітної плати. "Але працівники під важким пресом, як моральним, так і фізичним, працюють практично до виснаження", - сказала вона. Раніше чотири члени Національного агентства з запобігання корупції щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки і премію в розмірі місячної зарплати. Як повідомляють журналісти програми "Схеми", в результаті цього замість одного стандартного окладу члени НАЗК отримували чотири.
Політика У КСУ вирішують, чи не замалий оклад у суддів в 10 "мінімалок" Конституційний суд України у формі письмового слухання розпочав розгляд справи за конституційним поданням Верховного суду щодо конституційності положень ч. 3, 10 ст. 133 закону “Про судоустрій і статус суддів” у редакції закону “Про забезпечення права на справедливий суд”. Суддя-доповідач по даній справі Наталія Шаптала зазначила, що Верховний суд України просить Конституційний суд визнати неконституційними, тобто такими, що не відповідають ч. 1 ст. 8, ч. 1 ст. 126 Конституції, положення ч. 3, 10 ст. 133 “Про судоустрій і статус суддів” у редакції закону “Про забезпечення права на справедливий суд”, які передбачають, що посадовий оклад судді місцевого суду встановлюється в розмірі десяти мінімальних заробітних плат, та що суддя, який не здійснює правосуддя (крім випадків тимчасової непрацездатності та перебування у щорічній оплачуваній відпустці) не має права на отримання доплат до посадового окладу. У Верховному судді вважають, що такі обмеження порушують гарантії незалежності суддів у частині належного матеріального забезпечення державою рівня суддівської винагороди і неможливості зменшення її розміру. Також Шаптала зазначила, що Конституційний суд отримав ряд висновків наукових і державних установ з приводу даного подання. Більшість з них вважають, що ці положення, безумовно, неконституційні і підлягають скасуванню Конституційним судом.   Однак у державній судовій адміністрації заявили, що в принципі обмеження суддівської винагороди неконституційне, але його розмір залежить від фінансових можливостей держави. А в КМУ і у Президента вважають, що дані обмеження окладів є конституційними, виходячи з того, що оплата праці судді залежить від фінансових можливостей держави, а обов'язок держави — належне матеріальне забезпечення кожного громадянина.
Суспільство оформление ленты  Кияни принесли Кличку пеньки від знищеного лісу з Національного парку До дверей київської мерії вийшли захисники лісу в урочищі «Бичок», що в Голосіївському районі столиці. Хоча воно входить до складу Національного парку «Голосіївський», дерева там рубають нещадно. З місця вирубки активісти принесли десяток пеньків і вимагали від градоначальника Віталія Кличка зупинити знищення дерев. Як розповідають кияни, цю частину нацпарку було передано в оренду комерційній структурі ТОВ «Авеста-Буд», і в серпні цього року частину заповідного урочища «Бичок» було знищено. На місці вирубки забудовник вирішив розташувати автозаправку. На початку жовтня Господарський суд Києва скасував договір оренди з ТОВ «Авеста-Буд». На основі цього рішення до порядку денного сесії КМДА було внесено питання про розірвання договору. Розгляд його було заплановано на сьогодні. «Ми проти знищення заповідного урочища «Бичок», - говорить активіст Михайло Погребиський. - Сьогодні ми тут, щоб закликати київських депутатів прийняти справедливе рішення. На нашому боці суд, закон, нас підтримує Міністерство екології та навіть Київзеленбуд, а також профільний комітет Верховної Ради з питань екології. В оренді у забудовника знаходяться 2,6 гектара заповідної землі. Зараз там уже 40% лісу знищено. Забудовник незаконно зареєстрував своє майно, за фактом чого вже відкрито кримінальне провадження прокуратурою міста Києва».
Суспільство Путін дав російське громадянство українському мільярдерові Шифріну і його дочці Український мільярдер Едуард Шифрін разом з донькою отримали громадянство Росії. Про це сказано в указі російського президента, опублікованому на офіційному порталі правової інформації. У Шифріна було британське громадянство. Його дочка Софія Роза народилася в 2002 р. у Великій Британії, вона є підданою цієї держави. Місцеві закони дозволяють громадянам мати подвійне громадянство. Едуард Шифрін народився в 1960 р. у Дніпропетровську. Після закінчення школи поїхав до Москви, вчився в Інституті сталі і сплавів. Він був однокласником екс-міністра транспорту України Євгена Червоненка. Бізнесмен - співзасновник холдингової компанії Midland Group, що займається металургійним виробництвом, судноплавством, нерухомістю, а також сільським господарством. За інформацією Forbes, Шифрін інвестував 12 млн доларів США у фільм «Залюднений острів» Федора Бондарчука. У 2010 році він зайняв 773-е місце в світовому рейтингу мільярдерів за версією журналу Forbes.
Економіка Гройсман повторив мантру, що збільшення мінімальної зарплати не спричинить інфляції Збільшення мінімальної заробітної плати удвічі до 3200 грн відповідає загальному балансу бюджету та не спричинить інфляційних процесів і не зашкодить бізнесу, натомість це рішення сприятиме забезпеченню справедливої системи оцінки праці у країні.  Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання журналістів у Парижі, повідомили АСН в прес-службі уряду. "За рахунок того, що ми проведемо детінізацію заробітних плат, за рахунок того, що ми почнемо виплачувати справедливу заробітну плату, бюджет буде збалансований. Дефіцит не буде перевищений більше ніж на 3%. Жодних проблем у нас не буде. Я це просто підтверджую і підкреслюю. Це все відповідає нашому загальному балансу", - наголосив він. Голова уряду при цьому зазначив, що після прийняття такого рішення треба перебалансувати бюджет, але загальні цифри бюджету та дефіцит не зміняться.
НАЗК заступило на цілодобове чергування до 30 жовтня НАЗК працюватиме цілодобово до 30 жовтня. Щоб усі змогли подати е-декларації.  Про це 27 жовтня на позачерговому засіданні  Національного агентства з питань запобігання корупції заявила Наталія Корчак, передає кореспондент АСН.  "Ми звертаємося з пропозицією організувати цілодобове чергування впродовж сьогоднішнього дня та закінчуючи терміном подачі електронних декларацій, це 30 жовтня", - сказала Корчак.  У свою чергу голова Комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв після засідання НАЗК повідомив, що особисто буде говорити з головою Нацполіції  України, щоб "правоохоронні органи розібралися у тому: хто винен у тому, що сайт почав "виснути", "лягати"... хто за цим стоїть".  Нардеп впевнений, що багато його колег та чиновників були дуже зацікавлені у тому, щоб система зависла. Вони сподівалися до кінця, що не зможуть подати електронні декларації. Тепер важливо протриматися останні чотири дні. 
Події оформление ленты  В Одесі п'яні мажори на BMW вбили в ДТП двох людей і з ножем напали на свідка У центрі Одеси сталася серйозна ДТП, в результаті чого двоє людей загинули, троє постраждали. Втікаючи з місця аварії, винуватець з ножем напав на перехожого, передає УНІАН, посилаючись на прес-секретаря управління патрульної поліції Одеси. Напередодні, 26 жовтня, о 21:30 з боку вул. Катерининської по вул. Велика Арнаутська на великій швидкості їхав BMW X5 білого кольору. У цей момент по Преображенській на перетині з Великою Арнаутською виїхав «Москвич». «За словами очевидців, BMW проїхав на червоний сигнал світлофора, через що сталося зіткнення двох автомобілів. Від удару BMW X5 відкинуло на зупинку», - говорить прес-секретар. Від сильного удару «Москвич» зупинився за 30 метрів від іномарки. Водій і пасажир «Москвича» загинули на місці. В результаті наїзду на зупинку постраждало три людини. У жінки 1982 року народження закритий перелом лівого стегна, перелом лівої гомілки, тупа травма живота та грудної клітки, рубані рани лоба. У чоловіка 1980 року народження травматична ампутація лівої гомілки, а також закритий перелом правої гомілки. Ще один потерпілий - чоловік 1988 р.н. У нього закритий перелом правої гомілки, ампутація лівої ноги в районі гомілки, перелом правого коліна, шок 2-го ступеня. За словами свідків, у BMW X5 перебувало двоє людей, які після аварії почали тікати з місця ДТП. Водій і пасажир, за словами свідків, мали ознаки алкогольного сп'яніння. Один з очевидців намагався затримати підозрюваних, але винуватці аварії йому нанесли колото-різані рани ножем. Під час огляду іномарки поліцейські знайшли пістолет Форт-12, який був вкрадений у Києві. У салоні знайдено документи водія.  
Уряд обіцяє подати до другого читання проект бюджету з «мінімалкою» в 3200 грн - Гройсман Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики закласти показник збільшення мінімальної заробітної плати удвічі до 3200 грн до проекту державного бюджету на 2017 рік, до другого читання законопроект буде поданий з мінімальною заробітною платою у 3200 грн. Про це Гройсман сказав, відповідаючи на запитання журналістів у Парижі, повідомили АСН в прес-службі уряду. "Жодних негативних фінансових економічних наслідків це не буде мати. Які можуть бути негативні наслідки, якщо люди почнуть отримувати свою зароблену заробітну плату?" – зазначив Гройсман. Прем’єр-міністр також наголосив, що чесний бізнес не постраждає від запровадження такого рішення. Він зазначив, що уряд мав завдання: знайти формулу, за якою було можливо забезпечити реальне зростання мінімальної заробітної плати для українських громадян вдвічі. "Наше завдання сьогодні і всіх роботодавців – оцінити належним чином працю українців. Дати людям нормальну можливість нормально розпочати жити. Завдання – щоб люди почали отримувати гідну заробітну плату. Це наш виклик для всіх", – сказав він. "Я б дуже хотів, щоб людям в Україні було за що жити. Не можна, щоб було так, як це було багато років, коли люди працювали важко, а отримували копійки, а ті, у кого вони працювали, отримували надприбутки. Має бути соціальна справедливість, - зазначив глава уряду. - Настав час, коли бізнес, економіка розвивається й інвестує кошти в громадян України".
Суспільство Вирвані з Донбасу. Кому з переселенців пощастило почати життя спочатку Станом на середину жовтня, за інформацією Міністерства соціальної політики України, згідно з посиланням на управління соціального захисту населення в регіонах, взято на облік 1 млн 360 тис. 898 сімей вимушених переселенців із Криму та Донбасу. З них 1 млн 14 тис. 545 сімей звернулися за отриманням соціальної допомоги для оплати оренди житла, а 936 тис. 54 сім'ям таку допомогу було призначено. За інформацією відомства, від початку поточного року на виплату соцдопомоги переселенцям спрямовано 2,67 млрд грн.   Це суха статистика. Проте за нею -  конкретні людські долі, трагедії та виклики, з якими мають боротися ті, хто вимушений бігти від війни.   "Ми кинули все: двоповерховий приватний будинок з новим ремонтом, всі меблі, техніку. Сіли з дружиною, яка теж працює лікарем, дітьми, зібрали якісь речі та просто виїхали на автівці, коли все тільки починалося", - розповів АСН 43-річний лікар-проктолог Віктор з Луганська.   "Я залишив все. У Києві ми вимушені були починати з нуля. Не люблю говорити пафосні речі, але я особисто ненавиджу Путіна", - додав медик, у якого все добре в столиці. Він та його дружина без проблем знайшли роботу у приватній клініці. Винаймають житло. Та не відчувають упередженого ставлення киян.   Очевидно, це пов'язано все ж з тим, що хороші руки лікаря потрібні усюди та завжди. Тобто висококваліфіковані кадри, які мали гроші та роботу "там", і "тут" почувають себе абсолютно комфортно.   За проросійські погляди можуть не взяти на роботу   Проте так не у всіх. 25-річна Христина, батьки якої залишилися у звільненому Слав'янську, так і не може знайти роботу у столиці. І хоча вона де-юре не є біженкою, в столиці "її постійно цькують за проросійські погляди", якихвона не приховує. Вона кілька разів намагалася повернутися до рідного міста, але там взагалі роботи немає... "Вмію роботи манікюр. Але на роботу теж не так просто влаштуватися. Треба купу довідок, а це гроші", - розповіла вона.   37-річний Сергій з Донецька, у якого там вбили і матір, і батька, пішов на фронт. Російськомовний хлопець, який прямо говорить, що завжди голосував за Януковича, захищав нас із вами майже 1,5 року зі зброєю в руках. До рідного міста повертатися і не думає. Навіть у разі звільнення від окупантів. "Мене вже нічого не пов'язує з ними. Ми різні люди", - холодно говорить він. Як в учасника АТО та ВПО, у нього особисто не було проблем з тим, щоб знайти роботу за своїм фахом програміста. Та все ж він, той, який стріляв у ворога, стверджує, що упереджене ставлення до "жителей Донбасса" насправді є і він його відчуває у побуті.   "Ті, хто зі Сходу, сприймаються або як "крутелики" на джипах та з золотими ланцюжками "у палець". Або як "гопота" у спортивних штанях "абибас", яка займається лише крадіжками чи нюхає клей. Але ж це не так!" - впевнений Сергій.   Хто не відчув себе прийнятим   Яке ж насправді соціальне самопочуття тих, хто переїхав з анексованого Криму та окупованих частин Донецької та Луганської областей?  Так, правовий аналітик ВБФ "Право на захист" Валентина Кузик розповіла, що, відповідно до всеукраїнського опитування, яке проводилося у липні-серпні 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології в усіх областях України (опитано 1500 мешканців приймаючих громад та 1003 внутрішньо переміщені особи), 61% переселенців не зазнають упередженого ставлення до себе. Лише кожен 5-й біженець говорив про "якесь не таке" ставлення до нього. 11% - все ж зазнають упередженого ставлення періодично, а 3% - постійно. Найчастіше "дискримінаційне ставлення" переселенці відчували від роботодавців чи орендодавців, які не хотіли брати на роботу чи здавати житло лише з причини статусу біженця. "Переважно про упереджене ставлення говорять старші люди, які переїхали з першими хвилями переселених. Також ті, хто проживає у невеликих селах та містах і в центральних областях та місті Києві", - зазначила керівник дослідження, співробітник Київського міжнародного інституту соціології Марина Шпікер.   Зі свого боку мешканці приймаючих громад декларують переважно позитивне - 43% - або нейтральне - 44% - ставлення до ВПО.   Проте негатив також є. І основна причина - політичні погляди. Тобто водорозділ по лінії Крим – Донбас – Центр - Захід, на жаль, є. Дослідження виявило, що майже третина мешканців приймаючих громад - 29% - вважає, що допомагати треба тільки переселенцям з проукраїнськими поглядами. А 27% - взагалі покладають на внутрішньо переміщених осіб провину за конфлікт на Донбасі.   "Хоча люди, що поділяють ці погляди, - у меншості. Їхнє ставлення може підсилювати відчуття дискомфорту внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах", - додала Шпікер.   Експерти також відзначають, що "приймаюча сторона" негативно ставиться до переселенців з причини того, що це "звужує і без того вузькі можливості знайти роботу, а переселенці готові на будь-яку роботу та демпінг". Друга найпоширеніша причина – це погіршення криміногенної ситуації. "Наприклад, саме в Києві найчастіше згадують збільшення кількості крадіжок та злочинів, пов'язуючи чомусь не з економічною ситуацією в цілому, а лише з переселенцями", - говорить аналітик.   Підтримка біженців владою – лише на словах   Водночас опитування показало, що права третини біженців - 31% - систематично порушувалися. Найбільш типова сфера порушення прав пов'язана з отриманням соціальних виплат та пільг від держави. На другому місці - оренда житла. На третьому - сфера працевлаштування.   Так, менеджер гуманітарних програм Internews Олена Виноградова констатувала, що, на привеликий жаль, держава, незважаючи на всі заяви про підтримку переселенців, відкриття центрів, сайтів, на практиці не забезпечує внутрішньо переміщених осіб у першу чергу безкоштовною вторинною правовою допомогою. "Єдиними помічниками переселенців залишаються громадські організації... Попри усі заяви уряду щодо відновлення соціальних виплат внутрішньо переміщені особи найбільш часто звертаються з питанням про шляхи відновлення порушеного права на соціальну допомогу та пенсії", - додала вона.   Майже 50% усіх скарг внутрішньо переміщених осіб стосуються порушених прав, переважно з припинення соціальних виплат чи дискримінаційного ставлення до виплат.   За її словами, від початку літа уряд запровадив новий механізм перевірок ВПО щодо інвентаризації для забезпечення соцвиплат. І хоча уряд обіцяв закінчити ці перевірки, деякі переселенці отримують виплати ще за січень минулого року.   Друга категорія скарг стосується проблем усіляких оплат, починаючи з житлово-комунальних та інших, виплат пенсій та інших соціальних зобов'язань.   Третя найбільш розповсюджена категорія скарг ВПО стосується захисту порушених прав на землю, рухоме чи нерухоме житло. Також, за її словами, наразі не урегульовано питання щодо державної компенсації тим, хто втратив своє житло, будинки та майно через воєнні дії.     Back in Donbas?   Попри всі проблеми більшість переселенців - 58% - все ж не збирається змінювати місце проживання. Тільки 36% - сподіваються повернутися додому, якщо з'явиться така можливість. "Шість із десяти внутрішньо переміщених осіб хотіли б бачити більше матеріалів у медіа, присвячених їхнім проблемам. На їхню думку, основний недолік у нинішній практиці - брак корисної інформації. Наприклад, половина опитаних й досі не знає, тобто третій рік як триває конфлікт, де можна отримати фінансову чи матеріальну допомогу в разі потреби", - сказала Шпікер.   Тому наша спільна мета - працювати разом на те, щоб усім українцям жилося комфортно, незалежно від місця проживання. А головне, щоб повернути наші території.  
Суспільство МЗС Білорусі: Українські диспетчери погрожували літаку «Белавіа» бойовими винищувачами Білорусь розшифрувала радіопереговори і має докази, що підтверджують загрози з боку диспетчера про застосування військової авіації України. Рейс «Київ - Мінськ», який летів 21 жовтня в білоруську столицю, був повернутий до київського аеропорту українським диспетчером, який погрожував підняти в повітря винищувачі в разі відмови персоналу лайнера виконувати його команди. Розшифровка переговорів між ними підтверджує це, інформує прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик під час брифінгу, повідомляє «Диалог.UA». За словами співрозмовника, диспетчер говорив тільки те, що йому наказав відомство. «З розмови зрозуміло, що це не ініціатива диспетчера, а зазначене певне відомство, що віддавало команди», - заявив Мирончик. За його словами, розшифровка радіопереговорів може бути опублікована, якщо Україна не відреагує на цю подію. 21 жовтня командиру літака «Белавіа», який летів до Мінська з Києва, надійшло повідомлення повернути борт до столиці України. У разі відмови український диспетчер пригрозив підняти в повітря винищувачі для перехоплення повітряного судна. Після посадки з рейсу зняли антимайданівця Армена Мартиросяна, який раніше переїхав до Москви і працював у пропутінських ЗМІ.
Події Двом посадовцям ДП «Південна залізниця» оголосили підозру Двоє чиновників ДП ​​«Південна залізниця» підозрюються в привласненні понад 3 млн грн бюджетних коштів. Про це інформує прес-служба прокуратури Київської області. Досудове розслідування встановило, що зазначені посадові особи, вступивши у змову з раніше судимим чоловіком і використовуючи підконтрольні останньому фірми, в 2013-2014 роках здійснили держзакупівлі комплектуючих виробів з порушенням закону і за завищеними в декілька разів цінами. Сума збитку, якого було завдано державі в результаті таких дій, становить близько 3 мільйонів гривень. В рамках кримінальної справи двом керівникам державних підрозділів зазначеного підприємства було повідомлено про підозру за статтею 191 частини 4 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Під Києвом прикрили елітний бордель з 40 «нічними метеликами» Під Києвом поліція затримала угрупування, яке займалося звідництвом та сутенерством на території столиці та області. Про це інформує прес-служба Нацполіції Києва. «У четвер, 27 жовтня, вночі Фастівська поліція викрила і припинила діяльність злочинного угруповання, учасники якого займалися звідництвом на території Києва та області з кінця минулого року», - сказано в повідомленні. Сутенери були затримані при отриманні грошових коштів. Організатором угруповання стала 44-річна мешканка Луганської області, яка залучила до роботи в секс-індустрії близько 40 дівчат від 18 до 35 років. «Свої послуги «жриці кохання» надавали на орендованих квартирах і готелях від 1000 грн до 1000 доларів США за годину. Основну частину грошей повії віддавали організатору», - передає прес-служба. В ході обшуків з борделів було вилучено 70 грамів наркотичного засобу «амфетамін», гроші, блокноти з контактами клієнтів і графіком виходу дівчат на «роботу». Розпочато кримінальну справу.
Суспільство Договори з лікарями і все ще недоступні ліки. Українське обличчя страхової медицини З 2017 року у МОЗ анонсували перехід на медичну систему страхування. Точніше, запровадження її первинної ланки, що розпочнеться з другого півріччя наступного року. У профільному відомстві уже презентували навіть її модель. Згідно з нею, пацієнти матимуть пакет гарантованих медичних послуг на етапі первинної медичної допомоги, які покриватиме держава, і зможуть обирати лікаря та заклади, у яких лікуватимуться самостійно. Та, схоже, така «система страхування» майже нічим не відрізняється від того, що існує зараз. По суті, українці як отримували безкоштовні консультації лікарів, так їх отримуватимуть і при запровадженні державного страхування. І більше нічого… Депутати та самі ж лікарі запевняють, презентована первинна ланка медичного страхування створить нерівні умови оплати праці лікарів та навряд чи допоможе зробити надання медичних послуг українцям більш якісним.  Медичну страховку покриватимуть за рахунок податків У Міністерстві охорони здоров’я констатували, що вже з 1 січня 2017 року візьмуться за впровадження системи змін на первинній ланці медичного страхування. Українців одразу заспокоїли, додаткових коштів за впровадження такої системи вони платити не будуть. Фінансуватись страхова медицина буде за рахунок загальної системи оподаткування, причому розмір зборів не збільшуватиметься. Тобто частина податків, які сплачують українці, йтиме на покриття витрат страхової медицини. А от який саме відсоток зборів припадатиме на медичне страхування, в МОЗ наразі не знають. Акумулюватися кошти будуть не у новоствореному Фонді чи страховій компаній, як заведено у деяких країнах, а у державному бюджеті. Управляти ж цими грошима буде нова структура - «Національна служба здоров’я».   «Створюється оператор бюджетних коштів, який матиме назву «Національна служба здоров’я». Вона використовує акумульовані в бюджеті кошти як страховик. Вона укладає договори з медичними закладами і платить медичним закладам за цими договорами за конкретні медичні послуги для людей, які зробили внески в програму медичного страхування», - пояснив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк. Агенція медичного страхування буде незалежним центральним органом виконавчої влади. І при цьому підпорядковуватиметься Кабміну. Проект постанови щодо створення такої агенції уже направлений на розгляд в уряд. Аналогічна модель (податки-бюджет-агенція) діє у Великій Британії, Італії, Іспанії, Канаді та в Скандинавських країнах. Держава платитиме лікарям по 210 грн на рік за кожного українця Основною зміною, яка передбачена при запровадженні страхової медицини, є те, що людина зможе самостійно обирати лікаря (сімейний лікар, терапевт, педіатр), у якого буде обслуговуватись. Обрати можна буде і лікаря, який працює в приватному медичному закладі. При цьому немає прив’язки до місця проживання чи прописки. З цим лікарем українець укладає угоду, в якій прописано, які саме медичні послуги входять у так званий «пул», за який платить держава. «Коли пацієнт вибирає лікаря, він підписує з лікарем угоду. Угода описує, що є допомогою на первинній ланці. Перший напрям роботи – це рання діагностика, раннє виявлення захворювань, другий – лікування. Лікар первинної ланки лікує все, що не лікує спеціаліст. І третє – це направленість, він повинен бути навігатором пацієнта в системі охорони здоров’я, якщо пацієнт все таки захворів і він не може його вилікувати», - пояснив Ковтонюк. Однак, чи входитиме у перелік послуг, які покриватимуться страхуванням, надання лабораторних послуг, у МОЗ поки сказати не можуть. «На сьогодні моя команда проводить розрахунки, ми хочемо перевірити, чи зможемо ми вже наступного року внести сюди лабораторні послуги. Дуже хочеться, але нам також хочеться, щоб у межах існуючого фінансування, яке в нас є, ми могли платити лікарям достойні кошти. Якщо ми будемо бачити, що ми не можемо, ми залишимо лабораторні послуги на пізніше», - заявив Ковтонюк. А кошти лікарям первинної ланки будуть платити чималі. Зі слів заступника міністра охорони здоров’я, кожен лікар зможе укласти договори не більше як з 2 тисячами пацієнтів. За кожного українця держава платитиме медпрацівнику фіксований річний тариф – у середньому 210 грн. При цьому за дітей, вагітних та пенсіонерів платитимуть більше. Тож, якщо лікар буде вести максимально дозволену кількість пацієнтів, його місячна зарплата складатиме близько 35 тисяч грн!   Усі договори лікарів з пацієнтами будуть внесені в єдину електронну систему Якщо пацієнт не буде задоволений роботою лікаря, він зможе його поміняти. Усі дані будуть вноситись до єдиної електронної системи, через яку новостворена агенція зможе перевіряти якість надання послуг лікарями. «Коли пацієнт приходить до лікаря і укладає з ним угоду, це повинно потрапити в єдину загальну систему і агенція повинна це бачити, там має бути зазначено все, що лікар для пацієнта зробив, куди він його спрямував. Тільки так ми зможемо ефективно контролювати і ефективно платити, бо кошти повинні ходити за пацієнтом і без ручного розподілу», - зазначив Ковтонюк. У МОЗ пояснюють, медичне страхування розпочали з сімейних лікарів, оскільки це світова практика. Первинна допомога в ефективно працюючих системах у світі покриває понад 80% всіх медичних звернень. В Україні так вже склалося, що українці не надто довіряють лікарям і звертаються в медзаклади за допомогою вже тоді, коли не можуть впоратись із захворюванням самотужки. Тож не дивно, що, за статистикою, до сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів в нашій країні звертаються лише  в 20% випадків. У той час як, за цифрами МОЗ, система первинної допомоги здатна за 20-30% бюджету, передбаченого на медицину, вирішити до 80% медичних проблем громадян. Сімейний лікар, педіатр та терапевт отримуватимуть до 35 тис. грн на місяць Таким нововведенням не задоволені самі ж медичні працівники. У профспілці працівників охорони здоров’я нарікають на соціальну нерівність лікарів різних категорій. Адже при тому, що педіатри, терапевти та сімейні лікарі отримуватимуть на місяць до 35 тисяч гривень, у тих же хірургів зарплатня залишається такою ж, як і нині, – в межах 4 тис. грн. «Ось така «соціальна справедливість» у лапках. Так і вимальовується, що тільки цим категоріям лікарів - терапевтам, сімейним лікарям, педіатрам - надається така можливість, всі інші, на жаль, не потрапляють... Ми, профспілки, будемо висловлювати свою претензію, що не можна забивати такий клин між лікарями різної спеціалізації», - обурюється представник профспілки працівників охорони здоров’я Галина Галіусова.  У профспілці підрахували, якщо всі 42 мільйони українців укладуть угоди з лікарями первинної ланки, то лише на зарплати цим медпрацівникам у бюджеті має бути закладено 84 млрд грн. І це при тому, що, зі слів Галіусової, загальний  обсяг фінансування всієї системи охорони здоров’я склав близько 50 млрд грн. Водночас медпрацівники не розуміють, чим нинішня система надання медичних послуг на первинній ланці відрізнятиметься від так званої «страхової моделі». «Питання в тому, що саме буде входити в гарантований перелік послуг. Нам поки говорять тільки про консультації, бо з лабораторними дослідженнями питання у них не вирішене, з флюорографією, УЗД, діагностикою не вирішене. Тому сьогодні поки виходить, що нам гарантують тільки консультацію», - зазначила Галіусова.   Єдине, що зміниться, – українці самостійно обиратимуть лікаря Благі, здавалося б, наміри керівництва МОЗ вщент розкритикувала і народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Тетяна Донець. На її думку, з тієї моделі, яку презентували у відомстві, випливає: єдине, що зміниться наступного року, це можливість самостійно обирати собі лікаря. «Я не вважаю, що це форма страхування, і не вважаю, що це впровадження страхової медицини. До того ж саму систему фінансування ми абсолютно не змінюємо – у нас як були бюджетні кошти, так і залишились. Більше того, ми не розуміємо: їх буде менше чи більше», - обурюється Донець. Створення ж нової агенції, яка управлятиме коштами, що передбачені на медичне страхування, теж несе додаткові ризики. На думку народного депутата, така структура не матиме відповідальності за свої дії, оскільки лише розподілятиме бюджетні кошти, а не управлятиме ними. «Ми створюємо на сьогодні паралельну структуру МОЗ, тобто фактично ми мали б створити дійсно нормальний страховий фонд, але ми створюємо якусь агенцію. Якби це був фонд, він мав би відповідати за свої вчинки, а така агенція, вона начебто не може збанкрутувати, бо фінанси не її, а з бюджету, тобто немає відповідальності. До того ж на сьогодні ми абсолютно чітко розуміємо, що ця структура буде підпорядковуватись Кабміну, тобто абсолютно політична впливовість», - зазначила депутат. Додаткові кошти будуть витрачені і на створення цієї агенції, адже планується, що її відділення діятимуть не лише в Києві, але й у кожному обласному центрі. А, як відомо, цей процес зазвичай виливається в кругленьку суму.  Чимало коштів необхідно буде і на створення єдиної електронної бази договорів між пацієнтом та лікарем. У міністерстві кажуть, що вже знайшли міжнародного кредитора на цей проект. Та виникає запитання: чи у кожному українському селі є інтернет, який потрібен лікареві, щоб внести дані у систему? «Ми маємо розуміти, що ми повинні провести інтернет в останнє село України, бо інакше є запитання, а звідки ви знаєте, у мене контракт у одного лікаря чи у п’ятьох. Доки не будуть всі лікарі покриті не лише комп’ютерами, але й інтернетом, ця система не запрацює. Я не вірю, що СОФТ на сьогодні буде зроблений і впроваджений упродовж 2017 року», - наголосила Донець. Українцям варто відшкодовувати вартість ліків, а не консультацій Та й загалом, на думку депутатки, МОЗівці розпочали так звану реформу не з того. Основна проблема українців сьогодні - це абсолютно недоступні ціни на ліки. Тож особливого ефекту від впровадження новинки у вигляді «безкоштовних консультацій» у поліклініках при тому, що в людей немає можливості придбати потім приписані лікарем медпрепарати, не бачить. «Тому, для того щоб повернути людей до профілактики, ми мали б впровадити страхову медицину на ліки. Якщо б держава сьогодні сказала, що покриває, наприклад, перелік ВООЗ життєво необхідних ліків, це буде безкоштовно, але для того, щоб це отримати, треба піти до лікаря, він дасть рецепт і держава погасила б, тоді ми розуміємо, що люди починають ходити до лікаря, бо вони отримають це безкоштовно», - пропонує нардеп. Медичне страхування запрацює з другої половини 2017 року Тим часом у МОЗ від своїх намірів не відмовляються. І вже з другої половини 2017 року планують повністю запустити в дію модель медичного страхування первинної ланки. Водночас додають, доки не вдосконалять цей етап страхування, за наступні не братимуться.
Політика Як НАЗК сама губить систему е-декларування     Час "Ч" для всіх чиновників та політиків, за Законом "Про очищення влади", спливає 30 жовтня, коли усі мають подати свої декларації в електронному вигляді. Але система дала збій. Очікуваний та прогнозований всіма, крім НАЗК. Бо усі кинулися подавати декларації  "чомусь" в останні дні. Хто в цьому винен? І чи притягнуть до відповідальності винних за явно умисний та штучний саботаж виконання норм закону - питання риторичне.   Як увіпхати «невпихуване»?   За чотири дні до "судилища" система, лише за офіційним підтвердженням НАЗК, «лягала» тричі! Так, керівник апарату НАЗК Ігор Ткаченко повідомив, що перший збій системи стався у зв'язку з тим, що поряд з надмірним навантаженням на систему було одночасне завантаження оновлень кожного користувача.   "Понад 7 тис. оновлень пішло у користувачів, які вперше зареєструвалися. Минулого тижня ми фіксували дуже велику кількість декларантів, які не реєструвалися в системі до останнього тижня. Це був перший збій, який ми зафіксували. У нас відразу в реєстрі зареєструвалося 7 152 користувачі за 25 жовтня",  - сказав Ткаченко.   За його словами, система знову запрацювала 26-го, але було зафіксовано другий збій. Він стосувався сайту НАЗК, через який користувачі заходили у систему, оскільки офіційний веб-ресурс є одним із способів входу в систему.   "Ми оперативно розмістили інформацію, що радимо заходити безпосередньо на портал НАЗК. Це той ресурс, який містить реєстр декларацій і систему автентифікації користувача в системі. Третій збій стався через те, що в системі автентифікації Міністерства юстиції сталася затримка сесії користувачів, які використовують ключі АЦСК Міністерства юстиції. Тобто система бере ключ (один із ключів є ключем Міністерства юстиції), обробляє його і відповідає нашій системі е-декларування, чи коректним був вхід. У зв'язку з тим, що час сесії перевищив п’ять секунд, стався збій", - додали в НАЗК.   При цьому там "кивають" на ДП "Українські спеціальні системи". До речі, така "гра в футбол" між НАЗК, ДП "Українські спеціальні системи" та Держспецзв'язко триває вже не перший місяць. То вони "ключі" не можуть поділити, то звинувачують один одного у затримках. Інакше кажучи, "я не я, і хата не моя". Все це "дурно пахло" ще у вересні та було схоже на мовчазну взаємну змову, коли вказівки давалися зовсім з інших кабінетів.   Атаки невидимих ворогів декларування   Тепер же в ДП "Українські спеціальні системи" взагалі повідомили про "атаки", які і стали причинами збою у роботі системи. Так, представник ДП Костянтин Голтвяниця на позачерговому засіданні НАЗК 27 жовтня виправдовувався: "Ми працюємо практично в цілодобовому режимі. Виникає багато запитань щодо атак на НАЗК. Але той, хто хоче подати декларацію, подає її. Все, що залежить від нас, ми виконуємо. Реальна робота йде так, як вона має йти".   На уточнююче запитання журналістів щодо характеру атак на електронну систему він повідомив, що атаки ускладнюють  доступ до Реєстру е-декларацій, але встановити джерело таких атак "технічно неможливо"! Тобто, система національного рівня піддається атакам ззовні, а встановити джерело, не говорячи про те, щоб забезпечити безпеку системи заздалегідь, неможливо!   У свою чергу, директор департаменту Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Циплинський теж підтвердив:  "Нами були зафіксовані саме мережеві атаки на систему електронного декларування".   У відповідь голова НАЗК Наталія Корчак пообіцяла, що її люди будуть працювати цілодобово:   "Ми звертаємося з пропозицією організувати цілодобове чергування впродовж сьогоднішнього дня та закінчуючи терміном подачі електронних декларацій", - зазначила вона і додала, що НАЗК визнає недостатньою роботу для забезпечення адміністрування системи.   При цьому член НАЗК Руслан Радецький повідомив:  "Процедура подання декларацій триває, є проблеми. Але зараз цифра поданих декларацій вже сягнула 52 тис.".   НАЗК продовжує отримувати скарги на збої в системі. Лише протягом двох днів надійшло більше 200 скарг на те, що система не приймає дані.   Муки декларування чиновників та їхніх помічників   На сайт справді можливо зайти лише з енної спроби, що, очевидно, не може витримати тендітна психіка нардепів. Саме тому народні обранці в соцмережах наввипередки останніми днями хизуються світлинами біля комп'ютерів, де вони начебто і вдень і вночі все ж намагаються заповнити декларації. Але не виходить.   На практиці ж найбільше страждають помічники та прес-секретарі горе-чиновників. Як розповіла АСН помічниця одного з міністрів: "Вже третій день усі ми робимо дурну роботу: вносимо дані в електронну систему, які нам надав шеф у письмовому вигляді". "Добре, якщо б тільки він! Ще і декларацію його дружини, де вона понаписувала довжелезний перелік годинників та прикрас, треба оформити", - скаржилася дівчина.   Міліція шукатиме противників декларування   "Електронне декларування умисно і давно хочуть зірвати", - зазначив голова профільного парламентського Комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв.   "Ми попереджали, що в останні дні, коли всі кинуться подавати декларацію, штучно виникне ситуація, коли сайт просто "ляже"... Ми будемо звертатися до Національної поліції, я особисто буду просити Хатію, щоб правоохоронні органи розібралися: хто насправді винен", - сказав нардеп журналістам після позачергового засідання НАЗК 27 жовтня вранці.   "У нас є не просто підозри, а є підстави стверджувати, що це не штатна ситуація... Бо є політики, які не хочуть показувати свої реальні статки. Оскільки у разі, якщо вони не зможуть довести джерела їх походження, до них відразу будуть запитання у НАБУ та інших органів. Але нехай вони пам'ятають, що ті, хто не подасть декларацію вчасно, також автоматично підпадають "під статтю"... Другим етапом люстрації стане законодавча заборона брати участь у виборах всім тим, хто не зможе пояснити джерела походження своїх маєтків, автівок та дорогих годинників", - додав Соболєв.   Отже, в політичних причинах спроб усіма можливими способами завалити електронне декларування (що є однією з вимог ЄС в процесі виконання політичної частини Угоди про асоціацію) сумнівів немає.   Як ситуацію бачать сторонні програмники   Це підтверджує "технічна сторона" питання. Так, в інтерв'ю АСН розробник програмного забезпечення Андрій Гриценко, який не перший рік пише потужні програми для іноземних компаній, зокрема на державному рівні, пояснив, що збій системи е-декларування може мати декілька причин: "По-перше, якщо система дала збій через те, що не витримала кількості декларантів, це питання до ресурсів самої системи. Чому вони не були забезпечені заздалегідь? Оскільки ж всім було зрозуміло, яка буде очікувана кількість тих, хто вноситиме дані в систему. Нехай навіть в останні дні. Інакше кажучи, чому не поставили більш "потужну систему"? Уявіть, що ви встановили сучасну гру на старому комп'ютері. Він просто не витримає".   Друге. Це питання цільових атак. "Жодне програмне забезпечення у разі таких цільових атак не витримає. Це має вже регулюватися на рівні мережевих потужностей. Такі ситуації треба попереджати. Цим має займатися служба мережевої безпеки. Чому вона не попередила такі атаки? Це питання до такої служби", - сказав він.   Отже, на думку спеціаліста, питання швидше не до розробників програмного забезпечення, а до тих, хто встановлював обладнання, яке явно "слабе". Та до "служби мережевої безпеки", яка, за словами представників ДП "Українські спеціальні системи", не в змозі не тільки попередити, а й встановити "технічно" джерело таких атак.   Так що НАЗК і Єгору Соболєву варто пошукати ворогів ще й всередині системи. Адже може виявитися, що систему е-декларування погубив той, хто її встановлював і обслуговував.
Політика Електронні декларації подали вже 52 тис чиновників Система працює з проблемами, на що скаржаться декларанти.  Про це на позачерговому засіданні 27 жовтня Національного агентства з питань запобігання корупції заявила Наталія Корчак, передає кореспондент "АСН".  "Ми розуміємо, що залишилося 4 дня та ночі для подачі електронних декларацій. Процес подачі в останні дні істотно активізувався. Тому ми зібралися, щоб обговорити ті проблеми, які виникають у системі", - сказала вона.  При цьому на позачерговому засіданні НАЗК присутні не лише члени комісії, а й Держспецзв'язку, народні депутати Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції. Зокрема, голова Комітету Єгор Соболєв, Борислав береза, Юрій Дере'вянко, а також голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.  При цьому член НАЗК Руслан Радецький повідомив:  "Процедура подання декларацій триває, є проблеми. Але наразі цифра поданих декларацій вже сягнула 52 тис,", - сказав він.  Але НАЗК продовжує отримувати скарги на збої в системі. За його словами, лише протягом двох днів надійшло більше 200 скарг на те, що система не приймає дані.   
Політика Україна і Франція відновлять роботу міжурядової комісії двох країн у 2017 році Україна та Франція відновлять роботу змішаної українсько-французької міжурядової комісії у 2017 році. Таке рішення досягнуто під час зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у четвер у рамках робочого візиту до Франції, де він провів зустріч із прем’єр-міністром Французької Республіки Мануелем Вальсом.  Як повідомили в прес-службі уряду, прем’єр-міністри зазначили, що існуючий рівень товарообігу між Україною та Францією не відповідає потенціалу. Сторони домовилися активізувати торговельно-економічне співробітництво країн, зокрема відновити роботу змішаної українсько-французької міжурядової комісії у 2017 році, а також діяльність галузевих робочих груп. "Ми маємо сьогодні зростання нашої міжнародної торгівлі уже на 25%. Але я вважаю, що і в енергетиці, і в літакобудуванні, в аграрному секторі та освіті ми маємо величезні можливості для нашої співпраці. Це дуже корисно для двох економік – України та Франції", - прокоментував пізніше Гройсман результати зустрічі.  
Політика Завтра у Парижі розпочне роботу Французько-Український бізнес-форум Завтра у Парижі розпочне роботу Французько-Український бізнес-форум, на якому бізнес і влада будуть обмінюватися думками щодо збільшення ефективності. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер у рамках робочого візиту до Франції. Як повідомили в прес-службі уряду, під час зустрічі із прем’єр-міністром Французької Республіки Мануелем Вальсом він також зауважив, що в Україні широко представлений французький бізнес, що планує розширюватися. "Це означає, що ми можемо, об'єднуючи зусилля двох урядів, створити якісні умови для підвищення торговельного обороту, можливостей для спільного інвестування. Це все дає позитивний сигнал для розвитку економіки", - зазначив він. Гройсман поінформував співрозмовника про дії Кабінету Міністрів у напрямі поліпшення бізнес-клімату в Україні. Так, Уряд нещодавно створив Офіс залучення та підтримки інвестицій.  

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2998452186584-/ /-pc-/
Top