counter
Архів Повернутись назад 19 Липня 2016
19 Липня
Політика Порошенко: Україна переживає один із найскладніших періодів у своїй історії Президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Альянсу лібералів і демократів за Європу (ALDE) на чолі з Гансом Ван Бааленом і Петрасом Ауштрявічусом. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, Порошенко поінформував депутатів Європарламенту про ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко підкреслив, що Росія і підтримувані нею бойовики не виконують положення Мінських угод в сфері безпеки, що не дає можливості перейти до політичного процесу. Президент також наголосив на необхідності координації дій для деокупації Криму і припинення порушення прав українців на півострові. «Зараз моя країна переживає одні з найскладніших часів у своїй історії, але ми віримо, що разом зможемо зупинити агресора і звільнити українські території, провести реформи і імплементувати Угоду про асоціацію», - сказав Порошенко. За інформацією прес-служби, в ході зустрічі було особливо відзначено необхідність активізації спільних зусиль з протидії російській пропаганді як в Україні, так і в Європейському Союзі. Депутати Європейського парламенту запевнили в готовності максимально прискорити роботу щодо прийняття рішення про введення ЄС безвізового режиму для громадян України восени цього року. «Україна виконала свою частину зобов'язань. Тепер черга ЄС дотримуватися власних зобов'язань», - підкреслив Петрас Ауштрявічус.
оформление ленты  Блог: 
Політика Георгій Логвинський Складно працювати, коли інтереси Ради і окремих депутатів не збігаються Те, що депутати не повернули виведені за кордон кошти за часів президентства Віктора Януковича, - це великий провал. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Георгій Логвинський. «Це півтора мільярда доларів. Однак ми не змогли знайти на міжнародному рівні ту підтримку, яку повинні мати зараз, зокрема і щодо санкцій відносно РФ. Багато речей, які ми повинні були зробити, - ми не зробили», - сказав депутат. При цьому він зазначив, що парламенту складно працювати, бо інтереси Ради і окремих депутатів абсолютно протилежні, в такому випадку зриваються важливі голосування. «З досягнень - це низка важливих законів щодо економічного реформування. Крім того, ми завершили питання лібералізації візового режиму», - зазначив Логвинський.
Події Ситуація в районі АТО: ворог 78 разів обстріляв позиції ЗСУ За минулу добу російські окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так під Миронівським і Пісками ворог застосував 122-мм артилерію. Крім цього, використав 120-мм міномети поблизу населених пунктів Майорськ, Нижнє Лозове, Зайцеве, Авдіївка та Луганське. З мінометів калібру 82 мм противник стріляв по Кам'янці, Авдіївці, Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Опитному і Невельському. З гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітної установки і БМП окупанти вели вогонь по наших позиціях у Новгородському. Крім того, на Маріупольському напрямі неспокійно було в Мар'їнці, Красногорівці, Старогнатівці, де ворог бив по українських захисниках із 120-мм мінометів. Також міномети калібру 82 мм, гранатомети і стрілецьку зброю противник задіяв у Водяному, а Мар'їнку обстріляв із гранатометів, великокаліберних кулеметів, бронетехніки. Також на Луганщині противник вів вогонь із 120-мм мінометів по укріпленнях ЗСУ в Кримському, Новоолександрівці, Троїцькому, а з мінометів 82-мм калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів - у Станиці Луганській.
За кордоном У Німеччині біженець із сокирою напав на пасажирів поїзда У Німеччині 17-річний біженець з Афганістану напав з ножем і сокирою на пасажирів потягу, що прямував з Тройхтлінгена в Вюрцбург, земля Баварія. В результаті нападу, який стався близько 21:15 за місцевим часом, важкі поранення отримали чотири людини, ще у одного пасажира легкі травми. Крім них, у вагоні перебували ще 14 осіб, вони не постраждали, пише Медуза. За свідченнями очевидців, нападник кричав: «Аллах акбар!» ( «Аллах великий!»). Нападник спробував втекти з місця події, але був застрелений нарядом поліції. Голова міністерства внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрман заявив, що правоохоронні органи не виключають, що йдеться про «напад ісламіста», що діяв поодинці. При цьому він підкреслив, що до завершення розслідування робити якісь висновки про мотиви нападника передчасно. Про нападника, ім'я якого поки не розголошується, відомо, що перший час після прибуття в Німеччину він жив у таборі для біженців, а потім в прийомних сім'ях.
Події оформление ленты  У Києві, ховаючись від переслідування, загинув грабіжник У Києві в результаті падіння загинув грабіжник, який переховувався від погоні. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, кілька днів тому на вул. Гната Юри чоловік зірвав золотий ланцюжок із шиї жінки. Поліцейські, які прибули на місце події, почали переслідування зловмисника. «Намагаючись втекти, грабіжник втратив рівновагу і впав головою на асфальт, в результаті чого отримав тяжкі поранення. Очевидці одразу викликали швидку допомогу, яка відвезла його в стаціонар. Кілька днів медики боролися за життя пацієнта, але отримані травми виявилися фатальними», - йдеться в повідомленні. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), але з появою нових обставин кримінальне провадження було перекваліфіковано на ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.
Події При обстрілі Попасної поранення отримав мирний житель, пошкоджені житлові будинки У Попасній в результаті обстрілу з боку бойовиків поранений мирний житель, а також пошкоджені два житлових будинки. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, бойовики двічі з боку окупованого Первомайська з мінометів обстрілювали Попасну. «В результаті обстрілу пошкоджено будинок на вул. Берестовій і поранення отримав 61-річний господар будинку. Чоловік з діагнозом осколкове поранення передньої черевної стінки, проникаюче поранення черевної порожнини госпіталізований у лікарню. Також пошкоджено дах будинку на вул. Пушкіна (господарі ховалися у підвалі)», - йдеться в повідомленні. Ці факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ст. 258 КК України «Терористичний акт».
Політика оформление ленты  ЮНЕСКО не визнавало музей-заповідник «Херсонес Таврійський» російським ЮНЕСКО своєю резолюцією не визнавало Крим частиною Росії, а музей-заповідник «Херсонес Таврійський» в анексованому Севастополі - російським. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії сказала заступник міністра культури України Тамара Мазур. За її словами, російські ЗМІ просто «вдало висмикнули факти» з документа, спотворивши інформацію. У резолюції, нагадала Мазур, ЮНЕСКО закликає забезпечити візит місії Комітету з охорони культурної спадщини організації в Херсонес. «Необхідно зазначити, що російські політики і журналісти дуже вдало висмикують факти: коли розглядалося питання «Херсонеса Таврійського», то ЮНЕСКО чітко позначило, що це територія України... Дійсно, була пропозиція Польщі враховувати тільки ту інформацію, яка надходить від України, а також від офіційних місій, спрямованих ЮНЕСКО», - сказала Мазур. Читайте також: Україна вимагає від Росії зберегти «Херсонес Таврійський» Заступник міністра підкреслила, що в ЮНЕСКО не визнавали російського статусу анексованого Криму, але постановили отримувати інформацію про стан культурно-історичних об'єктів з усіх доступних джерел. «ЮНЕСКО ухвалило дійсно правильне рішення, що в умовах окупації територій, вони не можуть приймати тільки нашу інформацію, бо Україна не має доступу до об'єктів, а місію ЮНЕСКО так само не завжди пустять на окуповані території... Вони постановили, що будуть отримувати інформацію з усіх доступних джерел, що допоможе зробити висновки про стан збереження об'єкта», - підкреслила Мазур.
Суспільство оформление ленты  Бойовики починають готувати жителів окупованих територій до опору миротворчій місії Командування російських окупаційних військ здійснює підготовку населення до організованої протидії збройній міжнародній миротворчій місії в разі її введення на тимчасово окупованих територіях сходу України. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. Зокрема, на 19 липня в Луганську заплановано проведення показового тренування на тему: «Беззбройна протидія вторгненню міжнародної збройної місії». Планом заходу передбачається демонстрація різних ситуацій при зіткненні мирного населення з озброєними миротворцями і можливі варіанти їх вирішення. «Під керівництвом російських інструкторів жителі міста відпрацюють: способи блокування і захоплення транспорту; розмежування мирного населення і збройних груп; звільнення парламентаріїв; роззброєння військовослужбовців миротворчого контингенту тощо. Особлива увага приділятиметься питанням фото- і відеофальсифікації доказів насильницьких дій миротворців проти громадян і психологічному впливу на озброєних працівників місії. Очікується, що тренування буде використано для демонстрації негативного ставлення населення до розгортання збройної поліцейської місії на території «ЛНР», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Андрій Бузаров Ситуація в світі нагадує передвоєнну Локальні конфлікти, дискредитація міжнародних організацій і їхня неефективність в сукупності створюють обстановку, схожу на ту, яка була перед Другою світовою війною. Щоб уникнути переростання передвоєнної ситуації у глобальний конфлікт, треба реформувати ООН, а ключові світові гравці мають працювати виключно на підтримку миру. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник, політолог Андрій Бузаров. «Вся ситуація в світі дуже нагадує ситуацію перед Другою світовою війною. Спостерігаються однакові тенденції, виникають локальні конфлікти, дискредитується робота і ефективність міжнародних органів. З'являються серйозні розбіжності, особливо в Чорноморському регіоні. Всі ці незв'язані симптоми - провісники більш глобального конфлікту. Його можна не допустити, але для цього треба, щоб глобальні гравці - Китай, США, Росія та інші - більше працювали на підтримку миру, а не на розв'язування конфліктів. Добре було б, якби ці країни ініціювали реформування ООН - міжнародної структури, яка за статутом є головною з підтримки миру. Але зараз вона малоефективна в частині практичних дій. Тому потрібно задуматися про глобальне реформування світової системи безпеки і підтримання миру. Реформувати реально, якщо сторони хочуть запобігти конфліктам. А ось якщо вони не налаштовані, якщо головні світові «автори» хочуть розв'язувати війни, то ні до чого хорошого, безумовно, це не призведе», - розповів політолог. Бузаров зазначає, що безпосередньо події останніх тижнів - теракт у Ніцці, спроба перевороту в Туреччині, захоплення заручників в Єревані - не пов'язані. Проте він вважає, що геостратегічно, геополітично явний зв'язок є. «Теракти в Туреччині і потім переворот, теракти у Франції раніше і зараз, дестабілізація ситуації в Середній Азії, в Закавказзі. Тут, безумовно, є ідея, явно пов'язана з тим, щоб спробувати підірвати регіон в цілому. Не можу однозначно назвати організаторів - це складно, швидше за все, це група країн, яким це вигідно. Це вигідно тим, хто хоче переглянути міжнародну систему безпеки і таким чином розширити свій геополітичний вплив у світі», - підсумував експерт.
Політика оформление ленты  Бойовики відмовились від обміну «25 на 50» і вимагають «всіх на всіх» Бойовики відмовилися від обміну затриманими за форматом «25 на 50», запропонованим українською стороною. Про це на своїй сторінці в Facebook написала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко. За її словами, бойовики пропонують обмін «всіх на всіх». «Вранці від ОБСЄ отримала листа, в якому міститься відповідь ОРДО і їхнього так званого уповноваженого щодо всіх наших пропозицій стосовно звільнення заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію української сторони щодо звільнення 25 заручників, готовність передати їм 50 осіб, яких вони ж запитували, у відповідь на всі наші пропозиції передати їм 8 «саперів», щоб звільнити наших заручників, вони відмовляються... і вимагають всіх - на - всіх», - написала Геращенко. При цьому вона зазначила, що бойовики подають список із 600 осіб, половина з якого просто не існує. «На всі заклики до логіки, гуманізму, реалістичності, бо ж ми готові на поступки, але потрібно шукати людей і потім шукати компроміси, а не мучити всіх нереалістичними неіснуючими списками - бачимо відмову. Це і є тероризм. І всі причетні до такого знущання над українськими заручниками - справжні сомалійські пірати з георгіївськими стрічками», - зазначила Геращенко.
Суспільство оформление ленты  У Луганській області на кордоні затримано бойовика «ДНР» (фото, відео) У Луганській області на пункті пропуску «Танюшівка» при спробі перетину державного кордону України затримано 30-річного, раніше судимого жителя Донецької області, який влітку 2014 року входив до складу НЗФ «ДНР». Про це повідомляє прес-служба Луганського обласного управління Національної поліції. За словами затриманого, на початку літа 2014 року він добровільно вступив до лав одного з бандформувань «ДНР» в місті Часів Яр Донецької області. «Два місяці «Якут» (позивний затриманого) зі зброєю в руках чергував на блокпосту, де здійснював незаконний огляд транспорту та документів громадян. Після звільнення військовослужбовцями ЗСУ м. Часів Яр від терористів він втік до Росії», - йдеться в повідомленні. Зараз бойовика передано донецьким правоохоронцям для подальшого проведення досудового слідства.
Суспільство оформление ленты  На Харківщині хлопець загинув від удару блискавки Житель села Одноробівка Золочівського району Харківської області загинув через удар блискавки. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Харківській області. Молодий хлопець помер на місці о 19:35 18 липня в результаті удару блискавки. Він був 1996 року народження. «В с. Чайківка в результаті урагану було привалено деревом чоловіка 1953 року народження, його госпіталізували з черепно-мозковою травмою та травмою хребта. Також у відомстві повідомили, що через негоду на території Харківської області частково знеструмлені 15 населених пунктів у п'яти районах області. Під час ліквідації наслідків урагану, який стався ввечері 18 липня, в Харкові було задіяно 5 одиниць техніки та 18 працівників особового складу ДСНС, які виконували роботи з розчищення проїжджої частини, тротуарів (20 заявок), а також звільнення чотирьох авто з-під повалених дерев», - сказано в повідомленні.  
Суспільство оформление ленты  У Луганській області на пункті пропуску затримали бойовика «Якута» У Луганській області на пункті пропуску «Танюшівка» поліцейські спільно з прикордонниками затримали бойовика «ДНР». Про це повідомили в прес-службі поліції області. 30-річний, раніше судимий житель Донецької області влітку 2014 року входив до складу «ДНР». «За словами затриманого, на початку літа 2014 року він добровільно вступив до лав одного з бандформувань «ДНР» в місті Часів Яр Донецької області. Два місяці «Якут» (позивний затриманого) зі зброєю в руках чергував на блокпосту і здійснював незаконний огляд транспорту та документів громадян. Після звільнення військовослужбовцями ЗСУ м. Часів Яр від терористів, він втік до Росії», - сказано в повідомленні. Бойовика передали донецьким правоохоронцям для подальшого проведення досудового слідства.  
Суспільство оформление ленты  Український олімпійський штаб почав роботу в Ріо-де-Жанейро Вчора, 18 липня, у столицю літніх Олімпійських ігор Ріо-де-Жанейро прибули шеф української місії, призер Олімпійських ігор Ніна Уманець, і члени штабу - призер Олімпійських ігор Олена Цигиця і представник міжнародного відділу Національного олімпійського комітету України Алла Тарасюк. Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту. Український штаб успішно пройшов попередню спортивну заявку, підтверджено участь 205 українських олімпійців на Іграх-2016. Читайте також: Російських спортсменів вимагають відсторонити від міжнародних змагань «Зараз серед першочергових завдань - прийом житлових приміщень для розміщення української збірної в Олімпійському селищі, облаштування штабу, налагодження роботи волонтерів та вирішення інших організаційних питань, пов'язаних з прибуттям та перебуванням олімпійської збірної України», - йдеться в повідомленні. 23 липня на Софійській площі Києва відбудуться урочисті проводи олімпійців.
Події оформление ленты  У Слов'янську в ДТП постраждали шестеро людей, четверо з яких - діти Сьогодні в Слов'янську близько 7:00 сталося зіткнення двох легкових автомобілів, в результаті якого постраждали шестеро людей, четверо з яких діти. Про це повідомляє прес-служба Донецького обласного управління поліції. За інформацією правоохоронців, аварія сталася на перехресті вулиць Сучасної та Свободи. «59 - річний водій автомобіля «ВАЗ - 21099» не поступився дорогою автомобілю «ВАЗ-2101» під керуванням 28-річного чоловіка. В результаті зіткнення шість пасажирів «копійки», четверо з яких діти віком від 1,8 до 9 років, отримали тілесні ушкодження. Всім постраждалим надано медичну допомогу», - йдеться в повідомленні. Пасажири, які перебували в автомобілі «ВАЗ-21099», не постраждали. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  На Херсонщині працівника ДСНС затримано на хабарі Працівники СБ України викрили у хабарництві заступника начальника одного за райвідділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Херсонській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, від початку літа підполковник цивільного захисту систематично вимагав гроші з кількох місцевих комерсантів. «У разі сплати «данини» він обіцяв не притягати бізнесменів до адміністративної відповідальності за дрібні порушення правил пожежної безпеки. Щомісячна такса заступника начальника коливалася від однієї до трьох тисяч гривень, залежно від «серйозності порушення», - йдеться в повідомленні. Працівники спецслужби спільно з прокуратурою затримали підполковника на автостоянці після отримання чергового хабара в розмірі 1,2 тисячі гривень в магазині одного з комерсантів. Вирішується питання про оголошення заступнику начальника про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, і обрання йому запобіжного заходу.
Суспільство оформление ленты  Кілька фур, автобус і легковики зіткнулися на трасі Одеса - Рені В районі с. Монаші ​​на трасі Одеса - Рені зіткнулися кілька фур, легкових авто та рейсовий автобус. Про це повідомляє «Думская» з посиланням на очевидців. Як повідомляється, учасниками ДТП стали три вантажні автомобілі, два легковики і два мікроавтобуси. Один з мікроавтобусів прямував за маршрутом Ізмаїл - Одеса. Як мінімум одна людина загинула. Ще двоє травмовані. Попередньо, причина ДТП - задимлення проїжджої частини в результаті пожежі на придорожній території. Спікер поліції Одеської області Анна Пенчева повідомила в ефірі «112 Україна», що в результаті ДТП загинув на місці водій автомобіля Citroën, чоловік 1952 року народження. Його дружина, яка перебувала з ним в авто, зараз перебуває в лікарні з тілесними ушкодженнями. Також водій автомобіля Hyundai перебуває в лікарні з тілесними ушкодженнями.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Кость Бондаренко Тероризм стає все більш ірраціональним і непередбачуваним На сьогодні потрібно створювати ефективну систему протидії світовому тероризму. Для досягнення цієї мети провідним гравцям треба об'єднуватися, оскільки боротися з тероризмом поодинці - не під силу нікому. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Навіть провідні держави світу визнають, що немає сьогодні дієвої системи протистояння світовому тероризму. Якщо здавалося, що в 90-ті - на початку 2000 років була вироблена якась стратегія протидії тероризму, то зараз він стає все більш і більш ірраціональним, він стає все більш і більш прогнозованим. І, відповідно, сьогодні неможливо самотужки боротися з ним. Необхідна глобальна дієва система протистояння тероризму, щоб були залучені всі держави світу, причому на умовах повної взаємодії та довіри одна до одної. Те, що сьогодні США домовляються про спільне співробітництво в сфері боротьби з тероризмом з Росією, незважаючи на те, що між ними існує величезна кількість розбіжностей і протиріч, - це показово. Неможливо сьогодні ділити держави на ті, з якими можна вибудовувати політику боротьби з тероризмом, і ті, з якими не можна. Потрібно приєднуватися до єдиного всесвітнього процесу», - розповів експерт. Бондаренко переконаний, що пов'язувати, наприклад, переворот у Туреччині з терактом у Ніцці немає сенсу, оскільки до подій у Ніцці причетні відверті прихильники «Ісламської держави». «Просто методи терору сьогодні використовують усі, кому не ліньки. Хоча знову-таки переворот у Туреччині - це експортний тероризм з політичним підтекстом. Події, наприклад, у тій же Вірменії - захоплення будівлі і заручників, я думаю, що там можна було б побачити, що загальна логіка проглядається. Але не можна говорити, що це прояви одного і того ж якогось центру, який плете якісь змови», - розповів політолог.
Суспільство оформление ленты  Дружина скандального українського судді їздить на відпочинок до Криму Дружина судді Богдана Саніна, який під час Євромайдану своїм рішенням заборонив проведення масових акцій у Києві, відпочиває в Криму. Відповідні фотографії вона публікує у себе в Instagram, пишуть Схеми. «На фото - його дружина Анна Саніна. У своєму публічному акаунті в Інстаграм вона вже кілька тижнів публікує фото відпочинку в анексованому Росією Криму. «Порожні кримські пляжі» - іронізує дружина українського судді в коментарях під фото. Батько Анни Саніної - Володимир Яцуба, колишній представник Януковича в Криму. Також до 20 лютого 2014 року він був мером Севастополя», - йдеться в повідомленні. При цьому в повідомленні наголошується, що Богдан Санін не був звільнений після Майдану, а був призначений на посаду судді-спікера Окружного адмінсуду Києва.
Політика оформление ленты  У Луганській області новий прокурор У вівторок, 19 липня, перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук представив нового прокурора Луганської області - державного радника юстиції 3-го класу Володимира Янка. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Сторожук відзначив, що одним з головних завдань прокуратури є відновлення довіри суспільства. «Перед новим керівником прокуратури області стоїть завдання подолання проблемних питань регіону, серед яких боротьба з контрабандою і корупцією. Крім того, особливої ​​уваги потребує перевірка використання бюджетних коштів, призначених для відновлення регіону», - йдеться в повідомленні. У свою чергу Володимир Янко подякував керівництву Генеральної прокуратури за довіру і запевнив, що, незважаючи на особливе становище в регіоні, повністю розуміє всю ступінь відповідальності, покладеної на нього і керівництвом і суспільством в цілому.
Суспільство оформление ленты  Заміж за добу: журналістка АСН перевірила урядову новацію на собі Кабінет Міністрів вже запустив пілотний проект щодо реєстрації одруження протягом 24 годин у кількох містах, а з 2017 року обіцяє, що на всій території України одружитися офіційно можна буде за добу.  А також парламент ухвалив законопроект, відповідно до якого у паспорти «шлюбні» штампи проставлятись не будуть. Дотепники стверджують, що це для надактивних користувачів послуги «експрес-шлюб». Але жарти жартами, а офіційна реєстрація – справа серйозна. Одружимо усіх! Отож, як обіцяно, одружитися буде простіше. Про це вже заявив Голова Уряду. «Рішення прийнято», - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман та додав, що взагалі треба підтримати ініціативу міністра юстиції і заборонити розлучення (сподіваємося, це все ж жарт, а не посягання на права людей). Міністр юстиції Павло Петренко пояснив, що в рамках пілотного проекту мінімальний термін для реєстрації шлюбу з моменту подачі заяви буде скорочений з 30 днів до доби. І така екстрена реєстрація шлюбів вводиться у Києві, Львові та  Одесі, а також у Маріуполі, Сєверодонецьку та Херсоні. Акцентується на необхідності врахування інтересів для громадян із Криму і зони АТО, впровадження механізму швидкого отримання вітчизняного свідоцтва про шлюб. А всі організаційні питання щодо впровадження проекту має взяти на себе місцева влада. Та таку радість від Кабміну поділяють не всі. Відзначимо, що багато нардепів на захотіли її коментувати. Багато – але теж не всі. Штучна сенсація Зокрема, нардеп Іван Вінник, відзначив, що до самої ідеї експрес-шлюбів ставиться позитивно. Але! «Це штучно створені сенсації, щоб відволікти від головних проблем у країні. Я був на засіданні Кабміну, чув доповідь Петренка. Це презентувалося як якась карколомна революційна реформа. Будуть люди місяць чекати чи 24 години - це ніяк не покращить ситуацію в країні. Ніби кажуть, що це знімається рудиментарна норма радянської епохи. Та у нас є випадки, коли наступного дня після весілля вже розлучаються. Але я не проти спрощень і уваги до інституту сім’ї», – сказав він АСН. А парламентар Сергій Лабазюк розповів, що особисто він шість років зустрічався з дружиною, а в шлюбі вони вже дванадцять. І хоч ідея не з катастрофічних, але й не зі злободенних. «Ми вже все зробили у країні, залишилося лише втручатися в особисте життя людей? Одружуватися «за один день» – це прикольно, але непрактично. Звісно, погано, що в нашій країні так багато розлучень. Але, можливо, керівництво держави мало б подбати про причини і наслідки розірвання шлюбів», - відкрив своє бачення нардеп. Не штампом єдиним Борислав Береза зізнався АСН, що на другому побаченні зробив пропозицію своїй дружині. Та довелося трохи почекати: була черга, а хотілося, щоб свято випадало на суботу. «Комусь це полегшить моменти життя. Можливо, внаслідок цього покращиться демографічна ситуація.  Але, наскільки мені відомо, штамп у паспорті ніколи не заважав цій справі. Важливо, щоб покращення відбувалися і в інших сферах, у побутових, комунальних. Щоб добробут людей ріс, покращувалися економічні показники. Але простіше продемонструвати новації в системі реєстрації шлюбів. Гірше не буде. Щоправда, й кращим життя людей від цього не стає», – вважає нардеп. Депутат Ігор Луценко теж ідею скорочення термінів очікування реєстрації не критикує. «Я - за спрощення усіх бюрократичних процедур. Якщо люди хочуть швидко зареєструвати шлюб, чому й ні», - сказав він АСН. Що ж стосується слів Гройсмана про заборону розлучень, то Луценко каже, що навіть за великого бажання це неможливо: «Ну не хочуть люди жити разом. Як це має бути: ходитимуть судові виконавці і кластимуть їх разом у ліжко?» У службових цілях Вислухавши різні сторони, АСН все ж вирішує скористатися службовим становищем – стати піонером пілотного проекту щодо реєстрації одруження протягом 24 годин. У слова представників Уряду віримо. Телефонуємо «з наміром одружитися». Справа виявилась непроста. Може вийти так, що дізнаватися про правила і права доведеться довше, ніж розпису чекати, адже трубку вперто не беруть ні в Києві, ні у Львові, ні в Одесі, ні в Херсоні. А ось у Сєверодонецьку взяли одразу. «У новинах говорили, що можна розписатися за один день. Як це зробити?» – питаємо. «Ще не набрало це чинності. Ми ще самі нічого не знаємо. Жодних розпоряджень. Просто хочуть запустити пілотний проект. Коли він буде, ще ніхто нічого не знає», – чуємо у відповідь. Тон привітний, але стомлений. Що дає зрозуміти –  таких швидких та моторних молодят, які хочуть за добу розписатися, багато. Якщо треба, то можна Ну що ж, виявилося, що бігти і вимагати зареєструвати ваш шлюб вже і негайно, навіть посилаючись на інформацію від Уряду, розтиражовану ЗМІ, рано. Наразі всюди ще діють старі правила (і в «пілотних» регіонах теж). Вони оприлюднені, зокрема, і на офіційному сайті Мінюсту: «Шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про державну реєстрацію шлюбу. За наявності поважних причин керівник органу державної реєстрації актів цивільного стану дозволяє державну реєстрацію шлюбу до спливу цього строку». У разі вагітності нареченої, народження нею дитини, а також якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, шлюб реєструється у день подання відповідної заяви або у будь-який інший день за бажанням наречених протягом одного місяця (стаття 32 Сімейного кодексу України). Та обходити ці перепони люди давно навчилися. Для прикладу, як немає знайомства, то медичну довідку «отримати» не проблема. Ще добре, що додаткових вимог нема. Приміром, у Греції, як розповідали, потрібно ще й оголошення в газету дати, що так і так, зібрались люди таке вичудити, як хтось має зауваження і претензії – повідомляйте. Тому одружуйтесь на здоров’я. А очікування місяць чи 24 години – то вже інша історія.
Події оформление ленты  На Сумщині сержант поліції хотів покінчити життя самогубством У Сумській області поліцейський вчинив спробу суїциду. Про це повідомляє прес-служба управління Нацполіції області. Сержант намагався накласти на себе руки, вистріливши собі в груди з рушниці. «Про спробу самогубства до чергової частини Тростянецького відділення поліції повідомили з лікарні, куди доставили чоловіка з вогнепальним пораненням у груди. 24-річний сержант місцевої поліції, який перебував на лікарняному, вистрілив собі в груди з рушниці. Пораненого чоловіка на березі річки знайшов його сусід. Батько постраждалого згадав, що ввечері його син спілкувався по скайпу з колишньою співмешканкою, яка поїхала працювати за кордон. Під час розмови у них виникла суперечка, після чого молодий чоловік і пішов з дому. Під час перевірки в комп'ютері сержанта поліції було знайдено його записку, в якій він просив пробачення у своїх батьків», - сказано в повідомленні. Життя поліцейському врятували. Зараз він у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні лікарні. Відкрито кримінальне провадження.
Політика оформление ленты  РНБО може розглянути питання введення воєнного стану У разі продовження загострення ситуації на сході України Рада національної безпеки і оборони може внести до порядку денного питання про введення воєнного стану. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. За його словами, активні агресивні дії російських окупаційних військ призводять до системного погіршення ситуації на сході нашої країни. «Безперервні обстріли із застосуванням російськими агресорами забороненої Мінськими угодами потужної зброї, сучасних засобів наведення і корекції вогню призводять до значних втрат серед наших військових. За останню добу ми втратили 7 українських військових, 14 - поранені», - сказав він, підкресливши, що наші військові «чітко дотримуються Мінських угод і використовують зброю тільки у відповідь на криваві провокації російських окупантів». Турчинов також повідомив, що з допомогою дипломатичних каналів Україна поінформувала своїх західних партнерів про порушення агресором Мінських домовленостей. «У разі продовження цих небезпечних тенденцій Україна вживатиме всіх необхідних заходів для захисту цілісності нашої країни і безпеки громадян, аж до внесення до порядку денного РНБО питання про введення воєнного стану», - зазначив Турчинов.
Економіка оформление ленты  Україна і Єврокомісія створять групу щодо посилення можливостей країни з транзиту газу Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович домовилися створити експертну групу щодо посилення використання можливостей України з транзиту газу. Про це повідомляє прес-служба уряду. «Ми хочемо підвищити транзитну роль України і готові до спільних зусиль в цьому напрямі», - сказав Володимир Гройсман під час зустрічі, яка відбулася в межах його робочого візиту до Бельгії у вівторок. Він зазначив, що з української сторони таку групу очолить голова НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв. У свою чергу віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович підкреслив готовність сформувати таку експертну групу невідкладно. «В Європі існує консенсус щодо використання і підтримки газотранспортної системи України», - зазначив Шефчович.
За кордоном оформление ленты  МОК перевірить всі допінг-проби російських спортсменів, взяті на домашній Олімпіаді Міжнародний олімпійський комітет (МОК) перевірить ще раз всі допінг-проби російських спортсменів, взяті на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. Про це йдеться в прес-релізі МОК, опублікованому за підсумками телефонної конференції виконкому організації, пише ТАСС. Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 18 липня представила громадськості доповідь про розслідування звинувачень у допінгових махінаціях на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. У доповіді стверджується, що комісія під керівництвом Річарда Макларена знайшла докази підтримки Міністерством спорту РФ, Центром спортивної підготовки (ЦСП) збірних команд Росії та ФСБ допінгової програми в російському спорті. Читайте також: Російських спортсменів вимагають відсторонити від міжнародних змагань На його основі виконком WADA рекомендував МОК, Міжнародному паралімпійському комітету і всім міжнародним спортивним федераціям усунути російських спортсменів від участі в змаганнях. Читайте також: На Олімпіаді в Сочі російські чиновники і ФСБ підміняли проби спортсменів на допінг «МОК ініціює повторний аналіз, зокрема криміналістичний аналіз, а також повне розслідування щодо всіх російських спортсменів, які брали участь у зимових Олімпійських іграх в Сочі, їхніх тренерів, посадових осіб і допоміжного персоналу. Для цього створена спеціальна дисциплінарна комісія під головуванням Дениса Освальда. Після доповіді цієї комісії виконком МОК накладе відповідні санкції», - йдеться в повідомленні.
Події оформление ленты  Сьогодні терористи 16 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом сьогоднішнього дня зафіксовано 16 обстрілів українських опорних пунктів. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Як повідомляється, найбільш напружена ситуація склалася біля Авдіївки, що на Донецькому напрямі. «Тут противник обстріляв наших військових з 120 і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також під мінометний вогонь калібру 120 мм і гранатометів потрапили укріплення сил АТО в Майорську, а поблизу Зайцевого ворог застосував стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні. Крім того, на Маріупольському напрямі російські окупаційні війська з 82-мм мінометів і стрілецької зброї били по Красногорівці і Водяному. З підствольних гранатометів ворог обстріляв ЗСУ під Новогнатівкою, зі стрілецької зброї поблизу Тарамчука, а біля Мар'їнки стріляв ворожий снайпер. На Луганщині з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і зенітних установок вогонь вівся по Станиці Луганській.
Суспільство оформление ленты  Лук'янівка. Погляд зсередини Максимум 30 мільйонів гривень вистачить на будівництво нового слідчого ізолятора для Києва. Про це заявляє заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. Нині відомство у більш точних оціночних клопотах і пошуку інвестора. До кінця цього року рішення має бути ухвалено. «Ми повинні визначити, який проект спорудження буде виділено. Ми розглядаємо два варіанти польських споруд. Інвестори зацікавлені. П'ять-шість вже готові взяти участь у цьому конкурсі. Половина інвесторів - іноземні», - зазначає Севостьянова. Той, хто зможе знайти гроші на будівництво нової споруди на землях державної пенітенціарної служби в Бучі та Коцюбинському під Києвом, отримає можливість зводити об'єкти на території Лук'янівського СІЗО площею 2,96 га. Деякі корпуси сучасного ізолятора, а раніше Лук'янівської в'язниці, були побудовані в середині позаминулого століття. Ну а поки інвестор не визначений, Міністерство юстиції продовжує рекламувати будівлю і призводить до неї журналістів. Біля входу з табличкою «Увага! Прохід заборонено!» нас зустрічає алабай, що зветься Алі. Побачивши велику групу людей, собака гавкає. Але, здається, лише для порядку. Потім демонстративно відвертається, лягає на бетон і вже робить вигляд, що нікого не помічає, а дрімає. Але хто тут справжні господарі - це коти. Їх тут десятки. Вони майже священні тварини, їм тут можна все, навіть бути вільними. Коти піднімаються ґратами, залазять через кватирки в камери, повертаються на свободу і продовжують гуляти самі по собі. Людей не бояться, не ображають. Представників ЗМІ ведуть вузькими коридорами і показують порожні камери. Швидше за все, це одні з кращих. У них стерпний порядок - уражені грибком стіни заклеєні новенькими шпалерами і порівняно недавно поставлені пластикові вікна. Але задушливий запах, яким просякнуто в них усе - від дрібних речей до товстих стін, говорить сам за себе. На стінах багато ікон. Люди, які тут перебувають, читають книжки і дивляться телевізор. Можливо, хтось навіть грає в шахи. Принаймні фігури розставлені. У внутрішньому дворику «екскурсія» як на долоні. За людьми по той бік ґрат уважно спостерігають. Всього в Лук'янівці нині перебуває 2058 осіб, з яких 24 очікують рішення суду понад чотири роки. Важкі погляди складно не помітити навіть з темряви за прутами. Вони пронизують і сканують. І мовчать. Розмовляти не можна. Те, що люди з СІЗО хотіли б сказати, точно знають усюдисущі кішки. Але вони лише мовчазні охоронці таємниць на Дегтярівській, 13.
Економіка оформление ленты  ЄС може виділити Україні 100 мільйонів євро на енергоефективність ЄС розгляне можливість виділення 100 мільйонів євро на підтримку Фонду енергоефективності в Україні. Про це заявив віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович під час зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомлять прес-служба уряду. Зокрема, сторони домовилися про підтримку розвитку сфери енергоефективності в Україні з боку Європейського Союзу. Володимир Гройсман поінформував співрозмовника, що нещодавно уряд затвердив концепцію створення Фонду енергоефективності, «що має бути хорошим інструментом стимулювання енергоефективності». У свою чергу Марош Шефчович заявив про можливу допомогу з боку ЄС в наповненні Фонду. «Він відзначив, що ЄС розгляне можливість виділення на підтримку Фонду з енергоефективності 100 млн євро як з бюджету Європейського Союзу, так і за рахунок внесків країн-учасниць», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Телескоп Kepler виявив дві планети, схожі на Землю Космічний телескоп Kepler в ході місії K2 підтвердив відкриття чотирьох кам'янистих землеподобних екзопланет, дві з яких перебувають у зоні населеності (тобто на них може існувати рідка вода). Дослідження опубліковане на сайті Аризонського університету  (США), пише Лента.ру. Екзопланети, що перебувають у зоні населеності, обертаються навколо червоного карлика K2-72. Перша (K2-72c) один оберт навколо зірки здійснює за 15 земних діб, а її поверхня на 10 відсотків тепліша, ніж у Землі. Друга екзопланета (K2-72e) обертається навколо світила з періодом 24 доби і на 6 відсотків холодніша за Землю. Діаметр небесних тіл на 20-50 відсотків більше, ніж у Землі. Крім них, в системі K2-72 перебувають іще дві екзопланети. Вони розташовані дуже близько до світила, щоб на них могла бути рідка вода. Червоний карлик віддалений від Землі на відстані 181 світлового року і міститься в сузір'ї Водолія.
Суспільство оформление ленты  На КПВВ «Мар'їнка» затримано два мікроавтобуси з товарами для оточення ватажків бойовиків (відео) Працівники Служби безпеки України спільно з прикордонниками та фіскальною службою затримали на пункті пропуску «Мар'їнка» два мікроавтобуси з вантажем нелегальних товарів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За словами водіїв, вони їхали «порожніми» в окупований Донецьк. При огляді працівники спецслужби виявили приховані під обшивкою автомобілів товари. «Правоохоронці вилучили комплектуючі для систем опалення та сантехніки, електротовари, оптику для автомобілів, кожгалантерею тощо. Сума вилучених товарів становить близько півмільйона гривень», - йдеться в повідомленні. За оперативною інформацією спецслужби, вантаж призначався для оточення ватажків «ДНР» з метою подальшого перепродажу його населенню.
Суспільство оформление ленты  СБУ затримала трьох «телефонних терористів» Працівники Служби безпеки України встановили і затримали трьох «анонімних терористів», які повідомляли про замінування різних об'єктів у Києві, Львові та Вінницькій області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у столиці 80-річний пенсіонер повідомив про закладення вибухівки на одній зі станцій київського метрополітену. «У Вінниці 40-річний чоловік «замінував» нічний клуб в обласному центрі та один із поїздів. У Львові таким чином «розважався» 20-річний молодий чоловік, він вирішив повідомити про підрив одного з торгово-розважальних центрів міста», - йдеться в повідомленні. Всі затримані пояснили здійснення анонімних дзвінків бажанням розважитися, спостерігаючи за евакуацією і роботою правоохоронців на об'єктах. Відкрито три кримінальні провадження за ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,0959711074829-/ /-pc-/
Top