counter
Архів Повернутись назад 19 Травня 2017
19 Травня
Події Терористи обстріляли житлові будинки в Бердянському і Широкиному У четвер, 18 травня, ввечері терористи обстріляли житловий сектор на східній околиці н.п. Бердянське на приморському напрямку. Бойовики застосували заборонене мінських угодами озброєння великого калібру. Про це передає прес-центр штабу АТО в Facebook. «В результаті влучення снарядів були зруйновані два житлових будинки на вул. Морській, ще кілька будівель отримали пошкодження. В результаті системних обстрілів з боку терористів по всій вулиці практично не залишилося жодного цілого присадибного будинку», - сказано в повідомленні. Незабаром був обстріляний житловий сектор сел. Широкине. Подробиці руйнувань у зазначеному районі встановлюються, в результаті обстрілу постраждалих серед мирного населення немає. Останній раз сел. Бердянське було обстріляне у червні 2015 року.
Суспільство У Москві судили російського військового за втрату зброї в Сирії У Москві окружний військовий суд у закритому режимі розглянув справу військового Збройних Сил РФ Артема Хилько, якому інкримінували статтю 348 (порушення правил зберігання ввірених для службового користування зброї, боєприпасів або предметів військової техніки, якщо це спричинило з необережності їх втрату) КК Росії. Про це інформує Коммерсант, посилаючись на своє джерело. «Артем Хилько разом з іншими військовими 2-ї гвардійської мотострілецької Таманської ордена Жовтневої Революції і ордена Суворова Червонопрапорної дивізії брав участь у забезпеченні бойових дій на території Сирії. Військові брали вантаж, який надходив на базу ВМФ в Тартусі, після чого під власною охороною доставляли його адресатам. В ході чергових робіт рядовий Артем Хилько забув зняти автомат, який висів на борту вантажного «Уралу». В дорозі зброю було втрачено», - сказано в повідомленні. Він уже визнав свою провину, прокурори запросив штраф для підсудного в розмірі 50 тисяч рублів. Суд не став стягувати з нього вказану суму за «позитивну службову характеристику».
Суспільство Україна посіла 44-те місце в Європі за кількістю вбивств на 100 тис. населення За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, за кількістю вбивств щодо чисельності 100 тис. населення Україна посідає 44-те місце в Європі серед 50 країн у списку. Про це сказано в оприлюдненому документі ВООЗ. Всесвітня організація охорони здоров'я у своїй доповіді зазначила глобальну статистику охорони здоров'я, що в 2015 році на території України було зафіксовано процентне співвідношення вбивств до чисельності населення 100 тис. осіб на рівні 6%. Найнижчі показники рівня вбивств серед країн Європи зафіксували в Люксенбурзі (0,4%), Швейцарії (0,6%), Словенії (0,6%), Німеччини (0,7%), Норвегії (0,7%) Нідерландах (0,7%), Іспанії (0,8%), Франції (0,9%), Чехії (0,9%) і Ірландії (0,9%). Найвищий показник, за інформацією ВООЗ, рівня вбивств у Європі був зафіксований у Росії (10,3%), Казахстані (9,0%), Киргизії (7,7%), Литві (6,8%), Латвії (6, 7%), Білорусі (6,2%), Молдові (5,5%), Естонії (4,4%), Туркменістані (4,2%).
Політика У РФ прокоментували удар коаліції по урядових силах у Сирії Удар коаліції по проурядових силах у Сирії є продовженням «деструктивної лінії США», а також ускладнює переговорний процес щодо врегулювання конфлікту в Сирії. Так прокоментував ситуацію голова комітету з міжнародних справ нелегітимної в Україні Держдуми Леонід Слуцький. Раніше в Пентагоні повідомили, що коаліція на чолі з Америкою завдала удару по сирійських проурядових силах в районі Ат-Танфа. За його даними, «командувач на землі вважає, що такі сили становлять загрозу силам коаліції». «Новий удар Сполучених Штатів по урядових силах у Сирії - це продовження деструктивної лінії Білого Дому, яка почалася з провокації в Ідлібі й атаки авіабази в провінції Хомс (Сирія. - Ред.). Такі дії, безумовно, говорять про непередбачуваність партнерів США, що ускладнює переговорний процес щодо врегулювання конфлікту», - сказав Слуцький.
Економіка Флагман "Гетьман Сагайдачний" зламався відразу після ремонту. ГПУ подала в суд на підрядника Український фрегат «Гетьман Сагайдачний» зламався відразу після ремонту - у корабля перестав працювати дизельний двигун, повідомили в Генеральній прокуратурі України. Там уточнили, що ремонт здійснювався в рамках державного оборонного замовлення. «Підприємство-підрядник не усунуло недоліки двигуна за гарантією протягом узгодженого терміну», - заявили в ГПУ. Тепер військова прокуратура Південного регіону України вимагає сплати штраф близько 700 тис. грн за порушення термінів гарантійного ремонту, "що негативно впливає на боєздатність ВМС ЗСУ". Назву фірми-підрядника в ГПУ не повідомляють. Раніше "РИА Новости" повідомляли, що корабель ремонтували в Чорноморську - міняли арматуру, чистили і фарбували. Ремонт обійшовся в 14 млн грн.
Економіка Надзвичайний стан в енергетиці буде продовжено до вересня Надзвичайний стан в енергетиці продовжать до вересня. Про це в рамках години запитань до уряду заявив міністр палива і енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. «На сьогодні діють надзвичайні заходи в енергетиці, ми практично не працюємо на антрацитовой групі вугілля», - заявив він. З його слів, споживання вугілля марки "Антрацит" на сьогодні мінімальне: 3,5-4 тис. тонн на добу. «Раніше ми споживали 22-25 тис. тонн! Тому аналогічна ситуація надзвичайних заходів триватиме практично до середини вересня, що дозволить нам повністю закупити вугілля антрацитної групи », - сказав він. При тому, що Україна вже отримала підтвердження від США про постачання вугілля марки «Антрацит». «Тим більше, що обсяги його зменшилися в порівнянні з минулим роком майже вдвічі», - додав він. Також Насалик підтвердив, що на наступному засіданні Кабміну буде розглянуто питання про реформування вугільної галузі.
Суспільство В Японії підготували законопроект про зречення імператора Акіхіто Японський уряд схвалив законопроект про зречення імператора від престолу. Про це передає агентство Kyodo. Найближчої доби проект буде відправлений на розгляд до парламенту. Влітку 2016 року 83-річний імператор Акіхіто повідомив, що в його віці йому важко займатися державними обов'язками і він хоче передати свій трон старшому синові - принцу Нарухіто. Як передбачається, імператор Акіхіто може зректися престолу у грудні наступного року, коли йому буде 85 років. Після цього Акіхіто збереже титул «Ваша величність», державне забезпечення, а також інші привілеї, інформує ТАСС. Очікується, що 57-річний принц Нарухіто займе трон імператора відразу після зречення свого батька. При розробці цього проекту закону уряд Японії намагалося не створювати прецедент, щоб не вводити зречення імператорів у систему. Нинішнє законодавство передбачає, що ті перебувають довічно на троні.
Політика Західні санкції з Росії не знімуть ще 3 роки - Греф Зняття західних економічних санкцій з Росії не варто очікувати в найближчі три роки. Таку думку висловив глава Ощадбанку РФ Герман Греф. За його словами, санкції були введені з політичних причин, і їх зняття, швидше за все, також буде мотивовано політикою, передає ТАСС. Греф додав, що Росія «вже адаптувалася до ситуації, і не можна сказати, що буде ще який новий можливий вплив санкційної політики, або це може якось перешкодити нашій трансформації». Нагадаємо, Захід запровадив антиросійські санкції в 2014 році у відповідь на незаконну анексію українського Криму і війну на Донбасі. Так, секторальні санкції діють щодо 20 російських фінансових, нафтовидобувних і оборонних компаній. 16 травня президент України Петро Порошенко ввів нові санкції проти країни-агресора Росії. У новий список санкцій потрапили 1228 фізичних та 468 юридичних осіб. У 2017 році Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній інтернет- і медіагалузі, таких як «Яндекс», Mail.ru Group, до складу якої входить «ВКонтакте» і «Одноклассники». Під обмежувальні заходи також потрапила низка ЗМІ РФ.
Суспільство оформление ленты  Розворот Богдана Хмельницького спиною до Москви обійшовся в кругленьку суму Мерія Чернігова витратила менше 14,5 тисячі гривень на те, щоб розгорнути пам'ятник Богдану Хмельницькому спиною до Москви, повідомили в прес-службі мерії міста. Гроші були виділені з міського бюджету. Ця робота стала частиною загальної реконструкції монумента. У суму увійшов демонтаж фігури пам'ятника, маса якої до 5 тонн, подальша установка, зведення і демонтаж будівельних риштувань. Під пам'ятником формують новий фундамент, так як за довгі роки монумент нахилився. В ході реконструкції передбачено закріплення постаменту за допомогою паль. Також будуть відреставровані емблеми, хімічно закріплений гіпс на ліпному декорі, буде проведено художній розпис поверхні цього декору. Вартість робіт в цілому - близько 700 тис. грн. Нагадаємо, 18 травня будівельники розгорнули на 180 градусів скульптуру українського гетьмана Богдана Хмельницького в однойменному сквері. Тепер гетьман стоїть обличчям до центральної площі міста і П'ятницької церкви.
Закон і Право Колекторам можуть заборонити вибивати комунальні та борги фізосіб Депутати зареєстрували в парламенті черговий законопроект «Про особливості та заборони здійснення професійної діяльності з врегулювання простроченої заборгованості - колекторської діяльності», яким пропонують прописати правила гри для колекторських компаній. Як сказано в пояснювальній записці до документа, на сьогодні в Україні налічується понад 200 підприємств, які надають послуги з повернення боргів. Однак жодного закону або хоча б нормативного акту, який би регулював їхню діяльність, до цього часу немає. Тому нерідко «вишибали» перегинають палицю у спілкуванні з боржниками. Автори законопроекту пропонують зокрема заборонити колекторським компаніям "вибивати" борги з фізичних осіб, зокрема фізичних осіб-підприємців, а також стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги та інші похідні послуги. Водно, згідно із законопроектом, кредиторам забороняється передавати будь-яку інформацію про боржників - фізичних осіб колекторським компаніям, а останнім забороняється збирати та зберігати персональні дані фізичних осіб-боржників. До всіх інших боржників колектори приходити можуть, але не мають права використовувати силу, насильство, залякування, погрози або образи, зокрема забороняється використовувати вульгарну або нецензурну лексику, і навіть розмовляти грубо з боржником. У свою чергу боржник за бажанням може відмовитися від досудового врегулювання його простроченої заборгованості. Для цього йому потрібно або подати відповідну заяву кредитору або опублікувати її у друкованому засобі масової інформації. В такому випадку врегулювання такої простроченої заборгованості відбувається виключно в судовому порядку. Колекторські компанії також будуть зобов'язані страхувати свою цивільно-правову відповідальність, розмір якої для фахівця компанії повинен складати 10 тис. мінімальних розмірів заробітної плати, поки це 32 млн грн. Якщо закон буде ухвалений, у країні також з'явиться Державний реєстр суб'єктів колекторської діяльності, який вестиме Мін'юсм. Працювати такі компанії зможуть тільки після внесення даних про них до реєстру. Розробити такий реєстр Мін'юст повинен не пізніше ніж через три місяці після набрання чинності законом. Також відомство має розробити Етичний кодекс професійної поведінки суб'єктів врегулювання заборгованості. Кожні два роки в колекторські компанії будуть навідуватися з плановими перевірками. Приводами для позапланової перевірки будуть: 1) заяви суб'єкта колекторської діяльності щодо врегулювання простроченої заборгованості; 2) надходження до уповноваженого органа відомостей про факти порушення суб'єктом колекторської діяльності щодо врегулювання простроченої заборгованості вимог закону; 3) закінчення терміну виконання суб'єктом колекторської діяльності щодо врегулювання простроченої заборгованості виданого уповноваженим органом розпорядження про усунення виявленого порушення; 4) надходження до уповноваженого органу відомостей про факти невідповідності юридичної особи, його засновників (учасників), органів їх працівників встановленим вимогам закону. Разом з тим для колекторів вводиться додаткова кримінальна і адміністративна відповідальність. Зокрема за «вибивання» боргів з фізичних осіб або за комунальні послуги, які заборонені законом, планується стягувати з колекторів штраф в розмірі від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо аналогічне порушення було вчинене за рік двічі або воно пов'язане з отриманням доходу у великих розмірах, компанії доведеться заплатити від 25 000 до 50 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо компанія належним чином не зареєстровано в держреєстрі, доведеться заплатити штраф від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо незареєстрована компанія ще й встигла заробити кругленьку суму, надаючи свої послуги, з неї стягнуть штраф від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо колектори застосовували насильство або погрожували боржнику, знищили його майно або майно його родичів або публічно поширювали недостовірні відомості, їм загрожує арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 2 років. Якщо вищевказані дії призвели до тяжких наслідків при застосуванні насильства, зловмисники можуть сісти за ґрати на 9 років. А якщо боржник через залякування наклав на себе руки або смертельних каліцтв завдали самі колектора, останніх можуть позбавити волі на 10 років. У разі прийняття законопроект набере чинності з 1 січня 2018 року. Варто відзначити, що парламентарії неодноразово реєстрували подібні законопроекті, деякі з них навіть пропонували взагалі заборонити подібні компанії. Однак жоден з документів не знайшов підтримки або ж до сих пір навіть не розглянутий депутатами.
Події оформление ленты  СБУ в Ужгороді ліквідувала банду, що торгувала зброєю та наркотиками Служба безпеки України ліквідувала в Ужгороді банду злочинців, які займалися контрабандою зброї і наркотиків. Про це повідомили в прес-службі відомства. Угруповання контрабандистів перевозило зброю і наркотики з країн Центральної Європи. У чотирьох затриманих осіб знайшли 5 пістолетів іноземного виробництва з глушниками, 4 пістолети-кулемети «Скорпіон», велику кількість набоїв різного калібру, майже півкілограма кокаїну. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 і ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру. Нагадаємо, раніше працівники СБУ ліквідували мережу торгівлі зброєю із зони проведення АТО на Донбасі. В ході обшуків в будинках двох жителів Київської області співробітники спецслужби вилучили два автомати Калашникова, підствольний гранатомет і 43 постріли до нього, три гранати Ф-1, 22 запали до гранат, магазини до АК, оптичний приціл, понад 10 тисяч патронів різного калібру та іншу зброю
Суспільство оформление ленты  Кейт Міддлтон на садову вечірку наділа сережки за $3,5 тисячі У Букінгемському палаці 16 травня відкрили сезон традиційних садових вечірок. На заході були присутні майже всі члени королівської сім'ї Великої Британії. Так, королеву Єлизавету II супроводжували герцогиня Кейт Міддлтон, принци Вільям і Філіп, принцеси Анна і Беатрис, передає «Сегодня». Вечірки проводяться щороку на території Букінгемського палацу, в Холірудському палаці в Шотландії. Дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон давно стала іконою стилю, її зовнішній вигляд уважно вивчають не тільки британки, але й жінки всього світу. Для цього виходу Кейт вибрала блакитну сукню-пальто від шотландського дизайнера Крістофера Кейна. До сукні дружина принца наділу сережки з блакитними топазами і діамантами від Kiki McDonough, вартістю 3500 фунтів стерлінгів, ($4500).
Події П'яні бойовики "ДНР" відзначили отримання зарплати обстрілом житлових будинків Проросійські бойовики, отримавши довгоочікувану заробітну плату, вирішили «відзначити» цю подію, в результаті чого страждають цивільні особи. Про це передає Головне управління розвідки Міністерства оборони України. У з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК Збройних Сил Росії зросла кількість подій і злочинів, що пов'язані з виплатою особовому складу зарплати, видачу якої затримали напередодні травневих свят. П'яні військові мінометної батареї 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК обстріляли житлові будинки цивільних осіб, після чого спробували залишити в/ч зі зброєю, але були затримані. Також група військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на вантажівці скоїли ДТП, в якій постраждали двоє цивільних осіб.
Закон і Право Рада зобов'язала керівників підприємств, установ і організацій приводити працівників до військкомату Верховна Рада прийняла в цілому Закон "Про внесення змін до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", за що проголосували 237 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Зокрема, цими змінами всі без винятку органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ і організацій, зокрема навчальних закладів, зобов'язані повідомляти підлеглим призовникам і військовозобов'язаним про їхній виклик у військові комісаріати. Більш того, керівники повинні простежити, щоб їхній працівник прибув за цим викликом. Якщо роботодавець звільнив або прийняв на роботу призовника або військовозобов'язаного, він протягом 7 днів повинен повідомити про це військовий комісаріат. Як сказано в пояснювальній записці до документа, попередня редакція закону дозволяла органам місцевого самоврядування та керівникам підприємств, установ і організацій, зокрема навчальних закладів, де є військові комісаріати, ухилятися від будь-якої співпраці з комісаріатами. Адже в законі було сказано, що вручати повістки до військкомату працівникам повинні тільки керівники тих підприємств і організацій, які розташовані у районах або населених пунктах, де немає військових комісаріатів.
Суспільство Кличко: Для будівництва розв'язки на Шулявці знесуть частину будівлі заводу «Більшовик» Частину будівлі заводу «Більшовик» необхідно буде знести для того, щоб побудувати нову сучасну розв'язку на Шулявці. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. За його словами, розв'язка була побудована в 60-ті роки минулого століття, тому Шулявський шляхопровід давно потребує реконструкції, передає РБК-Україна. Кличко поскаржився, що дорожня інфраструктура Києва в критичному стані, в неї багато років не вкладалися кошти. «Реконструкції ми почнемо вже цього року. Ми не будемо повністю зносити будівлю заводу «Більшовик» на Шулявці. Проект передбачає знесення тільки частини корпусу, адже нам треба облаштувати правий поворот для авто, які їдуть з боку Святошино», - підкреслив мер. Він також зазначив, що рішення про знесення будівлі заводу «Більшовик» має приймати Кабмін. У мерії сподіваються, що уряд підтримає новий проект.
Суспільство Lifecell і «Тріолан» заблокували російські сайти, що потрапили під санкції Мобільний оператор зв'язку lifecell, а також провайдер «Тріолан» повністю заблокували доступ користувачів до російських ресурсів, які потрапили до списку санкцій. У прес-службі lifecell повідомили, що доступ до відповідних сайтів був відключений 19 травня вранці. «Для належного дотримання вимог українського законодавства, ТОВ «Лайфселл», в рамках технічних можливостей, припинило надання доступу своїх абонентів до інтернет-сайтів, які передбачені в обмежувальних заходах, згідно з указом президента Петра Порошенка. Ведення офіційних сторінок оператора, а також офіційна підтримка абонентів у соцмережах «ВКонтакте» і «Одноклассники» буде припинено найближчим часом», - сказано в повідомленні. Як передає Інтерфакс-Україна, гендиректор інтернет-провайдера "Тріолан" Вадим Сидоренко повідомив, що компанія вирішила не чекати рекомендацій щодо можливих варіантів закриття доступу і о 10:00 п'ятниці, 19 травня, був закритий доступ до всіх ресурсів зі списку санкцій.
Політика оформление ленты  Екс-дружина Путіна отримує мільйони доларів від здачі в оренду історичної будівлі в Москві - Reuters Колишня дружина президента Росії Володимира Путіна - Людмила Путіна (Шкребньова) створила і підтримує фонд CDIC, який володіє історичним будинком у центрі Москви - Будинком Волконського. Мільйони доларів від орендарів надходять екс-дружині лідера Кремля. Розслідування діяльності фонду Людмили Путіної провів Reuters. Журналісти знайшли документи про власність. Відзначається, що будівлю реконструювали соратники Путіна, а оренда виплачується приватній компанії Meridian, яка на 99% належить компанії Intererservis. Останньою компанією керує Людмила Олександрівна Шкребньова. Саме таке прізвище було у екс-дружини Путіна до заміжжя. Разом з тим, у редакції немає підтверджуючих документів, що Людмила Путіна і Шкребньова - це одна і та ж особа. Відзначається, що компанія Meridian тільки в 2015 році від оренди приміщень отримала $3,89 млн. Разом з тим в документах фонду CDIC сказано, що в 2015 році його дохід від усіх джерел склав $5,93 млн.
Політика Гройсман: Військові пенсіонери отримають підвищені пенсії з 1 січня наступного року Володимир Гройсман заявив, що військові пенсіонери отримають підвищені пенсії з 1 січня 2018 року. Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Пенсійна реформа відкриває нам шлях ще до двох важливих рішень, які, я знаю, напрацьовуються в парламенті. Я думаю, ми зможемо спільно знайти правильне рішення», - заявив він, звертаючись до депутатів. Прем'єр зазначив, що реформа насамперед передбачатиме осучаснення пенсій. «Це накопичувальна система і найголовніше, до кінця року, я з цієї трибуни гарантую, я беру на себе зобов'язання, ми внесемо новий закон про осучаснення і підвищення військовим пенсіонерам. Їх близько двох мільйонів осіб. І ці люди отримають підвищення пенсій з 1 січня 2018 року», - сказав Гройсман.
Суспільство В Україні створили ботів, які відстежують активність українців у заборонених соцмережах РФ, - волонтер В Україні створені боти, які відстежуватимуть активність українців у соцмережах Російської Федерації після їх повного блокування. Про це в Facebook повідомив волонтер Роман Доник. «Вже написані пошукові роботи (павуки), які будуть індексувати сторінки ВК на свіжу активність після повного блокування провайдерами. Ні, карати вас за використання ВК ніхто не буде. Просто через кілька місяців, якщо опинитеся в базі «Миротворця», не дивуйтеся», - підкреслив Доник. За його словами, користуючись російськими соцмережами, українці автоматично стають пособниками людей, які фінансують тероризм і війну на Донбасі. «А коли вас із батьками, дітьми або коханою людиною з валізами в руках, в передчутті відпочинку не пустять на посадку в літак, що летить теплі краї, просто згадайте мене «незлим тихим словом», - додав волонтер. Нагадаємо, раніше глава служби з питань інформаційної безпеки Служби національної безпеки і оборони Валентин Петров заявив, що за обхід блокування сайтів РФ, зокрема соцмереж, користувачі з України покарані не будуть.
Економіка оформление ленты  Будувати четверту гілку метро в Києві будуть китайці, вже підписаний договір Влада Києва підписала меморандум з китайським консорціумом, в який входять компанії China Railway International Group і China Pacific Construction Group, про реалізацію проекту будівництва четвертої лінії метрополітену. Про це повідомили в прес-службі КМДА. Від київської влади договір підписав заступник голови КМДА Микола Поворозник під час візиту української урядової делегації до Китаю. У меморандумі зазначається, що консорціум Китаю виступає керуючим партнером проекту з будівництва четвертої лінії метрополітену в Києві. Китайці мають намір досліджувати поточний стан реалізації проекту: перевірити технічні деталі, обсяг необхідних фінансових ресурсів. В рамках проекту з будівництва четвертої лінії метрополітену в Києві китайський консорціум допомагатиме КМДА залучати кошти китайських банків.
Події У РФ оператори «Мегафон» і Yota повідомили про масовий збій Російські мережі ПАТ «Мегафон» і оператор Yota зараз відчувають неполадки в роботі мережі. Про це сказано в твітерах операторів. «На цей час спостерігаються масові труднощі зі зв'язком. Виправляємо. Ми приносимо свої вибачення за доставлені незручності», - зазначено в повідомленні «Мегафона». У прес-службі оператора повідомили, що труднощі спостерігаються з голосовим зв'язком, успішність дозвону впала на 30%. Мобільний інтернет працює в штатному режимі. Оператор порадив дзвонити через месенджери. «Технічні експерти «Мегафона» проводять відновлювальні роботи, збираються їх закінчити найближчим часом», - повідомили в прес-службі. Неполадки були зафіксовані в Москві і області, Казані, Самарі, Нижньому Новгороді, Рязані та інших регіонах РФ. Причиною збою могло стати оновлення ОС Android на смартфонах.
Економіка Через заморозки Україна втратить третину врожаю полуниці. Скільки ягідка коштуватиме влітку Через травневі морозів сільгоспвиробники можуть втратити 35-40% врожаю полуниці. Таку думку 19 травня під час прес-конференції висловив аграрний експерт Денис Марчук, передає кореспондент АСН. «Ми понесемо великі втрати щодо плодових дерев, це яблука, груші, але найбільше це торкнеться кісточкових: персики, абрикоси, сливи. Це торкнеться також і ягідних культур. Зокрема з полуниці будемо нести досить серйозні втрати. По Україні вони можуть сягати від 35-40%. Це серйозні збитки для сільгосппідприємств», - зазначив він. Експерт прогнозує, що через дефіцит полуниці її вартість у порівнянні з минулим роком буде на 20-25% більше. Зараз, за ​​словами Марчука, ягоду продають вже по 50 грн за кілограм, проте в червні, коли припадає пік збору полуниці ціна знизиться. «Якщо минулого року  в цей час продавали по 30 грн за кілограм, то зараз в середньому по 50 грн. Влітку, коли буде пік, можливо, ціна знизиться на 15 грн за кілограм - до 35 грн», - зазначив експерт. Нагадаємо 10-11 травня майже по всій території України спостерігалися заморозки, іноді до -10 градусів, через що померзла значна частина плодово-ягідних культур. Також синоптики прогнозують і подальші заморозки.
Політика Лавров: Росіянам в окупованому Криму влаштували «візову дискримінацію» Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про «візову дискримінацію» росіян у ними ж окупованому українському Криму. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, такі претензії Лавров висловив на засіданні Комітету міністрів Ради Європи в Нікосії. «Тільки-но з сольною програмою виступив Сергій Лавров. Прозвучали всі класичні твори автора, зокрема, добре відомі слухачам «Блокада Донбасу», «Заборона російської мови» і «Нацисти». Автор також представив свій новий хіт «Візова дискримінація росіян у Криму», - розповів дипломат. За словами Кулеби, безвіз для України дістав росіян до самих глибин, якщо вони вже так «заспівали». Нагадаємо, 17 травня в ході урочистої церемонії в Страсбурзі глава Європейського парламенту Антоніо Таяні і представник головуючої в Євросоюзі Мальти підписали законодавче рішення про введення безвізового режиму для громадян України.
Суспільство оформление ленты  Монстр з рисами серійного вбивці: ГПУ викликає на допит російського бойовика з батальйону «Русич» Генпрокуратура України викликає на допит громадянина Росії Олексія Мільчакова 1991 року народження, який підозрюється у справі про посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної групи, скоєнні злочину групою осіб і в плануванні, підготовці, розв'язанні і веденні війни. Мільчакова викликають в ГПУ на 10:00 26 травня. Повістку було опубліковано на сайті відомства. Мільчаков фігурує в доповіді про російські злочини на сході України. У 2015 році автор доповіді, людина, яка взяла псевдонім Новак, повідомляв, що Олексія Мільчакова на той момент не було в списку злочинців, так як не вдалося знайти його жертв, що вижили. Новак заявив, що Мільчаков дуже жорстокий і молодий. «Це монстр з хрестоматійними рисами серійного вбивці. Присутність у соцмережах він почав з того, що зробив знімок з цуценям, перерізав йому горло і з'їв, показуючи, що він чоловік. Він вирушив на Донбас і став командиром підрозділу в батальйоні «Русич».
Економіка Ляшко: Пенсійна реформа Гройсмана - брехня, що приховує підвищення пенсійного віку Пенсійна реформа прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - брехня, під якою приховано підвищення пенсійного віку. Про це в кулуарах парламенту 19 травня заявив глава Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні уряд презентував у Раді проект пенсійної реформи. Явно пахне шахрайством... Уряд бреше, що так звана реформа не передбачає збільшення пенсійного віку. Це приховано за вимогою про збільшення страхового стажу. З 15 до 35 років. Ми категорично проти такого знущання над людьми», - заявив політик. За його словами, в результаті пенсіонери будуть виходити на пенсію на 3-5 років пізніше. Ляшко підкреслив, що депутати Радикальної партії не згодні з пенсійною реформою ні за формою, ні по суті. "По суті. Ми проаналізували пропозиції Гройсмана. Його так звана реформа спрямована на те, щоб знищити пенсіонерів як клас. В результаті маніпуляцій з трудовим стажем їхня чисельність скоротиться з 12 до 5 млн. Тому ми категорично проти такої реформи і вимагаємо від уряду провести загальнонаціональний круглий стіл для обговорення. Ми переконані, що метою пенсійної реформи має бути підвищення пенсій. А для цього потрібно продовжувати піднімати зарплати", - сказав він. Нагадаємо, раніше Гройсман повідомив, що з жовтня 9 млн пенсіонерів отримають нові пенсії, а оподаткування - буде скасовано. Приблизно 1 млн 308 тисяч українців отримають підвищення пенсії до 200 грн, 1 млн 208 тис. громадян отримають підвищення пенсії при сьогоднішніх цінах, при сьогоднішньому курсі валют, від 200 до 500 грн щомісяця. Ще - 1 млн 993 тис. в результаті цієї реформи отримають підвищення пенсій від 500 до 1000 грн. Це постійна система, яка дозволить людям щомісяця отримувати підвищену пенсію. І ще більше 1 млн 100 тис. громадян отримають понад 1000 грн щомісячної доплати.
Політика Соболєв обіцяє розповісти, хто з депутатів хоче відставки Юрія Луценка Генерального прокурора України Юрія Луценка потрібно відправити у відставку. Про це з трибуни Верховної Ради 19 травня заявив глава Комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. «Ось недовіра генпрокурору! Генпрокуратура не виконує свої обов'язки... Конституція дає нам право збирати підписи за недовіру генпрокурору, якщо він не виконує свої конституційні обов'язки», - заявив він з трибуни. Соболєв нагадав, що наступного тижня, в середу, Генпрокурор Юрій Луценко відзвітує в парламенті. «Від сьогодні я почну оприлюднити прізвища депутатів, які поставили свої підписи під документом про недовіру генпрокурору і тих, хто побоявся це зробити... Генпрокурор, який не справляється зі своїми обов'язками, повинен бути відправлений у відставку», - вважає він. Соболєв нагадав, що за рік роботи Юрія Луценка Янукович і Клюєв уже зняті з розшуку. «А чому? Тому що Генпрокуратура не надала докази їхніх злочинів. Десятки беркутівців втекли до Росії, спокійно вийшовши із залу суду. Так само спокійно працює КСУ... Люди, які придумували, як Януковичу стати диктатором. Голова КСУ продовжує працювати», - нагадав він.
Події У Кропивницькому підірвали оперуповноваженого СІЗО - екс-глава пенітенціарної служби В одному зі спальних районів Кропивницького рано-вранці підірвали автомобіль оперуповноваженого місцевого СІЗО. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький. «Постраждалим є оперуповноважений СІЗО Кропивницького. Попередня інформація - вибухівка була закладена в автомобіль у зв'язку з його професійною діяльністю. Але це ще перевіряється!» - підкреслив Старенький. Раніше в Нацполіції Кіровоградської області заявили, що в автомобілі «Нива» близько 5-ї ранку спрацював вибуховий пристрій. В результаті вибуху важкі травми отримав працівник однієї з державних установ. У автомобіля були механічні пошкодження. З місця події вилучено фрагменти вибухового пристрою.
Суспільство За стрілянину в кафе судитимуть екс-працівника прокуратури Донецької області Колишнього працівника прокуратури Донецької області судитимуть за хуліганську стрілянину в кафе. Про це повідомили в прес-службі  Генеральної прокуратури України. ГПУ закінчила досудове розслідування і направила справу до суду. Відзначається, що колишнього водія однієї з місцевих прокуратур Донецької області звинувачують у скоєнні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї. Інцидент стався в кінці січня 2017 року в кафе міста Покровськ Донецької області. П'яний водій у присутності відвідувачів і обслуговуючого персоналу кафе зробив п'ять пострілів у стелю і стіну приміщення. Прокурори відзначають, що цим він створив загрозу для життя і здоров'я людей. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Колишньому чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
Економіка Російський Промінвестбанк купує український бізнесмен Російський Зовнішекономбанк розглянув заявку на покупку Промінвестбанку від українського підприємця, президента і власника компанії DCH Олександра Ярославського. Найближчим часом мають початися необхідні для покупки ПІБ погоджувальні процедури. Про це сказано в прес-релізі компанії DCH, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Напередодні, 18 травня, наглядова рада Зовнішекономбанку розглянула пропозицію Олександра Ярославського про покупку Промінвестбанку, дочірньої структури ЗЕБ на території України», - передає прес-служба компанії. Ярославський увійшов у число претендентів на покупку Промінвестбанку, зробив Зовнішекономбанку пропозицію в кінці минулого тижня. 18 травня про кандидатів на покупку Промінвестбанку була проінформована наглядова рада ЗЕБ. Її засідання провів прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
Економіка Новий удар по Росії: Україна ввела антидемпінгові мита на російські добрива Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі 18 травня було прийнято рішення про введення антидемпінгових мит щодо деяких азотних добрив російського походження. Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку. Відзначається, що тепер до всіх російських виробників карбаміду і карбамідно-аміачної суміші буде застосоване мито в розмірі 31,84%. Це рішення набуде чинності на другий день після публікації повідомлення в «Урядовому кур'єрі». У грудні 2016 року МКМТ визнала факт демпінгу з боку РФ в частині імпорту в Україну деяких видів азотних добрив, в зв'язку з чим було прийнято рішення про введення антидемпінгових мит на ввезення цієї групи товарів з Росії. Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко ввів нові санкції проти країни-агресора Росії. У новий список санкцій потрапили 1228 фізичних та 468 юридичних осіб. У 2017 році Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній інтернет- і медіагалузі, таких як «Яндекс», Mail.ru Group, до складу якої входить «ВКонтакте» і «Одноклассники». Під обмежувальні заходи також потрапила низка ЗМІ РФ.
Суспільство Родичів Жанни Фріске зобов'яжуть повернути 22 мільйони рублів, що залишилися після її смерті Перовський районний суд Москви не припинив провадження за позовом «Русфонду» до родичів померлої співачки Жанни Фріске про повернення основної частини виділених на лікування виконавиці грошей. Рідні співачки просили припинити провадження, проте суд відмовив, передає РИА «Новости». Цивільний чоловік Фріске Дмитро Шепелєв не визнає позов. На його думку, позивач не надав належні документи для стягнення грошей. Шепелєв вважає, що у позивача відсутні правомочності звертатися в суд. Нагадаємо, Фріске стала відомою завдяки участі з 1996 року в складі групи «Блестящие». Пізніше вона почала сольну кар'єру. Коли стало відомо, що співачка лікується від раку, на її рахунок перерахували 25,01 млн руб. При цьому звіт є лише про витрачання 4,12 млн руб. Фріске померла в червні 2015 року після тривалої боротьби з раком. Суперечка через гроші на лікування співачки триває близько року.
Суспільство На Донбасі кожен третій полонений піддавався сексуальному насильству - правозахисники На Донбасі у підвалах у російських терористів кожна третя людина піддавалася сексуальному насильству. Про це йдеться в дослідженні, оприлюдненому на круглому столі, який був організований платформою «Правозахисний порядок денний» під егідою коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі». За словами голови правління Центру громадянських свобод Олександри Матвійчук, сексуальне насильство - одна з найбільш замовчуваних тем війни на Донбасі. «Людям, які звільнилися з полону, важко про це згадувати, не те щоб говорити. Жертви і свідки сексуального насильства майже не вірять у відновлення справедливості, хоча б відкладеної у часі. Це пов'язано також з тим, що в Україні норма права досі не відповідає нормі життя», - підкреслила вона. Відзначається, що правозахисники організації «Справедливість заради миру на Донбасі» опитали потерпілих і свідків і задокументували 162 випадки різних форм сексуального насильства. Кожна третя опитана особа піддалася сексуальному насильству під час утримання в підвалах. Деякі були вимушеними свідками такого насильства. «Наведені цифри дають лише приблизне уявлення про масштаб сексуального насильства в зоні конфлікту. Ця тема є надзвичайно чутливою, і далеко не всі наважуються розповісти про пережите або побачене», - підкреслив голова проекту з документування фактів сексуального насильства, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко. Він зазначив, що сексуальне насильство на війні може проявлятися в різних формах - зґвалтування, примусова стерилізація, примусове оголення, загрози сексуального характеру, а також тортури з елементами сексуального насильства.
Суспільство МЗС: Українського посла викликали до Папи Римського через скарги УПЦ МП Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію про нібито виклик посла України у Ватикані для роз'яснень про законопроекти, що стосуються Української православної церкви Московського патріархату. За словами речника МЗС Мар'яни Беци, вона зв'язалася з послом у Ватикані, і він повідомив, що ніхто його нікуди не викликав. «Минулого тижня було проведено низку робочих зустрічей у державному секретаріаті Ватикану, де обговорювалися різні питання як зовнішньої політики, так і внутрішньої, зокрема і законопроекти», - розповіла Беца, передає Інтерфакс-Україна. Крім того, за словами Беци, У Ватикані ніхто не критикував українські законопроекти, якими намагалися обмежити вплив на уми українців церкви країни-агресора. Нагадаємо, раніше протоієрей УПЦ МП Миколай Данилевич поширив плітку про те, що посла України у Ватикані Тетяну Іжевську нібито викликали на розмову через законопроекти №№4511 і 4128, що регулюють державно-церковні відносини в Україні. Законопроекти №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі-агресорі і №4128 про можливість змінювати підпорядкованість релігійної громади стояли на порядку денному парламенту 18 травня.
Економіка Приватизація держпідприємств. Продаємо, бо самі ефективно управляти не можемо чи не хочемо За два роки анонсована ще попереднім складом уряду масштабна приватизація так і не відбулася. Хоча на 2017 рік до державного бюджету надходження від приватизації закладені на рівні 17,1 млрд грн. Чиновники мотивують розпродаж держпідприємств необхідністю залучити приватні інвестиції в країну, а також неефективною роботою таких підприємств. Однак чому потужні підприємства перестали приносити прибуток і чи дійсно в цій ситуації приватизація - це єдиний вихід? В Україні більше держпідприємств, ніж у будь-якій іншій країні світу За даними центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна", станом на 1 жовтня 2016 року загальна вартість активів державних підприємств України становить 1,5 трлн грн, це 27% від загальної вартості активів великих і середніх підприємств в країні. А працює на таких підприємствах 862 тис. працівників. За кількістю державних підприємств, в яких держава володіє більшою часткою, Україна займає перші місця в міжнародних рейтингах. Більш того, невідомо скільки точно державних підприємств існує в Україні. «Згідно з інформацією МЕРТ (міністерство економічного розвитку і торгівлі. - АСН), у нас 3634 підприємства. Згідно з Єдиним реєстром Фонду держмайна - на 176 одиниць більше, а якщо враховувати дані Єдиного державного реєстру підприємств України, то в країні взагалі вдвічі більше підприємств - 6239», - зазначила економіст проекту центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" "Ціна держави" Наталя Лещенко. 50% державних підприємств - не працюють Ефективними можна назвати далеко не всі держпідприємства. Зокрема, за даними дослідження, із загального числа підприємств 50% взагалі не працюють, а з працюючих - 70% збиткові. Їхні збитки за підсумками 2016 року склали 82 млрд грн. Є, щоправда, і прибуткові державні підприємства, але це переважно монополії. «В топі найбільш прибуткових підприємств з 10 - 9, і це - монополії. Монополія не працює в конкурентному середовищі. Її прибутковість визначається тим, які регулятор ставить їй тарифи. Тобто наявність прибутку - це не обов'язково ефективна робота. А топ збиткових державних підприємств - це вугілля і космос», - пояснив старший економіст Центру економічної стратегії Дмитро Яблуновський. Рівень доходів від державних підприємств за минулий рік, який, до речі, став найприбутковішим, склав лише 0,5% ВВП. З кожним роком у державних підприємств зростає і заборгованість як по сплаті податків, так і по заробітній платі. 38% з усієї заборгованості по заробітній платі була накопичена саме державними підприємствами. Тим часом держава з бюджету субсидує і надає пільги і дотації таким підприємствам. За даними МВФ, їх сума в 2014 році становила близько 5% ВВП. «Державні підприємства, маючи певні пільги, фактично мають певні переваги щодо приватних підприємств. Наприклад, державний Ощадбанк має 100% гарантію з повернення депозитів, і це впливає на правила гри на ринку, на конкуренцію», - зазначає Яблуновський.   Держпідприємства - осередок корупції Багато з державними підприємствами пов'язано і корупційних скандалів. «Серед 300 підприємств, щодо яких проводить розслідування НАБУ, 49 стосується корупції на державних підприємствах. Із загальної суми збитків 80 млрд грн, яких, за оцінками НАБУ, завдано державі, 40% припадає саме на державні підприємства», - розповіла Лещенко. Щодо скандалів, колишній заступник міністра економічного розвитку Руслан Корж згадав нещодавнє затримання екс-депутата Миколи Мартиненка, якого НАБУ звинуватило в розкраданні 17 млн ​​доларів державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». «Так ось, ця компанія була найприбутковішою в портфелі держпідприємств, які курирує Мінекономіки», - сказав він. У державних підприємств немає стимулу добре працювати Колишній працівник міністерства не дивується, що держпідприємства не показують високих прибутків. Каже, там немає мотивації. Наприклад, якщо підприємство показує прибуток понад 50 млн грн, то його фінансовий план на рік повинен розглядати Кабінет міністрів. Однак керівники таких підприємств часто не хочуть мати додатковий клопіт і в фінплані вказують очікуваний дохід менше 50 млн грн. До чого і прагнуть. Крім того, за словами Коржа, 75% від прибутку підприємства держава забирає в бюджет. А це означає, що коштів на їхній розвиток фактично не залишається. Так що керівництво не зацікавлене в ефективній роботі. Дмитро Яблуновський вважає, що в такому випадку повністю неефективні підприємства треба продавати (але хто ж їх купить?), а на інших - міняти корпоративне управління. «Потрібна реформа корпоративного управління, потрібні незалежні наглядові ради. Цей процес уже запущений для 41 найбільшого підприємства. Потім ці наглядові ради повинні шукати і наймати топ-менеджмент. Як наглядова рада, так і топ-менеджмент повинні як мати гідну винагороду за свою роботу, так і нести відповідальність за невиконання виписаних фінансових прогнозів», - вважає він.   Працівники - проти змін Однак навколо розпочатої корпоратизації вже почалися заворушення. Зокрема, намір перетворити державне авіаційне підприємство "Антонов" на публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належатиме державі, викликав у колективі невдоволення. Люди бояться, що таким чином концерн хочуть прибрати до рук. Разом з тим профспілки стурбовані поточною ситуацією із завантаженням потужностей "Антонова", скороченням чисельності персоналу, скасуванням на підприємстві посади генерального конструктора. Через це працівники готові вийти на акцію протесту. Якщо такий ажіотаж викликає лише корпоратизація підприємства, то як реагуватимуть працівники, якщо їхнє підприємство продадуть з молотка? Приватне не завжди краще державного Колишній заступник міністра економічного розвитку Руслан Корж упевнений, після корпоратизації підприємства не обов'язково продавати. Оскільки не завжди приватні підприємства працюють краще, ніж державні. Проаналізувавши звітність трьох підприємств, які схожі за об'ємами роботи і які працюють в одній і тій же сфері (акціонерне товариство «Турбоатом», в якому 75% належить державі, державне підприємство «Електроважмаш», і приватне підприємство «Запорожтрансформатор), він з'ясував, що «Турбоатом» мав чистий прибуток 20%, державний «Електроважмаш» - 0% прибутку, а «Запорожтрансформатор» взагалі заробив на 20% чистого прибутку менше, ніж рік тому. «Звідси питання - чи достатньо змінити форму власності для того, щоб налагодити мотивацію власника і мотивацію того управлінського персоналу, який реалізує цілі і завдання власника. Очевидно, ні. Тому, крім того, що ми повинні замислюватися про форму, ми також повинні замислюватися і про утримання тих людей, які керують підприємствами», - вважає він, маючи на увазі зарплату керівників. Натомість профільний журналіст Володимир Федорин впевнений, що Україні треба продати все. Хоча і не вірить, що процес приватизації почнеться найближчим часом. «Хто прийде на наш ринок купувати державні активи в умовах, коли ми маємо обмеження на виведення капіталу, хто прийде, коли ми маємо, так би мовити, ексклюзивний підхід до правосуддя і правоохоронних органів. Тому мені здається, що нормальна приватизація може бути проведена тільки на наступному політичному циклі, після перевиборів», - вважає він. Тим часом в уряді сподіваються, що до кінця 2017 року вдасться продати не менше 100 державних підприємств. Щоправда, яких саме, не уточнюють.
Суспільство Штаб ВМС виправдався: поломка фрегата «Сагайдачний» сталася давно Неякісний ремонт двигуна фрегата «Гетьман Сагайдачний» стався давно і не пов'язаний з останнім ремонтом, проведеним на флагмані Військово-Морських сил України. Про це повідомили в прес-центрі командування ВМС на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що командування ВМС разом з прокуратурою вживає заходів щодо відшкодування збитків, завданих діями одного з підприємств Миколаївської області. «Крапку тут має поставити суд», - додали в штабі. За даними військових, зараз фрегат ремонтують в доці судноремонтного заводу Чорноморська в Одеській області. Передбачається, що на кораблі замінять бортову арматуру, почистять і пофарбують корпус. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що український фрегат «Гетьман Сагайдачний» зламався відразу після ремонту - у корабля перестав працювати дизельний двигун. Ремонт здійснювався в рамках державного оборонного замовлення. «Підприємство-підрядник не усунуло недоліки двигуна за гарантією протягом узгодженого терміну», - заявили в ГПУ. Тепер військова прокуратура Південного регіону України вимагає сплати штрафу близько 700 тис. грн за порушення термінів гарантійного ремонту.
Економіка Гройсман: Кабмін не допустить будівництва ГТС в обхід України Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду заявив, що Кабмін не допустить будівництва альтернативних газотранспортних систем, передає кореспондент АСН. «Ми вживаємо всіх можливих заходів для недопущення будівництва проектів, які несуть виключно політичний характер з одного боку, а з іншого - становлять небезпеку для України та країн Європи», - заявив він. Прем'єр нагадав, що зараз триває судовий процес у Стокгольмі з російським «Газпромом». «Я не хочу коментувати можливе рішення, але воно буде впливати, зокрема, на розвиток і майбутнє нашої газотранспортної системи», - сказав він. Гройсман запевнив, що Кабмін однозначно буде боротися за українські національні інтереси. «Це наша національна безпека, безпека диверсифікації постачання енергоносіїв в Європу. Тому ми над цим працюємо сьогодні», - додав прем'єр. Нагадаємо, 7 травня ВАТ «Газпром» почало будівництво газопроводу «Турецький потік» в обхід України. Робота стартувала біля російського узбережжя. Попередньо, проект буде завершений до 2019 року.
Суспільство Китайський хлопчик вимагав у батька гроші за допомогою вірусу-здирника Wanna Cry Китайський хлопчик відібрав у батька гроші за допомогою вірусу-здирника Wanna Cry. Хлопчикові вдалося відключити електрику в будинку. Після цього він написав записку від «хакерів» з вимогами і кодом від електронного гаманця. Дитина в записці повідомила батькові, що інтелектуальний лічильник заражений вірусом-здирником Wanna Cry, від якого неможливо позбутися. Він пообіцяв усунути неполадки і повернути електрику, якщо його вимоги будуть виконані, передає сайт «Актуальні новини». Батьки дитини не повірили «хакерам» і передзвонили в енергетичну компанію. Фахівці, що прибули на місце, констатували, що будинок відключили від центрального генератора. Електрики відзначили, що їхній клієнт був дуже сердитий, коли дізнався про справжню причину відсутності світла в будинку. Нагадаємо, глава Європолу Роб Вейнрайт повідомив, що масова кібератака в п'ятницю, 12 травня, пройшла в 150 країнах світу і охопила понад 200 тисяч користувачів.
Події оформление ленты  У Ростові під час тест-драйву розбили Porsche за 6,5 млн рублів На Аксайському проспекті в Ростові-на-Дону навпроти Porsche-центру сталася ДТП, в результаті якого клієнт центру розбив автомобіль Porsche Carrera вартістю від 6,5 млн рублів. Аварія сталася в четвер, 18 травня, передає сайт donnews.ru. Водій автомобіля на великій швидкості врізався в інший легковий автомобіль, що їхав назустріч. Винуватцем аварії став клієнт автосалону, який взяв Porsche Carrera для тест-драйву. За однією з версій, за кермом іномарки сидів працівник Porsche-центру. У коментарі до відео йдеться, що іномарка в цій комплектації коштує 13 млн рублів. Нагадаємо, у квітні в Одесі під час тест-драйву розбили дорогий автомобіль, повідомляє Культурометр. Автомобіль відновленню не підлягає. Як з'ясувалося, постраждалим авто був Porshe нової виставкової моделі вартістю в 3,3 мільйона гривень. Porshe Panamera 4S потрапив у безглузду ДТП, заїхавши під евакуатор.
Політика В Євросоюзі бояться, що блокування російських соцмереж обмежить свободу вираження поглядів Блокування російських соцмереж і сайтів є прерогативою влади України, але аргументи про національну інформаційну безпеку є недостатніми. Таку думку висловив керівник відділу преси та інформації представництва ЄС Юргіс Вільчінскас. Він зазначив, що Євросоюз чув публічні заяви української влади, що рішення було прийнято, виходячи з інтересів національної інформаційної безпеки, так як за останні місяці Україна стала об'єктом численних кібератак і дезінформаційних кампаній, передає Інтерфакс-Україна. «Ми визнаємо, що захист національної безпеки є прерогативою українського уряду», - додав представник Євросоюзу. Разом з тим, за його словами, українська влада повинна гарантувати, що обмежувальні заходи не мають негативного впливу на фундаментальне право на свободу вираження поглядів. Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко ввів нові санкції проти країни-агресора Росії. У новий список санкцій потрапили 1228 фізичних та 468 юридичних осіб. У 2017 році Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній інтернет- і медіагалузі, таких як «Яндекс», Mail.ru Group, до складу якої входить «ВКонтакте» і «Одноклассники». Під обмежувальні заходи також потрапила низка ЗМІ РФ.
Події Чоловік вчинив самоспалення на центральній площі Мюнхена На центральній площі Мюнхена невідомий чоловік вчинив акт самоспалення. Подія трапилася о 4-й годині за київським часом у п'ятницю, 19 травня, передає Інтерфакс-Україна. 54-річний німець на своєму автомобілі виїхав на Марієнплац, вийшов з авто, облив себе кількома літрами бензину і підпал. Рятувальники, що прибули на місце пригоди, загасили полум'я, проте чоловік отримав занадто серйозні опіки і через годину помер у лікарні. Правоохоронці повідомили, що на автомобілі чоловік залишив два написи фломастером: «З німецької землі більше ніколи не повинна початися війна» і «Амрі - це верхівка айсберга». Як відомо, в грудні 2016 року терорист наїхав вантажівкою на відвідувачів ярмарку на берлінській площі Брайтшайдплатц. Тоді загинули 12 людей, ще 50 були травмовані. Виконавцем теракту був виходець з Тунісу Аніс Амрі, пізніше його в Мілані застрелили місцеві поліцейські.
Політика Невизнана Держдума РФ приурочила президентські вибори до дня анексії Криму Невизнана Держдума РФ у другому читанні прийняла пакет законопроектів про скасування відкріпних посвідчень на виборах, а також поправку в закон «Про вибори президента РФ». Відзначається, що російські депутати підтримали проведення президентських виборів в країні в річницю анексії Криму, передає Інтерфакс. У 2018 році вибори президента в РФ припадуть на неділю, на яку випадає 8 березня, і, відповідно до поправки, можуть бути перенесені на наступну неділю, яка, в свою чергу, випадає на 18 березня. Нагадаємо, анексія Росією українського Криму сталася в лютому 2014 року, коли на півострів зайшли так звані «зелені чоловічки». 16 березня під дулами автоматів російських військ був проведений «референдум». Країни Заходу відмовилися визнавати анексію, проти Росії ввели економічні санкції.
Економіка оформление ленты  Вільна торгівля з Канадою. Втрати і вигоди, які отримає Україна 18 травня Сенат Канади ратифікував угоду про зону вільної торгівлі з Україною. Тепер цю угоду має підписати канадський генерал-губернатор Девід Ллойд Джонстон. Раніше, 14 березня, відповідну угоду ратифікувала і Верховна Рада України. Документ набуде чинності через місяць після того, як між державами відбудеться обмін ратифікаційними документами. З того моменту для України відкриється канадський ринок, який оцінюється в 500 млрд доларів і вміщає 35 млн споживачів. Зараз у торгівлі України з Канадою існує серйозний дисбаланс. Тільки за минулий рік імпорт перевищив експорт в 7,5 разу. Так, за даними Держстату, в 2016 році українські компанії експортували в Канаду товарів на 28,9 млн доларів, тоді як імпортовано - на 217,3 млн доларів. Зона вільної торгівлі з цією країною дасть можливість вирівняти показники, вважають у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Оскільки відразу після набрання чинності угодою Канада скасує для України 98% мит на свої товари. Так українські виробники зможуть експортувати в Канаду перероблену сільськогосподарську продукцію, товари харчової, легкої, хімічної, нафтохімічної і машинобудівної промисловості. «Ми дуже зацікавлені в експорті в Канаду готової продовольчої продукції. Сюди ми можемо віднести соняшникову олію, пиво, алкогольні та безалкогольні напої, кондитерські вироби та багато стандартних сільськогосподарських товарів, які ми традиційно експортуємо», - раніше заявлялазаступник міністра економіки, торговий представник України Наталія Микольська. Зокрема ввізні квоти передбачені тільки на птицю, молочні продукти, яйця цукор, сир, а також - на автомобілі. Україна ж зі свого боку скасовує лише 78% мит. До того ж поетапно, не відразу. Поступове обнулення мит відбудеться протягом 3-7 років. Однак аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко вважає, що відкриття канадського ринку для українських товарів може мати неоднозначний ефект. Він уточнив, що українським виробникам буде дуже непросто конкурувати з американськими і мексиканськими товарами на канадському ринку.  "Економічна користь багато в чому залежатиме від того, наскільки міцною буде українська економіка, щоб нормально і комфортно почуватися на ринку", - сказав Ярошенко в коментарі "Обозревателю". Але з іншого боку, така співпраця може спростити вихід українських виробників на ринок США і деяких країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Нагадаємо, що між Канадою, Мексикою та США укладено угоду про вільну торгівлю. Кількість споживачів на ринку цих країн становить 480 млн. Водночас генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко радить не поспішати радіти, оскільки США вже переглядає умови угоди про зону вільної торгівлі з Канадою і Мексикою. «США почали перегляд угоди про зону вільної торгівлі з Канадою і Мексикою. Самі переговори почнуться не раніше 16 серпня. Це означає, що до моменту початку роботи ЗВТ між Україною та Канадою українські виробники не зможуть скористатися її перевагами для потрапляння на ринок Сполучених Штатів», - написав він на своїй сторінці в Facebook. За попередніми підрахунками, дія угоди в перший рік призведе до втрат для держбюджету на рівні 1,2 млн доларів. Але згодом, крім прибутку від експорту, це компенсується за рахунок ПДВ і збільшення іноземних інвестицій, які очікуватися на рівні 36 млн доларів. Всього до 2022 року Мінекономіки розраховує збільшити експорт України в Канаду в 10 разів до 200-300 млн доларів.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,5281341075897-/ /-pc-/
Top