counter
Архів Повернутись назад 19 Січня 2018
19 Січня
Наука і технології Власники iPhone зможуть вимкнути уповільнення роботи смартфонів Власники смартфонів iPhone в майбутньому зможуть відключати уповільнення своїх пристроїв, яке зараз вмикається автоматично. Про це повідомляє глава корпорації Тім Кук, інформує TechCrunch. «Ми повідомили власникам, що уповільнюємо трохи роботу, щоб запобігти незаплановане перезавантаження пристрою. Якщо власникам смартфонів не подобається, то вони зможуть цю функцію відключити. Але ми не рекомендуємо цього, так як вважаємо, що iPhone важливі для їх користувачів і неможливо передбачити, коли щось термінове може статися», - говорить Тім Кук. Він також вибачився і повторив, що робилося це для поліпшення роботи смартфона. Компанія обіцяє випустити оновлення, де користувачі зможуть стежити за продуктивністю своєї батареї. Крім цього, вартість заміни акумулятора зменшилася з 79 до 29 доларів. Така пропозиція буде діяти до кінця цього року.
Політика У Кремлі вперше відреагували на закон про реінтеграцію Донбасу У Раді Федерації РФ досить нервово відреагували на ухвалення Радою Закону про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донбасу. Про це інформує видання iz.ru. Голова комісії Ради Федерації Росії з інформаційної політики Олексій Пушков повідомив, що закон про реінтеграцію Донбасу підриває нібито Мінські домовленості, а також допускає використання Петром Порошенком армії для придушення протестів. Його дуже здивувало, що закон називає РФ «агресором», але не передбачає розрив дипвідносин Москви і Києва. «Це пояснюється тим, що президент України хоче зберегти канал взаємодії. Крім цього, розрив дипломатичних відносин міг би призвести до серйозних наслідків для 3,5 мільйонів українців, які відвідують РФ і мають тут постійний заробіток», - говорить сенатор в ефірі «Росія 24».
Політика оформление ленты  Mr. Petro Incognito: журналісти розповіли, у скільки обійшлася відпустка Порошенко Президент Петро Порошенко разом зі своєю сім'єю провів різдвяні таємні канікули на Мальдівах, які обійшлися йому приблизно в 500 тисяч доларів. Про це стало відомо з розслідування журналістів проекту «Схеми». У матеріалах зазначено, що глава держави скористався приватним літаком Falcon 7X авіакомпанії Setair (Туреччина), який о 15:00 8 січня вилетів з аеропорту Мале (Мальдівські острови) до Києва. Виліт був зафіксований на онлайн-порталі для відстеження авіації FlightRadar. Попри відсутність звичних заходів безпеки для зустрічі президента України, знімальна група помітила а/м Mercedes з мікроавтобусом супроводу, а також чотири мікроавтобуси-мультивени, що заїхали у віддалені ворота столичного аеропорту. Але літак з президентом не зупинився в місцях, де паркується зазвичай приватна авіація, а поїхав до авіазаводу, найвіддаленішу частину аеропорту. Після цього разом автомобілі покинули територію аеропорту з пасажирами судна. Журналісти, які посилаються на свої джерела, повідомили, що глава держави відпочивав на Мальдівських островах в період з 2 по 8 січня в курортному готелі Cheval Blanc, який складається з приватних вілл посеред Індійського океану. Сказано також, що на курорті він приховував ім'я під псевдонімом Mr. Petro Incognito (Ukraine), що можливо на прохання гостя для анонімності. У розслідуванні були також підраховані ймовірні витрати Порошенка на цей відпочинок, за який він платив готівкою. Переліт на чартерному рейсі обійшовся йому в 188 тис. доларів. Оренда вілли на острові за шість ночей коштувала 276 тис. доларів. На додаткові послуги і розваги глава держави витратив 37,5 тис. доларів, пише видання.
Політика Не в Мінську: Трамп запропонував перенести переговори по Донбасу Американський президент Дональд Трамп пропонує перенести переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це вчора на брифінгу в Нью-Йорку за підсумками зустрічі з лідером США повідомив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, інформує Today.kz. Прямої розмови про взаємини Росії і США не було. «Положення не дозволяє, ви самі знаєте. Я не став це педалювати. Але ми через КНДР перекинули «місток» до України. Є Мінські угоди, які зайшли в глухий кут, я так вважаю. Зараз миротворців потрібно вводити на Донбас. Необхідно зближувати позиції (України та Росії - Ред.), приходити до порозуміння. «Мінськ-1» вже в глухому куті, необхідний «Мінськ-2». Дональд Трамп сказав: «Давайте в іншому місці, не в Мінську». Я кажу: «Давайте в Казахстані, як повинно було бути спочатку». Домовилися працювати в цьому напрямку», - зазначає Назарбаєв. Президент Казахстану також додав, що говорив з Дональдом Трампом на тему санкцій проти РФ, але не захотів «поширюватися» про це.
Події Заступник голови однієї з райрад в Київській області вимагав $50 тис. хабара Прокурор Київської області повідомив про підозру в отриманні неправомірної вигоди заступнику голови однієї з райрад і депутату об'єднаної територіальної громади району області, які вимагали 50 тисяч доларів за сприяння передачі землі і майнового комплексу, що перебувають у комунальній власності. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. «У четвер, 18 січня, в присутності захисників прокурор області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату об'єднаної територіальної громади та заступнику голови однієї з районних рад Київської області у вчиненні злочину, який передбачено ст. 27 ч. 3, ст. 368 ч. 3 (пособництво в отриманні хабара посадовою особою, яка займає відповідальне положення) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні. «Зазначені особи вимагали 50 тисяч доларів за сприяння у вирішенні питання про передачу майнового комплексу, який знаходиться в комунальній власності, з правом приватизації посадовій особі, яка займає відповідальне положення», - повідомили в прокуратурі. Був задокументований факт отримання даними особами частини хабара на суму 20500 грн. Вони були отримані в безготівковій формі на особисті платіжні картки зловмисників.
Політика Угорщина не сприятиме проведенню засідання Україна – НАТО Глава угорського МЗС Петер Сійярто повідомив, що Угорщина не сприятиме проведенню засідання Україна - НАТО на рівні міністрів оборони. Про це глава зовнішньополітичного відомства повідомив після зустрічі з главою Товариства угорської культури на Закарпатті та депутатом Ради Василем Брензовичем, інформує Радіо Свобода. Сийярто зазначив, що угорська позиція, як і раніше, незмінна: Будапешт не підтримає євроінтеграційні прагнення України, поки нею порушуються міжнародні та європейські права. В Угорщині готові до консультацій та укладення домовленостей з Києвом щодо питання закону про освіту, але тільки в разі, якщо їх зміст буде збігатися з інтересами і бажанням угорської меншини в Закарпатській області» - зазначає він. Міністр також додав, що офіційний Будапешт досі розглядає освітній закон Києва як такий, що спрямований проти європейських і міжнародних норм, базового договору і двосторонніх домовленостей між Україною і Угорщиною.
Політика Депутати на новій сесії призначать голову НБУ і ухвалять рішення щодо Антикорупційного суду Сьогодні, 18 січня Верховна Рада працює останній день чергової сесії. Нова сесія відкриється через два тижні. Її депутати почнуть з призначення нового голови Національного банку і ухвалять рішення щодо Антикорупційного суду. Про це в інтерв'ю журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, передає кореспондент АСН."Ми повинні поставити крапку в Антикорупційному суді. Уже є зареєстровані законопроекти. І ми повинні ухвалити один з них вже наступного пленарного тижня (Прим .: через два тижні). Це перше завдання, яке стоїть перед нами на наступній сесії", - заявив він.Також Лапін вважає, що другим завданням на новій сесії стане призначення голови Нацбанку. "Відсутність голови НБУ - це відповідальність президента. Те що він не міг знайти заміну Гонтаревій з травня місяця, очевидно, свідчить про наявність протиріч у команді президента... Щодо Смолія (Прим .: поданим президентом у Раду), я не фахівець з банківської діяльності. Наша фракція ще не засідала щодо призначення Смолія. Але ми будемо вивчати це питання. Очевидно, що наші фахівці вивчатимуть це питання", - сказав він. Нагадаємо, сьогодні о 13:00 відбудеться закриття сесії ВРУ.
Політика РФ відмовилася підписувати Договір про заборону ядерної зброї РФ відмовилася приєднуватися до Договору про заборону ядерної зброї. Про це під час засідання Ради безпеки ООН з питань про заборону ядерної зброї повідомив глава МЗС Росії Сергій Лавров. Про це передає прес-служба відомства. Договір підписали в штаб-квартирі ООН 7 липня минулого року 53 країни, причому Гайана, Ватикан і Таїланд ратифікували його. Але РФ, Китай, США, а також інші ядерні країні не стали підписувати цей договір. «Російська Федерація не буде приєднуватися до Договору про заборону ядерної зброї. Ми виходимо з того, що ліквідація ядерної зброї можлива лише в контексті загального і повного роззброєння в умовах забезпечення неподільної і рівної безпеки для всіх, в тому числі для власників ядерної зброї», - зазначає Сергій Лавров. Раніше про ймовірні негативні наслідки Дзяо заявляв посол РФ в Вашингтоні Анатолій Антонов. Він вказав, що він не зможе сприяти просуванню ядерного роззброєння, так як це не враховує законні інтереси безпеки ядерних країн.
Здоров`я Супрун стверджує, що в Україні достатньо вакцин від кору, туберкульозу та правця Вакцин від кору, туберкульозу, правця та інших інфекцій в Україні - достатньо. Про це в кулуарах Верховної Ради України перед засіданням парламенту заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "Вакцини від кору у нас є. Вони якісні. Якщо раптом в комунальних установах охорони здоров'я немає вакцин, то зверніться до районних. Але вакцин досить", - заявила вона. Також Супрун додала, що остання статистика свідчить про зниження кількості хворих на кір. Вона нагадала, що тільки вакцинація може зупинити кір. І вакцинація повинна бути більше 90%. Тоді вона буде ефективною.В.о. міністра закликала дорослих вакцинувати своїх дітей. На уточнююче запитання про наявність інших вакцин в арсеналі МОЗ, вона запевнила, що всі вакцини є в наявності. "У всіх областях. Всі вакцини відповідно до календаря щеплень теж є. Але рівень вакцинації від поліомієліту і правця менше 50%. Трохи краща ситуація з вакцинацією проти туберкульозу", - повідомила вона.
Політика Рада сьогодні працюватиме до обіду і піде на двотижневі канікули Народні депутати в п'ятницю працюватимуть до 13:00. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив засідання Верховної Ради України, на якому зареєструвалися 337 нардепів, тоді як у залі реально перебувало не більше 200 парламентаріїв, передає кореспондент АСН. Голова парламенту Парубій привітав усіх депутатів і українців з Водохрещем. А також повідомив, що тепер нардепи "по-новому" заслуховуватимуть міністрів по п'ятницях під час традиційної години запитань до уряду. Замість 15 хвилин для виступу, тепер голові того чи іншого міністерства будуть надавати 10 хвилин. Більше часу нардепам дадуть для запитань до членів Кабміну. Також Парубій повідомив, що сьогодні о 13:00 відбудеться закриття поточної сесії. "Тобто сьогодні ми будемо працювати до 13:00", - попередив він.
Події США закликали Росію повернутися в СЦКК Місія Сполучених Штатів Америки при ОБСЄ знову закликала РФ повернути свого представника в СЦКК. Про це заявив тимчасовий повірений у справах Америки при ОБСЄ Гаррі Каміан на засіданні Постійної ради організації у Відні, передає УНІАН. «США закликає РФ припинити односторонні дії, а також повернути її представників в Спільний центр по контролю і координації», - зазначає Каміан. «Відмова Російської Федерації від даного механізму, на нашу думку, є ознакою небажання виконувати свої зобов'язання, в тому числі щодо встановлення режиму тиші відповідно до Мінських домовленостей», - зазначає він. «США повторюють заклик до Росії, як до винуватця конфлікту, віддати наказ силам, які вона озброює і якими керує, щоб досягти режиму припинення вогню, відвести озброєння від лінії конфлікту, як це передбачено Мінськими домовленостями», - зазначив дипломат.
Політика Нового голову Національного банку призначать не раніше лютого-березня Нового голову Національного банку призначать не раніше лютого-березня. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах ВРУ заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Президент вніс кандидатів на пост голови Нацбанку. Я впевнений, що ми вирішимо призначення нового голови НБУ. Також за нами призначення голови Рахункової палати. Я впевнений, що протягом лютого-березня ці кадрові питання будуть вирішені", - заявив він. Герасимов зазначив, що ставлення у фракції до Якова Смолія позитивне. "Це дуже професійна людина", - сказав Герасимов. Голова фракції БПП запевнив, що голосування за відставку Валерії Гонтаревої і призначення нового керівника регулятора відбудеться в один день. "Адже Нацбанк не може бути без керівника", - підкреслив він.
Суспільство Хрещеника Адольфа Гітлера знайшли в Румунії Пенсіонер з Румунії повідомив, що виявив докази, що він хрещеник фюрера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера. Про це інформує портал Monitorul. 70-річний Адольф Ернст Штедлер заявив, що його особисто хрестив Гітлер, але він не міг довести цього, поки не отримав громадянство Німеччини. За інформацією пенсіонера, він народився в таборі, який побудували для етнічних німців біля австрійського кордону в Хоеншвангау 25 квітня 1941 року. Він став першою дитиною, яка народилася в цьому поселенні. Пенсіонер сказав, що Адольф Гітлер обіцяв хрестити першу дитину, яка народиться в таборі. Крім цього, за його даними, диктатор тримав маленького Штедлера в руках, коли підписували свідоцтво про народження. Батьки Штедлера були німцями, але проживали в Румунії, поки не переїхала в Німеччину. Але після закінчення Другої світової війни сім'я назад переїхала до Румунії. Тоді, за даними пенсіонера, мати спалила свідоцтво про народження. Мати розповіла, що назвала його Адольфом на четь диктатора, який його хрестив.
Події Поліцейські жорстоко били і катували водія у Запорізькій області Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру трьом працівникам патрульної поліції, які катували і знущалися над чоловіком за допомогою спецзасобів. Про це інформує прес-секретар Генпрокуратури України Андрій Лисенко у себе в Facebook. Як вказується, інцидент стався на стаціонарному посту «Запоріжжя-північ». Перебуваючи на чергуванні, співробітники патрульної поліції зупинили авто і з незрозумілих причин одягли на водія наручники, після чого почали бити гумовими кийками (лікарі нарахували сліди 13 ударів на тілі потерпілого). Чоловіка більше шести годин насильно тримали вночі на вулиці, обмеживши його пересування. Водієві не давали можливості зігрітися в приміщенні поста і поїсти, також йому заборонили спілкуватися з адвокатом і родичами. Дії поліцейських були кваліфіковані за двома статтями: ст. 127 ч. 2 (катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ст. 365 ч. 2 (перевищення влади або посадових повноважень) КК України. Поліцейським загрожує від 5 до 10 років тюремного ув'язнення.
Політика оформление ленты  Як Путін топив у собі сатану. Вперше росіянам показали водохресне купання їхнього президента Вперше за весь час перебування Володимира Путіна на посту президента Росії пресі дозволили знімати його водохресні купання. Через це точно невідомо, чи дійсно Путін щорічно купався в святій воді на свято. Принаймні прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков стверджує, що це відбувалося щороку. Путін пірнув в ополонку вчора ввечері, після поїздки в Санкт-Петербург він заїхав в чоловічий монастир Ніло-Столобенська пустинь у Тверській області. Перед купанням Путін недовго побув на святковій літургії, перед якою поцілував ікони, мощі і поставив свічку. Коли Путін ставив свою свічку, інша, встановлена ​​кимось раніше, саме тієї миті різко відхилилася від Путіна. Однак священик, який ходив скрізь за Путіним, швидко упіймав її і поставив на місце. Під час купання Путін сказав комусь, що йому не холодно. При цьому скільки саме він пробув у воді, невідомо - офіційна преса змонтувала відео так, що повністю голяка Путіна на відео немає, а у воду він лише один раз занурився. Нагадаємо, Іоанн Златоуст, за біблійною легендою, говорив, що все живе на землі радіє в день Водохрещі, один тільки диявол плаче, бачачи купіль, у якій потоне його могутність.
Здоров`я У МОЗ визнали наявність дефіциту вакцин у чотирьох областях У Києві та чотирьох областях України присутній дефіцит вакцин. Про це в ході години запитань до Кабміну в парламенті заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "Зараз у нас є перебої з наявністю вакцин у деяких областях. Це Кіровоградська, Рівненська, Житомирська, Одеська, Івано-Франківська та місто Київ. Для них міністерство проводить перерозподіл наявних вакцин з інших регіонів", - заявила вона. При цьому Супрун зазначила, що в Києві ситуацію з дефіцитом вакцин вже виправляють. "Наступна партія вакцин повинна прибути до Києва в квітні 2018 році. Йдеться про більш ніж мільйон доз. Але, з огляду на зростаючий попит, міністерство і партнери ЮНІСЕФ вживають заходів для поставок додаткової партії в короткі терміни", - сказала вона. Також Супрун закликала повідомляти про дефіцит вакцин на "гарячу лінію" Міністерства охорони здоров'я.
Суспільство Лікарі в Україні видають десятки фіктивних лікарняних на день Сьогодні у лікарів в Україні є можливість видавати десятки фіктивних лікарняних на день. Про це повідомила координатор проекту урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Оксана Величко на прес-конференції, передає АСН. "За рік працівниками Фонду соціального страхування перевіряється 254 013 листків непрацездатності. Це близько 11%. Щорічно в бюджет Фонду повертається більш 1,5 млн грн і ще на суму 1 млн грн попереджаються неправомірні виплати коштів", - зазначила експерт. За її словами, на сьогодні статистику за кількістю виданих лікарняних дуже важко зібрати - як по лікарнях, так і по окремих лікарях. При цьому Величко додала, що є інформація про те, що один з лікарів видав 75 ​​лікарняних за зміну, що наштовхує на сумніви стосовно чесності роботи такого медика. Одна з лікарень видала 20 тис. лікарняних. "Це дуже багато, і говорить про те, що ознаки корупції тут є", - додала експерт. Нагадаємо, за підсумками 2017 року, згідно з соціологічним опитуванням, 80% українців визнали боротьбу з корупцією провальною і вимагають створення Антикорупційного суду.
Події оформление ленты  Різанина в школі: деталі трагедії і відео затримання нападника У Мережі були опубліковані подробиці нападу на школу в Улан-Уде, а також з'явилося відео затримання нападника. Ролик опублікував телеграм-канал  Mash. Відзначимо, що в Росії був затриманий учень, який з сокирою і коктейлем Молотова напав на школу у військовому містечку Сосновий Бор. В результаті інциденту, за останніми даними, постраждало шестеро школярів і вчителька. Як зазначається, спочатку дев'ятикласник розбив у кабінеті скло, вдарив себе ножем у груди і вистрибнув з вікна. «Правда, під вікном був замет, який пом'якшив його падіння. Внизу його чекала поліція», - сказано в повідомленні. Школярка Ліза, яка в момент нападу була в класі, розповіла подробиці події. «Ми сиділи на уроці, коли до нас увірвалися і кинули пляшку (коктейль Молотова. - Ред.). Вона вибухнула, загорілися штори. Ми вибігли, а дівчинку з нашого класу звалили і вдарили сокирою по голові кілька разів. Потім ще одну дівчинку по обличчю вдарили ножем. Це жах був!» - каже вона.
Економіка Ляшко сердиться на "вгодованих" чиновників, яким перестало подобатися українське молоко Відтермінування заборони закупівлі молока в підсобних домашніх господарствах - "мертвому припарка". Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції РП Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "На півроку відтермінували рішення про нові стандарти на молоко. Але уряд фактично позбавляє селян можливості продавати своє молоко. Кажуть, що погане українські молоко. Так ви подивіться! Вони всі рожеві, мордаті і пузаті! Всі росли на українському молоці. А сьогодні воно їм погане!" - заявив він. Через заборону продажу молочних продуктів власного виробництва постраждає мінімум 14 млн селян, стверджує лідер "радикалів"."Вони живуть від молока. І годують своїх дітей. Тому відтермінування рішення на півроку щодо нових стандартів - це як мертвому припарка. Селянам треба дати можливість закуповувати необхідну техніку для охолодження молока, отримувати ветеринарну та іншу допомогу, державні дотації. Адже вся ця політика призведе до вирізання поголів'я худоби. І будуть завозити імпортне молоко. Це підрив національних інтересів України, продовольчої безпеки", - сказав він.Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що після нового року закупівельна ціна молока в домогосподарствах різко впала з 6 до 4 гривень за літр. Заводи аргументують селянам таку ціну низькою якістю молока. Водночас українські експерти заявляють, що більше 78% всього молока в Україні виробляється саме селянами в підсобних господарствах. Але через економічно невигідні ціни на молоко селяни вирізають корів.
Події Захарченко назвав жителів Донбасу "зрадниками" Ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко назвав «зрадниками» жителів окупованих територій, які обурюються забороною на виїзд на територію України. Про це він повідомив напередодні в Донецьку, відповідаючи на запитання сепаратистських ЗМІ щодо "указу", який викликав великий резонанс у псевдореспубліці. Терорист звинуватив обурених жителів окупованих територій у роботі на Київ і заявив, що крайні заходи про заборону поїздок на вільну територію продиктовані міркуваннями безпеки недореспубліки і її громадян. Ватажок окупантів додав, що знає про переполох у Мережі, а також про збурення мешканців Донецька і області, але цих всіх людей він назвав «внутрішніми ворогами республіки». Терорист вважає, що люди, які виступають проти його «указу», отримують гроші безпосередньо від Києва за протести і що вони є страшнішими ворогами «ДНР», ніж ЗСУ на фронті.
Суспільство Смертельна інфекція: українців закликають вакцинуватися від дифтерії МОЗ України закликав до вакцинації дітей від дифтерії і ревакцинації дорослих. Відповідні рекомендації відомство дає в зв'язку з небезпекою захворювання, а також низьким рівнем вакцинації в країні, передає Корреспондент. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, станом на 1 січня цього року в Україні є 2,7 млн ​​доз вакцин АКДС, 700 тисяч доз вакцини АДС, а також 6,1 млн доз АДП-М. За 11 місяців минулого року три дози вакцини АКДС отримало 45,4% дітей до 18 місяців. Водночас 38,7% дорослих отримали вакцину АДС-М. У Міністерстві повідомили, що зараз є 900 доз протидифтерійної сироватки, яка необхідна для лікування захворювання. «Дифтерія небезпечна тим, що без термінового введення сироватки приблизно 50% хворих ризикують померти, навіть з сироваткою смертність становить до 20%. Єдиний спосіб захиститися від дифтерії, а також попередити розвиток важких ускладнень - вакцинація дітей, а також ревакцинація дорослих кожні 10 років», - йдеться в повідомленні.
Політика оформление ленты  Пропрацювавши тиждень, депутати знову пішли "на канікули" Депутати знову пішли "на канікули" на два тижні. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій в супроводі фонограми Гімну України закрив 7-му сесію ВРУ 8-го скликання, передає кореспондент АСН. Депутати зберуться на пленарне засідання через два тижні. Після години запитань до уряду депутати коротали час до офіційного завершення засідання гуляючи кулуарами і обідаючи. Так у їдальні повністю "знищили" всі запаси їжі, залишивши лише макарони і гречку. Слід зазначити, що в сесійній залі на момент закриття сесії було менше половини депутатів. Не стали чекати офіційного завершення сесії нардепи фракції "Опозиційний блок". Мало на місцях було нардепів від "Самопомочі", "Батьківщини". Залишалася в залі тільки частина нардепів БПП і "Народного фронту". У повному складі була тільки фракція РП Олега Ляшка. А в ложі Кабміну - частина членів уряду. Показово, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман, якого не було "на годині запитань до уряду", так і не з'явився в Раді до кінця засідання. Перед урочистим закриттям спікер Парубій висловив думку, що 7-ма сесія ВРУ була продуктивною, адже ухвалені закони для цілої низки реформ: медичної, пенсійної та освітньої. При цьому він зазначив, що завданнями на 8-му сесію стане підготовка бюджету на наступний рік, завершення виборчої реформи і системи правосуддя. Спікер особисто подякував членам Кабміну за співпрацю. У відповідь ті встали з місць, а нардепи аплодували. "Через два тижні у нас почнеться нова, 8-ма сесія. До її початку ми повинні підготувати низку питань", - закликав Андрій Парубій. Першими на порядку денному нової сесії повинні стати: законопроект про співпрацю з НАТО, пакет законопроектів про поглиблення асоціації з ЄС, законопроект про Антикорупційний суді. Також потрібно буде призначити нових голів НБУ, ЦВК і керівництво Рахункової палати. "Але головне - не статистика. Головне, що на цій сесії ми показали працездатність цього парламенту... Ми не дозволили ніяким штормам розбалансувати роботу парламенту, який залишається острівцем стабільності", - підсумував Парубій.
Події оформление ленты  У Петербурзі крокодил охороняв підвал зі зброєю У Петербурзі працівники поліції знайшли понад 20 саморобних вибухівок, а також крокодила, які були в підвалі будинку засновника військово-патріотичної організації. Про це інформує РИА Новости, посилаючись на джерело в правоохоронних органах. Побачивши людину, хижак «клацнув щелепами», ловити його не ризикували, але сфотографувати встигли. Слідчі заходи проводилися співробітниками поліції разом зі співробітниками відділу ФСБ Росії із захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом у рамках кримінального провадження за ст. 222.1 ч.1 (незаконне придбання, збут, передача, перевезення, зберігання або носіння вибухових пристроїв або вибухових речовин) КК РФ, що була порушене 18 жовтня минулого року. «Під час обшуку було виявлено понад 20 саморобних вибухових пристроїв, мінометну міну калібру 82 мм, снаряд калібру 76 мм, майже сотню патронів калібру 7,62 мм, а також 40 макетів автомата Калашникова з ознаками переробки. У підвалі будинку був крокодил», - повідомляє співрозмовник агентства. Інформацію про хижака передано відповідним службам.
Економіка Україна не готова до переходу на нові стандарти молока. "Це провал уряду" Подальша торгівля молоком другого ґатунку загрожує Україні втратою підтримки з боку Євросоюзу. Таку думку висловив керівник центру економічно-правового аналізу та досліджень політичних ризиків CLAPRI Михайло Дяденко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "З одного боку, Україна не готова до переходу на новий стандарт, але з іншого - подальша відстрочка імплементації нових стандартів може зіпсувати наші відносини з ЄС", - зазначив експерт. За його словами, рівень імплементації європейських стандартів в Україні на сьогодні складає 14%. "Це абсолютний провал, який допустив уряд", - підкреслив економіст. Як пояснив Дяденко, в країні переважна кількість молока виробляється на індивідуальних господарствах, де немає ні відповідного обладнання, ні культури безпечного збирання молока-сировини. При цьому він додав, що уряд хоче захистити виробника, оскільки в Україні сильне аграрне лобі, однак при цьому не прагне захистити споживача, який має право споживати продукцію більш високої якості. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що з 2018 року уряд планував заборонити селянам здавати молоко на заводи, оскільки воно за своїми мікро-біологічними показниками, не відповідає гігієнічним нормам і є другосортним. У Мінагропроді селянам порадили об'єднуватися в кооперативи, оскільки з підсобних господарств заводам хотіли заборонити приймати молоко. Однак після нового року відомство відклало набрання цим рішенням чинності на півроку. За даними українських експертів - 75% молока в Україні виробляється на індивідуальних фермерських господарствах.
Економіка За рахунок забороненого молока "другого ґатунку" в Україні виживало 8 мільйонів селян За рахунок забороненого молока другого ґатунку в Україні живе близько 7-8 мільйонів людей, які поки що мають можливість продавати його на ринках або здавати на заводи. Таку думку висловив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Благополуччя значної частини найбільш незахищених верств населення, селян, а це в межах 7-8 мільйонів, залежить від утримання корови. І вони стануть ще біднішими", - зазначив експерт. За його словами, до такої ситуації призвела відсутність державної стратегії розвитку аграрних підприємств, а особливо малих молочних ферм - в результаті поголів'я ВРХ з більш ніж 9 млн корів у 90-х роках скоротилося до 2 млн корів. Як пояснив голова асоціації, близько півтора мільйона приватних господарств, які вирощують корів для продажу молока, позбавлені цивілізованого ринку збуту, тому змушені продавати свій товар на узбіччях доріг у пластикових пляшках з-під води. При цьому Томич додав, що таке молоко традиційно коштує наполовину дешевле магазинного - приблизно 5 грн/л. Також за мізерну плату селяни здають молоко на підприємства. Нагадаємо, з 2018 року уряд планував заборонити селянам здавати молоко на заводи - оскільки воно нібито не відповідає гігієнічним нормам і є другосортним. На полицях магазинів з початку року молока другого ґатунку бути взагалі не повинно. У Мінагропроді селянам порадили об'єднуватися в кооперативи, оскільки з підсобних господарств заводам хотіли заборонити приймати молоко. Однак після нового року стало відомо, що Мінагропрод відстрочив набрання цим рішення чинності на півроку. За даними українських експертів - 75% виробленого молока в Україні - з підсобних сільських господарств.
Події Невідомі погрожують вбивством дочці Ноздровської Дочці вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської надходять погрози вбивства. Про це інформує адвокат сім'ї Марина Ткаченко, повідомляє Укрінформ. Юристи подали заяву про погрози, які надходять у соціальних мережах. «Щодо Анастасії в соцмережі Facebook висловлювалися погрози невстановленою особою. За цим фактом ми звернулися в ГУ Національної поліції у Київській області з заявою про кримінальний злочин за статтею «погроза вбивством», - заявила Ткаченко. Вона додала також, що до цього часу ще не вирішено питання про доступ адвокатів сім'ї Ірини Ноздровської до матеріалів справи в повному обсязі. «На жаль, у цьому питанні поки нічого не змінилося, однак ми подали клопотання до Головного управління у Київській області, слідчому. Нам пообіцяли надати ще один масив для ознайомлення», - додала вона.
Економіка Кабмін працює над скасуванням внесення Латвії та Естонії у список офшорних країн Кабмін працює над скасуванням рішення про віднесення Латвії та Естонії в офшорних країн. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр фінансів Олександр Данилюк. "Рішення ухвалено Кабміном. Але у нас вже були переговори з послами Латвії та Естонії... Є певний конфлікт з наші законодавством", - заявив він. Він запевнив, що Кабмін працює над розв'язанням цієї проблеми. "Ми на контакті як з посольствами, так і міністерствами цих країн", - додав він. У свою чергу, перший віце-спікер Степан Кубів зазначив, що країни Балтики - це члени ЄС. "Ми це сприймаємо як депутатський запит. І протягом 10 днів буде дано чітку відповідь", - пообіцяв він. Питання підняв нардеп Олександр Кодола, який нагадав, що 27 грудня Кабмін ухвалив постанову 1045, якою ці країни визнані такими, що є офшорами.
Політика У Кабміні прояснили питання - чи дозволяє торгівлю з ОРДЛО закон про реінтеграцію Кабмін не заперечує торгівлі з ОРДЛО в рамках закону про реінтеграцію. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Закон про реінтеграцію Донбасу дав багато відповідей на запитання, які популісти "вкидали" в суспільство... На сьогодні вся торгівля України відповідає: перше - чинному законодавству, друге - цілісності України. І третє - ми говоримо про громадян, які проживають на цих територіях. Вони везуть товари для власних потреб", - заявив віце-прем'єр. Слід зазначити, що запитання поставив нардеп фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, нагадавши, що вчора Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу. "Я хочу запитати: коли Кабмін припинить торгівлю з Росією? Адже торгівля з Росією зросла за минулий рік, як це не страшно звучить, на третину, як це не страшно. Йдеться про окупантів! Окуповані території", - обурювався він.
Економіка Молоко в Україні стане наполовину дорожче Після того, як в Україні набуде чинності заборона на використання при виробництві молока другого ґатунку, продукт стане щонайменше на 50% дорожче. Таку думку висловив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За жорстких умов заборони молока  другого ґатунку ціни на молочну продукцію зростуть щонайменше на 50%. Чудово для українського громадянина з його високою зарплатою і пенсією", - зазначив експерт. За його словами, за умови, що молокозаводам заборонять приймати на переробку молоко другого ґатунку, більшість із них змушена буде просто закритися. При цьому Томич додав, що на сьогодні на переробні підприємства України йде молоко, 45% якого виробляється на приватних сільських господарствах, а в деяких районах цей показник доходить до 100%. Часто під виглядом фермерського на підприємства за вищою ціною молоко здають банальні посередники, які збирають молоко у тих же селян. Нагадаємо, з 2018 року уряд планував заборонити селянам здавати молоко на заводи - бо воно нібито не відповідає гігієнічним нормам і є другосортним. На полицях магазинів з початку року молока другого ґатунку бути взагалі не повинно. У Мінагропроді селянам порадили об'єднуватися в кооперативи, оскільки з підсобних господарств заводам хотіли заборонити приймати молоко. Однак після нового року стало відомо, що Мінагропрод відстрочив набрання цим рішенням чинності на півроку. За даними українських експертів - 75% виробленого молока в Україні - з підсобних сільських господарств.
Політика ПАРЄ може скасувати механізм введення санкцій щодо національних делегацій ПАРЄ найближчим часом може скасувати механізм застосування санкцій та обмежень щодо національних делегацій. Про це повідомляє нардеп, голова української делегації в Асамблеї Володимир Ар'єв, передає РБК-Україна. «ПАРЄ збирається поки протягом декількох місяців обговорити, як на мене, самовбивчу ініціативу про виключення з регламентів і правил Асамблеї таку можливість, як введення обмежень або санкцій проти національних делегацій. Насправді це повністю вб'є моніторингові процедури, на яких нині базується весь авторитет ради Європи», - зазначає Володимир Ар'єв. За його інформацією, санкції є єдиним механізмом, за допомогою якого можна змусити деякі країни виконувати взяті на себе зобов'язання. Депутат вважає, що без санкцій моніторингова процедура буде лише формальністю.
Політика Кубів вважає, що Супрун добре справляється з обов'язками міністра Кабмін відзвітує в Раді "як тільки, так і відразу", але звільняти міністрів на вимогу нардепів не збирається. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив перший віце-спікер Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Звіт уряду в парламенті буде тоді, коли буде внесено до порядку денного роботи парламенту це питання, буде проголосоване 226 голосами", - заявив він. Кубів подякував нардепам за спільну роботу в 2017 році. За ухвалення бюджету і цілої низки реформ, починаючи з пенсійної, освітньої та медичної. Також Кубів вважає, що немає необхідності звільняти в.о. міністра охорони здоров'я Супрун, на чому наполягала низка нардепів у парламенті. Адже вона, з його слів, справляється зі своїми обов'язками. Питання поставив народний депутат "Опозиційного блоку" Микола Скорик, який звернув увагу на відсутність звіту Кабміну про виконану роботу за 2017 рік.
Суспільство У Кабміні ще не знають, як платитимуть компенсацію колишнім полоненим «ДНР» На даний момент у Кабміні не погодили документ про виплату компенсацій звільненим з полону російських терористів ОРДЛО заручникам. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає "112 Україна". За його словами, було розроблено 2 проекти постанови про допомогу звільненим полоненим. Їм пропонувалося виплатити одноразову допомогу в розмірі 100 тис. гривень і організувати комплекс заходів із працевлаштування, медичної та психологічної реабілітації. Тука додав, що обидва проекти знаходяться на узгодженні з іншими міністерствами. Інші деталі документів не розголошуються.Нагадаємо, обмін полоненими з терористами так званих «ДНР» і «ЛНР» відбувся 27 грудня. Всього на підконтрольну Києву територію передали 74 осіб, в ОРДЛО поїхали 233 прихильники бойовиків.
Економіка Фермери не отримають нічого. Великі агрохолдинги "поклали око" на мільярди дотацій для села Великі аграрні холдинги хочуть перерозподілити на свою користь виділену вперше за довгий час державну підтримку малих ферм і залишити селян без засобів до існування. Таку думку висловив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Агролобі напало на прем'єра і хоче забрати наш мільярд - як і раніше, окремі фірми по півтора-два мільйони", - зазначив експерт. За його словами, вперше за останні 10 років у держбюджет України було закладено значну суму - 1,043 млн грн - на підтримку малих фермерських господарств, яка дозволить дати потужний поштовх для розвитку малих ферм. При цьому І.Томич додав, що в результаті село і далі занепадатиме, тоді як добробут олігархів зростатиме, а споживачі будуть позбавлені якісної молочної продукції, якої потребують не тільки українці, а й далеко за межами країни. Нагадаємо, з 2018 року уряд планував заборонити селянам здавати молоко на заводи - адже воно нібито не відповідає гігієнічним нормам і є другосортним. На полицях магазинів з початку року молока другого сорту бути взагалі не повинно. У Мінагропроді селянам порадили об'єднуватися в кооперативи, оскільки з підсобних господарств заводам хотіли заборонити приймати молоко. Однак після нового року стало відомо, що Мінагропрод відстрочив вступ цього рішення в силу на півроку. За даними українських експертів, 75% виробленого молока в Україні - з підсобних сільських господарств.
Кримінал Стрілянина і жертви. В Одесі відбувається спецоперація із затримання злочинців В Одесі відбувається спецоперація правоохоронців, які затримують озброєних злочинців. Про це повідомляє місцеве видання «Думська». Відзначається, що біля школи №122 на Новосельського, 48 відбувається стрілянина. За словами очевидців, є поранені співробітники поліції. За попередніми даними, одна людина загинула. За іншою інформацією, на вулицю з сусідніх дворів вийшли кілька озброєних людей і відкрили вогонь. Один чоловік отримав поранення і помер до прибуття медиків «швидкої допомоги». Нагадаємо, в окупованому Сімферополі учень гімназії №1 імені Ушинського з пневматичного пістолета поранив іншого школяра. Куля потрапила в ногу, дитині терміново надали медичну допомогу. На даний момент загрози життю постраждалого немає, його вже відправили додому.
Економіка У Мінсоцполітики розповіли, коли Рада перегляне пенсії військовослужбовцям Закон про перегляд пенсій військовослужбовцям розглянуть у Раді вже під час нової сесії парламенту. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "Законопроект про внесення змін до Закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб Міністерством соціальної політики розроблено. І відповідно до доручення Секретаря Ради національної безпеки і оборони зараз ми працюємо спільно з силовими відомствами із погодження його позицій", - заявив він. З його слів, Робоча група працює з 3 січня, і роботу ще поки не завершено. "Ми маємо намір найближчим часом цю роботу закінчити і передати підготовлений законопроект після розгляду на засіданні Кабінету Міністрів і в парламент України. І сподіваюся, що в лютому-місяці ми всі разом будемо розглядати і приймати цей законопроект. Після чого відповідно до норми, яка закладена в цей законопроект, пенсії військовослужбовцям, які перебувають на пенсії, буде перераховано з 1 січня 2018 року".
Кримінал оформление ленты  Кривава бійня в Одесі. Злочинця вбито, трьох поліцейських поранено (відео 18+) У результаті серйозної перестрілки в Одесі злочинця, якого намагалася затримати поліція, було вбито, троє поліцейських отримали поранення. Перестрілка сталася на вулиці Новосельського, в житлових дворах. "Злочинця застрелено на місці, трьох поліцейських поранено, один важкий, перебувають у медичному закладі. За адресою працювали дільничний і оперативник Приморського відділу поліції в м. Одесі ГУНП в Одеській області, де за попередніми даними переховувався злочинець, розшукуваний за правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 296 КК України. Правопорушник застосував вогнепальну зброю, поранивши трьох поліцейських, і був застрелений на місці правоохоронцями, які були викликані на підмогу", - написав у себе на сторінці в соціальній мережі радник начальника обласної поліції Одеської області Руслан Форостяк.  За деякими даними, злочинців було кілька. Інші подробиці операції невідомі. Також один зі свідків зняв на відео кривавий інцидент. Очевидно, під час перестрілки злочинець намагався відкрити двері в під'їзд будинку і одночасно відстрілювався. Відкрити двері йому не вдалося. Його застрелили пострілом у груди. Увага, відео не рекомендується до перегляду вразливим людям і дітям.
Кримінал оформление ленты  Поліцейські в Запоріжжі на морозі били і катували водія У Запоріжжі троє поліцейських на чергуванні били і катували водія. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області. Відзначається, що патрульні на стаціонарному посту «Запоріжжя-північ» зупинили автомобіль, і з застосуванням сили витягли з нього водія. Надалі чоловіка били гумовим кийком, закували в наручники, завдали не менше 13 ударів по тілу і ногах. Відео того, що відбувалося, опубліковано в YouTube. Після цього водія залишили біля блокпоста, де він на морозі перебував понад 6 годин. У прокуратурі наголосили, що потерпілому насильно обмежували можливість пересуватися, підходити до власного автомобіля і заходити в приміщення блокпоста, щоб зігрітися. Йому не давали їжі та води, забороняли спілкуватися з родичами і адвокатом. Про підозру за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України повідомлено двом поліцейським, ще одному поліцейському інкримінується ч. 2 ст. 365 КК України. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Події У Черкасах надзвичайна ситуація: в місті немає води У Черкасах ввели режим надзвичайної ситуації у зв'язку з аварією на електромережах і відключенням окремих районів міста від водопостачання. Про це повідомляє місцеве видання «Прочерк». Причиною НП у місті став снігопад, який призвів до аварії на електромережах і відключення подачі води. Водопровід запустили в аварійному режимі, так він зможе працювати ще кілька годин. У місті вже створено штаб з надзвичайних ситуацій, який повинен забезпечити підвезення води в різні частини міста. Вияснилось, що на високовольтній лінії електропередач у районі села Сокирна знову сталася аварія, водозабір знову знеструмили. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Черкас Анатолій Бондаренко, аварійні бригади обленерго намагаються усунути аварію. Мер просив батьків не вести дітей до садочків. Воду населенню, а також у школи і лікарні розвозять рятувальники ДСНС. Відключення електрики сталося ще вдень 18 січня, без електропостачання залишилася насосна станція КП «Черкасиводоканал», яка забезпечує водопостачання міста. О 19:55 електропостачання підстанції відновили, але о 05:10 ранку 19 січня відбулася повторна аварія.
Політика Не сподобалося. Путін скликав Радбез обговорити Закон про деокупацію Президент Росії Володимир Путін скликав Раду безпеки, щоб обговорити закон про деокупацію та реінтеграцію окремих районів Донбасу, який український парламент затвердив напередодні. Нагадаємо закон на офіційному рівні закріплює за Росією статус країни-агресора. Як повідомляється на офіційному сайті Путіна, учасники засідання дійшли висновку, що новий український закон погіршить перспективи "внутрішньоукраїнського врегулювання". Було наголошено на безальтернативності мінських угод і нормандського формату", - наголошується в повідомленні на сайті Кремля. При цьому в повідомленні не вживається ніяких синонімів до слів "конфлікт" або "війна". Путіна послухали прем'єр РФ Дмитро Медведєв, голова СФ Валентина Матвієнко, міністр оборони Шойгу, директор зовнішньої розвідки Наришкін, міністр внутрішніх справ Колокольцев.
Суспільство У «ЛНР» вже працює зв'язок Vodafone Біля населеного пункту Весела Гора неподалік від міста Щастя Луганської області завершилися роботи з ремонту кабельних мереж компанії Vodafone. У зв'язку з цим на непідконтрольній Україні частині Луганської області відновився мобільний зв'язок цього оператора, передає «Громадське ТБ». За словами прес-секретаря Vodafone Вікторії Рубан, зв'язок з'явився у так званій «ЛНР» відразу після завершення ремонту. Однак у Донецькій області з невідомих причин зв'язок поки не відновлено. «Ми не знаємо чому, обладнання вийшло з ладу, може, електропостачання немає», - зазначила Рубан. Нагадаємо, мобільний зв'язок Vodafone відсутній у «ДНР» і «ЛНР» з 13 січня. Компанія Vodafone звернулася до представників СЦКК, влади Донецької і Луганської ОВГА з проханням допомогти провести ремонт пошкоджених ліній зв'язку в Донецькій області.
Політика Уряд готує серйозні зміни у фіскальній службі Уряд готує значні зміни в роботі Державної фіскальної служби. Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає АСН. "Щодо реформування ДФС. Можу сказати, що без системних змін податкової служби результату чіткого, який усі відчують, не буде", - заявив він. Данилюк зазначив, що зараз уряд буде ініціювати нові законодавчі акти. "Я знаю, що деякі члени комітету не дуже це підтримують, я знаю чому. Але добре, що ви розумієте, що це важливо. І це теж розуміє прем'єр-міністр. Тому зараз ми будемо прискорювати реформу ДФС, будемо створювати єдину юридичну особу для митниці, єдину юридичну особу для податкової, для того, щоб прибрати корупцію на місцях. Після цього у нас буде перспектива, у нас буде можливість залучати кращих людей, тому що вони будуть вірити в цю реформу, а не в косметичні зміни", - сказав Данилюк.
Політика оформление ленты  Кличко скупав в ополонці всю команду КМДА та голів районів Мер Києва Віталій Кличко разом з главами столичних районів, заступниками голови КМДА, кількома депутатами Верховної Ради і Київради пірнув у водохресну воду в парку "Наталка". Про це повідомляється на сайті КМДА. «Це була моя пропозиція. Таке згуртування і гарт команди, - зазначив мер. - Сьогодні велике християнське свято, і я хочу привітати всіх з Хрещенням. Вважається, що саме в цей день вода набуває цілющих властивостей. Нехай йорданська вода допомагає нам загартуватися і оздоровитися, заряджає світлими думками і справжньою вірою - в Бога, в Україну та в наше діло! », - сказав Віталій Кличко після пірнання в Водохресну воду. Мер також пожартував, звертаючись до голів районів і заступників, що в наступному році ті, хто погано працюватиме, можуть виринути не одразу.
Кримінал Ламали і відривали пальці: в Запоріжжі замучили подружню пару Злочинці в Запорізькій області жорстоко знущалися над подружжям похилого віку. В результаті нападу чоловік загинув, а жінка перебуває в комі і доставлена ​​до лікарні. Як повідомив перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook, трагедія сталася в одному з селищ Кам'янсько-Дніпровського району ще 14 січня. Однак жінка 3 дні пролежала поруч з трупом чоловіка, не в змозі викликати допомогу. З'ясувалося, що розбійники з метою пограбування увірвалися в приватний будинок пенсіонерів, 1938 і 1940 років народження. Вони заздалегідь отруїли собаку, а після проникнення довго знущалися над власниками будинку, ламали і відривали фаланги пальців рук. Підозрюваних уже встановили і затримали - це були два злочинці, які влаштували людям криваву розправу заради 1400 гривень.
Суспільство Через 85 років Нацмузей Голодомору таки добудують До 85-тої річниці Голодмору Кабмін завершить будівництво нацмузею. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр культури Євген Нищук, передає кореспондент АСН. "У понеділок під спільним головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Адміністрації Президента України відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-33 років в Україні, де говорилося про важливість і пріоритет гідного відзначення 85-х роковин Голодомору", - заявив він. Він додав, що справою честі для Кабміну є завершення будівництва національного музею - меморіалу жертв Голодомору разом з іншими важливими заходами щодо увічнення страшної масштабної за кількістю жертв трагедії українського народу. "Введення в дію другої черги музею є пріоритетним, тому що завмерло на цілих 10 років. Йдеться не тільки про будівлю. Сучасний музей - нова форма донесення інформації історичної правди, якою б гіркою вона не була", - додав він. У планах Кабміну - створення експозиції, насиченої сучасною технікою і технологіями музею майбутнього. "Кожен, хто відвідає цей музей, навіть у Інтернет-екскурсіях, не зможе зневажливо поставитися до крихти хліба", - пообіцяв він.
Події оформление ленты  Мама школяра в Херсоні побила ногами трьох підлітків У школі №36 в Херсоні мама одного з учнів побила трьох школярів сьомого класу. Про це пише місцеве видання kherson.net.ua. Як розповіла мама дівчинки з цього ж класу Ірина Саєнко, мати дитини з 5Б у нетверезому стані побила трьох дітей з 7А. «Била руками, ногами, кидала об стіну. Викликано було поліцію, заяву написано, найцікавіше те, що співробітник нової поліції відразу сказав, що нічого їй не буде», - підкреслила жінка. З'ясувалося, що п'ятикласник світив лазером в очі дітям старшого віку, ті йому зробили зауваження, однак задирака нецензурно відповів і штовхнув одного зі старших. Семикласник відповів стусаном під зад, на що молодший зателефонував мамі і поскаржився. Приїхала мама і накинулася на школярів. У бійці постраждала і дівчинка, яку жінка вдарила по обличчю.
Політика Закон про деокупацію Донбасу затвердив право України на самооборону від агресії - експерт Закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу нарешті затвердив суверенне право України на самооборону від зовнішньої агресії. Таку думку висловив співавтор закону, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Закон дає правильне тлумачення правових підстав застосування Україною збройних сил, які використовуються в боротьбі з Російською агресією. Далі. Закон визначає досить чітко, що АТО є складовою самозахисту України від збройної агресії в розумінні статті 51 статуту ООН. Спираючись на ці положення, ми припиняємо всякі спроби звинувачувати добровольчі батальйони в тому, що їх діяльність була незаконною", - зазначив експерт. За його словами, розмови про незаконне функціонування добровольчих батальйонів у 2014-2015 роках на Донбасі є "спекуляцією", оскільки, згідно з нормами міжнародного права, для самозахисту від зовнішньої агресії країні  не обов'язково оголошувати стан війни. При цьому він додав, що право держави на захист від агресії суверенне і безперечне, і, згідно з Женевською конвенцією, ополчення - добровольчі батальйони - є законними комбатантами. Єдині умови - мати командира, відкрито носити зброю і в своїх звичаях і законах дотримуватися звичаїв війни. Як пояснив В. Василенко, в зв'язку з цим буде правильніше говорити, що Україна здійснює самооборону від зовнішньої агресії, а не проводить антитерористичну операцію. Нагадаємо, як раніше повідомляла АСН, 18 січня за Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (7163) проголосували 280 нардепів. Ухваленню закону передували два дні розгляду понад 600 правок.
Культура оформление ленты  Від дитини до метросексуала. Як купалися в Київському Гідропарку У столичному Гідропарку сьогодні аншлаг. У День свята Хрещення Христового з раннього ранку і до пізнього вечора на березі Дніпра шикуються черги віруючих, як досвідчених, так і початківців, щоб зануритися в воду. Адже 19 січня водохресна вода має особливу силу. Після святкового молебню патріарх Філарет освячує дніпровську воду. Але про традиції - занурюватися цього дня у водойми, каже, що це швидше народний звичай, ніж церковний. «Святою вода в Дніпрі сьогодні буде цілий день, - стверджує він. - Для чого ця вода потрібна? Ця вода необхідна для освячення чого-небудь. Перш за все кожного з нас. Вживати її необхідно для освячення здоров'я, для очищення душі від гріха. Освячувати квартири, будинки, худобу, поля, все. Тому що ця вода святая, і Господь освятив її Духом Святим для нашої користі». «Українцям побажав би, щоб у них була правдива віра, - каже київський патріарх. - А що значить правдива віра? Це жити по вірі. А жити по вірі - значить жити справедливо, не обманювати один одного, не бути корупціонерами, любити один одного, любити свою Батьківщину. Любимо ми свою Батьківщину? Любимо, бо вмираємо на Сході, захищаючи свою землю. І це свято нагадує нам про те, ким ми повинні бути».
Суспільство оформление ленты  Путін не вміє чи не хоче правильно хреститися? У священика виникли підозри Диякон РПЦ Андрій Кураєв підозрює, що на Водохреща в ополонці купався не президент країни-агресора Володимир Путін, а його двійник. Таке припущення Кураєв зробив, подивившись відео, на якому Путін кілька разів неправильно хреститься. «Провал двійника Путіна. Що це за трикутник зліва направо замість хреста? Справжній Володимир Володимирович завжди хрестився чітко», - написав Кураєв. Він також навів цитату з книги, в якій сказано, що Путін раніше завжди точно виконував усі церковні правила. «Батюшки поруч звично обмахуються хресним знаменням, так що і на хрест не надто схоже. А Володимир Володимирович чітко, за статутом. У мене відразу виникло питання: що це таке - глибока церковність чи хороша оперативна осудність агента?»- підкреслив Кураєв. У соцмережі багато хто також зазначили, що Путін хрестився зліва направо, як це роблять католики. У багатьох користувачів також виникла підозра, що президент РФ вже не православний, зважаючи на те, як він хреститься.
Кримінал оформление ленты  Колишній прихильник партії "Родіна" і член "Партії Сталіна". Преса назвала ім'я вбитого в Одесі злочинця Місцева преса дізналася ім'я застреленого під час спецоперації поліції підозрюваного. Як повідомляє Думська, убитого звали Валентин Дорошенко. Перед тим як його застрелили, Дорошенко поранив трьох поліцейських. Один з яких зараз перебуває у важкому стані. Як пише одеська преса, загиблий називав себе членом "партії Сталіна", в 2010 році балотувався в мери і викликав тодішнього мера Едуарда Гурвіца на дуель. Як повідомила поліція, Дорошенко розшукувався за участь у заворушеннях біля будівлі міліції в 2013 року. Тоді прихильники проросійського політика, лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова, намагалися відбити його у правоохоронців. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в центрі Одеси сьогодні після обіду відбулася перестрілка, в результаті якої один чоловік був застрелений, троє поліцейських отримали поранення. Судячи з фото, є також затримані. Але хто вони - поліція поки не повідомляє.
Суспільство Покарано трьох поляків, які витирали ноги об прапор України Суд у Польщі покарав трьох молодих людей, які у вересні 2017 року на Ринковій площі в Свидниці витирали ноги об прапор України. Про це передає «Польське радіо». Прапор висів над входом до Судетської промислово-торговельної палати, його повісило агентство з працевлаштування Smart Work, офіс якого знаходиться в будинку. Молоді люди зірвали прапор з будівлі і витерли об нього взуття. Поляків затримали на місці і викликала поліцію. У Польщі існує закон, згідно з яким той, хто зневажає, знищує, пошкоджує або усуває один з державних символів іноземної держави, встановлений у громадському місці представництвом цієї держави, карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до 1 року. Однак поліція Свидниці пред'явила затриманим звинувачення в «крадіжці і знищенні майна», заявивши, що над прапором не було скоєно наруги, оскільки він вивішений у приватному порядку, а не урядом або органом влади. В результаті, 20-річна Катажина С., 21-річна Марта В. і 25-річний Анджей Б. за знищення українського прапора повинні заплатити фірмі 150 злотих. Кожен з них заплатить також 300 злотих штрафу.
Кримінал оформление ленты  Стрілянина в Одесі: в поліції повідомили про другого загиблого В результаті стрілянини в центрі Одеси загинуло 2 людини. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України. За словами представника Національної поліції Ярослава Тракала, було проведено спецоперацію, в рамках якої ведуться слідчі дії. «Ми зараз маємо чотирьох поранених, з яких троє правоохоронців, маємо два трупа», - розповів він. Відзначається, що другий загиблий був спільником нападника, якого застрелила поліція. Помічник загинув від рук зловмисника, затримано ще кілька спільників убитого нападника. Нагадаємо, в центрі Одеси чоловік влаштував перестрілку з поліцейськими. Злочинця застрелили на місці, троє поліцейських отримали поранення. Пізніше з'ясувалося, що в підвалі будинку, в якому жив зловмисник і поблизу якого сталася стрілянина, поліція виявила таємну лазівку до схрону зброї. Попередньо повідомляється, що вбитий - проросійський активіст Валентин Дорошенко, який був лідером «Партії Сталіна».
Політика Закон про деокупацію Донбасу створив підстави для стягнення збитків українців з РФ - юрист Закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу створив підстави для стягнення збитків постраждалих від бойових дій українців з Російської Федерації. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Усі позови про відшкодування шкоди, які були спрямовані до Європейського суду з прав людини, ведуть мову про відшкодування шкоди з боку Росії, а не державного бюджету України. Тобто позови йдуть до Росії як держави-агресора, дії якого і спричинили збитки" , - зазначив експерт. За його словами, посилаючись на закон про проведення АТО, громадяни України почали подавати позови до судів для відшкодування збитків, яких вони зазнали в зоні бойових дій. Вони вимагали відповідальності за втрату майна від української держави, за рахунок державного бюджету. При цьому юрист додав, що такі позови розглядалися в судах, і деякі з судів першої інстанції їх задовольняли. Однак суди апеляційної інстанції скасували всі ці рішення. Тепер же, з прийняттям закону про деокупацію Донбасу, законодавчо затверджено поняття російської агресії в Україні. Нагадаємо, як раніше повідомляла АСН, 18 січня був прийнятий Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (7163). За нього проголосували 280 нардепів, які обговорювали проект закону і 600 правок до нього протягом двох днів.
Політика Міжнародне право дозволяє ще й Європі вимагати від РФ відшкодування втрат через санкції Норми міжнародного права дозволяють Євросоюзу вимагати з Росії відшкодування своїх втрат у зв'язку з санкціями, накладеними ними на неї ж. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Згідно з нормами міжнародного права, держави, які застосовують санкції проти держави-агресора, мають право пред'явити претензії державі-агресору відшкодувати втрати, яких вони зазнали в результаті введення санкцій по відношенню до нього", - зазначив експерт. За його словами, цю ідею має взяти на озброєння українське Міністерство закордонних справ і саме в такому ключі працювати з західними партнерами, зокрема з тими країнами, де питання зняття або обмеження санкцій відносно РФ піднімається найчастіше. При цьому він додав, що в цій сфері дуже важливим є прийняття закону про деокупацію, оскільки він вводить правові основи для захисту України, в тому числі і в міжнародних інстанціях. Нагадаємо, як раніше повідомляла АСН, 18 січня, після двох днів розгляду і понад 600 правок "За" Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (7163) проголосували 280 нардепів.
Здоров`я Близько 20% молока в роздрібній торгівлі має проблеми з мікробіологічними показниками - експерт Близько 20% молока в українських магазинах мають проблеми з мікробіологічними показниками. Таку думку висловила заступник директора Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо говорити взагалі про якість молока, яке купує споживач, то це не той продукт, який часто фальсифікують виробники, - досить порівняти з вершковим маслом, але проблеми є. З мікробіології десь 20% продукції молока, за результатами нашого тестування,   має такі порушення", - зазначила експерт. За її словами, іноді зустрічається підміна молочного жиру рослинними жирами в молоці, іноді продукт не відповідає по своїй заявленій жирності. Також Н. Кільдій додала, що антибіотики в молоці зустрічаються рідко, проте проблема з мікробіологією дуже актуальна. При цьому експерт додала, що низька якість молока не завжди визначається неякісною сировиною або недобросовісністю виробника, але часто це і проблема зберігання в торговельній мережі. Нагадаємо, з 2018 року уряд планував заборонити селянам здавати молоко на заводи - адже воно нібито не відповідає гігієнічним нормам і є другосортним. На полицях магазинів з початку року молока другого сорту бути взагалі не повинно. У Мінагропроді селянам порадили об'єднуватися в кооперативи, оскільки з підсобних господарств заводам хотіли заборонити приймати молоко. Однак після нового року стало відомо, що Мінагропрод відстрочив вступ цього рішення в силу на півроку. За даними українських експертів, 75% виробленого молока в Україні - з підсобних сільських господарств.
Суспільство оформление ленты  Застряглого в снігах Куршевеля Коломойського врятував утікач Онищенко Український олігарх Ігор Коломойський на своєму автомобілі застряг у снігах курорту Куршевель. Про це на своїй сторінці в Instagram написав екс-нардеп, олігарх-утікач Олександр Онищенко. Онищенко опублікував фото, як він допомагає виштовхувати автомобіль Коломойського із замету разом з іншими товаришами. Як відомо, Куршевель - популярний гірськолижний курорт у французьких Альпах. «Застряг один мільярдер. Так всі дружно штовхають машину. Ігор Коломойський особисто бере участь. Де таке побачиш», - підписав фото Онищенко. Нагадаємо, Високий Суд Великобританії в кінці грудня 2017 року видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників і керівників націоналізованого «Приватбанку» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад $ 2,5 млрд.
Економіка Насалик: Україна значно скоротила закупівлю імпортного газу Насалик: Україна скоротила закупівлю імпортного газу за півтора року на 900 млн куб м. Про це міністр палива і енергетики заявив в ході години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент АСН. "Уряд, приймаючи фінансовий план НАК" Нафтогаз України", ніяк не розглядав можливості закупівлі російського газу. І пункт четвертий. Україні вдалося за півтора року зменшити імпортну закупівлю газу на 900 млн куб м. І ми взагалі, розвиваючи "Укргазвидобування", розглядаємо можливість, що до кінця року дефіцит буде відсутній", - заявив він. Він також нагадав, що ціна для газу населенню визначається 187 Постановою. "І ми вже не будемо зв'язуватися з імпортним паритетом. І позиція друга. Для підприємств – постачальників газу зі спеціальними обов'язками (PSO) нам не потрібен буде імпортний газ. А комерційні структури нехай закуповують там, де вважають за потрібне. Це ринок газу", - сказав він.
Політика Україні немає сенсу зберігати будь-які договори з Росією — юрист-міжнародник Росія направила всі раніше укладені двосторонні договори про співпрацю з Україною проти неї ж. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Практика показує, що всі механізми співпраці, які свого часу були створені в рамках україно-російських відносин Росія врешті решт використовувала проти України", - зазначив експерт. За його словами, до таких недружніх кроків східного сусіда України відносяться і торговельні війни, і пропаганда, конфесійна агресія, і вимога надати російській мові статусу другої державної. При цьому він додав, що в зв'язку з цим Україні зберігати раніше прийняті договори з РФ, як в економічній, так і в гуманітарній сфері, немає ніякої необхідності. Нагадаємо, як раніше повідомляла АСН, 18 січня, після двох днів розгляду і більше 600 правок "За" Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (7163) проголосували 280 нардепів.
Події оформление ленты  На трасі в Рівненській області громадяни Польщі потрапили в ДТП, 2 загиблих На автодорозі Устилуг-Луцьк-Рівне в п'ятницю, 19 січня, сталося смертельне ДТП, в результаті якого загинула дитина. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Рівненській області. Аварія трапилася близько 11 ранку біля села Зоря. За даними правоохоронців, 35-річний громадянин Польщі, керуючи автомобілем Volkswagen Passat, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з вантажівкою. В результаті ДТП водій легковика загинув на місці події. У салоні іномарки знаходились ще троє пасажирів: чоловік і жінка з села Бронники і їх десятимісячне дитятко. Всі вони отримали травми і були доставлені в лікарні. Незважаючи на прийняті реанімаційні заходи врятувати життя немовляті лікарям не вдалося. Подружжя госпіталізовано в реанімаційне відділення. За словами лікарів, стан чоловіка критичний. Водій вантажівки не постраждав. За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху).
Політика оформление ленты  Нацбанк: Гонтарева в Києві і готова звітувати в Раді Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва знаходиться в Києві. На підтвердження цього прес-служба НБУ виклала на своїй сторінці в Facebook фотографію чиновниці на тлі будівлі банку. Відзначається, що Гонтарева прибула в п'ятницю, 19 січня, відзвітувати у Верховній Раді України. «Сьогодні вона чекала можливовсті виступити зі звітом у Верховній Раді України та відвідала НБУ», - розповіли в прес-службі. Фото підписано так: «Друзі, це фотовідповідь на закиди деяких політиканів про те, що Валерія Гонтарєва знаходиться за межами України». Як відомо, в Раді зареєстрований проект президентської постанови про звільнення Гонтаревої з посади голови НБУ. Нагадаємо, Гонтарева 10 квітня заявила, що з 10 травня йде у відставку з посади глави Нацбанку. Однак її прохання не задоволено досі. В результаті чиновниця знаходиться в тривалій відпустці. Виконуючим обов'язки глави НБУ був призначений її перший заступник Яків Смолій. 18 січня Президент Петро Порошенко запропонував парламенту призначити Смолія главою НБУ.
Здоров`я Кубів: у 2017 році експорт України становив 39,5 мільярда доларів Пріоритетом експорту повинні бути ринки Азіатського континенту, Американського континенту. Про це заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Ви знаєте, що інновації та модернізація промисловості створює можливі інструменти і реальну конкуренцію української продукції на міжнародних ринках. Коли оцінити період 2012-2016 року, то ми втратили 31,4 мільярда доларів експорту. За період, коли закритий російський ринок і була переорієнтація на європейський, американський, африканський, азіатські ринки", - заявив він. За словами віце-прем'єра, за 11 місяців 17-го року експорт склав 39,5 мільярда доларів. "Це на 20% більше ніж в минулому році. І це говорить про те, що ми зуміли переорієнтувати, посилити позиції і отримати 20% зростання. І тільки 15,9 з 39,5 мільярда - це тільки європейські ринки. Інші ринки - це ринок Індії, ринок Китаю і ринок Африки. І я вважаю, що перспективою і посиленням роботи з експорту повинні бути ринки Азіатського континенту, Американського континенту", - підкреслив він. Кубів нагадав, що Рада прийняла Закон про експортно-кредитне агентство. "Він сьогодні реально виконується, і виділені відповідні кошти по формуванню бюджету. Виділено 200 000 000 гривен для початку цієї роботи. Уже проведена чітко організаційна робота по впровадженню даного кредитного агентства", - запевнив чиновник.
Кримінал Стрілянина в Одесі: в лікарні помер важко поранений поліцейський Тяжко поранений в ході спецоперації із затримання злочинця в Одесі поліцейський помер в лікарні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіціі України В'ячеслав Аброськін. Він зазначив, що загиблому було всього 30 років. Аброськін не назвав прізвище померлого правоохоронця, однак стало відомо, що це Прігарін Сергій Володимирович. «Сьогодні в Одесі під час виконання службових обов'язків в ході затримання озброєного злочинця від вогнепального поранення загинув наш поліцейський. Загиблому співробітнику поліції було всього 30 років. Життя поліцейського – це постійна боротьба за безпеку і життя людей від першого до останнього дня служби, іноді ціною власного життя. Світла пам'ять!» - написав Аброськін. Нагадаємо, 19 січня в центрі Одеси сталася перестрілка. У квартиру до «сталініста» Валентина Дорошенка прийшов гість – раніше судимий громадянин Пінін. Господар і гість посперечалися, Пінін вибіг з квартири, Дорошенко кинувся за ним і застрелив його. Місцеві жителі викликали поліцію. Дільничний і 2 оперативника з Приморського відділу поліції, що прибули на виклик отримали поранення від Дорошенка. Один оперативник отримав п'ять куль впритул, другий був поранений в стегно, дільничний – в груди. Після цього був викликаний спецназ, який ліквідував Дорошенка. В цілому, в результаті перестрілки загинули 3 людини, 2 поліцейських і один випадковий перехожий отримали поранення. У підвалі будинку, в якому жив зловмисник і поблизу якого сталася стрілянина, поліція виявила таємну лазівку в схрон зброї.
Наука і технології оформление ленты  Для запуску української ракети в Канаді побудують приватний космодром У Канаді буде побудований приватний космодром спеціально для запусків україно-бразильської ракети «Циклон-4М». Про це заявив глава компанії Maritime Launch Services Стів Матьє, пише SpaceQ. Проект космодрому є комерційним, він не фінансується ні канадським, ні українським урядом. Maritime Launch Services очікує результатів екологічної експертизи, а вже навесні займеться будівництвом космодрому. Українську ракету «Циклон-4М» під умови Канади адаптує конструкторське бюро «Південне». Перший ступінь буде працювати на зрідженому газі і кисні, а другий - використовувати український двигун «Зеніт». За словами Матьє, деякі частини вже готові, і зараз «Південне» займається з'єднанням цих компонентів в готову ракету. Планується, що будівництво космодрому займе 18 місяців і ще 6 піде на випробування і введення в експлуатацію.
Події оформление ленты  Жителі Черкас через паніку за день скупили всю воду в супермаркетах Жителі Черкас через НП з постачанням води в місті за день спустошили полиці супермаркетів з негазованою водою. Про це пише місцеве видання vikka.ua. Люди масово ринули в магазини через паніку, викликану відсутністю води, а потім і введенням через це надзвичайної ситуації в місті. В результаті в магазинах залишилася тільки мінералка або імпортна вода з високою ціною близько 90 гривень за літр. Воду людям призводять в цистернах, і місцеві жителі шикуються в довгі черги, щоб зробити запаси. Нагадаємо, 18 січня сталася аварія в електромережі міста і була відключена насосна станція КП «Черкасиводоканал». Поломку відремонтували, однак буквально через півдня знову сталася аварія. В результаті влада міста ввела НС, а водопровід запустили в аварійному режимі. Аварійні бригади обленерго намагаються усунути аварію.
Кримінал оформление ленты  Стрілянина в Одесі: поліція показала відео штурму Прес-служба Нацполіціі Одеської області опублікувала відео штурму квартири, в якій злочинець Валентин Дорошенко відкрив стрілянину по правоохоронцям. У квартирі знайшли вихід в цех по виготовленню атипової зброї. Відзначається, що під час штурму поліцейські ліквідували стрілка і затримали ще двох осіб. Крім того, Дорошенко застрелив свого товариша. У сумці розшукуваного виявлено 4 осколкові гранати. В результаті стрілянини загинув 27-річний дільничний офіцер поліції Сергій Прігарін. Від отриманих поранень одеський поліцейський помер в лікарні. У Сергія залишилася дружина і дворічна дочка. Нагадаємо, 19 січня в центрі Одеси сталася перестрілка. У квартиру до «сталініста» Валентина Дорошенка прийшов гість – раніше судимий громадянин Пінін. Господар і гість поскандалили, Пінін вибіг з квартири, Дорошенко кинувся за ним і застрелив його. Місцеві жителі викликали поліцію. Дільничний і 2 оперативника з Приморського відділу поліції, що прибули на місце отримали поранення від Дорошенка. Був викликаний спецназ, який ліквідував Дорошенка. В цілому, в результаті перестрілки загинули 3 людини, 2 поліцейських і один випадковий перехожий отримали поранення.
Спорт оформление ленты  Майк Тайсон назвав Василя Ломаченка кращим боксером світу Колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Майк Тайсон назвав українця Василя Ломаченка кращим боксером в світі, не залежно від вагової категорії. Свою думку Тайсон висловив в інтерв'ю Fight Hub TV. Тайсон відзначив, що йому подобається дивитися бої за участю Ломаченка. Він підкреслив, що українець завжди демонструє кращі якості. На уточнююче запитання, чи є Ломаченко найкращим в світі боксером, Тайсон сказав: «Думаю, так». Крім того, легендарний боксер підкреслив, що Ломаченко був дуже хороший в бою з Рігондо. За словами легенди боксу, від кожного бою Ломаченка він отримує справжню насолоду. Нагадаємо, чемпіон світу WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко очолив рейтинг кращих боксерів 2017 року за версією Boxing News 24. В українця в цьому році було 3 бої і перемога над Гільєрмо Рігондо.
Суспільство оформление ленты  PornHub заробив величезні гроші на випадковості Найбільший порносайт світу PornHub зумів зробити собі рекламу і заробити величезні гроші завдяки правильному веденню бізнесу. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook український дипломат Дмитро Кулеба. «PornHub блискуче показав всім як можна на будь-яку подію привертати увагу до свого бренду. Урок не тільки для бізнесу, але і для державних комунікацій», - написав Кулеба. Справа в тому, що 13 січня жителі Гавайських островів отримали страшне повідомлення: «Гавайям загрожує ракетний удар. Негайно шукайте укриття. Це не навчання». На острові випадково спрацювала реальна ядерна тривога. У графіку PornHub є два сильних відхилення. Перше відхилення збігається за часом з отриманням повідомлення про ракетний удар, і з цього моменту трафік на порносайт почав різко знижуватися. Однак друге відхилення відбулося, коли виявилося, що тривога помилкова. І трафік перевищив звичайні показники на 48%. «Один графік показали і бум! Про порносайт написали провідні ЗМІ світу. По-перше, це красиво», - підкреслив дипломат.
Суспільство Вчені пропонують підвищити підлітковий вік до 24 років Європейцям пропонують оновити визначення підліткового віку. На думку експертів, в постіндустріальних країнах у доросле життя люди йдуть зараз в середньому в 24 роки, а не в 19 років, як раніше, повідомляє ВВС. Основні причини підвищення віку дорослішання – соціальні. Молодь довше здобуває освіту, пізніше одружується і народжує дітей. Ще один аргумент дослідників – тіло людини продовжує зростати і змінюватися і після 19 років. А у 20-річних мозок продовжує розвиватися ще протягом декількох років. Також у багатьох людей до 25 років не з'являються «зуби мудрості». Дослідники говорять, що в Англії і Уельсі середній вік першого шлюбу в 2013 році склав 32,5 років у чоловіків і 30,6 років у жінок. Це майже на 8 років пізніше, ніж у 1973 році. Це призводить до того, що підлітковий вік розтягується. Однак деякі соціологи з цим не згодні. Багато хто стверджує, що дорослість формується під впливом соціальних стандартів і біологічні характеристики можна відкинути.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-2,2013211250305-/ /-pc-/
Top