counter
Архів Повернутись назад 16 Травня 2017
16 Травня
Суспільство У ОРДО обіцяють внести у списки на обмін вченого Козловського Україна завершила процедуру верифікації осіб, яких можна помилувати заради звільнення полонених. Також терористи пообіцяли, що при узгодженні списків на обмін у них буде внесений український вчений Ігор Козловський, який перебуває в Донецьку. Про це пише на своїй сторінці в Facebook депутат Ірина Геращенко, коментуючи підсумок роботи контактної групи в Мінську. «Питання лише в тому, коли інша сторона припинить придумувати надумані причини зволікання і ми узгодимо дату звільнення заручників», - додала вона. За словами Геращенко, група в складі ОБСЄ, обмудсмена і СБУ проїхала більш 14 тис. кілометрів, 20 регіонів і 37 пенітенціарних установ. «ОБСЄ визнала, що верифікація пройшла за міжнародними нормами і стандартами гуманітарного права, при дотриманні конфіденційності. Ми наполягали на участі в засіданні обмудсмена Валерії Лутковської, яка підтверджує дотримання цих норм», - пише Геращенко.
Події оформление ленты  Бійка в Одесі: фігурант справи 2 травня зламав ніс поліцейському Напередодні, 15 травня, на території ЖК «Райдужний» сталася бійка зі стріляниною. За попередніми даними, інцидент спровокували активісти однієї з громадських організацій, які вигулювали там собаку. Про це пише «Думская». За словами очевидців, активісти нацькували свого собаку на іншого пса, що не сподобалося господареві останнього. Також є версія, що конфлікт стався через неправильно припарковане авто. Слово за слово, і в хід пішли газові балончики і біти. При цьому постраждав працівник поліції, який намагався розняти забіяк, у нього зламаний ніс. Серед учасників бійки був фігурант справи 2 травня, «громадський працівник» Сергій Ходіяк. Саме його друзі вигулювали собаку і влаштували бійку. Почувши шум бійки, Сергій Ходіяк прибіг на допомогу товаришам, а потім разом із ними напав на працівників поліції і завдав тілесних ушкоджень працівникові правоохоронних органів. Ходіяк перебував у стані алкогольного сп'яніння, він затриманий разом з іншими учасниками конфлікту і доставлений у Київський відділ поліції. Розпочато кримінальну справу. Ходіяк звинувачується в умисному вбивстві, а також замаху на вбивство правоохоронців 2 травня 2014 року.
Економіка "Мотор Січ" побудує завод у Китаї та інвестує $250 млн в українське виробництво Українське підприємство "Мотор Січ" разом із китайськими компаніями запустять у Китаї завод зі створення та обслуговування авіаційних двигунів української розробки, а також - будуть інвестовані значні суми у виробничі потужності підприємства в Запоріжжі, написав на сторінці в соцмережі віце-прем'єр міністр Степан Кубів, він зараз із робочою поїздкою перебуває в Пекіні. "Китайська Skyrizon і українська "Мотор Січ" планують побудувати завод у місті Чунцин, щоб виробляти і обслуговувати авіадвигуни за українськими технологіями. А ще компанія планує інвестувати $250 млн у модернізацію українських виробничих і проектних потужностей "Мотор Січ", - повідомив Кубів. Також Кубів зазначив, що телекомунікаційна компанія цього ж інвестора, Xinwei, з минулого року вже встановила 150 базових станцій для мережі інтернет у Київській області. А до 2018-го - поставить ще 2300 по всій Україні.
Суспільство Хакери викрали фільм у компанії Disney і вимагають за нього викуп Хакери викрали фільм у кінокомпанії The Walt Disney, який скоро мав  вийти на екрани, і загрожують викласти його в мережу. Про це інформує The Hollywood Reporter, посилаючись на президента компанії Роберта Айгера. За його словами, хакери почали вимагати від компанії The Walt Disney велику суму в біткоїнах як викуп. Вони загрожують викласти спочатку 5-хвилинний уривок фільму, а потім завантажувати частини по 20 хвилин до тих пір, поки їхні фінансові вимоги не будуть задоволені. Айгер не сказав, про який саме фільм ідеться. Відомо, що компанія відмовилася платити викуп хакерам. До розслідування справи були залучені федеральні слідчі. За даними деяких ЗМІ, хакери отримали доступ до фільму «Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казок», який має вийти в прокат наприкінці травня 2017 року.
Суспільство оформление ленты  Під Радою пройшла акція з «тілами» у поліетиленових пакетах Під Радою пройшла акція з «трупами в поліетиленових пакетах». 16 травня під стінами Верховної Ради України відбулася акція «Увага! Аварійно небезпечна Україна», передає кореспондент АСН. В рамках акції перед стінами парламенту розклали чорні закриті поліетиленові пакети, в які зазвичай кладуть трупи. Зокрема, в результаті ДТП. Поруч із пакетами учасники акції розклали порожні пляшки алкогольних напоїв, що нагадує заборону вживання алкоголю за кермом, адже це призводить до людських жертв і ДТП. Організатори акції вимагають від народних депутатів скасувати норми законодавства про допустиме перевищення швидкості на плюс 20 км від встановленої. А також збільшити штрафи за перевищення швидкості і невикористання ременів безпеки. Пропонується також ввести норму про позбавлення водійських прав за перевищення швидкості на 50 км на годину від допустимої. Учасники акції нагадують про необхідність дотримання ПДР, заборону користуватися телефоном за кермом і вживання алкоголю, щоб знизити страшну статистику кількості ДТП і постраждалих в них в Україні. При цьому в стінах парламенту, в кулуарах, в рамках Всесвітнього тижня безпеки руху на дорогах розмістили інформаційні стенди з фотографіями страшних ДТП і статистикою за останні роки.    
Події У Єгипті застрягли 200 українців: літак двічі ледь не розбився У Хургаді (Єгипет) застрягли українські туристи, так як їхній літак не зміг піднятися в повітря і ледь не розбився при спробі зльоту, пише в Facebook учасниця шоу «Холостяк-4» Юлія Дегтярьова, передає Обозреватель. «Ми потрапили в критичну ситуацію! Нас відправляють на літаку компанії МАУ, який напередодні два рази мало не зазнав аварії при зльоті», - пише вона. Одна з туристок Вікторія Рейнікова, яка також стала заручницею ситуації в курортному місті Єгипту, сказала, що в аеропорту Хургади перебуває близько 200 українців, зокрема 40 дітей і троє вагітних. «О 4-й ранку нас привезли назад, зараз намагаються посадити в той же літак, який напередодні не міг літати. Люди розділилися на два фронти: летіти на тому літаку, який не злетів напередодні або вимагати пригнати інший літак», - сказала Рейнікова.
Політика Рада достроково припинила повноваження нардепа Артеменка У вівторок, 16 травня, Верховна Рада України достроково припинила повноваження позафракційного депутата Андрія Артеменка. Про це передає кореспондент АСН. Верховна Рада України підтримала постанову №6445. За таке рішення проголосували 244 народних депутати. Спікер Андрій Парубій нагадав, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Андрія Артеменка громадянства України. "Є рішення Регламентного комітету і ми повинні розглянути це подання", - запропонував спікер. Після чого депутати проголосували за подання про позбавлення депутатських повноважень. Нагадаємо, президент України Петро Порошенко, крім Артеменка, позбавив українського громадянства кількох осіб, серед яких - колишній радник Саакашвілі в Одеській ОДА Саша Боровик.
Закон і Право Перший іспит для приватних виконавців зірвався через відсутність електрики в Мін'юсті Мін'юст не зміг завершити перший кваліфікаційний іспит для приватних виконавців, який проходив 15 травня, оскільки в будівлі Міністерства юстиції пропала електрика. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр. «Повідомляємо, що третій етап кваліфікаційного іспиту сьогодні не відбувся з технічних причин - в будівлі Міністерства юстиції була відключена електроенергія. Причини з'ясовуємо», - написав він. У той же час голова Комітету Асоціації правників України з конкурсного права Ірина Сербін на своїй сторінці в Facebook зазначила, що перші два етапи кваліфікаційного іспиту, тестування та ситуативне завдання, претенденти пройти встигли, до того ж з досить високими балами. «Під час перерви, перед початком третього етапу, зник зв'язок з сервером ДП "НАІС", який забезпечує технічне проведення іспиту, поки налагоджувалася робота, згасло світло у всьому будинку Мін'юсту. Сподіваюся, що ця перешкода буде найбільшою у подальшій успішній роботі приватних виконавців», - написала вона. За складанням іспиту особами, які мають намір стати приватними виконавцями, спостерігали представники Асоціації правників України, Центру комерційного права та представники проекту ЄС "Підтримка реформ з сфері юстиції". Коли вдасться завершити всі етапи першого іспиту, поки не повідомляється. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що два перших кваліфікаційних іспити для приватних виконавців відбудуться 15 і 22 травня.
Політика Віктор Янукович пообіцяв допитати Порошенка і Яценюка Колишній президент України Віктор Янукович хоче допитати Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, а також інших осіб в ході відеоконференції з київським судом в рамках справи про державну зраду. Про це інформує РИА «Новости». «Я зараз чекаю виклику з суду Ростова для участі в судовому процесі в режимі відеоконференції. Так, як це було в листопаді минулого року. Я знову чекаю цього моменту. Але тепер в рамках судового процесу в Оболонському суді Києва я зможу допитати Порошенка, Яценюка, Турчинова, Луценка, Парубія та інших «організаторів держперевороту» особисто. Запитання для них у мене готові», - сказано в заяві Януковича-втікача. 4 травня цього року Оболонський райсуд Києва надав можливість захисту участі обвинуваченого Віктора Януковича в підготовчому судовому засіданні шляхом відеоконференцзв'язку. Наступне засідання заплановано на 18 травня.
Політика Російський мільярдер судиться з Associated Press через інформацію про зв'язки зі штабом Трампа Російський алюмінієвий магнат Олег Дерипаска подав позов до суду Вашингтона проти агентства Associated Press. Позов був зареєстрований у понеділок, 15 травня, пише видання Politico. У документі наголошується, що Дерипаска звинувачує інформаційне агентство в наклепі, що міститься «в прямих або непрямих заявах». Йдеться про матеріал від 22 березня 2017 року, в якому йшлося про зв'язки Дерипаски з колишнім головою передвиборного штабу президента Дональда Трампа Полом Манафортом. В результаті суду Дерипаска розраховує отримати грошову компенсацію, розмір якої не уточнюється.Головний юрист Associated Press Карен Кайзер заявила, що агентство наполягає на достовірності матеріалу і відстоюватиме свої інтереси. За інформацією Associated Press, екс-глава кампанії президента США Дональда Трампа і екс-радник українського президента-втікача Віктора Януковича Пол Манафорт таємно працював на російського мільярдера Дерипаску. Останній, в свою чергу, просував у США інтереси лідера Кремля Володимира Путіна. За допомогу Кремлю Манафорт нібито отримував $10 млн щорічно.
Політика Луценко заблокував притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Бойка – Лещенко Генпрокурор України Юрій Луценко заблокував подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Юрія Бойка. Про це на брифінгу 16 травня повідомив народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко, передає кореспондент АСН. «У моєму розпорядженні є документ, подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Юрія Бойка, підготовлений ще в липні 2016 року», - заявив він. Йдеться про епізод щодо афери Сергія Курченка часів Віктора Януковича. Внаслідок спільних злочинних дій Бойка та членів злочинної організації Курченка вчинено незаконне заволодіння майном «Укргазвидобування» та «Укрнафти» - видобутим ними скрапленим газом за заниженими цінами, різниця яких з реальною ринковою вартістю відповідних обсягів склала 5,7 мільярдів грн. «Подання було на колишнього генпрокурора Шокіна, який його заблокував. Після того, як Шокін пішов у відставку, я направив Луценку звернення, що він має внести це подання до парламенту. Все, що він мав зробити - поставити підпис. Він проігнорував це повідомлення. І повідомив через заступника, що нібито розслідування триває», - розповів політик. Лещенко підкреслив, що двічі направляв подання до Луценка, щоб Бойко був притягнутий до кримінальної відповідальності. «Але, очевидно, є корупційна змова між ГПУ і «Опозиційним блоком», щоб це подання не було реалізовано», - вважає парламентарій.
Суспільство Україна ввела санкції проти низки жителів Криму - членів виборчкомів на виборах у Держдуму РФ Серед 1228 фізосіб, до яких за рішенням Ради Національної безпеки і оборони України застосовуються персональні економічні обмежувальні заходи (санкції), є декілька сотень жителів окупованих РФ Криму і Севастополя. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. У прес-службі РНБО повідомили, що санкції у вигляді блокування активів терміном на рік застосовуються до осіб, які проживають на території анексованого Криму, що восени минулого року брали участь у виборах у нелегітимну в Україні Державну Думу РФ на території окупованого півострова як члени виборчих комісій. «Декілька сотень жителів Криму брали участь у виборах до Держдуми Росії як працівники виборчих комітетів. Згідно із законодавством РФ, членами виборчкомів можуть бути тільки громадяни Росії», - сказали в РНБО.
Суспільство Суд заарештував чоловіка, який намагався організувати «Рівненську народну республіку» Рівненський міський суд застосував до підозрюваного в організації мітингу за створення «Рівненської народної республіки» запобіжний захід - утримання під вартою без права внесення застави. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури. У прокуратурі зазначили, що підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України чоловікові повідомили 15 травня. Правоохоронці з'ясували, що підозрюваний на замовлення жителя Російської Федерації організував і провів 3 травня несанкціонований мітинг в Рівному. Для масовки він запросив за винагороду учасників своєї громадської організації, студентів та інших громадян. В ході мітингу найняті громадяни закликали змінити кордони України, створити «Рівненську народну республіку». Цей факт активно висвітлювали російські ЗМІ. Слідство триває.
Політика Бухгалтерський апокаліпсис. 1С також потрапила під антиросійську заборону Під економічні санкції, введені президентом Петром Порошенком, потрапила і найбільш розповсюджена в Україні бухгалтерська програма 1С, яку підтримує компанія ERP-систем ТОВ "1С" і низка інших IT-компаній. Обмеження стосуються як російської компанії "1С", так і її дочірніх підприємств в Україні. Економічні санкції також стосуються й інших постачальників ERP-систем ЗАТ "Галактика Центр", ТОВ "Корпорація "Парус". В Україні компанія представлена ​​величезною кількістю програм. Перш за все йдеться про лінійку "1С: Підприємство" - Управління торгівлею, Зарплата і Управління персоналом, Бухгалтерія, Роздрібна торгівля, Документообіг, Управління виробничим підприємством. Як каже Вікіпедія, цими лінійками в Україні користуються такі гіганти, як Watsons, AMAZONE України, НАСК «Оранта», АТБ-маркет, McDonald's Ukraine LTD, АВК, Fozzy Group, Укртелеком тощо. Нагадаємо, сьогодні Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки юридичних і фізичних осіб. Під заборону підпали так само і російські соцмережі.
Суспільство Рада ввела преференції для студентів з окупованих Криму і Донбасу Верховна Рада України на ранковому засіданні 16 травня ухвалила в цілому закон №6116, який дозволить жителям окупованих територій, зокрема Криму і Севастополя, вступати до вишів Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей за результатами складання іспитів з конкурсних предметів, без проходження Зовнішнього незалежного тестування. За закон проголосували 238 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Відповідно до закону, жителі окупованих територій зможуть вступити до вишів у Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, склавши іспити з конкурсних предметів. «Для таких абітурієнтів буде передбачено 1000 місць, які Кабмін розподілить між вишами зазначених областей. Крім того, уряд має забезпечити поглиблене вивчення української мови вихідцям з окупованих територій», - сказано в пояснювальній записці. Водночас у висновку Головного науково-експертного управління нагадується про тимчасовий характер норм цього законопроекту і пропонується прописати зміни в закон «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», а не в чинний закон «Про вищу освіту ».
Політика У Раді позитивно сприйняли заборону російських соціальних мереж У Раді позитивно сприйняли заборону російських соцмереж. Про це в кулуарах Верховної Ради України 16 травня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «Кремль веде війну не тільки по лінії фронту. Але й веде гібридну війну проти України. Тому заборона російських соцмереж - це один з елементів боротьби з цією гібридною війною. Це захист наших національних інтересів», - зазначив він. Водночас депутати визнають, що поки неясний сам механізм блокування цих сайтів на державному рівні. Так, нардеп «Народного фронту» Ігор Лапін погодився з тим, що російські соцмережі - це один із елементів тієї гібридної війни, яку веде Росія проти України. «Але указ президента не передбачає механізму заборони. Тому треба внести зміни до Закону про телекомунікації й ухвалити ці зміни. Такий законопроект вже є, він підготовлений і зареєстрований», - зазначив він. Нардеп нагадав, що був одним з підписантів звернення до президента України, де парламентарії просили ввести санкції і заборону на російські сайти. «Але цей указ - тільки перший крок. Тепер необхідно прийняти зміни в закон, щоб забезпечити механізм. Адже поки що, якщо ви зайдете в той же «ВКонтакте» або «Одноклассники», у вас не буде на це заборони».
Політика Реалізацією санкцій проти російських соцмереж займеться СБУ, Нацбанк і Кабмін Реалізацію санкцій проти російських компаній і соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", покладено на Службу безпеки України Національний банк і Кабінет міністрів. Про це повідомили в прес-службі  Ради нацбезпеки і оборони України. «На підставі пропозицій Служби безпеки України, Національного банку України та Кабінету міністрів України Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - відзначили в РНБО. В РНБО підкреслили, що юридичні компанії і особи зі списку санкцій «загрожують інформаційній та кібернетичній безпеці України». Нагадаємо, у санкційному списку значаться 468 компаній і 1228 фізичних осіб. Заборона для них діятиме від року до 3 років. Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Економіка Депутати провалили закон про комерційний облік комунальних послуг З третьої спроби на ранковому засіданні 16 травня 245 нардепів проголосували про направлення закону про комерційний облік комунальних послуг на повторне друге читання, передає кореспондент АСН. Віце-прем'єр Генадій Зубко просив народних депутатів прийняти закон та подякував парламентарям на чолі з нардепом «Самопомочі» Оленою Бабак «за підготовку фахового закону». Але таку оцінку Кабміна розділяють не всі депутати парламенту. Зокрема, позафракційний нардеп Юрій Левченко звинуватив Бабак у тому, що «вона працює в інтересах олігархів та енергетичних монополістів». Оскільки нормами закону пропонувалося зобов'язати споживачів за власні кошти встановлювати лічильники, які, за його словами, у Києві «умисно знімають самі представники «Київенерго» олігарха Ріната Ахмєтова, а потім будуть змушувати людей за власні кошти купувати нові теплові лічильники».
Політика Сімферопольський аеропорт, Кримська залізниця і низка компаній потрапили під українські санкції Кримська залізниця, аеропорт «Сімферополь», Федеральна вантажна компанія (Росія) і низка транспортних компаній підпали під обмежувальні заходи з боку України. Про це передає Інтерфакс-Україна. Згідно з указом Порошенка №133 від 15 травня цього року, яким введено в дію відповідне рішення РНБО від 28 квітня 2017 року, до списку санкцій терміном на рік були внесені кримські морські порти, Кримський автодор, Керченська поромна переправа, Керченський державний морський технологічний університет. Санкції передбачають: блокування активів - тимчасове обмеження права особи розпоряджатися і користуватися належним їй майном; обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, перевезень і польотів по українській території, запобігання виведення капіталів за межі України; обмеження торгових операцій; анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності; припинення виконання фінансових і економічних зобов'язань.
Події оформление ленты  У Волгограді через вибух побутового газу обвалився під'їзд житлового будинку У чотириповерховому житловому будинку в Волгограді стався вибух побутового газу, в результаті чого обвалився під'їзд будинку. Про це повідомили в Головному управлінні МНС РФ по Волгоградській області. За даними МНС, вибух газу стався, коли там працювали газові служби, передає ТАСС. Зараз відомо про загибель двох осіб, ще п'ять отримали поранення. На місці події працюють пожежно-рятувальні підрозділи, ведеться розбір завалів. У МНС також уточнили, що відомо про руйнування 10 квартир будинку. Попередньою причиною вибуху називають витік газу при проведенні ремонтних робіт. Місцеве видання «Волгоградская правда» з посиланням на очевидців повідомляє, що рятувальники евакуювали з обваленого під'їзду п'ятьох осіб. Також наголошується, що вибуховою хвилею вибило вікна у сусідніх будинках.«Весь день на вулиці відчувався запах газу. Через кілька хвилин після прибуття аварійної служби стався вибух. На місце прибуло 10 бригад швидкої допомоги», - пише видання.
Суспільство Колишні працівники завдали «ПриватБанку» збитків у 137 млн грн - прокуратура Колишніх працівників «ПриватБанку» підозрюють у зловживанні службовим становищем та завданні фінустанові понад 137 млн ​​гривень збитку. Про це йдеться в постанові Печерського районного суду. Як зазначається в матеріалах справи, слідчі ГПУ встановили, що колишні посадові особи «ПриватБанку», діючи умисно та достовірно знаючи про заборони на проведення активних операцій з пов'язаними з банком особами, вчинили розтрату коштів в особливо великих розмірах. Так, 15 і 16 грудня 2016 року уклали з Claresholm Marketing кредитні договори, в результаті чого завдали фінустанові матеріальної шкоди в особливо великих розмірах. Крім того, 16 грудня «ПриватБанк» уклав договори з такими пов'язаними особами, як компанія «Іноземні інвестиції Новофарм» і СК «Інгосстрах». На рахунки останньої були переказані більше 137 млн ​​гривень як «індексована винагорода». Нагадаємо, раніше голова Нацбанку України Валерія Гонтарева заявляла, що в останню ніч перед проведенням націоналізації керівництво «ПриватБанку» вивело з допомогою шахрайських операцій понад 16 млрд гривень.
Суспільство У Путіна прокоментували санкції проти «ВКонтакте» і «Одноклассников» Українські санкції проти російських соціальних мереж навряд чи позначаться на їхньому фінансовому добробуті. Таку думку висловив радник президента Росії щодо інтернету Герман Клименко. Радник Путіна також зазначив, що заборона відіб'ється на роботі «Яндекса», однак він вважає це не критичною ситуацією передає RT. «Санкції ніяк не позначаться, мабуть, крім «Яндекса», не знаю, наскільки його це торкнеться. Але з точки зору рекламних доходів я впевнений, що це, м'яко кажучи, навіть не відповідає в процентному відношенні. У нас в російському інтернеті загальна маса українців - 12,5%. Я думаю, що від доходу - це не більше 3% », - висловив думку Клименко. Крім того, радник повідомив, що влада України зіткнеться з проблемами при спробі реалізувати санкції, а частина користувачів почне користуватися VPN і ТОР. Нагадаємо, в розширений санкційний список  України потрапив «Яндекс», «Мейл.ру», а також «ВКонтакте» і «Однокласники».
Суспільство оформление ленты  Доторкнутися до святого. У Києві презентували ікони для незрячих У Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відкрився всеукраїнський проект Оксани Гайдук «Тактильні ікони». Він насамперед організований для людей з вадами зору. Доторкнувшись до ікон, вони зможуть самостійно відчути образи. Для кращого розуміння - поруч опис шрифтом Брайля та фотографії для супроводжуючих гостей. «Я встигла доторкнутися до ікон Агапіта, Божої Матері, яка тримає на своїх колінах Немовля, святого Антонія, - каже відвідувачка виставки Тетяна Антоненко. - Мені дуже сподобалась ця виставка. Такі проекти дуже важливі для нас, бо ми можемо подивитися самі ікони, а не слухати про них в оповідях батьків і вчителів. Ми можемо самостійно прочитати і подивитися ікону руками». «Місія проекту дуже проста - дати можливість кожному незрячому відчути безпосередній контакт з образом, - розповідає автор проекту Оксана Гайдук. - Ці шість ікон - чудотворні. Знаєте, коли підходжу і намагаюся доторкнутися до ікони, я вірю в диво». Виставка триватиме два місяці. Потім автори планують представити свій проект у регіонах України.
Суспільство В Україну знову прийдуть заморозки і похолодання Протягом 17-19 травня в деяких областях України очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. За прогнозом синоптиків, вночі 17 травня заморозки від 0 до -3°С будуть на поверхні ґрунту в Чернігівській і Сумській областях. У наступні два дні - 18-19 травня похолодання пошириться також на Полтавську, Харківську, Луганську і Донецьку області України. Як зазначає на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталія Діденко, Україна вже практично в зоні фронту, тому починають збиратися грозові хмари і йде дощ. «Завтра в Україні - похолодання. Не так страшно, щоб до снігу, бо це вже почалися б синоптичні протести по всій країні... Саме тому завтра, 17 травня, ці всі +18 ... +23 градуси зменшаться до значно більш скромних +12 ... +16 градусів. А на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині навіть до +10 ... +14 градусів. Особливо холодно буде найближчої ночі в північній частині України і на заході, +3 ... +8 градусів. У центрі, на сході та півдні вночі +9 ... +14 градусів », - розповіла вона.
Закон і Право Аутстафінг. Як економлять на оформленні працівників У період кризи або економічного спаду бізнес намагається скоротити свої витрати, зокрема і за допомогою скорочення працівників. Однак спритні підприємці знайшли спосіб уникнути радикальних заходів, при цьому зменшивши витрати на персонал, не скорочуючи обсягу робіт. Уже кілька років в Україні присутні так звані аутстафінгові послуги. Працівника звільнили, але він все одно працює на вас Аутстафінг - це виведення працівника за штат компанії-замовника і оформлення його в штат компанії-підрядника. Але при цьому працівник продовжує працювати на колишнього роботодавця, виконуючи ті ж обов'язки, що й до виведення. Єдина відмінність - працівник числиться вже в іншій компанії. На практиці це виглядає так: компанія-замовник підписує договір з аутстафінговим агентством, після чого звільняє своїх співробітників. Агентство ж оформляє цих співробітників у свій штат, підписуючи з ними договір про направлення їх на роботу в ту ж компанію, з якої їх звільнили. «Нові» працівники на постійній основі виконують свої обов'язки в компанії, працюючи в її основному офісі. Аутстафінг дозволить платити менше податків і скоротити витрати Подібний спосіб дозволяє істотно скоротити витрати бізнесу на утримання своїх співробітників. Зокрема, за підрахунками експертів, при переведенні одного співробітника зі штату в аутстафінгове агентство вартість його утримання скорочується мінімум на 40%. Також цей метод дозволяє скоротити суму сплати податків, оскільки кількість штатних співробітників зменшиться, що дозволяє організації зберегти статус малого бізнесу й оплачувати лише єдиний податок. Крім того всі ризики щодо спірних питань, які виникають на тлі трудових і податкових відносин, беруть на себе аутстафінгові компанії. Компанія, яка замовила послугу в агентства, до цього вже жодного стосунку не має, що дозволить також уникнути проблем, пов'язаних з перевірками державними органами персоналу. Працівникам не так вже й добре Але в той же час реальний роботодавець може втратити контроль за якістю виконаної працівником роботи, а самі працівники можуть нелояльно ставитись до компанії, яка не є офіційним роботодавцем за документами. Та й для самих працівників робота через аутстафінг не завжди краще, оскільки вони позбавлені певних пільг і привілеїв, якими можуть користуватися співробітники з постійного штату. Серед недоліків аутстафінгу для працівників також відсутність впевненості у постійній наявності роботи; неможливість зробити кар'єру у своїй професійній сфері; нерідко низький рівень заробітної плати. Хоча в Україні вже складається часто така ситуація, що працівники не мають права голосу і тримаються за будь-яку можливість, щоб не втратити роботу. Тому багато перед загрозою звільнення погоджуються на такі заходи. Ще в 2014 році компанія Promotion Staff провела дослідження щодо попиту на послуги аутстафінгу в Україні. Згідно з ним, 60% великих міжнародних і національних компаній в Україні користуються або коли-небудь користувалися послугами аутстафінгу, 10% - ніколи не користувалися, але мають намір скористатися працевлаштуванням персоналу за моделлю аутстафінгу, а решта 30% - ніколи не вдавалися до аутстафінгу і не мають наміру користуватися цією послугою в подальшому.
Політика У Росії натякнули, що введуть проти України санкції у відповідь Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Росії пам'ятають про принципи взаємності стосовно введення санкцій. «В Україні не так багато якихось потужних інформаційних ресурсів і медіаресурсів, які користуються в російськомовному просторі популярністю. Але водночас, зрозуміло, ми дуже уважно відстежуємо ситуацію і, звичайно, не забуваємо про принцип взаємності», - заявив Пєсков, передає «Газета.ру». У свою чергу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала українські санкції «проявом цензури з політичних мотивів». «Київський режим використовує всілякі силові методи впливу на своїх громадян: від заборони музики і літератури до військової агресії проти свого народу. Європа і США мовчать», - сказала Захарова. Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки юридичних і фізичних осіб. Всього в списку санкцій перебуває 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.
Політика оформление ленты  Іноземцям тут не місце. З'явилося відео, як Рада відбирала у канадця Артеменка мандат З'явилося відео голосування у Верховній Раді за постанову про дострокове припинення депутатських повноважень позафракційного нардепа Андрія Артеменка. Перед голосуванням спікер ВР Андрій Парубій наполіг на тому, щоб депутати повернулися на свої робочі місця, а також висловив свою точку зору щодо позбавлення депутатства Артеменка. "Тут немає жодного політичного підтексту. Є проста річ - громадянин іноземної країни не може бути народним депутатом України. Це проста річ, яка відповідає українському законодавству. Є висловлювання щодо здачі Криму в оренду, але зараз ми виконуємо виключно передбачену законом процедуру - забираємо повноваження депутата у громадянина іншої країни", - сказав він. За це рішення проголосувало 244 народних обранці. Найактивніше голосувала фракція БПП - 102 голоси, а також - 67 депутатів від "Народного фронту". Нагадаємо, вже колишній депутат Верховної Ради Андрій Артеменко раніше заявляв, що є громадянином Канади.
Події оформление ленты  Тіло третього загиблого під час вибуху у Волгограді витягли з-під завалів, з'явилося відео З-під завалів зруйнованого під'їзду житлового будинку в Волгограді рятувальники витягли тіло третього загиблого жителя. Як передає «Інтерфакс», працівники МНС витягли тіло жінки з-під завалів будинку третього під'їзду чотириповерхового будинку на Університетському проспекті міста. Як відзначило джерело в службах технічного нагляду регіону, причиною вибуху могло бути здійснення ремонту газового обладнання. «Попередньо, на газопроводі біля будинку проводились ремонтні роботи, при здійсненні яких робочі могли допустити істотні порушення техніки безпеки, що і призвело до вибуху», - зазначив співрозмовник. За уточненими даними, зруйновані 16 квартир будинку. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті вибуху газу в будинку загинули 2 людини і 5 постраждали. Пізніше кількість постраждалих зросла до 9 осіб.
Політика Трамп заявив, що має абсолютне право передавати інформацію Росії Президент США Дональд Трамп заявив американцям, що мав повне право ділитися інформацією з Росією. «Як президент я хотів поділитися з Росією фактами, що стосуються тероризму і безпеки авіаційних польотів. І я маю на це повне право», - написав він у своєму мікроблозі Twitter. Пізніше він додав, що є гуманітарні причини, чому він поділився інформацією. «Плюс я хочу, щоб Росія значно активізувалася в боротьбі з ІД і тероризмом», - сказав Трамп. As President I wanted to share with Russia (at an openly scheduled W.H. meeting) which I have the absolute right to do, facts pertaining.... — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 мая 2017 г. Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим розкрив «високо секретну інформацію», що стосується ІДІЛ. Журналісти з'ясували, що цю інформацію не розкривали навіть союзникам США, не те що РФ. Пізніше в Білому домі заявили про недостовірність інформації видання The Washington Post про передачу президентом Америки Дональдом Трампом секретної розвідувальної інформації главі МЗС Росії Сергію Лаврову. Зі спростуванням виступив радник президента США з питань нацбезпеки Герберт Макмастер.
Економіка Звідки в Одеського припортового борги і навіщо рятувати завод від банкрутства Фонд державного майна просить Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасувати постанови Південного міського суду та Апеляційного суду Одеської області щодо боргу «Одеського припортового заводу», повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ФДМ. Відповідну касаційну скаргу фонд подав 13 травня. У відомстві також сподіваються, що судді передадуть справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Суди постановили: ОПЗ повинен віддати борг 25 липня 2016 року арбітражний суд при Стокгольмській торгово-промисловій палаті визнав вимоги компанії Ostchem, що належить українському олігарху Дмитру Фірташу, і визнав борг ОПЗ в сумі 193 млн доларів і 57,8 млн доларів - нарахованої пені за прострочення платежів. 3 березня рішення Стокгольмського арбітражу визнав Южненський міський суд Одеської області, а 10 травня апеляційний суд Одеської області відхилив всі апеляції і клопотання Фонду держмайна і постановив примусово виконати рішення Стокгольмського арбітражу, фактично відкривши шлях до банкрутства підприємства. Після «співпраці» з Фірташем збиток ОПЗ зріс майже в 10 разів Як же утворився борг ОПЗ перед кіпрською компанією? З 2012 року Ostchem була єдиним постачальником газу на «Одеський припортовий завод». Сам борг утворився за контрактом з Ostchem на поставку газу вже у вересні-грудні 2013 року. Саме в цей період «Газпром» продавав газ Ostchem по 265 доларів за тисячу кубометрів. Але для ОПЗ компанія Фірташа продовжувала продавати газ за колишньою ціною - 430 дол. Більше того, інші компанії Фірташа з березня 2013 року були монопольними покупцями продукції заводу. При цьому більшість угод укладалася за заниженими цінами. Як наслідок у 2013 році збиток ОПЗ виріс до 1,14 млрд грн з 116 млн грн у 2012 році. Не тільки Ostchem-ом єдиним Але, як виявилось, ОПЗ заборгував не тільки кіпрському Ostchem. В цілому борги Одеського припортового заводу складають 9 млрд грн, з яких 1,5 млрд грн завод винен за поставлений газ НАК "Нафтогаз України". Цей борг уряд планував реструктуризувати і зобов'язати ОПЗ погасити його протягом двох років. До судів щодо стягнення боргів на загальну суму майже 650 млн грн за поставку газу з ОПЗ звернулися також оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз", газові трейдери ТОВ ГК "Укргаз" і ТОВ "Південь-Газ". Загальна сума боргів одного з найбільших підприємств хімічної галузі України складає 340 млн доларів, це на $140 млн більше за стартову ціну, за якою останнього разу намагалися продати ОПЗ. Спроби приватизувати Виставити на приватизацію завод намагаються з 2009 року. Тоді Фонд державного майна України ухвалив рішення про приватизацію заводу шляхом продажу 99,567% акцій заводу. Однак у вересні 2009 року Конституційний суд ухвалив рішення про заборону приватизації ОПЗ. Вже в 2016 році завод двічі виставляли на торги, на останніх просивши за нього всього близько 200 млн доларів, однак жодної заявки подано не було. Після невдалих торгів, а потім і судових рішень, які ведуть до банкрутства ОПЗ, прем'єр-міністр на засіданні Кабміну 11 травня дав доручення притягнути до відповідальності керівництво Одеського припортового заводу. "Я впевнений, що директор ОПЗ і юристи, які найняті, задіяні у цій брудній схемі... Доведення до банкрутства підприємства. Я на всю країну про це заявляю. Тому я даю урядове доручення, його повинні підтримати. Фонду державного майна - захистити державне майно, якщо треба, будь ласка, міняйте менеджмент заводу. Терміново! Юристів - терміново. Таке ж доручення Мін'юсту - використовувати всі можливі заходи для захисту державного майна", - заявив прем'єр-міністр. ВАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) - один з найбільших українських виробників мінеральних добрив і єдине підприємство, яке займається перевалкою на морські судна аміаку. За підсумками 9 місяців 2011 року підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 314,5 млн грн.
Суспільство оформление ленты  У Roshen довели, що «запакували» свого Маркса ще рік тому У компанії Roshen повідомили, що пам'ятник Карлу Марксу на території фабрики у Києві демонтували в грудні 2016 року. Про це повідомили АСН в прес-службі Київської фабрики. Прес-служба Roshen також поділилася фотографіями, які доводять, що пам'ятник Карлу Марксу зберігається загорнутим у дерев'яному каркасі в місці, недоступному для очей працівників фабрики або її відвідувачів. Відзначається, що на місці пам'ятника залишилася лише зафарбована ділянка з-під постаменту. «У зв'язку з появою низки матеріалів у ЗМІ про те, що пам'ятник Карлу Марксу на території Київської фабрики Roshen досі хвилює громадськість у рамках закону про декомунізацію, а також є об'єктом, з яким окремі особистості закликають боротися без усіляких дискусій, повідомляємо, що пам'ятник був демонтований ще в грудні 2016 року», - додали в прес-службі. Нагадаємо, в Ростові допустили граматичну помилку на пам'ятнику героям Другої світової війни, які захищали місто.  
Суспільство Експерт: Порошенко ввів санкції проти російських соцмереж через скандал із футболкою сина Президент України Петро Порошенко вирішив ввести санкції проти «ВКонтакте», «Одноклассников» і «Мейл.ру» в зв'язку зі скандалом, який розгорівся навколо його молодшого сина в футболці з написом Russia. Таку думку висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. За словами експерта, з точки зору піару, рішення глави держави правильне. Однак з точки зору політики - пізно, передає Allnews. Небоженко зазначив, що Порошенко запізнився з санкціями на три роки. Експерт упевнений, що їх треба було застосовувати ще в рамках організації в Україні АТО. «Не бачу в цьому вже великого ефекту. У мене досить негативне ставлення. Зараз це жодної ролі не грає», - сказав політолог. Експерт вважає, що російський інтернет глибоко проник у соціальне життя України. Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки юридичних і фізичних осіб. Всього усанкційному списку  перебуває 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.
Події оформление ленты  НАБУ розбереться зі своїм працівником, який влаштував п'яне ДТП Національне антикорупційне бюро України 15 травня почало службове розслідування стосовно свого співробітника, який днями у Подільському районі Києва потрапив в аварію. Про це йдеться на сайті НАБУ. У повідомленні уточнюється, що зараз триває збір матеріалів для встановлення всіх обставин скоєння ДТП. Зокрема опитують очевидців і учасників ДТП, співробітників Нацполіції, аналізуються записи з відеокамер спостереження. Відзначається, що розслідування здійснює Управління внутрішнього контролю НАБУ. Рішення про наявність у діях працівника НАБУ ознак дисциплінарного проступку ухвалюватиме дисциплінарна комісія бюро. Кримінальне провадження за фактом ДТП поки не відкрито, а сам працівник НАБУ перебуває на лікарняному. Раніше АСН повідомляла, що, за інформацією ресурсу "Київ Оперативний", вранці 14 травня на вул. Набережно-Хрещатицькій у Києві сталася ДТП, учасником якої став працівник  Національного антикорупційного бюро Олексій Довгий. Водій Lexus, в якому перебував співробітник НАБУ, не впоравшись з керуванням, вилетів на тротуар і протаранив спочатку трактор, а потім припаркований поруч Volkswagen. За неофіційною інформацією всі п'ятеро молодих людей, які перебували в авто, були напідпитку.
Суспільство оформление ленты  Порошенко попрощався зі своїми підписникми у «ВКонтакте» і «Одноклассниках» Президент України Петро Порошенко повідомив своїм передплатникам у російських соцмережах «ВКонтакте» і «Одноклассники», що його офіційні сторінки будуть закриті. Глава держави зазначив, що раніше використовував російські соцмережі «з метою впливу на опонентів і контрпропаганди, однак тепер прийшов час діяти  більш рішуче». «Українські інтернет-провайдери повинні припинити надавати доступ до «ВКонтакте», «Одноклассники», «Яндекса» та інших російських сервісів. Всі офіційні сторінки президента в цих сервісах будуть закриті», - сказано у зверненні Порошенка. Президент також закликав усіх українців негайно вийти з російських серверів з міркувань безпеки. Відзначимо, що у ВК групу Порошенка читали 463 914 користувачів.         Нагадаємо, раніше глава держави ввів на три роки санкції проти російських інтернет-компаній «Яндекс», Mail.Ru Group, а також соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники".
Суспільство Хто з провайдерів готовий, а хто не зможе заблокувати російські соцмережі Представники різних інтернет-провайдерів повідомили, чи зможуть вони виконати указ президента України Петра Порошенка і відключити російські сайти і соцмережі після введення санкцій. Так, співвласник інтернет-провайдера "Тріолан" Володимир Сидоренко заявив, що вже поставив завдання інженерам опрацювати питання, наскільки це взагалі піддається реалізації, передає «Ліга». «Зараз ситуація така, ми взагалі ніякий трафік мережі не аналізуємо і не блокуємо. Це як труба, що там іде - ми не знаємо. Як тепер виявляти, що блокувати, а що не блокувати?» - зазначив Сидоренко. За його словами, якщо технічно компанія відключити російські сайти не зможе, то тут «хоч закони, хоч не закони». У свою чергу інтернет-провайдер "Ланет" може заблокувати сайти, які потрапили під санкції, протягом декількох хвилин, передає LIGA.net "Ланет" може заблокувати ці сайти протягом декількох хвилин. Ніякої додаткової техніки для цього не потрібно. Така ж ситуація має бути й у більшості великих провайдерів. У невеликих провайдерів можуть виникнути проблеми, як з серверними потужностями, так і з софтом", - відзначили в компанії. Крім того, телекомунікаційна компанія «Укртелеком» вже почала роботи з блокування доступу до російських сайтів, повідомив у себе в Facebook директор з корпоративних комунікацій «Укртелекому» Михайло Шуранов. «Процес досить складний і вимагає певного часу з огляду на значну кількість ресурсів. Роботи вже розпочато", - написав Шуранов. За його словами, відключення буде проводитися поетапно. Як зазначив президент холдингу Internet Invest Group, у який входить реєстратор доменних імен Imena.UA, Олександр Ольшанський, головним наслідком блокування частини інтернету стане приєднання країни до клубу Північної Кореї, Китаю і Росії, передає «Українська правда». «Якісно це виконати неможливо. Можливо неякісно. Неякісно це зроблять, ну і що? Чого ми доб'ємось? Приєднаємося до клубу, в який входять Північна Корея, Росія і Китай. Негативні наслідки зрозумілі, позитивних я не бачу», - сказав він. За його словами, блокування частини інтернету «взагалі не ефективне», зокрема, трафік «ВКонтакте» навіть не впаде.
Економіка У парламенті відхилили законопроект про ліквідацію Аграрного фонду Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин відхилив законопроект про ліквідацію Аграрного фонду. Відповідне рішення прийнято на засіданні Комітету 16 травня, передає кореспондент АСН. Зокрема, йдеться про проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства" (щодо Аграрного фонду)", поданий групою народних депутатів (реєстр. № 6055 від 08.02.2017). Один з авторів законопроекту, народний депутат Олег Медуниця, зазначив, що за результатами неодноразових контрольних заходів встановлено, що Аграрний фонд не забезпечує виконання основної своєї функції щодо цінового регулятора на аграрному ринку шляхом використання механізму товарних і фінансових інтервенцій. "Тому з огляду на неефективність роботи Аграрного фонду, невиконання ним планових завдань з формування державного інтервенційного фонду, незабезпечення продовольчої безпеки населення - його подальше існування недоцільно. Законопроектом пропонується ліквідувати Аграрний фонд", - додав він. Але члени комітету і перший заступник міністра аграрної промисловості і продовольства Максим Мартинюк під час обговорення законопроекту підкреслили, що законопроект треба доопрацювати.
Суспільство В Україні скоро почнеться призов офіцерів запасу Найближчим часом в Україні розпочнеться призов офіцерів запасу, які отримали військові звання при закінченні військових кафедр. Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗС України полковник Сергій Масловський. За його словами, рішення про призов уже прийнято, передає УНН. «Це ті офіцери, які отримали офіцерські звання, закінчивши відповідні кафедри військової підготовки, вони перебувають у запасі. І зараз якраз особливий військовий період, коли вони нам потрібні , - повідомив Масловський. Полковник уточнив, що військові пройдуть службу офіцерів запасу за призовом, а в зону АТО поїдуть тільки за власним бажанням. У Генштабі не уточнили, скільки офіцерів запасу планується призвати. Нагадаємо, за минулу добу позиції українських військових на Донбасі були обстріляні 37 разів - поранення отримали двоє бійців.
Політика У радника Авакова теж є акаунти в заборонених мережах У радника міністра внутрішніх справ України, нардепа фракції «Народний фронт» Антона Геращенко є акаунти в російських соцмережах. Про це сам політик повідомив в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. «У мене є сторінки в «ВКонтакте» і «Одноклассниках», де транслювали те, що я пишу на Facebook. З тією метою, щоб охоплювати російську аудиторію. Але я їх закрию. І, повірте, нудьгувати за ними не буду», - заявив він. Геращенко нагадав, що ФСБ і Кремль «ведуть гібридну війну проти України, тому ці соцмережі, які несуть пропагандистську загрозу, терористичну загрозу, збирають такі погляди, вони мають бути заборонені». Також нардеп вважає необґрунтованим твердження, що разом з російськими соцмережами заборонять і 1С. «Це корисний ресурс... Тому давайте відокремлювати мух від котлет», - додав він. Радник Авакова також упевнений, що Служба безпеки України буде відслідковувати появу сайтів-дзеркал, а також інші ресурси, через які можна буде відвідувати заборонені соцмережі.
Політика Від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Рада ввела штрафи за "георгіївську стрічку" Верховна Рада України 16 травня на вечірньому засіданні прийняла в цілому Закон України "Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки", за що проголосували 238 нардепів, передає кореспондент АСН. Закон був внесений народним депутатом України фракції "Народний фронт" Антоном Геращенко, який представив його з трибуни. "Т.з. георгіївська стрічка або колорадська стрічка стала в Україні символом російської окупації і агресії... Цей закон спрямований на протидію російській агресії... Цим законом пропонується заборонити використання георгіївської стрічки під час масових акцій. І ввести юридичну відповідальність за її пропаганду... Тепер люди будуть просто викликати поліцію в разі виявлення таких фактів", - заявив він. Він підкреслив, що винятком є ​​використання стрічки ветеранами і в музеях Другої Світової війни. Закон передбачає, що публічне використання георгіївської стрічки в пропагандистських цілях несе суспільну небезпеку, має провокаційний характер, а тому має бути віднесено до правопорушень. Відповідно до закону тепер за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки або її зображення буде стягуватися штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення. Водночас за виготовлення або розповсюдження георгіївської стрічки або її зображення буде стягуватися штраф від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.
Суспільство «ВКонтакте» обіцяє захищати свої інтереси в Україні Український офіс російської соцмережі «ВКонтакте» має намір захищати інтереси своїх користувачів і партнерів. У соцмережі заявили про свою аполітичність. «Ми, команда VK, завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет не має меж. Ми захищали і будемо захищати інтереси всіх наших користувачів і партнерів», - написав начальник відділу комунікацій українського офісу «ВКонтакте »Влад Леготкін, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, VK користується популярністю в Україні, щомісяця ресурс відвідують 16 млн жителів країни.У свою чергу «Яндекс» повідомили, що заборона сервісу торкнеться 11 млн українських користувачів, які щомісяця користуються його платформами. Крім того, від санкцій нібито постраждають «тисячі українських організацій, які використовують наші технології і сервіси для розвитку свого бізнесу». У соціальній мережі «Одноклассники» висловили надію, що цій соціальній мережі буде знайдена заміна. «Разом ми знайдемо спосіб залишатися на зв'язку, і 9,5 млн українських користувачів ОК, наші партнери і рекламодавці зможуть користуватися сервісами соціальної мережі так, як вони звикли», - заявила директор з комунікацій соцмережі Анастасія Жбанова. Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко ввів на три роки санкції проти російських інтернет-компаній «Яндекс», Mail.Ru Group, а також соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники".
Суспільство Рада готується ввести абонплату за водопостачання, а також - пеню за комунальні борги 16 травня на ранковому засіданні Верховної Ради народні депутати прийняли в першому читанні Закон про житлово-комунальні послуги, передає кореспондент АСН. За відповідне рішення проголосували 232 парламентарія. Одним з пунктів документа передбачено, що "споживач зобов'язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, в терміни, встановлені відповідними договорами... в разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги сплачувати пеню у розмірах, встановлених законом або договорами про надання житлово-комунальних послуг". Це, на думку нардепа "Батьківщини" Олександри Кужель, призведе до того, що компанії-монополісти масово будуть застосовувати механізм пені в разі несплати за житлово-комунальні послуги. "До чого це призведе в державі, де вже і так 20 млрд грн боргу по несплаті за житлово-комунальні послуги?" - сказала вона під час розгляду законопроекту. Відповідно до закону, споживач відтепер зобов'язаний "забезпечити своєчасну підготовку об'єктів, що перебувають у його власності, до експлуатації в осінньо-зимовий період", тобто за власні кошти ремонтувати пошкоджені тепломережі. У свою чергу, позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко прогнозує, що норми цього закону призведуть також до того, що всі споживачі, які платять за лічильником, будуть платити і за тих, хто взагалі не платить за житлово-комунальні послуги. Оскільки за колективними договорами, між усіма жителями будуть розподілені борги. У свою чергу, нардеп від "Самопомочі" і одна зі співавторів законопроекту Олена Бабак підкреслила, що громадяни за законом матимуть право укладати як індивідуальні, так і колективні договори. У законі також прописані норми, за якими "капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку здійснюється співвласниками або залученими ними уповноваженими на виконання таких робіт особами за рахунок співвласників". Також у законі передбачено норму про абонплату за комунпослуги (крім газу і електрики). "Плата виконавцю комунальної послуги (крім послуг з постачання природного газу і електричної енергії) за індивідуальним договором складається з: 1) плати за послугу, яка розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу і обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до статті 17 цього Закону; 2) плати за абонентське обслуговування, граничний розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України; 3) плати за обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують надання такої послуги, що визначається договором між виконавцем і співвласниками", - йдеться в пояснювальній записці.

Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів




/-1,440376996994-/ /-pc-/
Top