counter
Архів Повернутись назад 16 Лютого 2018
16 Лютого
Суспільство Психологи з'ясували, скільки потрібно людині грошей для внутрішньої рівноваги Для емоційної рівноваги будь-якій людині на Землі треба отримувати на рік дохід у $ 60-75 тисяч. Про це повідомляє MarketWatch. Відповідне дослідження провели психологи університетів Вірджинії та Пердью. Крім того, вчені з'ясували, що для максимальної задоволеності життям кожній людині знадобляться $95 тисяч на рік. В ході експерименту були проаналізовані дані всесвітнього рейтингу консалтингової компанії Gallup для 1,7 млн ​​людей у 164 країнах світу. В ході дослідження зіставили рівень заробітку з рівнем задоволеності життя. Нагадаємо, раніше директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що багато українців живуть менше ніж на 1000 гривень на місяць, в результаті їм доводиться відмовляти собі навіть у хлібі. За його словами, деякі групи населення мають дохід від 43 до 50% від прожиткового мінімуму.
Спорт оформление ленты  Двійник Кім Чен Ина налякав дівчат із КНДР на Олімпіаді Двійник лідера Північної Кореї Кім Чен Ина налякав групу підтримки команди КНДР на Олімпіаді в Пхьончхані. Відео було опубліковано користувачами в Twitter. Інцидент стався під час матчу між об'єднаною командою Кореї і збірною Японії. У цей момент двійник став танцювати перед уболівальницями з КНДР і махати їм прапорцями. Працівники арени спробували посадити порушника спокою на місце, і чоловік через якийсь час вийшов. Нагадаємо, у російських уболівальників, які спостерігали за змаганнями лижників на Олімпіаді-2018 в Південній Кореї, відібрали прапор із зображенням Володимира Леніна. Зимова Олімпіада в місті Пхьончхан триватиме з 9 по 25 лютого. Північна і Південна Корея домовилися йти під прапором «Єдиної Кореї» на церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор.
Спорт «Динамо» на виїзді втратило перемогу над АЕКом Футболістам київського «Динамо» в Афінах не вдалося перемогти грецький АЕК в першому матчі 1/16 Ліги Європи. Гра завершилася з рахунком 1:1. Перший гол був забитий на 19-й хвилині, рахунок відкрив динамівець Циганков. А зрівняли рахунок на 80-й хвилині, гол забив Айдаревіч (АЕК), що вийшов на заміну . Матч-відповідь відбудеться в Києві 22 лютого. Експерти відзначають, що АЕК був кращою командою на полі і дивно, що результатом матчу виявилася нічия. За всю гру кияни завдали всього один удар в площину воріт і більшу частину ігрового часу провели на своїй половині поля. Нагадаємо, напередодні матчу в центрі Афін на фанатів київського «Динамо» напали вболівальники московського «Спартака». Група вболівальників «Динамо» сиділа в одному з барів міста. Туди в один момент вбігли близько 40 хуліганів. Бійка тривала кілька хвилин, після чого нападники ретирувалися, побачивши поліцію.
Економіка Біткоін виріс в ціні до $10 тисяч Найбільш популярна кріптовалюта – Bitcoin виросла в ціні до 10 тисяч доларів за монету. Про це свідчать дані біржі CoinMarketCap. Зростання курсу сталося 16 лютого, вартість Bitcoin досягла позначки $10 184,7 за монету. Таким чином, за добу він виріс в ціні на 7,21%. В даний час ще одна популярна кріптовалюта – Ethereum коштує $936,98 за монету, а Bitcoin Cash – $1 377,57 за монету. Нагадаємо, 6 лютого курс біткоіна різко опустився з позначки в майже $10 тисяч до $6 тисяч. За одну добу кріптовалюта втратила в ціні близько $3 тисяч або більше 20% вартості. Раніше стратег з біржових товарів аналітичного підрозділу Bloomberg Intelligence Майк Макглоун заявив, що вартість найпопулярнішої кріптовалюти біткоін може обрушитися на 90% – до рівня $900 за монету. Цьому сприяє створення інших кріптовалют, які, по суті, тільки клонують bitcoin.
Суспільство Мережа супермаркетів покарала поляка, який залишив на лавці хвору українку Мережа супермаркетів Lidl в Польщі збирається розірвати контракт з поляком-постачальником продуктів в зв'язку з тим, що він кинув на лавці українку, яка перенесла інсульт. Про це повідомляє Wirtualna Polska. У супермаркеті вже вилучили ролики з цим постачальником, який був роботодавцем громадянки України, пані Оксани. Зараз проводиться розслідування події. Роботодавець з-під Шрьоди Велькопольського повіту багато років займався поставками овочів в мережі супермаркетів. Він і його компанія неодноразово з'являлися в рекламних роликах мережі супермаркетів. У нього працювали дві українки – сестри приїхали кілька років тому в Польщу, спочатку працювали нелегально в одній з поважних фірм в Познані. Пані Оксані обіцяли забезпечити легалізацію в подальшому. Жінка раптово перенесла інсульт, і замість того, щоб викликати «швидку допомогу», поляк посадив її в автомобіль, вивіз до сусіднього міста і залишив на автобусній зупинці. Тепер в Польщі збирають гроші на лікування жінки. Однак після розголосу в ЗМІ, роботодавець зобов'язався оплатити лікування українки.
Суспільство Перед катастрофою в Підмосков'ї пілоти Ан-148 сварилися – слідчі Перед катастрофою пасажирського літака Ан-148 пілоти лаялися. Про це повідомили слідчі слідчого комітету РФ, пише «Коммерсантъ». До матеріалів слідства долучили дані параметричного і мовного самописців. Була проведена розшифровка, в ході якої з'ясувалося, що пілоти побачили різні показники швидкості на своїх дисплеях, після чого вони почали лаятися і робили це доти, поки лайнер не зазнав аварії. Сама ж катастрофа сталася в керованому польоті. Зміст записів мовного самописця не розголошується, так як зберігається таємниця слідства. Як відзначило джерело видання, пілоти до кінця не могли зрозуміти, що стало причиною спотворення показань швидкості на дисплеях, тому не могли впоратися з критичною ситуацією. Нагадаємо, 11 лютого в Підмосков'ї сталася авіакатастрофа, розбився Ан-148 «Саратовских авіаліній», що летів з Москви в Орськ. Загинула 71 особа, що знаходилися на борту, в тому числі троє дітей і шість членів екіпажу.
Суспільство В Україну прийшло потепління і снігопади У більшості областей України в п'ятницю, 16 лютого, буде відлига. Холодно буде лише в західних областях, де температура повітря триматиметься близько 0-3 морозу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. Сніг періодично йтиме по всій країні, однак на заході і півдні – без істотних опадів. Потепління може спровокувати зсуви, сніг буде злітати з дахів. За даними Українського гідрометцентру, на півночі, сході, в центрі і місцями на заході України очікується сніг, денна температура від -1 до +7. Так, на заході сніг очікується лише в Закарпатській і Львівській області, температура повітря від -1 до +3. У північних регіонах теж прогнозується сніг, вдень від -1 до +2. У центральній частині переважно сніг, в Дніпропетровській області без опадів, температура повітря від 0 до +3. На сході всюди крім Донецької області сніг, вдень від -1 до +3. У південних регіонах хмарно, опадів не очікується, температура від +3 до +5, в Криму до +7. У Києві також невеликий сніг, вдень температура повітря – близько нуля. На вихідних погода буде аналогічна п'ятничній.
Кримінал П'яна мати на Закарпатті ледь не задушила дитину: діти викликали поліцію На Закарпатті 10-річний хлопчик викликав патрульних, щоб захистити себе і двох сестер від побиття п'яної матері. Про це пише місцеве видання «Новости Закарпатья». Інцидент стався 13 лютого близько 20-ї години. У поліцію звернувся хлопчик і розповів, що мама душить сестру, якій 2,5 роки, а інша 7-річна сестра і брат намагалися її захистити. В результаті мати побила всіх трьох. Правоохоронці по прибуттю знайшли сплячу п'яну жінку, найменша дівчинка лежала на ліжку без одягу, тіло і голова дитини були повністю в синцях. Поліцейські завернули дівчинку в ковдру, викликали «швидку» і заспокоїли старших дітей. Хлопчик поскаржився, що мати їх не годує, але він вже ходить в школу і сам про себе дбає. А менші сестри залишаються з мамою. Батько дітей на роботі, тому майже не бере участі в процесі виховання. Батько, який приїхав з роботи, розповів, що його дружина часто йде з дому, а потім приходить п'яна. Патрульні стверджують, що жінка була не тільки п'яна, але і під дією наркотиків. Дітей передали представникам ювенальної превенції.
Культура Дженніфер Еністон розлучається з Джастіном Теру Голлівудська актриса Дженніфер Еністон розлучилася з чоловіком, актором Джастіном Теру. Про це пише TMZ. «Це рішення було взаємно і полюбовно прийнято в кінці минулого року», - сказано в заяві пари. Подружжя познайомилося на зйомках комедії «Жага мандрів». У 2012 році вони оголосили про заручини, а в серпні 2015-го одружилися. Головною причиною сварок пари інсайдери називають їх сусіда Нормана Реснікау, з яким Джастін і Дженніфер вже довгий час судяться. Актриса стверджувала, що сусід шпигує за парою, постійно їх фотографує. Дженніфер мала намір переїхати з їх з чоловіком квартири в Нью-Йорку. У свою чергу, Теру не підтримав такого рішення дружини. Нагадаємо, актриси Дженніфер Еністон і Різ Уізерспун разом зіграють в новому серіалі. Серіал буде присвячений одному з нью-йоркських ранкових шоу. Актриси також виступлять як виконавчі продюсери. Сценарій повинен написати один з продюсерів «Карткового будиночка» Джей Карсон.
Кримінал На Донбасі загинув військовий: терористи стріляють з артилерії і мінометів У зоні АТО на Донбасі за останню добу загинув один український військовий, ще один отримав травми. Про це повідомили в прес-центрі АТО на своїй сторінці в Facebook. Російські терористи продовжують використовувати заборонену Мінськими угодами зброю: великокаліберні артилерійські системи і важкі міномети. Так, біля Луганського українських захисників обстріляли з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП. Біля Водяного на Донецькому напрямку бойовики використовували артилерію калібру 122-мм і 120-мм міномети. Стрілянина велася також з гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП. Павлопіль, Чермалик та Широкино потрапили під обстріл з мінометів всіх калібрів. Стріляли терористи також по укріпленнях ЗСУ біля Тарамчука і шахти Бутівка. За добу сталося 10 прицільних обстрілів.
Політика Росія намагалася дестабілізувати Україну за допомогою вірусу NotPetya –- США Росія відповідальна за кібератаку вірусу NotPetya в Україні та світі. Про це сказано в заяві Білого дому. В адміністрації президента США Дональда Трампа заявили, що в червні 2017 року військові країни-агресора запустили кібератаку вірусу NotPetya, вона швидко поширилася по всьому світу, завдаючи шкоди на мільярди доларів в Європі, Азії та США. «Це було частиною зусиль Кремля по дестабілізації України, і це ще більш явно демонструє участь Росії в триваючому конфлікті. Це була також безрозсудна і невибіркова кібератака», - заявили в Білому домі. Нагадаємо, раніше в Британії заявили, що за кібератакою вірусу-здирника NotPetya стоять російські військові. Атака відбулася 27 червня, були атаковані українські банки, енергетичні і транспортні компанії, сайти органів влади. Компанія Microsoft заявила, що програма для звітності та документообігу M.E.doc стала причиною масових кібератак проти України.
Суспільство Східний календар: настав рік жовтого земляного собаки У п'ятницю, 16 лютого, настав Новий рік за місячним східним календарем. У літочисленні Китаю це 4716 рік Жовтого Земляного Собаки. Відзначається, що собака може бути і мисливцем, і поводирем сліпих, охоронцем і ловцем пацюків. У фольклорі майже всіх європейських народів превалюють неприязні висловлювання про собак. У них йдеться, перш за все, про жорстокість, злість і бажання догодити. В українській мові існує близько 50 прислів'їв і приказок про собаку. Астрологи стверджують, що рік Собаки пройде під егідою справедливості, дружелюбності і взаємодопомоги. В цілому рік обіцяє бути спокійним і розміреним. Найвідчутнішим недоліком цього року можна вважати деяку лінь і пасивну байдужість до проблем світового масштабу. Щоб цього уникнути, намагайтеся стати ближче з оточуючими, підтримайте порадою або дією, якщо цього потребує хтось із ваших близьких.
Події В іноземні посольства в Москві розіслали листі з білим порошком У Москві в 13 посольств надійшли листи з білим порошком. Вони були відправлені від імені депутата невизнаної Держдуми РФ Сергія Железняка, повідомляється на сайті поліції міста. «Сьогодні (16 лютого) в поліцію звернувся депутат Державної Думи Федеральних Зборів РФ Сергій Железняк, який повідомив, що до дипломатичних установ зарубіжних країн були розіслані поштові відправлення з вкладенням в конверти порошкоподібної речовини і листків паперу з друкованим текстом, складеним від його імені», - розповіли правоохоронці країни-агресора. Депутат запевняє, що не має відношення до цих листів. Підозрілу кореспонденцію доставили в диппредставництва США, Нідерландів, Італії, Словенії, Болгарії, Канади і в один з департаментів ООН в Москві. Експертиза встановила, що до складу порошку входив пестицид фіпроніл, який використовується в сільському господарстві та ветеринарії.
Кримінал оформление ленты  Масовий розстріл морпіхів. У мережі з'явилися фото одного з убитих Преса опублікувала фотографії одного з убитих напередодні товаришами по службі морських піхотінцев 36-ї бригади МС ВС України. На фото - 31-річний Валерій Литвиненко, родичі якого дізналися про його трагічну загибель зі ЗМІ. Чоловік до мобілізації жив у Лохвицькому районі Полтавської області. У нього є дитина і дружина, повідомляє Обозреватель. Рідня розповіла, що їм не повідомили ніяких подробиць трагедії, тільки сказали, що "Валерія застрелили вночі". На його сторінках у соцмережах - багато фотографій з бойовими товаришами. Нагадаємо, 15 лютого стало відомо, що в зоні проведення АТО двоє товаришів по службі розстріляли чотирьох своїх побратимыв, намагалися підірвати і спалити їхні тіла. Підозрюваних затримано. За деякими даними, трагедія трапилася через дідівщину і нестатутні відносини, а також - через надмірне навантаження на службі.
Політика У Сирії від авіаудару США загинули близько 300 російських найманців - Reuters У Сирії в результаті авіаудару міжнародної коаліції під командуванням США в останньому бою під Дейр-ез-зором загинули або поранені близько 300 найманців російської ПВК «Вагнера». Про це пише Reuters. Журналістам вдалося поспілкуватися з військовим лікарем РФ, який розповів, що близько 100 людей вбито. Лікар повідомив, що в кінці минулого тижня було вбито близько 100 осіб, а 200 осіб отримали поранення. Він уточнив, що більшість жертв - російські приватні військові контрактники. Нагадаємо, авіаудар стався 7 лютого, пізніше з'ясувалося, що в Сирії ліквідували найманців російської приватної військової компанії «Вагнер». Тільки напередодні, 15 лютого, в РФ офіційно визнали, що росіяни дійсно загинули в Сирії. Як заявила представник МЗС РФ Марія Захарова, в Росії визнають загибель 5 осіб. Вона окремо підкреслила, що вони не були російськими військовими.
Політика Суд Саакашвілі проти Порошенка почався без екс-президента Грузії 16 лютого в Києві почалося засідання Касаційного адміністративного суду в складі Верховного суду України з розгляду позову лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка про визнання незаконним та скасування указу про припинення громадянства, передає кореспондент АСН. Суддя повідомила, що "на засідання не з'явився позивач (Прим.: Саакашвілі), тому засідання проходить на підставі довіреності", - сказала вона. Також суддя повідомила, що перед початком засідання в суд надійшла заява про відвід колегії суддів з боку захисту Саакашвілі. Також адвокати екс-президента Грузії просять перенести засідання для ознайомлення з документами. Тому суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за цією заявою. У засіданні було оголошено перерву на 5 хвилин. Нагадаємо, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі днями затримали в центрі Києва і відразу ж відправили літаком до Польщі. Колишній президент Грузії вчора в Нідерландах отримав посвідчення особи.
Економіка Керівник місії МВФ в Україні закликав швидше продавати державні підприємства Керівник місії МВФ в Україні закликав почати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і в боротьбі з корупцією. Про це на зустрічі зі спікером ВРУ заявив Керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден, передає кореспондент АСН. "Завдяки зусиллям уряду і парламенту ми бачимо, що економіка оживає і демонструє зростання на 2-3%", - заявив він. Але, на його думку, робота далека від завершення і тому Україна потребує більше інвестицій - внутрішніх і закордонних. Керівник місії МВФ в Україні назвав важливими закони про приватизацію і ті, що спрямовані на боротьбу з корупцією, зазначивши також необхідність ухвалення законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні. "Саме зараз час починати продавати державні підприємства, це поліпшить ситуацію в економіці і поліпшить ситуацію з корупцією. Створення Антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК", - підкреслив він. Учасники зустрічі детально обговорили питання повноважень міжнародної громадської ради, обов'язковість її рішень для Вищої кваліфікаційної комісії в процесі добору суддів, врахування думки ПКК у відборі членів такої ради тощо. «Нам здається, що створення такого суду, який буде користуватися найбільшою довірою в суспільстві і матиме найбільш кваліфікованих суддів - найбільш важливо", - підкреслив Роден. У відповідь спікер Верховної Ради зазначив, що візьме "під особливу опіку" всі законопроекти, які рекомендує Міжнародний валютний фонд. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що за два роки анонсована ще попереднім складом уряду масштабна приватизація так і не відбулася. Не в останню чергу через корупцію, плачевний стан самих підприємств і економічну кризу. Також експерти кажуть, що держава сама "загнобила" свої ж підприємства, оскільки відбирає у них 75% прибутку, позбавляючи мотивації до роботи.
Політика Захист Саакашвілі вже подав позов до ЄСПЛ Захист Саакашвілі вже подав позов до Європейського суду з прав людини. Про це на брифінгу заявив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент АСН. "12 числа незаконним і брутальним чином Михайло Саакашвілі був видворений з України. І були порушені всі можливі закони, низка процесуальних процедур, які стосуються незавершеного процесу з державно міграційною службою. Плюс, ви знаєте, що навіть не починалося засідання щодо оскарження Указу президента. Тобто влада не дала можливість Саакашвілі захистити свої права, а просто цинічно видворила його з України", - заявив він. Адвокат упевнений, що всі справи проти Саакашвілі в судах - сфабриковані, починаючи зі справи з Курченком, а також незаконний Указ про позбавлення екс-президента Грузії громадянства України. "Всі ці дії є незаконними і ми їх зараз оскаржуємо в судах. Уже спрямовано низку позовів. Зокрема Європейського суду з прав людини відправлені документи. І ми, не чекаючи тут, чим закінчаться ці підконтрольні владі суди, будемо намагатися відновити справедливість через європейські інстанції", - підкреслив він.
Політика Прихильники Саакашвілі закликають українців знову вийти на марш Прихильники Саакашвілі закликають українців вийти на марш протесту 18 лютого. Про це на брифінгу заявив екс-заступник генпрокурора і один з лідерів "Руху Нових сил" Давид Сакварелідзе, передає кореспондент АСН. "Всі ці псевдосудові засідання і псевдоадміністративні процедури проти Саакашвілі призначаються і проводяться зі швидкістю світла. Тоді як простий громадянин України навіть паспорт не може отримати за такий короткий час! Але, коли їм потрібно, вони це роблять за один день... Основна наша мета полягає тому, що 18 числа наш марш відбудеться! І ми доведемо, що це не марш Саакашвілі або МіхоМайдан, а реальний рух людей, які втомилися жити в цьому лицемірстві бариг, які розкрадають країну!" - заявив він. Сакварелідзе закликав усіх українців зібратися в парку імені Тараса Шевченка 18 лютого на марш протесту. У свою чергу, один з активістів руху "Руху Нових сил" Іван Слободяник підтвердив, що "18 числа ми виходимо на майдани по всій Україні і продовжимо процедуру імпічменту президента України".
Суспільство Окупанти в Криму засудили "українського диверсанта" Захтея до 6,5 року колонії Так званий «Верховний суд» анексованого Криму в п'ятницю, 16 лютого, засудив українця Андрія Захтея до 6,5 року колонії суворого режиму за «підготовку диверсій» в 2016 році. Про це передає Укрінформ. «Призначити покарання (...) у вигляді позбавлення волі на строк шість років і шість місяців з відбуванням у виправній колонії суворого режиму», - постановив суддя Сергій Погребняк. В термін зарахували більше 1,5 року, які українець вже провів під вартою. Захтея окупанти визнали винним у підготовці до диверсії, що призвела до тяжких наслідків. Також його звинуватили в незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухівки та використанні підроблених документів. Також Захтею призначили 220 тисяч рублів штрафу. Незалежних адвокатів до українця не пустили. Він неодноразово заявляв про тортури, яким піддався після затримання. Справа 42-річного Захтея розглядалася в суді в закритому режимі. Журналісти були присутні лише під час оголошення резолютивної частини вироку.
Політика оформление ленты  Труханов відкрив сесію міськради Одеси під крики «Ганьба» і оплески Мер Одеси Геннадій Труханов відкрив засідання 23-ї сесії міськради під крики «Ганьба» і одночасно оплески. На сесію прийшли 53 депутати. У приміщенні міськради перебувають активісти, які вимагають відставки Труханова. У залі засідань депутати зустріли мера оплесками, встали, вітаючи його. Однак частина депутатів кричала: «Ганьба» і «Труханова у відставку!» Труханов не прокоментував ці слова і озвучив кількість присутніх у залі. Згодом він подякував за підтримку, зазначивши, що співпрацює зі слідством. На засіданні був присутній нардеп від БПП Дмитро Голубов, який взяв Труханова на поруки. Нагадаємо, 15 лютого Солом'янський райсуд у Києві відпустив Труханова на поруки. Одеського мера і ще сімох осіб детективи НАБУ підозрюють у фінансових махінаціях на 185 млн гривень.
Суспільство Україна залишає відомий французький бренд одягу Французький бренд одягу Promod йде з українського ринку. Про це повідомили в Асоціації рітейлерів України. Як зазначила одна з працівниць, магазин на Хрещатику буде працювати до 18 лютого включно. Ще один магазин бренду - в Lavina Mall пропрацює до кінця лютого. Інформацію також підтвердили в компанії ARGO Retail. За останні кілька років бренд закрив понад 500 магазинів у всьому світі. Це пов'язано з тим, що в компанії проходить реструктуризація, яка сильно впливає на колекції і терміни поставки товарів. Тому було ухвалено рішення закрити магазини Promod і зосередитися на більш прибуткових брендах, наприклад ORSAY. Promod була заснована в 1975 році французом Франсисом-Шарлем Поле як сімейне підприємство. За більш ніж 40 років існування їй вдалося відкрити фірмові магазини в 50 країнах. В Україні магазини бренду з'явилися в 2000 році.
Економіка Курс долара у світі впав до трирічного мінімуму, а євро - зріс Курс долара на торгах у США впав до трирічного мінімуму, повідомляє Reuters. Падіння ціни долара щодо корзини валют на світових ринках відбувається через можливе запровадження владою США політики слабкого долара. На курс також впливають побоювання, що буде рости дефіцит бюджету США і в 2019 році він може перевищити $1 трлн. Зараз індекс долара знизився до 88,253. Аналітики прогнозують, що не виключено що Центробанк може підвищити облікову ставку до чотирьох разів цього року. Несподіванкою для аналітиків стало те, що прибутковість казначейських облігацій США виросла до чотирирічного максимуму і долар навпаки, мав би дорожчати. Примітно, що в цей же час євро піднялася до трирічного максимуму в 1.2556 доларів, а швейцарський франк досяг 0,9190 франка за долар, що є найсильнішим із червня 2015 року.
Кримінал оформление ленты  На пляжі в Одесі знайшли труп молодої дівчини Вранці в п'ятницю, 16 лютого, на березі пляжу в Одесі виявили труп молодої 19-річної жінки. Інформацію підтвердили в прес-службі поліції міста. Загибла виявилася місцевою мешканкою. Тіло жінки знайшов охоронець одного з прибережних розважальних закладів близько 8-ї ранку, він викликав поліцію. Тіло загиблої направили в Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз для встановлення причини смерті. Як з'ясувала слідчо-оперативна група, на тілі немає слідів насильства або тілесних ушкоджень. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 ст. 115 КК України («умисне вбивство»). Нагадаємо, в Італії загинула 31-річна Оксана Яцків із Тернопільської області. Жінка померла від отриманих побоїв. Тіло Оксани перехожі італійці знайшли 31 січня на рейках залізничної станції Кампі Флергей. Яцків Оксана Ярославівна, 1987 року народження, жила в селі Коропець Тернопільської області, а на території Італії перебувала нелегально.
Політика "Орковлада створює картинку очікування штурму ЗС України" - житель Єнакієво На окупованій частині території Донецької області проросійські терористи наразі проявляють надзвичайну активність, поширюючи інформацію про те, що Збройні сили України готують штурм. Про це в своєму Twitter написав лікар з Єнакієвого Олександр Чернов. "ДНР" в район Докучаєвська вперше терміново перекинуті половина "бойових реанімобілів", закріплених за "Міноборони" разом з бригадами військових лікарів", - написав він, повідомляє Онлайн.уа. При цьому лікар повідомив, що особовий склад терористів прибув з Горлівки та Ясинуватої. «Орковлада створює картинку «очікування штурму» ЗС України!» - повідомив Чернов. Нагадаємо, раніше АСН повідомила, що на Донбасі Збройні сили України просунулися на понад 10 км у так званій сірій зоні. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає «Громадське».
Політика Суд у справі Саакашвілі проти Порошенка переніс засідання Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України з розгляду позову лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка задовольнив заяву захисту екс-президента Грузії в частині відведення колегії суддів, передає кореспондент АСН. Суд у частині заяви захисту Саакашвілі про відвід колегії суддів постановив "передати цю заяву про відвід на автоматичний розподіл суддів і зупинити судовий розгляд до вирішення питання про відвід суддів", - заявила суддя, закривши засідання. У свою чергу адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький пояснив, що захист просив про відвід колегії суддів, а також оголошення перерви для встановлення обставин формування цієї колегії. "У нас були підстави для відводу колегії, з огляду на процес її формування, а також рекомендації Ради доброченості... Тепер ми чекаємо формування нової колегії і призначення нової дати і часу засідання суду", - сказав він.
Дозвілля Настав китайський Новий рік. Що він принесе українцям Саме сьогодні, 16 лютого, настає новий рік за Східним календарем. Згідно з астрологією, рік, що наступив, символізує Жовтий Земляний Собака. На думку астрологів, він обіцяє бути складним і нестабільним. Примітно, що початок нового року за Китайським календарем також припадає на період затемнення, що обіцяє багато змін. Рік принесе проблеми у світовій економіці, нові податки й реформи в країні, конфлікти і загострення пристрастей в українській політиці, однак для багатьох рік стане успішним всупереч усім труднощам. У новому році, більш ніж завжди, будуть вкрай важливі здоровий спосіб життя, вміння радіти кожній миті, а також турбота про ближніх.  Як святкувати Новий рік за Східним календарем традиційно вважається головним святом року в Китаї та інших країнах Східної Азії. Однак в західних країнах це свято також користується популярністю, оскільки число прихильників китайських традицій у світі зростає з кожним роком. Отже, святкування чергового Нового року зазвичай триває 15 днів. На відміну від західної традиції, китайський Новий рік кожен раз святкують в різні дати. Перший день свята припадає на другий молодик після зимового сонцестояння (тобто після 21 грудня). У григоріанському календарі це, як правило, відповідає одному з днів між 21 січня і 21 лютого. У Китаї головне свято року, як і у нас, прийнято зустрічати в колі сім'ї, за багатою святковою вечерею. Традиційно на столах жителів Піднебесної є м'ясо й риба, а також пельмені (цзяоцзи) - вони символізують одне з головних побажань - народження синів. Закінчується святкова ніч запуском феєрверків і петард, які, як вважають китайці, повинні відлякати злих духів і "привабити" в сім'ю мир і щастя. Чому б не перейняти східний досвід? Примітно, що на Новий рік у жителів Китаю є можливість відпочивати цілих 7 днів. В українців - прихильників китайських традицій - попереду лише вихідні, однак і їх можна провести з користю. Астрологи радять саме на це свято скласти ретельний річний план, обміркувати свої цілі в житті і розставити пріоритети на найближчі 365 днів. На думку астрологів, для святкування Нового року за Східним календарем підійде одяг жовтих і салатних відтінків. Біоенергетик Людмила Жукова радить вибрати красиві бузкові, бежеві, салатні відтінки, але ніяк не чорні і сірі відтінки. Важливо також, щоб це був, як не дивно, легкий одяг. "Це плаття з шовку, із шифону, органзи, тобто легкі й повітряні", - зазначила експерт. Чого чекати Згідно з прогнозом фахівців у сфері астрології, протягом року нас чекають 4 основних гармонійних періоди. Вони будуть характерні для всіх жителів Землі. Примітно, що три з них припадають на першу половину року (з 17 по 22 січня, з 18 лютого по 15 березня і з 16 квітня по 26 червня), потім підуть нестабільні і дуже складні 5 з половиною місяців, і лише під кінець року, з 7 по 31 грудня, буде завершальний гармонійний період. Важливо закінчити всі важливі справи року саме до 31 грудня, щоб не залишати їх на менш сприятливий січень 2019. За порадою астролога Олени Осипенко, на зазначені сприятливі періоди варто запланувати весілля, початок бізнесу, важливі покупки, угоди - загалом, усі важливі справи. Ще краще, якщо обрана в ці проміжки дата припаде на зростаючий Місяць (17-22 січня, 2-15 березня, середина квітня - початок травня, з середини червня по 27 червня). "Якщо починати в цей період важливі справи, то вони розвиваються, йдуть до прогресу", - пояснює астролог. А ось на другу половину року залишати важливі справи астролог Олена Осипенко не рекомендує. "Один складний період буде змінюватися іншим", - зазначає вона. Цей відрізок часу буде характеризуватися частими затемненнями і періодами ретроградних планет, тому розпочатим справах будуть перешкоджати непереборні труднощі. У той же час, періодом затемнень астрологи радять скористатися для планування і формування нових цілей. Особливо вдала для цього перша година затемнення, причому правильне формування своїх "мислеформ", на думку О. Осипенко, здатне творити чудеса. Кому пощастить Незважаючи на загальний досить несприятливий прогноз, деяким знакам Східного календаря протягом року сприятиме удача. Так, Кролик, Змія, Свиня і Коза будуть явно у фаворі. На думку астролога Вікторії Хілініч, представники цих знаків отримають максимальний приплив енергії і можуть розраховувати на сприятливі обставини і втілення в життя. Вона радить цим знакам максимально використовувати подаровані роком можливості. У народжених у рік Бика, Коня і Мавпи також багато можливостей, проте перипетії в особистому житті в 2018 році будуть відволікати їх від інших важливих справ. Щуру і Тигру всі нові проекти доведеться починати по кілька разів і запастися завзятістю й терпінням, оскільки їм рік принесе великі труднощі. А ось Дракон, Півень і Собака, на її думку, будуть аутсайдерами. Їм астролог радить думати більше про своє здоров'я.
Політика Порошенко в Мюнхені порушить питання відносин з НАТО Порошенко в Мюнхені порушить питання відносин з НАТО, що не вдалося на засіданні міністрів через блокування Угорщини. Про це на прес-конференції заявив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда, передає кореспондент АСН. "В рамках Мюнхенської конференції, як відомо, відбудеться зустріч Порошенка і Генсека НАТО. І очевидно, що там прозвучать питання з порядку денного комісії Україна-НАТО, яка не відбулася через політичну позицію Угорщини, що заблокувала участь України в засіданні міністрів оборони", - заявив він. З його слів, у Мюнхені вже 55-тий раз буде проходити така конференція з безпеки глобального масштабу, проте цього разу коло учасників істотно розшириться: "Це і представники ЄС, і США. А також Азії, Близького Сходу. І навіть Російської Федерації. Тут немає державного статусу конференції, тому, очевидно, що нічого не завадить самому Сергію Лаврову взяти в ній участь. Для Росії це буде досить знаковий майданчик , оскільки там з 2007 року Путін виступив, кинувши виклик Заходу, очевидно, відчувши свою міць і можливості", - нагадав він.
Кримінал Тотальна зачистка в «МГБ ДНР»: Захарченко боїться зрадників Ватажок російських терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко розпорядився звільнити всіх співробітників силових структур, які зрадили Україну і перейшли на службу «ДНР», а також мають родичів в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив блогер Олексій Чібісов. «Захарченко підписав черговий указ про звільнення всіх співробітників МДБ, у яких родичі живуть на підконтрольній Україні території. Мовляв, можуть інформацію передавати. На всіх керівних постах у цьому «міністерстві» знаходяться ФСБшники, але в підпорядкуванні у них багато зрадників із СБУ, ментів-перебіжчиків та іншої нечисті. Саме їх і викинуть з «держслужби». Замінювати будуть виключно громадянами Росії», - підкреслив Чібісов. За його інформацією, з 2014 року українських правоохоронців активно брали на службу в «МГБ ДНР», туди потрапили й колишні співробітники СБУ, і міліціонери, всі силовики, які хотіли отримувати російські зарплати. «Зараз вони стали неугодні навіть ФСБшниками. Зачистка перебіжчиків і зрадників вже почалася», - додав блогер. Чібісов вважає, що це відбувається через те, що Захарченко боїться втратити владу. З підпілля вийшла опозиція так званої «ДНР», зокрема, виступати почав Олександр Ходаковський. «Тому Захарченко знайшов поки тимчасовий спосіб застрахуватися - позбутися в «МГБ ДНР» від усіх, хто коли-небудь мав відношення до українських силових структур і у кого на підконтрольній Україні території залишилися родичі. Швидше за все, цей спосіб втриматися на троні хоча б тимчасово Захарченко не саме придумав. Підказали люди з Москви - кум бойовика і помічник Путіна Владислав Сурков», - додав він.
Кримінал Директор "Еліта-центр" затриманий у Києві при спробі провернути квартирну аферу Київська місцева прокуратура №9 розкрила аферу директорів двох будівельних компаній, які свого часу організували фінансову «Еліта-центр», повідомляє прес-служба відомства. Встановлено, що нинішній директор ТОВ «Еліта-центр», Ігор Циганок, діючи в змові з керівником ТОВ "Будівельно-інвестиційна компанія" ПСП ЛТД», вимагали 50 тисяч доларів США від власника квартири в новобудові «Еліта центр» за припинення майнового спору про визнання права власності на це житло. Зловмисники спочатку продавали квартири кільком власникам, а потім вимагали з одного гроші за припинення судових позовів між двома господарями. 15 лютого Циганка затримали в його квартирі, а його спільника - під будівлею Оболонського райсуду столиці відразу після отримання відкупних. Обом вже повідомлено про підозру і найближчим часом буде обиратися запобіжний захід.
Політика Міністр фінансів судиться з податковою через перевірки Міністр фінансів Олександр Данилюк подав до суду на Головне управління Державної фіскальної служби в Києві та Державну фіскальну службу України. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва, куди надійшов позов від Данилюка. Позивач просить суд визнати протиправними та скасувати накази ГУ ДФС в м. Києві про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки позивача, а також про перенесення терміну проведення розпочатої перевірки. Крім цього, позивач просить суд визнати протиправними дії Головного управління ДФС в м. Києві щодо проведення документальної позапланової невиїзної перевірки позивача на підставі відповідного наказу. Олександр Данилюк у своїй позовній заяві просить визнати протиправними та скасувати низку податкових повідомлень-рішень. У той же час, позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення ДФС про результати розгляду скарги. Судове засідання призначено на 5 квітня.
Економіка Кредитна пастка. Не набираючи нових боргів, Україна вже не зможе повернути старі - економіст Без нових кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна не зможе повернути старі борги. Таку думку висловив заслужений економіст України Олексій Плотніков на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Якщо подивитися на те, що в 2018-2022 роках Україна повинна віддати 28,7 млрд доларів, і без Міжнародного валютного фонду це абсолютно нереально зробити", - зазначив експерт. За його словами, Україна не зможе повернути необхідну частину боргу, навіть реструктуризуючи борг або випускаючи євробонди. Так, з наступного року країні доведеться віддавати по 7 млрд доларів на рік. При цьому економіст додав, що співпраця з МВФ для України є ще і "знаком якості", який свідчить про те, що країна рухається шляхом реформ і з її урядом можна співпрацювати. Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.
Економіка Нафтогаз з березня продаватиме підприємствам російський газ дешевше Нафтогаз України вирішив значно знизити ціну на газ для промислових споживачів. Так, з березня цього року тисяча кубометрів коштуватиме на 995 гривень дешевше. Таким чином, ціна складе 8,2 тисячі гривень за тисячу кубів. Як повідомляє прес-служба компанії, ціна буде знижена за умови передоплати на 10,8%. Зазначена ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ за передоплатою в розмірі понад 50 тис. куб. м на місяць, за умови відсутності боргів перед компанією. Також знижку отримають компанії-дочки Нафтогазу. Для інших покупців вартість газу з 1 березня знизиться трохи менше, тільки на 10,5%. Таким чином, для невеликих оптових покупців ціна газу складе 9,63 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Нагадаємо, Нафтогаз саме з березня збирається закуповувати російський газ у Газпрому. Як повідомив глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв, для цього було проведено кілька раундів переговорів. Нагадаємо, українська промисловість працює на імпортному газі.
Економіка Не факт, що це станеться. Експерт розповів, як влада гальмує монетизацію субсидій Процес підготовки постанови про монетизацію субсидій проходить вкрай складно. Про це на прес-конференції заявив член Економічного дискусійного клубу Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН.   "Монетизація субсидій планується в два етапи. Перший етап має початися в квітні і триватиме протягом усього 2018 року. Він буде полягати в тому, що будуть відпрацьовуватися алгоритми переходу на оплату субсидій і пільг через механізми, які, на жаль, досі не відпрацьовані. Тому сьогодні буде відбуватися зустріч моїх колег, причетних до підготовки цього проекту постанови Мінфіну. По суті, від сьогоднішнього рішення буде залежати: а чи буде це питання розглядати Кабмін", - заявив він. З його слів, якщо сьогодні робоча група дійде консенсусу, то вже в наступну середу Кабмін може розглянути питання затвердження алгоритму переходу на монетизацію, але не переходу як такого до монетизації субсидій.  "Тобто, якщо дуже пощастить, то всі, хто планує отримати пільги в монетарному вигляді, зможуть не відразу це відчути. На жаль, зараз у мене немає впевненості в тому, що це станеться. Тому що, на жаль, взаємодія між центральними органами виконавчої влади в цьому питанні практично повністю відсутня. Про це свідчить процес підготовки даної постанови. Дуже складно йде процес узгодження всіх пунктів. Особливо, коли йдеться про виділення безпосередньо грошей, пільг у монетарному вигляді. Не вирішено також досі питання: з якої дати будуть введені так звані соціальні картки, на які й будуть перераховуватися всі субсидії, які зараз, на жаль, йдуть безпосередньо в кишені енергетичних монополістів".
Політика Клімкін у Мюнхені хоче поговорити з Лавровим про заручників і миротворчу місію Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перед зустріччю "нормандської четвірки" поділився своїми намірами щодо майбутніх переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим у Мюнхені. "Заручники - це фантастично важливо, а зараз це все блокується... Я скажу Лаврову, що вони повинні свою окупаційну адміністрацію контролювати. Поставлю питання про наших політичних в'язнів, оскільки в рамках "нормандського" він завжди відмовляється це обговорювати. І, звичайно, буду говорити, як буде виглядати миротворча місія", - заявив Клімкін, передає Укрінформ. Також Клімкін заявив, що незважаючи на відсутність французького міністра, "нормандська зустріч" відбудеться. Головною ж темою зустрічі буде чергове загострення на Донбасі. На думку Клімкіна, загострення відбувається не випадково. "Навмисне, щоб показати, що ситуацію можна контролювати з того боку", - сказав міністр.
Економіка Мільйони, виділені на Єдиний реєстр соцпільг і субсидій розтратили, але його так і не створили Гроші донорів, виділені на створення Єдиного реєстру соцпільг і субсидій вже витрачені, а реєстру немає досі. Про це на прес-конференції заявив експерт із соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент АСН. "Останніми роками активно ведуться дискусії про необхідність створення Єдиного державного реєстру, де були б усі одержувачі соціальної допомоги від держави. Всіх соціальних пільг, субсидій і так далі", - заявив він. На жаль, з його слів, поки що всі наміри  Мінфіну щодо створення  креативних груп для підготовки такого реєстру нічим не закінчилися: "Немає повідомлень, що такий реєстр був створений. Хоча певні мільйони гривень витрачено нашими міжнародними партнерами та інвесторами на цей проект. Я про це знаю. За моєю інформацією, гроші виділялися. І вони витрачені. Кошти виділені - реєстру немає", - сказав він. За оцінками екс-міністра соціальної політики, якби такий реєстр був, тоді значно простіше було б монетизувати субсидії. "І не тільки, а й пільги, які нараховують громадянам", - вважає він.
Економіка Втричі: Експерт розповів, як українські газовидобувачі завищують ціну на газ Міжнародний валютний фонд (МВФ) вимагає від України встановити ціну на газ для населення понад 8 тисяч грн, однак економіка країни цього не витримає. Таку думку висловив економічний експерт Всеволод Степанюк на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Якщо підвищувати ціну на газ для населення, як того вимагає Міжнародний валютний фонд, то вартість газу повинна зрости до більш ніж 8 тисяч гривень за тисячу кубів. Це надто велика ціна, якщо врахувати, що наші газовидобувні підприємства добувають газ за ціною нижче ніж 100 доларів - разом з прибутком", - зазначив експерт. За його словами, в результаті такого підвищення платоспроможність населення в сфері комунальних послуг стане ще нижчою, продукція українських підприємств стане ще менш конкурентоспроможною порівняно з європейськими або китайськими. Крім того, внутрішній ринок продовжить звужуватися за рахунок того, що всі заробітки населення будуть йти на оплату комунальних послуг, а бюджет ще більше буде дотувати НАК "Нафтогаз" через субсидії. "Ніякого економічного вирівнювання, як думає МВФ, не відбудеться. Відбудеться все з точністю до навпаки, тому що бюджет буде витрачати ще більше на субсидії, на латання дірок, на порятунок інфраструктури і так далі", - додав В. Степанюк. Як пояснив економіст, автоматичне підвищення ціни на газ в Україні в разі зростання закупівельних цін на енергоресурси стало одним з головних пунктів на переговорів українського уряду з МВФ. При цьому він уточнив, що фактично Україна купує російський газ у ЄС, оплачуючи при цьому транзит по власній країні, а потім ще й по Європі. "В результаті ціна значно зросла, якщо порівнювати з 2016 роком", - додав В. Степанюк. Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.
Економіка Експерт назвав умови, які дозволять Україні не підвищувати ціну на газ Український уряд має можливість не підвищувати ціну на газ для населення, як того вимагає Міжнародний валютний фонд (МВФ). Таку думку висловив економічний експерт Всеволод Степанюк на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Перш за все, це рішення Стокгольмського арбітражу, який зобов'язав НАК "Нафтогаз" закупити 5 млрд кубів у "Газпрому", кубометр якого буде на 30-40 доларів дешевшим, якби той же газ купували в Європі. Як аргумент може бути і те, що у нас більшу частину комунального сектора покриває ресурс внутрішнього видобутку", - зазначив експерт. За його словами, остаточне рішення щодо ціни на газ для населення буде залежати від того, наскільки український уряд зможе відстояти свої позиції перед МВФ. При цьому економіст додав, що виступаючи в Давосі, президент Петро Порошенко заявив, що Україна буде виконувати всі вимоги МВФ, що не узгоджується з деякими заявами уряду. Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.
Події оформление ленты  Вбивство морпіхів: опубліковані імена загиблих Четверо морпіхів, яких розстріляли біля Широкиного під час конфлікту з товаришами по службі, були вихідцями з Черкаської, Донецької та Полтавської областей, а також із Запоріжжя. InfoResist опублікувало імена загиблих. Наймолодшим із них був 20-річний Артем Жовтобрюх, старший матрос з Черкаської області, с. Криві Коліна. Він не був одружений. Був також убитий 23-річний Андрій Новицький (фотографії немає), матрос з Бахмута Донецької області. Він служив навідником десантно-штурмової роти. Ще одним загиблим був 30-річний Валерій Литвиненко, старший матрос родом з Полтавської області, с. Вирішальне. Був водієм. Він не був одружений, є сестра. Четвертим убитим виявився 39-річний Олександр Бурданов, молодший лейтенант, жив у Запоріжжі. У нього залишилися батько і мати. Олександр - командир десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти. Раніше ми повідомили, що напередодні в штабі АТО заявили про загибель чотирьох морпіхів.
Кримінал Традиції росЗМІ: дикі фанати ЦСКА в Афінах перетворилися на "жертв" Правого сектора Увечері, 15-го лютого, грецьке видання Newsbeast опублікувало інформацію про напад фанатів московського ЦСКА на уболівальників київського "Динамо". Однак російські медіа влаштували справжню істерику навколо бійки фанатів в Афінах. ЗМІ у всіх публікаціях і репортажах називають українських фанатів неонацистами або членами "Правого сектора", а також стверджують, що це українці були призвідниками бійки. "Правосеки" напали на "мирних" росіян в Афінах!" - рясніють російські заголовки. У той час як ситуація була зовсім протилежною - вчора ввечері перед матчем 1/16 фіналу Ліги Європи російські фанати напали на фанатів київського "Динамо". Від агресивних росіян наші вболівальники спробували сховатися в місцевому барі, проте ті буквально вдерлися до приміщення. На щастя, під час бійки ніхто не постраждав, в результаті кілька російських фанатів були заарештовані. Однак, російська преса проявила "патріотизм" у кращих традиціях свого жанру - спотворила ситуацію і подала цей інцидент ніби росіяни стали жертвами "Правого сектора". Тим часом очевидці і російські навколофутбольні групи в соціальних мережах повідомляють, що росіяни приїхали до Афін спеціально, щоб влаштувати "махач" з фанатськими угрупованнями української команди, повідомляє ТСН. Одна зі сторінок ультрас виклала відео бійки біля бару, на якому видно, що одні люди намагаються сховатися в барі, утримуючи двері. Vídeo | Ultras del Spartak Moscú desplazados a Grecia atacan a ultras del Dynamo Kiev. 15.02.18. pic.twitter.com/kpeeMt1fwK — Ultras OF (@UltrasOF) 15 лютого 2018 р.
Суспільство ОБСЄ: ЗСУ значно просунулися в Луганській області Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували, що ЗСУ значно просунулися вперед у районі Новоолександрівки в Луганській області. Про це заявив на брифінгу заступник голови ОБСЄ Олександр Хуг, передає РІА Новини України. «Наші спостерігачі встановили факт, який чітко вказує, що підрозділи ЗСУ на заході Луганської області біля села Новоолександрівка просунулися вперед», - говорить він. За словами Хуга, під час візиту в область він особисто бачив солдатів ЗСУ. Крім цього, минулого тижня спостерігачі ОБСЄ зафіксували 15 одиниць озброєння, які були розміщені з порушенням узгоджених ліній розведення техніки, дев'ять в підконтрольних ЗСУ районах, ще шість - у непідконтрольних. Він зазначив, що 5 лютого спостерігачі СММ бачили 10 РСЗО поблизу непідконтрольного Києву Кришталевого.
Економіка Експерт розповів, що влада "здасть" МВФ, а що - побоїться Українська влада піде на підвищення ціни газу для населення і на створення Антикорупційного суду, однак запуск ринку землі буде як і раніше блокувати. Таку думку висловив політолог Валентин Гладких на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Український уряд піде на поступки - ціни на газ будуть підвищені, Антикорупційний суд буде створений, складніше буде з умовою про запуск ринку землі. Ось там є реальна проблема, тому що доля холопів за великим рахунком нікого не цікавить - на них можна перекласти весь тягар держави, а ось зачепити інтереси українських ленд-лордів - це може мати негативні політичні значення", - зазначив експерт. За його словами, умова підвищення ціни газу була зафіксована ще в попередньому меморандумі з МВФ. При цьому політолог додав, що в поточному році гарантовано буде прийнятий Верховною Радою закон про Антикорупційниий суд. Сам же суд, за прогнозом політолога, буде створюватися протягом року, проте його запуск буде навмисне затягуватися. На думку В. Гладких, фахівці МВФ розуміють інтереси української влади і розуміють, яким чином вона буде діяти. Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.
Події оформление ленты  Поліція «накрила» зібрання збройних кримінальних авторитетів у Київській області Співробітники поліції «накрили» озброєних людей, які зібралися на сходку. Сталося це в одному з розважальних закладів Ірпеня під Києвом, інформує прес-служба обласної поліції. З присутніми провели профілактичну бесіду про недопущення порушення правопорядку. «Поліцейські провели оперативно-профілактичні заходи реагування на інформацію про групу громадян, які перебувають в одному з розважальних закладів зі зброєю», - сказано в повідомленні. Правоохоронці перевірили у присутніх чоловіків документи, їхню зброю, а також дозвільні документи на неї. «На місці було вилучено одну одиницю вогнепальної зброї, яка була направлена на проведення експертизи. Поліцейські з'ясували, що деякі з присутніх осіб мали раніше проблеми із законом за скоєння майнових і корисливих злочинів», - зазначили в прес-службі.
Події оформление ленты  "Демонічна дитина" 8 годин тероризувала літак через відсутність інтернету Американський художник Шейн Таунлі зняв на відео неслухняного хлопчика, котрий вісім годині підряд тероризував усіх пасажирів літака, що летів з Німеччини до Нью-Йорка. При цьому ніхто не міг його вгамувати. Малюку, щоб відволіктися, потрібен був інтернет, проте на борту літака його не виявилося, пояснила мати дитини. У той же час вона не попередила інших пасажирів про те, що її дитина страждає якоюсь формою поведінкового розладу, чи інвалідністю. На відео видно, а особливо чутно, дикі крики і незрозуміле бурмотіння дитини, яке автор назвав "демонічним". «Який жах, о боже, - вісім годин крику», - каже на відео один з пасажирів. У коментарях під відео багато хто висловлює автору співчуття, інші припускають, що дитина хвора. Примітно, що запис було зроблено ще минулого року і наразі його переглянули понад 2 мільйони разів.  
Суспільство В Україну знову йде похолодання На прийдешніх вихідних в Україні погода не зміниться суттєво, а з наступного тижня прийде похолодання. Про це в Facebook пише синоптик Наталія Діденко. «В Україні вихідні нових синоптичних тенденцій не принесуть. В суботу і в неділю буде періодично підсипати снігом або дрібною сніжною мрякою, тобто буде сиро і хмарно. Завтра, 17 лютого, опадів на заході не очікується. На дорогах буде ожеледиця. Хоча це можна написати - до березня», - пише вона. За інформацією Діденко, «в нічні години буде підморожувати», а температура повітря вдень коливатиметься близько нуля градусів, в межах -2 + 2, на півдні + 2 + 6 градусів. «З огляду на відлигу, потрібно бути обережними під дахами будинків. Рибалки - особлива уважність, оскільки лід може підступно підтавати», - зазначає синоптик. «З наступного тижня прийде чергове похолодання, тому полегшувати одяг і знімати шапки не поспішайте - зима і віруси в хорошій формі ще», - додала вона.
Економіка 68% домогосподарств: Влада спробує підкупити українців монетизацією субсидій перед виборами Реальна монетизація субсидій почнеться під вибори: "ніщо так не призвертає увагу електорату, як чергова плюшка перед днем ​​голосування", - член Економічного дискусійного клубу Геннадій Рябцев, повідомляє АСН. "Отже, у нас повинно бути як мінімум два етапи монетизації субсидій. Перший - перехідний, протягом якого буде здійснена монетизація субсидій і пільг для в першу чергу власників квартир у багатоквартирних будинках. І, швидше за все, це буде першою постановою", - заявив він. Потім, з його слів, починаючи з січня цього року ОСББ, власникам цих квартир будуть нараховувати внески в повному обсязі без зменшення на суму пільг та субсидій.   "Після цього органи соцзахисту будуть перераховувати суми на поточні рахунки ОСББ і повідомляти громадянам, які мають відповідне право на пільги і субсидії. Після цього ОСББ будуть зарахувати ці кошти на загальну суму оплати відповідними громадянами і зменшувати нарахування в наступних періодах. А хто не в ОСББ, повинні будуть почекати", - додав він. Другий же етап монетизації буде якраз полягати у впровадженні соціальних карт: "Як зазначено в протоколі, це станеться з дати, яка ще повинна бути визначена. Отже, зарахування пільг і субсидій в грошовому вигляді на соціальні картки почнеться точно не з квітня 2018 року. А з дати, яку ще повинні будуть визначити. Тому, швидше за все, в середу Кабмін не прийме рішення щодо алгоритму випуску цих банківських соціальних спеціальних карток. Чому? Уявіть, зараз пільги отримують 68% домогосподарств. Це потрібно випустити 9 млн спеціальних банківських карток! Державним банкам. Скільки грошей і часу піде на те, щоб їх надрукувати? Хто оформить реєстр цих карток? " - підкреслив він. Тому експерт не виключає, що запуск монетизації субсидій в повному обсязі почнеться не раніше, ніж перед виборами.  
Економіка Уряд хоче монетизувати лише 10-15% від суми субсидій Кабмін готує не монетизацію субсидій, а імітацію і профанацію, стверджує експерт з соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент АСН. "Мені вдалося дістати проект постанови в надрах Міністерства фінансів. Що готує уряд? Ну, знову уряд, щоб якось відзвітувати перед представниками МВФ, ЄБРР, йде шляхом імітації, профанації і підміни понять, а не дорогою реальної монетизації субсидій", - заявив він. За інформацією Павловського, в Кабміні роблять все, щоб іти шляхом неповної монетизації, щоб видавати не всю суму субсидії на руки громадянину. "Хоча саме так потрібно було б іти: видавати на руки або банківську карту всю суму субсидії під відповідальність самого громадянина і власника житла. А залишки коштів людина б витрачала б на себе, без будь-яких цільових направлень. Заощадив, будь ласка, витрачай на лікування, освіту дітей, поліпшення харчування. Чи не заощадив, ну, тоді, вибач, це твоя відповідальність. Зараз, відповідно до цивільного кодексу, за борги можна забирати майно, блокувати банківські рахунки і багато ще чого можна до боржника застосувати. Але уряд пішов іншим шляхом - профанації", - сказав він. Він повідомив, що Мінфін пропонує монетизувати лише 10-15% субсидії. "І монетизувати що? Квартирну плату, куди входить утримання прибудинкових територій і вивезення сміття. Тобто мова монетизації сум, які йдуть на опалення, електроенергію, водопостачання, що займає левову частку, про це взагалі не йдеться. Більш того, і ця монетизація торкнеться тільки ОСББ. Тобто монетизації як такої не станеться. Це чергова підміна понять пана Гройсмана", - переконаний він. Павловський упевнений, що відмова монетизувати субсидії за опалення та електроенергію - це "пряме дотування всіх відомих олігархів, у кишенях яких осяде 71 млрд. грн, закладені в цьому бюджеті на субсидії".
Події "За Труханова". Стало відомо, хто розбив 13 авто під Солом'янським судом Стало відомо, що чоловік, який сокирою розгромив 13 автомобілів у дворі Солом'янського районного суду Києва, є одеситом. Нагадаємо, поліцейські затримали дебошира і доставили його у відділення. Зараз 35-річний чоловік дає пояснення правоохоронцям, повідомили в столичній поліції сьогодні ввечері, передає Корреспондент. «Чоловіка доставили в управління поліції. Як виявилося, живе він в Одесі і сьогодні приїхав до Києва. Встановлюються мотиви вчинку затриманого», - йдеться в повідомленні. Тим часом, за даними джерел Української правди, чоловік сказав, що розбив машини "за Труханова". Саме суддя Солом'янського райсуду вчора відпустив мера Одеси Геннадія Труханова на поруки. Вчора біля будівлі Солом'янського райсуду сталися зіткнення між поліцією та активістами. У той час суд обирав запобіжний захід підозрюваному в корупції меру Одеси і його заступникам.
Економіка Експерт пояснив, чому МВФ перестав кредитувати Україну Ще 4 роки тому Міжнародний валютний фонд (МВФ) з легкістю виділяв Україні великі суми як кредитну допомогу, однак тепер кредитування відбувається вкрай мляво. Таку думку висловив член Економічного дискусійного клубу Євген Олейников на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Єврокомісар Йоханнес Хан чітко сказав, що у відносинах з Україною відсутня довіра, тому платити вони готові за вже зроблене", - зазначив експерт. За його словами, на початку 2014 року кредитори були готові давати гроші Україні під майбутні реформи. Однак дотепер ситуація кардинально змінилася - виділення траншей можливе тільки після того, як реформа вже реалізована або ж прийнятий необхідний законопроект. При цьому він додав, що причина втрати довіри криється в саботажі українським урядом реформ, яких вимагає МВФ, і відмові виконувати взяті на себе раніше зобов'язання. Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.
Політика Зустріч глав МЗС у нормандському форматі скасована Міністри закордонних справ держав-учасниць нормандського формату в п'ятницю, 16 лютого, не зустрінуться, незважаючи на оголошені плани. Про це інформує джерела видання «Европейская правда» в Мюнхені. Глава МЗС України Павло Клімкін підтвердив інформацію про скасування чи перенесення зустрічі. Формальною причиною скасування заходу стала зміна планів глави МЗС Німеччини Зигмара Габріеля. Він перервав участь у Мюнхенській конференції, після чого полетів до Берліна зустрічати журналіста Die Welt Деніза Юсел, який рік був у турецькій в'язниці і звільнений у п'ятницю. Французький глава зовнішньополітичного відомства Жан-Ів Ле Дріан також відсутня в Мюнхені, але його повинен був замінити політичний директор міністерства. Через подібні проблеми «нормандська зустріч» була перенесена на годину, а потім - скасована.
Суспільство Синоптик розповів, коли в Україну прийде справжня весна Українські синоптики відкрили інтригу, чи довго нам доведеться чекати весни і чи не запізниться вона, як часто буває. Виявляється, цього року весна в Україні почнеться в "нормальні терміни". Як уточнив керівник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, весна - це перехід середньої добової температури в 0 градусів у бік підвищення. Причому ця тенденція має бути стабільною. "Такого переходу в найближчі 2 тижні ми не очікуємо", - зазначив експерт, пише Обозреватель. За даними Укргідрометцентру, це означає, що весна не прийде ні раніше, ні пізніше - а майже день в день з початком березня. За останні 20-25 років не відбулося серйозних змін температури березня місяця порівняно з попередніми періодами, кажуть метеорологи. Так що, швидше за все, нинішня весна не буде стрімкою. Тепло буде приходити поступово, а можливо, прохолода навіть у нас і затримається.
Політика Кабмін відмовляється монетизувати ОСББ опалення та водопостачання - експерт Обіцянки Кабміну монетизувати субсидії - чергові "казки", які не змінять ситуацію в країні. Про це на прес-конференції заявив директор Інституту міста Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН. "Минулого року міністр Насалик був ініціатором монетизації субсидій. Це була така увертюра. Мовляв, давайте монетизуємо субсидії, те, що змогли заощадити громадяни за рахунок житлово-комунальних послуг. Минулого року вирішили, що ті, хто заощадив на споживанні газу та електриці, можуть повернути кошти в еквіваленті 100 куб м газу. Це приблизно еквівалентно 700 грн. Тобто, уявіть: людина заощадила на 1,5 тис., а пан Гройсман йому каже: "я вам повинен 1,5 тис, але я вам заплачу 700 грн!" Тобто людей, чесно кажучи, просто кинули, заплптивши ці гроші, а ті, що залишилися, - поклали собі в бюджет", - заявив він. Цього ж року відбувається щось інше. А саме, щодо ОСББ, які найбільш "чутливі", їм виставляють 100%-ні рахунки. "Скільки показав лічильник, стільки й малюють! А як каже пані Бабак, є будинки, де 50-70% - це пільговики. Або взагалі є ті, хто звільнений від оплати ЖКП. Що робить ОСББ в такій ситуації? Бере з інших джерел, власні гроші, розраховується з водоканалом або за вивезення сміття. Потім чекає, поки держава їм поверне гроші! І це очікування в різних областях доходить від 4 до 9 місяців. Тобто гроші з ОСББ - "виїдають", у них грошей немає, вони взагалі можуть залізти в борги. А з водоканалом розмова коротка. Вони приходять і просто перекривають вентиль. Або ще більш підло роблять: вночі приїжджають, кидають кілька мішків з піском у каналізацію, і вона просто перестає працювати. Мені про це розповідають керівники ОСББ", - розповів він. Сергієнко нагадав, що по всій країні пройшли акції протестів ОСББ, які зажадали "припинити це знущання над ними". "З цього почалася монетарна революція. Поки що Мінфін погодився монетизувати субсидії ОСББ, але тільки на утримання прибудинкових територій і вивезення сміття. Ось тільки одну цю послугу. А з водою і опаленням - робіть, що хочете. Природно, ОСББ на це не погоджуються, адже це не основна частина їхніх втрат. За минулий рік ОСББ бюджет заборгував 1 млрд грн тільки за утримання прибудинкових територій і вивезення сміття. Тепер Кабмін продовжує розповідати казки, що до 1 квітня покриє ці борги. Друга казка - про створення єдиного реєстру субсидантів і пільговиків. Третя казка - про монетизацію боргів", - підкреслив він. Експерт упевнений, що ці "казки" ні до чого доброго не приведуть. І без докорінної зміни всієї системи субсидування монетизація нічого не змінить в країні. За його оцінками, щоб система монетизації дійсно запрацювала, необхідно докорінно змінити систему нарахування самих субсидій. В іншому випадку, за його словами, ситуація залишиться в жалюгідному стані.
Політика Кримських дезертирів можуть обміняти на Сущенка й Сєнцова Українських політв'язнів Олега Сєнцова і Романа Сущенка можуть обміняти на кримських дезертирів Максима Одінцова та Олександра Баранова. Про це повідомляє представник уповноваженого парламенту з прав людини Михайло Чаплига в ефірі телеканалу NewsOne. «Є такі громадяни Баранов та Одінцов, які отримали вже вироки. Питання: чи будуть вони оскаржувати їх. Інша інформація, що справу Романа Сущенка передали в суд. Фактично в цьому я бачу дуже активну підготовку до обміну Одінцова і Баранова на Сєнцова і Сущенка», - говорить він. Чаплига зазначив також, що для реалізації такого обміну його учасники повинні отримати вироки в Україні та РФ, а потім бути помилувані. Зазначається, що Баранова й Одінцова в Україні засудили до 13 і 14 років позбавлення волі відповідно.
Економіка Без траншів МВФ в Україні виникне гострий дефіцит валюти - економіст Без траншів Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні виникне гострий дефіцит валюти. Таку думку висловив член Економічного дискусійного клубу Євген Олейников на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Коли до нас приходить черговий транш - це просто, по суті, поповнення нашого валютного балансу. Тобто, наша можливість виконувати зобов'язання перед зовнішніми кредиторами, купувати якісь товари, які ми не виробляємо всередині країни і так далі", - зазначив експерт. За його словами, валюта необхідна в Україні для купівлі необхідних товарів, яких всередині країни виробляється менше. Причому вже в 2017 році, незважаючи на більш сприятливі прогнози, сальдо зовнішньої торгівлі дійшло до негативних оцінок не тільки щодо товарів, а й щодо послуг, які раніше дещо компенсували цей показник. На думку економіста, негативний показник буде зростати в 2018 році, відповідно дефіцит валюти в країні буде збільшуватися. При цьому Є. Олейников додав, що прогноз міністра фінансів Олександра Данилюка щодо отримання чергового траншу кредиту МВФ у травні 2018 року - лише бажання українського чиновника, не підкріплене реальними обставинами. Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.
Політика Міністерства усвідомлено саботують пошук ефективного керівництва для держпідприємств Конкурсна політика щодо обрання керівників державних підприємств повністю провалена, влада доводить їх до банкрутства, щоб дати розкупити їх за безцінь, заявив голова ГО «Українська антикорупційна асоціація» Дмитро Гамаш, передає кореспондент АСН. "Ми працювали над тематикою конкурсів в державному секторі не один місяць. Ми направили запити й отримали інформацію за 2016-2017 роки щодо формування комісій (з підготовки до приватизації - АСН), хто їх створював, хто входив до них, на яких умовах проходили конкурси і чи були призначені люди на відповідні посади", - заявив він. Гамаш зазначив, що в процесі були відправлені запити в 18 міністерств. Тільки у Міністерства тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб немає на балансі державних підприємств і установ, про що воно й повідомило активістам. Гармаш повідомив також, що на запити активістів тільки 11 міністерств надали інформацію про проведення конкурсів, а 7 міністерств - відмовили в наданні такої інформації. У результаті, з його слів, минулого року з 27 проведених конкурсів в одному з ключових міністерств - оборони України - 12 закінчилися негативним результатом, без рекомендації призначення. Щодо 13 конкурсів - були рекомендації з призначеннями на ті чи інші посади. Однак і тут вони або самі відмовилися приступити до роботи, або інші кандидати подали до судів на результати. В результаті і за 13 конкурсами - процес призначення керівників державних підприємств заблокований, а підприємства, підлеглі МОУ, не почали працювати повною мірою. "Ми оцінили в цілому роботу конкурсної комісії нижче 10%", - підкреслив активіст. Також він навів як приклад ситуацію в Мінпаливенерго. У 2017 році воно провело 18 конкурсів: тільки 7 з них закінчилися успішно. Але в них перемогли люди, які і до того були в.о. керівників цих же підприємств. Примітно, що в кінцевому результаті наразі 63 підприємства, які підпорядковані Мінпаливенерго, досі очолюють виконувачі обов'язків, а не керівники. "За нашими оцінками, ці підприємства спеціально таким чином доводяться до банкрутства, вони "видавлюються", щоб продати підприємства за безцінь. Щоб не держава заробляла на цих підприємствах, а олігархи", - додав Олександр Аронець, представник ГО «Українська антикорупційна асоціація».
Політика Через проведення масових заходів у Києві посилять заходи безпеки 18 лютого У Києві співробітники правоохоронних органів посилять заходи безпеки в прийдешню неділю через проведення низки масових заходів. Про це інформує перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба департаменту комунікації МВС. «У неділю в Києві заплановано приблизно десять масових заходів, в яких братимуть участь більше 12 тисяч осіб. Тому співробітники поліції посилять заходи безпеки», - говорить Сергій Яровий. Перший заступник міністра попросив людей з розумінням поставитися до даної ситуації і не провокувати правоохоронців. «До забезпечення безпеки будуть залучені всі необхідні засоби і сили. Ми відстежуємо ситуацію, яка складається в місцях проведення заходів, та оперативно реагуємо на виклики», - зазначає він.
Економіка Експерти розповіли, як чиновники розкрадають мільярди гривень екологічного податку Мільярди гривень екологічного податку, що надходять до бюджетів всіх рівнів, витрачаються неефективно і часто просто йдуть в кишеню чиновникам-корупціонерам, тоді як стан навколишнього середовища в країні катастрофічно погіршується. Таку думку висловила аналітик Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Катерина Норенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "На практиці, під час наших досліджень - ми з 2013 року за цим стежимо - ці кошти йдуть далеко не на ті заходи, які написані в постанові. Якщо ж і йдуть на них, то використовуються не завжди ефективно", - зазначила експерт. За її словами, 25% зібраних з екологічного податку коштів, відповідно до закону, повинні залишатися в районі, де розташоване підприємство-платник податків, і витрачатися на різні заходи щодо поліпшення екології. В законі чітко прописані, які саме це можуть бути заходи. Серед них виділяються сфери охорони водних, земельних ресурсів, поводження з твердими побутовими відходами, також гроші можуть виділятися на охорону рослинного і тваринного фонду, заповідники, освіту і науку. Однак на практиці на місцях відбуваються різні маніпуляції з витрачанням цих коштів, і в результаті вони йдуть на зовсім інші потреби або ж витрачаються неефективно за рахунок величезних "відкатів" місцевим чиновникам. При цьому аналітик Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Петро Тестов додав, що яскравим прикладом подібних маніпуляцій з екологічним податком є ​​Галицький район Івано-Франківської області, де знаходиться Бурштинська ТЕЦ, що належить Рінату Ахметову. Так, підприємство платить щорічно 307 млн ​​грн екологічного податку, 25% якого (70 млн грн) надходить в бюджет Галицького району. Однак, не дивлячись на це, в районі спостерігаються невирішені проблеми з утилізацією побутових відходів, з якістю питної води, а нещодавно спеціальна комісія розслідувала обставини, що послужили причиною випадання сірого снігу в районі. "Це логічно, тому що кошти, які повинні були піти на поліпшення стану навколишнього середовища, витрачалися неефективно, служили годівницею для місцевих чиновників протягом багатьох років. І це не працює", - додав П. Тестов. При цьому він уточнив, що, згідно з проектом Державного бюджету на 2018 рік, збори від екологічного податку заплановані на рівні 2,8 млрд грн, тоді як на програму з проведення Природоохоронних заходів буде виділено всього 360 млн грн. Нагадаємо, законом України від 7 грудня 2017 року №2245 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році» були внесені зміни до Податкового кодексу України, зокрема, збільшено ставки екологічного податку на 11,2%.
Економіка Аналітик розкрив обман субсидій: за бідних платить середній клас жителів України, а не держава Субсидування - система обману українців, вважає аналітик громадської організації "Громадський аудит" Максим Котенко, передає кореспондент АСН.   "60% населення України сидить на голці субсидій. По суті, субсидії - це несправедливий, безвідповідальний і безальтернативний перерозподіл грошових коштів між середнім класом і жебраками, яке здійснюється за допомогою примусового відбирання коштів у середнього класу. І середній клас оплачує борги монополіям. Платоспроможне населення України, якого з кожним роком стає все менше, оплачує комунальні послуги за свідомо завищеними державою тарифами", - заявив він. Простими словами, як стверджує експерт, з 2 тис грн, які ми платимо за ЖКП, 1 тис. - йде на покриття собівартості. А ще 1 тис грн - потрапляє в бюджет і потім переходить у вигляді субсидії за ту чи іншу людину, у якої є субсидія.  "Влада в особі Порошенка, Гройсмана і Реви стверджує, що це вона платить за людей. Але субсидії йдуть з наших з вами коштів, платоспроможного населення. Вони примусово забирають їх у нас, а потім на цьому ще й роблять собі піар", - вважає він. Найтривожніше те, що платоспроможного населення в країні з року в рік все менше.
Політика У Мінсоцполітики прокоментували позбавлення пенсій українців У літніх людей, чия розрахункова пенсія стала меншою за мінімальну, не забиратимуть виплати. Про це офіційно повідомляє Мінсоцполітики. Таким чином, в відомстві спростували інформацію деяких ЗМІ, які писали, що на вимогу МВФ в Україні нібито перевірять стаж пенсіонерів, чия розрахункова пенсія менша мінімальної. Посилаючись на джерела у відомстві говорилося, що в разі, якщо стажу не буде вистачати, то пенсію можуть скасувати і замінити на соцдопомогу. «У зв'язку з цим Мінсоцполітики офіційно заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності, вона фейкова», - повідомили в Міністерстві. Вимоги до стажу поступово будуть зростати. Зараз при стажі 15 – 25 років на пенсію можна вийти в 63 роки, а при стажі менше 15 років – у віці 65 років. Щоб вийти на пенсію в 60 років необхідно мати 25 років стажу.
Економіка План вирубки лісу, подрібнення ртутних ламп і очищення померлих річок: як витрачаються кошти екоподатку Кошти екологічного податку в Україні окремі області витрачають на плани по вирубці лісу, установку з подрібнення ртутних ламп, очищення мертвих річок та інших абсолютно непотрібні заходи. Таку думку висловила аналітик Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Катерина Норенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "У Полтавській області за кошти Екологічного фонду, які повинні б були йти на поліпшення стану навколишнього середовища, розробляються плани рубки лісу. Ми вважаємо, що це ніяк не може бути в переліку заходів, які фінансуються за рахунок зборів екологічного податку", - зазначила експерт . За її словами, крім того, в Полтавській області з коштів екологічного фонду щорічно виділяються сотні тисяч гривень на боротьбу з сосновим пильщиком - шкідником соснових дерев, якого знищують розсіюванням пестицидів, що ніяк не можна вважати природоохоронним заходом, і вже тим більше ефективним, оскільки результатів такої роботи немає. У той же час, Норенко уточнила, що в Полтавській області досить великий Екологічний фонд, оскільки там розташовані нафтовидобувні і металургійні підприємства. При цьому аналітик Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Петро Тестов додав, що найбільший екологічний бюджет в Україні, традиційно, має Донецька область, де розташовані найбільші промислові підприємства. Однак, за його даними, і там кошти йдуть зовсім не на поліпшення стану навколишнього середовища: так, зокрема, за 32 млн грн в минулому році Донецька облдержадміністрація придбала вживану установку з подрібнення ртутних ламп. У той же час, Львівська область придбала нову швейцарську установку по повній переробці ртутних ламп за 25 млн грн. Крім того, у всіх областях України чиновники дуже "люблять" проводити розчистку русел річок, оскільки на таких заходах можна "освоїти" необмежену кількість коштів, витрату яких потім складно перевірити і проконтролювати. Так, наприклад, в 2014 році за 15 млн грн влада Черкаської області провела очистку р. Сухий Сгар, яка полягала в тому, що вивуджені з води відходи "розкидали" по берегах, і які згодом знову потрапили в річку після першого ж дощу. Як пояснив активіст, проблема річки полягає в тому, що оточуючі підприємства погано очищають стоки, і вони потрапляють в річку, яка вже виявилася "неживою". І такі ситуації, на його думку, характерні для всіх областей країни. Нагадаємо, законом України від 7 грудня 2017 року №2245 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році» були внесені зміни до Податкового кодексу України, зокрема, збільшено ставки екологічного податку на 11,2%.
Юмор Міністри призначають директорами держпідприємств "потрібних" людей, а не професіоналів - експерт по персоналу Конкурси на держпосади, профанація, а міністри приводять до керівництва підприємствами "своїх" людей, іноді усвідомлено доводячи підприємства до банкрутства. Про це на прес-конференції заявила консультант в сфері корпоративного управління і управління персоналом, гендиректора Research & Consultancy Services Kyiv Group Жанни Балабанюк, передає кореспондент АСН. "Все що відбувається з конкурсами в державному секторі, можна назвати профанацією. І така ситуація склалася внаслідок закритості і непрозорості конкурсних процедур, які вимагають зміни і встановлення тотального громадського контролю. Для того, щоб займатися конкурсними відборами, треба бути фахівцем в цій галузі, а не просто займати якусь посаду", - заявила вона. З її слів, на даний час ті люди, які входять в конкурсні комісії, не мають достатнього рівня кваліфікації для того, щоб проводити відбір, тому що частина з них входить в комісії виключно за посадою, а не кваліфікації. Вона визнала, що сама процедура проведення конкурсів прописана добре, але проблема полягає в тому, як її дотримуються. "Тому що ми зіткнулися з ситуацією, коли будь-які норми ми не закладали в законодавство, в тому числі, кажучи про реформу державної служби, на рівні виконання все однаково проблематично. На жаль, повсюдно ми стикаємося з проблемою, коли міністри на посаді приводять їм потрібних людей, тому значна частина об'єктів держвласності роками перебуває під управлінням виконуючих обов'язки директорів, а фактично ці ж підприємства знаходяться в руках чиновників міністерств і управляються ними", - підкреслила вона. В результаті такі компанії, як Укрспирт, ДПЗКУ і інші державні монстри, роками залишаються без керівництва, доводяться до банкрутства, щоб продати їх в перспективі "своїм" олігархам.
Політика США звинуватили 13 росіян у втручанні в вибори Мін'юст США в п'ятницю, 16 лютого, опублікувало документ, згідно з яким у відношенні 13 росіян висунуті звинувачення у втручанні в вибори президента США в 2016 році. Обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, що базується в Петербурзі . Про це пише РІА Новини Україна. Офіс генерального прокурора висунув звинувачення проти росіян, серед яких Євген Пригожин, і трьох компаній, включаючи Агентство інтернет-досліджень. «Компанія є російською організацією, чиєю метою є втручання в політичні процеси і вибори», - сказано в обвинувальному висновку. Наголошується, що особи, щодо яких були висунуті звинувачення, є співробітниками організації. РФ неодноразово спростовувала звинувачення у втручанні в президентські вибори США, прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков називав їх голослівними.
Події У Тернополі студенти продавали дівчат у сексуальне рабство У Тернополі двоє студентів підозрюються у продажу дівчат у сексуальне рабство в ОАЕ і Туреччину. Про це інформує обласна поліція. 20-річний молодий чоловік і його 21-річна знайома через Інтернет шукали бажаючих працювати в Об'єднаних Арабських Еміратах, а саме в місті Дубаї, а також в Туреччині. Зарплату дівчатам пропонували від $3000 до $6000 в місяць, оголошення залишали на сайтах і в соціальних мережах. Єдина вимога - дівчата повинні бути приємної зовнішності до 25 років. Далі в соцмережах їм пояснювали суть роботи, тільки коли дізнавалися, що дівчата перебувають в складних матеріальних умовах - мають дітей на вихованні, хворих батьків або у яких фінансові проблеми. Головною вимогою було надіслане фото і копія паспорта. Коли дівчата погоджувалися з умовами, роботодавці готували документи на виїзд. За одну дівчину, яка їхала до Туреччини, звідники отримували від $500 до $1000, а за виїзд в ОАЕ - від $1000 до $2000.. На вудку «торговців людьми» потрапили дві дівчини - зі Львова та Тернополя. Вони спочатку погодилися на умови, але потім вирішили звернутися до правоохоронців. Попередньо, злочинці встигли таким чином відправити за кордон п'ятьох дівчат. Тепер їм загрожує позбавлення волі до 12 років.
Події У Черкаському дитячому садку сталося отруєння У період з 14 по 15 лютого з Черкаської міської інфекційної лікарні надійшло три повідомлення про випадки харчової токсикоінфекції у вихованців дитсадка №89. Про це інформує місцевий обласний лабораторний центр МОЗ, передає УНН. Як зазначається,  станом на 15 лютого, троє хворих дітей з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» були госпіталізовані в міську інфекційну лікарню Черкас, де їм надається медична допомога. «Фахівцями Черкаського міського відділу Держустанови «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» було проведено епідеміологічне розслідування групового захворювання. Для встановлення причин виникнення спалаху, його локалізації та ліквідації, для лабораторних досліджень були відібрані зразки харчових продуктів, а також води, з об'єктів навколишнього середовища були взяті гігієнічні змиви на патогенну мікрофлору. Було також проведено бактеріологічне обстеження персоналу дитсадка №89 та контактних дітей на кишкову групу інфекцій», - сказано в повідомленні.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-2,021693944931-/ /-pc-/
Top