counter
Архів Повернутись назад 15 Вересня 2017
15 Вересня
Наука і технології Вчений довів, що коти - це рідина, і отримав Шнобелівську премію Шнобелівська премія, яка присуджується за найбільш абсурдні наукові досягнення і нестандартні ідеї, в четвер була вручена в США. 27-я щорічна церемонія нагородження відбулася в Гарвардському університеті, передає ТАСС. Шнобелівську премію миру отримала швейцарська група вчених під керівництвом доктора Майло Пьюена з Цюріхського університету. Вони змогли довести, що гра на музичному духовому інструменті австралійських аборигенів діджеріду може допомогти позбутися хропіння, а також сприяє комфортному сну. За словами Пьюена, це пояснюється тим, що гра на діджеріду зміцнює верхні дихальні шляхи. Премію з фізики отримав Марк-Антуан Фардін, який зміг довести, що кішки - це рідина. У дослідженні він пояснив, що в рідкому стані речовина займає якийсь обсяг і приймає форму ємності, в якій знаходиться. Таким чином він пояснив свою теорію про котів. Ця нагорода також називається Антинобелівською премією і вручається «за досягнення, які спочатку змушують сміятися, а потім - задуматися».
Події оформление ленты  У Великій Британії у віці 32 років помер найстаріший кіт планети У Великій Британії помер найстаріший кіт у світі по імені Натмег. Йому було 32 роки (або 144 року за «людським рахунком»). Про це передає видання Mirror. Як зазначається, довгожитель мав проблеми з диханням, а смерть настала через серцеву недостатність. Господарі кота, Ліз і Ян Фінлей, виявили його у себе саду в 1990 році. Вони відвезли кота до ветеринара, який визначив, що тварині п'ять років. З тих пір він жив з сім'єю. Господарі зізналися, що спустошені і шоковані після смерті улюбленця. Зазвичай домашні кішки живуть приблизно 15 років. Найстарішим котом,які коли-небудь потрапляли в рейтинги, був визнаний Крим Пафф, що прожив 38 років і 3 дня. Він народився 3 серпня 1967 року і помер 6 серпня 2005 року. Кіт жив в американському Остіні (штат Техас) разом з своїм господарем Джейком Перрі.
Спорт Відсторонити РФ від Олімпіади-2018 вимагають 17 країн Міжнародний олімпійський комітет отримав звернення від національних антидопінгових агентств 17 країн, які виступили за усунення російської збірної від участі в Олімпійських іграх 2018 року, які пройдуть в південнокорейському Пхенчхані. Про це сказано в спільній заяві за підсумками зустрічі членів інституту Національних антидопінгових організацій (NADO) в Денвері (США). Заяву опублікувало видання Guardian. «Неможливість провести ретельне і повне розслідування у справі про вживання допінгу спортсменами РФ створює небезпеку для «чистих» атлетів на Іграх-2018. У нас є сумніви, що Олімпіада-2018 буде «чистою», через неповне розслідування застосування допінгу спортсменами Росії на Іграх-2014 в Сочі, а також з огляду на недостатність результатів тестування за останні чотири роки», - сказано в заяві. Відзначається, що члени NADO не проти виступу громадян РФ в Пхенчхані під нейтральним прапором при якісному допінг-контролі.
Політика Рада федерацій виявила втручання США в російські вибори через Казахстан Сенатори РФ виявили факти втручання США в регіональні вибори, які відбулися в РФ 10 вересня. Про це повідомляє РБК, посилаючись на главу комісії Ради Федерації по державному суверенітету та запобігання втручання у внутрішні справи РФ Андрія Климова. За його твердженням, Росфінмоніторинг надав свідчення, що Америка направляла в РФ гроші для підтримки деяких кандидатів на виборах глави регіону. Клімов заявив також, що гроші були проведені через країну - члена Митного союзу ЄАЕС, «де немає закону про іноземних агентів». Джерела видання стверджують, що гроші пройшли через Казахстан. Глава комісії зазначив, що гроші йдуть «і в готівці, і в грошових сурогатах, і в криптовалюты». Конкретних компаній або кандидатів, які отримували гроші, Климов не назвав.
Політика Закон про електроенергію поки не може запрацювати повною мірою Новий закон про електричну енергію запрацює повною мірою після імплементації 100 нормативно-правових актів та реорганізації держпідприємств. Про це на першому засіданні Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, передає кореспондент АСН. "Для імплементації закону "Про ринок електричної енергії" нам потрібно розробити близько ста нормативно-правових актів і вирішити питання реорганізації державного підприємства "Енергоринок", питання корпоратизації Національної енергетичної компанії "Укренерго", питання реорганізації Державної інспекції з енергетичного нагляду", - заявив він . Кістіон закликав членів Комісії сконцентрувати зусилля над розробкою нормативно-правової бази. "Є технічні питання, які необхідно вирішити для реалізації закону. Йдеться про впровадження в експлуатацію програмного забезпечення, технічного забезпечення товарів, робіт і послуг, які забезпечать функціонування нових сегментів ринку електроенергії. І ключовими суб'єктами, на які покладається виконання цих вимог, є: НКРЕКП, Мінпаливенерго та вугільної промисловості, державне підприємство Енергоринок, і Національна енергетична компанія Укренерго", - сказав він.
Політика Порошенко: Україна розраховує отримати від США не тільки оборонне озброєння У п'ятницю, 15 вересня, президент Петро Порошенко заявив, що розраховує на те, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки не тільки оборонне озброєння. Про це інформує Інтерфакс-Україна. «Я розраховую, що це буде не просто оборонне озброєння, хоча це значно посилить обороноздатність України. Ми не хочемо, ми ненавидимо ідею атаки на ворога. Просто ми хочемо підтвердити факт, що агресор заплатить набагато вищу ціну, якщо буде порушувати мінські угоди і атакувати мої війська. Це абсолютно чесно. Ми хочемо миру і я президент миру», - повідомив Петро Порошенко під час 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES@Чи став світ новим? І що це означає для України?» сьогодні в Києві. При цьому глава держави підкреслив, що Україна зосереджена на досягненні миру.
Політика Вілкул планує повернути в Україну Януковича по "схемі Саакашвілі" Народний депутат від «Опозиційного блоку», колишній віце-прем'єр Олександр Вілкул заявив, що в листопаді планується повернення в Україну екс-президента Віктора Януковича. Про це політик написав у себе в Facebook. Вілкул зізнався, що часто їздить на територію країни-агресора, де постійно зустрічається зі «справжнім президентом» Януковичем. Він зазначив, що зобов'язаний втікачу Януковичу, так як той підтримав Вілкула у «важкий час». «У зв'язку з останніми подіями в країні, ми з вами зобов'язані допомогти Віктору Федоровичу Януковичу повернутися в його рідну країну. Радикали прорвали кордон України і завели Саакашвілі в Україну. Чим ми з вами гірше? Чому ми повинні мовчати? Ми повинні забезпечити охорону Віктору Федоровичу Януковичу», - написав народний депутат. Крім того, політик уточнив, що український Крим вони з Януковичем офіційно передадуть Росії, а Луганськ і Донецьк «протягом місяця буде повністю звільнений від української хунти і увійде знову до складу України». У відповідь на заяву Вілкула користувачі соцмереж поцікавилися, хто буде забезпечувати охорону Януковичу, батальйони «Донбас», «Азов» або обидва разом? Інші відзначили, що тільки Януковича в Україні не вистачає.
Події На військовій базі в США стався вибух, 15 солдатів поранені Щонайменше 15 солдатів отримали поранення в результаті вибуху на тренувальному полі в Форт-Брегг у Північній Кароліні, США. Постраждалі були доставлені в Медичний центр армії Уомак, повідомляє The Independent. Хоча військові чиновники поки не розголошують причину інциденту, ЗМІ стверджують, що нещасний випадок пов'язаний з тим, що транспортний засіб перекинувся в ході навчань. Відзначимо, що раніше на цьому тижні 15 морських піхотинців були поранені в таборі Пендлтон, розташованому недалеко від Сан-Дієго, Каліфорнія. Тоді під час тренування стався вибух десантного корабля. Троє солдатів перебувають у критичному, а п'ятеро - у важкому стані. Американські політики говорять про те, що необхідно краще фінансувати військову підготовку, так як список постраждалих і загиблих під час навчань стрімко збільшується. Сенатор Джон Маккейн сказав на цьому тижні, що 42 військовослужбовці загинули цього літа під час військових тренувань.
Політика Порошенко: Буду радий, якщо вдасться запустити на ГА ООН механізм миротворчої місії на Донбасі Президент Петро Порошенко планує запустити переговори щодо введення миротворчої місії на Донбас на Генасамблеї ООН у вересні 2017 року. Про це пише Інтерфакс-Україна. «Я буду радий, якщо ми запустимо це обговорення на наступному тижні в Нью-Йорку щодо миротворців і що також миротворці по всій території захопленого Донбасу будуть пунктом обговорення в «нормандського форматі», - повідомив Порошенко, відповідаючи на запитання під час відкриття пленарного засідання 14-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії в Києві. Партнери України в США і Європі підтримують введення миротворців на всій території Донбасу, так як вона є невід'ємною частиною «дорожньої карти» Мінських домовленостей. «Приємно, що представники Держдепу США сказали, що підтримують введення миротворчої місії на всій території Донбасу. Наші партнери в Європі - французи, німці і британці - підтримують цю ідею. Це не тому, що їм хочеться бачити більше збройних людей на сході України. Це невід'ємний компонент «дорожньої карти» Мінських домовленостей», - повідомив глава держави.
Економіка За день ціна Bitcoin впала на $1000 Ціна однієї з найпопулярніших криптовалют Bitcoin за добу обвалилася майже на $1000. Про це свідчать дані біржі Coindesk. Курси інших криптовалют також різко впали. Причиною стала паніка на ринку і рішення влади Китаю закритий всі криптовалютні біржі в країні. Так, за добу курс Bitcoin впав з $4000 до $3000. Зараз він торгується в межах $3083. Нагадаємо, в Китаї влада заборонила всі ICO-операції з первинного розміщення монет. Після цього припинили операції з цифровими валютами кілька бірж, зокрема біржі BitKan і BTCC. З моменту свого рекорду 2 вересня, коли вартість Bitcoin досягла $5012, курс обвалився на 40%. Як відомо, раніше голова найбільшого банку JP Morgan заявив, що біткоїн - це ринковий міхур, який обов'язково вибухне. Банкір також пообіцяв виганяти зі своєї установи тих, хто торгує криптовалютою. Разом з тим, за його словами, біткоїн може досягти в ціні близько $20 тисяч, але «в кінцевому рахунку він вибухне».
Суспільство У «ДНР» і «ЛНР» працюють міграційні агентства з вивезення терористів у Росію У так званих «ДНР» і «ЛНР» активізували свою роботу міграційні агентства з вивезення бойовиків на територію країни-агресора. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук. «Відзначається активізація міграційних агентств РФ, які надають допомогу бойовикам "ЛДНР" для виїзду з тимчасово окупованої території Донбасу в РФ, де вони планують отримати російське громадянство і залишитися на постійне місце проживання», - розповів Тимчук. За словами нардепа, з 1 вересня подібні послуги почало надавати агентство «Русский дом», яке розміщується у Воронежі. Основна схема отримання російського громадянства представниками «ДНР» і «ЛНР» - програма «переселення співвітчизників». Ця програма передбачає 3 етапи: подання відповідних документів до посольства РФ в Україні, видачу дозволу на тимчасове проживання і отримання громадянства (заявлений термін - 1 рік). Тимчук уточнив, так як вказана дипломатична установа міститься в Києві, бойовики використовують для проходження першого етапу одного з членів своїх сімей (програма має статус сімейної та передбачає відвідини посольства тільки одним членом сім'ї).
Політика Продовження транзиту газу через Україну після 2020 є пріоритетом для ЄС - віце-президент ЄК Наша країна має величезний потенціал стати значним енергетичним хабом або вузлом, і Європейський Союз готовий підтримати збереження важливої ​​ролі України в транзиті природного газу РФ до Європи. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович. «Продовження транзиту російського природного газу через Україну після 2020 року (коли закінчиться контракт «Нафтогазу» і «Газпрому». - Ред.) - це пріоритет для Європейського Союзу», - повідомив Марош Шефчович на 14-й щорічній конференції YES в п'ятницю в Києві. За словами віце-президента Єврокомісії, важливо разом працювати над підвищенням енергоефективності економіки України, розвідкою газу, а також збільшенням двосторонньої торгівлі, що отримала поштовх у зв'язку з набранням чинності вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом.
Суспільство Хасидів в Умані охоронятиме півтисячі правоохоронців Безпеку під час щорічного паломництва євреїв-хасидів до Умані будуть забезпечувати близько півтисячі правоохоронців. Про це повідомили в прес-службі МВС України. Будуть залучені підрозділи Нацполіції, Нацгвардії і тактичної поліції. Крім того, правопорядок охоронятимуть 15 офіцерів поліції Ізраїлю. «За нашими прогнозами цього місяця в Україну приїде більше 30 тисяч паломників-хасидів, не тільки громадян Ізраїлю, але і Америки, Канади, Англії та інших країн. Я добре знаю, наскільки важливо для вашої держави паломництво в ці місця і забезпечення порядку тут», - зазначив голова МВС Арсен Аваков. За його словами, до кінця року МВС планує обладнати ключові місця для паломників інтелектуальними картами.Нагадаємо, в Умані міститься могила цадика Рабі Нахмана (Брацлавського). Хасиди з'їжджаються туди на Рош-га-Шана - єврейський Новий рік. За їхньою вірою, якщо зустріти свято біля могили Нахмана, наступний рік буде щасливим. Цього року Рош-га-Шана буде відзначатиметься з 20 по 22 вересня.
Події оформление ленты  "Безквиткові" німецькі вболівальники влаштували дебош у Лондоні П'ятеро футбольних уболівальників заарештовані під час заворушень у Лондоні, які почали фанати без квитків. Дійшло до сутичок зі спецназом і до битися вітрин. Всього в британську столицю на матч гри Ліги Європи приїхало 20 тисяч фанатів, однак лише у 3000 з них були квитки на гру. Безквиткові фанати ламали огорожі біля стадіону і билися з поліцією, бійки зі спецназом влаштовували і ті вболівальники, які все ж пройшли на стадіон. До гри тисячі шанувальників Кельна пройшли центральними вулицями Лондона, скандуючи речівки і співаючи пісні. Через заворушення організатори матчу були змушені затримати його початок на годину. Влада Лондона була незадоволена блокуванням вулиць і заворушеннями, які фанати влаштовували по дорозі і в закладах громадського харчування. Були скарги на те, що деякі фанати чіплялися до перехожих, билися між собою і справляли нужду в не призначених для цього місцях. Деякі сприймали жести фанатів з піднятими і розведеними в боки руками як нацистське "зигування".  
Суспільство Після вбивства в Одеському СІЗО почалася реорганізація Пенітенціарної служби - Луценко Міністерство юстиції проводить реорганізацію Пенітенціарної служби України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. Вона процитувала слова генпрокурора про те, що критична ситуація в Одеському СІЗО, де підсудним була вбита працівниця установи, а керівництво організувало масове побиття в'язнів, стала останньою краплею. «Принципова позиція омбудсмена Валерії Лутковської стала стартом рішучих змін. За моїм поданням прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру юстиції провести реорганізацію Пенітенціарної служби», - підкреслив Луценко. За його словами, основні завдання реорганізації: повне оновлення керівного складу, підвищення зарплати службовцям до 7 тисяч грн, привести площу утримання ув'язнених до європейських вимог, конкретні антикорупційні рішення в питаннях тюремного провадження, харчування, рішень про УДЗ. Рішення Кабміну вже набрало чинності.
Економіка Мінпаливенерго запропонувало списати борги енергоринку на суму 32,7 млрд грн Мінпаливенерго пропонує списати борги енергоринку в розмірі 32,7 млрд грн. Про це на першому засіданні Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії заявив міністр палива і енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "На сьогодні борги енергоринку становлять 32,7 млрд грн. Переходити до ринкової моделі відносин в умовах наявності такої заборгованості практично неможливо. Тому наше міністерство напрацювало два законопроекти, які передбачають систему списань таких боргів", - заявив він. З його слів, 30 серпня міністерство направило на узгодження центральним органам виконавчої влади та зацікавленим міністерствам ці законопроекти. "Це дає можливість для втілення моделі ринку в ті терміни, які передбачені", - сказав він.
Кримінал Бразильського президента і шістьох провідних політиків країни звинуватили в корупції Генеральна прокуратура Бразилії висунула звинувачення у здирстві президенту Мішелю Темеру і шести іншим провідним політикам з його партії, троє з яких вже перебувають у в'язниці. Темера також звинувачують у перешкоджанні правосуддю, повідомляє The Guardian. «Вони здійснювали незаконні дії в обмін на хабарі через різні державні органи. Мішель Темер звинувачується в створенні злочинного угруповання, лідером якого він є з травня 2016 року», - заявили прокурори. Обвинувачі вважають, що група, в яку входять політики з Партії бразильського демократичного руху Темера, отримала хабара на загальну суму $188 млн. Троє підозрюваних вже перебувають у в'язниці: два колишні спікери нижньої палати, Енріке Алвес і Едуардо Кунья, а також Геддел Вієйра Ліма - колишній міністр Темера. Останній був заарештований вдруге минулого тижня, після того, як поліція виявила $16 млн готівкою в його квартирі. Тепер Темера очікує голосування, яке пройде в нижній палаті Конгресу і визначить долю його президентства. Це голосування буде вже другим для Темера за цей місяць, і, якщо дві третини законодавців погодяться, він постане перед Верховним судом Бразилії. Бразильський президент заперечує будь-які звинувачення, стверджуючи, що генеральний прокурор Родріго Яно «продовжує свій марш, щоб приховати власні недоробки». Перше звинувачення у цій справі було висунуто після того, як найближчий помічник президента отримав хабар у розмірі $150 тисяч готівкою. Вважається, що це частина з $12 млн, яку президент повинен був отримати після втручання в ділову угоду. Однак Темера здали не свої - а протилежна сторона угоди. Звинувачення будувало свої докази на свідченнях представників двох бізнес-груп. На угоду зі слідством пішли керівники бразильського холдингу J&F Investments і глобального м'ясного бренду JBS. Один з цих керівників, Джослі Батіста, таємно записав компрометуючу розмову з президентом у березні. Інший, Рікардо Сауд, передав $150 тисяч готівкою помічникові Темера у валізі. Через політичні скандали в Бразилії звільнилися вже шестеро міністрів, і розслідування відкриті стосовно ще восьми з них. Бразильці вважають, що у них закінчуються політики, яким можна довіряти.
Суспільство В одному з районів Білорусі ввели комендантську годину через навчання «Захід-2017» У місті Глибоке в Білорусі ввели комендантську годину через проведення в Глибоцькому районі білорусько-російських військових навчань «Захід-2017». Про це повідомили в Глибоцькому райвиконкомі, передає сайт tut.by. Комендантська година діятиме з 14 по 20 вересня з 22:00 до 6:00. В цей час жителям мирного міста забороняється перебувати (без необхідності) поза жител, переміщатися між населеними пунктами без документів, що засвідчують або підтверджують особу. За порушення законодавства про надзвичайний або воєнний стан передбачений штраф від 230 до 920 рублів або адміністративний арешт, а юридичній особі - до 11 500 рублів. Крім того, Івацевицький і Борисовський райвиконкоми випустили попередження про заборону перебування цивільних осіб на полігонах «Доманове» та «Борисовський». Там також не можна збирати осколки бомб, снарядів, ракет і детонаторів, металевий лом, чіпати боєприпаси, що не розірвалися. Заборонені також збір ягід і грибів, лов риби, випасання худоби, рубка лісу і полювання. Нагадаємо, 14 вересня в Білорусі стартували військові навчання «Захід-2017» за участю російських військ.
Події оформление ленты  Вибух у метро Лондона: з'явилися відео та фото Близько 20 людей отримали травми в результаті вибуху у вагоні на станції метро «Парсонс грін» у Лондоні. Про це передає британський радіоканал Ел-Бі-Сі. Лікарі забирають з місця події потерпілих з травмами, зокрема з опіками. Крім медиків, до станції лондонського метро прибули поліцейські, пожежники, а також вертоліт екстрених служб. Портал британської газети Independent опублікував фото предмета, який, імовірно, вибухнув. Це великий поліетиленовий пакет з пластиковим відром всередині, з якого стирчать дроти. Не виключається, що вибух був ненавмисним. У мережі також були опубліковані фото і відео наслідків вибуху на станції метро «Парсонс Грін». Сумка з контейнером стояла біля виходу з вагона. За словами очевидців, вибух викликав паніку. Armed police at #London's Parsons Green tube station after reported explosion in the carriage. pic.twitter.com/IfOZLShjJ6 — Aashish Kushwaha (@ParwanaDeewana) 15 сентября 2017 г.
Економіка У Мінпаливенерго створять офіс для впровадження нової моделі ринку електроенергії При Міністерстві палива і енергетики створять проектний офіс для впровадження нової моделі ринку електроенергії. Про це на першому засіданні Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії заявив міністр палива і енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. «Міністерство енергетики та вугільної промисловості вже напрацювало план і концепцію створення проектного офісу, який буде проводити експертну оцінку нормативно-правових актів для впровадження закону про ринок електроенергії», - заявив він. За словами Насалика, концепція створення такого офісу вже передана профільному віце-прем'єру Володимиру Кістіону на розгляд. «Ми знайшли фінансування під цей проектний офіс, і я думаю, що найближчим часом координаційний центр розгляне і прийме рішення», - прогнозує він. Міністр підкреслив, що основною функцією проектного офісу має бути експертна оцінка проектів нормативно-правових актів та їх узгодження між собою. «А також організація підготовки законодавчих актів, внесення пропозицій координаційного центру, організаційні заходи та технічне забезпечення нової моделі ринку електричної енергії», - сказав він.
Кримінал оформление ленты  Керівництво пенітенціарної служби Південного регіону з помсти катувало ув'язнених Прокуратура Одеської області розслідує кримінальне провадження за фактами катувань в'язнів в Одеському слідчому ізоляторі 18 серпня 2017 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Слідчі прокуратури Одеської області 14 вересня повідомили про підозру в організації тортур ув'язнених виконуючому обов'язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 КК України). Прокурори підозрюють, що керівник управління був дуже обурений фактом вбивства співробітниці СІЗО, після чого «у змові з невстановленими працівниками Державної кримінально-виконавчої служби організував тортури утриманих». «Незаконні дії були спрямовані на залякування і покарання осіб, які утримуються в Одеському слідчому ізоляторі. В результаті погрому, за даними слідства, сильного фізичного болю завдали 15 ув'язненим», - відзначили в прокуратурі. Вживається заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів. Нагадаємо, 17 серпня ввечері на подвір'ї Одеського СІЗО в контейнері для сміття знайшли частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув'язнений. На думку правоохоронців, він зґвалтував і задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер.
Політика Україна готова до опалювального сезону Україна повністю готова до опалювального сезону. Про це після першого засідання Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії в інтерв'ю журналістам заявив міністр палива і енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "Україна повністю готова до опалювального сезону", - заявив він. Міністр висловив упевненість, що вугілля марки "антрацит" буде достатньо. "У нас всього буде достатньо. Адже в цей період прийшло три судна, які розвантажуються. Ми подивилися і можемо сказати, що у нас проблеми з антрацитом не буде", - запевнив він. "А ось щоб не було у нас проблем з газовим вугіллям, на який ми перейшли, для цього у нас є програма реформування вугільної галузі. І зараз затверджений план дій. Якщо уряд виділить кошти на встановлення устаткування шахт і їхнє оснащення, то ми повністю будемо забезпечені вугіллям власного виробництва", - упевнений він.
Події У ПП "Шегині" затримано пенсіонера, який намагався "продати" українок у сексуальне рабство до Німеччини У ПП «Шегині» на українсько-польському кордоні співробітники поліції затримали 69-річного жителя м. Стрий Львівської області під час спроби переміщення через кордон України двох жінок для подальшої сексуальної експлуатації в Німеччині. Як передає департамент комунікації поліції Львівської області, правопорушник шукав жінок, які перебували у важкому матеріальному становищі, і обіцяв їм високі доходи за надання сексуальних послуг у ФРН. «Постраждалі є мешканками Харківської та Дніпропетровської областей 22 і 26 років. Вони мають дітей на утриманні. У поліції заявили, що чоловік особисто зробив біометричні паспорти дівчатам і взяв на себе всі витрати за переміщення в Німеччину». Слідчі ГУ Національної поліції області затримали чоловіка за підозрою в скоєнні кримінального злочину, який передбачено ст. 149 ч. 2 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.
Політика оформление ленты  Підтримати в суді підозрюваного в держперевороті Лавриновича прийшли нардепи Ларін, Скорик, Новинський і Вілкул Сьогодні, 15 вересня, Печерський райсуд Києва після вчорашньої перерви відновив засідання щодо обрання запобіжного заходу екс-міністру юстиції часів Януковича Олександру Лавриновичу, якого Генеральна прокуратура звинувачує в причетності до державного перевороту, передає кореспондент АСН. Сам підозрюваний присутній на засіданні суду разом зі своїм адвокатом Євгеном Солодком. Нагадаємо, вчора суд переніс засідання саме через те, що колишній міністр юстиції з'явився на засідання без представника свого захисту. Також підтримати соратника на суд прийшли народні депутати нинішнього скликання Микола Скорик, Вадим Новинський і Олександр Вілкул. Останній прийшов до суду з двома охоронцями. Також на засіданні суду присутній і син Олександра Лавриновича - Максим Лавринович. На фото він стоїть за лівим плечем батька. Екс-міністра юстиції прокурори звинувачують у тому, що він брав участь у незаконному поверненні до редакції Конституції зразка 1996 року, яка значно розширювала повноваження президента країни. Лавринович наполягає, що не робив нічого протизаконного, а лише виконував свої посадові обов'язки. Нагадаємо, в 2004 році Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції, в результаті яких Україна з президентсько-парламентської стала парламентсько-президентською республікою. А в 2010 році Конституційний суд України повернув усе назад.
Політика Керрі: Потрібно переконатися, що миротворці на Донбасі - не пастка Необхідно переконатися, що ідея введення миротворців ООН на Донбас не є пасткою. Таку думку висловив 68-й держсекретар США (2013-2017) Джон Керрі, передає Інтерфакс-Україна. «Треба переконатися, що це не якась пастка», - сказав він на 14-й щорічній конференції YES в Києві. Серед застережень Керрі назвав питання визначення кордону, реалізації Мінських угод, а також гарантій того, що Україна без обмежень може визначати своє майбутнє. Керрі визнав, що в період керівництва Держдепартаментом був розчарований Мінським процесом, відсутністю адекватної реакції в "нормандському форматі". Політик також підкреслив, що анексія Криму, де російське керівництво продемонструвало відверту брехню, не має пробачення. Крім того, прем'єр-міністр Британії в 2010-2016 роках Девід Кемерон заявив, що «Мінськ не працює, ми повинні перезапустити процес». За його словами, нові ідеї мають, як і раніше, включати виконання основних пунктів Мінських угод, зокрема відведення важкого озброєння і відновлення контролю над російсько-українським кордоном. Він уточнив, що зусилля США і Великої Британії багато зробили, щоб навчити і підвищити військовий потенціал України і допомогти зміцнити їй свою економіку.
Суспільство оформление ленты  Спостерігачі ОБСЄ побачили колони техніки в «ЛНР» Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 12 вересня побачили три колони техніки в окупованій частині Луганської області. Про це йдеться в повідомленні Місії на сторінці в Facebook. Відзначається, що спостерігачі бачили три колони, що складалися з переправочно-десантних засобів і техніки, які слідували на північ по автодорозі Н-21 недалеко від підконтрольного «ЛНР» смт Георгіївка (15 км на південь від Луганська). Зокрема, одна колона складалася з 2 мостоукладальників і 3 поромів військового типу для переправи особового складу на вантажних платформах. Друга колона складалася з 6 мостоукладальників, а третя - з переправочно-десантної техніки військового типу на вантажних платформах. Нагадаємо, раніше нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що в так званих «ДНР» і «ЛНР» активізували свою роботу міграційні агентства з вивезення бойовиків на територію країни-агресора.
Кримінал У Миколаєві поліцейський очолив угруповання, яке займалося пограбуваннями У Миколаєві в ніч на 15 вересня на вул. Шосейній затримали групу у складі трьох осіб, які вчинили грабіж. За даними джерел 0512, одним із затриманих був нинішній працівник поліції. Правоохоронці затримали спільників при спробі зірвати ланцюжок з молодої людини на вул. Шосейній. У поліції зазначили, що випадки грабежів даними особами на території Заводського району є не поодинокими. Вони вистежували людей, які мали при собі золоті прикраси. Використовуючи газовий балончик, злочинці здійснювали грабіж. За інформацією видання, чинного співробітника Нацполіції підозрюють в організації та координації дій угруповання. Затриманих доставили до Заводського відділу поліції Миколаєва. Стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за статтею 186 частини 2 «Грабіж» Кримінального кодексу України.
Наука і технології Євросоюз відмовився від російських ракет «Союз» Євросоюз відмовився запускати свої супутники навігаційної системи Galileo за допомогою російських ракет «Союз-СТ-Б». Подальші старти заплановані виключно на носіях Ariane 5 і Ariane 6, повідомляє  Space News. Зараз на орбіті перебувають 18 супутників європейської глобальної навігаційної системи Galileo, з яких 14 були запущені російськими носіями, а інші 4 - європейськими ракетами Ariane 5. Річ у тім, що Ariane 5 за раз виводить 4 супутники Galileo, а не 2, як «Союз-СТ-Б». Ракета Ariane 6 повинна прийти на зміну Ariane 5, перший старт нового носія заплановано на 2020 рік. Носії «Союз-СТ-Б» є адаптованими для запусків з космодрому Куру у Французькій Гвіані версіями ракет «Союз-ФГ», призначених для пілотованих місій до МКС. Нагадаємо, стенд з космічними технологіями України відкрився у Віденському відділенні ООН. На стенді показані космічні технології нашої країни, зокрема, макети українських ракет-носіїв «Зеніт-3SL», «Дніпро» і «Циклон-4». «Стенд став частиною постійно діючої виставки світових досягнень у космічній сфері», - відзначили в представництві.
Політика Укренерго корпоратизують вже через 1,5-3 місяці Укренерго планують корпоратизувати через 1,5-3 місяці. Про це на першому засіданні Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії заявив міністр палива і енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "Міністерство палива та енергетики вже затвердило статут" Укренерго ", що передбачає корпоратизацію підприємства", - заявив він. З його слів, процес уже запущений. "Проводиться корпоратизація цього підприємства, і я думаю, що через півтора-два, максимум три місяці ми побачимо нову форму управління системним оператором", - прогнозує Насалик. Також він додав, що з набрання чинності новим законом про ринок електроенергії, мають бути забезпечені всі умови щодо реформування Державної інспекції енергонагляду. "І як структури в структурі системного оператора, і як окремого органу виконавчої влади. І в підсумку це буде структура, яка в першу чергу повинна захищати споживача", - упевнений він.
Суспільство оформление ленты  Біля Московського моста в Києві гуляє величезний лось У Києві на околицях Московського моста гуляв великий лось. Про це повідомили в групі dtp.kiev.ua на своїй сторінці в Facebook. «Київ. Околиці Московського моста. Виявлений величезний лось! Гуляє, відпочиває. На місці поліція і служба порятунку тварин», - написали журналісти. Користувачі соцмереж просять, щоб тварину зберегли. Деякі відзначають, що ліси кругом вирубують і лосю нікуди діватися. Інші, навпаки, кажуть, що в тому районі є серія островів, заповідні зони, тому там трапляються не тільки лосі, але лисиці, косулі і кабани. Нагадаємо, раніше зоозахисники вимагали від нардепів проголосувати за законопроект про жорстке дотримання прав тварин. Активісти вимагали передати до суду кримінальні справи проти догхантерів Олексія Святогора, Ірини Кременовської, Олега Руденка, Олександра Короля, щоб притягнути їх до відповідальності.
Суспільство На Тернопільщині працівник агрофірми отримує більше президента - 85 тис. грн У Тернопільській області робочий в агрофірмі може заробляти більше, ніж президент України. Якщо до цього рекордом вважалася зарплата механіка, який в ТОВ «Україна» Олега Крижовачука отримав 64 тис. грн на місяць, то в ході виїзного засідання Комітету українського парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин в Бучацькому районі був озвучений новий рекорд. Про це пише місцеве видання 0352. Про зарплату механіка депутатам під час поїздки повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. «Сподіваюся, що голову «Бучачагрохлібпрому» Петра Гадза це «вкурвить» і він буде ще більше платити», - повідомив глава області. На що Гадз відповів, що у нього люди отримували і ще більше заробітну плату. «У нас середня зарплата - 9,6 тис. грн, при цьому деякі співробітники заробляють на місяць 16-20 тис. грн, а людина, яка працює на обприскувачах, - 85 тис. грн», - хвалиться керівник агрохолдингу.
Суспільство Влада Польщі введе податок на працевлаштування сезонних працівників Уряд Польщі до кінця 2017 року має намір ввести фіксований податок на працевлаштування сезонних працівників. Про це розповів голова Постійного комітету Ради міністрів Польщі Генрик Ковальчик, передає PAP. Розмір податку може становити близько 300 злотих на місяць ($83). За словами Ковальчика, новий законопроект може торкнутися сотень тисяч людей. «Мета полягає в тому, щоб особливо фермери могли на законних підставах наймати таких співробітників, виплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць», - розповів Ковальчик. За словами чиновника, новий податок буде діяти вже в новому літньому сезоні. Також чиновник підкреслив, що таким чином вирішується проблема реєстрації працівників з-за кордону, «що важливо для державної безпеки». Нагадаємо, за даними МЗС Польщі, в 2016 році українці отримали більше 1,2 млн польських віз. За перші сім місяців 2017 року понад 66 тисяч громадян України звернулися за видами на проживання в Польщі.
Суспільство Рятувальникам ДСНС підвищать зарплату на 1000 гривень - Порошенко Рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій буде підвищено зарплату на 1000 гривень. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає Інтерфакс-Україна. «Буде збільшуватися грошове забезпечення рятувальників. Лише за попередніми розрахунками зарплата кожного рятувальника буде збільшена більш ніж на тисячу гривень. Це вже друге в цьому році підвищення, можливо, не таке високе, як хотілося б, але точно демонструє, що ми разом рухаємося в правильному напрямі», - сказав глава держави. Він зазначив, що з початку АТО на Донбасі рятувальники ДСНС ліквідували понад 30 тисяч пожеж, врятували понад 500 громадян, очистили від боєприпасів близько 1000 об'єктів соціальної структури і життєзабезпечення, розмінували 20 тисяч га землі, знищили понад 130 тисяч вибухонебезпечних предметів.
Політика Україна готова направити на експертизу до Ради Європи мовну статтю нового закону про освіту Україна готова направити до Ради Європи на експертизу статтю про мову освіти нової редакції закону «Про освіту». Про це повідомляє міністр освіти і науки Лілія Гриневич після зустрічі з послами іноземних держав, передає Інтерфакс-Україна. «Ми готові надати статтю закону до Ради Європи для експертизи щодо того, що стаття не порушує міжнародних зобов'язань, які взяла на себе Україна», - заявила Лілія Гриневич. Міністр висловила також сподівання, що президент Петро Порошенко підпише закон «Про освіту», поки буде проходити експертиза. «Я сподіваюся, що президент України підпише закон про освіту», - заявила Гриневич. Сьогодні в МЗС України Лілія Гриневич зустрілася з главами дипломатичних місій для обговорення змісту і особливостей ухваленого закону «Про освіту».
Економіка оформление ленты  "Бульбашка" на ринку нерухомості лусне вже в 2018 році. Скільки коштуватимуть квартири тоді Український ринок житлової нерухомості перебуває на межі кризи через величезну кількість пропозицій, більшість з яких не є доступною для пересічного українця. Пропозиція вже перевищує попит в кілька разів, і, за словами експертів, ринок зараз перебуває приблизно у тому ж стані, що і перед кризовим обвалом 2008 року. Так, згідно зі статистикою Мін'юсту, якщо в 2008 році було введено в експлуатацію 94 тис. квартир, то в 2016-му вже 113 тис.. «Ми не знаємо, що збираються робити (з цими квартирами. - АСН) забудовники, які нарощують темпи будівництва», - зазначила президент громадської організації «Ліга експертів України» Світлана Бовсуновська. Проте представники девелоперських компаній відзначають, що зараз для них на першому місці стоїть проблема зовсім не низький попит, а брак коштів для фінансування проектів. А попит, мовляв, якраз таки є. "Якщо в 2014 році проблема низького попиту стояла на першому місці, то зараз вона пішла на другий план. Попит є, і поки ми не бачимо передумов для його скорочення", - повідомив керівник департаменту стратегічного консалтингу девелоперської компанії Ростислав Симонов. З його слів, за підсумками першого півріччя в Києві було укладено 22,6 тис. угод із продажу житла, що на 15% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Нерухомість як депозит? У девелоперській компанії прогнозують, що попри значну кількість нової пропозиції житла на ринку забудовники, швидше за все, не будуть знижувати обсяги будівництва в найближчі два роки. Вони вважають, що, не бажаючи нести гроші в нестабільні банки, більшість громадян, що мають заощадження, будуть інвестувати їх у нерухомість. Втім, тих, хто мають вільні гроші, в Україні з кожним роком стає все менше. Як зазначила президент громадської організації «Ліга експертів України» Світлана Бовсуновська,зараз українці шукають дешеве житло в межах 20 тис. доларів, хоча ще кілька років тому «споживчий кошик» середнього покупця нерухомості становив 100 тис. доларів. Таку ж тенденцію підтверджують і девелоперські компанії. За словами директора однієї з таких компаній Євгенії Локтіонової, найбільшим попитом зараз користуються квартири вартістю 20-45 тис. доларів. "50-60% площі в наших проектах займають квартири невеликого розміру, які захоплюють ціновий діапазон саме в 20-45 тисяч доларів", - зазначила вона. Однак нові проекти можна підкоригувати під потреби ринку. А житло, яке проектувалося і будувалося в останні кілька років, вже стало не актуально. Через це, за словами віце-президента громадської організації «Ліга експертів України» Андрія Гусельникова, забудовники йдуть на будь-які хитрощі, щоб збути застояну нерухомість. «Якщо на піку продажів у 2007 році було реалізовано за договорами іпотеки 267 тисяч квартир, то в 2016 році в борг купили тільки трохи більше 15 тисяч квартир. При цьому 80% таких угод - це договори розстрочки від самих забудовників», - констатував він. Крім різних поступок від самих забудовників, падає і сама по собі ціна квадратного метра житла. За даними порталу ЛУН.ua, середня вартість квадратного метра в столичних новобудовах за рік знизилася з 22,5 тис. грн до 21 тис. грн. Житло на вторинному ринку також подешевшало За перше півріччя його вартість, за даними ГО «Ліга експертів України», скоротилася в середньому на 9% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. А за прогнозами віце-президента громадської організації Андрія Гусельникова, до кінця року падіння ціни складе 12%. Також експерт прогнозує падіння на 7% до кінця року вартості житла і на первинному ринку. При падінні вартості і збільшенні кількості квадратних метрів житла вже в наступному році можна очікувати колапсу в будівельній галузі, вважає експерт з питань нерухомості Ярослав Цуканов. «Наприклад у Києві різниця (між попитом і пропозицією. - АСН) становить 18-20 разів. Наприклад, при будівництві 200 квартир вдається продати за рік тільки 10... Тому в найближчі два-три роки ми побачимо безліч заморожених будівельних об'єктів, не в силу того, що власники об'єктів хотіли обдурити громадян, а тому що цей бізнес стало зовсім невигідно вести», - зазначив він. З його слів, на вторинному ринку подібна ситуація не трапиться. Тут ніхто не розоряється - при збільшенні пропозиції падає ціна і продавці або знімають об'єкти з продажу, або намагаються здати квартири в оренду.
Події Хлопець у Миколаєві обстріляв трамвай після сварки з контролером Неповнолітній зловмисник у Миколаєві обстріляв трамвай після сварки з контролером. Про це повідомили в прес-службі поліції міста. За даними правоохоронців, пара молодих людей - хлопець і дівчина - після сварки з контролером вийшли з вагона. Після цього молодик зробив кілька пострілів по трамваю. Контролер звернувся в поліцію, і інспектори на вулиці зупинили схожих за описом юнака і дівчину. «Під час поверхневої перевірки у хлопця виявили ніж і газовий балончик. Молоді люди підтвердили, що у них дійсно відбулася суперечка з контролером, оскільки у них не було грошей і вони не могли оплатити проїзд. Всупереч твердженням очевидців, неповнолітні заперечували той факт, що у них був пістолет, і те, що хлопець стріляв», - підкреслили в поліції. Патрульні повідомили про подію батькам хлопця.
Події Шестирічна дівчинка загинула, випавши з вікна на 9-му поверсі в Києві У Солом'янському районі столиці з вікна на 9-му поверсі випала шестирічна дівчинка. Працівники поліції з'ясовують обставини смерті дівчинки, повідомляє відділ комунікації поліції столиці. За інформацією поліції, дівчинка була вдома сама, коли випала з вікна. На місце прибула карета «швидкої допомоги», але реанімаційні заходи виявилися марними. За попередніми даними, увечері батьки гуляли з дитиною у дворі. Коли стемніло, батько відвів дочку в квартиру на 9-му поверсі, увімкнув їй телевізор і залишив одну. Чоловік повернувся на вулицю до дружини, а через кілька хвилин дівчинка випала з вікна. Розпочато кримінальну справу з попередньою кваліфікацією ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство, з додатковою кваліфікацією - нещасний випадок) Кримінального кодексу України.
Суспільство Поліція Києва почала роздавати водіям повідомлення, як оплатити парковку Поліція Києва почала роздавати водіям інформаційні повідомлення, де вказано можливі способи оплати паркування, вартість стоянки. Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА. Також поліція попереджає про те, як можна відрізнити нового інспектора з контролю за паркуванням на майданчику від колишніх паркувальників. Листівки з інформацією представники правоохоронних органів Києва поширюють серед власників авто на вулицях міста. У Києві ввели виключно безготівкову оплату за стоянку автомобіля. Це було спрямовано на те, щоб підвищити рівень культури паркування автовласників, а також для забезпечення прозорості роботи комунального підприємства «Київтранспарксервіс». Нагадаємо, що в Києві водії можуть скористатися чотирма варіантами оплати парковки: паркувальний талон, паркомат, відправивши смс на номер 516 або завантаживши мобільний додаток.
Події У Запоріжжі поліція затримала трьох податківців на хабарі У Запоріжжі працівники поліції затримали трьох податківців при отриманні хабара. Про це інформує прес-служба Нацполіції. «Під час отримання неправомірної вигоди трьох податківців затримали співробітники обласного Управління захисту економіки НП, спільно з управлінням СБУ та слідчими прокуратури області», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, правоохоронці задокументували «схему» з вимаганням та отриманням чиновниками хабара. Було встановлено, що в ході перевірки діяльності суб'єкта підприємництва у вересні 2017 року податківці виявили порушення, яке пов'язане зі здійсненням госпдіяльності при реалізації бізнесменом підакцизних товарів. Але за 8 тисяч гривень, тобто за суму, вдвічі менше штрафу, передбаченого санкцією за даним порушення, вони погодилися не вживати ніяких заходів, спрямованих на притягнення його до адмінвідповідальності. Цю суму вони вимагали перерахувати на банківську карту, що і було зроблено підприємцем. Після грошового переказу оперативники УЗЕ разом з СБУ та прокуратурою навідалися в службові кабінети податківців з обшуком.
Дозвілля оформление ленты  Заповзятливі китайці продають маски від «випадкової» розблокування нового iPhone X Китайські продавці з онлайн-магазину Taobao не пропускають можливості заробити на новому iPhone і прорекламувати свої товари. Через кілька днів після того, як Apple анонсувала iPhone X, вони запропонували «захисні маски» для того, щоб «випадково» не розблоковувати ваш телефон уві сні, повідомляє The Verge. У новій моделі розробники компанії замінили сенсорну кнопку розблокування, яку можна було активувати за допомогою пальця, на ідентифікатор особи. Тепер телефон буде вмикатися, коли власник піднесе пристрій до обличчя. Якщо ви турбуєтеся, що хтось розблокує ваш телефон під час сну (що малоймовірно, враховуючи, що функція Face ID не працює, коли очі людини закриті), існують різні маски, які ви можете замовити просто додому від $5 до $15. Ви хочете, щоб на вашій масці був один або три відкритих отвори, а можливо, взагалі жодного?   Або чорний занадто похмурий колір, і ви віддаєте перевагу зеленому? У переліку ви знайдете безліч ілюстративних прикладів використання масок, наприклад, в офісі, або поки ви спите поряд з підозрілим пасажиром у літаку. Варіанти безмежні! Ці продукти, очевидно, є лише розумними жартами на адресу розробників. Якщо ви підозріло ставитеся до свого ревнивого партнера або у вас є хитрі брати і сестри, які регулярно намагаються проникнути у ваш iPhone, просто не вмикайте функцію Face ID, використовуючи звичайний пароль.
Події оформление ленты  Теракт у метро Лондона: очевидці говорять про паніку і тисняву Очевидці вибуху, який у годину пік стався в метро Лондона, повідомили про тисняву і паніку серед пасажирів. Про це передає ВВС. В результаті вибуху саморобного вибухового пристрою в вагоні на станції метро Парсонс-Грін поранення отримали 22 людини, їхньому життю нічого не загрожує. Деякі люди отримали опіки, інші постраждали від тисняви, яка стала результатом паніки у пасажирів. Люди кинулися бігти геть від місця вибуху. Поліція Лондона вже оголосила вибух у потязі терактом. У вагоні вибухнув контейнер, схожий на відро в пластиковому пакеті. Один з пасажирів повідомив, що спочатку відро загорілося, а потім стався вибух. Як розповів один з очевидців, контейнер вибухнув, коли потяг під'їжджав до станції. «Всі купою вибігли з метро на вулицю, і я відчув сильний запах, ніби щось горить», - повідомив чоловік. Він також зазначив, що пасажири підтримували один одного. Ще одна жінка повідомила, що всі кинулися «рятуватися від смерті», в результаті люди почали «звалюватися в купу, вони падали, намагаючись втекти. Піді мною лежали дві жінки, а праворуч від мене - маленький хлопчик, від вдарився головою об бетонну підлогу». У поліції додали, що поїзд у момент вибуху був забитий. Після вибуху всі почали кричати і від цього крику паніка наростала. Work colleague was on district line train at Parsons Green when bag exploded #london pic.twitter.com/1yXOsFVAJ1 — Andy Webb (@andyjohnw) 15 сентября 2017 г.
Коронавірус Промахнулися. 12 мігрантів-невдах плавають між Одесою і Стамбулом майже два місяці Дванадцять мігрантів, імовірно, з Північної Африки, плавають туди-сюди на пасажирському поромі між Стамбулом і Одесою протягом останніх семи тижнів. Пором належить данській транспортної компанії. Люди зачинені в чотирьох каютах порома, тому що жодна з країн не пускає їх на свою територію, повідомляє The Guardian. За словами компанії перевізника, DFDS, Туреччина і Україна відмовляються впускати чоловіків. «Вони намагалися проявити насильство і агресію, а також погрожували стрибнути за борт... тому ми заблокували їх усередині кают», - сказав представник DFDS. Компанія найняла турецьких охоронців і запросила представників ООН на борт судна, щоб ті могли допитати чоловіків, з яких мінімум шестеро вважаються представниками Марокко, і четверо - представниками Алжиру. Міністерство закордонних справ Данії розпочадо переговори з Анкарою, Києвом і Вільнюсом, оскільки паром плаває під литовським прапором. Представник Державної прикордонної служби України сказав, що чоловіки хотіли відправитися з Туреччини в Румунію, але пробралися не на той паром і опинилися в Україні, де їх не пропустили через кордон, бо у них не було документів. «Проблема в тому, що Туреччина не хоче впускати їх назад на свою територію, але вона повинна це зробити, оскільки вони відплили з її території», - сказало джерело, додавши, що, відповідно до двосторонньої угоди, країна, з якої вирушили люди , повинна прийняти їх назад. Представник Міністерства закордонних справ Туреччини сказав, що за тим, що відбувається, стежать «всі відповідні установи». DFDS підозрює, що чоловіки потрапили на паром, сховавшись в автомобільному трейлері, який завантажили на судно. Компанія стверджує, що найкращим рішенням буде, якщо Україна чи Туреччина погодяться прийняти невдах. В іншому випадку, необхідно отримати остаточне підтвердження їхнього походження, щоб вони могли бути відправлені назад у свої країни. «Це ситуація, яку повинна вирішувати прикордонна служба, а не транспортна компанія», - заявили там.
Наука і технології Mazda випускатиме електромобілі з 2030 року Компанія Mazda Motor Corp планує до 2030 року повністю перейти на виробництво електромобілів, зокрема на гібридні бензинові автомобілі. Все більше автовиробників змінюють стратегії, щоб відповідати жорстким міжнародним нормам атмосферних викидів, повідомляє Reuters. На даний момент у лінійці Mazda немає жодного електромобіля з повною батареєю, і тільки одна гібридна модель - версія Mazda3. Компанія заявила, що представить електротранспортні технології, включно з двигунами і коробками передач, призначені для пристроїв, з 2019 року. Щоб наздогнати інших великих автовиробників, включно з Nissan Motor Co, який вже продає електричні автомобілі, Mazda співпрацює з Toyota Motor Corp у розробці нових технологій. Крім того, компанія також розробила ефективний бензиновий двигун, який можна використовувати в гібридних автомобілях, і планує використовувати його в своїх автомобілях з 2019 року.
Економіка Євросоюз виділив Україні 100 млн. євро на Фонд енергоефективності Європейський Союз виділив 100 млн. євро на Фонд енергоефективності. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовичем, передає кореспондент АСН. «Ми провели досить ефективні переговори щодо стану наших двосторонніх відносин в енергетичній сфері. Ми також обговорили питання виконання Угоди про асоціацію з ЄС, яке в повній мірі вступило в силу з 1 вересня. А також визначили плани для подальшої співпраці», - заявив Гройсман. Прем'єр підкреслив, що сторони обговорили роботу Фонду енергоефективності. Він уточнив, що ЄС виділив до 100 млн. євро для функціонування якісного механізму енергоефективності в Україні. В цілому, прем'єр зазначив, що рівень взаємодії України та ЄС досить високий.
Політика оформление ленты  Суд постановив узяти Лавриновича під варту на 2 місяці Колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича на засіданні сьогодні, 15 вересня, суд ухвалив узяти під варту строком на 60 діб. Таким чином, Лавринович повинен пробути в СІЗО до 2 листопада включно, передає кореспондент АСН із залу суду. Рішення винесла суддя Олеся Батрин, таким чином задовольнила прохання прокурорів про затримання підозрюваного на два місяці. Прокурор Яніс Симонов після зачитування постанови суддею Олесею Батрин попросив Лавриновича не залишати зал суду. За його словами, він уже не може бути вільним і повинен бути взятий під варту. У той же час адвокат Олександра Лавриновича Євген Солодко заявив, що подаватиме апеляцію на рішення суду. За його словами, заяву незабаром буде подано до Апеляційного суду Києва. Нагадаємо, Олександра Лавриновича в суді сьогодні підтримувала делегація депутатів їх "Оппоблоку". В залі суду було помічено нардепів Ларіна, Скорика, Новинського і Вілкула-молодшого.
Економіка Китай хоче ввести державне регулювання біткоїнів Глава керівництва китайського державного фінансового органу заявив у п'ятницю, що криптовалюти, які не мають приналежності до певної держави, такі як біткойн, являють собою ризик, оскільки вони можуть використовуватися для незаконних дій. Він також вважає, що необхідно ввести правила, необхідні для розробки «легальних» цифрових валют, повідомляє Reuters. BTCChina, головна китайська біткойн-біржа, оголосила в четвер, що припинить торгівлю з 30 вересня 2017 року, пославшись на посилення регулювання. Це викликало падіння цін на криптовалюту, які знизилися майже на 30%. ViaBTC, ще одна китайська біткойн-біржа, в п'ятницю заявила, що також буде закрита в кінці вересня. Високопоставлений чиновник Національної асоціації інтернет-фінансів Китаю і колишній президент Банку Китаю заявив на конференції в Шанхаї, що міжнародне співтовариство повинне працювати разом над контролем криптовалюти. Пекін намагається стримувати криптовалютний бізнес, щоб мінімізувати ризики споживачів, які активно інвестують у дуже ризикований і спекулятивний ринок, який швидко розвивається. Ціна на біткойни стабілізувалася в п'ятницю, піднявшись на 2,4% до $ 3304 на біржі США.
Політика Смерть восьмого російського дипломата за неповний рік: помер торгпред РФ у Нідерландах Помер торговий представник країни-агресора в Нідерландах Олександр Черевко. Про це повідомила дружина чиновника Світлана Скурлатова, передає ТАСС. Дану інформацію підтвердили в Мінекономрозвитку. Напередодні Черевко був доставлений до Москви спецбортом МНС і госпіталізований. Його екстрено евакуювали з Амстердама у важкому стані. Журналісти не повідомили, на що саме хворів дипломат. До лікарні він потрапив на початку серпня, проте стан його постійно погіршувався. Нагадаємо, російські дипломати вмирають один за іншим з грудня 2016 року. З того часу Черевко став восьмим померлим чиновником. Як відомо, в грудні 2016 від пострілів терориста загинув посол у Туреччині Андрій Карлов. Наступного дня в Москві знайшли тіло колишнього співробітника російського МЗС, голови латиноамериканського департаменту відомства, який наклав на себе руки. 27 грудня в Казахстані було виявлено тіло російського дипломата, співробітника генконсульства Романа Скрильникова. Фахівці не виявили ознак насильницької смерті. 9 січня в Афінах знайшли мертвим 55-річного російського консула в Греції Андрія Маланіна. 14 січня в Ємені був застрелений посол Росії, а 26 січня в Індії помер посол Росії Олександр Кадакін, причиною смерті стала «нетривала хвороба». У лютому цього року помер представник Росії в ООН Віталій Чуркін.
Економіка На переобладнання енергосистеми в країні Кабмін витратить 800 млн. гривень, - Гройсман На енергомодернізацію в 2018 році Україна витратить сотні мільйонів гривень. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовичем, передає кореспондент АСН. «Крім коштів ЄС, у Фонді енергоефективності є також внесок Німеччини. Це 20 млн євро. Тобто фактично було правильно сказано, що створено платформу, куди будуть заведені кошти від різних організацій для якісної і швидкої енергетичної модернізації нашої держави. Це системне рішення. Раніше такої платформи в Україні не було, раніше були окремі програми. А зараз це буде єдиний механізм», - сказав він. Прем'єр прогнозує прийняття ряду нормативно-правових актів для роботи Фонду енергоефективності. «ЄС дає на цей фонд 100 млн євро. Плюс 20 млн. від уряду Німеччини. Наступного року ми також плануємо виділити 800 млн. грн. у цей фонд. Це будуть фактично сотні мільйонів гривень, які будуть спрямовані на енергоефективність», - додав він. За його словами, ці кошти будуть виділені на проекти модернізації, утеплення і переоснащення усієї системи.У свою чергу віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович зазначив, що Україна за 2 останні роки продемонструвала великий прогрес у проведенні реформ. «Такий прогрес, якого не було 25 останніх років», - додав Марош Шефчович.
Наука і технології оформление ленты  Міжпланетний зонд Cassini згорів в атмосфері Сатурна після 20 років роботи У п'ятницю, 15 вересня, міжпланетний зонд Cassini виконав останнє завдання - заглибитися в атмосферу Сатурна, і більше не повернеться на орбіту планети. Зв'язок із зондом припинився 15 вересня приблизно о 14:55 за київським часом. Про це передає ВВС. Зонд направили досліджувати Сатурн 15 вересня 1997, зонд працював 20 років, його знімки обробляли п'ять тисяч учених. Однак зараз у станції закінчується паливо. За 20 років зонд пролетів 3,4 млрд км, зібрав 635 Гб даних, зробив 453 тисяч фото. Апарат досліджував Сатурн, його кільця і ​​супутники. Завдяки Cassini було виявлено 6 нових супутників і рідкий океан під твердою поверхнею Енцелада - супутника Сатурна. 13 квітня 2017 року вчені NASA заявили, що їм вдалося виявити воду на супутниках Юпітера і Сатурна. Earth received @ CassiniSaturn's final signal at 7:55 am ET. Cassini is now part of the planet it studied. Thanks for the science #GrandFinale pic.twitter.com/YfSTeeqbz1 - NASA (@NASA) 15 вересня 2017 р Зонд тільки 7 років наближався до планети, після чого 13 років літав на орбіті, відсилаючи на Землю фотографії та дані вимірювань.
Політика Україна зможе позбутися невигідного контракту з "Газпромом" щодо транзиту газу Країни Європейського союзу зможуть закуповувати газ на східних кордонах України. Про це зробили спільну заяву прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович, передає кореспондент АСН. "Питання нашої спільної енергетичної безпеки ми повинні вирішити спільно. У нас досить високий рівень спільної кооперації у функціонуванні газотранспортної системи. І я тут повністю поділяю позицію Президента України в тому, що ми зможемо і будемо в силах купувати газ на східному кордоні нашої держави", - заявив Гройсман. У свою чергу Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович зазначив: "Ми продовжимо з Україною діалог. Коли Україна буде готова до цього, ми обговоримо це питання більш детально", - сказав він. Нагадаємо, раніше в своєму посланні до українського парламенту Президент Петро Порошенко заявив, що країни Європейського Союзу повинні купувати російський газ на східному кордоні України: "Контракт закінчується в 2019 році, наша задача за допомогою Євросоюзу домогтися революційної зміни в організації транзиту. А саме - щоб російський газ європейці купували не на західному, а на східному кордоні України. А Україна якісні транзитні послуги надавала не Росії, а Євросоюзу".
Політика Путін просить Макрона підтримати Росію в ООН Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові закликав президента Франції Еммануеля Макрона підтримати пропозицію країни-агресора про «запровадження на Донбас місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ». Про це повідомляє прес-служба Кремля. «Відзначено важливість повного і неухильного дотримання сторонами конфлікту досягнутих домовленостей, у тому числі так званого «шкільного перемир'я», узгодженого в Контактній групі і підтриманого лідерами держав «нормандського формату». Володимир Путін закликав Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», - заявили в Кремлі. Раніше США виступили за миротворців ООН у Донбасі на всій окупованій території, а також на кордоні з країною-агресором. Нагадаємо, 5 вересня Путін доручив МЗС РФ внести на розгляд Ради безпеки ООН проект резолюції про введення миротворців на Донбас. Умовою місії Путін назвав перебування миротворців виключно на лінії зіткнення для оборони місії ОБСЄ. МЗС України назвав заяву Путіна спробою представити агресію внутрішнім українським конфліктом, а не війною з країною-агресором.
Кримінал оформление ленты  У провідному виші Харкова завкафедрою вимагав у колеги 380 тисяч гривень У Харкові на хабарі було викрито завідувача кафедрою одного з провідних вищих навчальних закладів міста. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. Чиновник за вказівкою керівництва вузу вимагав у свого колеги - завідувача іншої кафедри - 380 тисяч гривень за продовження трудового контракту на новий термін. Вимагача затримали біля одного з харківських обмінників при отриманні усієї суми хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Нагадаємо, раніше в Запоріжжі співробітники поліції затримали трьох податківців при отриманні хабара. Було встановлено, що в ході перевірки діяльності суб'єкта підприємництва у вересні 2017 року податківці виявили порушення, яке пов'язане із здійсненням госпдіяльності при реалізації бізнесменом підакцизних товарів. Але за 8 тисяч гривень, тобто за суму, удвічі меншу за штраф, передбачений санкцією за дане порушення, вони погодилися не вживати ніяких заходів.
Суспільство Та хоч потоп! Урагани не змінили думку Трампа щодо глобального потепління Дональд Трамп заявив, що урагани, розгромивши південь США, не змінили його думки про глобальне потепління. Дональд Трамп сказав, що урагани «Ірма» і «Харві», перші два стихійні лиха, що відбулися в період його президентства, не змінили його погляду на проблему глобального потепління, повідомляє The Independent. Відповідаючи на питання репортера, він сказав: «Нашою територією проходили урагани сильніші, ніж ці». Але урагани «Харві» й «Ірма» дійсно побили всі рекорди: «Ірма» стала найекстремальнішим ураганом, коли-небудь шаленів у Атлантиці. «Харві» встановив рекорд за кількістю опадів у континентальній частині США. Вперше в історії США два атлантичні урагани категорії 4 пройшлися по країні за один рік. Вчені попереджають, що зміна клімату призведе до появи ще більшої кількості подібних катаклізмів. На їх формування впливає зростаюча температура океанів і атмосфери Землі, в зв'язку з цим і сила ураганів буде збільшуватися. Крім того, атмосфера з високою температурою може утримувати більше вологи, що призводить до небаченої кількості опадів, що спостерігалося під час урагану «Харві». На питання, чи змінилася позиція Трампа щодо зміни клімату після ураганів, прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс сказала: «Я не думаю, що вона змінилася за останні кілька тижнів».
Культура В Україні заборонили показувати російський серіал «Серце не камінь» і 2 фільми В Україні анульовано посвідчення на право прокату і демонстрацію, а також скасовано держреєстрацію одного телесеріалу і двох фільмів. Так, заборонено до показу телесеріал «Серце не камінь» режисера Д.Сорокіна з РФ, а також телефільмів «І все-таки я люблю» режисера С.Гінзбурга і «Тариф «Щаслива сім'я» режисера А.Чеботарьова. У Держкіно на сторінці у Facebook відзначили, що рішення було прийнято на підставі висновку експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів. «Згідно зі ст.15-1 Закону України «Про кінематографію», в Україні забороняється поширення і демонстрація фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їх окремих дій», - підкреслили в Держкіно. Нагадаємо, раніше в Держкіно заявляли, що в кінотеатрах України до кінця 2017 року у прокат вийдуть щонайменше 13 кінокартин вітчизняного виробництва.
Економіка Гройсман похвалився, що два роки в Україні бюджет приймають вчасно Кабінет міністрів другий рік поспіль передає вчасно бюджет до Верховної Ради. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Сьогодні ми, як і передбачає закон, учергове своєчасно передаємо на майданчик парламенту проект Державного бюджету на 2018 рік. Ясна річ, що це тільки основа. Далі буде процедура обговорення в парламенті, обговорення, підтримки і розгляду в комітетах. Ми очікуємо якнайшвидшого прийняття бюджету на 2018 рік», - заявив він. Прем'єр зазначив, що Кабмін другий рік поспіль вносить бюджет вчасно. «Ми закладаємо вже традицію якісної і публічної дискусії щодо бюджету», - сказав він. Гройсман запевнив, що за 9 місяців поточного року бюджет виконується. «Економіка почала зростання. Нехай і невеликий, але це хороший сигнал», - додав він.
Події Теракт у метро Лондона: кількість постраждалих зросла до 22 осіб Кількість постраждалих у результаті теракту на станції метро Parsons Green у Лондоні зросла до 22 осіб. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на британських медиків. За інформацією лікарів, 18 осіб було госпіталізовано, ще четверо прийшли до лікарні самостійно. Ніхто з постраждалих не отримав важких травм або поранень, які загрожували б життю. Нагадаємо, теракт стався в годину пік, у вагоні поїзда було підірвано саморобний вибуховий пристрій. Пасажири отримали опіки, деякі постраждали від тисняви, яка стала результатом паніки. Президент США Дональд Трамп гнівно відреагував на теракт у лондонському метро, ​​засудивши як терористів, так і місцеву владу за недостатньо рішучі дії. Він також зазначив, що заборона на поїздки до США повинна бути ще жорсткішою. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що офіційний рівень терористичної загрози в країні залишається високим.
Політика В Ісландії через сексуальний скандал можуть оголосити дострокові вибори Ісландія може провести другі дострокові вибори за один рік, після того як одна з трьох партій у правлячій коаліції заявила, що вона виходить з більшості через «серйозне зловживання довірою». Йдеться про спробу приховати сексуальний скандал за участю батька прем'єр-міністра Б'ярні Бенедиктссон, повідомляє The Guardian. Партія «Світле майбутнє» заявила на своїй сторінці в Facebook, що «вирішила припинити співпрацю з урядом», що фактично призводить до ліквідації уряду Б'ярні Бенедиктссон всього через дев'ять місяців після його створення. Скандал розгорівся через повідомлення про те, що «Партія Незалежності», лідером якої є прем'єр-міністр, намагалася приховати лист, написаний його батьком Бенедиктом Свейнссон, e якому він намагається допомогти другу, засудженому за зґвалтування дитини, очистити його судимість. Лист Свейнссона рекомендував, щоб його друг, засуджений до п'яти років в'язниці в 2004 році за багаторазове згвалтування своєї падчерки протягом 12 років з п'ятирічного віку, відновив свою «честь». Він мав на увазі широко розкритиковану ісландську судову процедуру, яка фактично дозволяє людям, які відбули своє покарання в тюрмі, стерти згадку про судимості з судового реєстру. Однією з вимог для отримання дозволу на неї є рекомендаційний лист від близького друга. Існуюча коаліція була сформована після позачергових виборів у минулому році, коли було опубліковано «панамські документи» і з'ясувалося, що колишній прем'єр-міністр країни приховував кошти в офшорній компанії. «Партія реформ», третій член коаліції, закликала до нового голосування. «У світлі ситуації ми вважаємо, що правильне рішення - негайно провести позачергові вибори», - йдеться в заяві партії. Перевиборів можна уникнути, якщо інша партія запропонує замінити «Світле майбутнє» в уже існуючій коаліції. Президент Ісландії також може попросити будь-яку партію сформувати нову коаліцію.
Економіка У Держбюджеті 2018 року передбачено зростання ВВП на 3% У Державному бюджеті 2018 року передбачено зростання ВВП на рівні 3%, інфляція - на рівні 7%, а дефіцит складе 2,4%. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Що ми закладаємо на наступний рік? Ми закладаємо зростання ВВП на рівні 3%, але ми вважаємо, що ми можемо перевищити навіть цей показник, коли  будемо інвестувати і проводити реформи, які заплановано на вересень-жовтень-листопад цього року», - заявив він. Гройсман зазначив, що інфляція буде сповільнюватися. «Ми будемо в цьому році мати приблизно 11%. А наступного року вона повинна бути 7%», - пообіцяв прем'єр. Крім того, в Держбюджеті передбачено, що дефіцит бюджету буде скорочуватися. «У цьому році він дорівнює 2,7%, а в наступному - 2,4%. Тобто ми більше заробляємо грошей, які залишаються в бюджеті», - додав глава Кабміну.
Економіка У Китаї закрили всі криптовалютні біржі Влада Пекіна прийняли рішення про закриття всіх кріптовалютних обмінних майданчиків у країні. Все біржі повинні припинити торговельні операції до кінця п'ятниці, 15 вересня. Про це йдеться в документі пекінської філії комітету з контролю за фінансовими ризиками, повідомляє Caixin. Таким чином у Китаї вирішили врегулювати операції з токенами цінних паперів. Біржі змусили припинити реєстрацію нових користувачів, а також надати детальний план виведення коштів користувачів до 18:00 за пекінським часом 20 вересня. Нагадаємо, через паніку на ринку Bitcoin тільки за останню добу подешевшав на $ 1000, після рекорду ціни в $ 5200 зараз він коштує трохи вище $ 3000.. 31 серпня Рада фінансової стабільності обговорила статус криптовалюти в Україні і прийшов до висновку, що треба прийняти окремий законопроект, який визначить статус біткоіни та інших криптовалют.
Політика оформление ленты  Лавриновича в автозаку перевезли до Лук'янівського СІЗО Екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича, якого рішенням Печерського суду Києва сьогодні заарештували на 2 місяці, до 2 листопада 2017 року, перевезли в авто для ув'язнених з території суду до Лук'янівського сізо, повідомляє кореспондент АСН. Нагадаємо, після того, як було озвучено рішення суду, адвокат Олександра Лавриновича заявив, що подаватиме апеляцію. Народні депутати з "Опозиційного блоку", які знаходилися в суді, заявили, що його арешт є "продовженням низки переслідувань опозиційних політиків". Нардепи стверджують, що справа Лавриновича - спроба влади переключити увагу суспільства від власних злочинів. Нагадаємо, департамент спецрозслідування ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою О.Лавриновича в здійсненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.
Економіка Мінімальна зарплата в 2018 році зросте до 3723 грн., - прем'єр Згідно з проектом Державного бюджету, мінімальна зарплата в 2018 році зросте до 3723 гривень. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.   «Як ви пам'ятаєте, ми збільшили заробітну плату в країні з 1600 до 3200 грн у 2017 році. Ми бачимо абсолютно нормальним наступний крок - підвищення мінімальної зарплати ще на рівні плюс 500 грн - до 3723 грн. Тобто зростання складе 16,3%. Причому, ми очікуємо інфляцію в цьому році 11,2%, а на наступний рік - 7%. Наше завдання, щоб доходи громадян ставали більшими і зростали», - підкреслив прем'єр. Він уточнив, що в Кабміні очікують стабілізацію на ціновому ринку. «Хоча можливі сезонні коливання», - додав Гройсман. В цілому, за прогнозами Кабміну, в 2018 році буде 122,7 млрд. грн соціальних витрат.
Події Поліція Лондона встановила особу підозрюваного у скоєнні теракту в метро Правоохоронці Лондона встановили особу підозрюваного у причетності до теракту в вагоні метро. Про це повідомляє Sky News з посиланням на джерело в службі безпеки. «Джерела в службі безпеки кажуть, що вони ідентифікували підозрюваного, який брав участь в організації вибуху на станції метро Parsons Green, за допомогою камери відеоспостереження», - повідомив журналіст Марк Уайт в мікроблозі Twitter. BREAKING -Security sources say they've identified a suspect involved in the Parsons Green bombing, with the aid of CCTV footage - Mark White (@skymarkwhite) 15 вересня 2017 р. Нагадаємо, теракт стався в годину пік, у вагоні поїзда було підірвано саморобний вибуховий пристрій. Пасажири отримали опіки, деякі постраждали від тисняви, яка стала результатом паніки. Кількість постраждалих у результаті теракту склала 22 осіб, з них 18 були госпіталізовані, ще четверо прийшли в лікарню самостійно.
Культура Чи правда, що в Біблії набагато більше сцен насильства, ніж у Корані Аналіз текстів Писання підтвердив, що факти вбивств і руйнувань відбуваються частіше в Біблії, ніж у Корані. Експеримент провів інженер-програміст Том Андерсон, який обробив тексти головних книг двох релігій - ісламу і християнства, щоб визначити, в якій із них міститься більше фактів насильства, повідомляє The Independent. Використовуючи розроблене їм програмне забезпечення, аналізуюче тексти, під назвою Odin Text, він проаналізував нову міжнародну версію як Старого, так і Нового Завітів, а також англомовну версію Корану 1957 року. Його програмне забезпечення сканував тексти трьох книг усього дві хвилини. Аналіз розподілив усі слова в тексті на вісім емоцій: Радість, Очікування, Гнів, Відраза, Печаль, Сюрприз, Страх / Занепокоєння і Довіра.  Програма показала, що Біблія набрала більше балів у категорії Гнів і набагато менше в категорії Довіра, ніж Коран. Подальший аналіз показав, що Старий Завіт є більш жорстоким, ніж Новий Завіт, і вдвічі більш жорстоким, ніж Коран. Смерті і руйнування згадуються набагато частіше в Новому Завіті - 2,8%, ніж у Корані - 2,1%, а в Старому Завіті - 5,3%. У своєму блозі Андерсон пояснив: «Проект був натхненний тривалими публічними дебатами про те, чи відображає тероризм, пов'язаний з ісламським фундаменталізмом, щось невід'ємне і явно жорстоке в ісламі в порівнянні з іншими основними світовими релігіями. Я повинен ще раз підкреслити, що цей аналіз є поверхневим, і наші висновки ні в якому разі не повинні бути остаточними».
Економіка Індекс українського Big Mac - вареників з м'ясом - цього року побив усі рекорди Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порахували зростання вартості приготування вареників з м'ясом. А також порівняли дані за станом на початок року і вересень 2017 року і на сьогодні. Рахували за найпростішим рецептом вареників - 300 грамів яловичини, 300 грамів свинини, 30 г цибулі, 800 грамів пшеничного борошна, води 400 мл, 1 чайна ложка солі, спеції, - розповів глава асоціації Олексій Дорошенко. Отже, за даними офіційної статистики 10 січня 2017 яловичина коштувала 88 грн. за 1кілограм, або 26,4 грн. за 300 грамів; свинина - 72,4 грн. за 1 кг, або 21,7 грн. за 300 грамів; цибуля - 4,6 грн. за 1 кг, або 0,1 грн. за 30 грамів; борошно - 8,8 грн. за 1кілограм, або 7 грн. за 800 грам; сметана - 39,5 грн. за 1кілограм, або 9,8 грн. за 250 грам. Через вісім місяців 11 вересня 2017, за даними Держстату, середні ціни на соціальні продукти харчування були наступними: яловичина - 109,8 грн. за 1кілограм, або 33 грн. за 300 грамів; свинина - 104 грн. за 1 кг, або 31,2 грн. за 300 грамів; цибуля - 6,8 грн. за 1 кг, або 0,20 грн. за 30 грамів; борошно пшеничне вищого сорту - 9,7 грн. за 1кілограм, або 7.7 грн. за 800 грамів; сметана - 45 грн. за 1кілограм, або 11,2 грн. за 250 грамів. Таким чином, українські вареники з м'ясом і сметаною в січні коштували 65 грн., зараз уже - 83,3 грн. У 2017 році вони подорожчали вже на 28%.
Юмор оформление ленты  20 років поневіряння. Як київська влада роками не може відстояти для людей спорткомплекс «Схід» Через те, що столична влада від каденції до каденції ігнорує рішення важливих соціальних питань, в Києві все частіше відбуваються запеклі конфлікти. Як сталося 14 вересня, коли в столиці відбулася кривава бійка між людьми, які намагалися захопити спортивний комплекс "Схід", розташований на вулиці Бориспільській, 8, і спортсменами, які займалися в цьому приміщенні, і місцевими активістами. Внаслідок бійки постраждало 9 осіб. Один зі спортсменів потрапив до реанімації з ножовим пораненням горла. Поліція затримала 16 учасників конфлікту. Як виявилося, таким чином новий орендар приміщення збирався його зайняти, виселивши насильно спортклуб.  «Схід» належав Київському радіозаводу Історія боротьби за спортивний комплекс «Схід» почалася ще в 1997 році. Тоді Арбітражний суд Києва визнав банкрутом державне підприємство «Виробниче об'єднання «Київський радіозавод», на балансі якого і знаходився спорткомплекс, а також будинок культури «Дніпро», стадіон «Схід» і стрілецький тир. Неймовірно, але ліквідаційна процедура заводу триває донині, а об'єкти соціальної інфраструктури віднесені до ліквідаційної маси. Тобто - їх планують продати. Проти цього виступили кияни ще в 2002 (!!!) року і доручили новообраним депутатам Київради вирішити питання власності спорткомплексу «Схід», який, на їхню думку, був незаконно включений до ліквідаційної маси "Київського радіозаводу". Але дане доручення не було виконано за 15 років!   Хто господар споруди - протягом багатьох років неодноразово намагалися з'ясувати різні структури. При цьому жодна інстанція, яка відстоювала права територіальної громади в цих справах, не могла документально підтвердити свої права на вищевказані об'єкти в судах.   Спорткомплекс пустили з молотка Але і це ще не все. У травні 2016 року всі три об'єкти соціальної інфраструктури, які належали заводу, в тому числі і спорткомплекс «Схід», були продані приватним структурам ліквідатором, повноваження якого закінчилися через три дні. Тоді майно оцінили з 7 разів дешевше ринкової вартості. За даним фактом було порушено кримінальну справу, і в кінці минулого року суд наклав арешт на продане майно заводу. Судовий розгляд по даному факту досі триває. «Схід» вирішили передати у власність місту Тим часом у Київраді через 20 років таки зважилися почати виконувати вимогу виборців. Зокрема 5 квітня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту було одноголосно підтримано пропозицію про передачу спортивного комплексу "Схід", стадіону "Схід" і ДК Дніпро в комунальну власність міста Києва. А 22 червня Київрада проголосувала за відповідне рішення. Здавалося б, ось він - щасливий кінець! Але криваве побоїще все одно відбулося. І сталося це, за словами депутата Київради Дмитра Стрижова, тому що департамент комунальної власності КМДА не виконує свої функції і просто не діє. «Дане захоплення сталося в тому числі і через злочинну бездіяльність департаменту комунальної власності КМДА. Їм було поставлено завдання розробити план дій і долучитися до повернення спортивного комплексу «Схід» у комунальну власність Києва. Тричі представники департаменту запрошувалися на комісію, тричі нічого не відбувалося», - сказав він на засіданні міськради 14 вересня. Тому депутат звернувся до мера Кличка з проханням розібратися в ситуації і доручити профільному департаменту, все ж узятися за свою роботу. Мер прохання пообіцяв виконати. Варто відзначити, що до цих пір, не дивлячись на будь-які протистояння і неодноразові спроби захопити будівлю, в спорткомплексі «Схід» діють дві дитячі юнацько-спортивні школи та постійно проводяться змагання з різних видів спорту.
Наука і технології Samsung виходить на ринок автономного водіння Компанія Samsung планує стати великим гравцем на ринку автономного водіння - керування транспортним засобом за допомогою вбудованої системи штучного інтелекту в повністю автономному режимі. Йдеться про нещодавню угоду компанії з постачальником аудіовізуальних та автозапчастин Harman на $ 8 млрд, повідомляє Reuters. Samsung оголосила про свої плани в четвер на Франкфуртському автосалоні. Представник компанії заявив, що вона створила стратегічний підрозділ для розробки сучасних систем сприяння водієві (ADAS), який буде фінансуватися з фонду на $ 300 млн. Два найбільші конкуренти Samsung також перейшли на ринок автономного водіння за останній рік, але їх фінансування значно вище: корпорація Intel у минулому місяці заплатила $ 15,3 млрд за придбання Mobileye, нинішнього лідера на ринку програмного забезпечення ADAS. У той час як корпорація Qualcomm домагається схвалення за угодою в розмірі $ 47 млрд для купівлі NXP Semiconductors NV, найбільшого в світі виробника напівпровідників. Компанія Harman найбільш відома своїми аудіодінаміками, вона отримує 65% прибутку від свого автомобільного бізнесу, надаючи навігаційні послуги, бортові розважальні системи і транспортні мережі. Очолить підрозділ Джон Абсмейер, який до приєднання до Samsung в 2015 році очолював новаторську програму автономного водіння американського автовиробника Delphi. В останні місяці Samsung отримала ліцензії на розробку проектів із застосуванням автопілотів у Південній Кореї і Каліфорнії.
Здоров`я Діти, народжені шляхом кесаревого розтину, мають затримки в розвитку Вчені з Університету Мельбурна виміряли пізнавальні характеристики 5 тисяч австралійських дітей, які народилися природним способом і через кесарів розтин. Дослідження, опубліковане в журналі Scientific Reports, показало, що інші бактерії в животиках немовлят, народжених шляхом кесаревого розтину, можуть бути причиною затримки в розвитку у дітей, повідомляє The Daily Telegraph. «Після пологів кишечник немовляти заселяється бактеріями, які утворюють велику екосистему всередині шлунково-кишкового тракту. Відразу після пологів шляхом кесаревого розтину бактерії в животиках новонароджених відрізняються від тих, що присутні в них після природних пологів. Зараз досить багато даних, що вказують на те, що бактерії кишківника впливають на нервову систему», - прокоментував експеримент професор біології Джоел Борнштейн. Саме це, на думку вчених, може впливати на когнітивні зміни. Діти, народжені шляхом кесаревого розтину, мають невеликі затримки в розвитку, зокрема, їм складніше дається граматика, арифметика, читання і письмо у віці від чотирьох до дев'яти років. Також відомо, що кесарів розтин пов'язаний з рядом інших негативних наслідків для здоров'я дітей, включаючи ризики розвитку синдрому дефіциту уваги, аутизму, а також астми. Вчені заявили, що не слід вдаватися до пологів шляхом кесаревого розтину, коли немає очевидних ризиків з природними пологами.

Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів




/-1,7800509929657-/ /-pc-/
Top