counter
Архів Повернутись назад 12 Грудня 2016
12 Грудня
Петро Порошенко привітав військових з Днем Сухопутних військ України Український президент Петро Порошенко привітав українських військових з Днем Сухопутних військ України. Про це передає прес-служба глави держави. «Це свято сильних і мужніх людей в погонах, представників танкових і механізованих військ, ракетних військ і артилерії, частин і підрозділів розвідки, армійської авіації, протиповітряної оборони, а також інших спеціальних військ, установ і частин логістичного забезпечення, які були об'єднані в непоборний моноліт і по праву вважаються основною ударною силою ЗСУ», - сказано в привітанні. Глава держави зазначив, що Сухопутні війська України продовжують нарощувати бойову силу і міць, зокрема завдяки послідовному надходженню озброєння і техніки, а також впровадженню нових елементів підготовки всіх категорій особового складу.
За кордоном оформление ленты  Маккейн: Путін - бандит і вбивця, з ним треба розмовляти з позиції сили Сенатор американського штату Арізона від Республіканської партії Джон Маккейн в інтерв'ю телеканалу CBS назвав російського президента Володимира Путіна вбивцею, а також закликав ставитися до нього відповідно. У мережі було опубліковано відео з гучною заявою сенатора. «Володимир Путін - вбивця і бандит. Він екс-КДБшник. Путін покарав Бориса Нємцова, якого вбили біля стін Кремля. Він ввів війська в Україну, а його літаки бомблять лікарні в Алеппо. Давайте називати Володимира Путіна тим, ким він є», - сказав Маккейн. Республіканець висловив стурбованість фактом, що обраний президент США Дональд Трамп планує перезавантажити відносини з РФ. Він назвав Путіна людиною, яку не потрібно недооцінювати. «Цікаво, чи покажуть це відео ЗМІ у вільній та демократичній Росії?» - додав республіканець.
Суспільство СБУ розслідує справу про прослуховування журналістів «Української правди» Головне слідче управління СБУ проводить досудове розслідування за фактом прослуховування журналістів інтернет-видання «Українська правда». Про це повідомляє речник відомства Олена Гітлянська. «Проводиться досудове розслідування за фактом прослуховування журналістів «Української правди», в рамках кримінальної справи за ст. 163 ч.2 та ст. 359 ч.2 Кримінального кодексу України проводяться невідкладні слідчі дії, які спрямовані на встановлення способів, якими невідомі особи, швидше за все, отримували конфіденційну інформацію щодо діяльності журналістів «УП», - сказала Гітлянська, передає Інтерфакс-Україна. «Зараз перевіряються версії несанкціонованого прослуховування телефонів співробітників «Української правди», їхніх приміщень і втручання в комп'ютерну техніку видання», - заявила речник СБУ.
Події оформление ленты  Через дві ДТП і сотні величезних ям Московський міст у Києві заблокований Московський міст, який з'єднує два береги Києва, з раннього ранку стоїть у величезній пробці, причиною якої стало відразу кілька аварій. На початку моста у напрямі з правого берега зіткнулося два авто, далі - ще один автомобіль заблокував крайній лівий ряд. Потік автомобілів в обидва напрями по мосту рухається з мінімально можливою швидкістю. Фактично ізольованим виявився житловий масив Троєщина, з якого можна потрапити на правий берег тільки через Московський міст. Також ситуацію на мосту ускладнює той факт, що на ньому з'явилася величезна кількість величезних ям, які, зокрема, і провокують ДТП, так як автомобілі намагаються їх об'їжджати. Ямковий ремонт на мосту проводився восени.   Зауважимо, що рух на всіх столичних мостах також вкрай ускладнений. У годину пік всі вони стоять у багатокілометрових тягнучках. Особливо великі проблеми на проспектах Бандери і Броварському. Столична влада поки не робить нічого для того, щоб розв'язати проблему.
Політика НАБУ відкрило сім кримінальних справ після перевірки е-декларацій Національне антикорупційне бюро України почало розслідування семи кримінальних проваджень на підставі даних, наданих в електронних деклараціях. Як повідомили в прес-службі НАБУ, 7-9 грудня детективи внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань дві справи за фактом внесення недостовірних даних народними депутатами (ст. 366-1 Кримінального кодексу України), одну - за фактом незаконного збагачення заступника голови облради (ч .3 ст. 368-2 КК України). А також чотири - за фактом незаконного збагачення і внесення недостовірних відомостей трьома суддями. «Загальна кількість проваджень, зареєстрованих детективами бюро за результатами аналізу е-декларацій, досягла 10», - підкреслили в НАБУ. Нагадаємо, що в Генпрокуратурі України обробили майже половину е-декларацій нардепів і направили матеріали щодо 53 депутатів у НАЗК.
Події На Харківщині СБУ знешкодила угруповання хакерів Прокуратура Харківської області спільно з СБУ та Національною поліцією викрила кіберзлочинців, які через інтернет реалізовували шкідливе програмне забезпечення, призначене для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж. Про це інформує обласна прокуратура. За словами начальника відділу прокуратури Харківської області Ігоря Чуба, було встановлено, що протягом останніх двох років троє місцевих жителів створювали і через інтернет збували програмне забезпечення для потужних DDOS-атак на інформаційні сайти і серверне обладнання. Також хакери проводили несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем. Застосовуючи різні програми, кіберзлочинці блокували інформаційні сайти і дистанційно управляли комп'ютерами, маючи над ними повний прихований контроль. За шкідливе ПЗ хакери просили понад $2 тисячі. 24-річному підозрюваному інкримінується створення і збут шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ст. 361-1 ч. 2 КК України). Ще двом кіберзлочинцям (22 і 23 років), крім створення і збуту шкідливого ПЗ, було оголошено про підозру за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем, що призвело до блокування інформації, вчиненого за попередньою змовою.
За кордоном У Китаї закликали допомагати «ворогам США» у відповідь на слова Трампа Китай може надати допомогу, зокрема військову, «ворогам США» в разі відкритої підтримки обраним президентом Дональдом Трампом незалежності Тайваню. Про це пише китайська газета Global Times. Публікація стала відповіддю на заяву Дональда Трампа, яку він зробив під час інтерв'ю телеканалу Fox News. Він заявив, що не дозволить Пекіну вказувати йому в питаннях відносин з Тайванем. Трамп також зазначив, що не розуміє, чому Америка повинна дотримуватися політики «одного Китаю». «Якщо Дональд Трамп відмовиться від політики «одного Китаю» і буде публічно підтримувати незалежність Тайваню, продавати йому зброю, то у Китаю не буде ніякої основи для співпраці з Вашингтоном в міжнародних питаннях і стримування американських ворожих сил», - йдеться в повідомленні. Видання стверджує, що нові ремарки Трампа змусили дивуватися з мислення обраного президента США в сфері торгівлі і його «наївності» в дипломатії.
За кордоном У ЦВК невизнаної республіки Придністров'я назвали попередні підсумки виборів президента У Тирасполі, за попередніми даними Центральної виборчої комісії невизнаної Придністровської республіки, найбільшу кількість голосів на виборах президента набрав Вадим Красносельський. Про це ІА «Новости Приднестровья» заявив голова столичної виборчої комісії Олександр Лісовий. Друге місце, за даними ЦВК, посів чинний «глава» невизнаної держави Євген Шевчук. За даними ЦВК, явка на виборах склала 59,16%. Нагадаємо, що на виборах в Придністров'ї 11 грудня голосували за шістьох кандидатів серед яких: чинний «президент» Євген Шевчук, спікер парламенту Вадим Красносельський, екс-голова конституційного суду Володимир Григор'єв, лідер Компартії ПМР Олег Хоржан, прокурор Олександр Делі і безробітна Ірина Василакій.
Політика Влада на місцях не зміниться за результами виборів - експерт Влада на місцях не зміниться за результами виборів. Про це на прес-конференції 12 грудня заявив аналітик громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, передає кореспондент АСН.  "Активність виборців на перших місцевих виборах 11 грудня 2016 р. у різних територіальних громадах суттєво відрізнялася, залежно від інтенсивності агітаційної кампанії, політичної конкуренції на місцевому рівні та інших чинників", - сказав він.  При цьому, за його словами, незважаючи на те, що увага центральних ЗМІ та партій на центральному рівні до місцевих виборів, була невисокою, явка виборців у день голосування була достатньо високою.  Основною тенденцією цих виборів стало те, що основними фаворитами виборів стали ті самі політики, які наразі знаходяться при владі на місцях.  "Основними кандидатами були діючі голови селищних рад", - відповів він на питання щодо того: чи зміниться влада на місцях за результатами виборів.  Узагальнені показники активності виборців під час голосування на перших місцевих виборах 11 грудня 2016 р. у розрізі регіонів Україні:  Вінницька область 57,69% Волинська область 65,20% Дніпропетровська область 40,00% Запорізка область 42,77% Миколаївська область 39,21% Одеська область 49,36% Полтавська область 51,20% Рівненська область 61,25% Тернопільська область 45,20% Харківська область 38,39% Херсонська область 36,05% Чернівецька область 36,00% Чернігівська область 53,14%.   
Політика Підкуп виборців залишився актуальним на перших місцевих виборах - ОПОРА Підкуп виборців залишився актуальним на перших місцевих виборах в 41 територіальній громаді в 13 регіонах. Про це на прес-конференції 12 грудня за підсумками спостереження за днем ​​голосування заявила координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент АСН. «Перші місцеві вибори у об’єднаних територіальних громадах відбулись переважно із дотриманням законодавства України та міжнародних стандартів виборів, а передвиборчі кампанії, як правило, відповідали засадам конкурентності. Зафіксовані спостерігачами порушення у більшості громад не мали організованого та системного характеру, хоча і у окремих з них виборчий процес не повною мірою відповідав належним стандартам та вимогам законодавства», - заявила вона. Незважаючи на відсутність фактів централізованого застосування адміністративного ресурсу на користь окремих місцевих організацій політичних партій та кандидатів, посадові особи органів місцевого самоврядування достатньо активно використовували офіційні приводи та місцеві програми розвитку для привернення уваги виборців до власних кандидатур. За її словами, утворення виборчих округів на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах ще раз продемонструвало недоліки чинного законодавства про місцеві вибори щодо регулювання цього етапу виборчого процесу. Практична реалізація чинних процедур утворення округів супроводжувалася конфліктами між суб’єктами виборчого процесу, а кількість виборців в цих округах суттєво відрізнялася. У деяких територіальних громадах процес реєстрації кандидатів супроводжувався виборчими спорами та судовими оскарженнями, які обмежили агітаційний період для частини кандидатів. У свою чергу, окремі ТВК затягували процес виконання рішень судів щодо питань реєстрації кандидатів, створюючи практичні перешкоди для агітаційної активності останніх. «Спостерігачами ОПОРИ зафіксовані випадки здійснення окремими кандидатами передвиборної агітації, яка супроводжувалася наданням виборцям товарів, робіт та послуг, іншими формами матеріального мотивування громадян. Проблема матеріального заохочення виборців набула особливої гостроти на чергових місцевих виборах 2015 року і, як засвідчує практика виборів у об’єднаних громадах, досі вона залишається актуальною», - наголосила вона. Виборчі комісії різних рівнів достатньо масово вдавалися до процедурних порушень, а в низці  випадків до грубих порушень законодавства. Ці проблеми стосувалися як утворення виборчих округів, так і формування складу ДВК, інших аспектів виборчого процесу. Кандидати на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах досить часто порушували порядок ведення передвиборної агітації, фіксувалися випадки порушення вимог прозорості та підзвітності фінансування агітаційних витрат. Але, враховуючи обмеженість фінансових ресурсів на виборах локального рівня, особливо в сільській місцевості, ці порушення мали обмежений вплив на забезпечення принципу можливостей для кандидатів. У той же час, зберігає свою актуальність питання посилення контролю за фінансуванням агітаційних заходів та забезпеченням дієвості санкцій за порушення у відповідній сфері. Нагадаємо, що на 11 грудня 2016 року Центральна виборча комісія призначила вибори місцевої ради та голови у 41 об’єднаній територіальній громаді Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської областей. З них 3 є міськими, 13 – селищними, 25 – сільськими громадами. Проведення цих виборів є заключним етапом об’єднання територіальних громад і набуття повноважень новими органами самоврядування.  
Політика ОПОРА: Порушення на місцевих виборах були, але не масові На місцевих виборах в 41 об’єднаній територіальній громаді в 13 областях спостерігачі зафіксували низку порушень виборчого права, однак вони не були масовими. Про це на прес-конференції 12 грудня за підсумками спостереження за днем ​​голосування 11 грудня заявила координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент АСН. «Результати спостереження виявили низку суттєвих порушень виборчого законодавства під час проведення голосування та підрахунку голосів на виборчих дільницях, що потребує дієвої реакції з боку правоохоронних органів... Випадки недотримання вимог законодавства під час проведення голосування та підрахунку голосів не мали системного характеру і, здебільшого, не були пов’язані із намірами незаконно вплинути на результати голосування виборців», - заявила вона. Зокрема, представниками ОПОРИ безпосередньо на виборчих дільницях було «складено 15 актів про виявлення порушення Закону України «Про місцеві вибори», подано відповідні скарги до виборчих комісій та 7 заяв до правоохоронних органів», - підкреслила вона. Найпоширенішими проблемами у забезпеченні законності та належної організації голосування стало недотримання частиною членів ДВК порядку видачі виборчих бюлетенів, порушення вимог законодавства щодо приміщень для голосування та їх обладнання належною кількістю виборчих скриньок та кабін для таємного голосування, розміщення або розповсюдження агітаційних матеріалів безпосередньо в день голосування, присутність сторонніх осіб на виборчих дільницях. У поодиноких випадках члени виборчих комісій порушували права офіційних спостерігачів, створюючи для них проблеми із вільним доступом на підготовчі засідання ДВК або у приміщення для голосування. Під час голосування 11 грудня було виявлено спроби членів ДВК видавати бюлетені виборцям без надання останніми документа, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах. Члени ДВК, як правило, припиняли незаконну практику видачі виборчих бюлетенів після зауважень спостерігачів. Натомість у окремих випадках виборчі комісії ігнорували законні вимоги спостерігачів припинити порушення законодавства про місцеві вибори. Наприклад, на виборчій дільниці №480198 Олександрівської селищної об’єднаної територіальної громади (Вознесенський район Миколаївської області) голова та член ДВК продовжували надавати можливість проголосувати тим виборцям, які не пред’являли передбачених законодавством документів. Офіційні спостерігачі ОПОРИ зверталися до поліції та складали акти про виявлення порушень законодавства із метою припинення незаконної видачі бюлетенів. Необхідність посилення зусиль із належного навчання членів виборчих комісій засвідчує документально оформлене рішення ДВК дільниці № 050346 Дашівської селищної громади (Вінницька область) видавати бюлетені виборців без надання паспорта громадянина України. Слід зазначити, що спроби отримання чи видачі бюлетенів без надання виборцем документів також тісно пов’язані із незаконними намаганнями громадян проголосувати замість своїх родичів, що є кримінальним правопорушенням. Так, у Лосинівській територіальній громаді (Чернігівська обл.), на виборчій дільниці №74458, спостерігачі запобігли незаконному голосуванню виборця, який отримав від членів ДВК бюлетені замість іншого виборця, який є його родичем. Недоліки у адмініструванні виборів у низці випадків призвели до порушення виборчих прав кандидатів та виборців. Зокрема, вже під час голосування було виявлено відсутність одного з офіційно зареєстрованих кандидатів у депутати Лосинівської селищної ради (Чернігівська обл.) у тексті виборчого бюлетеня. Натомість на виборах до Роганської об’єднаної територіальної громади Харківської області бюлетені, призначені для голосування за кандидатів виборчого округу № 4, були доставлені лише на одну з двох дільниць відповідного округу. Під час голосування на перших місцевих виборах 11 грудня 2016 року спостерігачам ОПОРИ перешкоджали вести законне спостереження за перебігом підготовчих засідань деяких ДВК (Борщівська міська об’єднана територіальна громада, Борщівський р-н, Тернопільська обл., ДВК № 610061; Хрестівська об’єднана територіальна громада, с. Хрестівка, Чаплинський р-н, Херсонська обл., ДВК № 650555). ОПОРА звернулася до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності членів ДВК, які перешкоджали діяльності офіційних спостерігачів. Відповідно до статті 157 Кримінального кодексу України дії членів ДВК мають ознаки кримінального правопорушення. ОПОРА звернулася до правоохоронних органів у зв’язку із використанням одним із спостерігачів від кандидата списків виборців непередбаченого законодавством зразка, в яких він робив позначки про виборців, що взяли участь у голосуванні та уточнював у членів ДВК прізвище та ім'я відповідних громадян (Литовезька сільська об’єднана територіальна громада, Волинська обл., ВД № 070174). Оперативна група поліції прибула на місце події і провела опитування спостерігача, який здійснював фіксацію участі виборців у голосуванні, та свідків події.  
Політика Український посол у Польщі назвав антиукраїнські гасла на марші в Перемишлі провокацією Посол України в Польщі Андрій Дещиця допустив, що інцидент з антиукраїнськими випадами на марші правих організацій в польському місті Перемишль був провокацією. «На відео був заклик однієї людини. І далі розголосу не було. А ми самі поширюємо цю інформацію, можливо, це була якась провокація, надаючи цій провокації ще більшого розголосу», - заявив він в ефірі телеканалу «112 Україна». За словами посла, українська сторона робитиме акцент на тому, щоб знайти винного в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. «Ми звернулися в МЗС Польщі, в центральні органи влади, місцеві органи влади з вимогою провести розслідування цього інциденту і знайти винних, і в майбутньому не допустити подібного роду дій і заходів. Зараз такої відповіді (від польського МЗС) ще немає», - додав Дещиця. Нагадаємо, що в польському Перемишлі на марші націоналістів, який проходив у суботу, 10 грудня, біля будівлі Українського народного центру учасники кричали: «Смерть українцям».
Суспільство оформление ленты  Харківські студенти бійцям АТО: «Ви всі помрете. Слава Новоросії» Хлопця і дівчину, які написали лист з побажанням смерті військовим України, відрахують з училища. Волонтери, які працюють в Харківському госпіталі, повідомили в соціальних мережах про шокуючий подарунок, який бійці АТО отримали від студентів училища №25. В одній з листівок був тест такого змісту: «Дорогі воїни АТО, все одно ви всі помрете. Радує тільки, що перед смертю ви зрозумієте, які ви л*хи, що поперлися туди. Слава «Новоросії» і героям «Харківської народної республіки». Незабаром начальник прес-центру обласного управління СБУ Владислав Абдула заявив, що Служба безпеки провела перевірку за фактом написання таких листів. Творцями «посилки» виявилися хлопець і дівчина 16 і 15 років, учні «Харківського вищого професійного училища будівництва». Мотивом юнака стала особиста неприязнь до одного з добровольчих батальйонів. «У 2016 році у нього стався конфлікт з представниками добробата на грунті футболу. Він сказав, що лист адресувався тільки представникам зазначеного батальйону, а не воїнам ЗСУ», - сказав Абдула. Мотиви дій дівчини встановлюються. Парочку збираються відрахувати з навчального закладу. Як повідомили в SQ, наказ про відрахування буде датований сьогоднішнім числом.
За кордоном Євросоюз і Куба вперше підписали угоду про нормалізацію відносин Європейський Союз і Куба вперше в історії підписали угоду про політичний діалог та співробітництво, який в подальшому повинен створити рамки для розвитку двосторонніх відносин, передає DW. Відзначається, що офіційне підписання договору між верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні і міністром закордонних справ Куби Бруно Родрігесом Паррілья відбулося в Брюсселі в понеділок, 12 грудня. На думку європейської сторони, двосторонній договір покликаний сприяти економічній і соціальній модернізації Куби. Угода остаточно набуде чинності після ратифікації кожною країною Євросоюзу, а також після схвалення Європейським парламентом та урядами країн ЄС. Переговори щодо підписання угоди ЄС - Куба складалися з семи раундів і тривали два роки - з квітня 2014 року по березень 2016 року.
За кордоном Грибаускайте: Литва намагається допомогти Україні в отриманні безвізу з ЄС Президент Литви Даля Грибаускайте розраховує, що українці в 2017 році зможуть їздити в країни Євросоюзу без віз. «Ми намагаємося допомогти Україні в пошуку рішення для отримання безвізового режиму. Я сподіваюся, що таке рішення буде імплементовано в 2017 році і громадяни України зможуть їздити в Європу вільно», - заявила вона під час спільного брифінгу з українським президентом Петром Порошенком у Києві 12 грудня. Президент України повідомив, що це питання буде обговорюватися на зустрічі на засіданні Європейської Ради 15 грудня. «Ви знаєте, що було досягнуто компромісу між ЄК, країнами-членами і Європарламентом з приводу механізму призупинення візового режиму, що відкриває «зелене світло». Ми цього чекали довго, і нарешті є «зелене світло» для надання безвізового режиму Україні», - заявив Порошенко.
Політика Сестра Савченко відреагувала на таємні переговори Надії з ватажками «Д/ЛНР» Сестра народного депутата України Надії Савченко Віра прокоментувала таємну зустріч Надії Савченко з ватажками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» 7 грудня в Мінську. «Реакцію суспільства робите ви (ЗМІ). Ви зробили з Наді перевертня. Але як тільки Надя вийшла з полону, її завданням було витягнути з полону всіх інших. Вона говорила про те, що треба домагатися, щоб наші хлопці були на волі», - сказала вона в коментарі «Обозревателю». При цьому Віра Савченко підкреслила, що в другій половині дня буде офіційна заява Надії щодо переговорів з терористами. За її словами, всі дії нардепа узгоджені з «українськими службами», зокрема зі Службою безпеки України. «Наша СБУ завжди в курсі, і вони працюють», - запевнила вона. «Думаю, суспільство заткнеться. У кожного своя робота. Все», - заявила Віра Савченко. Нагадаємо, що 7 грудня, за даними Liga.net, Надія Савченко їздила в Мінськ і зустрічалася з ватажками «ДНР» і «ЛНР» - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьких. За даними джерел агентства, зустріч Савченко з ватажками терористів була організована Федеральною службою безпеки Росії за підтримки посольства РФ в Мінську. Основна мета візиту Савченко - змусити українську владу піти на прямі переговори з бойовиками.
Економіка Експерт: Резервів для стабільності гривні в 2017 році недостатньо Резервів для стабільності гривні в 2017 році - недостатньо. Про це на прес-конференції 12 грудня заявив екс-заступник голови НБУ Сергій Яременко, передає кореспондент АСН. «Національну еліту привчали до того, що думати, куди нам іти і як розвивати економіку, не потрібно. За нас це зробить іноземний капітал. Ця «страусина позиція» і призвела до деіндустріалізації, перетворення економіки на аграрний придаток, що ми спостерігаємо останні 25 років», - сказав він. Останній транш МВФ, який не отримала Україна, не має критичного значення. Золотовалютних запасів у розмірі 15 млрд $, які є, на наступне півріччя вистачає для покриття зовнішніх зобов'язань. Інше питання: чи вистачить в уряду грошей, щоб купити валюту у НБУ за курсом 27 грн? «МВФ має лаг для очікування. Резервів для покриття зовнішніх зобов'язань на 6 місяців достатньо. Але для стабільності курсу цих резервів недостатньо. Для стабільної політики необхідно як мінімум 30 млрд $... Тому НБУ буде змушений вилучати валюту з ринку і далі девальвувати національну валюту. Але це буде мати довгострокові негативні наслідки», - вважає він. В першу чергу, зі слів економіста, це призведе до ще більшої інфляції. «Але підвищувати ціни вже нікуди. Купівельна спроможність і так гранично низька. У цій ситуації підвищення тарифів також було непродуманим рішенням нашого уряду», - додав він.
Події Депутат побився зі співробітником СБУ при виконанні - Гітлянська Під час процесуальних дій у понеділок, 12 грудня, народний депутат України напав на співробітника Служби безпеки України, потерпілий госпіталізований з черепно-мозковою травмою. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. «Сьогодні стався ганебний для демократичної країни випадок. Народний обранець дозволив собі завдати тяжких ушкоджень працывнику СБ України під час виконання ним службових обов'язків», - повідомляли вона. За її словами, Національна поліція проведе розслідування за фактом нападу, а також щодо залучення депутатом кількох десятків «тітушок» для опору процесуальним діям. У свою чергу, додала Гітлянська, СБУ буде тримати на контролі розслідування інциденту. «Ми будемо жорстко реагувати на силовий тиск. Ніхто не може, навіть прикриваючись депутатським мандатом, безкарно здійснювати напади на наших співробітників», - підкреслила спікер служби.
Економіка «Мінімалка» у 3200 грн заблокує транш МВФ, спровокує інфляцію та перехід бізнесу «у тінь» - економіст Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн заблокує транш МВФ, спровокує інфляцію та перехід бізнесу «у тінь». Про це на прес-конференції 12 грудня заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак, передає кореспондент АСН.  «Україна не отримала наступний транш МВФ саме через той великий «сюрприз» у вигляді 3200 грн у вигляді мінімальної зарплатні з 1 січня 2017 року від уряду Гройсмана. Чому сюрприз? Бо у першому читанні бюджету, який був проголосований, ми не бачили цієї цифри. Цей сюрприз, зрозуміло, насторожив МВФ, який буде чекати на прийняття бюджету в цілому. Бо для МВФ дуже важлива збалансованість бюджету, по-перше, джерел наповнення бюджету для виконання цієї ініціативи у 3200 грн. Для МВФ принципово важливо, щоб дефіцит не перевищував 3%. Тому поки не побачимо остаточного варіанту бюджету, ми не побачимо та не почуємо точно щодо співпраці з МВФ», - заявив він.  Україні необхідно орієнтуватися не стільки на транші МВФ як єдине рятівне коло, а на розвиток економіки. Проблемою, на думку експерта, є те, звідки будуть забезпечені виплати? Які джерела для забезпечення виплат у розмірі 3200 грн? «Підвищення мінімальної зарплати в 2 рази можна здійснити з трьох джерел. Перше - це інфляційний ефект, для чого буде здійснюватися подальша штучна девальвація гривні до показника 27,2, який анонсований і в бюджетній резолюції, і в проекті бюджету на наступний рік, а девальвація тягне за собою підвищення інфляції. Друге джерело – це скорочення працівників в усіх сферах: медицини, освіти, науки, спорту і переведення на лише частину ставки, але з тим же навантаженням. Третє - за рахунок збільшення державного боргу - внутрішнього і зовнішнього. Тому таке різке підвищення соціальних платежів провокує стрибок інфляції як мінімум і ставить під ризик виконання бюджету у витратній частині і тих статей, які не є соціальними, це так звані статті розвитку, будівництва, ремонту тощо. Єдине не інфляційне джерело, яке існує, це ріст економіки. А цього року він буде між 0 і 1%, наступного року прогнозується на рівні 3%, а мінімальна зарплата піднялася аж у два рази. Якщо підвищення соціальних платежів відбувається поступово, то тоді вплив на інфляцію мінімальний, а коли так різко, то наслідки будуть негативні», - пояснив він.  Тому, за оцінкою економіста, не можна в економіці так різко піднімати соціальні виплати. «В результаті інфляція, яка може перевищити 8%, відбудеться збільшення державного боргу. Бізнес, викручуючись з цієї ситуації, можливо, буде працівників переводити на півставки, з'явиться дуже багато нелегальних працівників. Отже, такого швидкого підняття мінімальної зарплати приватний сектор економіки не потягне, тому підприємці шукатимуть методи, як обходити цю норму», - прогнозує він. 
Суспільство Плотницкий повідомив, що зустріч з Савченко була в рамках «Мінська» Ватажок терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницький підтвердив, що він разом із ватажком терористів «ДНР» зустрічався з українським народним депутатом Надією Савченко. Про це Плотницький повідомив сьогодні, 12 грудня, передає «РИА Новости». За словами Ігоря Плотницького, з Надією Савченко вони обговорювали тему обміну полонених. «Нещодавно я з Олександром Захарченком зустрічався з депутатом України Надією Савченко. Це треба сприймати правильно, потрібно розуміти, що весь процес йде в рамках мінських домовленостей», - сказав Плотницький. «Головною темою розмов був обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», тобто безвісти зниклих, і ті питання, які пов'язані з цією темою», - говорить він. Нагадаємо, в «Батьківщині» заявили, що Савченко не координує з ними свої дії.
Економіка СБУ викрила розкрадання мільйонів у Службі автодору Хмельницької області, яке контролював нардеп Працівники Служби безпеки України викрили багатомільйонне розкрадання бюджетних грошей чиновниками Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, яке здійснювалося під патронатом народного депутата України. Як повідомили в прес-центрі СБУ, протягом 2015-2016 років «автомобільні» чиновники уклали низку договорів на поточний ремонт доріг з двома комерційними структурами, які належать одному з народних депутатів. За даними служби, з депутатом чиновники Служби автомобільних доріг узгоджували об'єкти ремонту і вартість робіт. Збиток, якого завдали державі посадові особи хмельницької Служби автомобільних доріг, оцінений в десятки мільйонів гривень. «У 2015 році одна з комерційних структур отримала замовлення на ремонт доріг державного значення на 17,2 мільйона гривень, в поточному - інша фірма вже «освоїла» 75,5 мільйона, до кінця року планувалося перерахувати ще майже 34,4 мільйона гривень», - заявили в СБУ. За даними слідства, під час ремонту доріг підрядники використовували меншу кількість матеріалів, ніж необхідно, а чиновники Служби автомобільних доріг взяли акти виконаних робіт з неправдивими даними про вартість послуг. Крім того, під час передвиборної кампанії депутат для підняття свого рейтингу відремонтував за 3,5 мільйона гривень держкоштів автомобільну дорогу місцевого значення. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Працівники СБУ проводять обшуки в Службі автомобільних доріг, комерційних структурах і за місцем проживання фігурантів справи. Власники фірми викликали 40 охоронців для чинення опору оперативникам СБУ.
За кордоном У Кремлі відреагували на пропозицію ввести війська в Сирію Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про необхідність використання в Сирії російських наземних збройних сил через ситуацію в Пальмірі треба переадресувати Міністерству оборони РФ, повідомляє Інтерфакс. «Всі тактичні питання все-таки потрібно адресувати колегам в Міністерство оборони», - заявив він, відповідаючи на відповідне запитання журналістів. Водночас голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що про участь російських військ у наземній операції в Сирії не йдеться, тільки ВКС Росії надають підтримку діям урядових військ. «Наше завдання - не вести наземну операцію на території Сирії, а надати підтримку за допомогою ВКС спільно з сирійською армією в боротьбі з терористами. Ми в цьому зацікавлені, і, підтримуючи сирійський народ і борючись з терористами там, ми забезпечимо безпеку своєї країни», - пояснила Матвієнко.
Політика Обстріли Станиці Луганської свідчать про небажання бойовиків «ЛНР» відводити війська - ТКГ У понеділок, 12 грудня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого сторони обговорили питання порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «В ході скайп-зустрічі зафіксована позиція української сторони щодо обстрілів Станиці Луганської з боку представників ОРЛО, які велися 9 і 10 грудня 2016 року. Ці обстріли є свідченням небажання з боку ОРЛО виконувати взяті на себе зобов'язання з розведення сил і засобів на цій ділянці», - заявила вона. За словами Оліфер, під час засідання українська сторона акцентувала увагу на збільшенні кількості обстрілів з боку бойовиків «Д/ЛНР», зокрема по Широкиному, Авдіївці, Красногорівці, Станиці Луганській. Ці випадки порушення режиму тиші підтверджує і СММ ОБСЄ, додала вона. Крім того, під час скайп-зустрічі сторони акцентували увагу на збройних провокаціях на території Куйбишевського району Донецька в ніч з 7 на 8 грудня з метою відволікання уваги від обстрілів по н.п. Водяне, що також було відзначено СММ ОБСЄ. Також ТКГ в черговий раз закликала представників ОРЛО розблокувати роботу КПВВ в Золотому.
За кордоном Мінекономрозвитку Росії підтримує заборону грошових переказів в Україну - ЗМІ Міністерство економічного розвитку Російської Федерації підтримує законопроект, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в фінансово-економічному блоці російського уряду. За словами джерела, відповідна позиція викладена в листі заступника міністра економічного розвитку Миколи Подгузова в Мінфін РФ. Нагадаємо, в листопаді в невизнану Україною  Державну думу РФ внесли законопроект, який може обмежити перекази через іноземні платіжні системи з території Росії на територію України. Зокрема, документ встановлює заборону на транскордонні перекази без відкриття банківського рахунку поза рамками платіжних систем з метою забезпечення прав і законних інтересів учасників цих правовідносин на території РФ.
Економіка У фонді Блейзера розповіли, чому безробіття виросте до 17% Підвищення «мінімалки» до 3200 грн може спровокувати зростання безробіття до 16-17%. Таку думку в коментарі АСН висловив виконавчий директор міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко. «Реакція ринку буде абсолютно різною. Якщо базуватися на розрахунках, які були зроблені МВФ, я розумію, що подібний стрибок мінімальної заробітної плати може призвести до зростання безробіття на 5%. Тобто замість поточного рівня 11-12% рівень безробіття може сягнути 16-17%. І це вкрай негативний наслідок», - сказав експерт. Тим часом він пояснив мотивації уряду для такого кроку. «Мотивацій уряду (для підвищення мінімальної зарплати) було кілька. Перша мотивація полягала в тому, що це зазвичай такий лівий ухил, який робиться в політиці напередодні політичної нестабільності. Це був один мотиватор для уряду. Щоб у разі розпуску Верховної Ради мати якісь потенційно додаткові голоси», - сказав він. Другою мотивацією, на думку експерта, був той факт, «що країна перебуває в дивній ситуації - вартість мінімального споживчого кошика». І цей дисбаланс треба було якось вирівняти. «При цьому мінімальна заробітна плата в рази менша. Абсолютно очевидно, що це ненормально, тому треба було піднімати заробітну плату», - сказав Устенко. «Третій мотиватор - спробувати за рахунок збільшення мінімальної зарплати подивитися, як поведе себе тіньовий сектор економіки. І, я так розумію, в логіці уряду зменшення тіні могло б статися за рахунок збільшення «мінімалки». Наступний мотиватор - спробувати зібрати додаткові гроші до державного бюджету на тлі того, що приватний сектор, вийшовши з тіні, почне більше платити грошей до державного бюджету», - зазначив експерт.
Політика У БПП не знають, скільки на місцевих виборах прийшло не зі старої влади У БПП не знають, скільки на місцевих виборах в 41 територіальній громаді, що пройшли 11 грудня  у 13 областях України, прийшло нових людей, а скільки - кон’юнктурників, що міняють партквитки залежно від того, яка нині влада у Києві. На прес-конференції нардеп від БПП Максим Саврасов похвалився високим результатом партії на місцевих виборах 11 грудня, передає кореспондент АСН. Проте, коментуючи заяву ОПОРИ, що більшість переможців і раніше були при владі, зазначив, що в партії не вели статистики, скільки до влади прийшло людей, які раніше не представляли у владі інші політичні сили чи взагалі не мали стосунку до влади як такої і політичних партій також. Однак присутній на прес-конференції політолог Сергій Таран пообіцяв, що таку статистику оприлюднять після чергової місцевої кампанії 18 грудня. Нагадаємо, що на 11 грудня 2016 року Центральна виборча комісія призначила вибори місцевих рад та голів у 41 об’єднаній територіальній громаді Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської областей. З них 3 є міськими, 13 – селищними, 25 – сільськими громадами. Проведення цих виборів є заключним етапом об’єднання територіальних громад і набуття повноважень новими органами самоврядування.
Події У Києві жінка з ножем напав на двох п'яних «конкуренток» через ревнощі Працівники поліції затримали жительку Києва, яка через ревнощі ножем поранила двох опоненток. Про це інформує прес-служба столичної поліції, пише УНН. Інцидент стався в Деснянському районі Києва. У поліцію надійшло повідомлення, що в під'їзді багатоповерхового житлового будинку на просп. Маяковського лежить жінка в крові. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила 38-річну потерпілу з ножовими пораненнями лівої руки і живота. Оперативники біля місця скоєння злочину затримали 43-річну мешканку столиці, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності. Як вдалося встановити, вона побачила в ліжку двох незнайомих жінок у стані алкогольного сп'яніння, приревнувала чоловіка і попросила гостей піти з дому. Коли ж ті відмовилися, жінка схопила зі столу ніж і завдала поранень опоненткам. Після нападу ревнивиця кинула ніж на ліжко і втекла. Поліція почала кримінальну справу за ст.121 ч.1 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) УК України.
За кордоном Нідерланди підготували нові пропозиції щодо асоціації Україна - ЄС - Reuters Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте проситиме лідерів Європейського Союзу на саміті 15 грудня виключити фінансові гарантії і гарантії безпеки Україні, повідомляє агентство Reuters з посиланням на наявний в його розпорядженні проект документа. За даними агентства, Нідерланди також зажадають від лідерів ЄС визнати, що Угода про асоціацію між ЄС і Україною не буде надавати українцям право жити і працювати в ЄС. «У документі зазначається, що громадянам України не надається «право жити і вільно працювати» в ЄС. Також угода «не вимагає додаткової фінансової підтримки» України з боку ЄС », - зазначає Reuters. У проекті документа також ідеться, що боротьба з корупцією в Україні є ключовим фактором для подальшого налагодження більш тісних відносин між Києвом і Брюсселем. «Ставки високі. Зрештою, якщо Угоду про асоціацію не буде ратифіковано Нідерландами, це буде поразкою України, ЄС і перемогою Росії», - сказав агентству високопоставлений дипломат.
За кордоном Співробітниця МВС Бельгії знімалася для порнографічних публікацій на робочому місці Бельгійське МВС відсторонило від роботи співробітницю, яка позувала для фотографій порнографічного характеру в офісі і ліфті однієї з дирекцій міністерства. Про це повідомляє офіційний представник відомства газеті Het Laatste Nieuws. Колеги побачили співробітницю в репортажі французьких ЗМІ про чоловіків і жінок, які пропонують сексуальні послуги. Після додаткових пошуків у Мережі вони виявили, що жінка знялася для кількох відвертих кадрів в адміністративній будівлі МВС Бельгії на бульварі Ватерлоо в Брюсселі. Керівництво вирішило відсторонити співробітницю від роботи. Вона була позбавлена ​​пропуску на прохід до будівлі МВС і службового портативного комп'ютера. Видання зазначає, що відсторонення є тимчасовим до висновків розслідування, тому жінка поки продовжує отримувати зарплату в МВС Бельгії.
Економіка Після підвищення мінімалки бізнес заплатить на 28 млрд грн більше ПДВ та ЄСВ Через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн бізнесу доведеться заплатити на 28 млрд грн більше податку на додану вартість (ПДВ) та єдиного соціального внеску (ЄСВ). Таку думку в коментарі АСН висловив колишній міністр економіки України Віктор Суслов. «Для тих людей, кому бізнес може підвищити зарплати, це плюс. Але чи зможе бізнес підвищити зарплати? Невідомо. Тому що разом з підвищенням заробітної плати доведеться заплатити більше ПДВ та єдиного соціального внеску. Тому сумарно 28 млрд грн бізнес повинен буде заплатити додатково», - сказав експерт. Також, за його словами, ще 10 млрд грн - інші платежі, пов'язані з підвищенням мінімальної заробітної плати. «Але 28 млрд грн, звичайно, можуть заплатити не всі. Тим більше що уряд вважає, що бізнес може заплатити за рахунок легалізації зарплат. Не впевнений, що це так. Це питання урядом глибоко не вивчалося... і було ухвалене з політичних мотивів», - пояснив колишній міністр економіки. Суслов підкреслив, що консультації показують, що багато представників бізнесу не зможуть заплатити більше податків і платити підвищену зарплату. «Тоді вони будуть рухатися шляхом скорочення чисельності зайнятих на виробництві. Тобто люди замість підвищення заробітної плати можуть отримати безробіття», - зазначив експерт. Також підвищення мінімалки може поставити під загрозу співпрацю України з міжнародними фінансовими інституціями, висловив думку виконавчий директор міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко. «Додатковим негативним наслідком від збільшення мінімальної заробітної плати може бути зростання дефіциту державного бюджету, якщо не спрацює та логіка, яка була в уряду, то може рости дефіцит держбюджету. А основне, що потрібно від бюджету на наступний рік, - звести його з дефіцитом 3% ВВП. А тут є істотні ризики. Це вкрай небезпечно, бо поставить під загрозу співпрацю України з міжнародними фінансовими інституціями», - сказав він. За його словами, може бути дуже багато питань щодо забезпечення фінансової стабільності. Експерт підкреслив, що фактори ризику необхідно враховувати. Також він підтверджує, що буде завдано істотного удару по приватному сектору, зокрема - малому бізнесу.
Політика Онищенко-втікач знайшовся в Німеччині - ЗМІ Народний депутат України Олександр Онищенко, який ховається від українського правосуддя, незважаючи на ордер на арешт, зараз перебуває в Німеччині, повідомили DW представник його захисту. За інформацією видання, на розгляді Федерального відомства юстиції та Міністерства закордонних справ ФРН знаходиться клопотання адвокатів Онищенка про скасування ордера на арешт. Видання відзначає, що в Німеччині на фірми Онищенка оформлений великий особняк, при якому діє центр підготовки вершників. «Протягом багатьох років Онищенко вкладав в німецький особняк і сучасну стайню при ньому мільйони євро. Кошти надходили від низки юридичних осіб у різних юрисдикціях - маєтком і кінним центром розпоряджається німецька фірма, яка перебуває у власності кіпрської компанії Ostexpert Limited. Відповідно до виписки з реєстру компаній, ця ж кіпрська компанія володіє українською компанією «Пласт», яка займалася видобутком газу на ряді родовищ в Україні», - пише видання. Раніше в Нацполіції України повідомили, що рішення про оголошення в міжнародний розшук Олександра Онищенка Інтерпол прийме в кінці січня 2017 року.
Політика У ГПУ допустили, що Янукович погасив свою судимість Голова департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Юрій Горбатюк допустив, що підозрюваний у державній зраді екс-президент Віктор Янукович на момент відеодопиту дійсно міг не мати судимості, про що заявив у залі суду, повідомляє Lb.ua. «Тут є юридичний нюанс. З плином часу - за законом - судимість, в залежності від тяжкості злочинів, які були скоєні, погашається. І після того, як вона погашена, він має повне право заявляти, що не судимий. Ось якби його запитали, притягувався він до кримінальної відповідальності, тоді б його відповідь була однозначно неправдою. Якщо його судимість на той час погашена, він мав право таке заявляти», - зазначив Горбатюк. Разом з тим, за його словами, залучити Януковича за дачу неправдивих свідчень не вийде з огляду на те, що він є підозрюваним.
Економіка Євросоюз виділив 4 млн євро на допомогу Донбасу Європейська комісія виділила 4 млн євро додаткової негайної допомоги, реагуючи на термінові гуманітарні потреби на сході України. Про це повідомили в представництві Європейського Союзу в Україні. «Гуманітарні аспекти кризи на сході України залишаються пріоритетним питанням нашої програми дій. Ці додаткові кошти допоможуть тисячам людей, які потребують термінової допомоги, гідно прожити найхолодніші місяці року», - заявив єврокомісар з гуманітарної допомоги та реагування на кризові ситуації Христос Стіліанідес. Виділені гроші будуть спрямовані на придбання найбільш незахищеним та найбільш постраждалим від конфлікту на Донбасі людям продуктів харчування, води, вугілля для опалення. З урахуванням нової допомоги загальний обсяг гуманітарної допомоги, яку Євросоюз надав у 2016 році Україні, становить 26,4 млн євро.
За кордоном Стали відомі номінанти на премію «Золотий глобус» Голлівудська асоціація іноземної преси оголосила номінантів на премію «Золотий глобус- 2017», повідомляє Інтерфакс. Лідером за номінаціями став фільм «Ла-Ла Ленд», який претендує на перемогу в семи категоріях, включно з номінацією «Краща комедія або мюзикл». Його суперниками будуть кінокартини «Жінки ХХ століття», «Дедпулу», «Флоренс Фостер Дженкінс» і «Сінг Стріт». У шести категоріях представлений фільм «Місячне сяйво», який претендує на головну нагороду в категорії «Краща драма». Також на нагороду претендують «За всяку ціну», «Лев», «З міркувань совісті» і «Манчестер біля моря». У номінації «Кращий драматичний серіал» представлені «Гра престолів», «Корона», «Це ми», «Світ Дикого Заходу» і «Дуже дивні справи». Також за «Золотий глобус» поборються такі комедійні серіали: «Віце-президент», «Атланта», «Очевидне», «Моцарт в джунглях» і «Чорнуватий». З повним переліком номінантів можна ознайомитися на сайті кінопремії.
Політика Савченко підтвердила СБУ, що зустрічалася в Мінську з ватажками «Д/ЛНР» У Службі безпеки України заявили, що народний депутат України Надія Савченко підтвердила слідчим СБУ факт зустрічі в Мінську з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Про це в коментарі агентству Інтерфакс-Україна заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук. «Вона підтвердила факт поїздки до Мінська і зустрічі з лідерами терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР», - сказав він. Нагадаємо, що 7 грудня, за даними Liga.net, Надія Савченко їздила в Мінськ і зустрічалася з ватажками «ДНР» і «ЛНР» - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. За даними джерел агентства, зустріч Савченко з ватажками терористів була організована Федеральною службою безпеки Росії за підтримки посольства РФ в Мінську. Основна мета візиту Савченко - змусити українську владу піти на прямі переговори з бойовиками.
Події У Києві в озері «Позняки» виявили тіло чоловіка Рятувальники знайшли тіло чоловіка, який провалився під лід на озері «Позняки» в Києві. Про це інформує прес-служба ДСНС по столиці, пише УНН. У суботу, 10 грудня, о 21:50 до рятувальників надійшло повідомлення, що в парку на вулиці Драгоманова, 31б, на озері «Позняки» за 50 метрів від берега під лід провалився чоловік. Після прибуття рятувальників, за інформацією свідків, чоловік потонув. Командир відділення, в шансі на порятунок, за допомогою рятувального кола, рятувальної мотузки і особового складу вирішив дістатися до місця провалу чоловіка, але за декілька метрів від берега берега сам провалився під лід і особовим складом був доставлений на берег. Незабаром водолази перевірили місце ймовірного перебування людини, але це результатів не дало. Напередодні, 11 грудня, о 8:34 водолази продовжили пошукові роботи і на відстані 50 м від берега на глибині шести метрів знайшли тіло чоловіка.
Суспільство Міноборони закупило в країнах Європи нові станції радіоелектронної боротьби Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що відомство закупило в Європі станції радіоелектронної боротьби, до кінця року вони будуть в країні, передає Інтерфакс-Україну. «Ми закупили, я б не хотів говорити кількість, станції радіоелектронної боротьби в європейських країнах, і до кінця року вони будуть поставлені в Україну», - заявив міністр. За словами Полторака, розробка українських засобів радіоелектронної боротьби вже завершена і перші системи поставлені на озброєння. «Українські (станції радіоелектронної боротьби) деякі вже поставлені, деякі зараз перебувають на останньому етапі іспитів - проходять державні випробування», - сказав він. Міністр пояснив, що Росія постійно експериментує і випробовує вітчизняні системи розвідки і радіоелектронної боротьби, однак після отримання європейських станцій і нових вітчизняних розробок «бойовий потенціал в питаннях, пов'язаних з радіоелектронною боротьбою, буде підвищено».
Суспільство Українські прикордонники ліквідували 11 каналів торгівлі людьми в 2016 році Співробітники Державної прикордонної служби України протягом року припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми. Про це інформує прес-служба відомства. Від початку 2016 року був припинено функціонування 11 каналів торгівлі людьми, а також діяльність шести розкритих злочинних груп у складі 12 осіб. Всього в результаті проведених заходів було попереджено вивезення за кордон майже трьох десятків потенційних жертв, а також незаконне вивезення за кордон 82 дітей. Крім цього, за даними прикордонників, розпочато 19 кримінальних справ за статтею 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини). Серед видів торгівлі людьми найпоширенішою залишається сексуальна експлуатація. Для цього українок переважно намагалися доставити в Росію, Туреччину, Китай або ОАЕ.
Політика Меркель пообіцяла сприяти якнайшвидшому скасуванню віз для українців Канцлер Німеччини Ангела Меркель запевнила, що сприятиме якнайшвидшому завершенню процедури скасування візових вимог для громадян України. Про це вона заявила в телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба глави Української держави. «Ангела Меркель запевнила, що сприятиме якнайшвидшому завершенню процедури надання українцям безвізового режиму, а також знаходженню компромісу для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - йдеться в повідомленні. Крім того, Порошенко і Меркель обговорили безперервні обстріли з боку проросійських бойовиків на Донбасі. Президент також наголосив на неприпустимості блокування Росією процесу звільнення українських заручників. Також Порошенко висловив надію, що рішення про чергове продовження санкцій ЄС проти Росії буде прийнято найближчим часом.
Політика Як руками Савченко Росія міняє "нормандський формат" щодо Донбасу Народного депутата Надію Савченко Росія використовує для зміни "нормандського формату" переговорів щодо Донбасу. Про це в інтерв'ю АСН заявив політолог Вадим Карасьов. "Савченко показує "самодіяльний формат" на переговорах у Мінську. Треба розуміти, що на цій зустрічі вона представляла саме себе, а не Україну. Чому? По-перше, її ніхто не уповноважував. По-друге, ніхто не давав їй відповідних директив, які завжди даються з боку МЗС в рамках подібних переговорів. Тому Савченко або зробила помилку і дурість, пішовши на переговори з Захарченком та Плотницьким. або її "у чорну" використовують у своїх інтересах, щоб примусити українську владу для участі в переговорах з Плотницьким і Захарченком", - сказав він. Карасьов підкреслив, що за цю "легалізацію переговорів із Захарченком та Плотницьким давно виступає Росія, цього давно вимагає РФ". Політолог нагадав, що Росія давно проштовхує ідею, щоб переговори йшли не по лінії "нормандського формату", а по лінії Україна і самопроголошені "ДНР-ЛНР". "У цьому весь сенс цієї гри за участю Савченко, щоб Плотницького і Захарченка завести безпосередньо в ці переговори. Все інше - це шум напередодні новорічних свят". Нагадаємо, що сьогодні народний депутат партії  "Батьківщина" Надія Савченко заявила про проведення в Мінську зустрічі в тристоронньому форматі за участю представників Російської Федерації, а також ватажків "ДНР" та "ЛНР" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького. "Що стосується зустрічі в Мінську. Так, відбулася зустріч у Мінському форматі, тристоронньому, в присутності російської сторони і з присутністю Захарченка та Плотницького від "ДНР" та "ЛНР". Зустріч була спрямована на те, щоб посилити "мінський формат" і зробити його більш дієвим найближчим часом", - сказала вона журналістам у понеділок увечері в Києві.
За кордоном Вчені США стривожені стрімким зростанням кількості метану в атмосфері Землі Вчені Стенфордського університету дійшли висновку, що концентрація метану в атмосфері Землі після відносного затишшя на початку 2000-х років стрімко підвищується, приводячи до пошкодження озонового шару. Як повідомляє Русская служба Би-би-си, основна частина метану проводиться великою рогатою худобою. У фермерському господарстві основними джерелами газу є корови і рисові поля. «Вуглекислий газ залишається основним фактором, і на те є причини. Однак якщо ми будемо ігнорувати метан, ми ризикуємо втратити частину ефекту від скорочення рівнів CO2 в атмосфері», - заявив професор Роберт Джексон. Метан з різних джерел, як і вуглекислий газ, утворює навколо Землі шар, який заважає тепловому випромінюванню залишати атмосферу, створюючи парниковий ефект.
Суспільство Держкіно: Новий закон про підтримку українського кіно запрацює не раніше 2018 року Закон про підтримку українського кіно зможе запрацювати не раніше 2018 року, заявив в інтерв'ю LB.ua голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко. Він пояснив, що Верховна Рада прийняла законопроект №3081-д після початку бюджетного процесу, так що в 2017 році він би все одно не зміг запрацювати. Крім того, парламент повинен також розглянути три допоміжних законопроекти, без яких основний не зможе повністю функціонувати. «У нас ще є час, і якщо ми не будемо його витрачати даремно, встигнемо доопрацювати закон, щоб він почав працювати в 2018 році», - заявив Іллєнко, додавши, що в документ будуть вноситися правки. Законом про підтримку українського кіно передбачені нові механізми фінансування кінематографа, повернення коштів для іноземних кінокомпаній і регуляції в сфері авторського права.
Суспільство оформление ленты  До Росії намагалися незаконно вивезти старовинну статуетку «Святого Василя» - ДПСУ Українські прикордонники в пункті пропуску «Хутір Михайлівський» в Сумській області на українсько-російському кордоні завадили незаконному вивезенню в Росію старовинного предмета. Про це повідомили в Державній прикордонній служби України. «Під час спільного огляду особистих речей у провідника поїзда Кишинів - Москва, 47-річного громадянина Молдови, виявили статуетку «Святого Василя» 1868 року випуску», - заявили в ДПСУ. Крім того, прикордонники запобігли спробі вивезення старовинного самовара 1896 року випуску. «У пункті пропуску «Жуляни» прикордонники виявили предмет старовини у громадянина В'єтнаму. Він прямував на виліт з України авіарейсом «Київ - Дубай», - повідомили в службі. Старовинні предмети вилучили працівники Державної фіскальної служби. За попередніми оцінками, статуетка і самовар становлять історичну і культурну цінність.  

Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
більше матеріалів




/-1,716236114502-/ /-pc-/
Top