counter
Архів Повернутись назад 12 Липня 2016
12 Липня
Події Бойовики продовжують використовувати заборонену зброю За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. На Донецькому напрямі під вогонь із 120-мм мінометів потрапили українські опорні пункти в Авдіївці, Дачах та Майорську. 82-мм міномети ворог застосував по наших позиціях поблизу шахти Бутівка, Авдіївки і Зайцевого. «Не припиняє противник збройні провокації і на Маріупольському напрямі. Гаряче було під Широкиним. Тут російські окупанти застосували 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також із мінометів 82-мм калібру ворог стріляв по Красногорівці, Павлополю і Славному», - йдеться в повідомленні. Крім мінометів, у Донецькій області окупанти вели вогонь із зенітних установок, бронетехніки і стрілецької зброї. На Луганщині противник бив із 122-мм артилерії і 120-мм мінометів по українських захисниках у Новоолександрівці, а протитанкові керовані ракети і гранатомети використовував у Попасній.
Події Порошенко: Лібералізація візового режиму стане визнанням досягнутих Україною результатів Президент Петро Порошенко провів зустріч із Комісаром Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів по розширенню Йоганнесом Ганом. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко зазначив, що позитивна динаміка реалізації реформ тільки підтверджує відданість і готовність України рухатися шляхом змін, незважаючи на зовнішні виклики. «Він підкреслив, що лібералізація візового режиму та завершення процесу набрання чинності Угодою про асоціацію з ЄС стане не тільки визнанням досягнутих Україною результатів, а й історією успіху самого Європейського Союзу і відповіддю на євроскептичні настрої», - йдеться в повідомленні. Єврокомісар запевнив, що Європейський Союз і надалі підтримуватиме Україну всіма можливими засобами на шляху імплементації внутрішніх реформ. Під час зустрічі особливу увагу було приділено ситуації з безпекою на Донбасі і виконанню Мінських домовленостей.
Суспільство Бойовик відкрив вогонь по «поліції ДНР», після чого вирішив здатися правоохоронним органам України Вчора на контрольному посту «Мар'їнка» прикордонники Краматорського загону затримали громадянина Російської Федерації, який перебував у лавах незаконних збройних формувань. Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, чоловік прямував у цивільному одязі з території, тимчасово підконтрольній бойовикам. В ході перевірки правоохоронці виявили у чоловіка паспорти громадян Російської Федерації та Республіки Південна Осетія, а також пропуск Донбаської юридичної академії. «Під час проведення фільтраційних заходів правоохоронці встановили, що цей громадянин проходив службу в батальйоні «Восток» і проживав у Донецьку, де у нього виник конфлікт з поліцією «ДНР» в ході якого він застосував зброю. Після цього чоловік зник і вирішив добровільно здатися правоохоронним органам України», - йдеться в повідомленні. Зараз 30-річного чоловіка передано працівникам Національної поліції для з'ясування всіх обставин.
Суспільство Прикордонники затримали двох іноземців, яких розшукував Інтерпол Вчора працівники Держприкордонслужби затримали двох іноземців під час перетину кордону в пунктах пропуску «Київ» і «Грем'яч». Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Так, в аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску «Київ» затримали громадянина Нідерландів. Під час заходів перевірки на нього спрацювала база даних Інтерполу. «Порушника, який прибув з Бангкока, розшукували правоохоронні органи Угорщини за шахрайство. Про затримання поінформований черговий Укрбюро Інтерполу в м.Києві. Громадянин Нідерландів переданий працівникам поліції», - йдеться в повідомленні. Також учора прикордонники Чернігівського загону в пункті пропуску «Грем'яч» затримали громадянку Таджикистану. Щодо неї також спрацювала база даних Інтерполу. Громадянку передано працівникам поліції в Чернігівській області.
Суспільство Прокуратура вимагає повернути майже 50 га земель, переданих оточенню Януковича У 2012 році Київська обласна державна адміністрація передала особам, наближеним до колишнього першого віце-прем'єр-міністру за часів Януковича, в оренду на 49 років лісові ділянки загальною площею 48 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури. Зазначені землі перебували в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство» на території Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району. Орендар порушив вимоги чинного законодавства, зокрема, побудував споруду, чим пошкодив ліс. «Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинська місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою розірвати договір оренди і повернути земельну ділянку державі», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Андрій Новак Надходження до бюджету від легалізації видобутку бурштину не перебуватимуть на рівні оборонного бюджету Чи дійсно буде проведена легалізація бурштинового бізнесу, чи це тільки переділ сфер впливу - покаже час. Втім, варто зазначити, що легалізація видобутку «сонячного каменю» може принести мільярди гривень, проте це будуть не такі обсяги, як військовий бюджет, як зазначав Генпрокурор Юрій Луценко. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «Зараз важко прогнозувати, чим закінчиться бурштинова історія. Якщо дійсно відбудеться легалізація цього бізнесу - це забезпечить додаткові надходження до державного і місцевого бюджетів. Але яким буде обсяг, також неможливо зараз прогнозувати. Не думаю, що він складатиме військовий бюджет, який сьогодні в усіх оборонних і спецвідомств становить 120 мільярдів гривень. Але те, що це можуть бути додаткові кілька мільярдів або навіть десятків мільярдів гривень, - це факт», - розповів економіст. Новак зазначає, що брати участь у роботі з легалізації видобутку бурштину має і Міністерство екології, якому необхідно встановити, наскільки виправдані ці кошти від видобутку бурштину та чи не занадто вони шкодять природі. «Такі речі повинні відбуватися згідно з екологічними експертизами, повинні бути екологічні дозволи. Варто Мінекології все зважити, щоб заради бурштину не псувати всю екосистему цього регіону, де відбувається видобуток. Завдання Мінекології розробити відповідні стандарти і контролювати їх виконання», - зазначив експерт. На думку Новака, ажіотаж навколо видобутку бурштину може бути пов'язаний з тим, що це лише відволікаючий маневр, спроба відвернути увагу українців від інших корупційних схем. «Бурштинова історія, яка дуже активізувалася раптом на 25 році незалежності України, - це зараз скоріше така піар-кампанія для того, щоб увага суспільства була прикута до цієї теми. Водночас вона дозволяє відвернути увагу від інших набагато більших корупційних схем, починаючи від «Нафтогазу України», Пенсійного фонду та численних державних монополій на кшталт «Укрзалізниці» або інших великих державних підприємств, майже всі з яких є величезними корупційними дірами. Думаю, що бурштинова історія - це якраз маневр на відволікання суспільної уваги», - резюмував економіст.
Суспільство Російський мандрівник вирушить у кругосвітню подорож на повітряній кулі Мандрівник із Росії Федір Конюхов 12 липня з аеродрому Нортем в Австралії вирушить у кругосвітню нон-стоп подорож на повітряній кулі вагою 1,8 тонн. Як пише Радіо Свобода, Конюхов вибрав для старту те ж місце, звідки в 2002 році американець Стів Фоссет почав свій кругосвітній політ. Конюхов сподівається перевершити Фоссета і завершити подорож менш ніж за 13 днів. Раніше Конюхов відзначився парусної регатою навколо світу, проходженням на північний і південний полюси і сходженням на гору Еверест. Як очікується, від Нортема Конюхов полетить на схід по всій Австралії, далі - до Нової Зеландії, Тихого океану, Чилі, Аргентини, Атлантичного океану, Південної Африки та Індійського океану. А потім знову повернеться до Австралії. В цілому він планує подолати близько 19 000 миль (більше 30 500 кілометрів).
Суспільство НАБУ викрило схему розкрадання бюджетних коштів філією «Укрзалізниці» Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили схему заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель державного підприємства «Укрзалізничпостач» (зараз філія ВАТ «Укрзалізниця»). Як повідомляє прес-служба НАБУ, згідно із зазначеною схемою, протягом 2015 службові особи ДП спільно з представниками суб'єктів господарювання штучно завищували вартість предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (при ціні договору поставки близько 55 млн грн), забезпечували оплату, легалізували отримані кошти. Зараз затримано трьох осіб: заступника директора ДП - голову комітету з конкурсних торгів та начальника профільного відділу ДП - члена комітету з конкурсних торгів за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також куратора учасників торгів - за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.
Суспільство На Донеччині затримали бойовика «Спарти» Працівники Служби безпеки спільно з військовими в одному з сіл Ясинуватського району Донецької області затримали бойовика бандформування «Спарта» «ДНР». Про це повідомили в прес-службі СБУ. «Правоохоронці встановили, що в листопаді 2014 р. житель міста Бахмута в складі «Спарти» брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, а також займався транспортуванням військової техніки терористів, зброї та боєприпасів, чергував на блокпостах «ДНР». За словами затриманого, він залишив терористичне угрупування в кінці зими 2015 через незгоду з діями ватажків. Деякий час перебував у Росії, а потім вирішив повернутися додому в контрольовані українською владою райони Донбасу», - сказано в повідомленні. За місцем укриття бойовика був проведений обшук, у нього вилучили медаль «За бойові заслуги» з документами «ДНР», металевий жетон з даними про позивний, номер військової частини і групу крові. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 КК України.
Суспільство У Києві стріляли по авто адвоката У Києві на стоянці стріляли в авто адвоката. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Нацполіції. «Повідомлення про пошкодження автомобіля надійшло до чергової частини Дарницького управління поліції сьогодні близько другої години ночі. На виклик виїхала слідчо-оперативна група поліції. На місці події в поліцію звернувся власник автомобіля і повідомив, що близько 18:00 він припаркував свій «Лексус» на стоянці, що охороняється, неподалік свого будинку. Повернувшись до автомобіля о третій годині ночі, чоловік виявив, що він пошкоджений: капот, бампер і права бічна частина, фара і лобове скло. Крім того, пошкоджено автомобілі «Тойота» і «Опель». Працівники поліції оглянули місце події, звідки вилучили чотири металевих предмети зі свинцю (картеч), які направили на експертизу. За попередньою інформацією, зловмисник стріляв із мисливської зброї», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.
Суспільство Аваков: В Мінекології підготували концепцію з видобутку бурштину Концепцію щодо врегулювання видобутку бурштину вже розробили в Мінекології. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, передає «112 Україна». «Міністр екології, не хочу забирати у нього його хліб, він уже все підготував, ми думали, що це буде на минулу середу, подивимося, може вдасться винести це на завтра, буде нова державна концепція щодо врегулювання видобутку бурштину на території України. Вона, перш за все, передбачає прибрати з ринку всіх цих спекулянтів і бандитів, які скуповують лівий бурштин у населення, у тих, хто його перепродує. Ми хочемо ввести державну функцію зі скупки, ключову державну функцію з сертифікації цього бурштину для продажу за кордоном. Ми хочемо поважати можливість людей добувати, старателів, які будуть отримувати відповідні ліцензії не тільки на видобуток, а й на рекультивацію цих земель», - заявив Аваков. Він зазначив, що функція МВС - тримати контроль. «Я думаю, коли буде легальна можливість добувати бурштин, тоді кількість злочинів різко скоротиться», - сказав глава МВС.
За кордоном «Укроборонпром» і канадська компанія домовилися про постачання систем управління Держконцерн «Укроборонпром» і канадська компанія уклали контракт на поставку систем управління. Про це сказано в повідомленні прес-служби підприємства. «У рамках участі концерну в міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Air Show 2016, який проходить у Великій Британії, керівництво ДП «Антонов» уклало два контракти з представниками канадської фірми Esterline CMC Electronics (CMC). Згідно з умовами контрактів, канадська компанія забезпечить транспортний літак Ан-124, а також літаки Ан-148/158/178 сучасною авіонікою. Відповідно до першого контракту, Канада поставлятиме систему управління польотом CMA-9000 (FMS), датчики GPS CMA-5024 і багатофункціональний дисплей у подвійній конфігурації MFD-2068 для поновлення літаків Ан-124. Другий контракт передбачає, що українські авіабудівники отримають систему управління польотом CMA-9000, а також багатофункціональні дисплеї MFD-3068 для виробництва Ан-148/158/178 комерційного та військового призначення», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що вчора, 11 липня, Україна і Канада під час візиту в Україну прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо підписали угоду про ЗВТ.
Суспільство Екс-директора «Укрекоінвестіцій» затримало НАБУ у справі розкрадання кіотських коштів Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього директора держпідприємства «Українські екологічні інвестиції» у справі розкрадання кіотських коштів. Про це повідомляє прес-служба відомства. Директора затримали після проведення обшуку, прізвище затриманого поки не називають. «Затриманий підозрюється у скоєнні замаху за попередньою змовою групи осіб на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН про зміну клімату, в сумі понад 480 млн грн. Його дії кваліфіковані за ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК України. Зараз з підозрюваним проводяться слідчі дії, готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу», - сказано в повідомленні. У НАБУ відзначили, що выд початку розслідування в кримінальному провадженні за фактом замаху на заволодіння «кіотськими» грошима про підозру повідомлено вже чотирьом особам, трьох ыз яких затримано.
Суспільство У Генштабі проводять розслідування інциденту з нібито п'яними офіцерами 93-ї бригади Обставини затримання двох офіцерів 93-ї бригади оперативного командування «Схід» зараз розслідуються. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу України. Генштаб розслідує інцидент з нібито п'яними офіцерами 93-ї бригади, які ображали солдатів. Солдати їх затримали і передали військовому патрулю. «Військова служба правопорядку у Збройних силах України проводить службове розслідування щодо встановлення причин та обставин інциденту, правомірності дій посадових осіб. За його результатами буде дано правову оцінку і прийнято відповідні рішення, про що буде поінформовано додатково», - сказано в повідомленні. Генштаб публікував результати експертизи на наявність алкоголю в крові офіцерів, вони виявилися негативними.
Суспільство Українцям рекомендують не їздити до Південного Судану У зв'язку із загостренням ситуації з безпекою в столиці Республіки Південний Судан м.Джуба, МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до цієї країни. Про це повідомляє прес-служба МЗС. Всім громадянам, які перебувають в Південному Судані, рекомендується проявляти підвищену пильність і обережність, максимально обмежити пересування в межах населених пунктів і країни, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту і демонстраціях, завжди мати при собі документи, що засвідчують особу. У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров'ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Ефіопії (тел. гарячої лінії: +251 967 41-9001, адреса ел. пошти: emb_et@mfa.gov.ua), або на гарячу лінію МЗС (тел. +38 044 238 16 57; електронну пошту cons_or@mfa.gov.ua).
Суспільство оформление ленты  Щодо затриманого в зоні АТО громадянина РФ кримінальне провадження ще не відкрито (відео) Як повідомили в прес-службі СБУ, проти затриманого в ніч з 10 на 11 липня 2016 року в районі села Троїцьке Попаснянського району бойовика незаконних збройних формувань, який при перевірці виявився громадянином Російської Федерації, уродженцем Сєвєродвінська Архангельської області вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 258 (Теракт) КК, однак зараз це провадження ще не відкрито. Як раніше повідомляла АСН, на вчорашньому брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко розповів подробиці атаки террорістіческкой ДРГ на підрозділи Збройних Сил України в районі села Троїцьке, а також про захоплення трьох тяжкопоранених бойовиків. Один із захоплених окупантів, 39-річний снайпер Натан Цакіров, який незабаром помер від отриманих поранень, виявився уродженцем російського міста Омська. «Наявність серед членів групи не менше двох росіян ще раз доводить спланованість російської агресії проти нашої країни і небажання РФ сприяти деескалації конфлікту», - сказано в повідомленні СБУ. Архивное видео на тему #ихтамнет  
Суспільство оформление ленты  Житель Черкас, який планував убивство бізнесмена, отримав десять років в'язниці Судом оголошено обвинувальний вирок 56-річному жителю Черкас, викритому у організації замовного вбивства столичного бізнесмена і членів його сім'ї. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Встановлено, що обвинувачений, перебуваючи під слідством за вчинення шахрайства та привласнення коштів, позичив у свого колишнього бізнес-партнера 50 тисяч доларів США нібито для погашення кредиту в банку. «Згодом, не маючи можливості віддати борг, чоловік вирішив позбутися кредитора і одночасно заволодіти його майном і коштами. Для цього влітку 2015 року він підшукав виконавця, який повинен був викрасти бізнесмена, його дружину і сина, після чого вбити їх і приховати тіла», - йдеться в повідомленні. Життя потерпілим вдалося зберегти завдяки інсценізації вчинення злочину. Будучи впевненим в тому, що всі троє членів сім'ї потерпілого викрадені і примусово утримуються в таємному місті, замовник злочину проник в їхній будинок, щоб відшукати і заволодіти матеріальними цінностями. Правоохоронці затримали підозрюваного «на гарячому» в будинку потерпілих. Обухівський районний суд Київської області призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що йому належить.
За кордоном Гаазький суд відкинув претензії КНР на острови в Південно-Китайському морі Постійна палата Третейського суду в Гаазі постановила, що у КНР немає права на спірні острови в Південно-Китайському морі. Про це повідомляє Медуза. У Китаю, йдеться в рішенні суду, немає юридичних підстав на те, щоб заявляти свої історичні права на територіальні води або природні ресурси спірних островів. Влада КНР назвала рішення Гаазького арбітражу «необґрунтованим», додавши, що виконувати його не мають наміру. Рішення постійної палати Третейського суду є юридично обов'язковими, проте жодного механізму покарання за їх невиконання не передбачено. КНР заявила права на кілька островів у Південно-Китайському морі, включно з архіпелагом Спратлі (китайська назва - Наньша). На ці ж острови і прилеглий до них водний простір претендують ще п'ять держав -Тайвань, В'єтнам, Малайзія, Філіппіни і Бруней. Філіппіни в 2013 році подали позов до Гаазького арбітражу, попросивши суд роз'яснити, чи має Китай право претендувати на ці острови. Архіпелаг Спратлі має важливе стратегічне значення, крім того, за попередніми прогнозами, там містяться родовища нафти і газу. КНР за допомогою будівництва штучних островів намагається закріпити свої претензії на архіпелаг.
Суспільство На Житомирщині викрито великого нелегального експортера деревини Працівники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили в Коростені Житомирської області комерційну структуру, яка експортувала в одну з країн Азії незаконно вирубану і невраховану деревину. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, для її легалізації підприємці надавали в управління лісового та мисливського господарства фіктивні документи про походження деревини. Вони були нібито видані двома столичними державними лісокористувачами. Після отримання на підставі підроблених документів сертифікатів про легальне походження деревини бізнесмени оформляли на митниці дозвіл на експорт лісоматеріалів. «Працівники спецслужби при перевірці документації комерційної структури задокументували вже десять фактів експорту за кордон партій лісоматеріалів. Тільки протягом одного з кварталів підприємці вивезли в Азію за фіктивними документами майже 900 кубометрів деревини мінімальною вартістю 1,6 мільйона гривень», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України.
Суспільство «Укртрансбезпека» хоче посилити заходи у боротьбі з нелегальними перевізниками в зоні АТО У Державній службі України з безпеки на транспорті хочуть посилити контроль за нелегальними перевізниками на лінії розмежування в зоні АТО. Про це в коментарі «Аналітичній службі новин» розповів директор департаменту надання адміністративних послуг ДСБТ В'ячеслав Дідковський. Відповідний законопроект вже поданий на розгляд ВР. Зараз проблема в тому, що контролери від «Укртрансбезпеки» не можуть затримувати автомобіль, навіть якщо перевізник не має ліцензії. «Нелегальні перевізники в зоні АТО визначаються під час рейдової перевірки, потім до них застосовуються відповідні заходи. Ті санкції, які у нас є, ми хочемо посилити. Є законопроект, який перебуває у ВР, в якому ми посилюємо наш вплив, наші санкції, бо за законом навіть елементарно затримати транспортний засіб, як робить Нацполіція, ми сьогодні не можемо. Ми виписуємо перевізнику штраф, відправляємо його на територію, де зареєстроване місце проживання (в цьому випадку це може бути «ЛНР» і «ДНР»). Але в більшості випадків це не призводить до винесення конкретних санкцій. За новим законопроектом ми будемо мати право затримувати транспортний засіб (у якого немає ліцензії. - Ред.), ставити його на штрафмайданчик,і тоді це буде більш дієва міра. Законопроект перебуває в комітеті, він відпрацьовується, найближчим часом планується його доопрацювати», - розповів Дідковський. Фахівець відзначає, що подібні нелегальні перевезення в зоні АТО не контролюються, тому можуть бути небезпечні для пасажирів. «Питання в тому, яким чином перевізники перетинають лінію розмежування, адже на сьогодні це технічно і законодавчо заборонено. Всі перевізники, які не дотримуються норми закону, небезпечні тією чи іншою мірою. Контролювати безпеку перевізного процесу ми не можемо, бо не здійснюємо повний контроль за тим чи іншим підприємством, починаючи від перевірки ліцензійних умов, закінчуючи циклічними перевірками підприємств за місцем реєстрації. Ми перевіряємо тих перевізників, яких фізично можемо перевірити, виходячи з нашого складу. Наші інспектори не мають доступу до непідконтрольної території», - розповів директор департаменту. Він зазначив, що ті перевізники, які були зареєстровані на території Донецька, наприклад, можуть подати абсолютно новий пакет документів на отримання ліцензії в зв'язку з перереєстрацією на території України. Дідковський акцентував увагу, що такі моменти перереєстрації відслідковуються ДФС. Тому саме фіскальна служба може ефективно впливати на процес блокування рахунків і економічну діяльність підприємств. Працювати над проблемою нелегальних перевезень повинні комплексно і ГФС і ДПСУ. Також Дідковський розповів, що для того, щоб ефективніше контролювати перевезення на лінії розмежування, на комітеті транспорту піднімалося питання придорожнього контролю. «Це новий вид контролю, який ми будемо здійснювати. Увага цього контролю акцентується на процесі перевезення. На етапі перевезення ми якраз і можемо відстежити ліцензії у того чи іншого перевізника. І нас не цікавить, з якої території перевізник - з підконтрольної Україні або з території «ДНР» і «ЛНР». Всі, хто не має ліцензії і підпадає під дію законодавства, будуть кваліфікуватися як нелегальні перевізники», - підсумував Дідковський.
За кордоном У Південному Судані в результаті стрілянини загинуло не менше 272 осіб Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) висловило глибоку стурбованість ситуацією щодо безпеки в Південному Судані, нагадавши, що напади на мирних жителів і персонал ООН можуть розцінюватися як військові злочини. «Ми вкрай стурбовані ситуацією щодо безпеки і прав людини», - заявила на брифінгу в Женеві офіційний представник цього відомства Сесіль Пуйї, підкресливши, що, згідно з урядовими даними, не менше 272 осіб були вбиті, зокрема 33 цивільних. «Атаки проти цивільних осіб, будівель і персоналу ООН можуть являти собою військові злочини», - нагадала офіційний представник. Як зазначила Пуйї, занепокоєння викликають, зокрема, повідомлення про те, що мирним жителям перешкоджають у доступі до будівлі Місії ООН в Південному Судані. «У деяких випадках по тих, хто намагався це зробити (потрапити в будівлю), велася стрілянина», - сказала вона. Як підкреслила Пуйї, УВКПЛ підтримує рішення про припинення вогню, оголошене президентом Салвою Кііром і першим віце-президентом Рієком Машаром, і закликає обох лідерів докласти узгоджених зусиль, щоб сили, які підтримують їх, припинили бої один з одним, а також зробили все можливе для захисту цивільного населення. Раніше повідомлялося, що МЗС рекомендував українцям відмовитися від поїздок до Південного Судану.
Суспільство У Дніпропетровській області розкрадали кошти, виділені на ремонт доріг У Дніпропетровській області викрито механізм розкрадання грошей, які виділялися з бюджету міста на утримання автомобільних доріг Павлограда. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, приватний підрядник у 2015 році отримав ыз місцевого бюджету майже 4,5 мільйона гривень для проведення ремонтних робіт. Під час перевірки звітної документації працівники спецслужби встановили, що комерсант завищив вартість ремонту на більш ніж півтора мільйона гривень. Гроші зловмисник перевів на рахунки підконтрольних фіктивних структур і вивів у «тінь». «Експертні фахівці встановили, що ремонтні роботи проводились зі значними порушеннями будівельних вимог, технічної та проектної документації. Їхня низька якість могла призвести до трагічних наслідків на дорогах міста», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, податкову і бухгалтерську документацію з доказами здійснення фінансової операції. Під час досудового розслідування бізнесмену було оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Річниця стрілянини на Закарпатті (відео) Вчора виповнився рівно рік з моменту резонансної перестрілки в місті Мукачевому Закарпатської області. Нагадаємо, інцидент почався після того, як озброєні люди в камуфляжній формі з написами «Правий сектор» і такими ж наклейками на автомобілях під'їхали до офісу народного депутата Михайла Ланьо. Зустріч закінчилася перестрілкою. Повідомлялося, що постраждали 14 осіб, три людини загинули. Після цього бійці ПС зникли в горах. За подіями в Мукачевому відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. 18 вересня 2015 року у Верховній Раді було заслухано доповідь тимчасової слідчої комісії (ТСК) за підсумками розслідування конфлікту на Закарпатті. У доповіді говорилося, що конфлікт значною мірою був спровокований діями місцевого керівництва МВС і СБУ. Зараз справу не закрито, а затриманим чотирьом підозрюваним із «Правого сектора» Родіону Горбенку, Володимиру Бурчі, Роману Мунчаку та Сергію Деяку суд Мукачевого, що відбувся 9 липня 2016 року, за клопотанням прокуратури продовжив термін утримання під вартою до 6 вересня. Їх звинувачують у створенні злочинної організації та участі у терористичному акті.
Події У Києві побили підозрюваних у вбивстві Бузини Сьогодні, 12 червня, побили підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Медведька і Поліщука. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Ігор Луценко. За його словами, в будівлі слідчого управління прокуратури Києва напали на Медведька і Поліщука, а також їхніх адвокатів. «Сьогодні, 12 червня 2016 року, з грубим порушенням законних прав та інтересів Медведько Андрій і Поліщук Денис були побиті працівниками «КОРДу», працівниками прокуратури Сорокою, Сотниченком, за участю двох лікарів, які порушили клятву Гіппократа. Побили Медведька і Поліщука, їхніх адвокатів, заблокували в приміщенні Медведька і Поліщука, примусово відібрали зразки крові і зразки слини, які вони відмовлялися надавати», - написав Луценко. Продовження: У прокуратурі прокоментували інцидент з підозрюваними у вбивстві Бузини.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Олександр Жолудь Треба ретельно виписати ліцензії на видобуток «сонячного каменю» Легалізацію видобутку бурштину треба проводити, оскільки це не тільки додаткові кошти до державного бюджету, але й можливість контролювати вплив видобутку на екологію. Однак слід чітко прописати, хто і як повинен отримувати ліцензії, хто їх контролюватиме, і головне, хто контролюватиме тих, хто буде добувати «сонячний камінь» нелегально. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. «Про те, скільки там грошей, - наш центр оцінки не робив, але думаю, що все ж менше ніж на рік необхідно для потреб оборони, як говорив Луценко. Думаю, дещо менше. Але, в принципі, там досить великі гроші. Тут треба розуміти, коли порівнюється сума загального видобутку з видатковою частиною бюджету на оборону - це не зовсім коректно. Навіть якби ми зробили повністю легальним видобуток, то, швидше за все, це принесло б однозначно менше, ніж ті суми, про які говорить Луценко. Крім того, легалізація б дозволила більше контролювати вплив на екологічну ситуацію і давала б додаткові джерела доходів до бюджету. Але тут вже питання, чи є у нас на сьогодні можливості, щоб тільки легальний видобуток працював? Ось, припустімо, ми з завтрашнього дня вводимо ліцензії, але це ліцензія на певну територію чи ліцензія на продаж - який відсоток беремо з продажу бурштину?» - говорить економіст. Жолудь зазначив, що головна проблема ще і в тому, чи зможуть правоохоронні органи забезпечити надійний контроль, щоб не було взагалі нелегального видобутку. Для цього потрібно дуже ретельно виписати ліцензії. «Все залежатиме від того, як прописані ліцензії, починаючи з того, на що це ліцензії, видобуток здійснюватиметься виключно сухим способом чи за допомогою мотопомп? Усі ці речі треба прописати, інакше рано говорити, позитивно чи негативно вплине легалізація. Оптимально було б створити умови для легального видобутку, так, щоб ті, хто працює в правовому полі, були зацікавлені в тому, щоб зупиняти нелегальний видобуток», - зазначив експерт.
Суспільство оформление ленты  У Вінниці затримали злочинне угрупування, що вимагало гроші у населення (відео) Працівники Служби безпеки України під час спецоперації затримали у Вінниці учасників організованого угруповання, які спеціалізувалися на здирництві грошей у жителів різних регіонів України на замовлення приватних кредиторів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, до складу угруповання входили неодноразово судимі особи, деякі з них раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Під час спецоперації, проведеної одночасно в різних районах Вінниці, працівники спецслужби затримали шістьох членів банди. «До зловмисників зверталися приватні кредитори, які пропонували «допомогти» в поверненні грошей з боржників. Учасники угруповання за послуги додавали свій відсоток до існуючої сумі заборгованості. Правоохоронці задокументували численні факти силового вимагання боргів з громадян. У разі відмови зловмисники погрожували фізичною розправою, знищенням або пошкодженням майна», - йдеться в повідомленні. При проведенні невідкладних слідчих дій у учасників угруповання працівники СБ України виявили боргові розписки під заставу квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів, які підтверджують проведення кримінальних оборудок. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.
Суспільство У прокуратурі прокоментували інцидент з підозрюваними у вбивстві Бузини Сьогодні, 12 липня, на підставі постанов Печерського райсуду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства українського журналіста Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Як повідомляється, проведення цыэъ слідчої дії зумовлено тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження. «Водночас, на думку слідчих і процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК А.Медведька та Д.Поліщука, який здійснювався слідчими Національної поліції відразу після їх затримання, відбувся з порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту», - йдеться в повідомленні. Читайте також: У Києві побили підозрюваних у вбивстві Бузини У прокуратурі зазначили, що процедура відбору зразків відбулася в присутності адвокатів А.Медведька та Д.Поліщука, з дотриманням вимог КПК України і забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування перебігу слідчої дії здійснювалося в присутності понятих і за допомогою відеофіксації. У прокуратурі наголосили, що біологічні зразки були відібрані без будь-яких порушень права на повагу до гідності людини.
Суспільство Жінка оцінила свою дитину в 30 тисяч гривень Працівниками поліції затримано 26-річну уродженку Вінницької області, яка намагалася продати свою новонароджену дитину за 30 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва. Як з'ясувалося, жінка, перебуваючи на останньому тижні вагітності, завчасно домовилася з потенційним покупцем про продаж дитини відразу після її народження. «Зустріч відбулася біля Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району Боярки. Зловмисниця разом з дитиною і покупцем сіли в автомобіль і поїхали в місто Вишневе. На узбіччі автодороги в салоні автомобіля горе-матір передала свою дитину, якій виповнилося всього три дні від народження, і медичне свідоцтво про народження. Після отримання коштів зловмисницю затримали правоохоронці», - йдеться в повідомленні. Зараз жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена щодо малолітнього) КК України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.
оформление ленты  Блог: 
Політика Павло Різаненко Онищенко не такий, як Луценко чи Тимошенко, які заради своїх переконань сіли у в'язницю Народний депутат Олександр Онищенко навряд чи повернеться в Україну, бо він відразу вибрав собі шлях - ховатися. Засудити Онищенка буде можливо завдяки інституту заочного засудження. Втім, поки ті, хто пропонує зняти недоторканність з усіх нардепів на три місяці, просто користуються популістською риторикою, оскільки знають, що це неможливо зробити. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Павло Різаненко. «У нас є інститут заочного засудження, тому засудити Онищенка буде можливість. Інша справа, що він ховатиметься. Думаю, у нього такий план. Він не Юрій Луценко чи Юлія Тимошенко, які, по суті, погодилися піти у в'язницю заради переконань або свого розуміння подій. Ця людина, навпаки, відразу ховається, я не вірю в те, що Онищенко повернеться. У Раді ми проголосували три постанови, врахували будь-які моменти, які б дали можливість скасувати рішення про затримання і арешт Вищому адміністративному суду України. Був врахований минулий досвід», - розповів нардеп. Різаненко вважає, що думка про те, щоб позбавити всіх нардепів на три місяці недоторканності, - це просто чистий популізм, який не відповідає Конституції. Крім того, ті, хто робить такі заяви, прекрасно розуміють, що голосів під це не знайдеться. «У нас є Конституція, в якій недоторканність передбачена. Депутати, які це пропонують, знають, що триста голосів на це зараз немає. Що значить на три місяці? Якщо ми говоримо про перегляд недоторканності, то у нас вже є проголосований в першому читанні проект змін до Конституції. Але до другого читання поки не повертаються, бо голосів немає. Дуже легко кричати про те, що треба знімати недоторканність, при цьому знаючи, що немає голосів. Таке повторюється весь час, коли вибори, всі заявляють, що «ми прийдемо - знімемо недоторканність», але цього не відбувається. Немає законної можливості призупинити дію Конституції на три місяці», - підсумував Різаненко.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,91109704971313-/ /-pc-/
Top