counter
Архів Повернутись назад 11 Вересня 2017
11 Вересня
Культура оформление ленты  Литва висунула на Оскар фільм про війну на Донбасі Фільм литовського режисера Шарунас Бартаса «Іній», у якому розповідається про події в зоні АТО на Донбасі, оскарівським комітетом Литви висунутий на «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою». Про це повідомляє «5 канал». Фільм «Іній», знятий спільно з Україною, Францією і Польщею, розповідає про молодого литовця Рокаса, якому одного разу випадає можливість побувати на сході України і побачити справжню війну. Разом з гуманітарним конвоєм він їде з Литви на Донбас. Справжня реальність виявляється набагато більш жорстокою, ніж романтичні уявлення молодої людини, кидаючи його у вир страшної війни. Під час усіх цих подій Рокас знаходить своє справжнє кохання. У цьому фільмі одну з головних ролей зіграла відома французька актриса Ванесса Параді. В українському прокаті фільм «Іній» з'явиться 5 жовтня.
Політика оформление ленты  Позбавлений громадянства Саакашвілі прорвався на територію України Колишній-губернатор Одеської області Михеїл Саакашвілі в супроводі своїх прихильників таки зміг прорватися через пункт пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні. Про це пише Думская. «Натовп прорвав пункт пропуску «Шегині». Зав'язалася бійка», - заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян. «Тут є ряд порушень. Наше завдання задокументувати їх і передати в прокуратуру. Це незаконний прорив на режимний об'єкт і порушення міжнародних угод з польською стороною, а також незаконний перетин державного кордону групою осіб і нанесення тілесних ушкоджень співробітникам прикордонної служби під час виконання службових обов'язків», - зазначив Слободян. За його словами, ця ситуація може негативно позначитися на безвізі для громадян України, і питання може підніматися в Європарламенті. Саакашвілі після перетину кордону в ефірі телеканалу Newsone сказав: «Сьогодні ми зберемося у Львові. У найближчому місті і вирішимо». Після цього Михеїл Саакашвілі сів у машину і в супроводі ще кількох автомобілів відразу рушив по трасі вглиб країни.
Політика Угорщина відмовилася від підтримки України в міжнародних організаціях Будапешт більше не підтримуватиме ініціативи України в міжнародних організаціях, а глава МЗС Угорщини Петер Сійярто запросив українського посла в Угорщині Любов Непоп поговорити про нещодавно ухвалений в Україні закон про тотальну українізацію освіти. Про це сказано в заяві, яку було опубліковано на сайті угорського МЗС. Відзначається, що рішення про припинення підтримки ініціатив України було прийнято особисто Сійярто, а в розмові з Непоп він збирається повідомити, що вважає прийнятий закон «ганебним». 7 вересня Петер Сійярто повідомив, що новий закон про освіту суперечить цінностям Євросоюзу. «Ми вважаємо ганебним, що поправка порушує права меншості Угорщини. Ганебно, що країна, яка прагне до більш щільних зв'язків з Євросоюзом, ухвалила закон, який іде проти європейських цінностей», - заявив він.
Події Біля «Лівобережної» у Києві розлючений натовп ледь не лінчував водія, який збив пішохода У Києві біля станції метро «Лівобережна» між водієм BMW, який нібито скоїв наїзд на пішохода, і очевидцями інциденту сталася бійка. На місце події виїжджала патрульна поліція. Про це передає РБК Україна. Як розповіли очевидці, на пішохідному переході біля метро «Лівобережна» водій на білому а/м BMW збив пішохода, який здійснював перехід на зелене світло. Після того, як іномарка зупинилася і водій вийшов до потерпілого, очевидці вирішили провчити першого, в результаті чого зав'язалася бійка. Конфлікт вдалося заспокоїти тільки після приїзду поліції. Водій отримав від розлюченого натовпу тілесні ушкодження. Пізніше чоловіка через агресивну поведінку поліцейські закували в наручники. Водій погрожує поліції і очевидцям тілесної розправою. Також він повідомив, що з його авто зникли гроші і телефони.
Події В Івано-Франківській області автомобіль влетів в зупинку, є жертви В Івано-Франківській області в селі Черче автомобіль врізався в зупинку, в результаті чого одна людина загинула і ще четверо отримали травми. Про це передає прес-служба Управління цивільного захисту Івано-Франківської ОДА. «33-річний водій Daeуwoo порушив ПДР і зіткнувся з автомобілем« Москвич-М4120». 49-річний водій останнього рухався в попутному напрямку. В результаті удару Daewoo винесло за межі проїжджої частини, де він протаранив автобусну зупинку», - сказано в повідомленні. У ДТП постраждала 46-річна пасажирка «Москвича». Одна з жінок, яка стояла на зупинці, померла в реанімації. Їй було 78 років. Ще в однієї постраждалої діагностовано ЗЧМТ, струс мозку, а також травми лівого кульшового суглоба. Ще дві постраждалі відмовилися від госпіталізації.
Політика Гройсман вважає злочином прорив Саакашвілі через кордон України Український прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає злочином прорив колишнього голови Одеської ОДА екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі кордону України. Про це прем'єр-міністр написав у себе в Facebook. «Силовий прорив українського кордону є злочином, і ті, хто причетний до організації прориву, повинні понести відповідальність. Особливо жорсткою повинна бути відповідальність для осіб, які дозволяли собі принижувати і піднімав руку на хлопців, які захищають нашу країну і її кордони», - повідомив Гройсман. За його словами, те, що в неділю сталося на кордоні з Польщею, є не простим порушенням закону. «На мою думку, це початок нової атаки деяких політиків проти української державності. Не буду говорити нічого про Саакашвілі, у нього свої цілі і мотиви. Я говорю про політиків-популістів, які діють за принципом чим гірше, тим краще», - зазначив прем'єр.
Події оформление ленты  Зухвалий прорив Саакашвілі через кордон: постраждали 11 поліцейських і 5 прикордонників Під час незаконного перетину кордону екс-голови Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі і його прихильниками 11 співробітників поліції отримали травми різного ступеня тяжкості, також постраждали п'ятеро прикордонників. Про це інформує прес-служба МВС України, передає Liga.net Лікарі діагностували у постраждалих закриті травми голови і грудної клітки. Їм надали допомогу на місці без госпіталізації. У повідомленні сказано, що учасники акції спробували пройти через лінію, яку збудували співробітники правоохоронних органів, повалили поліцейських на землю і завдали їм тілесних ушкоджень. Раніше ми повідомляли, що Саакашвілі силою прорвався через кордон і прибув до Львова. Володимир Гройсман назвав ці дії порушенням закону України.
Політика оформление ленты  Аваков: Саакашвілі має з'явитися в «Шегині» та пройти процедуру оформлення Через прорив кордону колишньому голові Одеської ОДА, а також його прихильникам потрібно прибути в пункт пропуску «Шегині» та пройти процедуру оформлення або з'явитися в підрозділ Міграційної служби України. Учасників інциденту закликають надати свідчення поліції. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков в Facebook. Він зазначив, що особистості, які причетні до прориву, будуть встановлені. Їх притягнуть до кримінальної відповідальності. Арсен Аваков пояснив, що поліцейських тактиків не перекинули з Краковця в Шегині через те, що ймовірність спалаху конфлікту в Краковці між різними сторонами була дуже високою. Інцидент з проривом Михеїла Саакашвілі Арсен Аваков назвав «принизливою картинкою і атакою на базові інститути держави заради сьогочасних політичних інтересів». «Провокація таки сталася. Крові не було - добре. Однак ціна всього цього виявилася дуже висока. Принизлива картина прориву кордону з боку України масовкою «активістів»... мурло зі спини за шию схопило молодого прикордонника, що стоїть на рубежі України - це морок. Справа навіть не в особистостях і не в суті конфлікту. Це самогубна руйнація інституціональності», - підкреслив він.
Події Україна зафіксувала чергове іноземне судно, що незаконно зайшло в порт Криму У порт анексованого Росією Криму незаконно зайшло судно під прапором Сьєрра-Леоне. Про це передає Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, повідомляє телеканал 112 Україна. «Ще одне судно порушило заборону на заходження суден під прапорами іноземних держав у закриті Україною термінали і порти, які розташовані на території Криму», - сказано в повідомленні. Суховантаж Nadalina під прапором Сьєрра-Леоне зайшов у порт окупованого Севастополя 8 вересня о 16:39. Як зазначається, судно прибуло з порту Триполі (Лівія), звідки вийшло 30 серпня. «Захід суден під іноземними прапорами в закриті Україною морські термінали і порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим та Севастополя, розглядається як порушення норм міжнародного права, а також як дії, які підривають суверенітет України і порушують українське законодавство. Такі дії тягнуть за собою відповідальність судновласників, капітанів суден і операторів, зокрема кримінальну», - сказали у відомстві.
Події Ватажок «ДНР» Захарченко заарештував "міністра внутрішніх справ" Дикого Так зване «Міністерство державної безпеки» терористичної організації «ДНР» заарештувало «міністра» «МВС ДНР» Олексія Дикого, який аж до 2014 року був співробітником правоохоронних органів України. Про це повідомило ІА «Вчасно». За інформацією прихильника терористів Олександра Манекіна в соціальній мережі, поки що псевдоміністр перебуває під домашнім арештом. Він вважає, що Дикого вирішив усунути ватажок донецьких терористів Олександр Захарченко, який створює свою службу безпеки і яка буде підпорядковуватися тільки йому. Манекін додав, що служба матиме пріоритет над усіма службами, в тому числі «МДБ» і «МВС». У 2014 році Олексій Дикий разом з бойовиками брав участь у захопленні адмінбудівлі УБОЗ в Донецьку. Йому було присвоєно звання «герой «ДНР».
Політика У РФ порушили нові кримінальні справи проти Полторака і Муженка Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи щодо начальника Генштабу Віктора Муженка і глави Міноборони України Степана Полторака. Про це сказано в повідомленні, яке було опубліковано на сайті слідчого органу РФ. Крім Муженка і Полторака, кримінальні справи були відкриті ще проти 18 посадових осіб МО України. У СКР стверджують, що вони причетні до «злочинів проти російськомовного населення Донбасу». «Головним слідчим управлінням СК РФ було порушено ще 20 кримінальних справ стосовно голови Міноборони України Степана Полторака, його заступників Івана Шевчука, Олега Руснака, Олександра Дубляна, Ігоря Павловського, начальника Генштабу Віктора Муженка, а також його заступників і перших заступників Ігоря Колесника, Володимира Хижого і Сергія Бессараба, посадових осіб, які здійснювали керівництво розвідкою, повітряними силами і сухопутними військами, в т.ч. спецопераціями: Сергія Попка, Сергія Наєва, Василя Бурби, Олександра Красноокого, Анатолія Пушнякова, Андрія Грищенка, Олександра Павлюка, Сергія Дроздова, Олександра Локоти, Ігоря Луньова, Михайла Забродського і Ігоря Воронченка. У їхніх діях слідство вбачає ознаки злочинів, які передбачені ст.356, 357 (застосування заборонених засобів і методів ведення війни, геноцид) КК РФ», - сказано в повідомленні.
Події Окупанти в Криму засудили заступника голови меджлісу кримських татар Чийгоза до 8 років колонії «Верховний суд» окупованого Криму засудив заступника голови меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза до 8 років ув'язнення. Його звинувачують в організації масових заворушень на мітингу 26 лютого 2014 року в Сімферополі. Про це передає Інтерфакс. Чийгоз проходив обвинуваченим за ч. 1 ст. 212 КК РФ. В окупованому Криму обвинувачений слухав вирок по відеоконференцзв'язку з СІЗО. Площа біля будівлі суду була обгороджена по периметру, встановлені рамки металодетектора. Взимку 2014 року в ході тисняви ​​і бійки на акції під стінами парламенту Криму загинули двоє людей, ще 79 осіб отримали травми. На акцію прийшли прихильники меджлісу, які виступали за територіальну цілісність України, а також активісти партії «Русское единство», які підтримували окупацію півострова Росією.
Події Перестрілка в Техасі: 8 людей загинули під час перегляду футбольного матчу У неділю вночі американському місті Плано, штат Техас, сталася перестрілка, під час якої загинули вісім осіб, зокрема нападник. Інцидент трапився в приватному будинку під час перегляду гри футбольної команди Dallas Cowboys, повідомляє The Guardian. За словами одного зі свідків, спочатку на вулиці між невідомим чоловіком і загиблою жінкою сталася велика сварка. Коли жінка спробувала повернутися в будинок, чоловік дістав пістолет і почав стріляти в неї, а потім і в усіх, хто був у будинку. На місце події відразу ж виїхав загін поліції. Зловмисник загинув при спробі затримання. Двоє поліцейських постраждали в перестрілці, про їхній стан не повідомляється. Жертви і нападник поки не ідентифіковані. Поки що залишаються невідомими мотив і характер відносин між нападником і постраждалими.
Політика оформление ленты  Геращенко: П'ять депутатів і екс-голова СБУ незаконно перетнули кордон України разом з Саакашвілі П'ять нардепів України і колишній глава Служби безпеки незаконно перетнули державний кордон України разом з головою партії «Рух нових сил», колишнім губернатором Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі. Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», радник голови МВС України Антон Геращенко у себе в Facebook. «Список нардепів України, які незаконно перетнули український кордон разом з провокатором Михеїлом Саакашвілі: Сергій Власенко, Юлія Тимошенко, Павло Костенко, Юрій Дерев'янко та Дмитро Добродомов», - пише Геращенко. Незаконно перетнув кордон екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, зазначив він. Раніше Арсен Аваков повідомив, що Саакашвілі повинен з'явитися в «Шегині» та пройти процедуру оформлення.
Політика МЗС Польщі не викликав посла України через пересування Саакашвілі Міністерство закордонних справ Польщі не викликало посла України Андрія Дещицю через приїзд екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і прориву 10 вересня українського кордону. Про це сказав посол Андрій Дещиця, повідомляє «Укрінформ». «Мене не викликали в МЗС Польщі», - заявив Дещиця. Посол уточнив, що перебуває в постійному контакті з МЗС Польщі і стежить за ситуацією в Перемишлі, де не був відправлений поїзд «Київ - Перемишль» і кілька пасажирів не могли вчасно виїхати з Польщі. «Відразу після виникнення цієї нештатної ситуації туди був направлений консул генконсульства України в Любліні, який прибув на місце для врегулювання ситуації і допомагав пасажирам, надаючи консульські поради, яким чином дістатися до України», - зазначив Дещиця. Нагадаємо, поїзд «Інтерсіті» №715 «Перемишль - Київ» був зупинений на території Польщі, не доїжджаючи до українського держкордону. Це було пов'язано з тим, що кордон переходив Михеїл Саакашвілі в оточенні натовпу активістів. Після цього польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський заявив, що Дещицю викликали в МЗС Польщі для надання пояснень.
Культура Усікновення глави Іоана Предтечі: православні дотримуються суворого посту У понеділок, 11 вересня, православні та греко-католики відзначають свято Усікновення глави Іоана Предтечі. Пам'ятний день церква встановила у 32 році нашої ери на честь Іоана Предтечі, який був Хрестителя Ісуса Христа. Іоан Хреститель прилюдно засудив царя Галілеї Ірода Антипу, який жив з дружиною свого брата Філіпа - Іродіадою. За це Предтечу посадили в тюрму. Через якийсь час Ірод влаштував бенкет на честь свого дня народження. В ході урочистості танцювала дочка Іродіади - Саломея, вона так сподобалася Іродові, що цар пообіцяв виконати будь-яке бажання дівчини. За намовою матері Саломея попросила голову Іоана Предтечі, і цар не захотів при гостях відмовлятися від свого слова. Ірод виконав обіцянку - голову Хрестителя принесли на блюді. За переказами, всіх учасників розправи над Предтечею наздогнала кара Божа. Цей день у народі називають Івановим Пісним, так як дотримувався одноденний піст. Сьогодні не можна їсти м'ясо, рибу, яйця і молочні продукти.
Кримінал На Харківщині чоловік відкрив стрілянину з рушниці, постраждав підліток У місті Лозова Харківської області чоловік відкрив стрілянину з рушниці з вікна своєї квартири, в результаті чого підліток отримав травми. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУНП по області в Facebook. Відзначається, що пригода сталася напередодні, 10 вересня 2017 року. Правоохоронцям повідомили про інцидент о 15:14. Відзначається, що 14-річний підліток проходив біля будинку № 32 в 3-му мікрорайоні Лозової, де невідомий чоловік з вікна квартири, розташованої на 7-му поверсі, з невідомих причин вистрілив з пневматичної зброї йому в спину. «Підліток був госпіталізований у лікарню. Зараз його стан задовільний. Співробітниками відділу поліції в скоєнні злочину був викритий безробітний 37-річний місцевий житель», - сказано в повідомленні. Правоохоронці вилучили речові докази, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Спорт Стало відомо, хто був призначений новим капітаном "Динамо" "Динамо" (Київ) визначилося з новим капітаном команди перед матчем 8-го туру української прем'єр-ліги, в якому «Динамо» взяло верх над «Олександрією» (3: 0). Тепер пов'язку капітана київської команди буде носити хавбек Сергій Сидорчук. Нагадаємо, попереднім капітаном «Динамо» (Київ) був Андрій Ярмоленко, який влітку 2017 року перейшов до дортмунської Боруссії. Головний тренер столичної команди Олександр Хацкевич прокоментував сайту футбольного клубу, як пройшли вибори нового капітана. «Я запропонував кандидатуру (Сидорчука. - Ред.), хлопці підтримали її. Не було ніяких заперечень. Звичайно, це відповідальна посада на полі, граючи в центрі, він може завести команду, бачить усе, повинен вести за собою в атаку і в оборону. Вважаю, що  у Сергія є всі якості, щоб стати справжнім капітаном Динамо», - заявив Хацкевич.
Політика оформление ленты  Соцмережі представили «прорив» Саакашвілі через кордон у фотожабах «Прорив» українського кордону екс-президентом Грузії і екс-губернатором Одеської області Михеїлом Саакашівілі користувачі соцмереж висловили в мемах і фотожабах. Блогери не упустили момент також підколоти главу МВС України Арсена Авакова, президента Петра Порошенка і навіть екс-прем'єра Арсенія Яценюка. Як відомо, 10 вересня Саакашвілі силою прорвався через кордон і прибув до Львова. Влада України вважають ці дії порушенням закону України. Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, після події Саакашвілі повинен з'явитися в «Шегині» та пройти процедуру оформлення. Мало того, разом з Саакашвілі кордон незаконно перетнули народні депутати Сергій Власенко, Юлія Тимошенко, Павло Костенко, Юрій Дерев'янко та Дмитро Добродомов. В ході «прориву» Саакашвілі 11 співробітників поліції отримали травми різного ступеня тяжкості, також постраждали п'ятеро прикордонників.
Суспільство Вихід євреїв з Франції. Названо темпи еміграції У четвер ввечері у Франції троє невідомих взяли в заручники і пограбували єврейську сім'ю. Інцидент стався на території будинку, де проживали потерпілі, в передмісті Парижа Ліврі-Гарган. Влада вважає, що зловмисники вибрали своїх жертв на релігійних підставах, повідомляє The Guardian. Злочинці увірвалися в будинок, відрізали електрику і зв'язали трьох членів сім'ї, погрожуючи їх вбити. Постраждалих били, поки одному з них не вдалося втекти і заявити в поліцію. Главою сім'ї є Рожер Пінто, 78-річний глава асоціації «Сіона». Адвокат Пінто, Марк Бенсімон, стверджує, що ця асоціація займається «захистом єврейського народу і держави Ізраїль». Двома іншими жертвами були син Пінто і його дружина, яка змогла покликати на допомогу. Пінто сказав, що нападники вигукували: «Ви євреї, у вас є гроші. Ми відбираємо гроші у євреїв, щоб віддати бідним». За словами адвоката, Пінто кілька разів били по голові і горлу. Бенсімон сказав, що нападники пішли з коштовностями, грошима і кредитними картками. Поліція заявила про відкриття офіційного розслідування за фактом незаконного затримання, крадіжки та вимагання з застосуванням насильства, мотивованого релігійною приналежністю жертв. Французькі євреї - найбільша громада за межами США і Ізраїлю. Статистика говорить про те, що вони залишають Францію стійкими темпами протягом уже десятка років. Близько 5 тисяч виїздів було оформлено в 2016 році, 7900 покинуло країну в 2015 році і 7231 в - 2014 році. Всього з 2006 року з Франції емігрували 40 тисяч євреїв.
Політика Олені Бондаренко не подобається компанія Саакашвілі на сайті «Миротворець» Екс-депутату від Партії регіонів Олені Бондаренко не сподобалася компанія екс-президента Грузії і екс-губернатора Одеської області Михеїла Саакашвілі в базі сайту «Миротворець». На своїй сторінці в Facebook вона закликала виключити звідти Саакашвілі. «Фу, приберіть Саакашвілі з нашої пристойної компанії на «Миротворців», - написала вона. Сайт центру «Миротворець» вніс Саакашвілі в свою базу за незаконний перетин державного кордону України. «Ми цього не хотіли. Але змушені. Саакашвілі заносимо в Чистилище за незаконний перетин державного кордону України, напад на військовослужбовців ДПСУ в складі групи осіб при виконанні тими своїх обов'язків з охорони державного кордону України», - написали на сайті. Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі силою прорвався через кордон з Польщі в Україну, зараз він перебуває у Львові. В ході «прориву» Саакашвілі 11 співробітників поліції отримали травми різного ступеня тяжкості, також постраждали п'ятеро прикордонників. Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, після події Саакашвілі повинен з'явитися в «Шегині» та пройти процедуру оформлення.
Політика Прорив Саакашвілі: з'явилася реакція Порошенка Президент Петро Порошенко повідомив, що виконає будь-яке рішення суду про позбавлення лідера партії «Рух нових сил», колишнього голови Одеської ОДА та екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі українського громадянства, але останній протягом більше ніж півтора місяця так і не звернувся в судові інстанції. Про це Петро Порошенко повідомив під час наради з питань розвитку сільської медицини, що пройшла сьогодні, 11 вересня, у Києві. «У будь-якій правовій країні особа має право оскаржити адміністративний акт в адміністративному суді, в цьому випадку у Вищому адміністративному суді України. Я, як президент, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення судів України? Є Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ)... Минуло понад півтора місяця і ніхто в суд не подавав», - сказав президент України.
Політика У МЗС Росії по-своєму зрозуміли слова Меркель про анексію Криму Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова вважає, що канцлер Німеччини Ангела Меркель розв'язала «складну кримську дилему, згадавши її в контексті об'єднання Німеччини». Про це Захарова написала на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung опублікувало інтерв'ю Меркель, яка заявила: «Давайте згадаємо про історію німецької єдності. Коли я чую, що, наприклад, анексію Криму потрібно просто прийняти, то я думаю, що було б, якби в минулому також обійшлися з нами в НДР: під гаслом, що Німеччина залишається розділеною, що тут нічого не поміняти». Захарова вважає, що після заяви Меркель, у країни-агресора з'явився «залізобетонний аргумент, який чітко вказує на історичну справедливість того, що сталося». «Так як розділеним не з власної волі народом є народ Росії і Криму, а не Криму і України, що підтверджено не тільки «референдумом» 2014 року, а й «референдумами», а також спробами їх проведення, що мали місце, починаючи з колапсу СРСР» , - заявила представник МЗС РФ. Однак вона не виключила, що може з'явитися новина про те, що «російські хакери «зламали» не сервер передвиборного штабу, а відразу кандидата».
Політика Порошенко розповів, чому прикордонники не застосували зброю проти прихильників Саакашвілі Президент Петро Порошенко повідомив, що під час прориву позбавленим українського громадянства колишнім головою Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі разом з соратниками державного кордону України прикордонники мали повне право застосувати зброю, проте не дали «роздмухати пожежу, чого домагалися політикани». Про це пише УНІАН, посилаючись на слова президента України, які він виголосив під час наради з розвитку сільської медицини сьогодні в столиці. «Українські прикордонники, які найкращим чином зарекомендували себе в ході АТО, правильно вчинили, не застосувавши зброю, на застосування якої мали повне і виняткове право. Вони не дали роздмухати пожежу, конфлікт всередині України, чого домагалися ці політикани», - сказав Порошенко.
Політика Саакашвілі впевнений, що абсолютно легально перебуває в Україні У Львові екс-президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі проводить брифінг. Політик заявив, що перебуває на території України абсолютно легально.  «Сьогодні вранці, як і має бути за законом, мій адвокат прийшов до Міграційної служби України та приніс мою заяву... Тобто я зараз перебуваю абсолютно легально на українській території. Згідно з чинним законодавством, я звернувся за захистом до Української держави. І Українська держава повинна зараз піти разом зі мною в суд і розв'язати моє прохання про захист від Української держави», - заявив Саакашвілі.За його словами, зараз у нього початок боротьби. «Я повернувся додому в Україну», - додав він. У свою чергу президент України Петро Порошенко заявив, що українські прикордонники мали право застосувати зброю в ході зіткнень на пункті пропуску «Шегині», через який Саакашвілі потрапив в Україну. «Наші прикордонники, які найкращим чином себе зарекомендували під час АТО, вчинили правильно: не використали зброю, на застосування якої вони мали повне право. Не дали роздмухати пожежу, конфлікт всередині країни, чого, власне кажучи, ці політикани домагалися», - заявив президент. Порошенко підкреслив, що Саакашвілі, прорвавшись через кордон, порушив конституційний принцип недоторканності державного кордону. Президент також уточнив, що готовий був виконати будь-яке рішення суду щодо громадянства Саакашвілі, але він не звернувся до Вищого адміністративного суду. Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі перетнув український кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши кордон правоохоронців. Зараз він перебуває у Львові.
Економіка Епохальне рішення: Китай відмовляється від бензину і дизеля Китай, найбільший автомобільний ринок у світі, планує заборонити виробництво і продаж дизельних і бензинових автомобілів. Віце-міністр промисловості країни заявив, що почав «відповідні дослідження», але ще не вирішив, коли заборона набуде чинності. У минулому році Китай виготовив 28 мільйонів автомобілів, що становить майже третину світового обсягу автомобільної промисловості, повідомляє The BBC.. Компанія Volvo, яку нещодавно викупив китайський концерн Geely, заявила в липні, що всі її нові моделі автомобілів матимуть електричний двигун з 2019 року. Самі Geely планують продати мільйон електромобілів до 2025 року. Всі інші автомобільні гіганти, такі як Renault-Nissan, Ford і General Motors, працюють над розробкою електромобілів у Китаї. Автовиробники активно борються за шматочок китайського ринку задовго до введення нових правил, призначених для боротьби з атмосферними забрудненнями. Китай хоче, щоб електромобілі становили щонайменше 1/5 частини всіх продажів до 2025 року. Ця заявка передбачає, що вже до наступного року 8% всіх автомобілів на ринку повинні бути електричними або гібридними, а до 2020 року пропозиція повинна становити 12%. Зміна попиту на автомобілі також вплине на попит на нафту в Китаї. Зараз країна є другим за величиною споживачем нафти в світі після США.
Події оформление ленты  16 років тому стався найстрашніший теракт у США Сьогодні виповнюється рівно 16 років з дня трагедії в США, коли після серії терактів впали вежі-близнюки. Теракт стався 11 вересня 2001 року в нью-Йорку. Тоді терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торгового центру, а також будівлю Пентагону у Вашингтоні. З 2002 року, за рішенням американського Конгресу, 11 вересня відзначалося в США як «День патріота», а з 2009 року, після затвердження акта 111-13 Загального Закону США, дата називається «загальнонаціональним днем ​​служіння і пам'яті». Саме в цей трагічний день державний прапор Америки має бути наполовину приспущено. О 8:46 ранку за північноамериканським східним часом починається хвилина мовчання, так як у цей час перший літак врізався в північну башту на Нижньому Мангеттені. Через 17 хвилин другий літак з терористом-смертником і пасажирами на борту врізався в Південну вежу. Менш ніж через півтори години вежі-близнюки, в яких щодня працювало до 50 тисяч людей, звалилися. О 9:37 третій літак з терористами врізався у західний фасад Пентагону. О 10:03 четвертий літак впав на поле на півдні Пенсильванії. Він прямував до Капітолію або до Білого дому, проте завдяки сміливості пасажирів, які знали про те, що США піддалися нападам, задумам бойовиків не судилося здійснитися. За інформацією, опублікованою в підсумковому звіті Нацкомісії з терористичним атакам проти США, у Всесвітньому торговому центрі загинуло понад 2600 осіб; ще 125 загинули в Пентагоні; 256 людей загинули в чотирьох літаках. Таким чином, число жертв серії терактів перевищило кількість жертв у Перл-Харборі в грудні 1941 року. Теракти, які назавжди змінили США, здійснили 19 молодих арабів, які виконували накази ісламістів, що базувалися в Афганістані.
Політика Поліція вкрала мій паспорт на кордоні - Саакашвілі Екс-президент Грузії, лідер партії «Рух нових сил» Михеїл Саакашвілі заявив, що правоохоронці України вкрали у нього паспорт під час обшуку в автобусі, на якому він їхав з Польщі в Україну. Про це політик заявив під час прес-конференції у Львові. Саакашвілі повідомив, що польський кордон він пройшов з «легальним українським документом», який поляки проштампували. «Прийшов до українців, як передбачає закон, віддавав паспорт, щоб вони відмовили або прийняли, а вони сказали: «Ми ваш паспорт брати не будемо», - сказав Саакашвілі. Політик заявив, що пропонував свою заяву прикордонникам з проханням про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту. Однак, за його словами, співробітники спецслужб обшукали автобус, в якому він їхав, і його паспорт зник. «Коли люди, не питаючи мене, внесли мене на руках в Україну, я залишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт. Зараз паспорт у них», - сказав політик.
Економіка оформление ленты  Розсерджений співробітник Apple опублікував деталі нового iPhone8 Незадоволений співробітник Apple опублікував у мережі інформацію про новий iPhone8, а також про нове програмне забезпечення iOS11 за два дні до очікуваного релізу. За повідомленнями The Daily Mail, велика частина того, що мало стати сюрпризом від компанії на честь 10-річного ювілею першого iPhone, виявилася у вільному доступі в інтернеті. Відомий блогер Apple Джон Грубер сказав, що він «майже впевнений», що витік був навмисний. Співробітник опублікував детальну інформацію про дизайн, оновлену камеру, а також про абсолютно нову систему розблокування і багато іншої інформації. Анонімне джерело також надало посилання на спеціальний код для скачування iOS11, за допомогою якого можна завантажити програмне забезпечення з власних комп'ютерних серверів Apple. Компанія нарешті підтвердила, що новий iPhone буде представлений у новому театрі Стіва Джобса 12 вересня 2017 року.  
Політика Саакашвілі заявив, що його життя і свобода «під ударом» Екс-президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі в ході прес-конференції у Львові заявив про існування загрози його життю і свободі. Він упевнений, що президент України Петро Порошенко домовився з грузинським мільярдером Бідзіною Іванішвілі щодо порушення проти Саакашвілі кримінальних справ. «Я знаю, що і моя свобода під ударом, і моє життя ... Але існування України під ударом, і свобода України набагато вище, ніж свобода і існування її громадянина, включно зі мною», - заявив політик. За його словами, він сильно ризикує, повертаючись в Україну. Політик уточнив, що Порошенко домовився з Іванішвілі в ході свого візиту до Грузії цього року. «Порошенко поїхав до Грузії і домовився з Іванішвілі - головним приватним акціонером ПАТ «Газпром» - вести проти мене кримінальні справи. Жодна країна в світі їх не визнає, і навіть Інтерпол відмовився від цих справ», - сказав політик. Нагадаємо, раніше екс-президент Грузії заявив, що поліція України вкрала у нього паспорт, коли він 10 вересня проривався в Україну з Польщі.
Події У Харкові «швидка» зіткнулася з легковиком, шестеро постраждалих У Харкові сьогодні, 11 вересня, карета швидкої допомоги зіткнулася з легковим авто, в результаті чого шість осіб отримали травми. Про це інформує прес-служба поліції по області в Facebook. «Співробітники поліції з'ясовують обставини ДТП в Харкові. Інцидент стався в понеділок близько години ночі на перетині вул. Гвардійців Широнінців і прос. Ювілейного», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, зіткнулися авто швидкої допомоги під керуванням 53-річного водія, а також а/м Daewoo, яким керував 41-річний чоловік. Як наголошується, в результаті аварії постраждали шестеро людей. Поранені з травмами різного ступеня тяжкості були доставлені в лікарню. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 286 ч. 1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Політика оформление ленты  Порошенко єхидно потролив Саакашвілі: "Буде так само прориватися в Грузію" Президент України Петро Порошенко досить уїдливо відгукнувся про майбутнє Михеїла Саакашвілі в контексті його спроб будь-яким способом потрапити на територію України. Сьогодні під час наради з розвитку сільської медицини в столиці глава держави назвав його "цей пан". "Сподіваюся, цей пан з таким же завзяттям буде прориватися на територію Грузії, як недавно рвався в Україну", - сказав президент з усмішкою, відповідаючи на запитання журналістів. Нагадаємо раніше Петро Порошенко заявив, що прикордонники  мали право стріляти по порушниках кордону. У  той же час він похвалив правоохоронців за те, що вони не застосували зброю. "Вони не дали роздмухати пожежу, конфлікт всередині України, чого домагалися ці політикани», - заявив Порошенко.
Політика оформление ленты  Нардепа Добродомова внесли в базу «Миротворця» за незаконний перетин кордону У базу сайту «Миротворець» внесли народного депутата України Дмитра Добродомова. Як повідомили на сайті, це було зроблено за співучасть у нападі на режимний об'єкт. «У Чистилище потрапив депутат, протягнутий до Верховної Ради пособницею проросійських терористів Марією Столяровою», - заявили в «Миротворці». Журналісти звинуватили депутата у незаконному перетині Державного кордону України, нападі на прикордонників під час виконання ними своїх обов'язків у складі групи осіб, а також участі у підготовці незаконного перетину кордону особою без українського громадянства. Нагадаємо, 10 вересня екс-президент Грузії, екс-губернатор Одеської області Михеїл Саакашвілі перетнув український кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши кордон правоохоронців. Зараз він перебуває у Львові. Разом з Саакашвілі кордон перетинали 5 нардепів.
Суспільство У Києві за погану якість послуг звільнено 12 керівників ЖЕКів У 2017 році в Києві вже звільнили 12 керівників ЖЕКів, ще 30 - оголошено догани. Попередження отримали 15 працівників комунальних підприємств. Переважно це керівники ЖЕКів та апарату управління. Про це 11 вересня під час прес-конференції заявив начальник Управління (інспекції) самоврядного контролю КМДА Станіслав Москалевський, передає кореспондент АСН. «Коли ми бачимо, що систематично не виконуються ті чи інші послуги і є зловживання, ми ініціюємо службове розслідування щодо того чи іншого керівника. За результатами перевірок ми вживаємо адміністративних та дисциплінарних заходів примусу до керівників ЖЕКів та керівників керуючих компаній - це догани, звільнення або попередження», - уточнив він. Чиновник додав, що минулого року догани були оголошення 57 особам, які займають керівні посади в комунальних підприємствах. У свою чергу радник заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна нагадала, що нещодавно був звільнений ще один керівник ЖЕКу. «На позаминулому тижні був звільнений керівник одного з оболонських ЖЕКів за умови, в яких працювали двірники. Вони купували інвентар на власні гроші», - пояснила вона. Радник заступника голови додала, що в КМДА вже почали підготовку кадрового резерву керівників ЖЕКів у який вже подали свої кандидатури 36 осіб.
Події оформление ленты  Водій їв землю перед патрульними в Черкасах У Черкасах патрульна поліція затримала агресивного водія, який побив жінку і погрожував їй вбивством. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Черкаської області на своїй сторінці в Facebook. До патрульних звернулася жінка у порваній одежі, яка їхала в Черкаси на попутному автомобілі. Вона розповіла, що дорогою до Черкас її погодився підвезти один з автомобілістів. Чоловік повідомив, що везе гроші в лікарню на лікування брата. Якоїсь миті водій почав поводитися агресивно, накинувся на жінку і побив за те, що вона нібито вкрала у нього $7600. Чоловік погрожував вбити попутницю, проте жінка зуміла вирватися і втекти. Після цього патрульним поліцейським надійшов виклик від перехожих, які бачили, як водій Сhevrolet Aveo викидає з салону жіночі речі і гроші. Правоохоронці знайшли чоловіка, він спочатку пригрозив їм розправою, а потім - впав на землю і почав її їсти. Він зізнався, що перебуває під дією наркотичних речовин, а також у тому, що намагався вбити жінку.
Економіка Майже півмільйона киян здійснили перерахунок на 45,2 млн грн за не надані ЖЕКами послуги Столичні ЖЕКи провели перерахунок за ненадані або неякісно надані послуги киянам за серпень на загальну суму 45,2 млн грн. Про це 11 вересня під час прес-конференції заявив начальник Управління (інспекції) самоврядного контролю КМДА Станіслав Москалевський, передає кореспондент АСН. «Найпоширенішою з ненаданих послуг була відсутність поливу і прибирання сходових клітин. Виявлялися факти ненадання послуг з диспетчерського обслуговування, роботи пасажирських ліфтів, невелика кількість порушень фіксувалася з прибирання прибудинкових територій», - уточнив чиновник. Загалом менші суми у своїх вересневих платіжках побачать близько 480 тис. жителів Києва. В інспекції КМДА уточнили, що за серпень - початок вересня їхні інспектори встигли перевірити надання послуг в близько 600 будинках. Виявляти та фіксувати порушення, за словами Москалевського, мають право і самі мешканці будинку. «Кожен споживач у разі виявлення ненадання послуг може скласти акт-претензію, викликати виконавця послуг і на підставі акту-претензії домагатися перерахунку», - зазначив він. Нагадаємо, що всього в Києві 8600 будинків, які обслуговують ЖЕКи.
Суспільство Терористи «ЛНР» передали Україні гроші за постачання води - ОБСЄ Бойовики так званої «ЛНР» передали Україні гроші як виплату заборгованості з водопостачання. Про це повідомила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в останньому звіті. За словами представників місії, він перебували по обидва боки мосту на південь від міста Щастя У Луганській області і сприяли передачі грошей терористів українській стороні. За словами українського офіцера при СЦКК, передача грошей здійснювалася в через заборгованість з водопостачання. Нагадаємо, раніше в ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» допустило «техногенний колапс» у Луганській області. Підприємство 9 місяців «перебуває у гострій господарській кризі» через арешт рахунків і санкцій Заходу. У компанії заявили, що не можуть оплатити рахунки і заплатити своїм працівникам зарплату.
Кримінал оформление ленты  Після урагану Ірма в США мародерів "пакують пачками" Щонайменше 32 людини заарештовано в американському штаті Флорида за спробу пограбувати порожні підприємства і будинки, власники яких були евакуйовані в рамках підготовки до урагану Ірма в Майамі, повідомляє The Daily Mail. У мережі опубліковані шокуючі відеоролики того, як численні банди намагаються потрапити в магазини і скористатися покинутими приміщеннями. Двоє людей увірвалися в мисливський магазин в Орландо й, імовірно, викрали зброю, перш ніж вступити в перестрілку з поліцейськими. У неділю 12 мародерів були затримані під час спроби пограбувати збройові магазини в Південній Флориді, один був застрелений поліцією, повідомляють місцеві ЗМІ. Шериф округу Бровард застрелив одного підлітка і заарештував другого, коли ті намагалися потрапити у приватний будинок у багатому передмісті американського міста Вестон. Водночас у центрі Маямі місцевий репортер зняв на камеру спробу скоординованого пограбування мережі магазинів спортивних товарів щонайменше десятьма зловмисниками. Поліція оголосила про арешт двох передбачуваних мародерів, які в ніч на суботу пограбували кілька приватних будинків. Влада ідентифікувала підозрюваних як Райана Кука і Макса Сентвіла, обом 28 років. Обидва молодика скоїли мінімум шість крадіжок зі зламом.
Наука і технології На Землі два дні будуть магнітні бурі через сильний спалах на Сонці На Землі 12 і 13 вересня можливі магнітні бурі через новий потужний спалах на Сонці, що стався 10 вересня. Про це повідомив Інститут іоносфери Казахстану. За даними вчених, на Сонці після спалаху спостерігалося «цунамі», коли хвиля речовини прокотилася по сонячному диску. «Спостерігався потужний викид корональної маси, спрямований переважно на захід, проте він може зачепити магнітосферу Землі і викликати магнітну бурю 12-13 вересня», - заявили в інституті. Фахівці підкреслили, що в космічному просторі навколо Землі спостерігається підвищення рівня радіаційної обстановки. Ця ситуація буде тривати і в найближчі дні. «Потік частинок був настільки потужним, що частинки досягли рівня Землі, що спостерігається досить рідко. Остання подібна подія була зареєстрована в січні 2014 року», - зазначили вчені. У зв'язку з цим можливий збій супутникової електроніки. Мало того, космонавти на МКС і пасажири авіалайнерів, що літають на високих широтах, можуть отримати додаткову дозу опромінення.
Політика Поліція заявила, що не брала паспорт Саакашвілі У Національній поліції України заявили, що не мають відношення до паспорту Михеїла Саакашвілі, який напередодні зі своїми прихильниками прорвався через державний кордон України. Нагадаємо, останній сьогодні заявив, що "поліція вкрала з автобуса його паспорт". "Озвучена заява про вилучення паспорта поліцейськими суперечить обставинам подій, які мали місце під час незаконного переходу осіб через державний кордон України в районі пункту пропуску «Шегині». 10 вересня поліцейські здійснювали охорону публічної безпеки та громадського порядку під час масових заходів на пункті пропуску «Шегині». При цьому поліція не вилучала паспорт особи, яка заявляє про його вилучення", - йдеться в офіційній заяві поліції. Нагадаємо, сьогодні голова МВС Арсен Аваков теж відреагував на "вторгнення" Саакашвілі в Україну. Він заявив, що той повинен повернутися на кордон і оформити свій в'їзд відповідно до закону.
Економіка У Кабміні пояснили нові правила обліку тепла і води Кабінет міністрів України на своїй сторінці в Facebook дав роз'яснення після набрання чинності законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Нові правила стосуються обліку тепла і води. «Один з головних міфів - нібито закон дозволяє ігнорувати показники індивідуальних (квартирних) лічильників. Насправді, якщо говорити про багатоквартирні будинки, то закон виділяє два види вузлів обліку теплової енергії, холодної і гарячої води: вузол комерційного обліку (загальдомовий) і вузли розподільного обліку (квартирні)», - відзначили в Кабміні Зокрема, вузол комерційного обліку вимірюватиме весь обсяг теплової енергії/води, який використовували в будівлі. Цей обсяг необхідно «розподілити» між споживачами в будинку - тобто визначити, хто скільки послуг отримав і скільки повинен за них заплатити. Саме для цього і будуть використовуватися квартирні лічильники. Крім того, закон передбачає, що визначена загальнобудинковим вузлом цифра розподілятиметься між споживачами пропорційно до показників квартирних лічильників. Це зніме проблему «різниці в показниках» і втрат внаслідок витоку води з внутрішньобудинкових мереж через їхній незадовільний стан.
Політика У Польщі відмовились від ідеї зображати Львів на нових паспортах Польща вирішила не розміщувати на сторінках паспортів зображення польських військових поховань на території Личаківського кладовища у Львові. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця. «Міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Блащак повідомив, що в нових польських паспортах не буде зображень Личаківського кладовища і Вільнюської брами», - зазначив посол. Свої слова він підкріпив посиланням на відповідний матеріал у газеті Wiadomości. Нагадаємо, раніше МЗС України висловив протест і вручив послу Польщі в Києві Яну Пєкло ноту в зв'язку з намірами Польщі розмістити на сторінках нового польського паспорта зображення польських військових поховань на території Личаківського кладовища у Львові. Україна цей крок розцінила як недружній.
Події Дівчинку, яка народилася під час урагану «Ірма», назвали Шторм Вагітна жителька американського штату Флорида прямувала зі свого будинку в Майамі для того, щоб уникнути урагану «Ірма», коли у неї відійшли води. Вона була змушена народити дитину всього за три години до того, як ураган категорії 3 приніс з собою вітер швидкістю до 200 км/год, повідомляє The Daily Mail. Кара Кеслінг з чоловіком дізналися, що ураган рухається просто у напрямі їхнього будинку в Кі-Вест, і вирішили поїхати в Майамі. Кара народила дівчинку в баптистській лікарні міста Кендалл. У суботу поліцейський департамент Майамі поділився фотографією «дівчинки Наірі Шторм», яку батьки вирішили назвати відповідно до ситуації. Офіцери змогли допомогти родині благополучно дістатися з лікарні в готель. Проте це не єдиний випадок пологів під час шторму. Газета The Washington Post повідомляє про випадок, коли жінка зателефонувала в службу порятунку, заявивши, що у неї почалися перейми, але швидка допомога не змогла до неї доїхати через погодні умови. Після того, як лікарі не змогли приїхати, рятувальники, диспетчер і лікар з Меморіальної лікарні Джексона в Майамі, консультували її за допомогою телефонної конференції. Вони провели в телефонному режимі всі стадії пологів, включно з виходом плаценти і розрізанням пуповини.
Кримінал оформление ленты  Банда в Одесі під виглядом СБУ відбирала у іноземців автомобілі та гроші В Одесі було затримано зловмисників, які займалися розбійними нападами на іноземців під виглядом проведення слідчих дій "співробітниками спецслужби». Про це повідомили в прес-службі СБУ. За інформацією правоохоронців, затриманий організатор угруповання і двоє його спільників. Нещодавно він з'явився до бізнесмена однієї з країн Південної Азії і відібрав у нього автомобіль нібито для спецоперації СБУ. До цього факту були ще кілька випадків «відтискання» зловмисниками майна і грошей у іноземців. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили підроблене рішення суду, яке учасники угруповання «демонстрували» під час розбійних нападів, завдаючи шкоди іміджу СБУ. Організатору обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Викрадений у іноземця автомобіль був знайдений.
Кримінал оформление ленты  Четверо буйних у Києві розгромили СТО та відділення поліції На станції технічного обслуговування в Києві сталася бійка. В результаті один з працівників отримав закриту черепно-мозкову травму і перелом носа, повідомили в прес-службі поліції Києва. Як повідомив працівник СТО, на територію заїхали четверо невідомих і попросили замінити в автомобілі мастило. Працівники сказали, що клієнтам доведеться трохи почекати. Це розлютило молодиків, один з чоловіків кілька разів вдарив працівника в обличчя. Цього нападникам здалося мало, чоловік побіг до автомобіля, витягнув кийок і почав бити інших працівників. Коли ж співробітники СТО повідомили, що на території є відеокамери, нападник з товаришами побіг у приміщення з системою відеоспостереження і забрав жорсткий диск із записом. Правоохоронці, які прибули на місце, вилучили кийок, жорсткий диск, тубус від РПГ, патрони до гладкоствольної рушниці, газовий пістолет і пакет з речовиною білого кольору. Всі ці речі відправили для проведення експертизи. Однак після того, як чоловіків привезли до Солом'янського управління поліції, вони намагалися конфліктувати з правоохоронцями. «Чоловіки зламали камеру відеоспостереження і пошкодили стелю в кімнаті прийому громадян», - повідомили поліцейські. Зараз зловмисникам інкримінують «хуліганство» за ч. 4 ст. 296, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років. Один з нападників затриманий, іншим трьом вручена повістка про виклик для проведення слідчих дій.
Політика Аваков: Всі, хто прорвав держкордон, отримають повістки Всім учасникам подій з проривом державного кордону України в пункті пропуску «Шегині» направлять повістку з викликом про надання свідчень. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. «Національна поліція відкрила кримінальне провадження, і ми наполягаємо, щоб кожен з учасників цієї акції з'явився в поліцію для надання відповідних свідчень. З'являться самі - добре, ні - відповідні повістки вже сьогодні будуть направлятися всім учасникам цих подій», - заявив міністр в ході прес-конференції, передає Інтерфакс-Україна. За словами Авакова, всі ті, хто незаконно перетнув держкордон 10 вересня, повинні прибути на пункт пропуску «Шегині» ще раз і пройти оформлення митного контролю. Міністр уточнив, що прорив екс-губернатора Одеської області Михеїла Саакашвілі кваліфікується мінімум за 5 статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, це - непідпорядкування державним органам; протидія правоохоронцям; напад на правоохоронців і на воєнізовані структури; організація прориву державного кордону; організація переправи осіб, які не мають на те право, через державний кордон. Також порушено низку статей Адміністративного кодексу. Нагадаємо, за словами прес-секретаря Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, прихильникам Саакашвілі може загрожувати до 15 років в'язниці за побиття прикордонників.
Юмор Прокуратура розповіла про схему, за якою високий столичний чиновник розкрадав мільйони громади Досудове розслідування у справі першого заступника голови Шевченківської РДА Віктора Андрєєва та чотирьох його спільників, серед яких був і перший заступник директора комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району. Києва" Петро Романюк завершено. Всі четверо підозрюються в розкраданні комунального майна та привласненні коштів громади. Останніх, нагадаємо, затримали в березні цього року на отриманні хабара в сумі 73,5 тисячі гривень. Як повідомили в прокуратурі, заступник голови Шевченківської РДА, змовившись зі службовцями підприємств та фізичними особами, розробив незаконну схему з заволодіння об'єктами комунальної нерухомості ввіреного йому району. Злочинний план був такий - спочатку злочинці підробляли правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості району, що цікавлять їх  Потім за допомогою цих документів у нотаріальних конторах міняли законного власника на підставних осіб. Після цього комунальне майно переоформляли на підконтрольні Андрєєву підприємства або відчужували на користь третіх осіб. За такою схемою з початку 2015 року по грудень 2016-го очолювана першим заступником голови РДА злочинна група вкрала з комунальної власності 6 об'єктів нерухомості, серед яких були як нежитлові будівлі, так і квартири. Таким чином злочинці завдали громаді Києва збитки на 36 мільйонів гривень. Водночас слідчі виявили факти незаконного заволодіння першим заступником голови РДА засобами комунальних підприємств, контроль над якими він мав, на суму 4,1 мільйона гривень гривень. Зараз прокуратура 4 незаконно відчужених об'єкти нерухомості повернула територіальній громаді міста Києва.
Суспільство оформление ленты  Ветерани АТО в Запоріжжі блокують Держслужбу геодезії через земельні паї Ветерани АТО з кількох районів Запорізької області зранку блокують будівлю Головного управління Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру. Про це повідомляє видання zp.depo.ua. Ветерани зібралися під відомством у Запоріжжі і протестують проти блокування виділення земельних паїв, гарантованих їм законом. Чоловіки шинами заблокували вхід у будівлю і сидять на сходах. Працівники Держгеокадастру зранку не можуть потрапити на свої робочі місця, тому сидять недалеко від протестувальників. Ветерани заявили, що роками не отримують землю. Як повідомив один з учасників протесту ветеранів АТО, в Запоріжжі ніхто з 2 тисяч місцевих ветеранів не отримав ні шматочка землі. Ініціативна група учасників акції протесту зустрілася з головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брилем і вимагає звільнення чиновників Держгеокадастру. Вони уточнили, що в Запорізькій області - понад 12 тисяч учасників АТО, подано близько 3000 заявок на отримання землі, але до сих пір нічого не вирішено.
Політика У Росії зібралися ще більше скоротити число дипломатів США Влада країни-агресора має намір зрівняти число російських дипломатів у США і американських у РФ. Про це в ході прес-конференції заявив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров. Він уточнив, що Росія просила США скоротити кількість дипломатів до 455 осіб, щоб зрівняти число своїх дипломатів з чисельністю дипкорпусу РФ у США. Але при цьому, Москва нібито проявила «добру волю» і включила у список співробітників російських дипмісій в Америці і тих росіян, які працюють у представництві при ООН, передає Дождь. «США немовби привласнили цей наш добрий жест і сказали: раз росіяни хочуть паритету, то нехай закривають одне з чотирьох генеральних консульств, бо у нас у Росії тільки три генеральних консульства. Якщо вже вони взяли паритет як критерій, ми зараз розглядаємо ті умови, в яких працюють американські зарубіжні установи в Росії і російські в США, і приведемо ці умови у повну відповідність до того, що називається паритетом», - заявив Лавров. Нагадаємо, 5 вересня президент РФ Володимир Путін доручив МЗС РФ нібито для досягнення повної рівності за кількістю співробітників дипмісій обох країн чисельність персоналу США скоротити ще на 155 осіб.
Суспільство оформление ленты  Не декорації і не шматок м'яса! Захисники братів менших просувають законопроект про суворе дотримання прав тварин Перед входом до прокуратури Шевченківського району сьогодні, 11 вересня, зоозахисники виклали червону доріжку. Вона символізує кров тварин, які постраждали від рук шкуродерів. Активісти вимагають негайно передати до суду кримінальні справи проти догхантерів Олексія Святогора, Ірини Кременовської, Олега Руденка, Олександра Короля, щоб притягнути їх до відповідальності. За словами мітингувальників, попри очевидні докази прокурори не бачать достатніх підстав для підписання повідомлення про підозру. «Це ганьба, - заявляє активістка Оксана Костюкевич. - Бездіяльність прокуратури просто обурює людей». Зоозахисники стверджують, що жорстоке поводження з тваринами стало нормою в нашому суспільстві і громадяни не сприймають його як злочин. «У нас традиція - масово труїти собак, - говорить президент Асоціації зоозахисних організацій України Ася Серпінська. - А зареєструвати факт отруєння і притягнути людину до відповідальності практично неможливо - пройшла людина, щось кинула, ніхто не помітив, за 15 хвилин собака починає помирати в страшних муках». Серпінська вказує на важке становище сільськогосподарських тварин, які розглядаються як продукт або робоча машина і піддаються жорстокій експлуатації, експериментальних тварин, диких тварин на притравочних станціях, на яких тренують мисливських собак. «Назріла необхідність міняти щось у нашому законодавстві». Про законопроект 6598, зареєстрований у Верховній Раді 21 червня 2017 року, розповідає директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. «Найголовніше завдання - зробити так, щоб закон про захист тварин працював, - говорить він. - Закон підводить українське законодавство під європейську базу низки чинних важливих європейських законів. Якщо цей законопроект буде ухвалено, то ми вийдемо із захисту тварин десь на рівень Польщі. Вийти далі, на жаль, неможливо, бо громадська думка, думка влади дуже законсервовані і більш радикальні закони просто не  діятимуть». Як приклад еколог наводить ситуацію з вовком, який, на думку в.о. аграрного міністра Максима Мартинюка, є шкідливою твариною як розповсюджувач сказу. «Так як вовк у нас внесений до списку шкідливих тварин, то на нього дозволено полювання упродовж року. А це означає офіційне прикриття браконьєрства - пішли на вовка, відстріляли паралельно лося, косулю, кабана, зайця». У згаданому ж законопроекті забороняється використовувати вогонь і електрошок при дресируванні в цирках, тримати тварин при ресторанах і заправках для приваблювання туристів. Також не можна залишати домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, не доглядаючи за ними.Не дозволяється використовувати тварин як декорації для фото, як це робиться у центрі столиці і курортних містах. Не дозволяється використовувати тварин для жебракування. До слова, сьогодні в Україні штраф за жорстоке поводження з тваринами становить в еквіваленті - 9-14 доларів. Водночас у Польщі - 170, Румунії - 280, Болгарії, Угорщини, Словенії - 650 доларів. А в США жорстоке поводження з тваринами належить до тяжких злочинів.
Політика Путін здригнувся перед Меркель і готовий терпіти миротворців ООН не тільки на лінії зіткнення Президент країни-агресора Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що готовий врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їхнє право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення. Про це повідомили в прес-службі Кремля. «Володимир Путін докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер зазначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН. Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ ООНівцям може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно до мінського Комплексу заходів», - сказали в Кремлі . Обговорили лідери Німеччини і РФ також виконання Мінських угод, наголосили на «неприйнятності будь-яких порушень режиму припинення вогню. Нагадаємо, 5 вересня після саміту БРІКС в Китаї президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден з введенням миротворців ООН на Донбас. Однак лідер Кремля назвав свої умови. Так, він зазначив, що це будуть «навіть не миротворці», а люди, що забезпечують безпеку місії ОБСЄ. «Ці сили повинні перебувати на лінії розмежування і не на якихось інших територіях. Третє - рішення цього питання має відбутися не інакше як після розведення сторін і відведення важкої техніки», - додав Путін.
Здоров`я Нікотин шкідливий і в електронних сигаретах Вчені виявили, що електронні сигарети, які містять нікотин, можуть збільшити ризик серцевих нападів і інсультів. У дослідженні було виявлено, що електронні пристрої, що містять стимулюючу речовину, можуть викликати блокування артерій, а також збільшення частоти серцевих скорочень і підвищення артеріального тиску, повідомляє The Guardian. Шведські вчені спостерігали 15 здорових добровольців, жоден з яких раніше не курив. Тести, проведені через 30 хвилин після куріння електронних сигарет, що містять нікотин, показали значне збільшення артеріального тиску, а частота серцевих скорочень і артеріальна жорсткість збільшилися в 3 рази. У добровольців, які курили електронні сигарети без нікотину, такого ефекту не було. Хоча ефекти, які спостерігаються в тестах, були тимчасовими, вчені впевнені, що хронічне вживання електронних сигарет з нікотином може мати постійні наслідки.
Економіка Суд заарештував 41% акцій ПАТ «Мотор-Січ» Шевченківський райсуд Києва прийняв ухвалу про арешт 41,00087% акцій ПАТ «Мотор-Січ» в Запоріжжі у власності 5 офшорних компаній, які знаходяться на рахунках зберігача «Драгон Капітал». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Як встановили правоохоронці в ході досудового розслідування, з 2016 року по теперішній час невстановлені особи з числа нинішніх і колишніх посадовців і кінцевих бенефіціарів власників «Мотор Січ» провели низку угод купівлі-продажу контрольного пакета акцій товариства на користь іноземних компаній. Є підозра, що ці компанії переведуть активи і виробничі потужності товариства за межі України. Це може призвести до ліквідації і знищення заводу. В Антимонопольний комітет України у червні надійшла заява від власника китайської компанії Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd. і «Мотор Січі» про надання дозволу на концентрацію, згідно з яким цей громадянин Китаю через підконтрольні структури вже володіє зазначеними 41,00087%. Продавав акції громадянин України, який володів безпосередньо 15,83% акцій заводу, а також 17,3113% його акцій через Business House Helena і 15,7% через ТОВ «Гарант Інвест», ТОВ «Гарант Альфа», ЗАТ «Торговий дім «Елен», СК «Мотор Гарант». Раніше на заводі заявляли, що найбільшим акціонером-фізособою був почесний президент підприємства В'ячеслав Богуслаєв, який нині є народним депутатом.
Економіка Пенсійна реформа обіцяє багато підводних каменів, про які "ми дізнаємося в кінці" Розгляд більше 2 тис. поправок протягом занадто короткого проміжку часу в результаті обіцяє появу багатьох досі невідомих суспільству нововведень у Пенсійній реформі. Про це 11 вересня під час прес-конференції заявила політолог, кандидат філософських наук Олександра Решмеділова, повідомляє кореспондент АСН. «Судова реформа показала, що навіть при продуктивній роботі депутати можуть розглянути тільки сотні правок, але не тисячі. А це означає, що, погоджуючись на одні компроміси, закривають очі на інші або просто не вникають. А це значить - у нас буде велика кількість підводних каменів, про які ми дізнаємося тільки в кінці», - вважає експерт. Також, на думку політолога, така велика кількість правок до Пенсійної реформи говорить про те, що первинний документ, розроблений урядом, дуже сирий. Нагадаємо, що парламентський комітет з питань соціальної політики схвалив усі 2144 поправки до пенсійної реформи.
Кримінал Бразильські золотошукачі вбили 10 аборигенів Федеральний прокурор Бразилії відкрив розслідування за фактом масового вбивства близько 10 членів так званого ізольованого племені. Подія є останнім свідченням того, що загроза для життя корінного населення країни зростає, повідомляє The New Your Times. Бразильське агентство у справах корінних народів «Фунаї» заявило, що подало скаргу в прокуратуру штату Амазонас після того, як невідомі шукачі золота під час вечірки в барі хвалилися вбивством аборигенів. Вони розмахували веслом, вирізаним вручну, яке, за їхніми словами, дісталося їм від жертв. Золотошукачі стверджували, що «у них був вибір вбити або бути вбитими». За повідомленнями, інцидент стався минулого місяця. «Фунаї» провело кілька попередніх розслідувань перед тим, як передати справу в поліцію. Жертви належать до так званого неконтактного народу - народ, який не підтримує контактів із зовнішнім світом і сучасною цивілізацією. У зв'язку з цим навіть у «Фунаї» є лише часткова інформація про них. Тому розслідувати злочин буде дуже складно. Нинішній президент Бразилії Мішель Темера значно скоротив фінансування Агентства у справах корінних народів. У квітні «Фунаї» закрило п'ять з 19 баз, які воно використовувало для моніторингу і захисту ізольованих племен. В інших базах спостерігається скорочення персоналу. Бази використовуються, зокрема, для запобігання вторгненням лісорубів і шахтарів на території, населені племенами. Всього в Бразилії налічується близько 103 неконтактних народів.
Кримінал Загибель десантників під Кропивницьким розслідують як умисне вбивство За фактом загибелі десантників у Кіровоградській області порушено кримінальну справу. Про це повідомили в прес-службі Військової прокуратури Південного регіону України. Кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) було почато управлінням поліції в Кіровоградській області. У неділю, 10 вересня 2017 року, близько 22:40 на території однієї з військових частин український солдат двічі зробив короткі черги в напрямку двох військових цієї ж частини. Відзначається, що в той момент десантники виконували тренувальні вправи. В результаті отриманих поранень старший сержант і солдат загинули на місці події. Правоохоронці оглянули місце події, допитали свідків. Зараз вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру і обрання йому запобіжного заходу.
Кримінал Столичні злодії облюбували райони, у яких найменше квартир під сигналізацією У Києві стали рідше промишляти злодії. Кількість крадіжок у порівнянні з минулим роком зменшилася більш ніж на третину, а за 8 місяців 2017 року відбулося всього 3720 проникнень в житло, тоді як минулого року крадіжок було майже 8 тис., заявив заступник начальника Управління поліції охорони в м. Києві, підполковник поліції Віктор Веклич. Разом з тим, за його словами, пік крадіжок цього року вже пройшов, адже саме в літній період, коли люди їдуть у відпустки, кількість проникнень у приміщення збільшується на 30%. Попри це правоохоронці радять не втрачати пильність. Одним із найдієвіших методів уникнути квартирної крадіжки є імітація того, що хтось перебуває у приміщенні, адже злочинці переважно орієнтуються на ті квартири, де жителі поїхали у відпустку або відрядження. Для того щоб зробити вигляд, що в квартирі хтось постійно перебуває, варто попросити сусідів, якщо у вас з ними дружні стосунки, щоб вони періодично заходили до вас у квартиру і вмикали  світло, телевізор або радіо. Крім того, треба періодично міняти положення килимка для витирання взуття. Це буде сигналом для злочинця, господарі вдома. Якщо квартира розташована на першому, другому чи останньому поверсі багатоквартирного будинку, а саме ці квартири, за словами Веклича, є найбільш уразливими, і на вікнах відсутні решітки, то на підвіконня варто поставити масивні вазони. «Якщо злодій спробує потрапити в квартиру через вікно, ці вазони впадуть і створять шум, який зможуть почути сусіди і викликати поліцію», - зазначив він. Природно, жоден із цих заходів не є 100% захистом від проникнення в житло злодія. Тому правоохоронці радять встановлювати засоби охорони. «Встановлення сигналізації - це 99% попередження крадіжки, наряд прибуває в квартиру протягом 5 хв», - додав правоохоронець. Але, як показує практика, коли вчиняють крадіжки кваліфіковані злодії, їм вистачає і 2-3 хв. Тому представники державної поліції охорони радять власникам приміщень встановлювати двоє вхідних дверей з різними типами замків, а в разі, коли квартири розташовані на першому, другому і останньому поверхах, ще й встановлювати на вікна решітки. «Якщо всі рекомендації були виконані, але це не завадило крадіжці, то в договорі передбачена відповідальність служби охорони, яку визначає замовник», - пояснив Веклич. На місяць за охорону квартири державною поліцією доведеться платити від 230 грн, а установка сигналізації обійдеться від 8500 грн. Зараз у Києві під охороною ДСО перебуває понад 67 тис. об'єктів різних форм власності, з яких майже 52 тис. - це приватне житло. Однак це всього 5% від загального числа об'єктів нерухомого майна Києва, кажуть у поліції охорони. «У Печерському районі кожна 10 квартира обладнана охоронною сигналізацією. Тим часом у Дарницькому і Дніпровському районах тільки в 3% квартир встановлені прилади охорони», - сказав Веклич. Саме тому, на думку поліцейських, злодії найчастіше орудують у Дарницькому, Дніпровському та Оболонському районах, а найрідше - в Печерському.
Кримінал оформление ленты  Якщо ти ідіот, полювання - не твоє! Киянин відправив на той світ людину, вважаючи її за кабана На Житомирщині вночі 17 серпня невідомі на фермерському картопляному полі вбили 33-річну жінку. Ні про причини вбивства, ні про підозрюваних у правоохоронців спочатку не було жодної інформації і версій. Загибла разом з чоловіком, швидше за все, щось намагалися вкрасти на фермерському полі. Такий висновок можна зробити з розповіді чоловіка загиблої. За його словами, вони, почувши гул машини, з якої потім почувся постріл, лягли на землю, щоб залишитися непоміченими. Втім, це не допомогло їм врятуватися - навіть лежачи плазом на землі в непроглядній темряві, жінка отримала кулю просто в голову. Після того, як пролунав постріл, розповів чоловік, до них підбігли невідомі: "Це люди!", - крикнули вони і втекли назад до машини. Чоловіки поїхали в невідомому напрямку, залишивши чоловіка біля трупа вбитої дружини. Сьогодні, 11 вересня, начальник ГУ Нацполіції області В'ячеслав Печененко повідомив, що скоїв цей фатальний постріл 29-річний киянин. У нього був тепловізор, і чоловік вирішив, що бачить на полі кабанів, так що вистрілив без роздумів. Він зізнався у скоєному, і зараз його справа перекваліфікована з умисного на ненавмисне вбивство. Йому може загрожувати до 5 років в'язниці. Навіть якщо взяти до уваги, що горе-мисливець визнав свою провину, без відповіді залишаються два питання - чому він з подільниками втік, кинувши вбиту людину і чому взагалі полював поблизу населеного пункту?! Можливо, найближчим часом для охочих стати мисливцями потрібно ввести ще і тест на інтелект?
Економіка Китай заборонив ввезення європейських сирів через бактерії М'який європейський сир впав у немилість китайської влади. Посадові особи китайської митниці заборонили багато видів м'яких сирів з цвіллю через вміст «занадто великої кількості бактерій». Владу стривожила кількість бактерій, які офіційно не були схвалені, повідомляє The Guardian. Заборона переважно стосується французьких та італійських сирів, в тому числі брі, камамбер, горгонзола і рокфор, а також англійського блакитного сиру стілтон. Sinodis, дистриб'ютор іноземних сирів у Шанхаї, відправив листи клієнтам, у яких повідомлялося, що «сирні продукти, що містять певні бактерії, тимчасово не можуть бути імпортовані в Китай». З 23 серпня компанія припинила імпортувати список з майже 50 видів сиру. Заборона почалася в липні в деяких містах, але з цього тижня діє по всій країні. У китайських санітарних правилах дозволено використовувати тільки деякі види бактерій у молочних продуктах, але є винятки для «культур, які традиційно використовуються для виробництва продуктів харчування». Цей виняток не поширюється на товари, що імпортуються, але неясно, що змусило владу заборонити сир зараз. Тверді сири, такі як чеддер, грюєр і манчего, не підпадають під нові правила, але довільний характер заборони на м'які сири турбує європейських чиновників. ЗМІ говорять про те, що експати, які проживають на території Китаю, різко кинулися в магазини за залишками сирної продукції.
Коронавірус оформление ленты  Співчуття заплаканій дівчині прославило кав'ярню в соціальних мережах Убита горем жінка, яку зрадив хлопець, розповіла про зраду в місцевому кафе. На її подив, офіціант не взяв з неї грошей за рахунок, сказавши, що її кава «за рахунок закладу». Акт доброти змусив її плакати всю зворотну дорогу до роботи, розповідає The Daily Mail. Добра історія стала надбання громадськості після того, як невідома жінка з США відправила зворушливу вдячну записку персоналу кафе і вони поділилися нею в інтернеті. Користувач Goldenboy2191 написав у соціальній мережі, що вирішив подарувати їй напій, коли побачив, як вона була засмучена. Через два дні вона залишила вдячну записку для працівників, у якій написала, що того дня вона дізналася, що її хлопець був одружений і його дружина була вагітна. «Уявіть, ви йдете у свою улюблену кав'ярню, де персонал уважно вислуховує ваші дурні проблеми. Вони кажуть вам, що ви занадто гарні для подібних козлів. При цьому вони роблять вам найкращу каву, яку ви коли-небудь куштували. А потім ще й не беруть з вас за неї грошей. Мені дуже шкода, що я розплакалася при вас, будь ласка, прийміть цю записку на знак подяки і вибачення». Повідомлення набрало понад 40 тисяч лайків у соціальній мережі.
Суспільство Як перестати жити від зарплати до зарплати і навчитися накопичувати гроші В епоху, коли вартість життя, здається, стає все більш і більш дорогою, якоїсь миті може здатися, що відкладати зайві гроші стає все важче. Якщо ви живете від зарплати до зарплати, австралійська журналістка, яка веде власний блог Stay at Home Mum, поділилася своїми порадами про те, як вийти з порочного фінансового кола, розповідає The Daily Mail. - Коли ми гуляємо з друзями, ми часто зустрічаємося в торгових центрах, в яких все спроектовано для того, щоб викликати у людини неконтрольоване бажання витрачати гроші, навіть якщо їх у неї немає. Плануйте свої виходи в світ, завжди можна знайти бюджетні заняття, які будуть цікаві всій вашій компанії. - Люди також схильні робити покупки в інтернеті, коли їм нудно, і це звичка, яку потрібно усунути. Покупки як хобі - дорога і в кінцевому рахунку безглузда діяльність, особливо коли ви щосили намагаєтеся ухвалювати відповідальні фінансові рішення. - Інша пропозиція полягає в тому, щоб подивитися, на що ви витрачаєте свої гроші щотижня, і оцінити, від чого ви можете відмовитися. Приносьте з собою термос з кавою на роботу, замість того, щоб купувати дорогі напої «на винос», беріть з собою обід. - На послугах перукаря і майстра манікюру вже точно можна заощадити. Потрібно перестати порівнювати себе з іншими. Ідея спробувати «не відставати від Іванова» завдає шкоди як гаманцю, так і психічному здоров'ю, почуттю власної гідності. - Треба  переконатися, що ви оплачуєте всі свої рахунки, як тільки у вас з'являється така можливість, або якщо час оплати ще не настав, все ж відкладіть гроші в бік, щоб оплатити рахунок, як тільки він з'явиться. - Останньою рекомендацією є створення бюджету з критичним його аналізом. Як тільки ви розпишете свій бюджет, вам потрібно кілька разів його прочитати, щоб дійсно поставити під сумнів кожен окремий пункт витрат. Ви ухвалюєте рішення вийти з боргів, накопичити заощадження, почати інвестувати, досягти конкретних фінансових цілей, які поліпшать ваше життя і життя вашої родини. Як тільки ви поставите перед собою всі ці цілі, ви відчуєте, що у вас більше контролю над своїми фінансами і ви освоїли самодисципліну. Щоб залишатися в такому настрої, важливо регулярно аналізувати свої фінансові цілі і свій бюджет.

Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів




/-2,0764122009277-/ /-pc-/
Top