counter
Архів Повернутись назад 11 Квітня 2017
11 Квітня
Політика Порошенко пропонує конфісковувати вугілля, видобуте на окупованому Донбасі У ході Ради національної безпеки і оборони президент України Петро Порошенко внесе питання про конфіскацію вугілля, яке здобуте на окупованому Донбасі і продається в Україні під виглядом російського або будь-якого іншого. Про це повідомила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко. Як повідомила Луценко після засідання фракції БПП, це принципова позиція глави держави, який вважає, що раз «ви вкрали, то ми у вас конфіскуємо», передає телеканал «112 Україна». За її словами, на засіданні фракції також говорилося про співпрацю з урядом Володимира Гройсмана за регіональним проектам контролю за використанням коштів Світового банку, Банку реконструкції і розвитку. Нагадаємо, міністр палива і енергетики України Ігор Насалик раніше заявляв, що Україна буде отримувати антрацитовий вугілля з Південної Африки і США. «По балансу нам потрібно 4,7 млн ​​тонн до 1 січня 2018 року», - повідомив Насалик.
За кордоном Найстарішу АЕС у Франції планують закрити до 2020 року Французький уряд визначив умови закриття АЕС «Фессенхайм», яка є найстарішою в країні. АЕС буде закрита з введенням в дію нового енергоблоку на атомній електростанції «Фламанвіль», яке очікується не раніше 2019 року. У документі уряду Франції сказано, що термін роботи АЕС «Фессенхайм» обмежений 11 квітня 2020 року. Рада директорів енергоконцерну EDF раніше вирішила, що заявку на зупинку АЕС «Фессенхаймі» можна подати тільки за півроку до запуску в експлуатацію нового реактора «Фламанвіль». Уряду Франції довелося врахувати це, передає Deutsche Welle. У Німеччині назвали це рішення «великим розчаруванням» і закликали Париж подати заявку про закриття АЕС якнайшвидше. В рамках передвиборчої кампанії Олланд обіцяв зупинити роботу «Фессенхайм» ще до кінця минулого року.
Політика США з'ясували, що Росія заздалегідь знала про проведення хіматаки в Сирії - ЗМІ Керований росіянами безпілотник літав навколо лікарні в Сирії, куди доставляли жертв хімічної атаки в провінції Ідліб. А вже через кілька годин лікарня була розбомблена винищувачем російського виробництва. До таких невтішних висновків для Росії прийшли американські чиновники, передає «Голос Америки». У США вважають, що росіяни заздалегідь знали про хіматаку, що сталася минулого тижня. За лікарнею безпілотник стежив рівно тоді, коли в неї почали надходити жертви хімічної зброї. «Росія повинна була знати, про те, що планується хімічний удар, після якого у лікарню прибуватимуть поранені», - сказав американський чиновник. Коментуючи подальше знищення лікарні винищувачем, чиновник зазначив, що таким чином здійснили спробу приховати використання хімічної зброї. Нагадаємо, 7 квітня два американських ескадрених міноносці завдали удару 59 ракетами «Томагавк» по урядовій авіабазі в Сирії. Саме звідти наносили удар хімічною зброєю по мирному населенню в провінції Ідліб.
Суспільство оформление ленты  «Національний корпус» у Києві: Ми повернулись у «Сбербанк», бо нас обдурили Представники партії «Національний корпус» провели під будівлею «Сбербанку» Росії в Києві фаєр-шоу, яким нагадали про війну і смерті українських солдатів на Донбасі. Про це йдеться в заяві партії, опублікованій у Facebook. «Національний Корпус Київ» провів під центральним відділенням «Сбербанку» перформанс з фаєрами і з картою України, яка символізує криваву війну і смерть наших солдатів, зокрема і через військово-фінансові установи РФ - банки», - заявили в партії. За словами глави київського представництва політсили Сергія Філімонова, активісти повернулися в київський «Сбербанк», боо «їх обдурили». «Вони продали російський банк російському бізнесменові. У Харкові до сих пір не припиняються сутички між правоохоронцями та нашими активістами, тоді як у Києві поліція не дала нам заблокувати відділення банку-окупанта. Хочу нагадати, що Росія - це держава, яка забрала у нас Крим і Донбас. Сбербанк - той банк, який приймає паспорти так званих «ЛДНР», - підкреслив він. Представники партії принесли під «Сбербанк» 20 символічних мішків з російськими рублями. Після акції в партії закликали всіх киян приєднуватися до протесту. Активісти мали намір залишатися під «Сбербанком» всю ніч. Раніше 10 квітня вони встановили намети під будівлею «Сбербанку» в Києві і заявляли про безстрокове блокування.
Події На Донбасі за добу поранені п'ятеро українських військових Бойовики на Донбасі за останню добу 64 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в результаті чого 5 військових отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. У штабі зазначили, що ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. Так, на Маріупольському напрямку бойовики стріляли з 122-мм артилерії, мінометів калібру 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП. Били по ЗСУ поблизу населених пунктів Водяне, Березове, Мар'їнка, Красногорівка, Гнутове і Гранітне. По  захисниках Гнутового і Талаківки бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і з озброєння БМП. Морських піхотинців ЗСУ під Широкиним обстрілювали зі стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки активізувався снайпер бойовиків. Не було спокійно і на Донецькому напрямку. Там стріляли по захисниках шахти «Бутівка», Авдіївки і Опитного, по опорних пунктах біля Зайцевого, Пісків і Луганського. На Луганському напрямку, захисників Кримського та Катеринівки противник обстрілював з мінометів калібру 82-мм, по захисниках Валуйського, Станиці Луганської і селища Донець - стріляли з гранатометів. Опорні пункти в районі Лобачевого обстрілювали зі стрілецької зброї.
Події оформление ленты  У Чикаго лікаря викинули з літака Перед польотом із Чикаго в Луїсвілл з літака авіалінії United виволокли пасажира, так як на рейс продали більше квитків, ніж було місць. Один з пасажирів зняв на відео те, що відбувається в салоні. На кадрах видно, як одного чоловіка силою витягують з крісла і волочать по проходу. Потерпілому завдали тілесних ушкоджень і зламали окуляри, пише hardnews.info. Пізніше з'ясувалося, що цим рейсом зібрався летіти працівник компанії, тому потрібно було терміново звільнити місце. Разом з тим пасажир, якого витягли, виявився лікарем. Він спробував пояснити, що йому терміново потрібно вранці бути в лікарні. Представники United заявили, що все було зроблено в рамках правил. «Приносимо вибачення за продаж зайвих квитків. Будь-які інші питання просимо адресувати представникам влади», - написали представники авіалінії. Пізніше один з пасажирів розповів журналістам, що представники авіакомпанії пообіцяли 400 доларів компенсації й оплачену ніч у готелі тим, хто погодиться вилетіти наступним рейсом, але тим не менше всі пасажири були допущені в літак.. @united @CNN @FoxNews @WHAS11 Man forcibly removed from plane somehow gets back on still bloody from being removed pic.twitter.com/njS3nC0pDl — Tyler Bridges (@Tyler_Bridges) 10 апреля 2017 г.
Події оформление ленты  Поліція почала кримінальне провадження за фактом вибуху в центрі Києва Столична поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вибуху в центрі Києва на вулиці Володимирській. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила начальник відділу комунікацій головного управління Національної поліції в Києві Оксана Блищик. За її словами, розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція цієї  статті передбачає до десяти років позбавлення волі. У поліції зазначають, що під час обстеження території правоохоронці знайшли фрагменти вибухового пристрою, який невідомі кинули біля офісу. Блищик уточнила, що постраждалих у результаті вибуху немає. Нагадаємо, вибух стався після опівночі у вівторок, 11 квітня. Вибуховою хвилею винесло стекла на першому поверсі будинку, де розташовані ресторани і банк.
Економіка «Нафтогаз» за рік отримав 26,5 млрд гривень прибутку НАК «Нафтогаз України» в 2016 році отримала чистий прибуток у розмірі 26,5 млрд гривень, в той час як у 2015 році було 27,7 млрд грн збитку, повідомили в прес-службі  компанії. У компанії повідомили, що майже вся сума була отримана в результаті прибутку від транзиту газу - 28,7 млрд грн. Також «Нафтогаз» отримав позитивний результат від участі в капіталі підприємств групи (2,4 млрд грн прибутку). Разом з тим збитком обернулася оптова торгівля газом (2,9 млрд грн збитку). Ще 1,7 млрд грн збитків принесли інші витрати. Також були витрачені кошти на судові справи, втрата від курсових різниць. «У порівнянні з 2015 роком доходи від транзиту природного газу в 2016 році зросли на 7,4 млрд грн. Це сталося через збільшення обсягу транзиту на 15,1 млрд куб. м (22,5%) і девальвацію національної валюти. Зменшення збитків від оптової торгівлі природним газом (2,9 млрд грн проти 42,4 млрд грн в 2015 році) стало наслідком реформування ринку природного газу», - розповіли в компанії.
Суспільство Київ прийме російську делегацію, якщо РФ запропонує когось замість Самойлової - Кириленко Україна прийме російську делегацію на «Євробачення-2017» на необхідному рівні, якщо РФ запропонує іншого учасника, а не Юлію Самойлову. Про це заявив віце-прем'єр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко. «Я думаю, якщо Росія змінить рішення щодо Самойлової, вона перестане бути Росією в путінській редакції. Тому у мене особисто на це надій немає. Однак ми приймемо російську делегацію на необхідному рівні, якщо вони запропонують іншого учасника, який не порушував українського законодавства», - заявив Кириленко в інтерв'ю «Обозревателю». Разом з тим, за словами віце-прем'єра, Росія в цілому не розраховувала на участь у конкурсі, вони довго «шукали рецепт, який міг би найбільш болісно вразити Україну». Кириленко підкреслив, що від України ніхто не зажадає зміни законів на догоду РФ, а тому в конкурсі братимуть участь 42 країни, а не 43. Він додав, що рішення щодо Самойлової може мати якісь наслідки, а може і не мати ніяких, це відкрите питання. Як пояснив Кириленко, для будь-яких негативних наслідків потрібно консолідоване рішення ЄВС, а це передбачає спеціальні процедури, голосування. Нагадаємо, СБУ заборонила російській учасниці «Євробачення» Юлії Самойловій в'їзд в країну на три роки. Російська співачка в 2015 році незаконно відвідувала анексований Крим і брала участь там у концерті.
Суспільство оформление ленты  Журналісти США отримали Пулітцерівську премію за статтю про агресію Путіна У Нью-Йорку було оголошено переможців престижної щорічної Пулітцерівської премії в галузі журналістики, літератури, музики і театру. Церемонія нагородження пройшла в понеділок, 10 квітня, в Колумбійському університеті Нью-Йорка, передає Укрінформ. Цього року в сфері журналістики визначено найбільшу кількість - 14 категорій. Американське видання The New York Times отримало нагороду в категорії міжнародних новин за матеріал про глобальну агресію президента РФ Володимира Путіна. Журі постановило, що матеріал The New York Times "визначив порядок денний подачі інформації про зусилля Володимира Путіна в застосуванні російського впливу за кордоном, розкривши методи, які включали вбивства, залякування і розголошення компромату проти опонентів". Головну нагороду в номінації «Служіння суспільству» отримало видання New York Daily News і ProPublica за серію публікацій репортера Сари Райлі про зловживання поліції та незаконне виселення з будинків бідних меншин. На відміну від інших номінацій тут переможець отримує золоту медаль. У кожній окремій категорії будуть виплачені призові $15 тисяч.
Політика Гройсман обіцяє підвищити з 1 жовтня пенсії і скасувати оподаткування працюючих пенсіонерів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прогнозує, що з 1 жовтня пенсії для українців будуть збільшені на 200-1000 грн, повідомляє кореспондент АСН. Про це прем'єр заявив під час свого річного звіту про роботу. "Ми підвищимо пенсії 9 млн пенсіонерів із 12 млн пенсіонерів. Вони отримають підвищення пенсій з 1 жовтня. Ми також запропонуємо з 1 жовтня 2017 відмову від оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Але для цього нам потрібна підтримка парламенту", - сказав прем'єр. Гройсман зазначив, що підвищення пенсій з 1 жовтня у результаті пенсійної реформи буде різним, залежно від категорій пенсіонерів. "Але це буде не одноразова подачка, як робили деякі популісти", - зазначив він. При цьому Гройсман переконаний, що підвищення мінімальної зарплати з 1 січня і підвищення пенсій з 1 жовтня не спричинить за собою зростання інфляції. За його словами, сьогодні темпи інфляції перебувають у рамках прогнозованих 10%. Що ж стосується підвищення цін на деякі товари, то це пов'язано з "сезонним фактором".
Суспільство Розвідка: Бойовики на Донбасі звільняються через п'яних російських командирів За 1,5 місяця в одній із бригад бойовиків на Донбасі подали рапорти на звільнення 28 військовослужбовців. Про це повідомили в прес-службі  Головного управління розвідки Міноборони України. Відзначається, що в 7-й окремій мотострілковій бригаді (Брянка) 2 АК особовий склад незадоволений «безвідповідальним ставленням посадових осіб з числа офіцерів ЗС РФ до забезпечення належних умов проходження служби в бригаді». Бойовики звинуватили російських офіцерів штабу та командира бригади в систематичному зловживанні спиртними напоями. У п'яному вигляді ті віддають «недоцільні і суперечливі» накази. Терористи вважають, що ці накази призводять до надмірного фізичного і морального навантаження і небойових втрат серед особового складу. Нагадаємо, раніше в розвідці повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі продовжують практику обстрілу своїх позицій з метою дискредитації Збройних Сил України та створення «доказової» бази порушень українською стороною режиму припинення вогню.
Суспільство оформление ленты  Школярі в Чернігові знайшли скарб із старовинними польськими монетами Учні чернігівської школи №24 у понеділок, 10 квітня, знайшли на території навчального закладу скарб зі старовинними польськими монетами 17 століття. За словами директора Чернігівського обласного історичного музею імені Тарновського Сергія Лаєвського, оцінку скарбу проведуть після того, як йогопередадуть до музею з поліції міста, пише видання «Високий вал». Лаєвський зазначив, що були знайдені «півтораки» і «Шестаки» першої третини 17 століття. Монети необхідно почистити, але вже зараз цей скарб називають найбільшим за останні десятиліття. За знаходження скарбу держава повинна виплатити школярам 20% від вартості. Разом з тим вже почалися розмови про те, що складно сказати, хто знайшов першим, бо діти разом копали землю для клумби. Крім того, в поліції з'ясували, що частину скарбу діти розібрали на сувеніри.
Суспільство Обстріли бойовиків «ДНР» загрожують Донбасу екологічною катастрофою Якщо через обстріли будуть пошкоджені контейнери з хімічними речовинами на Донецькій фільтрувальній станції, це загрожує екологічною катастрофою, ураженням десятків кілометрів, а також смертельною небезпекою для людей. Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко. На своїй сторінці в Facebook Геращенко повідомила, що українська сторона має намір підняти питання екології на Донбасі в Мінську. За її словами, Україна буде вимагати допуску ремонтних бригад до критичних об'єктів і створення навколо цих об'єктів зон безпеки з постійним моніторингом СММ ОБСЄ і Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Вона також підкреслила «катастрофічну» ситуацію на підприємствах Бахмутського аграрного союзу. «Технічний ставок - накопичувач для продуктів життєдіяльності тварин переповнений в три рази, і якщо не провести рекреаційні роботи, то всі ці нечистоти потраплять у річку Бахмутку і Сіверський Донець», - написала Геращенко. За її словами, таких проблемних об'єктів на Донбасі - десятки.
Суспільство Володимир Гройсман розповів, якими будуть підвищені пенсії в Україні Прем'єр озвучив "орієнтовну" сітку нових пенсій. На прес-конференції 11 квітня голова уряду Володимир Гройсман заявив, що більше 1 млн пенсіонерів отримають доплату до пенсії - 1 тис. грн, передає кореспондент АСН. "З 1 жовтня ми пропонуємо підняти пенсії українським пенсіонерам. Поки подивіться на орієнтовні цифри, які ми будемо вкладати в оновлення системи пенсійного забезпечення", - заявив він. Прем'єр пообіцяв, що Кабмін за рахунок пенсійної реформи, безпосередніх ресурсів від цієї реформи забезпечить "осучаснення" пенсій для 5 млн 620 тис. ккраїнців. "Приблизно 1 млн 308 тис. українців отримають підвищення пенсії до 200 грн.1 млн 208 тис. громадян - отримають підвищення пенсії при сьогоднішніх цінах, при сьогоднішньому курсі валют, від 200 до 500 грн щомісяця. А 1 млн 993 тис. В результаті цієї реформи отримають підвищення пенсій від 500 до 1000 грн", - сказав він. За його словами, це постійна система, яка дозволить людям щомісяця отримувати підвищену пенсію. "І ще більше 1 млн 100 тис. громадян отримають понад 1000 грн щомісячної доплати", - пообіцяв прем'єр.
Економіка Ахметов виставив Росії рахунок на $500 млн за майно в Криму ПАТ «ДТЕК Крименерго», що належить українському олігарху Рінату Ахметову, висунуло Росії претензії за націоналізоване майно в анексованому Криму на $500 млн, повідомили в прес-службі компанії. Відзначається, що компанія почала процедуру розв'язання інвестиційного спору з РФ в рамках Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом РФ про взаємний захист інвестицій. «Сума компенсації фактичних і потенційних збитків компанії може скласти більше $500 млн», - відзначили в компанії. У компанії підкреслили, що звернуться до міжнародного арбітражного суду, якщо Росія не компенсує їй втрати. Разом з тим експерти відзначають, що майно «ДТЕК Крименерго» коштує більше $500 млн. Нагадаємо, ДТЕК - найбільший енергетичний холдинг України, який входить до складу фінансово-промислової групи СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова.
Суспільство оформление ленты  Поліція Харкова завела дві справи після сутичок з активістами під «Сбербанком» РФ За фактом зіткнень поліції з активістами під будівлею «Сбербанку» РФ в Харкові в понеділок, 10 квітня, було відкрито два кримінальних провадження. Як повідомили в прес-службі Нацполіції Харкова, всі факти щодо вчорашніх подій були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводяться слідчі дії. У поліції заявляють, що активісти «Національного корпусу» застосували сльозогінний газ проти поліцейських. В результаті постраждали двоє правоохоронців і один учасник протесту. Слідчими порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) і два кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, 10 квітня активісти встановили намет біля «Сбербанку» на вулиці Донець-Захаржевського і заблокувала вхід у будівлю. Блокування триває і зараз.
Політика Прем'єр запропонував віддати Тимошенко "Газпрому" в разі програшу в Стокгольмському суді Можна віддати Тимошенко "Газпрому" в разі програшу в Стокгольмському суді. Про це на прес-конференції 11 квітня заявив голова уряду Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Якщо ми виграємо, буде відновлена ​​справедливість щодо України. Якщо, не дай Бог, буде інше рішення суду, то це десятки мільярдів доларів, які, на мою думку, не можуть бути надані, тому що це наслідки підписання контракту Тимошенко" , - заявив він. Після чого прем'єр з посмішкою додав: "Доведеться передати Тимошенко замість грошей: якщо вона підписала, нехай вона і несе відповідальність, чому за це повинні платити українські громадяни? Іншого варіанту немає", - сказав він. Нагадаємо, прем'єр Гройсман і нардеп Тимошенко регулярно обмінюються публічними шпиньками, після того як фракція "Батьківщини" подала в парламент законопроект про звільнення Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра України.
Суспільство Терористи урізали зарплати жителям Донбасу, а борги видаватимуть продуктами В окупованій Амвросіївці представники терористів із «адміністрації ДНР» мають намір місцевому населенню на 70% урізати зарплати, а відсотки, що залишилися, видавати продуктами. Як повідомила група «Інформаційний спротив», працівникам місцевих підприємств уріжуть до 70% зарплати. Це рішення ватажки бойовиків мотивують «складною економічною ситуацією». Громадяни міста обурені таким станом справ, але терористи обіцяють продуктами видати решту 30% боргів із зарплати. Журналісти підкреслили, що жителям Амвросіївки пощастило, що зарплату видадуть їжею, а не патронами. Нагадаємо, в так званій «ДНР» бойовики ввели механізм позбавлення прав власності на нерухомість громадян, які виїхали в Україну. Терористи свої дії пояснюють тим, що зазначена категорія громадян не оплачує комунальні послуги і витрати на утримання житла, а також не має «громадянства» «ДНР».
Політика Очільник МВС Туреччини заявив, що вибух у Діярбакирі - не теракт. Названа реальна причина Вибух у місті Діярбакир на південному сході Туреччині не був терактом, про це заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, передає NTV. Як розповів турецький міністр, вибух стався у той момент, коли робітники лагодили бронеавтомобіль. "Не було ніякого впливу ззовні. Вибух стався під час ремонтних робіт. Одна людина важко поранена, інші легко поранені", - наголошується в повідомленні. В цілому внаслідок вибуху постраждало більше 10 осіб, також частково обвалилося перекриття в будинку поруч з поліцейським авто, що вибухнуло. На місці вибуху працюють бригади швидкої допомоги і пожежні команди. Нагадаємо, сьогодні вранці в турецькому місті Діярбакир ставсясильний вибух, звук якого і чорний дим було видно і чути в інших районах міста. Серед населення сталася паніка, бо громадяни остерігаються терактів. Нагадаємо, вчора Ізраїль через побоювання нових терактів закрив кордон із Єгиптом.
Політика У Держдумі РФ не розуміють механізму, як Порошенко конфіскує у терористів вугілля У Держдумі Росії не розуміють, за допомогою якого механізму Україна зможе конфіскувати вугілля у проросійських терористів Донбасу. Коментуючи заяву президента України Петра Порошенка про конфіскацію вугілля у бойовиків на Донбасі, депутат Держдуми РФ Геннадій Онищенко згадав українську приказку, передає Allnews. «Відомою Порошенку мовою з такої нагоди зазвичай говорять так: «Дурень думкою багатіє». З таким же успіхом можна конфіскувати воду і повітря Донбасу. Незрозумілий механізм такої конфіскації - він що, буде засилати туди загони, які будуть викочувати звідти ешелони з вугіллям?!» - зазначив Онищенко. За його словами, з терористами Україні треба шукати «нормальні, цивілізовані і прагматичні шляхи вирішення питань». Російський депутат також вважає «екзотичною» ідею Порошенка. Нагадаємо, раніше представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що під час засідання Ради національної безпеки і оборони Президент України Петро Порошенко внесе питання про конфіскацію вугілля, який видобутий на окупованому Донбасі і продається в Україні під виглядом російського або будь-якого іншого.
Наука і технології оформление ленты  Тривають випробування найбільшого в світі американського авіаносця Військово-морські сили США почали випробування найбільшого в світі авіаносця нового покоління USS Gerald R. Ford. Як повідомили в ппрес-службі Військово-морського командування морських систем, випробування допоможуть вперше протестувати всі системи корабля. Випробування триватимуть кілька днів. У них беруть участь моряки і суднобудівники, а також командний персонал ВМС США. «Перший в своєму класі корабель - перший новий авіаносець США за 40 років - витратить кілька днів, проводячи морські випробування, всебічну перевірку багатьох ключових систем і технологій корабля», - підкреслили в ВМС. Нагадаємо, корабель був названий на честь 38-го президента США Джеральда Р. Форда. Авіаносець оснащений електромагнітною катапультою EMALS на основі лінійного електродвигуна, що дозволяє йому плавно набирати швидкість й уникати сильних навантажень на конструкцію літального апарату. На кораблі встановлені два нових ядерних реактори, які можуть виробляти на 25% більше електроенергії, ніж енергоустановки авіаносця попереднього покоління.
Економіка Необґрунтоване підняття перевізниками вартості проїзду відбувається через самоусунення місцевої влади - Антимонопольний комітет Антимонопольний комітет рекомендував обласним державним адміністраціям в договорах з перевізниками на перевезення пасажирів на приміських та міжміських маршрутах прописувати вартість проїзду і умови, за яких можлива зміна тарифів на перевезення пасажирів. Відповідне рішення АМКУ прийняв у вівторок 11 квітня, передає кореспондент АСН. Також обласним і районним адміністраціям рекомендували перевірити вже укладені з перевізниками договори на наявність в них таких умов перевезень, як вартість перевезення. Якщо такі умови відсутні, то АМКУ рекомендував внести зміни до відповідних договорів. Разом з тим в Антимонопольному комітеті дыйшли висновку, що переважна більшість ОДА і райдержадміністрацій не розглядають і не враховують вартість перевезення пасажирів під час конкурсного відбору перевізників і не визначають у договорі ні вартість перевезення пасажирів, ні порядок її зміни. «В результаті самоусунення обласних і районних адміністрацій від контролю за встановленням зміни перевізниками тарифів на перевезення пасажирів відбувається необґрунтоване підняття перевізниками тарифів на проїзд і, як наслідок, виникнення соціальної напруженості. Невиконання обласними та районними адміністраціями покладених на них функцій є бездіяльністю, що може призвести до виникнення ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції», - йдеться в рішенні АМКУ. Обласні державні і районні адміністрації в 30-денний термін повинні відреагувати на відповідне рішення комітету, і надіслати свої зауваження.
Суспільство За межею бідності живуть 60% українців - ООН За межею бідності в Україні живе 60% населення. Про це заявив представник програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер на презентації звіту ООН з рейтингу людського розвитку в світі. Серед критеріїв для оцінки були вибрані ВВП на душу населення і купівельна спроможність, передає РИА «Новости» Україна. Вокер також додав, що в рейтингу людського розвитку ООН Україна посіла 84-те місце. Стандарти ООН такі, що людина, яка витрачає на їжу менше $5 на день, вважається такою, що живе за межею бідності. За курсом НБУ, який становить 27 гривень за долар - $150 дорівнює 4050 грн. Разом з тим, зараз в Україні прожитковий мінімум - +1544 грн, що, відповідно до офіційного курсу НБУ, близько $57 - $1,8 на день, що втричі менше встановлених ООН норм. Крім того, за три роки війни на Донбасі і анексії Росією Криму більш ніж у чотири рази стала дорожче гаряча вода, більш ніж втричі - опалення, сталася девальвації гривні.
Політика оформление ленты  Син Трампа підтвердив, що його сестра Іванка вмовила батька завдати удару по Сирії Син президента США Ерік Трамп підтвердив журналістам, що його сестра Іванка вплинула на рішення президента США Дональда Трампа завдати ракетного удару по урядовій авіабазі в Сирії. Як повідомляє британська газета The Daily Telegraph, Ерік повідомив, що Іванка була вражена фотографіями наслідків хімічної атаки в провінції Ідліб. «Іванка - мати трьох дітей, і вона користується впливом. Я впевнений, вона сказала: «Послухай, це жахливо». «Мій батько буде діяти в такі моменти», - розповів він. Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що дочка Трампа - Іванка підштовхнула батька завдати авіаудару по авіабазі в Сирії. Після удару Іванка Трамп написала у себе в Twitter: «Ми живемо в часи, які вимагають важких рішень. Я пишаюся своїм батьком, що він відмовився прийняти жахливі злочини проти людяності». Як відомо, 6 квітня Збройні сили США за наказом президента Трампа запустили 59 крилатих ракет Tomahawk по військовому аеродрому в сирійській провінції Хомс.  
Політика Справу про держзраду Януковича почнуть розглядати в травні Оболонський районний суд Києва почне розглядати справу за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді 4 травня, повідомили в прес-службі суду. Засідання розпочнеться о 10:00, передає Інтерфакс-Україна. Розглядати справу колишнього президента буде колегія з трьох суддів Оболонського суду в складі голови суду Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Тітова. Раніше ці ж судді винесли вирок екс-бійцям розформованої роти «Торнадо». Як заявляв у листопаді 2016 року генпрокурор України Юрій Луценко, екс-президенту України Віктору Януковичу вручено підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 110, 111 Кримінального кодексу України (держзрада і посягання на територіальну цілісність держави). Адвокати наполягають, що підозру екс-президенту України в держзраді досі не вручено належним чином, а тому незаконно передавати справу до суду. Нагадаємо, Янукович був обраний президентом України в 2010 році. В кінці лютого 2014 року він залишив Україну і зараз проживає в Росії.
Політика Гройсман розповів, як часто зустрічається з олігархами і Порошенком Гройсман розповів, як часто зустрічається з олігархами і Порошенком. Про це голова уряду повідомив на прес-конференції 11 квітня, передає кореспондент АСН. "За своїми службовими обов'язками я проводжу такі зустрічі", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи проводить зустрічі українськими олігархами, зокрема Ігорем Коломойським, Рінатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним.При цьому прем'єр відмовився уточнити періодичність таких зустрічей і переговорів. "Точно можу вам сказати. Ні від кого в країні я не залежу. Я повністю незалежний від будь-якого, кого ви перерахували, я залежний від Господа Бога і своїх поглядів... Я сказав, що час від часу зустрічаюся з усіма, зокрема й тими, кого ви згадали. Це нечасто. Це або парламент, або будівля уряду. Якихось спеціальних розмов не відбувається", - зазначив Гройсман. При цьому прем'єр повідомив, що щодня спілкується з Петром Порошенком. "Що стосується президента, то ми щодня спілкуємося, щодня обмінюємося думками з різних питань, тому робоче спілкування йде постійно", - сказав він.
Політика Американський губернатор пішов у відставку через коханку В результаті секс-скандалу губернатор Алабами Роберт Бентлі був змушений піти у відставку. 74-річний Бентлі в суді зізнався, що винен у двох випадках порушення закону про фінансування передвиборчих кампаній, передає Associated Press. Разом з тим він підтвердив, що завжди намагався відповідати високим вимогам народу. Замість Бентлі губернатором став його заступник Кей Айві. Скандал навколо губернатора розгорівся в 2015 році, Бентлі викрили в позашлюбному зв'язку, а в подальшому і в використанні своїх повноважень у спробі зам'яти скандал. Дружина Бентлі розлучилася з ним після 50 років шлюбу. Губернатора засудили до 100 годин громадських робіт і одного року умовно. Він також повинен відшкодувати близько $37 тисяч збитку. Роберт Бентлі став губернатором Алабами в 2010 році.
Політика Новий закон про КСУ: на утримання 18 суддів треба буде витрачати більше 80 млн грн на рік За новим законом судді КСУ довічно отримуватимуть по 300 тис. грн утримання. Про це в кулуарах в інтерв'ю журналістам заявив позафракційний нардеп Юрій Береза, передає кореспондент АСН. "Я не буду голосувати за такий закон про КСУ. Бо за новою редакцією, судді КСУ самі вирішуватимуть: що їм розглядати, а що ні. Це нічого не змінить. В КСУ і сьогодні роблять усе, щоб затягувати розгляд питань, роблять все для цього, відтягують розгляд важливих питань. Тому виникає взагалі питання: а чи потрібен такий судовий орган?" - заявив він. Береза ​​наголосив, що найбільш неприпустимими є запропоновані норми щодо суттєвого підвищення зарплат і довічного утримання членів КСУ. "Якщо зарплати суддів збільшать, як передбачено в законі, то на це з бюджету треба буде більше 80 млн на рік. Після того, як суддя піде на пенсію, він довічно отримуватиме по 300 тис. грн на місяць. А якщо буде змінюватися прожитковий мінімум, то ця цифра ростиме", - прогнозує він. Конституційний Суд України складається з вісімнадцяти суддів - по шість призначаються Президентом, Верховною Радою і з'їздом суддів України.
За кордоном Будапешт виступив за можливість подвійного громадянства угорців в Україні В Угорщині вважають нормальним наявність подвійного громадянства своїх громадян, які проживають в Україні і виступили проти покарання за такі речі. Про це повідомив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ держави Петер Сійярто під час прес-конференції з главами МЗС України, Чехії та Словаччини, передає Інтерфакс-Україна. «Подвійне громадянство - це європейський феномен. Наша позиція полягає саме в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати лише тому, що громадянин перебуває в громадянстві країни - члена Європейського Союзу і країни, яка не є членом ЄС», - заявив він. За словами Сійярто, Будапешт вважає неприйнятним застосування покарання щодо громадян Угорщини за наявність угорського та українського громадянства. «Ми розраховуємо, що прийдемо до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які проживають в Україні», - додав міністр Сійярто.
Політика Гройсман закликав якнайшвидше реформувати НАК «Нафтогаз» Гройсман закликав якнайшвидше реформувати НАК «Нафтогаз».  Про це голова уряду заявив на прес-конференції 11 квітня, передає кореспондент АСН. «Я підтримую якнайшвидше реформування «Нафтогазу» з впровадженням сучасних методів корпоративного управління. Думаю, настав етап, коли ми повинні проаналізувати, де сьогодні знаходимося. Мені б хотілося, щоб НАК швидше реформувався, щоб швидше відбувся поділ транспорту, видобутку і купівлі-продажу газу в країні, були впроваджені найсучасніші методи корпоративного управління, і в цілому прискорилося створення ринку газу», - заявив він.  На уточнююче питання щодо формування наглядової ради НАК та інформаціі щодо тиску на неї, він сказав: «Я б не перебільшував ніяких загроз. Як прем'єр-міністр України, я все зроблю для того, щоб наглядова рада НАКу була незалежною. Ми високо цінуємо роботу наглядової ради з незалежними представниками, досить компетентними». 
За кордоном Тіллерсон запропонував РФ вибирати: або США, або Сирія з Іраном Державний секретар США Рекс Тіллерсон повідомив, що РФ потрібно вибрати між відносинами з Америкою і країнами Заходу або з Іраном і президентом Сирії Башаром Асадом, інформує Associated Press. «Ми хочемо полегшити страждання народу Сирії. Російська Федерація може бути частиною цього майбутнього і відігравати важливу в ньому роль. Або РФ буде продовжувати підтримувати групу Башара Асада, яка, як ми вважаємо, не відповідатиме російським інтересам у довгостроковій перспективі», - сказав Тіллерсон. За його словами, у Вашингтоні не роблять прогнози про строки врегулювання конфлікту в Сирії, але Захід впевнений, що влада в Дамаску в результаті зміниться. «Нам ясно всім, що правління сім'ї Башара Асада добігає кінця», - додав держсекретар США. Раніше ми повідомляли, що Тіллерсон прибув у Росію запропонувати повернення в G7 в обмін на відхід із Сирії
Економіка За два роки перевантажені фури розбили доріг на 2 млрд грн - Укртрансбезпека Протягом 2015-2016 років через те, що автодорогами України їздили перевантажені великогабаритні автомобілі, було завдано збитків дорожньому покриттю на 2 млрд грн. Про це 11 квітня, під час прес-конференції в Києві заявив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, передає кореспондент АСН. Він додав, що в 2016 році було виявлено близько 7 тис. порушень, що стосуються габаритно-вагових норм, і нараховано штрафів майже на 3 млрд грн. «Штрафна санкція за перевантаження накладається за певною формулою. Береться проміжок, звідки автомобіль їхав, якщо він їхав ыз перевантаженням, і де його зупинили, кілометраж множиться на ту вагу, де є перевантаження, і виводиться відповідна штрафна санкція. Вона може складати від декількох десятків євро, але були випадки, коли і більше 20 000 євро становив штраф», - пояснив Ноняк. Чиновник нагадав, що дорогами державного значення можуть їздити вантажівки, вага яких не перевищує 40 тонн, дорогами місцевого значення - не більше 24 тонн. Ноняк сподівається, що до початку збору продукції з полів, коли найчастіше трапляються перевантажені автомобілі, Україна зможе поставити першу партію нових вагово-габаритних комплексів. Всього таких планують закупити 78 одиниць. «Гроші від донорів на покупку 78 вагово-габаритних комплексів ми отримали в кінці 2016 року. Був оголошений тендер, було кілька фірм, дуже схожих одна на одну. У них не відповідала документація тим технічним вимогам, які ми ставили в системі Prozoro, тому система скасувала цей тендер. Ми повторно цього року знову оголосили тендер і очікуємо, що в травні низка фірм вийде з хорошими пропозиціями. Будемо запускати тендер, поки не будуть виходити на нього «пустушки», - зазначив він. Зараз в Україні 38 застарілих вагово-габаритних комплексів, з яких справні лише 26 одиниць.
Суспільство У Києві торговці взуттям і білизною «поставляли» комплектуючі для військової техніки Працівники правоохоронних органів в рамках кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків, під час проведення обшуків на київському підприємстві, виявили печатку військових частин із різних регіонів України. Про це передає прес-служба прокуратури Києва. «Співробітниками прокуратури столиці спільно зі слідчим управлінням фінрозслідувань Головного управління ДФС у Києві в рамках кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків у великих розмірах були проведені обшуки в офісі та за місцем проживання посадових осіб товариства, яке постачає комплектуючі для військової техніки на підприємства українського військово-промислового комплексу», - сказано в повідомленні. Як було встановлено, для прикриття незаконної діяльності злочинці оформляли покупку комплектуючих для військової техніки через товариства з ознаками «фіктивності». Насправді ж ці підприємства ніколи їх не отримували і не виробляли, а за документами вони займалися закупівлею продуктів харчування, взуття та білизни. Під час обшуків було вилучено документацію щодо взаємин з фіктивними компаніями, комп'ютерна техніка, понад 100 штампів і печаток, зокрема ВЧ з різних регіонів України, а також штампи для паспортів і формулярів комплектуючих для військової техніки. Попередньо, сума збитків становить понад 3,7 млн ​​грн.
Політика Україна відмовиться від російського вугілля та купуватиме його в Австралії и США Україна відмовиться від російського вугілля та буде його купувати в США та Австралії.  Про це на прес-конференції 11 квітня заявив Глава Уряду Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Для нас дуже важливо диверсифікувати поставки вугілля та жодним чином не поставляти з Російської Федерації ... Природно, нам необхідно закуповувати вугілля, якого не вистачає, в різних країнах. Хочу підкреслити, що я прихильник того, щоб закуповувати в США, Австралії, в інших країнах, а не у агресора», - заявив він. На уточнююче питання про те: чи є підготовлена постанова Кабміну про заборону поставок вугілля з РФ, прем'єр повідомив, що поки що він не готовий. Голова уряду зазначив, що паралельно завдяки модернізації двох блоків Зміївської ТЕС в цьому році з переведенням їх з антрациту на газове вугілля потреба в ньому буде знижена. «Така ж модернізація вартістю 1 млрд грн буде здійснена і на Трипільській ТЕС. Також скорочення споживання антрациту буде досягнуто за рахунок нарощування частки вироблення електроенергетики на АЕС і на гідроелектростанціях», - зазначив він.
Економіка Укртрансбезпека: Велика частина пасажирського транспорту в Україні - це "відра з болтами" Державна служба України з безпеки на дорогах з початку 2017 року виявила близько 3 тис. нелегальних перевізників, тоді як у 2016 році всього було виявлено всього близько 6 тис. таких перевізників. Про це 11 квітня під час прес-конференції заявив голова служби Михайло Ноняк, передає кореспондент АСН. За його словами в 2016 році на таких порушників було накладено штрафів на 3,5 млн грн. Уже в цьому році нелегальні перевізники були оштрафовані майже на 1 млн грн. «Більшість транспортних засобів, які перевозять людей, зокрема тих, що належать нелегальним перевізникам, у досить поганому технічному стані. Це відра з болтами, які роками не оновлювалися, не відповідають жодним європейським стандартам, в яких екологічні норми прирівняні до нуля. Більшість це євро-0, євро-1 і євро-2. Про євро-4, або євро-5 взагалі не йдеться», - підкреслив Ноняк. Він додав, що оскільки останні кілька років в Україні діє мораторій на проведення перевірок, то кількість нелегальних перевізників збільшилась.
Наука і технології оформление ленты  Ан-2-100 встановив світовий рекорд вантажопідйомності для літаків свого класу Випробувальний політ на літаку Ан-2-100 відбувся сьогодні поблизу Києва. У небо над Гостомелем піднялася сучасна модифікація відомого легкого біплана «Антонов» Ан-2. Максимальне навантаження для літака - 1500 кг. Але сьогодні вантаж на Ан-2-100 вдвічі більше. Конструктори вирішили встановити світовий рекорд з підняття найбільшого ваги для цього класу літака. У зв'язку з цим на борт літака було завантажено 3202 кг. Поруч із маленьким літаком - гігант Ан-124 «Руслан». Антонівці присвятили цей рекорд 70-річчю Ан-2, першому літаку, який зробила фірма «Антонов», і показали останній борт, який злетів безпосередньо при Олегу Антонову. Цікава деталь, якщо максимальне навантаження Ан-2 - 1500 кг, то «Руслана» - 150 тонн. «З вагою 3 тонни 202 кілограми висоти 2000 метрів досягли за 8 хвилин, 2500 метрів - за 11 хвилин, і 2700 метрів - за 12 хвилин. Літак працював без зауважень, все справно. Враження дуже хороші, почуваємося добре», - сказав командир екіпажу Сергій Тарасюк. «Цифри, які назвав командир екіпажу, це ті, які вони визначили за штатними приладами, - пояснює директор АТП держпідприємства «Антонов» Михайло Харченко. - Для фіксації нашого рекорду будуть оброблені матеріали, уточнені цифри. Хочу сказати, цим польотом встановлена ​​відразу серія світових рекордів з підйому вантажів на висоту в цьому класі літаків. Крайній рекорд належав також нашому літаку Ан-3, який був встановлений в 1985 році, вага була всього 1600 кілограмів». Директор АТП держпідприємства «Антонов» розповідає, що будь-який рекорд встановлюється після ретельного опрацювання конструкторами, аеродинаміками. «В принципі, будь-який авіаційний рекорд, як будь-який рекорд, це максимальні можливості, які може цей літак реалізувати. Цьому рекорду передували розрахунки, які підтверджували висоту, максимальний вантаж. А тренувальний політ був виконаний тільки один - вчора борт злітав, але зі значно меншою вагою. У нас, як у важкій атлетиці, був підхідний режим».
Політика Стало відомо, про що Порошенко домовився з Тіллерсоном Стало відомо, про що президент Петро Порошенко говорив по телефону з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном з низки питань. Про це передає прес-служба глави держави. Розмова Порошенка і Тіллерсона пройшла перед сьогоднішнім візитом держсекретаря США до Москви. Згідно з повідомленням, Рекс Тіллерсон сказав, що Америка підтримує територіальну цілісність України, а також наполягає на виконанні Мінських угод, а саме на важливості забезпечення режиму припинення вогню. Глава зовнішньополітичного відомства США додав, що Вашингтон не допустить пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Сирії та Україні. У свою чергу Петро Порошенко подякував за підтримку України в боротьбі проти агресії Росії на Донбасі, а також невизнання анексії Криму. Порошенко відзначив збереження санкцій Америки до повного відновлення територіальної цілісності держави. Співрозмовники домовилися продовжити консультації після візиту Тіллерсона в РФ.
Події оформление ленты  Користувачі соцмереж закликають оголосити бойкот авіакомпанії United Airlines за побиття пасажира Авіакомпанія United Airlines, яка два тижні тому вже була в центрі скандалу через відмову в польоті двом дівчаткам, одягненим у спортивні лосини, знову опинилася в центрі обурення громадськості через побиття ні в чому не винного пасажира, який відмовився поступитися своїм місцем працівнику компанії. У Мережі з'явилися численні меми з цього приводу, зокрема і заклики бойкотувати послуги компанії. Нагадаємо, інцидент стався на борту рейсу з Чикаго в Луїсвілл. Стюарди попросили чотирьох пасажирів покинути свої місця, так як вони потрібні були для працівників компанії. Коли не знайшлося добровольців, то жертв співробітники вибрали самі, силоміць виштовхавши з літака чотирьох людей, обраних навмання. Одному з пасажирів дуже дісталося - людині розбили обличчя і виволокли закривавленого з літака. Правозахисники США вже виступили на захист нещасного пасажира.     #UnitedAirlines should be ashamed of themselves. pic.twitter.com/gupOFc4FTT — Guerrilla★Tips (@GuerrillaTips) 11 квітня 2017 р.   @united Airlines Training Video#UnitedAirlines pic.twitter.com/Ro9Ng5lgfc — Cripshay (@Cripshay) 11 квітня 2017 р. From the talented minds at @reddit ... here is the #UnitedAirlines and #IndianaJones crossover @united #NewUnitedAirlinesMottos pic.twitter.com/wYvdZCZQCY — Jacob Henry (@JakeMikeHenry) 11 квітня 2017 р. Who did this ? @apbyrne #NewUnitedAirlinesMottos #unitedAIRLINES #boycottunited #BoycottUnitedAirlines pic.twitter.com/OoiB1r3GSI — Derek J Collins 高德偉 (@dcollinshk) 11 квітня 2017 р.  
Закон і Право Пасажирські перевезення в Україні повністю вийшли з-під контролю. АМКУ вказує на анархію в сфері 11 квітня Антимонопольний комітет ухвалив рийняв рекомендації обласним і районним адміністраціям прописувати в договорах з перевізниками вартість проїзду і умови, за яких можлива зміна тарифів на перевезення пасажирів. А в уже укладені договори, в яких немає інформації про вартість проїзду, внести відповідні зміни. Протести як шантаж? У січні 2017 року перевізники Київщини істотно підняли вартість проїзду. Це обурило громадськість, і місцева влада заявила, що домовилася з перевізниками про зниження тарифів. Але не з усіма. «Ми запропонували: можете піднімати вартість на 25%, тому що це інфляція, це збільшення мінімалки, це підвищення вартості мастильно-паливних матеріалів. І що почули: «Ні, мовляв, згідно з 240 Постановою, ви не можете впливати на ціну, що хочемо, те й робимо», - розповідає в.о. начальника управління інфраструктури Київської ОДА Олег Манушевич. Тому на початку квітня водії маршруток прийшли під стіни Київської ОДА, вимагаючи відмовитися від зниження цін за проїзд. Дійшло навіть до бійки з правоохоронцями. Державне регулювання цін на проїзд скасували, але вплив залишився А почалося все ще в 2015 році, коли Кабмін вніс зміни в уже згадану Постанову №240, скасувавши державне регулювання тарифоутворення на перевезення пасажирів. До цього часу вартість проїзду затверджували державні і районні адміністрації. Зараз же перевізники самі визначають, за скільки возитимуть пасажирів. Однак в Антимонопольному комітеті впевнені, що місцеві чиновники мають важелі впливу на перевізників. Зокрема, вартість проїзду повинна затверджуватись перевізником як частина паспорта маршруту, який, в свою чергу, є умовою для участі в конкурсі на конкретний маршрут. Тому в АМКУ відзначають, що саме це є підставою вносити ціну проїзду в договір. Тим більше перевізники повинні змагатися між собою, зокрема і за допомогою пропозицій вартості проїзду. «Роль облдержадміністрації як організаторів перевезень не обмежується тим, що ви провели конкурс, ви визначили певного перевізника, уклали з ним якийсь договір. Цей договір повинен якимось чином контролюватися. Ми наполягаємо на тому, щоб у цьому договорі була прописана ціна, яка була узгоджена спочатку самими перевізниками. У цьому договорі також має бути вказано, яким чином повинна змінюватися вартість перевезення», - пояснив заступник директора Департаменту досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери - начальник відділу ринків транспорту АМКУ Антон Балаба. ОДА самоусунулися від контролю за зміною тарифів - АМКУ Однак в комітеті з'ясували, що з незрозумілих причин переважна більшість ОДА і райдержадміністрацій не розглядають і не враховують вартість перевезення пасажирів під час конкурсного відбору перевізників. Як наслідок, в договорі не прописано, за якими тарифами той чи інший перевізник зобов'язався возити пасажирів і за яких умов ці тарифи можуть змінюватись. «В результаті самоусунення обласних і районних адміністрацій від контролю за встановленням зміни перевізниками тарифів на перевезення пасажирів, відбувається необґрунтоване підняття перевізниками тарифів на проїзд, і, як наслідок, виникає соціальна напруженість. Невиконання обласними та районними адміністраціями покладених на них функцій є бездіяльністю, що може призвести до виникнення ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції», - йдеться в рішенні АМКУ. На те, щоб відреагувати на такі рекомендації і висновки АМКУ, у обласних і районних адміністрацій є 30 днів. Біда в тому, що це лише рекомендації, які не обов'язкові до виконання. Краще маршрутка - вище вартість проїзду Однак такими рекомендаціями незадоволені ні громадські організації, ні самі чиновники, яких безпосередньо це рішення стосується. Зокрема, голова громадської організації «Всеукраїнське бюро розслідувань» Марія Махновець зазначила, що в цих рекомендаціях немає, напевно, самого важливого - прив'язки тарифів до якості надання послуг. «У рекомендаціях не вказано, що зміна ціноутворення має бути розглянута в частині якості обслуговування. Бо незалежно від того, хороша це маршрутка або там напхано багато людей і дихати нічим, все одно всі ціни в один день підняли на 50%», - зазначила вона. Активісти також вважають, що ціни, які перевізники визначають самі, повинні бути обґрунтовані. І це також варто прописати в рекомендаціях. «Ми порівняли, що в Луцьку на 18 кілометрів проїзд коштує 3 грн, а в Київській області майже на тій самій відстані від 12 до 17 грн», - зазначила член робочої групи при Київській ОДА Марина Дегтяр.   Рекомендації АМКУ суперечать законам У той же час самі чиновники вже заявляють, що такі рекомендації суперечать законам. Мовляв, Мінтранс розробив чітку формулу, за якою підписуються договори з перевізниками, проте в цій формулі немає такого поняття, як регулювання вартості проїзду. «Більш того, в Постанові Кабміну №240 чітко написано, що ми усунені від можливості вносити будь-які тарифи. Тому ми можемо проводити конкурси, і ми їх проводимо, але ми можемо враховувати тільки якість транспортних засобів. Більш того, у нас діє мораторій на перевірки підприємств, як ми можемо перевіряти перевізників?» - заявив заступник голови Донецької ОДА Віктор Ремський. До того ж чиновники впевнені, що і самі перевізники будуть проти, щоб у договорі прописувалась вартість квитка. А важелів впливу на них у ОДА не так вже й багато. До того ж адмінштрафи за порушення умов перевезення мізерні. «За місяць ми провели десь 20 перевірок. Було виявлено дуже багато порушень, це порушення технічно-аварійного стану автомобілів, водії грубі, немиті, квитки не видаються. Ми виявляємо, виписуємо штрафи, але вони їх проплачують і далі роблять те, що хочуть. Штрафи незначні - від 1600 до 3200 грн. Потрібні зміни розміру штрафів», - вважає в.о. начальника управління інфраструктури Київської ОДА Олег Манушевич. Він упевнений, що рекомендації Антимонопольного комітету, якщо їх почне виконувати більшість обласних і державних адміністрацій, можуть викликати чергові протести перевізників в Україні. Однак, незважаючи на це, в Київській ОДА пообіцяли прислухатися до порад АМКУ.
Суспільство Учні з Криму і зони АТО тепер зможуть закінчити школу екстерном Школярам з Криму і тим, хто проживає на території проведення АТО, дозволили закінчити школу екстерном. Відповідні зміни Міністерство освіти внесло до Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах, що вже набрало чинності. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти. Згідно з ним жителів окупованих територій Криму і Севастополя, територій проведення АТО і населених пунктів на лінії зіткнення включили до переліку осіб, які можуть отримати середню освіту в формі екстернату. Також екстерном закінчити школу зможуть особи, які мають статус біженців, яким надано тимчасовий або додатковий захист в Україні, і тим, хто звернувся з заявою про визнання біженцем або про надання додаткового або тимчасового захисту. Як сказано в повідомленні, прийом заяв про зарахування на екстернат починається з 1 вересня. Жителі Криму, а також непідконтрольних територій Донбасу зможуть подавати заяви протягом всього календарного року. Їм також надано можливість відправити скан-копію заяви електронною поштою або по факсу. Неповнолітній відповідну заяву зможе подати тільки в супроводі родичів або будь-яких інших повнолітніх осіб, які не є його законними представниками. Рішення про зарахування на екстернат прийматиме особисто керівник навчального закладу. Також учень, який здобуває освіту екстерном, зможе отримати одночасно документи про початкову, базову та повну загальну середню освіту. «Майже три роки діти з непідконтрольних і окупованих територій не мають можливості повноцінно отримувати освіту в Україні. А це означає, що діти з цих територій, які хочуть вступити до українських вишів, не мають документів ні про здобуття базової, ні про здобуття повної загальної середньої освіти. Саме тому в новому положенні про екстернат ми мали передбачити механізм, як ці діти зможуть засвідчити свій рівень знань», - зазначив начальник відділу державно-громадського управління освітою Міністерства освіти Сергій Дятленко. Так для отримання документів про базову освіту досить буде здати річне оцінювання за скороченим переліком предметів - українська мова та література, історія України, географія України, правознавство - і державну підсумкову атестацію. А ось для того, щоб отримати атестат про повну загальну середню освіту, потрібно повністю пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію.

Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів




/-1,901978969574-/ /-pc-/
Top