counter
Архів Повернутись назад 09 Серпня 2017
9 Серпня
Кримінал оформление ленты  У Києві чоловік кулаками забив матір до смерті У Києві 46-річний чоловік кулаками забив матір до смерті під час п'яної сварки. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. "Оперативники Подільського управління поліції встановили, що зловмисник і його 68-річна мати кілька днів вживали алкоголь. У якийсь момент між ними виникла сварка, в результаті якої син кілька разів ударив жінку кулаком по голові та обличчі. Дочка потерпілої, яка проживає в сусідній кімнаті квартири разом зі своїм чоловіком і неповнолітніми дітьми, почувши сварку і шум, відразу викликала правоохоронців", - йдеться в повідомленні. Медики, що прибули на місце, констатували смерть жінки. 46-річного зловмисника затримали на місці злочину в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Маріуполі чоловік проломив голови своєї матері і сестри і жив п'ять днів з трупами в квартирі.
Суспільство В Україні запропонували реєструвати всіх мобільних абонентів Держспецзв'язку України пропонує обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку в Україні. Такий законопроект розміщений на сайті Держспецзв'язку, передає Ліга. Як повідомляється, відомство пропонує зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій або будь-який інший формі. Однак хоче зобов'язати телеком-компанії збирати персональні дані всіх користувачів. Крім того, законопроект пропонує відродити практику ведення бази унікальних ідентифікаторів IMEI-кодів. "Також потребує уваги ситуація з використанням різноманітного кінцевого обладнання (айфони, айпади, комунікатори, смартфони, мобільні телефони тощо) на тлі зростаючого спектра надання послуг на базі телекомунікацій, так як неконтрольована кількість кінцевого обладнання в обороті сприяє поширенню" мобільного шахрайства "та інших кібернетичних злочинів", - йдеться в повідомленні.
Політика Росія заборонила кораблям і суднам пересуватися через Керченську протоку Росія заборонила рух всіх кораблів і суден через Керченську протоку. Про заборону повідомляється в розпорядженні №АБ-84-р капітана Керчинського порту, яке опубліковано на сайті російської Адміністрації морських портів Чорного моря. "З метою забезпечення безпеки мореплавства при проведенні морських операцій при будівництві транспортного переходу через Керченську протоку заборонити з 06:00 до 18:00 9 серпня 2017 року плавання всіх кораблів і суден через Керченську протоку", - йдеться в документі. Відзначається, що виключення зробили для російських військових кораблів і для судів, які беруть участь в будівництві Керченського моста. Читайте також: Багатомільярдний Керченський міст довго не простоїть, але занапастить Азовське море
Події Під Парижем автомобіль протаранив групу військових У комуні Леваллуа-Перре під Парижем (Франція) в середу, 9 серпня, легковий автомобіль наїхав на групу військових. Про це повідомляє агентство Reuters, з посиланням на слова представника префектури поліції Парижа. Як повідомляється, що в результаті аварії двоє військових отримали серйозні пошкодження, ще четверо потрапили до лікарні з легкими тілесними травмами. Автомобіль зник з місця події. Французька поліція проводить спецоперацію з встановлення місцезнаходження автомобіля. За словами мера Леваллуа-Перре Патрика Балкані, наїзд на військових був здійснений навмисно. Нагадаємо, 18 травня, на площі Таймс Сквер стався наїзд на натовп пішоходів після того, як 26-річний чоловік, за попередніми даними, намагався втекти на авто від поліції, яка переслідувала його після невдалої спроби пограбування. В результаті інциденту одна людина загинула, понад 20 отримали поранення різного ступеня тяжкості.
Події оформление ленты  Жителі британського містечка радикально розв'язали проблему незаконного паркування Жителі району поблизу аеропорту Лутон незадоволені тим фактом, що люди паркують у них на вулицях свої автомобілі, щоб заощадити на парковці аеропорту. Багато машин залишають на три тижні і більше. Автомобілі піддають вандалізму і розмальовують графіті незадоволені мешканці, повідомляє The Daily Mail.  На фотографіях видно автомобілі з розбитими шибками, а також можна помітити фрази «егоїстичний негідник» і «це не парковка в аеропорту», ​​написані на вітровому склі. Автомобіль був припаркований там більше двох тижнів тому, і минулої неділі він був розбитий просто на вулиці, яка розташована за 10 хвилин їзди від аеропорту.Кей Дойл, яка живе всього за декілька метрів від одного з пошкоджених автомобілів, стверджує, що два «молодики у толстовках» винні у вандалізмі. Вона сказала: «Рано-вранці в четвер ми визирнули з нашого вікна і побачили двох молодих хлопців у толстовках, які стрибали по автомобілю. Потім вони сіли на велосипеди і поїхали».  Всі жителі зізнаються, що втомилися від того, що власники паркують свої авто просто під їхніми будинками. Проблема полягає у великій платі за парковку в аеропорту. Подібні інциденти, безумовно, підвищать ціну страхування для власників автомобілів у цьому районі. Прес-секретар поліції Бедфордшира сказав: «Наша місцева поліцейська команда не отримувала ніяких повідомлень про вандалізм у районі Лутон останніми днями. Ми розуміємо, що проблеми з паркуванням можуть викликати неадекватну реакцію, і ми будемо їй перешкоджати. Замість цього ми просимо всіх незадоволених повідомляти про ситуацію у відповідні органи, а не мститися самостійно. Злочинці будуть затримані».
Політика Гройсман прокоментував звільнення Балчуна і запропонував поміняти все в "Укрзалізниці" Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував Воцеху Балчуну за роботу, підкресливши, що поляк працював у важких умовах. Про це він сказав на засіданні уряду в середу 9 серпня, зазначивши, що сьогодні Кабмін розгляне заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" про звільнення, повідомляє кореспондент АСН. «Сьогодні ми розглянемо заяву Войцеха Балчуна про звільнення. Він прийняв це рішення абсолютно самостійно, я його рішення поважаю. Можу відзначити, що за цей рік, хто б що сьогодні не говорив, але в залізниці відбулися, зокрема, і позитивні зміни. Я хочу подякувати йому за роботу. Я розумію, що він працював у досить важких умовах, це дуже складне підприємство», - сказав він. Водночас прем'єр-міністр зазначив, що дуже важливо міняти не тільки керівника підприємства, а в цілому систему управління «Укрзалізниці». «Незалежний менеджемнт, незалежна наглядова рада. І ми найближчим часом вийдемо з рішенням про створення незалежних наглядових рад, зокрема і в УЗ», - додав Гройсман.
Події оформление ленты  Стало відомо, хто вів машину з Бережною під час смертельної аварії Водієм автомобіля, в якому загинула екс-народний депутат України від "Партії регіонів" Ірина Бережна, виявився 38-річний болгарин Петар Ілія Петров. Про це повідомляє видання "Вести", з посиланням на хорватські ЗМІ. ЗМІ відзначають, що на своїй сторінці в соціальних мережах Петров повідомив, що живе в Монако, а народився в болгарському місті Розград. Чоловік працював у "компанії енергетичної галузі" в Софії. На сторінках у соцмережах чоловік часто викладав фотографії на тлі дорогих машин. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що вранці 5 серпня на узбережжі Адріатичного моря між Італією і Хорватією в ДТП загинула колишній народний депутат Ірина Бережна. Водій, що віз Бережну з 8-річною донькою, не впорався з керуванням, і автомобіль злетів з серпантину. Екс-депутат і водій загинули на місці. Дочка Бережної отримала незначні травми.
Політика оформление ленты  Окупанти намагаються легалізувати анексію Криму через маргінальних європейських політиків У російських ЗМІ активно розкручується тема про те, що глава Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер закликав «загерметизувати» питання анексії Криму. Раніше з такою ж помпою розкручувалася тема відвідування тимчасово окупованого півострова італійськими депутатами з двох сепаратистських партій. Так, 5 серпня 2017 року голова ВДП Лінднер заявив, що про анексію Криму слід було б на час забути і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Лінднер також зазначив, що німцям до анексії Криму слід було б ставитися як до «довгострокового тимчасового стану». Вже 9 серпня ТАСС знову процитував Лінднера, який овторив раніше сказане. Політик заявив, що кризу навколо Криму «потрібно спочатку заморозити, щоб при розв'язанні більш простих питань подивитися, чи змінить Росія свою авторитарну політику». «Якщо ні, то санкції треба швидше посилити, ніж послабити», - додав він. Разом з тим політик заявив, що анексія Криму - це «порушення міжнародного права», з яким «не можна погодитися». Ідея, висловлена ​​Лінднером, була активно розкритикована міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. «Ми дуже стурбовані, що деякі політики час від часу намагаються проігнорувати або навіть виправдати очевидні порушення міжнародного права. Тим самим вони надихають агресора на подальші злочини і перетворюються на співучасників путінських злочинів», - заявив він. Впадає в очі властивий для РФ стиль - знайти малозначимого політика в ЄС і виставити його заяву як офіційну думку. У Вільної демократичної партії немає жодного місця в німецькому Бундестазі, тому думка ліберала Лінднера ніяк не стосується думки Німеччини як країни в цілому. На цьому ж моменті акцентували увагу і користувачі соцмереж. Блогер «РБ головного мозга» зазначив: «Заходимо у Вікіпедію. Читаємо: Вільна демократична партія Німеччини. Місць у Бундестазі: нуль. Ідіть н...й». Йому відповів користувач Anton Pustovalov: «Ну ось звідки у вати Вікіпедія. Їм сказали, що СДП Німеччини підтримує Крим, значить Меркель визнала Крим». Нагадаємо, що це не поодинокий випадок, а справжня стратегія пропагандистів країни-агресора з виявлення і підкупу лояльних європейських політиків, які з незрозумілих розумному світу причин (але про які можна здогадатися) роблять заяви про те, що Крим є «російським» і з країною-агрессором пора починати діалог. Як відомо, в квітні 2017 року в окупованому Криму пройшов «Ялтинський міжнародний економічний форум», головним відвідувачем якого стала делегація з Італії. Як пізніше з'ясували журналісти blackseanews, політична частина делегації була сформована з представників двох партій: «Вперед, Італіє» і «Ліга Півночі». Лідером «Вперед, Італіє» є давній друг Путіна - екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі, відомий тим, що в Ялті в 2015 році розпив разом з Путіним пляшку найстарішого вина з колекції винзаводу «Масандра» - «Херес де-ла-Фронтера» 1775  року. А «Ліга Півночі» - сепаратистська партія Італії, яка виступає за надання провінціям П'ємонт, Венето і Ломбардія незалежності, тобто створення нової держави зі столицею в Мілані. Журналісти також зазначили, що в пропагандистських ЗМІ РФ якось зізналися, що один з представників делегації, сенатор Стефано Вальдегамбері під час відвідин Криму в жовтні 2016 року отримав у подарунок власні апартаменти на півострові, нібито «для організації літньої резиденції італійського регіону Венето на кримському узбережжі ».
Події оформление ленты  Пасажири дорого круїзного лайнера 10 днів плавали без світла через ризик нападу піратів Лайнер «Морська принцеса» був у 104-денному круїзі навколо земної кулі, починаючи з Сіднея, коли поїздка обернулася кошмаром на 2000 пасажирів на борту, повідомляє The Daily Mail.  Переляканим відпочивальникам було наказано не вмикати світло і музику протягом 10 днів через ризик нападу піратів. Мандрівники, багато з яких заплатили більше $50000 за подорож, розповіли, що судну довелося стати «кораблем-примарою», коли воно проходило через небезпечні води, відомі піратськими нападами. Круїзний лайнер був оповитий темрявою, коли проходив через Індійський океан, Аравійське море, Аденську затоку і Суецький канал. Капітан Дженнаро Арма звернувся до пасажирів, він вибачився за тривогу, при цьому сказавши, що загроза абсолютно реальна і судно повинно підготуватися до нападу піратів. Всі розваги на борту були тимчасово припинені. Жива музика, «сліпучі магічні шоу», комедійні виступи і галасливі нічні клуби припинили свою роботу. Фіранки і жалюзі були закриті по всьому кораблю, а світло було вимкнене від сутінків до світанку. Для майже 2000 пасажирів на борту також провели «антипіратське тренування». Після тренування пасажири мали повернутися назад у свої каюти для переклички. Всім було доручено сидіти на підлозі і триматися за поручні в разі, якби лайнеру довелося швидко втікати від піратських човнів. У разі прямої загрози пасажирам у зовнішніх каютах було наказано зачинити балкон і вхідні двері, а потім сховатися в коридорах. На щастя, атаки не було, але туристи скаржилися на обмеження під час довгоочікуваної відпустки. Протягом останніх 12 років було зафіксовано шість спроб нападу піратів на круїзні судна. У березні сомалійські пірати захопили свій перший комерційний корабель з 2012 року. Нафтовий танкер «Аріс-13» був захоплений двома десятками озброєних людей. Вони змогли наблизитися до нього під приводом браку питної води на своєму судні. В інтернет пізніше потрапило відео інциденту, яке записали члени екіпажу.
Політика Балчун пояснив причину своєї відставки Глава правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун розповів, чому подав у відставку. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За словами Балчуна, робота в "Укрзалізниці" була найскладнішою місією в його діловому житті. "Від початку було відомо, що ця місія не буде тривати вічно. Я розумів, що в першу чергу на мої плечі ляже тягар організації процесу керованості компанією. Ситуація, яку я застав, була набагато складніша, ніж можна було комусь уявити" , - написав він. Балчун висловив подяку всім українцям, які підтримували його роботу. "Я весь час мав повну підтримку від сім'ї в Польщі, але незмінно ключовим елементом мого життя тут була туга за родиною, яка змушена була приймати наслідки моєї міжнародної місії", - пояснив причини звільнення з поста чиновник. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявив про відставку.
Політика Заступник Супрун пішла у відставку через відсутність прозорості і довіри у відомстві Заступник в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун Оксана Сивак оголосила про те, що йде у відставку. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За словами Сивак, вона йде у відставку самостійно і повідомляє про це, щоб запобігти чуткам з цього приводу."Я йду з МОЗ свідомо і маю бачення свого подальшого шляху. Таке рішення прийняла перш за все через розбіжності в підходах до командної роботи і втрату взаємної довіри. Пріоритетом моєї команди була і залишається максимальна прозорість роботи Міністерства, що видно в усіх напрямах в моєму підпорядкуванні ", - заявила вона. За її словами, команда міністра охорони здоров'я гідно справлялася зі своїми обов'язками. Сивак додала, що причини своєї відставки вона повідомить пізніше.
Здоров`я Через півроку Гройсман знову анонсує появу 13 нових "серцевих" центрів В Україні до кінця року запрацюють 13 центрів з надання допомоги хворим на інфаркт міокарда. Про це в середу 9 серпня під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «У 2017 році таких центрів має бути побудовано 13 в 11 областях. Це буде означати, що ми виконаємо програму», - підкреслив він. Водночас заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський додав, що зараз в Україні в режимі 24 години на добу і 7 днів на тиждень працює тільки 22 реперфузійні центри. За його словами, навіть при таких умовах така мережа центрів не забезпечує потреби пацієнтів з гострим інфарктом міокарда. Лінчевський додав, що закупівля необхідних дорогих апаратів для відповідних нових центрів вже почалася. «Процедура закупівлі 13 ангіографів вже почалася, ми дуже сподіваємося, що перший апарат запрацює в Маріуполі», - додав він. Крім того, представники МОЗ додали, що вже закуплені і розподіляються між регіонами стенти, які необхідні при лікуванні інфаркту. Таких стентів закупили понад 10 тис. «На цих закупівлях ми заощадили майже 50% коштів. Це дозволить нам закупити приблизно ще таку ж кількість, яке стане рекордною для нашої країни за весь час незалежності», - підкреслив прем'єр-міністр. Відповідна програма зі створення центрів з надання допомоги хворим на інфаркт була розроблена через те, що в Україні 68% смертей настає в результаті серцево-судинних захворювань. На реалізацію програми передбачено 150 млн грн. Вперше про неї заговорили на початку року. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що заступник міністра охорони здоров'я звільнилася "через втрату довіри і прозорості в роботі команди".
Суспільство З часів Луценка в СІЗО нічого не змінилося - полковник Без'язиков З часів, коли в СІЗО сидів нинішній генпрокурор Юрій Луценко, нічого не змінилося. Про це журналістам в залі суду сказав полковник ЗСУ Іван Без'язиков, якого військова прокуратура звинувачує в державній зраді, передає кореспондент АСН із зали суду. "Як у СІЗО? Це риторичне запитання. Навіть якби там був європейський рівень камер, все одно мало задоволення. Мені там трапилася книжка нашого генпрокурора Луценко - "По обидва боки колючого дроту". Дуже цікава книжка. Він її писав, ще коли сам сидів. Можу сказати, що з тих пір нічого не змінилося", - розповів підсудний. Він також сказав, що вже припинив голодування, яке тривало 10 днів, оскільки це взагалі ні на кого і ні на що не вплинуло: "Посадові особи, які повинні були якось відреагувати, ніяк не відреагували". Сьогодні Солом'янський райсуд почав підготовче судове засідання у справі щодо обвинуваченого Івана Без'язикова в державній зраді, зокрема - в "участі його в діяльності бандформувань терористів".
Економіка Гройсман доручив МОЗ та МВС розібратися зі зловживаннями під час закупівлі ліків у регіонах Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив розібратися із закупівлями лікарських препаратів медичними установами на місцевому рівні. Про це він сказав у середу, 9 серпня, під час засідання Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент АСН. Причиною такого доручення стали результати аналізу відповідних закупівель. Наприклад, зі слів Гройсмана, Торецька виправна колонія №2 у Донецькій області закуповує парацетамол, середня ціна якого по Україні становить 3,38 грн, на 13% дорожче, а Одеська установа виконання покарань - на 30% дорожче. У свою чергу, Центральна міська лікарня Нової Каховки закуповує препарат омнопон, середня ціна по Україні якого становить 46 грн, майже в 2,5 разу дорожче, а Бородянська ЦРЛ - на 50% дорожче. «І це тільки вершина айсберга, це ми взяли лише 4 найменування ліків і промоніторили. А якщо глибше подивитися? Я вважаю, що це злочин, проти українського народу. Красти у тих, хто хворіє, так роблять тільки мародери. Наступного разу я попрошу, щоб мені надали прізвища людей, які відповідають за ці закупівлі, і керівників дошкільних установ, а якщо комусь буде незрозуміло, то я ще й буду оголошувати домашній телефон цієї людини», - обурився прем'єр-міністр. Проаналізувати результати цього дослідження і покарати винних Гройсман доручив Міністерству охорони здоров'я, Міністерству економіки і Міністерству внутрішніх справ. А подібну аналітику пообіцяв оприлюднювати на кожному засіданні Кабміну.
Політика Уряд підвищив мінімальні ціни на горілку. Але подорожчають також віскі, ром, джин і коньяк Кабмін на сьогоднішньому засіданні підвищив мінімальні оптові і роздрібні ціни на певні види алкогольних напоїв. Так ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищаться на 14-19,41%; віскі, ром і джин - на 6,5-6,6%; коньяк (бренді) - на 12,3-29,1%; на вина з додаванням спирту і ігристі - на 7,1-13,3%. Тобто мінімальна роздрібна ціна пляшки горілки ємністю 0,5 л підвищиться з 69,78 грн до 79,55 грн. "Розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, введений в листопаді 2016 г. У той самий час в 2017 р виросли ставки акцизного податку на більшість алкогольних напоїв", - додали в прес-службі. У міністерстві вважають, що нинішній розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв. Всі вищезгадані види алкоголю подорожчають через 10 днів з дня опублікування. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мінімальна роздрібна та оптово-відпускна ціна на горілку може бути підвищена на 7,6% і 11,4% - до 375,56 і 250,46 грн відповідно за літр 100% спирту.
Події У Миколаївській області на базі відпочинку отруїлися 18 дітей На базі відпочинку "Вінниця" у Коблево (Миколаївська область) сталося масове харчове отруєння дітей, які прибули на курорт з Києва. Про це повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кіндратів на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Спочатку він повідомив про госпіталізацію 17 дітей, а пізніше уточнив, що в лікарню з ознаками харчового отруєння потрапили 18 дітей. Дітей віком від 9 до 12 років доставили до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні. "За попередніми висновками лікарів, у дітей було діагностовано ротавірусну інфекцію. Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі ситуація не критична і стан хворих не важкий. Керівництво області відразу взяло ситуацію під особистий контроль і в разі погіршення стану хворих розглядало можливість їх перевезення в обласну інфекційну лікарню в місті Миколаєві", - заявив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львівській області в таборі "Білий орел" 11 осіб були доставлені в лікарню з ознаками харчового отруєння.
Кримінал Хакер, який зупинив вірус WannaCry, вийшов під заставу в $30 тис. Британський комп'ютерний експерт, якого швидше за все можна назвати хакером, який врятував Міністерство охорони здоров'я Великої Британії від глобальної кібератаки, очікує суду в США. 23-річний Маркус Гатчінс постане перед судом в американському штаті Мілуокі 14 серпня 2017 року за звинуваченням у створенні і продажу вірусу, який краде банківські паролі. Але зараз він був випущений під заставу в $30 тис., повідомляє The Daily Mail.l. Гатчінса звинувачують у шести випадках створення і продажу шкідливого ПО, відомого як Kronos. Kronos вражає веб-браузери, а потім запам'ятовує імена користувачів і паролі, коли людина, яка нічого не підозрює, заходить в інтернет-банк або на інший захищений паролем сайт. Kronos вперше з'явився на російському форумі для кіберзлочинців у 2014 році, де його продавали за $7000 доларів. Молодий чоловік зізнався поліції, що написав код вірусу і продав його. Гатчінс раніше допоміг нейтралізувати вірус WannaCry, який заразив більше 300 тис. комп'ютерів у 150 країнах у травні 2017 року. Шкідлива програма вимагала викупу від користувачів, і вони не могли контролювати свої комп'ютери. Безліч публічних компаній постраждали від нього, включно з американською кур'єрською службою FedEx і німецькою залізничною компанію Deutsche Bahn.
Кримінал Названо імена підозрюваних у "розпилі" грошей, виділених на проект "Стіна" Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час брифінгу сьогодні в Києві назвав імена затриманих у справі "Стіни". Всі вони - чиновники Держприкордонслужби та працівники підприємств, які мали будувати огорожу."Був затриманий Олександр Тимонюк, начальник будівництва департаменту ресурсного забезпечення адміністрації Держприкордонслужби, Володимир Целко, колишній начальник першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби, В'ячеслав Майданович, офіцер виробничо-технічного відділення, який здійснював технічний нагляд", - повідомив Холодницький. Вищезазначені посадові особи підозрюються в тому, що привласнили 17 мільйонів гривень, які Кабінет Міністрів виділив на зведення проекту "Стіна" вздовж східного кордону України з Росією. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всього затримано шістьох підозрюваних.
Політика Кабмін розірвав угоду з Росією про військовий експорт Кабінет міністрів України в середу, 9 серпня, денонсував міжурядову угоду з Росією про взаємодію при експорті військової продукції в треті країни. Угода була підписана 18 липня 2003 року. Рішення щодо проекту постанови Кабінету міністрів "Про припинення дії угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про порядок взаємодії при здійсненні експорту товарів (продукції) військового призначення до третіх країн" було прийнято під час сьогоднішнього засідання уряду за процедурою без обговорення, передає Інтефракс-Україна. Угода регулювала порядок взаємодії сторін при експорті продукції військового призначення до третіх країн. У пояснювальній записці до документа наголошується, що ця постанова приведе двосторонню договірно-правову базу у відповідність до сучасних відносин України з РФ.
Наука і технології Часта зміна пароля насправді піддає пристрої ще більшому ризику зламу Ми всі намагаємося ускладнити свої паролі в надії підвищити безпеку своїх комп'ютерів. Але людина, яка придумала правила цих «безпечних» паролів більше десяти років тому, визнала, що її поради були неправильними, розповідає The Daily Mail. Білл Берр написав книжку про безпеку паролів у 2003 році, коли працював в уряді США. Його поради полягали в тому, щоб часто змінювати паролі, використовувати числа і заголовні букви, а також включати неалфавітні символи. Саме він відповідає за химерні комбінації паролів, такі як su55ess1 і d0lla3s.  Але замість підвищення безпеки комп'ютера, ці комбінації роблять їх більш уразливими. Він упевнений, що люди відчувають надто багато відповідальності при складанні пароля, і найчастіше вони вибирають погані комбінації. Користувачі також використовують один і той же пароль щоразу або записують його на папері, щоб не забути. Причина, з якої часта зміна пароля теж не допомагає в посиленні безпеки, полягає в тому, що більшість людей робить лише невеликі зміни, наприклад, змінює номер 1 на номер 2. Цей прийом називається «трансформацією», і хакери дуже добре його знають, тому враховують його при зламі. Використання випадкових чисел у середині паролів теж не допомагає. Хакери можуть застосувати атаку «грубої сили», в якій програма циклічно перебирає всі можливі комбінації символів, щоб вгадати пароль Експерти тепер вважають, що довгі паролі, які містять по чотири слова, набагато складніше зламати, ніж короткі, з комбінацією букв, символів і цифр. Дослідження показали, що знадобиться 550 років, щоб зламати пароль «correcthorsebatterystaple», а ось пароль «Tr0ub4dor & 3», який раніше вважався сильним за розрахунками Берра, можна зламати за три дні. Пол Грассі, радник Національного інституту стандартів і технологій США, вивів нові правила для створення безпечного пароля. Він радить людям використовувати довгі «кодові фрази», які легко запам'ятовуються, що не повинні містити спеціальних символів або цифр.  Проблема безпеки інтернет-паролів зараз актуальна як ніколи. Щодня з'являються повідомлення про чергові злами системи безпеки. Експерт з безпеки Трой Гант винайшов електронну програму, за допомогою якої ви можете дізнатися, наскільки безпечний ваш пароль. Тепер будь-яка людина може перевірити, чи була її особиста інформація зламана, за допомогою нового веб-сайту haveibeenpwned.com.
Події У Запорізькій області семирічний хлопчик загинув через вибух невідомого предмета У Кам'янсько-Дніпровському районі Запорізької області в середу, 9 серпня, семирічний хлопчик загинув у результаті вибуху невстановленого предмета. Про це повідомляє прес-служба поліції Запорізької області на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "До медичної установи з села Велика Знам'янка доставили 7-річного хлопчика з численними тілесними ушкодженнями. Травми виявилися несумісними з життям дитини", - йдеться в повідомленні. За попередніми даними, хлопчик підняв на вулиці невідомий предмет і вирішив його розібрати. Він вибухнув у нього в руках. На місці інциденту працюють вибухотехніки. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) з поміткою "нещасний випадок". Розслідування триває. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16-річний підліток загинув, ще двоє людей отримали поранення і госпіталізовані в результаті вибуху гранати РГД-5 в Малиновському районі Одеси.
Події В окупованому Армянську впав дах хімзаводу В окупованому Росією Армянську (Крим) в одному з цехів на території хімічного підприємства "Кримський Титан" обвалився дах. Про це повідомила прес-служба так званого "кримського управління" МНС Росії, передає видання "Крим.Реалії". "В одноповерховій будівлі на території підприємстві Армянської філії ТОВ "Титанові інвестиції" сталося обвалення конструкцій покрівлі на площі близько 3,5 тис. кв. м. За попередньою інформацією, на роботу підприємства це не вплинуло", - йдеться в повідомленні. У прес-службі запевняють, що співробітники підприємства не постраждали, а загрози подальшого руйнування заводу немає. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Волноваському районі Донецької області на заводі в результаті падіння металевої конструкції був смертельно травмований 22-річний чоловік.
Суспільство оформление ленты  Вікторію Бекхем порівняли з "худим" тістом для піци у скандальній рекламі кафе Вікторія Бекхем має намір подати в суд на піцерію після того, як рекламне оголошення ресторану порівняло її струнку фігуру з тонким тістом для піци, назвавши її «анорексичною іконою стилю», повідомляє The Daily Mail. Британське заклад Sidhu Golden Fish and Chips з гордістю заявляє, що її тісто для піци тонше, ніж колишня учасниця Spice Girls. Оголошення розташоване на задніх дверях фургона для доставки, але тепер власники планують зняти його. Вікторія зображена у вигляді скелета зі стрічкою з написом: «Анорексична ікона стилю». Представники Бекхем назвали рекламу «недоречною» і вважають, що справа може дійти до суду. Благодійна організація, яка допомагає людям з анорексією, заявила, що шокуючий слоган «піддає людей ризику і провокує анорексію». Менеджер піцерії сказав, що реклама висить на задніх дверях фургона вже більше трьох років і що вона була задумана з метою повеселити народ, а не образити когось. Він також сказав, що анорексія і будь-який інший розлад харчової поведінки є серйозними психічними захворюваннями. Він сподівається, що клієнти закладу розглядають рекламу в контексті. Але при цьому він упевнений, що, якщо їх змусять зняти рекламу, це буде ударом по свободі слова Великої Британії.
Події Аккаунт найбільшого білоруського ринку зламали хакери. Повернуть за викуп Хакери зламали акаунт найбільшого торгового підприємства Мінська (Білорусь) "Комаровський ринок" і вимагають грошовий викуп за повернення доступу. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС Мінська. Як повідомляється, кіберзлочинці "захопили" доступ в акаунти ринку в соціальній мережі Instagram. Керівники підприємства повідомили, що невідомі зламали акаунт ринку і зажадали викуп у розмірі 15 тис. білоруських рублів (близько 200 тис. грн). "Зараз проводиться перевірка. Встановлюються всі обставини події. Сьогодні в Радянському РУВС столиці зареєстровано заяву про притягнення зловмисників до відповідальності", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали дані про "Гру престолів" і вимагають у HBO величезний викуп.
Політика оформление ленты  "Незадовільно": Генпрокуратура нарахувала у Балчуна 132 прогули Екс-голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун у 2016 році був відсутній на робочому місці 87 робочих днів, у 2017 році - 45 днів, заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі. "Слідством встановлено, що від виконання своїх безпосередніх обов'язків В. Балчун фактично самоусунувся, ефективне управління не здыйснював, що негативно позначилося на діяльності суспільства і станы законності на залізничному транспорті в цілому", - написала Сарган. Також вона повідомила, що генеральний прокурор написав прем'єр-міністру листа, в якому вказав на ці недоліки в роботі Балчуна, а також те, що прокуратура зараз розслідує 90 кримінальних проваджень за фактами розтрати в відомстві Балчуна. Нагадаємо, останній сьогодні написав заяву на відставку, яка була прийнята урядом.
Політика оформление ленты  Після Росії Чехія не проти почати продажі зброї Україні. Але чи потрібна вона нам На четвертому році війни з росіянами на Донбасі раптово член Євросоюзу Чехія заявила, що Україна може домовитися з її місцевими виробниками про постачання військової техніки та зброї. За словами посла Чехії в Україні Радека Матули, раніше політика Чехії обмежувала можливість поставки зброї в Україну, але зараз між країнами відкрилася можливість співпраці. «З зими 2014 року діяла заборона на поставки військової техніки і матеріалів в Україну. Зараз ми робимо цю процедуру стандартною. Це означає, що для кожного випадку буде окремо розглядатися питання видачі ліцензії», - підкреслив Матула. У посла не було інформації, чи зацікавлена ​​Україна в поставках зброї з Чехії, однак він висловив упевненість, що ряд чеських виробників військової продукції вже контактують з цього питання зі своїми українськими партнерами. Втім, Чехія активно продавала свою зброю і... Росії. Експорт зброї з Чехії Ще в 2014-2015 роки в ЄС виник скандал, оскільки польські журналісти з'ясували, що влада Чехії блокувала продаж зброї Україні, але активно поставляла леталье озброєння Росії. Зазначалося, що чехи перепродують зброю виробництва США та Німеччини, зокрема, американські автомати Bushmaster 90705, 90838 і 90899, DPMS RFA 3-3G2, Heckler-Koch виробництва Німеччини і німецькі пістолети Sig Sauer. Bushmaster ACR - це одна з новітніх штурмових гвинтівок США, яка користується популярністю серед співробітників приватних військових компаній, а також стоїть на озброєнні польської військової розвідки. А Sig Sauer є одним з лідерів світового ринку пістолетів. Всі продажі в РФ відбувалися в обхід санкції Євросоюзу. У той же час Чехія припинила дію експортних ліцензій компаній з виробництва зброї, що постачають свою продукцію в Україну. Як повідомляли експерти, продану росіянам зброю могли використовувати не тільки для війни з ЗСУ, а й для провокацій. Адже якщо подібну зброю використовувати, наприклад, у Східній Україні, то Кремль сміливо зможе заявити, що Вашингтон озброює Україну. Є в Чехії і зброя власного виробництва. Так, Чеський збройовий завод (Česká zbrojovka) в 2015 році продав озброєнь на 3,41 мільярда крон (126,3 млн євро). За рік було випущено і продано 250 тисяч одиниць зброї, серед якої переважали пістолети (105 тисяч одиниць). 70% своєї продукції підприємство експортує в 98 країн світу. Ключовим ринком для нього є США, туди продають пістолети моделі P-07/09, автомат Scorpion, спортивні пістолети серії Shadow. У 2017 році президент Чехії Мілош Земан, який вказав, що чеська збройова промисловість повинна експортувати свою продукцію в усі країни світу, незважаючи на те, що вона може бути перепродана в області військових конфліктів. На думку президента Чехії Мілоша Земана, діяльність чеських збройових фірм гальмує ліцензійна політика. «Це абсолютно неприпустимим чином обмежує наш експорт в країни, на які не поширюється ембарго, під приводом того, що зброю може бути реекспортовано в менш безпечні країни», - заявив Земан. За його словами, в 90-ті роки чеська збройова промисловість знизила обсяги виробництва, однак ринки, що звільнилися, зайняли конкуренти. У свою чергу міністр оборони Чехії Мартін Стропніцкій заявив, що за чотири роки втричі зросли обсяги експорту чеської зброї. «За минулі роки ми зробили десятки поїздок за кордон, цього року ми відвідаємо 40 країн. Нам вдається налагоджувати міжнародне співробітництво, і низка наших фірм працює з великими іноземними партнерами», - повідомив Стропніцкій. Українська зброя З початком війни на Донбасі Україна терміново почала переозброювати свою армію. Наш оборонпром почав випускати нові зразки зброї, однак не всі вони виявилися якісними. Серед добротної стрілецької зброї, виробленої Україною, можна відзначити штурмову гвинтівку «Форт-221». Це ізраїльська розробка, яка виробляється вінницьким підприємством «Форт» за ліцензією. Київський завод «Маяк» випускає снайперську гвинтівку VPR-308, яка є модифікацією спортивної гвинтівки Zbroyar Z-008. Виробляється в Україні також гранатомет УАГ-40, його випускає завод «Ленінська кузня», цей вид зброї повністю відповідає стандартам НАТО. У київському КБ «Луч» виробляють ракетний комплекс «Стугна» з лазерною системою наведення. Ця розробка значно поступається ракетному комплексу США Javelin, але вона набагато дешевша у виробництві і виготовляється в Україні. Крім того, Україна виробляє бронеавтомобілі «Барс», КрАЗ «Кугуар», БТР-4, танк «Оплот», деяке інше озброєння. Але є у виробництві української зброї і свої проблеми, однією з яких є міномет «Молот». Виробники запевняють, що він зроблений з нових матеріалів, має вдосконалений механізм і приціл. Але, як показали випробування, гармата може вибухнути на позиції, була ситуація, коли по зварювальному шву горизонтируючий механізм відвалився від двуноги, а механізм вертикального наведення заклинило після третього-п'ятого пострілу. Розмови навколо поставок американського озброєння 19 лютого 2015 року сенатори Джон Маккейн і Ліндсі Грем оприлюднили звернення до тодішнього президента США Барака Обами, в якому звинуватили його в потуранні лідеру Кремля Володимиру Путіну. Вони назвали «ганьбою Америки» той факт, що поставки зброї в Україну все ще не почалися. Відтоді було ще багато заяв, пропозицій і переговорів, однак до цього дня поставки американської зброї в Україну так і не почалися. Разом з тим у серпні 2017 року намітилися позитивні тенденції в цьому питанні. Так, Міністерство оборони США (Пентагон) попросило Білий дім надати високотехнологічне протитанкове озброєння Україні. За словами американських чиновників, пропонований пакет допомоги включатиме протитанкові ракети Javelin, які приблизно коштують близько $50 млн. Пізніше радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер підтвердив, що Білий дім зараз розглядає можливість поставок зброї в Україну. «Суть у тому, яка форма підтримки зараз необхідна Україні, наскільки вона буде відповідати нашим інтересам і бажанням домогтися того, щоб Російська Федерація не робила подальших дій з дестабілізації ситуації на сході України. Вашингтон намагатиметься не тільки стримувати Росію, але і намагатиметься з нею співпрацювати. Поки Україна може розраховувати тільки на небойові засоби захисту. Говорити про інші варіанти можна буде тільки в тому випадку, якщо ситуація на Донбасі значно загостриться», - заявив Макмастер. Як відомо, протитанкові ракетні комплекси Javelin - це комплекси нового покоління з автоматичним наведенням на ціль, що вражають танк у малозахищену проекцію - зверху. Технологією виробництва Javelin володіють тільки дві країни - США та Ізраїль. Ціна однієї ракети Javelin при закупівлі міністерством оборони США становить не менше $100 тисяч, а вартість пускової установки - близько $130 тисяч. Українські військові вважають саме цю установку найефективнішою для ураження цілей, проте її поставки в Україну поки що малоймовірні.
Події Посол України в Фінляндії прокоментував інформацію про зникнення 37 українців У Фінляндії 37 українців, яких привезли для збору ягід, а тепер вважають зниклими безвісти, могли знайти іншу роботу. Це припущення висловив посол України у Фінляндії Андрій Олефіров у себе в Twitter. «Не «зникли». З досвіду: просто знайшли іншу роботу. Зараз на контакті з поліцією. Наша «гаряча лінія»: + 358-40-471-92-00», - пише він. Раніше ми повідомляли, що іноземні збирачі ягід у кількості 40 осіб зникли в н.п. Тууповаара в Фінляндії. Серед них було 37 громадян України і троє естонців. Коли їм відмовили в роботі на півночі Карелії, куди люди прямували, ті залишилися без житла і засобів до існування. Їх поселили місцеві жителі в мисливському будиночку, який був в аварійному стані. Деякий час їм приносили одяг і їжу, але на початку серпня люди зникли з будиночка. Поліція не хоче починати пошуки, проте не сумнівається, що в справі замішані кримінальні елементи. В українському МЗС почали перевірку інформації.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі висміяли звільнення Балчуна з «Укрзалізниці» Користувачі соціальних мереж активно почали обговорювати відставку Войцеха Балчуна з поста очільника «Укрзалізниці». Як раніше повідомлялося, Балчун подав у відставку через особисті обставини. «Я висловлюю подяку за проведену роботу Войцеху Балчуну, який через особисті обставини був змушений залишити посаду глави «Укрзалізниці», - сказав прем'єр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну. Незабаром члени уряду призначать т.в.о. керівника «Укрзалізниці». Уряд розгляне пропозицію призначити тимчасовим керівником першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова. Користувачі соцмереж не залишилися байдужими до цієї новини і почали активно коментувати подію. Деякі жартували, що «Балчун пішов з «Укрзалізниці» зніматися в кліпах Павла Зіброва", який у 2016 році «підірвав мережу» своїм відео на пісню «Польська Залізниця Лова-Лова».
Події У Старому місті Риги озброєні люди захопили готель У Старому місті Риги (Вецриг, Литва) на вул. Грецинієку, 28 в ніч на середу, 9 серпня, в приміщення готелю Hotel Garden Palace увірвалися озброєні люди. Про це передає прес-центр Ризького регіонального управління поліції, інформує Delfi. «У цьому випадку про пограбування не йдеться. В основі конфлікту лежить цивільно-правовий спір між власником і орендарем готелю. У зв'язку з цим вже розпочато перевірку», - повідомили в управлінні поліції. Правоохоронці також підтвердили, що отримали виклик на вул. Грецинієку. Поліція забезпечуватиме громадський порядок у готелі. Під час нападу у гості готелю силою відібрали мобільний телефон і документи, щоб вона викликала поліцію. До правоохоронних органів звернулися власники готелю. «Hotel Garden Palace належить ТОВ 966 FREECOM. Його єдиному власникові забороняють прохід на територію готелю, робота якого зараз паралізована. У будівлі є озброєні люди. Журналісти NRA відзначають, що зараз закриті кафе Tea&Coffee Garden і бар Secret Garden, які належать готелю», - уточнило місцеве видання.
Суспільство оформление ленты  Ілон Маск розлучився зі своєю коханою через занадто складний робочий графік Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосив про розрив на своїй сторінці в Instagram, але не став заперечувати можливого возз'єднання. Мільярдер, статки  якого оцінюються в $15 млрд, повідомив, що вони продовжують підтримувати близькі стосунки, повідомляє The Daily Mail. Він написав: «До речі, просто щоб прояснити ситуацію, яка підняла бурю в пресі на цих вихідних, хоча ми з Амбер розійшлися, ми все ще друзі і продовжуємо кохати один одного. Підтримувати стосунки на відстані дуже важко, особливо коли обидва партнери мають такі завантажені робочі графіки. Але хто знає, що нам принесе майбутнє». 46-річний мільярдер також прокоментував фотографію Амбер в Instagram, де вона розчісує волосся виделкою, наслідуючи Русалоньку з однойменного діснеївського мультфільму. Під публікацією він залишив коментар: «Дуже мило». Джерело, наближене до пари, сказало: «Між ними все скінчено. Це було його рішення, і вона невтішна. Розрив стався тиждень тому, бо він почув деякі чутки про її поведінку і не зміг з ними змиритися. Вона може бути егоїстичною і любить маніпулювати людьми. Ілон повернувся в Лос-Анджелес, а вона залишилася в Австралії». Їхній роман почався невдовзі після того, як Ілон розлучився з британською актрисою Талулою Райлі вдруге минулого року. Амбер у цей час намагалася прийти до тями після розлучення з Джонні Деппом, якого вона сама назвала «нездоровим». Її адвокати звинуватили актора в тому, що він бив її протягом усього 15-місячного шлюбу. Депп, в свою чергу, заперечував усі звинувачення. Херд отримала $6 млн у шлюборозлучному процесі, які обіцяла пожертвувати благодійній організації.  
Кримінал На Одещині чоловік закопав убитого ним односельця і його велосипед На Одещині працівники поліції затримали 25-річного чоловіка, який підозрюється у вбивстві 19-річного жителя с. Жеребкове, що зник у кінці липня. Про це передає місцеве видання Думская. Після опитувань працівники поліції встановили, що останнім зниклого бачили в компанії 25-річного односельчанина. Чоловік нервував при розмові з правоохоронцями, заперечував інформацію свідків, а також придумував собі алібі, що не підтверджувалися. Для пошуку зниклого був використаний службовий собака, який привів оперативників у лісовий масив за кілометр від селища. На галявині було виявлено пухку землю. У підсумку в ямі було знайдено тіло зниклого зі слідами насильницької смерті. Під тиском його знайомий зізнався, що перед убивством вживав із загиблим спиртні напої в покинутій будівлі. Під час розпивання алкоголю стався конфлікт, в ході якого підозрюваний вихопив ніж і завдав опоненту кілька ударів у живіт і грудну клітку. Після того, як той упав на підлогу, затриманий ударив його сокирою по потилиці. Через кілька днів вночі житель села Жеребкове повернувся на місце злочину, упакував тіло в пакет і закопав у лісі. Також він розібрав велосипед убитого і закопав і його. Ніж і сокиру викинув у ставок.
Події оформление ленты  Жахлива ДТП: число жертв аварії під Рівним зросло до п'яти За уточненою інформацією, в результаті ДТП в Рівненській області загинуло п'ять осіб. Як повідомляє місцева поліція, в результаті аварії на трасі «Київ - Ковель» поблизу с. Іванівка, що сталася у середу вдень, чотири особи загинули на місці, ще одна померла в лікарні. Повідомлення про ДТП надійшло близько полудня. За попередньою інформацією, на трасі біля с. Іванівка сталося зіткнення Nissan Qashqai і Volkswagen Caddy. «В результаті аварії загинули водій і двоє пасажирів Nissan: вагітна жінка та двоє чоловіків. У салоні Volkswagen, крім водія, який помер на місці, було четверо пасажирів: дружина і троє онуків. Жінка померла в лікарні від отриманих травм», - сказано в повідомленні. Двоє дітей були доставлені в реанімацію, ще одна - в травматологічне відділення Сарненської ЦРЛ.
Культура оформление ленты  Археологи вважають, що знайшли батьківщину трьох апостолів Вчені думають, що знайшли місце народження трьох перших послідовників Ісуса - Петра, Філіпа і Андрія. Археологічні розкопки велися недалеко від Тиверіадського озера на півночі Ізраїлю. Експерти вже давно намагаються знайти загублене римське місто Джуліас, яке, як вважають, було побудоване на руїнах єврейського рибальського села Віфсаїда, повідомляє The Daily Mail. Римський історик першого століття Йосип Флавій писав, що Джуліас був побудований близько 30 р н.е. на руїнах Віфсаїди, де Євангеліє від Іоанна відзначає народження Петра. Християни вважають святого Петра, який спочатку був рибалкою, одним з перших послідовників Ісуса і предводителем раннього християнства. Експерти зосередили свій пошук на трьох різних історичних об'єктах. Розкопки були проведені Інститутом археології Коледжу Кіннерет в Ізраїлі і керувалися доктором Мордехаєм Авіамом спільно з доктором Стівеном Нотлі з Нью-Йорка, який є академічним директором розкопок. Авіам розповів, що один з об'єктів, єдиний який поки був досліджений, є шуканим місцем. Він сказав: «Ми виявили фрагменти кераміки, монет і руїни громадської лазні, яка доводить, що це місце було великим містом, а не маленьким селом. Ґрунтуючись  на цих висновках, ми вважаємо, що це і є місто Віфсаїда». Ділянка, недалеко від річки Йордан, розташована лише за декілька сотень метрів від Тиверіадського озера. Рівень води був набагато вище в першому столітті. Вчені сподіваються, що подальші розкопки відкриють докази доримських часів, зокрема останки стародавніх євреїв, які могли б допомогти визначити, чи є цей об'єкт Віфсаїдою.Ділянка розташована поруч з місцем, де Євангеліє від Луки повідомляє про чудо Ісуса, який годує п'ять тисяч людей тільки п'ятьма хлібинами і двома рибинами. За словами Авіама, пам'ятка не буде поки відкрита для публіки.
Кримінал У Рівненській області школярі встигли врятувати новонародженого, кинутого у вигрібну яму Пізно ввечері, 8 серпня, у вбиральні у дворі школи села Балаховичі на Рівненщині підлітки знайшли немовля. Про це повідомляє УННз посиланням на прес-службу поліції Рівненської області. Знахідку близько 22-ї години вечора виявив 17-річний житель села, який разом з друзями грав у футбол на території школи. Він почув, як зі шкільної вбиральні доноситься плач немовляти. Пішовши на звуки, юнак знайшов на дні вигрібної ями дитину. Місцеві жителі швидко дістали малюка і передали медикам. За словами лікарів, хлопчик народився вагою 2,8 кг без патологій і цілком здоровий. Зараз його життю нічого не загрожує. Правоохоронці розшукують горе-матір, якій інкримінують умисне вбивство новонародженої дитини. Їй загрожує позбавлення волі строком на п'ять років.
Кримінал "Заступнику міністра доходів і зборів "ДНР" оголошено підозру у співпраці з терористами Так званому заступник міністра доходів і зборів "ДНР" оголошено підозру у співпраці з бойовиками і фінансуванні тероризму, повідомляє прес-служба СБУ. Слідство встановило, що у вересні 2014 року 38-річний житель Донецька, з особистих ідеологічних і корисливих міркувань, вступив у терористичну організацію «ДНР» на посаду «першого заступника міністра доходів і зборів ДНР» Там він реалізує покладені на псевдо-міністерство функції з обліку платників податків і зборів, адміністрування податків і зборів, митних та інших платежів, контролює своєчасність і повноту нарахування та сплату в так званих «республіканських і місцевих бюджетах ДНР», за рахунок яких, в свою чергу, фінансуються інші організовані групи терористичної організації - «бюджетні установи ДНР». Підозрюваний перебуває на тимчасово непідконтрольній території, так що підозру йому висунуто заочно. Розслідування триває. Пособнику терористів загрожує 15 років ув'язнення. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що СБУ висунула заочну підозру і "міністру фінансів "ДНР" Матющенко.
Політика Тіллерсон виключив варіант військового конфлікту між США і Північною Кореєю Останні події не припускають, що між США і КНДР станеться військовий конфлікт. Про це повідомляє держсекретар Америки Рекс Тіллерсон, інформує Associated Press. «Американці добре повинні спати ночами. Ніщо з того, що я бачив, і нічого з того, що я знаю, не вказує, що ситуація сильно змінилася за останню добу», - сказав Тіллерсон. Також, за його словами, президент Дональд Трамп намагається направити Північній Кореї ясне і чітке послання, щоб не було сумнівів, що США може захистити себе. «Те, що робить президент Америки, становить сильне послання КНДР мовою, яку може зрозуміти Кім Чен Ин, так як він, схоже, не розуміє дипломатичної мови. Я вважаю, що Трамп вказав на беззаперечну здатність США захистити себе і своїх союзників», - говорить він.
Події Британію заливають дощі. Затоплено залізничні колії, річки виходять з берегів У Великій Британії продовжують йти проливні дощі, які швидко перетворюються на повені. У містах і селах в Східному Йоркширі і Лінкольнширі вода іноді доходить до одного метра в глибину, повідомляє The Daily Mail. Найближчим часом погода не покращиться, синоптики прогнозують дощі на частину тижня. І хоча цими вихідними дощ повинен припинитися, температура навряд чи підніметься вище 22°С протягом наступних десяти днів.Синоптики кажуть, що ще 80 мм дощу може випасти в деяких регіонах країни протягом наступних 24 годин, можливе затоплення будинків і підприємств. Середня кількість опадів у серпні для Англії становить 69,3 мм. У деяких місцях прогнозується випадання від 20 мм до 30 мм опадів протягом двох або трьох годин. Повінь може впливати на деякі транспортні маршрути, що призведе до збільшення часу в дорозі. Агентство з охорони навколишнього середовища попереджає про можливий вихід з берегів річки Лін у Ноттінгемширі. Також повінь можлива в районах поблизу узбережжя Північного моря в Північному Йоркширі. Поліція була змушена зупинити рух на деяких дорогах. Залізниці та залізничні вокзали також піддавалися ризику затоплення. На вокзалі в Північному Лондоні призупинився продаж залізничних квитків через затоплення касової зали. У графстві Кент в багатоквартирний житловий будинок влучила блискавка, на місце гасіння пожежі прибуло чотири пожежні машини, про жертви поки не повідомляється. Волонтери Червоного Хреста перебувають на місці, щоб надати мешканцям екстрену допомогу. Всього три тижні тому проливні дощі пройшли по країні і призвели до раптових повеней, тоді постраждали 50 об'єктів нерухомості і кількох людей довелося врятувати з їхніх будинків.
Коронавірус оформление ленты  Британський мультимільйонер безоплатно подарував будинок матері-одиначці 49-річний Марко Робінсон, статки якого оцінюється в 25 мільйонів фунтів стерлінгів, подарував трикімнатну квартиру самотній британці з дитиною, повідомляє The Daily Mail. Підприємець з'явився у вівторок ввечері в ефірі передачі «Отримайте будинок безкоштовно» на Четвертому каналі. Там він познайомився з трьома групами людей, які потребують будинку: жінкою, яка втратила зір, групою сирійських біженців і матір'ю-підлітком, - і вирішив поліпшити житлову ситуацію для всіх. Але саме 18-річна мати-одиначка Холлі отримала новий будинок, після того, як вона показала Марко покриту цвіллю квартиру, в якій вона жила разом зі своєю дитиною. Марко розповів на шоу, що сам виріс у важких умовах, без батька, іноді їм доводилося спати на лавах у парку. «Я мріяв про це довгі роки - подарувати комусь справжній будинок». Всього вісім тисяч осіб подали прохання про переїзд у новий будинок, і Марко, врешті-решт, зумів скоротити свій список до трьох осіб. Він зустрівся з усіма ними, але вирішив віддати квартиру Холлі. Марко також відкрив Джо, яка недавно осліпла, депозит на покупку власного будинку і надав Махмуду і його сім'ї тимчасове житло, поки вони очікують отримання притулку. Холлі розповіла, що завагітніла випадково, так як ліки, які вона приймала, вплинули на дію протизаплідних таблеток. У квартирі, в якій вона жила до того, не було ванни, щоб вона могла купати новонароджену дочку, а на стінах душової з'явилася цвіль, через яку дитина хворіла. . Вона планувала піти в коледж, щоб вивчати журналістику, але тепер її заощаджень вистачало тільки на оплату старого житла. Мільйонер заяви, що подарувати квартиру Холлі хоче, щоб її дитина не росла так само, як і він. Марко сказав: «Я хочу, щоб ви і Бетані мали гарне місце для життя. Будинок. Я хочу, щоб ти вибралася звідси і зробила своє життя краще. Тепер ти зможеш вступити до коледжу. Ця квартира оформлена на твоє ім'я, вона твоя!»
Здоров`я Простий лайфхак для батьків, чиї діти відмовляються їсти овочі Якщо для вас змусити дитину з'їсти хоч трохи свіжих овочів - справжня проблема, то скажіть «спасибі» науці, адже тепер вона вирішена. Австралійські вчені з'ясували, що діти будуть їсти овочі без зайвих проблем, але все зводиться до того, як вони подаються, повідомляє The Daily Mail.  Дослідники з Наукового центру Університету Дікіна перевірили свою теорію на контрольній групі з 72 дітей дошкільного віку. Кожній дитині було дано 500 г просто очищеної цілої моркви в перший день, і таку ж кількість нарізаної морквини наступного, і 10 хвилин на те, щоб з'їсти стільки овочів, скільки їм захочеться. Серед усіх дітей найпопулярнішою виявилася ціла морква, а не нарізана, і діти хотіли їсти овочі довше. В середньому, це означає, що вони споживали на 8-10% більше цілих овочів, ніж нарізаних. Це дослідження підтверджує, що, чим більше їжі у вас на тарілці, тим більше ви хочете їсти. Потенційно ці результати можна аргуметнувати тим фактом, що одиниця продукту створює норму споживання, яка повідомляє споживачам, скільки вони повинні їсти. В цьому випадку діти з'їдали одну цілу моркву (одну одиницю), коли їм видавали моркву в цілому вигляді.  Тобто, коли діти починають їсти цілу моркву, вони доїдають її до кінця, а з нарізаними шматками легше зупинитися. Цей же трюк можна застосувати в зворотному порядку до нездорових продуктів. Наприклад, якщо видати шоколад, поламаний на невеликі шматочки, це знижує споживання шоколаду. Крім очевидних переваг для здоров'я, дослідження показують, що діти, які їдять овочі за вечерею, проведуть більш продуктивний день у школі. В австралійському дослідженні оцінили живильний ефект вечері на успішність дитини. Експерти також відзначили, що діти потребують батьківського прикладу, щоб отримати правильні звички в їжі. Діти часто копіюють поведінку дорослих, тому показуйте їм хороший приклад, регулярно подаючи на стіл і вживаючи овочі.
Політика Поляки все голосніше говорять про те, що літак Качинського не випадково розбився. Детально про нові факти Комісія з розслідування Смоленської катастрофи в Польщі виявила сліди вибуху на літаку Ту-154М, що розбився під Смоленськом у 2010 році. За даними комісії, є всі ознаки вибуху, а розпад лівого крила Ту-154М почався ще до зіткнення з деревом. Смоленська трагедія і хаотичне поховання Літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, включано з президентом Польщі з дружиною і високопоставленими польськими політиками. Вони прямували в Росію, щоб взяти участь у траурних заходах до 70-ї річниці розстрілу в Катині. У 2011 році Міждержавний авіаційний комітет оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу. Зазначалося, що президентський літак при посадці на аеродром Смоленськ-Північний в умовах сильного туману зіткнувся з деревами, перекинувся, впав на землю і повністю зруйнувався. Але у вересні 2016 року в Польщі відновили справу щодо неефективного розслідування Смоленської катастрофи. У листопаді 2016 року в Кракові відбулася ексгумація тіл Леха Качинського і його дружини Марії. З'ясувалися тривожні факти: в труні президента знайшли фрагменти ще двох інших тіл, а після ексгумації тіла польського генерала Броніслава Квятковського в його труні були знайдені фрагменти останків ще семи членів польської делегації. У труні стюардеси Наталії Янушко судмедексперти виявили частини тіл п'ятьох інших людей. У січні 2017 року слідчі органи Польщі зажадали і отримали від Росії записи мовного самописця Ту-154. Разом з тим у РФ підкреслили, що ці записи «неодноразово перевірялися в присутності представників Польщі за участю польських експертів». Підозрілі факти У 2016 році глава Міноборони Польщі Антоній Мацеревич повідомив, що є нові записи розмов екіпажу Ту-154М, а також представлені докази того, що «метою дій російських диспетчерів і кремлівської влади була аварія президентського лайнера з цілою делегацією на борту». «У нас є справжні докази, зокрема інформація, яку приховувала комісія Міллера. Ми маємо в своєму розпорядженні жахливі зізнання членів попередньої комісії», - заявив Мацеревич. Міністр також зазначив, що за 30 секунд до катастрофи Ту-154 під Смоленськом, в лівому крилі лайнера сталася аварія гідравлічної системи. За його словами, на місці катастрофи не було ніяких «природних причин» для катастрофи, а руйнування літака почалося ще в повітрі, задовго до того місця, де, як передбачалося раніше, лайнер зачепив крилом дерево. Мацеревич додав, що фрагменти літака знайшли на деревах за десятки метрів від місця аварії. Крім того, Міністерство оборони Польщі у вересні 2016 року оприлюднило фрагменти записів одного з членів комісії полковника Мирослава Гроховського, який займався розслідуванням катастрофи. У своїй записці від 12 квітня Гроховський написав, що представників польської комісії постійно супроводжували члени російської комісії, окремих пропусків їм не дали. Мало того, польській стороні не дозволили взяти участь у процедурах МАК, коли з уламків літака дістали реєстратор типу ATM QAR. Також з'ясувалося, що польська сторона не мала доступу до місця події, до уламків літака, було заборонено робити фотографії та аудіозаписи. Уже в квітні 2017 року Генпрокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів і «третю особу» в умисному провокуванні авіакатастрофи Ту-154. «Вже зібрані докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також третьої особи, яка перебувала в башті управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, в результаті якої загинула велика кількість людей», - заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пощенек. Тепер Польща вимагає у Росії можливості допитати всіх підозрюваних. Разом з тим у Кремлі не збираються «погоджуватися з такими висновками». Як заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, справою Смоленської трагедії займаються і російські слідчі органи, а обставини катастрофи вже достатньо вивчені.
Економіка оформление ленты  Мільйонні зарплати топ-менеджерів. Скільки Україна витрачає на керівників монополій Після відходу глави правління "Укрзалізниці", поляка Войцеха Балчуна, роботою якого в Україні задоволені залишилися далеко не всі, громадськість зацікавилася, а у скільки ж обійшовся закордонний топ-менджер країні і скільки заробляють інші «топові» керівники українських підприємств-монополістів. Войцех Балчун - «Укрзалізниця» Заробітна плата голови правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна становила 461 тис. грн. Про це в травні цього року писав 112.ua,  посилаючись на офіційну відповідь компанії. При цьому наголошується, що за більш ніж рік роботи поляк жодного разу не отримав ні премії, ні бонусів.  Нагадаємо, Войцех Балчун був призначив главою "Укрзалізниці" 20 квітня 2016 року, а 9 серпня 2017 року Кабмін проголосував за звільнення за власним бажанням поляка з цієї посади. Він відомий як реформатор польської залізничної компанії PKP Cargo. Славомір Новак - «Укравтодор» Главі "Укравтодору" Славоміру Новаку невеликий розмір зарплати компенсують величезними надбавками. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Сергій Мальнєв, посилаючись на офіційну відповідь Мінінфраструктури.  Так, у Міністерстві інфраструктури пояснили, що в січні-лютому цього року керівник «Укравтодору» отримав 300% від посадового окладу надбавки за інтенсивність праці, ще стільки ж - надбавка за виконання особливо важливої ​​роботи та ще 300% посадового окладу у вигляді премії. В результаті місячна зарплата поляка виросла на 900%. За підрахунками журналіста - це близько 700 тис. грн на місяць.   Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що місячна зарплата Новака становить 12 тис. грн. Ігор Смілянський - «Укрпошта» Згідно з контрактом, підписаним між Мінінфраструктури та обраним у квітні 2016 року керівником держпідприємства поштового зв'язку "Укрпошта" Ігорем Смілянським, він отримує на місяць 333 тис. грн, і це без урахування премій за результатами роботи. Про це заявив сам керівник майже відразу після призначення.  Трохи пізніше в Міністерстві інфраструктури уточнили, що зарплата Смілянського становить 407 тис грн, і пояснили, що так багато платять, тому що він є «топ-менеджером». До призначення на цю посаду Смілянський працював менеджером американського офісу консалтингової компанії KPMG. Марк Роллінз - "Укрнафта" У липні 2015 року головою правління "Укрнафти" був призначений британець Марк Роллінз. Його зарплата, відповідно до контракту, становить понад 1 млн грн на місяць, а за рік топ-менеджер повинен отримати за свої зусилля майже 500 тис. доларів. Крім того, Роллінз, згідно з контрактом, повинен отримувати 2% від суми чистого прибутку компанії за рік. Закордонному керівнику також відшкодовують витрати на проживання, медичне страхування, забезпечують службовим авто.  Андрій Коболєв - «Нафтогаз України» А ось умови трудового контракту голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєва дозволяють йому отримувати всі 2 млн грн на місяць. Так, згідно з документами, наявними в Економічної правди, крім посадового окладу, який становить понад 1 млн грн, глава правління компанії може отримувати ще й щомісячну премію в розмірі 100% від окладу. А ще співробітники «Нафтогазу» можуть отримувати 100% премію "за внесок в загальні результати роботи". Тобто, якщо добре постаратися, то за місяць можна отримати і більше 3 млн грн.
Суспільство Вчені розповіли, чи варто підтримувати відносини з "колишніми" Бажання залишатися друзями з колишнім може бути показником того, що ви все ще піклуєтеся про нього. Але це може бути і ознакою того, що у вас залишилися нереалізовані романтичні надії, розповідає The Daily Mail.Дослідники з Університету Канзасу заглибилися в одну з найбільш маловивчених сфер людських відносин і виявили, що дружба між колишніми партнерами є «дуже поширеним явищем». Вчені провели співбесіди з більш ніж 170 жінками і 110 чоловіками, і  за їхніми результатами підготували кілька анкет. Вони також порівняли ці результати з другим експериментом, в якому брало участь 300 жінок і 250 чоловіків, який підтвердив ті ж висновки.Статистика показує, що майже 60% людей підтримують відносини зі своїми колишніми коханими, хоча це може і не принести їм користі в майбутньому. Вчені розглянули чотири головні мотиви для підтримки зв'язку, які, за їхніми словами, можуть допомогти з'ясувати, чи потрібні вам такі відносини. Першою причиною є тривалі романтичні почуття до партнера, що може призвести до дуже тяжких хворобливих наслідків. Не дивлячись на те, що людина не отримує нічого хорошого від цих відносин, вони можуть тривати роками. Друга причина полягає в тому, що вони не хочуть втрачати емоційну підтримку колишнього партнера, його довіру і поради. Такі дружні відносини зазвичай мають позитивний ефект, але немає інформації про те, скільки вони можуть тривати. Третя причина практична - це часто відбувається, коли у людей є спільні діти або загальні фінансові питання, тому вони повинні підтримувати цивілізований контакт. Четвертий - це ввічливість - хтось може не захотіти заподіяти біль іншому після розставання. Дружні стосунки, які дійсно працювали, відносяться до третьої категорії і зазвичай тривають довгий час. Дружба через нереалізовані романтичні почуття призводить до негативних результатів для обох партнерів, тоді як дружба з міркувань безпеки і практичних причин дає позитивні результати. Дружба з ввічливості зазвичай триває недовгий час.В цілому дослідники виявили, що більш плідні відносини завжди засновані на неемоційних причинах. Емоції можуть додати проблем навіть у найпростіші життєві ситуації.
Культура Поляки перетворять колишню штаб-квартиру гестапо на музей Влада курортного міста Закопане на півдні Польщі хоче перетворити на музей будівлю колишньої штаб-квартири гестапо, в якій зараз міститься готель. Про це повідомляє видання PropertyDesign. Мерія міста збирається викупити будівлю у його нинішнього власника за 12 мільйонів злотих (3,3 мільйона доларів). Готель стане власністю місцевої адміністрації вже цього року. Як повідомляється, в будівлі відбуватимуться різні освітні та соціальні заходи. Як відомо, нацисти зайняли будівлю в листопаді 1939 року, відразу після початку Другої світової війни. У ній розмістили штаб-квартиру політичної поліції Третього рейху і в'язницю. До приходу німців в будівлі був готель Palace. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група британських підводників біля берегів Ісландії знайшла затоплений за наказом Адольфа Гітлера в 1939 році німецький вантажний корабель SS Minden, якій віз з Бразилії до Німеччини чотири тонни золота в злитках.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-1,5091841220856-/ /-pc-/
Top