counter
Архів Повернутись назад 08 Липня 2016
8 Липня
Події Бойовики 56 разів обстріляли позиції сил АТО За добу бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі із забороненої мінськими угодами зброї. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. На Донецькому напрямку зафіксовано 30 обстрілів. По опорних пунктах ЗСУ біля Авдіївки бойовики застосували 122-мм артилерію. Також у районі Авдіївки, Зайцевого, Луганського і Новоселівки вони вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. На Маріупольському напрямку бойовики 25 разів відкривали вогонь по українським опорним пунктам. Зокрема, під Талаківкою - з 120 і 82-мм мінометів. Під обстріл терористів також потрапили сили АТО в Широкино, Мар'їнці, Старогнатівці, Красногорівці, Славному. У Донецькій області по українських військах бойовики також стріляли з гранатометів, БМП, зенітних установок, крупнокаліберних кулеметів.
За кордоном У Далласі застрелили чотирьох поліцейських У Далласі в ході протестів проти вбивства поліцейським двох чорношкірих американців були застрелені четверо поліцейських, сім правоохоронців отримали поранення. Про це пише DW. Як повідомив шеф поліції Далласа Девід Браун, по них стріляли два снайпери. Нападу піддалися одинадцять поліцейських. Троє з них були доставлені в лікарню в критичному стані. Поліція почала широкомасштабну операцію з пошуку тих, хто стріляв. Затримано двох підозрюваних. За повідомленням ЗМІ, невідомі відкрили стрілянину по поліцейським під час акції протесту, що проходила в міському парку Далласа - Біло Гарден Парк. Крім Далласа, акції протесту пройшли в багатьох інших містах США. Протягом 48 годин у штатах Луїзіана і Міннесота від куль правоохоронців загинули два афроамериканці. У середу, 6 липня, в ході поліцейського контролю в Міннесоті був застрелений 32-річний Філанд Кастільо. У Луїзіані поліцейські пострілом упритул вбили 37-річного Алтона Стергінга, його загибель була знята на відео і викладена в інтернет.
Суспільство Розкрито корупційну схему, організовану заступником міністра охорони здоров'я При отриманні хабара затримано заступника міністра охорони здоров'я України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. Як повідомив прокурор міста Києва Роман Говда, вночі завершилася тривала антикорупційна операція з викриття системного хабарництва за участю високопоставленого Міністерства охорони здоров'я України. «На гарячому» був затриманий заступник міністра охорони здоров'я України. «Встановлено, що вказаний посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні Києва», - йдеться в повідомленні. Наразі заступник міністра і його спільник затримані в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення зазначеним особам про підозру.
Події Учора в районі АТО знищено сім бойовиків Учора, 7 липня, в районі проведення антитерористичної операції було знищено сім військових Збройних сил РФ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. «Зафіксовано чергові втрати у з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. 7 липня знищено сім і поранено дев'ять військовослужбовців 3 (Горлівка) і 100 (Донецьк) окремих мотострілкових бригад, 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК, а також 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК», - йдеться в повідомленні. За інформацією розвідки, найбільших втрат зазнали підрозділи 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка), які здійснювали обстріли сил антитерористичної операції і намагалися проводити диверсійно-розвідувальні вилазки в районі Зайцевого і Майорська.
Суспільство Історик: Нинішній герб досконалий і не потребує доповнень Нинішній герб України - досконалий і не потребує ніяких доповнень. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. За його словами, ідея Великого герба з'явилася свого часу, коли потрібно було залучити голоси лівих депутатів для затвердження Малого Державного герба України. Тоді ставилася умова, що згодом до тризуба ще щось додадуть. «Герб, яким він є зараз, - досконалий. І  доповнень у вигляді козаків, левів і т.д, на мій погляд, не потребує. Треба затвердити його таким, яким він наразі є. Він пізнаваний. Є різні інтерпретації, що означає цей знак. Хтось бачить сокола, хтось - слово «воля», хтось - абревіатуру Володимир, Ярослав, Ольга, хтось - ворота, що відкриваються. Це один із найцікавіших гербів у світі», - сказав В'ятрович.
Суспільство Луценко: Василишин отримував 50-100 тисяч гривень щотижня за операції в лікарні Заступник голови міністерства охорони здоров'я Роман Василишин щотижня отримував за операції, які проводилися в Олександрівській лікарні Києва, 50-100 тисяч гривень. Про це повідомив глава ГПУ Юрій Луценко під час брифінгу, передає «112 Україна». «Це була група змовників. В.о. міністра охорони здоров'я пан Василишин, який до того був керівником Олександрівської лікарні, представив колективу лікувального закладу уродженця міста Донецька Серняка Юрія Петровича, 1962 року народження, який став займати посаду директора урологічного центру цієї лікарні і особисто розподіляв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали Серняку. Серняк ці гроші акумулював, і щотижня фактично від 50 до 100 тис. грн тільки з цього центру отримував заступник міністра», - сказав Луценко.
Суспільство оформление ленты  Росіянин намагався провезти через український кордон 22 кілограми наркотиків (відео) Вчора в Сумській області на пункті пропуску «Бачівськ» був затриманий росіянин, який намагався перевезти через кордон 22 кілограми наркотиків. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Як повідомляється, інформація про наміри росіянина надійшла від співробітників СБУ. Коли автомобіль «Мерседес» прибув до пункту пропуску, його направили на перевірку. Службова собака відразу спрацювала на транспортний засіб. «Під час огляду в багажному відділенні під запасним колесом і за обшивкою правоохоронці знайшли понад 150 поліетиленових пакетів з рослинною речовиною. Приблизна вага зілля, яке швидше за все є марихуаною, становить понад 22 кілограмів», - йдеться в повідомленні. Наразі речовина і транспортний засіб вилучені. В діях росіянина вбачається порушення чинного законодавства України за ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, або прекурсорів, або фальсифікованих лікарських засобів».
Політика Сенат Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом Сенат Польщі ухвалив постанову щодо Волинської трагедії. Верхня палата польського парламенту закликала Сейм встановити 11 липня Національним днем ​​пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Польщі. Про це пише «Радіо Польща». У тексті документа говориться, що у «волинській різанині, крім поляків, загинули євреї, вірмени, чехи, представники інших національних меншин, а також українці, які намагалися допомогти жертвам». Верхня палата польського парламенту також висловила повагу і вдячність тим українцям, які рятували поляків, ризикуючи власним життям. Читайте також: Бачимо дуже серйозну політизацію питання польсько-українського конфлікту в минулому Також у постанові йдеться, що жертви злочинів, скоєних у 40-х роках, до цих пір не були належним чином увічнені, а масові вбивства не були названі - відповідно до історичної правди - геноцидом. Постанову підтримали 60 сенаторів, 23 - виступили проти. Один сенатор утримався.
За кордоном Порошенко прибув до Польщі на саміт НАТО Президент Петро Порошенко прибув з візитом до Республіки Польща, де 8-9 липня візьме участь у заходах саміту НАТО на запрошення Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, у Варшаві Порошенко візьме участь у засіданні Комісії Україна - НАТО на рівні глав держав і урядів, а також Саміті Альянсу щодо Афганістану. «Запланована також зустріч у форматі «Велика п'ятірка плюс Україна» за участю Президента України Петра Порошенка, Президента США Барака Обами, Федерального Канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда, Прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона і Прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці», - йдеться в повідомленні. Програмою візиту також передбачено ряд двосторонніх зустрічей Президента з лідерами провідних іноземних держав, які візьмуть участь в Саміті НАТО.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Гліб Сегіда Список легальних «обмінників» є, а що робити з нелегальними? 7 липня 2016 року Національний банк запустив на своєму сайті довідник небанківських фінансових установ, в яких здійснюється діяльність з обміну валюти. Крок, безумовно, позитивний. Але як бути зі створенням реєстру нелегальних «обмінників»? Як повідомляють у НБУ, до 15 липня реєстр працюватиме в тестовому режимі, поповнюючись новими даними. Зараз у ньому присутня інформація про понад 2,1 тис. обмінних пунктів, з них близько 300 непрацюючих. Пошук можна здійснювати за параметрами: адреса, регіон, назва пункту, дата видачі дозволу на роботу, стан (діючий, тимчасово не працюючий) і типу операцій (обмін валют, переказ грошей). Нагадаємо, за даними НБУ на початок 2016 року в країні налічувалося менше 2 тис. «обмінників». На початок липня генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 27 небанківських фінансових установ, з них майже половина отримала дозвіл уже  цього, 2016, року. Як бачимо, обсяг легального ринку зростає і після послаблення валютних обмежень повинен збільшуватися. З іншого боку, за оцінками експертів, річний обіг «чорного» ринку валюти може досягати 30 млрд. дол. Якщо в 2012-13 НБУ давав статистику про річний обіг легального ринку в 35-40 млрд., то в 2015 році він зменшився вже до 3 млрд. Частина валюти просто пішла з країни, але більша - просто виявилася в «тіні». Про обсяг реального ринку просто судити по майданчиках оголошень в Інтернеті - тільки на сайті Finance.ua постійно активні сотні заявок на купівлю-продаж валюти, деякі на суми в десятки і сотні тисяч доларів. З кожної угоди такі міняйли мають близько 1% заробітку, тобто річний заробіток всього ринку може досягати 300 млн. дол. Так що ризик дійсно того вартий. Але ризикують не лише ділки цього ринку, в першу чергу, ризикують самі клієнти. У ЗМІ раз у раз з'являються повідомлення про те, як перед обміном у клієнта забирають гроші, або людині підсовуються фальшиві купюри, або замість купюр номіналом у 100 доларів у пачку підкладаються купюри в 1 долар. Зрозуміло, що запуском у відкритому доступі реєстру легальних обмінних пунктів НБУ намагається вберегти українців від спілкування з нелегальними «обмінниками». Однак люди і так розуміли, до кого вони звертаються. Та й наявність листочка з ліцензією біля віконця не означає, що в ньому вам не запропонують придбати валюту без сплати 2% збору, без квитанції про операцію. Таким чином, головне питання - а що робити з «чорним» ринком? Створити аналогічний реєстр? Цілком очевидно, що реєстр «білих обмінників» ніяк не допоможе вирішенню питання щодо легалізації ринку валюто-обмінних операцій. Тут вже питання до правоохоронних органів, адже всім зрозуміло, що без відома «силовиків» міняйли на вулиці працювати не зможуть. Можливо, НБУ слід більш «тісно» співпрацювати з МВС, СБУ та Прокуратурою в боротьбі з «чорним» валютним ринком?! Адже поки ми були свідками відомого рейду СБУ тільки після сюжету в ЗМІ, а ніяк не внаслідок їх взаємодії з Національним банком України. В НБУ давно заявляють, що вони передають інформацію слідчим органам за злочинами з боку менеджменту і власників банків-банкрутів. Значить, більш активно взаємодіяти з правоохоронцями потрібно і по «чорному» валютному ринку, адже він підриває стабільність національної грошової одиниці, а це вже безпосередня відповідальність Нацбанку.
Суспільство В окупованому Криму припинено діяльність ще одного перевізника У п'ятницю, 8 липня, судові пристави призупинили діяльність транспортної компанії «Транс-Тур». Про це пише Крим.Реаліі з посиланням на Федеральну службу судових приставів. «На примусове виконання до Відділу судових приставів по Київському району м.Сімферополя Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим надійшло рішення Арбітражного суду Республіки Крим про призупинення діяльності транспортної компанії ТОВ «Транс-Тур» строком на 90 діб», - йдеться в повідомленні. Раніше було призупинено дію ліцензії найбільшого кримського автоперевізника ТОВ «СімСітіТранс», якого пов'язують з координатором акції по блокаді Криму Лєнуром Іслямовим. За рішенням суду майно автоперевізника опечатали співробітники Федеральної служби судових приставів. 29 червня автобуси не вийшли на маршрути, їх замінили ыншими.
Події У Києві з банкоматів викрали понад півмільйона гривень Вночі в Києві з банкоматів викрали понад 500 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, вночі спрацювала сигналізація в банкоматі, розташованому в магазині на вулиці Академіка Булаховського у Святошинському районі. «Коли за цією адресою прибули співробітники охоронної фірми, а згодом і співробітники поліції, вони виявили пошкоджені двері банкомату і відсутність чотирьох касет з готівкою. Остаточна сума матеріального збитку буде встановлена ​​після проведення інвентаризації», - йдеться в повідомленні. За попередніми підрахунками, зловмисники викрали звідти понад 300 тисяч гривень. Очевидці бачили біля банкомату, як двоє невідомих у масках і рукавичках з сумками сідали в автомобіль темно-синього кольору і поїхали в невідомому напрямку. Аналогічна крадіжка сталася в Дарницькому районі столиці на проспекті Миколи Бажана. Тоді серед білого дня невідомі чоловіки в масках і пов'язках на обличчі спочатку пошкодили камери спостереження, а потім відкрили банкомат, з якого викрали майже 200 тисяч гривень. Після скоєного злочину чоловіки втекли. В обох випадках слідчі почали кримінальні провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
За кордоном У Росії почали збір підписів за скасування скандальних законів На сайті «Російська громадська ініціатива» розпочато збір підписів за скасування «пакету Ярової» - так званих «антитерористичних» законопроектів, які розробили депутат Держдуми Ірина Ярова і член Ради Федерації Віктор Озеров. Про це пише Медуза. Перш за все, в петиції йдеться про нову норму, яка зобов'язує операторів зв'язку і «організаторів поширення інформації» протягом півроку зберігати всі дані про з'єднання користувачів, включаючи зміст розмов і листування. Читайте також: Сноуден заявив, що «чорний день» для Росії вже настав Петиція вже набрала близько шести тисяч голосів. Якщо вона набере 100 тисяч голосів, її передадуть на розгляд робочої групи, яка потім може звернутися до Держдуми. Раніше повідомлялося, що Держдума РФ прийняла відразу в другому і третьому читаннях так званий антитерористичний пакет законопроектів, який розробили депутат Держдуми Ірина Ярова і член Ради Федерації Віктор Озеров.
Суспільство Прес-центр штабу АТО вимагає позбавити трьох журналістів акредитації Прес-центр штабу антитерористичної операції вимагає позбавити трьох журналістів акредитації для роботи в районі проведення АТО через розкриття в сюжеті позицій ЗСУ. Про це йдеться в заяві прес-центру. Як повідомляється, 6 липня в населеному пункті Авдіївка, який обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти Громадського ТБ Анастасія Станко та Костянтин Реуцький. З ними також була представник російського видання «Новая газета» Юлія Полухіна. «Зазначені журналісти відзняли обстріли наших позицій з боку російських окупаційних військ і двох загиблих українських військовослужбовців в результаті потрапляння міни в бліндаж. Вранці 8 липня цей сюжет був виставлений на сайті Громадського ТБ, переглянувши який, захисники промзони звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти відео, що останні і зробили. Через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті «Нової газети» під авторством Юлії Полухіної, він розлетівся  інтернетом, російськими ЗМІ і медіа-ресурсами так званої «ДНР». Це обурило українське суспільство і насамперед воїнів-десантників, які обороняли промзону в Авдіївці. На даному відео чітко зняті позиції десантників, їх обличчя і зброя, предмети, які можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів у зоні АТО», - йдеться в заяві. Як повідомляється, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів Анастасії Станко, Костянтин Рєуцького і спеціального кореспондента «Нової газети» Юлії Полухіної до з'ясування всіх обставин.
Економіка Експерт розповів про першочергові кроки у реформі митниці Під час реформування митниці першочергово необхідно запустити систему «єдиного вікна» і інститут уповноваженого економічного оператора. Про це в інтерв'ю «Економічним вістям» заявив експерт з питань податкової та митної політики, голова громадської організації «Сила України» Володимир Орлов. За його словами, не потрібно також забувати про взяті зобов'язання в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. «В першу чергу це запровадження транзитної системи NCTS. Всі  забули, що Україна - це транзитна держава. З подачі митниці, ми здатні нагадати і постаратися повернути нашій державі цей статус», - сказав Орлов. Він також зазначив, що необхідно відмовитися від ідеї, що коригування митної вартості - це головне джерело додаткових надходжень до бюджету. «Потрібно зосередиться на інших джерелах збільшення надходжень до бюджету, наприклад, неторгових обігах. Беручи до уваги, скільки імпортного товару (продукти харчування, одяг, меблі і т.д.), ввезених в рамках неторгового обігу в межах неоподатковуваних лімітів, реалізується на внутрішньому ринку, - це істотний ресурс для додаткових надходжень до бюджету. Тим більше, для зменшення ліміту є всі підстави - відповідно до зобов'язань, взятих у рамках Угоди про Асоціацію. З 1000 євро до 430 євро для пунктів пропуску для повітряного і морського сполучення і з 500 до 300 євро для автомобільних», - підкреслив експерт. Читайте також: Експерт розповів, коли можна буде оцінити роботу «чорних сотень» Що стосується експорту, то Орлов першочерговим вважає необхідність запровадження автоматичного оформлення експортних декларацій. «Саме в цьому спрощенні митниця може допомогти національним товаровиробникам, це буде сприяти розвитку експортного потенціалу України», - резюмував він.
Економіка У червні в країні зафіксована дефляція У червні в Україні дефляція склала 0,2%. Про це повідомляє Державна служба статистики, пише  112. У той же час повідомляється, що з початку року ціни зросли майже на 5%. «Ціни на споживчому ринку в червні 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,2%, з початку року - зросли на 4,9%», - говориться в повідомленні. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в червні знизилися на 0,6%. Найбільше (на 9,2%) подешевшали овочі. На 3,6-0,3% знизилися ціни на сало, молоко і молочну продукцію, цукор, фрукти, рис, м'ясо та м'ясопродукти. У той же час на 4,2-0,8% подорожчали продукти переробки зернових, яйця, маргарин, соняшникова олія, безалкогольні напої. Як повідомляється, алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 2,7%, в т.ч. тютюнові вироби - на 3,1%, алкогольні напої - на 2,0%. Одяг та взуття подешевшали на 2,0%, зокрема, одяг - на 2,5%, взуття - на 1,3%. Підвищення цін на транспорт в цілому на 1,2% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання перевезень залізничним транспортом на 4,0%, палива та мастил на 2,7%. Разом з тим на 2,7% і 2,0% подешевшали автомобілі і перевезення авіаційним транспортом.
Суспільство оформление ленты  У перший день енсьєро в Памплоні постраждало четверо осіб (відео) Вчора під час відкриття свята Св. Ферміна і традиційного прогону биків вулицями міста постраждало чотири людини, повідомляє Euronews. Енсьєро - це національний іспанський звичай, суть якого полягає в тіканні від спеціально випущених із загороди биків, корів або телят. Найвідоміше енсьєро в Іспанії - в місті Памплона в період свят Св.Ферміна (з 7 по 14 липня щодня вранці). Міжнародну популярність цьому святу приніс Е. Хемінгуей романом «І сходить сонце (Фієста)». Весь маршрут пробігу (від загородк до арени міськими вулицями) огороджується дерев'яними бар'єрами з брусів, на які досить легко залізти (або підлізти під них). Довжина маршруту - близько 1 км. Бігунами можуть бути всі бажаючі - в першу чергу це члени місцевих клубів любителів кориди (яких можна упізнати за своєрідною уніформою) та іноземні туристи. Організатори прагнуть не допускати на забіг людей, які перебувають під впливом алкоголю або наркотиків, але це вдається не завжди. Саме п'яні туристи найчастіше отримують травми під час енсьєро.   Цього року цікавими вийшли рекламні ролики на іспанському телебаченні, приурочені до цієї події.  Також  пропонуємо подивитися репортаж з самого свята SAN FERMIN 2016 Памплоні. Енсьєрро в Памплоні. Гонки биків. Корида Іспанія.
оформление ленты  Блог: 
Політика Максим Гольдарб Влада не контролює добробати і амністією намагається залагодити гострі кути Закон про амністію - це загравання влади з добробатами, оскільки влада не впевнена в тому, що може їх контролювати. Крім того, сам закон амністії виписаний таким чином, що він буде носити формальний характер, адже наявність зброї у військових відразу змінює класифікацію злочину. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор громадської організації «Громадський аудит» Максим Гольдарб. «Акт про амністію - це за своєю суттю закон, приймає його парламент, а підписує згодом Президент. Амністія як така - це нормальне явище в будь-якій державі. В Україні вона була приурочена або до якихось пам'ятних, ювілейних подій, або до технічних питань, коли в'язниці переповнювалися і треба було звільняти нари для інших. В даному конкретному випадку мені здається, що це загравання влади перед батальйонами. Це продовження того шоу, яке було в Печерському суді, і мета його спрямована саме на загравання, мовляв, «не хвилюйтеся, ми вас не чіпатимемо, ви тільки не заважайте, ви тільки слухайтеся». Влада до кінця точно не впевнена, що вона може контролювати добробати, і таким чином намагається якось згладити постійно виникають гострі кути. Якщо я не помиляюся, то акт виписаний таким чином, що амністія буде поширюватися на тих осіб, хто скоїв нетяжкі злочини, тобто злочини легкої і середньої тяжкості. Зазвичай це заподіяння тілесних ушкоджень, незначна крадіжка, власне кажучи, грабіж, частина перша теж підпадає під категорію середньої тяжкості, відкрите заволодіння майном. Наприклад, боєць взяв і забрав у мирного жителя мобільний телефон, ось це буде частина перша. Але тут у чому проблема. Як правило, якщо на цих осіб поширюється поняття військовослужбовців (а їх там всіх поприрівнювали до військовослужбовців), то в цьому випадку відповідальність посилюється. А оскільки відповідальність посилюється, то вони відразу ж внаслідок своєї суб'єктності (оскільки вони військовослужбовці) будуть підпадати не під частини перші тих чи інших статей Кримінального кодексу, а під частини другі, треті - там, де злочини скоюються з використанням службового становища. В такому випадку це відразу ж тяжкий або особливо тяжкий злочин. Багато злочинів, як і справу Лихоліта, прокуратура трактує як організацію банд з метою здійснення розбою. Розбоєм буде будь заволодіння чужим майном під загрозою заподіяння смерті, а автомат Калашникова, або снайперська гвинтівка, або граната на поясі - це і є загроза заподіяння смерті. Коли військовий до звичайної людини підходить і забирає у нього машину, той віддає тому, що просто не може чинити опір спрямованому на нього дулу автомата. А це вже тяжкі та особливо тяжкі злочини. Тому за подібні злочини не можна звільняти від відповідальності. А раз так, то закон буде носити досить-таки формальний характер», -розповів експерт. За словами Гольдарба, теоретично може бути, що цей закон - проба пера перед якимись нормами про амністію всіх, які брали участь у конфлікті. «Мінські угоди передбачають амністію і з одного, і з іншого боку. Якщо країна або влада йде цим шляхом, то в такому випадку можуть бути прийняті ті норми права, які амністують в цілому всіх учасників подій під назвою АТО з нашого боку і в «ДНР» - «ЛНР». По всій території України в такому випадку буде прийнята норма про амністію всіх, хто брав участь в конфлікті. Тобто цілком ймовірно, що сьогоднішній законопроект можна вважати пробою пера, але знову ж таки: там, де радикальні або націоналістично налаштовані депутати мовчать, коли звільняють осіб, які вчинили легкі та середньої тяжкості злочини, то дуже може бути, що вони зовсім не мовчатимуть, коли звільнятимуть від відповідальності осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини», - розповів фахівець. «Для того, щоб застосувати до людини амністію, потрібно встановити, що вона скоїла злочин. Факт злочину повинен бути встановлений, по ньому проведеться розслідування військовою прокуратурою, потім матеріали будуть передані до суду. Суддя визнає на судовому засіданні людину, що  вчинила злочин, винною, але оскільки вона потрапить під амністію, то суддя її звільняє від покарання. Але я думаю, що закон спрямований не на те, щоб розв'язати руки безбашеним людям. Не думаю, що це викличе хвилю нових злочинів», - резюмував Гольдарб.
Події Підозрюваного у стрілянині по поліцейських у Далласі підірвали бомбою Підозрюваний у стрілянині по поліцейських у Далласі був знищений за допомогою бомби. Про це повідомив глава міського департаменту поліції Девід Браун на спеціальній прес-конференції, пише Медуза. Вибуховий пристрій до місця, де ховався підозрюваний, було доставлено за допомогою робота. Рішення про застосування бомби, підкреслив Браун, було прийнято після того, як переговори з підозрюваним зайшли в глухий кут. Глава поліції Далласа також повідомив, що підозрюваний у ході переговорів заявив, що має намір «вбивати білих людей, насамперед, поліцейських». Ім'я підозрюваного, знищеного бомбою, поліція поки не розкриває. Також не уточнюються і мотиви його дій. Браун також додав, що жодних свідчень на користь того, що чоловік, який відкрив стрілянину, може бути пов'язаний з міжнародним тероризмом, у поліції немає.
Суспільство Прикордонника, який збив на смерть п'ятьох людей, посадили на 10 років Апеляційний суд Волинської області засудив прикордонника, який збив на смерть п'ятьох осіб, до 10 років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба головного військового прокурора Анатолія Матіоса. У суді доведено, що 12 травня 2015 військовослужбовець Луцького прикордонного загону, керуючи авто «Міцубісі Галант» у стані алкогольного сп'яніння, поблизу с. Старі Кошари не впорався з керуванням та скоїв наїзд на групу осіб, які перебували на узбіччі зазначеної дороги. Від отриманих у результаті ДТП травм 5 осіб загинули, а 3 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. «Судді врахували всі обставини і призначили старшому сержанту максимальну міру покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  У Миколаєві СБУ запобігла екологічній катастрофі У Миколаєві запобігли введенню в експлуатацію припортового терміналу для переробки та зберігання нафтопродуктів, що не відповідав вимогам безпеки. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, місцеві підприємці реконструювали під нафтовий термінал маслозавод, який розташований поблизу густонаселеного житлового масиву, але його потужностей було недостатньо, тому бізнесмени розраховували використовувати потужності прилеглого причалу Миколаївського річкового порту, непридатного для транспортування нафтопродуктів. «Комерсанти підробили в декларації дані про готовність об'єкта. Зловмисники, зокрема, сфальсифікували відомості про забезпечення вибухової безпеки, пожежної безпеки та охорони навколишнього природного середовища, передбачених проектною документацією. За висновком експертів, введення терміналу в експлуатацію могло призвести до екологічної катастрофи у басейні річки Південний Буг», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.
За кордоном У Варшаві відкрився саміт НАТО Дводенний саміт НАТО відкрився у Варшаві. Крім голів держав і урядів 28 країн НАТО у зустрічі на вищому рівні беруть участь делегації 26 держав-партнерів і ключових міжнародних організацій, серед яких ООН, ЄС, Світовий банк, пише ТАСС. Голів держав супроводжують міністри закордонних справ і оборони, на полях саміту відбудеться безліч двосторонніх зустрічей на вищому і міністерському рівні. Головними темами варшавського форуму стане посилення оборони альянсу на східному і південно-східному напрямках, а також зміцнення співробітництва з країнами - партнерами НАТО в різних регіонах світу, насамперед на Близькому Сході, для «проектування стабільності» в ці регіони. Серед майбутніх рішень саміту: розміщення в Польщі і трьох країнах Балтії чотирьох багатонаціональних батальйонів чисельністю до тисячі чоловік кожен, початок створення багатонаціональної бригади в Румунії, оголошення про виведення системи протиракетної оборони (ПРО) НАТО на базовий рівень боєготовності, а також обговорення планів по збільшенню присутності в Середземномор'ї, співпраці альянсу з державами Перської затоки і продовження небойової операції в Афганістані. Крім того, лідери НАТО і спеціально запрошені до Варшави керівники інститутів ЄС перед початком саміту підписали Спільну декларацію про співпрацю двох організацій, в першу чергу в галузі контролю міграції, реагування на гібридні загрози і протидії кібернетичним атакам. Окремою темою на саміті стане продовження дискусії про збільшення військових витрат.
Суспільство оформление ленты  Розкрито схему з розкрадання державних коштів Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили схему, за якою розкрадалися гроші одного з державних підприємств-монополістів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, протягом 2015-2016 років ряд компаній, зареєстрованих зловмисниками, вигравали тендери, оголошені держпідприємством на проведення ремонтних і будівельних робіт. Всього з бізнесменами були укладені контракти на 60 мільйонів гривень. «Співробітники спецслужби з'ясували, що для завищення обсягів і вартості послуг комерсанти укладали фіктивні угоди на виконання субпідрядних послуг з підконтрольними фірмами. За попередніми підрахунками, бізнесмени привласнили не менше 10 відсотків від загальної суми контрактів», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків в офісах комерційних структур в Харкові і на Донбасі співробітники спецслужби вилучили майже півмільйона гривень, тридцять тисяч доларів США, сімнадцять печаток підприємств, задіяних в операції. У зловмисників також виявлено документи, видані «податковою» терористичної організації «ДНР». СБ України перевіряє інформацію про причетність комерційних структур до фінансування терористів. Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 і ст. 191 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області «Фантом» не пропустив на окуповану територію антикваріат У Донецькій області співробітники спецпідрозділу податкової міліції УКРІНФОРМ «Фантом» затримали антикваріат, який намагалися незаконно доставити на окуповану територію. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, на контрольно-пропускному пункті «Мар'їнка» був зупинений автомобіль Chevrolet Aveo під керуванням громадянина України. В ході огляду транспортного засобу було виявлено предмети антикваріату: картину, скриню, три вази і підставку. Судячи з гравірування, вази були виготовлені в 1800 році. «За словами водія, зазначені товари, вартістю 78 тисяч гривень, він отримав у відділенні одного з поштових операторів в Курахово після того, як придбав їх за оголошенням, розміщеним в мережі інтернет», - йдеться в повідомленні. Крім того, в автомобілі також була виявлена ​​партія розчинної кави вагою 30 кілограмів. Наразі  за даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів в район або з району проведення антитерористичної операції) КУпАП. Матеріали передані до суду.
Політика СБУ опублікувало документи про причетність адвоката Циганкова до «газової схеми Онищенка» Національне антикорупційне бюро опублікувало документи, які свідчать про те, що обшуки в приміщеннях, що належать адвокатові Циганкову, проводилися на підставі зібраних доказів його причетності до ведення сумнівних фінансових операцій, що мали на меті легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомляє прес-служба НАБУ. Зокрема, опублікована копія відомостей, наданих банком по IP-адресам управління системою «Клієнт-банк» п'яти підприємств з ознаками фіктивності, а саме ТОВ «Атмос Плюс», ТОВ «ДАРВА Трейд», ТОВ «Фалком Сервіс», ТОВ «Один Груп сервіс» і ТОВ «Центр Паритет». Також опублікована копія відповідної довідки від провайдера і копія договору про надання телекомунікаційних послуг. «Таким чином, отримані документи вказують, що з офісу Циганкова А.І. здійснювалося управління фінансовими операціями ряду підприємств з ознаками фіктивності, які займалися конвертацією в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ «Укргазвидобування», - йдеться в повідомленні. Раніше були затримані 12 осіб, підозрюваних у причетності до «газової схеми». За попередніми даними, в результаті викритої «газової схеми» державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 мільярда - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 мільярда - несплачена сума ренти за користування надрами.
Суспільство оформление ленты  В районі АТО знайдено дві схованки зі зброєю і боєприпасами Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією, військовими і держслужбою з надзвичайних ситуацій виявили за останні дні дві схованки зі зброєю і боєприпасами в районі проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у Покровському районі Донецької області правоохоронці виявили сховище біля військових об'єктів Збройних сил України. «Співробітники спецслужби вилучили зі схованки два гранатомети РПГ-18 і РПГ-26, п'ять гранат Ф-1, РГД-5 з запалами, тротилові шашки загальною вагою 1,2 кілограма і понад 700 патронів різного калібру. За оперативною інформацією, арсенал призначався диверсійній групі «ДНР» для здійснення терористичних актів проти сил антитерористичної операції», - йдеться в повідомленні. Крім того, в районі Лисичанська в лісосмузі співробітники спецслужби знайшли ще одну схованку. З неї було вилучено два постріли до гранатомету, електродетонатор та саморобний вибуховий пристрій вражаючою дією до ста квадратних метрів. За наявними у спецслужби даними, пристрій планувалося включити під час святкування місцевими жителями Івана Купала. Відкрито кримінальні провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У Києві ліквідовано потужний конвертцентр Співробітники СБУ спільно з прокуратурою, Нацполіцією і Держслужбою фінансового моніторингу припинили в Києві діяльність потужного конвертаційного центру. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, організатором конвертаційного центру є один з вимушених переселенців з Луганської області. «Він відмивав кошти майже ста київських комерційних структур і ряду державних підприємств. Фінансові операції здійснювалися через фірми, зареєстровані на жителів тимчасово окупованих терористами районів Луганської області. За попередніми оцінками, через ковертцентр протягом 2015-2016 років було виведено в «тінь» майже півмільярда гривень», - йдеться в повідомленні. Співробітники спецслужби затримали в столиці трьох кур'єрів конверта, які перевозили клієнтам п'ятсот тисяч гривень. Під час обшуків правоохоронці виявили валюту, еквівалентну півтора мільйонам гривень, ювелірні вироби, дорогоцінні годинники. У зловмисників також вилучено банківські картки, ноутбуки, флешки, мобільні телефони, блокноти з робочими записами, які доводять здійснення фінансових операцій, і печатки фірм, задіяних у них. «Співробітники СБ України виявили також підроблені документи ряду правоохоронних та державних органів, оформлені на організатора, установчі та «робочі» документи фіктивних підприємств, які розкривають механізм функціонування конвертаційного центру», - відзначили в СБУ. Наразі заблоковані всі рахунки комерційних структур, які були задіяні у фінансовій операції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  На Закарпатті затримано впливового грузинського «злодія в законі» Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Берегівському районі Закарпаття впливового грузинського «злодія в законі» на прізвисько «Курша». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, зловмисник, який раніше неодноразово був депортований з України, відпочивав на одному з курортів Західної України. Затриманий був «коронований» у 1992 році як один з найвпливовіших «злодіїв в законі», він має тісні зв'язки з кримінальними колами в Росії, країнах Закавказзя і за кордоном. «За словами затриманого, він в'їхав в Україну з невизнаної Придністровської Молдавської Республіки поза пунктами пропуску. Співробітники спецслужби зафіксували спроби кримінальних кіл через правоохоронні органи «вирішити питання» звільнення «Курші», - йдеться в повідомленні. Найближчим часом СБ України планує примусово видворити з країни «злодія в законі» з подальшою забороною в'їзду в нашу країну терміном на п'ять років.  

Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може бути почуття пригоди та бажання підкорити нові горизонти....
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
2 травня о 3:23 почнеться 24-й місячний день, при цьому фаза Місяця буде спадною У ніч з 1 на 2 травня сни ча....
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
більше матеріалів




/-1,0052740573883-/ /-pc-/
Top