counter
Архів Повернутись назад 06 Листопада 2017
6 Листопада
Політика Помічник держсекретаря США незабаром відвідає Україну Помічник державного секретаря США у справах Євразії та Європи Уес Мітчелл відвідає Україну наприкінці 10-денної поїздки в Європу. Поїздка починається сьогодні, 6 листопада, в Брюсселі. У повідомленні Держдепу йдеться, що Мітчелл зустрінеться з лідерами України 14-16 листопада, повідомляє «Радіо Свобода». Дипломат «знову підтвердить прихильність США суверенітету та територіальній цілісності України, а також закличе Київ продовжувати проводити критичні реформи». Мітчелл зустрінеться також з діловими та громадськими лідерами, щоб обговорити зусилля України для перетворення на «процвітаючу, демократичну та безпечну європейську державу». Раніше президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Держсекретарем США Рексом Тіллерсона. Прес-служба президента повідомила, що співрозмовники скоординували подальші кроки для розгортання місії ООН на Донбасі.
Політика Міністр США має ділові зв'язки з родиною Путіна - Paradise Papers Міністр торгівлі Америки Уілбур Росс має ділові зв'язки з представниками з оточення президента РФ Володимира Путіна. Про це йдеться в оприлюднених документах Paradise Papers, повідомляє The Guardian. Уілбур Росс має частку в судноплавній російській компанії Navigator Holdings, через яку співпрацює із зятем Володимира Путіна. Navigator поставляє електроенергію газової компанії «Сибур» (Росія). Серед власників «Сибура» - Кирило Шамалов, чоловік дочки Путіна Катерини Тихонової. Близький друг Трампа і мільярдер через рік перебування на посаді в адміністрації США зберіг інвестиції в судноплавній фірмі, тобто отримує дохід від співпраці із російською компанією, якою управляє сім'я Володимира Путіна. Частку в Navigator Holdings Росс зберіг за допомогою ланцюжка компаній на Кайманових островах. Серед акціонерів компанії «Сибур» також є росіяни, які потрапили під санкції США, зокрема, мільярдер Геннадій Тимченко.
Політика 13 друзів Трампа: журналісти розкрили офшорні зв'язки Не менш ніж 13 осіб з оточення президента Дональда Трампа фігурують в списках Paradise Papers. Про це передає офіційний сайт Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань. У документах було вказано міністра торгівлі Уілбура Росса, державного  секретаря Рекса Тіллерсона, а також віце-голову наглядової ради Федерального резерву Америки Рендела Куарлеса, повідомляє «Українська правда». Серед власників офшорних рахунків також фігурують радник Дональда Трампа Томас Баррак-молодший, генеральний директор компанії Blackstone Group Стівен Шварцман, головний радник Трампа з питань економіки Гері Кохно та радник президента Америки Карл Ікахн. Також повідомляється про шістьох донорів президентської кампанії: магнат казино Шелдон Адельсон, мільярдер Чарльз і Девід Кохи, магнат нерухомості Джеффрі Палмер, топ-донор республіканців Пол Елліот Сінгер, гендиректор компанії Renaissance Technologies Роберт Мерсер і мільярдер Стів Уїнн.
Політика Paradise Papers: у Мадонни, Кіри Найтлі та Боно знайдено офшори Після того, як у неділю, 5 листопада, журналісти опублікували новий компромат на впливових політиків низки країн в так званих Paradise Papers, виявилося, що офшорні рахунки є у відомих зірок кіно та шоу-бізнесу. У списку опинилися лідер британської групи U-2 Боно, актриса Кіра Найтлі та Мадонна. Про це інформує видання Daily News. У документах сказано, що співачка Мадонна вклала свої акції в медичний центр, Боно став співвласником ТЦ в Литві, а актриса Кіра Найтлі інвестувала в компанію нерухомості. Документи мають стосунок майже до 120 політиків з майже 50 країн з усього світу, а також підприємств, бізнесменів, спортсменів та інших високопосадових осіб, в тому числі з США, РФ, Японії, Канади, Великобританії, Бразилії, Казахстану, Туреччини, України, Вірменії, Грузії та багатьох інших країн.
Кримінал оформление ленты  Поліція почала боротьбу з незаконним вирубуванням лісу й просить допомоги громадян Під Києвом у неділю, 5 листопада, патрульні виявили незаконне перевезення лісу. Близько другої години ночі на вулиці Старожітомірській в с. Гнатівка екіпаж патрульних зупинив вантажний автомобіль «Вольво», який незаконно перевозив деревину. Під час перевірки з'ясувалося, що водій перевозив ліс (стовбури сосни), не маючи на те жодних дозвільних документів. Інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу Києво-Святошинського відділу поліції. Наразі поліція встановлює походження вантажу. Поліція Київщини звертається до всіх мешканців та небайдужих громадян з проханням повідомляти про всі факти незаконного вирубування та перевезення лісу за номером 102. Нагадаємо, раніше АСН розповідала про те, що заповідні ліси Пущі-Водиці вже вирубані наполовину, але ні правоохоронні органи, ні місцева влада не реагують на ці факти. Також АСН повідомляла, що охорону Карпатського заповідника зловили на тому, що вона розставляє капкани і полює на тварин, занесених до Червоної книги.
Політика Нардеп-утікач Онищенко оформляє німецьке громадянство Народний депутат Олександр Онищенко, якого розшукують правоохоронні органи України, оформляє німецьке громадянство. Про це повідомив бургомістр селища Герцлаке, в якому оселився політик, Ганс Бескен, зазначає DW. Як сказано в статті видання, німецький чиновник особисто сприяє українському депутату-втікачу в отриманні громадянства Німеччини. Він направив до вищих інстанцій рекомендаційний лист, в якому зазначив, що Онищенко дуже багато робить для громади селища. Бєсков сподівається, що вже незабаром український мультимільйонер отримає німецький паспорт. «Як мені дали зрозуміти, що процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, проте за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно", - зазначив бургомістр. Уточнюється, що у володіннях Онищенка євеликий маєток і стайня для тренування спортивних коней, які розміщені на території громади. Українець пообіцяв бургомістру, що в майбутньому буде вкладати гроші в організацію в селищі міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні. Нагадаємо, в Україні Онищенка звинувачують в розкраданні природного газу, видобутого в межах спільної діяльності підконтрольних йому компаній з ПАТ "Укргазвидобування". В результаті державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Депутат втік з України в 2016 році.
Суспільство Гроші РФ закінчилися: у «ДНР» передбачається масове скорочення працівників соціальної сфери У так званій «ДНР» з 1 січня 2018 року мають намір провести масове скорочення працівників соціальної сфери. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. «У зв'язку зі скороченням фінансування і зменшенням фінансових «дотацій» з боку РФ за вказівкою керівництва «ДНР» «міністерством праці та соціальної політики «ДНР» прийнято рішення про початок скорочення з 1 січня 2018 року чисельності працівників соціальної сфери», - зазначив Тимчук. За його інформацією, ватажки терористів планують скоротити 20% працівників цієї сфери. Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія повністю контролює те, що відбувається на окупованій території Донбасу. За його словами, ситуація на Донбасі не є «внутрішнім конфліктом», так само це і не конфлікт «корінного народу».
Кримінал оформление ленты  Справа прикордонника Колмогорова: Суд почав розгляд касаційної скарги Вищий спеціалізований суд України в понеділок, 6 листопада, розпочав розгляд касації у справі прикордонника Сергія Колмогорова, який під час несення служби на блокпосту біля Маріуполя застрелив жінку. Минулого тижня засідання не відбулося, оскільки військовий прокурор просто не з'явився військовий до суду. Цього разу прокурор перебуває в суді, а потерпіла сторона - представляє себе по відеоконференцзв'язку. Інтереси Колмогорова представляють троє адвокатів. Підтримати його в суд прийшли колеги - прикордонники та близько 10 народних депутатів, передає кореспондент АСН із залу суду. Серед нардепів - Надія Савченко, Семен Семенченко, Віктор Чумак, Оксана Сироід та інші. Також в залі суду присутня мати прикордонника. На початку засідання головуючий суддя зачитав звернення омбудсмена Валерії Лутковської, яка наполягає на тому, що право Колмогорова на справедливий суд було порушено під час розгляду його справи в Приморському райсуді Маріуполя та в Апеляційному суді Донецької області. Нагадаємо, раніше АСН розповідала трагічну історію прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого за вбивство підозрюваної у співпраці з окупантами жінки. Вона разом зі своїм напарників була помічена на автомобілі біля прибережної смуги. Як повідомляється, автомобіль фарами подавав світлові сигнали в море. На вимогу прикордонників автомобіль не зупинився, а пішов на прорив через пост. За деякими даними в авто стріляли кілька прикордонників - близько 13. Але саме Колмогорова звинуватили у загибелі жінки. Минулого тижня той факт, що він був звинувачений справедливо та правильно підтвердили і військовий прокурор Матіос і генпрокурор Луценко. На їхню думку, прикордонник винен в тому, що не дав попереджувальний постріл у повітря. Військовий прокурор при цьому дозволив собі особистісні висловлювання на адресу журналістки, що заступилася за Колмогорова.
Політика У королеви Великобританії знайшли мільйони в офшорах Близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $13 млн) особистих коштів королеви Великобританії Єлизавети II були вкладені в офшори. Про це йдеться в досьє Paradise Papers, передає BBC. Згідно з нещодавно оприлюдненими «Райським документам», кошти королеви вклали до фондів на Кайманових островах і Бермудах Герцогством Ланкастерским, що приносить дохід королеві та займається інвестиціями її приватних статків в 500 млн фунтів ($660 млн). Журналісти відзначили, що в цих інвестиціях немає нелегального боку, однак у підданих може виникнути питання, навіщо монарху інвестувати в офшори. З документів випливає, що невеликі інвестиції були вкладені в компанію роздрібної торгівлі BrightHouse, яку раніше звинувачували в експлуатації бідних, а також в мережу магазинів Threshers. Ці магазини розорилися, залишивши борги у 17,5 млн фунтів ($ 23,08 млн), 6 тисяч людей залишилися без роботи. Нагадаємо, досьє Paradise Papers містить близько 13,4 млн документів. Передбачається, що витік документів стався з юридичної компанії Appleby на Бермудських островах. Досьє відправили німецькому виданню Sueddeutsche Zeitung, з документами працював Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і близько 100 ЗМІ із різних країн.
Закон і Право 1270 рейдерських захоплень за рік. Що робити, якщо ваш бізнес намагаються вкрасти За рік в Антирейдерську комісію, яка працює при Міністерстві юстиції, звернулися зі скаргами 1 270 громадян. Про це повідомляє сервіс Opendatabot. Найбільша кількість випадків рейдерства, вже традиційно з року в рік, спостерігається в агробізнесі. Найчастіше у аграріїв намагаються відібрати урожай, а також землю, переоформивши її незаконним шляхом. При цьому до таких схем підключають реєстраторів. Провернути такі дії також можна за допомогою судового рішення щодо зміни майнових прав, складу засновників або керівників підприємства. "Одна з форм рейдерства - внесення змін до Єдиного державного реєстру прав. Тому, власники компаній і юристи мають регулярно перевіряти, чи не змінилися відомості в реєстрі за їх компаній чи контрагентам", - розповідає юрист Микита Підгайний. Якщо зловмисникам вдалося провернути цю махінацію з допомогою реєстратора, законному власнику в першу чергу варто бігти не в суд, який може тривати кілька років, а до вищезгаданої Антирейдерської комісії. Її члени зобов'язані розглянути вашу скаргу протягом 30 днів. Звернутися з відповідною скаргою людина може протягом 60 днів з моменту, коли вона дізналася про порушення її прав. Це, зокрема, стосується незаконних дій реєстратора щодо внесення змін щодо нерухомого майна або корпоративних прав компанії.      У скарзі мають бути: реквізити рішення реєстратора, яке оскаржується;зміст оскаржуваного рішення;норми законодавства, які, на думку скаржника, порушені;виклад обставин і відомості про наявність чи відсутність судового спору. Якщо між сторонами вже існує судове провадження у тій же темі, з якою особа звертається зі скаргою, або ж реєстраційні дії вчинені на підставі рішення суду, комісія цієї скарги не розглядає. Крім цього Opendatabot пропонує підприємцям окрему послугу, яка дозволить стежити за змінами в реєстрі власників у своїй компанії. Для цього потрібно зареєструватися на їхньому сайті, знайти свою компанію та підписатися на неї. У разі будь-яких змін бізнесмен отримає повідомлення.
Кримінал оформление ленты  Невідомі в Києві напали на таксиста та вистрілили йому в голову У Києві двоє невідомих напали на водія таксі та зробили два постріли. Про це повідомляє «Київ Оперативний» на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що один постріл було зроблено в середній палець на руці, інший - в голову. Стрілянина сталася близько 22:30 на проспекті Академіка Заболотного, 106. Журналісти повідомили, що стріляниною завершилася спроба пограбування таксиста. Злочинці відкрили стрілянину тільки після того, як водій не здався та намагався чинити опір. На щастя, водій живий, поки він перебуває в лікарні. Нагадаємо, 5 листопада на Столичному шосе в Києві випадкові перехожі виявили автомобіль «Деу Ланос» з тілом чоловіка, який сидів на водійському сидінні, повідомляє «Еспрессо». За попередніми даними, чоловік помер насильницькою смертю.
Події Пограбував дітей Донбасу: чоловік привласнив 1,2 млн грн, виділених на ремонт шкіл У Донецькій області будуть судити горе-бізнесмена, який привласнив понад 1,2 млн грн, що були виділені на ремонт шкіл та дитсадка. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. «В ході досудового розслідування, яке пройшло під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, було встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю протягом 2015 року уклав чотири договори з відділом освіти Мар'їнської РДА та Богоявленською сільрадою про ремонт трьох загальноосвітніх шкіл та дитсадка», - повідомили в прес-службі. Відповідно до договорів загальна вартість робіт становить близько 3,4 млн грн. За ці кошти підприємець мав виконати ремонт котельного обладнання в установах. Але, як виявили слідчі, в проектно-кошторисної документації чоловік завищив вартість обладнання, а частину робіт фактично не виконав, присвоївши понад 1,2 млн грн коштів з бюджету. Порушено кримінальну справу за статтею 191 чч 2,5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 209 ч. 1 (легалізація або відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом) та ст. 366 ч. 1 (службове підроблення) КК України.
Політика Саудівська Аравія звинуватила Іран у військовій агресії після пуску повстанцями ракет Військова коаліція під керівництвом Саудівської Аравії звинуватила Іран у причетності до пуску по Ер-Ріяду балістичних ракет повстанцями єменського руху Хуті. Про це повідомляє агентство SPA. 4 листопада хусити запустили з Ємену балістичну ракету в бік аеропорту Ер-Ріяда. ППО Саудівської Аравії збили ракету. З'ясувалося, що Іран контрабандою поставляв повстанцям-хуситам в Ємені балістичні ракети, здатні долати 900 км. При цьому вказується, що таким чином порушується резолюція Радбезу ООН, згідно з якою поставляти зброю повстанцям заборонено. Вранці 6 листопада коаліція виступила заявою про те, що роль Ірану та його безпосереднє командування силами Хуті є явним актом агресії, спрямованим на сусідні країни і загрожує миру та безпеці в регіоні та усьому світі. «Командування коаліції ухвалило рішення тимчасово закрити всі наземні, повітряні та морські порти Ємену», - йдеться в заяві. Нагадаємо, ОАЕ, Бахрейн, Кувейт, Єгипет, Йорданія, Марокко, Сенегал і Судан беруть участь в альянсі під керівництвом Саудівської Аравії. Коаліція звинуватила Іран в поставках повстанцям Хуті ракети, яка летіла в міжнародний аеропорт Ер-Ріяда.
Суспільство В окупованому Луганську ставлять досліди над школярами У двох школах тимчасово окупованого Луганська c початку навчального року почали проводити над учнями експерименти. Зокрема в школах №17 та № 30 в початкових класах для хлопчиків і дівчаток запровадили роздільне навчання. Про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на власні джерела в місті. За його даними, керівництво школи вважає, що саме в таких умовах "дівчинки виховуються в образі справжньої жінки-матері, а хлопчики - сильними чоловіками". Уточнюється, що експеримент здійснюється за системою російського вченого та педагога-новатора Володимира Базарного. Крім роздільного навчання хлопчиків і дівчаток, цих дітей також змушують вчиться стоячи. Кожні 15 хвилин уроку в спецкласі спрацьовують лампочки. Це означає, що частина дітей повинна встати і 15 хвилин, стоячи за спеціальними партами, вчиться. Інша частина дітей в цей час сидить за звичайними партами. Через наступні 15 хвилин вони міняються. "Мені ці експерименти з лампочками нагадують, якщо чесно, досліди з собаками Павлова. Проте класи набрали і діти навчаються за такою системою", - відзначило джерело.
Події оформление ленты  На цукровому заводі в Узині стався вибух, загинула людина На заводі в Узині Київської області стався вибух, в результаті загинула одна людина. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що вибуховий пристрій було викопано на полі під час збирання цукрових буряків. Вибух боєприпасу стався від механічного пошкодження, коли працівник заводу пошкодив його лопатою. Постраждалого 49-річного чоловіка з важкими травмами доставили в лікарню, проте лікарі не змогли врятувати йому життя. «Під час проведення огляду території заводу інших вибухових пристроїв або їхніх залишків, які не здетонували, вибухотехніки не виявили. З місця події вилучено деформовані металеві фрагменти різної форми та розмірів артилерійського снаряда часів Другої світової війни», - додали в поліції.
Події Осмаєв спростував інсценування вбивства Окуевой Вдівець убитої Аміни Окуєвої Адам Осмаєв категорично спростував версію про інсценування вбивства своєї дружини. Про це колишній командир батальйону ім. Джохара Дудаєва повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ. «Я б хотів, щоб це була постановка. Але, на жаль, це правда. Мене журналісти вже питали про це. Звісно, це маячня», - говорить він. Адам Осмаєв також зазначив, що нічого не знає про оточення моргу, оскільки під час його приїзду туди заходили і сторонні люди. Він додав, що підробити смерть не можливо, до того ж, є свідоцтво про смерть. «Задіяно велика кількість людей і служб: швидка, яка фіксує смерть, в морзі пишуть висновок, судмедекспертиза. Багато людей! Вони всі повинні бути суперагентами. Таке б давно вже б спливло», - зазначив чоловік Окуєвої. Він також розповів про причини проведення похорону в Дніпрі, сказавши, що це було написано в заповіті активістки.
Кримінал Друг Януковича і колишній віце-прем'єр від Радикальної партії спливли в «Райських документах» Друг екс-президента Януковича, колишній нардеп-регіонал Антон Пригодський, а також колишній віце-прем'єр від Радикальної партії Валерій Вощевський виявилися фігурантами офшорних документів, що мають назву «Райські папери». Про це повідомляє Укрінформ. У журналістському розслідуванні зазначається, що Пригодський значиться як єдиний акціонер TUC Ltd. - компанії, зареєстрованої на Мальті в 2013 році, основною діяльністю якої є «здійснення судноплавної діяльності». Відповідно до фінансової звітності за 2015 рік, станом на 31 грудня 2014 року, активи компанії оцінювалися приблизно у $6,6 млн. Втрати становили близько $25,1 тисяч, що дозволило Пригодському не платити податки на прибуток в 2014 році. За даними реєстру Мальти в грудні 2015 року Пригодський став акціонером компанії Ala Int. Ltd., що заснована в 2011 році і займається декількома напрямами  бізнесу, включаючи сільське господарство, управління майном та придбання прав інтелектуальної власності. Вощевський же значиться в реєстрі компаній Мальти як один з двох акціонерів і директорів Marfa Holding Ltd. разом з громадянином Мальти Марвічем Боргом. Компанія була зареєстрована на Мальті 10 грудня 2013 року, у Вощевського - 1080 акцій, у Борга - 120. Раніше Вощевський заперечував, що є громадянином Мальти. Нагадаємо, в неділю, 5 листопада, журналісти оприлюднили досьє з офшорними документами, які назвали Paradise Papers. У досьє увійшли 13,4 млн файлів, отриманих в результаті витоку інформації. У ньому йдеться про 120 політиків і чиновників з майже 50 країн світу. За даними розслідування, багатії сховали в офшорах майже 8 трлн євро.
Суспільство оформление ленты  Не зробила аборт - вирощуй сама. Чоловіки зареєстрували скандальну петицію на сайті Президента На сайті прийому петицій до президента України з'явилося звернення, яке закликає дати чоловікам право відмовитися від дитини ще до її народження. Петицію під назвою «Дозволити чоловікам аборти» 3 листопада зареєстрував  Заболотний Іван Васильович.  «Дати право чоловікам відмовитися від дитини ще на стадії вагітності. Якщо жінка все ж вирішить залишити дитину - чоловік звільняється від сплати аліментів і має право не відвідувати свою дитину ніколи», - сказано в тексті петиції. Станом на 6 листопада петицію підписало 16 осіб, серед яких, как не дивно, чотири жінки. До кінця збору цифрових підписів залишилося ще 90 днів. Нагадаємо, для того, щоб Президент розглянув петицію, документ мають підписати 25 тис. осіб.
Події оформление ленты  Масове побоїще: поліція затримала 79 осіб у столиці Згідно з останньою інформацією, працівники поліції затримали 79 осіб, які брали участь у масовій бійці, що сталася напередодні в Києві. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ НП у столиці. «До правоохоронців надійшло повідомлення, що на вулиці відбувається масова бійка за участю понад сотні людей. На місце прибули екіпажі патрульних, співробітники Голосіївського управління поліції, які зупинили хуліганські дії. Після цього на місці були затримані 30 осіб, а згодом - ще 49 правопорушників. Всіх затриманих доставили в управління поліції», - сказано в повідомленні. Конфлікт виник між футбольними фанатами, які домовилися заздалегідь про місце зустрічі, після чого вони почали з'ясовувати стосунки. «Співробітники поліції встановили дані всіх учасників бійки, на частину з них були складені адміністративні протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство), а також ст. 185 (непокора законній вимозі або розпорядженню поліцейського, військовослужбовця, члена громадського формування з охорони громадського порядку і держкордону) КУпАП та відпустили», - сказано в повідомленні. Повідомляється також, що в результаті бійки трьом постраждалим була надана медична допомога. Наразі одна людина перебуває в лікувальному закладі.
Події Захоплений Луганськ залишать без води з вини бойовиків У понеділок, 6 листопада, Луганське енергетичне об'єднання проведе знеструмлення Петровської насосної станції Попаснянського водоканалу. Саме він забезпечує водою мешканців неконтрольованої Києвом території Луганської області, зокрема, місто Луганськ. Про це сказано на сторінці об'єднання у Facebook. Причиною таких дій є борг водоканалу, який станом на 6 листопада 2017 року становить близько 157 млн ​​грн і весь час зростає. Борг при цьому сформувався саме за рахунок боргів терористичної організації «ЛНР», тому що 90% води, що видобувається водоканалом, поставляється на непідконтрольну територію. Потрібно відзначити, що борги Попаснянського водоканалу весь час зростають, незважаючи на інформацію, що з початку цього року представники бойовиків «ЛНР» почали платити за споживання води - в останній раз подібні повідомлення були про передачу готівки на мосту в Щастя під наглядом ОБСЄ. У жовтні водоканал спожив електроенергії на 9 млн 156 тис. грн, а оплатив 7 млн ​​805 тис. грн.
Суспільство оформление ленты  Черговий конфуз: нетерплячий Трамп насмішив японців Під час візиту до Японії президент США Дональд Трамп осоромився під час ритуального годування риб в палаці Акасака. Про це пише The Guardian. Президенту США не вистачило терпіння довго годувати риб, набираючи трохи корму, як це робив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. Він відкрив контейнер і висипав коропам весь уміст. Такий жест Трампа викликав сміх у оточуючих. Журналісти відзначили, що занадто велика кількість їжі шкодить коропам кої. Крім цього, збільшення кількості відходів знижує якість води, в якій живуть риби. Нагадаємо, за рік президентства Дональда Трампа рейтинг схвалення роботи лідера США впав серед американців до 37%, що стало новим антирекордом за останні 70 років серед усіх президентів США через рік після набуття ними посади. Рейтинг несхвалення роботи президента США Дональда Трампа досяг 59%, причому 50% опитаних американців заявили, що вони категорично не схвалюють роботу.
Суспільство Заарештовано фармзавод у Києві, що належить екс-депутату Держдуми РФ Голосіївський райсуд Києва заарештував фармацевтичний завод Фармекс Груп (раніше - Макс-Велл), кінцевим бенефіціаром якої є екс-депутат Держдуми Росії, дійсний член Ради Федерацій Росії Олександр Шишкін. Про це повідомили в юридичній фірмі «Ілляшев та Партнери», передає Інтерфакс-Україна. Суд наклав арешт клопотанням БТА Банку, цивільного позивача в кримінальному провадженні щодо розкрадання з банку понад $6 млрд і легалізації викрадених коштів за попередньою змовою з іноземцями. Відзначається, що махінації на фармзаводі на суму близько 3 млрд грн були частиною незаконних угод екс-власника БТА Мухтара Аблязова. Нагадаємо, раніше суди Лондона задовольнили позови БТА проти Аблязова та його спільників на суму понад $4 млрд. Банкіра також засудили до 22 місяців в'язниці за неправдиві свідчення, однак від відбування покарання він втік, а пізніше був затриманий на Лазурному березі у Франції в липні 2013 року.
Політика Суд дивом не стягнув із «Укрзалізниці» 1,5 млрд гривень на користь «Сбербанку» РФ У суді апеляційної інстанції прокуратура Києва запобігла стягненню з ВАТ «Укрзалізниця» майже 1,5 млрд гривень на користь ВАТ «Сбербанк». Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці. Банк є 100% дочірнім банком російського ВАТ «Сбербанк». Фінустанова звернулася до Господарського суду Києва з позовом про стягнення грошей з «Укрзалізниці» як заборгованості за кредитним договором, укладеним між банком і держпідприємством «Донецька залізниця» у 2011 році. Оскільки названого держпідприємства вже немає, банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість із «Укрзалізниці». Господарський суд Києва 20 жовтня 2017 року відмовив у позові банку, але росіяни звернулися з апеляцією до Київського апеляційного господарського суду. Однак цей суд погодився з доводами столичної прокуратури, апеляційна скарга банку залишена без задоволення, а рішення Господарського суду - без змін. Нагадаємо, наприкінці вересня Господарський суд Києва зобов'язав ПАТ «Укргазвидобування» виплатити $6,72 млн і 22,5 млн гривень на користь української філії «Сбербанку».
Політика У Порошенка прокоментували обвинувачення в ухиленні від податків Представник президента України Петра Порошенка в Раді Ірина Луценко назвала «безпідставними домислами» матеріали розслідування журналістів, де глава держави обвинувачується в мінімізації податків. Про це вона повідомила сьогодні на засіданні погоджувальної ради парламенту, передає УП. За її інформацією, офшорні компанії, про які йдеться, були створені тільки для передачі президентом Порошенком корпорації «Рошен» в «сліпий траст». «Щоб продати Roshen, треба було створити міжнародну холдингову структуру. Структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування, щоб всі податки були повністю сплачені в Україні, а не за кордоном», - зазначила Луценко. Вона додала, що подібні офшори були потрібні, інакше, згідно з Гаазькою конвенцією 1985 року, компанію не можна було передати в довірче управління Ротшильду. «Такими є міжнародні умови», - зазначила представник президента. За її даними, офшорні компанії холдингу під час передачі корпорації не мали банківських рахунків.
Кримінал Справа прикордонника: адвокати просять закрити справу у зв'язку з недоведеністю провини Адвокати обвинуваченого у вбивстві жінки прикордонника Сергія Колмогорова просять колегію Вищого спеціального суду, яка сьогодні розглядає його касаційну скаргу, закрити справу у зв'язку з недоведеністю провини та звільнити з-під варти. Про це із залу суду передає кореспондент АСН. Щонайменше захисники просять суд відправити справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Адвокати, їх у Колмогорова троє, заявляють, що їх підзахисного фактично "призначили винними", оскільки стріляли по автомобілю кілька прикордонників. По автомобілю, в якому загинула пасажирка, стріляли щонйменше 4 військовослужбовців, однак більше ні до кого прокуратура претензій не має. До того ж не було знайдено кулю, від якої загинула жінка. Омбудсмен Лутковська раніше заявила, що права Колмогорова були порушені, оскільки суди нижчої інстанції відбувались в закритому режимі. Сергій Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, разом з іншими військовими на блокпосту застосував зброю, намагаючись зупинити підозрілий автомобіль, який проривався через кордон. Унаслідок стрілянини загинула пасажирка авто. Минулого тижня генпрокурор і військовий прокурор в один голос заявили - впевнені, що Колмогорова посадили правильно.
Економіка оформление ленты  Сміттєпереробні підприємства завозять сировину з-за кордону. Українці так і не почали сортувати відходи До 2020 року ЄС запровадить повний замкнутий цикл утилізації відходів і сміття. Абсолютно все буде перероблятися і повертатися в економіку для наступного виробничого циклу. Тоді як в Німеччині утилізується 65% всіх побутових відходів, в Україні - лише 3-5%. У нас досі не впроваджено навіть елементарне сортування відходів, а підприємств, що займаються переробкою сміття, мало. Хоча і ті, що є - завантажені частково. Все з тієї ж причини - громадяни не сортують відходи. Місцевій владі набагато простіше домовлятися про вивезення сміття на звалища, ніж організовувати цивілізований і більш складний процес роздільного збору сміття. До того ж, чимало чиновників мають свій фінансовий інтерес в цій справі. Втім, ситуація з багатостраждальним львівським сміттям свідчить про наростаючу нову тенденцію - думку громади, що живе по сусідству зі смітниками, вже не вийде ігнорувати. Люди вимагають переробляти сміття. Все тому, що почали усвідомлювати своє право на чисте довкілля та здоров'я. Однак народні депутати і окремі представники бізнесу, схоже, не поспішають переходити на прогресивне мислення. 21 червня 2017 року було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про відходи» (щодо імплементації вимог директив ЄС у сфері поводження з відходами)» №6602, який передбачає введення податку за виробництво та імпорт упаковки і товарів в упаковці. У той же день, 21 червня 2017 року, проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії» №4835-р, був рекомендований до першого читання Комітетом з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Цим законопроектом рекомендується запровадити «зелений тариф» за електричну і теплову енергію, яка вироблятиметься з побутових відходів (що включає і їх спалювання). Обидва ці законопроекти - лише «реінкарнація» старих раніше відхилених законодавчих ініціатив з ідентичним текстами. Тепер їх просувають в Раді під новою «євроінтеграційної вивіскою», - кажуть переробники сміття. Парламент буквально закидали ініціативами, мета яких одна - добитися податку на упаковку та «зеленого тарифу» на спалювання відходів. Тодіяк переробники кажуть - немає проблем з наявністю великої кількості пакувального матеріалу, є проблема з тим, як доставити його до переробного підприємства. Практично все сміття можна переробляти та запускати заново в економічний цикл. Однак депутатам пропонують дозволити його просто спалювати, та ще й позначати цю електроенергію, як зелену - тобто дорожчу. Екологи стверджують, насправді, електрику, отриману від спалювання сміття, так називати категорично не можна. По-перше, такий «зелений тариф» - не дає можливості економити ресурси планети, оскільки матеріали не використовують повторно. А по-друге - викиди в атмосферу при спалюванні сміття завдають екології величезної шкоди. Через те, що за сміттєвими звалищами стоїть величезне і сильне лобі місцевої влади, переробникам просто не вистачає сировини - вони змушені завозити його з-за кордону! Близько 30% макулатури, а віднедавна - і до 15% полімерних відходів українським переробним підприємствам доводиться імпортувати. 17 підприємств з переробки ПЕТ-пляшок завантажені сировиною всього на 50-70%. Після введення таких правил буде складно працювати тим підприємствам, які займаються переробкою побутових відходів. Зокрема, «Обухіввторресурси» або Гостомельський склозавод. «Друга біда після війни в Україні - це сміття. Люди не знають, що з ним робити. Коли ви закінчите обхід по підприємству, ви зрозумієте, що зі сміттям можна працювати - переробляти можна абсолютно все», - каже Армен Полатьян, гендиректор «Обухіввторресурси». Він показує своє підприємство - сучасне обладнання, продукцію, яка виходить на виході. Каже, перша задача в тому, щоб компанія могла переробляти всі види сміття - від паперу до пластику, від харчових продуктів до хімії. Близько трьохсот працівників переробляють близько 7-8 тонн сировини на місяць. Однак підприємство здатне осилити і до 30 тисяч тонн. На гостомельськом склозаводі виготовляється близько 30% всіх пляшок в Україні. Використовують для цього бите скло. «Скло обертається в замкнутому на всі 100% циклі. Воно нескінченно набуває форму нових пляшок або банок без втрати якості», - пояснює радник голови правління підприємства Андрій Гірник. Якби наші чиновники на чільне місце ставили екологію та здоров'я людей, а не фінансові інтереси окремих корпорацій, то тисячі тонн сміття не гнили б по всій країні, отруюючи все навколо. Воно стало б цінністю, яка приносить користь економіці та суспільству.
Події оформление ленты  «Жителі вольєра на Грушевського» запропонували Шкіряку відвідати сміттєвий бак Радника глави МВС Зоряна Шкіряка побили біля Вищого спеціалізованого суду Києва, де розглядають справу прикордонника Сергія Колмогорова. Про це передає «Обозреватель». Біля суду є кілька десятків людей. Вони оточили Шкіряка, намагалися засунути його в сміттєвий бак, почали штовхати радника міністра, при цьому вигукуючи: «Нарешті ми до тебе дісталися», а також «сміття на *** звідси». Пізніше Шкіряк зазначив, що на нього напали «жителі вольєра на Грушевського, яких привів прогулятися Гришин (Семенченко, - ред.). «Коли шкали збираються в зграю, вони ж стають сміливими. Нічого дивного я тут не бачу. Це вже не вперше ... Це обмежені люди, яким заплатили, які виконують політичні забаганки, політичних пройдисвітів таких як Гришин і Саакашвілі», - сказав Шкіряк в ефірі каналу NewsOne. Шкіряк уточнив, що не має наміру писати заяву в поліцію.
Економіка Як автовиробники обманюють покупців, занижуючи дані про витрату пального Реальна витрата пального нових автомобілів у Європі в середньому на 42% вища за показники, заявлені виробниками. Такі результати дослідження незалежної організації Міжнародна рада з екологічно чистого транспорту (ICCT) оприлюднила газета Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Експерти організації проаналізували 1,1 млн автомобілів у восьми європейських країнах. Як з'ясувалося, найбільшою є різниця в реальних і заявлених показниках споживання палива в автомобілях преміум-класу та гібридних автомобілях - більш ніж 50%. "Розбіжність між офіційним і реальною витратою (пального) висока, як ніколи раніше. Ще 10 років тому різниця між зазначеним виробниками та реально заміряних витратою становила лише близько 15%", - зазначив директор ICCT по Європі Петер Мок. Уже в 2013 році цей показник підвищився до 25%. А в 2017 - 42%. Для автовласників це означає додаткові витрати в середньому на 400 євро в рік. В організації вважають, що така велика різниця між заявленим і реальним споживанням бензину і дизельного палива пов'язана з тим, що виробники тестують автомобілі в випробувальних лабораторіях, а не в реальних умовах. Щоб боротися з так званою «похибкою», з вересня 2017 року Європі почали діяти більш жорсткі правила з тестування нових моделей автомобілів. Планується, що через рік ці норми будуть поширюватися на всі моделі. За словами експертів ICCT, дані зміни дозволять скоротити розбіжності між реальним і заявленим споживанням палива в два рази. В організації помітили, що наприклад в США, в зв'язку з тим, що там проводять незалежне тестування витрати пального серійних автомобілів, розбіжності в даних реального споживання пального і офіційною інформацією виробників не такі високі, як в Європі.
Події Троє дітей підірвалися в окупованому Донецьку Напередодні на території Донецької школи на міні підірвалися троє дітей. Одна дитина померла на місці, інформує Донпрес. Про це повідомив український блогер і лікар з Єнакієвого Олександр Чернов. «Напередодні, 5 листопада, на стадіоні школи № 110 в Донецьку, на снаряді, що не розірвався, ймовірно, ще з 2014 року, підірвалися троє дітей 2007 р.н. Один помер на місці, двоє поранені», - повідомив Чернов. За словами лікаря, постраждалих не могли «прилаштувати» до лікарні протягом двох годин. «Спочатку постраждалих, як водиться, повезли в обласну дитячу лікарню. «Глава» Петровського району Жуковський відрапортував: «госпіталізовані в дитячу лікарню, все робиться». Але як з'ясувалося - постраждалих в облдитячій лікарні - не прийняли», - зазначив Чернов. Дітей більше години тримали в приймальному відділенні, після чого направили в «облтравму».
Економіка Експерт ошелешив прийдешньою ціною долара Курс національної валюти до кінця року може досягти 30 грн за долар. Таку думку 6 листопада у час прес-конференції висловив заслужений економіст України Олексій Плотніков, передає кореспондент АСН. Свій прогноз експерт обгрунтував тим, що тільки «опустивши» гривню до такого рівня можна буде досягти середньорічного прогнозу, закладеного в бюджеті на 2017 року - 27,2 грн до долара. «У нас все літо курс був на рівні 25-26 грн за долар, тому, щоб середньорічний курс сьогодні був 27,2, він в листопаді-грудні має дуже істотно просісти. Якщо завдання НБУ полягає в тому, щоб вийти на свій прогностичний рівень 27,2, то він в листопад і грудень, що залишилися  буде робити все для того щоб курс пішов на 29, а може бути дійшов і до 30 грн за долар», - вважає Плотніков. Відзначимо, що за останні два тижні курс долара потроху зростає. Так, станом на понеділок, 6 листопада, НБУ встановив такі курси гривні щодо долара на рівні 26,96 грн. Так дорого долар не коштував з квітня 2017 року.
Події оформление ленты  Затримали одесита, який намагався провезти в Україну 43 нових iPhone X В аеропорту Одеси затримано громадянина, який віз з собою 43 штуки нових iPhone X, вартість яких перевищила 1,28 млн гривень. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. Смартфони українець віз без належного оформлення. Його затримали під час оформлення пасажирів рейсу «Стамбул-Одеса». Крім того, у одесита були з собою 25 чохлів до нових телефонів. Все iPhone X вилучені для ухвалення правового рішення. Нагадаємо, раніше в компанії Apple попередили користувачів про вигоряння OLED-дисплея в новому iPhone X через яскраві і контрастні зображеня на екрані флагмана. Фахівці відзначили, що короткий термін служби телефону безпосередньо залежить від використання Super Retina дисплея нового смартфона на постійній основі. Проблема з вигоранням OLED-дисплея може обійтися користувачам iPhone X у значну суму - заміна екрану коштуватиме $ 279.
Події Невідомий побив іноземного дипломата в Києві В ніч з 3 на 4 листопада в Києві на центральній площі побили працівника одного з посольств. Про це інформує прес-служба поліції міста. Повідомлення від служби безпеки одного з посольств надійшло до чергової частини поліції Києва близько 10:00 в неділю. Правоохоронцям заявили, що невідомі побили на Майдані Незалежності їхнього співробітника. «40-річний потерпілий сказав, що вночі йшов в заклад швидкого харчування та слухав плеєр. Коли піднявся з підземного пішохідного переходу, йому йшов назустріч незнайомець, який, ймовірно, щось сказав. Іноземець почав діставати навушники з вух - і отримав удар в обличчя», - говорить начальник відділу Шевченківського управління поліції Ігор Падюк. Відомості про подію було внесено в ЕРДР по ст. 125 (умисне завдання легких тілесних ушкоджень) КК України.
Події оформление ленты  «Не дочекаються». Шкіряк запевняє, що після лінчування під судом з ним все добре Радник глави МВС Зорян Шкіряк запевняє, що в Києві його ніхто не бив. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Ніхто мене не побив і нічого страшного зі мною не сталося. Живіший за всіх живих. Не дочекаються)! Просто, є така професія - провокатор. Отже, черговий перформанс від «бригади» Гришина і Ко», - написав Шкіряк. За його словами, ніяких звернень до правоохоронних органів він писати не збирається, оскільки для цього немає необхідності. «Я не з лякливих. І давно нікого не боюся, крім Господа Бога», - додав радник міністра. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що радника глави МВС Зоряна Шкіряка побили біля Вищого спеціалізованого суду Києва, де розглядають справу прикордонника Сергія Колмогорова. Пізніше Шкіряк зазначив, що на нього напали «жителі вольєра на Грушевського, який привів прогулятися Гришин (Семенченко, - ред.)».
Суспільство Терористи на Донбасі готуються до ротації офіцерів ЗС Росії У тактичному ланці управління т.зв. армійських корпусів «ДНР» і «ЛНР» триває підготовка до ротації офіцерського складу ЗС Росії. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Цензор». За словами Лисенка, розвідка Міноборони повідомляє, що планується дострокова ротація командирів і начальників з числа російських офіцерів, що мають низький рівень особистої підготовки, а також недбало ставляться до службових обов'язків. Замінять і тих, хто «не виявив» себе під час бойових дій проти ЗСУ в Україні. «Зазначена категорія офіцерів взагалі не допускалася до тестування на предмет продовження служби в складі російських окупаційних військ», - розповів Лисенко. Тестування офіцерів управління одного із з'єднань т.зв. 1 АК відбулось 5 листопада. При цьому із 80 офіцерів, які мають проходити тестування, були допущені тільки 15, щодо інших рішення не прийнято.
Кримінал оформление ленты  Прокурори розповіли свою версію, як Колмогоров застрелив порушницю кордону У Вищому спеціалізованому суді, де розглядається касація на вирок прикордоннику Сергієві Колмогорову, який застрелив порушників кордону під час несення служби, прокурори виклали свою версію подій, передає кореспондент АСН. Прокурори заявили, що у разі відсутності кулі, яка смертельно поранила вбиту, слідство виявило, що це була саме куля Колмогорова по тому, в якому місці він стояв і з якого положення стріляв. При цьому прокурори заявили, що Колмогоров навмисне стріляв на ураження, перебуваючи на "мирній території". При цьому, відповідаючи на запитання судді, прокурори уточнили, що Маріуполь - прикордонна зона. Ці звинувачення прокурорів викликали обурення у присутніх в залі. Суддя змушений був вимагати поваги до суду і порядку. Прокурори просять залишити вирок Колмогорова чинним. Водночас мати застреленої жінки заявила, що її дочка "просто їхала з пляжу". Наразі суддя в нарадчій кімнаті приймає рішення у справі. Преса очікує рішення суду в кімнаті для трансляцій.
Кримінал оформление ленты  Затримано жінку, що вкрала дитину з дитячого майданчика в Одесі В Одесі затримали жінку, яка вкрала дитину з дитячого майданчика. Про це повідомили в прес-службі МВС на своїй сторінці в Facebook. До правоохоронців звернулися батьки, які розповіли, що хлопчик 9 років вийшов погратися і зник. Відразу за тривогою було піднято підрозділи поліції і фахівців кіберполіції. «Завдяки оперативним діям правоохоронців хлопчика знайшли. Жінку, яка забрала його з майданчика, затримали. Ми вдячні поліцейським за оперативність. Тому що ця історія могла мати трагічне завершення», - відзначили в поліції. Нагадаємо, увечері 20 жовтня з дитсадка на Оболоні викрали двомісячну дівчинку. Чоловік прийшов разом зі своєю маленькою донькою в дитсадок забрати старшу дочку. На кілька хвилин він залишив коляску з малятком під сходами на першому поверсі, а сам піднявся в групу. А коли повернувся, знайшов порожню коляску. Два викрадачі дитини були затримані на наступний вдень у Вишгороді, дитину повернули батькам. Викрадачами виявилися молоде подружжя (обом по 20 років), які кілька тижнів тому втратили свою новонароджену дитину.
Економіка Кредитування реального сектора цього року скоротилося на катастрофічну суму Протягом останніх трьох років кредитування реального сектора економіки істотно скоротилося. І в цьому році тенденція триває. Про це 6 листопада під час прес-конференції заявив економіст Віктор Скаршевський, передає кореспондент АСН. З його слів, з кожним роком банківський сектор скорочував видачу кредитів бізнесу приблизно на 20%. «Кошти банківської системи акумулюються в депозитних сертифікатах, а не йдуть у реальний сектор економіки. Це відбувається протягом останніх кількох років», - зазначив експерт. При цьому він додав, що днями Національний банк в межах боротьби з більш високою інфляцією, ніж прогнозувалося, ще й підвищив облікову ставку. Тепер облікова ставка становить 13,5%. «Таким чином НБУ ще більше зацікавив банки і банківську систему в розміщенні своїх вільних коштів не в реальному секторі економіки, а в депозитних сертифікатах», - вважає Скаршевський. Відзначимо, що облікова ставка НБУ впливає на вартість кредитів, що надаються Нацбанком комерційним банкам. Чим вона вища, тим дорожче обходяться банкам позики рефінансування і тим дорожче вони пропонують власні кредити. Раніше АСН розповідала про те, що НБУ назвав підвищення соцвиплат однією з причин інфляції.
Події Іноземця у Львові затримали п'яним за кермом 7 раз за 2 місяці У Львові патрульні затримали іноземця, який з вересня здійснив за кермом 12 порушень. Про це передає Zaxid.net з посиланням на патрульну поліцію Львова. Найчастіше протоколи, складені на іноземця, стосувалися керування автомобілем в нетверезому стані або під впливом наркотиків. Цього разу також інспектори зупинили Mercedes-Benz, яким іноземець керував під дією наркотиків. Правоохоронцям водій пред'явив тимчасовий талон на право керування транспортним засобом. У талоні не було вільного місця, оскільки нещодавно водій вже розбив 2 своїх автомобілі. Вперше іноземця затримали 7 вересня - тоді на нього склали протокол за нетверезе водіння та винесли постанову за відсутність номерних знаків. Після цього чоловіка зупиняли нетверезим 16 і 21 вересня, коли він розбив свій автомобіль і став винуватцем ДТП, а також 26 вересня, 3, 4 і 8 жовтня його затримували нетверезим, проте за кермом іншого автомобіля. Водійські права у чоловіка вилучили, проте він має право користуватися тимчасовим талоном, поки його справу не розгляне суд.
Спорт Захисник «Шахтаря» Ісмаїлі може отримати українське громадянство Захиснику донецького «Шахтаря» Ісмаїлі можуть дати громадянство України. Про це повідомляє сайт xsport.ua. Наступного року буде 5 років, як бразилець живе в Україні, 27-річний захисник грає за «Шахтар» з 2013 року. Ісмаїлі вже заявив, що готовий виступати за збірну України. 6 листопада на засіданні Комітету збірних піднімалося питання про натуралізацію захисника. Як відомо, щоб отримати громадянство України, футболістові потрібно прожити в Україні 5 років після досягнення 18 років, а також не брати участі в матчах збірної країни, громадянином якої він був до цього. Нагадаємо, раніше півзахисник «Шахтаря», бразилець Марлос прийняв українське громадянство. Майже відразу після отримання громадянства головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко викликав його на матчі кваліфікації до чемпіонату світу 2018 року.
Кримінал Колишній головний борець із наркотиками Житомира організував всеукраїнську драг-мережу У Житомирській області взяли під варту чотирьох осіб, підозрюваних в організації міжрегіонального каналу постачання наркотиків. Серед затриманих - екс-начальник міського управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, повідомили в прес-службі прокуратури області. У Житомирі та Львівської області було проведено обшуки. В результаті правоохоронці вилучили 60 кг макової соломки, майже 2 тисячі медичних шприців із залишками рідини, а також $26 тисяч і майже 70 тисяч гривень. Підозрюваних взяли під варту з правом внесення грошової застави. Зокрема, екс-керівнику правоохоронного підрозділу та одному з учасників групи визначені грошову заставу в розмірі 500 тисяч грн, іншим двом підозрюваним - 128 тис. грн і 100 тис. гривень.
Кримінал оформление ленты  Прикордонника Колмогорова відпустили з-під варти в залі суду. Справі дали новий хід Засудженого на 13 років за вбивство жінки на прикордонному пункті в Маріуполі прикордонника Сергія Колмогорова колегія суддів Вищого спепцсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ постановила відпустити на свободу в залі суду. Таким чином суд задовольнив прохання захисту прикордонника та відправив його справу назад - до Приморського суду Маріуполя на новий розгляд. Суд скасував вирок Приморського районного суду Маріуполя та ухвалу апеляційного суду Донецької області щодо Колмогорова.  Рішення оскарженню не підлягає. Повний його текст буде опубліковано за кілька днів. Суддя також звернувся до Колмогорова з поясненням, що далі рішення про запобіжний захід до нього знову обиратиме суд першої інстанції. Присутні в залі суду зустріли рішення суду оваціями та радісними криками. Вийшовши з будівлі суду, прикордонник повідомив журналістам, що так само, як і він, в тюрмах і СІЗО сидить багато ні в чому не винних військових. Колмогоров попросив допомоги в їх звільненні у преси та активістів.
Суспільство Медики шоковані: статеве життя підлітків в Казахстані починається надто рано Вік надання медичної допомоги неповнолітнім без згоди батьків в Казахстані слід знизити з 18 до 16 років. Таку думку висловили експерти фонду ООН у сфері народонаселення, передає Інтерфакс-Україна. «Треба переглянути Кодекс про здоров'я, де необхідно знизити вік згоди (батьків та опікунів на отримання медичної допомоги) з 18 до 16 років, а може й до 14 років», - сказав виконавчий представник ЮНФПА Раймбек Сісемалієв. За його словами, підліткам потрібно надати доступ до якісної медичної допомоги та сучасних засобів контрацепції на безкоштовній основі. Адже, згідно з опитуваннями, в Казахстані трохи більше ніж 20% підлітків у віці 15-19 років мають активне сексуальне життя. З цих 20% сексуально активних 8,4% підлітків повідомили, що мали сексуальний досвід до 14 років. До 18 років сексуальний досвід мають 50% опитаних. «Згідно з даними дослідження, в Казахстані сексуальний дебют у підлітків відбувається в 14,5 років, тобто це медіальний (середній) вік підлітків вступу в статеве життя. Шокуюче - вік сексуального дебюту досить низький», - зазначив експерт. При цьому тільки 30% використовують контрацептиви. Сісемалієв підкреслив, що в сільській місцевості ситуація «в три рази гірша, ніж в містах». Дослідження підлітків також показали, що на питання «Чи звернетися ви по допомогу до батьків?» 82% дітей відповіли: «Ні, тільки не до батьків».
Суспільство Нардеп назвав кількість зрадників серед силовиків Криму Народний депутат Дмитро Тимчук назвав, скільки зрадників було серед силовиків після анексії Криму. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, в СБУ: на 1 березня 2014 року в усіх підрозділах, органах, установах - 1 619 військовослужбовців, в т.ч. 1 235 офіцерів, 384 контрактників. На материк вийшли 217 військовослужбовців. Таким чином, в СБУ 86,4% зрадників (83% - серед офіцерів). У ВСУ: на 1 березня 2014 року - 13 468 військових (4 637 офіцерів, 8 831 солдатів і сержантів), на материк вийшли 3 991 військових. На материк вийшли 3 991 в/с (1 649 офіцерів, 2 342 солдатів і сержантів). Загальний показник зрадників - 70,4%.Щодо МВС Тимчук наголосив, що даних у нього немає, проте є стосовно військовослужбовців, тобто Внутрішніх військ МВС, які зараз є Національною гвардією: ВВ МВС на 1 березня 2014 року - 2 489 військовослужбовців. На материк вийшли 1 398 військовослужбовців. Відсоток зрадників - 44%. Дані щодо Держприкордонслужби: на 1 березня 2014 року - +1869 військових (448 офіцерів, +1421 солдатів і сержантів), на материк вийшли 479 військовослужбовців. На материк вийшли 479 в/c (226 офіцерів, 253 солдатів і сержантів). Відсоток зрадників - 74%. «Щодо офіцерів СБУ ми бачимо показник - 83% зрадників. Це жахливо високий показник, але все ж не 100%. Але водночас це означає, що навіть після багаторічного згвалтування цієї спецслужби при Януковичі, російського керівництва партії та засилля російської агентури, все одно 17% офіцерів залишилися вірними української Присязі», - резюмував політик.
Економіка Експерт пояснив, як уряд спекулює на знеціненні гривні Чим дешевше гривня, тим більше грошової маси отримує уряд від продажу доларів на ринку, а значить - формально і збільшуються доходи бюджету. Хоча насправді ці "доходи" - лише свідчення примітивної девальвації національної валюти. Майже половина держбюджету залежить від вартості долара і уряд зацікавлений, щоб національна валюта послаблялася щодо долара, заявив економіст Віктор Скаршевський. «40% доходів бюджету формують такі статті, як ПДВ на імпортні товари, акциз на імпортні товари, ввізне мито та інші податки і акцизи прив'язані до долара. Тому якщо гривня різко девальвує, то істотно підвищаться і доходи бюджету. Так що для уряду девальвація вигідна. Тим більше що як уже зазначили, що середньорічний курс в бюджеті закладено 27,2 грн. А поточний курс від цього відстає», - пояснив він. Експерт прогнозує, що в грудні цього року курс національної валюти може досягти 30-31 грн за долар. А все через те, що в цьому місяці бюджетні витрати будуть втричі вищі, ніж в будь-який інший місяць 2017 року. «Повториться ситуація останніх 3 років, коли в грудні різко підвищаться витрати бюджету і ці гроші потраплять в економіку і підуть відразу ж на валютний і споживчий ринок через споживачів. І ми знову побачимо скачок курсу до 30-31 грн. А потім відкат протягом лютого-березня наступного року до якогось нижчого курсу », - вважає Скаршевський. З його слів, в цьому році в середньому витрати зведеного бюджету на місяць складають 77 млрд грн, а в грудні, для того щоб виконати всі параметри за видатками бюджету, уряд витратить близько 230 млрд грн. Експерт не виключає, що, як і в попередні два роки, в грудні 2017 року уряд також виплатить пенсії наперед за січень 2018 року. Скаршевський вважає, що це ще більше буде "тиснути" на рівень інфляції і девальвує гривню.
Суспільство Зривом опалювального сезону в декількох містах займеться прокуратура - міністр Звернення про неналежну підготовку до опалювального сезону в декількох містах будуть передані до Генеральної прокуратури України. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. За його словами, опалювальний сезон було зірвано в Шепетівці, Смілі, Славутичі та Коцюбинському. Зубко наголосив, що з усіх цих питань будуть направлені відповідні звернення до прокуратури з приводу неналежного виконання повноважень посадовими особами згаданих населених пунктів, передає «Урядовий портал». «Генеральна прокуратура має розібратися у ситуаціях, за якими будуть відповідні звернення, та захистити права споживачів», - наголосив Зубко. Нагадаємо, 3 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що в місті досі без опалення залишаються понад 300 житлових будинків через пошкодження мереж. За його словами, ремонтні бригади працюють над усуненням неполадок. Кличко зазначив, що основна кількість аварій пов'язана зі зношеністю тепломереж, які не ремонтувалися десятиліттями.
Кримінал Кривава ДТП у Харкові: суд не визнав потерпілим водія Volkswagen Київський райсуд Харкова відхилив скаргу адвоката водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова та не визнав учасника кривавої ДТП потерпілим. Про це повідомляє «Новое время» з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень. Адвокат наполягав, щоб слідчий переглянув своє рішення та кваліфікував статус Дронова як потерпілого. Однак поки Дронов залишається свідком у справі. Нагадаємо, 18 жовтня Олена Зайцева на Lexus в'їхав у натовп людей. В результаті кривавої ДТП загинули 6 осіб, ще 5 були травмовані, у тому числі вагітна жінка. Під час засідання з обрання запобіжного заходу Зайцевої сторона обвинувачення повідомила, в її сечі виявили опіати. Своєї провини Зайцева не визнала, її адвокати перекладають відповідальність на іншого водія. Суд заарештував Зайцеву на 2 місяці.
Суспільство Погода в Україні завтра «порадує» туманами У вівторок, 7 листопада, територію України накриють тумани. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. За її словами, тумани будуть посилюватися переважно вночі та вранці, вдень слабшати та розсіюватися. «Завтра ніяких особливо серйозних опадів не передбачається, лише в східних областях можливий незначний дощ», - зазначила Діденко. Синоптик наголосила, що вночі температура повітря прогріється до + 1 ... + 6 градусів, на заході та півночі місцями 0-2 морозу, в протягом доби 7 листопада +5 ... +11, на півдні і заході - до +13, а в північних областях похолоднішає до + 5 ... + 8 градусів. «У Києві завтра без істотних опадів, місцями тумани, вночі + 3 ... + 4 градуси, вдень +7 ... +8 градусів, - додала вона. Крім того, за інформацією Діденко, снігу в Україні поки не буде, тому можна завершити ремонти вулиць, дахів, укладання плитки та проведення опалення.
Здоров`я оформление ленты  Косметолог покалічив своїх жертв, застосувавши підроблений "ботокс" З британського лікаря Озана Меліна і його колишньої дружини та помічниці Лізи Болстер було знято обвинувачення в шахрайстві, однак вони були визнані винними у несанкціонованому використанні ботокса. Препарат виявився підробленим і містив речовини, що викликають сильну алергію у людей. Тож тепер косметолог зіткнеться з повторним розглядом трьох злочинів, пов'язаних із завданням тяжких тілесних ушкоджень, передає Дейлі Мейл. Лікарі вирішили випробувати препарат, специфіки дії якого не знали, на своїх пацієнтках. Ними виявилися три жінки середнього віку, яким лікарі вкололи небезпечний розчин ботокса, що містить «яловичий желатин». Надалі в однієї з пацієнток трапився анафілактичний шок, інша не могла їсти та говорити ще півроку після процедури. У суді були представлені фото жертв після невдалої процедури.
Політика Послам ЄС, США та Канади представили «План Маршалла» для України У Вільнюсі в понеділок, 6 листопада, було представлено «Європейський план для України» послам країн ЄС, США, Японії, Канади, а також послам країн «Східного партнерства». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «План Маршалла» для України був ініційований для підтримки України Європейським Союзом. Представлення відбулось в Сеймі Литви. Брали участь в заході посли країн, спікер Сейму Вікторс Пранкіс, а також міністр закордонних справ Лінас    Лінкявічюс. За словами  Лінкявічюса, суть цього плану в тому, щоб «всі об'єдналися» для підтримки України. Міністр вважає, що європейські партнери мають підтримати Україну на шляху реформ. Зокрема, донори повинні охоче витрачати на Україну гроші, щоб «вони не лякалися бюрократії та проявів корупції, які залишаються». З ініціативою підтримки України від ЄС, так званий план Маршалла, в минулому році виступив колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс. «План Маршалла» для України розраховано на 10 років і в середньостроковій перспективі (2018-2020 рр.) передбачає виділення по $5 млрд на рік.
Події Облава на монастир: Працівники військкомату вручили повістки послушникам В ніч з 5 на 6 листопада у Львівській області група правоохоронців спільно з представниками міжрайонного військового комісаріату Жовкви провела облаву на монастир Успіння Серця Ісуса української греко-католицької церкви. Про це повідомляє blagodatweb. Очевидці повідомляють, що близько 23:00 до монастиря під'їхали працівники військкомату разом з поліцейськими. Вони оточили територію монастиря, щоб не дати потенційним порушникам втекти. "Частина послушників готувалася до сну, ще троє-четверо братів робили приготування до ранковій службі. Все було дуже несподівано. Увірвалися люди в формі, в масках, із бронею, вивели сонних хлопців з келій і вимагали у них метрики", - розповів отець Августин Лойко. Старших ченців і керівництво монастиря правоохоронці відпустили, а ось майбутнім монахам призовного віку вручили повістки. Нікого з присутніх в монастирі військові комісари не забрали. У військкоматі факт рейду на монастир підтвердилита вважають такі дії - вимогою часу. За офіційними даними зараз на Львівщині 15 000 призовників ігнорують повістки.
Суспільство оформление ленты  В Україні створили мінометний комплекс, що приголомшив своїми можливостями В Україні на військовому полігоні в Київській області провели практичні заняття артилерії, на яких новий мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» продемонстрував свої бойові можливості. Про це повідомили в прес-службі «Укроборонпрому». В ході показових стрільб швидкість вогню «Барса» порівняли зі звичайними мінометами. Комплекс оснащено 120-мм мінометом. Зазначається, що машині знадобилося 60 секунд для приведення в бойовий стан. Крім того, координати цілі були моментально оброблені системою управління вогнем. Таким чином, комплекс виявився в стрільбі швидше, ніж звичайні міномети. Як відзначають розробники, «Барс-8ММК» інтегрований в систему обміну інформацією на поле бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога в режимі реального часу. Нагадаємо, в жовтні Україна вперше була представлена ​​на міжнародній виставці озброєння «AUSA-2017» в Сполучених Штатах. Наша країна вперше була представлена ​​на міжнародній виставці озброєння «AUSA-2017» у Вашингтоні. Повідомляється, що Україна представила дистанційно керований міні-бронетранспортер «Фантом-2» і БТР-4.
Економіка Уряд знецінюватиме гривню і наступного року Об'єктивних підстав для того, щоб курс гривні в наступному році був 29,3 грн за долар, як це передбачено в Держбюджеті на 2018 рік, немає. Таку думку 6 листопада у час прес-конференції висловив економіст Віктор Скаршевський, передає кореспондент АСН. Він уточнив, що великий вплив на курс національної валюти в нашій країні має ситуація на зовнішніх сировинних ринках. І в першу чергу це ціни на метал, руду і зерно, які Україна експортує в великих обсягах. За словами експерта, за останній рік ціни на метал і руду зросли на 40%, досягнувши максимального значення за останні 5 років. Що стосується зернових, то незважаючи на незначне зниження цін на світових ринках, за рахунок великого врожаю вдалося забезпечити надходження достатньої кількості валюти в країну, зазначив він. «На наступний рік світова кон'юнктура показує, що вона буде в нормальному стані. Тому я не бачу підстав для того, щоб курс був 29,3 грн. Але якщо такий показник уряд закладає, значить - він зізнається в тому, що хоче наповнювати бюджет інфляційно-девальваційними методами », - вважає експерт. Скаршевський вважає, що, розраховуючи бюджет на наступний рік за курсом 29,3 грн за долар, уряд усвідомлено розраховує на подальшу девальвацію гривні. Тому після вже традиційного передноворічного падіння національної валюти очікувати різкого повернення курсу до попередніх показників в лютому-березні 2018 року, не варто, зазначив експерт.
Суспільство Рок-співак Боно скористався офшорами, щоб придбати торговий центр у Литві Рок-музикант Боно став фігурантом «Райського досьє» офшорних документів. Співак скористався офшорами, щоб купити торговий центр Ausra  в Литві. Про це повідомляє Daily Mail. Років десять тому лідер групи U2 став директором фірми Nude Eastates, яка зареєстрована на Мальті. Торговий центр ця фірма купила приблизно за $7 млн. У документах Appleby Боно значиться під своїм справжнім ім'ям - Пол Хьюсон. Магазин пізніше був переданий у володіння компанії Nude Eastates 1, що зареєстрована на острові Гернзі біля узбережжя Нормандії. Суть всіх цих операцій полягає в тому, що на Мальті ставка податку з доходу становить всього 5%, а на острові Гернзі вона взагалы нульова. Представник Боно вже заявив, що музикант був «міноритарним інвестором» компанії Nude Eastates. Він також кілька разів наголосив, що це легально зареєстрована компанія, яка працює за законами, що діють в Євросоюзі. Раніше Боно не раз піддавався критиці на батьківщині в Ірландії за те, що платить податки в Нідерландах, де ставка нижче. Два роки тому музикант публічно заявив, що не ухиляється від сплати податків.
Суспільство оформление ленты  72-річна "жінка-кішка" жорстоко побилася зі своїм коханцем Відома любителька екзотичних пластичних операцій "жінка-кішка" Джоселін Вільденштейн знову була заарештована в Нью-Йорку разом зі її нареченим. Це сталося через те, що пара влаштувала буйну бійку в своїй розкішній квартирі у Всесвітній вежі Трампа, повідомляє Дейлі Мейл. 72-річна діва і 50-річний бойфренд Ллойд Кляйн, який теж вдається до допомоги пластики, вирішили влаштувати пізню вечерю. Під час  вечері в мікрохвильовці від перегріву розірвало тарілку. Інцидент викликав гарячу суперечку між парою, яка швидко перетворилася в обмін стусанами. Вільденштейн стверджує, що Клейн штовхнув її на землю, через що у неї на руці та шиї з'явилися синці. У той же час чоловік заявив, що бабуся-кішка роздерла йому лоб. Як стверджує поліція, парочка влаштовує розбірки  та бійки регулярно.
Політика Волкер: у Росії є 2 варіанти дій на Донбасі У країни-агресора на окупованому Донбасі є 2 варіанти дій. Про це на брифінгу заявив спеціальний представник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер, передає «Голос Америки». За його словами, росіянам буде «дорого коштувати» заморожений конфлікт на Донбасі за прикладом Абхазії, Південної Осетії чи Придністров'я. «Однак, якщо вони захочуть, вони зроблять, незважаючи на великі витрати», - заявив Волкер. Разом з тим на думку Волкера, у Кремля є альтернативний варіант. «Альтернатива - це коли Росія виведе свої сили та буде сприяти розміщенню миротворців ООН, принесе мир і дозволить просуватися в реалізації мінського процесу. Це - другий сценарій», - підкреслив Волкер. Він додав, що можливо перетворення ситуації на тривалий конфлікт. «Міжнародне співтовариство не хоче ще одного Кіпру. Не знаю, скільки років вже є миротворці на Кіпрі. Не думаю, що цього хоче і Україна», - додав Волкер. Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що Росія повністю контролює те, що відбувається на окупованій території Донбасу. За його словами, ситуація на Донбасі не є «внутрішнім конфліктом», так само це й не конфлікт «корінного народу».
Дозвілля оформление ленты  5 секретів, які зроблять сон безтурботним і міцним Дорогий, зручний матрац, ароматичні свічки та стильна зручна лампа для читання - ще не гарантії гармонії у вашій спальні. А зручне ліжко може незажди гарантувати вам спокійний сон. Консультант з феншую Сара Макаллістер впевнена, що без використання стародавнього китайського мистецтва, яке дозволяє накопичити «хорошу енергію» в приміщенні, добре виспатися навряд чи вдасться, повідомляє DailyMail. Для цього достатньо внести кілька простих змін у вашу спалью. Практики феншуй люди з усього світу все частіше застосовують у своїх будинках, тому що переконалися, що стародавнє мистецтво позитивно впливає на самопочуття та сон. Сара Макаллістер створила навіть своє агентство та допомагає своїм клієнтам перетворити їхнє житло, найважливіше в якому це спальня. Відомий в Британії консультант з феншую зібрала 5 порад, які варто врахувати, щоб більше ніщо не заважало вам спати. Суцільна і м'яка спинка ліжка Ліжко без спинки - це не за феншуєм. Її відсутність викликає у людини на підсвідомому рівні занепокоєння. «Ліжко має виглядати як притулок, а не тимчасове середовище. Вам потрібно гарне м'яке узголів'я, яке буде зручним і безпечним», - зазначила Сара. Узголів'я не повинно мати наскрізних отворів до стіни. Також варто уникати ґратчастих та металевих спинок для ліжка. Жодних зарядних пристроїв і телевізорів На тумбочці не повинно бути радіобудильника або зарядних пристроїв для мобільних телефонів, а також великих металевих предметів. Перевагу варто віддавати натуральним матеріалам, таким як дерево, бавовна, шерсть, шовк і оксамит. Штучні тканини можуть збирати статичну електрику. Телевізори також не бажані в спальні. Однак якщо без них ніяк, то краще, щоб їх можна було закрити в шафі та повністю вимкнути. Також Сара рекомендує використовувати японські технології благополуччя - від повітряних фільтрів та іонізаторів до магнітних матраців. «Все це допомагає зберегти природну енергію організму, захищену від сучасних стресів», - пояснює вона. Постійне провітрювання Деякі люди постійно закривають вікна і покладаються тільки на кондиціонування повітря. Але це невірно. "У такому випадку кімната наповнюється енергією інь (заспокійливий). Це добре для сну. Але надмірне наповнення кімнати цією енергією, призведе до поганого сну, оскільки в житло немає життєвої сили», - пояснює Макаллістер. Вона запевняє, що навіть відкривши вікно на декілька хвилин, це істотно поліпшить ваш сон. Ніяких геометричних візерунків Консультант радить уникати занадто великої кількості візерунків в спальні, особливо геометричних. Вони є дуже сильним елементом вогню. «В ідеалі потрібно підібрати правильні кольори саме під конкретну людину. Що стосується візерунків, вони мають бути більш м'якими, наприклад такими, як квіти або ніжні завитки», - зазначила Сара. Телефон або планшет на ніч не варто дивитися Штучне або природне синє світло від екранів телефонів або планшетів перешкоджає виробленню мелатоніну в тілі. Саме цей гормон регулює природні біоритми людини. «Коли ви читаєте вночі на планшеті або телефоні, ваше тіло реагує на синє світло, як на денне, тому організм пручається сну», - зазначила консультант. Вона радить налаштувати екрани своїх електронних приладів з 19:00 до 7 ранку на жовте світло. Це дозволить вам не відриватися від улюблених пристроїв навіть увечері.
Спорт «Охорона - скасування!»: ФФУ ще не продовжила контракт з Шевченком Новий контракт з головним тренером збірної України з футболу Андрієм Шевченком на наступний відбірковий цикл ще не підписано. Про це заявив генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький, передає Sport Arena. Запісоцький спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що Шевченко вже отримав новий контракт, розрахований до кінця відбору Євро-2020. «У Шевченка контракт, який діє до літа 2018 року. Він представив свою програму подальших дій, ми її розглянемо та ухвалимо рішення про його подальшу роботу», - наголосив генсекретар. За його словами, наразі контакт не було продовжено до 2020 року. Зараз Шевченко готує збірну до контрольного матчу проти Словаччини 10 листопада. Нагадаємо, збірна посіла 3 місце у відбірковій групі на чемпіонат світу-2018, пропустивши вперед збірні Ісландії та Хорватії. Шевченко визнав свою провину в провалі збірної, а також висловив бажання продовжити роботу з національною командою.
Суспільство оформление ленты  Будь, як Ківа: відомий блогер вирішив їздити в метро з дробовиком Відомий волонтер Роман Синіцин подав заяву в поліцію про те, що екс-радник міністра внутрішніх справ Ілля Ківа відкрито носить бойовий пістолет «Форт», перебуваючи в громадському транспорті. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Волонтер наголосив, що своїми діями Ківа порушив внутрішні інструкції МВС, тому що відкрито зброю можна носити тільки в форменому одязі. «Правда я тоді заяву в поліцію таки подав, більше щоб потролити цього додика і мені навіть коли дзвонив следак, і щось уточнював», - зазначив Синіцин. Активіст підкреслив, що формально Ківа - НЕ поліцейський, а «голова Соцпартії, майбутній кандидат в президенти, не радник Авакова, тобто звичайний громадянин, ймовірно з психічними розладами». «Тепер обов'язково буду із собою в метро брати свій дробовик!» - додав Синіцин.
Економіка Королева Британії відповіла на звинувачення про зберігання грошей в офшорах Королівські чиновники при дворі заявили, що не брали безпосередньої участі в офшорних інвестиціях, і вони «не знають про будь-які податкові переваги». Нагадаємо, пакет так званих "Райських паперів" з'явився в Мережі напередодні, 5 листопада. Передбачається, що витік документів сталася з юридичної компанії Appleby (Бермуди), а звідти тисячі досьє відправили німецькому виданню Sueddeutsche Zeitung. Як виявилося, близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів королеви були переведені в офшорний фонд - на Кайманові острови і на Бермудські острови. Аналогічно вчиняли з грошима Боно, представники кабінету Дональда Трампа та сотень великих підприємств, в тому числі Apple та Facebook. Відомий британський політик Джеремі Корбін заявив, що представлені в цьому списку політики та бізнесмени мають відповідати перед суспільством і, перш за все - вибачитися. Однак колишній прес-секретар королеви сказала: «Королева нічого не зробила, і їй нема за що вибачатися. Весь прибуток від її грошей буде використовуватися для утримання палаців і підуть на пенсії. До того ж, весь прибуток, що надходить до Великобританії з офшору, оподатковується». Інші політики вказують на те, що швидше за все королева не мала поняття, яким чином розпоряджаються її грошима. У той час як, наприклад співак Боно, не міг цього не знати. "Королева буде здивована дізнавшись як її кошти були інвестовані. Її репутація може бути заплямована через дії податкових консультантів», висловила припущення одна з політиків.
Кримінал "Неприступний" СЕТАМ зламали та переписали торги на свій лад Уродженець Кривого Рогу зламав «Систему електронних торгів арештованим майном», завдавши державі збитків майже на 2 млн грн. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України. Чоловік за окрему оплату від "клієнтів" незаконно вносив зміни до системи, блокувавши всіх «непотрібних» його замовникам учасників торгів, адресуваши користувачів сайту на власні тимчасові сайти. За допомогою написаного ним коду, зловмисник вилучав із браузерів користувачів наявні логіни та паролі і використовував їх для блокування конкурентів своїх клієнтів. Таким чином замовники цих послуг вигравали в торгах за мінімальними ставками, а їхні суперники навіть не розуміли, що відбувається. В результаті низку торгів було проведено з порушеннями, а держбюджет недоотримав близько 2 млн грн. Хакеру загрожує до 6 років позбавлення волі.
Події Кривава ДТП в Харкові: водій Volkswagen отримав підозру Другому учаснику смертельної ДТП, яка сталася увечері 18 жовтня в центрі Харкова, - водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, висунуто підозру. Про це повідомив його адвокат Сергій Перепелиця, передає агентство Інтерфакс-Україна. "Сьогодні йому вручили підозру за ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян) Кримінального кодексу. Наступний крок - запобіжний захід. Але коли буде суд (щодо обрання запобіжного заходу. - Ред.) - ми не знаємо", - розповів Перепелиця. Відзначається, що зараз Дронов перебувати в лікарні на стаціонарному лікуванні. Нагадаємо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 6 людей, ще 5 отримали важкі травми і були госпіталізовані.
Події Стрілок. який розстріляв техаську церкву, був із нею пов'язаний Губернатор Техасу Грегг Еббот вважає, що Девін Келлі, який влаштував стрілянину в місцевій баптистській церкві, був з нею пов'язаний. Про це повідомляє видання Associated Press. "Я не думаю, що це був випадковий акт насильства", - заявив Еббот. За його словами, він не може повідомити подробиці через вимоги правоохоронних органів. При цьому губернатор уточнив, що інформація з'явиться протягом "декількох днів". За інформацією шерифа округу Вілсона Джо Такітта, церква відвідували родичі стрілка, але в момент нападу вони перебували в іншому місці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті стрілянини в церкві в Сазерленд-Спрінгс загинули 27 людей, ще близько 20 осіб отримали травми. Це найбільш кровопролитна трагедія такого роду в історії штату. Пізніше повідомлялося, що екс-військовий, який розстріляв людей у ​​баптистській церкві в Техасі, п'ять років тому був засуджений військовим трибуналом за напад на дружину з дитиною.
Закон і Право Харківський суд відпустив антимайданівців, які захопили ОДА в 2014 році Київський районний суд Харкова виніс вироки чотирьом фігурантам справи про захоплення Харківської обласної державної адміністрації в квітні 2014 року. Про це повідомляє видання "МедіаПорт". Як повідомляється, суд визнав винним одного з лідерів харківського антимайдану Сергія Юдаєва в масових заворушеннях під час захоплення ОДА та хуліганстві в редакції новин "АТН". Йому дали максимальний термін - 8 років позбавлення волі, але звільнили просто із зали суду за законом про амністію. "На підставі статті 4 Закону України "Про амністію в 2016 році" засудженого Юдаєва звільнити від відбування основного покарання, роз'яснити наслідки застосування амністії, а саме, що в разі застосування амністії в подальшому протягом десяти років амністія до нього не може бути застосована. Юдаєва Сергія Олеговича звільнити з-під варти в залі суду негайно", - повідомила рішення суддя Світлана Шмадченко. У цій справі обвинуваченими є також Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко. Їх засудили до 5 років в'язниці і звільнили від покарання з випробувальним терміном три роки.
Культура Звинувачений у зґвалтуванні Кевін Спейсі лікується від "сексуальної залежності" Голлівудський актор Кевін Спейсі, обвинувачений в сексуальних домаганнях, приїхав у клініку в штаті Арізона для лікування від "сексуальної залежності". Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланням на джерела. Як повідомляється, він проходить лікування в "Мідоуз". Воно обходитися акторові $36 тис. на місяць. Як зазначає видання, центр проводить 45-денну програму "Ніжний шлях" (Gentle Path), спрямовану на звільнення від "сексуальної залежності". Повідомляється, що в цій же клініці проходив лікування продюсер Гарві Вайнштейн, який також звинувачувався в сексуальних домаганнях. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що про свою сексуальну орієнтацію він вирішив повідомити після того, як актор з фільму Стартрек Ентоні Репп звинуватив його в сексуальних домаганнях, що відбулися в 1986 році. Тоді Реппові було 15 років, а Кевіну 27 років. Спейсі вибачився перед Реппом за "вкрай недоречну п'яну поведінку". Ще один актор, чиє ім'я не названо, звинуватив Спейсі в зґвалтуванні.
Політика Гриневич розповіла НАТО про новий освітній закон Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в штаб-квартирі НАТО розповіла країнам-членам альянсу про те, що новий закон про освіту не звужує, а насправді розширює права національних меншин. Про це вона розповіла журналістам після закінчення зустрічі в Брюсселі, передає видання УНІАН. "Я зустрічалася з послами країн-членів НАТО і представниками країн альянсу і дуже рада цій можливості, тому що ми змогли донести багато аргументів на користь саме такого закону про освіту і пояснити, що на відміну від тверджень, які поширюють деякі країни, ми не звужуємо права дітей національних меншин, а розширюємо їх", - заявила міністр. Нагадаємо, 12 жовтня Асамблея ПАРЄ прийняла рішення, яким закликала Україну внести в закон про освіту всі рекомендації Венеціанської комісії. Висновків останньої щодо цього документа поки немає. Закон про освіту розкритикували в Угорщині, Румунії та Росії. Сусідів не влаштувала стаття, яка зобов'язує представників нацменшин з 5 класу проводити навчання українською мовою.
Політика Одеська ОДА визнала масові порушення пожежної безпеки в регіоні Фахівці перевірили 617 об'єктів соціальної сфери (в т.ч. 482 дитсадків і шкіл, 75 закладів охорони здоров'я, 21 будинок для літніх людей і людей з інвалідністю, 39 будинків відпочинку та оздоровлення) в Одеській області на предмет дотримання правил пожежної безпеки і прийшли до висновку, що правила пожежної безпеки масово порушуються. Про це повідомив глава обладміністрації Максим Степанов, повідомляє прес-служби ОДА. За результатами перевірок складено більше 500 адмінпротоколів про різні порушення правил пожежної безпеки. Також підготовлено 46 позовів до адміністративного суду щодо заходів реагування у вигляді повного або часткового призупинення робіт, 26 позовів уже направлено до суду. "Перевірки тривають. Для того, щоб в установах Одеської області встановити сучасні системи протипожежної сигналізації та інші заходи, потрібно 714 мільйонів гривень", - заявив він. Нагадаємо, 15 вересня пізно ввечері в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пожежа. Зайнялася дерев'яна будівля одного з корпусів. Загинули троє дівчаток, яких зачинили у кімнаті на ключ.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-2,3095850944519-/ /-pc-/
Top