counter
Архів Повернутись назад 02 Жовтня 2017
2 Жовтня
Наука і технології Археологи знайшли у Львові замкові стіни ХІV століття У Львові ведуться археологічні розкопки біля Замкової гори. Розкопки проводяться в рамках проекту будівництва канатної дороги на Високий Замок, передає газета Експрес. Розкопки ведуться в тих місцях, де повинні встановлювати станції і опори майбутньої канатної дороги. Минулого тижня археологи виявили унікальну знахідку. Біля підніжжя Копця Унії дослідники знайшли фрагмент автентичної стіни твердині. «Шматок стіни невеликий, його розміри приблизно 1 метр на 70 сантиметрів», - сказав керівник проекту, молодший науковий співробітник «Рятувальний археологічної служби» Остап Лазурко. Судячи за параметрами цегли (13х8 сантиметрів), можна говорити, що це стіна XIV століття. Швидше за все, це шматок захаба - в'їзної частини замку, а саме стіни, яка прилягає до воріт.
Події оформление ленты  На Вінниччині виявили 13,5 тонни контрабандного спирту У суботу, 30 вересня, ввечері у Вінницькій області прикордонники відділу «Могилів-Подільський» разом з представниками фіскальної служби виявили вантажівку, в якій було 13,5 тонни спирту. Про це передає Держприкордонслужба України. Вантажний а/м Mercedes української реєстрації був виявлений біля населеного пункту Озаринці в Могилів-Подільському районі. Транспортний засіб був зачинений, але навколо нього стояв стійкий запах спирту. В ході огляду вантажівки слідчо-оперативна група ДФС зафіксувала 42 бочки по 200 літрів, а також 170 каністр по 30 літрів з прозорою рідиною із запахом спирту. За три кілометри від місця виявлення вантажівки на території покинутого заводу правоохоронці виявили ще 44 порожні бочки і електричну помпу. Правоохоронці розшукують власника авто і причетних осіб. Іномарку і вантаж вилучено представниками ДФС.
Кримінал оформление ленты  Луценко показав відео, як судді намагалися дати величезний хабар прокурору Холодницькому Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу «1+1» продемонстрував відео, як двоє суддів Кіровського райсуду Дніпра намагаються дати хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Луценко зазначив, що судді принесли $50 тисяч. З 11-ї хвилини ролика видно, як голова суду Дніпра Геннадій Підберезний і його заступник - Наталія Овчаренко дають хабар. «Вони намагаються дати $50 тисяч - як першу частину хабара Назару Холодницькому, щоб заблокувати розслідування про вимагання хабара самою Овчаренко», - розповів Луценко. Нагадаємо, 21 вересня ГПУ і СБУ затримала двох суддів, які пропонували Холодницькому $300 тисяч за закриття щодо судді Овчаренко кримінального провадження. Зараз суддя Підберезний узятий під варту з можливістю внесення застави в сумі 5 млн гривень.
Події На складах під Калинівкою продовжують вибухати боєприпаси На військових складах у Вінницькій області триває одиночна детонація боєприпасів. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Відзначається, що станом на 7-му годину ранку 2 жовтня відкритих осередків горіння немає, спостерігається одиночна детонація боєприпасів. Крім того, зведеним піротехнічним загоном ДСНС у складі 108 осіб було обстежено 12,6 тисячі гектарів території, шукали снаряди. До рятувальників продовжують звертатися жителі області, які знаходять у себе на ділянках підозрілі предмети. «Всього з початку виконання робіт отримано 313 заявок, виконано - 309, виявлено та вилучено 547 вибухонебезпечних предметів», - розповіли в ДСНС. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України. Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 на військових складах Міністерства оборони біля селища Калинівка почалася пожежа і детонація боєприпасів. Було евакуйовано понад 30 тисяч осіб, постраждали 2 людини. Зараз жителі повернулися в свої будинки.
Політика Новим головою СПУ обрано нардепа Капліна Нардеп і член фракції БПП Сергій Каплін був обраний головою Соціалістичної партії України. Рішення було ухвалене на з'їзді політсили, повідомили в прес-службі СПУ. Був також створений блок «За простих людей», куди увійшли СПУ, Партія пенсіонерів України та профспілки. За словами Капліна, блок буде балотуватися на вибори до місцевих рад, парламент і буде делегувати кандидата на посаду президента. З'їзд ухвалив, що кандидатом висуватимуть самого Капліна. Також було вирішено вимагати виконання постанови Вищого адмінсуду і прибрати з реєстрів Іллю Киву, щоб зареєструвати нове керівництво партії. Як зазначив Каплін, Кива є ставлеником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і був незаконно внесений до реєстрів міністром юстиції Павлом Петренком. Нагадаємо, 8 липня Ілля Кива заявив, що прийняв пропозицію очолити СПУ.
Політика Янукович з соратниками за 4 роки вкрали річний бюджет країни - Матіос Екс-президент України Віктор Янукович і наближені чиновники за час свого перебування при владі вивели з країни суму, яка приблизно дорівнює річному бюджету України. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає телеканал «112 Україна». Матіос зазначив, що на встановлення всієї суми правоохоронцям знадобиться кілька років. Зараз слідство говорить про суму майже з річний бюджет України. «Щоб це розслідувати до кожної копійки, потрібні роки. Але ми орієнтуємося, що сумарно за весь цей період, 4 роки, вся ця компанія десь річний бюджет вкрала - в гривнях при курсі 8», - підкреслив Матіос. Нагадаємо, раніше в Мін'юсті повідомили, що українські гроші були заблоковані на території 8 країн ЄС. Йдеться про 22 соратників Януковича. Експерти вважають, що  можна говорити про декілька десятків мільярдів доларів, які були виведені за період 2010-2015 років.
Суспільство У Барселоні у день референдуму загинули 3 людини - поліція У Барселоні у день проведення так званого референдуму за незалежність Каталонії від Іспанії загинули 3 осіб. Зараз поліція розслідує обставини смерті громадян. Про це повідомили в прес-службі каталонської поліції в своєму мікроблозі Twitter. «Ми розслідуємо смерть трьох осіб біля будівлі в Сан-Марті (Барселона)», - зазначили правоохоронці. Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії проходив референдум про незалежність. Голосування почалося близько 9-ї ранку, в цей час відбувалися численні зіткнення з поліцією. Влада Іспанії заявила, що референдум є незаконним, тому правоохоронці блокували виборчі дільниці. Пізніше поліція влаштувала стрілянину гумовими кулями, постраждали більше 840 осіб. Водночас лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону вдалося проголосувати. Сьогодні каталонська влада заявила, що за незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців. Estem investigant la mort de tres persones a un immoble de Sant Martí (Barcelona) — Mossos (@mossos) 1 октября 2017 г.
Суспільство У Кремлі констатували: у терористів «ДНР» немає ні бинтів, ні ліків Російські «радники» у так званій «ДНР» констатували високий рівень санітарних втрат у лавах терористів. Про це повідомив народний депутат України, координатор групи ІС Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook. Зокрема, в 1-му АК «ДНР» констатують провальний рівень забезпечення медико-санітарними засобами. На першій лінії немає ні індивідуальних аптечок, ні кровоспинних засобів, ні перев'язувальних матеріалів. «Як стверджують «радники», це є причиною високих санітарних втрат у лавах бойовиків, що посилюється низькою оперативністю евакуації поранених у місцеві лікувально-санітарні установи цивільної медичної мережі, на яку спирається вся система медико-санітарної допомоги в окупаційних корпусах», - написав Тимчук . За його словами, якщо раптово почнуться бойові дії по всій лінії розмежування, виросте кількість поранених і медична система «ДНР» може «просто впасти».
Події Під Печерським судом сталася бійка між націоналістами та ГО «Майдан» Під будівлею Печерського райсуду в Києві побилися представники Молодіжної організації українських націоналістів С14 і ГО «Майдан». Про це передає «Громадське ТБ». Причиною конфлікту між двома організаціями став розгляд справ щодо запобіжного заходу працівникам поліції, яких підозрюють у злочинах проти Майдану. Так, ГО «Майдан» прийшли підтримати працівників поліції, а С14 виступали за те, щоб їм було обрано запобіжний захід. Нагадаємо, 29 вересня слідчі департаменту спеціальних розслідувань ГПУ повідомили про підозру в злочинах проти активістів Євромайдану двом керівникам Національної поліції. Разом з ними про підозру повідомили ще одному колишньому працівнику Міністерства внутрішніх справ України. Підозру було оголошено через перешкоджання активістам Євромайдану в 2013-2014 роках. Зокрема ця перешкода виражалася в розробці проектів Кабінету міністрів, які надавали правоохоронцям дозвіл на застосування гранат російського виробництва проти активістів у лютому 2014 року. Також підозра стосується координації силовиків під час збройного розгону мітингувальників 18-19 лютого 2014 року. Як уточнив нардеп Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook, йдеться про Ігоря Бабича, Анатолія Серединського і Сергія Поготова.
Події Хостел у Запоріжжі, де загинули 5 осіб, не перевіряли на пожежну безпеку Хостел у Запоріжжі, в якому під час пожежі загинули 5 осіб, від початку свого існування не проходив перевірку дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки. Про це повідомили в ДСНС Запорізької області. Відзначається, що хостел працює з кінця 2016 року. «Перевірки дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки та захисту протягом 2016-2017 років не проводилися, декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки в Головне управління не надходила», - розповіли в ДСНС. Хостел міститься в цегляній будівлі колишнього хлібозаводу. Під час гасіння пожежі з'ясувалося, що найближчий пожежний гідрант не працює, воду довелося везти від сусіднього гідранта, який розташований за 300 м. Нагадаємо, в центрі Запоріжжя в результаті пожежі, що виникла в хостелі, загинули п'ять мешканців. Чотирьох загиблих рятувальники знайшли всередині хостелу, ще одна людина померла в «швидкій». Хостел розташований на вулиці Жуковського, 36.
Суспільство Рада розслідує вибухи боєприпасів під Калинівкою - Парубій Верховна Рада розслідує вибухи боєприпасів на військовому складі під Калинівкою Вінницької області. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Минулого тижня сталася надзвичайна подія, вибухнули військові склади біля Калинівки у Вінницькій області. Вибухи в Калинівці - це істотний удар по обороноздатності воюючої України. І, на жаль, це не перша катастрофа в місцях, де зберігаються боєприпаси», - заявив спікер. Парубій подякував місцевій владі та ДСНС за ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. «Хотів би, щоб комітет з питань нацбезпеки і оборони приєднався до розслідування цих подій. Даю доручення комітету з питань нацбезпеки і оборони», - додав він. Нагадаємо, за інформацією на ранок 2 жовтня, горіння на складах немає, проте тривають поодинокі вибухи боєприпасів. Місцеві жителі вже повернулися в свої будинки, було не менше 350 викликів рятувальників у зв'язку з виявленими у дворах боєприпасами.
Події П'яний чоловік розстріляв відвідувачів кафе у Кривому Розі У Кривому Розі Дніпропетровської області в кафе сталася стрілянина, в результаті чого постраждали люди. Про це інформує прес-служба Нацполіції області. «Інцидент стався сталося на території Тернівського району в Кривому Розі в ніч на 30 вересня. В результаті стрілянини травми отримали двоє людей», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, на місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з'ясували, що цього вечора злочинець перебував у стані алкогольного сп'яніння. У нього стався конфлікт з іншими відвідувачами кафе. Як наслідок, чоловік витягнув з кишені брюк стартовий пістолет «Сталкер» і зробив кілька пострілів у бік громадян. В результаті стрілянини двоє чоловіків були доставлені в лікарню з травматичними пораненнями. Як зазначається, стрільцем виявився 30-річний безробітний житель Софіївського району. Він особисто зізнався у скоєному. Стрілок затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Політика Парламент завтра має ухвалити пенсійну реформу Завтра Рада повинна ухвалити в цілому пенсійну реформу. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Хочу повідомити, що, за нашою традицією, сьогодні, о 14:00 в цій залі уряд буде відповідати на запитання депутатів щодо пенсійної реформи. Тобто у тих народних депутатів, які хочуть дізнатися про компроміси в комітеті Денисової, є така можливість дізнатися про них, щоб завтра під час розгляду в залі було менше запитань», - заявив він. Парубій висловив надію, що завтра парламентарії закінчать розгляд питання про реформу судової системи, а також в цілому ухвалять пенсійну реформу. «Я знову пропонуватиму, щоб ми завтра працювали до завершення розгляду пенсійної реформи. Щоб мільйони пенсіонерів могли дочекатися рішення українського парламенту», - додав він.
Політика «Народний фронт» вимагає відставки Муженка Парламентська фракція «Народний фронт» вимагає відставки начальника Генштабу Віктора Муженка. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. «За вибухи боєприпасів у Калинівці повинен персонально нести відповідальність начальник Генштабу Муженко. І його вина безпосередньо в тому, що до цих пір не ліквідовані мінуси у зберіганні боєприпасів, які були виявлені під час перевірок РНБО ще в 2014 році», - заявив Бурбак. «Народний фронт», крім жорстких кадрових рішень після вибухів в Калинівці, також вимагає збільшення витрат на нацбезпеку. «Без перемоги над Росією все інше втрачає сенс», - сказав голова фракції. Бурбак закликав ввести в терміновому порядку візовий режим і біометричний контроль з Російською Федерацією. «Ми вимагаємо регулярного розширення санкцій щодо Кремля», - додав він.
Політика Матіос назвав кількість російських військових і техніки на Донбасі На території тимчасово непідконтрольній Україні частини Донбасу перебуває 11 тисяч росіян-окупантів. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає телеканал «112 Україна». Він підкреслив, що з 11 тисяч окупантів 3 тисячі - кадрові військові. Вони перебувають у складі 2 батальйонно-тактичних груп, 1 ротної тактичної групи. У росіян є майже 200 танків, 400 бойових броньованих машин, 140 одиниць артилерії та новітні зразки зенітно-ракетних комплексів. Крім того, у терористів «1 армійського корпусу» в Донецьку є 5 бригад, 3 окремі полки, 8 окремих батальйонів, 2 окремі роти, 5 батальйонів територіальної оборони. «Більше 18 тисяч людей - це 1 АК так званої «ДНР», - сказав Матіос. Прокурор додав, що у терористів є не менше 350 танків, 600 БМП, 250 гармат і 130 РСЗВ. Також є другий армійський корпус у Луганську (2 АК). Він складається з 4 бригад, 2 окремих полків, 6 окремих батальйонів, 8 батальйонів територіальної оборони, 2 окремих рот. У цих терористів на озброєнні 155 танків, 300 БМ, 110 гармат, 40 РСЗВ. Матіос окремо підкреслив, що вся зброя терористів - російська.
Політика ВАСУ визнав законним позбавлення українського громадянства Артеменка Вищий адміністративний суд України визнав законним указ Петра Порошенка про припинення громадянства екс-депутата Андрія Артеменка. Про це передає Інтерфакс-Україна. «У задоволенні адміністративного позову Артеменку відмовити», - повідомив головуючий суддя Ігор Олендер. Таким чином, суд постановив відмовити колишньому депутату в задоволенні позову, а саме, відмовився визнати незаконним і скасувати указ президента України про позбавлення його громадянства. У лютому цього року газета New York Times заявила, що Артеменко передав адміністрації американського президента Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання ситуації на сході України. Зокрема, план передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передачу Україною РФ Криму «в оренду на термін від 50 до 100 років», а також «виведення військ Росії зі східної України».
Економіка Курс долара злетів на міжбанку. НБУ не встигає гасити величезний попит Вже від самого початку тижня, ранку понеділка, курс долара на міжбанку стрімко почав рости до 26,68-26,71 грн/$. А НБУ, прагнучи задовольнити попит, за неповні дві години продав близько 23 мільйонів доларів, повідомляє УБР. З вечора п'ятниці таким чином долар подорожчав на 7 копійок. «Національний банк почав продавати долар в режимі найкращого курсу. Станом на 10:30 вже реалізував таким чином $23 млн. Але не задовольнив весь попит», - заявив представник Райффайзен банку Аваль. За словами банкіра, нинішні заявки на долар - це відкладений з минулого тижня попит. Нагадаємо, в п'ятницю, 29 вересня, торгівля на міжбанку завершилася 9-копійчаним зростанням курсу долара - до 26,58-26,61 грн/$. Тим часом на чорному ринку покупка долара вже заявляється місцями близько 26,75 грн. Раніше АСН розповідала, що Кабінет міністрів буде намагатися штучно знижувати курс долара до кінця року, щоб формально виконати показники бюджету.
Події У Підмосков'ї ФСБ РФ затримала бойовиків ІДІЛ, які планували теракти на транспорті ФСБ РФ викрила законспірований осередок угруповання «Ісламська держава». Про це пише РИА Новости, посилаючись на прес-службу відомства. Осередком, в який увійшли уродженці Північного Кавказу, керували іноземні емісари. Вони виступають за насильницьке об'єднання мусульман для створення «Всесвітнього ісламського халіфату». Екстремісти у вересні збиралися здійснити низку терактів на транспорті і в місцях великого скупчення людей. Силовики затримали всіх членів цього осередку в Підмосков'ї. У екстремістів були вилучили два саморобних потужних вибухових пристрої, два пістолети ПМ калібру 9 мм, дві гранати РГД-5, а також засоби зв'язку та компоненти для виготовлення вибухівки. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтями «Незаконне виготовлення вибухових речовин» і «Організація діяльності терористичної організації» КК РФ.
Політика «Самопоміч» звинуватила президента у вибухах складів боєприпасів Голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк на погоджувальній раді заявив, що президент винен у вибухах на складах у Калинівці. Про це передає кореспондент АСН. «Для тих, хто ще не зрозумів! Призначити «крайніх» не вийде! Начальник Генерального штабу визначив, хто винен у всіх цих вибухах і аваріях. Це військовий Головнокомандувач. Це він повинен нести відповідальність перед народом України за те, що в повітря вилітають цілі бюджети!» - заявив він. Березюк наголосив, що президент має понести відповідальність за вибухи в Калинівці. «Так само законом про так звану реінтеграцію Донбасу пропонують ввести повну безвідповідальність президента за Збройні Сили України. Це безвідповідальна позиція. Це не вдалося протягнути в змінах до Конституції, тому вони зараз це намагаються зробити через внесення закону», - вважає він.
Кримінал П'яний чоловік табуретом вбив 3-річну дівчинку в Запорізькій області У Запорізькій області працівники поліції затримали чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння вбив 3-річну дівчинку. Про це інформує прес-служба обласної поліції. Як з'ясувалося, 27-річна жінка із співмешканцем і трьома дітьми - 2011, 2012 і 2014 народження, орендували кімнату в будинку у 38-річного господаря в м. Молочанськ Запорізької області. Напередодні, 1 жовтня, близько 23:00 між господарем будинку і сім'єю стався конфлікт. Чоловік почав виганяти квартирантів. Подружжя вийшло з дому, залишивши дітей на деякий час. Коли дорослі повернулися, то побачили, як двоє дітей плакали, а 3-річна донька не подавала ознак життя. На місце виїхали працівники поліції, які зафіксували деталі злочину і встановили обставини трагедії. Зловмисник, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, табуретом завдав удару в ділянку голови дитині. Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Політика Парубій попередив нардепів про безперервну роботу Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на погоджувальній раді повідомив, що депутати будуть працювати без перерв для ухвалення пенсійної реформи. Про це повідомляє кореспондент АСН. «Щодо порядку денного. Колеги, ми фактично переносимо порядок денний минулого тижня на цей. Ми продовжимо розгляд проекту закону 6232 - це кодекси. У нас залишилося майже 600 поправок до розгляду. На моє глибоке переконання, ми повинні невідкладно після розгляду кодексів у частині судової реформи перейти до пенсійної реформи», - заявив він. Також спікер нагадав, що на порядку денному у парламентаріїв далі - медична реформа. «Тому цього тижня нам доведеться працювати ефективно. І я знову  пропонуватиму, щоб ми скасували перерви, щоб ми більше часу могли приділяти розгляду законопроектів», - вважає він. «Минулого тижня сталася надзвичайна подія, вибухнули військові склади біля Калинівки, на Вінниччині. Вибухи в Калинівці - це істотний удар по обороноздатності воюючої України. І, на жаль, це не перша катастрофа в місцях, де зберігаються боєприпаси», - заявив він. Парубій подякував місцевій владі та МНС за ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. «Хотів би, щоб комітет з питань нацбезпеки і оборони приєднався до розслідування цих подій. Даю доручення комітету з питань нацбезпеки і оборони», - додав він.
Події У хостелі люди згоріли живцем через ґрати на вікнах У прес-службі ГУ ДСНС по Запорізькій області повідомили, що перевірка за фактом пожежі в хостелі ще не закінчена, проте вже зрозуміло, що заклад працював з порушеннями. Будівля колишнього хлібозаводу не експлуатувалася з 2011 року. Коли в 2016 році один з місцевих підприємців взяв її в оренду, він не вказав для яких цілей. Тому ніяких перевірок щодо дотримання пожежної безпеки в будівлі не було. Крім того, найближчий гідрант, який розташований на відстані 20 метрів, був демонтований, тому воду підвозили з гідранта, який міститься за 450 метрів. Про це пише Індустріалка. «Повідомлення про пожежу надійшло близько 03:00 від перехожого», - каже начальник оперативно-координаційного обласного центру ДСНС України Олександр Сичов. «На місці ми почали рятувати людей, які були всередині і не могли вибратися. Жінка з дитиною просила про допомогу. Вони не могли вийти на парапет другого поверху, так як на всіх вікнах були ґрати», - додав він. Рятувальники деякий час витратили, щоб зрізати їх. У приміщенні був тільки один евакуаційний вихід, а коридори були обшиті горючими матеріалами, тому до нього неможливо було пробратися. У приміщенні були вузькі коридори і проходи - воно не пристосоване для евакуації людей. Полум'я швидко поширювалося по приміщенню. Крім того, потрібен був час, щоб вимкнути подачу електроенергії. Тільки після цього рятувальники повноцінно змогли приступити до ліквідації вогню. «Більшість загиблих отримали термічні опіки. Я вважаю, що вони загинули, оскільки не було можливості врятуватися через вікна. Конкретної попередньої версії немає. Причиною могла стати несправність електроприладів або необережне поводження з вогнем», - зазначив Олександр Сичов.
Кримінал оформление ленты  П'яний чоловік у Запоріжжі стріляв по патрульних П'яний чоловік стріляв і погрожував патрульним, які прибули на виклик через сімейну сварку. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Поліцію викликали через сварку сина з матір'ю. Прибулі правоохоронці побачили на 6-му поверсі будинку озброєного гвинтівкою чоловіка. Той не йшов на контакт і погрожував поліцейським. Коли патрульні почали наближатися, чоловік зробив кілька пострілів у їхній бік. На місце події викликали оперативну групу поліції. Група піднялася сходами, дочекалася моменту, коли чоловік почне перезаряджати рушницю і, прикрившись протиударним щитом, підбігли до нього, вибила зброю і скрутила його. Затриманий виявився 32-річним місцевим жителем. Надавати будь-які пояснення чоловік відмовився, а мати розповіла, що син неодноразово їй погрожував. У нападника забрали гвинтівку, пістолети та набої. Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння.
Політика «Опоблок» не голосуватиме за бюджет на 2018 рік Співголова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко на брифінгу під час погоджувальної ради заявив, що «Опоблок» не голосуватиме за бюджет на наступний рік. Про це передає кореспондент АСН. «Ми вважаємо, що цей бюджет (проект Держбюджету на 2018 рік. - Ред.) повторює найгірші традиції чинного бюджету. А саме: пропонується збільшення витрат на оборону сумарно на 300 млрд грн. Також істотно пропонують підвищити витрати на утримання виконавчої гілки влади. Зокрема, на 2,6 млрд КМУ та інших органів центральної влади. Пропонується збільшити видатки на утримання прокуратури, СБУ та інших силовиків», - заявив він.Бойко зазначив, що «Опозиційний блок» не голосуватиме за бюджет на 2018 рік у такому вигляді, як пропонує Кабмін. «Тому ми вже подали альтернативний проект бюджету, де пропонуємо скоротити витрати на оборону, збільшити істотно соціальні виплати», - сказав він.
Політика У Литві припинили трансляцію російського каналу через слова Жириновського про Україну У понеділок, 2 жовтня, в Литві набрала чинності заборона ретрансляції російського телеканалу ТВЦi. Про це повідомив литовський сайт Delfi. Відзначається, що комісія з радіо і ТБ Литви ухвалила рішення зупинити ретрансляцію на два тижні, заявивши про постійні порушення на цьому телеканалі. Мало того, в комісії констатували, що попередні санкції не дали результатів. Рішення комісії санкціонував Вільнюський окружний адміністративний суд. За даними комісії, в програмі «Право знати» 10 червня депутат невизнаної Держдуми РФ Володимир Жириновський зробив заяви, які підбурювали до війни, розпалювали ненависть і нетерпимість між народами. Зокрема, Жириновський говорив про окупацію України. Литва через порушення закону почала обмежувати трансляцію російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і стала підтримувати сепаратистів на Донбасі. Ретрансляція ТВЦi цього року вже зупинялася на місяць - у квітні ЛКРТБ встановила, що в програмі «У центрі подій з Анною Прохоровою» про події 13 січня 1991 року в Литві була представлена ​​наклепницька інформація про країну.
Суспільство Подано 564 проекти щодо поліпшення життя в Києві. Кращим за підсумками голосування дадуть 100 млн грн До участі в Громадському бюджеті Києва на 2018 рік допущено 564 проекти з 818. Більшість із запропонованих ініціатив стосуються освітньої, спортивної сфери та екології. Про це 2 жовтня під час прес-сніданку місцевої влади з представниками ЗМІ заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, депутат Київради Андрій Странніков, передає кореспондент АСН. «Кияни надають перевагу тим авторам, які вигадують щось оригінальне. Екологічна тема, після освіти і спорту вона йде третьою або четвертою. Це те, що для людей близьке, і те, що не завжди знаходить відбиття в діях влади», - зазначив він. На реалізацію проектів Громадського бюджету Києва в 2018 році виділять 100 млн грн. Проекти діляться на малі і великі. Максимальна вартість малого проекту складе 400 тис. грн, великого - 2 млн. На реалізацію перших передбачили 20 млн грн, на великі проекти - 80 млн грн. Щоб підтримати ту чи іншу ініціативу, кияни повинні проголосувати за неї на сайті gb.kyivcity.gov.ua. Голосувати за вподобані проекти можна до 30 жовтня. Для того щоб претендувати на виділення грошей, малий проект повинен набрати 400 голосів, великий - 1000.
Політика Єврокомісія: Референдум у Каталонії є незаконним Референдум про незалежність Каталонії від корони Іспанії є незаконним, а ситуація, що склалася, є внутрішньою справою країни. Про це сказано в заяві Єврокомісії, передає 112 Україна. Як відзначили в ЄК, голосування відбулося в розріз з законодавством Іспанії, тому його результати не можуть бути визнані Брюсселем. Крім цього, Каталонія як самостійне державне утворення ніяк не може розраховувати на членство в Європейському союзі. «Згідно з іспанською конституцією, референдум у Каталонії є незаконним. Це питання є внутрішньою справою Іспанії», - сказано в заяві. У ЄК закликала сторони до єдності і стабільності, зазначивши недопущення розколу держави. «Ми закликаємо сторони швидко перейти від конфронтації до діалогу. Насильство ніколи не може бути інструментом у політиці», - відзначили в Єврокомісії.
Суспільство Синоптик повідомила, коли в Україну повернеться тепла погода Тепло і сонячна погода повернуться в Україну вже 5-6 жовтня. Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталія Діденко. «5-6 жовтня на півдні, в центральних областях плюс північ України, а отже, і Київська область - потеплішає відчутно. А 7-8 жовтня тепла погода пануватиме на сході і в центрі. Тобто, + 15 +23 градуси», - написала Діденко. За її словами, в західних областях збережеться холодна погода. Разом з тим 3 жовтня в західних областях пройдуть дощі, посилиться вітер, на решті території ще буде сухе повітря, проте з хмарами і туманами. «Холод залишається. Найближчої ночі +2 ... +7 градусів, на Закарпатті та крайньому заході +6 ... +11 градусів, вдень +10 ... +14 градусів. Буде тепліше в південній частині і на заході (крім Волині та Рівненщини), до + 12 ... + 17 градусів. У Києві у вівторок ще сухо і холодно. У середу в Києві пройде дощ», - зазначила Діденко.
Політика У БПП заявили про можливий зрив опалювального сезону Голова фракції БПП Артур Герасимов вимагає в четвер призначити склад НКРЕ КП для запобігання зриву опалювального сезону. Про це він повідомив на погоджувальній раді, передає кореспондент АСН. «Що стосується кадрових питань, я підтримую голову Верховної Ради в тому, що протягом жовтня та листопада ми повинні розглянути всі кадрові борги, які є за парламентом. Але наша фракція пропонує цього тижня розглянути один з них. Наша фракція пропонує в четвер розглянути в залі питання, пов'язане з НКРЕ КП », - заявив він. Герасимов додав, що перед опалювальним сезоном країна може отримати недієздатну комісію. «Ми зобов'язані проголосувати це рішення в парламенті, продовживши цю реформу», - сказав він. У відповідь спікер Андрій Парубій зазначив, що голови комітетів до четверга погодять це питання. Згідно з регламентом, кадрове питання виноситься на розгляд у четвер за готовності.
Кримінал оформление ленты  Терористи мали намір підірвати угорський пам'ятник на Закарпатті Поліція викрила і затримала кількох людей, жителів Черкаської області, які планували підірвати угорський пам'ятник на Верецькому перевалі на кордоні з Україною в Закарпатській області. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.«Працівники карного розшуку Нацполіції затримали їх біля кордону. Вилучено при затриманні - гранати РГД-5, спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5», - розповів міністр. За його словами, у правоохоронців є докази, що ця група вчинила 9 злочинів у 2016-2017 рр. Всі злочини були спрямовані на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів. Зокрема, в 2016 році в Чернівцях була сплюндрована Центральна єврейська синагога, того ж року в Умані на могилі рабі Нахмана чоловіки кинули голову свині з вирізаною свастикою. Цього року в Києві зловмисники кинули гранату в Посольство США, спробували підпалити синагогу у Львові, кинули вибуховий пристрій у консульство Польщі в Луцьку. «Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області. Виконавці наведених злочинів, що входять в так зване ОЗУ «Торпеди» давно перебувають у зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися за низкою інших злочинів», - підкреслив Аваков. Він додав, що затримали не тільки виконавців, а й керівників групи, які входять «у групу впливу в минулому народних депутатів від Партії Регіонів від Черкаської області - Володимира Олійника та Сергія Тулуба».
Події У ДПСУ прокоментували бій в РФ біля кордону з Україною Українські прикордонники вже підтвердили факт нападу на колег з РФ, в результаті чого один з російських військових загинув, а також спростували інформацію, що зловмисники рухалися з території України. Про це повідомляє спікер ДПСУ Олег Слободян, передає «Українська правда». «Інформація про те, що група рухалася з української території, не відповідає дійсності. Це черговий фейк Росії», - зазначив Слободян. За його словами, це була група російських громадян чеченської або кавказької національності, які були в федеральному всеросійському розшуку і слідували в бік кордону з Україною, а не навпаки. Водночас прикордонник зазначив, що в разі порушень держкордону сторона терміново повідомляє іншу сторону, щоб встановити факт порушення, закріпити це в протоколах, тому, якщо б вони прямували з України, саме так мала вчинити РФ.
Суспільство Повітряний простір у Вінницькій області буде закрито до 9 жовтня Повітряний простір в радіусі 5 кілометрів від території військового складу в Калинівці Вінницької області, де сталася пожежа і детонація боєприпасів, буде закрито до 20:59 9 жовтня. Про це повідомила прес-секретар «Аероруху» Наталія Балух, передає «Громадське ТБ». «Радіус заборони становить 5 км з центром у Калинівці, простір буде закрито до 20:59 9 жовтня», - сказала Балух. Нагадаємо, за інформацією на ранок 2 жовтня, горіння на складах немає, проте тривають поодинокі вибухи боєприпасів. Місцеві жителі вже повернулися в свої оселі, було не менше 350 викликів рятувальників у зв'язку з виявленими у дворах боєприпасами. Як заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, Верховна Рада розслідує вибухи боєприпасів на військовому складі під Калинівкою Вінницької області.
Кримінал У Запоріжжі стріляли в голову вірменської громади У Запоріжжі невідомий чоловік кілька разів вистрілив у бік голови вірменської громади Запорізької області Арташеса Саргсяна. Стрілянина сталася 2 жовтня, передає УНІАН. Напад стався тоді, коли Саргсян о 10-й ранку прямував в офіс. Голова вірменської громади не постраждав, однак його охоронець був тяжко поранений в ділянку живота. Його терміново доставили в реанімацію Центру екстреної медицини та швидкої допомоги. У товаристві вірмен цей інцидент не стали коментувати. На місці події працює слідчо-оперативна група. Нагадаємо, в Запоріжжі з візитом недавно перебував генпрокурор Юрій Луценко. Він заявив, що затримали 4 учасників ОЗУ «Арташ», правоохоронці вважають саме Саргсяна організатором злочинного угруповання. Затримані підозрюються в організації та виконанні замаху на запорізького бізнесмена Євгена Анісімова, який був «смотрящим» від сім'ї Януковича. Замах було скоєно в серпні 2013 року в Запоріжжі, бізнесменові вдалося вижити.
Події МВС: Попереджено вибухи на Донбасі та в Одесі У Покровському районі Донецької області запобігли спробі вибуху електропідстанції, а в Одесі - вибуху авто в людному місці. Про це сьогодні на брифінгу повідомляє перший заступник голови НП В'ячеслав Аброськін, інформує ЛІГА.net. «Була проведена серйозна робота в Донецькій області саме з документування диверсійної групи, робота якої була організована на захопленій території. Завдання було тільки одне - дестабілізація ситуації шляхом вибуху важливого об'єкта. Для цього на нашу територію з окупованої території було привезено вибухівку», - сказав Аброськін. За його інформацією, вибухівка перевозилася в запасному колесі авто і була спеціально упакована. «Був завербований українець, який тимчасово проживав на окупованій території. Мета була підірвати електропідстанцію на території Покровського району», - зазначає Аброськін. За його словами, «фігурант затриманий, зараз тривають слідчі дії». Заступник голови Нацполіції додав, що вибухові речовини були передані в Одесу. «Використовувалася експрес-доставка, і вибухівка була отримана людиною в Одесі, раніше судимою особою, що жила постійно на окупованій території», - зазначив він.
Події У Дніпрі поліцейський зламав руку водієві за прохання показати посвідчення У Дніпрі пройде суд над працівником поліції, який побив водія після того, як той попросив правоохоронця показати посвідчення особи. Про це інформує телеканал 112 Україна. Сергій Лисиченко, начальник слідчого відділу прокуратури Дніпропетровської області нагадав, що інцидент трапився в квітні 2017 року. «Працівникові поліції здавалося, що водій перебуває у стані алкогольного сп'яніння. Під час досудового слідства було встановлено, що чоловік був біля свого автомобіля, під'їхали поліцейські, запропонували проїхати з ними, але громадянин попросив назватися і надати посвідчення. Поліцейські цього не виконали і силою почали тягнути його в патрульне авто, під час цього завернули руку за спину і в підсумку зламали руку потерпілому», - зазначив він. Найближчим часом справу буде передано до суду, а прокуратура вимагатиме відсторонення поліцейського від виконання обов'язків. Поліцейському загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.
Суспільство Офіцера поліції у Росії засудили за прихований факт служби в армії США Суд Санкт-Петербурга визнав винним офіцера поліції Сергія Кулакова, який приховав кілька років служби в армії США і участь у бойових діях під час влаштування на роботу в органи внутрішніх справ РФ. Про це повідомляє Інтерфакс. Кулакова визнали винним у перевищенні посадових повноважень і засудили до 2 років колонії. Його також позбавили права протягом двох років обіймати державні посади і оштрафували на 10 тисяч рублів за статтею «невиконання обов'язків щодо надання повідомлення про наявність у громадянина РФ громадянства (підданства) іноземної держави». Офіцера взяли під варту в залі суду. Журналісти з'ясували, що Кулаков раніше був працівником поліції РФ, потім отримав громадянство США, служив там в армії, брав участь у бойових діях. Пізніше він повернувся в Росію і знову влаштувався на роботу в поліцію. Джерело видання підкреслило, що немає підстав думати, що Кулаков знову влаштувався в російську поліцію, щоб завдавати шкоди безпеці РФ. За деякими даними, Кулаков служив в Іраку і в Афганістані у званні капрала.
Політика Під час опалювального сезону в Україні можуть бути сюрпризи - експерт Україна входить в опалювальний сезон без ціни на газ. Про це на прес-конференції заявив експерт з економічних та політичних питань Валентин Землянський, передає кореспондент АСН. «Сюрпризи під час опалювального сезону можуть бути завжди. Енергетика - це така сфера, де можливі форс-мажорні ситуації, навіть якщо ви готові до опалювального сезону на всі 100% і навіть більше», - заявив він. З його слів, по газу ми маємо 16,4 млрд куб м. «За планами нам заявляли про необхідність наявності 17 млрд куб м. Я думаю, що за цей тиждень вдасться закачати відсутні обсяги. І необхідність наявності 17 млрд - це не таке вже й велике завдання і проблема», - сказав він. Набагато гірша ситуація з вугіллям. «На складах міститься 1,6 млн т. А за планами - 4,3 млн т і 9 млн т марки А і марки Г. Тому відкритим залишається дефіцит вугілля в мінімум 4 млн т», - сказав він. Землянський підкреслив, що уряд, заявляючи про повну готовність до опалювального сезону, все-таки робить формальні заяви. «Залишається проблемним питання з вугіллям. Друге - це стан інфраструктури. А також ще однією особливістю цього опалювального сезону є відсутність будь-якого розуміння ціни на газ. Станом на 1 жовтня немає офіційно затвердженої ціни», - сказав він. За його прогнозами, з нинішнім рівнем доходів і субсидій ні про яку лібералізації ринку цін на газ говорить не можна. Але вартість газу, як для підприємств, так і споживачів, за планами повинна бути підвищена мінімум на 19%, що призведе до ще більшого підвищення тарифів.
Кримінал Суд щодо повернення акцій «Київенерго», «Київгазу» і «Київводоканалу» вирішив почекати приїзду їхніх власників з Кіпру Господарський суд у справі про повернення акцій «Київенерго», «Київгазу» і «Київводоканалу» вартістю понад мільярд гривень оголосив перерву, щоб дочекатися присутності на процесі власників заявлених акцій, які зареєстровані на Кіпрі. Про це повідомляє прокуратура Києва. Суд Києва переніс розгляд справи на невизначений термін. Головуюча суддя заявила, що судове засідання відкладається для забезпечення виконання Гаазької конвенції в частині повідомлення про розгляд цієї справи компаній-відповідачів, які знаходяться на Кіпрі. Раніше копія позовної заяви була направлена ​​на адреси офісів цих компаній, які були вказані в реєстраційних документах. Про час і місце розгляду справи суд повідомить у відповідній постанові. Вранці 2 жовтня генпрокурор Юрій Луценко радів з приводу початку судового розгляду. На своїй сторінці в соціальній мережі він нагадаємо, що в червні 2017 року столична прокуратура завершила досудове розслідування стосовно колишнього голови правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг", який, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно вивів на користь приватної компанії пакет акцій ВАТ "АЕК "Київенерго" . Він нагадав, що, як відомо, в 2006 році на підставі рішення Київради було створено ЗАТ «Компанія Київенергохолдинг» - єдиний комплекс з поставок енергоресурсів, води і водовідведення в столиці. У процесі створення цього товариства фактично в його власність були передані  контрольні пакети акцій ВАТ «Київгаз» і ВАТ «АК «Київводоканал» (61% і 67% відповідно), а також 12,73% акцій ВАТ «АЕК «Київенерго», що належали територіальній громаді. Вартість пакетів акцій було істотно занижено - більш ніж в 4 рази. Уже через рік 12,73% акцій «Київенерго» були незаконно передані на користь інших приватних структур, а зараз перебувають у власності ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО».
Події Орли пішли війною на австралійські дрони Клинохвості  орли постійно нападають на безпілотники в Австралії, завдаючи операторам збитків у десятки тисяч доларів. Про це пише The Wall Street Journal. Атаки орлів реєструються також на інших континентах, проте в Австралії атаки стали справжнім лихом для галузі. За інформацією експертів, у 20% всіх польотів клинохвості орли нападають на дрони. Оператор може спробувати обігнати птицю або піти від неї маневрами, але далеко не завжди ці спроби завершуються вдало, оскільки орли найчастіше полюють сімейними парами. Клинохвостий орел - найбільший хижий птах Австралії вагою до 4-4,5 кілограма, розмах крил - близько 2,5 метра. Цей вид відрізняється агресивністю і територіальністю, захищаючи свої володіння, птахи не бояться нападати навіть на дельтапланеристів. Проблема більш актуальна, оскільки вся Австралія перетворилася на один з найжвавіших ринків безпілотників у світі.
Суспільство Україна приваблює іноземців пластичними операціями і реабілітацією Іноземці їдуть в Україну за пластичними операціями і реабілітацією. Про це на прес-конференції заявила MD, MBA, президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська, передає кореспондент АСН. «Традиційно близько 120 тис. пацієнтів з України виїжджає щорічно за кордон для лікування онкологічних, гематологічних захворювань, для пересадки кісткового мозку тощо... При цьому 55 тис. іноземних громадян у 2016 році відвідали Україну з метою лікування. Переважно в Україну приїжджають для отримання офтальмологічних послуг, проходження реабілітації, стоматології, репродукції та пластичної медицини», - заявила вона. З її слів, здебільшого Україну з метою лікування відвідують громадяни Ізраїлю, Іспанії, Середньої Азії, Казахстану, Грузії. «Україна має всі можливості стати однією з країн - лідерів медичного туризму. Але на шляху цього є низка "стоп-факторів". Зокрема, однією з перешкод залишається візовий режим для іноземців, які хочуть приїхати в Україну на лікування. До нас часто звертаються пацієнти, які стикаються з проблемою отримання української візи. І особливо це стосується країн арабського світу, який дуже перспективний для України. Так, за нашою інформацією, найчастіше громадяни Пакистану, Ірану та ОАЕ стикаються з проблемами отримання віз», - підкреслила вона. На її думку, українська влада повинна забезпечити лібералізацію візового режиму для таких громадян, що дозволить Україні підвищити свій рейтинг серед країн медичного туризму.
Суспільство Кабмін РФ опублікував правила користування кадилом На сайті уряду Росії опублікували постанову про те, як правильно користуватися кадилом, щоб дотримуватися при цьому пожежної безпеки. Документ був узгоджений з міжрелігійного радою Росії, його підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. «Розпалені кадила під час проведення богослужіння можуть бути поставлені тільки на негорючу основу в спеціально відведеному місці з обробкою з негорючих матеріалів. Відстань від місця встановлення розпаленого кадила до предметів оздоблення приміщення та інтер'єру, одягу та інших предметів, виконаних з горючих матеріалів, має бути не менше 0,5 метра», - відзначили в кабміні РФ. Крім того, у Медведєва додали, що запас горючих рідин у молитовній залі має бути в кількості, що не перевищує добову потребу. Також не допускається зберігання пального в приміщеннях. Виняток зроблено для рідин, призначених для проведення обрядів.
Суспільство Пересувна еколабораторія або новий спортмайданчик. Визначте, куди спрямувати громадські 100 мільйонів у Києві! 30 вересня в столиці стартувало голосування за проекти, які претендують на фінансування за рахунок громадського бюджету - 2018. Всього з 818 ініціатив киян було відібрано 564. Громадський бюджет - це можливість отримати фінансування своєї ідеї з міського бюджету. У цьому році на реалізацію таких ідей з місцевого бюджету виділено 100 млн грн. У минулому році сума була вдвічі менше. Більшість із запропонованих нинішнього року ініціатив, а це 30% від усіх проектів, стосуються освітньої сфери. «У нас цього року є проекти школи мікроелектроніки для дітей на базі лабораторій, хімічна лабораторія, лабораторія вивчення Data science. Спільне в цих проектів те, що університети не просять приміщень, не просять зарплат, вони просять техніку», - сказав член Громадської бюджетної комісії Геннадій Новіков. З його слів, саме столичні університети стали драйвером такої кількості освітніх проектів. Крім різних наукових ініціатив, є також багато проектів щодо ремонту тієї чи іншої київської школи або дитячого садка. Наступною темою, яка найбільше хвилює киян, став спорт. Ця сфера на другому місці за кількістю поданих проектів. Переважно вони стосуються обладнання у дворах спортивних майданчиків і комплексів. Особливу увагу також жителі столиці приділили екології. «У нас з'являться сенсори по всьому місту, які надаватимуть інформацію про стан екології в місті. Будуть пересувні лабораторії», - зазначив керівник Центру Розвитку інновацій НаУКМА, радник першого заступника голови КМДА, експерт РПР і Ради Європи Сергій Лобойко. Серед проектів також закупівля спеціального обладнання, яке дозволить рятувати життя новонародженим дітям, у яких при народженні були виявлені проблеми з серцем. Планується, що обладнання буде мобільним, і для киян буде пріоритетна черга. Крім цього, є проект із закупівлі обладнання для вентиляції легенів для лікарні Охматдит. Всього з 564 проектів переможе близько 100 - 50 малих, з бюджетом до 400 тис. грн і приблизно стільки ж великих, фінансування яких складає максимум 2 млн грн. На реалізацію перших передбачили 20 млн грн, на великі проекти - 80 млн грн. Щоб підтримати ту чи іншу ініціативу, кияни повинні проголосувати за неї на сайті gb.kyivcity.gov.ua. Голосувати за вподобані проекти можна до 30 жовтня. Для того щоб претендувати на виділення грошей, малий проект повинен набрати 400 голосів, великий - 1000. «Це той необхідний мінімум, який дає можливість брати участь у боротьбі з іншими. Варто відзначити, що боротьба серед великих проектів буде жорсткіша, оскільки їх більше - близько 350, а малих близько 200», - зазначив член Громадської бюджетної комісії Геннадій Новіков. Члени комісії констатують, що цього року проекти більш підготовлені, ніж минулого. У 2017 році в конкурсі перемогло 62 проекти. Однак зараз з них реалізовано лише 18. «Це абсолютно різні проекти, від ліфта в лікарні, до скелі, яку відкрили в КПІ для скелелазіння. Пройшли фестивалі. Але переважно це або якісь інфраструктурні проекти, або закупівля обладнання», - додав Новіков. Зокрема В ТОП-5 вже реалізованих проектів минулого року увійшли: скелодром у КПІ, який коштував 210 тис. грн; лекторії під відкритим небом у Голосіївському районі, коштував 183 тис. грн; заміна вікон у школі №285, вартістю майже 1 млн грн; відкритий спортивний майданчик і капітальний ремонт спортивного клубу на Виноградарі коштував столичному бюджету 995 тис. грн; капітальний ремонт спортивного комплексу "Лідер", який обійшовся в 1 млн грн. При цьому дві ініціативи, за які проголосували кияни, не будуть реалізовані цього року. Все через неякісно прописані проекти. «Найближчі місяць-два ми очікуємо, що дві третини проектів будуть завершені, оскільки вже закуплено все обладнання, ухвалені необхідні рішення і тривають вже фінальні роботи. Є проекти, в яких від початку була закладена юридична колізія. Таких два. Всі інші, якщо постаратися, можна до кінця року реалізувати», - сподівається Сергій Лобойко. Заявки на участь у громадському бюджеті Києва на 2019 рік розпочнуть приймати вже на початку нового року. Подати проект, пов'язаний з поліпшенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як проект реалізують, може будь-яка людина. Це не обов'язково має бути киянин, мешканець міста. Подати заявку можна on-line на тому ж сайті, де йде голосування, і відслідковувати долю свого проекту просто на сайті. Спеціально створена комісія перевіряє всі проекти на предмет того, наскільки реальними в реалізації вони є. Важливо відзначити, що автор ідеї не отримує гроші - проект реалізується підрядниками за підсумками тендера.
Події оформление ленты  У Бельгії українців, які прилетіли на вік-енд, відправили до в'язниці У Бельгії затримали громадян України, які прилетіли на кілька днів, скориставшись безвізовим режимом. Про це пише один із затриманих Сергій Арутюнян у себе в Facebook. «Ура! Ми в Бельгії, в Брюсселі, ... у в'язниці... Я сподіваюся, що завтра депортують назад до Києва. Українське посольство і консульство абсолютно безсилі, не в змозі захистити своїх громадян! Навіщо нам був потрібен цей безвізовий режим?» - пише чоловік. За його інформацією, у туристів були оплачені квитки в обидва боки, а також готель. Затримали мандрівників тому, що ті не змогли відповісти на запитання про мету свого візиту. Чоловіки пояснювали, що квитки на літак, квитки на концерт Леді Гаги і готель вони оплатили кілька місяців тому і кошти за них не повертаються, а концерт скасували. Тому українці вирішили, щоб не втрачати вартість квитків, злітати на прогулянку в Брюссель на два дні. Наступного дня, 1 жовтня, їх посадили на літак назад до Києва, проте паспорти віддали пілотам, які їх повернули після повернення.
Закон і Право Як Кабмін позбавив атовців права на земельні ділянки і чому в Геокадастрі не працює телефон Вже кілька місяців всі геокадастри України буквально лихоманить від натиску обурених громадян, серед яких і атовці, які подали заявки на отримання земельних ділянок. Люди, які навіть вже отримали на руки дозволи на виготовлення технічної документації, не можуть отримати землю. Вся справа в Постанові Кабінету міністрів від 07.06.2017 № 413 - "Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними". Написана з благими намірами вона містить так багато недоробок, що фактично заблокувала отримання земельних ділянок простими громадянами. Однією з найбільш вразливих категорій населення, якої теж стосується ця постанова, є атовці. У 2015 році Верховна Рада України, віддаючи належне воїнам АТО, підтримала ініціативу Президента України й ухвалила зміни до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту". У ньому Рада передбачила суттєве розширення соціальних прав військових, зокрема надання кожному з них земельних ділянок. Тобто держава зобов'язалася в першочерговому порядку забезпечувати ці права своїх захисників. Перш за все виконання цієї норми сприяло б воїнам, які повертаються з фронту, соціально адаптуватися, почати життя заново. Втім, бюрократичній машині все одно, чи добре адаптуються учасники АТО, повернувшись додому, чи створюють воїни, які залишилися у стані сильного стресу, небезпеку для себе і суспільства. Бюрократи завжди працюють лише в одному напрямі - економії коштів за всяку ціну, навіть шляхом відвертого й цинічного саботажу. Фактично вищезгаданою постановою Кабмін створив непомітну, але нездоланну перешкоду простому атовцю реалізувати своє законне право на отримання землі. Сприйнявши сигнал так, як було задумано, керівники геокадастрів на місцях відразу взяли цю постанову на озброєння. Тепер у них є цілком законна підстава відтягувати розв'язання питання з виділенням землі військовим на невизначений термін. Тому  останнім часом і без того не надто активний процес виділення земельних ділянок взагалі загальмувався. Відомо, що атовці не належать до категорії тих громадян, які мовчки терпітимуть утиски. Перші хвилювання навколо геокадастрів і виділення ділянок землі почалися в Запорізькій області, потім - у Київській тощо. Сумно, але в профільному відомстві проблеми не помічають. Проблема і є, і її немає - Держслужба у справах ветеранів АТО У Держслужбі у справах ветеранів війни та учасників АТО заперечують саботаж і зволікання з виділенням землі. Як пояснив АСН перший заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Ігор Мальцев, у міністерстві з цим жодних проблем не бачать.  "По-перше, виходячи з тих цифр, які я озвучив, я не бачу загального саботажу по країні з виділенням землі для учасників АТО. Але, природно, проблема з виділенням земельних ділянок є. Вона існує", - заявив він. Також, з його слів, є проблема на законодавчому рівні і необхідність ухвалення цілісного закону замість чинної постанови Кабміну. "На сьогодні є проект закону 6605, який передбачає компенсацію за земельні ділянки. Але ви ж розумієте, що тоді потрібно вносити зміни в закон про статус ветеранів. І питання створення єдиного реєстру земельних ділянок, які повинні виділятися тільки учасникам АТО. На законодавчому рівні ця проблема існує, зокрема на рівні місцевих органів самоврядування. Це проблема і служби, і місцевої влади", - додав він. Коментуючи безстрокову акцію протесту ветеранів АТО з блокування Держгеокадастру в Запоріжжі, він зазначив: "Що стосується Запоріжжя, то будемо зараз розбиратися. Поки що я не можу відповісти конкретно, що там відбувається", - сказав він. Мальцев уточнив - сьогодні подано вже 266 858 заяв для отримання земельних ділянок. Із них отримали ділянки менше половини воїнів.  "І отримано вже 82 986 земельних ділянок. Загальна площа таких земельних ділянок - 87 471 тис. га. Здається, що заяв багато, а виділено земельних ділянок - мало. Але це не так. Є інша цифра, пов'язана з дозволом на виділення таких земельних ділянок . Так ось. Скажу, що 174 503 заяви відпрацьовані і дані дозволи на проекти землеустрою. Питання забезпечення землею учасників АТО, на мою думку, в нас у країні дуже успішно розв'язується", - вважає він. Однак нам доведеться розчарувати наївного чиновника і нагадати, що проблеми з затримкою виділення землі виникають, зокрема, й у тих, хто має на руках техдокументацію. Вся справа в тому, що від початку неправильно і без належного контролю запущений механізм дає збої все частіше. Уже зараз атовцям не вистачає ділянок. А далі кількість обділених буде тільки рости. І, можливо, пояснення про те, що землі не вистачає, було б цілком логічним, якби вона не продовжувала розкрадатися і виділятися за сірими схемами "своїм" людям. Ділянки є, просто віддавати їх даром, просто так і назавжди місцева влада не хоче. Кабміну доведеться в терміновому порядку розв'язати питання з бюрократичною колізією або далі ховати голову в пісок, сподіваючись, що все якось розсмокчеться. Наприклад, як зробили в геокадастрв Київської області. Там просто вимкнули до грудня телефон, заявивши, що проводять ремонт на лінії.
Політика Поки угоди з "Нафтогазом" не підпишуть, опалювальний сезон не почнеться Жодне підприємство не має права почати опалювальний сезон через відсутність договорів з «Нафтогазом». Про це на прес-конференції заявив президент Асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсен Блащук, передає кореспондент АСН. «Я впевнений, що всі котельні та міста будуть у нас теплом. Адже за всі роки опалювальний сезон жодного разу не був зірваний. За будь-яких умов», - заявив він. Але є і друга складова підготовки до опалювального сезону - економічна. «Треба пам'ятати, що на сьогодні з НАК «Нафтогаз» не укладені договори. Немає виділених номінацій на газ. Жодне підприємство не має права включитися в роботу і почати опалювальний сезон. І ми не знаємо, що буде, яким чином підприємства увімкнуть тепло, коли температура впаде за три дні менше, ніж +8 градусів», - підкреслив він.За його словами, НАК «Нафтогаз» протягом всього літа не забезпечила підписання договорів на виділення газу. «Потрібно також пам'ятати, що на 1 вересня уряд не виплатив підприємствам за субсидіями 6 млрд грн. Тому це створює серйозні проблеми і загрози зростання заборгованості вже в новому опалювальному сезоні. А без виділеного газу опалювальний сезон не настане», - прогнозує він.
Політика оформление ленты  Російські опозиціонери закликали інтелігенцію країни припинити співпрацю з режимом Путіна Путіна назвали військовим злочинцем і закликали російську інтелігенцію припинити співпрацю з його режимом. Своє звернення представили сьогодні журналістам у Києві російський опозиційний журналіст Валерій Отставних і директор міжнародного Фонду ефективної демократії Юрій Шуліпа. Під зверненням підписалися також лідер партії «Західний вибір» Костянтин Боровий і координатор Міжнародної антипутінської коаліції «Стоп фашизм у Росії!» Герман Обухов. У ньому - кілька пропозицій російській інтелігенції, представникам науки, освіти і культури, а також усім небайдужим громадянам Росії щодо міжнародної сваволі, що здійснюється Володимиром Путіним і членами його команди. Перше - визнати путінський режим «режимом внутрішньої окупації Російської Федерації». Друге - припинити фальсифікацію доктрин міжнародного права, історії, економіки та інших наук, перестати використовувати науку як знаряддя пропаганди на догоду путінському режиму. Третє - повністю відмовитися від співпраці зі злочинним путінським режимом за винятком вимушеної взаємодії, наприклад, надання юридичної допомоги громадянам або членства у громадських спостережних комісіях, які контролюють дотримання прав осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі, коли від подібної взаємодії залежать життя, здоров'я і долі людей . Четверте - в іншому керуватися при взаємодії з представниками путінського «режиму внутрішньої окупації» за змістом принципів норм Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року про захист цивільного населення під час війни. «Пам'ятайте, що за внутрішньодержавні та міжнародні злочини Володимира Путіна і його оточення ви несете солідарну громадянську і політичну відповідальність», - йдеться у зверненні. Так активісти пропонують діяти до набрання чинності обвинувальним вироком суду щодо Володимира Путіна і членів його оточення. «Ми приїхали до Києва і звідси звертаємося за допомогою цих камер до російської інтелігенції, бо журналістики в Росії немає, вона просто закатана під асфальт, - каже Валерій Отставних. - Практично звернутися широко і публічно ось із такою заявою в Росії в Москві до російської інтелігенції стало неможливо. Якщо вам хтось говорить, що він російський журналіст, не вірте. Це або пропагандист, або контрпропагандист». «Російська пропаганда - це дуже страшна зброя. Це первинна зброя, яке розпалює війну. Війна починається не тоді, коли стріляють на полі бою, а коли починає розпалюватися ворожнеча і ненависть щодо якихось народів, урядів», - стверджує Шуліпа. «Журналісти не завжди називають речі своїми іменами, про те, що Путін, за сукупністю злочинів, є тяжким міжнародним державним військовим особливо небезпечним злочинцем. На жаль, мало таких фраз доноситься до людей», - каже Юрій.
Події оформление ленты  Росія «передумала»: кавказці, які застрелили прикордонника, проривалися в Україну (18+) РФ підтвердила, що курський прикордонник загинув у результаті перестрілки з невідомими, що спробували прорватися на територію України. Про це в понеділок, 2 жовтня, пише видання «РИА Новости», посилаючись на ФСБ. «Інцидент стався 30 вересня в сел. Тьоткіне в Курській області. Двоє невідомих намагалися пробратися в Україну поза пунктом пропуску. Під час перевірки документів вони чинили збройний опір курським прикордонникам», - сказано в повідомленні. В ході перестрілки один з чоловіків підірвав себе, другий був затриманий. Один з прикордонників загинув через поранення, несумісні з життям. Раніше держагентство ТАСС повідомило, що в районі сел. Тьоткіне група прикордонників проводила операцію «Нелегал», під час якої перевіряла сарай. Всередині були озброєні люди, які застрелили прикордонника-кінолога, після чого зав'язалася бійка. Фото бойовика публікує сепаратистське видання Рен-ТВ.
Політика Аваков тиснув на суд у справах посадових осіб МВС - Горбатюк Начальник Головного слідчого управління — начальник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк на брифінгу звинуватив Авакова в тиску на суд у справах посадовців МВС у справах Майдану. Про це передає кореспондент АСН.  "В п'ятницю ми вручили підозри трьом посадовцям МВС у справах Майдану... Але відразу з вуст деяких високопосадовців прозвучали заяви с метою дискредитації нашого розслідування. Ми зібралися, щоб пояснити наше розслідування та висування підозри посадовцям МВС у справах Майдану... Зокрема, сьогодні голова МВС заявив про відсутність доказів нашого слідства та висування підозр... Ми це розцінюємо як тиск на суд, враховуючи, що зараз якраз відбуваються судові засідання", - заявив він.  Горбатюк назвав заяви Авакова такими, що носять "особистий характер", та неприпустими, оскільки заважають розгляду справ.   Він нагадав, що ще в п’ятницю, 29 вересня, слідчі Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури вручили підозри, де двоє з підозрюваних досі займають керівні посади у Національній поліції. Третій - колишній міліцейський високопосадовець, зараз - керівник групи з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України". Він підтвердив прізвища посадовців МВС, яким вручені підозри. Горбатюк підкреслив, що фактично двоє з трьох, хто готував штурм Майдану, й досі працюють в лавах правоохоронних органів.  • Ігор Бабич, голова Департаменту превентивної діяльності Нацполіції; під час Майдану - головний інспектор відділу організації служби управління організації служби роботи конвойних підрозділів спеціальних установ і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС. • Анатолій Серединський, заступник голови Департаменту превентивної діяльності Нацполіції; під час Майдану - начальник відділу організації служби управління організації служби роботи конвойних підрозділів спеціальних установ і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС;  • Сергій Поготов, керівник групи з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України"; під час Майдану - перший заступник керівника Департамента Громадської безпеки МВС. За даними ЗМІ, у 2015 році керував службою безпеки "Київпарктранссервіс" у Кличка. За словами Горбатюка, саме ці особи керували підготовкою розгону мирної ходи 18 лютого, а також застосуванням гранат, від яких постраждали 200 осіб.  "Ми інкримінуємо спільну діяльність цим особам у координації дій. Підготовку нормативних актів, постанов Кабміну щодо застосування гранат посиленої дії, які були ввезені як гуманітарна допомога з Російської Федерації", - додав він. 
Політика Заступник голови Нацполіції Фацевич готовий взяти на поруки двох підозрюваних у розгоні Майдану Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич хоче взяти на поруки працівників поліції Ігоря Бабича і Анатолія Серединського, які підозрюються у злочинах проти Євромайдану, повідомляє Громадське. Під час засідання Печерського суду у їхній справі сьогодні Фацевич заявив, що його підопічні три роки бездоганно виконують свою роботу, а отже - вони законослухняні і будуть ходити на засідання суду й надалі. «Хто на їхнє місце прийде? Суть у тому, що якщо офіцер протягом трьох років приблизно виконував свої обов'язки, то навіщо його усувати? Нехай далі тривають слідчі дії. Вони будуть приходити в суд, я готовий це гарантувати», - сказав він. Нагадаємо, сьогодні в ГПУ заявили на тиск з боку МВС в питанні розслідування злочинів проти Майдану.
Закон і Право Українці тепер можуть оскаржувати в суді терміни оформлення спадщини 6-місячний термін на отримання спадщини тепер не є остаточним. Спадкоємець може звернеться в суд і, довівши, що він з поважних причин пропустив строк прийняття спадщини, претендувати на заповідане ему майно.Відповідне роз'яснення надав Верховний суд за однією з розглянутих справ. Зокрема зазначається, що розв'язати це питання в суді можна в тому випадку, якщо нотаріус не сповістив вам відповідним чином про відкриття справи успадкування за заявою інших претендентів. Згідно з Цивільним кодексом України, право на спадок настає у день відкриття спадщини після смерті особи або оголошення її померлою. Закон зобов'язує спадкоємця, який постійно не проживав зі спадкодавцем, у шестимісячний термін подати нотаріусу заяву про прийняття спадщини. Всі, хто не вкладався у цей термін, до недавнього часу залишалися без заповіданого їм майна. Однак судді Верховного суду нагадали, що в тому ж Цивільному кодексі прописана можливість спадкоємця, який пропустив прописані терміни з поважних причин, подати позов до суду про надання йому додаткового часу для подачі заяви про прийняття спадщини. Зокрема поважною причиною може бути неповідомлення нотаріусом всім спадкоємцям, зазначеним у заповіті. Уточнюється, що нотаріус, який одержав від спадкоємців повідомлення про відкриття спадщини, зобов'язаний повідомити про це всім спадкоємцям, місце проживання або роботи яких йому відомо. Державний нотаріус може також зробити виклик спадкоємців шляхом публічного оголошення або повідомлення про це в пресі. Якщо цього не було зроблено, суд може призначити додатковий термін для позивача у справі спадщини. Довести, що нотаріус не проінформував вас про спадщину, буде не так і складно. Спадкоємцю достатньо підтвердження з поштового відділення про те, що за конкретною адресою замовних або рекомендованих листів під розпис не надходило. Водночас варто пам'ятати, що постанова Верховного суду є не вердиктом щодо узагальнення судової практики, а лише рішенням в окремо взятый справі. І воно може бути використано в іншому судовому процесі, тільки як один з аргументів, а не безперечний доказ.
Події оформление ленты  На Донбасі помітили бойовика в українській військовій формі У зоні проведення бойових дій українська розвідка виявила одного з терористів у формі ЗСУ. Про це пише в Facebook  журналіст Андрій Цаплієнко, опублікувавши відповідний знімок. Він вважає за можливе, що бойовик міг купити «піксельку» на території України, або вона контрабандою могла потрапити на окуповану територію Донбасу. «Тривожний дзвінок. Українська форма на терористах. Найманець РФ в українському «пікселі» облаштовує бліндаж і не знає, що він під прицілом нашого розвідника. Добре, що українець натиснув не на на гачок, а на кнопку «REC». Ми маємо це фото. Звичайно, хтось скаже, що терорист пішов у «військторг» і купив форму. Чому б і ні? Тільки «військторг» - на нашому боці. Новий «піксель» з'явився у військах тільки після початку війни, в 2014 році, і на той бік він міг потрапити тільки контрабандою», - пише Цаплієнко. Він розповів, що думає сам розвідник, який засік бойовика у нашій формі. «Можливо, найманці планують провокації проти ОБСЄ, а можливо, будуть застосовувати терор до місцевого населення, щоб звинуватити у ньому солдатів ЗСУ. Тактика, яку застосовували спецзагони НКВС для дискредитації УПА», - вважає військовий.
Політика Чиновники Нацполіціі були на зв'язку з Беркутом під час злочинів на Майдані Посадовці Нацполіції контактували з Беркутом щодо злочинів проти Майдану. Про це на брифінгу заявив начальник з управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає кореспондент АСН.  Зокрема, він навів докази телефонних з'єднань екс-посадовців МВС та чинних посадовців Нацполіції, підозрюваних у справі Майдану. "Серединський, Бабич та Поготов мали телефонні контакти з Беркутом під час подій на Майдані", - заявив він.  Він підкреслив, що двоє з них й досі працюють в правоохоронних органах, хоча приймали активну участь к підготовці розгону Майдану. Так, до відома громадськості доводяться слайди телефонних з’єднань Серединського.  "Йому інкримінується координація семи підрозділів Беркуту, він сприяв тому, що Беркут виконував накази, які призвели до побиття протестувальників, що спричинило тяжкі травми та вбивства. У ніч штурму Майдану Серединський зідзвонювався з шести підрозділами Беркуту, які здійснювали штурм Майдану", - сказав він.  Ще один правоохоронець - Бабич - підозрюється у координації з трьома підрозділами Беркуту.  "Ці контакти були визначені під час активних подій на Майдані, під час застосування Беркутом сили проти протестувальників. Бабич активно контактував із 9 командирами регіональних підрозділів Беркуту, які були нам місці подій.  Також Горбатюк прокоментував слайд телефонного з'єднання Поготова, який "був у контакті і з ДАІ, і з керівництвом МВС у Києві і з представниками управління громадської безпеки у Києві", - сказав Горбатюк. Всі контакти здійснювались для досягнення незаконних завдань, які керівництво ставило перед правоохоронними органами та призвели до трагічних подій.  За словами Горбатюка, наведені докази та телефонні розмови "далеко не останні". Він також продемонстрував запис розмови, де Гриняк та Ігор Бабич, голова Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, вже після подій на Майдані веде телефонні розмови щодо незаконної видачі дозволів на зброю.  "Є ознаки підробки документів. Закриваються очі на дозволи. А сама зброя оформлюється без самих осіб", - підкреслив він.
Кримінал оформление ленты  Наркоман-недомірок поглумився і вбив підлітка на Одещині В Одеській області в Татарбунарський відділ поліції звернулася жінка, яка повідомила, що її 16-річна дочка напередодні ввечері поїхала в сусіднє село на концерт і не повернулася навіть наступного дня. На пошуки дитини було кинуто увесь особовий склад поліції району, повідомляє прес-служба поліції. Було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 - навмисне вбивство Кримінального кодексу України. Через кілька годин поліцейські знайшли тіло зниклої дівчинки. Її вбили в лісосмузі біля одного з сіл. На напівроздягненому тілі дитини помітні сліди насильницької смерті. За гарячими слідами поліція затримала раніше судимого за скоєння наркозлочинів 37-річного чоловіка, у якого знайшли мобільний телефон дитини. Вбивця зізнався, що спочатку хотів просто відібрати телефон у дівчинки, вдарив її ззаду по шиї. Потім вирішив поглумитися над дитиною. Перед цим він бив жертву по обличчю.
Економіка Як довго і на скільки ще дорожчатимуть бензин і дизпальне На 30-40% заправок вартість пального може подорожчати найближчим часом на 1 грн за літр. Про це в коментарі АСН заявив експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич. «Низка мереж, що продають пальне за вищими цінами, вже збільшили цінники на АЗС на 1,5 грн за літр за останній місяць. Але потенціал зростання цін не повністю вичерпаний у менших мережах, і саме на цих АЗС можливо ще підняття цін у межах 1 грн за літр найближчим часом», - сказав він. Експерт додав, що основні фактори, які впливають на зростання цін на пальне, - це девальвація національної валюти і зростання цін на нафту. І якщо останні, за прогнозами Марунича, найближчим часом можуть вирости незначно, то яким буде курс гривні, сказати складно. «З кожною девальвацією національної валюти на 1 грн є всі передумови, щоб пальне додало в ціні на 65 коп. Вартість сировини в ціні пального - це близько половини вартості бензину», - пояснив експерт. Самі ж заправники прогнозують, що через падіння гривні і зростання котирувань щодо імпортного пального найближчим часом вартість бензину і дизеля зросте в ціні ще на 50 коп. Ажіотажу на паливному ринку додасть і призупинений на ремонт найбільший білоруський постачальник пального в Україну - Мозирський НПЗ. А це може призвести до того, що кількість ресурсу на оптовому ринку і запаси у трейдерів зменшаться. Попри всі зазначені причини Антимонопольний комітет підозрює великих гравців ринку в змові. Представників АМКУ насторожило те, як синхронно на деяких АЗС більше ніж на 5% зросли ціни на бензин і дизпальне протягом вересня. Так А-95 в WOG, ОККО, SOCAR за останні два тижні подорожчав на 1,5 грн і вже складає майже 28 гривень. Така ж ситуація і з дизелем. Щодо цього в Антимонопольному комітеті почали розслідування.
Суспільство Українська влада дозволила полювання на лосів Влада України пішла мисливцям назустріч і дозволила полювати на лосів. У цьому сезоні вони дали дозвіл на вбивство 160 тварин. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Варто відзначити, що на початку року міністр ініціював введення 25-річного мораторію на полювання на цих тварин через їхню малу кількість в Україні. "Ліміти не затверджувались нами протягом кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні. Узгоджені ліміти на відстріл 160 особин лося. Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці", - повідомив Семерак. За його словами, він розуміє емоції захисників тварин, але не зміг ігнорувати представників мисливської галузі. Як відомо, за останні роки популяція лося в Україні скоротилася з 14 до 4,5 тис. 3 лютого 2017 року Міністерство екології та природних ресурсів України офіційно заборонило полювання на лосів на всій території країни. Наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві в околицях Московського моста гуляв великий лось.

Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів




/-1,9788711071014-/ /-pc-/
Top