counter
Архів Повернутись назад 02 Серпня 2016
2 Серпня
Події оформление ленты  У Києві п'яний водій збив двох патрульних поліцейських В ніч з 1 на 2 серпня в Києві п'яний водій збив двох працівників патрульної поліції. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов. За його словами, правоохоронці оформляли ДТП на Окружній, місце було обнесено конусами і добре проглядалося зі значної дистанції. «Хлопцеві-патрульному «пощастило» - перелом руки, інші травми. А стан дівчини-поліцейської дуже важкий. Відкритий перелом стегна і гомілки однієї ноги, відкритий перелом стегна іншої ноги. Вона притомна, дихає через трубку, знеболена», - написав Бутусов. Він також зазначив, що наїзд скоїв Маринін Ілля Володимирович, народився 7 листопада 1982 року, місто Хабаровськ. «Водійського посвідчення у нього немає, бо його позбавляли раніше прав через водіння авто в алкогольному сп'янінні, це вже не перше його порушення. Їздить за тимчасовим талоном. І знову п'яний. Тестер показує високу ступінь сп'яніння - 2,41 проміле. При допустимій нормі 0,2. Упевнений, що все зійде з рук. На місце ДТП прибули його родичі, намагаються виправдати, не хотіли везти на огляд», - підкреслив Бутусов.
Суспільство У Росії на Ямалі госпіталізовано 90 осіб із діагнозом «сибірська виразка» Кількість госпіталізованих із осередку сибірської виразки в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Російської Федерації зросла до 90 осіб. Про це ТАСС у вівторок повідомила прес-секретар губернатора Наталя Хлопунова. «Зараз у лікарні Салехарда перебуває 90 людей, вивезених з осередку сибірської виразки. У всіх динаміка хороша. Лікарі цілодобово спостерігають за їхнім станом. Серед госпіталізованих близько 50 дітей», - сказала Хлопунова. Напередодні стало відомо, що у восьми оленярів Ямалу підтвердився діагноз «сибірська виразка». Від небезпечної інфекції померла 12-річна дитина. «Кожна людина з найменшими відхиленнями у стані здоров'я - подряпини, фурункули, начісування, нежить - направляється на додаткове обстеження в окружну лікарню. Було прийнято рішення перевірити всіх дітей оленярів, навіть за відсутності ознак нездужання», - додала прес-секретар губернатора.
Політика Савченко запропонувала «план перезавантаження» України Народний депутат Надія Савченко запропонувала «план перезавантаження» України шляхом обрання 100 депутатів і переписування Конституції. Про це Савченко заявила під час прес-конференції. За її словами, потрібно провести вибори 100 народних депутатів, які мають змінити Конституцію України. «Вони також виписують блокові закони до всіх систем життєдіяльності країни: виборчої, судової, пенітеціарної, фіскальної, наукової тощо. І блокові закони ляжуть в основу подальшої законотворчості країни і не мають права бути змінені. Вони виносяться на затвердження на народному референдумі», - заявила Савченко. Як пише 112, в Конституції, на думку Савченко, крім інших важливих пунктів, має бути прописано: 1. Створення самоврядування адміністративних одиниць України за економічними принципами виживання і розвитку інфраструктури, але не принципами історичних, культурних, релігійних уподобань. 2. Муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони з правом вільного носіння зброї для всіх громадян на місцях. 3. Суди і прокуратура - місцеві з затвердженням громадою на народних слуханнях кандидатур суддів і прокурорів. Народний контроль із судом присяжних. Один всеукраїнський суд у справах апеляції в адміністративних і кримінальних справах. 4. Армія: зовнішня, внутрішня розвідка і прикордонники в армії - державні. 5. Законотворчий орган - народна влада, куди делегуються обрані представники від місцевих виборів кожної адміністративної одиниці України за виборчим законом, прописаним у Конституції і з правом громадян міняти представника в народні ради. 6. Уряд України - найняті народом в представництві народної ради фахівці, вчені відповідних галузей для виконання економічно розрахункових робіт із розвитку галузі без будь-яких підпорядкованих їм міністерств. 7. Президент України - символічна виборча посада зі спрямуванням на зовнішні відносини, як візитна картка України, лідер нації з повноваженнями головнокомандувача в разі війни.
Політика оформление ленты  Савченко обрушилась на владу з різкою критикою: «Ви не вічні» (відео) Народний депутат Надія Савченко заявила, що український народ не пробачить владі її діяльності в умовах військових дій на сході країни. Про це вона заявила під час прес-конференції. «Що робити солдатам зараз, коли немає одягу, який не мучить тіло. Я особисто тестувала камуфляж і берці, які видають бійцям. В такому одязі добу витримати важко. Ні техніки, яка була б у справному стані, ні зброї, необхідної в достатній кількості, яка сама своїх не вбивала б, як міномет українського виробництва, який нещодавно розірвався під час стрільби. Я їжджу військовими частинами і бачу, яким непотребом вони завалені. Як член комітету, я знаю, які шалені гроші виділяються на цей непотріб», - сказала Савченко під час брифінгу. Крім того, Савченко заявила про процвітання корупції в армії. Як приклад вона привела розкрадання грошей на проект «Стіна». При цьому вона зазначила, що її звернення не хочуть чути ні міністр оборони, ні Президент України. «За військові злочини, за розвал армії повинні відповідати генерали, а не лише солдати, якими забиті СІЗО. Не хочуть мене чути тому, що стверджували і довели: ніяких котлів не було. Так знайте, ****, народ вам цього не подарує. Я бачила матеріали секретних розслідувань і говорила з хлопцями, яким не треба доводити, бо вони там були і знають, що котли були, і хто в цьому винен. І ви, уб***, не вічні», - сказала Савченко.  
Політика оформление ленты  У Росії впевнені, що Бабич скоро приступить до виконання обов'язків посла РФ в Україні Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький упевнений, що Михайло Бабич незабаром розпочне виконання обов'язків посла Росії в Україні. Про це пише ТАСС. Парламентарій зазначив, що всі необхідні процедури для його призначення вже проведені. «Найближчим часом, упевнений, все це завершиться, і Михайло Вікторович (Бабич) приступить до виконання своїх обов'язків», - сказав він. Слуцький вважає, що основним завданням будь-якого посла Росії в Україні є «відновлення міждержавних відносин». Читайте також: Москва запросила в України згоду на призначення Михайла Бабича новим послом «Наші країни географічно, історично, культурно приречені бути сусідами і найближчими партнерами. І як би ті чи інші режими або «еліти» не прагнули до протилежного, народи все одно будуть разом», - підкреслив він. 28 липня профільний комітет Держдуми схвалив кандидатуру Михайла Бабича на пост посла РФ в Україні. Президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Зурабова від виконання обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні.
Суспільство оформление ленты  Прикордонники затримали росіянина і молдаванку, яких розшукував Інтерпол У Харківській і Чернігівській областях працівники Держприкордонслужби затримали громадян Росії і Молдови, яких розшукував Інтерпол. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Так, під час проведення паспортного контролю в пункті пропуску «Гоптівка» було затримано 34-річного росіянина, який прямував в РФ на автомобілі Volkswagen. «За попередніми даними, затриманий розшукувався поліцією Бельгії за викрадення, позбавлення волі і хуліганство. Про це затримання прикордонники поінформували чергового Укрбюро Інтерполу. Громадянина Росії передали працівникам Національної поліції», - йдеться в повідомленні. Крім того, прикордонники Чернігівського загону в пункті пропуску «Нові Яриловичі» затримали громадянку Молдови. Її розшукували молдавські правоохоронці за шахрайство.
Суспільство Київ припинив приймати сміття зі Львова З 1 серпня через те, що на сміттєспалювальному заводі «Енергія» розпочато планові ремонтні роботи, Київ припинив приймати сміття зі Львова. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. «Першого числа завод став на плановий ремонт, і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше надходили з Києва на завод «Енергія», тепер будуть спрямовуватися на полігон №5. Зазвичай ремонтні роботи проходять упродовж серпня. Цього року заплановано ремонт бункера ТПВ, де передбачаеться замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів», - заявив директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русін. За його словами, за час дії домовленості було завезено трохи більше 6500 тонн сміття. Якщо брати ваговий баланс, за червень-липень заводом було спалено не більше 42 тис. тонн. Столиця упродовж шести тижнів допомагала у вирішенні проблеми утилізації сміття зі Львова. Щодня в Київ завозили до 200 тонн відходів, які сортувалися і надалі спалювалися на заводі «Енергія» ЗАТ «Київенерго». Така допомога була тимчасовою і можливою лише в зв'язку з відпускною кампанією і сезонною зміною в морфології сміття.
Суспільство оформление ленты  Порошенко вручив десантникам ключі від квартир Під час поїздки до Навчального центру високомобільних десантних військ Збройних Сил України в Житомирській області Президент Петро Порошенко вручив ключі від квартир військовим-десантникам. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Читайте також: Порошенко: Наші десантники не в фонтанах купаються, а Батьківщину захищають Як повідомляється, власниками житла стали командир 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ майор Ігор Герасименко, заступник командира бригади - начальник повітряної служби 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ підполковник Володимир Лагута, начальник кабінету групи (підготовки з виживання) відділення підготовки фахівців високомобільних десантних військ, військової розвідки і спеціального призначення 199-го навчального центру ВДВ ЗСУ сержант Дмитро Павлюк і командир 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ майор Олександр Порхун.
Політика оформление ленты  Порошенко: Місцеві бюджети перевиконано на 43% В Україні місцеві бюджети 2016 року були перевиконані на 43%. Про це під час робочої поїздки до Житомира сказав Президент України Петро Порошенко, передає «112 Україна». «Не можу погодитися з тим, що місцеві бюджети не впораються з тими проблемами, які є. Навпаки, хочу підкреслити, я вчора спілкувався з представниками Мінфіну, у нас на 43% цього року перевиконані місцеві бюджети, саме за рахунок того ресурсу, який ми в програмі децентралізації, зокрема і бюджетної децентралізації, віддали на місця», - сказав Порошенко. Також він зазначив, що в порівнянні з 2014 роком місцеві бюджети зросли вдвічі. «Я б дуже хотів, щоб усі жителі відчули, що у місцевої влади тепер удвічі більше грошей. Щоб вони не тримали їх на рахунках, на депозитах, а щоб будували дороги, робили освітлення, щоб кожен житель відчув удвічі більше можливостей місцевої влади робити їхнє життя кращим», - сказав Порошенко.
Суспільство оформление ленты  За фактом ДТП із постраждалими поліцейськими порушено провадження Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП у Києві на Столичному шосе, в результаті якого постраждали двоє поліцейських. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. «1 серпня на Столичному шосе сталася аварія. На місце події для оформлення ДТП виїхали поліцейські. Під час складання процесуальних документів 33-річний водій «Опеля Зафіра» в'їхав в автомобіль «Фіат Скудо» і поліцейський автомобіль «Хюндай Соната». В результаті ДТП двоє поліцейських отримали тілесні пошкодження. Постраждалі правоохоронці з ушкодженнями різного ступенями тяжкості були госпіталізовані», - сказано в повідомленні. Як повідомляється попередньо, водій «Опеля» був у стані алкогольного сп'яніння. Він затриманий, з ним проводяться першочергові слідчі дії.
Суспільство оформление ленты  Західну частину США охопили пожежі (відео) У семи американських штатах на заході США продовжують боротися з численними лісовими пожежами. Вогнем охоплені Монтана, Невада, Орегон, Вайомінг. У них почали евакуювати жителів. Тільки в штаті Монтана було евакуйовано жителів 500 будинків. У штаті Вашингтон пожежею охоплено близько 180 квадратних кілометрів лісів, що оточують виведений з експлуатації Хенфордський комплекс з виробництва радіоактивних матеріалів (там міститься перший у світі реактор, призначений для промислового виробництва плутонію). Читайте також: Вогняний смерч у Білорусі (відео) У центральній Каліфорнії вогнем випалено близько 100 квадратних кілометрів узбережжя Біг-Сур. В результаті пожеж з 22 липня в штаті вогнем було знищено 57 будинків і 11 господарських будівель. Не обійшлося без жертв - в результаті нещасного випадку загинув машиніст бульдозера, який працює на гасінні. Локалізувати пожежу в Каліфорнії допомогло зниження температури і підвищена вологість. Читайте також: З'явилося відео пожежі на полігоні в Росії Не так пощастило Айдахо. На південному заході штату стоїть 33-градусна спека, що ускладнює гасіння пожеж, що швидко поширюються. Зараз вогнем охоплено близько 100 квадратних кілометрів лісів штату.    
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Денис Шкіптан Україні потрібна «паспортна» реформа - сотні тисяч наших громадян мають паспорти інших країн, але закон цього «не помічає» «В Україні існує єдине громадянство», - говорить ст. 4 Конституції України. На підставі цього формулювання в Україні сформувався, так би мовити, міф про те, що у нас заборонено мати «друге громадянство» і що при отриманні паспорта іншої країни громадянин України автоматично повинен позбавлятися українського паспорта і всіх прав громадянина України. Однак така думка сформувалася просто від незнання законів України та міжнародної практики, що регулюють цю сферу. Почати слід з тлумачення, що ж таке «подвійне (множинне) громадянство» і чим воно відрізняється від «другого громадянства». Упевнений, багато наших співвітчизників просто не розуміють різниці між цими поняттями. Подвійне (множинне) громадянство - правовий статус фізичної особи, яка має одночасно громадянство двох або більше держав, при цьому кожна з яких може вимагати від цієї особи виконання всіх її цивільних обов'язків. Інакше кажучи, відповідний статус з'являється у громадян тих країн, між якими укладено договір про подвійне громадянство, тобто про взаємне визнання обох громадянств. При цьому обидві держави визнають за своїми громадянами наявність обох громадянств країн як рівноцінних, а «подвійні громадяни» - зберігають цивільні права обох держав. Друге громадянство (два громадянства і більше) - ситуація, за якої людина отримує друге громадянство без відома держави, громадянином якої вона є від самого початку. У нашому випадку друге громадянство і документи, що підтверджують це громадянство, не визнаються українським законодавством і не є чинними на території України. Згідно з п. 1 ст. 2 Закону України «Про громадянство України» - «Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України». Інакше кажучи, якщо у вас є громадянство, наприклад, України і США, то в нашій країні ви буде вважатися громадянином України, а в Америці - американцем. При цьому на території третіх країн ви зможете жити за тим паспортом, який виберете самі. Поступово все більше країн законодавчо прописують умови отримання множинного громадянства і укладають двосторонні угоди з іншими країнами. В Європі подвійне громадянство можна мати в Болгарії, Угорщині, Ірландії, Італії, Кіпрі, Румунії, Словаччини, Туреччині, Швейцарії та Франції. Договір про подвійне громадянство також підписаний Росією з Таджикистаном і Туркменією. При цьому в інших країна можна мати паспорт іншої країни, а повністю отримання другого паспорта (і то із застереженнями) забороняють лише три країни ЄС. США подвійне громадянство не вітає, але й не забороняє. Громадянин США може стати громадянином будь-якої країни, але американська влада цього не визнає, розглядаючи його лише як громадянина США. Канада визнає подвійне громадянство і видає «канадські паспорти» громадянам інших країн, ніяк не вимагаючи відмови від попереднього. В Україні законодавчо не передбачено жодної відповідальності (ні адміністративної, ні кримінальної) за те, що громадянин України одночасно має інше громадянство. Закон України не зобов'язує повідомляти владу України про отримання іншого паспорта, а лише залишає за людиною таке право. Тільки повідомлення може вважатися підставою для припинення громадянства України, але автоматичного припинення не відбувається. Тобто українське законодавство подвійне громадянство не забороняє, воно його просто не визнає. Однак заперечення проблеми не означає її вирішення. Саме двоякі формулювання в нашому законодавстві і призводять до того, що в ЗМІ регулярно «спливає» ця тема - у високопосадовців, депутатів України раптом виявляється другий паспорт (а то і третій, як «жартував» екс-губернатор Дніпропетровської ОДА). Водночас, за даними експертів, в Україні близько 500 тисяч громадян України мають офіційні паспорти інших країн. У західній частині країни це переважно угорське, румунське, польське і чеське громадянство. У південних і східних регіонах - переважно російське. Соцопитування показують, що єдиної консолідованої думки щодо подвійного громадянства в українському суспільстві немає. Більшість українців молодого віку належать до прихильників «додаткового», розуміючи його численні переваги і усвідомлюючи, що одними заборонами нічого не вирішити. Люди похилого віку, навпаки, відкидають таке нововведення для України, з побоюванням ставлячись до будь-яких змін. Однак всі розсудливі українці мають розуміти, що, крім конституційної, судової, податкової та інших реформ, Україні вкрай необхідна і «паспортна» реформа. Варіантів два: - подальше заперечення реалій розвиненої частини світу (куди офіційно прагне інтегруватися й Україна) і невизнання інших паспортів громадян України, або навіть встановлення кримінальної відповідальності за наявність другого паспорта (відповідний законопроект був зареєстрований в 2014 році). - чітке формулювання у вітчизняному законодавстві прав і обов'язків приватних осіб в частині отримання громадянства України, анулювання громадянства України та наявності громадянства інших країн. На першому етапі треба врегулювати норми про з'ясування наявності громадянства інших країн та про втрату громадянства України. Адже з 1 травня 2016 року, згідно з чинним Законом «Про державну службу», на держслужбу не має права претендувати особа, яка має інше громадянство, крім українського. Це є цілком логічним, оскільки громадяни інших країн не повинні отримувати доступ до державної таємниці. На другому етапі в Україні має відбутися широка дискусія щодо подвійного (множинного) громадянства. Якщо ми претендуємо на безвізовий режим з ЄС, маємо вільну економічну зону з ЄС (а в перспективі і з США і Канадою), прагнемо стати повноцінними членами ЄС і НАТО, то в чому проблема, щоб після відкриття кордонів нам не надати можливість мати подвійне громадянство для мільйонів українців, які вже сьогодні працюють у країнах Європи і Північної Америки?
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Євген Магда У нас переоцінюють важливість українського питання у виборчій кампанії в США В Україні переоцінюють важливість українського питання під час президентської виборчої кампанії в США. Кандидат в президенти Штатів від Республіканської партії Дональд Трамп свої заяви робить тільки з метою завоювати більше голосів у електорату. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда. «Не варто думати, що Україна - це головна тема американської виборчої кампанії. Головні теми там - все, що пов'язано з внутрішньою політикою США. До речі, у зовнішній політиці республіканці і демократи частіше знаходять між собою спільну мову, ніж у внутрішній. Тому Трамп робить заяви, які просто мобілізують його електорат. Це природно під час кампанії, де у нього серйозний і добре мотивований суперник. Тобто Трамп іде за логікою популістськи налаштованого політика, але політика, який все-таки домагатиметься свого і боротиметься за голоси своїх виборців», - розповів політолог. Також Магда підкреслює, що українці занадто багато чекають від виборів у США і такий підхід не допоможе побудувати власну державу. «Якщо ми будемо тільки сидіти і чекати результатів виборів у США, то взагалі тоді не варто займатися українською політикою, будувати Українську державу. Українську державу можуть побудувати тільки громадяни України. Решта може цьому сприяти або заважати. Тому очікувати, що буде повний апокаліпсис за певним сценарієм виборів у США, - не варто », - підсумував експерт.
Суспільство У МОЗ озвучили рекомендації туристам, які планують поїхати на Олімпіаду Міністерство охорони здоров'я оприлюднило рекомендації для громадян, які планують відвідати Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро. Як повідомляє прес-служба відомства, питання інфекційної безпеки при відвідуванні столиці Олімпіади виходять на перший план. «Перед поїздкою до Бразилії для профілактики інфекційних захворювань треба враховувати кілька важливих речей. Людина має перевірити, чи зроблені у неї всі планові щеплення (поліомієліт, дифтерія, правець, кашлюк, кір, паротит тощо). Треба знати, що в Бразилії існує підвищений ризик інфікування і вірусним гепатитом А - це також вакцинокерована інфекція, якої можна уникнути, якщо зробити щеплення перед поїздкою», - йдеться в повідомленні. Крім того, якщо планується відвідування футбольних матчів в Белу-Оризонті, Бразиліа або Манаусі необхідно зробити щеплення проти жовтої лихоманки. Для попередження харчового отруєння потрібно дотримуватися наступних рекомендацій: - вживати тільки бутильовану воду промислового виробництва (надовго залишати її відкритою неприпустимо); - вживати тільки термічно оброблену їжу, особливо зі змішаними компонентами (наприклад, фейжоада - традиційне бразильське блюдо), температура застосування має бути не менше 60 градусів; - всі фрукти і овочі треба ретельно мити чистою водою; - не вживати соки-фреш, виготовлені в невідповідних приміщеннях і умовах; - в закладах громадського харчування вимагайте, щоб пляшки з водою та інші напої відкривалися у вашій присутності. Крім того, для запобігання інфікування малярією рекомендується селитися тільки в будинках з кондиціонерами, застосовувати репеленти, уникати поїздок у віддалені населені пункти, розташовані в сільській місцевості. Щоб уникнути інфікування, потрібно приймати препарати для хіміопрофілактики малярії.
Суспільство МОЗ ініціює засідання РНБО Міністерство охорони здоров'я України ініціює проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо низького рівня вакцинації в країні. Про це під час брифінгу повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє прес-служба відомства. «Нещодавно на колегії МОЗ надавали статистику, скільки дітей було вакциновано за цей рік. Це інформація від 1 липня цього року: дітей першого року життя, які отримали щеплення проти туберкульозу, - тільки 11,5%, поліомієліту - 39%, кашлюку, дифтерії, правця - менше 2%, гемофілії - 4%. Проблема зараз не тільки в доставці вакцин, а в тому, що дітей не вакцинують. З метою забезпечення охоплення вакцинацією дітей до рівня рекомендованого ВООЗ (95%) Міністерство підготувало листи до Президента України та Секретаря РНБО, в яких йдеться про сприяння в проведенні засідання РНБО із залученням усіх зацікавлених сторін, де потрібно розглянути питання імунопрофілактики як важливої ​​складової безпеки України», - зазначила Супрун. За словами в.о. міністра охорони здоров'я України, дуже важливо, щоб питання імунопрофілактики вийшли на рівень керівництва держави.
Суспільство оформление ленты  Точно в ціль На сонці +40°C, а майбутній поліцейський спецпідрозділ у бронежилетах, касках і окулярах. Попри те, що їм нічого нині не загрожує, бійці повинні відпрацьовувати завдання в умовах, максимально наближених до реальних. За кілька кілометрів від Києва в тренінговому центрі спецпризначення української поліції вчора складали іспит з вогневої підготовки. Кандидати в КОРД демонструють своє вміння користуватися зброєю поодинці, в парах і групах. Позаду місяць інтенсивного навчання під керівництвом досвідчених українських інструкторів, які проходили раніше стажування в американських спеців. 42 кандидати віком від 22 до 35 років по черзі ціляться в мішені задля кращого результату. Всі, хто провалить цей іспит, можуть розпрощатися з наміром бути частиною поліцейського спецпідрозділу. Інструктори кажуть: усі повинні розуміти тактику застосування зброї, знати, як діяти під час звільнення заручників. «У програму підготовки входить індивідуальна підготовка безпечного поводження зі зброєю, робота в групі - коли у першого номера трапляється аварійна ситуація зі зброєю, другий номер його прикриває до усунення проблеми, - розповідає Микола Путій, заступник начальника департаменту КОРД. - Ці люди повинні працювати однаково злагоджено, як одне ціле, розуміючи один одного з одного слова, з певного жесту. Група з десяти осіб почувається єдиним організмом. Щоб таких бійців підготувати, потрібен час». Але треба враховувати, що всі претенденти - бійці колишніх спецпідрозділів - більшість «Сокола» і «Грифона», а значить - з досвідом. «Ці люди частіше правильно все виконують, не хвилюються так, як ті, кого доводиться вчити з нуля», - додає Путій. В цілому навчання претендентів оцінюють за 60-бальною системою. «На етапі підготовки ми оцінюємо навички поводження з вогнепальною зброєю, кількість влучень під час виконання вправ і час, протягом якого ці вправи виконуються, - розповідає начальник методичного відділу Максим Присяжний. - Навички поведінки включають в себе все - від стійки і хвату пістолета до перевірки зброї після ураження цілі. Окремо йде оцінювання щодо пістолета і автомата». Бійці на полігоні працюють з короткоствольною зброєю «Форт-14» і довгоствольною АКСУ. Богдан з Одеси, колишній співробітник «Сокола», під звуки пострілів каже, що підготовка для спецпідрозділу поліції відрізняється тим, що велика увага приділяється зборам і тренуванням. «Крім того, ми отримуємо більше інформації. Тому якщо людина підходить до цієї підготовки серйозно, то вона буде сама собі ускладнювати завдання, вбирати нову інформацію, оперативно обробляти її. Тоді буде кращий результат», - зазначає він.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Олександр Палій Трамп пропонує ізоляціонізм, який погубить США Проросійська риторика кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа може бути наслідком того, що у нього проросійський радник. Трамп неофіційно вже змінив політику республіканців щодо РФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Трамп говорить про велич Америки, але при цьому планує перекреслити всі здобутки, які США отримали за всі роки своєї історії. Він пропонує ізоляціонізм у тих умовах, в яких це означатиме загибель Америки в її розумінні. Це буде катастрофічно для її зобов'язань. Бо хто захоче вступати з нею в союзи, якщо США будуть так легко з них виходити? Але поки схоже, що він програє. Можливо, Трамп поїхав в Росію, до нього кадебісти «підійшли» спритно, як вони вміють. І ось йому здалося, що багато питань можуть вирішитись наступним чином. Так само і проросійський радник у нього з'явився. І фактично стару позицію Республіканської партії, яка була більш радикальною до Росії, ніж у демократів, зараз повністю переглянуто. На офіційному рівні вона залишається колишньою, але Трампом вона переглянута. Можна сказати, що швидше за все Трамп - це людина, пов'язана вмілим вербуванням, про яке він навіть не здогадується, і його радником. Це досить небезпечний коктейль. Такого в Америці ще не було», - розповів політолог. Палій переконаний, що для України було б добре, якби США продовжили бути активною країною у міжнародній сфері, щоб Америка могла чітко дотримуватися своїх зобов'язань. «Треба, щоб на чолі США була досвідчена в зовнішній політиці людина. А Клінтон у зовнішній політиці якраз дуже досвідчена - вона була держсекретарем. Українці в США (діаспора, яка налічує 2-3 мільйони людей) традиційно голосували за республіканців. Вони голосували за республіканців, бо вони щодо Росії в СРСР займали більш жорстку позицію. Зараз ситуація змінилася, і позиція українців може змінитися», - підкреслив експерт.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області «Фантом» затримав партію сигарет, яку в схованках намагалися вивезти з окупованої території У Донецькій області працівники спецпідрозділу податкової міліції ДФС «Фантом» затримали партію сигарет, яку намагалися незаконно вивезти з тимчасово окупованої бойовиками території. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, на контрольно-пропускному пункті в'їзду/виїзду «Гнутове» було зупинено автомобіль «Газель», який прямував із окупованого Донецька. «Під час його огляду було виявлено спеціально обладнані схованки, які являли собою подвійне дно і подвійні стінки. У схованках містилась партія сигарет, що не були обклеєні марками акцизного податку. За словами водія, він мав намір доставити вказаний товар у Маріуполь і Мелекине», - йдеться в повідомленні. Зараз тютюнові вироби вилучено. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК.
оформление ленты  Блог: 
Політика Новий розгляд щодо Єфремова швидше за все закінчиться для нього тюремним строком Оскільки проти колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова досить багато свідчень, то, швидше за все, його справа закінчиться тюремним терміном для нього. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Він був на підписці про невиїзд і під стеженням, тому Єфремов і не втік. Швидше за все, це закінчиться в'язницею для нього. Тому що є дуже багато свідчень проти нього з боку жителів Луганської області і не тільки. Практично кожна більш-менш впливова людина, яка щось бачила на Луганщині, - готова свідчити проти нього. Він нажив колосальну кількість ворогів після всіх своїх дій», - розповів експерт. Палій зазначає, що минулого разу по справі Єфремова були інші статті звинувачення. Але цього разу все серйозніше, бо тоді прокуратура просто імітувала діяльність, а зараз ГПУ взялася за справу реально.
Політика оформление ленты  Завтра Порошенко здійснить історичний візит 3-5 серпня Президент Петро Порошенко з офіційним візитом відвідає Малайзію. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, програмою першого в історії взаємин візиту передбачені зустрічі Порошенка з прем'єр-міністром Малайзії Наджибом Тун Разаком і керівництвом країни. Крім того, 5-7 серпня Президент України відвідає з Державним візитом Республіку Індонезія, де проведе зустрічі з президентом Індонезії Джоко Відодо, спікером Ради народних представників парламенту Індонезії Аде Комарудіном і Султаном Джокьякарти. «У рамках обох візитів буде проведено українсько-малайзійський бізнес-форум і бізнес-форум за участю представників ділових кіл України та Республіки Індонезія. Планується підписання низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення співпраці між Україною та Малайзією і на розширення співпраці між Україною і Республікою Індонезія в різних сферах», - йдеться в повідомленні.
Суспільство В Іловайськ із РФ привезли важку військову техніку З Росії в Іловайськ у Донецькій області прибув ешелон з військовою технікою. Про це повідомив заступник директора департаменту Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький, передає «112 Україна». Крім того, з РФ привезли паливозаправочні і вантажні авто. «Всього за останній тиждень на територію України було завезено близько 30 танків, 11 броньованих машин, шість «Градів», велику кількість боєприпасів. Планується додаткове завезення на 2 серпня вантажних автомобілів, які доставлять продовольство і військове обладнання для потреб російських окупаційних військ», - сказав Скібіцький. Також він зазначив, що найближчим часом можливі провокації з боку бойовиків. «Зараз триває підготовка до проведення командно-штабних навчань 1-го і 2-го армійських корпусів. Вони будуть проведені на тлі навчань південно-військового округу. Навчання заплановані на 8 серпня. Можливі провокації», - сказав він.

Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Кожному нам хочеться, щоб робота приносила більше грошей Нумерологи розповіли, як грошові дні кожного місяця т....
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь....
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів




/-0,90221905708313-/ /-pc-/
Top