counter
Архів Повернутись назад 01 Грудня 2016
1 Грудня
За кордоном Вчені знайшли стародавні скам'янілості величезних бактерій Скам'янілості найдавніших бактерій були знайдені в декількох місцях Південної Африки. Дослідники вважають, що такі бактерії з'явилися раніше, ніж кисень потрапив в атмосферу. Тобто скам'янілостям близько 2,5 млрд років, передає ИноСМИ. Вчені вважають, що такі бактерії кисню не потребують, вони живуть в окисленій сірці. Дослідники провели розкопки в провінції Лімпопо. «Це найстаріші викопні види бактерій, знайдені на сьогоднішній день. Таке відкриття допомагає виявити різноманітність життєвих форм і екосистем, що існували незадовго до Великої події окислення, часу великих атмосферних еволюцій», - заявляє вчений Ендрю Цаджа. Ці бактерії, на думку дослідників, були дуже великими в порівнянні з сучасними представниками цього виду організму. «Киснева катастрофа» почалася близько 2,4 млрд років тому. Цей період був ознаменований різким підвищенням рівня кисню в атмосфері і був охарактеризований як перше відоме масове вимирання. Але в результаті «кисневої катастрофи» з'явилося багато видів тварин і організмів. «Скам'янілості являють собою найстаріші з відомих організмів, які жили в темному, глибоководному середовищі. Бактерії існували два мільярди років тому, набагато раніше, ніж з'явилися дерева і рослини, які розвивалися близько 450 млн років тому», - сказав дослідник.
За кордоном Карлсен захистив звання чемпіона світу з шахів, перемігши екс-українця У Нью-Йорку закінчився матч за світову шахову корону. Нинішній володар трофея Магнус Карлсен захистив звання, здолавши претендента від Росії Сергія Карякіна. Про це інформує World Chess. За відведені регламентом 12 партій гросмейстери не змогли визначити найсильнішого. Росіянин і норвежець десять разів розписали мирову, вигравши кожен по одній партії. За рахунку 6: 6 шахісти визначали переможця на тай-брейку. Перші дві партії з укороченим лімітом за часом (рапідом) скінчилися нічиєю, але дві наступні виграв норвежець. Рахунок на тай-брейку склав 3: 1 на користь Магнуса Карлсена, який виграв матч і зберіг звання чемпіона світу з шахів. Сергій Карякін народився в 1990 році в Криму і мав українське громадянство, проте пізніше він змінив його на російське.
Економіка Сьогодні в Україні зросла мінімальна зарплата Сьогодні, 1 грудня, в Україні збільшилася мінімальна зарплата. Про це сказано в законі «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет на 2016 рік» від 19 травня, який набрав чинності 1 грудня 2016 року. Зокрема, мінімальна заробітна плата з 1 грудня встановлена ​​на рівні 1600 грн. У грудні розмір мінімальної зарплати в порівнянні з травнем 2016 року зріс на 10,4% проти передбачених 7% зростання, передає РБК-Україна. Загальний показник прожиткового мінімуму встановлений на рівні 1544 грн (його підвищили на 145 грн), для дітей до 6 років - 1355 грн (збільшено на 127 грн), для дітей з 6 до 18 років - 1689 грн (збільшено на 158 грн), для працездатних - 1600 грн (збільшено на 150 грн), для тих, хто втратив працездатність - 1247 грн (збільшено на 117 грн). Крім цього, Кабмін 23 листопада прийняв постанову про зростання зарплат бюджетників. Ставка працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки зросла на 150 грн - до 1335 грн.
Суспільство В Україні телеканал Шустера припиняє роботу з 1 січня Телеканал ведучого і журналіста Савіка Шустера 3s.tv припиняє свою роботу з 1 січня наступного року. Про це йдеться на сторінці телеканалу в Facebook. Причиною припинення роботи стала нестача коштів. «Більше року Шустер і вся команда телеканалу 3s.tv працювали, щоб довести, що неолігархічне телебачення на території України має право на життя. Однак зараз ми змушені попрощатися з улюбленою справою, так як у нас закінчилися гроші», - сказано в повідомленні. «На жаль, ситуація на медійному ринку України доведена до абсурду: всі телеканали збиткові, вони існують лише за рахунок власників-олігархів. В таких умовах наша спроба працювати за нормальними правилами бізнесу виявилася невдалою: ми отримали штрафи від податкової і кримінальні справи, а у Савіка Шустера забрали дозвіл на роботу», - наголошується в тексті повідомлення.
Суспільство У ЗСУ повідомили, що буде, якщо РФ зіб'є українську ракету Якщо РФ завдасть удару по українських ракетах в ході стрільб біля окупованого анексованого Криму, українські ВСУ не будуть стріляти у відповідь, перше слово має сказати дипломатія. Про це пише «Обозреватель», посилаючись на слова начальника прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимира Крижанівського. Відповідаючи на запитання, що зроблять Збройні Сили України в разі реалізації загроз Кремля, він заявив: «Перша і основна реакція може послідувати на дипломатичному рівні. Якщо зіб'ють нашу ракету, ми не будемо обстрілювати територію Росії», - заявив спікер. У цьому контексті він пояснив юридичні нюанси ситуації: «Ракета, яка перебуває в повітряному просторі України або в нейтральному просторі, може бути збита лише з порушенням всіх норм міжнародного законодавства. Збивати ракету можна лише в тому випадку, якщо вона дійсно вторглася в повітряний простір сусідньої держави. Якщо такий факт не встановлений, то це факт агресії до сусідньої країни».
Події оформление ленты  СБУ запідозрила українського нардепа і російського громадянина Онищенка у державній зраді У діяннях народного депутата України Олександра Онищенка є ознаки державної зради. Про це на брифінгу 1 грудня заявив керівник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук. За його словами, такі діяння підпадають під статтю 111 Кримінального кодексу України, передає кореспондент АСН. Онищенко, за словами Остафійчука, має російське громадянство і готує інформаційну атаку на Україну. Зокрема аналіз подій, проведений слідством доводить,  що Олександр Онищенко всі свої дії здійснює під керівництвом ФСБ Росії. Наразі за словами головного слідчого, Онищенку не оголошено підозру. Оскільки потрібно зібрати більше доказів. Саме тоді процесуальний керівник вирішить, яке відомство надалі провадитиме слідство по справі Онищенка - НАБУ чи СБУ. Оскільки держзрада – підслідна СБУ. Також, в Твіттер СБУ з'явилися фото листування адвоката Олександра Онищенка - Андрія Циганкова з якимсь громадянином Д. У Службі безпеки заявили, що оприлюднюють її, керуючись статтею ККУ №39 (крайня необхідність). Остафійчук уточнив, що аналіз змісту всієї переписки дозволяє зробити висновки, що «Онищенко отримав паспорт громадянина РФ, що в обмін на натуралізацію. І погодився на співпрацю з РФ для дестабілізації в Україні, ухилення від кримінальної відповідальності, а також під час візитів до Росії Онищенко знаходиться під наглядом російських спецслужб».     
Суспільство НАЗК знайшло порушення в покупці квартири Лещенка В діях нардепа від БПП Сергія Лещенка співробітники НАЗК виявили ознаки адмінпорушення. Про це заявили в прес-службі відомства, рапортуючи про завершення перевірки факту покупки депутатом елітної квартири в Києві. При покупці нерухомості в новому будинку в історичному центрі столиці Сергій Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість житла, яка була надана забудовником. «Будучи на момент покупки нерухомості депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги статті 23, 24 закону України про запобігання корупції, Сергій Лещенко отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разу перевищила мінімальну заробітну плату (сума знижки склала 1 801 648 грн)», - повідомили в НАЗК. Це порушення карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка. Уже складено протокол на народного депутата. Лещенку дали можливість ознайомитися з документом.
Політика Порошенко розповів, чому Україна не скасувала ракетні навчання Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не скасувала заплановані ракетні випробування через необхідність підготовки до вторгнення Росії на українську територію. Про це він сказав на церемонії вручення штандарта батальйону оперативного призначення військової частини 3066 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України в Києві, передає Інтерфакс-Україна. «Єдина причина, яка змушує нас проводити ці навчання, - це необхідність бути постійно готовими до повномасштабного вторгнення з боку нашого агресивного сусіда», - підкреслив Президент. При цьому Порошенко нагадав, що навчання на кордоні з Кримом повністю відповідають українському і міжнародному законодавству. «Зараз наша з вами відповідальність - побудувати повітряний захист Києва і всієї України, і ніхто нас не зупинить, і ми будемо діяти в інтересах безпеки українського народу, Української держави», - додав він. Нагадаємо, що Петро Порошенко повідомив, що в рамках навчань Повітряних сил ЗСУ на півдні країни в четвер, 1 грудня, пройшли перші успішні пуски ракет.
Економіка Стало відомо, скільки пенсіонерів відчують підвищення пенсій Підвищення мінімальної пенсії з 1 грудня 2016 року з 1130 грн до 1247 грн торкнеться 8,5 млн українських пенсіонерів. Про це повідомив на засіданні Ради у справах осіб з інвалідністю віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН. «Перегляд розміру пенсійних виплат буде стосуватися приблизно 8,5 млн пенсіонерів, що стане невеликим, але приємним сигналом суспільству, що результатом реформ все-таки стає підвищення рівня і якості життя», - сказав він. Також він нагадав, що на 250 грн підвищиться виплата у зв'язку з втратою годувальника з числа військовослужбовців. Такі виплати отримують понад 140 тис. українців. Крім того, за його словами, підвищення пенсії інвалідам війни та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС буде відбуватися в розмірах від 200 до 340 грн. «І пенсії будуть переглядатися відповідно для 118 тис. інвалідів війни і 8 тис. інвалідів учасників ліквідації аварії на ЧАЕС», - уточнив Розенко. Нагадаємо, нові соціальні стандарти почали діяти від 1 грудня. Від 1 грудня в Україні на 10% зросли соціальні стандарти: прожитковий мінімум – до 1544 грн, мінімальна зарплата – до 1600 грн. Мінімальна зарплата вже від 1 січня має становити вдвічі більше, ніж зараз, і сягне 3,2 тис. грн.
Суспільство оформление ленты  СБУ: Вилучений «Апостол» не належав бібліотеці Вернадського, чий - невідомо Вилучений правоохоронцями 16 листопада стародрук «Апостол» не належав Національній бібліотеці України ім. В.І.Вернадського, наразі його справжній власник невідомий. Про це на брифінгу в Службі безпеки України повідомив керівник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, передає кореспондент АСН. Він нагадав, що книгу 1637 року було вилучено на митному посту «Плетенівка» 16 листопада під час спроби вивезти її громадянином з Харківської області до Росії. За його словами, він мав замовлення вивезти стародрук на територію Росії, і у слідства є припущення, що ця книга могла бути у колекції когось із українських високопосадовців, які майже три роки тому залишили Україну, проте і вони її придбали незаконно. «Ця людина виїжджала в Білгородську область, де отримала замовлення на вивезення цієї книги», - зазначив Остафійчук. За його словами, в СБУ сподівалися, що це та сама книга, яку викрали з бібліотеки Вернадського, але це не вона, на ній немає бібліотечних відміток. «Тому, очевидно, вона з якоїсь приватної колекції і потрапила туди теж з якихось державних архівів», - додав  керівник головного слідчого управління СБУ. Представник СБУ уточнив, що поки ніхто з державних установ чи приватних колекціонерів не звертався з цього приводу. Разом з тим, він додав, що СБУ рекомендуватиме по завершенню слідства передати «Апостол» до бібліотеки ім. Вернадського, але це вирішуватиме суд.
Політика оформление ленты  Онищенко-втікач заявив, що передав спецслужбам США компромат на Порошенка Народний депутат Олександр Онищенко, який ховається від українського правосуддя,  заявив, що передав спецслужбам США компромат на Президента України Петра Порошенка. Про це він сказав у коментарі «Українській правді». «Передав. Американським спецслужбам 29 листопада. Вони прилітали до мене в Європу», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи передавав він компромат на Порошенка. Депутат-втікач також надав копію листа від прокуратури США. Він додав, що має безліч даних, які можуть скомпрометувати чинного Президента України. За даними джерел «Української правди», протягом року Онищенко записував свої бесіди з Порошенком на ручний годинник з диктофоном. «Ви почуєте голос гаранта, щоб всі ілюзії зникли про любов до держави і України, до народу. Я як-не-як два роки щільно йшов з ним і добре його знаю», - зазначив нардеп. Нагадаємо, що 1 грудня Служба безпеки України заявила, що в діях народного депутата Олександра Онищенка є ознаки державної зради. Зокрема, він, за даними СБУ, готує інформаційну атаку проти України під керівництвом ФСБ Росії.
За кордоном У Польщі «мертвий» хлопець прокинувся і попросив у охоронця моргу ковдру За інформацією ЗМІ, 25-річного Каміля, жителя міста Каменна-Гура (Польща), оголосили померлим від інфаркту, після того як місцеві лікарі не змогли запустити його серце, що зупинилося. Молодий житель Польщі напився в пабі, вийшов на вулицю і впав у сніг. Швидку викликали очевидці. Лікарі діагностували у чоловіка зупинку серця, а реанімація не допомогла. Молодика оголосили мертвим і відвезли тіло в морг. Там його поклали в холодильник. Трохи пізніше охоронець почув у морзі звуки і, подумавши, що там перебувають грабіжники, пішов перевірити, що сталося. На місці він з'ясував, що в морзі немає нікого, а звуки виходять з морозильної камери. «Тремтячими руками я відкрив одну з дверей і побачив там голе тіло, яке попросило у мене ковдру», - сказав охоронець моргу місцевим ЗМІ. Каміль ожив і попросив відпустити його додому.
За кордоном Президент Киргизії заявив, що військова база Путіна «повинна піти» з його країни РФ залишиться стратегічним партнером Киргизії, але в військовому плані республіка повинна спиратися на власні сили, повідомив президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв під час прес-конференції за підсумками 2016 року, пише РИА Новости. «Я вважаю, що ми правильно зробили щодо бази «Гансі» (авіабаза США в міжнародному аеропорту столиці Киргизії, була виведена з держави. - Ред.). Подобається це комусь чи ні. Уже пройшло п'ять років і час показав, що це правильне рішення. Киргизстан в майбутньому повинен спиратися лише на свої власні сили. Це стосується і бази Росії», - заявив Атамбаєв. Президент додав, що після закінчення терміну дії договору російська база «повинна буде піти» з Киргизії. «Звичайно, це, може, комусь не подобається, але я доніс думку до президента Путіна, і він мене зрозумів», - сказав Атамбаєв. У 2009 році термін угоди розміщення бази продовжили на 49 років з можливістю автоматичного продовження на 25-річні періоди.
Через стрільби України кораблі Чорноморського флоту вийшли в море Кораблі Чорноморського флоту РФ зайняли позиції на захід від Криму для забезпечення ППО анексованого півострова під час навчань України. Про це пише РИА Новости. «Бойові кораблі Чорноморського флоту зайняли точки в районі західного узбережжя окупованого Криму на час проведення Україною запланованих на 1-2 грудня ракетних стрільб. Корабельні розрахунки протиповітряної оборони були переведені на посилений режим служби», - повідомляє джерело. Група, що вийшла в море, фактично забезпечить ближню лінію ППО. «Корабельні зенітні вогневі засоби призначені для ураження важких протикорабельних крилатих ракет. Разом з сухопутними підрозділами протиповітряної оборони на території півострова кораблі вибудовують майже непробивний бар'єр для ракет супротивника», - додали у відомстві.
Суспільство Ракетні стрільби ЗСУ: Україна поки не зафіксувала провокацій з боку Росії В ході ракетних випробувань у Херсонській області в четвер, 1 грудня, Міністерство оборони України не зафіксувало провокацій з боку Росії. Про це в коментарі телеканалу «112 Україна» заявив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. «Зараз вступили в активну фазу льотні контрольні випробування-навчання. Станом на цю хвилину вже йдуть пуски ракет на певних територіях. Станом на цю хвилину збоїв у проведенні цих навчань поки ніяких не зафіксовано... Поки у нас не зафіксовано жодних провокацій з боку РФ», - відзвітував Мотузяник. За його словами, Збройні Сили України готувалися до ракетних випробувань майже рік, всі міжнародні інстанції були вчасно поінформовані. Нагадаємо, що Петро Порошенко повідомив, що в рамках навчань Повітряних сил ЗСУ на півдні країни в четвер, 1 грудня, пройшли перші успішні пуски ракет.
За кордоном Ердоган пояснив Путіну свої слова про плани скинути диктатора Асада в Сирії Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пояснив президенту Росії Володимиру Путіну свої слова щодо входження турецьких військ до Сирії для повалення президента Башара Асада. Про це повідомив помічник російського президента Юрій Ушаков за підсумками розмови між лідерами двох країн, передає Інтерфакс. «Вчора відбулася телефонна розмова нашого президента з Ердоганом, і ця тема порушувалася. Він (Ердоган) дав відповідні пояснення», - сказав він, не надавши деталі розмови. Нагадаємо, що 29 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що військова операція в Сирії «Щит Євфрату» була розпочата, щоб покласти край правлінню сирійського президента Башара Асада. Наступного дня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що заява президента Туреччини про причини введення військ до Сирії викликала здивування в Кремлі. Увечері 30 листопада президенти Туреччини і Росії обговорили по телефону ситуацію в Сирії.
Суспільство На адмінкордоні з Кримом не зафіксована російська техніка чи військові - ДПСУ На адміністративному кордоні з окупованим Кримом немає російської техніки чи військових. Про це на брифінгу 1 грудня заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент АСН.  «Контрольні пункти в'їзду-виїзду (з АР Крим. - АСН) працюють в штатному режимі. Надзвичайних подій немає. За виключенням обставини, яка впливає на швидкість оформлення - періодично виходить з ладу база даних митниці. Це впливає на час оформлення транспортних засобів та громадян. Щодо обстановки біля адмінкордону, то ми не спостерігаємо накопичення російської техніки або особового складу. Тобто, безпосередньо на адмінкордоні ситуація спокійна та контрольована», - заявив він. Однак те, що відбувається на півострові, за словами Слободяна, українські сили «не можуть точно встановити та давати оцінки та характеризували ситуацію».  Проте ситуація постійно моніториться українською стороною: «Звичайно, відпрацьовано кілька варіантів дій та реакцій разом зі ЗСУ у разі необхідності». 
Суспільство Україна піднялася на 15-те місце в глобальному індексі мілітаризації Експерти констатують посилення мілітаризації в Східній Європі після анексії Криму, а також військового конфлікту на Донбасі. Україна перемістилася в Глобальному індексі мілітаризації з 23-го на 15-те місце, пише DW. Протягом 2016 року високими темпами тривала мілітаризація Східної Європи. Про це передає Міжнародний центр конверсії в Бонні (BICC), який 1 грудня представив Глобальний індекс мілітаризації (GIM). «Після анексії Криму РФ і тривалого конфлікту на Донбасі ситуація з безпекою в Європі змінилася», - сказано в звіті Центру. Спостерігається інтенсивна мілітаризація, особливо в Східній Європі. Згідно з даними дослідників з Німеччини, Україна в 2016 році піднялася в Глобальному індексі мілітаризації на 15-те місце в порівнянні з 23-м в минулому році. Російська Федерація займає 5-те місце. У ТОП-10 - ще чотири європейські країни (Вірменія, Азербайджан, Греція і Кіпр). Німеччина перебуває на 100-му місці зі 152 країн. Найбільш мілітаризованою країною в світі залишається Ізраїль. Це пояснюється високою часткою військовослужбовців у населенні цієї країни. Найбільше в світі витрачає на військові потреби Америка. При цьому США перебувають у рейтингу тільки на 31-му місці. Причиною цього стало те, що в порівнянні з ВВП і чисельністю населення Америки військові витрати Штатів не є найбільшими в світі.
Економіка Номінаційний комітет відібрав кандидатуру на посаду керівника аеропорту «Бориспіль» Номінаційний комітет відібрав для призначення на посаду генерального директора міжнародного аеропорту «Бориспіль» екс-заступника міністра транспорту України Павла Рябікіна. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Згідно з даними міністерства, Павло Рябікін має 29 років професійного досвіду, зокрема в авіакомпанії «Експрес Авіа», ТОВ «РК Партнери», ТОВ «РОЦ «Зелений порт». Рябікін також був депутатом Верховної Ради України третього скликання, а в 2005-2006 обіймав посаду заступника міністра транспорту і зв'язку України. З 2014 року працює в Київській міській адміністрації, займаючись питаннями інфраструктури та транспортного будівництва. Крім того, комітет з призначень рекомендував на посаду керівника «Укрхімтрансаміак»  Павла Шебеста, «Маріупольського порту» - Олександра Олійника.
Суспільство США і надалі допомагатимуть Україні у боротьбі з розповсюдженням зброї США продовжать допомагати Україні у боротьбі з розповсюдженням зброї масового знищення і пов’язаних з нею матеріалів та технологій.  Про це на брифінгу 1 грудня заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент АСН.  «Вчора в адміністрації Держприкордонслужби перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зустрівся з директором офісу з питань співробітництва у сфері експортного контролю Бюро з міжнародної безпеки і нерозповсюдження  Держдепартаменту США Вітоу Джеймсом. Програма з питань експертного контролю та безпеки кордонів (ExBS) активно реалізується в Україні Бюро з міжнародної безпеки і нерозповсюдження Держдепартаменту США понад 10 років і має успішну  співпрацю з Державною прикордонною службою України», - заявив він.  У рамках програми нашій державі було надано допомогу у протидії розповсюдженню зброї масового знищення і пов’язаних з нею матеріалів та технологій. «Після короткої презентації прикордонного відомства України та ситуації на кордоні учасники зустрічі обговорили поточний проект, можливості співпраці у реформуванні та організації навчальних процесів у майбутньому та реалізації інших запланованих заходів», - додав Слободян. 
Події Військова прокуратура почала розслідування загибелі контрактника у військовій частині в Одесі Військова прокуратура Одеського гарнізону розпочала кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця у військовій частині А3541 повітряного командування «Південь». Про це повідомили у військовій прокуратурі Південного регіону України. «Військовою прокуратурою Одеського гарнізону розпочато кримінальне провадження за фактом отримання тяжких тілесних ушкоджень військовослужбовцям однієї з військових частин в Одеській області, які призвели до смерті потерпілого», - йдеться в повідомленні. У прокуратурі додали, що кримінальну справу, порушену Національною поліцією за фактом умисного вбивства, буде передано військовій прокуратурі для подальшого об'єднання. Кримінальне провадження попередньо кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 КК України, санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Нагадаємо, що в Одесі військовослужбовець-контрактник Володимир Коломаз помер після побиття у військовій частині А3541 повітряного командування «Південь». У Міноборони заявляли, що справою зайнялася цивільна прокуратура Одеської області.
За кордоном Потік незаконної міграції на кордоні з Угорщиною - зменшено у два рази Потік незаконної міграції на кордоні з Угорщиною зменшено вдвічі, але активним залишається "афганський канал".  Про це на брифінгу 1 листопада заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент АСН.  "Вчора, 30 листопада, у Будапешті відбулося засідання головних прикордонних уповноважених України та Угорщини Віктора Назаренка і Жолта Халмоші... В ході переговорів зазначили, що основними загрозами на українсько-угорському державному кордоні залишаються спроби налагодження каналів незаконної міграції вихідців з африканських країн та країн Близького Сходу з України до Угорщини. Проте завдяки додатковим заходам, в першу чергу оперативного спрямування, інтенсивність даного виду протиправної діяльності знижено більш ніж удвічі. За 10 місяців цього року затримано 384 мігранти, тоді як у 2015 році - 828», - заявив він.  Однак, за його словами, активним залишається афганський канал, про що свідчить затримання 132 вихідців з Афганістану, а у 2015 рік – 389 осіб, а також відмічаються спроби переправлення громадян Індії, яких у цьому році затримано 61 особу, тоді як у 2015 - жодної особи. Поряд з цим суттєво зменшилась кількість сирійців – затримано лише 11 осіб, а у 2015 рік – 150 осіб.  Він повідомив, що за 10 місяців цього року через спільний кордон оформлено понад 7 млн. осіб та 2 млн. транспортних засобів, тоді як у 2015 році за аналогічний період - 5,96 млн осіб та 1,66 млн. транспортних засобів. Водночас було зауважено, що на 20% зросла кількість осіб, непропущених через кордон. Всього у пропуску було відмовлено 903 особам, а у 2015 році - 748 осіб.  За результатами переговорів сторони підписали протокол про функціонування Спільного контактного пункту "Захонь", відкриття якого заплановано на січень 2017 року та  План дій розвитку співпраці між прикордонними відомствами України і Угорщини на 2017 рік.
Суспільство Лещенко: НАЗК оприлюднило брехливе оголошення Нардеп від «БПП» Сергій Лещенко повідомив, що жодних знижок на покупку квартири в Києві він не отримував, і назвав неправдивим оголошення НАЗК про виявлення в його діях ознак адміністративного правопорушення. Про це він написав у себе в Facebook. «Сьогодні вранці я прокинувся людиною, якій подарували 1,8 мільйона гривень. Відчуваю себе щасливим, тільки от не можу пригадати, де лежать ці гроші. Тому що вони існують лише в уяві працівників НАЗК», - пише Сергій Лещенко. За його словами, в середу, 20 листопада, вранці на адресу Верховної Ради надійшло запрошення від НАЗК з проханням з'явитися для надання пояснень. «У мене були інші плани на день, але о 17:30 я прибув з документами. Замість «пояснень» мене чекала налаштована відеокамера, а працівник Агентства повідомив, що буде знайомити мене з протоколом про адміністративне правопорушення. На що я відповів, що наполягаю на присутності адвоката», - додав він. Депутат розповів, що поінформував співробітників НАЗК, що як тільки зв'яжеться з адвокатом, відразу повідомить їм про час і дату ознайомлення з протоколом. Проте 1 грудня вранці НАЗК, не дочекавшись від мене дзвінка, оприлюднило брехливе оголошення.
Суспільство оформление ленты  Турчинов позитивно оцінив результати ракетних стрільб на півдні України Під час випробувальних пусків 1 грудня керовані ракети середньої дальності підтвердили свої бойові характеристики і влючили точно в ціль. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов після закінчення випробувань, передає ЛІГА.net. «Ракетні комплекси, які випробовувалися, можуть надійно вражати як повітряні, так і надводні цілі», - підкреслив секретар РНБО. За його словами, ракетні випробування відбулися відповідно до затвердженої програми - в точно запланований час і в точно запланованому місці. «Протягом багатьох років російська агентура і продажні керівники міністерств оборони свідомо знищували систему протиповітряної оборони України. Саме тому ці випробування були дуже важливі. Це дуже серйозний крок до відновлення протиповітряної оборони нашої країни», - резюмував Турчинов. Нагадаємо, 1 грудня на тимчасовому майданчику поблизу н.п. Олександрівка в Херсонській області пройшла практична фаза контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності.
Економіка Игор Смілянський Интервью
Ігор Смілянський. Як «Укрпошта» збирається відкривати своїм клієнтам рахунки, продавати дешеві товари і озброювати листонош
Влітку цього року змінилося керівництво Українського державного підприємства «Укрпошта». Новий очільник активно взявся за реформування підприємства поштового зв'язку. Про озброєних поштарів та їхню замалу зарплатню, карткові рахунки громадян від «Укрпошти», продаж листоношами вермішелі та печива і про те, чи залишаться послуги держпідприємства у малих населених пунктах говоримо з генеральним директором ДП «Укрпошта» Ігорем Смілянським.    - «Укрпошта» заявила, що хоче сконцентруватися на наданні фінансових послуг. Що тут мається на увазі? «Укрпошта» відкриватиме своїм клієнтам рахунки? - Це базові послуги – розрахункові рахунки, ощадні рахунки, перекази, картки. Ми не будемо кредитувати. Ми державне підприємство. Україна сьогодні нижче ніж ПАР знаходиться, це ж ненормально. Ми в Європу ідемо, а у наших людей немає навіть базових рахунків. Але вони не з’являться. Ви ж розумієте, що банківські установи не відкривають, а закривають свою мережу. Тому «Укрпошта» - це таке унікальне підприємство, яке, з одного боку, надасть усі можливості залучити ці послуги, з іншого – це додатковий дохід для наших поштарів. Ми дуже розраховуємо, що Верховна Рада нас підтримає і Національний банк. - З’явилась інформація, що в рамках реформи у кожного поштаря буде обов’язковий місячний план - 4 тис. грн. Саме на цю суму потрібно продати товару, не кореспонденції, а іншого супутнього роздрібного товару? Тобто поштарі стануть продавцями? - Це не нововведення, це було до мене. Це, по-перше, можливість поштарям заробити додаткові гроші, бо вони отримують від 8-10% з об’єму продажів. (окремі ставки поштарів у невеликих населених пунктах сягають лише 760 грн. При цьому кількість дворів до обслуговування перевищує 100. - АСН) А в маленьких селах ми не маємо достатнього обсягу поштових послуг. Там чотири конверти і одна посилка може бути за місяць. Ви розумієте: у мене немає об’ємів з чого платити премії цим поштарям, і вони дійсно працюють там одну-дві години на тиждень.   Що потрібно змінити? На жаль, ці товари до цього закуповувались за неправильними цінами. І тому дійсно було важко поштарям продавати. Тому зараз ми працюємо, по-перше, над виправленням асортименту. Наприклад, у селях це насіння, а друге - щоб були конкурентні ціни. Я вважаю, якщо ми виправимо ці два фактори, то надалі не буде запитань. Бо якщо у вас є конкурентний товар, а поряд взагалі немає магазину, то це можливість нашим поштарям щось заробити і це можливість людям отримати якісні послуги. - І тут виникає інше запитання: поштарі пересуваються зазвичай на власному транспорті – велосипеді чи автомобілі. Наскільки це правильний підхід, щоб поштар самотужки вирішував проблему, як йому кореспонденцію і цей товар везти, наприклад, взимку у віддалений населений пункт? - Ми зараз дуже ретельно будемо дивитися на нормативи. Перш за все, «Укрпошта» - це дуже нормативна організація. Тут використання автотранспорту не передбачене взагалі. Тобто у кожного листоноші є нормативи проходу – 4,5 кілометра за добу. Тому, якщо люди використовують свій автотранспорт, треба розібратися, чому це відбувається. Можливо, вони не хочуть іти пішки, бо це буде цілий день, і вони взяли машину і проїхали цей маршрут за дві години, а гроші отримують як за вісім. І це так, як їм зручно зробити. Якщо є таке питання, я обов’язково розгляну. Кожен поштар має свій узгоджений маршрут, ми ж не можемо поставити поштаря, щоб він ішов 20 кілометрів, немає таких норм. - Є такий факт, що коли йдеться про кілька невеликих населених пунктів, які обслуговує одне відділення, то ставку одного поштаря ділять на кілька, щоб змогти доставити у ці всі села кореспонденцію і пенсії. Виходить, що у них ставки коливаються в районі 700-800 гривень на місяць? - Ми маємо 11,5 тисячі відділень. Я вважаю, що, можливо, це десь стається. Є нормативи, які, я наголошую, треба переглядати, бо вони були затверджені у 1998 році, деякі у 2002-му, але не переглядалися. Ці нормативи передбачають, скільки листонош, скільки відділень, скільки поштарів припадає на населений пункт, скільки там потрібно, щоб мешканців проживало. Ніхто не може піти проти нормативу, бо це буде порушення законодавства. Що стосується різних населених пунктів – це складне питання. Зараз ми маємо велику кількість сіл, де проживає 200 - 500 осіб. Це навіть не повна ставка, бо там роботи на дві години. Тому ми маємо велику кількість людей, які працюють не повний робочий день. Вони працюють годину, дві, три на 0,3, 0,4 ставки. Що ми можемо з цим зробити? Ми можемо купити їм автівки, і тоді буде один листоноша на три села, але тоді кількість працівників зменшиться. Тому це таке соціальне питання, яке не дуже просте. Бо якщо ви поговорите з головою сільської ради, то він скаже, що треба залишати все як є. - Ви прихильник більше якого варіанта? У стратегії реформування «Укрпошти», яка перебуває зараз на погодженні в Кабміні, передбачені зміни саме в цьому напрямі? - Передбачено, що нам треба у селі виробити ту модель, яка буде працювати. Я говорив, що немає комп’ютерів. Якщо ми маємо сільські відділення, які працюють дві години на добу двічі на тиждень, я ж не можу туди комп’ютер поставити, там взимку -20, цей комп’ютер помре. Якщо ми подивимося в інших країнах, є такі приклади, коли в маленьких селах поштарі працюють з дому і пошта компенсує їм усі витрати. І це нормально як для поштаря, який працює в нормальних умовах, так і для мешканців. Це одна із моделей, які можуть бути використані. Те ж саме стосується доставки. На жаль, ми маємо велику кількість сіл, до яких машина іде один раз на тиждень. Що можна з цим зробити?  Або знайти кошти, щоб машина кожен день туди їздила, і будуть «золоті» конверти, бо велика автівка везтиме два конверти, або використати інші засоби. Наприклад, домовитися з автобусними компаніями, які їдуть, щоб поштарі виходили, брали мішок опечатаний з тими конвертами і розносили. Тоді це буде кожен день, якість покращиться, а ми зменшим свої витрати на ті автівки, які на наших дорогах не дуже довго живуть. Тому всі ті речі, які ми зможемо використати, ми обов’язково будемо використовувати. І зараз ми запускаємо особливий відокремлений проект, що ми можемо зробити на селі. Тому що треба дивитися правді в очі, якщо немає об’ємів, а їх немає, навіщо змушувати цього працівника працювати цілий день, що він робитиме? З іншого боку, я не можу йому платити за цілий день, бо я не маю грошей, щоб заплатити за це. - Чи вирішується проблема щодо того, що поштарі, ризикуючи власним життям, розносять пенсії, переносячи чималі суми? Йшлося про те, щоб забезпечувати поштарів зброєю. Який вихід ви бачите? - Ще до мене дійсно закупили ці пістолети, ну, ви ж знаєте, хто у нас поштарі, (мається на увазі, що переважно жінки. - АСН)… Вона віддасть той пістолет і сумку. Що треба зробити. Ми пропонуємо, щоб «Укрпошті» надали можливість вести рахунки. Якщо така можливість з’явиться, то нам не потрібно буде стільки готівки. Навіщо ми зараз роздаємо пенсію, а потім збираємо комунальні платежі? Ми можемо зробити взаєморозрахунки і не везти, точніше везти, але це вже буде не тисяча гривень, а, приміром, триста. Якщо ми в цьому селі і в нас купують олію, хліб тощо, ми ж можемо також списати це з рахунку і взагалі залишити лише ту частину, яку слід віддати готівкою. Якщо нам дадуть можливість, то ми відкриємо й ощадні рахунки для цих людей, бо 35% українців не мають доступу до базових фінансових послуг. Тому, якщо нам нададуть таку можливість, ми зможемо значно зменшити обсяги готівки і це знизить ризик для наших поштарів. - А вам не здається, що це дискримінаційно щодо тих, хто отримує ці кошти, адже вони хочуть розпоряджатися ними на свій власний розсуд? - Вони мають право отримати це все готівкою, а потім принести. Але ж ми хочемо надати можливість їм не йти нікуди. - Тобто ви будете погоджувати такі дії ? - Обов’язково. Якщо ми зможемо зробити цю систему, ми будемо розповідати про переваги. Ми зараз працюємо з комунальними компаніями, щоб вони надавали рахунки в електронному вигляді, щоб, коли ми з людиною спілкуємося, ми вже їх бачили. Ніхто не буде примушувати, це добровільно. Ми просто надаватимемо таку можливість. І не лише можливість. Ми надаватимемо якісь бонуси для людей, наприклад, якщо ви сплачуєте безготівково, ми надаємо знижку 10%, нам це вигідно, ми не будемо пересувати цю готівку і зекономимо на інкасації. - Щодо аудиту «Укрпошти». Ви сказали, що вже обрана компанія, яка його проводитиме, чи відомо, в які строки вона має це зробити? - Це компанія PricewaterhouseCoopers. Вона десь у першому кварталі наступного року закінчить аудит «Укрпошти» за 2015 рік і десь за півроку у другому кварталі аудит за 2016 рік. - Керівники «Укрпошти» неодноразово зазначали, що вже виявлено чимало корупційних зловживань, зокрема у регіональних відділеннях. Які найбільші порушення були виявлені? - Знаєте, вони є, я не буду приховувати, ми їх викриваємо, але ж я дуже не хочу, щоб у мене особисто був імідж людини, яка бореться з попередниками. У нас вже багато людей на політичному полі, які собі зробили кар’єру на цьому. Я не хочу цього, моя справа, щоб компанія працювала. По-друге, якщо я буду лити бруд на компанію, до мене не прийдуть клієнти, які потрібні «Укрпошті». Тому ці процеси йдуть, ви знаєте, що в нас дуже складна судова система, а тим більше правоохоронна, тому ми викриваємо ці випадки. І перш за все ми працюємо, щоб повернути ці гроші в компанію. - Про які зловживання йдеться? - Закупівлі, ремонти, товари. Приміром, я побачив мило, яке коштує 10 гривень, воно в магазині навпроти коштує 6,5 гривні. Ну хтось же закупив це мило і отримав якусь винагороду за це, а зараз ми маємо проблему, бо як державна компанія ми не можемо це списати, адже це тягне за собою відкриття кримінальної справи. - Про які суми йдеться? - Про мільйони гривень.  
Суспільство Влада взяла курс на штучне затягування справи майданівців - адвокат Влада взяла курс на штучне затягування справи про побиття студентів 30 листопада 2013 року. Про це у коментарі АСН заявив адвокат потерпілих Олександр Башук. Він підозрює, що системним затягуванням судового слідства влада хоче протягнути ще два роки, а потім закрити справу, оскільки злочини, що інкримінуються беркутівцям, мають п’ятирічний термін давності. «Так, це будуть нереабілітуючі підстави, але реально покарати обвинувачуваних не дозволить Кримінально-процесуальний кодекс», - сказав він. Окрім того, за словами адвоката, обвинувачуваний беркутівець Андрій Дидюк вже після Майдану отримав підвищення, а також у 2015 році отримав орден Данила Галицького III ступеня від Президента України нібито за геройство в АТО. Представник поліції щойно зайшов до зали суду і повідомив, що голова суду написав заяву у поліцію про блокування судової зали. І тому зараз сюди приїде слідчо-оперативна група.
Суспільство КМДА: У Києві за листопад для будинків без лічильників нарахування за тепло буде здійснюватись за новим алгоритмом У Києві за листопад для будинків, де поки не встановлені лічильники чи немає технічної можливості їх встановити, нарахування за тепло будуть проведені за новим алгоритмом.  Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв на прес-конференції «За листопад для будинків, де поки не встановлені лічильники чи немає технічної можливості їх встановити, нарахування будуть проведені за новим алгоритмом. Кияни отримають платіжки з такими показниками нарахування за опалення, які отримують 90% киян, які проживають у будинках, де лічильники є», - зазначив Пантелеєв. Нагадаємо, рахунки за централізоване опалення для родин, в будинках яких немає обліку тепла, теплопостачальними підприємствами формуватимуться на основі усередненого в місті показника споживання теплової енергії тих будинків, де лічильники встановлені. Цей алгоритм формування платіжки за опалення повинні будуть формувати міста, де рівень оснащеності житлового фонду приладами обліку теплової енергії становить не менше 50%.
Суспільство оформление ленты  Іменем Героя України Кульчицького названо бригаду Нацгвардії Відтепер батальйон оперативного призначення 27-ї бригади Національної Гвардії носитиме ім'я Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Сьогодні про це під час церемонії вручення штандарта сказав Президент Петро Порошенко. «Щире прагнення увічнити його ім'я в назві батальйону реалізувалося в указі», - так пояснив своє рішення глава держави. «Це велика честь для батальйону і довіра від держави, - говорить доброволець батальйону Олександр Білик. - Нарешті той батальйон, який від самого початку воює, може воювати офіційно. Не якийсь резервний, як ми були раніше, тепер це дійсно бойовий батальйон». «Наша армія сильніша за противника, - упевнений боєць батальйону Кульчицького Роман. У нас козацький дух, ми все воїни. Всяке бувало, але хочу сказати, що наші хлопці готові до абсолютно будь-яких дій. Вже сьогодні ми можемо те, що, можливо, навіть наш противник не може». Нагадаємо, генерал Сергій Кульчицький та ще п'ятеро українських військовослужбовців загинули 29 травня 2014 року в результаті падіння вертольота, збитого терористами на Донбасі. «Думаю, що хлопці і перший командир, яких з нами немає, зараз тут присутні і бачать зверху, що ми їхню справу продовжуємо і будемо продовжувати з гідністю, - говорить керівник медслужби батальйону Кульчицького Тарас Кучма. - Хотілося б, щоб ми пам'ятали, навіщо ми прийшли на цю землю, що нам треба зробити і чому ми повинні продовжити справу тих хлопців, яких з нами немає».
Суспільство оформление ленты  Президенту доповіли про успішний запуск 16 ракет - Цеголко Міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Збройних Сил України Віктор Муженко доповіли Президенту України Петру Порошенку про успішний пуск 16 зенітних керованих ракет середньої дальності. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. «Міністр оборони і начальник Генерального штабу тільки-но доповіли Президенту про вдале проведення стрільб сьогодні. Відбулося 16 пусків українських ракет. Всі досягли цілей. Завдання на сьогодні виконано в повному обсязі», - заявив він. Цеголко додав, що навчання Повітряних сил ЗСУ продовжаться завтра, 2 грудня. Нагадаємо, 1 грудня на тимчасовій майданчику поблизу н.п. Олександрівка в Херсонській області пройшла практична фаза контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності. Фото: Міноборони України
Події Чоловік помер від переохолодження на Тернопільщині У річці Нічлава в Тернопільській області було виявлено тіло людини, яка померла від переохолодження. Про це інформує прес-служба поліції Тернопільській області. Напередодні, 30 листопада, в поліцію надійшло повідомлення, що в річці Нічлава було знайдено тіло невідомого чоловіка. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Ноги загиблого були в воді, а верхня частина тіла на березі. Під час огляду слідів насильницької смерті не виявлено. Поліція встановила, що це 29-річний житель села Бабинці Борщівського району Тернопільської області. У день смерті він випивав зі знайомими алкогольні напої. Швидше за все, проходячи біля річки він послизнувся, втратив рівновагу і залишився там лежати. Судмедекспертиза показала, що смерть настала в результаті переохолодження.
Події оформление ленты  ОУНівцям відмовилися дати грейдер всі орендодавці Києва Організації ОУН, навколо запланованої на вечір 1 грудня акції якої трапився ажіотаж, відмовили всі орендодавці в оренді грейдера. Про це кореспонденту АСН по телефону повідомив лідер ОУН Микола Коханівський. «Нам відмовили всі орендодавці в оренді грейдера. Всі власники будівельної техніки, з якими ми попередньо домовлялися про оренду грейдера для акції, повідключали телефони або не беруть трубку», - сказав Коханівський. Також він зазначив, що в будь-якому випадку - з грейдером або без - акція відбудеться і почнеться біля стели на Майдані в 17:00. Також Коханівський заявив, що у зв'язку з їхньою акцією в центрі столиці діють безпрецедентні заходи безпеки. Нагадаємо, ОУНівці після збору на Майдані погрожували грейдерами поїхати на Банкову вулицю, де розташована Адміністрація Президента України. Водночас вони відмовляються назвати мету своєї акції і вимоги, обіцяючи зробити це безпосередньо біля АП. У зв'язку з акцією перекрито вулицю Хрещатик.  
Події Прикордонники запобігли контрабанді на Донбасі товарів на суму майже 160 тыс грн Українські прикордонники запобігли контрабанді в неконтрольовану силами АТО зону товарів на суму майже 160 тисяч гривень.  Про це на брифінгу 1 листопада заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент АСН.  "Протягом минулої доби пасажиро-транспортний потік у контрольних пунктах в`їзду-виїзду, що на лінії розмежування в зоні проведення АТО, залишався динамічним. Загалом в обидва напрямки через КПВВ прямувало 23,8 тисяч осіб та 3,6 тисяч транспортних засобів", - заявив він.  Прикордонники, які несуть службу на лінії розмежування, продовжують виконувати завдання щодо недопущення перевезення товарів, які переміщуються з порушеннями. "Так, в контрольних пунктах в’їзду-виїзду Майорське, Новотроїцьке та Мар’їнка правоохоронці Краматорського та Донецького загонів спільно з працівниками фіскальної служби виявили 8 автомобілів, якими до неконтрольованої території перевозили медичні препарати, 611 кг м’яса, товари народного споживання та автозапчастини на загальну суму майже 160 тисяч гривень. Автомобілі з товарами передані відповідним підрозділам", - повідомив він.
Економіка В «Укрзалізниці» розкрадається 30% пального.Запчастини крадуть на металобрухт - Балчун Третина пального, закупленого «Укрзалізницею», розкрадається працівниками підприємства за підтримки працівників державних служб. Про це під час дискусії організованої Європейською бізнес Асоціацією заявив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, передає кореспондент АСН. «У тепловозі є 27 точок звідки можна спустити паливо. Я оцінюю що в нас крадуть 30% палива. Більше того у нас працюють організовані злочинні групи. Це не просто працівники залізниці. В них є помічники включно з працівниками державних служб», - наголосив він. Балчун додав, що крадуть в «Укрзалізниці» не лише пальне, але й запчастини для рухомого складу залізниці. Креативністю ж працівників підприємства в плані крадіжок голова правління просто вражений. «Ми виявили цілі вагони заповнені запчастинами краденими, яких нам не вистачало цього року. Були такі замуровані кімнатки наповнені запчастинами, а витягали ці запаси з вікна з іншого боку, щоб не було видно. Що нам кожного за руку хапати, це ж неможливо. Треба міняти систему», - вважає Балчун. 
Український інженер хотів вивезти в РФ креслення ДП «Антонов» Прикордонники відділу «Вовчанськ» Харківського загону сьогодні, 1 грудня, запобігли спробі вивезення через державний кордон креслень літаків, вертольотів та іншої техніки конструкторського бюро ДП «Антонов», а також рекламної продукції держпідприємств «Укроборонпром» і «Мотор Січ». Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби України. При проходженні прикордонного контролю в ПП «Плетенівка» прикордонники разом зі співробітниками фіскальної служби оглянули речі одного з пішоходів, українця, який планував потрапити в РФ. У сумці жителя Київської області спільна оглядова група знайшла вищевказану документацію. Прикордонники встановили, що 59-річний громадянин України працює на посаді інженера ДП «Антонов», зараз він перебуває відпустці і збирався відвідати родичів у Росії. Продукція була вилучена і передана працівникам СБУ. Проводяться слідчі дії.
За кордоном Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії Президент Російської Федерації Володимир Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії. Відповідний указ від 30 листопада опубліковано на офіційному Інтернет-порталі правової інформації. Згідно з указом, попередня концепція від 2013 року визнана такою, що втратила чинність. У документі передбачається робота над зміцненням позицій РФ «як одного з впливових центрів сучасного світу» і всебічний ефективний захист «прав і законних інтересів російських громадян» і росіян, які проживають за кордоном. Згідно з концепцією, Росія буде боротися проти військових інтервенцій, які порушують суверенітет держав, під приводом реалізації концепції «відповідальності за захист». «Російська Федерація має намір не допускати здійснення під виглядом реалізації концепції «відповідальність за захист» військових інтервенцій та інших форм стороннього втручання, що порушують норми міжнародного права, зокрема, принцип суверенної рівності держав», - йдеться в тексті документа. У документі підкреслюється, що РФ «негативно ставиться до розширення НАТО, наближення військової інфраструктури альянсу до російських кордонів і нарощування його військової активності в прикордонних з Росією регіонах». Крім цього, згідно з концепцією, РФ буде прагнути до «зміцнення позицій російських засобів масової інформації та масових комунікацій в глобальному інформаційному просторі».
Політика Порошенко підписав указ про національну єдність Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про пріоритетні заходи щодо сприяння зміцненню національної єдності і консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості в цій сфері». Про це повідомляє прес-служба глави держави. «Указ видано з метою сприяння зміцненню національної єдності і консолідації українського суспільства, визначення пріоритетних дій щодо вирішення цих питань, а також забезпечення взаємодії державних органів з організаціями громадянського суспільства щодо реалізації таких заходів», - йдеться в повідомленні. Згідно з документом, одним із пріоритетів діяльності держорганів, органів місцевого самоврядування є забезпечення вжиття заходів щодо зміцнення національної єдності і консолідації українського суспільства, взаємодії з організаціями громадянського суспільства. Документом доручено Кабінету міністрів України розробити у тримісячний термін і затвердити комплексний план заходів зі зміцнення національної єдності.
Події Під час міжнародної операції з ліквідації кібермережі «Аваланж» затримано трьох українців Правоохоронні органи 30 країн ліквідували діяльність кібермережі, в результаті чого було затримано п'ятьох осіб, зокрема трьох громадян України. Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише «Інтерфакс-Україна». «Правоохоронці 30 держав днями закінчили безпрецедентну міжнародну спецоперацію з ліквідації кібермережі «Аваланж», яка кожен день інфікувала по всій планеті до 500 тис. комп'ютерів», - заявив Юрій Луценко під час спільного брифінгу з т.в.о. керівника Нацполіції України Вадимом Трояном у Києві. За його даними, мережа «Аваланж» функціонувала сім років. П'ятеро людей кілька днів тому були затримані, зокрема троє українців. Організатор мережі - також громадянин України, який був затриманий у Полтаві. «Він чинив збройний опір, маючи автомат Калашникова і бойовий пістолет», - говорить генеральний прокурор. За словами Луценка, обшуки були проведені майже в 40 приміщеннях, вилучені десятки серверів. «Правоохоронці всієї планети припинили діяльність понад 220 серверів, які були вражені вірусом і заблокували майже 800 тис. доменів», - додав Луценко.
Економіка Екс-міністр економіки розповів, добре чи погано для економіки підвищення пенсій Підвищення мінімальної пенсії з 1 грудня 2016 року зі 1130 грн до 1247 грн, яке торкнеться 8,5 млн українських пенсіонерів, є недостатнім і не матиме негативних наслідків для економіки. Таку думку в коментарі АСН висловив фінансовий експерт, екс-міністр економіки Віктор Суслов. «В цьому випадку варто це оцінювати повністю позитивно, тим більше що це давно готувалося, було прораховано, відповідні кошти закладені в бюджеті. Тут можна говорити про одне, що, на жаль, це невелике збільшення, недостатнє підвищення мінімальних пенсій. У порівнянні з тим, як підвищений мінімум заробітної плати вдвічі, до 3200 грн, звичайно, пенсіонери різко обділені», - зазначив Суслов. «Вперше ми бачимо настільки нерівноправне ставлення... Тобто абсолютно кидається в очі несправедливе рішення щодо пенсіонерів. А те, що підвищена (пенсія), - це добре і це не призведе до негативних наслідків для економіки », - сказав він. За словами експерта, це призведе до позитивних наслідків. «Бо принаймні трохи пенсіонерам буде легше жити, умовно кажучи, куплять зайву пачку ліків на ці гроші. Цих грошей в умовах такого підвищення тарифів і глобального зростання цін абсолютно недостатньо», - підкреслив експерт. Нагадаємо, нові соціальні стандарти почали діяти з 1 грудня. З 1 грудня в Україні на 10% зросли соціальні стандарти: прожитковий мінімум - до 1544 грн, мінімальна зарплата - до 1600 грн. Мінімальна зарплата вже з 1 січня повинна складати вдвічі більше, ніж зараз, і досягне 3,2 тис. грн.
Економіка Підвищення пенсії є непосильною ношею для бюджету - експерт Підвищення мінімальної пенсії з 1 грудня 2016 року зі 1130 грн до 1247 грн не змінює в реальності ситуацію для людей, але є непосильною ношею для бюджету. Таку думку в коментарі АСН висловив економічний аналітик, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. «Абсолютно очевидно, що населення стало набагато біднішими. Якщо ми подивимося на рівень інфляції, починаючи з початку 2014 року і до кінця 2016 року, - фактично ціни споживачів, відповідно, вартість споживчого кошика, збільшилися вдвічі. Тобто, якщо хтось тоді отримував 1 тис. грн, то зараз він повинен отримувати 2 тис. грн на кінець 2016 року, щоб ми сказали, що його життєвий рівень не зменшився. Тому будь-який 10-15% збільшення воно не дає підтягнуться на той рівень, який був  від початку 2014 року. Інфляція фактично з'їла половину доходів населення. Тому в реальному вимірі жодного прориву там не сталося», - пояснив експерт. З іншого боку, за його словами, протягом поточного року рівень інфляції буде перебувати, принаймні за офіційною версією, на рівні близько 12%. «За нашими оцінками - близько 15% цього року. І це відноситься до середньої оцінки, бо в реальності та група населення, яка живе на більш низькі доходи, у них інфляція може бути набагато вище через те, що структура споживчого кошика не відповідає структурі споживчого кошика того населення, яке отримує середню заробітну плату», - сказав він. Тому збільшення, з його слів, недостатнє. «Друге - наскільки сильно це може вдарити по державному бюджету? Тому що йдеться про бюджетників, і Пенсійний фонд - це теж бюджетна частина. З огляду на те, що дефіцит ПФ за результатами цього року складе близько 6,4%. Для країни - це колосальний обсяг дефіциту. Вважається критичною точкою, якщо взагалі система держфінансів дає дефіцит на рівні 3%. А тут тільки ПФ 6,4%... Тому збільшення, яке не змінює в реальності картинку для малозабезпечених, є непосильною ношею для бюджету, враховуючи, що економіка показує вкрай низький зріст - близько 1% до кінця року», - пояснив Устенко. Щоб вирішити проблему, за його словами, є один спосіб - «змусити українську економіку зростати на 5% і вище при уповільненні темпів інфляції - вихід у зону до 10%». Нагадаємо, з 1 грудня в Україні на 10% зросли соціальні стандарти: прожитковий мінімум - до 1544 грн, мінімальна зарплата - до 1600 грн. Мінімальна зарплата вже з 1 січня повинна складати вдвічі більше, ніж зараз, і досягне 3,2 тис. грн.
Події оформление ленты  Представники ОУН, ПС і Білого Молота прийшли до Порошенка. Нацвардія в повній готовності Представники ОУН, ПС і Білого Молота увечері 1 грудня прийшли до Адміністрації Президента України з вимогою відпустити на волю всіх політв'язнів в Україні, яких, за їхніми словами, вже близько 50, передає кореспондент АСН. Близько 200 учасників акції зібралося близько стели на Майдані і після короткого мітингу рушила вгору по вулиці Грушевського. Слідом за ними прийшли кілька десятків правоохоронців. Учасники вигукують образливі кричалки на адресу міністра внутрішніх справ. Деякі несуть в руках фаєри, прапори. Проходячи повз будівлю Кабінету міністрів, радикали намагалися провокувати охорону, кидаючи в правоохоронців сніжки і навіть фаєри. Перед самою АП учасники мітингу запалили димові шашки, а Нацгвардії дали наказ надіти шоломи. Нагадаємо, учасники акції погрожували вивести на Майдан багато протестувальників, через що центральну вулицю Києва повністю перекрили з обіду. Також оунівці обіцяли привезти Петру Порошенку свої вимоги на грейдері, проте пізніше повідомили, що техніку їм ніхто в оренду не дав.
Наука і технології Українцям треба приймати «сонце» у таблетках 95% українців страждають на брак вітаміну D. Тому що незбалансовано харчуються. Брак вітаміну загрожує не лише розвитком такої небезпечної недуги, як рахіт, а й навіть раком для дорослих людей. Про це заявив доктор медичних наук, заслужений діяч науки і техніки України, професор, керівник Українського відділення наукового товариства Європейської асоціації з вітаміну D (EVIDAS), президент Української асоціації остеопорозу (Київ, Україна) Владислав Поворознюк, передає кореспондент АСН. "Нестача вітаміну D - це серйозна проблема для людей в усьому світі. Але в Україні для людей з лютого до травня, оскільки є два шляхи попадання вітаміну в організм: через продукти харчування та через синтез його у шкірі під дією сонця. Тому українці страждають на нестачу цього важливого вітаміну особливо з лютого по травень, коли не вистачає сонячного проміння", - заявив він.  Нестача вітаміну призводить до розвитку захворювань кісткової тканини не тільки у дітей і підлітків у вигляді рахіту, як зазвичай вважають, а і у людей літнього віку до ламкості кісток. І ще до цілого ряду захворювань, починаючи від остеопорозу, раку, у тому числі молочних залоз у жінок та інших важких захворювань.  "За останніми дослідженнями, лише 4,6% населення України мають нормальні показники щодо вітаміну D, а дуже велика кількість українців мають недостачу вітаміну. При чому дефіцит спостерігаються у різних вікових групах... Це пов'язано з тим, що вітамін знаходиться в таких продуктах харчування, як окремі сорти риби, яйця, яких українці не вживають у необхідній кількості", - додав він.  У свою чергу Майкл Ф. Холік - доктор медичних наук, професор медицини, фізіології та біофізики, директор Клініки здоров’я кісткової тканини, директор Геліотерапевтичного дослідницького центру Бостонського університету, (Бостон, США) додав, що в першу чергу в Україні необхідна профілактика щодо попередження нестачі такого важливого елементу в організмі людини.  "Рахіт сьогодні не так розповсюджений, але не слід забувати про те, що рахіт - це лише "вершина айсбергу". По-перше, нестача вітаміну D веде до остеомаляції (розм’якшення кісток – авт.), що супроводжується болями у суглобах, далі йде цукровий діабет, розсіяний склероз, захворювання серцево-судинної системи та рак. У групі ризику знаходиться сьогодні кожен! Вже доведено, що майже 80% населення світу страждають на нестачу вітаміну D".   За оцінками доктора, навіть якщо вживати правильні продукти, наприклад, жирні сорти риби, це все одно не забезпечить норму вітаміну.  Асоціація ендокринологів вже розробила рекомендації щодо вживання вітаміну у вигляді пігулок.  %MCEPASTEBIN%
За кордоном ЗМІ дізналися характеристики нових смартфонів Nokia Новий смартфон Nokia під назвою D1C, згідно з витокам, може бути анонсований вже в 2017 році одночасно в двох версіях з різними діагоналями та іншими характеристиками пише CNews. Розробкою і виробництвом смартфонів, планшетів на платформі ОС Android під маркою Nokia займеться компанія HMD global Oy, заснована в травні 2016 року в Гельсінкі. Видання зазначає, що достовірної інформації про нові Android-смартфонах Nokia немає, проте численні витоки з різних джерел дозволяють отримати перше уявлення про новинки. Згідно з даними NokiaPowerUser, першими смартфонами стануть два варіанти однієї моделі під назвою D1C. Ключовою відмінністю версій смартфона стане діагональ дисплея: 5 дюймів і 5,5 дюйма, при однаковому розмірі екрана Full HD (1920х1080 пікселів). Ще однією відмінністю версій стане обсяг вбудованої операційної пам'яті: 2 ГБ у одній моделі і 3 ГБ в іншої. Решта ключові характеристики обох версій смартфона Nokia D1C очікуються схожими: набір логіки Qualcomm Snapdragon 430 (8 ядер ARM Cortex-A53 з тактовою частотою 1,4 ГГц і графічна підсистема Adreno 505), операційна система Android Nougat 7.0, 16 ГБ (за іншими даними 32 ГБ) вбудованої пам'яті, 8 МП фронтальна селф-камера з фіксованою фокусною відстанню.
Суспільство Суперечку щодо «скіфського золота» не буде розв'язано 14 грудня - Мінкультури Найближчим часом не варто очікувати закінчення спору в справі про повернення Україні «скіфського золота», що зберігається в музеї Нідерландів, розгляд якого триває в Окружному суді Амстердама.Про це повідомила перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко, передає Інтерфакс-Україна. «14 грудня ми отримаємо рішення Окружного суду. Незалежно від того, яким воно буде, ми розуміємо, що це тільки середина нашого шляху. Суперечку не буде вирішено в грудні. Звичайно, це знакове рішення, бо воно покаже справедливість нідерландського суду», - сказала вона. Фоменко також зазначила, що Мінкультури України зі свого боку зробив усе, щоб повернути «скіфське золото», і тепер все залежить від адвокатів, які представлятимуть інтереси України в Амстердамі. Нагадаємо, що «скіфське золото» вивезли на виставку в Амстердам з музею Криму в лютому 2014 року. Україна зажадала в травні 2015 року повернути золото в Україну, оскільки РФ незаконно анексувала Крим і тепер теж претендує на українські історичні цінності.
Суспільство У МОЗ оцінили послуги сімейного лікаря в 210 гривень Після проведення реформи охорони здоров'я в Україні сімейний лікар буде отримувати на рік в середньому 210 гривень за кожного пацієнта. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, передає Укрінформ. «Одним з елементів впровадження страхової медицини в Україні стане встановлення тарифу на надання сімейним лікарем, якого людина вибирає сама, медичної послуги. В середньому, за нашими розрахунками, він складе 210 гривень на одну людину на рік», - заявив він. У МОЗ спрогнозували, що в середньому практикуючий лікар обслуговуватиме дві тисячі пацієнтів на рік, що навіть з усіма витратами може забезпечити непоганий заробіток (близько 420 тис. грн). При цьому Ковтонюк зазначив, що таку кількість пацієнтів матимуть тільки ті лікарі, які надають якісну допомогу.
Суспільство Польська авіакомпанія LOT запускає прямий рейс із Варшави до Києва З 26 лютого наступного року спочатку 6 днів, а потім 7 днів на тиждень літаки польської компанії LOT будуть виконувати рейс з Варшави до Києва і назад. Про це повідомляє прес-служба авіаперевізника. Це п'ятий прямий рейс, який буде введений авіакомпанією в Україні. Прилетіти з Варшави можна буде в аеропорт «Київ» (Жуляни) кожен день, крім суботи. Виліт запланований на 22:40. Назад до Польщі літак буде вилітати о 6:00 ранку в усі дні, крім неділі. У літній період авіаперевізник LOT планує виконувати такі рейси щодня. Для польотів із Варшави до Києва будуть застосовані сучасні літаки Embraer місткістю 112 осіб. Літати можна на умовах бізнес-класу, преміум економ-класу і економ-класу. За тарифами пакету «Проста економія» з ручною поклажею можна подорожувати зі знижкою 30%.

Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
більше матеріалів




/-1,606470823288-/ /-pc-/
Top