counter
Архів Повернутись назад 01 Серпня 2017
1 Серпня
Суспільство В Україні аліменти на дітей збільшили на 20% В Україні, відповідно до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, які стосуються покращення захисту прав дитини на належне утримання», на одну дитину можна вимагати 25% доходу батьків, на двох дітей - одну 1/3 доходу, на трьох і більше малюків - 50% доходу платника аліментів. Про це сказано в прес-релізі Головного територіального управління юстиції в м.Києві, повідомляє Укрінформ. Сказано, що батьки, чиї дохід невідомі і які отримують зарплату одночасно з декількох місць роботи, повинні заплатити аліменти, які становлять не менше 50% прожиткового мінімуму, тоді як раніше такі виплати становили всього 30% від цього мінімуму. Зарз прожитковий мінімум для дітей до шести років дорівнює 1426 грн, для дітей віком від 6 до 18 років - 1777 грн. Законом передбачено, що аліменти є власністю дитини.
Політика WP: Трамп особисто диктував заяву сина про зустріч з російським адвокатом Американський президент Дональд Трамп особисто диктував своєму старшому синові заяву про мету зустрічі з адвокатом РФ Наталією Весельницькою, яка пройшла в червні минулого року. Про це передає The Washington Post. Після того, як журналісти повідомили про зустріч Трампа-молодшого, зятя американського президента Джареда Кушнера і, на той момент, глави виборчого штабу Пола Манафорта з адвокатом Наталією Весельницькою з Росії, радники президента обговорювали варіанти відповіді щодо цього для ЗМІ. Стратегія, узгоджена радниками, передбачала виступ Трампа-молодшого із заявою з правдивою інформацією на випадок, якщо в ЗМІ опублікують повну інформацію про зустріч. «Дональд Трамп особисто диктував заяву, в якій Трамп-молодший сказав, що він і адвокат з Росії «перш за все обговорювали програму про усиновлення російських дітей» в ході зустрічі у червні минулого року», - передає видання, посилаючись на людей, які знайомі з дискусією.
Політика Військові США повідомили про «незвичайну» активність підводного човна Північної Кореї В Америці військові зафіксували безпрецедентний рівень активності підводного човна Північної Кореї. Про це передає CNN. Крім активності підводного човна, військові США також виявили доказ «випробування запуску» в дні, які передували запуску другої міжконтинентальної балістичної ракети КНДР. Це може говорити про чергові випробування балістичної ракети. Йдеться про випробування так званої «системи холодного запуску», в якій застосовується пар високого тиску для виведення ракети з пускового контейнера в повітря ще до того, як запалюються двигуни, запобігаючи пошкодженням підводного човна або підводної баржі, яка запускає ракету. Раніше президент США Дональд Трамп розкритикував керівництво КНР, що воно не вирішує проблеми, які виникли через ракетні випробування в КНДР.
Події оформление ленты  Над будинком начальника департаменту ГПУ збили безпілотник Над будинком глави Департаменту нагляду за дотриманням законів у кримінальній справі і координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури України Володимира Бедриківського був збитий дрон-безпілотник, який проводив зйомку. Про це в Facebook  вчора, 31 липня, заявив член громадської ради НАБУ Олексій Гриценко. За його словами, безпілотник вів зйомку будинку начальника департаменту ГПУ на прохання генпрокурора Юрія Луценка і впав після численних влучень з вогнепальної зброї. Вогонь вівся з території особняка, в якому проживає один з керівників відомства. «В ході зйомки БПЛА будинку начальника департаменту Генпрокуратури Бедриківського наш безпілотник був збитий з вогнепальної зброї. Ми з Олегом Пушою викликали співробітників поліції і чекаємо наряд», - пише член наглядової ради НАБУ. Гриценко заявив, що зйомку будинку здійснювали за закликом генпрокурора Луценка, «який просив повідомляти про нечесних прокурорів і надавати цю інформацію».
Культура Пугачова, якій стало зле на фестивалі в Баку, лежить у ліжку і співає пісні Через проблеми зі здоров'ям Алла Пугачова вирішила скасувати свій виступ у Баку (Азербайджан) на творчому вечорі Григорія Лепса в рамках міжнародного музичного фестивалю «Жара-2017». Зараз Примадонна російської естради почувається добре і відпочиває в Юрмалі з дітьми. Про це пише портал 1news.az. На підтвердження повідомлення про поліпшення стану здоров'я Пугачової її чоловік Максим Галкін опублікував відеоролик в Instagram, який був знятий у ліжку на борту літака - на відео Пугачова не тільки жартує з подругою Лаймою Вайкуле, а й співає пісню «Летят перелетные птицы». Раніше повідомлялося, що Пугачовій стало зле в Баку через спеку. Примадонна повинна була виступити 30 липня, але через стрибок тиску виступ було скасовано.     Дамысдюн. Высокие отношения! #лаймалла #дамысдюн @alla_orfey @laima_vaikule_official Публикация от Максим Галкин | Official (@maxgalkinru) Июл 31 2017 в 7:57 PDT
Події Під Києвом депутат однієї з райрад побив тракториста Дмитро Чібісов, прокурор Київської області, заявив депутату Згурівської райради про підозру в заподіянні легких тілесних ушкоджень трактористу. Про це передає прес-служба прокуратури Київської області. «У понеділок, 31 липня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов заявив про підозру депутату Згурівської райради VII скликання у вчиненні кримінального злочину, який передбачено ст. 125 ч. 2 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні. Як було встановлено, цей депутат, перебуваючи в адміністративно-територіальних межах Згурівської селищної ради і здійснюючи обробку земельної ділянки, побачив трактор, який проїжджав по полю. Зупинивши його, депутат почав бити тракториста. Згідно з висновком експерта, виявлені тілесні ушкодження відносяться до категорії легких, що спричинили короткочасний розлад здоров'я.
Суспільство оформление ленты  Синоптик розповіла, коли закінчиться спека в Україні Синоптик Наталка Діденко розповіла, коли в Україні зменшиться спека. За її даними, цього тижня очікувати свіжості і зниження температури не слід. Як ми повідомляли раніше, місцями очікується температура до +37 градусів. Трохи свіжого повітря українці зможуть відчути з 10 серпня. Про це Діденко пише у себе в Facebook. «Згідно з попередніми прогнозами, спека триватиме до кінця тижня і навіть заверне на наступний. З цим начебто всі вже змирилися. Я не буду влаштовувати тут хоррор з оприлюдненням градусів, цифр, але нижче +30 градусів може бути лише вночі. Будуть жалюгідні коливання вниз у суботу-неділю, і то тільки на півночі. А так всюди спека. Але я бачу, бачу світло в кінці тунелю. Але, виключно за попередніми прогнозами, послаблення спеки буде після 10 серпня. На сході ще буде дуже жарко навіть після цієї дати, там можливий спад тільки з 12 серпня», - пише вона. На нашому сайті завжди можна подивитися прогноз погоди на тиждень.
Суспільство оформление ленты  Червонокнижна рослина "вбиває" рибу в Київському водосховищі За останні кілька років неконтрольоване розростання водяного горіха, який внесений до Червоної книги України, знизило рибопродуктивність Київського водосховища на 40%. А це призводить до зменшення чисельності риби в середньому на 400 тонн щорічно. Про це сказано в повідомленні Асоціації рибалок України. «Цей реліктовий загарбник розрісся такою мірою, що покриває тисячі гектарів акваторії водосховищ Дніпровського каскаду і річкових заток. Горіх негативно впливає на екосистему Дніпра, завдаючи величезних збитків рибним запасам», - наголошується в повідомленні. Уточнюється, що на сьогодні більше 20 квадратних кілометрів Київського водосховища покриті плантаціями "червонокнижного" водяного горіха. Але оскільки цю рослину в 2009 році було внесено до Червоної книги України, знищувати її не можна. «Рішення має бути комплексним, адже питання розростання Водного Горіха вийшло за береги Київського водосховища і стає загальнодержавною екологічною проблемою», - вважають в Асоціації рибалок.
Політика оформление ленты  Опубліковано документ про позбавлення Саакашвілі громадянства України ЗМІ показали указ президента України Петра Порошенка про позбавлення громадянства колишнього президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня 2017 року, повідомляє «Обозреватель», в розпорядженні якого він опинився. У документі говорить, що Міхеїл Саакашвілі був позбавлений українського громадянства відповідно до п. 26 ст. 106 Конституції України та ст. 17 і 19 Закону «Про громадянство України». Крім  колишнього президента Грузії, в указі Петра Порошенка сказано про позбавлення українського громадянства ще сімох осіб. Як ми повідомляли раніше, 27 липня стало відомо, що Порошенко видав указ, яким позбавив Міхеїла Саакашвілі українського громадянства. В АП повідомили, що припинення громадянства було пов'язано з поданням Саакашвілі недостовірних даних при його оформленні.
Події оформление ленты  На Івано-Франківщині п'яний лихач втопив автомобіль у річці, є загиблий У селі Нижнів Тлумацького району Івано-Франківської області напередодні, 31 липня, водій а/м Mitsubishi Pajero не впорався з керуванням і з'їхав в Дністер, в результаті чого одна людина загинула, ще двоє отримали травми. Про це передає прес-служба Нацполіції по області. Співробітники СОГ встановили, що водій транспортного засобу, молодий чоловік 1995 р.н., їхав по польовій дорозі з села Нижнів у бік урочища «Церквмще». Якоїсь миті він не впорався з керуванням і злетів з дороги в річку Дністер. В результаті ДТП пасажир 1972 р.н., житель Тлумацького району, який був на задньому сидінні, загинув на місці, водій отримав травми. Також постраждав ще один пасажир джипа 1997 р.н. Як було встановлено, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння - 1,2 проміле алкоголю в крові.
Економіка Для підвищення пенсій в 2017-2018 рр. потрібно додатково 52 млрд грн - Мінсоцполітики Якщо пенсійна реформа стартує вже з 1 жовтня 2017 року, на підвищення і осучаснення пенсій на три місяці поточного року потрібно додатково 12 млрд грн, а на наступний рік - ще 40 млрд грн. Про це 1 серпня під час прес-конференції заявив заступник Міністра соціальної політики України Микола Шамбір, передає кореспондент АСН.«11 млрд грн вже накопичили завдяки сплаті ЄСВ. Кошти, які будуть від єдиного соціального внеску, - це і є те джерело для підвищення пенсій», - зазначив він. За підрахунками міністерства, під осучаснення підпадають 5,6 млн пенсіонерів, а в цілому підвищення пенсій торкнеться 9 млн пенсіонерів, бо, крім осучаснення, з 1 жовтня до 1373 грн зросте ще і мінімальна пенсія. «В першу чергу зростання пенсії стосуватиметься тих, хто більше платив внесків, хто має більший стаж і більшу заробітну плату, відповідно він отримає більше підвищення», - зазначив Шамбір.
Політика Глава Нацгвардії: Війна на Донбасі триватиме недовго Командувач Нацгвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров вважає, що війна на Донбасі триватиме недовго. «Ви знаєте, у мене є внутрішнє відчуття, що війна триватиме недовго», - сказав він в інтерв'ю «Апострофу». За його словами, війна може зупинитися завдяки тому, що будуть виявлені дієві важелі впливу на Володимира Путіна або його не стане просто. Аллеров нагадав, що після смерті Адольфа Гітлера закінчилася війна, а Німеччина вибрала інший шлях розвитку, перетворившись на процвітаючу європейську країну. В СРСР відбулося майже все те ж саме - Йосип Сталін помер, почалася «відлига». «РФ також після краху Радянського Союзу пережила свій період «відлиги» - за часів Бориса Єльцина. Є надія, що другого Володимира Путіна там не буде зараз», - сказав командувач Нацгвардії.
Кримінал У Харкові п'яна жінка з ножем напала на знайомого У Харкові п'яна жінка під час сварки ножем ударила знайомого, чоловік був госпіталізований. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції в області в Facebook. «У Харкові жінка, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, завдала своєму знайомому ножового поранення. У вчиненні злочину співробітники поліції викрили раніше судиму 29-річну жительку Харківської області», - сказано в повідомленні. Як зазначається, жінка була в гостях у чоловіка, де розпивала спиртні напої. Якоїсь миті між ними відбулася сварка і жінка вдарила опонента ножем у грудну клітку. «37-річний потерпілий був терміново госпіталізований в клінічну лікарню швидкої ім. Мещанінова. Його стан задовільний», - сказано в повідомленні. Розпочато кримінальну справу за ст. 15 ч. 2, ст. 115 ч.1 (замах на вбивство) КК України. Затриманій загрожує до 15 років позбавлення волі.
Події оформление ленты  Прикордонники затримали іноземне судно, що незаконно заходило в порти Криму Працівники прикордонної служби Одеського загону морської охорони виявили факти порушення заборони на заходження в закриті порти окупованого Криму з боку іноземного судна, яке змінило приналежність і назву. Про це інформує прес-служба ДПСУ. «Прикордонники Одеського загону морської охорони ДПСУ зупинили теплохід San Porfyrios (прапор Белізу) в українських водах річки Дунай. Судно прямувало з Румунії в Грецію. За попередньою інформацією, судно під назвою Sava Lake (прапор Панами) і тим самим унікальним ідентифікатором судна, який несе на борту теплохід San Porfyrios (прапор Белізу), протягом 2014-2015 років неодноразово заходило в закриті порти АР Крим» , - сказано в повідомленні. Тоді судном керував інший капітан, а екіпаж часто змінювався. Однак один з помічників капітана два рази був у портах Криму на цьому судні, тому він є порушником закону про тимчасово окуповані території.
Політика Порошенко підписав зміни до Держбюджету-2017 Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Про це інформує прес-служба глави держави. «Ключові напрямки застосування цих коштів дуже важливі. Перші, хто повинен отримати гроші від перевиконання бюджету, - бідні верстви населення. Маються на увазі люди, які отримують субсидії. Нам треба забезпечити, щоб їхні витрати в повному обсязі були профінансовані», - сказав Петро Порошенко. Президент має пропозиції про заохочення одержувачів субсидій, які економлять енергоресурси для впровадження енергозберігаючих технологій у себе вдома. «Ті люди, які економлять електрику, ті, які економлять тепло, матимуть можливість живими грошима отримати кошти, які зможуть витратити на оплату на енергоефективність або оплату комунальних послуг», - сказав Президент.
Події Під Києвом затримано чоловіка, який проковтнув 28 презервативів з кокаїном Прокуратура Київської області оголосила про підозру чоловікові, який проковтнув майже кілограм кокаїну, пересипавши його в засоби контрацепції, намагаючись контрабандою перевезти наркотики з Бразилії. Про це передає прокуратура області, повідомляє АСН. За процесуальними керівництвом прокуратури області було повідомлено про підозру 25-річному чоловікові у вчиненні кримінального злочину, який передбачено ст. 305 ч. 2 (контрабанда наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Про це передає Як було встановлено, молодик за грошову винагороду в розмірі 4,5 тис. доларів погодився перевезти кокаїн із Бразилії в Україну. Отримавши понад 1 кг кокаїну чоловік пересипав його у 28 презервативів, після чого проковтнув, намагаючись непомітно перевезти через митні кордони в шлунку. Надалі чоловік нічого не їв і вживав спеціальні препарати, що дозволяють утримувати наркотики в шлунку. Перебуваючи в зоні митного контролю в міжнародному пункті пропуску через держкордон України, під час здійснення митного огляду, злочинець був затриманий правоохоронцями і направлений до лікарні. За висновком експерта, у шлунку зловмисника був кокаїн. Вартість 1 кг цього наркотику на «чорному ринку» становить близько 300 000 доларів.
Дозвілля оформление ленты  «Вершник Апокаліпсису» і «мрія канібала». Соцмережі знущаються з «голого» костюма Мілявської 53-річна російська співачка Лоліта, якій Служба безпеки України заборонила в'їзд у нашу країну за незаконне відвідування анексованого Криму, на фестивалі «Жара» в Баку постала перед публікою в прозорому комбінезоні. Глядачі були шоковані, вживу спостерігаючи принади співачки. Не менший шок викликали фотографії артистки у користувачів соцмереж. Ексцентричний образ російської виконавиці порівняли зі схожим вбранням зарубіжних поп-дів, таких як Дженніфер Лопес, Бейонсе і Мерайя Кері. Однак порівняння вийшло не на користь Мілявської. Також Лоліту порівнювали з персонажами мультфільмів, назвавши її «Водяним», «Пінгвіном» з «Бетмена» і татуйованим напівбогом Мауї («Моана»). Жартували не тільки зі сценічного костюма співачки, але і з її зустрічі з фронтменом групи Rammstein Тіллем Ліндеманном, з яким вона записала невеликий ролик для соцмереж і присвятила йому пісню. Фотографію, де Лоліта обіймає Ліндеманна, підписали: «У заручниках».
Економіка Частина держслужбовців отримуватиме спецпенсії навіть після пенсійної реформи Державні службовці, які до 1 травня 2016 року мали необхідний страховий стаж для виходу на пенсію, отримуватимуть підвищені пенсійні виплати, які передбачені для держслужбовців, навіть після пенсійної реформи, все життя. Про це 1 серпня під час прес-конференції заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір, передає кореспондент АСН. Він нагадав, що реформа передбачає ліквідацію спеціальних пенсій держслужбовцям, генпрокуратурі та іншим категоріям населення. Їм пенсійне забезпечення буде нараховуватися за загальною формулою. «Я не думаю, що державний службовець якимось чином відрізняється від тієї ж доярки, яка також працює тривалий час. Я розумію, що є певні обмеження, є певні умови, але я вважаю, що умови праці повинні регулюватися заробітною платою. Маєш велику зарплату - буде і пенсія», - зазначив заступник міністра. Шамбір додав, що пільговий вихід на пенсію залишиться для учасників бойових дій, які зараз можуть вийти на пенсію на 5 років раніше, чорнобильців, багатодітних жінок і працівників шкідливих підприємств, що входять до списків №1 і №2.
Події У Києві жінка викинулася з 10-го поверху на очах у дочки і матері В Оболонському районі столиці на вул. Зої Гайдай з балкона квартири, розташованої на 10-му поверсі будинку, випала 31-річна жінка, яка померла від отриманих травм у кареті "швидкої". Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва. «Від лікаря надійшло повідомлення, що на вул. Зої Гайдай була виявлена ​​жінка у важкому стані, яка випала з балкона квартири на 10-му поверсі. На момент прибуття СОГ потерпілу забрала карета «швидкої». Від отриманих травм жінка померла дорогою в лікарню. Її тіло направлено на судово-медичну експертизу», - сказали в поліції. «За словами близьких, які були в цей час вдома, для самогубства у жінки не було причин. Вона нічого не пояснила і викинулася з вікна на очах у дочки і матері, які не встигли зупинити її», - сказано в повідомленні. Поліцейські з'ясували, що, крім сім'ї, в квартирі був хлопець загиблої. Вони разом розпивали спиртні напої і сварилися. В результаті чоловік пішов покурити на сходову площадку, а жінка вийшла на балкон і кинулася вниз. Розпочато кримінальну справу за ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство) КК України з правовою кваліфікацією «самогубство». Встановлюються обставини події.
Політика Північна Корея готується до випробування оновлених човнових балістичних ракет Військові сили США зафіксували «надзвичайно високий рівень» активності підводного флоту Північної Кореї, повідомляється про серію успішних запусків балістичних ракет, інформує The Telegraph. Тільки в липні корейські збройні сили провели три навчальних запуски на території суднобудівного заводу ВМФ, про це пише американське інформаційне агентство CNN. Ще один тест був проведений на штаб-квартирі Інституту морських досліджень при Академії наук національної оборони Північної Кореї. Останнє військове навчання, проведене Північною Кореєю, показує, що їхні ракети тепер можуть досягти більшої частини території Сполучених Штатів. Навчання організовані для перевірки системи холодного пуску, коли двигун починає працювати після відділення ракети від носія, розробленого для захисту підводного човна. Північнокорейський підводний човен класу «Ромео» також подавав ознаки «незвичайної активності» біля східного узбережжя півострова в кінці липня. США і Південна Корея спільно спостерігали за дизельним судном вантажопідйомністю 1800 тонн, яке озброєне 14 торпедами. Підводний човен відійшов від берегів Корейського півострова на більш ніж 96 км і зайшов у міжнародні води, чого до цього не дозволяла собі жодна північнокорейська субмарина. Аналітики припускають, що Пхеньян готується до випробування оновлених човнових балістичних ракет Pukguksong-1 або потенційно нової системи. Північна Корея вперше успішно запустила балістичні ракети з підводних човнів в серпні 2016 року, тоді вони пролетіли майже 500 км. Передбачається, що Пхеньян хоче розмістити ракетний підводний човен у Тихому океані як додаткову загрозу для Сполучених Штатів. «Успішні випробування холодного пуску, навіть з землі, є важливим кроком у створенні бойової ракети», - сказав Ленс Гетлінг, аналітик з питань оборони і президент компанії Nexial Research Inc. «Однак найбільша проблема для корейців - це «застарілі» і надзвичайно шумні підводні човни, що дозволяє американським, південнокорейським і японським човнам легко стежити за їхньою  діяльністю», - сказав Гетлінг. Вважається, що у Північній Кореї налічується близько 70 підводних човнів, хоча практично всі вони - невеликі прибережні судна, призначені для проникнення агентів у Південну Корею.
Політика САП просить суд стягнути з Полякова 300 тис. грн застави в бюджет САП звернулася з клопотанням до суду про стягнення з депутата Максима Полякова (партія «Народний фронт» застави в розмірі 304 тис. грн до бюджету країни. Про це передає телеканал 112 Україна. «Керівник САП Назар Холодницький заявив, що Максим Поляков виконав рішення Солом'янського райсуду Києва про запобіжний захід частково», - сказано в повідомленні. Поляков, за словами Холодницького, не виконав умови, які були визначені в постанові, зокрема щодо носіння електронного браслета контролю. «Я підкреслюю, що інший підозрюваний, Розенблат, виконав рішення суду в повному обсязі. Сьогодні о 9-й ранку один з процесуальних керівників звернувся до Солом'янського райсуду столиці з клопотанням про стягнення застави в дохід держави», - сказав Холодницький.
Політика оформление ленты  Кримчанина Балуха, який вивісив над своїм будинком український прапор, хочуть посадити на 5 років Українця Володимира Балуха, який над своїм будинком в окупованому Криму вивісив прапор України, окупанти хочуть посадити на 5 років до в'язниці. Про це в Facebook передає Кримська правозахисна група. «У вівторок, 1 серпня, на судовому засіданні у справі Володимира Балуха прокурор Корольов попросив покарання для нього у вигляді позбавлення волі на 5 років і один місяць колонії», - сказано в повідомленні. Цей термін прокурор попросив за сукупністю статей - Балух звинувачується за ст. 222 ч. 1 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) і ст. 222.1 ч. 1 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв). Засідання суду триває. Володимир вивісив на даху свого будинку український прапор за часів Майдану в грудні 2013 року і він висів після «референдуму» в 2014 році. «Приєднання» Криму до Росії він не визнає.
Політика У Кремлі прокоментували можливу поставку американської зброї Україні Росія закликає сторони, які претендують на роль у врегулюванні кризи в Україні, уникати дій, що провокують зростання напруженості. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коли прокоментував інформацію про плани Пентагону і Держдепу поставляти Україні протитанкові ракети та іншу зброю, передає "ТАСС". "Ми вважаємо, що всі сторони, особливо ті країни, які претендують на роль у врегулюванні, повинні уникати будь-яких дій, які можуть спровокувати зростання напруженості в і так непростому регіоні", - заявив він. Спікер російського президента зазначив, що це питання не повинно бути приводом для коментарів тому, що це гіпотетичні міркування. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон і Держдепартамент США підготували план поставок протитанкових ракет та іншої зброї в Україну. Тепер очікується схвалення Білого дому.
Суспільство оформление ленты  Ватнику, гумконвою і пілотці: Всі "шедевральні" пам'ятники, встановлені на Донбасі У самому центрі окупованого російськими терористами Луганська вже вдруге підірвали пам'ятник «захисникам республіки» з назвою «Вони стояли за батьківщину». Вибух стався в парку «Дружби народів» в ніч на 1 серпня. Пам'ятник розташовувався на вулиці Радянській, недалеко від захопленоїв квітні 2014 року будівлі СБУ. Монумент закрили, а представники терористів так званої «ЛНР» заявили, що вибуховий пристрій був закладений між однією з фігур пам'ятника і фоном із зображенням карти. Ніхто з жителів в результаті вибуху не постраждав. Вперше цей "шедевр" підірвали 1 вересня 2016 року, тоді постраждала фігура терориста-козака. Цього разу невідомі досягли більшого руйнування: вибух був достатньої сили, щоб практично повністю знищити монумент. Пам'ятник собі терористи відкрили 12 травня 2016 року. Відкривав монумент особисто ватажок бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький. У композицію входять 3 фігури терористів. Одну ліпили з  командира батальйону «Привид» Олексія Мозгового, який уже відправився до праотців. Другу - з російського терориста-козака Олександра «Бабая» Мажаева, який брав участь в анексії Криму і захопленні Слов'янська. А третю з неонациста і любителя покатувати людей і тварин жителя Санкт-Петербурга Олексія Мільчакова. Попереду трійці розташована статуя жінка з дитиною. Відзначимо, що на окупованих територіях пам'ятники "славним воїнам Донбасу" з'являються як гриби після дощу. Так, в листопаді 2015 року путінські байкери з клубу «Нічні вовки» в окупованому Луганську відкрили пам'ятник так званій «ЛНР». У жителів встановлення нового монумента викликало роздратування і нерозуміння, пам'ятник назвали сумішшю «совка і імперіалізму», так як на ньому зображений герб «ЛНР» з розп'ятим двоголовим орлом всередині. Відкривали цей пам'ятник якийсь «глава адміністрації» Луганська Маноліс Пілавов і представник байкерів Віталій Кішкіноа. . Ще один "шедевр" скульптурної думки з'явився в «ЛНР» у вересні 2016 року - пам'ятний знак 11 загиблим у бою біля селища Сміливе сепаратистам. Урочисте відкриття пройшло в селищі Ясенівському поблизу Ровеньок. На церемонії відкриття були родичі загиблих, інші терористи, якийсь «командир» роти ясенівського «ополчення» Володимир Цвях. Новий пам'ятник загиблим дітям Луганської області було відкрито терористами в луганському дитячому парку імені Щорса 27 червня 2017 року. Автори монумента - заслужений діяч мистецтв України Віктор Горбулін і архітектор В'ячеслав Женеску. На відкритті в обов'язковому порядку присутній ватажок терористів «ЛНР» Ігор Плотницький, який виділив на встановлення  пам'ятника 500 тисяч російських рублів. Аналогічні по силі монументи регулярно ставлять і в сусідній недореспубліці - «ДНР». Так, у Донецьку 1 червня відкрили пам'ятник під назвою «Дітям Донбасу, дітям війни». Скульптура зображує хлопчика, який собою затуляє дівчинку від загрози. Пам'ятник встановили у Музичному парку. Зазначалося, що скульптуру відлили в бронзі, автором є російський майстер Денис Селезньов, а ідея створення пам'ятника належить дітям Російської Федерації та Німеччини. Не менш вражає і монумент так званому «гумконвою» з РФ, у яких терористам на Донбас постійно привозили зброю, паливно-мастильні матеріали, боєприпаси, амуніцію і провізію для ведення бойових дій на території України з українцями. Пам'ятник встановлюють поблизу окупованого Іловайська. На постамент встановили перефарбований у білий колір російський військовий «КамАЗ». Ще один оригінальний пам'ятник з'явився у тому ж Іловайську в липні 2017 року - скульптура двірника в фуфайці і шапці-вушанці з відомого радянського мультфільму. Пам'ятник мав віддати данину нелегкої праці трудівників «мітли і совка», але викликав лише напади сміху, так як скульптуру тут же стали називати «пам'ятником ватникам». Не залишили без свого пам'ятника на окупованих територіях України і країну-агресора Росію. Стеллу в ім'я Росії ватажки «ДНР» поставили 18 березня 2016 року в сквері біля площі Леніна. Ну і, мабуть, кульмінацією творчої думки терористів став пам'ятник пілотці, який поставили в квітні 2016 року. Тоді ще свіжа була ідея «Новоросії» і в окупованому Донецьку з'явився постамент у вигляді солдатської пілотки.
Політика Саакашвілі обіцяє скоро повернутися в Україну і сподівається на відкритий суд Екс-президент Грузії, колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що попри те, що його позбавили українського громадянства, він скоро збирається повернутися в Україну і оголосить цю дату публічно. Про це він заявив під час онлайн-трансляції для українських ЗМІ. Саакашвілі стверджує, що підстав для позбавлення його українського громадянства у президента України Петра Порошенка немає. І що шляхом позбавлення його громадянства намагаються "усунути головного політичного суперника". "Відбувається видалення з політичного поля політичного гравця, якого Порошенко дуже боїться", - заявив М. Саакашвілі. Політик заявив, що він не піде з політичної арени України, нагадав, що "він був серед учасників трьох українських Майданів". Він також підтвердив, що готовий у суді відстоювати свої права, але сподівається на "відкритий і чесний суд".
Політика Британський пранкер скандально розіграв співробітників Білого дому Інтернет-жартівник з Британії обдурив представників Білого дому, зокрема звільненого Ентоні Скарамуччі, написавши кілька електронних листів від імені різних представників команди Трампа, повідомляє The Guardian. За повідомленням CNN, людина, підписана в Twitter @SINON_REBORN, представилася Джаредом Кушнером у листі Раднику з внутрішньої безпеки Тому Боссерту, і той відповів їй. Боссерт вніс свою особисту адресу електронної пошти в переписку. Той же чоловік ввів в оману главу прес-служби Білого дому Ентоні Скарамуччі, який був звільнений у понеділок, представившись Райнсом Прібесом, колишнім головою адміністрації президента, з яким у Трампа був відкритий конфлікт. У низці електронних листів, чоловік, який представився Прібесом, дражнив Скарамуччі, звинувачуючи його в «приголомшливому лицемірстві». Він написав: «Ви жодного разу не повелися хоча б хоч трохи шляхетно». Скарамуччі відповів: «Ви знаєте, в чому винні. Всі ми знаємо. Навіть сьогодні. Але будьте впевнені, ми були до цього готові. Справжній чоловік приніс би свої вибачення». Reince (me) giving @Scaramucci something to think about. He never replied haha pic.twitter.com/hutjACmogR — EMAIL PRANKSTER (@SINON_REBORN) 1 серпня 2017 р. Спор продолжился, и шутник написал: «Я не могу поверить, что вы подвергаете сомнению мою этику! Так называемый «дармоед», который не смог продержаться и недели в Белом доме. Мне не за что извиняться». Скарамуччи ответил: «Почитайте Шекспира. Особенно «Отелло». Это о вас. Моя семья в порядке, кстати, и будет процветать. Я знаю, что Вы сделали. Больше ответов от меня не будет». An excerpt of what I emailed to @Scaramucci whilst playing the part of Jon Huntsman Jr. Apparently this didn't seem out of the ordinary?!
Події На Херсонщині у військової машини вибухнуло колесо, є постраждалі У Херсонській області сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП) за участю БРДМ-2 українських військовослужбовців і цивільного легкового автомобіля. Про це повідомляє прес-служба оперативного командування "Південь". Як повідомляється, БРДМ перегрівся на спеці, через що у нього вибухнуло колесо. Це призвело до зіткнення військової машини з цивільним автомобілем. В результаті ДТП постраждали люди. За фактом аварії будуть проведені слідчі дії представниками Військової служби правопорядку та Національної поліції в Херсонській області. Керівний склад оперативного командування "Південь" призначив службове розслідування. "Командування та особовий склад окремої мотопіхотної бригади щиро співчуває рідним і близьким постраждалих і сподівається на розуміння", - додали в прес-службі.
Суспільство Джордж і Амаль Клуні пожертвують $3,25 млн на шкільну освіту для сирійських біженців Джордж і Амаль Клуні заявили, що вони допоможуть 3 тисячам сирійських дітей-біженців піти в школу в Лівані цього року. За заявою ООН, більше 200 тис. дітей не отримують шкільної освіти в Лівані після втечі з сусідньої Сирії, повідомляє The Guardian. Заснований парою «Фонд справедливості Клуні» повідомив, що об'єднає зусилля з Google і HP Inc для допомоги Дитячому фонду ООН Unicef, і Міністерству освіти Лівану відкрити сім шкіл для дітей сирійських біженців, де заняття будуть проходити в другу зміну. У Лівані налічується понад мільйон сирійських біженців, з них близько 500 тис. дітей. Їх навчають к державних школах к другу зміну, організовуючи додаткові денні заняття виключно для них. Пара прокоментувала своє рішення в заяві: «Ми не хочемо втратити ціле покоління тільки тому, що вони народилися в невідповідному місці у невідповідний час. Тисячі молодих сирійських біженців піддаються ризику - ризику ніколи не стати продуктивною частиною суспільства. Шкільна освіта може їм допомогти». Пожертвування в розмірі $3,25 млн від Фонду, Google і HP Inc буде спрямовано на оплату транспортних витрат, покупку шкільного приладдя, комп'ютерів, розробку навчальної програми та підготовку вчителів. Представник Фонду Макс Глейшман заявив, що фінансування буде спрямовано на державну шкільну систему замість того, щоб інвестувати в приватні школи, якими управляє міжнародна компанія Sabis.
Суспільство Правозахисники повідомили, що окупанти експропріюють житло українських військових у Криму Правозахисникам Української Гельсінської спілки з прав людини відомо про десять випадків незаконної експропріації майна в окупованому Росією Криму, яке перебувало у власності або в користуванні військовослужбовців Збройних сил України, так званими "правоохоронними органами" окупованого півострова. Про це розповів юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Тимочко на прес-конференції, передає Інтерфакс-Україна. "Зараз нам відомо про 10 випадків незаконної експропріації майна. Ще 15 сімей повідомили, що і сьогодні до них надходять погрози щодо того, що вони повинні виселитися з цього майна, оскільки окупаційною владою Криму це майно сприймається як майно Міністерства оборони РФ", - повідомив він. Правозахисник розповів, що з осені 2014 року в окупованому Криму почали створюватися "житлові комісії", до складу яких входять представники т.зв. "правоохоронних органів" Криму і представники Міноборони РФ, які спільно з представниками ЖЕКів відстежували службове житло військовослужбовців ЗСУ. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти в Криму мають намір внести поправки в законодавство РФ і анулювати права власності на деякі земельні ділянки, видані державними органами України.
Політика У редакції видання "Страна.ua" знайшли флешку з "таємницями" Міноборони Під час обшуків в офісі інтернет-видання "Страна.ua" поліція вилучила флеш-накопичувач з документами, які, можливо, містять державну таємницю. Це стало відомо з ухвали Печерського районного суду Києва за клопотанням слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів, що опублікована на сайті Єдиного реєстру судових рішень, передає Інтефакс-Україна. "Досудовим розслідуванням... встановлено, що 22.06.2017 співробітники головного управління Нацполіції в Києві під час проведення обшуків у кримінальному провадженні (за ч.1 ст.328. - Ред.)... в офісному приміщенні інтернет-видання "Страна.ua" вилучили флеш-накопичувач марки Kingston, на якому містяться електронні документи з відомостями, які, можливо, складають державну таємницю", - йдеться в повідомленні. Раніше повідомлялося, що суд над підозрюваним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди Ігорем Гужвою пройшов 24 червня в Києві. Розглянувши клопотання сторони обвинувачення, Шевченківський райсуд обрав для обвинуваченого запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 544 тис. грн. Пізніше за Гужву внесли  заставу. 27 червня він вийшов з СІЗО.
Політика Захарченко запропонував ввести у "ДНР" страту для корупціонерів Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко в інтерв'ю, розміщеному на його сайті, висловив пропозицію ввести вищу міру покарання за корупцію - смертну кару. За його словами, принципових заперечень його пропозиція не отримала, залишилося обговорити лише "технічні деталі"."Вдосконалили свої закони, що стосуються корупції, і покарання буде серйозним. У нас є наказ про введення смертної кари в разі необхідності, як вищої міри соціальної справедливості. Я думаю, що корупція тепер потраплятиме і під це", - заявив Захарченко. При цьому ватажок бойовиків вже "порадився з "Народною радою ДНР" з цього питання", повідомивши, що вони розійшлися в деяких нюансах формулювань розстрільного закону. Міра покарання - в'язниця або розстріл - буде визначатися за розміром шкоди, якої обвинувачений завдав "державі", - анонсував бойовик. "Суд" "ДНР" вже виносив вирок про смертну кару в лютому цього року.
Кримінал Суд оштрафував власницю нелегального казино на 127 тис. грн Святошинський райсуд Києва власниці нелегального казино, яка щомісяця змінювала персонал, щоб не бути викритою правоохоронцями, присудив штраф у 127,5 тисячі гривень, повідомляє прес-служба прокуратури. Зловмисницю розкрили на початку червня 2017 року. Її підпільне казино надавало послуги з грального бізнесу. Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили 7 гральних столів, дві тисячі фішок для проведення азартних ігор "покер", "блек-джек" і грошові кошти. Слідство встановило, що киянка з метою поліпшення свого майнового стану уклала договір оренди нежитлового приміщення, де розмістила покерні столи, і кожен місяць наймала нових працівників, які допомагали їй здійснювати незаконну діяльність з метою ухилення від кримінальної відповідальності.
Економіка Після встановлення лічильників на воду і тепло треба вилучити з тарифу "інвестиційну складову" Встановлення побудинкових лічильників до 1 жовтня 2018 року на всі будівлі, приєднані до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання, призведе до зменшення тарифу на ці комунальні послуги. Таку думку висловила координатор житлово-комунальних і енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко, передає кореспондент АСН. «В середньому платіжка або не зросте, або навіть зменшиться, тому що на сьогодні всі 100% будинків у складі їхнього тарифу на тепло і гарячу воду міститься інвестиційна складова, за рахунок якої у ваших будинках мають  бути встановлені загальнобудинкові лічильники. Тому після встановлення лічильників ця складова буде видалена», - пояснила експерт. Вона додала, що після встановлення лічильників і при наявності квартирного приладу обліку мешканець платитиме за фактично спожиту воду і тепло за показниками квартирного лічильника, частину вартості витрачених ресурсів на утримання загального будинкового майна. «Це абсолютно нормальна світова практика, коли враховується все, що входить в будинок, на зрізі в будинок. Тому в законі і сказано, що комерційним урахуванням вважається облік загальдомовий. І якщо ми говоримо про тепло, то людина повинна платити також і за обігрів загальних приміщень », - вважає Бойко. Нагадаємо, днями Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", який зобов'язує до 1 жовтня 2018 року оснастити будинковими лічильниками всі житлові та нежитлові будівлі, приєднані до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання.
Економіка Криптовалюти стало більше, біткоїн розділився на дві частини Криптовалюта біткоїн сьогодні, 1 серпня, розділилася на дві валюти. Тепер є старі біткоїни і біткоїн кеш. Про це повідомляє видання Ethereum World News. Як уточнює ЗМІ, група китайських майнерів не погодилася з параметрами нового оновлення, яке збільшить обчислювальний блок з 1 до 2 мегабайтів. Противники оновлення знаходяться в чисельній меншості, але їх підтримують великі китайські компанії з видобутку біткоїнів. Нову валюту назвали Bitcoin Cash (біткоїн кеш). Вона передбачає збільшення максимального обсягу блоку до 8 мегабайтів. Крім того, за словами творців нової системи, вона краще захищена від хакерських атак. Повідомляється, що поділ відбувся менше години тому. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Японії біткоїн офіційно визнаний платіжним засобом.
Економіка Через закон про лічильники українцям доведеться платити на 20% дорожче за воду і тепло Через закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» українцям доведеться платити на 20% більше за гарячу і холодну воду, а також теплову енергію. Про це 1 серпня під час прес-конференції заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, повідомляє кореспондент АСН. «Цей закон означає, що всі хто встановив собі квартирний лічильник води або тепла, може спокійно їх викинути так як ці квартирні прилади обліку визнані цим законом некомерційними, а розподільними, за ними не будуть проводитися розрахунки», - заявив він. За словами Сергієнка, відповідно до закону, виставляти плату за холодну і гарячу воду, а також тепло мешканцям будуть тільки за загальнобудинковим лічильником. «Це означає, що люди, які сумлінно платять, економлять будуть також доплачувати за всі втрати в мережі, за всі крадіжки, за тих, хто не платить. За моїми підрахунками, ця додаткова сума становитиме 20%», - сказав він. Нагадаємо, 28 липня Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", який зобов'язує до 1 жовтня 2018 року оснастити будинковими лічильниками всі будівлі, приєднані до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання.
Події оформление ленты  Повсюдні пожежі в ресторанах Одеси: переділ бізнесу чи порушення правил пожежної безпеки? Одесу в останній тиждень охопила хвиля пожеж, які дивним чином трапляються у найбільш популярних ресторанах і клубах міста. Три пожежі поспіль трапилися 24, 29 і 31 липня. Так, 24 липня в районі пляжу «Ланжерон» виникла сильна пожежа в ресторані «Хуторок коло моря». Полум'я швидко поширилося по дерев'яному будинку, в результаті заклад вигорів майже повністю. Працівник есторану повідомив, що пожежа почалася з навісу над мангалом. Її намагалися загасити самостійно, але безрезультатно. Очевидці повідомили, що, як тільки почалася пожежа, з кухні ресторану витягли 8 балонів з газом. Однак кілька балонів витягти не встигли, і вони вибухнули. Не змогли врятувати також і техніку. Взрыв жигулей в центре, сгоревший "Хуторок", что-то как-то крутовато неделя началась в #Одесса pic.twitter.com/qijtZnURgU — Одесская исти́рия (@OdessaHistory) 24 июля 2017 г. Вже увечері 29 липня у розташованому на 13-й станції Великого Фонтану в Одесі нічному клубі-ресторані «Пляжник» також сталася сильна пожежа. Полум'я з великою швидкістю охопило більшу частину території закладу. Пожежники приїхали, але вогонь дуже швидко поширювався, перекидався на дерев'яні намети. Загасити вогонь вдалося о 00:37, однак будівля вигоріла повністю. За словами очевидців, у закладі було мало вогнегасників. Пожежа почалася зі сцени, а пізніше вогонь перекинувся на дерев'яні намети, які швидко згоріли. За попередніми даними, причиною пожежі є коротке замикання 31 липня в Одесі знову сталася пожежа, цього разу на пляжі «Аркадія» згоріла Barletta pizza, розташована біля скандально-популярного нічного клубу «Ібіца». Будівлю піцерії було повністю знищено вогнем, відвідувачів сусідніх барів і ресторанів довелося евакуювати через сильне задимлення та загрозу розповсюдження вогню. Причину загоряння у ДСНС поки встановлюють, однак, за словами очевидців, спочатку в піцерії щось вибухнуло і вже потім звідти повалив дим. За словами працівників закладу, пожежа виникла на складі нічного клубу Ibiza, що примикає до кафе. Однак охоронці клубу цю заяву спростовують, вони вважають, що загорівся бар піцерії і тільки потім вогонь перекинувся на будівлю клубу. Три великі пожежі в ресторанах Одеси за тиждень. На підозрілий збіг вказують місцеві політики, бізнесмени та громадські активісти. Багато хто підозрює, що низка пожеж - далеко не випадковість, а переділ пляжного бізнесу, який з анексією Криму почав приносити ще більше грошей. У соцмережах же говорять про те, що пожежі є спробою однієї з місцевих бізнес-груп, що має активи в торговельній сфері, нерухомості, ЗМІ, посилити контроль над сферою розваг і ресторанного бізнесу в Одесі. Як зазначив одеський бізнесмен, співвласник найбільшої в Україні стивідорної компанії ТОВ «Трансінвестсервіс» (ТІС, Одеська обл.) Андрій Ставніцер у себе в Facebook пожежі в розважальних закладах Одеси є невипадковими. Звертаючись до неназваних осіб, бізнесмен заявив, що городяни не потерплять продовження подібних інцидентів. «Хлопці, ви дуже помилилися містом. Одесити таке не з'їдять. Беня Крик був, звичайно, король, тільки де ви, а де Беня Крик? ...Ми всі любимо Одесу, і перетворити наше місто на бандитську лавочку з 90-х вам не дамо. Я не дам», - зробив Ставніцер різку заяву. Він закликав опонентів «ховати запальнички і починати працювати». Бізнесмен також пообіцяв, що згорілі заклади «Пляжник» і «Ібіца» будуть відновлені. Разом з тим у ДСНС не бачать ніяких інших причин пожеж, крім порушення правил пожежної безпеки. Так, керівник 6-го спецзагону Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області Олександр Плохач заявив, що «в разі ресторану «Хуторок коло моря» мало місце порушення правил пожежної безпеки при експлуатації мангала. А в нічному клубі «Пляжник» і ресторані «Стронг Хаус» - це порушення правил експлуатації електропроводки».
Політика У ГПУ вважають Пашинського невинним у стрільбі під Києвом - ЗМІ Генеральна прокуратура України закрила справу проти народного депутата від "Народного фронту", голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського. Про це йдеться в постанові слідчого ГПУ, копія якої потрапила в розпорядження видання РБК-Україна. Варто зазначити, що йдеться про кримінальну справу за фактом стрілянини під Києвом взимку 2016 року, коли Пашинський під час конфлікту вистрілив з нагородного пістолета у ногу жителю одного з сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу. Слідчі генеральної прокуратури прийшли до висновку, що Пашинський діяв у рамках необхідної оборони, що виключає його кримінальну відповідальність. Водночас дії другого учасника інциденту Хімікуса визнані "суспільно небезпечними". Нагадаємо, що ввечері 31 грудня на автодорозі під Києвом у Васильківському районі нардеп Сергій Пашинський поранив людину з пістолета. Прокуратура Київської області розслідує інцидент з нардепом як акт хуліганства.
Кримінал оформление ленты  Прокурор Київської області затриманий на хабарі Працівника прокуратури Київської області затримали за вимагання хабара в сумі $5000. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Прес-секретар зазначила, що за таку суму прокурор обіцяв громадянину допомогти у винесенні щодо обвинуваченого покарання, не пов'язаного з реальним позбавленням волі. "Слідчими Генеральної інспекції спільно зі співробітниками ГУ СБ України в м. Києві та Київській області після отримання посередником, на якого вказав прокурор відділу прокуратури Київської області, частини неправомірної вигоди в розмірі 104 000 грн ($4000), зазначеного прокурора і посередника затримали в порядку ст. 208 КПК України", - повідомила вона.Проводяться слідчі дії, а досудове розслідування триває.
Кримінал Поліція Києва затримала австрійця, підозрюваного в розбещенні дітей У вівторок, 1 серпня, працівники правоохоронних органів у Києві затримали громадянина Австрії, якого підозрюють у розбещенні малолітніх дітей. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції. Як повідомляється, співробітники карного розшуку та Нацполіціїзатримали 57-річного іноземця, який перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в розбещенні малолітніх. "Встановлено, що в грудні 2016 року 57-річний громадянин Австрії був оголошений у міжнародний розшук за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ст. 206, ст. 207, ст. 212 КК Австрійської Республіки, за фактом вчинення дій сексуального характеру відносно малолітніх. Від компетентних органів Австрійської Республіки була отримана інформація, що розшукуваний з метою уникнення кримінальної відповідальності в грудні 2016 року втік в Україну, де і переховувався до сьогодні", - йдеться в повідомленні. Поліція зазначила, що чоловіка затримали на території житлового масиву Виноградар. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві 30 липня помер 46-річний чоловік, якого затримали за підозрою в зґвалтуванні і пограбуванні неповнолітньої дівчинки.
Кримінал оформление ленты  Пограбування в стилі «Форсажу»: грабіжники на ходу витягли з вантажівки смартфони У Нідерландах зловмисники на ходу обікрали вантажівку, що перевозила велику партію iPhone, повідомляє Associated Press. П'ятеро уродженців Румунії віком від 33 до 43 років обікрали на вантажівку зі смартфонами в ніч на 24 липня недалеко від міста Хорст. Вони пересувалися на модифікованому фургоні і змогли впритул під'їхати до вантажівки ззаду. Один із зловмисників заліз у кузов вантажівки через отвір у даху і таким же шляхом передав коробки з iPhone спільникам. «Вантажівка перевозила вантажі з точки А в точку Б і не зупинялася. Однак телефони зникли. Так що це повинно було статися саме так. Зараз нарешті у нас є докази - фургон і вкрадене», - розповів представник нідерландської поліції Ед Крашевський. Таким чином грабіжникам вдалося витягнути телефонів на 500 тис. євро. Поліція затримала зловмисників. Зараз правоохоронці встановлюють зв'язок між затриманими чоловіками і 17 схожими випадками в різних країнах Європи. Нагадаємо, кілька років тому у Румунії схожим чином теж намагалися вкрасти товари з машини. Ось відео цього інциденту:
Кримінал У Миколаївській області 17-річну дівчину зґвалтував 15-річний знайомий підліток В Очакові Миколаївської області за підозрою в зґвалтуванні 17-річної дівчини затримали 15-річного підлітка. Про це повідомили в прес-службі поліції Миколаївській області. Як повідомляється, дівчину непритомною знайшли 30 липня близько 8:00 на території бази відпочинку. Постраждалу госпіталізували. "У ході огляду медичні працівники встановили, що 17-річна дівчина на тілі має явні ознаки фізичного насильства і зґвалтування", - повідомили в поліції. Працівники правоохоронних органів встановили, що дівчину зґвалтував її неповнолітній знайомий - 15-річний місцевий житель. Дівчина відпочивала на дискотеці разом зі знайомим напередодні ввечері. Поліція встановила місце знаходження підозрюваного за кілька годин. Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину ч.3 ст.152 (зґвалтування) КК України. Йому загрожує позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві 30 липня помер 46-річний чоловік, якого затримали за підозрою в зґвалтуванні і пограбуванні неповнолітньої дівчинки.
Політика Московський суд заарештував майно вбитого екс-депутата Вороненкова Басманний суд Москви наклав забезпечувальний арешт на майно застреленого в Києві екс-депутата невизнаної в Україні Держдуми Дениса Вороненкова. Про це у вівторок, 1 серпня, повідомив його адвокат Андрій Гривцов, передає видання ТАСС. Він повідомив, що йдеться про гаражний бокс, машиномісце, а також про велику кількість коштовностей і чоловічих годинників, які були вилучені з сейфової скриньки його дружини, співачки і екс-депутата Держдуми Марії Максакової під час розслідування. Нагадаємо, Дениса Вороненкова вбили 23 березня на вулиці Пушкінській в центрі Києва. Його охоронець також був поранений, але встиг вистрілити в кілера. Зловмисника госпіталізували, проте медики не змогли врятувати йому життя. Дениса Вороненкова застрелив громадянин України, уродженець Севастополя Павло Паршов 1988 року народження. За даними слідства, він був завербований російськими спецслужбами і йому було поставлено ​​завдання потрапити в один з підрозділів ЗСУ.
Культура оформление ленты  Критики оцінили тизер соціальної комедії режисера Тоні Ноябрьової «Герой мого часу» Перший офіційний тизер соціальної комедії режисера Тоні Ноябрьової «Герой мого часу» презентували на Одеському міжнародному кінофестивалі у професійній секції. Показ відбувся в павільйоні Віри Холодної на знаменитій Одеській кіностудії. Сам фільм вийде в прокат в 2018 році. «Я постійно дивлюся саме українське кіно і, на жаль, в більшості випадків не асоціюю себе з героями, яких бачу на екрані. Звичайні люди в житті так не розмовляють, не вдягаються, у стрічках вони вирішують якісь свої екзистенційні проблеми, які не зрозумілі звичайному глядачеві. Мені ж, як автору, дуже хотілося зробити так, щоб все, що відбувається в кадрі «Героя мого часу», було максимально природним», - коментує режисер Тоня Ноябрьова. «Героя мого часу» хочуть показати і за кордоном, кілька пропозицій від міжнародних дистриб'юторів вже є, повідомила продюсер Анна Паленчук.
Економіка Manchester United рекламуватиме Tinder за нечувану суму На формі англійського футбольного клубу Manchester United скоро може з'явиться логотип компанії Tinder. Клуб уклав угоду з відомим сайтом знайомств на £12 мільйонів за рік реклами протягом сезону 2017/2018, повідомляє The Mirror. Цього літа керівництво Прем'єр-ліги внесло зміни в правила спонсорства і тепер командам дозволено помістити додатковий логотип на своїй формі, за умови, що він буде розташований лише на одному рукаві. На іншому рукаві, як і раніше, буде міститися логотип Прем'єр-ліги. Manchester United стане десятим у низці клубів, які погодилися на «рекламу на рукаві», але жоден інший не отримає за неї таку суму. Договір ще не підписаний, але перебуває на стадії розгляду. Tinder - найпопулярніший у світі додаток для знайомств, яким користуються 50 мільйонів людей. Компанія почала свою "атаку" на спортивні команди ще в минулому сезоні. У неї вже є угода з італійським клубом Napoli, і його нападник Аркадіуш Милик знявся в її рекламному ролику. Керівники галузі оцінюють вартість реклами на рукаві приблизно в 20% від того, що отримують від реклами на передній частині футболок. Manchester United вже має договір на £50 мільйонів з американським автомобільним гігантом Chevrolet.
Суспільство Поліція попереджає про особливу небезпеку на дорозі і радить, як її уникнути За прогнозами синоптиків, найближчими днями в Україні збережеться спекотна погода, температура повітря буде перевищувати позначку +30 градусів. У зв'язку з цим правоохоронці радить водіям більш ретельно готуватися до поїздок, особливо на далекі відстані. Спека сильно знижує увагу водія, тому в Національній поліції України рекомендують підвищити увагу і знизити швидкість у такі дні. Потрібно обов'язково взяти з собою достатню кількість холодної води і необхідних ліків. В далеку дорогу краще одягнути вільний одяг з натуральних тканин, а в їжі - уникати жирних і солоних продуктів. «Перед поїздкою обов'язково перевірте технічний стан авто. У спекотну погоду особливу увагу потрібно звернути на систему охолодження двигуна, рівень мастила, стан гальмівних колодок та тиск у шинах», - сказано в повідомленні. Якщо вам потрібно зупиниться, бажано припаркуватися в тіні, а перед початком руху обов'язково провітрити салон автомобіля. «Не залишайте дітей у закритому авто навіть на короткий час», - підкреслюють поліцейські. Але найголовніше, у спекотну погоду потрібно бути особливо уважним і обережним за кермом, оскільки при підвищеній температурі повітря у багатьох людей знижується концентрація уваги і швидкість реакції на різноманітні дорожні ситуації.
Здоров`я Вчені з'ясували, чому синдром хронічної втоми схожий на застуду Вчені заявили, що синдром хронічної втоми скоро можна буде визначити за допомогою аналізу крові. Дослідники з Медичної школи Університету Стенфорд виявили, що в крові у людей, які страждають симптомами цього захворювання, спостерігається різке збільшення вмісту 17 різних білків, що виробляються імунною системою. Чим вищий вміст, тим важчий стан, розповідає The Telegraph. Синдром хронічної втоми, або міалгічний енцефаломієліт, характеризується крайньою втомою, м'язовим болем, порушеннями сну, головними болями і симптомами грипу. Оскільки його симптоми часто виявляються після хвороби, інфекції або нервового потрясіння, наприклад, автомобільної аварії, вчені підозрюють, що імунна система не може нормально зменшити оберти і продовжує виробляти велику кількість антитіл. Деяким людям допомагають противірусні та протизапальні засоби. Нове дослідження вперше виявило конкретну причину цього стану: хронічне запалення, викликане імунною системою. Це спосіб тіла реагувати на збудника, тому ми зазвичай відчуваємо слабкість у кінці застуди. Вчені взяли зразки крові у 192 пацієнтів з подібними симптомами і порівняли їхні з показниками 392 здорових людей. Результати показали, що рівень вмісту цитокінів у крові у пацієнтів з легкими формами захворювання був низьким, а ось у пацієнтів з важкими формами хронічної втоми він був набагато вище. 17 цитокінів безпосередньо пов'язані з розвитком захворювання, 13 з них провокують запалення. Вміст гормону лептину, який відповідає за голод, також було підвищено. Лептин повідомляє мозку, коли шлунок заповнений, і це головна причина втрати апетиту під час застуди. Лептин зазвичай переважає у жінок і вчені думають, що саме тому на хронічну втому більше скаржаться жінки. В середньому троє з чотирьох пацієнтів є жінками.
Кримінал Секс-рабині приносять злочинцям по $36 000 на рік. Жахлива статистика работоргівлі в світі У Центрі прав людини ім. Карра при Гарвардському університеті підрахували - середня прибуток, який жертва работоргівлі приносить своїм експлуататорам, становить $3 978 на рік. Секс-торгівля настільки непропорційно вигідна в порівнянні з іншими формами рабства, що середній прибуток з кожної жертви становить $36,000, розповідає The Guardian. В середньому, річний прибуток від работоргівлі становить $150 млрд. У своїй книзі «Сучасне рабство», яка буде опублікована в жовтні, дослідники пишуть, що секс-торгівля становить 50% від загального прибутку сучасного рабства, незважаючи на те, що на секс-торгівлю припадає лише 5% «людського ринку». Для створення книги він проаналізував дані, отримані з 51 країни за 15-річний період, а також докладні інтерв'ю, які він провів з 5000 жертв. Міжнародна організація праці ООН вважає, що щонайменше 21 мільйон людей перебуває в якійсь формі сучасного рабства по всьому світу. Два століття тому рабство включало тривалі, дорогі перевезення і високі показники смертності, сучасна работоргівля приносить більш високий прибуток. Глобальні міграційні потоки дають работорговцям можливість легко знайти і викрасти своїх жертв, яких відправляють працювати в різні галузі світової економіки, такі як мода, краса, розведення морепродуктів і комерційний секс. «Рабів купують, використовують на виробництві та викидають, коли вони знесилюються, на вулицю у відносно короткі терміни і вони забезпечують величезний прибуток для експлуататорів. Світ мляво реагує на рабство, що дозволяє йому зберегти свою актуальність для злочинців», - зазначають науковці. Минулого тижня Управління ООН з наркотиків і злочинності попередило, що глобальні світові конфлікти ставлять під загрозу все більше і більше людей. Торгівля людьми зараз така ж прибуткова сфера злочинної діяльності, як торгівля зброєю і наркотиками. У грудні минулого року була опублікований Глобальна доповідь ООН про торгівлю людьми. Вона виявила понад 500 основних маршрутів работоргівлі в період між 2012-2014 роками. Незважаючи на те, що рабство є злочином у кожній країні світу, в минулому році тільки 9071 людина була засуджена за злочини в сфері работоргівлі по всьому світу.
Коронавірус оформление ленты  Як київському підлітку вдалося вступити у 10 престижних американських університетів Киянин Георгій Солодко, який закінчив фінансово-правовий ліцей у Києві, вступив відразу в кілька престижних американських університетів, серед яких Гарвардський університет, Стенфорд, Дартмут, Колумбійський, Північно-Східний, Бостонський, Колгейтський університети, а також коледж Вассара, університети Вандербільта і Тафтса , пише «Комсомольская правда». «Спочатку було страшно, нервував. Але спокуса вчитися в престижному університеті перемогла невпевненість. Вибрав американські виші тому, що в економіці, яка мені подобається, вони сильніші і кращі», - сказав українець. Для того, щоб скласти іспити, їхати в Америку не довелося, розповідає хлопець. Все це він зробив через інтернет в рідному Києві. Юнак уточнив, що термін подачі документів в американські університети на 9 місяців раніше, ніж в українські, а дедлайни подачі - до 1 січня. Оскільки іспити починаються з грудня по лютий, то результати всіх вишів ерудований українець дізнався вже в квітні. Після здачі іспитів деякі університети організували інтерв'ю з абітурієнтом через скайп. «Мені ставили запитання про політичну ситуацію в Україні. Питали, як починався Майдан... Про мене розпитували. Як сім'я ставиться до того, що я їду... Я в свою чергу розпитував про університет», - згадує Георгій. З усіх вишів Георгій вибрав Гарвард, бо саме цей університет надав йому можливість навчатися безкоштовно, що заощадило сім'ї хлопця 300 тис. доларів за 4 роки навчання. Навчання в Америці значно відрізняється від того формату, який існує в Україні. За словами Георгія, у нього буде можливість самому вибрати предмети, які він має намір відвідувати, а також зробити розклад відвідувань лекцій під себе. Більше того, лекції можна слухати з дому, оскільки їхні записи викладають на сайті університету. «Тобто американська освіта дає тобі свободу вибору і тебе не" вантажать "непотрібними предметами. Свій основний напрям студент вибирає на третьому курсі», - пояснює хлопець. Георгій порадив українським абітурієнтам не лінуватися, не бояться і вступати у кращі світові ВНЗ.
Здоров`я ТОП-5 тестів, які допоможуть перевірити, чи "всі у вас вдома" Час від часу кожній людині потрібно досліджувати свій внутрішній стан - з цікавості або для чогось більш серйозного, як підготовка до співбесіди або боротьба з депресією. Похід до психолога займає багато часу, та й дозволити комусь сторонньому «колупатися» у своєму мозку можуть далеко не всі. У такому випадку допомогти дізнатися більше про своє внутрішнє «я» можуть психологічні тести, які можна пройти онлайн. Видання «В мире» підшукало 5 найпопулярніших і перевірених тестів, які варто час від часу проходити кожному. Тест Люшера Цей психологічний тест розроблений швейцарським психологом Максом Люшером ще в 1947 році. Процедура тестування полягає в тому, щоб розташувати набори кольорів у порядку від самого приємного у цей час до самого неприємного. Пройти тест можна всього за 2 хвилини, а ще він приваблює своєю простотою, оскільки все, що вам потрібно, це вибирати приємні і неприємні картинки в різними кольорами. Через це цей тест є одним з найвідоміших. Результати детально розкажуть про ваш емоційний стан, приховані внутрішні проблеми і рівень тривоги. Пройти тест можна тут. Портретний тест Сонді Метою цього тесту, розробленого психологом і психотерапевтом Леопольдом Сонді в 1947 році, є виявлення психічних відхилень. Експеримент полягає в тому, що людина повинна вибрати найбільш симпатичні і найменш приємні портрети чоловіків і жінок. Кожен портрет відображає в найбільш загостреному вигляді прояв одного з основних восьми базисних людських потягів. За результатами ваших виборів можна буде дізнатися про особисті схильності до певних психічних захворювань, які, за твердженням психологів, є у кожного, і навіть отримати поради щодо самореалізації. Пройти тест можна тут. Тест Айзенка Це один з найвідоміших і разом з тим найпростіший спосіб перевірити свій рівень IQ. Він розроблений англійським психологом Гансом Айзенком. Він полягає в тому, що за півгодини потрібно відповісти на 40 запитань. Але засмучуватися не варто, якщо в терміни не вклалися. Результати цього тесту, як і будь-якого тесту на визначення рівня інтелекту, орієнтуються саме на визначення рівня вашого логічного мислення і ніяк не може охопити всіх ваших знань, тому не слід сприймати його результати серйозно в широкому понятті «розумної людини». Пройти тест можна тут. Тест Роршаха Тест Роршаха або «Плями Роршаха» - це психодіагностичний тест для дослідження особистості, розроблений в 1921 році швейцарським психіатром і психологом Германом Роршахом. Цей тест досліджує особистість за допомогою чорнильних плям, і асоціацій, які вони викликають у піддослідного. Тест заснований на припущенні, згідно з яким те, що індивід «бачить» в ляпках, визначається особливостями його власної особистості. Пройти тест можна тут. Тест MMPI Мінесотський багатоаспектний особистісний опитувальник або MMPI - найбільш вивчена і одна з найпопулярніших психодіагностичних методик, розроблена в кінці 30-х - початку 40-х років в Університеті Міннесоти Старком Хатуейем і Джоном Маккінлі. Цей тест завдяки механічним розрахунками дозволяє зробити дослідження без професійного психолога. Деякі організації використовують його результати при прийомі на роботу нових працівників. Для тестування вам потрібно буде вказати ваш вік, стать, прізвище, ім'я та по батькові, а також освіту. Пройти тест можна тут.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-1,1429810523987-/ /-pc-/
Top