counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Ангела Бочі
Ангела Бочі

Економіка вже почала відновлюватися


Прогнози Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо зростання ВВП на 2% і зростання економіки цілком реалістичні. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі.

«Зростання ВВП за оптимістичним сценарієм на 2% корелюється і з показником світового банку на 2016 рік. Більшість експертних оцінок прогнозують, що наступного року буде зростання економіки. Причина цього росту в тому, що досягти мінімального зростання після спаду, який був у 2014 року і на початку 2015 року, цілком реально. Для цього не треба якихось надзусиль, просто треба, щоб були постійні надходження кредитів від МВФ (тоді не буде коливань валютного курсу) і щоб не було активізації військових дій і поширення війни на інші території», — розповіла Бочі.

Експерт зазначила, що з початку травня спостерігається деяке відновлення в частині промислового виробництва, економіка вже пішла поки що не у зростання, але у відновлення. Економіст сподівається, що пік падіння економіки пройшов і був у 2014 році і на початку 2015-го.

«Рівень інфляції, я думаю, буде більшим, ніж прогнозував Мінекономіки (12%, — авт.). Він буде трохи вищим. Рівень безробіття в 2014 році був 9,2%, в 2015 обіцяють 10,5%. Це високий рівень, але він не такий, як у Греції чи тих країнах, які знаходяться в складній економічній ситуації», — зазначила економіст.

За словами Бочі, щоб оптимістичні прогнози справдалися, необхідно державне стимулювання розвитку промислового виробництва, залучення інвестицій в реальний сектор, нарощування експорту.

«Зростання економіки можливе, лише якщо в Україні почнуться реальні реформи, зокрема податкова, яка передбачає підтримку бізнесу, а не створення додаткового навантаження. Нині ті державні рішення, які ухвалюються, не створюють сприятливих умов для підприємницької діяльності», — підсумувала Бочі.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 44



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Час не стоїть на місці, як і наше життя Зміни неминучі, деякі з них здатні вказати початку нового етапу
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
більше матеріалів


/-0,33539915084839-/ /-pc-/
Top